PDA

View Full Version : Auto-Refinance dari Ambank


akuz07
19-10-2008, 05:31 PM
Do you need additional cash to ease your cash flow? Gain access to fast cash by refinancing your car.

Auto Refinance dari Ambank boleh membantu anda merealisasikan impian anda!!

-Terbuka kepada kekitangan kerajaan dan swasta
-Blacklist layak memohon (Kerajaan shj)
-Pinjaman Pembiayaan Semula Kenderaan sehingga 120% nilai semasa
-Pinjaman sehingga 15 tahun (kerajaan) dan 10 tahun untuk swasta
-Bayaran kereta bulanan menjadi rendah boleh jimat 40% bayaran bulanan bagi kereta 6 tahun
-Interest cara Islam,islamic loan
-Interest serendah 5.85%


Faedah Lain:
-aliran tunai yang lebih mudah
-bayaran balik pinjaman bulanan lebih rendah
-wang tunai serta merta
-tiada liabiliti tambahan
-mengekalkan milikan-nama anda dikekalkan pada kad pendaftaran JPJ
-interest yang jauh lebih murah dari personal loan
-pembiayaan berlandaskan prinsip Islam



Dokumen yang diperlunakan:
1.registration card-geran JPJ
2.insurance polisi
3.ic
4.lesen memandu
5.slip gaji 3 bulan terbaru
6.salinan EA/J
7.bank statement utk 3 bulan
8.utiliti bil


Proses dokumentasi akan diuruskan oleh saya.Siapkan dokumen yg diperlukan then tunggu jer call dari Ambank utk proses selanjutnya.

Sesiapa berminat menjadi agen utk auto-refinance ni boleh PM saya...komisyen menarik

*saya akan post thread kedua berkenaan Auto Financing pulak,kepada orang yg ada keta then nak jual,nak buat sambung bayar kereta,boleh dapatkan servis ini


TQ

akuz07
19-10-2008, 06:01 PM
Auto Refinance
Pelanggan A--->AMCB---->Pembiayaan AmFinance---->Pelanggan A

Auto Financing
Pelanggan A----->Pembiayaan AmFinance----->Pelanggan B


boleh check nilai semasa kereta anda dan juga boleh semak berapa cash yang anda akan dapat selepas refinance/financing kereta anda di:

www.ambg.com.my/amcb.asp

silverchair959
20-10-2008, 02:01 AM
Auto Refinance
Pelanggan A--->AMCB---->Pembiayaan AmFinance---->Pelanggan A

Auto Financing
Pelanggan A----->Pembiayaan AmFinance----->Pelanggan B



aku kurang faham tang nih...

otaida00taj
20-10-2008, 04:20 AM
utk kereta saja ke?

IFX_Sarawak
20-10-2008, 07:05 AM
Program ni terbuka untuk seluruh negara ke? Kalau nak jadi agen mcm mana? Berapa komisen?

leonidans_77
20-10-2008, 12:16 PM
Berapa Kadar Interest Bro ?

bospy
20-10-2008, 12:21 PM
keta aku dah abis bulan depan dgn ambank leh buat lagi keeeeeee?

akuz07
20-10-2008, 04:50 PM
aku kurang faham tang nih...


refinance untuk owner yang sama....

financing untuk owner yang berlainan....contohnya anda nak jual kereta anda,selalunya anda akan ke used car,so konsepnya sama kat sini,anda nak jual kereta tu kepada orang lain dan nak pembeli tu sambung bayar kepada bank.....bezanya kalo terus dengan Ambank,kita akan amik kereta tu lebih tinggi dari harga semasa,iaitu 120% dari current price.....kalo pergi used car maybe kedai tu dah make up siap2x untuk dia....

akuz07
20-10-2008, 04:50 PM
utk kereta saja ke?


yup,buat masa ini kereta sahaja...

akuz07
20-10-2008, 04:52 PM
Berapa Kadar Interest Bro ?

Interest----> 5.85%

akuz07
20-10-2008, 04:54 PM
Program ni terbuka untuk seluruh negara ke? Kalau nak jadi agen mcm mana? Berapa komisen?


nanti saya akan posting untuk saper yg nak jadi ejen....

cput
20-10-2008, 04:55 PM
dah leh buat 120% ker????

akuz07
20-10-2008, 04:56 PM
keta aku dah abis bulan depan dgn ambank leh buat lagi keeeeeee?


kereta tahun berapa?
Kalao swasta max 10 tahun
Kalau government max 15 tahun.....

Let say kereta anda dah 10 tahun,tapi kereta anda ni termasuk dalam golongan kereta mewah,masih ada value,so masih boleh buat refinance lagi....

bospy
20-10-2008, 05:21 PM
ooo itu macam kaaa keta aku tua dah hehe thn 95 kot

akuz07
20-10-2008, 06:06 PM
dah leh buat 120% ker????

yup...

check kat:

www.ambg.com.my/amcb.asp

akuz07
20-10-2008, 06:08 PM
ooo itu macam kaaa keta aku tua dah hehe thn 95 kot

dah 13 tahun....

selalunya customer yg buat refinance ni keta dia dalam usia pertengahan....so,nanti installment dia akan jadi lebih rendah n boleh dapat cash lagi....

najibzkl
20-10-2008, 06:25 PM
dah 13 tahun....

selalunya customer yg buat refinance ni keta dia dalam usia pertengahan....so,nanti installment dia akan jadi lebih rendah n boleh dapat cash lagi....

kete aku baru 2 tahun bro..
mcm mane??

megatf
21-10-2008, 11:53 AM
Bayaran bulanan macam mana, bayar sendiri atau potong gaji?

gengjawa
21-10-2008, 12:01 PM
klu bekerja sendiri xlayak ker? ada statement & income tax

opoh
21-10-2008, 04:55 PM
bro....kalau model ford ranger xlt 2.5 manual, reg 2005. boleh kira utk saya kalau kerja kerajaan. kereta ni reg atas nama isteri, boleh ke refinancing dn tukar nama saya/ kerja kerajaan.

email sy bro..opoh73@yahoo.com.my

berminat ni....hehe

akuz07
21-10-2008, 07:31 PM
kete aku baru 2 tahun bro..
mcm mane??


2 tahun pon boleh jugak....tapi kena tahu settlement dengan bank berapa lagi....

advisable is 2 years and above....kalo yang baru setahun tu tak berapa nak advise....tapi kalo monthly u bayar tinggi then downpayment pun tinggi,itu ok la sikit...

sebab kalo keta u baru setahun,hutang dengan bank masih banyak...so tolak itu ini,tinggal sket jer cash,monthly installment pon masih tinggi....

apepun,kalo nak tanya boleh provide kat saya detail nih...


Kereta Ape
Tahun Biler
Berapa settlement/balance hutang dengan bank
Gov/Swasta
Nama Clean or tak...

saper yg pakai calculator kat ambank punya website tu,jangan lupa tukar interest dia jadi 5.85%

akuz07
21-10-2008, 07:33 PM
Bayaran bulanan macam mana, bayar sendiri atau potong gaji?

tengok u punya previous payment mcm mana,sebab owner yg sama....sebab ini RE-finance...so kalo b4 ni bayar sendiri,rekod bersih,tak der masalah la nak refinance dengan Ambank...

akuz07
21-10-2008, 07:35 PM
klu bekerja sendiri xlayak ker? ada statement & income tax


boleh....u kan dah ada kereta,cuma nak refinance jer....asal nama clean....

kalo nak beli baru tu hi purchase,saya tak buat lagi...

akuz07
21-10-2008, 07:37 PM
bro....kalau model ford ranger xlt 2.5 manual, reg 2005. boleh kira utk saya kalau kerja kerajaan. kereta ni reg atas nama isteri, boleh ke refinancing dn tukar nama saya/ kerja kerajaan.

email sy bro..opoh73@yahoo.com.my

berminat ni....hehe


bro,send dia punya detail kereta tu kat saya....bagi no tepon sekali,senang nak contact,saya kejap jer online ni,call/sms terus senang sikit....

akuz07
21-10-2008, 07:44 PM
guna calculator di www.ambg.com.my/amcb.acp akan membantu anda nampak secara kasar berapa anda akan dapat...

jangan lupa isikan columm interest----> 5.85
Jumlah settlement dengan previuous bank
Tenor---->masukkan berapa tahun utk dipanjangkan lagi...
gov:15tahun
swasta:10 tahun


itu semua dah siap kira charges...

akuz07
21-10-2008, 07:50 PM
saper yang berminat nak jadi ejen bukak thread saya di AmAssurance-Ambank Group under insuranse agent offer....

JimmyDave
21-10-2008, 07:57 PM
Hey
I don't understand your language :( Could you please translate it in English?

abemae
22-10-2008, 12:06 AM
guna calculator di www.ambg.com.my/amcb.acp akan membantu anda nampak secara kasar berapa anda akan dapat...

jangan lupa isikan columm interest----> 5.85
Jumlah settlement dengan previuous bank
Tenor---->masukkan berapa tahun utk dipanjangkan lagi...
gov:15tahun
swasta:10 tahun


itu semua dah siap kira charges...

Kalu keta taun 2000 bleh buat loan sampai 10 taun (swasta) ke? Pah tu kn buat insurance lain ke? Roadtax?

akuz07
22-10-2008, 09:38 PM
Kalu keta taun 2000 bleh buat loan sampai 10 taun (swasta) ke? Pah tu kn buat insurance lain ke? Roadtax?

kalo tahun 2000,sekarang 2008,so ada balance 2 tahun jer lagi....
kalo u punya downpayment tinggi,monthly tinggi,bleh dapat banyak kalo buat refinance nih....

semua charges ada di tulis dalam website yang saya bagi tuh..semua AMCB akan urus dari A to Z....

akuz07
22-10-2008, 09:40 PM
Hey
I don't understand your language :( Could you please translate it in English?


Hi Jimmy...

u an refer to our website for more details...

www.ambg.com.my/amcb.asp


tq

abemae
23-10-2008, 01:37 AM
kalo tahun 2000,sekarang 2008,so ada balance 2 tahun jer lagi....
kalo u punya downpayment tinggi,monthly tinggi,bleh dapat banyak kalo buat refinance nih....

semua charges ada di tulis dalam website yang saya bagi tuh..semua AMCB akan urus dari A to Z....

Minta maap.. kureng paham yg 'balance 2 thn' tu.. maknenye bleh buat refinance dgn tenor tuk 2 thn shj..? Atau camne..?

IFX_Sarawak
23-10-2008, 07:07 AM
Calculator tu takat 9 tahun je.

Kerja kerajaan. Kelisa 2005. Full loan 9 tahun, sekarang tinggal 76 bulan. Loan kat Ambank. Berapa jumlah loan dapat? Terima kasih.

leonidans_77
23-10-2008, 05:24 PM
Bro, hari sabtu ni saya nak join training pasal auto financing & refinancing ni kat Shah Alam. Bleh ker ?

akuz07
23-10-2008, 08:11 PM
Bro, hari sabtu ni saya nak join training pasal auto financing & refinancing ni kat Shah Alam. Bleh ker ?


boleh bro....tak der hal...check PM:D


saper yang nak join training sabtu ni boleh bagi nama....
satu lagi maybe akan buat nextweek....

kita akan cerita pasal market auto refinance and financing kat Msia ni..memang menarik:)cgrock

akuz07
23-10-2008, 08:13 PM
Calculator tu takat 9 tahun je.

Kerja kerajaan. Kelisa 2005. Full loan 9 tahun, sekarang tinggal 76 bulan. Loan kat Ambank. Berapa jumlah loan dapat? Terima kasih.


bro kalo boleh dapatkan jumlah settlement dari bank utk kita tahu berapa u boleh dapat cash...

yup,calculator tu max 9 tahun jer...let say u kejer gov,dah pakai keta tu 6 tahun,so boleh pergi 9 tahun....

akuz07
23-10-2008, 08:17 PM
kereta yang Start 1996 semuanya entitled buat refinance.....

boleh consider utk lebih 10 tahun (swasta) kalo payment cantik,sama jugak dengan goverment,boleh consider utk lebih 15 tahun...tapi calculator tu terhad sket...

sape nak saya tlng check kan,boleh bagi detail ini..

Kereta Jenis ape(full edisi la,auto/manual...EX/GX/EZ/SE)
Tahun berapa
Gov/Swasta
SETTLEMENT
Nama Clean or blacklisted?

nanti saya kirakan...bleh send PM

akuz07
23-10-2008, 08:19 PM
Minta maap.. kureng paham yg 'balance 2 thn' tu.. maknenye bleh buat refinance dgn tenor tuk 2 thn shj..? Atau camne..?


minimum 2 tahun la boleh....tapi boleh pergi max dalam 4-5 tahun lagi walaupun u swasta....kalo gov lagi tak der masalah...kalo swasta payment cun pon boleh arrange

IFX_Sarawak
23-10-2008, 09:09 PM
bro kalo boleh dapatkan jumlah settlement dari bank utk kita tahu berapa u boleh dapat cash...

yup,calculator tu max 9 tahun jer...let say u kejer gov,dah pakai keta tu 6 tahun,so boleh pergi 9 tahun....

Dah call bank, dia cakap settlement RM29600. So brapa cash boleh dapat? Ada juga plan nak jual je keta tu sebab ada kawan cakap boleh loan sampai RM30K-RM31K.

noorshah
23-10-2008, 09:15 PM
bro... kalau kereta kat CIMB n nak refinance kat AM bank.. boleh ke?

kunangmalam
23-10-2008, 09:38 PM
kereta yg baru 1 tahun bayar boleh refinance ker?

IFX_Sarawak
25-10-2008, 09:05 AM
Mana pulak tuan tanah ni?

akuz07
25-10-2008, 10:48 PM
Mana pulak tuan tanah ni?

check PM bro

akuz07
25-10-2008, 10:50 PM
bro... kalau kereta kat CIMB n nak refinance kat AM bank.. boleh ke?


boleh.......

akuz07
25-10-2008, 10:50 PM
kereta yg baru 1 tahun bayar boleh refinance ker?


minimum 2 tahun....unless dulu u bayar downpayment tinggi or monthly u bayar lebih...

akuz07
25-10-2008, 11:03 PM
saya banyak dapat enquiry dari customer dalam ni dan juga luar....rata-rata yg bertanyakan pasal auto refinance ni kereta dalam lingkungan 2-3 tahun....ada yang akan dapat cash dan ada yang tidak....saya juga buat personal loan,so sy boleh combine kan mcm mana u boleh dapat cash jugak walaupun settlement dengan bank masih tinggi....

sebelum tu,auto refinance ni banyak membantu anda sekiranya anda membayar downpaymnet masa beli dulu or monthly installment anda tinggi....sekiranya dua-dua ciri di atas tak de,agak susah jugak nak dapat cash....

Ape Kelebihan Sebenarnya Auto Refinance ni??
1.Dapatkan Cash
2.Kurangkan Monthly installment


Ok,sekarang ni ramai yg tengok dapatkan cash tapi ramai yg tak perasan tentang monthly installment...

STARTEGI

Katalah monthly installment anda RM1000 sebulan.Baru pakai keta dalam 2-3 tahun.Downpayment tak bayar.Monthly pon bayar minimum.So,golongan seperti ini adalah banyak sekali...So,ape yg anda perlu buat??

ok,utk Gov staff,sebarang loan akan dikira dari potongan semasa dalam slip gaji anda...kalo dah exceed 60%,susah sket nak buat loan lain...

Contohnya sekarang,monthly kereta anda 1k sebulan.Selepas buat calculation,anda kena topup plak sebanyak 10k.TAPI.......kena ingat,monthly komitmen anda dah berkurang....mungkin dah half,so rm500 jer....so,dari RM500 balance tu anda dah boleh apply personal loan lain pulak....RM500 tu adalah montlhy installment utk 30K tuuuuu....so,at last u still make profit,20k!! and ur monthly komitment still 1k....


itu contoh yang saya boleh tunjukkan kepada golongan yg disebutkan di atas...

akuz07
25-10-2008, 11:05 PM
untuk swasta,pastikan nama u clean...

kalau u ada masalah dengan Ambank sebelum ni,kami boleh tolong uruskan jugak yg mane cash yang anda akan dapat dari autorefinance ni akan dibayar balik ke pinjaman/CC anda....tapi Ambank jer la leh tolong...

abemae
27-10-2008, 02:40 AM
Bro,
Tak jwb pun PM saye..

akuz07
27-10-2008, 08:31 PM
Bro,
Tak jwb pun PM saye..

dah jawab:)

akuz07
27-10-2008, 08:34 PM
siape2x berminat nak jadi ejen boleh calling2x.....

orang sekarang makin terdesak...perbelanjaan makin meningkat...everything kena jaga....kalo boleh kurangkan monthly installment dalam 100-200 sebulan dah kira ok sangat2x....


pastu kalo ada kawan2x nak buat refinance,boleh jadi ejen,dapat komisyen....nak buat refinance rumah pon boleh,personal loan ker,kredit kad ker...semua boleh :)

otaida00taj
28-10-2008, 09:06 PM
menarik betul...
tapi saya dalam hal kureng paham, hanya 69% je paham... camana tu.
amat berminat nak jadi ejen... hehe...

IFX_Sarawak
28-10-2008, 11:05 PM
Kalau ada kawan yang telah buat personal loan kat Ambank, boleh buat reloan la, mcm mana komisen bos? Boleh PM saya nanti pasal personal loan sebab mungkin ada kawan yang nak reloan. Thank you

akuz07
29-10-2008, 02:11 PM
menarik betul...
tapi saya dalam hal kureng paham, hanya 69% je paham... camana tu.
amat berminat nak jadi ejen... hehe...


tak faham leh tanya..call pon boleh....

refinance kereta...kurangkan monthly n dapatkan cash....

abemae
03-11-2008, 10:51 PM
Ade lg ke service ni tuan tanah..? Sonyappp jee..

akuz07
04-11-2008, 02:03 PM
Ade lg ke service ni tuan tanah..? Sonyappp jee..


ada bro,banyak buat marketing kat luar....

akuz07
04-11-2008, 02:05 PM
siape yang berminat nak tahu pasal refinance ni and nak check value kereta boleh call terus AMCB



TQ

CheMan
04-11-2008, 02:13 PM
Aku nak kira rega semasa kereta aku..tp bila masukkan tahun tkde plak tahun dalam select one tu...ade masalah ke ngan web tu? Tuan tanah tlg tgkkan..

akuz07
05-11-2008, 10:31 PM
Aku nak kira rega semasa kereta aku..tp bila masukkan tahun tkde plak tahun dalam select one tu...ade masalah ke ngan web tu? Tuan tanah tlg tgkkan..


ada setengah kereta dalam web tu dia tak masukkan lagi,maybe dalam proses kot....kalo nak cepat call jer AMCB 03-78458114....cakap nak tahu value kereta/loan approved/tenor....xsampai 30 saat dia dah jawab:)cgrock...

anajo_71
05-11-2008, 11:18 PM
Bro, kalau kerja gomen tapi blacklist boleh apply ke refinance kereta ni?

akuz07
06-11-2008, 06:21 PM
Bro, kalau kerja gomen tapi blacklist boleh apply ke refinance kereta ni?


bolehhhh....

anajo_71
09-11-2008, 01:04 PM
Berapa lama ambil masa utk proses dan dapat cash bro?

akuz07
10-11-2008, 08:56 PM
Berapa lama ambil masa utk proses dan dapat cash bro?


dalam 2-3 minggu...lepas submission tunggu call dari Ambank....

zerouseven
11-11-2008, 12:23 AM
nak refinance kete import jpon (AP student) bleh? tapi kete skang xleh tukar nama dlm mase 2 taun?interest rate camne kire?cam kire personal loan ke?

sori byk tny..hehe

akuz07
12-11-2008, 03:15 PM
nak refinance kete import jpon (AP student) bleh? tapi kete skang xleh tukar nama dlm mase 2 taun?interest rate camne kire?cam kire personal loan ke?

sori byk tny..hehe


boleh...untuk check lebih detail u pergi masuk

www.ambg.com.my/amcb.asp

zalinina
12-11-2008, 05:25 PM
kete saya dah 2 tahun setengah bulan2 RM513.00 myvi...bayar sendiri...leh buat tak agak2

akuz07
13-11-2008, 06:54 PM
kete saya dah 2 tahun setengah bulan2 RM513.00 myvi...bayar sendiri...leh buat tak agak2


boleh...PM saya u punya settlement...kalo dulu ada bayar downpayment or monthly tinggi,bleh dapat cash...

zerouseven
15-11-2008, 10:02 AM
oo bagus camtu..tapi aku nk refinace lower dr kete current market price..nak re-finance 30k dlm masa 3 raun..
bole kire brape kena byr tiap bulan?

akuz07
17-11-2008, 03:24 PM
oo bagus camtu..tapi aku nk refinace lower dr kete current market price..nak re-finance 30k dlm masa 3 raun..
bole kire brape kena byr tiap bulan?

kereta ape?tahun?settlement?

mronizuka
03-02-2009, 01:51 PM
salam bro...
nak tanya....aku ada kereta kelisa, nak jual keta tu kat abg aku sbb aku dh x pakai n nak clearkan payslip aku...ko leh tlg x....

keta kelisa tu aku pakai loan ambank, dh tanya ambank current value dlm 31k...balance utang aku ada lam 21k....

cocolie
06-04-2009, 01:56 AM
bro nak tel camne. no tel bro apa dia... gua amat-mamt berminat

cocolie
06-04-2009, 01:58 AM
bro keta saya tahun 1997 fiat ulysse 2.0. loan dari ambank boleh refinance tukar nama orang lain yg blacklist tak.atau nama isteri yg tak berkerja . tolong bagi no tel bro. atau email saya cocolie.30@gmail.com

cocolie
06-04-2009, 02:01 AM
bro ambank mana yg buat refinance tolong info

mybob
06-04-2009, 03:00 AM
Do you need additional cash to ease your cash flow? Gain access to fast cash by refinancing your car.

Auto Refinance dari Ambank boleh membantu anda merealisasikan impian anda!!

-Terbuka kepada kekitangan kerajaan dan swasta
-Blacklist layak memohon (Kerajaan shj)
-Pinjaman Pembiayaan Semula Kenderaan sehingga 120% nilai semasa
-Pinjaman sehingga 15 tahun (kerajaan) dan 10 tahun untuk swasta
-Bayaran kereta bulanan menjadi rendah boleh jimat 40% bayaran bulanan bagi kereta 6 tahun
-Interest cara Islam,islamic loan
-Interest serendah 5.85%


Faedah Lain:
-aliran tunai yang lebih mudah
-bayaran balik pinjaman bulanan lebih rendah
-wang tunai serta merta
-tiada liabiliti tambahan
-mengekalkan milikan-nama anda dikekalkan pada kad pendaftaran JPJ
-interest yang jauh lebih murah dari personal loan
-pembiayaan berlandaskan prinsip Islam



Dokumen yang diperlunakan:
1.registration card-geran JPJ
2.insurance polisi
3.ic
4.lesen memandu
5.slip gaji 3 bulan terbaru
6.salinan EA/J
7.bank statement utk 3 bulan
8.utiliti bil


Proses dokumentasi akan diuruskan oleh saya.Siapkan dokumen yg diperlukan then tunggu jer call dari Ambank utk proses selanjutnya.

Sesiapa berminat menjadi agen utk auto-refinance ni boleh PM saya...komisyen menarik

*saya akan post thread kedua berkenaan Auto Financing pulak,kepada orang yg ada keta then nak jual,nak buat sambung bayar kereta,boleh dapatkan servis ini


TQ

utk yang kerja sendiri/biz camna plak??:D

blackenx
29-07-2010, 04:39 PM
Do you need additional cash to ease your cash flow? Gain access to fast cash by refinancing your car.

Auto Refinance dari Ambank boleh membantu anda merealisasikan impian anda!!

-Terbuka kepada kekitangan kerajaan dan swasta
-Blacklist layak memohon (Kerajaan shj)
-Pinjaman Pembiayaan Semula Kenderaan sehingga 120% nilai semasa
-Pinjaman sehingga 15 tahun (kerajaan) dan 10 tahun untuk swasta
-Bayaran kereta bulanan menjadi rendah boleh jimat 40% bayaran bulanan bagi kereta 6 tahun
-Interest cara Islam,islamic loan
-Interest serendah 5.85%


Faedah Lain:
-aliran tunai yang lebih mudah
-bayaran balik pinjaman bulanan lebih rendah
-wang tunai serta merta
-tiada liabiliti tambahan
-mengekalkan milikan-nama anda dikekalkan pada kad pendaftaran JPJ
-interest yang jauh lebih murah dari personal loan
-pembiayaan berlandaskan prinsip Islam



Dokumen yang diperlunakan:
1.registration card-geran JPJ
2.insurance polisi
3.ic
4.lesen memandu
5.slip gaji 3 bulan terbaru
6.salinan EA/J
7.bank statement utk 3 bulan
8.utiliti bil


Proses dokumentasi akan diuruskan oleh saya.Siapkan dokumen yg diperlukan then tunggu jer call dari Ambank utk proses selanjutnya.

Sesiapa berminat menjadi agen utk auto-refinance ni boleh PM saya...komisyen menarik

*saya akan post thread kedua berkenaan Auto Financing pulak,kepada orang yg ada keta then nak jual,nak buat sambung bayar kereta,boleh dapatkan servis ini


TQ

bro ader contact no x

sunimages
03-08-2010, 11:59 AM
Saya nak jadi agen; johnng2u@yahoo.com

Rizz one
07-08-2010, 04:33 PM
kereta abg ipar aku honda ferio thn 96, nak wat refinance tukar nama aku, boleh wat tak? aku keje gomen.

pinjamanbankkerajaan
18-08-2010, 01:32 AM
salam bro minat ni nak jd ejen posting kat saya tq

Akhtar
02-09-2010, 06:26 PM
ini bila punya thread ni.. TT da kemana dah

hasriy
06-09-2010, 11:16 AM
Do you need additional cash to ease your cash flow? Gain access to fast cash by refinancing your car.

Auto Refinance dari Ambank boleh membantu anda merealisasikan impian anda!!

-Terbuka kepada kekitangan kerajaan dan swasta
-Blacklist layak memohon (Kerajaan shj)
-Pinjaman Pembiayaan Semula Kenderaan sehingga 120% nilai semasa
-Pinjaman sehingga 15 tahun (kerajaan) dan 10 tahun untuk swasta
-Bayaran kereta bulanan menjadi rendah boleh jimat 40% bayaran bulanan bagi kereta 6 tahun
-Interest cara Islam,islamic loan
-Interest serendah 5.85%


Faedah Lain:
-aliran tunai yang lebih mudah
-bayaran balik pinjaman bulanan lebih rendah
-wang tunai serta merta
-tiada liabiliti tambahan
-mengekalkan milikan-nama anda dikekalkan pada kad pendaftaran JPJ
-interest yang jauh lebih murah dari personal loan
-pembiayaan berlandaskan prinsip Islam



Dokumen yang diperlunakan:
1.registration card-geran JPJ
2.insurance polisi
3.ic
4.lesen memandu
5.slip gaji 3 bulan terbaru
6.salinan EA/J
7.bank statement utk 3 bulan
8.utiliti bil


Proses dokumentasi akan diuruskan oleh saya.Siapkan dokumen yg diperlukan then tunggu jer call dari Ambank utk proses selanjutnya.

Sesiapa berminat menjadi agen utk auto-refinance ni boleh PM saya...komisyen menarik

*saya akan post thread kedua berkenaan Auto Financing pulak,kepada orang yg ada keta then nak jual,nak buat sambung bayar kereta,boleh dapatkan servis ini


TQ
Assallamualaikum,

Saya bercadang nak refinance kereta saya.

Details pasal kereta:

Model: Proton Persona 1.6 (A) Medium Line
Tahun: November 2009
Loan Amount: RM51,000.00 (9 tahun)
Financier: Maybank Islamic
Ansuran Bulanan: RM633.00 sebulan
Interest Rate: 6.75%
Full Settlement Amount: RM49,461.62 (sehingga 30/08/2010)

Priority saya untuk kurangkan jumlah ansuran bulanan,target untuk reduce antara RM100-150 sebulan.Cash back tu perkara kedua....kalau dapat dalam 2-3k pn dh ok.

Untuk further info, email saya hasriy@yahoo.com. Kalau boleh bagi sekali HP no untuk personal call.

jimdorky
19-11-2010, 06:21 PM
Salam,

Saya bercadang nak refinance kereta dan tukar nama.

Details pasal kereta:

Model: Proton Persona 1.6 (A) Medium Line
Tahun: November 2007

Camne nak contact?

kloromonokarbon
24-11-2011, 12:25 PM
Idup lagi ker thread ni.....nak tanya tt ni