PDA

View Full Version : Fenomena wanita Melayu minat mat asing


AMICO66
04-04-2009, 11:34 AM
Dipetik dari ruangan forum Utusan Malaysia

APA pun kisah di sebalik kejadian seorang janda dirogol oleh Mat Afrika yang menyewa bilik di rumahnya di Kuala Lumpur beberapa hari lalu, satu perkara yang jarang difikirkan sejak ketibaan orang asing dari zaman penjajah Portugis dan British ke Tanah Melayu ialah 'pengorbanan' besar atau dengan lain perkataan musibah yang menimpa ramai wanita Melayu.

Ini kerana umat Melayu dari dulu hingga sekarang masih cuba menjadi masyarakat Islam yang baik, yang mana antara rukun-rukun kemasyarakatan ialah melindungi kaum wanitanya daripada fitnah dan segala jenis bahaya.

Oleh sebab ketiadaan budaya perlindungan ini ditambah pula dengan faktor-faktor kemiskinan maka dari zaman Portugis dan British lagi, wanita dan gadis Melayu bebas bergaul dan berinteraksi dengan orang asing.

Selain daripada kaum Cina dan India yang tiba selepas orang Portugis dan British keluar, maka wanita Melayu bertembung pula dengan pelbagai 'Mat' dari seluruh dunia hasil dasar membuka negara ini kepada pelabur dan pelancong asing.

Di zaman Portugis ramai perempuan Melayu dikahwini oleh askar-askar Portugis dan hasilnya ialah sisa-sisa masyarakat Portugis di Melaka sekarang hasil daripada perkahwinan itu.

Oleh kerana pihak berkuasa Islam tidak punya taring untuk melindungi wanita Melayu maka mereka dengan senang meninggalkan Islam.

Di zaman British juga ramai wanita Melayu bekerja dengan 'tuan-tuan' British, tinggal di banglo-banglo besar di ladang-ladang getah dan ramai juga yang menjadi perempuan atau isteri tidak rasmi 'Mat Salleh.'

Kalau disingkap kisah-kisah sejarah penjajahan bangsa Eropah, ketibaan bangsa-bangsa asing yang menjanjikan hidup lumayan pasti akan menawan hati wanita setempat.

Paling ketara sekali ialah kebanyakan penduduk kulit hitam Amerika Syarikat sekarang adalah hasil hubungan antara tuan-tuan kulit putih dengan wanita-wanita Afrika yang diculik dan dibawa ke Amerika. Mereka yang cantik bekerja di dalam rumah dan menjadi tempat pemuas nafsu tuan-tuan kulit putih.

Jadi wanita Melayu juga terpaksa menjalani nasib yang serupa lebih-lebih lagi sejak 20 tahun lalu apabila Malaysia terpaksa mengimport pekerja-pekerja asing seperti Indonesia, Bangladesh, Pakistan, Nepal dan negara-negara lain.

Selain daripada itu pelabur-pelabur asing juga membanjiri negara ini yang menjanjikan suasana pelaburan yang terbuka dan pekerja-pekerja (wanita Melayu) yang bergaji murah.

Maka berpuluh ribu wanita Melayu keluar dari kampung untuk bekerja di kilang-kilang pelabur asing dan berinteraksi dengan bos-bos yang kebanyakannya orang asing ataupun orang Cina dan India yang menjadi penyelia mereka.

Kalau dulu wanita Melayu berinteraksi dengan Cina dan India yang kadang-kadang terjadi juga kisah-kisah sedih, maka sekarang wanita Melayu terpaksa pula berinteraksi dengan pendatang baru seperti bangsa Indonesia, Afrika, Bangladesh, Pakistan, Vietnam dan Nepal.

Kalau di kilang ada wanita Melayu yang tertarik atau ditipu oleh Mat Indonesia, Mat Bangladesh dan Mat Pakistan, jadi tidak menghairankan ramai juga wanita Melayu yang ditipu melakukan jenayah oleh Mat Afrika, Mat Iran dan sebagainya.

Setakat ini sudah ramai wanita Melayu yang meringkuk di penjara-penjara negara asing setelah ditangkap membawa dadah, sama ada diperalatkan oleh teman-teman lelaki asing atau pun berbuat demikian dengan pengetahuannya sendiri.

Di samping itu ada juga wanita Melayu yang jatuh cinta dengan mat-mat asing ini yang berakhir dengan perceraian dan kemudian bertarung di mahkamah mendapatkan hak penjagaan anak yang melibatkan budaya dan kuasa mahkamah yang berlainan.

Sekarang kelihatan ramai Mat Afrika di Kuala Lumpur yang rata-ratanya datang dari negara-negara yang jauh lebih miskin dari Malaysia.

Seorang yang saya 'tangkap' sedang mengurat gadis Melayu di KLCC terang-terang menyatakan bahawa dia sedang mencari gadis Melayu untuk dikahwini kerana dia mahu menetap di negara ini.

Dalam menghadapi fenomena ini, ramai juga wanita Melayu yang mula berfikiran terbuka dan lebih suka mendapatkan mat asing termasuk wanita Melayu yang berjaya dalam bidang hiburan dan media kerana bagi mereka this is the way forward atau inilah cara hidup masa depan.

Tetapi rata-rata wanita Melayu yang tidak tahu dan tidak sempat membuat pertimbangan berhemah apabila berdepan dengan mat asing yang bermulut manis dan pandai mengambil hati ini.

Akhir kata, persoalan ini patut dijadikan persoalan politik yang perlu dikaji oleh Wanita dan Puteri UMNO dan UMNO seluruhnya kerana selain daripada dasar-dasar pelancongan yang terlalu terbuka, persoalan wanita Melayu berinteraksi dengan orang asing perlu juga diambil tahu kerana ia melibatkan maruah Melayu, maruah negara.

Lebih-lebih lagi kalau wanita Melayu dipermainkan dan diperdaya oleh lelaki asing.

SAAD HASHIM

Ampang, Selangor

apa dah nak jadi...
sepuloh tahun lagi
tak tau... tak tau...
:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

silvermaddness
04-04-2009, 11:51 AM
lelaki melayu ramai dok kt U "serenti" tak kluaq2...dah tu..yg merempit lg...hancur2...

AMICO66
04-04-2009, 12:58 PM
lelaki melayu ramai dok kt U "serenti" tak kluaq2...dah tu..yg merempit lg...hancur2...

sama2 hancus....salah siapa? diri sendiri~X(~X(~X(

hishammarmin
04-04-2009, 01:01 PM
Bab 'selera' ni yang payah sikit....heheheh...tepuk dada tanya selera.

silvermaddness
04-04-2009, 01:07 PM
"selera" yg besaq2 saja kot...hohoho

oscar
04-04-2009, 01:07 PM
:):)

mmg ramai perempuan melayu mcm ni, tp apa kite nak ckp...dia punye selera maaa.....nk tk nak tgk ajerlaaa sambil2 beri nasihat....kalau dia buat maksiat br tangkap...

irama
04-04-2009, 01:09 PM
minat tapi tak adalah sampai nak jdkan suami. hohoho

eday84
04-04-2009, 01:10 PM
ada je lelaki melayu yg single.. pmpn melayu yg xnak.. single dan rekod bersih ye.. pmpn melayu nk kaya aa.. biasa la semua org nak kaya dan senang cepat

oscar
04-04-2009, 01:12 PM
:)

tu yg ader kene tangkap sebab kene perangkap jual dadah...merengkok di penjara....siannya

Pistia
04-04-2009, 01:20 PM
kalu nikah ngan warga asing xpe la...

yg x nikah tu yg x elok..#:-S

irama
04-04-2009, 01:22 PM
ada je lelaki melayu yg single.. pmpn melayu yg xnak.. single dan rekod bersih ye.. pmpn melayu nk kaya aa.. biasa la semua org nak kaya dan senang cepat

mat asing tak kaya pon

miaumiau
04-04-2009, 01:34 PM
lelaki melayu ramai tak berkualiti. ramai sangat yang jadik mat rempit la, mat gian la, mat ragut la, mat samseng la. mmmmmat rogol pun ramai jugak. tingok kat uni, lelaki sikit sangat. agaknya lelaki melayu yang berkualiti tu dah nak pupus kot....

BizClub
04-04-2009, 01:35 PM
sedap bang..sedap bang...heheheh...

eday84
04-04-2009, 01:46 PM
mat asing tak kaya pon

kalau tak duit, nak anak eksotik atau nak nikmat melebihi tahap yang bangsa sendiri boleh beri.. itu sahaja logik akalnya.. taktau ada hidden agenda lain ke, shenanigans ke.. ermm.. setakat pak itam aku kenal, semua mulut manis.. kalau nak mintak tolong tu dari hujung blok dah dia tunggu dan sapa, kalau tak buat tak nampak je, hai hai je la..

ada yang baik siap ajar aku bahasa euthopia, siap ajar camne nak ayat awek euthopia ekekek, ada gak perangai yang macam haram, ada ke suruh aku buatkan projek master dia untuk dia pny grad.. projek aku pun terbengkalai lagi.. last2 aku buat donno je.. bak pepatah diorang ni suka menanam tebu di tepi bibir..

abdullahkhairi
04-04-2009, 03:43 PM
bukan negro je..bangla,myanmar,indonesia,mongolia pn da ade kat mesia skrg ni..x mustahil ade wanita melayu yg terpikat ngan dieorg ni..mgkin faktor hilang kepercayaan kepada lelaki tempatan atau mmg mempunyai selera "oversea"..sesuai ngan negara kite yg dikatakn multiracial country..lpas ni kite bole la tgk anak2 kacukan..campuran berbagai bangsa..:)

satriaguyzz
04-04-2009, 03:50 PM
"selera" yg besaq2 saja kot...hohoho

apa yg besaq2 tu????:-?

maf14
04-04-2009, 04:05 PM
apa yg besaq2 tu????:-?

pm r dia..:D

strange_hole
04-04-2009, 04:13 PM
cuba tanye mamat melayu kita lak..suke x dpt minah salleh ke,minah uzbek ke, minah bollywood ke? japanese ke..:-?

azam575
04-04-2009, 04:20 PM
salam,

maybe kerna kurangnya didikan AGAMA dan berfikiran sgt TERBUKA dan sgt MERELAKAN membuat kan perempuan MELAYU mudah menerima org ASING kot...

ke... alasan paling best.... meraka dah pandai memilih nak yg lebih BESAR huhuhuhuhu..... ntah lah.......

azam575
04-04-2009, 04:21 PM
cuba tanye mamat melayu kita lak..suke x dpt minah salleh ke,minah uzbek ke, minah bollywood ke? japanese ke..:-?
hehehehe.... aku nak japanese.....hehehehe... comel gitu :D

strange_hole
04-04-2009, 04:27 PM
hehehehe.... aku nak japanese.....hehehehe... comel gitu :D

maka mamat2 melayu kita juga pun berkeinginan nak kan kelainan ..korean best gak kot :))

cikepong
04-04-2009, 04:36 PM
pompuan melayu giler duitttt.

CikSukan
04-04-2009, 04:42 PM
lelaki melayu ramai tak berkualiti. ramai sangat yang jadik mat rempit la, mat gian la, mat ragut la, mat samseng la. mmmmmat rogol pun ramai jugak. tingok kat uni, lelaki sikit sangat. agaknya lelaki melayu yang berkualiti tu dah nak pupus kot....

Mungkin pandangan you terhad pada dunia sekeliling yg ramai melayu. Apa yg I peratikan lelaki melayu jadi most wanted items oleh minah salleh, minah arab, minah indon(paling ramai), awek cina Malaysia dan tak kurang awek dari korea.

Kalau you biasa pergi oversea, pergi golfclub, pergi clubmed, langkawi,pulau2 best kat malaysia ni even kenal member2 CG kat dalam ni pun, bini diorang mat salleh dan arab pun ramai.

Ni semua pasal citarasa, dan keberanian lelaki2 melayu untuk mendekati pompuan bangsa asing. Pendapat peribadi saya isu ni timbul pasal media..tu jer.

strange_hole
04-04-2009, 04:44 PM
pompuan melayu giler duitttt.

orang gila pun nak duit bro..

zerovirus
04-04-2009, 04:47 PM
cita rasa semakin tinggi ...

strange_hole
04-04-2009, 04:48 PM
Mungkin pandangan you terhad pada dunia sekeliling yg ramai melayu. Apa yg I peratikan lelaki melayu jadi most wanted items oleh minah salleh, minah arab, minah indon(paling ramai), awek cina Malaysia dan tak kurang awek dari korea.

Kalau you biasa pergi oversea, pergi golfclub, pergi clubmed, langkawi,pulau2 best kat malaysia ni even kenal member2 CG kat dalam ni pun, bini diorang mat salleh dan arab pun ramai.

Ni semua pasal citarasa, dan keberanian lelaki2 melayu untuk mendekati pompuan bangsa asing. Pendapat peribadi saya isu ni timbul pasal media..tu jer.

so ? isu minah melayu kita terlentok terkangkang dgn mamat2 afrika atau mat asing ni tak perlu ditimbulkan la..mamat2 melayu kita pun akan mengejar minah2 salleh atau minah korean kalau dorang bersepah dah datang kat bumi Malaya ni ..:D

zerovirus
04-04-2009, 04:50 PM
maka mamat2 melayu kita juga pun berkeinginan nak kan kelainan ..korean best gak kot :))

hihihi btl2 lelaki skrg ni pun suka korean jepun ... :eek:

strange_hole
04-04-2009, 04:54 PM
hihihi btl2 lelaki skrg ni pun suka korean jepun ... :eek:

mungkin wanita melayu kita kini semakin berani utk tidak menjadi hipokrit tentang citarasa kecenderungan seks mereka..:D

maliq7776
04-04-2009, 05:00 PM
lelaki melayu ramai tak berkualiti. ramai sangat yang jadik mat rempit la, mat gian la, mat ragut la, mat samseng la. mmmmmat rogol pun ramai jugak. tingok kat uni, lelaki sikit sangat. agaknya lelaki melayu yang berkualiti tu dah nak pupus kot....

ni tak keluar rumah ni.

CikSukan
04-04-2009, 05:03 PM
so ? isu minah melayu kita terlentok terkangkang dgn mamat2 afrika atau mat asing ni tak perlu ditimbulkan la..mamat2 melayu kita pun akan mengejar minah2 salleh atau minah korean kalau dorang bersepah dah datang kat bumi Malaya ni ..:D

entahlah this is my 2cent view..You tengok editor akhbar utama mostly lelaki, dan yelah lelaki kan ada ego dia yg I tak berapa faham..So I assume diorang terbitkan cerita macam ni, pasal nak bagi lelaki melayu panas.

I teringat satu kawan I yg asal kampung, ceritakan pengalaman dia break dengan BF dia. Dia bawa balik BF mat salleh kenal sebab sama belajar kat UK. Then masa sampai kampung, kebetulan dah malam, flight delay kena jalan kaki sebab taxi takleh masuk. Masa jalan sesama tu tetiba satu geng budak2 bujang kampung tu pergi belasah mat salleh tu.

Alasan diberi untuk belasah - kampung ni adalah tanggungjawab lelaki melayu situ untuk jaga awek kampung tu. Pro dia kuat tul semangat kekampungan dan kekitaan dalam kampung tu. Con dia lak..apahal nak belasah orang busy body kenaper...bukan adik perempuan you pun.

Jadi significant dari cerita ni dan peranan media..mungkin I dont really know maybe membawa mesej yg dalam, yg mana lelaki melayu harini tak macam lelaki melayu yg kita kenal masa zaman cerita Kampung Sri Mersing :D

yb aby
04-04-2009, 05:10 PM
salah lelaki melayu juga tak pandai jadi gentlemen.
salah bos2 lelaki melayu juga asik beri kerja jwatan tinggi kpd wanita melayu,wanita bila gaji dah besar drp lelaki mulalah cari mat asing yg gaji besar.Tapi mat asing ni bila kerja d msia gaji besar ,tapi bila balik negeri mereka gaji hanya cukup makan.

strange_hole
04-04-2009, 05:12 PM
entahlah this is my 2cent view..You tengok editor akhbar utama mostly lelaki, dan yelah lelaki kan ada ego dia yg I tak berapa faham..So I assume diorang terbitkan cerita macam ni, pasal nak bagi lelaki melayu panas.

I teringat satu kawan I yg asal kampung, ceritakan pengalaman dia break dengan BF dia. Dia bawa balik BF mat salleh kenal sebab sama belajar kat UK. Then masa sampai kampung, kebetulan dah malam, flight delay kena jalan kaki sebab taxi takleh masuk. Masa jalan sesama tu tetiba satu geng budak2 bujang kampung tu pergi belasah mat salleh tu.

Alasan diberi untuk belasah - kampung ni adalah tanggungjawab lelaki melayu situ untuk jaga awek kampung tu. Pro dia kuat tul semangat kekampungan dan kekitaan dalam kampung tu. Con dia lak..apahal nak belasah orang busy body kenaper...bukan adik perempuan you pun.

Jadi significant dari cerita ni dan peranan media..mungkin I dont really know maybe membawa mesej yg dalam, yg mana lelaki melayu harini tak macam lelaki melayu yg kita kenal masa zaman cerita Kampung Sri Mersing :D

perkara ni akan berlaku sebaliknya andai minah2 asing pulak yg membanjiri tanahair Malaya ni..
maka akan berlaku peminggiran wanita2 melayu oleh mamat2 melayu kita ..
mamat2 kita pasti menerkam gadis2 korean dan japanese utk menikmati kelainan selera dan mencetuskan fenomena peningkatan minah2 melayu yg andartu x kawin

strange_hole
04-04-2009, 05:18 PM
salah lelaki melayu juga tak pandai jadi gentlemen.
salah bos2 lelaki melayu juga asik beri kerja jwatan tinggi kpd wanita melayu,wanita bila gaji dah besar drp lelaki mulalah cari mat asing yg gaji besar.Tapi mat asing ni bila kerja d msia gaji besar ,tapi bila balik negeri mereka gaji hanya cukup makan.

tetapi ada kes dimana seorang gurubesar wanita boleh brkahwin dgn tukang kebun melayu sekolahnya..seorang doktor wanita boleh plak kawin dgn pemandu teksi melayu..
atau sudah timbulkah kini trend dimana kecenderungan seks dan cara hidup wanita melayu kita sudah berubah arah??

polong
04-04-2009, 05:23 PM
tetapi ada kes dimana seorang gurubesar wanita boleh brkahwin dgn tukang kebun melayu sekolahnya..seorang doktor wanita boleh plak kawin dgn pemandu teksi melayu..
atau sudah timbulkah kini trend dimana kecenderungan seks dan cara hidup wanita melayu kita sudah berubah arah??

kes?kt ner..

CikSukan
04-04-2009, 05:29 PM
tetapi ada kes dimana seorang gurubesar wanita boleh brkahwin dgn tukang kebun melayu sekolahnya..seorang doktor wanita boleh plak kawin dgn pemandu teksi melayu..
atau sudah timbulkah kini trend dimana kecenderungan seks dan cara hidup wanita melayu kita sudah berubah arah??

Trend dan kecenderungan seks tak timbul lagi dah mungkin sekejap jer dulu then normal balik malahan harini kita nampak ramai awek melayu lebih teruja. :))

Iyalah bermati-matian usaha yg lelaki melayu letakkan selepas tersedar nak "besar sini panjang sana, tahan lama, power, ali power macam2 lagilah.." :) Dah boleh nampak dah usaha tu menuju kejayaan bila jualan situkang jual pun bomb meletup meningkat, buku info pasal tu pun skyrocket jualannya..So apa yg lelaki melayu boleh offer is sangat competitive dan berdaya saing dengan bangsa lain.

You boleh test dan tahu ia berkesan bila layan Yahoo chatroom. Mintak jer view webcam ID lelaki yg ada cam tu.. lepas tu you leh tengok mostly diorang tayang batan* yg besar dan panjang. either pilihan boleh rakam terus video webcam diorang untuk wat perbandingan bila terfikir nak cari lelaki eropah dsb.

Malaysia boleh :)paid

kozu
04-04-2009, 05:58 PM
sbb lelaki luar lebih gentleman kot...

tk gentle mn ke lelaki melayu

C_Kenek
04-04-2009, 06:02 PM
kawin je la tapi jangan menyesal dan menyusahkan keluarga dahla. balik kg suami kt bangladesh ngan indon taula diorg layan camne. baik kawin ngan mat saleh je susah2 pun takdela jadi hamba abdi keluarga mentua

AMICO66
04-04-2009, 06:07 PM
minah omputih memang mereka minat dengan lelaki melayu...:D

sick_66
04-04-2009, 06:22 PM
kalu nikah ngan warga asing xpe la...

yg x nikah tu yg x elok..#:-S

tapi klu ada yang menikah hidup merempat..tiap ari makan ubi kayu..pe cita plak klu dh jadi gitu??

kozu
04-04-2009, 07:10 PM
minah omputih memang mereka minat dengan lelaki melayu...:D

ye ker.. syok ke.. yelah 5"

Pistia
04-04-2009, 09:56 PM
tapi klu ada yang menikah hidup merempat..tiap ari makan ubi kayu..pe cita plak klu dh jadi gitu??

dah dibomohkan kot tu...

kan korang kate pompuan melayu gile duit..:p

iorichee
04-04-2009, 11:53 PM
dah dibomohkan kot tu...

kan korang kate pompuan melayu gile duit..:p

no komen......:):)
tapi kebanyakan mereka skit bersikap camtuh kan?
esspecially yg dok kat KL nieh...:((:((
sori laa...
kalo ayat cam x best...

inaz_prvcy
05-04-2009, 12:00 AM
adoi...problem2.salah diri sendiri...
mabuk...? bukan org len yg tuang dlm mulut kita,kita sendiri
main ppuan/jantan..? bukan org len yg wat
judi..? bukan org len pg TOTO beli tp diri kita sendiri..

so....sendiri pikir

Sweet Rose
05-04-2009, 12:04 AM
tak bole salahkan wanita or laki yg kahwin bangsa lain ni... klu dah jodoh, memang tak ke mana jua... takkan nak pertikaikan ketentuan Allah SWT...

AMICO66
05-04-2009, 07:05 AM
tak bole salahkan wanita or laki yg kahwin bangsa lain ni... klu dah jodoh, memang tak ke mana jua... takkan nak pertikaikan ketentuan Allah SWT...

KALAU BERNIKAH DENGAN CARA YANG ELOK TAK PE...NI YANG BERKAHWIN TAPI TAK NIKAH..:o:o:o~X(~X(~X(~X(:D

DaTuK_NasX
05-04-2009, 07:14 AM
mmg sekarang byk perkara xbaik berlaku dari perkara baik.. huhu :((:((

fadel
05-04-2009, 07:48 AM
forglamor kot ?...

Ghost Rider
05-04-2009, 07:51 AM
tak bole salahkan wanita or laki yg kahwin bangsa lain ni... klu dah jodoh, memang tak ke mana jua... takkan nak pertikaikan ketentuan Allah SWT...

peratusan yg brcerai tinggi cik oiii...:)paid

gandaduit
05-04-2009, 08:01 AM
eemmm..kawin ngn orang asing kononnya romantik la ,.,,last2 tak tahan coz budaya kuning diorang susah dibuang,,,,ahhahaha hahaha yang ini menjadi hiburan aku.....BERLAGAK NAK KAWIN ORANG PUTIH TAPI AJARAN AGAMA TAK NAK IKUT! padan muka!

gandaduit
05-04-2009, 08:02 AM
Jgn la.. fikirkan la.....Kebanyakkan orang asing dtg cni semua miskin dan kena reject negara orang sendiri,,, orang perempuan sini main kutip aje tanpa memikirkan akibat yang mendatang..Janganla sayang diri anda tuh!

Ghost Rider
05-04-2009, 08:03 AM
eemmm..kawin ngn orang asing kononnya romantik la ,.,,last2 tak tahan coz budaya kuning diorang susah dibuang,,,,ahhahaha hahaha yang ini menjadi hiburan aku.....BERLAGAK NAK KAWIN ORANG PUTIH TAPI AJARAN AGAMA TAK NAK IKUT! padan muka!

nk kepuasan pun sama...besar mcm kuda laa itu laa...chaittt..:p

last2, brcerai....

Ghost Rider
05-04-2009, 08:11 AM
Jgn la.. fikirkan la.....Kebanyakkan orang asing dtg cni semua miskin dan kena reject negara orang sendiri,,, orang perempuan sini main kutip aje tanpa memikirkan akibat yang mendatang..Janganla sayang diri anda tuh!

perli ke apa ni bro...:-? :))

gandaduit
05-04-2009, 08:12 AM
nk kepuasan pun sama...besar mcm kuda laa itu laa...chaittt..:p

last2, brcerai....

yea yea,,kononnya orang putih penuh skill atas katil...bila dah puas kena diorang mkn luar lagi..apa daa,,

Ghost Rider
05-04-2009, 08:14 AM
yea yea,,kononnya orang putih penuh skill atas katil...bila dah puas kena diorang mkn luar lagi..apa daa,,

bila dh rabak, becerai lak tu, comfirm org kita dh xmau...:)):)):))

gandaduit
05-04-2009, 08:14 AM
perli ke apa ni bro...:-? :))

tak perli tapi menyampah! orang perempuan melayu ini nak kawin ngn orang asing tapi tak pernah cermin muka diorg yang diorg byk kelemahan juga.. SURUH KITA TERIMA KELEMAHAN DIA tapi kelemahan kita tak nak! ....skrg ekonomi down byk la perempuan kena tipu dek orang asing.,,,,sian tapi seronok lihat ke*****an perempuan tersebut...hahahahaha...jgn mare.

Ghost Rider
05-04-2009, 08:15 AM
tak perli tapi menyampah! orang perempuan melayu ini nak kawin ngn orang asing tapi tak pernah cermin muka diorg yang diorg byk kelemahan juga.. SURUH KITA TERIMA KELEMAHAN DIA tapi kelemahan kita tak nak! ....skrg ekonomi down byk la perempuan kena tipu dek orang asing.,,,,sian tapi seronok lihat ke*****an perempuan tersebut...hahahahaha...jgn mare.

hehehe....pompuan ni kan 1 akal 9 nafsu....:)paid

gandaduit
05-04-2009, 08:15 AM
bila dh rabak, becerai lak tu, comfirm org kita dh xmau...:)):)):))

rabak dan lunyai.... sape nak.... hahahahahaha

gandaduit
05-04-2009, 08:17 AM
hehehe....pompuan ni kan 1 akal 9 nafsu....:)paid

seribu permintaan..

Ghost Rider
05-04-2009, 08:17 AM
rabak dan lunyai.... sape nak.... hahahahahaha

tau xpa...jgn pi cr kuda lak lps tu suda laa....:eek::eek::eek:

gandaduit
05-04-2009, 08:18 AM
tau xpa...jgn pi cr kuda lak lps tu suda laa....:eek::eek::eek:

beli dildo saiz kuda,,,hahaahahhah :eek: :eek:

Ghost Rider
05-04-2009, 08:22 AM
beli dildo saiz kuda,,,hahaahahhah :eek: :eek:

kalo mat saleh tu xpa la jgk....ni bangla/indon/pakistan pun disebatnya..

wahai kaum hawa, xkan anda xleh pikir kesulitan dan masalah yg akan timbul dikemudian hari...Gunakn la akal anda yg 1 tu...

Ghost Rider
05-04-2009, 08:24 AM
HEAVEN ! usha line nmpak!

heaven
05-04-2009, 08:30 AM
HEAVEN ! usha line nmpak!

ADEHHHHH...adaaaa je yg nampak...

~X(~X(~X(~X(~X(

:)):))

Ghost Rider
05-04-2009, 08:31 AM
ADEHHHHH...adaaaa je yg nampak...

~X(~X(~X(~X(~X(

:)):))

bukan nmpak, tp bau...:)):)):)):))

heaven
05-04-2009, 08:32 AM
bukan nmpak, tp bau...:)):)):)):))

X bleh lama2 dkt sini...

Segan...:">:">:">


:eek::eek:

imatheonlyone
05-04-2009, 08:35 AM
wanita ni da x laku di kalangan laki melayu kot??

Ghost Rider
05-04-2009, 09:08 AM
X bleh lama2 dkt sini...

Segan...:">:">:">


:eek::eek:

hehehe...sejak jd ahli perniagaan ni, dh jarang nmpak kt chit chat room...:D

AMICO66
05-04-2009, 09:47 AM
hehehe...sejak jd ahli perniagaan ni, dh jarang nmpak kt chit chat room...:D

sesekali kene jengah gak bro...rilekkan minda:))

ewan0310
05-04-2009, 09:57 AM
fenomena minah melayu suke kat mat asing ni tak heran bagi aku, sebab kat kilang aku ni belambak, tapi yg aku heran sangat yg suke kat mat bangla ngan nepal ni bukang gadis manje gedik tapi bini orang arghhhhhhhhhhhh ape dah jadi ~X( ni sanggup buat perkara terkutuk sampai kantoi dgn pihak pengurusan:o, yg aku heran mamat bangla ngan nepal ni dah lah mandi seminggu sekali je bau jgn cakap lah tahap bacin nye #:-S tapi kenape lah bini orang tu boleh terpikat sampai lupe suami ngan anak2 ~X(:mad::mad:

Ghost Rider
05-04-2009, 10:03 AM
fenomena minah melayu suke kat mat asing ni tak heran bagi aku, sebab kat kilang aku ni belambak, tapi yg aku heran sangat yg suke kat mat bangla ngan nepal ni bukang gadis manje gedik tapi bini orang arghhhhhhhhhhhh ape dah jadi ~X( ni sanggup buat perkara terkutuk sampai kantoi dgn pihak pengurusan:o, yg aku heran mamat bangla ngan nepal ni dah lah mandi seminggu sekali je bau jgn cakap lah tahap bacin nye #:-S tapi kenape lah bini orang tu boleh terpikat sampai lupe suami ngan anak2 ~X(:mad::mad:

ntah la...mungkin saiz kuda liar kot si bangla ngan nepal tu...:eek::eek::eek:

AMICO66
05-04-2009, 10:06 AM
ntah la...mungkin saiz kuda liar kot si bangla ngan nepal tu...:eek::eek::eek:

bukan la....wajah irap2 SRK kot..:)):)):))

polong
05-04-2009, 10:07 AM
fenomena minah melayu suke kat mat asing ni tak heran bagi aku, sebab kat kilang aku ni belambak, tapi yg aku heran sangat yg suke kat mat bangla ngan nepal ni bukang gadis manje gedik tapi bini orang arghhhhhhhhhhhh ape dah jadi ~X( ni sanggup buat perkara terkutuk sampai kantoi dgn pihak pengurusan:o,...tapi kenape lah bini orang tu boleh terpikat sampai lupe suami ngan anak2 ~X(:mad::mad:

lepas tension..:D

Ghost Rider
05-04-2009, 10:10 AM
bukan la....wajah irap2 SRK kot..:)):)):))

pompuan oh pompuan....yg melayu kita ni lg hensem dr SRK pun depa tolak..#:-S

ewan0310
05-04-2009, 10:10 AM
lepas tension..:D

aku penah tanye kat salah sorang yg kantoi tu mase tu aku ade kat dalam confrence room tu, jawapan yg die bagi senang je, saje nak test barang oversea... uiiii :o:o mase tu aku nak menapo je muke die tapi sape aku kan nak pukul die ~X(

Ghost Rider
05-04-2009, 10:10 AM
lepas tension..:D

statement diri utk sendiri ke apa nie...:-?:-? :)):))

Ghost Rider
05-04-2009, 10:11 AM
aku penah tanye kat salah sorang yg kantoi tu mase tu aku ade kat dalam confrence room tu, jawapan yg die bagi senang je, saje nak test barang oversea... uiiii :o:o mase tu aku nak menapo je muke die tapi sape aku kan nak pukul die ~X(

tue ke muda lg betina tu??

AMICO66
05-04-2009, 10:12 AM
aku penah tanye kat salah sorang yg kantoi tu mase tu aku ade kat dalam confrence room tu, jawapan yg die bagi senang je, saje nak test barang oversea... uiiii :o:o mase tu aku nak menapo je muke die tapi sape aku kan nak pukul die ~X(

bantai je...tampor kedua-dua sekali..:)

ewan0310
05-04-2009, 10:14 AM
tue ke muda lg betina tu??

majoriti yg kantoi tu semua umo dalam 30an mcm tu paling tua penah kantoi umo 45 mase tu die kene tangkap dalam tandas tgh projek dgn nepal die ni shift malam pasal kes ni lah aku tepakse datang kilang pukul 3 pagi arghhhhh tensenn woooo ~X(~X(

ewan0310
05-04-2009, 10:15 AM
bantai je...tampor kedua-dua sekali..:)

aku bukan laki die bro, ape yg aku boleh buat buang keje die

Ghost Rider
05-04-2009, 10:17 AM
majoriti yg kantoi tu semua umo dalam 30an mcm tu paling tua penah kantoi umo 45 mase tu die kene tangkap dalam tandas tgh projek dgn nepal die ni shift malam pasal kes ni lah aku tepakse datang kilang pukul 3 pagi arghhhhh tensenn woooo ~X(~X(

yg kantoi tu, ko dh bgtau kt laki diaorg ker??

ewan0310
05-04-2009, 10:21 AM
yg kantoi tu, ko dh bgtau kt laki diaorg ker??

itu sudah semestinya bro, kite org panggil laki die datang kilang utk ambik bini die balik, mase tu mmg tak tau lah nak cakap mcm mane hati laki die, yg aku respek laki die langsung tak pukul bini die depan kite org cume aku tgk muke die tahan marah je lah #:-S

gandaduit
05-04-2009, 10:33 AM
tue ke muda lg betina tu??

Bagi aku ckit..aku nak Fly kick kepala dia..kurang asam..ingat negara kita apa...!

gandaduit
05-04-2009, 10:34 AM
yg kantoi tu, ko dh bgtau kt laki diaorg ker??

isk isk,,ko install spy camera yang usb pen pastu ko bagi suami diorang ..klu bagik aku pun bagus! aku jual!dapat duit kita gi pusing2..best tak idea ku yang canggih ini!

polong
05-04-2009, 10:43 AM
aku penah tanye kat salah sorang yg kantoi tu mase tu aku ade kat dalam confrence room tu, jawapan yg die bagi senang je, saje nak test barang oversea... uiiii :o:o mase tu aku nak menapo je muke die tapi sape aku kan nak pukul die ~X(

open minded sgt ni..:)

ape reason yg laen..kalu ada la..:D

strange_hole
05-04-2009, 07:27 PM
kalo mat saleh tu xpa la jgk....ni bangla/indon/pakistan pun disebatnya..

wahai kaum hawa, xkan anda xleh pikir kesulitan dan masalah yg akan timbul dikemudian hari...Gunakn la akal anda yg 1 tu...

ini yg susah dgn wanita melayu..entah apa yg mereka cari dan inginkan dari mat2 bangla /indon/pakistan ni :-?

lampor_2003
05-04-2009, 11:54 PM
cinta itu buta....
tapi bila da kawen nyesal la plak...
hu3...

AMICO66
06-04-2009, 08:18 AM
Inilah masalahnya, bila dah kahwin dan hidup susah tempat orang mula la nak mengadu dengan kedutaan.....:D

jutawan_kokusba89
06-04-2009, 08:22 AM
kalau kawin dengan rakyat malaysia bukan dapat kewarganegaraan..anak dia je

AMICO66
06-04-2009, 08:58 AM
kalau hati dah suka apakan daya...

alia_angel
06-04-2009, 09:49 AM
heranlah jugak bila tgk aweks nie minat kat warga asing.....
kalo yg elok2 pun xpe jugak....
nie suka kat mat2 indon, bangla n nepal....
kalo sy mmg xminat lah kat warga asing nie....
nak cari llaki melayu utk suami.....
nasib baik khwn dgn llaki melayu.....
yg semmgnya memiliki asas2 islam...:D:D

apit0
06-04-2009, 09:52 AM
Inilah masalahnya, bila dah kahwin dan hidup susah tempat orang mula la nak mengadu dengan kedutaan.....:D

yaa ini la yg berlaku....
pastu bercerai berai....
tapi yer la slalunya majoriti pempuan yg kawin dgn mahkluk² camnih pempuan yg mcm mana....kita tgk aja pun dah tau....:D...

p/s tak mampu berniat baik :D sbb dah jelas lagi nyata :D

building
06-04-2009, 09:55 AM
lelaki melayu ramai dok kt U "serenti" tak kluaq2...dah tu..yg merempit lg...hancur2...

yang hang pa tggu lelaki jenis camtu naper plak...

kan ke ramai g yang diluar golongan tu..

Ke nak tggu graduan U 'serenti' or mat "ramp"?

alia_angel
06-04-2009, 09:57 AM
so far xpenah lah lagi klua/jumpa dgn mat asing nie.....
xmo lah....
bahaya nie....

Syarmila
06-04-2009, 09:58 AM
huhuhuhu.....
nape ye minat kat mat asing.....
sy xminat pun....

polong
06-04-2009, 10:02 AM
huhuhuhu.....
nape ye minat kat mat asing.....
sy xminat pun....

blum t'kena penangan mat asing lagik..:)):))

p/s-->pilih lar barangan buatan malaysia..:)paid

myvi sporty
06-04-2009, 10:10 AM
pompuan zaman sekarang asyik tertipu dgn wajah yang tampan aje.. tgkla program reality tv, putih cket, rambut ala stylo cket, terjerit-jerit mcm kene histeria.. same la ngan bangsa-bangsa asing 2.

Syarmila
06-04-2009, 10:44 AM
blum t'kena penangan mat asing lagik..:)):))

p/s-->pilih lar barangan buatan malaysia..:)paid

ok ape buatan msia......
qualiti terjamin....asal jgn mat2 gian dah lah.....
nanti kene AIDS pulak....

kalo brgan buatan asing yg berkualiti ok jugak.....
tp kalo yg jenis PATI or pekerja asing tue......
kan naya kalo lepas khwn then balik kat negara mrk.....
duduk pulak kat tmpt yg teruk n daif.....
xmo sy......:o:o

ir_A
06-04-2009, 11:19 AM
xkesah la PATI ke, Europe ke, Middle East ke,
asalkan Islam dititik beratkan..
ini nak pikir keseronokan sementara jer...
susah la mcm tuh...
kalo tak dapat pasangan yg baik, lg bagus kalo kita mempertingkatkn diri ngn ilmu2 yg berguna....

nur_ani
06-04-2009, 05:51 PM
mamat asing? no,no,no~
llaki melayu masih jd pilihan ani~ :):)