PDA

View Full Version : Bajet Untuk Kawin...Tolong Listkan Sume Belanja??


Pages : [1] 2

NEMO
25-11-2008, 04:44 PM
Anggaran Kos Belanja Perkahwinan

Mas Kahwin - rm100

Kos Tok Kadi/saksi - rm200

Kursus Kawin - rm80

Barang-Barang Hantaran -rm2000

Wang Hantaran - rm10,000

Cincin Kahwin - rm1000

Belanja Kenduri - rm10000

Sewa Pakej Pelamin & Baju Pengantin - rm1500

Mak Andam - rm 1500

Tempahan Kad Kahwin - rm 300

Upah Jurugambar - rm1000

Kompang/Hadrah - rm300


JUMLAH


RM 26, 480



lagi2....apa lagi..~X(~X(

sape dah kawin byk kali tu..sila la anta quotation..senang yg bujang ni nak kumpul duit




Kat sini ada beberapa sebab kenapa sekarang hantaran makin mahal. Hah... korang bacalah:-

Sebab:-

1. Anak pompan sorang
2. Anak pompan sekolah tinggi 20 tingkat
3. Anak pompan paling jambu dalam family
4. Anak pompan kerja high post
5. Anak pompan biasa pakai barang branded
6. Anak pompan yang tastenya... berkajang-kajang kalau disenaraikan
7. Kakak belum kahwin; jadi kena kasi double untuk belanja kakaknya sekaligus
8. Anak pompan yang rasa dirinya... lengkap segala-gala
9. Bapak pompan towkay kayu balak; mak pulak bekas eksekutif
10. Anak pompan tu pun jenis ek... semacam jer

Selalunya jawapan yang diberi oleh pihak lelaki kalau hantaran melampau sangat (ni dorang bebual antara family lelaki je):-

1. "Eh! Nak meniaga anak ke pe?" Kadang tu mak bapak ok jer sianak lak lebih-lebih
2. "Kalau pandai masak ke jahit ke; satu hal jugak. Ni asik pandai mekap je."
3. "Camni bilang dorang simpan anak tu dalam store buat perhiasan."
4. "Kalau lawa macam Karishma Kapoor tu takpe jugak. Ni idung pesek macam kena lengnyek je."
5. "Apa dorang ingat kita sedara Bill Gates ke?"
6. "Lupakan sudah budak pompan tu. Nanti mak carik kan yang lebih power dari Catherine Zeta-Jones eh?"

Kata2 dari sebelah pompan yang lelaki ingin sangat nak dengar :-

1. "Ikut suka hatilah. Berapa yang lelaki kasi; kita ambik je. Member tak cerewet."
2. "Takpelah. Kalau tak boleh adakan sekarang; kahwin dulu. Lepas tu bayar pelan-pelan cara instalment."
3. "Jangan bimbang. Korang cuma adakan hantaran je. Duit majlis semua kita sponsor."
4. "Pasal sekarang ni musim great sale sana sini; jadi kita ada staff discount. Korang cuma kasi 10% je."
5. "Berapa korang nak kasi, kasilah. Nak ambik free pun takpe. Anak pompan kita ramai lagi."
6. "Apakata kalau korang ambik kakaknya sekali. Tapi hantaran tetap sama. Kira 2 for the price of 1 ler. Risaulah kakaknya tak kahwin- kahwin."

Kalau kena pulak family lelaki yang loaded makan tak abis punya; jawapannya :-

1. "Okay setuju. Kita up lagi RM10,000. Nothing much ler."
2. "Ehh sikit nah! Camni tak nak lah. Tak sama standard dengan kita punya expectation ler."
3. "Ni hantaran kira Rupiah ke Sing dollars? Kita cuma simpan American dollars je."
4. "Kita tak kasi pakai cash ler. Korang pilih nak AMEX ke; Diners ke; boleh kata semua credit card kita ada lah."
5. "Sebagai hadiah upacara masuk minang ni; kita ada siapkan kereta Lambhorgini. Tu anak bujang kita tengah parking kat bawah tu."
6. "Ni korang mintak hantaran ke; mintak duit nak belikan dia baju tidur.Murah nah?"

EiRa
25-11-2008, 04:45 PM
up lagi 20 ribu ke atas...hehe

MOD jr.
25-11-2008, 04:46 PM
adeh...15k....fuh!!!

NEMO
25-11-2008, 04:47 PM
ilek ayamod...tu tgh buat kira2 ni...mana yg boleh kita cantas kos..kita cantas laa...kena tanya otai2 terutama yg kawin byk..:))

miXxer
25-11-2008, 04:48 PM
aku ada RM100 je ni.. yg lain bg post dated chk je leh ka?

aaril
25-11-2008, 04:48 PM
rase2 dah ngam lah tu..ok kot dgn harga rm15k

nemo nak kawin ker???

snowhazel_orange
25-11-2008, 04:49 PM
byk wooo..
time hazel nanti bape ar agaknyer

MOD jr.
25-11-2008, 04:50 PM
ilek ayamod...tu tgh buat kira2 ni...mana yg boleh kita cantas kos..kita cantas laa...kena tanya otai2 terutama yg kawin byk..:))

:))telan air liur aku 15k :D misi mencari bini kije gomen bermula :D :D

BizClub
25-11-2008, 04:50 PM
jeng..jeng..jeng...apakah NEMO akan menamatkan zaman bujangnya???

tunggu episod seterusnya dr NEMO...

MOD jr.
25-11-2008, 04:50 PM
aku ada RM100 je ni.. yg lain bg post dated chk je leh ka?

buleh :D :D takdok hal boh :D

traderfox
25-11-2008, 04:51 PM
Baguih gak ni...bulih budget utk majlis aku nanti...tapi ingat takmo bersanding la, buleh cut cost ke cenggitu?

MOD jr.
25-11-2008, 04:51 PM
mung kahwin jgn lupe aku nemo...aku nok kahwin gok huhuhu

BizClub
25-11-2008, 04:51 PM
ni kira hbs2 bajet dah ni....pling murah...

JamBu
25-11-2008, 04:52 PM
oic
sape nak kawin smpan duit dr skunk k
nnti senang :D:D:D:">:">

L.O.V.E
25-11-2008, 04:52 PM
Anggaran Kos Belanja Perkahwinan

Mas Kahwin

RM 100


Barang-Barang Hantaran

RM 600


Wang Hantaran

RM 7,000 ( nie wit kenduri le)


Cincin Kahwin

RM 1,000




Sewa Pakej Pelamin & Baju Pengantin

RM 1,500


Tempahan Kad Kahwin

RM 500


Upah Jurugambar

RM 800


JUMLAH


RM 11,500



lagi2....apa lagi..~X(~X(

kalau nak murah tak yah sanding.. so tak yah tempah pelamin..

MOD jr.
25-11-2008, 04:53 PM
otai2..silakan cut cost mana yg perlu :D

irama
25-11-2008, 04:53 PM
haaaa..Nemo...

bila tariknya ni?

JamBu
25-11-2008, 04:53 PM
kalau nak murah tak yah sanding.. so tak yah tempah pelamin..

hehehehehe
nmpak nyer LYN ngan NEMO x sanding la
sbb nemo nak murah :D:D:D:D:D:D

kuhik
25-11-2008, 04:54 PM
den kawen hari tu lebih kurang RM17k..support kedua-dua belah pihak...list tak ingat ah...

miXxer
25-11-2008, 04:54 PM
:))telan air liur aku 15k :D misi mencari bini kije gomen bermula :D :D

aku plak nak cari bini keje gomen la.. bnyk kemudahan beb.. :">:">

LuvHoneY
25-11-2008, 04:55 PM
dlu ada uat list mase abg kawen...:D:">
mana pulak poie kertas tue..
tp kena bajed lam 20k..:">..maybe lebey:-?
nemo jgn lupe jemput ceq yer..:D:">

MOD jr.
25-11-2008, 04:55 PM
aku plak nak cari bini keje gomen la.. bnyk kemudahan beb.. :">:">

aku kije gomen...hari2 tengok gomenrianz ni lalu lalang..tapi niat di hati nak cari officer :)):)):)) tu yg payah dapat ~~ plus..umo officer 28 above...aku 25...tak kena la..:p

juri
25-11-2008, 04:56 PM
:))telan air liur aku 15k :D misi mencari bini kije gomen bermula :D :D

cari, jangan tak cari..#:-S

L.O.V.E
25-11-2008, 04:57 PM
hehehehehe
nmpak nyer LYN ngan NEMO x sanding la
sbb nemo nak murah :D:D:D:D:D:D

:eek::eek::eek: apa kena mengena ngan lyn lak nie :-?~X(

MOD jr.
25-11-2008, 04:57 PM
cari, jangan tak cari..#:-S

on da wayyyyyyyyyyyy :D aku nak tunggu kursus nanti ...mesti ramai karo2 sampai huhu :D :">

sarawak_lineup
25-11-2008, 04:59 PM
x cukup lg tu bro...
tu blom masuk khemah.. makanan (catering / gotong royong)
fotograper yg 8 rat tu cokak punyer bai..
klu bini ko tgk kang mesti nak yg stail bru yg siap mcm story book tu...kurang2 rm1500 tu...
yg 7000 riban tu pakai buek kenduri umah pompuan jer tu..tu pun x cukup rasa2 den...den kawin laki bini kat area kl taun lepas den habis 25k...x masuk duit campur bini den lg tu..
selius....~X(~X(~X(

BizClub
25-11-2008, 05:01 PM
ha hah aa...nak kawen bru nk cri bini keja gomen...
nmpak sgt korang nk kawen x ikhlas hi hi hi....

sian jd magsa bakal bini korang hu hu hu...

cri keredhaan allah n mak abah lbh penting...

JamBu
25-11-2008, 05:01 PM
:eek::eek::eek: apa kena mengena ngan lyn lak nie :-?~X(

eh
bkn Nemo nak kawin ngan Lyn ke :D:D:D

miXxer
25-11-2008, 05:02 PM
aku kije gomen...hari2 tengok gomenrianz ni lalu lalang..tapi niat di hati nak cari officer :)):)):)) tu yg payah dapat ~~ plus..umo officer 28 above...aku 25...tak kena la..:p

pekata ekau offer kat eden plak.. :p:p

15k ek kena prepare.. kena cari mamat aras la cmtu.. 100 leh jd 8k.. 3bln lg leh la kawen cmneh.. :)):))

snowhazel_orange
25-11-2008, 05:02 PM
beza belanja kawen melayu ngn bukan melayu berapa ek?

NEMO
25-11-2008, 05:02 PM
x cukup lg tu bro...
tu blom masuk khemah.. makanan (catering / gotong royong)
fotograper yg 8 rat tu cokak punyer bai..
klu bini ko tgk kang mesti nak yg stail bru yg siap mcm story book tu...kurang2 rm1500 tu...
yg 7000 riban tu pakai buek kenduri umah pompuan jer tu..tu pun x cukup rasa2 den...den kawin laki bini kat area kl taun lepas den habis 25k...x masuk duit campur bini den lg tu..
selius....~X(~X(~X(



huhu..kena up lagi la ni..

ratusanRM
25-11-2008, 05:03 PM
bunga telur :D:D:D


kad jemputan :D:D:D


yg lain2 sila tambah....

AlchemisT
25-11-2008, 05:03 PM
Anggaran Kos Belanja Perkahwinan

Mas Kahwin

RM 22.50

Kos Tok Kadi

RM 80

Kursus Kawin

RM 80

Barang-Barang Hantaran

FREE


Wang Hantaran

FREE


Cincin Kahwin

RM 100


Belanja Kenduri

FREE


Sewa Pakej Pelamin & Baju Pengantin

FREE

Mak Andam

FREE

Tempahan Kad Kahwin

FREE


Upah Jurugambar

FREE

Kompang/Hadrah

FREE

JUMLAH


RM 300


mcm ni kan best..

cput
25-11-2008, 05:04 PM
Anggaran Kos Belanja Perkahwinan
1) Kursus Kawin:RM 80
2) Mas Kahwin: RM 100
3) Kos Tok Kadi & 2Saksi:RM 200 (anggap le bagi kadi 100, saksi 50 each)
4) Barang-Barang Hantaran:RM2000 (neh kena pandai shopping-utk L&P)
5) Wang Hantaran:RM 10,000 (skang mana leh bagi 4 angka jer)-tapi neh utk kenduri belah pompuan
6) Cincin Kahwin: RM 2,500 (nanti time susah blh pajak, neh rege utk sepasang cincin)
7) Belanja Kenduri:RM 10,000 (rm10 utk 1000pax siap khemah, siap sajian pengantin, siap hiasan, kek n pakej honeymoon lagik)
8) Sewa Pakej Pelamin & Baju Pengantin:RM 1,500 (min)
9) Tempahan Kad RM100 (dah abeh, org buang gak)
10) Cameraman : RM1000 (if ada kengkawan, guna je khidmat diorg)
11) Kompang/Hadrah: RM 300 (if gi kat IPT, diaorg tak payah bayar, kasi makan je)

if nak save, kenduri buat sekali jer, kad pun buat sekali jer..
pastue gunakan khidmat kengkawan

ratusanRM
25-11-2008, 05:04 PM
sewa khemah.... :D:D:D

traderfox
25-11-2008, 05:05 PM
Sewa mercs lagi huhu....

ratusanRM
25-11-2008, 05:06 PM
Anggaran Kos Belanja Perkahwinan
1) Kursus Kawin:RM 80
2) Mas Kahwin: RM 100
3) Kos Tok Kadi & 2Saksi:RM 200 (anggap le bagi kadi 100, saksi 50 each)
4) Barang-Barang Hantaran:RM2000 (neh kena pandai shopping-utk L&P)
5) Wang Hantaran:RM 10,000 (skang mana leh bagi 4 angka jer)
6) Cincin Kahwin: RM 2,500 (nanti time susah blh pajak, neh rege utk sepasang cincin)
7) Belanja Kenduri:RM 10,000 (rm10 utk 1000pax siap khemah, siap sajian pengantin, siap hiasan, kek n pakej honeymoon lagik
8) Sewa Pakej Pelamin & Baju Pengantin:RM 1,500 (min)
9) Tempahan Kad RM100 (dah abeh, org buang gak)
10) Cameraman : RM1000 (if ada kengkawan, guna je khidmat diorg)
11) Kompang/Hadrah: RM 300 (if gi kat IPT, diaorg tak payah bayar, kasi makan je)

mas kawin RM100 je ke??? bukan n9 RM200 utk anak dara ke?? :D:D:D

NEMO
25-11-2008, 05:07 PM
dlu ada uat list mase abg kawen...:D:">
mana pulak poie kertas tue..
tp kena bajed lam 20k..:">..maybe lebey:-?
nemo jgn lupe jemput ceq yer..:D:">

haaaa..Nemo...

bila tariknya ni?

bajet jer la...bukan aku nak kawin dah..

sarawak_lineup
25-11-2008, 05:07 PM
khemah yg stail bru ni rambu ramba pun koman2 4-5k gak tu...
tak tau la klu2 ekau nak pakai khemah yg jalur biru putih tu atau zink...:D:D:D:D
kekekkeekeke:)):)):))

ratusanRM
25-11-2008, 05:10 PM
total kos... kena ada paling cikai RM20k laaa :D:D:D:D



tu semua belanja kawen utk umah pompuan :((:((:((



umah sendiri lagik...... :(:(

ratusanRM
25-11-2008, 05:10 PM
ko dah x sabar nak nikah ke NEMO ?? :p:p:p

cput
25-11-2008, 05:11 PM
mas kawin RM100 je ke??? bukan n9 RM200 utk anak dara ke?? :D:D:D

alamak..den guno rate selangor..
ic den alamat selangor, mustautin n9..
guna n9 nyer la...

L.O.V.E
25-11-2008, 05:12 PM
total kos... kena ada paling cikai RM20k laaa :D:D:D:D



tu semua belanja kawen utk umah pompuan :((:((:((



umah sendiri lagik...... :(:(

kenapa tak wat sekali je.. kan lebih jimat :p

cput
25-11-2008, 05:12 PM
kalau ko nak low budget, akak buleh tolong ko NEMO..

akak kan wed planner utk low cost..
yang akak bagi tue utk bukan low cost..

ngeh ngeh ngeh ngeh

sarawak_lineup
25-11-2008, 05:12 PM
bergantung pada jemputan gak la..
bleh adjust lg dia punyer kos makanan..khemah berapa biji...
tp jemputan biar ramai..pasal dpt income ckit2 lps kawin nnt..
kira masa selesai majlis nanti...:)paid:)paid

cput
25-11-2008, 05:13 PM
time neh le ko nak guna khidmat member CG neh..

MOD jr.
25-11-2008, 05:14 PM
pekata ekau offer kat eden plak.. :p:p

15k ek kena prepare.. kena cari mamat aras la cmtu.. 100 leh jd 8k.. 3bln lg leh la kawen cmneh.. :)):))

20k -25k kahwin...kuar air mata la ko ttrade nak kumpul banyak tu ..aiyo....ni kalau bini masak nasik jadi tomyam...memang tak berbaloi la 25k tu..insyAllah ada aku inform huhuhu

MOD jr.
25-11-2008, 05:15 PM
so kepada bakal2 isteri...fahami la kesusahan suami anda :)

NEMO
25-11-2008, 05:16 PM
kenduri kasi makan air tea cicah roti jer la..nak jimat ckit

miXxer
25-11-2008, 05:16 PM
kalau ko nak low budget, akak buleh tolong ko NEMO..

akak kan wed planner utk low cost..
yang akak bagi tue utk bukan low cost..

ngeh ngeh ngeh ngeh

budget low cost tu brapo plak ek? :-?:-?

MOD jr.
25-11-2008, 05:17 PM
kenduri kasi makan air tea cicah roti jer la..nak jimat ckit

ko ajak aku, jameq , bock , fella, biskut cicah kopi o..baru rm15 ringgit ..jimat kan :p

kuhik
25-11-2008, 05:18 PM
niat perkahwinan kena betul, amalan plak kena selari dengan niat...

kalau tak, porak peranda nanti..anak-anak dibalas jadi mat rempit dan bohsia..

bukti dan depan mata kita...semoga kita ambil pengajaran..

cput
25-11-2008, 05:18 PM
budget low cost tu brapo plak ek? :-?:-?

5k pun udah buleh..
tapi semua legal ek..

aku takde buat illegal ek..

miXxer
25-11-2008, 05:20 PM
5k pun udah buleh..
tapi semua legal ek..

aku takde buat illegal ek..

murah betoi.. lg 5/6 bln leh kawen la cmneh.. 8->8->

MOD jr.
25-11-2008, 05:21 PM
murah betoi.. lg 5/6 bln leh kawen la cmneh.. 8->8->

tunggu daku :((:((:((

ratusanRM
25-11-2008, 05:21 PM
senang camni la, based on my true story (2003):p:p


Persedian Sebelum Nikah :

1- Kursus Kahwin = RM60

2- Mas Kawin = RM24

3- Upah Nikah = RM60

4- Saksi (RM40 x 2) = RM80

5- Bayaran Masuk Qaryah = RM40

6- Kad Kahwin (Buat Sendiri, Just Beli Dakwat Printer) = RM20

7- Kameraman = Sendiri je :D

8- Pelamin = tiada

9- Mak Andam = tiada


Kos Untuk Pihak Pompuan (Laki kena bayar) :


1- Hantaran = RM3000

2- Barang2 hantaran = RM700

3- Cincin Belah Rotan + Batu = RM400

4- Kompang = RM200

Kos Pihak Lelaki :

1- Jamuan Makan, Katering (RM10 x 700)= RM7000

2- Barang2 Hantaran Beli Sendiri = RM400



mungkin ada lain2 yang den dah lupa :(:(



total semua korang kira la sendiri :((:((:((

NEMO
25-11-2008, 05:22 PM
adess..5k..........ni kawin koboi ker..

ratusanRM
25-11-2008, 05:24 PM
so kepada bakal2 isteri...fahami la kesusahan suami anda :)

sepatutnya camtu la #:-S#:-S#:-S

cput
25-11-2008, 05:24 PM
adess..5k..........ni kawin koboi ker..

iskh..ko neh..
legal ler..
complete all in 1

akak aku dulu kawin, aku yang uruskan, baru rm3500 jer..

semua org terkejut,sebab with that amount aku bleh arrange majlis penuh utk dia..

cput
25-11-2008, 05:25 PM
sepatutnya camtu la #:-S#:-S#:-S

abeh laki pun kena paham gak kepayahan isteri

ratusanRM
25-11-2008, 05:25 PM
nak kira kos pindah rumah lepas kawen lak???


:((:((:((



masa tu baru nak bertapak, keje pun x tentu lagik.... jalan je :D:D:D



rezeki Allah dah tentukan :p:p


keta pun stakat datsun 120y je :D:D:D

sarawak_lineup
25-11-2008, 05:25 PM
kawin seumur idop skali..klu untung 2-3 kali gak rase...:">:">
x kan nak koboi kot...???:-?:-?:-?

miXxer
25-11-2008, 05:26 PM
tunggu daku :((:((:((

mmg tgu ko pon.. tgu anto calon.. :eek::eek:


iskh..ko neh..
legal ler..
complete all in 1

akak aku dulu kawin, aku yang uruskan, baru rm3500 jer..

semua org terkejut,sebab with that amount aku bleh arrange majlis penuh utk dia..

gempak tol.. leh buat bisness dah tu putt.. sure laku neh.. :)paid

ratusanRM
25-11-2008, 05:27 PM
tapi jangan lupa..... salam kaut yg parent ko dapat :)):)):))



nasib la kalu mak bapak korang nak bagi ke, nak buat hak ke ;););)

azmimazda
25-11-2008, 05:27 PM
rate srkg mmg camni kalau nak kawen... aku dulu pun gedebak gedebuk lebih 20k....

NEMO
25-11-2008, 05:28 PM
iskh..ko neh..
legal ler..
complete all in 1

akak aku dulu kawin, aku yang uruskan, baru rm3500 jer..

semua org terkejut,sebab with that amount aku bleh arrange majlis penuh utk dia..

3.5k jer............duit hantaran pun xlepas .....:-?:-?

cput
25-11-2008, 05:28 PM
tapi if ikutkan:

duit hantaran:
1- majlis kenduri belah pompuan
2- duit nak beli barang utk hantaran lelaki
3- duit nak beli doorgift
4- upah mak andam & pelamin
5- upah cameramen

ape lagik ek

ameant
25-11-2008, 05:28 PM
kalau kawin utara-selatan cam aku..kene prepared sewa bas +- 3k skarang ni, pastu sewa 1-2 chalet tuk diorang lepak2 jap n tukar baju.. pastu makan minum ala kadar dlm bas... :D

NEMO
25-11-2008, 05:30 PM
tapi if ikutkan:

duit hantaran:
1- majlis kenduri belah pompuan
2- duit nak beli barang utk hantaran lelaki
3- duit nak beli doorgift
4- upah mak andam & pelamin
5- upah cameramen

ape lagik ek

owh..kire hantaran tu dah pakej sume belanja lain la

metaaura
25-11-2008, 05:30 PM
murah betoi.. lg 5/6 bln leh kawen la cmneh.. 8->8->

mmg patut aku jadi pengapit nak amek berkat :">:">:">

cput
25-11-2008, 05:32 PM
rm3500:

katering : rm550
canopy : rm200 (arabian siap ada hiasan)
doorgift : rm200
kad : rm50
maskahwin & upah (n9) : rm200
pelamin & mak andam : rm750 (7pasang baju)
cameramen :rm1000
cincin : rm500 (utk pompuan aje)

total : rm3450

BizClub
25-11-2008, 05:33 PM
ssh gak nk detail..lain tmpt lain harga...
sini bawang sekilo hrga lain...sana lak harga lain..
daging sini lain..sana lak harga lain huhu..
kan dh lari bajet tu..

cput
25-11-2008, 05:34 PM
owh..kire hantaran tu dah pakej sume belanja lain la

yer..sebab tue tak payah nak pening dah..

cameramen dah include rege utk 2 majlis- so dah save byk
mak andam pun bleh include utk 2 majlis -lagi save

if nak senang buat kat hotel/dewan utk 2 family sekaligus..lagi jimat belanja n masa

ratusanRM
25-11-2008, 05:35 PM
get your wedding advisor from cput :D:D:D:D

cput
25-11-2008, 05:36 PM
org kata if buat kenduri kat umah, masak sendiri lagi senang n murah, betul tapi kena fikir gak

makan penanggah : pagi, lunch n minum petang
makan pengantin
makan tetamu

iskh remeh tol..

skang nej generasi dah tak kenal sesama sedara, maunyer nanti sedara duduk jadi tetamu jer..

nak harap org tua2? adeh, ntah2 dah tak larat..

nak harap parents? iskh..tuan umah kan org penting...

fizex81
25-11-2008, 05:36 PM
budget dalam rm10,000 je lagi tengah gawat ni. harga barang mesti murah punya .aku dulu pun tak sampai rm 8000 je. lagi dengan anak kerabat.
tapi bagi aku, elok lah share dengan bakal isteri. barula tau cara nak hidup susah senang sama2..

cput
25-11-2008, 05:39 PM
tapi bagi aku, elok lah share dengan bakal isteri. barula tau cara nak hidup susah senang sama2..

tapi if laki dah cuci kaki masuk umah, bukan ke kita harus bagi t/jwb untuk kenduri kat laki??

ngeh ngeh ngeh ngeh

baiyee
25-11-2008, 05:40 PM
kita bajet rendah ckit..cari la pompuan yg murah2 ckit..
tu pun klu jumpa..hhihihihi

L.O.V.E
25-11-2008, 05:40 PM
tapi if laki dah cuci kaki masuk umah, bukan ke kita harus bagi t/jwb untuk kenduri kat laki??

ngeh ngeh ngeh ngeh

nanti nak gunakan khidmat cput lah :eek::eek:

cput
25-11-2008, 05:41 PM
nanti nak gunakan khidmat cput lah :eek::eek:

no problem, utk lynn akak bagi diskaun...
artis class punye akak buatkan utk lynn

irfan
25-11-2008, 05:42 PM
canopy, khemah minta tolong geng jawa pasang..harga kawan kawan bole ka?

cput
25-11-2008, 05:43 PM
get your wedding advisor from cput :D:D:D:D

kalau nak low budget nyer wedding bleh le..
kalau ada budget besar, aku tamau le beb...

cput
25-11-2008, 05:43 PM
canopy, khemah minta tolong geng jawa pasang..harga kawan kawan bole ka?

tau takpe..time neh le nak guna khidmat kengkawan...

L.O.V.E
25-11-2008, 05:44 PM
no problem, utk lynn akak bagi diskaun...
artis class punye akak buatkan utk lynn

tah bile tah cput :((

cput
25-11-2008, 05:45 PM
tah bile tah cput :((

eleh..mau kaber line plak...

silverchair959
25-11-2008, 05:47 PM
Anggaran Kos Belanja Perkahwinan

Mas Kahwin - rm100

Kos Tok Kadi/saksi - rm200

Kursus Kawin - rm80

Barang-Barang Hantaran -rm2000

Wang Hantaran - rm10,000

Cincin Kahwin - rm1000

Belanja Kenduri - rm10000

Sewa Pakej Pelamin & Baju Pengantin - rm1500

Mak Andam - rm 1500

Tempahan Kad Kahwin - rm 300

Upah Jurugambar - rm1000

Kompang/Hadrah - rm300


JUMLAH


RM 26, 480



lagi2....apa lagi..~X(~X(

sape dah kawin byk kali tu..sila la anta quotation..senang yg bujang ni nak kumpul duit



just nak tambah sket...cincin kawen ngan fotographer tuh rasanya kena tambah lagi...

cincin - 2k
fotographer - 2.5k (nikah dan sanding)

lain2 plak

sound system - 400
sewa bas - 800 (ikut jarak)

cput
25-11-2008, 05:48 PM
tapi nemo, if ko nak best lagik..

kad buat kat indon - giler cantik
doorgift beli kat bangkok - serendah rm 0.50, tapi cantk giler, tak payah hias2 dah..

p/s : anak kapten aku kawin itu ahri buat kat hotel, doorgift dia rege rm1 je, beli kat bangkok

virtualbiz
25-11-2008, 06:20 PM
tapi nemo, if ko nak best lagik..

kad buat kat indon - giler cantik
doorgift beli kat bangkok - serendah rm 0.50, tapi cantk giler, tak payah hias2 dah..

p/s : anak kapten aku kawin itu ahri buat kat hotel, doorgift dia rege rm1 je, beli kat bangkok

errr...mcm mana nk tempah kad kt indeon ek :D
ada supplier ke? :p

msazmer
25-11-2008, 08:34 PM
tak kawin la aku kalo mcm ni...huhuhu

Syaffieq25
25-11-2008, 08:41 PM
Kesian kt aku...pihak perempuan nk 7k je. tp mak aku beria nk letak 10k. katanya sedara2 lain kawen semua 10k. aku jugk yg menelan air liur.

fazarudin
25-11-2008, 11:52 PM
aku dah bertunang ari ahad itu hari..dgr diorang dok bincang , hantaran RM 6 ribu , pastu nak beli barang2 lain plak , kenduri keluarga puwan yg uruskan termasuk sewa khemah RM2000 ( gile ah ) .. lain2 bajet akan menyusul..

nak kawen pun susah ...kalau ikut adat , mau pokai aku lepas kawen.

hafiy01
26-11-2008, 02:38 AM
cput, kalo rm35k utk 2 belah pihak cukup ke? :-?:-?:-? sbb abg aku kawin dl, catering + khemah dh 12k. kalo 2 majlis, dh 24k. x cmpur pelamin, doorgift, cincin, kad, etc...ape opinion cput?

abahmu
26-11-2008, 02:43 AM
aku kawin dulu abis 30k jgk..sakit gak kepala

MoShed
26-11-2008, 02:45 AM
aduss2...

camni punya penangan...bila la aku nk kawinn...

huhu....adehhh.....isk2 :( :(

asrul07
26-11-2008, 02:45 AM
Sewa Pakej Pelamin & Baju Pengantin - rm1500

ada lagi ker pelamin n baju pengantin harga tu..?

hafiy01
26-11-2008, 02:47 AM
aku kawin dulu abis 30k jgk..sakit gak kepala

sblh pihak? ke dua2? :-? kitorg mmpu kumpul 35k je...kalo x cukup gak, jd andartu la aku :((:((:((

abahmu
26-11-2008, 02:51 AM
sblh pihak? ke dua2? :-? kitorg mmpu kumpul 35k je...kalo x cukup gak, jd andartu la aku :((:((:((

satu pihak je...tau la adik beradik srh buat majlis besar skit..tu yg sakit kepala tu masa tu

fine net
26-11-2008, 02:52 AM
bgs ar ko open thread nie nemo...aku tgk kumpul2 duit nie....tp kumpul2 tetap paras tu je...hehehe...klu ikut biase la..brape agak2 bajetnk kawen nie...tlg ar bg tahu sape2 yg da kawen tu...

hafiy01
26-11-2008, 02:53 AM
satu pihak je...tau la adik beradik srh buat majlis besar skit..tu yg sakit kepala tu masa tu

sblh pihak je? cnfirm andartu! :((:((:((:((

asrul07
26-11-2008, 02:54 AM
Anggaran Kos Belanja Perkahwinan

Mas Kahwin - rm100

Kos Tok Kadi/saksi - rm200

Kursus Kawin - rm80

Barang-Barang Hantaran -rm2000selalu akan lebih

Wang Hantaran - rm10,000

Cincin Kahwin - rm1000 harga emas dah naik.cincin belian sure dpt yg kecik.nak ke beli kalau mcm tu

Belanja Kenduri - rm10000

Sewa Pakej Pelamin & Baju Pengantin - rm1500 susah nak dpt.kalau ada,mesti kurang cantik(dah lama)

Mak Andam - rm 1500

Tempahan Kad Kahwin - rm 300
Upah Jurugambar - rm1000

Kompang/Hadrah - rm300

HONEYMOON XNAK?

JUMLAH


RM 26, 480 mesti lebih kan?..

aidiryatim
26-11-2008, 02:56 AM
mmm.min RM25 K nehhh.. :D

asrul07
26-11-2008, 03:00 AM
Anggaran Kos Belanja Perkahwinan

Mas Kahwin - rm100

Kos Tok Kadi/saksi - rm200

Kursus Kawin - rm80

Barang-Barang Hantaran -rm2000selalu akan lebih

Wang Hantaran - rm10,000

Cincin Kahwin - rm1000 harga emas dah naik.cincin belian sure dpt yg kecik.nak ke beli kalau mcm tu

Belanja Kenduri - rm10000

Sewa Pakej Pelamin & Baju Pengantin - rm1500 susah nak dpt.kalau ada,mesti kurang cantik(dah lama)

Mak Andam - rm 1500

Tempahan Kad Kahwin - rm 300
Upah Jurugambar - rm1000

Kompang/Hadrah - rm300

HONEYMOON XNAK?

JUMLAH


RM 26, 480 mesti lebih kan?..

silverchair959
26-11-2008, 03:07 AM
hanimun mesti mau punya...

dalam negara kalu paling kurang pun 1.5k...

itu kalu mau terbang juga...3k tak boleh lari punya...

JaMeQ
26-11-2008, 04:06 AM
adess..5k..........ni kawin koboi ker..

ntah...pandang rendah pulak korang kat nemo...tgk pos je dah 30k..

apa barang 5k:">

JaMeQ
26-11-2008, 04:08 AM
Anggaran Kos Belanja Perkahwinan

Mas Kahwin - rm100

Kos Tok Kadi/saksi - rm200

Kursus Kawin - rm80

Barang-Barang Hantaran -rm2000selalu akan lebih

Wang Hantaran - rm10,000

Cincin Kahwin - rm1000 harga emas dah naik.cincin belian sure dpt yg kecik.nak ke beli kalau mcm tu

Belanja Kenduri - rm10000

Sewa Pakej Pelamin & Baju Pengantin - rm1500 susah nak dpt.kalau ada,mesti kurang cantik(dah lama)

Mak Andam - rm 1500

Tempahan Kad Kahwin - rm 300
Upah Jurugambar - rm1000

Kompang/Hadrah - rm300

HONEYMOON XNAK?

JUMLAH


RM 26, 480 mesti lebih kan?..
~X(~X(~X(

mcm ni punya gaya ...tak kawen 2 la aku nampaknyer :((

fine net
26-11-2008, 04:12 AM
~X(~X(~X(

mcm ni punya gaya ...tak kawen 2 la aku nampaknyer :((

meq,nape 2 tu kabur kn...tkt kene tarik telinge ke..:)):))

aku pekat kn....:))

JaMeQ
26-11-2008, 04:36 AM
meq,nape 2 tu kabur kn...tkt kene tarik telinge ke..:)):))

aku pekat kn....:))

hissshhh ko nih..aku groan kang...:p

sib baik HQ tgh tidor...#:-S

fine net
26-11-2008, 04:41 AM
hissshhh ko nih..aku groan kang...:p

sib baik HQ tgh tidor...#:-S

:eek::eek:

HQ...:eek::eek:

ko da ade HQ...aku blom ade lg....

tgh kumpul..tp asik paras tu je...:))

bile nk ckup pn x tahu la duit aku nie...:))

sosazr
26-11-2008, 05:04 AM
Wah..panjangnye senarai. Macam maso den plan nak kawen dulu plak...usahnya rancang aje sampai tak kawen-kawen...awek pon kena sobat den mamat lain....

Udahnya den cakap ajo kat omak, den nak kawen. Omak pun cari la calon (ado 4). Pilih yg terbaik dan selamat la den dari gejala nafsu yang dah tak tertahan.

ps: memang den raso menyosal lepas kawen....raso menyosal sangat sebab lambat kawen..kalau den tahu sodap lepas sekolah den nikah.

eLLYaNa
26-11-2008, 05:08 AM
kalau nak nikah & wat kenduri kecik je, majlis kawen wat masa ulangtahun perkahwinan yg ke-10 bole x?
kakakakakakakakaka

silverchair959
26-11-2008, 05:46 AM
kalau nak nikah & wat kenduri kecik je, majlis kawen wat masa ulangtahun perkahwinan yg ke-10 bole x?
kakakakakakakakaka

bleh...tp kena tahan pedih telinga, fizikla dan mental...

bg aku...bleh jer nak buat kenduri kecik2...tp yg susah nyer nak menahan ckp2 org laa...sedara mara...jiran2...kenalan sumer...so nak tak nak kena gak buat majlis persandingan sumer...

ikut aku mmg aku nak buat majlis makan jer...tanak sanding2...tp mak aku ckp nanti apa plak org kata...nah...kat situ nak taknak kena laa buat gak...walaupun malas hahahaha

eLLYaNa
26-11-2008, 05:58 AM
kalau org yg suka bercakap2 mengata org tu nak sponsor majlis xpe gak
kuikuikui

silverchair959
26-11-2008, 06:34 AM
kalau org yg suka bercakap2 mengata org tu nak sponsor majlis xpe gak
kuikuikui

hehehe beser ler tuh...tuh pasal laa wujudnyer perumpamaan mulut tempayan boleh ditutup...mulut manusia siapa yg tahu....

:):):D

Gila Komik
26-11-2008, 06:40 AM
nak khawin da ke nemo???

zaman skrg kl xde dalam minimum 15k - 20k mmg xyah berangan la nak kawin...

eLLYaNa
26-11-2008, 06:55 AM
hehehe beser ler tuh...tuh pasal laa wujudnyer perumpamaan mulut tempayan boleh ditutup...mulut manusia siapa yg tahu....

:):):D

mulut manusia internet bergerak:))
(org kaki gosip):eek:

ratusanRM
26-11-2008, 06:58 AM
hissshhh ko nih..aku groan kang...:p

sib baik HQ tgh tidor...#:-S


HQ tgh tdo brani la :)):)):))



nak den call customer service tak??? :">:">:">

ratusanRM
26-11-2008, 06:59 AM
kalau nak nikah & wat kenduri kecik je, majlis kawen wat masa ulangtahun perkahwinan yg ke-10 bole x?
kakakakakakakakaka

apa salahnya..... ko jadi la perintis :">:">:">:">



sure ramai yg ikut nanti :)paid:)paid

eLLYaNa
26-11-2008, 07:02 AM
apa salahnya..... ko jadi la perintis :">:">:">:">



sure ramai yg ikut nanti :)paid:)paid

mmg nk buat pun
tp mak x bg:))

ratusanRM
26-11-2008, 07:07 AM
kalau bajet kawen guna total post CG amacam :D:D:D



ngeh2....



sure NEMO paling kaya :)):)):))

ladyboss
26-11-2008, 07:12 AM
kadang2 sebab keluarga dan persekitaran yang buat belanja besar. Kalau saya dulu, nak seringkas2 nya, tapi keluarga nak wat besar2 gak. Tambahan pula satu rombongan luar negara mari.

Kadang2 sebab adat ni yang buat mahal padahal sebagai org pompuan saya tak kisah pun, lagi ringkas lagi saya suka.

Good luck kepada yang nak berkahwin ye...ingat jangan buat hutang sangat....nanti menyusahkan hidup di kemudian hari. Kita nak buka buku baru ngan keluarga kita biar bahagia.

pamenan65
26-11-2008, 07:19 AM
nak serbasederhana mai gi kat kampung eden, minangkabau,:)cgrock:)cgrock:)cgrock

pamenan65
26-11-2008, 07:23 AM
nak khawin da ke nemo???

zaman skrg kl xde dalam minimum 15k - 20k mmg xyah berangan la nak kawin...

masih ada tempat yg murah dari itu, xsampai pun RM7000. tupun dah cukup mewah, mari kita persunting gadis minangkabau sumatera.:)cgrock:)cgrock

L.O.V.E
26-11-2008, 08:24 AM
kalau nak nikah & wat kenduri kecik je, majlis kawen wat masa ulangtahun perkahwinan yg ke-10 bole x?
kakakakakakakakaka

:eek::eek::eek: aku pun ingat nak wat camnie :eek::eek:
mak aku pun rasanya dia tak kesah... :eek:
tapi yang highlight merah tu aku tak wat ler :))

badrush
26-11-2008, 08:30 AM
Anggaran Kos Belanja Perkahwinan

Mas Kahwin - rm100

Kos Tok Kadi/saksi - rm200

Kursus Kawin - rm80

Barang-Barang Hantaran -rm2000

Wang Hantaran - rm10,000

Cincin Kahwin - rm1000

Belanja Kenduri - rm10000

Sewa Pakej Pelamin & Baju Pengantin - rm1500

Mak Andam - rm 1500

Tempahan Kad Kahwin - rm 300

Upah Jurugambar - rm1000

Kompang/Hadrah - rm300


JUMLAH


RM 26, 480



lagi2....apa lagi..~X(~X(

sape dah kawin byk kali tu..sila la anta quotation..senang yg bujang ni nak kumpul duit




Kat sini ada beberapa sebab kenapa sekarang hantaran makin mahal. Hah... korang bacalah:-

Sebab:-

1. Anak pompan sorang
2. Anak pompan sekolah tinggi 20 tingkat
3. Anak pompan paling jambu dalam family
4. Anak pompan kerja high post
5. Anak pompan biasa pakai barang branded
6. Anak pompan yang tastenya... berkajang-kajang kalau disenaraikan
7. Kakak belum kahwin; jadi kena kasi double untuk belanja kakaknya sekaligus
8. Anak pompan yang rasa dirinya... lengkap segala-gala
9. Bapak pompan towkay kayu balak; mak pulak bekas eksekutif
10. Anak pompan tu pun jenis ek... semacam jer

Selalunya jawapan yang diberi oleh pihak lelaki kalau hantaran melampau sangat (ni dorang bebual antara family lelaki je):-

1. "Eh! Nak meniaga anak ke pe?" Kadang tu mak bapak ok jer sianak lak lebih-lebih
2. "Kalau pandai masak ke jahit ke; satu hal jugak. Ni asik pandai mekap je."
3. "Camni bilang dorang simpan anak tu dalam store buat perhiasan."
4. "Kalau lawa macam Karishma Kapoor tu takpe jugak. Ni idung pesek macam kena lengnyek je."
5. "Apa dorang ingat kita sedara Bill Gates ke?"
6. "Lupakan sudah budak pompan tu. Nanti mak carik kan yang lebih power dari Catherine Zeta-Jones eh?"

Kata2 dari sebelah pompan yang lelaki ingin sangat nak dengar :-

1. "Ikut suka hatilah. Berapa yang lelaki kasi; kita ambik je. Member tak cerewet."
2. "Takpelah. Kalau tak boleh adakan sekarang; kahwin dulu. Lepas tu bayar pelan-pelan cara instalment."
3. "Jangan bimbang. Korang cuma adakan hantaran je. Duit majlis semua kita sponsor."
4. "Pasal sekarang ni musim great sale sana sini; jadi kita ada staff discount. Korang cuma kasi 10% je."
5. "Berapa korang nak kasi, kasilah. Nak ambik free pun takpe. Anak pompan kita ramai lagi."
6. "Apakata kalau korang ambik kakaknya sekali. Tapi hantaran tetap sama. Kira 2 for the price of 1 ler. Risaulah kakaknya tak kahwin- kahwin."

Kalau kena pulak family lelaki yang loaded makan tak abis punya; jawapannya :-

1. "Okay setuju. Kita up lagi RM10,000. Nothing much ler."
2. "Ehh sikit nah! Camni tak nak lah. Tak sama standard dengan kita punya expectation ler."
3. "Ni hantaran kira Rupiah ke Sing dollars? Kita cuma simpan American dollars je."
4. "Kita tak kasi pakai cash ler. Korang pilih nak AMEX ke; Diners ke; boleh kata semua credit card kita ada lah."
5. "Sebagai hadiah upacara masuk minang ni; kita ada siapkan kereta Lambhorgini. Tu anak bujang kita tengah parking kat bawah tu."
6. "Ni korang mintak hantaran ke; mintak duit nak belikan dia baju tidur.Murah nah?"



ayat tak bleh blah...


:eek::eek::eek:

badrush
26-11-2008, 08:31 AM
takutnyeee nak kawin...

banyak belanja...

demand tinggi....

service ok tak pe jgk..

silverchair959
26-11-2008, 08:34 AM
bajet aku lari gak sket time harga beras naik arituh...

so prepare for the worst case huhuhu

L.O.V.E
26-11-2008, 08:37 AM
belanja kawen nie ikut kemampuan pasangan ler..
takat mana pasangan tu mampu.. takat tu je lah majlis leh buat..
takyah nak pening kepala..

eez99
26-11-2008, 08:40 AM
nak serbasederhana mai gi kat kampung eden, minangkabau,:)cgrock:)cgrock:)cgrock

den urang minang yo....murah ko????samo jo :-?:-?.....kalo dsponsor len cito la...hahahaha...

qreemall
26-11-2008, 08:40 AM
[CENTER]
Kata2 dari sebelah pompan yang lelaki ingin sangat nak dengar :-

1. "Ikut suka hatilah. Berapa yang lelaki kasi; kita ambik je. Member tak cerewet."
2. "Takpelah. Kalau tak boleh adakan sekarang; kahwin dulu. Lepas tu bayar pelan-pelan cara instalment."
3. "Jangan bimbang. Korang cuma adakan hantaran je. Duit majlis semua kita sponsor."
4. "Pasal sekarang ni musim great sale sana sini; jadi kita ada staff discount. Korang cuma kasi 10% je."
5. "Berapa korang nak kasi, kasilah. Nak ambik free pun takpe. Anak pompan kita ramai lagi."
6. "Apakata kalau korang ambik kakaknya sekali. Tapi hantaran tetap sama. Kira 2 for the price of 1 ler. Risaulah kakaknya tak kahwin- kahwin."



yg ni mmg best.....
yg highlite tu yg plg xbole blah....
:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

jomie
26-11-2008, 08:43 AM
RM35000 cukup untuk semua belanje, dari majlis akad nikah hingga malam pertama..hehehe....kalau setakat nak 10 canopy waktu kenduri aje la..tapi kalu nak lebih, tambah la belanje nye

jomie
26-11-2008, 08:44 AM
takutnyeee nak kawin...

banyak belanja...

demand tinggi....

service ok tak pe jgk..

service mende yang dimaksudkan tu????..ngeh ngeh ngeh:eek:

badrush
26-11-2008, 08:44 AM
zaman skang pompuan blaja tinggi2...

keja kerajaan...

sepupu2 belah pompuan kawin,hantaran mahal2...

so,atas alasan tu,harga up lagi...

bg aku bleh je...tak dak masalah...

tapi pas kawin,mkn megi ar..

badrush
26-11-2008, 08:45 AM
service mende yang dimaksudkan tu????..ngeh ngeh ngeh:eek:

service dalam menguruskan umah tangga...

service lain pn termasuk ar...
:eek::eek::eek:

alonso
26-11-2008, 08:47 AM
zaman skang pompuan blaja tinggi2...

keja kerajaan...

sepupu2 belah pompuan kawin,hantaran mahal2...

so,atas alasan tu,harga up lagi...

bg aku bleh je...tak dak masalah...

tapi pas kawin,mkn megi ar..

kalo hantaran mahu tinggi,
servis mahu baek la
:eek::eek::eek::eek:

badrush
26-11-2008, 08:50 AM
kalo hantaran mahu tinggi,
servis mahu baek la
:eek::eek::eek::eek:

aku suka hang...

hang mmg bijak...

bayar mahal,service mesti bagus...

baru berbaloi..

:D:D

alonso
26-11-2008, 08:53 AM
aku suka hang...

hang mmg bijak...

bayar mahal,service mesti bagus...

baru berbaloi..

:D:D

kalo byr mahal2
nak masak pon tak reti,
nak tolong kemas rumah pon malas,
pandai melawa je....
hari tu gak aku ceraikan:eek::eek:

badrush
26-11-2008, 08:55 AM
kalo byr mahal2
nak masak pon tak reti,
nak tolong kemas rumah pon malas,
pandai melawa je....
hari tu gak aku ceraikan:eek::eek:

sengal gak ko ni...

sabo2 ar kalo nak cerai pn..

kita bg tempoh percubaan selama 3bulan..

tak perform gak,up lagi 3bulan...

6 bulan tak perform gak...self terminate..

you r fired..

:D:D:D

bellaluna
26-11-2008, 08:56 AM
aku suka hang...

hang mmg bijak...

bayar mahal,service mesti bagus...

baru berbaloi..

:D:D

tp awas!

kebarangkalian utk mendapat gadis yg da x virgin semakin tinggi. :)paid

bellaluna
26-11-2008, 08:57 AM
kalo byr mahal2
nak masak pon tak reti,
nak tolong kemas rumah pon malas,
pandai melawa je....
hari tu gak aku ceraikan:eek::eek:

mmg byk dwet ko nk kawen lg. :)cgrock

alonso
26-11-2008, 08:58 AM
sengal gak ko ni...

sabo2 ar kalo nak cerai pn..

kita bg tempoh percubaan selama 3bulan..

tak perform gak,up lagi 3bulan...

6 bulan tak perform gak...self terminate..

you r fired..

:D:D:D

sbb da bg masa la aku kene amik tindakan,
tp kalo servis lain tersangatlah tip-top,
aku mgkn akan melanjutkan tempoh tahanan reman
:eek::eek::eek::eek::eek:

jomie
26-11-2008, 08:59 AM
sengal gak ko ni...

sabo2 ar kalo nak cerai pn..

kita bg tempoh percubaan selama 3bulan..

tak perform gak,up lagi 3bulan...

6 bulan tak perform gak...self terminate..

you r fired..

:D:D:D


kalu manjang nak extend
sedor2 dah mengandung
:eek::eek:

ratusanRM
26-11-2008, 08:59 AM
sengal gak ko ni...

sabo2 ar kalo nak cerai pn..

kita bg tempoh percubaan selama 3bulan..

tak perform gak,up lagi 3bulan...

6 bulan tak perform gak...self terminate..

you r fired..

:D:D:D

:o:o:o:o



makin ramai la andartu & janda :)):)):)):))

badrush
26-11-2008, 09:00 AM
tp awas!

kebarangkalian utk mendapat gadis yg da x virgin semakin tinggi. :)paid

time bercinta cek ar siap2...

kalo ada,cop kat peha...

"approve"

:)):(

jomie
26-11-2008, 09:00 AM
tp awas!

kebarangkalian utk mendapat gadis yg da x virgin semakin tinggi. :)paid


asal ade lobang..kalu dah jodoh dgn yg tak virgin, terime aje...

L.O.V.E
26-11-2008, 09:01 AM
ni citer bajet ker citer ape nie:-?

jomie
26-11-2008, 09:01 AM
ni citer bajet ker citer ape nie:-?


merangkumi semua masalah sebelum dan sesudah kawin..kehkeh:eek:

badrush
26-11-2008, 09:01 AM
sbb da bg masa la aku kene amik tindakan,
tp kalo servis lain tersangatlah tip-top,
aku mgkn akan melanjutkan tempoh tahanan reman
:eek::eek::eek::eek::eek:

haha...

lagi ar sengall....

bini ko dah lembik kena bantai...

patut service kat dapur kureng...

jalan pn dah senget..nak masak camna..


:eek::eek::eek:

jomie
26-11-2008, 09:02 AM
haha...

lagi ar sengall....

bini ko dah lembik kena bantai...

patut service kat dapur kureng...

jalan pn dah senget..nak masak camna..


:eek::eek::eek:

alonso yang jalan senget kot pas kawin:eek::eek::)paid

badrush
26-11-2008, 09:03 AM
:o:o:o:o



makin ramai la andartu & janda :)):)):)):))

so,bajet perkahwinan perlu dititik beratkan..

bagi memastikan andartu berkurangan..

(nak elak dari off topic..:eek::eek:)

SOUL86F
26-11-2008, 09:04 AM
tp awas!

kebarangkalian utk mendapat gadis yg da x virgin semakin tinggi. :)paid

cari janda terus kompom xda dara..xyah pening2 kepala..hantaran pun murah leh nego..hahahaha:eek::eek::eek:

L.O.V.E
26-11-2008, 09:05 AM
merangkumi semua masalah sebelum dan sesudah kawin..kehkeh:eek:


buatlah pilihan bijak :)):))

jomie
26-11-2008, 09:06 AM
buatlah pilihan bijak :)):))

Lapor kepada KPDNHEP jika ada sebarang ketidak puas hatian...:eek:

badrush
26-11-2008, 09:08 AM
kalo kira bajet....

sampai bebila la membujang..

tak kawin2...

aku rasa rezki makin murah pas kawin..

jgn risau..

ratusanRM
26-11-2008, 09:08 AM
cari janda terus kompom xda dara..xyah pening2 kepala..hantaran pun murah leh nego..hahahaha:eek::eek::eek:

:eek::eek::eek::eek::eek:



good choice.....



mmg berbaloi :">:">:">:">

bellaluna
26-11-2008, 09:08 AM
asal ade lobang..kalu dah jodoh dgn yg tak virgin, terime aje...

erm.

mmg lar.

tp setiap mlm sebelum tido camane pon kite mesti akan terfikir camane lar rupe bini kite mase 1st time dey all make love dulu.

yg pastinye bkn kite yg wat perasmian. :)):))

badrush
26-11-2008, 09:12 AM
erm.

mmg lar.

tp setiap mlm sebelum tido camane pon kite mesti akan terfikir camane lar rupe bini kite mase 1st time dey all make love dulu.

yg pastinye bkn kite yg wat perasmian. :)):))

susah gak eh...

tapi betul ar...

kalo kita pernah berzina...usah harap la kita dpt pompuan suci...

jomie
26-11-2008, 09:12 AM
erm.

mmg lar.

tp setiap mlm sebelum tido camane pon kite mesti akan terfikir camane lar rupe bini kite mase 1st time dey all make love dulu.

yg pastinye bkn kite yg wat perasmian. :)):))

ala...dah kawin, nak fikir buat mende lagi...layan aje...kuang kuang kuang..takyah pening2...agak2 tak virgin, tambahla cawangan:eek::eek:..kalu tak virgin jugak cawangan tu, nasib la...:)paid:)paid

bellaluna
26-11-2008, 09:13 AM
cari janda terus kompom xda dara..xyah pening2 kepala..hantaran pun murah leh nego..hahahaha:eek::eek::eek:

erm.

molek benar cadangan tuan hambe tue.

kt luar sane bkn xde jande2 yg setanding ngan rozita che wan, cikgu linda jasmine, nora danish pon ade. :)cgrock

SOUL86F
26-11-2008, 09:13 AM
erm.

mmg lar.

tp setiap mlm sebelum tido camane pon kite mesti akan terfikir camane lar rupe bini kite mase 1st time dey all make love dulu.

yg pastinye bkn kite yg wat perasmian. :)):))

mmg agak menghancurkan hati....:(:(

badrush
26-11-2008, 09:13 AM
ala...dah kawin, nak fikir buat mende lagi...layan aje...kuang kuang kuang..takyah pening2...agak2 tak virgin, tambahla cawangan:eek::eek:..kalu tak virgin jugak cawangan tu, nasib la...:)paid:)paid

malang ar para isteri yg dapat ko...

:)):))

jomie
26-11-2008, 09:14 AM
malang ar para isteri yg dapat ko...

:)):))

kuang hajo..kuikuikui:)paid:)paid

SOUL86F
26-11-2008, 09:15 AM
erm.

molek benar cadangan tuan hambe tue.

kt luar sane bkn xde jande2 yg setanding ngan rozita che wan, cikgu linda jasmine, nora danish pon ade. :)cgrock

tp mental n semangat kena tinggi ar...dugaan nya lebih tnggi...si isteri kena la paham suami...walaupun kata xpa terima seadanya tp hati kecil mesti terusik gak...
#:-S#:-S

badrush
26-11-2008, 09:15 AM
erm.

molek benar cadangan tuan hambe tue.

kt luar sane bkn xde jande2 yg setanding ngan rozita che wan, cikgu linda jasmine, nora danish pon ade. :)cgrock

kalo janda camni aku nak....

pastu hantaran standet erra fazira...

bertuah badan.. :D:D:D:D

bellaluna
26-11-2008, 09:16 AM
ala...dah kawin, nak fikir buat mende lagi...layan aje...kuang kuang kuang..takyah pening2...agak2 tak virgin, tambahla cawangan:eek::eek:..kalu tak virgin jugak cawangan tu, nasib la...:)paid:)paid

adeyh.

dwet lg.

kalo 20k da jadik 40k pulak. :)):))

ratusanRM
26-11-2008, 09:16 AM
erm.

molek benar cadangan tuan hambe tue.

kt luar sane bkn xde jande2 yg setanding ngan rozita che wan, cikgu linda jasmine, nora danish pon ade. :)cgrock

perghhh... itu semua high mantenan..... ~X(~X(~X(


serupa je macam kawen anak dara :D:D:D

jomie
26-11-2008, 09:16 AM
kalo janda camni aku nak....

pastu hantaran standet erra fazira...

bertuah badan.. :D:D:D:D


wah wah wah..itu kawin ikut nafsu la tu..:)paid:)paid

jomie
26-11-2008, 09:17 AM
adeyh.

dwet lg.

kalo 20k da jadik 40k pulak. :)):))

takpe..pelaburan itu perniagaan:eek::eek:

eLLYaNa
26-11-2008, 09:18 AM
:eek::eek::eek: aku pun ingat nak wat camnie :eek::eek:
mak aku pun rasanya dia tak kesah... :eek:
tapi yang highlight merah tu aku tak wat ler :))

lepas nikah tros gi honeymoon:))
x yah letih2kan diri berkenduri kendara:eek:

ulangtahun ke-10 wat majlis sanding
ulangtahun ke-20 honeymoon lagi

:eek::eek::eek::eek::eek:

badrush
26-11-2008, 09:18 AM
wah wah wah..itu kawin ikut nafsu la tu..:)paid:)paid

aku nak membela nasib diorang ni....

kesian..

eLLYaNa
26-11-2008, 09:18 AM
ek eleh bella ni
ni kang ade lg thread kena pindah ke chit chat ni kang

alonso
26-11-2008, 09:19 AM
aku nak membela nasib diorang ni....

kesian..

nak bela ke nak belai???:)):eek:

badrush
26-11-2008, 09:19 AM
perghhh... itu semua high mantenan..... ~X(~X(~X(


serupa je macam kawen anak dara :D:D:D

tau tak pe...

cam erra..

hantaran je murah..

tapi maintenance mengalahkan BMW..

:eek::eek:

bellaluna
26-11-2008, 09:20 AM
susah gak eh...

tapi betul ar...

kalo kita pernah berzina...usah harap la kita dpt pompuan suci...

tp ade satu cara.

selidik lar gadis yg kite jumpe tue.

kalo x virgin biase lar.

kalo virgin, kite rasmikan lar.

lps tue kawen ngan dier.

tp neyh hanye utk penzina lar. :)):))

L.O.V.E
26-11-2008, 09:20 AM
lepas nikah tros gi honeymoon:))
x yah letih2kan diri berkenduri kendara:eek:

ulangtahun ke-10 wat majlis sanding
ulangtahun ke-20 honeymoon lagi

:eek::eek::eek::eek::eek:

menarik gak idea ko nie :eek:

badrush
26-11-2008, 09:21 AM
nak bela ke nak belai???:)):eek:

belai tu sudah pasti..

membelai menggunakan bedak pureen seperti bayi...

:)):))

bellaluna
26-11-2008, 09:21 AM
perghhh... itu semua high mantenan..... ~X(~X(~X(


serupa je macam kawen anak dara :D:D:D

untungkan ustad?

yer lar.

anak da besar2 tp body mengalahkan anak dara. #:-S#:-S

alonso
26-11-2008, 09:22 AM
untungkan ustad?

yer lar.

anak da besar2 tp body mengalahkan anak dara. #:-S#:-S

tu yg sedap tu
montok je
experience jgn ckp la
tip-top
:eek::eek::eek:

badrush
26-11-2008, 09:22 AM
tp ade satu cara.

selidik lar gadis yg kite jumpe tue.

kalo x virgin biase lar.

kalo virgin, kite rasmikan lar.

lps tue kawen ngan dier.

tp neyh hanye utk penzina lar. :)):))

ni la kes cam bebudak zaman skang..

test dulu sebnelum kawin..

silap test,mengandung...

blajar sains tgkt 3 ar ni..kelas selalu ponteng..


:eek::eek:

bellaluna
26-11-2008, 09:27 AM
ni la kes cam bebudak zaman skang..

test dulu sebnelum kawin..

silap test,mengandung...

blajar sains tgkt 3 ar ni..kelas selalu ponteng..


:eek::eek:

stanby lar prostino. :p:p

bellaluna
26-11-2008, 09:28 AM
tu yg sedap tu
montok je
experience jgn ckp la
tip-top
:eek::eek::eek:

alonso yg pervert. :eek::eek:

badrush
26-11-2008, 09:29 AM
stanby lar prostino. :p:p

pengalaman tinggi ar ko ni..

aku tak terpk plak..
:D:D

eLLYaNa
26-11-2008, 09:29 AM
da dr td dok offtopic je bebudak neh

jomie
26-11-2008, 09:30 AM
pengalaman tinggi ar ko ni..

aku tak terpk plak..
:D:D

ade pernah lalui la tu situasi camtuh..:eek::eek::)paid

jomie
26-11-2008, 09:31 AM
da dr td dok offtopic je bebudak neh


ellyana..dah kawin ke?..ngehngehngeh:eek:

L.O.V.E
26-11-2008, 09:31 AM
da dr td dok offtopic je bebudak neh

jap gi kena moved thread nie :))

SmartEddy
26-11-2008, 09:32 AM
... i say man, begini saja laaaa, kalau dah nak kahwin tu, buat macam nak beli kereta laaaa, kalau nak beli kereta ada kita fikir2 lagi, buat loan bayar bulan2.. kereta sampai RM140K pun kau orang sanggup beli siap bayar RM3K tiap2 bulan inikan pula nak kahwin.

... bila dah kahwin instalment bulan2 buleh pakat2 bayarkan?.. jangan bagitahu kat family bini kita tu yang kita pakat2 bayar. RM20K -RM40K dalam 3 tahun settle laaa.

... :)

badrush
26-11-2008, 09:33 AM
berbalik kepada tajuk....

mas kahwin ntok selangor masih rm 80..

tempat lain brape??

Kurma
26-11-2008, 09:34 AM
30k okay...agak selesa.....


( rokok kenduri sedia dak???.....elaun tol/duit minyak utk pengiring raja sehari kena kira gak kalau lawan org luar daerah/negeri....)

pastu.....RM selepas kawin....nk berjalan2 suai kenal dgn sedara mara kedua belah pihak...pastu kalau dgn ellyana...mesti kos mesti mahai lagi....n g honeymoon lagi.....nk beli brg2 rumah nk masuk rumah lagi.....ini semua kena ambil kira jugak bukan setakat pada sebelum dan hari perkahwinan tersebut....bila di jumlah kos ini...sendiri mau ingat...yg penting perbelanjaan selepas hari perkahwinan......itu penting.....:D:D:D

alonso
26-11-2008, 09:35 AM
berbalik kepada tajuk....

mas kahwin ntok selangor masih rm 80..

tempat lain brape??

negeri sembilan mahal skit kot..
aku ingat nak pegi kursus kawin la:eek:

jomie
26-11-2008, 09:37 AM
negeri sembilan mahal skit kot..
aku ingat nak pegi kursus kawin la:eek:

jangan praktikal kawin dah la..kehkehkeh

bellaluna
26-11-2008, 09:44 AM
ellyana..dah kawin ke?..ngehngehngeh:eek:

haha.

kalo ko berhajat pastikan dlm bank ko ade 7 or 8 angke. :)):))

bellaluna
26-11-2008, 09:46 AM
30k okay...agak selesa.....


( rokok kenduri sedia dak???.....elaun tol/duit minyak utk pengiring raja sehari kena kira gak kalau lawan org luar daerah/negeri....)

pastu.....RM selepas kawin....nk berjalan2 suai kenal dgn sedara mara kedua belah pihak...pastu kalau dgn ellyana...mesti kos mesti mahai lagi....n g honeymoon lagi.....nk beli brg2 rumah nk masuk rumah lagi.....ini semua kena ambil kira jugak bukan setakat pada sebelum dan hari perkahwinan tersebut....bila di jumlah kos ini...sendiri mau ingat...yg penting perbelanjaan selepas hari perkahwinan......itu penting.....:D:D:D

kalo aku nk byr mas kawen jerk ok x?

pastue cam aku ckp sebelom neyh hantaran aku kasik 2 bulan sekali sampai abes. :D:D

jomie
26-11-2008, 09:46 AM
haha.

kalo ko berhajat pastikan dlm bank ko ade 7 or 8 angke. :)):))


no hal...kalu ellyana nak, aku on je...:)paid:)paid

Lynn_81
26-11-2008, 09:49 AM
oh...budget kawen ker...kiter dulu ader gak dlm 50-60k.
so start saving ler yer nemo..:)

alonso
26-11-2008, 09:49 AM
oh...budget kawen ker...kiter dulu ader gak dlm 50-60k.
so start saving ler yer nemo..:)

mahalnya.???
korang wat majlis dlm hotel ke????

jomie
26-11-2008, 09:50 AM
mahalnya.???
korang wat majlis dlm hotel ke????

majlis berkhatan sekali kot...:eek::eek:

eLLYaNa
26-11-2008, 09:52 AM
30k okay...agak selesa.....


( rokok kenduri sedia dak???.....elaun tol/duit minyak utk pengiring raja sehari kena kira gak kalau lawan org luar daerah/negeri....)

pastu.....RM selepas kawin....nk berjalan2 suai kenal dgn sedara mara kedua belah pihak...pastu kalau dgn ellyana...mesti kos mesti mahai lagi....n g honeymoon lagi.....nk beli brg2 rumah nk masuk rumah lagi.....ini semua kena ambil kira jugak bukan setakat pada sebelum dan hari perkahwinan tersebut....bila di jumlah kos ini...sendiri mau ingat...yg penting perbelanjaan selepas hari perkahwinan......itu penting.....:D:D:D
aik pakcik kurma neh
memandai2 je petik nama org
hantaran aku 1k x cukup murah ke?(refer thread bape jumlah hantaran)
barang2 umah da ade, tinggal sediakan umah je (asalkan ade tanah/ruang aku nak set up landscape)

Lynn_81
26-11-2008, 09:53 AM
mahalnya.???
korang wat majlis dlm hotel ke????

eh...mcm mana tau nie..:-?:-?
hang pernah skodeng kat friendster sayer ker?:-?:-?

Lynn_81
26-11-2008, 09:53 AM
majlis berkhatan sekali kot...:eek::eek:


mangkuk ko jomie...:)):))

bellaluna
26-11-2008, 09:54 AM
aik pakcik kurma neh
memandai2 je petik nama org
hantaran aku 1k x cukup murah ke?(refer thread bape jumlah hantaran)
barang2 umah da ade, tinggal sediakan umah je (asalkan ade tanah/ruang aku nak set up landscape)

erk.. :o:o

kuhik
26-11-2008, 09:55 AM
bajet RM1k untuk kasi makan anak-anak yatim..

aidiryatim
26-11-2008, 09:57 AM
bajet RM1k untuk kasi makan anak-anak yatim..

yg neh x pnh dgr lg.. maybe ramai yg wat.. tp low profile:D.
p/s:kuhik camner?

badrush
26-11-2008, 09:58 AM
negeri sembilan mahal skit kot..
aku ingat nak pegi kursus kawin la:eek:

ko tak pi lagi kursus??

aku walaupun tak dak calon,awek pn tak dak...

aku pi gak...dah selamat dah..

Lynn_81
26-11-2008, 10:00 AM
ko tak pi lagi kursus??

aku walaupun tak dak calon,awek pn tak dak...

aku pi gak...dah selamat dah..

Bagus ler tuh...aper2 hal..
leh lah hang kawen terus..:)):))

badrush
26-11-2008, 10:01 AM
Bagus ler tuh...aper2 hal..
leh lah hang kawen terus..:)):))

dah kalo bakal bini aku tak pi lagi??

kena tggu plak..

alonso
26-11-2008, 10:02 AM
dah kalo bakal bini aku tak pi lagi??

kena tggu plak..

apsal tak pegi sama2?:eek:

eLLYaNa
26-11-2008, 10:03 AM
ko tak pi lagi kursus??

aku walaupun tak dak calon,awek pn tak dak...

aku pi gak...dah selamat dah..

sijil kursus kawen thn 2002 laku lg x?:))
da la amek kat ipoh:eek:

Lynn_81
26-11-2008, 10:05 AM
dah kalo bakal bini aku tak pi lagi??

kena tggu plak..


em....tul gak...
so wat ladies yg masih single kat CG nie
korang gi ler krusus kawen...
mana ler tau tersangkut kat badrush nie..:)):))

bellaluna
26-11-2008, 10:05 AM
Bagus ler tuh...aper2 hal..
leh lah hang kawen terus..:)):))

belom abes tok kadi nikahkan dier da sambut. :)cgrock

eLLYaNa
26-11-2008, 10:06 AM
erk.. :o:o

apesal ko?:-?

alonso
26-11-2008, 10:06 AM
sijil kursus kawen thn 2002 laku lg x?:))
da la amek kat ipoh:eek:

laku lagi
asalkan teknik2 servis still ingat
:eek::eek::eek::eek:

eLLYaNa
26-11-2008, 10:09 AM
haha.

kalo ko berhajat pastikan dlm bank ko ade 7 or 8 angke. :)):))

7 0 8 angka tu termasuk 0 ke atau .000 skali?:-?:eek::eek::eek:

eLLYaNa
26-11-2008, 10:09 AM
laku lagi
asalkan teknik2 servis still ingat
:eek::eek::eek::eek:

dah jgn nak start off topic:mad:

bellaluna
26-11-2008, 10:09 AM
laku lagi
asalkan teknik2 servis still ingat
:eek::eek::eek::eek:

ternyata ISA x mampu menyekat kemiangan anda. :eek::eek:

bellaluna
26-11-2008, 10:11 AM
7 0 8 angka tu termasuk 0 ke atau .000 skali?:-?:eek::eek::eek:

ngee~~ :D:D

alar brg2 perabot sume da ade kan?

tinggal nk carik umah jerk lar. :p:p

eLLYaNa
26-11-2008, 10:13 AM
ngee~~ :D:D

alar brg2 perabot sume da ade kan?

tinggal nk carik umah jerk lar. :p:p

umah kena byk bilik, nanti anak ramai:))

bellaluna
26-11-2008, 10:16 AM
umah kena byk bilik, nanti anak ramai:))

da cam alonso plak elly neyh. :eek::eek:

4 ker 5 bilik ok da kot.

sat g ramai2 sgt anak nnt nk kene beli bas lg. :)paid

Lynn_81
26-11-2008, 10:17 AM
belom abes tok kadi nikahkan dier da sambut. :)cgrock

haahaha...itu mcm pun ader ker?:))

badrush
26-11-2008, 10:19 AM
laku lagi
asalkan teknik2 servis still ingat
:eek::eek::eek::eek:

cam sijil aku tak dak expired...

senang..
tak payah renew..

bellaluna
26-11-2008, 10:19 AM
haahaha...itu mcm pun ader ker?:))

byk sgt kursus dier pegi. :)):))

badrush
26-11-2008, 10:20 AM
em....tul gak...
so wat ladies yg masih single kat CG nie
korang gi ler krusus kawen...
mana ler tau tersangkut kat badrush nie..:)):))

songall...

:eek::eek:

badrush
26-11-2008, 10:20 AM
apsal tak pegi sama2?:eek:

aku tak dak calon ar...

::D:D:D

bellaluna
26-11-2008, 10:22 AM
aku tak dak calon ar...

::D:D:D

myra camane? :D:D

akuinsan
26-11-2008, 10:23 AM
aiseh..baru prasan ade thread nih..menarik nih.:))

alonso
26-11-2008, 10:23 AM
aku tak dak calon ar...

::D:D:D

pegilah dgn kawan2 laki:eek:

badrush
26-11-2008, 10:24 AM
myra camane? :D:D

myra mana pandang laki cam aku...

:D:D

bellaluna
26-11-2008, 10:25 AM
pegilah dgn kawan2 laki:eek:

aku cadangkan yg berbaju pink. :eek::eek:

belanje kawen pon bole cite. :)cgrock

badrush
26-11-2008, 10:25 AM
pegilah dgn kawan2 laki:eek:

kwn laki aku semua berpasangan..

aku g sorang2....

bajet leh dpt kat kursus...

semua berpasangan plak..hempes...

badrush
26-11-2008, 10:28 AM
aku cadangkan yg berbaju pink. :eek::eek:

belanje kawen pon bole cite. :)cgrock

tak payah kuar duit...

free2 je dia bg..

:eek::eek:

Lynn_81
26-11-2008, 10:29 AM
songall...

:eek::eek:

aper plak betul ler tuh...

kiter tolong wat promotion gi taw..

kalau si alonso tuh x payah wat promotion..

:eek::eek::eek:

Lynn_81
26-11-2008, 10:30 AM
byk sgt kursus dier pegi. :)):))


patut ler..:)):))
bell ikut berapa krusus plak?:-?:-?

badrush
26-11-2008, 10:32 AM
aper plak betul ler tuh...

kiter tolong wat promotion gi taw..

kalau si alonso tuh x payah wat promotion..

:eek::eek::eek:

kat thread ni semua bincang nak kawin dah..

ko promote kat thred kelab bujang...

komfem dapat punya...dapat maki..

:eek::eek:

bellaluna
26-11-2008, 10:33 AM
myra mana pandang laki cam aku...

:D:D

mane ko tau? :-?:-?

badrush
26-11-2008, 10:36 AM
mane ko tau? :-?:-?

aku tak punya ape2....

aku hanyalah insan biasa...

biarla dia pilih lelaki terbaik ntok dirinya...

aku ibarat pungguk rindukan bulan...

:eek::eek:

bellaluna
26-11-2008, 10:38 AM
patut ler..:)):))
bell ikut berapa krusus plak?:-?:-?

blom pernah pegi lg.

tp kalo bole nk amek sub kursus berpoligami jerk. :D:D

Lynn_81
26-11-2008, 10:38 AM
kat thread ni semua bincang nak kawin dah..

ko promote kat thred kelab bujang...

komfem dapat punya...dapat maki..

:eek::eek:

hahahaha...kecian nyer..:))

ler boleh lah tuh...

sambil menyelam minum air..:D

Lynn_81
26-11-2008, 10:39 AM
blom pernah pegi lg.

tp kalo bole nk amek sub kursus berpoligami jerk. :D:D

Ma...aii...hang nak simpan berapa nie?:))

bellaluna
26-11-2008, 10:40 AM
aku idam2kan satu jerk.

nnt nk beli couple ring white gold punye. :)cgrock

cute sgt2. :)):))

badrush
26-11-2008, 10:40 AM
blom pernah pegi lg.

tp kalo bole nk amek sub kursus berpoligami jerk. :D:D

ko blum g kursus kawin,tapi nak gi kursus poligami...

rakus tol ko nih..

:eek::eek::eek:

badrush
26-11-2008, 10:41 AM
hahahaha...kecian nyer..:))

ler boleh lah tuh...

sambil menyelam minum air..:D

minum air laut aku tak nak...

selain tu bleh la.. :D:D

Lynn_81
26-11-2008, 10:41 AM
aku idam2kan satu jerk.

nnt nk beli couple ring white gold punye. :)cgrock

cute sgt2. :)):))


Romantik gak bell nie yer..:D:D:p

Lynn_81
26-11-2008, 10:42 AM
minum air laut aku tak nak...

selain tu bleh la.. :D:D


Ukie ler...air kat swimming pool ler...

boleh ler hang cuci mata plak..:p:))

badrush
26-11-2008, 10:43 AM
skang cincin belah rotan brape??

cincin tunang plak brape??

plus cincin nikah brape ringgit??

beli siap2....senang..takut harga emas naik..

bellaluna
26-11-2008, 10:45 AM
Ma...aii...hang nak simpan berapa nie?:))

niat tue cume nk menolong kaum wanita. :">:">

bellaluna
26-11-2008, 10:46 AM
Romantik gak bell nie yer..:D:D:p

ahaha.

tue impian jerk. :)cgrock

kalo tercapai alhamdulillah. :):)

bellaluna
26-11-2008, 10:48 AM
skang cincin belah rotan brape??

cincin tunang plak brape??

plus cincin nikah brape ringgit??

beli siap2....senang..takut harga emas naik..

sumer harge ade.

ikut bajet ko ler. :)paid

mrjuice
26-11-2008, 10:48 AM
NEMO jangan kahwin dulu.ko x puas lagi main DOTA tue.huhuhuhu

Lynn_81
26-11-2008, 10:49 AM
skang cincin belah rotan brape??

cincin tunang plak brape??

plus cincin nikah brape ringgit??

beli siap2....senang..takut harga emas naik..

em...boleh gak kalau hang nak beli utk standby...

tp muat ker jari dier tuh nanti..:-?:-?

Lynn_81
26-11-2008, 10:50 AM
niat tue cume nk menolong kaum wanita. :">:">

betul ker...em...:D:D:p

Lynn_81
26-11-2008, 10:50 AM
ahaha.

tue impian jerk. :)cgrock

kalo tercapai alhamdulillah. :):)

takpe.. pelan2 ler..:):)