PDA

View Full Version : Pembekal Air Zam-Zam Dari Arab Saudi!!


DaTuK_NasX
02-06-2009, 07:33 AM
Xjual Air Zam2.. Pening2.. Haha

DaTuK_NasX
02-06-2009, 07:37 AM
Minuman Bersih, Suci Dan Berkhasiat!! :)cgrock:)cgrock

gadgetmall
02-06-2009, 11:01 AM
air zam2 mane boleh wat jual bro..
=,="

wanzex
02-06-2009, 11:04 AM
kenapa yg 10kg ada org jual RM100/120 jer?

wanzex
02-06-2009, 11:06 AM
air zam2 mane boleh wat jual bro..
=,="

a'ah. aku rase pun camtu jugak. tp klu sekadar nak amik kos pengangkutan skit2 xpe la. just pandangan aku je. :o:o

janggut_X
02-06-2009, 11:33 AM
air zam zam ni air paling mulia.alangkah indahnya dapat dikongsikan pada mereka mereka yang susah untuk mendapatkannya.jual la murah murah.berkat dan pahala lebih penting.:)

ayeen38
02-06-2009, 11:48 AM
air zam zam ni air paling mulia.alangkah indahnya dapat dikongsikan pada mereka mereka yang susah untuk mendapatkannya.jual la murah murah.berkat dan pahala lebih penting.:)

itu just bayar kos penghantaran kot.. bersangka baik... :)

SEKADAR PESAN
02-06-2009, 11:48 AM
air zam-zam free aja di negara ARAB,tapi di negara lain kena bayar ar coz kos penghantaran,tul tak tt???korang ingat air zam-zam ni kos murah ka nak bawa nek kapal terbang,risiko tinggi oh,he3.....
tolong tt promote

DaTuK_NasX
02-06-2009, 11:25 PM
air zam2 mane boleh wat jual bro..
=,="

ni kite amik kos utk bawa masuk ke dlm malaysia dari pd arab saudi la bro.. nak membantu mereka tg nak air zam2 tp susah nak dapatkannya.. hehe :D:D

DaTuK_NasX
02-06-2009, 11:26 PM
kenapa yg 10kg ada org jual RM100/120 jer?

ye ke.. kat mane 2?? asli ke campur? saya ambil terus dari pedagang arab saudi.. tokei besar kat arab saudi.. haha :)):))

DaTuK_NasX
02-06-2009, 11:28 PM
air zam zam ni air paling mulia.alangkah indahnya dapat dikongsikan pada mereka mereka yang susah untuk mendapatkannya.jual la murah murah.berkat dan pahala lebih penting.:)

ni la harga terendah ditawarkan.. tampung kos bawa masuk ke malaysia.. huhu :((:((

DaTuK_NasX
02-06-2009, 11:29 PM
itu just bayar kos penghantaran kot.. bersangka baik... :)

tima kasih.. mmg kos penghantaran.. sbb 2 la kalau boleh nak pembeli ambil byk botol boleh la sedikit upah yg halal.. hehe :D

DaTuK_NasX
02-06-2009, 11:29 PM
air zam-zam free aja di negara ARAB,tapi di negara lain kena bayar ar coz kos penghantaran,tul tak tt???korang ingat air zam-zam ni kos murah ka nak bawa nek kapal terbang,risiko tinggi oh,he3.....
tolong tt promote

makasih... leh jd agen pemasaran air zam2 ni.. haha :)paid:)paid

geniusneuro
02-06-2009, 11:32 PM
nak beli satu botol kecik je boley ka?
nak dlm 500ml...
huhuhuhu

DaTuK_NasX
02-06-2009, 11:44 PM
nak beli satu botol kecik je boley ka?
nak dlm 500ml...
huhuhuhu

sori la baby.. sya jual secara borong tak jual botol2 kecik.. tengah cari syarikat mana2 yg berminat nak buat produk dari air zam2.. hehe :D:D

geniusneuro
06-06-2009, 12:05 AM
ala, belanje la sebotol, lame da x minum air zam zam

dodyann
06-06-2009, 12:26 AM
Mcm mana boleh jadi ni? setahu saya kerajaan Arab Saudi tidak benarkan air zam-zam diexport ke luar negara.

Ikut pengalaman saya jgk , biasa ada org yg bantu masuk air zam zam dgn kerjasama org dlm di Arab Saudi (kira mcm seludup jgk) tp byk jgk agncy2 mcm tabung haji & travel2 agency amik jgk. Yang buat kerja masuk air zamzam hanya brp org je di malaysia yg ada kontak org dlm di arab saudi.

Nilai pulak yg bro tawar utk borong agak mahal sgt2, sbb kos utk urusan masuk air zam-zam drp Arab Saudi sampai ke stor kita di Malaysia satu kontena (dlm 1800 tong) dlm RM60-70.

Bila sampai stor, biasa tolak kpd customer yg amik byk2 dlm RM100. (ada yg tolak sampai RM120).. So patut nilai yg bro tawar utk jualan runcit.

I penah terlibat dlm projek masuk air zam-zam tp skrg dah tak buat sejak tahun lepas bila kerjaan arab saudi buat oprasi, tp skrg ada masuk jgk tp sikit2 tak sebyk dulu la...

DaTuK_NasX
06-06-2009, 02:11 AM
ala, belanje la sebotol, lame da x minum air zam zam

xpe.. meh abg bg minum.. haha :eek::eek:

DaTuK_NasX
06-06-2009, 02:12 AM
Mcm mana boleh jadi ni? setahu saya kerajaan Arab Saudi tidak benarkan air zam-zam diexport ke luar negara.

Ikut pengalaman saya jgk , biasa ada org yg bantu masuk air zam zam dgn kerjasama org dlm di Arab Saudi (kira mcm seludup jgk) tp byk jgk agncy2 mcm tabung haji & travel2 agency amik jgk. Yang buat kerja masuk air zamzam hanya brp org je di malaysia yg ada kontak org dlm di arab saudi.

Nilai pulak yg bro tawar utk borong agak mahal sgt2, sbb kos utk urusan masuk air zam-zam drp Arab Saudi sampai ke stor kita di Malaysia satu kontena (dlm 1800 tong) dlm RM60-70.

Bila sampai stor, biasa tolak kpd customer yg amik byk2 dlm RM100. (ada yg tolak sampai RM120).. So patut nilai yg bro tawar utk jualan runcit.

I penah terlibat dlm projek masuk air zam-zam tp skrg dah tak buat sejak tahun lepas bila kerjaan arab saudi buat oprasi, tp skrg ada masuk jgk tp sikit2 tak sebyk dulu la...

saya tlg iklankan je.. ni org lain punya.. tlg cari pembeli je... :D:D

dodyann
09-06-2009, 07:24 PM
saya tlg iklankan je.. ni org lain punya.. tlg cari pembeli je... :D:D

kira ada ramai org tengah sbb tu harga mahal .. takpa saya bukan nak kacau org .. tp bro jgn iklan terlalu agresif sbb kalau terjumpa org yg biasa dgn air zam-zam susah ..

Hang iklan biasa2 je , kalau ada nak mesti beli tanpa kira harga, sbb setahu aku mmg supplier zam-zam tak ramai so kdg2 org terpaksa beli dgn nilai mahal .. dkt2 bulan puasa mmg laku x kira brp harga ..

Nasihat saya la, jgn terlalu over present (contoh ckp termurah di pasaran ke or drpd kerajaan arab, u mesti buat homwork sikit jgn silap present)

Nak jual air suci ni kena niat kita betul2 suci & bukan utk duit semata2..

Utk forumer2 yg lain2, mmg nak beli air zam2 di mesia agak mahal sikit sbb byk kos yg terlibat mcm:

1.Kos upah org isi air zamzam dlm tong (biasa diorg amik RM3-RM5 itu pun kena hati2 sbb kalau pegawai operasi nampak dok isi byk2 kena tangkap beb),
2.kos tong tu RM5 satu tong tp kalau beli byk2 murah la,
3.kos angkat & isi dlm kontena dgn cara tak pecah,
4.kos shippment satu kontena, (itu diorg letak air zam2 di blkg & dpn brg2 lain2 mcm perabut utk kastam x cek sgt),
5.kos nak bg kt org dlm di arab utk lepaskan,
6.kos pelepasan bila sampai ke port klang,
7.kos utk transport darat,
8.kos packaging sbb setiap tong kena bungkus dlm plastik (kalau sapa penah blk pd umrah & bwk air zam2 kt airport jeddah ada kuanter utk bungkus air zamzam.

Itu yg jadi harga dia mahal, sbb tu jgn kira sgt2 kalau nak beli air zamzam tu. Kalau kt Mekah mmg best boleh minum setiap masa, siap sejuk (org arab minum air sejuk pd water cooler, diorg kurang minum air suam kekeke) I really miss my young time in Mekkah

sureheboh.com
09-11-2011, 08:15 AM
kira ada ramai org tengah sbb tu harga mahal .. takpa saya bukan nak kacau org .. tp bro jgn iklan terlalu agresif sbb kalau terjumpa org yg biasa dgn air zam-zam susah ..

Hang iklan biasa2 je , kalau ada nak mesti beli tanpa kira harga, sbb setahu aku mmg supplier zam-zam tak ramai so kdg2 org terpaksa beli dgn nilai mahal .. dkt2 bulan puasa mmg laku x kira brp harga ..

Nasihat saya la, jgn terlalu over present (contoh ckp termurah di pasaran ke or drpd kerajaan arab, u mesti buat homwork sikit jgn silap present)

Nak jual air suci ni kena niat kita betul2 suci & bukan utk duit semata2..

Utk forumer2 yg lain2, mmg nak beli air zam2 di mesia agak mahal sikit sbb byk kos yg terlibat mcm:

1.Kos upah org isi air zamzam dlm tong (biasa diorg amik RM3-RM5 itu pun kena hati2 sbb kalau pegawai operasi nampak dok isi byk2 kena tangkap beb),
2.kos tong tu RM5 satu tong tp kalau beli byk2 murah la,
3.kos angkat & isi dlm kontena dgn cara tak pecah,
4.kos shippment satu kontena, (itu diorg letak air zam2 di blkg & dpn brg2 lain2 mcm perabut utk kastam x cek sgt),
5.kos nak bg kt org dlm di arab utk lepaskan,
6.kos pelepasan bila sampai ke port klang,
7.kos utk transport darat,
8.kos packaging sbb setiap tong kena bungkus dlm plastik (kalau sapa penah blk pd umrah & bwk air zam2 kt airport jeddah ada kuanter utk bungkus air zamzam.

Itu yg jadi harga dia mahal, sbb tu jgn kira sgt2 kalau nak beli air zamzam tu. Kalau kt Mekah mmg best boleh minum setiap masa, siap sejuk (org arab minum air sejuk pd water cooler, diorg kurang minum air suam kekeke) I really miss my young time in Mekkah

Good info tapi kira mcm beli barang seludup jugaklah ye... air mulia yg tak dpt kelulusan bawa keluar dari Arab Saudi.