PDA

View Full Version : Senarai terbaru 20 terkaya di dunia


tomie
12-03-2009, 10:25 AM
NEW YORK: Berikut senarai 20 orang terkaya di dunia 2009yang dikeluarkan Majalah Forbes hari ini:

1. Bill Gates (AS$40 bilion - Microsoft - Amerika Syarikat)

2. Warren Buffett (AS$37 bilion - Berkshire Hathaway - AS)

3. Carlos Slim dan keluarga (AS$35 bilion - Telecoms - Mexico)

4. Lawrence Ellison (AS$22.5 bilion) - Oracle - AS)

5. Ingvar Kamprad dan keluarga (AS$22 bilion - Ikea - Sweden)

6. Karl Albrecht (AS$21.5 bilion) - Aldi - Jerman)

7. Mukesh Ambani (AS$19.5 bilion) - petrokamia - India)

8. Lakshmi Mittal (AS$19.3 bilion) - besi - India

9. Theo Albrecht (AS$18.8 bilion) - Aldi - Trader Joe's - Jerman

10. Amancio Ortega (AS$18.3 bilion) - Zara - Sepanyol)

11. Jim Walton (AS$17.8 bilion) - Wal-Mart, AS)

12. Alice Walton (AS$17.6 bilion) - Wal-Mart - AS)

13. Christy Walton dan keluarga (AS$17.6 bilion) - Wal-Mart, AS)

14. S. Robson Walton (AS$17.6 bilion) - Wal-Mart AS)

15. Bernard Arnault (AS$16.5 bilion) - LVMH - Perancis.

16. Li Ka-shing (AS$16.2 bilion) - Hong Kong.

17. Michael Bloomberg (AS$16 bilion) - Bloomberg, AS)

18. Stefan Persson (AS$14.5 bilion) - Hennes and Mauritz, Sweden)

19. Charles Koch, AS$14 bilion - pembuatan, tenaga - AS)

20 David Koch (AS$14 bilion) - pembuatan, tenaga - AS) - AFP

bellaluna
12-03-2009, 10:27 AM
section religion?

err.. :o:o

underscore
12-03-2009, 10:28 AM
marilah kita sama-sama jadi kaya demi kesejahteraan umat Islam.

bellaluna
12-03-2009, 10:29 AM
no. 10 tue owner zara collection tue ek? :)cgrock

DanielAriffin
12-03-2009, 10:29 AM
Hello geng...
ini yg declare.. yg black punya sapa dok ranking 1st pon tak tau lak.. :))

underscore
12-03-2009, 10:30 AM
section religion?

err.. :o:o

Majalah Forbes penipu,

org Islam kat Dubai dan Timur tengah ramai yg kaya, tapi disembunyikan fakta ~X(

bellaluna
12-03-2009, 10:32 AM
Majalah Forbes penipu,

org Islam kat Dubai dan Timur tengah ramai yg kaya, tapi disembunyikan fakta ~X(

sape putera yg kete dier made of silver tue?

lupe plak. :-?:-?

fareast262
12-03-2009, 11:23 AM
ni tipu nih...
sebnarnyer....
taukeh dadah paling kaya skali....berbillion skali dpt...

moneymaker3000
12-03-2009, 11:26 AM
Majalah Forbes penipu,

org Islam kat Dubai dan Timur tengah ramai yg kaya, tapi disembunyikan fakta ~X(

itu senarai kategori rakyat terkaya, bukan golongan raja terkaya.

kalau golongan raja terkaya ada la nama2 sheikh tu, termasuk skali sultan brunei

bellaluna
12-03-2009, 11:27 AM
ni tipu nih...
sebnarnyer....
taukeh dadah paling kaya skali....berbillion skali dpt...

tp hati x tenang jerk manjang. :)paid

bellaluna
12-03-2009, 11:29 AM
tp aku heran gak coz last time x silap aku bill punye asset dlm $58 billion. :-?:-?

kasturi
12-03-2009, 11:29 AM
tiap2 thn mesti ada senarai terkaya di dunia
sepatutnya kena ada gak termiskin di dunia.... baru balance

bukan senang nk senang
bukan susah nk susah

nash_d
12-03-2009, 11:29 AM
ni tipu nih...
sebnarnyer....
taukeh dadah paling kaya skali....berbillion skali dpt...

ada juga kebenarannya...cuba siasat segitiga emas tu... kompom ada yg kaya berbillion-billion... :))

Viere
12-03-2009, 11:36 AM
Warrent buffet ada.. george soros takda ka? ahaks

tokputih
12-03-2009, 11:37 AM
tokputih 40billian dolar zimbabwe - Oblong Burger :he he he

irsaffy
12-03-2009, 11:52 AM
ooohhh ku rakyat malaysia ada gk dlm senarai tu..mana la tau kot wakil malaysia dari uss group..:D:D:D:D

bellaluna
12-03-2009, 11:53 AM
tokputih 40billian dolar zimbabwe - Oblong Burger :he he he

oblong burger terbaek. :)paid

silverchair959
12-03-2009, 11:54 AM
bill gates paling kaya...

tak effect aa kalo aku pakai windows pirate...

ehmmm

bong
12-03-2009, 11:56 AM
Hello geng...
ini yg declare.. yg black punya sapa dok ranking 1st pon tak tau lak.. :))

entah2 lagi kaya daripada yg disenaraikan di sini ... :o

michael scotfield
12-03-2009, 11:57 AM
camne seksyen agama lak ni

bong
12-03-2009, 11:58 AM
Majalah Forbes penipu,

org Islam kat Dubai dan Timur tengah ramai yg kaya, tapi disembunyikan fakta ~X(

FORBES sekarang tak declare drpd keluarga diraja ... :((

underscore
12-03-2009, 11:58 AM
itu senarai kategori rakyat terkaya, bukan golongan raja terkaya.

kalau golongan raja terkaya ada la nama2 sheikh tu, termasuk skali sultan brunei

golongan raja sudah maklum, kaya keturunan..

tapi depa semua tue buat bizness, pelaburan dan saham2, kalau tak camner harta nak bertambah :))

bong
12-03-2009, 11:59 AM
bill gates paling kaya...

tak effect aa kalo aku pakai windows pirate...

ehmmm

tu pun masih tak cukup2 ... :o

underscore
12-03-2009, 12:01 PM
tp hati x tenang jerk manjang. :)paid

~X(

ada jugak yang hati senang dan selamat ......

tokey yang sentiasa menghasilkan dadih ( produk tenusu :)cgrock

underscore
12-03-2009, 12:04 PM
tp aku heran gak coz last time x silap aku bill punye asset dlm $58 billion. :-?:-?

bill banyak jugak buat sumbangan social,

kalau tak x merasa la kita guna window pirate, nak beli mahalkan :((

shah_azli
12-03-2009, 12:07 PM
along bukit beruntung x kaya ke?? huhuh

nizamac79
12-03-2009, 12:07 PM
hebat ko ni tomie... aku tak penah beleh majalah tu ... ko ni bakal jutawan :D

smate
12-03-2009, 12:09 PM
camne seksyen agama lak ni

40 terkaya nie sume akan masuk Islam...Amin...

smate
12-03-2009, 12:10 PM
hebat ko ni tomie... aku tak penah beleh majalah tu ... ko ni bakal jutawan :D

tomie jutawan astrok :D

underscore
12-03-2009, 12:11 PM
bill gates paling kaya...

tak effect aa kalo aku pakai windows pirate...

ehmmm

dah ada windows org Islamnyer, boleh la beli,

sekurang-kurangnya taklah kita menyumbang untung 100% kat kafir nie. :)cgrock

Isfahan, Feb 26, Taliya News Isfahan-based Aal-ul-Bait International Assembly has for the first time manufactured and presented to markets an Islamic version of Windows XP with various options.

According to Imam Sadeq University's bulletin 'Letter of Communications & Religion' the Head of Isfahan-based Aal-ul-Bait International Assembly, Ehsan Helmi, announcing the news added, "The Windows XP Islamic Operation System is the first of its kind whose possibilities would be improved in its future versions."

Helmi added in an interview with Taliya News, "The first version of this software is presented in two CDs, the first one includes the original Windows, and the second one is inclusive of the Islamic possibilities and they can both be loaded automatically.

On special possibilities of the system and its installment, he said, "Throughout the installment of this operating system the user can see and hear Islamic sites and sounds, and in some states of it he would also be able to read some quotations by Imam Ali.

Helmi at the end referred to the existence of the full text and tape of the Glorious Qur'an in Islamic Windows XP, its capability to categorize over 200 Islamic websites, and a collection of dozens of Islamic hymns and prayers in its favorites section.

http://www.payvand.com/news/07/feb/1358.html

nizamac79
12-03-2009, 12:12 PM
tomie jutawan astrok :D

dah berjuta kot die kuarkan astrok kat cg ni :D

gandaduit
12-03-2009, 12:14 PM
kaya semua org yahudi dan kapir..tipu.

akay
12-03-2009, 12:16 PM
Among the more notable new billionaires are Mexican Joaquín Guzmán Loera, one of the biggest suppliers of cocaine to the US;

malaysianinsider.com (http://www.themalaysianinsider.com/index.php/business/20166-worlds-billionaires-for-2009)



jual dadah pon leh masuk jd billionaire

tapirbawaklori
12-03-2009, 12:43 PM
sebenarnya ada org islam kaya...suma low profile jer :)

wanzex
12-03-2009, 07:21 PM
Senarai terbaru 20 terkaya di dunia

NEW YORK: Berikut senarai 20 orang terkaya di dunia 2009yang dikeluarkan Majalah Forbes hari ini:

1. Bill Gates (AS$40 bilion - Microsoft - Amerika Syarikat)

2. Warren Buffett (AS$37 bilion - Berkshire Hathaway - AS)

3. Carlos Slim dan keluarga (AS$35 bilion - Telecoms - Mexico)

4. Lawrence Ellison (AS$22.5 bilion) - Oracle - AS)

5. Ingvar Kamprad dan keluarga (AS$22 bilion - Ikea - Sweden)

6. Karl Albrecht (AS$21.5 bilion) - Aldi - Jerman)

7. Mukesh Ambani (AS$19.5 bilion) - petrokamia - India)

8. Lakshmi Mittal (AS$19.3 bilion) - besi - India

9. Theo Albrecht (AS$18.8 bilion) - Aldi - Trader Joe's - Jerman

10. Amancio Ortega (AS$18.3 bilion) - Zara - Sepanyol)

11. Jim Walton (AS$17.8 bilion) - Wal-Mart, AS)

12. Alice Walton (AS$17.6 bilion) - Wal-Mart - AS)

13. Christy Walton dan keluarga (AS$17.6 bilion) - Wal-Mart, AS)

14. S. Robson Walton (AS$17.6 bilion) - Wal-Mart AS)

15. Bernard Arnault (AS$16.5 bilion) - LVMH - Perancis.

16. Li Ka-shing (AS$16.2 bilion) - Hong Kong.

17. Michael Bloomberg (AS$16 bilion) - Bloomberg, AS)

18. Stefan Persson (AS$14.5 bilion) - Hennes and Mauritz, Sweden)

19. Charles Koch, AS$14 bilion - pembuatan, tenaga - AS)

20 David Koch (AS$14 bilion) - pembuatan, tenaga - AS)

- AFP

wanzex
12-03-2009, 07:23 PM
bill gates

http://thebosh.com/archives/bill_gates2.jpg

notrexdame
12-03-2009, 07:23 PM
astrokkkkkkkkkkkkkkkkkk

kasmarol
12-03-2009, 07:24 PM
astrokkkkkkkkkkkkkkkkkk

aku tolong je :(scam:eek:

wanzex
12-03-2009, 07:28 PM
astrokkkkkkkkkkkkkkkkkk

ye ke? sorry klu dah ada.
mr admin....harap move thread ni! tq.

amazinggold88
12-03-2009, 07:29 PM
gud info nie
tq tt

wanzex
12-03-2009, 07:29 PM
Bill Gates

William Henry "Bill" Gates III (born October 28, 1955)[3] is an American business magnate, philanthropist, author, and chairman[4] of Microsoft, the software company he founded with Paul Allen. He is ranked consistently one of the world's wealthiest people[5] and the wealthiest overall as of March 2009.[2] During his career at Microsoft, Gates held the positions of CEO and chief software architect, and remains the largest individual shareholder with more than 8 percent of the common stock.[6] He has also authored or co-authored several books.

Gates is one of the best-known entrepreneurs of the personal computer revolution. Although he is admired by many, a large number of industry insiders criticize his business tactics, which they consider anti-competitive, an opinion which has in some cases been upheld by the courts.[7][8] In the later stages of his career, Gates has pursued a number of philanthropic endeavors, donating large amounts of money to various charitable organizations and scientific research programs through the Bill & Melinda Gates Foundation, established in 2000.

Bill Gates stepped down as chief executive officer of Microsoft in January, 2000. He remained as chairman and created the position of chief software architect. In June, 2006, Gates announced that he would be transitioning from full-time work at Microsoft to part-time work and full-time work at the Bill & Melinda Gates Foundation. He gradually transferred his duties to Ray Ozzie, chief software architect and Craig Mundie, chief research and strategy officer. Gates's last full-time day at Microsoft was June 27, 2008. He remains at Microsoft as non-executive chairman.

wanzex
12-03-2009, 07:29 PM
gud info nie
tq tt

wc. katanya thread ni dah ada! :o:-?

wanzex
12-03-2009, 07:30 PM
Bill Gates

Born October 28, 1955 (1955-10-28) (age 53)
Seattle, Washington
Residence Seattle, Washington, United States
Alma mater Harvard University (dropped out in 1975, honorary degree in 2007)[1]
Occupation Chairman of Microsoft
Co-Chair of Bill & Melinda Gates Foundation
Net worth ▼US$40 billion (2009)[2]
Spouse(s) Melinda Gates (1994–present)
Children Jennifer Katharine Gates (b.1996)
Rory John Gates (b.1999)
Phoebe Adele Gates (b.2002)
Signature

aku minat dgn karier mat salleh ni!

eboss
13-03-2009, 05:17 AM
MEXICO 12 Mac - Seorang lelaki 'pendek' yang paling dikehendaki di negara ini, Jaoquin Guzman (gambar), kerana menyebabkan beribu-ribu orang mati akibat aktiviti pengedaran dadah, hari ini disenaraikan sebagai antara individu terkaya di dunia oleh majalah Forbes dengan memiliki aset bernilai kira-kira AS$1 bilion (RM3.7 bilion).

Guzman, ketua kumpulan sindiket pengedaran dadah Sinaloa Cartel, mempunyai ketinggian 1.55 meter telah melarikan diri daripada penjara sehingga mencetuskan 'gelombang' pembunuhan dalam usaha menguasai perniagaan dadah ke Amerika Syarikat (AS).

"Dia tidak mahu untuk ditemuramah.

"Bagaimanapun kedudukan kewangan yang dimilikinya agak baik, " kata Pengarang Kanan Forbes, Luisa Kroll, hari ini.

Forbes meletakkan Guzman sebagai individu ke-701 terkaya di dunia yang memiliki aset berjumlah AS$1 bilion (RM3.7 bilion).

Guzman, 51, dipercayai sering menukar telefon bimbitnya setiap hari bagi mengelak daripada dikesan oleh pihak berkuasa.

Dia juga sering membandingkan dirinya dengan bekas raja dadah Colombia, Pablo Escobar yang memiliki aset terkumpul kira-kira AS$3 bilion (RM11 bilion).

Pablo Escobar dengan empayar kokainnya telah menjadikan 30 juta rakyat Colombia sebagai 'tebusan' kepada kegiatan keganasan bagi melindungi kegiatan jenayahnya.

Empayarnya bagaimanapun, berakhir dengan kematiannya di tangan pasukan khas yang ditubuhkan oleh pihak berkuasa Colombia dengan sokongan Amerika Syarikat (AS) setelah ditembak mati semasa operasi antidadah pada tahun 1993.

Kata Kroll, Guzman kini merupakan antara pembekal terbesar dadah jenis kokain ke AS.

Majalah itu mencatat kekayaan Guzman itu melalui analisis perdagangan dadah serta data maklumat daripada kerajaan AS.

Guzman telah melarikan diri dari penjara pada tahun 2001 dan berjaya mengelak ditahan oleh pihak berkuasa selama lapan tahun sehingga mengaibkan kerajaan Mexico. - Reuters

eboss
13-03-2009, 05:18 AM
Jangan jadi panduan kita dah la...banyak lagi rezeki yang halal dan tak merosakkan anak bangsa:((

GT
13-03-2009, 05:20 AM
Huhu... ada member CG lagi kaya..... Funder 5B tu......

eboss
13-03-2009, 05:39 AM
Huhu... ada member CG lagi kaya..... Funder 5B tu......

Agaknya kapal kargo tu dia dah beli kot..tak naik dah tread kapal tu..dah terjual :-?

GT
13-03-2009, 06:01 AM
Agaknya kapal kargo tu dia dah beli kot..tak naik dah tread kapal tu..dah terjual :-?

Ada kemungkinan......:D

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/1-cargo-vessel.jpg

ExAvantz
13-03-2009, 06:30 AM
fuh... pengganti Pablo Escobar

eboss
13-03-2009, 06:32 AM
Ada kemungkinan......:D

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/1-cargo-vessel.jpg

kat mana la nak parking :-?

GT
13-03-2009, 06:33 AM
kat mana la nak parking :-?

Marina Jupiter....:eek::eek::eek:

Andre
13-03-2009, 07:04 AM
NEW YORK 12 Mac - Pengasas Microsoft Corp., Bill Gates kini kembali menduduki takhta teratas senarai individu terkaya di dunia pada tahun lalu, apabila mengatasi pelabur terkenal, Warren Buffett.

Senarai itu dikeluarkan oleh majalah Forbes ketika kemelesetan kewangan global menyebabkan jutawan dunia mengalami kerugian sebanyak tinggi AS$2 trilion (RM7.35 trilion).

Bilangan jutawan dunia berkurang sebanyak hampir satu pertiga kepada 793 orang pada tahun lalu, kebanyakannya di Rusia, India dan Turki.

Gates sekali lagi menjadi lelaki terkaya di dunia dengan aset berjumlah AS$40 bilion (RM147.4 bilion) selepas jatuh ke tangga ketiga pada 2007 semasa mempunyai aset AS$58 bilion (RM213.6 bilion).

Buffett yang menduduki tangga pertama sebelum ini dengan kekayaan bernilai AS$62 bilion (RM228.3 bilion), kini jatuh di tempat kedua dengan aset berjumlah AS$37 bilion (RM136.6 bilion).

Tempat ketiga dimiliki oleh taikun telekomunikasi dari Mexico, Carlos Slim dengan aset berjumlah AS$35 bilion (RM129.2 bilion) berbanding AS$60 bilion (RM221.5 bilion) tahun lalu.

Secara keseluruhannya, tiga jutawan teratas dalam senarai Forbes ini kehilangan sebanyak AS$68 bilion (RM250.6 bilion) semasa Forbes menyiapkan senarai jutawan dunia sehingga 13 Februari lalu.

Ketua Eksekutif Majalah Forbes, Steve Forbes berkata, tidak ramai yang bersedih dengan apa yang dihadapi para jutawan, namun ekonomi terjejas apabila ahli perniagaan berdepan dengan masalah.

Editor kanan Forbes, Luisa Kroll berkata, ini adalah kali pertama kekurangan jutawan berlaku sejak tahun 2003.

Beliau juga berkata, ahli perniagaan India, Anil Ambani yang menonjol pada tahun lalu, jatuh teruk kali ini dengan kehilangan aset berjumlah AS$32 bilion (RM118.2 bilion). Dari tempat keenam, Anil jatuh ke tangga ke-34 dengan aset berjumlah AS$10.1 bilion (RM37.3 bilion).

Kroll berkata, sebelum ini empat rakyat India tersenarai dalam 10 individu terkaya, namun kini hanya tinggal dua orang.

Bandar New York juga telah menggantikan Moscow sebagai bandar jutawan setelah ibu negara Rusia itu mengalami kejutan dengan bilangan jutawan jatuh kepada 32 daripada 87 orang. - Reuters

p/s : Kesian Ambani tu! :-?

Andre
13-03-2009, 07:05 AM
Aku taknak duit berbillion2.. aku nak duit berguni2 je.. :D

Andre
13-03-2009, 07:06 AM
MEXICO 12 Mac - Seorang lelaki 'pendek' yang paling dikehendaki di negara ini, Jaoquin Guzman, kerana menyebabkan beribu-ribu orang mati akibat aktiviti pengedaran dadah, hari ini disenaraikan sebagai antara individu terkaya di dunia oleh majalah Forbes dengan memiliki aset bernilai kira-kira AS$1 bilion (RM3.7 bilion).

Guzman, ketua kumpulan sindiket pengedaran dadah Sinaloa Cartel, mempunyai ketinggian 1.55 meter telah melarikan diri daripada penjara sehingga mencetuskan 'gelombang' pembunuhan dalam usaha menguasai perniagaan dadah ke Amerika Syarikat (AS).

"Dia tidak mahu untuk ditemuramah.

"Bagaimanapun kedudukan kewangan yang dimilikinya agak baik, " kata Pengarang Kanan Forbes, Luisa Kroll, hari ini.

Forbes meletakkan Guzman sebagai individu ke-701 terkaya di dunia yang memiliki aset berjumlah AS$1 bilion (RM3.7 bilion).

Guzman, 51, dipercayai sering menukar telefon bimbitnya setiap hari bagi mengelak daripada dikesan oleh pihak berkuasa.

Dia juga sering membandingkan dirinya dengan bekas raja dadah Colombia, Pablo Escobar yang memiliki aset terkumpul kira-kira AS$3 bilion (RM11 bilion).

Pablo Escobar dengan empayar kokainnya telah menjadikan 30 juta rakyat Colombia sebagai 'tebusan' kepada kegiatan keganasan bagi melindungi kegiatan jenayahnya.

Empayarnya bagaimanapun, berakhir dengan kematiannya di tangan pasukan khas yang ditubuhkan oleh pihak berkuasa Colombia dengan sokongan Amerika Syarikat (AS) setelah ditembak mati semasa operasi antidadah pada tahun 1993.

Kata Kroll, Guzman kini merupakan antara pembekal terbesar dadah jenis kokain ke AS.

Majalah itu mencatat kekayaan Guzman itu melalui analisis perdagangan dadah serta data maklumat daripada kerajaan AS.

Guzman telah melarikan diri dari penjara pada tahun 2001 dan berjaya mengelak ditahan oleh pihak berkuasa selama lapan tahun sehingga mengaibkan kerajaan Mexico. - Reuters

p/s : Teringat kisah Pablo Escobar dulu. Siap ada zoo dalam rumah tu! :D

Andre
13-03-2009, 07:07 AM
Korang jangan jual dadah lak! Jual dadih takpe.. :))

GT
13-03-2009, 07:08 AM
Hehe.... eboss baru jer bukak thread yang sama 2 jam lepas....

Andre
13-03-2009, 07:10 AM
ye ke.. x perasan. Kalo dah ada, mod deletekan pun xpe. Maaf dipinta.

xzoss
13-03-2009, 07:11 AM
Mereka masih kaya lagi walaupun dah kehilangan berpuluh2 billion hinggit.. Aku gak masih miskin walaupun kehilangan sepuluh hinggit...:D

Overclock
13-03-2009, 07:20 AM
Link Forbes : http://www.forbes.com/2009/03/11/worlds-richest-people-billionaires-2009-billionaires_land.html

sokia
13-03-2009, 07:23 AM
syok nyer ....bila la tn hamba nk jd mcm tu

eizza115
13-03-2009, 07:37 AM
ambani 2 yg wat rumah berpuluh tingkat 2 kan?

MoShed
13-03-2009, 08:01 AM
laaaaaaaa...nama aku blum muncul2 kat forbes ka..aiyakkk

tok_jogho
13-03-2009, 02:54 PM
camne nama aku lehg tercicir lak nie...

fms
13-03-2009, 03:00 PM
ade ke bilioner yg bankrup??

jutawanzaman
13-03-2009, 03:01 PM
mana nama aku nih...

suweb84
13-03-2009, 03:04 PM
forbes lupe interbiu aku tu

Andre
13-03-2009, 03:31 PM
camne nama aku lehg tercicir lak nie...

:eek::eek::eek:
xpa, sat2 lagi la tu. list forbes ni refresh tiap 5 minit. ehahaha..~

the_ultimatez_najman
13-03-2009, 03:34 PM
aku nak saman forbes nih..kenapa nama aku x der!!!!!!!
argghhhh....











:eek::eek::eek::eek:

Mr DoN
13-03-2009, 03:41 PM
syok dapat jadi menantu bill gates ni.. :D

AzMiLLioNaiRe
13-03-2009, 03:44 PM
aku ranking keberapa?

SOUL86F
13-03-2009, 03:47 PM
huhuhu nak wat pa ek ngan duit2 tu sume kalu ada...

MAIDIN
13-03-2009, 03:48 PM
mantap depa ni . hehe

Mr DoN
13-03-2009, 03:51 PM
huhuhu nak wat pa ek ngan duit2 tu sume kalu ada...

klu ko xtau nak buat ape meh bg aku je..:)) aku tau nak buat apa2.. :eek:

nazwa69.net
13-03-2009, 03:57 PM
harta berbilion.... pergh...

epbx
13-03-2009, 04:33 PM
apapun ambani ttp buat umah tu jg.......
aset diaorg dinilai dr aper...
sbb forbes tulis aset menyusut +- 20bilion seorang...
aku rasa saham dan nilai hartanah

Andre
13-03-2009, 04:58 PM
Susut nilai tu lebih kepada nilai aset dan saham. Aset cair x kacau kot. Biasa laa, market tengah recess skrg ni, tahun ni turun 20 bil, taon depan naik 35bil. Pening apa.. :D

p/s : Aku tabik Warren Buffet.

amayzz
13-03-2009, 05:20 PM
ade ke bilioner yg bankrup??

ada, siap bunuh diri lg dr jerman

izack1981
13-03-2009, 05:58 PM
MEXICO 12 Mac - Seorang lelaki 'pendek' yang paling dikehendaki di negara ini, Jaoquin Guzman, kerana menyebabkan beribu-ribu orang mati akibat aktiviti pengedaran dadah, hari ini disenaraikan sebagai antara individu terkaya di dunia oleh majalah Forbes dengan memiliki aset bernilai kira-kira AS$1 bilion (RM3.7 bilion).

Guzman, ketua kumpulan sindiket pengedaran dadah Sinaloa Cartel, mempunyai ketinggian 1.55 meter telah melarikan diri daripada penjara sehingga mencetuskan 'gelombang' pembunuhan dalam usaha menguasai perniagaan dadah ke Amerika Syarikat (AS).

"Dia tidak mahu untuk ditemuramah.

"Bagaimanapun kedudukan kewangan yang dimilikinya agak baik, " kata Pengarang Kanan Forbes, Luisa Kroll, hari ini.

Forbes meletakkan Guzman sebagai individu ke-701 terkaya di dunia yang memiliki aset berjumlah AS$1 bilion (RM3.7 bilion).

Guzman, 51, dipercayai sering menukar telefon bimbitnya setiap hari bagi mengelak daripada dikesan oleh pihak berkuasa.

Dia juga sering membandingkan dirinya dengan bekas raja dadah Colombia, Pablo Escobar yang memiliki aset terkumpul kira-kira AS$3 bilion (RM11 bilion).

Pablo Escobar dengan empayar kokainnya telah menjadikan 30 juta rakyat Colombia sebagai 'tebusan' kepada kegiatan keganasan bagi melindungi kegiatan jenayahnya.

Empayarnya bagaimanapun, berakhir dengan kematiannya di tangan pasukan khas yang ditubuhkan oleh pihak berkuasa Colombia dengan sokongan Amerika Syarikat (AS) setelah ditembak mati semasa operasi antidadah pada tahun 1993.

Kata Kroll, Guzman kini merupakan antara pembekal terbesar dadah jenis kokain ke AS.

Majalah itu mencatat kekayaan Guzman itu melalui analisis perdagangan dadah serta data maklumat daripada kerajaan AS.

Guzman telah melarikan diri dari penjara pada tahun 2001 dan berjaya mengelak ditahan oleh pihak berkuasa selama lapan tahun sehingga mengaibkan kerajaan Mexico. - Reuters

P/S: Nak jadi pengedar dadah la camni...:D:D:D:D

LuvHoneY
13-03-2009, 06:02 PM
manyaknyeeee...mana satu nk bca..:)):p

old_code
13-03-2009, 06:07 PM
manyaknyeeee...mana satu nk bca..:)):p

BANYAK REPORTER DAA....BAGUIH!..BAGUIH!..BAGUIH!:)cgrock

pecot85
13-03-2009, 08:55 PM
Huhu... ada member CG lagi kaya..... Funder 5B tu......

siapa orangnye:-?

underscore
13-03-2009, 09:49 PM
Huhu... ada member CG lagi kaya..... Funder 5B tu......

dia buat bisnes apa, berapa harta terkumpul setakat ini :D

azrine
13-03-2009, 11:20 PM
Huhu... ada member CG lagi kaya..... Funder 5B tu......

Pak GT..

kalu bab menyakat..dia ler nomo satu..

:eek::eek::eek::eek::eek::eek:

infosinar
14-03-2009, 01:54 AM
ni bkn lg dpanggil jutawan..
patut dpanggil billiowan..

otaida00taj
14-03-2009, 02:29 AM
jutawan..... tiada makna kalu tak bahagia.

kalau
14-03-2009, 03:33 AM
satu jer best gates nih......

dier tak ikut kena scam

madoff.........

kena ker tak gates tue?

Sampugita
26-03-2009, 02:21 PM
Donald Trump dok nombor brape ek??

maroon
26-03-2009, 04:39 PM
fuhh gile kaya...

irkuysm
26-03-2009, 04:57 PM
giler ni bukan billionwan...ni sawan agaknyer...lulz.

bong
26-03-2009, 05:08 PM
Donald Trump dok nombor brape ek??

Donald Trumph dlm US ada ranking, tapi kalau world entah no berapa ... :o