PDA

View Full Version : kabinet dapur murah


rafi_tijarah
12-05-2009, 10:11 AM
kabinet dapur murah
harga dari kilang
murah cantik,semua jenis kayu dan design ada
percuma quotation dan lukisan plan,
percuma hob,hud dan sinki:">
senang jer call or sms 0192413344
nanti saya suruh staf datang ukur
pastu pilih kayu pastu saya bagi harga
kalau setuju staf saya datang pasang
syarikat bumiputera ni(melayu)

www.kabinetdapur4all.blogspot.com

arin_gis
12-05-2009, 10:16 AM
kalau solid nyatoh berapa RM sekaki? surface putih kilat tu

rafi_tijarah
12-05-2009, 10:19 AM
Saya tak pakai kaki,sebab harga direct kilang
kalau pakai kaki biasanya marketing atau agen yang buat
macam ni cik kira cik punya ukuran dapur anggaran brape kaki atas bawah,
then pilih kayu dan design saya akan bagi harga

BOCK
12-05-2009, 10:25 AM
ada gambar ker .. tunjuk arr kat sini

fahry
12-05-2009, 10:37 AM
salam...

saya da pasang kabinet kitchen di dapur, tapi saya nak buat tambahan di bahagian atas kabinet tersebut. panjang kabinet yang sedia ada adalah lebih kurang 10 kaki.

NaZa
12-05-2009, 10:41 AM
anggaran utk bawah 20 kaki dan atas 14 kaki, cuba kita utk beberapa pilihan jenis kayu.

epi_san
12-05-2009, 10:41 AM
xde contoh ke ?

sideskirt
12-05-2009, 10:41 AM
coverage area mana ni :D

rafi_tijarah
12-05-2009, 10:42 AM
Boleh x der masalah,u pakai kayu apa,nak sama kayu ker dengan yang bawah?
Warna apa yang bawah tue?

rafi_tijarah
12-05-2009, 10:43 AM
salam...

Saya da pasang kabinet kitchen di dapur, tapi saya nak buat tambahan di bahagian atas kabinet tersebut. Panjang kabinet yang sedia ada adalah lebih kurang 10 kaki.


okeyy,nak sama kayu ker?dengan yang bawah?warna apa?

NaZa
12-05-2009, 10:44 AM
Boleh x der masalah,u pakai kayu apa,nak sama kayu ker dengan yang bawah?
Warna apa yang bawah tue?

bagi sama warna dan jenis atas dan bawah,saya nak anggaran rege antara yg murah, medium dan mahal.
satu lagi, TT ni dok area mana dan cover area mana utk pemasangan?

zerodecibal
12-05-2009, 10:44 AM
rasanya elok gak letak contoh2 dapur yang dah pernah buat... at least ada gambaran... takyah letak harga dulu sbb kita faham semuanya based on size dan actual material yg guna...

tauke_830
12-05-2009, 10:44 AM
area kuantan boleh buat ke?

rafi_tijarah
12-05-2009, 10:45 AM
coverage area mana ni :d


saya kat lembah klang,operasi satu malaysia.
Sebab harga murah,leh adjust cost transport

rafi_tijarah
12-05-2009, 10:45 AM
area kuantan boleh buat ke?


boleh?bagi ukuran dapur.pilih kayu dan warna saya akan bagi harga

rafi_tijarah
12-05-2009, 10:48 AM
xde contoh ke ?


ader tengok dalam blog saya la....
susah nak post gambar kat sini

honey_nurhaliza
12-05-2009, 10:58 AM
sy br pindah umah baru...so leh dtg umah sy x arini utk ukur kabinet dapur?? ader less x??

asniza78
12-05-2009, 11:02 AM
mana blognya PAK?

ctsfin
12-05-2009, 11:05 AM
ader tengok dalam blog saya la....
susah nak post gambar kat sini

Cam berminat gak..tapi klu dapat nengok gambarnye lagi best. :D
Apa nama blognye tue?

rafi_tijarah
12-05-2009, 11:36 AM
anggaran utk bawah 20 kaki dan atas 14 kaki, cuba kita utk beberapa pilihan jenis kayu.

okey nanti saya bagi anggaran harga

gengjawa
12-05-2009, 11:48 AM
mana blognye?

rafi_tijarah
12-05-2009, 11:49 AM
mana blognye?


www.kabinetdapur.blogspot.com

tomie
12-05-2009, 11:51 AM
www.kabinetdapur.blogspot.com

hihihi..byknya gambar... :p:">

rafi_tijarah
12-05-2009, 11:53 AM
hihihi..byknya gambar... :p:">


nie sume gambar yang baru post kat blog
banyak lagi dalam simpanan saya ada dekat 800 gambar,
baru nak wat marketing kat internet,
sebelum ni wat kat luar jerr...
saya akan upload banyak lagi gambar terima kasih....

rafi_tijarah
12-05-2009, 11:54 AM
wardrobe dan kabinet tv.kabinet bawah tangga semua ada...

tomie
12-05-2009, 11:55 AM
wah!! mcm2 design...mantop!! :)cgrock

sideskirt
12-05-2009, 11:56 AM
nie sume gambar yang baru post kat blog
banyak lagi dalam simpanan saya ada dekat 800 gambar,
baru nak wat marketing kat internet,
sebelum ni wat kat luar jerr...
saya akan upload banyak lagi gambar terima kasih....

yakin je hang jawab, si tomie tu nyindir tuuu :)):))

gengjawa
12-05-2009, 11:58 AM
yakin je hang jawab, si tomie tu nyindir tuuu :)):))

tu la pasal..
kwn tu menyindir dia plak xtau:D

honey_nurhaliza
12-05-2009, 11:59 AM
hihihi..byknya gambar... :p:">

jgn la mcm tuh...nk sindir2...sepatutnya kita beri peluang kat org yg br blaja bsness....:)

tomie
12-05-2009, 12:01 PM
ceq kenan kaler ni...tak gelap...tak cerah..:x:D :">

http://3.bp.blogspot.com/_3ydTaeG0dPU/Sgjqn3kpcxI/AAAAAAAAABE/HW09lKYEhu4/s320/0+%2845%29.JPG

KOSNYA = RM ?? :">

tomie
12-05-2009, 12:02 PM
jgn la mcm tuh...nk sindir2...sepatutnya kita beri peluang kat org yg br blaja bsness....:)



APA PLAK KATA CEQ SINDIQ....:((
CEQ CAKAP BETOI APA....:p
KAN TUAN TANAH KAN KAN?? ;;) :">

sini maa.. -->> http://www.kabinetdapur4all.blogspot.com/

fahry
12-05-2009, 12:03 PM
okeyy,nak sama kayu ker?dengan yang bawah?warna apa?

yang bawah warnanya coklat cerah...
dalamnya warna putih shj...

sideskirt
12-05-2009, 12:09 PM
APA PLAK KATA CEQ SINDIQ....:((
CEQ CAKAP BETOI APA....:p
KAN TUAN TANAH KAN KAN?? ;;) :">

sini maa.. -->> http://www.kabinetdapur4all.blogspot.com/

rupa nye hang ni bisnes partner TT ... :D:)cgrock

tomie
12-05-2009, 12:11 PM
rupa nye hang ni bisnes partner TT ... :D:)cgrock

ceq pun tengah cari kabinet gak ni..:D
tapi lagi 2 tahun lebih ler...kiki :eek:

** tgh pacak tiang :">

rafi_tijarah
01-06-2009, 10:19 PM
salam,lama x masuk cg sibuk pasang cabinet,ahli cg dah ada yg tempah cabinet dapur ni,nanti update la yer....

rafi_tijarah
01-06-2009, 10:21 PM
sesiapa nak tempah cabinet leh call 0192413344
email rafiuddin2u@yahoo.com
kabinetdapur4all.blogspot.com
mari murah harga kilang

rafi_tijarah
01-06-2009, 10:22 PM
sesiapa yg dah tahu ukur ruang dapur dia leh bagi tau saya berapa kaki
nanti saya try bagi harga anggaran dulu....

rafi_tijarah
01-06-2009, 10:23 PM
marilah murah punya
kabinet dapur,bawah tangga,ofis,wardrobe dan lain-lain kabinet
ahli kabinet parlimen jer x der huhuhuhuhuh

sideskirt
01-06-2009, 10:31 PM
marilah murah punya
kabinet dapur,bawah tangga,ofis,wardrobe dan lain-lain kabinet
ahli kabinet parlimen jer x der huhuhuhuhuh

ukuran 14 kaki..table top dah ada..leh bg angaran tak tuk kabinet atas dan bawah....:D:D

rafi_tijarah
02-06-2009, 12:30 PM
boleh nanti saya bagi anggaran harga,kat area mana

rafi_tijarah
02-06-2009, 12:32 PM
atas 14 kaki bawah 14 kaki atau campur dua2 14 kaki

sideskirt
02-06-2009, 10:12 PM
atas 14 kaki bawah 14 kaki atau campur dua2 14 kaki

atas 14 kaki,bwh 14 kaki...area jb bro...:D:D:D

rafi_tijarah
12-06-2009, 07:47 AM
okey harga dalam 4-5k,tapi kalau okey nanti kita datang ukur then saya leh bagi murah2 skit la jgn risau.kol 0192413344

vedder9
12-06-2009, 08:42 AM
Aku baru buat cabinet dapur....
Guna sistem konventional (concrete slab + tiles)..lengkap dgn Hood dan Hob..

Panjang 17 kaki...kabinet bawah sahaja

Kos :-
Kabinet RM 3900
Hood RM 530
Hob RM 300
Sinki RM 400 <-- 1.2mm thickness

Total : RM 5130

Harap membantu

Hanney
12-06-2009, 10:25 AM
Aku baru buat cabinet dapur....
Guna sistem konventional (concrete slab + tiles)..lengkap dgn Hood dan Hob..

Panjang 17 kaki...kabinet bawah sahaja

Kos :-
Kabinet RM 3900
Hood RM 530
Hob RM 300
Sinki RM 400 <-- 1.2mm thickness

Total : RM 5130

Harap membantu


Bro,

Kayu apa kabinet tu? Berapa rega sekaki buat kabinet tu? i mean, tolak rega pasang tile+concrete slab..

vedder9
12-06-2009, 10:52 AM
Bro,

Kayu apa kabinet tu? Berapa rega sekaki buat kabinet tu? i mean, tolak rega pasang tile+concrete slab..

Kayu Plywood Nyatoh....
Harga untuk kabinet jatuh sekitar RM80/kaki :)

Harga untuk keseluruhan kabinet termasuk tiles tapi x termasuk hood and hob jatuh sekitar RM230/kaki

Tiles untuk slab aku pakai granite tiles sekeping saiz 2' x 2' RM 32 sekeping ..harga RM230 termasuk granite tiles tadi

Hanney
12-06-2009, 10:58 AM
Kayu Plywood Nyatoh....
Harga untuk kabinet jatuh sekitar RM80/kaki :)

Harga untuk keseluruhan kabinet termasuk tiles tapi x termasuk hood and hob jatuh sekitar RM230/kaki

Tiles untuk slab aku pakai granite tiles sekeping saiz 2' x 2' RM 32 sekeping ..harga RM230 termasuk granite tiles tadi

Kalu RM80/kaki utk kabinet, kira murah tu... Kat kampung pokcik, rega dia RM90/kaki..

Neway, thx..
:)cgrock

gengjawa
03-07-2009, 12:17 PM
ambek deposit dari wak
tp keje xbuat pon
cuma dtg ukur je
asik berjanji2 manis je
cal dah xmau angkat dah
sms pon xmau balas

katanya ada kat s'pore
ada masaalah besar
kot yer pon ada masalah jgn la buat wak mcm nie
ada apa masalah bgtau awal2
xbleh buat cakap la xboleh buat
klu rumah wak sendiri wak boleh bersabar lagi
nie melibatkan client wak

now client wak dah pindah rumah yg wak renovate tu
masalahnya dia terpaksa duduk rumah yg xder berdapur lagi
dah la client wak tu dah berkeluarga
kesian betul wak tgk
dah malu sgt wak kat client tu

tt nie cuma pentingkan diri sendiri je:mad::mad::mad::mad:
langsung xamanah & xpikir kesan dari perbuatan dia tu

klu saper2 ada dpt hubungi tt tolong pm kat wak yer
nak tau gak sebenarnya dia kat mana & buat apa

vedder9
03-07-2009, 12:21 PM
Banyak ke terkena Wak..???? :(

gengjawa
03-07-2009, 12:27 PM
Banyak ke terkena Wak..???? :(

wak xkisah rugi$$
tp yg wak sakit hati keje dia langsung xbuat
wak malu sgt ngan owner rumah
kesian duduk rumah tanpa dapur:((:((

gengjawa
03-07-2009, 12:28 PM
dah selamat pindah rumah
klu tt nak bersihkan nama
meh bersemuka ngan wak

vedder9
03-07-2009, 01:31 PM
wak xkisah rugi$$
tp yg wak sakit hati keje dia langsung xbuat
wak malu sgt ngan owner rumah
kesian duduk rumah tanpa dapur:((:((

dia scam keje:(scam:(scam:(scam

Ye lah..kesian kat Wak....
Inilah masalah melayu.....

redline5085
03-07-2009, 01:36 PM
byk gak eh scammer melayu?
aku ingatkan org luar negara je dok scam2 orang ni..

nina76
03-07-2009, 02:03 PM
byk gak eh scammer melayu?
aku ingatkan org luar negara je dok scam2 orang ni..

scammer tk kira bangsa atau warna kulit...........org2 melayu tu rata2 mcm baru belaja nk menipu....sikit lagi byk la species mcm beruk ni kt M'sia ni...ye lah...kalau agama hanya jadi sebahagian dr subjek skool...bukannye panduan hidup.......

Jeb
03-07-2009, 02:13 PM
kurang ajo punya scammer...duit nak keje taknak..haram la duit ko dapat tu..

gengjawa
03-07-2009, 02:20 PM
kurang ajo punya scammer...duit nak keje taknak..haram la duit ko dapat tu..


rumah dia kat nilai je
xla jauh sgt dari tempat wak nie
nnt wak minta tolong agent FBI CG nie menyiasat

Algebra-Forex
03-07-2009, 02:21 PM
semua benda nak scam , aiyo

gengjawa
03-07-2009, 02:24 PM
korang rasa patut ke wak simbah cat klu wak dpt jumpa rumah dia nie?

Jeb
03-07-2009, 02:29 PM
korang rasa patut ke wak simbah cat klu wak dpt jumpa rumah dia nie?

karang wak dapat title along la pulak:))

gengjawa
03-07-2009, 02:31 PM
karang wak dapat title along la pulak:))

mmg sedara mara panggil wak 'along'
tp bukan sbb wak bg pinjam duit
sbb wak nie anak@cucu@cicit yg paling sulung sekali:D

vardenq
03-07-2009, 02:35 PM
korang rasa patut ke wak simbah cat klu wak dpt jumpa rumah dia nie?

simbah je wak...simbah skali kt keter dier...sng nk cam maner2 dier pg. takpon jangkitkan dier ngan h1n1 tuh...

gengjawa
03-07-2009, 02:39 PM
simbah je wak...simbah skali kt keter dier...sng nk cam maner2 dier pg. takpon jangkitkan dier ngan h1n1 tuh...

dah berminggu2 dia kata kat s'pore ada masalah
tp xmau bgtau apa masalah dia tu
pelik2...

naj2921
03-07-2009, 02:46 PM
korang rasa patut ke wak simbah cat klu wak dpt jumpa rumah dia nie?

wak.. kat nilai tu area mana tu? eden mmg duk area nilai nih..:D

gengjawa
03-07-2009, 02:48 PM
wak.. kat nilai tu area mana tu? eden mmg duk area nilai nih..:D

wak belom terima maklumat dari agen FBI lagi
yg pasti dia naik gen2 masa jumpa wak

naj2921
03-07-2009, 02:49 PM
wak belom terima maklumat dari agen FBI lagi
yg pasti dia naik gen2 masa jumpa wak

Xpe wak.. dah dapat alamat bgtau je..

x besar mana pun nilai tu..

kita kumpul ramai2.. amik kabinet dapur umah dia:)paid:)paid

pijoe
03-07-2009, 02:51 PM
aduhhhhhhhhhhhhh...wak lagi yang kena....banyak thread jugak wak kene ye.... kesian wak..... sabar ye wak....

gengjawa
03-07-2009, 02:55 PM
Xpe wak.. dah dapat alamat bgtau je..

x besar mana pun nilai tu..

kita kumpul ramai2.. amik kabinet dapur umah dia:)paid:)paid

:eek::eek::eek::eek:
time tgh hangin ko buat lawak plak:)):))

gengjawa
03-07-2009, 02:56 PM
aduhhhhhhhhhhhhh...wak lagi yang kena....banyak thread jugak wak kene ye.... kesian wak..... sabar ye wak....

terasa cam aktiviti wak dlm cg nie sentiasa diperati oleh engkau plak@-)@-)

GT
03-07-2009, 02:58 PM
Alamak wak........ nak tolong orang punya pasal ya...... sendiri yang dapat malu..... aduh...... tawakal aje lah wak ya.....

AlchemisT
03-07-2009, 02:58 PM
jgn deal ngan tt lagi
wak dah kena :(scam:(scam:(scam: dgn tt

ambek deposit dari wak
tp keje xbuat pon
cuma dtg ukur je
asik berjanji2 manis je
cal dah xmau angkat dah
sms pon xmau balas

katanya ada kat s'pore
ada masaalah besar
kot yer pon ada masalah jgn la buat wak mcm nie
ada apa masalah bgtau awal2
xbleh buat cakap la xboleh buat
klu rumah wak sendiri wak boleh bersabar lagi
nie melibatkan client wak

now client wak dah pindah rumah yg wak renovate tu
masalahnya dia terpaksa duduk rumah yg xder berdapur lagi
dah la client wak tu dah berkeluarga
kesian betul wak tgk
dah malu sgt wak kat client tu

tt nie cuma pentingkan diri sendiri je:mad::mad::mad::mad:
langsung xamanah & xpikir kesan dari perbuatan dia tu

klu saper2 ada dpt hubungi tt tolong pm kat wak yer
nak tau gak sebenarnya dia kat mana & buat apa

aduh wak kena scam.....mcm tak cayer jer..ada gambo tak wak..ic ker...website ke...

gengjawa
03-07-2009, 03:01 PM
aduh wak kena scam.....mcm tak cayer jer..ada gambo tak wak..ic ker...website ke...

wak pun tgh cuba mengumpul maklumat2 berkaitan
buat masa nie wak agak sibuk sket ngan IKS & canopy wak
x dan nak online sentiasa
minta jasa baik kengkawan kat sini klu ada info tolong bgtau wak ye

*produk IKS wak ada dlm kapal terbang Air Asia dah:) kejap lagi masuk hypermarket mydin pula:)

AlchemisT
03-07-2009, 03:02 PM
ni ker gambo TT

http://i346.photobucket.com/albums/p419/zamani82/0_110.jpg

notrexdame
03-07-2009, 03:03 PM
tt NI laki ke perempuan wak?

gengjawa
03-07-2009, 03:05 PM
ni ker gambo TT

http://i346.photobucket.com/albums/p419/zamani82/0_110.jpg

bukan2..
tu muka pekerja dia kot

gengjawa
03-07-2009, 03:06 PM
tt NI laki ke perempuan wak?

lelaki notr
nie no hp dia saper leh trace 0192413344
saper baik hati tolong cal dia tny naper scamm wak
klu wak yg cal @ sms konpem dia xmau jawab punya:((:((

tebbaloi
03-07-2009, 03:10 PM
aduiii.. kesian wak.. huhu.. nilai tu kecik jek wakk.. saya bule tulong setakat nak gertakk scammer ni!

notrexdame
03-07-2009, 03:11 PM
lelaki notr
nie no hp dia saper leh trace 0192413344
saper baik hati tolong cal dia tny naper scamm wak
klu wak yg cal @ sms konpem dia xmau jawab punya:((:((

sebab apa dia scam? sebab penipu kut :):">

gengjawa
03-07-2009, 03:12 PM
aduiii.. kesian wak.. huhu.. nilai tu kecik jek wakk.. saya bule tulong setakat nak gertakk scammer ni!

wah!!! hebat la tebbaloi nie:)

gengjawa
03-07-2009, 03:14 PM
sebab apa dia scam? sebab penipu kut :):">

tipu keje (yg utama)
tipu duit (perkara no.2)
wak dah malu sgt dgn tuan rumah yg wak buat renovate
bayangkan family tu duduk rumah xberdapur:((:((:((

notrexdame
03-07-2009, 03:17 PM
tipu keje (yg utama)
tipu duit (perkara no.2)
wak dah malu sgt dgn tuan rumah yg wak buat renovate
bayangkan family tu duduk rumah xberdapur:((:((:((

sekarang macam mana family tu:-??

AlchemisT
03-07-2009, 03:18 PM
wak ada email dia???

building
03-07-2009, 04:13 PM
wak xkisah rugi$$
tp yg wak sakit hati keje dia langsung xbuat
wak malu sgt ngan owner rumah
kesian duduk rumah tanpa dapur:((:((

dia scam keje:(scam:(scam:(scam

btoi tu wak, kita ni berbisnes pelanggan mesti diutamakan karang kita bagi bad servis start arr mulut pelanggan menyebarkan berita.. client wak ni xkan nak marah TT mesti arr marah kat wak...

Sabar je wak... harap TT dapat lebih bertanggunjawab!

building
03-07-2009, 04:14 PM
wak lama dah ke menunggu?

MaMaRiSsA
03-07-2009, 04:56 PM
sian wakk...

tak pasal2 je...

eboss
03-07-2009, 05:04 PM
jgn deal ngan tt lagi
wak dah kena :(scam:(scam:(scam: dgn tt

ambek deposit dari wak
tp keje xbuat pon
cuma dtg ukur je
asik berjanji2 manis je
cal dah xmau angkat dah
sms pon xmau balas

katanya ada kat s'pore
ada masaalah besar
kot yer pon ada masalah jgn la buat wak mcm nie
ada apa masalah bgtau awal2
xbleh buat cakap la xboleh buat
klu rumah wak sendiri wak boleh bersabar lagi
nie melibatkan client wak

now client wak dah pindah rumah yg wak renovate tu
masalahnya dia terpaksa duduk rumah yg xder berdapur lagi
dah la client wak tu dah berkeluarga
kesian betul wak tgk
dah malu sgt wak kat client tu

tt nie cuma pentingkan diri sendiri je:mad::mad::mad::mad:
langsung xamanah & xpikir kesan dari perbuatan dia tu

klu saper2 ada dpt hubungi tt tolong pm kat wak yer
nak tau gak sebenarnya dia kat mana & buat apa

oooooo..ini kes nya...ok unit FBI sedang mulakan tugas

renxu
03-07-2009, 05:07 PM
apela derang ni..suke wat ta eik betol..huhu

AlchemisT
03-07-2009, 05:09 PM
FBI da operasi.....

damiaphang
03-07-2009, 05:18 PM
jgn deal ngan tt lagi
wak dah kena :(scam:(scam:(scam: dgn tt

ambek deposit dari wak
tp keje xbuat pon
cuma dtg ukur je
asik berjanji2 manis je
cal dah xmau angkat dah
sms pon xmau balas

katanya ada kat s'pore
ada masaalah besar
kot yer pon ada masalah jgn la buat wak mcm nie
ada apa masalah bgtau awal2
xbleh buat cakap la xboleh buat
klu rumah wak sendiri wak boleh bersabar lagi
nie melibatkan client wak

now client wak dah pindah rumah yg wak renovate tu
masalahnya dia terpaksa duduk rumah yg xder berdapur lagi
dah la client wak tu dah berkeluarga
kesian betul wak tgk
dah malu sgt wak kat client tu

tt nie cuma pentingkan diri sendiri je:mad::mad::mad::mad:
langsung xamanah & xpikir kesan dari perbuatan dia tu

klu saper2 ada dpt hubungi tt tolong pm kat wak yer
nak tau gak sebenarnya dia kat mana & buat apa



jadi... kes tipu lah ni ye...
sian kat wak...bape k dah kena tipu ni...
sabar ye wak...ujian tu...

damiaphang
03-07-2009, 05:19 PM
oooooo..ini kes nya...ok unit FBI sedang mulakan tugas

jadi...eboss la yg dok nyiasat ni eks...:)cgrock

viper207
03-07-2009, 05:27 PM
Scammer Details :-

~Mr.Ruffy~

* Age: 25
* Gender: Male
* Astrological Sign: Taurus
* Zodiac Year: Rat
* Occupation: Owner Rafaz sdn bhd

About Me

HR CREATIVE MARKETING MERUPAKAN ANAK SYARIKAT KEPADA RAFAZ SDN BHD.

email : rafiuddin2u@yahoo.com

blog address : http://www.kabinetdapur4all.blogspot.com/

eboss
03-07-2009, 05:31 PM
wak belom terima maklumat dari agen FBI lagi
yg pasti dia naik gen2 masa jumpa wak

No plat kereta ada tak?

Nama penuh?

IC?

nazwa69.net
03-07-2009, 05:32 PM
oih, siapa berani buat khianat kat wak ni? memang takde insuran betul... tepek gambar scammer ni kalau ada... biar dunia akhirat tak lepas... :(scam:(scam

eboss
03-07-2009, 05:34 PM
Xpe wak.. dah dapat alamat bgtau je..

x besar mana pun nilai tu..

kita kumpul ramai2.. amik kabinet dapur umah dia:)paid:)paid

bernas...bernas:)paid

gengjawa
04-07-2009, 09:02 AM
No plat kereta ada tak?

Nama penuh?

IC?

wak xder semua tu
tp nama sykt dia ada la
ada dlm blog dia tu
tgk kat 1st page

gengjawa
04-07-2009, 09:02 AM
oih, siapa berani buat khianat kat wak ni? memang takde insuran betul... tepek gambar scammer ni kalau ada... biar dunia akhirat tak lepas... :(scam:(scam

tt sendiri ada menjual insuran:eek::eek::eek:

majapahit
04-07-2009, 10:20 AM
apa lagi... kasik flag la blog dia tu jika dah terbukti penipu besar...
visitor blog dia tu pun dah kutuk2 tahap gaban... korang baca sendiri...
http://www.kabinetdapur4all.blogspot.com/

echam
04-07-2009, 10:45 AM
kecian betul dkt wak.. sabar wak.. orang2 mcam tt ni la yang selalu mengeksploitasikan kepercayaan masyarakat kepada syarikat2 baru ni.. hasrat kita ingin membantu mereka, tetapi akhirnya kita plak yang terkena.. doakanlah agar tt ni sedar kesilapan dia dan cepat2 pulangkan deposit wak yang da bagi tu..

eboss
04-07-2009, 02:05 PM
http://i479.photobucket.com/albums/rr160/eboss2u/0110.jpg

Budak nie ke wak?

gengjawa
04-07-2009, 06:41 PM
http://i479.photobucket.com/albums/rr160/eboss2u/0110.jpg

Budak nie ke wak?

bukan eboss
nie staf dia kot..

gengjawa
04-07-2009, 06:45 PM
kecian betul dkt wak.. sabar wak.. orang2 mcam tt ni la yang selalu mengeksploitasikan kepercayaan masyarakat kepada syarikat2 baru ni.. hasrat kita ingin membantu mereka, tetapi akhirnya kita plak yang terkena.. doakanlah agar tt ni sedar kesilapan dia dan cepat2 pulangkan deposit wak yang da bagi tu..

time kasih menyabarkan wak:D
wak dh bg peluang & ruang utk dia jelaskan
tp dia buat xendah je...
wak terpaksa war2kan kat sini

kerunai
04-07-2009, 06:49 PM
kelakar plak bila aku baca thread ni

onie_bank rakyat
05-07-2009, 02:05 AM
time kasih menyabarkan wak:D
wak dh bg peluang & ruang utk dia jelaskan
tp dia buat xendah je...
wak terpaksa war2kan kat sini

Terbaca post wak kat lain..klik kat scammer ni...
Wak asik kene scam jer...pasni hati2 wak..amik gambo semua yg wak penah berurusniaga..simpan jer dlm hp gambo2 tu..kalu nk guna time2 camni...senang dah ada simpan...

onie_bank rakyat
05-07-2009, 02:54 AM
korang rasa patut ke wak simbah cat klu wak dpt jumpa rumah dia nie?

Patut sangat wak...sbb onie pon ada kes penipu mcmni..tp bukan scammer...cuma client loan yg penipu...kaki belit..cakap xserupa bikin..bagai melepaskan anjing yg tersepit...rasa nk spray kete dia dgn cat itam cermin depan belakang kiri kanan...

Wak..bleh pm onie bpe dep yg wak dh kasik tu? TQ.

kalau
05-07-2009, 03:11 AM
pergghhh.......memula best jer thread nih.........

tak sangka plak masuk zone scammer......

pokcak
05-07-2009, 03:44 AM
bisnes dah ada. pos pulak kat cg, makin bertambahlah pelanggan. itu sepatutnya. tapi dia tak guna peluang yang ada. dia cuma guna peluang nak tambah musuh. jumpa, lempang je wak orng gini.

Algebra-Forex
05-07-2009, 04:24 AM
berapa banyak mamat ni sapu ?

gengjawa
05-07-2009, 09:34 AM
kelakar plak bila aku baca thread ni

apa yg kelakarnya yer:-?

gengjawa
05-07-2009, 09:38 AM
Terbaca post wak kat lain..klik kat scammer ni...
Wak asik kene scam jer...pasni hati2 wak..amik gambo semua yg wak penah berurusniaga..simpan jer dlm hp gambo2 tu..kalu nk guna time2 camni...senang dah ada simpan...

penuh hp wak nnt dgn gambar2 awek:))

gengjawa
05-07-2009, 09:39 AM
bisnes dah ada. pos pulak kat cg, makin bertambahlah pelanggan. itu sepatutnya. tapi dia tak guna peluang yang ada. dia cuma guna peluang nak tambah musuh. jumpa, lempang je wak orng gini.

wak ingat nak sumpit je dari jauh

eboss
05-07-2009, 11:45 AM
penuh hp wak nnt dgn gambar2 awek:))

Nanti kita jumpa kat mattop wak blutut semua kat saya gambar tu :)):)):))

Awat agen FBI aku lambat kasi info sekarang nie ye :-?:-?#:-S

eboss
05-07-2009, 11:48 AM
wak ingat nak sumpit je dari jauh:mad::mad::mad:

Macam Sifu dan Tonga :))

gengjawa
06-07-2009, 07:55 AM
Nanti kita jumpa kat mattop wak blutut semua kat saya gambar tu :)):)):))

Awat agen FBI aku lambat kasi info sekarang nie ye :-?:-?#:-S

hari minggu FBI cuti la tu..

eboss
06-07-2009, 01:10 PM
hari minggu FBI cuti la tu..

Mungkin ler kot...petang nie follow up lak

gengjawa
06-07-2009, 02:42 PM
tt ada sms wak
mybe terbaca komen2 wak kat sini kot
kat blog dia wak xusik apa
wak ajak jumpa klu betul dia dah balik dari s`pore
harap tt sudi jumpa wak tuk bersihkan nama dia

*buat masa nie tt blm bls lagi sms wak

rafi_tijarah
06-07-2009, 03:32 PM
salam semua,ermm boleh tahan jugak wak nie hentam aku kat cni...
ok la kepada semua ahli yang ada post kat sini...
baru jer dapat tahu dan baca apa yang korang kutuk dan hentam aku gile2 kat sini,actually aku dah lama jugak dapat bisnes kat cg ni,keta sewa,aku ahli ceramic club yang active jugak,and aku wat kontrak dgn goverment jugak...so thanks cg...actually syukur pada allah s.w.t.
sememangnya mempertahankan maruah,harta, dan agama aku ada lah jihad..so aku kena respon jugak benda ni..betul2 baru baca...
wak...aku dah suruh ko buat paip,aku dah ukur 2 kali kat umah tu...kali kedua x der paip lagi...so aku suruh raymond datang ukur kali ketiga dan suruh ko buat paip dulu...tiba2 aku dapat call dari singapore punya lawyer aku kena pegi sana pasal nak uruskan wasiat raja abdullah...(aku keturunan raja abdullah)((nama aku raja mohd rafiuddin))...pelombonmg bijih timah terbesar zaman dulu...dekat malaysia ni dekat 300 lebih keturunan dia kena pegi sana..
memang kaukau punya kelam kabut kat sana(x kan aku nak cite semua kot)lain la korang family aku......so memang aku sendiri bz.turun naik mhkamah...lari sana lari sini...then satu hari wak msg kalau x der respon wak cancel..aku x pikir apa dah..aku mintak wak no akaun bank wak tak bagi..aku nak bank in dia yang tak bagi no akaun..abes x kan aku nak bank in kat ahli cg yang lain kot...so aku ke yang salah makan duit tu...ada lagi duit tu kat akaun aku.. x usik skit pun..cuma aku dah bayar pada raymond 350..baki wak ada 450 lagi..meh la wak no akaun aku masukkan..wak dah minta no cina tu nak kol sendiri..so aku pikir dorang dah deal dan aku kena selesaikan kes aku kat sana..lagi satu wak kata owner duduk lambat lagi ujung tahun..tup2 kata kat cg dorang masuk x der dapur..aper citer ni..aku x marah sesapa cuma ader samapai pakai nama aku gabungkan dengan **** aku jadi terkejut
sebab orang islam yang solat dan berilmu xkan buat macam tu..aku x kesah kalau korang nak lingkupkan bisnes aku..tapi sampai kutuk aku gila2 jatuhkan maruah aku,aku jadi kesal..kalau wak ko rasa ko ada kerugian sebab aku,bagi tau jumlahnya dan bukti aku claim..

aku doakan orang yang pakai nama aku dan **** tu datang jumpa aku minta maaf,,,kalau tak aku tuntut kat akhirat jer..sampai isteri aku terbaca perkataan tu...
sedih dier..

erm dosa dengan tuhan korang leh minta ampun dengan tuhan allah s.w.t
dosa dengan manusia korang nak minta ngan saper???

x per innallahha ma'assobirin..sesungguhnya mungkin rezki aku kat tempat lain

wak kalau ko dah kutuk aku gila2 macam ni kat cg,dan kat blog pun sampai ada orang **** **** kan aku

aku dah tak nak pikir aper lagi..

ko bagi jer no akaun bank ko aku bagi baki tu

x guna nak jumpa sebab nama aku ko dah burukkan tahap gaban punya...

saper2 yang ader sewa kete ngan aku and amik ceramicc dgn aku terpulang la
korang nak nilai aku saper...sebab dgn korang aku x der masaalah

oldskoolrocka
06-07-2009, 03:35 PM
ni tt da masuk..

rafi_tijarah
06-07-2009, 03:36 PM
saper nak siasat aku tu datang la kat shah alam
ofis aku kat shah alam..aku wat bisnes legal dengan kementerian kesihatan
supply medical suppliment
ni no aku..kol la 019 2413344..
no keta aku wre7465 naza citra itam
nak simbah cat ker..pukul aku ker....datang la
shah alam sek23
bisnes kabinet ni baru jer nak jinak2
dah kena pulau
alhamduliillah
insya allah rezki ada dimana2..aku usaha jer..saper yang dok kutuk sampai gabung nama aku dengan **** tu...doa2 la semoga tuhan ampunkan dosa2 kita
amin...........yarabbala'lamin

rafi_tijarah
06-07-2009, 03:37 PM
aku tak tau plak kalau tulis khinzir kena ****..
dia gabungkan nama aku dengan binatang h1n1

ameant
06-07-2009, 03:38 PM
kasi settle projek kabinet kat wak tu dulu la... pasal cerita bro byk projek sana projek sini kasi simpan dulu la....

shide
06-07-2009, 03:40 PM
saper nak siasat aku tu datang la kat shah alam
ofis aku kat shah alam..aku wat bisnes legal dengan kementerian kesihatan
supply medical suppliment
ni no aku..kol la 019 2413344..
no keta aku wre7465 naza citra itam
nak simbah cat ker..pukul aku ker....datang la
shah alam sek23
bisnes kabinet ni baru jer nak jinak2
dah kena pulau
alhamduliillah
insya allah rezki ada dimana2..aku usaha jer..saper yang dok kutuk sampai gabung nama aku dengan **** tu...doa2 la semoga tuhan ampunkan dosa2 kita
amin...........yarabbala'lamin

relex bro..tggu orang yang kata ko scam ni,buka mulut.apa citer plak..

rafi_tijarah
06-07-2009, 03:43 PM
x per la..aku pun ada keja lain nak buat ni..semoga ahli cg dan orang2 islam dilindungi dan dimurahkan rezki dari allah s.w.t.

baik buruk manusia bukan terletak pada harta,duit atau pangkatnya..
sesungguhnya mereka yang beramal ibadat dan beriman dengan allah s.w.t itulah orang yang mulia disisNYA

ma'salamah
wassalamm

AlchemisT
06-07-2009, 03:44 PM
laaa...wak da salah faham lah ni....ni kerabat bijih timah tu...

notrexdame
06-07-2009, 03:47 PM
adoi mana wak

AlchemisT
06-07-2009, 03:48 PM
apapun TT settlelah ngn wak tu..call la wak tu..

gastacopz
06-07-2009, 03:52 PM
mane wak nie???setel laa dlu ngn TT

ameant
06-07-2009, 03:55 PM
kasi settle luar je ... tt buleh le p ctc wak tu, explain detail dgn dia.. :D . CG ni tempat cari makan n kawan.. bukan tempat cari gaduh atau scam. tq :D

Joe1911
06-07-2009, 04:31 PM
hahaha... wak dah kantoi.. apa pandangan wak plak?

redline5085
06-07-2009, 05:57 PM
tak paham aku..
cg ni byk sgt kisah2 scam :eek:

eboss
06-07-2009, 07:56 PM
pada wak..TT dah nak berususan tu elok diselesaikan segera. Kalau dah settle tu elok edit balik tajuk tu dan update kat depan sekali.

Pada TT...aku bukan nak menyibuk kes nie...dah wak minta tolong carik info dan dengan sumber yang aku ada aku tolong ler..tu pun lepas 2 hari aku tengok TT tak respond apa apa komen wak.

Mungkin salah paham tapi rasanya elok diselesaikan cara kawan kawan. Berjumpa berdepan dan kalau nak bayar apa apa boelh bayar cash atau bank transfer.

Kalau nak aku jadi saksi pun boleh juga. Deal kat mattop...boleh kau orang belanja aku bariani kambing sepinggan dua :)):)):)):))

GT
07-07-2009, 03:05 AM
hmmm...... jumpalah biar selesai secara elok...

gengjawa
07-07-2009, 07:54 AM
jgn deal ngan tt lagi
wak dah kena :(scam:(scam:(scam: dgn tt

ambek deposit dari wak
tp keje xbuat pon
cuma dtg ukur je
asik berjanji2 manis je
cal dah xmau angkat dah
sms pon xmau balas

katanya ada kat s'pore
ada masaalah besar
kot yer pon ada masalah jgn la buat wak mcm nie
ada apa masalah bgtau awal2
xbleh buat cakap la xboleh buat
klu rumah wak sendiri wak boleh bersabar lagi
nie melibatkan client wak

now client wak dah pindah rumah yg wak renovate tu
masalahnya dia terpaksa duduk rumah yg xder berdapur lagi
dah la client wak tu dah berkeluarga
kesian betul wak tgk
dah malu sgt wak kat client tu

tt nie cuma pentingkan diri sendiri je:mad::mad::mad::mad:
langsung xamanah & xpikir kesan dari perbuatan dia tu

klu saper2 ada dpt hubungi tt tolong pm kat wak yer
nak tau gak sebenarnya dia kat mana & buat apa



teruk sgt ker hentaman wak nie?:-?:-?:-?

Mr. K®
07-07-2009, 08:05 AM
pada wak..TT dah nak berususan tu elok diselesaikan segera. Kalau dah settle tu elok edit balik tajuk tu dan update kat depan sekali.

Pada TT...aku bukan nak menyibuk kes nie...dah wak minta tolong carik info dan dengan sumber yang aku ada aku tolong ler..tu pun lepas 2 hari aku tengok TT tak respond apa apa komen wak.

Mungkin salah paham tapi rasanya elok diselesaikan cara kawan kawan. Berjumpa berdepan dan kalau nak bayar apa apa boelh bayar cash atau bank transfer.

Kalau nak aku jadi saksi pun boleh juga. Deal kat mattop...boleh kau orang belanja aku bariani kambing sepinggan dua :)):)):)):))

memuler bace intro komen abg eboss nie bagus jer nasihatnyer..pastu biler tibe part perenggan akhir tu :eek::eek:

..ader kambing disebalik bariani daaaa

GoldFinger
07-07-2009, 08:28 AM
kadang-kadang tak boleh kata gak yang senior ni kepala betul belaka...

jangan gunakan status senior untuk membuli orang lain !. Missunderstanding jer ni !

korang berdua settle lah elok2.

mautau
07-07-2009, 08:32 AM
dah.. jgn gaduh lagi...
sebagai umat islam buang yg keruh ambil yg jernih...
manusia tiada yg sempurna...
saling bermaafan dan perbaiki kesilapan itulah yg mulia...

gengjawa
07-07-2009, 08:34 AM
salam semua,ermm boleh tahan jugak wak nie hentam aku kat cni...
ok la kepada semua ahli yang ada post kat sini...
baru jer dapat tahu dan baca apa yang korang kutuk dan hentam aku gile2 kat sini,actually aku dah lama jugak dapat bisnes kat cg ni,keta sewa,aku ahli ceramic club yang active jugak,and aku wat kontrak dgn goverment jugak...so thanks cg...actually syukur pada allah s.w.t.
sememangnya mempertahankan maruah,harta, dan agama aku ada lah jihad..so aku kena respon jugak benda ni..betul2 baru baca...
wak...aku dah suruh ko buat paip,aku dah ukur 2 kali kat umah tu...kali kedua x der paip lagi...so aku suruh raymond datang ukur kali ketiga dan suruh ko buat paip dulu...tiba2 aku dapat call dari singapore punya lawyer aku kena pegi sana pasal nak uruskan wasiat raja abdullah...(aku keturunan raja abdullah)((nama aku raja mohd rafiuddin))...pelombonmg bijih timah terbesar zaman dulu...dekat malaysia ni dekat 300 lebih keturunan dia kena pegi sana..
memang kaukau punya kelam kabut kat sana(x kan aku nak cite semua kot)lain la korang family aku......so memang aku sendiri bz.turun naik mhkamah...lari sana lari sini...then satu hari wak msg kalau x der respon wak cancel..aku x pikir apa dah..aku mintak wak no akaun bank wak tak bagi..aku nak bank in dia yang tak bagi no akaun..abes x kan aku nak bank in kat ahli cg yang lain kot...so aku ke yang salah makan duit tu...ada lagi duit tu kat akaun aku.. x usik skit pun..cuma aku dah bayar pada raymond 350..baki wak ada 450 lagi..meh la wak no akaun aku masukkan..wak dah minta no cina tu nak kol sendiri..so aku pikir dorang dah deal dan aku kena selesaikan kes aku kat sana..lagi satu wak kata owner duduk lambat lagi ujung tahun..tup2 kata kat cg dorang masuk x der dapur..aper citer ni..aku x marah sesapa cuma ader samapai pakai nama aku gabungkan dengan **** aku jadi terkejut
sebab orang islam yang solat dan berilmu xkan buat macam tu..aku x kesah kalau korang nak lingkupkan bisnes aku..tapi sampai kutuk aku gila2 jatuhkan maruah aku,aku jadi kesal..kalau wak ko rasa ko ada kerugian sebab aku,bagi tau jumlahnya dan bukti aku claim..

aku doakan orang yang pakai nama aku dan **** tu datang jumpa aku minta maaf,,,kalau tak aku tuntut kat akhirat jer..sampai isteri aku terbaca perkataan tu...
sedih dier..

erm dosa dengan tuhan korang leh minta ampun dengan tuhan allah s.w.t
dosa dengan manusia korang nak minta ngan saper???

x per innallahha ma'assobirin..sesungguhnya mungkin rezki aku kat tempat lain

wak kalau ko dah kutuk aku gila2 macam ni kat cg,dan kat blog pun sampai ada orang **** **** kan aku

aku dah tak nak pikir aper lagi..

ko bagi jer no akaun bank ko aku bagi baki tu

x guna nak jumpa sebab nama aku ko dah burukkan tahap gaban punya...

saper2 yang ader sewa kete ngan aku and amik ceramicc dgn aku terpulang la
korang nak nilai aku saper...sebab dgn korang aku x der masaalah

salam semua,alhamdulillah..tt sudi beri komen kat sini

klu tt ada maruah,wak pun ada maruah juga.wak dah byk kali cuba hubungi tp tt xmau angkat tepon@cal semula

awal dealkan kita dah konfirm yg paip semua pihak tt yg buat,pas dah cina tu dtg lagi utk ukur minta plak wak buat punca paip,xper la wak buat juga.lg pn lokasi sinki pon wak dah sahkan awal2 iaitu di depan tingkap,so kerja2 kabinet dah boleh dimulakan sepatutnya,

boleh pula cite kat sini masalah kat s`pore tu,tp bila wak minta penjelasan nape xmau jelas kan.wak cuba nak bawa berbincang,tp tiada respon dari pihak tt

mcm mana la wak xhangin..bila due date cabinet yg dijanjikan tt xrespon2,dari tarikh confirm bagi duit tt janji dlm 3minggu,lepas tu pospone lagi,last2 wak cal dah xmau angkat,sms xmau balas,mau xkena wak ngan owner rumah:((:(( dh xder jalan lain wak gertak la nak cencel,pastu minta plak no ac.bank wak utk tt transfer duit wak tu,wak dah bgtau yg wak nak tt siapkan apa yg tt dah mulakan,sbb klu wak ambil duit dan oder tempat lain belom tentu boleh siap cepat.wak merayu pd tt bg kat wak no hp cina yg buat cabinet tu,biar wak cuba settel terus tanpa tggu tt balik dari spore, tu pon setelah beberapa kali wak merayu akhirnya tt bg juga no.cina yg buat cabinet dapur wak.TERKEJUT:o:o:o bila mana wak tau yg cabinet wak xbuat lagi pon,walhal dah lama dah wak bg duit.kat sini wak kena mula dari awal balik,pilih color & tggu dlm 3minggu.

mmg pd awal owner rumah bgtau wak nak duduk hujung tahun,tp dia kena berpindah awal sbb dpt tukar sekolah.wak pun xsangka,tp masa 3mggu dan extra time yg dijanjikan lebih dari cukup utk tt siapkan cabinet dapur tersebut.klu tt xcaye leh gi rumah tu tny sendiri owner bila dia pindah masuk(bukan wak suka reka2cite)

bab menggabungkan nama tt sumpah demi Allah wak xlakukannya,wak deal ngan tt sbb thread nie,so pd thread nie je la komen,trader rating tt pon wak xberi apa2 respon yg negatif,cuma lepas wak&org rmh wak dpt kesusahan&aib dari rakan sekeliling kami wak rasa tertekan,cuba nak berbincang dgn tt,tp tt wat xendah je,,xkan la tt xder masa sebarang 5minit ke cal wak beri penjelasan,beri idea ke tuk soft kan prob wak nie.

rugi???yer mmg wak rugi sbb delay projek wak nie,wak rugi masa wak,boleh ke wak claim?camne wak nak claim?apa bukti perlu wak beri tuk menyatakan kerugian masa wak nie,Untung rugi mmg adat berniaga,cuma apa yg wak kesalkan tt xder respon bila wak hubungi dia.klu terpaksa gi oversea bgtau la awal2,bgtau kat wak yg wak kena settel terus ngan raymond tu ke apa ke,xla tertunggu2,tergaru2..

dlm keadaan wak huru-hara nie mmg wak harap dpt jumpa tt dan dptkan penjelasan serta bersihkan nama dia,tp tt masih enggan bersetuju tuk jumpa wak..

Mr. K®
07-07-2009, 08:48 AM
aku harap kowang dpt berbincang elok² kt luar sana secare offline.

x pyh la nk bersoal-jwb memberikn penerangan kt sini utk mengatakan 'aku betul, ngko salah'.

CGrians lain x perlu tau 'jalanan kisah' ketidakpuasan hati nie sbb nnt bnyk lg hati yg terluka.

amik jln secara bersemuka & dok berbincang. salah menyalahkan x memberikn penyelesaian malah ianya menambahkn kekusutan yg sedia ada.

once dh settled kowang berdua maklumkn pd admin utk buat aper yg patut pd thread nie.

mudah²an segala kekusutan, kemusykilan, ketidakpuasan-hati & apa jua yg negatif dpt diatasi.

perbalahan itu membawa perpecahan. fitnah itu pula membawa kehancuran.

nama baik di CG kene jage elok² lbh² lg bg mrk yg berniaga. track record kene clean ;)

wallahu'alam.

ahlidewan
07-07-2009, 11:35 AM
blog tt dah remove? tak blh access lah.

acan
07-07-2009, 12:25 PM
xtau nk kesian kat sape dh..

gengjawa
07-07-2009, 01:07 PM
aku harap kowang dpt berbincang elok² kt luar sana secare offline.

x pyh la nk bersoal-jwb memberikn penerangan kt sini utk mengatakan 'aku betul, ngko salah'.

CGrians lain x perlu tau 'jalanan kisah' ketidakpuasan hati nie sbb nnt bnyk lg hati yg terluka.

amik jln secara bersemuka & dok berbincang. salah menyalahkan x memberikn penyelesaian malah ianya menambahkn kekusutan yg sedia ada.

once dh settled kowang berdua maklumkn pd admin utk buat aper yg patut pd thread nie.

mudah²an segala kekusutan, kemusykilan, ketidakpuasan-hati & apa jua yg negatif dpt diatasi.

perbalahan itu membawa perpecahan. fitnah itu pula membawa kehancuran.

nama baik di CG kene jage elok² lbh² lg bg mrk yg berniaga. track record kene clean ;)

wallahu'alam.
mmg betul tu Mr.K,wak mmg harap sgt dpt jumpa tt
tt pun dah sms wak minta maaf
wak tggu respon +je dari beliau

damiaphang
07-07-2009, 01:09 PM
mmg betul tu Mr.K,wak mmg harap sgt dpt jumpa tt
tt pun dah sms wak minta maaf
wak tggu respon +je dari beliau

kesiannye x settle2 lg...

tapirbawaklori
07-07-2009, 01:22 PM
ni ker gambo TT

http://i346.photobucket.com/albums/p419/zamani82/0_110.jpg

macam budak budak jer aku tengok...

tapirbawaklori
07-07-2009, 01:32 PM
apa apa pun...semua dah berjawab dah ni.....wak jumpa la tt kat luar...pastu mintak mod delete thresd ni....busuk nama tt pun tak elok juga...salah paham jer ni...

maklumla kat cg ni ramai penipu..dan ramai dah kena tipu....tu yang sentitip bila bab kena tipu ni....sabar la kedua dua pihak....

nashburn
07-07-2009, 01:33 PM
aku harap kowang dpt berbincang elok² kt luar sana secare offline.

x pyh la nk bersoal-jwb memberikn penerangan kt sini utk mengatakan 'aku betul, ngko salah'.

CGrians lain x perlu tau 'jalanan kisah' ketidakpuasan hati nie sbb nnt bnyk lg hati yg terluka.

amik jln secara bersemuka & dok berbincang. salah menyalahkan x memberikn penyelesaian malah ianya menambahkn kekusutan yg sedia ada.

once dh settled kowang berdua maklumkn pd admin utk buat aper yg patut pd thread nie.

mudah²an segala kekusutan, kemusykilan, ketidakpuasan-hati & apa jua yg negatif dpt diatasi.

perbalahan itu membawa perpecahan. fitnah itu pula membawa kehancuran.

nama baik di CG kene jage elok² lbh² lg bg mrk yg berniaga. track record kene clean ;)

wallahu'alam.

betul tu, biar kedua-dua pihak je yg selesaikan bincang cara baik. setiap orang ada masalah masing-masing yang kadang2 susah/tak perlu cerita kat orang lain. :)cgrock:)cgrock

gengjawa
07-07-2009, 01:37 PM
apa apa pun...semua dah berjawab dah ni.....wak jumpa la tt kat luar...pastu mintak mod delete thresd ni....busuk nama tt pun tak elok juga...salah paham jer ni...

maklumla kat cg ni ramai penipu..dan ramai dah kena tipu....tu yang sentitip bila bab kena tipu ni....sabar la kedua dua pihak....

insyallah..andai diberi peluang dan ruang
wak mmg sentiasa bersedia tuk jumpa tt

SgtGaNaSz
07-07-2009, 01:41 PM
kalau dapat jumpa berbincang pun baguih jugak wak kan....kilang dia kat mane wak?...

gengjawa
07-07-2009, 01:46 PM
kalau dapat jumpa berbincang pun baguih jugak wak kan....kilang dia kat mane wak?...

mmg itu yg wak harapkan
klu dari dulu wak cal berangkat mybe masalah nie xkan timbul

SgtGaNaSz
07-07-2009, 01:52 PM
mmg itu yg wak harapkan
klu dari dulu wak cal berangkat mybe masalah nie xkan timbul


sama la kite....huhuuh

adamma
07-07-2009, 02:09 PM
huhuhuhu sedihnya aku baca kisah ni bro...bwa la berbincang elok2...

gengjawa
07-07-2009, 02:30 PM
huhuhuhu sedihnya aku baca kisah ni bro...bwa la berbincang elok2...

thread telah dikembalikan ketempat asalnya
:)cgrock admin

Mr. K®
07-07-2009, 03:14 PM
thread telah dikembalikan ketempat asalnya
:)cgrock admin

alhamdulillah syukran.

bkn snng nk 'bersihkan' nama yg tercemar :)

mudah²an dgn kembalinyer thread nie di section yg sepatutnyer dpt mengembalikn kepercayaan potential client kpd TT..amin http://i234.photobucket.com/albums/ee196/kriza75/PC%20GIF/praying.gif

damiaphang
07-07-2009, 03:16 PM
thread telah dikembalikan ketempat asalnya
:)cgrock admin

camner wak...kira dah settle ke...:-?

mywang
07-07-2009, 03:50 PM
igt buat kabinet sendiri, bg kt cina rupanya

kozu
07-07-2009, 04:30 PM
boleh datang pasang kt terengganu tk??

aidiryatim
07-07-2009, 04:49 PM
baru try nk jenguk2... http://www.kabinetdapur4all.blogspot.com/

Blog has been removed

Sorry, the blog at kabinetdapur4all.blogspot.com has been removed. This address is not available for new blogs.

_killer_
07-07-2009, 05:25 PM
kata bumi..alih2 kerja org cina..kuikui...

tuan tanah lak kena dgr ckp cina..kuikuikui...

wak
07-07-2009, 09:27 PM
dah x bulih bukak blog tu....

damiaphang
07-07-2009, 09:37 PM
dah x bulih bukak blog tu....

tt dah frust kot...:-?

eboss
07-07-2009, 10:40 PM
tt dah frust kot...:-?

Sapa sebenarnya yang jadi mangsa keadaan....

gengjawa
08-07-2009, 07:29 AM
camner wak...kira dah settle ke...:-?

buat masa nie wak bagi sejuk dulu keadaan
sbb tt dah beri komen dia kat sini & sms wak
cuma pelawaan wak tuk berjumpa & beberapa cal serta sms dari wak semalam belom ada sebarang respon lg#:-S

damiaphang
08-07-2009, 07:47 AM
Sapa sebenarnya yang jadi mangsa keadaan....

mangsanya wak ler...
tp dgn masalah ni dia dah frust nak nega kabinet lg kot...

damiaphang
08-07-2009, 07:49 AM
buat masa nie wak bagi sejuk dulu keadaan
sbb tt dah beri komen dia kat sini & sms wak
cuma pelawaan wak tuk berjumpa & beberapa cal serta sms dari wak semalam belom ada sebarang respon lg#:-S


harap dpt settle ngan cepat masalah wak ni...

gengjawa
08-07-2009, 07:57 AM
harap dpt settle ngan cepat masalah wak ni...

amin..
time kaceh kak:)

eboss
08-07-2009, 09:10 AM
Apa perkembangan terkini #:-S

gengjawa
08-07-2009, 09:25 AM
Apa perkembangan terkini #:-S

no respon lagi eboss#:-S

acan
08-07-2009, 11:11 AM
no respon lagi eboss#:-S

TT sedang tenangkan diri yg hiba tu..
ade la tu jap lg..:)

panglima_ayam
25-08-2009, 10:20 PM
kes nih dah sattle ke blom,nak tahu jgk perkembangan selanjutnya...

skafever69
25-02-2011, 03:41 PM
Wak buat renovate.
kalau buat table top 6 kaki berapa? heheheheh