PDA

View Full Version : M.E.T.R.O : Promosi Pengiklanan Di Harian Metro. Potongan Dari 11% hingga 25%


rakyat_jelata
13-03-2009, 02:56 AM
Salam kepada Warga CG.
Disini saya ingin membantu rakan saya,
untuk mempromosi pengiklanan di Media Cetak iaitu Harian Metro.

sedikit statistik tentang Harian Metro/Metro Ahad.
63% pembaca Harian Metro/Metro Ahad adalah berumur di antara 20 hingga 39 tahun.
Mereka ialah rakyat Malaysia yang muda, dinamik dan progresif serta mempunyai daya beli & daya saing yang tinggi.

http://i559.photobucket.com/albums/ss37/rakyat_jelata2u/hmlogo.gif

http://i559.photobucket.com/albums/ss37/rakyat_jelata2u/hm.gif

Background
Harian Metro , is a morning tabloid in other regions was established to fill a vacuum in the niche market for Malay readers who were becoming increasingly market oriented.

The change in demography resulted in a growing audience of young people who were looking for entertainment, shopping news, lifestyle features and news that interested them. Harian Metro met those needs in a most interesting and exciting manner by way of exciting editorial presentation.
The growth of Harian Metro was in itself a sensation. From 106,000 readers in 1993, the readership shot up dramatically to 4.5 million (Harian Metro + Metro Ahad) in 2005. The latest growing newspaper.

Todays at stands at readers daily that published Mondays to Sundays, Harian Metro grew from a single edition newspaper to a five-edition national newspaper able to reach people in the central region as well as the other States daily.

Harian Metro is a two- section daily incorporating the main news section and RAP(Rentak Artis Popular, Variasi and Metroneka (Classifieds).


http://i559.photobucket.com/albums/ss37/rakyat_jelata2u/bintang.gif

2 section daily
Who Reads Harian Metro
61% of Harian Metro readers are aged between 20 to 39 years. 21% - 40 years & above, 18%- 15-19 years, Urban Readers 72%, Rural readers 28%.

They are young, dynamic and progressive Malaysians who are enthusiastic consumers too! 57% of Harian Metro readers have household incomes ranging exceeding RM3,000.

From clothes, transportation, sports wear and equipment, household items, domestic travel and services, Harian Metro readers, who have growing incomes, are consumers of a wide spectrum of goods and services.

Why Advertise in Harian Metro
Harian Metro reaches out to an urban readership, the new Malays who have left their kampungs for urban society and who have achieved greater sophistication in their needs and tastes for goods and services.

Advertisers will find Harian Metro's audience a significant source of customers considering their consumerist lifestyle.

http://i559.photobucket.com/albums/ss37/rakyat_jelata2u/hm.gifhttp://i559.photobucket.com/albums/ss37/rakyat_jelata2u/hm3.gif
http://i559.photobucket.com/albums/ss37/rakyat_jelata2u/hm2.gifhttp://i559.photobucket.com/albums/ss37/rakyat_jelata2u/hm1.gif
http://i559.photobucket.com/albums/ss37/rakyat_jelata2u/arena.gifhttp://i559.photobucket.com/albums/ss37/rakyat_jelata2u/1k_hm.gif

MAIN SECTION
Regional/national news
Minda
Interaktif Metro
Mahkamah Syariah
Global (foreign news)

Business
Sembang Selasa (Tuesday)
Business news
Variasi (Feature)

Monday (Bestari)
Tuesday (Vroom)
Wednesday (IT & New Product)
Thursday (Santai)
Friday (Ad-Din)
Saturday (Dekotaman)
Women (everyday after the center-spread)

1klassifieds

Sports

Personality
Arena Setempat
Tunas Sekolah

RAP SECTION

Soseh-Soseh (Everyday)
Artis Luar Negara - Foreign artist (Everyday)
Depan Mata.. Tati (Monday)
Nuansa Muzik Elly (Tuesday)
Interaksi (Wednesday)
Terngiang-ngiang - Abie (Saturday)

http://i559.photobucket.com/albums/ss37/rakyat_jelata2u/hmcr2.jpg

D E M O G R A P H I C (OCT '07 - SEPT '08)

Sex
Male 1,105,000 49.7%
Female 1,118,000 50.3%

Race
Malay 2,139,000 96.3%
Chinese 15,000 0.7%
Indian/Others 69,000 3.1%

Age
15 - 19 322,000 14.5%
20 - 29 647,000 29.1%
30 - 39 576,000 25.9%
40 - 49 390,000 17.6%
50 - 59 203,000 9.1%
Above 60 86,000 3.9%
Total Readership 2,223,000 100%

Occupation
Prof/Manager /Executive/Bussinesman 344,000 15.5%
Other White Collar 383,000 17.2%
Blue Collar 462,000 20.8%
Students 311,000 14.0%
Unemployed/Retired/
Housewife 707,000 31.8%
Others 16,000 0.7%

Household Income (RM)
RM10,000 or Above 29,000 1.3%
RM5,000 - RM9,999 168,000 7.6%
RM1,000 - RM4,999 1,392,000 62.6%
RM999 and below 371,000 16.7%
Not Disc/NA 263,000 11.8%

Region
Market Centre 587,000 26.4%
Urban 757,000 34.1%
Rural 879,000 39.5%

Location
KL/PJ/Selangor/NS 594,000 26.7%
Penang/Perak/Kedah/Perlis 688,000 30.9%
JB/Melaka 509,000 22.9%
Kelantan/Terengganu/Pahang 432,000 19.5%

------------------------------------------------------------------------------------
HARGA YANG DITAWARKAN (untuk 1 Keluaran)

Keluaran : Seluruh Malaysia (National Edition) Black & White

Saiz : 1/8 Muka Surat (64mm x 16mm)
Harga Asal : RM 1,125
Harga Promosi : RM 1,000
Jimat : RM 125 (11%)

Saiz : 1/4 Muka Surat (128mm x 16mm)
Harga Asal : RM 2,250
Harga Promosi : RM 1,800
Jimat : RM 450 (20%)

Saiz : 1/2 Muka Surat (259mm x 16mm)
Harga Asal : RM 4,500
Harga Promosi : RM 3,500
Jimat : RM 1,000 (22%)

Saiz : 1 Muka Surat (259mm x 33mm)
Harga Asal : RM 9,000
Harga Promosi : 6,800
Jimat : RM 2,200 (25%)
------------------------------------------------------------------------------------
Sebarang maklumat lanjut:-
Sila Hubungi 017-2131 291 (Ina) atau 019-9623 886 (Zu) atau PM sahaja...

Tempahan 7 Hari sebelum iklan dikeluarkan.

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:07 AM
geng2 yg ada wt biz..
leh ambik peluang nie...

RizMa
13-03-2009, 03:10 AM
emm, xpadan plak aku nk promo bisnes aku ni:D
biz kecik jerr

NEMO
13-03-2009, 03:12 AM
harga yg aku dpt..

Harian Metro Harga Biasa - RM 11,365.20 Harga Tawaran - RM 7,484.40 (RM 27 psccm)


mcmmane ni boleh lagi murah

kamal_kampong
13-03-2009, 03:13 AM
:)cgrock:)cgrock

ada rupanya member yang kenal ngan org HM kat cg nih..siap ngan diskaun lagi tu..yang ada bnz besor2 jangan lepaskan peluang..iklan akan glamourkan produk/perkhidmatan anda..:)

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:16 AM
emm, xpadan plak aku nk promo bisnes aku ni:D
biz kecik jerr

klu nk kembangkan...
ape salahnya...
cuma jgn xmenang tgn sudah ler..
huhuhu..

eboss
13-03-2009, 03:17 AM
emm, xpadan plak aku nk promo bisnes aku ni:D
biz kecik jerr

Kalau ikutkan scala kedai aku lagi kecik dari kedai ruang iklan termahal tu...nanti aku besarkan kedai aku dulu la...:((

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:18 AM
harga yg aku dpt..

Harian Metro Harga Biasa - RM 11,365.20 Harga Tawaran - RM 7,484.40 (RM 27 psccm)


mcmmane ni boleh lagi murah

ape arr ko nie NEMO..
kan company aku ada buat majalah...
so network ada arr...
ari turr kat uptown xnk tny...

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:19 AM
:)cgrock:)cgrock

ada rupanya member yang kenal ngan org HM kat cg nih..siap ngan diskaun lagi tu..yang ada bnz besor2 jangan lepaskan peluang..iklan akan glamourkan produk/perkhidmatan anda..:)

yups...
jgn lupa letak logo CG skali...
huhuhu...

NEMO
13-03-2009, 03:19 AM
ape arr ko nie NEMO..
kan company aku ada buat majalah...
so network ada arr...
ari turr kat uptown xnk tny...

mcmmane harga boleh lain2..ada byk agensi pengiklanan ke kat metro ni..xfaham arr

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:19 AM
Kalau ikutkan scala kedai aku lagi kecik dari kedai ruang iklan termahal tu...nanti aku besarkan kedai aku dulu la...:((

hmm...
ruangan kecik pun ada gak..
1/8 or 1/4...

NEMO
13-03-2009, 03:20 AM
kalu betul harga ni..aku interested.......full page... nak kena kontek ina erk...

eboss
13-03-2009, 03:21 AM
klu nk kembangkan...
ape salahnya...
cuma jgn xmenang tgn sudah ler..
huhuhu..

kalau nak minta tolong HM tolong buat free cover ruang kesihatan boleh ke...:">

jebatderhaka77
13-03-2009, 03:21 AM
mcmmane harga boleh lain2..ada byk agensi pengiklanan ke kat metro ni..xfaham arr

a'ah. dgn diaorang ni dpt harga lebih murah.:)

NEMO
13-03-2009, 03:21 AM
a'ah. dgn diaorang ni dpt harga lebih murah.:)

camtu erk jebat....tq........berita baik ni..

eboss
13-03-2009, 03:22 AM
kalu betul harga ni..aku interested.......full page... nak kena kontek ina erk...

Fullpage :o banyak duit kau Nemo :">

eboss
13-03-2009, 03:23 AM
hmm...
ruangan kecik pun ada gak..
1/8 or 1/4...

Tak per la dulu kot..aku iklan kat CG dah la :">

jebatderhaka77
13-03-2009, 03:24 AM
Fullpage :o banyak duit kau Nemo :">

tgk masyuk nanti macamana pulak boss.:Dtak menang tgn nanti:)

jebatderhaka77
13-03-2009, 03:25 AM
bump utk tt

NEMO
13-03-2009, 03:26 AM
Fullpage :o banyak duit kau Nemo :">

kami share la...utk projek kami...kalu sorang..makan megi la aku..:)):))

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:28 AM
mcmmane harga boleh lain2..ada byk agensi pengiklanan ke kat metro ni..xfaham arr

oic..
mmg banyak pun...
tgklah permintaan cmne...

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:29 AM
kalu betul harga ni..aku interested.......full page... nak kena kontek ina erk...

compom maa...
surat kontrak ngn NSTP pun ada...

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:30 AM
kalau nak minta tolong HM tolong buat free cover ruang kesihatan boleh ke...:">

bleh..
tp xmake sure arr bila nk kuar..
tgk pada kekosongan...

jebatderhaka77
13-03-2009, 03:30 AM
yg biasa den buat lepas 30 hari iklan kuar baru bayar. tapi itu sesuai utk long term punye @ medium term.

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:31 AM
a'ah. dgn diaorang ni dpt harga lebih murah.:)

hmm..
jebat nie pun ada biz ke ?

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:31 AM
camtu erk jebat....tq........berita baik ni..

masyukk nemo nie...
bila nk blanja karok ?
hahaha...

jebatderhaka77
13-03-2009, 03:32 AM
hmm..
jebat nie pun ada biz ke ?

a'ah ada.:">

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:32 AM
Fullpage :o banyak duit kau Nemo :">

tgk arr posting byk mana..
cam turr gak duit dia...:eek:

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:33 AM
Tak per la dulu kot..aku iklan kat CG dah la :">

xpe bro..
nnt leh discus ngn editor aku,
utk wt cover story kat majalah...

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:34 AM
tgk masyuk nanti macamana pulak boss.:Dtak menang tgn nanti:)

takut xde masa nk posting laks...
hahaha..

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:35 AM
bump utk tt

kn bg komisyen nie...:)paid

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:36 AM
kami share la...utk projek kami...kalu sorang..makan megi la aku..:)):))

be4 this pun..
ramai yg wt cam2..
share ramai2...

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:37 AM
yg biasa den buat lepas 30 hari iklan kuar baru bayar. tapi itu sesuai utk long term punye @ medium term.

standard arr..
ada T&C...

jebatderhaka77
13-03-2009, 03:37 AM
kn bg komisyen nie...:)paid

kecik tapak tgn, iklan full page aku tadahkan.:))

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:38 AM
a'ah ada.:">

hmm...
leh kasi meletup gak...

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:38 AM
kecik tapak tgn, iklan full page aku tadahkan.:))

wahh...
walaupun berhati kecil..
tp sungguh besau hajat tuan hamba...

jebatderhaka77
13-03-2009, 03:39 AM
standard arr..
ada T&C...

tu sbb utk long n medium term punya. tapi ikhlas den cakp kpd anda yg nak buat iklan dlm paper metro nih. price yg tt bagi adalah antara yg paling murah.:D

jebatderhaka77
13-03-2009, 03:41 AM
hmm...
leh kasi meletup gak...

insyaallah boleh je kalau kena harganya. nanti aku tlg war2 kan kat member2 yg ada kalau nak buat iklan.:)

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:42 AM
tu sbb utk long n medium term punya. tapi ikhlas den cakp kpd anda yg nak buat iklan dlm paper metro nih. price yg tt bagi adalah antara yg paling murah.:D

tq JD...
tlg2 warga CG...
kat luar aku letak harga up skit...

NEMO
13-03-2009, 03:46 AM
RJ..kalu berita harian ...ko ada kable kasi murah x.

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:48 AM
RJ..kalu berita harian ...ko ada kable kasi murah x.

hmm...
nnt aku tny..
sbb group aku dpt kontrak ngn HM...

NEMO
13-03-2009, 03:51 AM
hmm...
nnt aku tny..
sbb group aku dpt kontrak ngn HM...

sebb plan skrg nak iklan kat metro dan BH...

so metro dah lepas...BH plak..

tokmat™
13-03-2009, 03:51 AM
Thanx nemo kasi link thread ni..... :)
Ini utk projek mega kita bersama.... :D

Nampaknya costing lebih murah di sini bagi HM....
Sia nak tahu gak utk Berita Minggu..... :D

Projek mega ni memang nak guna Full Page......

jebatderhaka77
13-03-2009, 03:52 AM
lawa no phone TT.:D

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:54 AM
sebb plan skrg nak iklan kat metro dan BH...

so metro dah lepas...BH plak..

nnt aku dapatkan contact...
nk ambik kontrak nie pun kn pum 150k..
klu utk BH..
kn tambah lg 200k...#:-S

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:55 AM
Thanx nemo kasi link thread ni..... :)
Ini utk projek mega kita bersama.... :D

Nampaknya costing lebih murah di sini bagi HM....
Sia nak tahu gak utk Berita Minggu..... :D

Projek mega ni memang nak guna Full Page......

Bisa saja tokmat...
bantu kengkawan...

GT
13-03-2009, 03:55 AM
Tok Mat tak tengok sini?

tokmat™
13-03-2009, 03:55 AM
Untuk makluman TT, ini saiz yang diberikan kepada kami :

Saiz - 33cm (Tinggi) x 26.1cm (Lebar)

Apakah saiz ini sama seperti yg agensi ini jalankan....? :)

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:55 AM
lawa no phone TT.:D

beli kat CG gak...:">

GT
13-03-2009, 03:55 AM
Ops..... dah ek... I'm sorry.....

tokmat™
13-03-2009, 03:56 AM
Tok Mat tak tengok sini?
baru tengok tuan.... :D

jebatderhaka77
13-03-2009, 03:56 AM
nnt aku dapatkan contact...
nk ambik kontrak nie pun kn pum 150k..
klu utk BH..
kn tambah lg 200k...#:-S

bro beli pakej die ke waktu nstp buat kat hotel (lupa nama) thn lepas.:)

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:56 AM
Tok Mat tak tengok sini?

GT xnk wt jugak ke ?

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:58 AM
Untuk makluman TT, ini saiz yang diberikan kepada kami :

Saiz - 33cm (Tinggi) x 26.1cm (Lebar)

Apakah saiz ini sama seperti yg agensi ini jalankan....? :)

itu saiz FULL Pages...
lebih kurang arr jugak..

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:59 AM
bro beli pakej die ke waktu nstp buat kat hotel (lupa nama) thn lepas.:)

yup..
baru2 nie ngn Media Network laks..
kat Hilton KL..

rakyat_jelata
13-03-2009, 04:00 AM
baru tengok tuan.... :D

Projek besar ke tokmat ?

jebatderhaka77
13-03-2009, 04:01 AM
yup..
baru2 nie ngn Media Network laks..
kat Hilton KL..

den rabak gak lebih kurang Rm 260 k beli pakej die thn lepas.:D full page 52 kali keluaran.:)

rakyat_jelata
13-03-2009, 04:06 AM
den rabak gak lebih kurang Rm 260 k beli pakej die thn lepas.:D full page 52 kali keluaran.:)

hmm..
guna sdiri ke bro ?
paper mana ?

tokmat™
13-03-2009, 04:06 AM
Projek besar ke tokmat ?
memang projek besar....
kalau nak tahu, ini linknya :

KLIK SINI (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=3818150&postcount=87951)

NEMO
13-03-2009, 04:08 AM
kasi line kat TM plak bercerita....aku nak masuk tido dulu

jebatderhaka77
13-03-2009, 04:09 AM
hmm..
guna sdiri ke bro ?
paper mana ?

metro gak. tapi den dah jual pakej tu pd org lain.:D kalau nak tgk iklan dia, setiap hari ahad workshop WRTL oleh azizan osman.:)

tokmat™
13-03-2009, 04:09 AM
kasi line kat TM plak bercerita....aku nak masuk tido dulu
uik!!!! lewat gak tido..... :D
sia baru bangun ni...
malam tadi tumbang awal... keletihan 2 hari MTQ & FKI 2009... :)

rakyat_jelata
13-03-2009, 04:11 AM
memang projek besar....
kalau nak tahu, ini linknya :

KLIK SINI (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=3818150&postcount=87951)

hmm...
mmg MEGA tokmat...
nnt tokmat leh discus ngn group..
pas2 leh call saya...

rakyat_jelata
13-03-2009, 04:12 AM
kasi line kat TM plak bercerita....aku nak masuk tido dulu

oic...
nasi kat avatar turr xabis lg..
dh nk tdo...:))

rakyat_jelata
13-03-2009, 04:14 AM
metro gak. tapi den dah jual pakej tu pd org lain.:D kalau nak tgk iklan dia, setiap hari ahad workshop WRTL oleh azizan osman.:)

laa..
jual ke bro..
huhuhu...
nie mesti nk dpt MERC-D...:))

tokmat™
13-03-2009, 04:15 AM
hmm...
mmg MEGA tokmat...
nnt tokmat leh discus ngn group..
pas2 leh call saya...
kami target keluarkan esok....
tapi atas sebab2 yg tak dapat dielakkan, tunda minggu depan...
sia fikir nak bank in duit petang nanti ke akaun NSTP....
utk iklan di HM & BM....

so..... macam mana sekarang ni....? :D

rakyat_jelata
13-03-2009, 04:15 AM
uik!!!! lewat gak tido..... :D
sia baru bangun ni...
malam tadi tumbang awal... keletihan 2 hari MTQ & FKI 2009... :)

hmm...
tokmat akan merancakkan dikeheningan awal pagi...:D

jebatderhaka77
13-03-2009, 04:16 AM
laa..
jual ke bro..
huhuhu...
nie mesti nk dpt MERC-D...:))

tau takpe:)):)) ntah dpt ke tak:)):))

tokmat™
13-03-2009, 04:17 AM
hmm...
tokmat akan merancakkan dikeheningan awal pagi...:D
tolong tanyakan member tuan bab BM ye...
ini projek Mega Siri 1...
Siri 2 bakal menyusul tak lama lagi..... :)

rakyat_jelata
13-03-2009, 04:19 AM
kami target keluarkan esok....
tapi atas sebab2 yg tak dapat dielakkan, tunda minggu depan...
sia fikir nak bank in duit petang nanti ke akaun NSTP....
utk iklan di HM & BM....

so..... macam mana sekarang ni....? :D

klu next weeks sempat lg...
kn booking siap2...

rakyat_jelata
13-03-2009, 04:19 AM
tau takpe:)):)) ntah dpt ke tak:)):))

klu dh rezeki..
xkemana...:))
leh tumpang skali...

rakyat_jelata
13-03-2009, 04:21 AM
tolong tanyakan member tuan bab BM ye...
ini projek Mega Siri 1...
Siri 2 bakal menyusul tak lama lagi..... :)

hmm...
BM akan ditanyakan...

tokmat™
13-03-2009, 04:22 AM
hmm...
mmg BM tokmat...
BM di sini bermaksud Berita Minggu.... :)

rakyat_jelata
13-03-2009, 04:24 AM
BM di sini bermaksud Berita Minggu.... :)

hmm...
meletup pass nie usahawan ceramic CG...:D
bila tokmat nk deal ?

tokmat™
13-03-2009, 04:25 AM
hmm...
meletup pass nie usahawan ceramic CG...:D
bila tokmat nk deal ?
Petang ni nak bank in duit.....
Duit memang dah ada dalam tangan..... :)

rakyat_jelata
13-03-2009, 04:26 AM
Petang ni nak bank in duit.....
Duit memang dah ada dalam tangan..... :)

ooo...
tokmat mmg dh booking ngn org NSTP ke ?

tokmat™
13-03-2009, 04:28 AM
ooo...
tokmat mmg dh booking ngn org NSTP ke ?
pegawai yg incaj dah emel semua perkara yg perlu sia buat......
memang dia officer NSTP.... :)

rakyat_jelata
13-03-2009, 04:31 AM
pegawai yg incaj dah emel semua perkara yg perlu sia buat......
memang dia officer NSTP.... :)

hmm...
xnk wt ngn sy ke tokmat ?
jimat RM 684.40...>:)

tokmat™
13-03-2009, 04:32 AM
hmm...
xnk wt ngn sy ke tokmat ?
jimat RM 684.40...>:)
tapi kena tau dulu kos BM...... :D
la ni sia dapat kos tu utk 2 akhbar...... :)

rakyat_jelata
13-03-2009, 04:36 AM
tapi kena tau dulu kos BM...... :D
la ni sia dapat kos tu utk 2 akhbar...... :)

hmm...
nnt sy check utk tokmat...

tokmat™
13-03-2009, 04:37 AM
hmm...
nnt sy check utk tokmat...
Tolong recheck hari ni ye.....
Takut tak sempat nak bank in duit nanti..... :D

rakyat_jelata
13-03-2009, 04:37 AM
Tolong recheck hari ni ye.....
Takut tak sempat nak bank in duit nanti..... :D

PM kat sy no tel tokmat...

qeena
13-03-2009, 04:53 AM
bumph skali...

rakyat_jelata
13-03-2009, 05:03 AM
bumph skali...

:D:)paid:)paid:)paid

qeena
13-03-2009, 07:22 AM
iklan diri sdirilah:D

rakyat_jelata
13-03-2009, 08:11 AM
iklan diri sdirilah:D

aik...
jgn mcm2...

hafis_81
13-03-2009, 08:18 AM
nape metro penuh dgn iklan NOMBOR EKOR???

rakyat_jelata
13-03-2009, 08:20 AM
nape metro penuh dgn iklan NOMBOR EKOR???

sbb dia org byr....:)paid

hafis_81
13-03-2009, 08:24 AM
sbb dia org byr....:)paid

mmg la diorg byr,tp sbgai paper ramai org melayu n agama islam yg baca mcm x sesuai...:-? xpelah,bagus gak jwpn bro tu...org melayu mmg ramai suka main no.ekor...:(scam

rakyat_jelata
13-03-2009, 08:25 AM
mmg la diorg byr,tp sbgai paper ramai org melayu n agama islam yg baca mcm x sesuai...:-? xpelah,bagus gak jwpn bro tu...org melayu mmg ramai suka main no.ekor...:(scam

nk wt camne..
dh sah judi turr haram..
tp ramai gak yg pegi...

qeena
13-03-2009, 03:02 PM
bumph...:)cgrock

rakyat_jelata
13-03-2009, 03:46 PM
meh rakan2 IKS CG

Sampugita
13-03-2009, 04:12 PM
bumph skali...

qeena
14-03-2009, 02:38 AM
bumph skali...

wah!..
editor pun ada..

Adika
14-03-2009, 04:54 PM
wah!..
editor pun ada..

Bekerjasama tolong bam bam...:">:"> bila nak ehem ehm..
jgn lupe rakan duetmu nih...

rakyat_jelata
14-03-2009, 09:26 PM
Bekerjasama tolong bam bam...:">:"> bila nak ehem ehm..
jgn lupe rakan duetmu nih...

hahaha...
ehem2 turr ape ?
minum jom...

qeena
14-03-2009, 09:46 PM
Bekerjasama tolong bam bam...:">:"> bila nak ehem ehm..
jgn lupe rakan duetmu nih...

sungguh aku tak lupa..
nanti jadi penyanyi jemputan arr..

rakyat_jelata
16-03-2009, 09:55 AM
sungguh aku tak lupa..
nanti jadi penyanyi jemputan arr..

make sure bawak partner...
takut xterkeluar plak nnt...:))

rakyat_jelata
16-03-2009, 11:26 AM
bummmmph...

qeena
16-03-2009, 01:09 PM
make sure bawak partner...
takut xterkeluar plak nnt...:))

apa yang tak terkeluar ???

rakyat_jelata
20-03-2009, 03:21 PM
apa yang tak terkeluar ???

tut....:-?

rakyat_jelata
21-03-2009, 11:20 AM
tut....:-?

tut tu aper???
:-?:-?:-?

apeng8264
21-03-2009, 11:30 AM
tak yah iklan.. hantar sms jer..

Sampugita
21-03-2009, 11:55 AM
mcmmane harga boleh lain2..ada byk agensi pengiklanan ke kat metro ni..xfaham arr

Samalah ngan Bank yang lantik ramai agent pinjaman blacklist... ada yang letak upfront sampai RM10K,.. ada yang letak RM7,000... :D

whizzkid
31-03-2009, 05:51 PM
HARGA YANG DITAWARKAN (untuk 1 Keluaran)

Keluaran : Seluruh Malaysia (National Edition) Black & White

Saiz : 1/8 Muka Surat (64mm x 16mm)
Harga Asal : RM 1,125
Harga Promosi : RM 1,000
Jimat : RM 125 (11%)

Saiz : 1/4 Muka Surat (128mm x 16mm)
Harga Asal : RM 2,250
Harga Promosi : RM 1,800
Jimat : RM 450 (20%)

Saiz : 1/2 Muka Surat (259mm x 16mm)
Harga Asal : RM 4,500
Harga Promosi : RM 3,500
Jimat : RM 1,000 (22%)

Saiz : 1 Muka Surat (259mm x 33mm)
Harga Asal : RM 9,000
Harga Promosi : 6,800
Jimat : RM 2,200 (25%)



Ayarkk... mahainye, sampai beribu2.. macamane laa company2 kecik cam aku nak masukk...huhu

kalau yg online paper bape lak bro?
kalo bawh 5 ratus aku berminat gak..hehe

http://whizzcat.com/pictures/header-dcarbo.jpg (http://whizzcat.com/dcarbo2u)

smileyjawa
05-07-2010, 11:26 AM
servis ni masih ditawarkan lagi tak?