PDA

View Full Version : Mana nak carik set paintball


2dudeslay88
09-06-2009, 07:57 PM
salam cgrian2 sekalian..ni nak mintak tolong ckit ni...ade x dak2 cg y tau mana nk carik set utk paintball..dari kepala sampai la kaki..tmasuk senapang n pelurunye skali....n berapa harganya...hope ade la y tau...klau ade y tau share2 la kt cni ek...tq..

endingman86
09-06-2009, 07:59 PM
nak beli set ke nieh?

2dudeslay88
09-06-2009, 08:06 PM
nak beli set ke nieh?

yups...nk survey harga..nk beli..hehehehe:)):)):))

2dudeslay88
09-06-2009, 08:17 PM
xde sape2 y tau ke pasal set paint ball ni??

SEKADAR PESAN
09-06-2009, 08:19 PM
rasa nya,better gi tempat paintball terus,tanya dia,dari mana dpt alat tersebut....mungkin dpt lagi murah...

2dudeslay88
09-06-2009, 08:21 PM
rasa nya,better gi tempat paintball terus,tanya dia,dari mana dpt alat tersebut....mungkin dpt lagi murah...

dh try tp depa xtau...pasai depa juz pkeje je..bl kol owner dorg xmau bgtau..risau kita kaco bisnes die..pepaham je la ca ya nun alif 2...

alhakim
09-06-2009, 08:23 PM
try tengok kat sini... http://www.ansgear.com/?click=3

2dudeslay88
09-06-2009, 08:29 PM
try tengok kat sini... http://www.ansgear.com/?click=3

wah..tq...tp klau dpt y kt msia nye lg bgs..

2dudeslay88
09-06-2009, 08:48 PM
lain2 maklumat plez cgrian2 skalian..

WnB
09-06-2009, 09:19 PM
pernah g padang astaka PJ??? Kat situ kan ada tempat painball... manalaaa tau depa tau kat mana2 nak beli...

2dudeslay88
09-06-2009, 09:37 PM
pernah g padang astaka PJ??? Kat situ kan ada tempat painball... manalaaa tau depa tau kat mana2 nak beli...

lain tempat kt mana ade lagi tempt paintball ek??

2dudeslay88
09-06-2009, 11:18 PM
common bebeh help me...mana nk carik set2 paintball ni

GamezStar
10-06-2009, 12:28 AM
beli online or ... pastikan anda mempunyai lesen

GamezStar
10-06-2009, 12:30 AM
x mungkin ada yg jual set tu sebb dah masuk akta senjata api ... so x leh ada penjual ..

wakil
10-06-2009, 12:52 AM
x mungkin ada yg jual set tu sebb dah masuk akta senjata api ... so x leh ada penjual ..

oo..mcm 2...klau kt nk bukak 1 port kne ade lesen gak lak ek..??

ripzer
10-06-2009, 01:13 AM
x mungkin ada yg jual set tu sebb dah masuk akta senjata api ... so x leh ada penjual ..

mane ade bro..aku ade je paintball marker..

one important rule: dont assemble your marker outside the paintball field.. polis akan tangkap cos dia consider as a weapon

nak paintball marker, ade byk jenis.. nak utk tournament grade, or woods @ recreational marker..

kedai utk beli marker :

http://www.skirmishpaintballasia.com/ .. location : damansara perdana

http://www.napshotpaintball.com/ .. location: damansara perdana

dan lain2 ..byk lagi sebnar nye..tapi kedai ni bole bargain2 harga..

utk recreational paintball marker, utk murah dan reliable @ tahan lasak, bole la pilih :
( bole upgrade jadi machinegun..hehehe)

Tippman A5 & Tippman 98 custom

harga: 1 complete set around rm1,500


utk high performance marker:

boleh tgk list kat sini : http://www.totalpaintballgear.com/items/paintball-guns/


harga: 1 complete set around AVERAGE rm5,000 ..kelebihan: ringan dan gune system board @ electronic

riq_77
10-06-2009, 02:17 AM
camni bro...

tolon kawan2...

tau plaza ampang city@ kerry`s kat area ampang point? jalan ampang....

tingkat 2 kot kalo tak silap ade kedai jual alat paintball....

murah gak ar....contoh pallet kalo kat tempat main paintball@field dlm rm 250 sekotak@2k biji...kat die dlm rm200/....marker@senapang boleh pilih...dari 800ke atas kot...

mende2 lain leh tanyer kat c2....kalo tanak leh beli online....

mmg under aktasenjata api kalo tak silap....tapi kalo tak assemble takpe...

mask dari 150 ke atas kot...yang double layer tak fogging dlm rm 300++

armor dlm rm100 keatas....

pants rm 400++

macam2 lagi ar....banyak gadjet paintball ni....

WnB
10-06-2009, 03:58 AM
lain tempat kt mana ade lagi tempt paintball ek??

Bukit Jalil pun ada... :D:D:D

Kemensah - hutan punya pun ada...

WnB
10-06-2009, 04:00 AM
murah gak ar....contoh pallet kalo kat tempat main paintball@field dlm rm 250 sekotak@2k biji...kat die dlm rm200/....marker@senapang boleh pilih...dari 800ke atas kot...


mudah gak nie.. kalau dapat marker tu buat tembak anjing bagus jugak... hehehe

2dudeslay88
11-06-2009, 02:35 PM
mane ade bro..aku ade je paintball marker..

one important rule: dont assemble your marker outside the paintball field.. polis akan tangkap cos dia consider as a weapon

nak paintball marker, ade byk jenis.. nak utk tournament grade, or woods @ recreational marker..

kedai utk beli marker :

http://www.skirmishpaintballasia.com/ .. location : damansara perdana

http://www.napshotpaintball.com/ .. location: damansara perdana

dan lain2 ..byk lagi sebnar nye..tapi kedai ni bole bargain2 harga..

utk recreational paintball marker, utk murah dan reliable @ tahan lasak, bole la pilih :
( bole upgrade jadi machinegun..hehehe)

Tippman A5 & Tippman 98 custom

harga: 1 complete set around rm1,500


utk high performance marker:

boleh tgk list kat sini : http://www.totalpaintballgear.com/items/paintball-guns/


harga: 1 complete set around AVERAGE rm5,000 ..kelebihan: ringan dan gune system board @ electronic

wah...gempak gak harge utk 1 set...byk gak modal kne gune ni...tp link2 y ko bg 2 mmg bguna..pape pun thanks ek...:D:D:D

2dudeslay88
11-06-2009, 07:48 PM
camni bro...

tolon kawan2...

tau plaza ampang city@ kerry`s kat area ampang point? jalan ampang....

tingkat 2 kot kalo tak silap ade kedai jual alat paintball....

murah gak ar....contoh pallet kalo kat tempat main paintball@field dlm rm 250 sekotak@2k biji...kat die dlm rm200/....marker@senapang boleh pilih...dari 800ke atas kot...

mende2 lain leh tanyer kat c2....kalo tanak leh beli online....

mmg under aktasenjata api kalo tak silap....tapi kalo tak assemble takpe...

mask dari 150 ke atas kot...yang double layer tak fogging dlm rm 300++

armor dlm rm100 keatas....

pants rm 400++

macam2 lagi ar....banyak gadjet paintball ni....

selama aku duk ampang ni xtau la plak ade kedai jual gadget paintball kt cni...ish3..nant aku p usha..pape pun thanks for the info..

2dudeslay88
11-06-2009, 07:49 PM
Bukit Jalil pun ada... :D:D:D

Kemensah - hutan punya pun ada...

kemensah 2 kt celah mn ek?

2dudeslay88
11-06-2009, 07:51 PM
mudah gak nie.. kalau dapat marker tu buat tembak anjing bagus jugak... hehehe

nk tembak 2 biar kt mata..nant kang kne xde la die kejar..pasai dh xnampak...hahahahah:)):)):))

ripzer
16-06-2009, 09:29 AM
camni bro...

tolon kawan2...

tau plaza ampang city@ kerry`s kat area ampang point? jalan ampang....

tingkat 2 kot kalo tak silap ade kedai jual alat paintball....

murah gak ar....contoh pallet kalo kat tempat main paintball@field dlm rm 250 sekotak@2k biji...kat die dlm rm200/....marker@senapang boleh pilih...dari 800ke atas kot...

mende2 lain leh tanyer kat c2....kalo tanak leh beli online....

mmg under aktasenjata api kalo tak silap....tapi kalo tak assemble takpe...

mask dari 150 ke atas kot...yang double layer tak fogging dlm rm 300++

armor dlm rm100 keatas....

pants rm 400++

macam2 lagi ar....banyak gadjet paintball ni....

kalau bro pegi usha skirmish asia kat damansara perdana, satu packet 2000 pallets baru rm130 :D

anyway, utk mencari barang2 paintball 2nd hand atau barang2 sales, bole la check kat http://www.xtionpaintball.com/forum/ ...

register 1 account,pastu tgk kat PLAYERS ZONE tak salah aku..sana ramai player2 mau tolak brg murah.. paintballers kat msia ni tak berkira..bole bargain2..hehehe.

2dudeslay88
16-06-2009, 01:15 PM
kalau bro pegi usha skirmish asia kat damansara perdana, satu packet 2000 pallets baru rm130 :D

anyway, utk mencari barang2 paintball 2nd hand atau barang2 sales, bole la check kat http://www.xtionpaintball.com/forum/ ...

register 1 account,pastu tgk kat PLAYERS ZONE tak salah aku..sana ramai player2 mau tolak brg murah.. paintballers kat msia ni tak berkira..bole bargain2..hehehe.

wah...ni y wa tgh duk carik ni...forum utk paintball ni...dpt msia nye lak 2..thanks la bro...:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Acidrein
20-08-2009, 09:44 AM
jom main kat Tanamera Paintball ..kat dah mcm kem askar ..dekat kuang je bro

penguin_comel
07-09-2009, 04:04 PM
reseller peralatan paintball diperlukan .. pada yang berminat msg aku yee ..nak beli terus pun boleh ..

semua peralatan ada ...

fsqtrading68
07-09-2009, 04:06 PM
salam cgrian2 sekalian..ni nak mintak tolong ckit ni...ade x dak2 cg y tau mana nk carik set utk paintball..dari kepala sampai la kaki..tmasuk senapang n pelurunye skali....n berapa harganya...hope ade la y tau...klau ade y tau share2 la kt cni ek...tq..

try call member aku ni, nama dia deen, mmg kaki paint ball, 0132372245...ckp fareeq bg no

penguin_comel
07-09-2009, 04:09 PM
bagi email , nanti aku bagi sebut harga ..

2dudeslay88
03-11-2009, 09:13 PM
bagi email , nanti aku bagi sebut harga ..

syafie_clash88@yahoo.com