PDA

View Full Version : Jual / beli rumah - k.l -selangor


apeng8264
07-04-2009, 11:30 PM
ANDA INGIN CARI /JUAL RUMAH ???
TAPI
TAK ADA MASA NAK CARI..
TAK TAHU NAK RUJUK KAT SIAPA..
TAK TAHU NAK CARI KAT MANA..
KURANG ARIF TENTANG PEMBELIAN /PENJUALAN RUMAH..
JANGAN RISAU !!!
SY MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN CARI RUMAH /JUAL RUMAH IDAMAN ANDA..
LOCATION SERVICES KUALA LUMPUR & SELANGOR ONLY !!!

BERMINAT..SILA bagi detail anda

1 - nama
2 - contact number
3 - type rumah jual / beli
4 - location rumah pilihan / location rumah dijual
5 - budget beli / jual

JANGAN BAZIRKAN MASA ANDA !!
PM / MSG / EMAIL / SMS / CALL
019-3304312
apeng8264@yahoo.com.my

THANKS
SUHAIMI :D

apeng8264
13-04-2009, 09:13 AM
jangan buang masa anda..
biar kami tolong anda...

centepede
13-04-2009, 09:22 AM
ANDA INGIN CARI /JUAL RUMAH ???
TAPI
TAK ADA MASA NAK CARI..
TAK TAHU NAK RUJUK KAT SIAPA..
TAK TAHU NAK CARI KAT MANA..
KURANG ARIF TENTANG PEMBELIAN /PENJUALAN RUMAH..
JANGAN RISAU !!!
SY MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN CARI RUMAH /JUAL RUMAH IDAMAN ANDA..
LOCATION SERVICES KUALA LUMPUR & SELANGOR ONLY !!!

BERMINAT..SILA bagi detail anda

1 - nama
2 - contact number
3 - type rumah jual / beli
4 - location rumah pilihan / location rumah dijual
5 - budget beli / jual

JANGAN BAZIRKAN MASA ANDA !!
PM / MSG / EMAIL / SMS / CALL
019-3304312
apeng8264@yahoo.com.my

THANKS
SUHAIMI :D

agen? ader lesen?

apeng8264
13-04-2009, 09:25 AM
agen? ader lesen?

ada lesen lah.. kalau takde susah pulak nanti..
:D

apeng8264
20-04-2009, 11:09 AM
jual / beli rumah - kl selangor only..

apeng8264
26-04-2009, 11:07 AM
jangan buang masa anda !!!!

apeng8264
27-04-2009, 10:56 PM
hargai lah masa... biar kami uruskan

steven_jb2003
28-04-2009, 03:51 PM
Nie kes makan atas angin la nie

apeng8264
29-04-2009, 11:28 AM
Nie kes makan atas angin la nie
bukan makan atas angin lah.. ni lah namanya marketing stategi..
pernah kerja marketing tak??
kerja diorang memang macam ni.. cari customer jer.. dan uruskan segala hal yg timbul..
:">

gengjawa
29-04-2009, 11:33 AM
nnt wak tny kawan wak klu dia masih minat nak cari rumah
baru lepas kena tipu..
sian dia..

Mawar
29-04-2009, 03:22 PM
Kalau dapat listkan rumah nak jual lagi bagus. Latek harga & pic skali

tEnuKLang
29-04-2009, 03:24 PM
all d best tuan tanah...
aku blm masa nak carik umah lagi..:D

apeng8264
29-04-2009, 06:38 PM
nnt wak tny kawan wak klu dia masih minat nak cari rumah
baru lepas kena tipu..
sian dia..

kena tipu macam mane tu?

apeng8264
29-04-2009, 06:39 PM
all d best tuan tanah...
aku blm masa nak carik umah lagi..:D

tak apa..
boleh jadi kawan..
hehehhe :D

apeng8264
29-04-2009, 06:41 PM
Kalau dapat listkan rumah nak jual lagi bagus. Latek harga & pic skali

kalau nak list..
memang banyak..
tak cukup cg ni.. hehhehe
bagi budget.. n area jer.. kita tolong carikan..

adar
29-04-2009, 06:50 PM
area puchong, freehold, harga bawah RM300K atau lebih sikit. double storey atau single storey takder hal. rumah ni kalo leh aku nak duduk sampai mati.

jenuh dah aku cari kat area puchong ni yg free takder siot. yg leasehold banyak dan murah tp aku tak minat.

kalo specific location yg aku minat, putra perdana, putra prima, puchong utama, puchong perdana, puchong prima dan area2 dekat situ la.

ada PM la aku.

tEnuKLang
29-04-2009, 06:58 PM
TT tak jadik broker umah sewa skali ke?

eboss
30-04-2009, 01:53 AM
Senaraikan lah rumah yang dah ada tu kat sini

zerovirus
30-04-2009, 02:05 AM
Senaraikan lah rumah yang dah ada tu kat sini

ihihi garang eboss :p

mrsmarter
30-04-2009, 02:23 AM
ihihi garang eboss :p

gaya kena ada...jgn tunjuk kiter sengkek...tapi biar nampak sengkek, beli cash...:d

eapui
30-04-2009, 02:29 AM
aku pon nak cari rumah gak.
nti aku kasi taw..

jah2008
30-04-2009, 09:18 PM
tuan tanah leh tolong jualkan rumah aku? kalau bole, mcmana kira komisennya?

apeng8264
30-04-2009, 11:15 PM
tuan tanah leh tolong jualkan rumah aku? kalau bole, mcmana kira komisennya?
boleh3..
bagi aku detail

jenis rumah.
location.
berapa harga nak jual.
komisen nanti kita uruskan..

apeng8264
30-04-2009, 11:18 PM
area puchong, freehold, harga bawah RM300K atau lebih sikit. double storey atau single storey takder hal. rumah ni kalo leh aku nak duduk sampai mati.

jenuh dah aku cari kat area puchong ni yg free takder siot. yg leasehold banyak dan murah tp aku tak minat.

kalo specific location yg aku minat, putra perdana, putra prima, puchong utama, puchong perdana, puchong prima dan area2 dekat situ la.

ada PM la aku.

ok noted..
aku akan forward kes ni ke meeting yg berikut...
kalau ada rumah yg bro nak nanti kita listkan,...
bro hanya pergi tengok jer..
okey

apeng8264
30-04-2009, 11:23 PM
TT tak jadik broker umah sewa skali ke?
tak kot,,, tak sempat.. banyak sangat oder.. customer kena jaga,,
:):)

apeng8264
30-04-2009, 11:27 PM
Senaraikan lah rumah yang dah ada tu kat sini
banyak sangat kot..
proses dia cam ni..
customer akan request rumah...
so kita tolong carikan rumah idaman customer tu..
customer tengok...
kalau setuju...ok lah.. kalau tak setuju.. kita akan carikan lagi.. kalau setuju kita akan arrangekan... peguam ,,, pinjaman,,
dan sebagainya.. sampai proses siap..
itu jer..
:)

jah2008
30-04-2009, 11:34 PM
boleh3..
bagi aku detail

jenis rumah.
location.
berapa harga nak jual.
komisen nanti kita uruskan..

ok. aku pm tt detailnya ye

Zul.H
30-04-2009, 11:48 PM
area puchong, freehold, harga bawah RM300K atau lebih sikit. double storey atau single storey takder hal. rumah ni kalo leh aku nak duduk sampai mati.

jenuh dah aku cari kat area puchong ni yg free takder siot. yg leasehold banyak dan murah tp aku tak minat.

kalo specific location yg aku minat, putra perdana, putra prima, puchong utama, puchong perdana, puchong prima dan area2 dekat situ la.

ada PM la aku.


Bro adar,

cuba try tgk Puchong Tekali..dekat puchong prima jalan nak g ke putra prima / taman mas...sebelah kg Desa Aman

kawasa cantik..bkn bekas lombong..

umah free hold, cantik, built up besar..kemasan menarik

masih ada unit develepor yg sudah siap tapi masih blum terjual..limited unit only..harga dalam RM 280-330K

developer Tekali Sdb Bhd

pergi tgk show house dekat situ


gerenti memikat..

Zul.H
30-04-2009, 11:51 PM
komposisi pembeli di Puchong Tekali:

cina 55 %

Melayu 40 %

lain2 - selebihnya

adar
01-05-2009, 02:48 AM
Bro adar,

cuba try tgk Puchong Tekali..dekat puchong prima jalan nak g ke putra prima / taman mas...sebelah kg Desa Aman

kawasa cantik..bkn bekas lombong..

umah free hold, cantik, built up besar..kemasan menarik

masih ada unit develepor yg sudah siap tapi masih blum terjual..limited unit only..harga dalam RM 280-330K

developer Tekali Sdb Bhd

pergi tgk show house dekat situ


gerenti memikat..

wah bro. murah gak tu harga. thank bro. tp ni 1st time aku dgr puchong tekali. putra prima gn tmn mas aku tau. thanks bro. nnt aku pergi tgk sana.

apeng8264
01-05-2009, 10:35 AM
Bro adar,

cuba try tgk Puchong Tekali..dekat puchong prima jalan nak g ke putra prima / taman mas...sebelah kg Desa Aman

kawasa cantik..bkn bekas lombong..

umah free hold, cantik, built up besar..kemasan menarik

masih ada unit develepor yg sudah siap tapi masih blum terjual..limited unit only..harga dalam RM 280-330K

developer Tekali Sdb Bhd

pergi tgk show house dekat situ

gerenti memikat..

betul3... rumah member aku kat situ..
cantik rumah nya.. tapi jauh sikitlah..
bro agen jugak ker?

Mawar
02-05-2009, 02:06 PM
Saya memang tengah cari rumah area KL & Selangor. Kalau boleh nak cari rumah yang dekat dengan LRT. Kalau jauh dari LRT pun, janganlah sampai kena drive lebih 15 minit. Maklumlah masa berharga. Rumah harga belum ada budget sebenar. Yang penting ada kemudahan Sekolah & LRT. Apartment @ teres. Kalau boleh aku nak beli terus duduk sebab nak pindah KL Cuti sekolah Jun nie...

fyreeze
02-05-2009, 02:10 PM
Area Gombak ade X bro?? Batu Caves @ Selayang.. Harga dlm 50k to 70k.. Ade X??

apeng8264
03-05-2009, 10:28 PM
Area Gombak ade X bro?? Batu Caves @ Selayang.. Harga dlm 50k to 70k.. Ade X??
tak pastilah ada ker tak?
cuma kalau boleh pm aku detail..
nama:
contak number:
type rumah:
budget harga:
location pilihan:
kalau ada aku inform bro..

apeng8264
03-05-2009, 10:31 PM
Saya memang tengah cari rumah area KL & Selangor. Kalau boleh nak cari rumah yang dekat dengan LRT. Kalau jauh dari LRT pun, janganlah sampai kena drive lebih 15 minit. Maklumlah masa berharga. Rumah harga belum ada budget sebenar. Yang penting ada kemudahan Sekolah & LRT. Apartment @ teres. Kalau boleh aku nak beli terus duduk sebab nak pindah KL Cuti sekolah Jun nie...
boleh3... sy boleh usahakan.. tapi boleh bagi maklumat lengkap sikit...
nama :
contak number:
type rumah :
location pilihan:
budget:

baru boleh carikan.. kalau nak dekat lrt.. lrt mana.. okey

Mawar
04-05-2009, 03:02 PM
boleh3... sy boleh usahakan.. tapi boleh bagi maklumat lengkap sikit...
nama :
contak number:
type rumah :
location pilihan:
budget:

baru boleh carikan.. kalau nak dekat lrt.. lrt mana.. okey

Tak leh lah bagi maklumat kat sini..kau bagi je list yang dekat dengan LRT. Yang penting drive naik kereta tak lebih 15 minit.

Rumah teres diutamakan, tapi kalau Apartment bersesuaian pun ok juga.
Harga kalau boleh bawah RM150K..dah boleh dapat mark-up loan tinggi sikit...taklah nak keluar duit banyak sangat.

Kalau ada bagitau aje kat sini..boleh kawan2 kat Carigold bagi pandangan..,sebab aku ni tak tau sangat area KL.

LRT - BUKIT JALIL, AMPANG, WANGSA MAJU, KELANA JAYA @ APA2 AJELAH....TAKDE LRT, PUTRA PUN OK GAK..TAKPUN MONORAIL..

apeng8264
06-05-2009, 12:59 PM
Tak leh lah bagi maklumat kat sini....

boleh pm tak..
atau sms jer saya..
019-3304312

Mawar
06-05-2009, 02:25 PM
boleh pm tak..
atau sms jer saya..
019-3304312

Isk..bagi tahu ajelah kat sini..Uat apa nak rahsia2 plk..
Nak berniaga jangan malu.

apeng8264
06-05-2009, 07:12 PM
Isk..bagi tahu ajelah kat sini..Uat apa nak rahsia2 plk..
Nak berniaga jangan malu.

bukan malu lah...
tapi nak detail ni jer..
nama :
contak number:
type rumah :
location pilihan:
budget:

so senang nak submit kat agen yg akan carikan rumah..
lepas tu boleh submit kat lawyer pulak..
lepas tu boleh submitt kat bank utk loan..
sebab kita akan settlekan dari A sampai Z...
okey.. akak cuma datang sain document jer..
hehehhe senang jer.. :D

apeng8264
08-05-2009, 12:21 PM
kepada yg belum update detail.. please update detail..
thanks

apeng8264
10-05-2009, 12:19 AM
kepada yg berminat dan masih belum hantar detail sepenuhnya.. harap kemaskini data anda..

sfauzie
10-05-2009, 01:01 AM
Aku nak cari rumah area SG Besar, Selangor. Budget bawah RM120k...rumah seken pun tak pe...yang penting saiz rumah tak kurang antara 20x80 dan tanah yang sedikit luas...

apeng8264
10-05-2009, 10:40 PM
Aku nak cari rumah area SG Besar, Selangor. Budget bawah RM120k...rumah seken pun tak pe...yang penting saiz rumah tak kurang antara 20x80 dan tanah yang sedikit luas...

boleh3.. sila check pm anda.. tq.

apeng8264
15-05-2009, 09:51 PM
nak cari rumah ker... jangan susah.. biar kami uruskan..

apeng8264
18-05-2009, 09:32 PM
salam.. kepada yg nak jual rumah pun boleh.. kita akan carikan customer..

apeng8264
30-05-2009, 12:11 AM
tahniah kepada yg dah berjaya jual rumah..

hairimaiti
31-05-2009, 09:44 PM
aku nak beli rumah area cheras, kajang teres setingkat 20X70 kalau ada call aku 0126567276

danzig_08
05-06-2009, 08:13 AM
aku dah email detail tp xda respone pun email aku sama nama dgn nick aku ni

apeng8264
12-06-2009, 04:31 PM
aku dah email detail tp xda respone pun email aku sama nama dgn nick aku ni

tak dapat pun bro.. boleh email lagi :D

danzig_08
12-06-2009, 05:09 PM
tak dapat pun bro.. boleh email lagi :D
malas laa nak email lg aku pm ko jer
dpt tak?

old_code
12-06-2009, 05:21 PM
Area:Ampang (Bukit Indah)
Type: Landed @ Apartment, kondo pun bule..
budget: 100k ++

pm jika ada..

thanks

danzig_08
29-06-2009, 05:17 PM
mana TT ni sonyap jor

fhans23
05-07-2009, 04:50 PM
tt try la carik buyer kondo yg aku advertise tu

villa putra,
kuala lumpur

MAIDIN
05-07-2009, 05:16 PM
kalau belum keje tetap boleh dpt loan beli rumah tak . kalau ada 20% deposit cash