PDA

View Full Version : Mencari supply serai wangi


ajlun
10-10-2008, 11:04 AM
Aku ade buyer yg tgh carik serai wangi. Kalau ade sape2 yg buat serai wangi kuantiti byk maybe kita boleh deal dgn buyer ni

aes
10-10-2008, 12:22 PM
buyer tu watpe ngan serai wangi tu....leh tau tak? Skang ni tgh crk comp. yg blh wat Cecair Serba Guna Serai Wangi.

gengjawa
10-10-2008, 12:24 PM
ko cari wakson
dia tokey serai kat cg nie
search id dia

ajlun
10-10-2008, 02:27 PM
aku pun tak sure buyer tu nak buat apa...cuma dia cakap nak carik serai wangi..nanti aku tanya dia balik

wiralution X
10-10-2008, 02:30 PM
kalo nak serai paha ayam aku ada. kalo nak PM aku

ajlun
10-10-2008, 02:34 PM
serai paha ayam tu adik beradik serai wangi ke ape? ade bau?

SOUL86F
10-10-2008, 02:36 PM
serai paha ayam tu adik beradik serai wangi ke ape? ade bau?

ada..bau ayam golek...haha :)):))

ahib0205
10-10-2008, 02:40 PM
Aku ade buyer yg tgh carik serai wangi. Kalau ade sape2 yg buat serai wangi kuantiti byk maybe kita boleh deal dgn buyer ni

hm... kauntiti banyak tu berapa? 100kg? 300kg? 500kg? Pastu harga macam mana kira? Payment stail?

ER.. saya takde, cuma nak tau. heheh...

P/s: ada jugak perancangan nak tanam serai wangi ni :)

pokcak
10-10-2008, 02:48 PM
cuba cari nijesothebis. dia ada wat tanam serai. tapi aku tak tau la serai jenis wangi ke tak wangi. huuhuu. ni gamba dia (http://www.flickr.com/photos/26468806@N05/page3/)

aes
10-10-2008, 03:40 PM
serai wangi ni lain dr serai kampung @ serai peha ayam......serai wangi ni aku wat utk air mandian wife aku masa berpantang.

sekflat
10-10-2008, 03:48 PM
aku cadang lepas pencen nak tanam serai wangi...

ajlun
10-10-2008, 03:52 PM
berapa byk quantity ngan jenis payment nak kena sembang balik dgn buyer ni aa...tapi papepun aku tgh carik sape yg ade tanam serai ni...kalau ade then aku akan bincang lagi details dgn buyer tu

reniedaniel
10-10-2008, 04:00 PM
Aku ade buyer yg tgh carik serai wangi. Kalau ade sape2 yg buat serai wangi kuantiti byk maybe kita boleh deal dgn buyer ni

bro,add my yahoo id , i think i can help u with this.thanks.
da_icyqueen@yahoo.com

manakim96
10-10-2008, 04:03 PM
Ok.. aku ada kawan pejabat peladang pelagat terangganu. Kalau nak minyak extrek serai terus pun boleh. Ni no hp dia.. Mizan 019-9320645

feizal
10-10-2008, 04:06 PM
blh bg tau tak aper beza serai wangi dan serai peha ayam niii

aes
10-10-2008, 04:08 PM
Ok.. aku ada kawan pejabat peladang pelagat terangganu. Kalau nak minyak extrek serai terus pun boleh. Ni no hp dia.. Mizan 019-9320645

serai wangi ke serai biasa?

1305
10-10-2008, 04:11 PM
blh bg tau tak aper beza serai wangi dan serai peha ayam niii

serai wangi tak sesuai untuk masakan, lebih untuk xtrac buat mnyak wangi, sabun, lilin dll.

serai peha ayam, khas untuk masakan, buat sate,

mcm ni la lebih kurangnya...

awi2000
12-10-2008, 01:37 PM
Salam peminat serai wangi...mber saya nak jual tanaman serai wangi dia dalam 200 tan...dah nak harvest...area kedah...sapa nak hubungi saya segera 0124150976>>>untuk perbincangan harga dan lain2>>>awi penang>>

ajlun
13-10-2008, 01:13 PM
Salam peminat serai wangi...mber saya nak jual tanaman serai wangi dia dalam 200 tan...dah nak harvest...area kedah...sapa nak hubungi saya segera 0124150976>>>untuk perbincangan harga dan lain2>>>awi penang>>

salam...bole bagi tau jenis gred serai wangi tu tak?

kem5969
30-07-2009, 11:01 AM
Aku ada stock 17 ekar nak harvest tak lama lagi area jeneri

aes
30-07-2009, 11:08 AM
Aku ada stock 17 ekar nak harvest tak lama lagi area jeneri

17 ekar serai wangi....ada market ke ni? Klu serai kampung ni....kayo pakcik

ranua_84
05-08-2009, 11:19 AM
salam bro..tau tak saper2 yang nak beli serai wangi?

ranua_84
05-08-2009, 11:28 AM
salam bro ko tau tak saper yang nak beli serai wangi?

kem5969
05-08-2009, 01:16 PM
col no ni 019.457.8630(Hamid) tgh cari buyer yang boleh tawar harga patut ar

zam_stay1
07-10-2009, 02:59 PM
aku skrg tgh buat serai wangi nie...bape sekilo buyer tu ambil?
aku ada buyer jugak tapi dia kira 1 rumpun dalam rm4 serumpun...ada no. ke?

pakhrurrazi
28-01-2010, 12:24 AM
Kepada yang berminat untuk membeli serai wangi, saya mempunyai stok serai wangi 2.5 ekar sekarang. Kepada sesiapa berminat sila hubungi saya di pakhrurrazi@gmail.com

aes
28-01-2010, 09:38 AM
klu tau buat end product dr serai wangi sure masyuk

mazlantapang
05-03-2010, 09:01 PM
berapa harga pasaran serai wangi skarg..?

DoN_MaMeT
06-08-2010, 03:36 PM
salam..saya newbies ka CG ni..saya nak tanya kalau2 ada buyer serai wangi kat sini..saya ada tanam around 2 ekar serai wangi ni..skrg ni nak cari buyer..lokasi kota kinabalu.buyer dari semenanjung pun tak kisah...kalau ade saper2 yang minat,leh la kontek saya 014-3525252..Mamet..harga ngan kos penghantaran boleh cerita..thanx..

eboss
07-08-2010, 02:25 PM
salam..saya newbies ka CG ni..saya nak tanya kalau2 ada buyer serai wangi kat sini..saya ada tanam around 2 ekar serai wangi ni..skrg ni nak cari buyer..lokasi kota kinabalu.buyer dari semenanjung pun tak kisah...kalau ade saper2 yang minat,leh la kontek saya 014-3525252..Mamet..harga ngan kos penghantaran boleh cerita..thanx..

salam bro ko tau tak saper yang nak beli serai wangi?

La...bukan ke kau orang reply nie kat tread mencari pembekal serai wangi...apsal tak PM si TT nie ajer ~X(~X(~X( ke aku silap paham tread nie :-?#:-S

ckama33
07-08-2010, 04:03 PM
serai wangi ni lain dr serai kampung @ serai peha ayam......serai wangi ni aku wat utk air mandian wife aku masa berpantang.

yolah tuh, korang jer lah ada wife... :)):)):))