PDA

View Full Version : mari ambik lesen memandu paling murah


ibnuqadir
12-12-2008, 05:16 PM
lesen kete shj 590*

lesen kete and moto 780*

ha murah tak ???

lokasi gombak...

nih memang famous kat sini free delivery and expert instructor...

ade bg special guideline nak pass jpj

call 0122710443-borhan

tapi are kl and sewaktu denganye shj cepat2

step 1 : bayar deposit 50-100

step 2 : setup kelas undang2

step 3 : ambik test komputer mesti lulus 42/ 50- tapi jangan risau kitorang bagi buku and cd sume soaln yang kompom klua

step 4 bengkel 6 jam- blaja pasal cara nak maintain kete and motor

step 5- dapat L- kena tunggu sebulan baru boleh buat P nistandard procedure

step6 - ade QTI ni macam skolah macam test dalaman la

step 7 : test jpj

step last : p complete lepas 3 hari test

harge ni khas untuk kelas 8 jam je atau untuk yang dah expert..

kalau nak tambah rm 30 sejam hehe

*yang ni kene tunggu kat terminal putera atau student u kalau kat luar kene harge lain up sikit dalam 50-150 ikut budi bicara

bab payment:

boleh cash and installment up to 1 year; and sebelum amik test JPJ

deposit lak korang pk sendiri 50-200 ikut kemampuan...

building
12-12-2008, 05:17 PM
aku de lesen B2 tp kalo nak upgrade jadi B kena bayar brp eh?

old_code
12-12-2008, 05:22 PM
gombak kat mana??

ibnuqadir
12-12-2008, 05:22 PM
hmm tak mahal cume seratus lebih je..aku tak ingat ade kat ofis la bro

ibnuqadir
12-12-2008, 05:24 PM
gombak kat mana??
kat area batu 12 tapi selagi ko stay kat kawasan bernama gombak kau boleh ku ambik hehe greenwood ke s.cincin ke sungai pusu ke asalkan kau kat selangor and kl

kitorang pg amik ko tapi kalu ko tunggu kat uia ko dapat special price

building
12-12-2008, 05:31 PM
hmm tak mahal cume seratus lebih je..aku tak ingat ade kat ofis la bro

tp kena masuk klas g ke?

building
12-12-2008, 05:32 PM
kat area batu 12 tapi selagi ko stay kat kawasan bernama gombak kau boleh ku ambik hehe greenwood ke s.cincin ke sungai pusu ke asalkan kau kat selangor and kl

kitorang pg amik ko tapi kalu ko tunggu kat uia ko dapat special price

ler.. kalo aku yg dok kat putrajaya ni camne plak?

metaaura
12-12-2008, 05:34 PM
kalo aku nak amek lesen B2 cam ne? huhu.. aku ade D je.. kene masuk kelas tak? bayaran sampai lulus bape huhuh

isixisixisisix
12-12-2008, 05:34 PM
aku de lesen B2 tp kalo nak upgrade jadi B kena bayar brp eh?

soklan aku lebey kurang sama camni..

1.lesen D ngan b2 lama dah ade, aku nak upgrade B full. so skang ni L aku hilang.. leh ko terangkan step by step brp rm yg akan dikuarkan dari proses buat L ----> lesen B full.
tq..

p/s: aku dapat info L hanya 120

old_code
12-12-2008, 05:37 PM
kita jumper ptg nei..

ibnuqadir
12-12-2008, 05:38 PM
ok bro sekalian bg aku 15 min update ek..lotih nih

isixisixisisix
12-12-2008, 05:39 PM
ok bro sekalian bg aku 15 min update ek..lotih nih

hhuuhuh... pelan2 kayuh... janji sampai...:">

building
12-12-2008, 05:40 PM
ok bro sekalian bg aku 15 min update ek..lotih nih

nak tumpang bas ke?

alahai.. lesen L = RM 120, lesen B = RM 100 :-? :-? tp bukan dulu lesen L dlm puluhan jek eh?

ibnuqadir
12-12-2008, 05:41 PM
ok aku dah call pakcik aku nanti aku confirm kul berape..ok

ibnuqadir
12-12-2008, 05:42 PM
ko nyer soaln ni aku kene rujuk kitab kejap bg aku setengah jam nanti kau jawab k

building
12-12-2008, 05:44 PM
ko nyer soaln ni aku kene rujuk kitab kejap bg aku setengah jam nanti kau jawab k

setengah jam g.. alamat nyer ko hanya akan dapat reply dari build pada 22-12-2008 je arr.. :eek:

isixisixisisix
12-12-2008, 05:45 PM
nak tumpang bas ke?

alahai.. lesen L = RM 120, lesen B = RM 100 :-? :-? tp bukan dulu lesen L dlm puluhan jek eh?



ye ker bro.. dalam puluhan jerk.. aku pun tak tau..:d pasal tadi baru call membe nak buat L.. sediakan:
i. sekeping gambar
ii. sesalinan ic
iii. sesalinan lesen sedia ada
iv. segenggam duit rm 120( pasal kes aku ni lesen L tu da hilang ntah mana):p:p)

klu tuan tanah kasik lagi murah lagi cantekkk.. sebab blom deal lai ngan member sorang nih..:D

ibnuqadir
12-12-2008, 05:46 PM
tp kena masuk klas g ke?

aku rasa tak perlu nanti aku confirm ni pakcik aku punye skolah memandu ni

ibnuqadir
12-12-2008, 05:47 PM
ye ker bro.. dalam puluhan jerk.. aku pun tak tau..:d pasal tadi baru call membe nak buat L.. sediakan:
i. sekeping gambar
ii. sesalinan ic
iii. sesalinan lesen sedia ada
iv. segenggam duit rm 120( pasal kes aku ni lesen L tu da hilang ntah mana):p:p)

klu tuan tanah kasik lagi murah lagi cantekkk.. sebab blom deal lai ngan member sorang nih..:D

kalau hilang takpe boleh trace jangan lebih setahun dah kene buat i kali lagi proses

the_ultimatez_najman
12-12-2008, 05:47 PM
bro klau amik lesen moto jer berapa?

fierouz350
12-12-2008, 05:49 PM
lesen mootor bape ek..coz febuary depan umor aq dah cukup amik lesen motor

isixisixisisix
12-12-2008, 05:49 PM
kalo aku nak amek lesen B2 cam ne? huhu.. aku ade D je.. kene masuk kelas tak? bayaran sampai lulus bape huhuh

amek bro... jgn pakai lesen terbang sudaa...:D:D

ibnuqadir
12-12-2008, 05:52 PM
bro klau amik lesen moto jer berapa?

kalau moto je dalam 300 je

ibnuqadir
12-12-2008, 05:53 PM
ni no aku korang setup je mana nak jumpe 0133536426

atau pakcik aku burhan 0122710443

ejalmlk
12-12-2008, 05:54 PM
aku nak lesen keta sahaja mamcam mana aku duk kat serdang ... leh bagi info tak details.....

swarg@hotmail.com

building
12-12-2008, 05:59 PM
aku area putrajaya pun bley ke? si ejalmlk dok serdang elok dah tu.. aku xkisah turun serdang

ibnuqadir
12-12-2008, 06:01 PM
kalau ko tunggu dekat terminal putera boleh

isixisixisisix
12-12-2008, 06:06 PM
pusat exam kat blakang pasar gombak tu ka.. ok .. akan dihubungi.gracias

metaaura
12-12-2008, 06:07 PM
amek bro... jgn pakai lesen terbang sudaa...:D:D

nape ade.. kaki ke ? :)):))

lame da aku nak try2 amek lesen motor even motor takde =)) pinjam motor member je senang nak gi beli barang umah gi pasar malam dekat2 umah ni.. takde la semak kete :eek::eek:

ibnuqadir
12-12-2008, 06:12 PM
aku de lesen B2 tp kalo nak upgrade jadi B kena bayar brp eh?

dalam 500 la bro sebab kena ulang balik proses dari bengkel

ibnuqadir
12-12-2008, 06:14 PM
pusat exam kat blakang pasar gombak tu ka.. ok .. akan dihubungi.gracias

exam kat maybank sri gombak kite hantar lah bro kat danau kota pun ade

titipanjang
12-12-2008, 06:53 PM
kalo aku nak amek lesen B2 cam ne? huhu.. aku ade D je.. kene masuk kelas tak? bayaran sampai lulus bape huhuh

haa... soklan aku sama ngan si adam nie...:D

p/s: aku tengok takde pon jawapan lg

tomie
12-12-2008, 06:54 PM
ceq amik lesen keta RM 500 jak :">

LuvHoneY
12-12-2008, 07:04 PM
ceq amik lesen keta RM 500 jak :">

thn bile tue tomiekun...
la ni kt jb 800++:D

zulco
12-12-2008, 07:24 PM
aku pun ada b2 nak dapatkan b full. baper kena bayar?

gOdFeLLa
12-12-2008, 07:30 PM
murah nya amik lesen kat KL.
adik aku tgh amik lesen kat dungun habis 1600 utk kereta dan motor.
memang cekik darah betul.

ibnuqadir
12-12-2008, 07:50 PM
haa... soklan aku sama ngan si adam nie...:D

p/s: aku tengok takde pon jawapan lg

aku rasa dalam 2xx sebab ko dah ade L kite kene jumpe baru boleh nego
hehe

ibnuqadir
12-12-2008, 07:53 PM
aku pun ada b2 nak dapatkan b full. baper kena bayar?

dalam 500 lah bro mahal sikit sebab kalau nak amik b full saje dh 650 tapi aku bg ni boleh nego ko pm aku bl nak jumpe then kite discuss ikut kesenangan kita berdua

rakyat_jelata
12-12-2008, 07:58 PM
bro...
klu byr jerk xyah dtg leh tak ?

ibnuqadir
12-12-2008, 08:07 PM
bro...
klu byr jerk xyah dtg leh tak ?

sorila bro tu lesen terbang namenye aku tak jual la bro hari tu jpj dah tangkap dah pengusaha lesen terbang...

adamma
12-12-2008, 08:13 PM
aku amik keta+moto dulu RM700 je..

ibnuqadir
12-12-2008, 08:15 PM
aku amik keta+moto dulu RM700 je..

skang kesan kenaikan minyak service charge dah naik la..

tapi still bleh nego kalau nak 7xx hmm..

adamma
12-12-2008, 08:21 PM
keta dh amik, moto pun dh amik.. nk amik apa lg ye...hehehe

ibnuqadir
12-12-2008, 08:22 PM
keta dh amik, moto pun dh amik.. nk amik apa lg ye...hehehe

ambik lori and bus tu pun aku ade jual hehe

adamma
12-12-2008, 08:24 PM
ambik lori and bus tu pun aku ade jual hehe

melawak plak dia ni.. aku ahli geng bas sekolah, bleh kot bljr naik bas....:eek::eek::eek:

His777ham
12-12-2008, 08:28 PM
kalau kat Johor kan best..buka lah cwangan kat JB

ibnuqadir
12-12-2008, 08:34 PM
kalau kat Johor kan best..buka lah cwangan kat JB

doakan biz kat sini dah meletup baru aku expand kat jb

ifilasaila
12-12-2008, 10:49 PM
ibnuqadir.. u punya uncle punya driving school ni, sekolah memandu SKEM ke? sbb rasanya klu kat gombak batu 12 cuma ada 1 je sekolah memandu paling glamour kat situ.. :D

ibnuqadir
12-12-2008, 11:23 PM
ibnuqadir.. u punya uncle punya driving school ni, sekolah memandu SKEM ke? sbb rasanya klu kat gombak batu 12 cuma ada 1 je sekolah memandu paling glamour kat situ.. :D

aah nape nak amik lesen ke tapi kalau ngan skem terus 800 pakcik aku under license skem franchise

sham2875
13-12-2008, 02:08 AM
aah nape nak amik lesen ke tapi kalau ngan skem terus 800 pakcik aku under license skem franchise
hehe...skem institut memandu, aku ada member kat situ Suria dan Hj shahaime namanya..mesti ko kenal rasanya:)

sham2875
13-12-2008, 02:09 AM
slamat belajar memandu..huhuhu

metaaura
13-12-2008, 02:18 AM
haa... soklan aku sama ngan si adam nie...:D

p/s: aku tengok takde pon jawapan lg

ampess..

.. adesss qadir tak menjawab soalan la ko ni..

kene masuk kelas undang2 tu balik tak? kalo masuk bape lame?

aku nye L mesti da mati..bukan L tu 2 tahun je ke? aku nye lesen tahun bile aku amek.. :)) 1997 ke 98 ape laa..

ke L yang da expired tu bleh gune?hahaha..

rakyat_jelata
13-12-2008, 02:54 AM
sorila bro tu lesen terbang namenye aku tak jual la bro hari tu jpj dah tangkap dah pengusaha lesen terbang...

bkn lesen terbang bro...
lesen betul arr...
klu dh mengadap pc 18 sehari...
bilanya nk p kelas...
nk dating pun ssh...

ibnuqadir
13-12-2008, 01:04 PM
ampess..

.. adesss qadir tak menjawab soalan la ko ni..

kene masuk kelas undang2 tu balik tak? kalo masuk bape lame?

aku nye L mesti da mati..bukan L tu 2 tahun je ke? aku nye lesen tahun bile aku amek.. :)) 1997 ke 98 ape laa..

ke L yang da expired tu bleh gune?hahaha..

L kalau dah mati takleh la bro..ko kene u turn balik amik sume step kene masuk kelas la bro..sume dalam 300 amacam cantek..??

ulam
13-12-2008, 01:27 PM
Area Ipoh x ada ker tuan tanah... :-?

ibnuqadir
13-12-2008, 02:54 PM
Area Ipoh x ada ker tuan tanah... :-?

takdelah...jauh sgt tu bro..x balik modal aku...
takde branch lagi kat sana

titipanjang
13-12-2008, 03:25 PM
aku rasa dalam 2xx sebab ko dah ade L kite kene jumpe baru boleh nego
hehe

aku da takde lesen L dah... huhuhuuu... dah berzaman dah takde,
tp lesen D aku dah 27 tahun...:D

camana tu ehh?

ifilasaila
14-12-2008, 03:09 PM
aah nape nak amik lesen ke tapi kalau ngan skem terus 800 pakcik aku under license skem franchise

dulu isteri amik ngan skem, pastu tinggal lagi 8 jam utk habis kan kelas, dia kena ambik cuti bersalin. lps pantang x nyempat2 lak nk follow up (sibuk jaga baby baru) alih2 tgok L dah expired..! ni citer 3 tahun lps.

so dlm kes dia ni mcmana ek.. klu semua skli nk ambik lesen keta campur L campur test campur lain2, brp harga pakej buleh bagi.. blh bayar bulan2 ker? terima kasih atas respon.

ibnuqadir
14-12-2008, 07:10 PM
dulu isteri amik ngan skem, pastu tinggal lagi 8 jam utk habis kan kelas, dia kena ambik cuti bersalin. lps pantang x nyempat2 lak nk follow up (sibuk jaga baby baru) alih2 tgok L dah expired..! ni citer 3 tahun lps.

so dlm kes dia ni mcmana ek.. klu semua skli nk ambik lesen keta campur L campur test campur lain2, brp harga pakej buleh bagi.. blh bayar bulan2 ker? terima kasih atas respon.

macam ni la bro L tu dah expired, kene amik balik sume, pasal nak bayr bulan2 tu takde hal..yang penting tempoh setahun dan sebelum test JPJ kene settle..maksudnye ko register sijil undang2 tu valid setahun so tak de hal

ifilasaila
14-12-2008, 09:26 PM
macam ni la bro L tu dah expired, kene amik balik sume, pasal nak bayr bulan2 tu takde hal..yang penting tempoh setahun dan sebelum test JPJ kene settle..maksudnye ko register sijil undang2 tu valid setahun so tak de hal

So.. jumlah dari nak ambil L sampai lulus JPJ berapa kos keseluruhan? klu dh pandai bwk kereta berapa jam je kena masuk kelas memandu?

rasanya isteri saya insya4JJI berminat nak apply, cuma masalahnya kami duduk rawang, dulu ada van skem yg dtg jemput. u punya uncle ada buat servis menjemput ker? klu ada kira bagus lah tue.. boleh isteri saya promote kat kwn2 dia skli. yg penting nk guru perempuan. :)

ibnuqadir
14-12-2008, 11:40 PM
So.. jumlah dari nak ambil L sampai lulus JPJ berapa kos keseluruhan? klu dh pandai bwk kereta berapa jam je kena masuk kelas memandu?

rasanya isteri saya insya4JJI berminat nak apply, cuma masalahnya kami duduk rawang, dulu ada van skem yg dtg jemput. u punya uncle ada buat servis menjemput ker? klu ada kira bagus lah tue.. boleh isteri saya promote kat kwn2 dia skli. yg penting nk guru perempuan. :)

kalau rawang tu ade service charge tambahan kalau nak amik. keseluruhan 750. guru pompuan boleh diatur..jgn risau..pasal min hour boleh amik 4 jam kalau dah terer

ifilasaila
15-12-2008, 01:11 AM
kalau rawang tu ade service charge tambahan kalau nak amik. keseluruhan 750. guru pompuan boleh diatur..jgn risau..pasal min hour boleh amik 4 jam kalau dah terer

Terima kasih.. cuma sedikit lagi permintaan.

-Nak mintak tlg buatkan breakdown utk bayaran x? cth:
Lesen L : RM?
Bayar belajo kereta : RM560 (walaupun 4 jam ker)
Bayar utk JPJ : RM?
dan lain2..

-Bagaimana kaedah pembayaran?
Deposit/bulan2/exam, mana yg kena bayar dulu dan mana yg blh bayar kemudian. cth lps abis exam JPJ sblm ambik lesen baru settlekan full payment atau mcmana. terima kasih ats respon. TK

ibnuqadir
15-12-2008, 02:47 AM
Terima kasih.. cuma sedikit lagi permintaan.

-Nak mintak tlg buatkan breakdown utk bayaran x? cth:
Lesen L : RM?
Bayar belajo kereta : RM560 (walaupun 4 jam ker)
Bayar utk JPJ : RM?
dan lain2..

-Bagaimana kaedah pembayaran?
Deposit/bulan2/exam, mana yg kena bayar dulu dan mana yg blh bayar kemudian. cth lps abis exam JPJ sblm ambik lesen baru settlekan full payment atau mcmana. terima kasih ats respon. TK

memang kuarang sikit adelah adjustment tolak rm 30 sejam yang dikurangkan

yang penting full payment settle sebelum test jpj dapat masa dapat L tu bayar 100 pun ok..

jpj-60(sendiri urus)

kitorang urus-(80)

ibnuqadir
15-12-2008, 09:09 PM
mari cepat ambik lesen..

sbwmali
15-12-2008, 10:24 PM
mari ambik lesen kawan2.
maaf menyampok.

nashburn
15-12-2008, 10:35 PM
Nak amik lesen B full la

ibnuqadir
15-12-2008, 11:12 PM
Nak amik lesen B full la

boleh sila2 kalau b full 470 jah..ha murah tak..contact aku cepat 0133536426

kalau b full 470
kete dah amik ke bro..
awat tak amik sekali kalau bfull plus kete dalam 930 je..murah tahap naga..hehe

ibnuqadir
16-12-2008, 07:11 PM
wahai umat manusia bersegeralah kamu mengambil lesen sebelum terlambat...skang sape takdak lesen bawak kete n die bawak jugak kete kene dende blacklist seumur hidup oleh jpj

MrMama
16-12-2008, 07:16 PM
aku baru je dapat lesen L..selama nih bwk kete xde lesen:eek::)) bulan depan nak pi buat lesen P plk:)paid

ejalmlk
16-12-2008, 07:20 PM
mmm ada satu kes nie tak reti langsung bawa keta .,... berapa chargeeeeeee

ibnuqadir
16-12-2008, 08:04 PM
mmm ada satu kes nie tak reti langsung bawa keta .,... berapa chargeeeeeee

ala charge same boleh atur boleh bincang walaupun max 8 jam..lagipun sehari 2 jam je..boleh pandai dalam 8 jam mengikut experience...kalau ikut formula yang di bagi insya ALLAH gerenti boleh..charge same 590

ibnuqadir
16-12-2008, 08:07 PM
aku baru je dapat lesen L..selama nih bwk kete xde lesen:eek::)) bulan depan nak pi buat lesen P plk:)paid

baguslah kite promote menlesenkan pemandu2 malaysia kearah zero accident..dengar kate jpj nak mengetatkan kelulusan lesen sebab ramai yang leka kat road

zulco
17-12-2008, 08:55 AM
bro,

apa citer nak jadi reseller utk P1. Ok x?
salah thread lak...
sorry

skyinfected
17-12-2008, 09:05 AM
bro ..kalo nak wat lesen keta dalam mase semingu lepas x?

ibnuqadir
17-12-2008, 09:34 AM
bro ..kalo nak wat lesen keta dalam mase semingu lepas x?

seminggu? buat L lepas la..kalau nak sampai p paling cepat sebulan setengah

jinchuriki
17-12-2008, 09:36 AM
murah nie..,nasib baik aku dah ada lesen dah..:D

titipanjang
17-12-2008, 09:44 AM
aku da takde lesen L dah... huhuhuuu... dah berzaman dah takde,
tp lesen D aku dah 27 tahun...:D

camana tu ehh?

soalan aku nehh tak berjawap lagi...:mad:

ibnuqadir
17-12-2008, 10:13 AM
soalan aku nehh tak berjawap lagi...:mad:

maksud ko tak paham la titi..ko tak renew ke..D kalau tak renew dalam masa setahun kene wat balik tu bro..ko g mana tak renew oversea ke 27 thn tu..gilo lama jpj mesti suh buat balik

titipanjang
17-12-2008, 11:01 AM
maksud ko tak paham la titi..ko tak renew ke..D kalau tak renew dalam masa setahun kene wat balik tu bro..ko g mana tak renew oversea ke 27 thn tu..gilo lama jpj mesti suh buat balik

tu la pasal... so kalo aku nak buat L balik brape kena?
leh dpt trus kan? psl aku dah ada lesen D sah.

ibnuqadir
17-12-2008, 11:26 AM
tu la pasal... so kalo aku nak buat L balik brape kena?
leh dpt trus kan? psl aku dah ada lesen D sah.

kalau ko dah ade D takyah la pk pasal L,L tu nak blaja je

ibnuqadir
17-12-2008, 05:48 PM
mari2 ambik lesen bawak kawan dapt commision..hehe

kasmarol
17-12-2008, 06:04 PM
wah bagus ni peluang2 jom2 :)cgrock:)cgrock

zulco
17-12-2008, 06:16 PM
bagus nie... nanti aku inform kat awek aku..
nak suruh dia belajar kereta...
ada commission kan bro

kasmarol
17-12-2008, 06:19 PM
x tau la hang tanye tuan punye tanah la :D

ibnuqadir
17-12-2008, 06:32 PM
bagus nie... nanti aku inform kat awek aku..
nak suruh dia belajar kereta...
ada commission kan bro

ade2...boleh amik no contac aku kat first page tu ha boleh di atur si

seilykim
17-12-2008, 06:39 PM
ade2...boleh amik no contac aku kat first page tu ha boleh di atur si

silap. sorry

seilykim
17-12-2008, 06:42 PM
ade2...boleh amik no contac aku kat first page tu ha boleh di atur si

bro nak tanya, kalau dah ada lesen L, tapi tak belajar drive lg, bro caj baper? maksudnya sampai exam ngan jpj la caj dia tu!

ibnuqadir
17-12-2008, 06:45 PM
bro kalau dah ada lesen L, T

kalau dah ade L murah lagi nah ..rm 350 je aku bg..

ibnuqadir
18-12-2008, 12:20 PM
telah ramai yang berdaftar di bawah kami untuk amik lesen quality service di jamin..cepat2 amik lesen..ade ramai yang pm aku tapi tak call lagi, meh la cepat call aku booking tempat terus..jangan byr apa2 sebelum amik kursus undang2

titipanjang
18-12-2008, 06:45 PM
kalau ko dah ade D takyah la pk pasal L,L tu nak blaja je

itu aku tau la... skang aku nak amik lesen untuk bawak moto... lesen klas B2

camana perjalananya? brape kosnya?

honey_sapphire
18-12-2008, 11:59 PM
alamak...awat gombak ?

den dok gombak time tadika jer dulu... wawawawaaa...x sah lagi amik lesen

ibnuqadir
19-12-2008, 12:29 AM
itu aku tau la... skang aku nak amik lesen untuk bawak moto... lesen klas B2

camana perjalananya? brape kosnya?

emm 300 la..bro sory

wealthgainer
19-12-2008, 05:50 AM
Kalo nak ambik GDL berapa kena?

titipanjang
19-12-2008, 09:24 AM
emm 300 la..bro sory

ok... step pertama, apa yg perlu aku lakukan?

ibnuqadir
19-12-2008, 06:41 PM
nak amik GDL=150(ni untuk sedare wealth gainer)

step pertame contact aku 0133536426 terus masuk step bengkel rujuk first page..

ibnuqadir
19-12-2008, 10:36 PM
bg yang dah contact aku..sedia kan appointment ambik kursus first payment atau deposit during the kursus undang2 time..i dun receive money outside biz..

old_code
20-12-2008, 09:40 AM
lesen kete shj 590*

lesen kete and moto 780*

ha murah tak ???

lokasi gombak...

nih memang famous kat sini free delivery and expert instructor...

ade bg special guideline nak pass jpj

call aku 0133536426 atau 0122710443

tapi are kl and sewaktu denganye shj cepat2

step 1 : bayar deposit 50-100

step 2 : setup kelas undang2

step 3 : ambik test komputer mesti lulus 42/ 50- tapi jangan risau kitorang bagi buku and cd sume soaln yang kompom klua

step 4 bengkel 6 jam- blaja pasal cara nak maintain kete and motor

step 5- dapat L- kena tunggu sebulan baru boleh buat P nistandard procedure

step6 - ade QTI ni macam skolah macam test dalaman la

step 7 : test jpj

step last : p complete lepas 3 hari test

harge ni khas untuk kelas 8 jam je atau untuk yang dah expert..

kalau nak tambah rm 30 sejam hehe

*yang ni kene tunggu kat terminal putera atau student u kalau kat luar kene harge lain up sikit dalam 50-150 ikut budi bicara

bab payment:

boleh cash and installment up to 1 year; and sebelum amik test JPJ

deposit lak korang pk sendiri 50-200 ikut kemampuan...

Bump..utk tuan rumah...:)cgrock:)cgrock

ibnuqadir
20-12-2008, 02:02 PM
Bump..utk tuan rumah...:)cgrock:)cgrock

tq2...for your support:)cgrock:)cgrock:D

ibnuqadir
20-12-2008, 05:56 PM
marilah amik lesen kete yang termurah di abad ini..

ibnuqadir
20-12-2008, 11:12 PM
apesal sume org ari ni senyap je..

ibnuqadir
21-12-2008, 09:40 PM
tahukah anda tempat mengambil lesen kat aku ade lah yang termurah....he he:)cgrock

zulco
22-12-2008, 08:35 AM
up utk pagi nie.....

ibnuqadir
22-12-2008, 08:50 AM
tq2..kpd sume yang support aku

ibnuqadir
29-12-2008, 10:39 AM
berlaku penurunan harga promosi cepat2 rm 570 shj harga sah sampai 10.01.2008 shj..daftar je boleh enjoy promotion lepas ni balik kepade harge asal...cepat wei...manyak lagi promosi..

ibnuqadir
30-12-2008, 12:31 AM
korang dengar tak aku nyer thread..assalamualikum anybody home?

gastacopz
30-12-2008, 01:33 AM
erk, lau luar dr gmbk cmner bro?ade transport x?ni kt ner ek?yg kt blkg psr gmbk tu kew?

amazinggold88
30-12-2008, 02:22 AM
klu amk kete bape ek?
motor dh full

raikko5
30-12-2008, 03:09 AM
nak ambik lesen pun ader kat CG.. hehheehehhe.. bagus2..

ibnuqadir
30-12-2008, 04:15 PM
kalau lua gombak boleh ambik jangan jauh sgt la takpun ko gi terminal putera tunggu kat situ..kalau dah ade moto full kete 470 je and takyah p terus dapat cdl

rafina_80
30-12-2008, 04:19 PM
bestnya..tapi jauh la plak..

ibnuqadir
30-12-2008, 04:23 PM
yang jauh didekat2 kan yang dekat di sayang2 kan.. he he he

ibnuqadir
31-12-2008, 11:27 PM
sape lagi yang dah contact aku banyak sgt tak ingat dah pls ym aku cepat nak arrange kursus undang2

epbx
02-01-2009, 04:26 PM
area kg org asli ker........
dulu aku ambik area situ...
mmg mudah lulus pun...
ada 2 jln jer...
past tu x jumpa pun spg atau kawasan jem...
cuma kaw.sek tu berbukit ckit...
tp mmg kompom ler snang lulus...

ibnuqadir
05-01-2009, 12:42 AM
area kg org asli ker........
dulu aku ambik area situ...
mmg mudah lulus pun...
ada 2 jln jer...
past tu x jumpa pun spg atau kawasan jem...
cuma kaw.sek tu berbukit ckit...
tp mmg kompom ler snang lulus...

terima kasih ini kire testimoni la ni ha sudah terbukti ambiklah lesen dengan ku..:D:D:)cgrock

cikepong
05-01-2009, 12:54 AM
lesen antarabangsa punya takde ke?

epbx
05-01-2009, 04:13 PM
terima kasih ini kire testimoni la ni ha sudah terbukti ambiklah lesen dengan ku..:D:D:)cgrock

sesama.......
aku cita benda yg betul jer...
mmg mudah lulus betul....
x yah pening kepala...:D

fyroo
06-01-2009, 02:32 AM
lesen B2 nak kasi B full brape ringgit?

and guna motor ape masa prektis?

ibnuqadir
06-01-2009, 03:10 PM
lesen B2 nak kasi B full brape ringgit?

and guna motor ape masa prektis?

470 la macam tu gune motor heavy la..macam yang di syorkan jpj

fyroo
06-01-2009, 03:57 PM
470 la macam tu gune motor heavy la..macam yang di syorkan jpj


470 full package ke? takde hidden2 cost?

motor besau tu jenis ape..

ade gune naza blade 650 ada gune kawasaki er6n.. saje mau tau gune moto ape..

ibnuqadir
06-01-2009, 05:57 PM
470 full package ke? takde hidden2 cost?

motor besau tu jenis ape..

ade gune naza blade 650 ada gune kawasaki er6n.. saje mau tau gune moto ape..


takde hidden ni bukan main sorok2:eek:, jenis tu aku tak paham sgt pasal moto2 ni..pe pun dijamin puas hati and halal:)cgrock

fyroo
07-01-2009, 02:20 AM
takde hidden ni bukan main sorok2:eek:, jenis tu aku tak paham sgt pasal moto2 ni..pe pun dijamin puas hati and halal:)cgrock

ok2.. ade servis pick up dari rumah tak? dulu amik lesen ada orang tolong amik dan hantar g amik lesen.. ini ada tak? he2

ibnuqadir
07-01-2009, 02:27 AM
ok2.. ade servis pick up dari rumah tak? dulu amik lesen ada orang tolong amik dan hantar g amik lesen.. ini ada tak? he2

ade2 janji tak jauh dr gombak..ko call la hp aku tuh buat appointment ko terus masuk bengkel tu kalau tambah kelas

sclikzs
07-01-2009, 04:00 AM
salam bro ibnuqadir. kat mana ar pusat memandu nih? aku duk area gombak jer .. dkt ngan pasaraya ong tai kim tuh.. 590 tuh skali dgn transport kan kalu gi sendiri ada discount tak? lesen moto dah ader .. nak amik kete jer

ibnuqadir
07-01-2009, 09:23 AM
salam bro ibnuqadir. kat mana ar pusat memandu nih? aku duk area gombak jer .. dkt ngan pasaraya ong tai kim tuh.. 590 tuh skali dgn transport kan kalu gi sendiri ada discount tak? lesen moto dah ader .. nak amik kete jer

aduis bro kalau gi sendiri tolak duit minyak je kut...boleh aku bg contact aku kalau dah sedie orait aku booking kursus undang2 terus 0133536426

sclikzs
07-01-2009, 04:54 PM
sungguh 590 jer ? sbb aku ada sorang mmber yg pernah terkena, masa memula cakap murah jer, tetiba time belajar memandu kena pulak bayaran lain mcm dokumen untuk ujian jpj, sewa tapak untuk belajar dan lelain.. alasan company driving tuh.. bayaran tu untuk belajar memandu jer ,,
jangan marah bro kalu aku tulis camnih,, nak confirm jer

ibnuqadir
07-01-2009, 08:36 PM
sungguh 590 jer ? sbb aku ada sorang mmber yg pernah terkena, masa memula cakap murah jer, tetiba time belajar memandu kena pulak bayaran lain mcm dokumen untuk ujian jpj, sewa tapak untuk belajar dan lelain.. alasan company driving tuh.. bayaran tu untuk belajar memandu jer ,,
jangan marah bro kalu aku tulis camnih,, nak confirm jer

tak ade...yang ade untuk jpj je ko byr kat jpj

eizlien_82
07-01-2009, 09:02 PM
lesen moto saja tak da??

ibnuqadir
07-01-2009, 09:23 PM
lesen moto saja tak da??

ade2 300 kalau b2 b full 500

BOCK
14-01-2009, 09:01 AM
ko takde cawangan kat klang ke bro??

ibnuqadir
16-01-2009, 03:19 AM
ko takde cawangan kat klang ke bro??

tak dela bro:(

cikepong
16-01-2009, 04:07 AM
lesen moto kena gantung boleh ambik lesen kete tak?

ibnuqadir
16-01-2009, 11:00 AM
lesen moto kena gantung boleh ambik lesen kete tak?

setahu aku boleh je..kalau bro nak contact aku buat appointment

ifilasaila
07-02-2009, 10:34 AM
mcmana.. offer masih valid lagi ker? brp ramai dah yg register..? isteri saya nk promote kat kengkawan dia skli nak amik ramai2, blh dapat diskaun ker? :D

manja
19-02-2009, 12:03 AM
mana tuan tanah ni? lama tak nampak. :-?:-? tuan tanah sy ada soklan ni. klu nak amik lesen E dgn PSV brp bayarannye? pm la nnti senang. tq

old_code
19-02-2009, 08:23 AM
tuan umah ada jek tuh...belaja sambik keje tuh...apa2 just call number dia kat 1st page...@ pakcik dia :D

sonOFjawa
24-02-2009, 11:50 PM
lesen kete shj 590*

lesen kete and moto 780*

ha murah tak ???

lokasi gombak...

nih memang famous kat sini free delivery and expert instructor...

ade bg special guideline nak pass jpj

call aku 0133536426 atau 0122710443

tapi are kl and sewaktu denganye shj cepat2

step 1 : bayar deposit 50-100

step 2 : setup kelas undang2

step 3 : ambik test komputer mesti lulus 42/ 50- tapi jangan risau kitorang bagi buku and cd sume soaln yang kompom klua

step 4 bengkel 6 jam- blaja pasal cara nak maintain kete and motor

step 5- dapat L- kena tunggu sebulan baru boleh buat P nistandard procedure

step6 - ade QTI ni macam skolah macam test dalaman la

step 7 : test jpj

step last : p complete lepas 3 hari test

harge ni khas untuk kelas 8 jam je atau untuk yang dah expert..

kalau nak tambah rm 30 sejam hehe

*yang ni kene tunggu kat terminal putera atau student u kalau kat luar kene harge lain up sikit dalam 50-150 ikut budi bicara

bab payment:

boleh cash and installment up to 1 year; and sebelum amik test JPJ

deposit lak korang pk sendiri 50-200 ikut kemampuan...

TT nk tnye skit nie, aku nyer L dh mampuih, date yg 2thn pn dh mampuih, leh adjust kasi idup x??? pastu aku nk amik lesen keta n B full, bape?

qassam
25-02-2009, 09:36 PM
lesen kete kebal da x..:D:D




p/s:buat lesen kt KL mmg murah..kalau kt trgnu,kete shj dh rm1k lbh kurg..jgn buat lesen terbang dh la..:p

g.sha77
25-02-2009, 10:30 PM
lesen lori tak de ke bro

ifilasaila
18-03-2009, 09:37 AM
dah ada org yang masuk yg dah lulus & dapat lesen ker?

azimuth
18-03-2009, 01:21 PM
GDL bape??

old_code
18-05-2009, 05:40 PM
lesen lori tak de ke bro

ada...pe2 sms no kat 1st page tuh...borhan

:)cgrock

old_code
18-05-2009, 05:42 PM
dah ada org yang masuk yg dah lulus & dapat lesen ker?

aku ler..da lulus pun...

cekgu baikkkkknyeee

:)cgrock :)paid :)cgrock

ejoi
18-05-2009, 06:54 PM
bro,ni kat gombak kt Skem ea?????

supermior
18-05-2009, 07:01 PM
bagus2... dak2 gombak n seangkatan dgn nyer... dftar la segera..

old_code
19-05-2009, 08:23 AM
bro,ni kat gombak kt Skem ea?????

yup....
:)cgrock :)paid

ibnuqadir
11-08-2009, 10:22 PM
aku up thread aku ini..mari ambik lesen

ibnuqadir
15-08-2009, 11:52 PM
up lagi...

fx_selamber
15-08-2009, 11:57 PM
area ipoh xde ke?

eapui
15-08-2009, 11:59 PM
murah dh ne...:D

ibnuqadir
16-08-2009, 12:29 AM
murah dh ne...:d

memang benner..

anbusan
16-08-2009, 12:31 AM
kat muar ade satu2 kedai yg lai murah hehe... RM354 jek kete hehe tu taun lepas le maybe taun ni da naik.

tp sini pun da kire murah beno le nak banding gan tempat lain hehe

ibnuqadir
22-08-2009, 07:49 PM
mari2 abik lesen

warheadfx
23-08-2009, 08:32 PM
test B full hari apa? JPJ or sekolah memandu tak buat special test day weekend ke? kasi la peluang yang xleh test weekdays ... harga test tinggi sikit takpe ..

eapui
23-08-2009, 10:24 PM
murah ne meh serbu...

skycrew
02-12-2009, 06:17 PM
nak tanya kalo dah ade B2 nak tambah kelas D

brape kene bayar?

syafiqu3
02-12-2009, 06:32 PM
murah ni..

kancil biru
02-12-2009, 06:41 PM
soklan aku lebey kurang sama camni..

1.lesen D ngan b2 lama dah ade, aku nak upgrade B full. so skang ni L aku hilang.. leh ko terangkan step by step brp rm yg akan dikuarkan dari proses buat L ----> lesen B full.
tq..

p/s: aku dapat info L hanya 120

aku ngan soklan ang pun sama juga

blink_182
02-12-2009, 09:42 PM
semua lesen aku blom ader ni

tp igt nak beli kete dulu

wakakaka

Procodine
02-12-2009, 09:44 PM
macam best jer nie... tapi jauh la plaks
:((

ewan_rp
05-12-2009, 05:54 PM
TAK MAU TEST BOLEH TAK, KALAU BOLEH HUBUNGI SAYA YEE ewan_rp@ymail.com

ibnuqadir
05-12-2009, 09:42 PM
mane leh tak test bro..kang kene ngap ngan pakcik J

skycrew
07-12-2009, 04:59 PM
bro ibnuqadir kenape tak menjawab soalan sy? huhu

nak tanya kalo dah ade B2 nak tambah kelas D

brape kene bayar?

azanney
22-09-2010, 04:33 PM
lesen kete shj 590*

lesen kete and moto 780*

ha murah tak ???

lokasi gombak...

nih memang famous kat sini free delivery and expert instructor...

ade bg special guideline nak pass jpj

call 0122710443-borhan

tapi are kl and sewaktu denganye shj cepat2

step 1 : bayar deposit 50-100

step 2 : setup kelas undang2

step 3 : ambik test komputer mesti lulus 42/ 50- tapi jangan risau kitorang bagi buku and cd sume soaln yang kompom klua

step 4 bengkel 6 jam- blaja pasal cara nak maintain kete and motor

step 5- dapat L- kena tunggu sebulan baru boleh buat P nistandard procedure

step6 - ade QTI ni macam skolah macam test dalaman la

step 7 : test jpj

step last : p complete lepas 3 hari test

harge ni khas untuk kelas 8 jam je atau untuk yang dah expert..

kalau nak tambah rm 30 sejam hehe

*yang ni kene tunggu kat terminal putera atau student u kalau kat luar kene harge lain up sikit dalam 50-150 ikut budi bicara

bab payment:

boleh cash and installment up to 1 year; and sebelum amik test JPJ

deposit lak korang pk sendiri 50-200 ikut kemampuan...

rate skrg brp bro?masih sama mcm atas ka?

bebird
23-09-2010, 11:32 AM
bro.. nak tanye.. kalo nak amik lesen teksi brape RM...??
lame tak prosesnye..?? sb ade sesetengah driving school.. bile dh bayar deposit.. nak tunggu blaja..test.. sampai berjanggut.. hehe..
nanti PM harga lesen Teksi.. tq

kazuto99
30-11-2011, 01:53 AM
bro .. hrga msih sama lagi ke ?

p2402850
01-12-2011, 03:53 PM
bro,,,klau i nak tukar b2 ke B full,,brp?tp x pegi test lh bro...dpt ke..:D


lesen kete shj 590*

lesen kete and moto 780*

ha murah tak ???

lokasi gombak...

nih memang famous kat sini free delivery and expert instructor...

ade bg special guideline nak pass jpj

call 0122710443-borhan

tapi are kl and sewaktu denganye shj cepat2

step 1 : bayar deposit 50-100

step 2 : setup kelas undang2

step 3 : ambik test komputer mesti lulus 42/ 50- tapi jangan risau kitorang bagi buku and cd sume soaln yang kompom klua

step 4 bengkel 6 jam- blaja pasal cara nak maintain kete and motor

step 5- dapat L- kena tunggu sebulan baru boleh buat P nistandard procedure

step6 - ade QTI ni macam skolah macam test dalaman la

step 7 : test jpj

step last : p complete lepas 3 hari test

harge ni khas untuk kelas 8 jam je atau untuk yang dah expert..

kalau nak tambah rm 30 sejam hehe

*yang ni kene tunggu kat terminal putera atau student u kalau kat luar kene harge lain up sikit dalam 50-150 ikut budi bicara

bab payment:

boleh cash and installment up to 1 year; and sebelum amik test JPJ

deposit lak korang pk sendiri 50-200 ikut kemampuan...