PDA

View Full Version : Kesihatan: perubatan secara batin di shah alam, sapa tau


questcom
23-11-2008, 10:46 PM
salam semua, mm aku tak tau nak post thread, pasal kesihatan kat mana sbb tak ada langsung forum kesihatan,
mmm aku nak tanya, ada sapa2 tau dak, kat mana nak cari, seorang pengamal perubatan tradisional bernama en man kat shah alam.
dia buat macam2 perubatan tradsional, terutama breast cancer, sapa kena breast cancer dia turih ngan pisau , then dia bawak keluar ketulan tu , dia buat pembedahan batin, pesakit tak rasa sakit, tapi sedar dah boleh nampak dia tengah buang ketulan tu.
pesakit dia dari mat salleh hingga la ke orng kita , dari pagi jam 6 pagi dah ada orng p beratur ambik no.
ada sapa2 tau dak contact no dan alamat terbaru en man ni. urgent. tq. pusat rawatan dia apa nama pun aku tak tau, informer aku yng pernah berubat kat dia hanya ingat nama dia saja en man, sbb dah lama dia baik dari breast cancer, dia p check mamogram tak ada apa dah.

eboss
23-11-2008, 11:11 PM
salam semua, mm aku tak tau nak post thread, pasal kesihatan kat mana sbb tak ada langsung forum kesihatan,
mmm aku nak tanya, ada sapa2 tau dak, kat mana nak cari, seorang pengamal perubatan tradisional bernama en man kat shah alam.
dia buat macam2 perubatan tradsional, terutama breast cancer, sapa kena breast cancer dia turih ngan pisau , then dia bawak keluar ketulan tu , dia buat pembedahan batin, pesakit tak rasa sakit, tapi sedar dah boleh nampak dia tengah buang ketulan tu.
pesakit dia dari mat salleh hingga la ke orng kita , dari pagi jam 6 pagi dah ada orng p beratur ambik no.
ada sapa2 tau dak contact no dan alamat terbaru en man ni. urgent. tq. pusat rawatan dia apa nama pun aku tak tau, informer aku yng pernah berubat kat dia hanya ingat nama dia saja en man, sbb dah lama dia baik dari breast cancer, dia p check mamogram tak ada apa dah.

calling calling warga CG Shah Alam meh tolong sahabat kita nie...

questcom
24-11-2008, 12:13 PM
mm calling, ada sorang tau maihero, tak sempat nak tanya maihero dlm mv contact no orng ni.
sapa2 tau sila kasi contact no , and lokasi orng ni kat mana .
dia buat perubatan secara batin, macam2 penyakit.

questcom
24-11-2008, 12:31 PM
jenuh la aku nak upkan thread ni sampai la jumpa contact no org ni..

gambate
24-11-2008, 12:37 PM
salam semua, mm aku tak tau nak post thread, pasal kesihatan kat mana sbb tak ada langsung forum kesihatan,
mmm aku nak tanya, ada sapa2 tau dak, kat mana nak cari, seorang pengamal perubatan tradisional bernama en man kat shah alam.
dia buat macam2 perubatan tradsional, terutama breast cancer, sapa kena breast cancer dia turih ngan pisau , then dia bawak keluar ketulan tu , dia buat pembedahan batin, pesakit tak rasa sakit, tapi sedar dah boleh nampak dia tengah buang ketulan tu.
pesakit dia dari mat salleh hingga la ke orng kita , dari pagi jam 6 pagi dah ada orng p beratur ambik no.
ada sapa2 tau dak contact no dan alamat terbaru en man ni. urgent. tq. pusat rawatan dia apa nama pun aku tak tau, informer aku yng pernah berubat kat dia hanya ingat nama dia saja en man, sbb dah lama dia baik dari breast cancer, dia p check mamogram tak ada apa dah.

up sikit..#:-S

myeasymoney
24-11-2008, 12:41 PM
ayuh warga shah alam... tak kan tak ada yang tahu kut...

kalau ada, aku nak juga bawa anak berubat ( Thalasemia ), kalau boleh...

ezis2u
24-11-2008, 12:42 PM
aku memang dok shah alam tapi tak pernah lak dengar citer nih, klu dah siap mat saleh pun g berubat ni dah kira tahap glamer gaban pengamal perubatan nih...aku cuber tanya member2 aku klu ada yang tahu...

metaaura
24-11-2008, 12:49 PM
metaaura, gambate, myeasymoney, abbas, rafina_80
tuan gambate tak tau eh???

dasat tu toreh ngan pisau tak rase pape2 tak letak bius eh? nnt kalo da ade sape tau meh la cite pengalaman sikit2

328i
24-11-2008, 12:52 PM
ok,,, bro aku ada tau 1 tempat,,,,tapi x tau lah samada sama mcm yg dimaksudkan....
di seksyen 8 shah alam....
cari restoran AZIRA....
dia kat area tu la....masuk ikut IPD shah alam tu...dlm Kaw perumahan...
dulu aku rasa ada kawan berubat kat situ,,,cancer buah dada,,,,,no tel dan alamat betul aku x tau laaa,,,,
tp lokasi dia kat situ,,,,
dia memang buat mcm klinik,,,
tp rawatan secara batin....

questcom
24-11-2008, 12:58 PM
a'ah kawan aku dulu dia p 8 tahun lepas, dia kata dulu kat seksyen berapa tah ada kawan aku sebut aku lupa, now dia kata dah pindah tempat baru tapi kat shah alam juga la, now sampai jam 6 pagi kena p beratur ambik no.

zurivas
24-11-2008, 12:59 PM
ok,,, bro aku ada tau 1 tempat,,,,tapi x tau lah samada sama mcm yg dimaksudkan....
di seksyen 8 shah alam....
cari restoran AZIRA....
dia kat area tu la....masuk ikut IPD shah alam tu...dlm Kaw perumahan...
dulu aku rasa ada kawan berubat kat situ,,,cancer buah dada,,,,,no tel dan alamat betul aku x tau laaa,,,,
tp lokasi dia kat situ,,,,
dia memang buat mcm klinik,,,
tp rawatan secara batin....

yup area tuh...

questcom
24-11-2008, 01:03 PM
kawan aku la dia p berubat situ, kat en man ni , dia kat tak rasa sakit, en man tu keluarkan ketulan kat breast dia macam kuar, perut ikan, en man panggil waris tengok benda tu.
pehtu ada kawan dia dah buang breast sebelah, en man ni sedut ngan straw dok sedut saki baki kotor kanser ni.
ni la aku dok cari contact details. kawan aku kata p kali pertama dia check dulu kena penyakit apa then seminggu tu baru mai dia buat treatment.

eboss
24-11-2008, 01:09 PM
Minta member area sec 8 pi servay dulu lepas tu kasi info. Tuan tanah dok up saja nie

questcom
24-11-2008, 01:10 PM
ayuh warga shah alam... tak kan tak ada yang tahu kut...

kalau ada, aku nak juga bawa anak berubat ( Thalasemia ), kalau boleh...

thalasemia ni hang cari buah delima kampung banyak2 kasi anak hang makan, amalkan benda ni , jangan kasi makan hati ayam sbb nabi tak galakkan makan organ dalaman. then kalau nak cuba tempat aku dok cari pun tak pa , semua ikhtiar , tapi jangan kasi makan hati ayam tu la. kasi makan buah delima kampung banyak2.pehtu hang p check doctor tengok apa kesan.

questcom
24-11-2008, 01:18 PM
Minta member area sec 8 pi servay dulu lepas tu kasi info. Tuan tanah dok up saja nie

thank you bro, sbb ada lagi satu kes mak kawan aku , sakit first cancer in malaysia , doctor pun tak tau cancer apa, belum tercatat di malaysia lagi , virus africa, even depa tak pernah p africa. sampai muka dia jadi rompong tak ada isi. tu la if dapat contact details nak p berubat sana pulak.

gambate
24-11-2008, 01:21 PM
metaaura, gambate, myeasymoney, abbas, rafina_80
tuan gambate tak tau eh???

dasat tu toreh ngan pisau tak rase pape2 tak letak bius eh? nnt kalo da ade sape tau meh la cite pengalaman sikit2

amboi hang..mementang aku tok dukun siam celop..semua hang kata aku tau noo:)):)):))

questcom
24-11-2008, 01:43 PM
ok,,, bro aku ada tau 1 tempat,,,,tapi x tau lah samada sama mcm yg dimaksudkan....
di seksyen 8 shah alam....
cari restoran AZIRA....
dia kat area tu la....masuk ikut IPD shah alam tu...dlm Kaw perumahan...
dulu aku rasa ada kawan berubat kat situ,,,cancer buah dada,,,,,no tel dan alamat betul aku x tau laaa,,,,
tp lokasi dia kat situ,,,,
dia memang buat mcm klinik,,,
tp rawatan secara batin....

mintak tolong contact kawan yng berubat kat situ, dia ada tak contact no dia. if orng yng ubat dia tu nama en man sah la orng yng sama. then mintak contact detail tempat tu.
terima kasih banyak2.

questcom
24-11-2008, 05:29 PM
ok bro semua terima kasih diatas post post yng diberikan, yng seksyen 8 tu , tu opis lama dia
sekarang dia dah pindah opis baru dia spt alamat di bawah:

pusat rawatan herbapaty warisan
no 15&15b jln anggerik doritis,
bb31/bb seksyen 31, kota kemuning.
shah alam no tel : 0351210098/035120366

ahib0205
24-11-2008, 05:32 PM
thank you bro, sbb ada lagi satu kes mak kawan aku , sakit first cancer in malaysia , doctor pun tak tau cancer apa, belum tercatat di malaysia lagi , virus africa, even depa tak pernah p africa. sampai muka dia jadi rompong tak ada isi. tu la if dapat contact details nak p berubat sana pulak.

Allahu akbar! ok2 nanti saya tolong tanya-tanya kan sapa tau

ahib0205
24-11-2008, 05:34 PM
ok bro semua terima kasih diatas post post yng diberikan, yng seksyen 8 tu , tu opis lama dia
sekarang dia dah pindah opis baru dia spt alamat di bawah:

pusat rawatan herbapaty warisan
no 15&15b jln anggerik doritis,
bb31/bb seksyen 31, kota kemuning.
shah alam no tel : 0351210098/035120366

owh dah tau ek :)

:)cgrock

sconsult
24-11-2008, 07:51 PM
Allahu akbar! ok2 nanti saya tolong tanya-tanya kan sapa tau

Ahib, cuba kau tengok2kan, perubatan batin tu ok ker? Ikut syariat Islam ke?

abahmu
24-11-2008, 07:58 PM
Ahib, cuba kau tengok2kan, perubatan batin tu ok ker? Ikut syariat Islam ke?

ada perubatan batin ikut syariat islam dan ada jgk yg x ikut..jd pandai2 la study dulu jenis perubatan pengamal tu..biasanya yg x mengikut syariat ni yg jenis2 guna bantuan jin...elakkan yg guna jin...pilih yg berpandukan solat hajat dan air penawar melalui solat hajat atau doa2 yg dikhususkan..

mahiscandevil
24-11-2008, 11:55 PM
arwah ayah aku dulu pernah dapatkan rawatan kt pusat rawatan ni
tp xdpt membantu sgt
kanser arwah ayah aku dh 3rd stage
mmg ramai yg g kt sana
dr awal pago lagi dh beratur
ramai yg pulih
hari jumaat hanya utk beli ubat je

pclife
13-03-2009, 12:22 AM
Assalamulaikum....

Saya nak kongsi pengalaman & mudah-mudahan dapat membantu kepada yang amat memrlukan.... Insya Allah..

Pernah dengar nie tak ?

PUSAT RAWATAN TRADISIONAL - DAGANG UTAMA RESOURCES

SKOP RAWATAN : MEMBANTU MERAWAT PELBAGAI PENYAKIT : ZAHIR (LUARAN & DALAMAN) & BATIN (GANGGUAN & PELBAGAI)

Kalau nak tahu lebih lagi , nie link dier :
http://rawatan-tradisional.blogspot.com/

Yang bestnyer ......
TIADA CAJ RAWATAN !

Kepada sesiapa sahaja yang ingin mencuba ...

Pengalaman : adik saya berpenyakit jantung berlubang sejak kecil .. sekarang nie umur die dah 16 tahun ... dah berubat merata tempat tapi tak nampak perubahan ... tak gi operate di hospital sebab doktor kate 50/50 jer... dan kalau buat ader kesan sampingan.. then tak buat la...

Tapi Alhamdulillah lepas beberapa bulan apabila mendapatkan rawatan dengan DR Siti / Kak Siti nie.. dah nampak perubahan dan sekarang nie dah tertutup 3 lubang di jantung dan jadi seperti jantung orang normal ... !

Alhamdulillah... Ingat , kita hanya berikhtiar & hanya Allah yang menyembuhkan & Allah beri kesembuhan & kelebihan melalui Kak Siti....

Bayaran ... ? TIADA CAJ RAWATAN LANGSUNG ! untuk makluman semua Dr/Kak Siti nie memang tak minta apa - apa bayaran dari semua untuk rawatan , cuma semuanya bergantung kepada Ihsan dari pesakit...

Jika pesakit merasakan ada perubahan dan ingin menyumbang & menderma , so bolehlah menderma sekadar yang termampu ! tak der Duit langsung ? Alaa... tak kan seringgit pun takder kan ? Seringgit pun takder ? Tak payah bayar la... datang jer la....

Insya Allah ,... mudah-mudahan segala masalah dapat diselesaikan.... BYE... :)

nazim5123
13-03-2009, 02:58 AM
pakcik saya pun ada sakit jantung nanti sy syorkan

KrisSMerah
13-03-2009, 03:27 AM
Assalamulaikum....

Saya nak kongsi pengalaman & mudah-mudahan dapat membantu kepada yang amat memrlukan.... Insya Allah..

Pernah dengar nie tak ?

PUSAT RAWATAN TRADISIONAL - DAGANG UTAMA RESOURCES

SKOP RAWATAN : MEMBANTU MERAWAT PELBAGAI PENYAKIT : ZAHIR (LUARAN & DALAMAN) & BATIN (GANGGUAN & PELBAGAI)

Kalau nak tahu lebih lagi , nie link dier :
http://rawatan-tradisional.blogspot.com/

Yang bestnyer ......
TIADA CAJ RAWATAN !

Kepada sesiapa sahaja yang ingin mencuba ...

Pengalaman : adik saya berpenyakit jantung berlubang sejak kecil .. sekarang nie umur die dah 16 tahun ... dah berubat merata tempat tapi tak nampak perubahan ... tak gi operate di hospital sebab doktor kate 50/50 jer... dan kalau buat ader kesan sampingan.. then tak buat la...

Tapi Alhamdulillah lepas beberapa bulan apabila mendapatkan rawatan dengan DR Siti / Kak Siti nie.. dah nampak perubahan dan sekarang nie dah tertutup 3 lubang di jantung dan jadi seperti jantung orang normal ... !

Alhamdulillah... Ingat , kita hanya berikhtiar & hanya Allah yang menyembuhkan & Allah beri kesembuhan & kelebihan melalui Kak Siti....

Bayaran ... ? TIADA CAJ RAWATAN LANGSUNG ! untuk makluman semua Dr/Kak Siti nie memang tak minta apa - apa bayaran dari semua untuk rawatan , cuma semuanya bergantung kepada Ihsan dari pesakit...

Jika pesakit merasakan ada perubahan dan ingin menyumbang & menderma , so bolehlah menderma sekadar yang termampu ! tak der Duit langsung ? Alaa... tak kan seringgit pun takder kan ? Seringgit pun takder ? Tak payah bayar la... datang jer la....

Insya Allah ,... mudah-mudahan segala masalah dapat diselesaikan.... BYE... :)

xde charge rawatan ni pun sebenarnya x bagus jugak. melayu ni kalau bab2 free camni memang dia suka sgt. bayar duit rawatan kat klinik rm45 xde hal. nak sedekah rm15 kat pusat2 rawatan mcm ni punya la susah. silap2 rm5 jee diorang kasi

eboss
13-03-2009, 03:43 AM
xde charge rawatan ni pun sebenarnya x bagus jugak. melayu ni kalau bab2 free camni memang dia suka sgt. bayar duit rawatan kat klinik rm45 xde hal. nak sedekah rm15 kat pusat2 rawatan mcm ni punya la susah. silap2 rm5 jee diorang kasi

Jangan ada yang amik kesempatan dah la...customer aku ramai juga yang tak amik baki charge yang aku kenakan...mungkin sebab puas hati dengan sedutan lintah aku kot :"> tapi sekarang aku dah tambah bekam darah lak...tengok kat tread bekam aku tu..baru saja up gambar :"> promote sikit...jangan marah TT :)paid

akmn
14-02-2013, 10:48 AM
Assalamulaikum....

Saya nak kongsi pengalaman & mudah-mudahan dapat membantu kepada yang amat memrlukan.... Insya Allah..

Pernah dengar nie tak ?

PUSAT RAWATAN TRADISIONAL - DAGANG UTAMA RESOURCES

SKOP RAWATAN : MEMBANTU MERAWAT PELBAGAI PENYAKIT : ZAHIR (LUARAN & DALAMAN) & BATIN (GANGGUAN & PELBAGAI)

Kalau nak tahu lebih lagi , nie link dier :
http://rawatan-tradisional.blogspot.com/

Yang bestnyer ......
TIADA CAJ RAWATAN !

Kepada sesiapa sahaja yang ingin mencuba ...

Pengalaman : adik saya berpenyakit jantung berlubang sejak kecil .. sekarang nie umur die dah 16 tahun ... dah berubat merata tempat tapi tak nampak perubahan ... tak gi operate di hospital sebab doktor kate 50/50 jer... dan kalau buat ader kesan sampingan.. then tak buat la...

Tapi Alhamdulillah lepas beberapa bulan apabila mendapatkan rawatan dengan DR Siti / Kak Siti nie.. dah nampak perubahan dan sekarang nie dah tertutup 3 lubang di jantung dan jadi seperti jantung orang normal ... !

Alhamdulillah... Ingat , kita hanya berikhtiar & hanya Allah yang menyembuhkan & Allah beri kesembuhan & kelebihan melalui Kak Siti....

Bayaran ... ? TIADA CAJ RAWATAN LANGSUNG ! untuk makluman semua Dr/Kak Siti nie memang tak minta apa - apa bayaran dari semua untuk rawatan , cuma semuanya bergantung kepada Ihsan dari pesakit...

Jika pesakit merasakan ada perubahan dan ingin menyumbang & menderma , so bolehlah menderma sekadar yang termampu ! tak der Duit langsung ? Alaa... tak kan seringgit pun takder kan ? Seringgit pun takder ? Tak payah bayar la... datang jer la....

Insya Allah ,... mudah-mudahan segala masalah dapat diselesaikan.... BYE... :)
As'salam kepada saudara PClife..
saya ingin tahu lebih lanjut mengenai PUSAT RAWATAN TRADISIONAL - DAGANG UTAMA RESOURCES.. kalau tuan tidak keberatan boleh share contact number atau alamat pusat rawatan tersebut..
saya dah cuba buka link yang tuan beri tapi tiada maklumat didalamnya.

anak saya berumur 4 bulan dan menghadapi penyakit jantung berlubang.
saya mengharap maklumat tuan dapat membantu anak saya... In Sha Allah..
semoga tuan dirahmati Allah