PDA

View Full Version : Bekas Penyanyi Nasyid - Apa sudah jadi?


Pages : [1] 2

misscordelia
04-02-2009, 11:28 PM
http://i386.photobucket.com/albums/oo307/beautifulnara/idzu.jpg

Former Malaysia’s famous male nasyid singer, Khairul Idzwan Baharin is back for an audition with the famous One In A Million show program.

The former singer had a long rest in singing world due to his doctor studies and he’s back with a new image, rebounding hair and a bit femaleness style.

Watch the One In A Million audition and see Khairul Idzwan Baharin, a former nasyid singer in Saujana group around the 6 minutes.

Perasan mamat ni tapi tak sangka dah jadi camni...adeh...:o

gastacopz
04-02-2009, 11:29 PM
aku x pasan langsung. n ade aku kesah?:)):)):)):))

aidiryatim
04-02-2009, 11:33 PM
saujana? perghh.. sy mmg suka lagu saujana nih. tp x sangka lak.. image da ubah..~X(..klu makin handsome dan macho xpe la. tp:o
yassin gak sempoi.. rambut pjg terus jadi pendek bila solo.:D

sukini
04-02-2009, 11:33 PM
yer ke dia ni...:o:o:o
cam xcaye jer :-?:-?:-?

dulu akak aku minat giler kum saujana
mst kuciwa hati dia bila tgk mamat nih dah jd mcm ni...

:)):)):))

taurusboyz90
04-02-2009, 11:34 PM
biar benar~X(~X(:o

Jeb
04-02-2009, 11:40 PM
uish.bia betul mamat nih.terkedu lidahku tidak bermaya...

mrafif
04-02-2009, 11:42 PM
ish. dier ni yang nyanyi lagi keluarga bahagia tu kan..

Cuppy Cakes
04-02-2009, 11:43 PM
ikut jejak faizal tahir..
takut buka baju jgk nt :))

GT
04-02-2009, 11:44 PM
Berdosa ker dia? Mungkin rambut tu kuning sebab mandi kat sungai kot...

Bersangka baik.....

Cuppy Cakes
04-02-2009, 11:45 PM
ish. dier ni yang nyanyi lagi keluarga bahagia tu kan..

keluarga dah x bahgia kot?? :eek::eek:

subucni
04-02-2009, 11:47 PM
sungai klang ker dia mandi?

sick_66
04-02-2009, 11:48 PM
biaq pi kat dia la nak jadi apa pun...hampa dok kalut pasai pa??

virtualbiz
04-02-2009, 11:48 PM
pergh..biar betoll nih??!!

saujana ni peberet aku masa skolah dlu :D :p

subucni
04-02-2009, 11:48 PM
Berdosa ker dia? Mungkin rambut tu kuning sebab mandi kat sungai kot...

Bersangka baik.....

mandi kat sg klang kot....

drebarbas
04-02-2009, 11:54 PM
budak sekolah agama tempat sarang gay dan mak nyah dan budak2 rosak akhlak

pengalaman sendiri membuatkan aku berpandangan negatif terhadap budak2 sekolah agama

bagi aku sekolah pondok tahfiz lebih baik sistem dan didikannya dan walaupun aku tak berapa suka tabligh tapi budak2 tabligh yang ditarbiah 'sejuk je mata memandang'

Jeb
04-02-2009, 11:56 PM
nah,aku de jumpa video dia nyanyi..minit ke 6 da...

http://www.youtube.com/watch?v=zGML4gvGL2E&fmt=8

z3t_ex
04-02-2009, 11:59 PM
adui..
dh mcm muka akak sepupu aku la plak..

z3t_ex
05-02-2009, 12:00 AM
budak sekolah agama tempat sarang gay dan mak nyah dan budak2 rosak akhlak

pengalaman sendiri membuatkan aku berpandangan negatif terhadap budak2 sekolah agama

bagi aku sekolah pondok tahfiz lebih baik sistem dan didikannya dan walaupun aku tak berapa suka tabligh tapi budak2 tabligh yang ditarbiah 'sejuk je mata memandang'

sepupu2 aku ok jer,
1 skolah agama gak ngan mamat saujana..
masing2 jadi doktor n peg.farmasi..:-?

drebarbas
05-02-2009, 12:26 AM
ish mmg ler, takkan dalam 100 semua 100 rosak akhlak tapi so far gay mak nyah budak2 tak betul yang aku kenal semua sekolah agama, budak2 sekolah biasa ni setakat kaki clubbing ada la, tapi sekolah agama gak yang dasat

NEMO
05-02-2009, 12:28 AM
cute la plak...aku suke lagu keluarga bahagia

wanzex
05-02-2009, 12:29 AM
cute la plak...aku suke lagu keluarga bahagia

sama la ngan aku! :D:D

z3t_ex
05-02-2009, 12:31 AM
tapi nengok dia nyanyi tadi..
xde rupa doktor pn..
hospital mane ade doktor laki rambut pnjg?:-?:-?
suara pn lain mcm jerk

MOD jr.
05-02-2009, 12:32 AM
cam arbok jerk?

technod
05-02-2009, 12:32 AM
Aku tgk ok je dia nyanyi. Try again next time. Tapi betul la sukar diterima, walaupun nak kata kebetulan aje nama sama, tapi muka pun lebih kurang. mmm......#:-S#:-S

adar
05-02-2009, 12:32 AM
Berdosa ker dia? Mungkin rambut tu kuning sebab mandi kat sungai kot...

Bersangka baik.....

:)):)) betul2. bersangka baik. hehe... jambu plak tgk dia.

akuslamberjer
05-02-2009, 12:48 AM
erkkk...yer ke nih orang yang sama.. huhu

pesukec
05-02-2009, 12:52 AM
sepohon kayu daun nya rimbun...

LλMBDΛ
05-02-2009, 01:01 AM
ape nih? rosak2

rafiz2000
05-02-2009, 02:15 AM
sabar je lahhh..
dunia sekarang nie...

ejalmlk
05-02-2009, 02:22 AM
mmmm apa yang ku pikirkan sekarang nieee... aduh ... banyak perkara yang terpikir nieee.... kenapa laaaaa dia jadi mcm tuee .. bersangka baik ..... maybe penerampilan baru kot ....:-?:-?

owen
05-02-2009, 02:23 AM
saujana? perghh.. sy mmg suka lagu saujana nih. tp x sangka lak.. image da ubah..~X(..klu makin handsome dan macho xpe la. tp:o
yassin gak sempoi.. rambut pjg terus jadi pendek bila solo.:D
aik dah solo ker????????!!!!!!!1:-?

goldtrader
05-02-2009, 02:26 AM
yasin boleh ... faizal tahir pun boleh ... apsal plak dia tak boleh ....

malaysia boleh!!!

minah_pro
05-02-2009, 02:27 AM
heheh perkara biasa...xper lar..mana tau dia masuk sbb duit hadiah tue utk tlg kuarga ke apa ke kan...

minah_pro
05-02-2009, 02:28 AM
market msia lagu nasyid x jalan sgt tue yg dok cuba market dalam 1 in a million tue...

tEnuKLang
05-02-2009, 02:31 AM
hati manusia sifatnya berbolak-balik...
dia diuji skg...
kita ntah bila

minah_pro
05-02-2009, 02:41 AM
hati manusia sifatnya berbolak-balik...
dia diuji skg...
kita ntah bila

yup betul...sbb tue x leh nak komen jahat2 nanti time kita lak tak tau mcm mana nak deal kot2 lebih teruk dari yg kita penah komen kat org lain :p

ForexGirl
05-02-2009, 02:47 AM
ala..
die inai mekah rambut die tu kot..:D:D

izack1981
05-02-2009, 04:54 AM
dia ni dulu mmg best dgn saujana... tp skrg ni... hampess..

zerovirus
05-02-2009, 04:57 AM
http://i386.photobucket.com/albums/oo307/beautifulnara/idzu.jpg



Perasan mamat ni tapi tak sangka dah jadi camni...adeh...:o

dah mcm pkr ... pulak .. lompat2

khairilhusni
05-02-2009, 05:25 AM
sepohon kayu beb...

walaukana
05-02-2009, 07:40 AM
aku x pasan langsung. n ade aku kesah?:)):)):)):))

Amboi amboi amboi, mak pun tak kisah nyah,asalkan aku bahagia gitu dik dik nun~

species1980
05-02-2009, 07:53 AM
kenapa die berubah macam tu sekali....

ennoar
05-02-2009, 07:58 AM
udah..udah....abih le...dulu yang sorang ni plak sampai bukak2 baju kat pentas pulak

gengjawa
05-02-2009, 07:59 AM
mudahnya berubah..
nampak lebih ayu..
hehehe..

hafis_81
05-02-2009, 08:00 AM
dah mcm pondan!!!

ayie85
05-02-2009, 08:04 AM
la aritu ada perasan dlm oim tp tk sangka plak penyanyi nasyid dulu...

steven_jb2003
05-02-2009, 10:34 AM
dah masuk air dah mamat nie....

jezz
05-02-2009, 10:37 AM
betul ke org yg sama ni...:-?:-?

orange76
05-02-2009, 10:47 AM
apa dah jadi! xkan blajar jadi doktor terus jdi auwww...masa remaja dulu ok jek!

ykenobi
05-02-2009, 10:53 AM
nk ckp hensem pon tak..

nk ckp ayu pon tak..

mcm beruk makyeh jer..

imej nasyid dh buang jauh2 kot..nk femes punye psl

private_eye217
05-02-2009, 10:54 AM
xnampak sama pun muka..
betul ker ni?

badrush
05-02-2009, 10:55 AM
cam pondan dah...

geli aku tgk..

dulu aku dgr dia ni blajar kat jepun..nak jadi doktor pakar sakit puan.

tar_wow1983
05-02-2009, 10:57 AM
rosak...rosak...rosak...

mr.blue
05-02-2009, 11:00 AM
mandi air karat kot...

penyapu^lidi
05-02-2009, 01:00 PM
mcm2 hal artis malaysia ni..

Cayiema
05-02-2009, 01:02 PM
Aduh.. macam ni punye kes pun ade ke? diorunk ni pikir ape la.. :o

irsaffy
05-02-2009, 01:09 PM
mcm bapok la plak..

virtualbiz
05-02-2009, 01:20 PM
nama sama mcm nama solo saujana dulu,
rupa mcm rupa solo saujana dulu,
suara sama mcm suara solo saujana dulu,
aduhhh..apakah ini semuaaa??? :(

dunia akhir zaman....huhu..dugaan2..
harap2 aku x dapat menolak dugaan semcm ni...:(

mimpiku
05-02-2009, 01:40 PM
aku suka sangat dia dulu... masa tahun 1998... memang nyayi keluarga bahagia...

Lynn_81
05-02-2009, 01:43 PM
iyer ker...ader gak tengok audition OIAM last week,
dier nyanyi sumbeng jer...uhuhuh..

mimpiku
05-02-2009, 01:46 PM
ni yang nak tengok oiam ni...

building
05-02-2009, 01:49 PM
Berdosa ker dia? Mungkin rambut tu kuning sebab mandi kat sungai kot...

Bersangka baik.....

antara komen yg terbaik stakat ni ... :eek: :eek:

mandi sungai pun bley tukar kaler rambut eh?? :-?

nash_d
05-02-2009, 01:49 PM
artis... mcm mana pun tetap artis... bukannya ulama...

masreemie
05-02-2009, 01:53 PM
kalau gitu dia nih ex smap kajang la kan? huhu... tak sangka plak... idzwan2... huhu...

ayeen38
05-02-2009, 01:57 PM
alahai.. idzwan... elok2 jadi lelaki.. dah jadi lembut plak.. :(

szlym60
05-02-2009, 02:37 PM
saujana? perghh.. sy mmg suka lagu saujana nih. tp x sangka lak.. image da ubah..~X(..klu makin handsome dan macho xpe la. tp:o
yassin gak sempoi.. rambut pjg terus jadi pendek bila solo.:D

rambut panjang ape nak kisah,tapi kalau lembut tu.....aiseyyyyyy

naj2921
05-02-2009, 04:19 PM
arghhhhhhhh~X(~X(

snowhazel_orange
05-02-2009, 04:24 PM
his gonna be auwww ke?

aHmadDaniEL
05-02-2009, 04:26 PM
his gonna be auwww ke?

aaaaewwwwww..:)):))

bengap la mamat nih...skolah tinggi2....

JamBu
05-02-2009, 04:27 PM
adesssss
mcm2 daaaaaaa artis niy

alonso
05-02-2009, 04:28 PM
biar bbebetol??
ade tak kat youtube video tbaru dia ujibakat tu??

snowhazel_orange
05-02-2009, 04:30 PM
aaaaewwwwww..:)):))

bengap la mamat nih...skolah tinggi2....

best preng ke zack? :eek:

alonso
05-02-2009, 04:33 PM
best preng ke zack? :eek:

mst dulu penah duduk sebelah2 dlm kelas..
tak pon slalu rehat sama2
takpon penah join kelab gema irama sama2
:eek::eek::eek::eek::eek:

snowhazel_orange
05-02-2009, 04:36 PM
mst dulu penah duduk sebelah2 dlm kelas..
tak pon slalu rehat sama2
takpon penah join kelab gema irama sama2
:eek::eek::eek::eek::eek:

ahahhaa tak la..
men getah sesama :eek::eek:

alonso
05-02-2009, 04:38 PM
ahahhaa tak la..
men getah sesama :eek::eek:

mst dorg slalu pegi Watson beli mekap silkygirl lps balik skolah

:eek::eek::eek:

snowhazel_orange
05-02-2009, 04:39 PM
mst dorg slalu pegi Watson beli mekap silkygirl lps balik skolah

:eek::eek::eek:

sedih lak part neh :eek::eek::eek:

alonso
05-02-2009, 04:44 PM
sedih lak part neh :eek::eek::eek:

hanya cashier watson saja yg mengetahui perbuatan mereka

:eek::eek::eek:

snowhazel_orange
05-02-2009, 04:49 PM
hanya cashier watson saja yg mengetahui perbuatan mereka

:eek::eek::eek:

alonso ar cashier die kan..
berlakon lebih!!! :eek::eek::eek:

akuslamberjer
05-02-2009, 04:51 PM
Wahai Tuhan yang membolak balikkan hati...tetapkanlah hati kami dalam agamaMu dan dalam ketaatanMu...:((

alonso
05-02-2009, 05:09 PM
alonso ar cashier die kan..
berlakon lebih!!! :eek::eek::eek:

sepuk kang..:))
hazel yg jd promoter propose dorg suh guna silkygirl,
padahal dorg suka silkywhite:eek::eek::eek:

clorox_bersih
05-02-2009, 05:18 PM
http://i386.photobucket.com/albums/oo307/beautifulnara/idzu.jpg



Perasan mamat ni tapi tak sangka dah jadi camni...adeh...:o

saujana mata memandang betul die ni...

WindfaLL
05-02-2009, 06:17 PM
bio betik..lagu dia layan gak dulu..

Cuppy Cakes
05-02-2009, 06:28 PM
akak leopard gak yg best..
aauummmmm...
:)):))

Moktey
05-02-2009, 06:34 PM
rambut mamdi air karat

puteri23
05-02-2009, 06:34 PM
hishh22....
lawa la jugak tuuu :)):)):))

little_lily
05-02-2009, 06:36 PM
sedamai, taman firdausi
limpahan kasih, sayang sejati.. keluarga bahgia..

yg nyanyi lagu tu ek :-?

eday84
05-02-2009, 06:44 PM
huhu.. alahai abit femaleness ke.. hoho.. sape la yg kasi bengkok

fazarudin
05-02-2009, 06:46 PM
http://i386.photobucket.com/albums/oo307/beautifulnara/idzu.jpg



Perasan mamat ni tapi tak sangka dah jadi camni...adeh...:o

x silap aku dia ni doktor kan ?..

apsal leh jadi bapok tu ?

pelik & seram sunggoh

iamloco
05-02-2009, 09:31 PM
geli aku tgk....yuckkkkkkk

kasyah
05-02-2009, 10:57 PM
http://i386.photobucket.com/albums/oo307/beautifulnara/idzu.jpg



Perasan mamat ni tapi tak sangka dah jadi camni...adeh...:o

bukan dia lah nie!!! pelanduk dua serupa nih. mandai2 jer korang kate org yg sama. tapiiii..... :-?

LiZa_CaYuNk
05-02-2009, 11:08 PM
rambut pendek nmpak lagi ensem.. :D:D:D

kentahici
05-02-2009, 11:36 PM
ahaks...tol tu. sangka baek dulu wei.
gpon dier blom declare nak tukar jantina lagi kan.
:p ubah style... tapi..:o xder sytle len ker..
len mcm je ar!

underscore
06-02-2009, 12:41 AM
mamat nih lama dah menjanda

tu pasal tukar selera buat style akak-akak ;;)

:eek::eek:

hanzahar
06-02-2009, 01:09 AM
eeee...

ape nk jadi...ustat gi dating tgk movie dgn wahida

alonso
06-02-2009, 01:23 AM
saujana mata memandang betul die ni...

ni video dia..minit ke 6:08..
T.tanah bole letak video ni kat page depan:))
mmg kelakar beb..pangkat doktor tu:eek:

http://www.youtube.com/watch?v=zGML4gvGL2E

haze_raul
06-02-2009, 01:24 AM
Berdosa ker dia? Mungkin rambut tu kuning sebab mandi kat sungai kot...

Bersangka baik.....

kenapa x cakap tertumpah water kaler je:eek::eek::eek:

tudung87
06-02-2009, 01:31 AM
ciannye die..
kawan2 die xnk tarbiyah ke?
tercalar imej saujana

esprito193
06-02-2009, 01:42 AM
over gila dia ni nyanyi lagu fallin tuh...

hazwan17
06-02-2009, 01:44 AM
sepohon kayu????

sarawak_lineup
06-02-2009, 01:45 AM
keluarga bahagia........
ha........ha.................:D:D~X(

king_diamond
06-02-2009, 01:46 AM
nak berdakwah cara kontemporari boleh.....tapi pastikan ikut syariat ler :D

bahas18
06-02-2009, 01:56 AM
tu lerrrr...dulu tuh main nynyi jer tuh

alonso
06-02-2009, 08:55 AM
siap kene dgr lagu kat tepon dulu baru bole nyanyi..suara da mcm aqua2 da..ekekekekekeke

http://www.youtube.com/watch?v=zGML4gvGL2E

mimpiku
06-02-2009, 09:36 AM
mengarut sangat....

azmimazda
06-02-2009, 10:12 AM
isyk2.. apa la nk jadi kan??

apit0
06-02-2009, 10:22 AM
biar betik mamat nih jadi camnih....
kesian mak ayah dia...aduihla...
apa nak jadi melayu skrg....
yg haram gak dicarinya...

Fadu
06-02-2009, 12:14 PM
skang nyayi lagu ape plak ni?

zerodecibal
06-02-2009, 12:23 PM
hormon pompuan dia lebih kut..... masa dia jadi jantan dulu.... agak perasan juga sesekali dia terlembut

rissa
06-02-2009, 01:29 PM
ayoo biaq betoi... hmmmmmm

acib
06-02-2009, 03:00 PM
takotnyeeeeee.....

ratusanRM
06-02-2009, 03:08 PM
:o:o:o



tak sangka :o:o

Bunga_Sakura
06-02-2009, 03:10 PM
hmmm mcm2 leh jadi skrg nieh..:">

zaidiomar
06-02-2009, 08:28 PM
Alaaah.. apa nak digherankan. Faizal Tahir kan dulu penyanyi nashyid juga sekarang ni hampeh. Kalau boleh atas stage tu dia bukan nak buka baju aje tapi buka seluar tunjukkan gaya superman dia tu.

aeonflux
06-02-2009, 08:30 PM
sian...krisis identiti...

nazvm33
06-02-2009, 08:32 PM
sekali tengok..iskhh... cun jugak ...hahaa

-bersangka baik-

Megat Sri Rama
06-02-2009, 10:07 PM
mamat ni walaupun artis nasyid, tiap-tiap minggu balik rumah bawak surat paling kurang 1 guni penuh.

muhafis
06-02-2009, 10:21 PM
Berdosa ker dia? Mungkin rambut tu kuning sebab mandi kat sungai kot...

Bersangka baik.....

bagus gak idea enko.. yelah kan.. bersgka baik.. dulu dah chantekk hang pny identiti tukar2 knp pulak kan.. huhuh

qhalid
07-02-2009, 04:21 AM
tak heran sgt la kalo artis nasyid tukar jadi artis biasa .. dah banyak sgt .. especially artis nasyid baru .. kalo artis nasyid lama2 nih tgk ramai still dgn nasyid .. mcm raihan .. rabbani ..

mr_lufias
07-02-2009, 04:32 AM
uuiiikkk... biar betik??

shinichi maki
07-02-2009, 03:40 PM
ni la kate nye
sepohon kayu daun nye rimbun

Duff
08-02-2009, 10:02 PM
siap kene dgr lagu kat tepon dulu baru bole nyanyi..suara da mcm aqua2 da..ekekekekekeke

http://www.youtube.com/watch?v=zGML4gvGL2E

apa sudah jadi?

bapok yg bergelar doktor?

auuuuuuww

Qy_viceVersa
09-02-2009, 12:46 AM
hak a..y nyanyi lagu keluarga bahagia n sepohon kayu tuh!
pergh..kembar kot.hehe

Qy_viceVersa
09-02-2009, 01:24 AM
takotnyeeeeee.....

ko takot die goda ko kew :D

tudung87
09-02-2009, 03:41 AM
http://i386.photobucket.com/albums/oo307/beautifulnara/idzu.jpg



Perasan mamat ni tapi tak sangka dah jadi camni...adeh...:o

:o:o:o~X(~X(~X(
suara mmg cam bapok dah....

kepada yg nak nyanyi lagu nasyid... kena pk dulu, anda mesti konsisten mcm tu ampai akhirnye..
jgn nak memalu kan islam shj..
dulu nyanyi nasyid, skrg jadi ntah hape2..
jangan die masuk pub, minum arak dll dahla...
#:-S#:-S#:-S

dunia akhir zaman...

AnggurOren
09-02-2009, 11:48 AM
biar betul mamat ni...mcm x percaya je

fanlee
09-02-2009, 11:57 AM
dah macam aquaaa dah awouuuuu

ifilasaila
12-02-2009, 11:37 AM
tengok niat masing2 lah, join nasyid dulu sebab apa.. nak sampaikan dakwah ataupun nak glamour. sudahnye jadi lah macam nih.. sedih.. sedih.. huhuu..

levitez
12-02-2009, 11:40 AM
http://i386.photobucket.com/albums/oo307/beautifulnara/idzu.jpg

Perasan mamat ni tapi tak sangka dah jadi camni...adeh...:o

adoiiiii...nak jadi mak nyah lah plak...:eek:

marjinah
12-02-2009, 11:49 AM
ni kalau aku jumpa dr gini kat klinik.. terus tak jadi sakit nih...

ifilasaila
12-02-2009, 11:55 AM
yang sakit tu ruh ataupun jiwa dia.. maknanya sepanjang dia bernasyid tu, dia tak pernah beroleh ketenangan, walaupun seringkali menyanyikan lagu sepohon kayu..!

ANAZUHUD
12-02-2009, 12:02 PM
salam..
yup budak sekolah agama pun x lari daripada melakukan kesilapan
sebenarnye keimanan yg menebal ukuranye bukan terletak pada pnah sekolah agama ke x, anak pak imam ke bilal, iman tiada jaminan dan sering keluar masuk, iman akhir zaman senipis kulit bawang yg penting bagaimana ade usha untuk subur dan memantapkan iman kita

ifilasaila
12-02-2009, 12:18 PM
pada pendapat saya, di antara pihak yg perlu dipertanggungjawabkan ialah mentor mereka. memandangkan mereka mula mengeluarkan album di bangku sekolah lagi, jadi mentor mereka berperanan utk memberi faham ttg ilmu2 asas & fardhu ain, ttg niat asal menjadi penasyid, ttg peranan mereka selaku remaja & role model dalam misi dakwah, ttg cabaran dunia hiburan mainstream dan banyak lagi..

langgas
13-02-2009, 11:33 PM
macam mana jadi gini

ayasofya
14-02-2009, 10:35 AM
sepohon kayu dh tumbang....

dania893
16-02-2009, 03:22 PM
ni gilo ko apo....

apit0
16-02-2009, 03:25 PM
ada ilmu tapi letak kat punggung....huhu

mashimaroo
16-02-2009, 05:24 PM
cam manalah dia nih leh jadi cenggini..dah elok2 keras nak tukar jadi lembek..

arinz0804
16-02-2009, 05:29 PM
astaga....dunia..dunia

lampor_2003
16-02-2009, 05:39 PM
manusia..inasan yg lemah..
iman xdpt diwarisi..ia tiada di tepian pantai...

dak skolah aku dlu ramai gak yg ex-SMA..hmm..namapak lagi sosial dr kteorg..
mamat nih dlu penyanyi kump Saujan..xsilap jadi Dr kn?...Walhualam

nuex
16-02-2009, 08:50 PM
uihh...nasyid pun jd camni...

M.Hanafi 94
16-02-2009, 10:52 PM
astaga....dunia..dunia

Skali hanyut ngan dunia..gerenti habis...

shamputra
17-02-2009, 12:28 AM
tu la org cakap,kalau org jenis beriman ni setan akan goda cukup2.akibatnya ini la jadi nya.setan x akan goda sgt mereka2 yg kurang iman.goda tetap goda tp x seberapa sgt berbanding mereka yg beriman...

aHmadDaniEL
17-02-2009, 12:31 AM
jadi bapuk ke apa....

aHmadDaniEL
17-02-2009, 12:31 AM
tu la org cakap,kalau org jenis beriman ni setan akan goda cukup2.akibatnya ini la jadi nya.setan x akan goda sgt mereka2 yg kurang iman.goda tetap goda tp x seberapa sgt berbanding mereka yg beriman...

nyanyi lagu nasyid xsemestinya beriman..:-?

izack1981
17-02-2009, 07:47 AM
Masa dengan Saujana dulu...
http://www.youtube.com/watch?v=3H8pkgiJ3Ck

dR-Nazar
17-02-2009, 07:59 AM
dia orang ni semua artis, artis boleh berubah2 anytime.
tak laku nyanyi nasyid nyanyi pop pulak, tak laku nyanyi pop nyanyi nasyid pulak. imej jer tukar2, sekejap pakai kopiah sekejap dye rambut kasi perang. ... :o

alonso
17-02-2009, 08:52 AM
tgk minit ke-6...mmg cam pondan..wahahaha

http://www.youtube.com/watch?v=zGML4gvGL2E

MaMuk
17-02-2009, 09:39 AM
dia orang ni semua artis, artis boleh berubah2 anytime.
tak laku nyanyi nasyid nyanyi pop pulak, tak laku nyanyi pop nyanyi nasyid pulak. imej jer tukar2, sekejap pakai kopiah sekejap dye rambut kasi perang. ... :o


aku setuju sangat cakap ko..
cuma aku harap2 janganlah si akil kay tu camtuh. :o

intancare
17-02-2009, 11:48 AM
Dunia telah mengkaburi hati manusia...lagu nasyid hanya sebagai hiburan saje, bukan merawat penyakit manusia. Agama sudah jadi tempat cari makan...
bertauba sebelum parah

edifier83
17-02-2009, 12:20 PM
ermm..die pg ujibakat one in the millionaire tu kan?eeee..teruk gile..dah auww pon ade aku tgk..rambut pon da color..eeee..aku rase faizal tahir lg ok kot..dulu aku kutuk faizal tahir jer..heheh

NadiaTasha
17-02-2009, 12:32 PM
skang ni nasyid cam down aje...nape ekk ??

KSB
17-02-2009, 12:36 PM
napa byk sgt program realiti skang?? nk kiamat ker

izack1981
17-02-2009, 12:47 PM
skang ni nasyid cam down aje...nape ekk ??

tula...nasyid down gile dah skrg... naik penyanyi2 pop, rock, kayu,batu pulak...
:(scam:(scam:(scam:(scam

Saif_azlam
17-02-2009, 12:53 PM
Faizal Tahir pelopor...
Lepas nih jangan terkejut la kalau banyak lagi penyayi nasyid jadi macam artis2 lain.sebab tu aku anti nasyid malaysia dari dulu lagi..mem,melainkan raihan,hijjaz dan rabbani.. lagu diorang nampak macam betul2 ada keikhlasan untuk berdakwah..
:)cgrockIDUP RAIHAN!!!

honey_sapphire
20-02-2009, 01:02 AM
minat sesangat dgn saujana nih (bukan dgn mamat nih tau)

x mustahil dia berubah imej lagu tu sbb ati manusia semua di tgn Allah

well , ekceli dia ni excellent student tau

nape dia jadi gini yer??

fazarudin
21-02-2009, 05:21 AM
ish..ish !!

xnak ke melodi pi terjah mamat ni..

siap nyanyi lagu alicia keys tu..

ahmadnaim
21-02-2009, 05:27 AM
ish..ish !!

xnak ke melodi pi terjah mamat ni..

siap nyanyi lagu alicia keys tu..

nas ahmad xde no tepon dia la tu

fazarudin
21-02-2009, 05:28 AM
nas ahmad xde no tepon dia la tu

mebi...mebi..kekekekekek

queenheart09
21-02-2009, 05:31 AM
eh.. aku rasa dak ni dah kawen kan.. betoi ka dia?? isk. minat giler lagu dia!

WindfaLL
21-02-2009, 05:33 AM
ikut jejak faizal tahir..
takut buka baju jgk nt :))

:)) :)) :))

fazarudin
21-02-2009, 05:35 AM
eh.. aku rasa dak ni dah kawen kan.. betoi ka dia?? isk. minat giler lagu dia!

yg kawen tu geng saujana yg lagi sorang tu...

ammyjutawan
21-02-2009, 05:41 AM
dia kan doktor... maybe salah makan ubat kot atau salah cucuk... tapi aku kenal gak dengan kumpulan saujana ni.... tapi kalau dilihat,bukan dalam saujana dia jer yang jadi lembut camni,ada lagi ahli kumpulan dia yang follow camni,yang sorang tu jadi cikgu...pun dah lembik semacam...nasib baik cikgu,so takleh bela rambut panjang dan warnakan rambut,kalau dia tak jadi cikgu aku rasa silap2 ikut jejak langkah member dia yang sorang ni punye.

fazarudin
21-02-2009, 05:46 AM
urm...jadi artis nasyid sbb nak cari makan kot..

lepas tu bile ke oversea , bebas ...then mulalah diri yg

sebelum ni dlm krisis identiti pun bergolak

tukar sana sini

balik malaysia teruskan dengan identiti baru

bila gi audition

semua org perasan

then , dah jadi bahan umpatan org

siapa yg malu ?

diri sendiri ngan mak bapak dia jugak yg malu.

adil2604
21-02-2009, 01:45 PM
dulu tak enjoy...muda2 lagi dah jadi penyanyi nasyid so bila dah besar ni tu yg tukar bidang kot...

harraz asyraaf
21-02-2009, 01:51 PM
http://i386.photobucket.com/albums/oo307/beautifulnara/idzu.jpg



Perasan mamat ni tapi tak sangka dah jadi camni...adeh...:o

apa sudah jadi???

sudah jadi pondan la...hihihihi

mrafif
21-02-2009, 02:33 PM
apa sudah jadi???

sudah jadi pondan la...hihihihi

huhu.. kelembutan beliau teserlah..

ahib0205
21-02-2009, 02:45 PM
people always change! :D

adil2604
24-02-2009, 02:20 AM
sayang seribu kali sayang.....huhuhuhuhu...mcm2 jadihal sekarang...

pakmaun
24-02-2009, 07:30 AM
deyyy...apa suda jadi...

ainshaidatul
24-02-2009, 08:52 AM
btol ke nih...pelik tul..

bunuhdiri
24-02-2009, 10:58 AM
hilang respek aku kat dia..

malaysia
24-02-2009, 11:06 AM
Faizal Tahir pelopor...
Lepas nih jangan terkejut la kalau banyak lagi penyayi nasyid jadi macam artis2 lain.sebab tu aku anti nasyid malaysia dari dulu lagi..mem,melainkan raihan,hijjaz dan rabbani.. lagu diorang nampak macam betul2 ada keikhlasan untuk berdakwah..
:)cgrockIDUP RAIHAN!!!

ye ker mamat nie yg mulo2 :-?:-?..bukan mawi ko yg mulo2 masuk realiti...dio dulu mulo dgn join grp nasyidkan...:D:)cgrock:)cgrock

chiro
24-02-2009, 12:05 PM
biar betik :o

aku ada tengok audition dia..aik sapa pondan ni..
x sangka lak mamat saujana..memalukan
tapi suara dia memang macam sampah..:eek:

leiskfuture
24-02-2009, 01:35 PM
memalukan sungguh.... smua nak berubah jadik yg bukan2...apsal x ubah jadik lagik baik... geng saujana lain per citer...???

wanzue
24-02-2009, 01:57 PM
biar betik :o

aku ada tengok audition dia..aik sapa pondan ni..
x sangka lak mamat saujana..memalukan
tapi suara dia memang macam sampah..:eek:

iman tak kuat mcm tulh.takde wartawan melodi yg pg terjah ker? isu panas utk tahun 2009 gak nie.

chiro
24-02-2009, 05:22 PM
iman tak kuat mcm tulh.takde wartawan melodi yg pg terjah ker? isu panas utk tahun 2009 gak nie.

iman adalah mutiara:">

chiro
24-02-2009, 05:25 PM
nasib baik time audition tu dia x nyanyi lagu
keluar-gar bahgia..:D

macam tomok first dia nyanyi lagu omputeh
tapi reject..:p

then dia nyanyi lagu sendiri...
"jauh mana mampu bertahan....:eek:
time tu aku yang rasa malu..keke:eek:

majapahit
24-02-2009, 05:35 PM
"iman tak dapat diwarisi...

dari seorang ayah yang bertaqwa"...


korang sambung lak....

joned
25-02-2009, 01:46 AM
biar betul...mcm nyah je wa tgk

mim_enterprise08
25-02-2009, 10:42 AM
aku x kenal pun...

wanzue
25-02-2009, 01:06 PM
dosa besar mamat nie dah tau tentang agama tp tetap buat perkara mcm nie.

ifilasaila
26-02-2009, 01:52 PM
Faizal Tahir pelopor...
Lepas nih jangan terkejut la kalau banyak lagi penyayi nasyid jadi macam artis2 lain.sebab tu aku anti nasyid malaysia dari dulu lagi..mem,melainkan raihan,hijjaz dan rabbani.. lagu diorang nampak macam betul2 ada keikhlasan untuk berdakwah..


started by yasin brothers, kemudian disusuli akbar brothers. bezanya mereka buat world music, so konon2 masih aliran nasyid lah tue.. faizal tahir dlm wawancara tv x ngaku jd ahli mirwana, dia cakap dia skdr tolon2 jer.. senang citer, tepuk dada tanyalah IMAN...

tasniem
26-02-2009, 02:00 PM
rasanya dia ni gila glamor kot.

khazaalfid
26-02-2009, 02:02 PM
bagi aku no komen sbb kata orang sedangkan pantai lagikan berubah dihempas ombak, inikan pula manusia biasa. jangan kata orang lebih2 tau.nanti sendiri yang buat.ibarat meludah ke langit, alih2 jatuh ke muka sendiri. biarla dia dengan pertimbangan dirinya dan TuhanNya.

johnjanski
26-02-2009, 05:10 PM
mamat tu dulu dalam klip video nasyid pakai lebai..sekarang dah jadi auwwwwww...biasala nak survived you aawwwwww

kozu
26-02-2009, 05:30 PM
awwwww ke mamat ni..

dah nk jadi doktor pn ni...

damiaphang
26-02-2009, 05:30 PM
iman berkurang dan bertambah...
kita yg mencorakkan diri kita...

dania893
26-02-2009, 06:18 PM
aiyaaaaaa........

yazryyahya
26-02-2009, 06:27 PM
adakah kerna mencontohi Faizal OIAM yg dulu pun penyanyi nasyid!

otaida00taj
27-02-2009, 10:03 AM
dah nama lagi BEKAS...., apa boleh buat.

kruleznickzam85
27-02-2009, 08:49 PM
Dr Khairul Idzwan - bekas vokalis kumpulan nasyid Saujana lembut...awww!!! haha...ni masa dia audition OIAM nyanyi lagu Alicia Keys...

http://www.youtube.com/watch?v=Jox_A7R18hg

http://1.bp.blogspot.com/_nCvXg08sLZY/SYc_0ORPabI/AAAAAAAABXw/ywK3eSgbrdI/s400/izu-oiam-saujana.jpg

Kalo dah ader.. I'm Sorry.. :eek: :eek:

Bombastic
27-02-2009, 08:50 PM
wow....dh ade video

kruleznickzam85
27-02-2009, 08:53 PM
wow....dh ade video

mmg dah ader.. xbleh blah.. :)) :))

wanzue
28-02-2009, 02:29 AM
peh... aku lg mengeleter mamat nie klu mungkar nangkir soal die dlm kubur nape jd mcm nie.

saeif
28-02-2009, 11:56 AM
ntah le....

Ghost Rider
28-02-2009, 01:36 PM
ader aku peduli??

cinderella
28-02-2009, 01:41 PM
macam2 skang ni huh.........

bellaluna
28-02-2009, 01:45 PM
he's shivering.

ati org neyh kite x tau.

mesti ade sbb dier jadik cegitu. :-?:-?

arinz0804
28-02-2009, 04:40 PM
mcm sotong je aku tengok..lawan Faizal Tahir tu kot....ada hati konon.hidup Superman Malaysia.kita lawan Sotongman

aHmadDaniEL
28-02-2009, 04:45 PM
adeh..rosak akhlak....

kapak
28-02-2009, 05:03 PM
sedih aku tgk

LuvHoneY
28-02-2009, 05:05 PM
ohhh donia...#:-S

KaZZ
01-03-2009, 03:01 PM
nah,aku de jumpa video dia nyanyi..minit ke 6 da...

http://www.youtube.com/watch?v=zGML4gvGL2E&fmt=8


tenkiu kerana bagi link video nih, minit ke 0.25 tu member skolah aku, usop..hehe,bapak dia tokey cacing tersohor kat tempat aku ni..

cayalah

sephira
01-03-2009, 03:24 PM
Aduk..izwan ni dulu sy pernah gak minat coz dulu dia smart..tak sangka jd mcm ni..blaja kan men tinggi tp akal rendah..huhu..

AlchemisT
01-03-2009, 03:37 PM
jd penasik ker

wanzue
01-03-2009, 03:41 PM
iman zaman sekarang semua mudah goyah sbb pegangan agama tak kuat.

deqirana
01-03-2009, 03:49 PM
alahai..macam tak caya pula...elok2 ensem tetiba tukar imej cam pompuan pula

wanzue
01-03-2009, 05:30 PM
alahai..macam tak caya pula...elok2 ensem tetiba tukar imej cam pompuan pula

DIE TANAK HANSEM DIE NK JADI CANTIK & AYU, HAHAHAHA... :eek:

einalove
01-03-2009, 10:15 PM
macam x caye jer..tapi bila baca dalam satu paper about penyanyi nih..barulah percaya..huhu..nape ek jadi cam nih?

wanzue
01-03-2009, 10:55 PM
macam x caye jer..tapi bila baca dalam satu paper about penyanyi nih..barulah percaya..huhu..nape ek jadi cam nih?

sebab kurang iman....

husniezar
02-03-2009, 10:26 AM
ishhh...biar btul tu dia...klw nk masuk pun xyah la nk warna2 rambut...yassin pun ok jer..xde paper pun rileks je..selamba..yg penting org tau dia yassin kumpulan nasyid brother...baru la org respek....kerna dian...kerana dia...kerna dia...semuanya adlah kerna diaaa.....huhuhuhu

WnB
02-03-2009, 10:46 AM
dah masuk dlm metro ker mingguan malaysia semalam pasal citer dia nie.... pihak terbabit suruh rahsiakan shj... n tak bagi apa2 maklumat berkaitan kat paper...

ceramic4u.net
02-03-2009, 04:30 PM
bakpo jd lagu tuh,ish3

wanzue
03-03-2009, 12:34 AM
terukkan budak2 sekarang nie.mcm hal.

forexclub trader
03-03-2009, 05:48 AM
biarkan lah dia...asalkan dia bahagia.

code7
03-03-2009, 06:00 AM
mcm2 skrg nih..

orkid
06-03-2009, 08:18 AM
terkojut den! biar betol.

oxygenO2
06-03-2009, 11:13 AM
Sukses...sukses...

drewberry
06-03-2009, 10:36 PM
dulu nampak ensem......:-?
sekrg nampak ayu la pulak......:-?
apa nk jd ngan dunia sekrg ni......:-?

LadyAmidala
07-03-2009, 11:52 PM
kesian betul la..patut antar je kat siam....

misztake
09-03-2009, 02:33 PM
ishk..
mcm krisis identiti je aku tgk..

misztake
09-03-2009, 02:35 PM
ishk..
mcm krisis identiti je aku tgk..

MoHa
10-03-2009, 02:16 PM
sepohon kayu daunnye rimbun...

dekdot
12-03-2009, 04:38 PM
:o:o:o:o

lozllll

Raul Akmal Gonzalez
12-03-2009, 04:54 PM
ish ish ish!!

Megadin
15-03-2009, 03:11 AM
selembut rambut warnanya kuning
walaupun hidup seribu tahun
kalau tak join oiam apa gunanya

ryusuke
15-03-2009, 03:14 AM
huh..nyesal aku minat kump ni dl. xsangka plak gini kesudahannya :o

atzai
15-03-2009, 03:44 AM
Tak hairan pun..bukan nya glamour sangat penyanyi tu
Kalau jumpa ..tak kenal pun

my_stranger
30-03-2009, 10:33 PM
lain btol lah..huhu.. apa nak jd..

Ded
05-04-2009, 02:57 AM
Dia dah jumpa hala tuju baru yang ALLAH tak redha...,

janggut_X
05-04-2009, 03:05 AM
nak jadik pompuan,biarkan jo lah dio.kito tengok lopeih ni camno..

young and dangerous
05-04-2009, 01:23 PM
bior lah di .....nanti dia tahu lah apa nak jawap,,,,,,

udainosor
05-04-2009, 06:56 PM
aku x pasan langsung. n ade aku kesah?:)):)):)):))

MAK AIH GAMBO KO GASTACOPZ!!!!Mano dapek??Amek sendiri ke...nyamnyam..:eek::eek::)cgrock

kozu
05-04-2009, 07:17 PM
Berdosa ker dia? Mungkin rambut tu kuning sebab mandi kat sungai kot...

Bersangka baik.....

erm boleh jd ke?? ak slalu gak mndi sungai tk jd kuning pon..

mgkin kawasan rumah dier banyak construction kot.. so debu kn..

herm:)

satriaguyzz
05-04-2009, 07:18 PM
aku x pasan langsung. n ade aku kesah?:)):)):)):))

cantik pic ko tu..dpt kat ner? nk gakkk......

RMteam
05-04-2009, 07:20 PM
General Doctor
hancusss bawak lagu alicia keyssss lagik

lampor_2003
06-04-2009, 12:36 AM
keluarga bahgia..
keluarga bahgia...

ketika insan lain....
berbahgia bersama keluarga...

lalalalalaaaa....

d-10
06-04-2009, 04:30 PM
general dokter leh ek rambut panjang???
kaler2???

samurai
06-04-2009, 05:08 PM
tak sangka betul la mamat ni

wmtarmizi
06-04-2009, 05:15 PM
Biar betul mamak nih..???? Dunia da terbalik dah...

cenerai
06-04-2009, 06:29 PM
lor... kok gini jadinyer

ezal_1987
17-11-2009, 12:58 AM
cdih2...huhu..
sepohon kayu daunnya rimbun...
lebat bunganya serta buahnya...
rakan2 smbg...hehe:o

poor_guy
17-11-2009, 01:04 AM
TT kompemkn blk mamat nih.. pergh..mcm x caya. nmpk cm bapok lak. kompemkan blk!!!

lilbee
17-11-2009, 10:22 AM
budak SMAP Kajang kan??

302
17-11-2009, 12:43 PM
teringat zaman mude2 dolu:D

heavenly_king
17-11-2009, 12:52 PM
Berdosa ker dia? Mungkin rambut tu kuning sebab mandi kat sungai kot...

Bersangka baik.....

Mungkin masa study Dr, tersuntik hormon dot..dot..dot:D

mangkaq
17-11-2009, 12:59 PM
Surprise aku tgk image baru dia!!!
Sapa la dok pengaruh dia ni???
maybe popularity kot!!

kemolok
17-11-2009, 01:02 PM
bekas pelajar sekolah menengah agama persekutuan kajang nh..

kancil biru
17-11-2009, 01:12 PM
aku x tahu nk kata apa....layan ja la

traderfox
17-11-2009, 01:25 PM
Adeh...kompom...dah tgk dalam tibi itu ari...rasa macam x pecaya pulak...dari saujana dah jadi spice girl daaa