PDA

View Full Version : bercuti ke australia...


mike_07
10-11-2008, 02:54 PM
assalamu alaikum n salam sejahtera untuk semua...

nak minta pandangan sket... kat mane interesting places di australia... sesuai tak untuk honeymoon? hehehe..

silverchair959
10-11-2008, 02:57 PM
aku pun penah pasang impian nak hanimun kan gold coast...tp ekonomi tak mengizinkan :)

fierouz350
10-11-2008, 02:58 PM
pearth cam best jer...:)cgrock:)cgrock

mike_07
10-11-2008, 02:59 PM
ingat nak cari tempat yg sejuk2... hehehe:D

rafina_80
10-11-2008, 03:01 PM
ingat nak cari tempat yg sejuk2... hehehe:D

lam peti ais pun sejuk..:)):))
banyak salji tu klu lame x defrost..:eek:

rafina_80
10-11-2008, 03:02 PM
aku klu pi australia teringin nak pi sydney

skullstar
10-11-2008, 03:36 PM
hehe
sydney mmg best..
kalau ada rezki nak p lagi...
minum hot choc kat circular quay..
best wooo....

naik boat ke darling harbour...
jangan lupa p king cross street...

wawawawa
tetiba nak kumpul duit p lagi...

audra_anifa
10-11-2008, 03:39 PM
hehe
sydney mmg best..
kalau ada rezki nak p lagi...
minum hot choc kat circular quay..
best wooo....

naik boat ke darling harbour...
jangan lupa p king cross street...

wawawawa
tetiba nak kumpul duit p lagi...

agak2 brapa total cost utk p sana ek..:-?

AlchemisT
10-11-2008, 03:40 PM
nk ikut..saper nk sponsor aku..amat dialukan hehhehe

hafis_81
10-11-2008, 03:42 PM
aku pun penah pasang impian nak hanimun kan gold coast...tp ekonomi tak mengizinkan :)

air asia kan ada...EVERYONE CAN FLY...:D

PuTRa78
10-11-2008, 03:46 PM
perth pun dah cukup ok.. paling dkt dgn msia.. 5jam je flight.. byk jgk teampt menarik, swanriver, kings park, fremantle,notrthbridge, cotesslo, etc..
kalu nk sejuk, g bln 5-7, wlaupun tadak salji, tp suhu bleh cecah 0decC paling sejuk..

Cuppy Cakes
10-11-2008, 03:50 PM
gold coast bro...
pantai dia panjang giler+cun..1 ari ko jln kaki mmg x abes ler..
tp mahal cket kat sane la...

mike_07
11-11-2008, 09:57 AM
lam peti ais pun sejuk..:)):))
banyak salji tu klu lame x defrost..:eek:

Dlm peti ais tu ais kepal keras... bukan salji... hehehe... ngan orang2 nyer bleh beku tu... hehehe

rajakamil
11-11-2008, 10:15 AM
ko tunggu MATTA (betul ke eja?), alah ang MAS slalu buat promo dekat PWTC.
Mak ayah aku pi Australia hujung tahun ni. Gi cuti sana sebulan. Tiket Bawah 2k sorang. Murah lah .... :)

mike_07
11-11-2008, 10:15 AM
hehe
sydney mmg best..
kalau ada rezki nak p lagi...
minum hot choc kat circular quay..
best wooo....

naik boat ke darling harbour...
jangan lupa p king cross street...

wawawawa
tetiba nak kumpul duit p lagi...

hehe... rase2 brape bajet ek nak ke sane? n mane bagus, guna travel agent or urus sendiri...

rajakamil
11-11-2008, 10:17 AM
kalau kau nak winter, kat Perth best, pertengahan tahun.

Kalau nak jalan2, kat Australia ni semua best. Kalau kau nak gi jumpe org Australia cakap BM, kau gi kat Cattaning. :P

forexbachok
11-11-2008, 10:21 AM
gold coast bro...
pantai dia panjang giler+cun..1 ari ko jln kaki mmg x abes ler..
tp mahal cket kat sane la...

Pantai ker atau awek2 berbikini cun..haha:)):))
aritu antar adik blajar kat Southwales..oklaa

ADI78
11-11-2008, 10:21 AM
bes gak ostolia ni..nak simpan duik la g sano...
leh animun kek sano...tapi anak nak masuk 3 dah leh laie ko animun:">:">

mike_07
11-11-2008, 10:28 AM
tu la... aku planning nak g bulan 12 nih... skang ni tgh sebey2 dulu.. hehe..

rayz_nine
11-11-2008, 10:55 AM
assalamu alaikum n salam sejahtera untuk semua...

nak minta pandangan sket... kat mane interesting places di australia... sesuai tak untuk honeymoon? hehehe..

kalu nk g honeymoon biar le lepas kawin 1 thn..baru best g..kalu baru kawin nie susah la..asyik nk dok otel je..xnk kuar otel..smpi mkn pon xnk kuar otel..hehehe:)):))

ADI78
11-11-2008, 11:03 AM
kalu nk g honeymoon biar le lepas kawin 1 thn..baru best g..kalu baru kawin nie susah la..asyik nk dok otel je..xnk kuar otel..smpi mkn pon xnk kuar otel..hehehe:)):))

room service ado...roger jor tak payah sesusah

mike_07
11-11-2008, 03:20 PM
erm.. tak silap la kan... bulan december kat aussie summer kan.. kalau silap btulkan ek.. mcm ni x jadi la nak g bulan december... panas... hehehe

wheriz
11-11-2008, 11:23 PM
erm.. tak silap la kan... bulan december kat aussie summer kan.. kalau silap btulkan ek.. mcm ni x jadi la nak g bulan december... panas... hehehe

Ya ... sbb australia hemisphere selatan europe/us hemisphere utara. musim panas kat eropah adalah musim sejuk kat autralia, musim sejuk kat eropah adalah musim panas kat australia.

rayz_nine
12-11-2008, 07:25 AM
erm.. tak silap la kan... bulan december kat aussie summer kan.. kalau silap btulkan ek.. mcm ni x jadi la nak g bulan december... panas... hehehe

pegi genting je la..murah jak..:D:D

hasbullah2002
12-11-2008, 07:42 AM
best tuu goal coast and perth. tp x prnh g lgk. hu hu

mike_07
12-11-2008, 01:04 PM
pegi genting je la..murah jak..:D:D

tu dah pegi... hehehe... tu yang nak try tempat lain lak ni :)

kainlangsir
13-11-2008, 06:56 PM
kat ostolia tu ada salji ke.

Putri77
13-11-2008, 07:03 PM
kalu nk g honeymoon biar le lepas kawin 1 thn..baru best g..kalu baru kawin nie susah la..asyik nk dok otel je..xnk kuar otel..smpi mkn pon xnk kuar otel..hehehe:)):))

Macam ade pengalaman ajek! :D:p

Baik g honeymoon awal2, nnti lmbat2 wife dh ngandung atau ada baby lagi leceh nak makan angin sana sini...:)

GT
14-11-2008, 06:26 PM
Salam. Aku pegi ke GoldCoast last June. The best place yang aku pernah pegi. So far lah. Theme park dia bertaraf dunia seperti Dreamworld, Seaworld, MovieWorld, White Water World dan Wet n Wild Water Park. Duduk kat Surfer's Paridise memang seronok. Pantainya indah, bersih dan boleh cuci mata tengok Mata Ikan. Kekekeke. Hotel banyak, takde masalah cuma bergantung dengan budget je. Tentang makanan pulak, ada restoren Melayu kat sana. Milik Orang Malaysia. Masakannya sedap cuma harga mahal disebabkan kadar tukaran wang kita yang rendah.

10 hari kat GoldCoast memang enjoy. Thanks buat AirAsia buat flight yang murah. Lebih kurang Rm 1,500 seorang pegi balik. Harga hotel lebih kurang Rm 400 - 500 semalam. Saya duduk kat Holiday Inn Surfer's Paradise. Setiap theme park tu, 2 hari baru boleh enjoy habis. Pengalaman yang paling best adalah main Lethal Weapon kat MovieWorld. Sampai 4 kali main. Sampai sekarang masih lagi terasa keseronokan nya.

Next year March plan nak pegi lagi. Yeyeyeyeyyeyyey. GoldCoast. Here we come.

maliq7776
14-11-2008, 06:34 PM
kalo aku nak pg adelaide. ade rumah kawan kat sane. boleh tolong tumpang tido:))

kat situ banyak ladang rasenye sebab ramai kawan aku pg keje sane.masyuk:)paid

mike_07
17-11-2008, 03:37 PM
Salam. Aku pegi ke GoldCoast last June. The best place yang aku pernah pegi. So far lah. Theme park dia bertaraf dunia seperti Dreamworld, Seaworld, MovieWorld, White Water World dan Wet n Wild Water Park. Duduk kat Surfer's Paridise memang seronok. Pantainya indah, bersih dan boleh cuci mata tengok Mata Ikan. Kekekeke. Hotel banyak, takde masalah cuma bergantung dengan budget je. Tentang makanan pulak, ada restoren Melayu kat sana. Milik Orang Malaysia. Masakannya sedap cuma harga mahal disebabkan kadar tukaran wang kita yang rendah.

10 hari kat GoldCoast memang enjoy. Thanks buat AirAsia buat flight yang murah. Lebih kurang Rm 1,500 seorang pegi balik. Harga hotel lebih kurang Rm 400 - 500 semalam. Saya duduk kat Holiday Inn Surfer's Paradise. Setiap theme park tu, 2 hari baru boleh enjoy habis. Pengalaman yang paling best adalah main Lethal Weapon kat MovieWorld. Sampai 4 kali main. Sampai sekarang masih lagi terasa keseronokan nya.

Next year March plan nak pegi lagi. Yeyeyeyeyyeyyey. GoldCoast. Here we come.

mcm best jer bunyinyer... june kene musim bunga kan... panas tak time tu? or kene guna baju tebal2 gak.. hehe

GT
17-11-2008, 08:56 PM
Boleh lah tahan sekitar 12-18 C. Malam je sejuk giler. Nak hisab rokok kat balcony pun berbungkus tebal2.

mike_07
18-11-2008, 09:44 AM
Boleh lah tahan sekitar 12-18 C. Malam je sejuk giler. Nak hisab rokok kat balcony pun berbungkus tebal2.

okeh... dah masuk dlm planning...:D bulan june turun australia...

GT
18-11-2008, 04:05 PM
Kat Seaworld

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_6020.jpg

GT
18-11-2008, 04:17 PM
Kat Dreamworld

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_5418.jpg

aromen
18-11-2008, 04:28 PM
aku tahun ni pegi australia 2 kali ... yg pertama, aku pergi masa summer .. januari 08.. aku fly naik mas terus ke perth.. pastu ambik qantas terbang ke sydney .. lepas tu fly ke goldcoast .. second time aku pergi co trip .. masa pertghan mei ... fly with mas to melbourne, sydney, goldcoast dan last sekali lepak kat brisbane ... mmg enjoy giler ... masa kat goldcoast tu dh mcm kat malaysia .. kat mana2 pun jumpe ramai malaysian .. shopping masa tu agak mahal psl rate kat 3 masa tu .. but stil shopping mmg best kat harbourtown, pacific fair n DFO (direct factory outlet)

GT
18-11-2008, 04:34 PM
Nie yang shok.. The Fastest Roller Coaster in Southern Hemisphere. Aku duduk ngan India mana ntah... Bini takut... anak kecik lagi.. layan sorang ler....

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_5832.jpg

PuTRa78
21-11-2008, 05:35 PM
bestnye goldcoast.. saya mesti pilih.. :D

ForexGirl
21-11-2008, 05:41 PM
assalamu alaikum n salam sejahtera untuk semua...

nak minta pandangan sket... kat mane interesting places di australia... sesuai tak untuk honeymoon? hehehe..
gi disneyland..

Kurma
21-11-2008, 05:53 PM
kalu nk g honeymoon biar le lepas kawin 1 thn..baru best g..kalu baru kawin nie susah la..asyik nk dok otel je..xnk kuar otel..smpi mkn pon xnk kuar otel..hehehe:)):))

all nite longgg:):):)

aku pon nk g negeri kangaroo ni

natasya87
22-11-2008, 03:27 PM
tambahan skit...
kalau dah ada kat gold coast..jgn lupa singgah kat australia zoo di brisbane (sunshine coast)..:)
tu zoo the late steve irwin(crocodile hunter)..ada pertunjukan croc kat crocoseum..(BEST!)...

gold coast dah dua kali gak pegi..and memang tersangat best theme park dia mcm bro globaltent78 cakap...:D

orang2 kat sana pun peramah..digalakkan duduk dekat surfer's paradise..sebab boleh jalan kaki je ke town..kat town lagi ada mcm2..bleh pegi wax museum(ada kyle minogue, Michael Jackson etc! :)) ) dan sebagainye..ada jugak horror museum..err..rumah antu..takot ah..:((

ha..Whit Water World sebelah dengan dream world...Dream World ni tempat nickelodeon, cartoon2...best giler sebab saya ni minat spongebob..haha..byk la cenderahati best2..;;)

movie world leh tengok shrek 4D, bergambar dgn batman and robin...:D :D
tengok parade show..:o ada police academy....huhuhu...rindunya.....gold coast..

ummm cadangkan amek keta sewa sekali..amek company hertz...:)saya aritu drive je ke mana2 sebab dekat..tapi brisbane jauh skit..dalam sejam lebih..saya naik coach..:D tanye je kat reception atau tour desk kat hotel..memang gempak...oh kalau kat aus ni panas dia memang agak terik tapi ada angin sejuk..so tak terasa..nak jalan kaki pon tak rasa apa..:D

makan?makan nandos..:) :) serius sedap woh...dan HALAL yer..ada certificate halal..:) kalau boring makan nandos, ada banyak lagi restaurant indian cuisine...nasi beriyani dan sebagainye..o yeahh..jgn risau..makanan byk..;;)

ha lupa..jgn lupa beli belah kat harbour town..kat situ mcm warehouse yg besar!!:o shopping sakan....;;)

ok tu gold coast...next one is...sydney..:)

natasya87
22-11-2008, 03:49 PM
sydney...:) :) :)
first time jejak kat sana..rasa cam malaysia..;;)
sebabnya...aduhai ramainya orang cina...:o

kalau agak2 mcm pegi dgn family ke..disarankan duduk dekat mercure hotel..jalan kaki je turun ke darling harbour..:) :) kat situ jugak ada sydney aquarium dan wild life...ada maritime museum sekali...kalau agak2 time malam, darling harbour sgt best..tenang dan romantik...;;) kat situ jugak dekat dgn china town...ha leh la cari makan2..kalau duk hotel apartment senang..boleh masak..;;) kat situ leh beli lauk pauk nak masak..FRESH!!!

nak berjalan2 senang..naik bus hop on hop off..beli tiket 1 hari..dia akan bawak gi circular quay(sydney opera),sydney bridge, dan macam2 lagi lah..naik bus je..round2...kat situ ada park(tak ingat nama pa..king's park ke?)...takde mende lah..kalau nak berkelah best la kot..:) :)

kalau nak ikutkan kat sydney ni jalan2 makan angin la gitu...entertainment kat sini tak berapa nak ada..i mean..theme parks tu sume kat gold coast...

oh, kat sydney byk sgt lalat..:o
but their people tak kesah..huhu..maybe sebab panas terik..tapi takde la bau2 busuk ke apa..just lalat..huhuhu....memula tu dok kibas2..geram..last2 bia je..grr..

sydney memang relax...tersangat santai...permandangan darling harbour...blh dapat inspirasi..hehehe..

ada pegi the rock..tempat famous kat sydney..tapi aritu tak pegi..so tak tau sgt tempat tu...:)

next one...

natasya87
22-11-2008, 04:15 PM
perth....
hmmmm..
saya rasa...perth is the boring place in aus...
sebab perth ni tempat business..orang dia dull2..pakai coat, tak amek peduli orang lain...

ape je ada kat perth ni..dia cam town kecil..ada swan river cruising kat situ..cruising je la..tak makan..sebab mana halal!:eek:...ada la kings park..kat sydney nama park tu apa eh..).. pun mcm saya cakap kat park tu untuk berkelah ok la...rehat2

yg best nye ialah..naik 4wd(bus 4wd tau!),pegi tour ke pinnacle desert...and then dia akan bawak la kat situ, padang pasir tau...naik 4wd, enjoy the ride of your life!dia bawak turun naik pasir tu...ngeee....mcm roller coaster!!i got the vid..tapi dengar jerit2 je la..:)) sebab saya dalam bus tu...and tak pro pun bab2 tangkap vid..:))

10 hari kat sana...rasa cam takde mende yg boleh dibuat..huhu...duduk hotel lepak2, keluar gi swan river jalan2...tu jer lah...

makanan?jgn risau gak..ada makanan indonesia..nasi padang..underground woh....sedap..


conclusion...
gold coast gak best!...
hehehe...

kainlangsir
22-11-2008, 04:19 PM
banyak nye ko dah jalan2 kat ostolia tu.budget berapa arr kalo nak gi golcos ni..5 mesia ribu cukup tak.

Kurma
22-11-2008, 04:24 PM
ooo gold coast tempat pelancongan/tempat2 menarik byk kat situ kan......:)
agak2 berapa hari boleh cover rasa2 1 minggu tak cukup kot...

kainlangsir
22-11-2008, 04:33 PM
tiket2 nak masuk golcos tu berapa arr..

natasya87
22-11-2008, 04:43 PM
banyak nye ko dah jalan2 kat ostolia tu.budget berapa arr kalo nak gi golcos ni..5 mesia ribu cukup tak.

rm5K...kalau ada credit card lebih elok..mcm saya, saya tak tetapkan budget...:)

rasanya kalau nak pegi just nak tengok2 jalan2...cukup utk 3-4 hari...makan lagi...kalau sorang ok la..:D

emmm kalau naik flight..bergantung la kepada flight tu sendiri...mas ke air asia X ke...dan bila nak pegi...

hotel, kalau air asia X ada dgn hotel sekali rasanya...

tiket2 nak masuk golcos tu berapa arr..

tiket2 nak masuk theme parks ke???
oh sediakan dalam rm200 utk satu tempat...sebab tak sure..rasanya tak sampai untuk sekali masok....:) jap lagi saya leh check kan..kalau nak la..huhu

natasya87
22-11-2008, 04:44 PM
ooo gold coast tempat pelancongan/tempat2 menarik byk kat situ kan......:)
agak2 berapa hari boleh cover rasa2 1 minggu tak cukup kot...

yep...banyak tempat2 menarik..saya gi pun dua kali..:)
tapi rasanya dalam seminggu boleh cover...theme parks je yg banyak pon...;)

PuTRa78
25-11-2008, 05:33 PM
natasya87,
attach la sample picture ko g jln2 tuh.. seronok plak dgr.. nk tgk gak..:)

aromen
25-11-2008, 05:50 PM
aku rase dlm byk2 park tu .. moviewld n seawld yg berbaloi pergi ..anak aku mmg enjoy habis .. last sekali aku pegi kt moviewld, police academy stunt show dah ditutup .. mungkin nk diganti ngan stunt lain .. sesapa klu nk pegi wld2 ni kene pegi awal2 psl rasa mcm tak cukup je masa ... sekrg ni gldcst tgh hujan lebat... some part banjir ...

natasya87
25-11-2008, 10:44 PM
natasya87,
attach la sample picture ko g jln2 tuh.. seronok plak dgr.. nk tgk gak..:)

:) boleh tinggal lagi internet ni buat hal dah berapa minggu dah..nak upgrade tak boleh...:((

kalau ok nanti insyaallah saya letak gamba2 permandangan time kat sana..:)

mike_07
03-12-2008, 11:24 AM
:) boleh tinggal lagi internet ni buat hal dah berapa minggu dah..nak upgrade tak boleh...:((

kalau ok nanti insyaallah saya letak gamba2 permandangan time kat sana..:)

natasya87... bulan berapa ko rase best pegi??

GT
04-12-2008, 12:27 AM
Mike ko suka sejuk ker macam cuaca kat M'sia?

anasz
04-12-2008, 12:32 AM
Boleh lah tahan sekitar 12-18 C. Malam je sejuk giler. Nak hisab rokok kat balcony pun berbungkus tebal2.

Dari segi visa camana plak nak apply yerk??aussie negara komanwell tapi still kena apply visa,susah tak nak dapat??

GT
04-12-2008, 12:36 AM
visa apply kat online jer... kena bayar AUD 20 untuk satu application.
www.immi.gov.au

mike_07
05-12-2008, 11:08 AM
Mike ko suka sejuk ker macam cuaca kat M'sia?

aku rase2 nak try pegi time dia sejuk, tp bukan sejuk sgt la... nak merasa cuaca lain selain cuaca kat m'sia... :Dhehehe

tapi tak tau lak aku bila rasenye time yang best pegi... globaltent78 bleh tlg suggest kan tak bile mase yang best pegi...:)

jibam
05-12-2008, 11:51 AM
mau tanya.. kena apply visa slom pi ka atau sampai kat sana baru apply?

Any1
05-12-2008, 11:56 AM
air asia kan ada...EVERYONE CAN FLY...:D

pandai sungguh ko jwb..
ank siapa la ni..
bijak...huhuhuhu

GT
05-12-2008, 02:42 PM
aku rase2 nak try pegi time dia sejuk, tp bukan sejuk sgt la... nak merasa cuaca lain selain cuaca kat m'sia... :Dhehehe

tapi tak tau lak aku bila rasenye time yang best pegi... globaltent78 bleh tlg suggest kan tak bile mase yang best pegi...:)

Rasa aku kat Aussie kalau nak pegi bagus bulan 6 - 9... Tak panas dan sedikit sejuk... sekitar 12C - 21C.

GT
05-12-2008, 02:43 PM
mau tanya.. kena apply visa slom pi ka atau sampai kat sana baru apply?

Kat Airport Msia lagi diaorg dah semak visa.. kena apply awal sebelum bertolak... guna online jer..

GT
05-12-2008, 02:44 PM
pandai sungguh ko jwb..
ank siapa la ni..
bijak...huhuhuhu

ni satu badge dengan Adi Putra kot... :)):)):))

numanuma
05-12-2008, 04:17 PM
nak sojuk pi UK
citizen diorang time winter ni keluar pi summer country :D

tapi tak sesuai utk shoping la, currency kite murah
kalau nak murah n sojuk pi republic chez, :D

GT
05-12-2008, 04:23 PM
Nak sejuk ker? Pegi Kutub terus ler...

GT
09-12-2008, 03:23 PM
Permandangan Beach Surfer Paradise, GC

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_5307.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_5305.jpg

GT
09-12-2008, 03:46 PM
Permandangan Surfers Paradise

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_5312.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_5314.jpg

GT
09-12-2008, 03:50 PM
Night View

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_5701.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_6313.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_6314.jpg

nazs2007
09-12-2008, 04:13 PM
btol tu.....

GT
09-12-2008, 04:46 PM
MovieWorld Street Parade, GC.

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_6145.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_6098.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_6166.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_6149.jpg

GT
09-12-2008, 05:14 PM
MovieWorld Street Parade, GC

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_6151.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_6152.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_6155.jpg

http://i480.photobucket.com/albums/rr167/globaltent78/IMG_6173.jpg

ulam
09-12-2008, 05:25 PM
Bila ler aku berpeluang melencong erk.... :-?

fine net
09-12-2008, 05:27 PM
klu nk tgk kangaroo dgn panda...kire zoo die la..gi pearth..

mmg best...

alhakim
09-12-2008, 05:34 PM
Cari le travel agent... banyak pakej yang menarik, boleh pilih naik mana.. kalau pi sendiri tak tahu jalan, kalau pakej dia sediakan tansport...

GT
09-12-2008, 07:22 PM
Cari le travel agent... banyak pakej yang menarik, boleh pilih naik mana.. kalau pi sendiri tak tahu jalan, kalau pakej dia sediakan tansport...

Bagi aku pegi sendiri lebih murah. Dari segi transportation, aku hanya guna bus untuk ke mana2. Sistem pengangkutan bus di Australia memang selesa dan mudah.

natasya87
09-12-2008, 07:56 PM
Di Perth:

:o kanggarooooooooo...(ps:gi kat australia zoo kat gold coast is the best...:) )
http://img355.imageshack.us/img355/2298/gdaymatekw7.th.jpg (http://img355.imageshack.us/my.php?image=gdaymatekw7.jpg)

tunggu nak naik cruise...tengok kat poles..ada kata2 camni..snap!;)
http://img117.imageshack.us/img117/9390/hmmrc4.th.jpg (http://img117.imageshack.us/my.php?image=hmmrc4.jpg)

*Indonesia Indah restaurant*
http://img241.imageshack.us/img241/1018/lunchkatindonesiaindahyga4.th.jpg (http://img241.imageshack.us/my.php?image=lunchkatindonesiaindahyga4.jpg)

where to go?king's park..
http://img412.imageshack.us/img412/9534/manenakpghmmmyw6.th.jpg (http://img412.imageshack.us/my.php?image=manenakpghmmmyw6.jpg)

GT
09-12-2008, 07:59 PM
Study kat Perth ke Natasya?

natasya87
09-12-2008, 08:04 PM
Study kat Perth ke Natasya?

takde la...bercuti...:)

GT
09-12-2008, 08:06 PM
oh ok... bila lagi next vacation?

natasya87
09-12-2008, 08:07 PM
pinnacle desert..

http://img117.imageshack.us/img117/7029/pinnaclewl9.th.jpg (http://img117.imageshack.us/my.php?image=pinnaclewl9.jpg)

sand dunes in pinnacle desert...

http://img88.imageshack.us/img88/1860/sanddunesnz9.th.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=sanddunesnz9.jpg)

rayz_nine
09-12-2008, 08:09 PM
oh ok... bila lagi next vacation?

skrg kn ader travel fair..murah je dlm 2k two way je g autralia..

natasya87
09-12-2008, 08:13 PM
oh ok... bila lagi next vacation?

this month in fact...31st dec..:)

GT
09-12-2008, 08:14 PM
skrg kn ader travel fair..murah je dlm 2k two way je g autralia..

Mungkin 1-2 tahun lagi baru nak ke Sydney... dan Goldcoast lagi..
Buat masa yang terdekat, dah buat perancangan ke Macau dan Dubai..

GT
09-12-2008, 08:20 PM
this month in fact...31st dec..:)

Kemana kali nie? Bukan awak yg duduk kat Bukit Antarabangsa tu kan?

natasya87
09-12-2008, 08:22 PM
Kemana kali nie? Bukan awak yg duduk kat Bukit Antarabangsa tu kan?

yer..yer saya..:)

kali ni ke Paris dan London

GT
09-12-2008, 08:26 PM
yer..yer saya..:)

kali ni ke Paris dan London

Tak sampai lagi kat sana... InsyaAllah nanti...
Memang ingin nak bawak anak ke Disneyland Paris..
Nanti update pic2 tempat menarik kat sana. Berapa lama ke sana? Naik train yang laju tu ker?

natasya87
09-12-2008, 08:32 PM
Tak sampai lagi kat sana... InsyaAllah nanti...
Memang ingin nak bawak anak ke Disneyland Paris..
Nanti update pic2 tempat menarik kat sana. Berapa lama ke sana? Naik train yang laju tu ker?

yep...dalam 2 minggu..
dari paris ke london akan naik that train..:)

update pic kena buat thread baru la ye..:P

kalau ada thread jepun boleh jugak kongsi pengalaman...:)

natasya87
09-12-2008, 08:34 PM
tried to upload pics di sydney dan gold coast..but unfortunately internet sgt lambat...and i have got to go...
will do it later at night perhaps..kalau dah ok internet...:((

PuTRa78
10-12-2008, 02:46 PM
yer..yer saya..:)

kali ni ke Paris dan London

bestnye paris.. too big too explore..

ps: teringat masa kt eifel tower, beratur dr kul 9pg nk naik.. sejam tungu baru dpt naik.. :)

natasya87
10-12-2008, 05:09 PM
Sydney..

trying to upload photo tapi fail..

(trying)

natasya87
10-12-2008, 05:14 PM
pesal takleh eh..

qreemall
10-12-2008, 05:20 PM
kalo ke paris gi ler usya2 old paris dgn
kwsn entrance ke lorong2 bwh tanah old paris...
kalo aussie lak gi ler ke ayers rocks....
batu terbesar di dunia....
:D:D:D:D:D:D:D:D

natasya87
10-12-2008, 05:25 PM
kalo ke paris gi ler usya2 old paris dgn
kwsn entrance ke lorong2 bwh tanah old paris...
kalo aussie lak gi ler ke ayers rocks....
batu terbesar di dunia....
:D:D:D:D:D:D:D:D

aritu tak sempat lak nak p the rocks..;)

qreemall
10-12-2008, 05:29 PM
aritu tak sempat lak nak p the rocks..;)

abis tu xkn gi disneyland aje kot?
:-?:-?:-?:-?:-?:-?

natasya87
10-12-2008, 05:30 PM
testing....

http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/TriptoSydneyandGoldCoast005.jpg

natasya87
10-12-2008, 05:32 PM
abis tu xkn gi disneyland aje kot?
:-?:-?:-?:-?:-?:-?

kat Oz la dear..
:)

natasya87
10-12-2008, 05:35 PM
Darling Harbour:
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/TriptoSydneyandGoldCoast006.jpg

Darling Harbour Bridge at night:
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/TriptoSydneyandGoldCoast016.jpg

Sydney Bridge
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/TriptoSydneyandGoldCoast018.jpg

Pelik?Opera House..;)
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/TriptoSydneyandGoldCoast048.jpg

Sydney Opera House.Map.
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/TriptoSydneyandGoldCoast053.jpg

Permandangan dari jauh..Sydney Opera House dan Sydney Bridge
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/TriptoSydneyandGoldCoast062.jpg

natasya87
10-12-2008, 05:45 PM
Darling Harbour at night:
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/TriptoSydneyandGoldCoast014.jpg

Regent Hotel(kapal tuh)
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/TriptoSydneyandGoldCoast027.jpg

acib
10-12-2008, 05:55 PM
nk tanye cket, sape2 yg tau,

ni ade air asia package : Gold Coast (http://goh.airasia.com/cms/RunScript.asp?Page=313&a=a&sform=sform&p=ASP\Pg313.asp)

6D4N Gold Coast from RM 1512
Royal Woods Resort (Min 4 nights stay)
Paradise Resort Gold Coast

murah gak la kan, tu siap tiket n hotel ke ? sape pnah g

natasya87
10-12-2008, 05:59 PM
nk tanye cket, sape2 yg tau,

ni ade air asia package : Gold Coast (http://goh.airasia.com/cms/RunScript.asp?Page=313&a=a&sform=sform&p=ASP\Pg313.asp)

6D4N Gold Coast from RM 1512
Royal Woods Resort (Min 4 nights stay)
Paradise Resort Gold Coast

murah gak la kan, tu siap tiket n hotel ke ? sape pnah g

yup murah...
cuba encik acib tengok kat airasia tu...dia ade tulis termasuk hotel atau hotel kene tambah lagi..sebab tu from RM 1512...mungkin ada tambahan... dan kalau ada anak2..saya sarankan pegi kat paradise resort...:)

acib
10-12-2008, 06:08 PM
nape kt gamba sme tu, xde gamba natasya yerp ? ske amek gamba xde org ke, huhu :D

natasya87
10-12-2008, 06:11 PM
nape kt gamba sme tu, xde gamba natasya yerp ? ske amek gamba xde org ke, huhu :D

yes,tu beberapa gambar permandangan..saya tak rasa perlu letak gambar saya..:)

GT
10-12-2008, 06:22 PM
abis tu xkn gi disneyland aje kot?
:-?:-?:-?:-?:-?:-?

Disneyland kat Aussie? :o:o:o

natasya87
10-12-2008, 06:27 PM
Disneyland kat Aussie? :o:o:o

dia maksudkan paris kot...

GT
10-12-2008, 06:29 PM
dia maksudkan paris kot...

Itu yang saya confius...

Off Topic sikit... Kesian pulak kat awak tengok ada Thread pasal Attitude tu... :((:((:((

natasya87
10-12-2008, 06:34 PM
Itu yang saya confius...

Off Topic sikit... Kesian pulak kat awak tengok ada Thread pasal Attitude tu... :((:((:((

yeap..sebab tadi qree ada ckp tentang paris...saya rasa dia maksudkan paris..

:) saya tak jengah pun lagi..kenapa ye?tapi kalau yg ada mengata ke apa ke..tu hak masing2..mungkin tak blh terima...:)

GT
10-12-2008, 06:37 PM
yeap..sebab tadi qree ada ckp tentang paris...saya rasa dia maksudkan paris..

:) saya tak jengah pun lagi..kenapa ye?tapi kalau yg ada mengata ke apa ke..tu hak masing2..mungkin tak blh terima...:)

Takpe.. Tuhan Adil.....

natasya87
10-12-2008, 06:40 PM
Takpe.. Tuhan Adil.....

tepat sekali...:)

qreemall
10-12-2008, 06:40 PM
kt aussie pon ade laa disneyland kalo xsilap...
kt gold coast bkn ade ke disneyland?
:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?
yg kt paris tu kalo xsilap diorg pggl eurodisney....
:D:D:D:D:D:D:D:D

natasya87
10-12-2008, 06:46 PM
kt aussie pon ade laa disneyland kalo xsilap...
kt gold coast bkn ade ke disneyland?
:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?
yg kt paris tu kalo xsilap diorg pggl eurodisney....
:D:D:D:D:D:D:D:D

:)
bukan disneyland la qree...
kat gold coast:dream world, movie world,whit water world,sea world...

kat paris:disneyland paris...:)

qreemall
10-12-2008, 06:48 PM
:)
bukan disneyland la qree...
kat gold coast:dream world, movie world,whit water world,sea world...

kat paris:disneyland paris...:)

oh...
ok.... tersalah sangka le nih...
hahaha....
almaklum laa dh terbaca mcm2...
dh jd rojak dh memori nih...
#:-S#:-S#:-S#:-S#:-S

natasya87
10-12-2008, 06:49 PM
oh...
ok.... tersalah sangka le nih...
hahaha....
almaklum laa dh terbaca mcm2...
dh jd rojak dh memori nih...
#:-S#:-S#:-S#:-S#:-S

hehe..takper...at least sekarang dah tau...:D

natasya87
10-12-2008, 06:53 PM
Gold Coast...
Movie World...

Bat Wing..ada berani ka..(saya takut..hehehe)
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/GOld%20CoaSt/TriptoSydneyandGoldCoast184.jpg

parade...batman..:D
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/GOld%20CoaSt/174.jpg

police academy..dengar kata dah tutup..betul ke?
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/GOld%20CoaSt/132.jpg

kyle minogue..kat wax museum..surfer's paradise..
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/GOld%20CoaSt/015.jpg

ice cream....?kat harbour town(warehouse)...
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/GOld%20CoaSt/250.jpg

qreemall
10-12-2008, 06:55 PM
isy.....
rindu lak dgn aussie nih...
dlu pnah pg masa kecik2 dlu....
teringat masa tu duit
aussie dolar dgn rm beza sikit jer....
:):):):):):):):):):)

natasya87
10-12-2008, 06:58 PM
now move to australia zoo...:) saya sgt3 suka pergi sini...

masa baru2 steve irwin mati....:(
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/GOld%20CoaSt/TriptoSydneyandGoldCoast265.jpg

pertunjukan di crocoseum...sepatutnya mr steve irwin yg buat ni..tapi dia dah takde...
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/GOld%20CoaSt/076.jpg

one of the show..
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/GOld%20CoaSt/042.jpg

posing..:))
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/GOld%20CoaSt/084.jpg

baju croc hunter (disign oleh veronicas)
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/GOld%20CoaSt/TriptoSydneyandGoldCoast244.jpg

natasya87
10-12-2008, 07:00 PM
isy.....
rindu lak dgn aussie nih...
dlu pnah pg masa kecik2 dlu....
teringat masa tu duit
aussie dolar dgn rm beza sikit jer....
:):):):):):):):):):)

oh...qree ingat lagi ke masa gi sana?gi belah mana?:-?
citer la pengalaman..

natasya87
10-12-2008, 07:01 PM
:o
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/GOld%20CoaSt/044.jpg

boot steve irwin yg kene geget dgn buaya..:o :o :o
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/GOld%20CoaSt/TriptoSydneyandGoldCoast236.jpg

attention: Saye lapa!!
http://i709.photobucket.com/albums/ww91/kellynut2020/GOld%20CoaSt/082.jpg

qreemall
10-12-2008, 07:18 PM
oh...qree ingat lagi ke masa gi sana?gi belah mana?:-?
citer la pengalaman..

gi blah canberra....
duk 6 bln lebey kt sana...

masa tu ade laa jln2 ke liverpool
(1st time tgk org main chess sama saiz dgn budak2 :o)

pastu ade jejalan kt sydney
(beli satu kad bole naik sume kenderaan awam kt sydney :)paid)

ke melbourne pon ade
(masa tu ade gi cube mkn buah2 dlm kete byk2 sbb ternmpk signboard kata xleh bwk buah2an dr luar negeri Victoria :eek:)

tp yg terkejutnye diorg mmg
xde pape sgt aktiviti mlm....
sume kedai tutup lps kul 5...
pastu ade teringat masa naik bas
tu lalu tepi tasik kering....
besar gler tasik tuh....
dan byk lg laa.....
:):):):):):):):):):):):):)

natasya87
10-12-2008, 07:24 PM
gi blah canberra....
duk 6 bln lebey kt sana...

masa tu ade laa jln2 ke liverpool
(1st time tgk org main chess sama saiz dgn budak2 :o)

pastu ade jejalan kt sydney
(beli satu kad bole naik sume kenderaan awam kt sydney :)paid)

ke melbourne pon ade
(masa tu ade gi cube mkn buah2 dlm kete byk2 sbb ternmpk signboard kata xleh bwk buah2an dr luar negeri Victoria :eek:)

tp yg terkejutnye diorg mmg
xde pape sgt aktiviti mlm....
sume kedai tutup lps kul 5...
pastu ade teringat masa naik bas
tu lalu tepi tasik kering....
besar gler tasik tuh....
dan byk lg laa.....
:):):):):):):):):):):):):)


yang last2 sekali tu kelakar...:eek::eek::eek:
tak kembong perot ke makan buah byk2?hahaha....
enam bulan kat sana?buat pe yer?ayah keja sana ke?:-?

a'ah...memang kedai tutup exactly 5pm...sebab after 5pm..pub2 dan bar2 dibukak..time ni lah mereka bersuka ria..:))

qreemall
10-12-2008, 07:33 PM
yang last2 sekali tu kelakar...:eek::eek::eek:
tak kembong perot ke makan buah byk2?hahaha....
enam bulan kat sana?buat pe yer?ayah keja sana ke?:-?

a'ah...memang kedai tutup exactly 5pm...sebab after 5pm..pub2 dan bar2 dibukak..time ni lah mereka bersuka ria..:))

xsempat nk kembong mak qree dh thn....
kata xdenye diorg nk thn sbb buah2 tu jer....
tp terlepas gak 3 bijik epal....
:eek::eek::eek::eek::eek::eek:

natasya87
10-12-2008, 07:38 PM
xsempat nk kembong mak qree dh thn....
kata xdenye diorg nk thn sbb buah2 tu jer....
tp terlepas gak 3 bijik epal....
:eek::eek::eek::eek::eek::eek:

:eek: yer lah bebudak kan...:eek::eek:
bila qree nak pegi lagi?pegi gold coast pulak la next trip..:D sya leh jadi tour guide..:))

qreemall
10-12-2008, 07:40 PM
:eek: yer lah bebudak kan...:eek::eek:
bila qree nak pegi lagi?pegi gold coast pulak la next trip..:D sya leh jadi tour guide..:))

isy....
mana qree nk ade duit nk travel suke2 aje....
masa tu pon sbb ayah qree tgh study masters kt canberra....
saje je join ayah kt sana utk 6 bln....
:):):):):):):):):):)

GT
10-12-2008, 07:42 PM
Yang Polis Academy tu dah tutup....

natasya87
10-12-2008, 07:43 PM
isy....
mana qree nk ade duit nk travel suke2 aje....
masa tu pon sbb ayah qree tgh study masters kt canberra....
saje je join ayah kt sana utk 6 bln....
:):):):):):):):):):)

oh gitu..beruntung la qree...:D dapat jelajah benua australasia tu sampai enam bulann...:o :o...hehe beli didgeridoo tak? :eek: :eek:
ada rezeki boleh pergi lagi insyaallah...:D

natasya87
10-12-2008, 07:47 PM
Yang Polis Academy tu dah tutup....

bila tutup yer?:o
last saya pegi bulan april taun ni...huhu...sayangnyer...tempat tu best...:(

rayz_nine
10-12-2008, 08:15 PM
Disneyland kat Aussie? :o:o:o

kt jepun pon ader..:)cgrock

rayz_nine
10-12-2008, 08:21 PM
Kemana kali nie? Bukan awak yg duduk kat Bukit Antarabangsa tu kan?


yer..yer saya..:)

kali ni ke Paris dan London

x kene tanah runtuh ker?..:-?

GT
10-12-2008, 08:25 PM
bila tutup yer?:o
last saya pegi bulan april taun ni...huhu...sayangnyer...tempat tu best...:(

Bulan 6 dah takde....

GT
10-12-2008, 08:25 PM
kt jepun pon ader..:)cgrock

Yess... tak sampai lagi. HK jer dah....

qreemall
10-12-2008, 08:28 PM
oh gitu..beruntung la qree...:D dapat jelajah benua australasia tu sampai enam bulann...:o :o...hehe beli didgeridoo tak? :eek: :eek:
ada rezeki boleh pergi lagi insyaallah...:D

err.... pemende tu?
:confused::confused::confused:
tp teringat blk masa tu...
tiap kali blk umah dr skola
nmpk kangaroo tepi jln....
mcm nmpk lembu & kambing kt mesia....
melambak2 melompat2...
:):):):):):):):)

GT
10-12-2008, 08:33 PM
err.... pemende tu?
:confused::confused::confused:
tp teringat blk masa tu...
tiap kali blk umah dr skola
nmpk kangaroo tepi jln....
mcm nmpk lembu & kambing kt mesia....
melambak2 melompat2...
:):):):):):):):)

Kalo ko kat Jepun pulak....
Nampak Dinosaur ngan Raksasa tambat kat depan rumah jer...:eek::eek::eek:

qreemall
10-12-2008, 08:41 PM
Kalo ko kat Jepun pulak....
Nampak Dinosaur ngan Raksasa tambat kat depan rumah jer...:eek::eek::eek:

hahaha....
ko gi ler tgk simpsons....
sume stereotype org jepun
die sumbat dlm satu episod....
lawak gler....
yg part last skali tgk plane diorg
tersangkut kene tangkap godzilla....
:eek::eek::eek::eek::eek:

natasya87
10-12-2008, 09:51 PM
err.... pemende tu?
:confused::confused::confused:
tp teringat blk masa tu...
tiap kali blk umah dr skola
nmpk kangaroo tepi jln....
mcm nmpk lembu & kambing kt mesia....
melambak2 melompat2...
:):):):):):):):)

huhu...didgeridoo tu alat muzik aborigins.....:D dah feymes dah alat muzik tu...huhu...bunyi die pelik...:D

natasya87
10-12-2008, 09:54 PM
x kene tanah runtuh ker?..:-?

yer..dan dah move ke tempat lain..:)

kt jepun pon ader..:)cgrock

penah gi yg kat jepon eh?
best giler kan???
naik yg jurrasic tu tak??#:-S mcm hilang nyawa jap..

qreemall
10-12-2008, 10:08 PM
huhu...didgeridoo tu alat muzik aborigins.....:D dah feymes dah alat muzik tu...huhu...bunyi die pelik...:D

oooo.....
tetibe teringat kisah lain masa kecik dlu...
qree pnah test baling boomerang....
last2 masuk utan blkg umah... :)):)):)):))
nasib baik ade org yg jln2
dlm utan tu jumpe boomerang tuh....
#:-S#:-S#:-S#:-S#:-S

natasya87
10-12-2008, 10:19 PM
oooo.....
tetibe teringat kisah lain masa kecik dlu...
qree pnah test baling boomerang....
last2 masuk utan blkg umah... :)):)):)):))
nasib baik ade org yg jln2
dlm utan tu jumpe boomerang tuh....
#:-S#:-S#:-S#:-S#:-S

uish...qree.....
nasib baik tak kene kepala orang!!:eek::eek:
boomerang tu tak pusing balik ke?ahahaha lawak3....

qreemall
10-12-2008, 10:25 PM
uish...qree.....
nasib baik tak kene kepala orang!!:eek::eek:
boomerang tu tak pusing balik ke?ahahaha lawak3....

x.... die gerak straight je masuk utan.....
:eek::eek::eek::eek::eek:

GT
26-12-2008, 01:51 AM
uish...qree.....
nasib baik tak kene kepala orang!!:eek::eek:
boomerang tu tak pusing balik ke?ahahaha lawak3....

Sekarang di mana? Paris? London?

natasya87
26-12-2008, 07:40 PM
Sekarang di mana? Paris? London?

sekarang masih di malaysia lagi...:D
akan pegi insyaAllah hari rabu depan ni...31 desember...:)

GT
26-12-2008, 07:45 PM
sekarang masih di malaysia lagi...:D
akan pegi insyaAllah hari rabu depan ni...31 desember...:)

Oh.. lama tak nampak.. ingatkan dah pegi...

rayz_nine
26-12-2008, 09:40 PM
yer..dan dah move ke tempat lain..:)

penah gi yg kat jepon eh?
best giler kan???
naik yg jurrasic tu tak??#:-S mcm hilang nyawa jap..

cian kene pindah..penah la g jepun tp bkn g holiday..urusan kerja..emmm x sempat g sane..coz jauh la dr hotel..ari tue stay kt yokohama..

natasya87
26-12-2008, 10:37 PM
Oh.. lama tak nampak.. ingatkan dah pegi...

dah start kelas..so agak busy jugak lah...:D tapi ni dah amek cuti dah ni...hehe...

natasya87
26-12-2008, 10:38 PM
cian kene pindah..penah la g jepun tp bkn g holiday..urusan kerja..emmm x sempat g sane..coz jauh la dr hotel..ari tue stay kt yokohama..

oh gitu..bape lame gi sana?yokohama..tak sure la kat mane..:"> rayz_nine penah bercuti di mana?

GT
26-12-2008, 10:39 PM
dah start kelas..so agak busy jugak lah...:D tapi ni dah amek cuti dah ni...hehe...

Oh ok.... :)

GT
14-01-2009, 01:49 AM
Where r u Natasya........

natasya87
15-01-2009, 03:56 AM
Where r u Natasya........

uiks...:">
i just got back from my hols petang tadi...
anything dear?

GT
15-01-2009, 04:01 AM
uiks...:">
i just got back from my hols petang tadi...
anything dear?

Apa macam? Best gila kan... mana pic?

Jom join Gathering nanti

natasya87
15-01-2009, 04:09 AM
Apa macam? Best gila kan... mana pic?

Jom join Gathering nanti

best gila shopping..
lain2 biase2 je..
shopping jer la memanjang kat paris n london tu..:))
gambar akan letak either kat blog @ english thread..malas la nak bukak thread baru..:D

by the way, gath yer?saya tak join gath2 ni..:D
not really my kind of thing..;)

GT
15-01-2009, 04:17 AM
best gila shopping..
lain2 biase2 je..
shopping jer la memanjang kat paris n london tu..:))
gambar akan letak either kat blog @ english thread..malas la nak bukak thread baru..:D

by the way, gath yer?saya tak join gath2 ni..:D
not really my kind of thing..;)

Oh ok... update pic inform me....:D

natasya87
15-01-2009, 04:20 AM
Oh ok... update pic inform me....:D

sure not a prob at all boss..:D

natasya87
19-01-2009, 11:42 PM
Oh ok... update pic inform me....:D

encik GT,pic dah upload skit kat english thread..tapi nak kene pegi post yg belakang2 skit...:D

GT
20-01-2009, 01:12 AM
encik GT,pic dah upload skit kat english thread..tapi nak kene pegi post yg belakang2 skit...:D

Noted... Thank You....:D

GT
04-07-2009, 04:43 AM
huhuhu..... rindu nak ke GC lagi......

shane
04-07-2009, 02:15 PM
GT, nak gi GC ambik accomodation ngan saya di Santana Resort

9)Santana Resort ( Gold Coast, Australia )

Gold Coast is one of the most popular tourist beach destinations in Australia. There are endless things to do at Surfer's Paradise. The first Leisure Holidays overseas resort located at Surfer's Paradise. A stone's throw away is the Jupiter's Casino should you want to try some Blackjack or Roulette. The 3 worlds (Movie, Dream & Sea) are situated nearby. There are also unlimited golf courses for golfers. Definitely a place to be!!


check-in/out 2pm / 12pm, 1 Bedroom, Sleep 4
Swimming Pool, Heated Spa, Tropical landscape gardens, gazebos.

Television, Full Kitchen, Sofa Bed, Fridge, Hair Dryer, Dishwasher, Washing Machine

(within 10km radius)
Beaches
Movie World
Dream World
Sea World
Jupiters Casino

RM200/night di Australia for 4 persons (RM50 sorang)!!! Mana lagi boleh dapat!!!
Tambang/makan sendiri la!

Yg lain2 pun ada, check sini http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=86473

GT
04-07-2009, 02:19 PM
Pergh..... good offer..... aku tengah bincang dengan abang untuk pegi sekali.... ramai2 satu family..... apa2 aku inform ya.... TQ Bro....

a222
04-07-2009, 02:38 PM
Perth is a nice place to go in Australia. Ramai juga student dari Malaysia yg belajar di sana. I was in Perth awal bulan April dulu. Ziarah sedara yg buat Phd kat Curtin University. Cuaca dah makin sejuk masa tu. Sekarang tentu lagi sejuk sbb autum season. Honeymoon pon best juga sbb malam lebih panjang kat sana. Sempat puasa 3 hari masa disana. Seronok sbb maghrib pukil 5.40 ptg. lebih kurang dan pukul 7 dah masok isyak. Pukul 9 malam dah tido.. ha ha.. Subuh x awal sangat around 5 something. Sydney n Melbourne lebih sebok dari Perth i was told. Kalau ada cg member yg dah pernah p Sydney atau Melbourne bolelah share info. Salam.

kiaspectra
21-07-2009, 04:07 AM
GT, nak gi GC ambik accomodation ngan saya di Santana Resort

9)Santana Resort ( Gold Coast, Australia )

Gold Coast is one of the most popular tourist beach destinations in Australia. There are endless things to do at Surfer's Paradise. The first Leisure Holidays overseas resort located at Surfer's Paradise. A stone's throw away is the Jupiter's Casino should you want to try some Blackjack or Roulette. The 3 worlds (Movie, Dream & Sea) are situated nearby. There are also unlimited golf courses for golfers. Definitely a place to be!!


check-in/out 2pm / 12pm, 1 Bedroom, Sleep 4
Swimming Pool, Heated Spa, Tropical landscape gardens, gazebos.

Television, Full Kitchen, Sofa Bed, Fridge, Hair Dryer, Dishwasher, Washing Machine

(within 10km radius)
Beaches
Movie World
Dream World
Sea World
Jupiters Casino

RM200/night di Australia for 4 persons (RM50 sorang)!!! Mana lagi boleh dapat!!!
Tambang/makan sendiri la!

Yg lain2 pun ada, check sini http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=86473


Murah giler.. kalau untuk 2 orang bleh ker? G animun jer..

shane
24-07-2009, 10:09 AM
Murah giler.. kalau untuk 2 orang bleh ker? G animun jer..

Boleh...bagi firm date, aku check availability....best nye animun!!!!

AlchemisT
24-07-2009, 10:13 AM
Boleh...bagi firm date, aku check availability....best nye animun!!!!

per murah nya....melb ada tak..

apiz
24-07-2009, 10:51 AM
virus tgh melande nie...pergi bercuti pon x syookk~~

shane
28-07-2009, 10:35 AM
per murah nya....melb ada tak..

Melbourne tak de la pulak. Yg ada lain2 boleh check sini http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=86473
Entitlement 2008 pun aku nak letgo...2010 dah dekat....sape2 nak gi relax2 hanimun ke before puasa ni boleh contact aku....

mansur79
01-07-2010, 08:26 AM
GT, nak gi GC ambik accomodation ngan saya di Santana Resort

9)Santana Resort ( Gold Coast, Australia )

Gold Coast is one of the most popular tourist beach destinations in Australia. There are endless things to do at Surfer's Paradise. The first Leisure Holidays overseas resort located at Surfer's Paradise. A stone's throw away is the Jupiter's Casino should you want to try some Blackjack or Roulette. The 3 worlds (Movie, Dream & Sea) are situated nearby. There are also unlimited golf courses for golfers. Definitely a place to be!!


check-in/out 2pm / 12pm, 1 Bedroom, Sleep 4
Swimming Pool, Heated Spa, Tropical landscape gardens, gazebos.

Television, Full Kitchen, Sofa Bed, Fridge, Hair Dryer, Dishwasher, Washing Machine

(within 10km radius)
Beaches
Movie World
Dream World
Sea World
Jupiters Casino

RM200/night di Australia for 4 persons (RM50 sorang)!!! Mana lagi boleh dapat!!!
Tambang/makan sendiri la!

Yg lain2 pun ada, check sini http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=86473
hi..too bad la baru jumpa thread nie...
baru je balik dari gold coast dan kebetulan pulak memang stay kat santana resort aritu..
shane,rate yang you bagi tu memang murah dari yg saya dapat da...

mrsmoney
01-07-2010, 05:22 PM
Bro shane tak reply2 pown PM dah seminggu lebih rasanye.. Dah habis promo kowt.. Hu, hu..

mrsmoney
01-07-2010, 05:24 PM
Nak tanya sape2 tau kete sewa kat Gold Coast ni berapa sehari kalau yg sedang2 je saiznye. Muat dalam 4-5 orang..

mansur79
02-07-2010, 07:40 AM
Nak tanya sape2 tau kete sewa kat Gold Coast ni berapa sehari kalau yg sedang2 je saiznye. Muat dalam 4-5 orang..
aritu saya ambik 5 hari company tu bagi 325 mitsubishi lancer..4-5 org muat tu..saya ade voucher off aud15 dari thrifty,kalau nak sila pm address ok..ni FOC jer..voucher tu valid sampai march 2011

mrsmoney
02-07-2010, 01:12 PM
aritu saya ambik 5 hari company tu bagi 325 mitsubishi lancer..4-5 org muat tu..saya ade voucher off aud15 dari thrifty,kalau nak sila pm address ok..ni FOC jer..voucher tu valid sampai march 2011

Assalamualaikum, bro.

Macam best jer voucher tu.Kira dalam 5 hari tu berapa total charge lepas tolak discount voucher tu?

Valid till March. Saya tak plan lagi nak pegi bulan berapa coz tak tau bila cuaca yg paling best untuk gi sana.

Bro pegi bulan berapa hari tu? Cuaca macamana? Kalau boleh tak nak pegi masa musim sejuk or musim panas. Cuaca yg just nice untuk buat aktiviti2 luar ni.Agak2 bulan berapa sesuai..??

jutawantours
10-01-2011, 12:14 PM
Salam semua! Saya Mazlina, wakil dari JUTAWAN TOURS, travel company Muslim/Bumiputera bertempatkan di Perth...

Perkhidmatan kami termasuk:
Pakej Homestay: $60 per room per night (max 2 setiap bilik). Rumah terletak 10minit dari Perth city center & 15 minit dari Caversham Wildlife Park. Termasuk dapur, bilik laundry, TV/DVD, internet access & kemudahan lain-lain, semua free of charge. Kemudahan minuman panas & sejuk, free of charge.
Car rental: Saloon ($50) atau $80 (4WD or 7/8 seater minivan) per car per day. Termasuk GPS & map, unlimited mileage with insurance coverage, baby car seat jika perlu, semua free of charge.

Salah satu bilik drpd rumah-rumah yang terlibat dlm Homestay Program kami:
http://3.bp.blogspot.com/_2zcGhdH-gak/TSmFtMb30fI/AAAAAAAAAGQ/NEvxbQ9e3co/s320/room.png

Tour Package: Kawasan Perth/Swan Valley/Fremantle: $250.00 per day utk family 2 - 4 org. $280 per day utk family 5 - 7 org (Max 8 jam). Tour di luar kawasan metropolitan Perth (e.g Lanceline & Pinnacles, Waverocks, Katanning, Margaret Rivers) boleh diuruskan.

Untuk maklumat lanjut tentang pakej-pakej kami yg lain & gambar-gambar, sila lawat website kami www.jutawantours.com (http://www.jutawantours.com). Emel kami di jutawan@msn.com jika ada sebarang pertanyaan, atau phone +614 3237 2725.

Terima kasih & salam,
Mazlina @ Jutawan Tours Pty Ltd.