PDA

View Full Version : Tips atau Petua Untuk Mendapatkan Anak Atau Zuriat


TengkuMan
25-09-2008, 10:49 AM
Tips atau Petua Untuk Mendapatkan Anak Atau Zuriat

Amalan

1. Tiga bulan amalkan meminum air suam bercampur madu asli(warna hitam)setiap awal pagi - utk sisuami
2. Buat senaman batin tiap2 x bgn tido waktu pagi-utk lelaki
3. Amalkan bersedekah setiap hari jumaat, bila ke masjid.. insyallaah.. jika diamalkan berhasil.
4. Doa Nabi Zakaria
5. surah AlWaqiah selepas subuh
6. lepas maghrib amalkan AlMulk (kekuasaan Allah).
7. Banyak bersedekah kepada bayi2 yang baru lahir.

Diet Pemakanan

1. Badam (almond) 5 Biji tiap hari
2. Buah Delima
3. Buah Zaitun
4. Buah Kurma
5. Jauhkan /pantang makan benda2 masam, nanas, minuman bergas pendek kata benda yang berasid la.. pastu amik seafood, amik supplements, salah satunya spirulina amik secara tetap about 30 tablets everyday, makan sayur & buahan. Hubby banyak makan berasid cam daging, ayam etc.
6. Jangan minum ais dan minum air kelapa

CARA SENAMAN BATIN

1. Duduk bersila badan tegak
2. Pas tu luruskan kaki kanan kedepan
3. Tangan kanan pegang ibu jari kaki kanan,tangan kiri pula pegang lutut kiri..tarik nafas dalam2(slow)
4. Setelah nafas penuh didada..bawa tgn kiri tadi kesebelah kanan hingga menyentuh lantai sebelah kanan (jgn lepaskan nafas,tahan selama 7 saat) atau ikut kemampuan.
5. Ulangi perkara diatas dgn kaki kiri plak
6. Buat 3x/7x setiap kali pas sbhyg subuh..jika betul caranya...peluh akan keluar walaupun baru buat 3x..(3x kiri..3x kanan)

Ubatan

khasiat lain, antaranya
-memulihkan serta mencergaskan kaum wanita selepas bersalin
-melegakan sakit haid
-merawat kedinginan seks
-memulihkan keadaan kulit supaya kelihatan lebih berseri & cerah
-mengurangkan gangguan putus haids
2. Bioseed & Pati Gamat Plus Vitamin (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=2423613&posted=1#post2423613) - BIO H keluaran Gamat Emas iaitu sejenis minuman (serbuk dan perlu dibancuh dengan air) yang berupaya merembeskan semula hormon HGH yang menyumbangkan kepada kesuburan hormon

Petua mendapatkan anak perempuan @ lelaki

# Simpan kat sini, nanti senang nak buat rujukan... chewah...

Disini ada sedikit info dan diharap menjadian panduan berguna buat dikongsi bersama-sama terutama kepada suami isteri yang baru berumahtangga untuk merancang keluarga….Ketahuilah, untuk mendapatkan bayi lelaki atau perempuan, semuanya boleh dirancang..

Amalan Pemakanan Isteri sebelum bersama

1. Madu lebah (utk energy dan kesihatan dalaman)
2. Minum susu dan mengambil buah badam sebagai sajian ringan
3. Amalkan minum sup ayam dan makanan berempah
4. Minuman berhalia juga bagus (suami juga - utk kepekatan air mani)

Tips untuk mendapatkan bayi lelaki:

Sebelum & Selepas:

1. Berdoa sebelum bersama dgn niat usaha utk mendapatkan bayi lelaki

2. Bersama suami pada waktu tidak subur isteri (antara hari dua puluh satu hingga hari kedua puluh lapan /hari sebelum period dr kiraan hari pertama selepas waktu subur) Kenapa dlm waktu tidak subur isteri sahaja? Sbb suami ni aktif 24 jam, so sperma dia sentiasa banyak dan gen X/Y yg perlu dikumpulkan perlu lebih sedikit pada waktu ini. Hanya dalam waktu tidak subur ini saja, hormonsuami perlu lebih aktif dr isteri. Agak susah nak dapatkan bayi lelaki tapi depends gak.. (kebanyakan pasangan baru berkahwin selalu dapat bayi perempuan sbb first time bagi si isteri melalui ‘gitu-gitu’ so excited terlebih sikit… tapi kalau merancang, memang mudah dapat bayi lelaki)

3. Suami melepaskan/merembeskan 100% air maninya di dalam rahim isteri dan sedalam mungkin(Tujuan : mengizinkan kesemua sperma disalurkan kedalam rahim isteri supaya gen XX lebih banyak dr XY; Suami membawa XY, isteri membawa gen X - so penentu jantina bayi adalah dr sperma suami)

4. Selepas bersama, amalkan tidur beralih ke kanan (sekiranya membelakangkan suami, minta izin terlebih dahulu takpun cuba ubah tempat tidur supaya tidak membelakangi suami tapi masih dlm keadaan beralih ke kanan)

5. Berdoa.

Amalan Pemakanan 1-4 bulan kandungan (dlm proses pembentukan janin):

1. Banyakkan makan laut (seafood) serta daging
2. Banyakkan makan yg berasid
3. Amalan minuman kurang manis

Amalan Perbuatan 1-9 bulan kandungan :

1. Mengamalkan bacaan surah Yusuf dan Maryam (surah Yusuf utk kuatkan badan dan bayi, lebihkan mengamalkan surah Maryam utk pembentukan minda bayi) * lebihkan/kekerapan kepada surah Yusuf

2. Mengurut kandungan/perut dan bercakap dgn bayi dalam kandungan dgn memanggilnya dgn nama“Muhammad” atau “Ahmad”/”Amin”

3. Berdoa selepas solat (biasalah kan….)

Fizikal ibu yg mengandungkan bayi lelaki - perutnya membesar atau meruncing ke hadapan.

Tips untuk mendapatkan bayi perempuan :

1. Berdoa sebelum bersama dgn niat usaha utk mendapatkan bayi perempuan.

2.Bersama suami pada waktu subur isteri (antara hari kesebelas hingga hari kesembilan belas dr kiraan hari pertama datangnya haid) Kenapa dlm waktu subur isteri sahaja? Sbb suami ni aktif 24 jam, sosperma dia sentiasa banyak dan subur walhal isteri kebiasaannya bergantung pada mood. Hanya dalam waktu subur ni saja, hormon isteri lain macam sikit. That’s why susah nak dapat baby perempuan ni.. tapi majoriti pasangan baru berkahwin, potensi dapat anak perempuan tinggi.

3. Suami melepaskan/merembeskan hanya 50% air maninya di dalam rahim isteri dan bakinya dipangkal rahim (Tujuan : mengizinkan hanya sedikit sahaja sperm kedalam rahim isteri supaya gen XY dpt diseimbangkan;Suami membawa XY, isteri membawa gen X - so penentu jantina bayi adalah dr sperma suami)

4. Selepas bersama, amalkan tidur beralih ke kiri (sekiranya membelakangkan suami, minta izin terlebih dahulu)

5. Berdoa.

Amalan Pemakanan 1-4 bulan kandungan (dlm proses pembentukan janin):

1. Banyakkan makan sayur, sup dan asam serta beralkali
2. Banyakkan makan buah-buahan
3. Amalan minuman berkarbonat/gas (jgnlah selalu)

Amalan Perbuatan 1-9 bulan kandungan :

1. Mengamalkan bacaan surah Yusuf dan Maryam (surah Yusuf utk kuatkan badan dan bayi, lebihkan mengamalkan surah maryam utk pembentukan minda bayi * lebihkan/kekerapan kepada surah Maryam

2. Mengurut kandungan/perut dan bercakap dgn bayi dalam kandungan dgn memanggilnya dgn nama “Maryam” atau “Siti Aisyah”

3. Berdoa selepas solat (biasalah kan….)

Fizikal ibu yg mengandungkan bayi perempuan - perutnya meleper atau membulat rata ke kiri dan kanan.

TengkuMan
26-09-2008, 10:41 AM
petua2 mengikut islam maa

Cayiema
26-09-2008, 10:43 AM
Waaa.. gud info.. thanx Tengku.. :)paid

harraz asyraaf
26-09-2008, 10:49 AM
petua aku pulak..

Akad Nikah dulu...pastu baru belasah sepenuh hati...kalau ada rezeki..jadilah..kalau tadak..belasah lagi..

huhuhuhu

forexbachok
26-09-2008, 01:55 PM
petua aku pulak..

Akad Nikah dulu...pastu baru belasah sepenuh hati...kalau ada rezeki..jadilah..kalau tadak..belasah lagi..

huhuhuhu

:)):)) :)) ganah2.....kena amal teknik cakar jugak bro...:p

profesor
26-09-2008, 02:05 PM
petua aku pulak..

Akad Nikah dulu...pastu baru belasah sepenuh hati...kalau ada rezeki..jadilah..kalau tadak..belasah lagi..

huhuhuhu

ape ingat main gusti ker.. :))

cikgurock
26-09-2008, 02:48 PM
info nie..jgn men belasah je.nk belasah jgk xde masalah.tp berpada2 la.

irsaffy
26-09-2008, 02:52 PM
tu dia...kena rajin la berkebun dan bercucuk tanam..insyaAllah leh la dapt hasil nnt..:D

tokputih
26-09-2008, 02:53 PM
mengurangkan gangguan putus haids
2. Bioseed & Pati Gamat Plus Vitamin - BIO H keluaran Gamat Emas iaitu sejenis minuman (serbuk dan perlu dibancuh dengan air) yang berupaya merembeskan semula hormon HGH yang menyumbangkan kepada kesuburan hormon

sempat promo lagii tu..;)

Kehidupan
26-09-2008, 02:58 PM
petua aku pulak..

Akad Nikah dulu...pastu baru belasah sepenuh hati...kalau ada rezeki..jadilah..kalau tadak..belasah lagi..

huhuhuhu

wah wah wah....

satu teknik yang hebat...:))

En. Rhoma Irama
26-09-2008, 03:02 PM
sempat promo lagii tu..;)

mana boleh celah, celah je.... opportunist sunggoh :D

o_o2o_o3
26-09-2008, 03:09 PM
Belasah la dengan penuh keintiman... InsyaAllah. Sedap dapat anak pun dapat

lanbai
26-09-2008, 03:27 PM
petua2 mengikut islam maa
ekekke :eek:
ada gaya maaa :D

KoperasiLoan
26-09-2008, 03:44 PM
ekekke :eek:
ada gaya maaa :D

Bergaya untuk mencapai kejayaan ,insaallah:D

epbx
26-09-2008, 03:53 PM
pancut dalam.
jgn atas perut.......:eek::eek::eek:

diniya
26-09-2008, 04:33 PM
pancut dalam.
jgn atas perut.......:eek::eek::eek:

:D:D:D

teknik yg tepat lg berkesan...

insyaallah.. ada rezeki dpt la... :):)

TengkuMan
27-09-2008, 02:00 AM
Banyakkkan berdoa beb

MambangBiru
27-09-2008, 08:44 AM
Klu dah rezeki,pasti dpat. Yg dah try tapi blum jga dpat2, sabor jer ye.:-w[-(8->

repair_tv
27-09-2008, 11:44 AM
wooo rupanyer nok menego...tau doh...takkan bagi info percuma...huhuhu

TengkuMan
27-09-2008, 08:20 PM
Doa & Amalan Untuk Memperolehi Zuriat
Posted by undark under Info


Oleh Ustazah Siti Nor Bahyah

Melalui perkahwinan, manusia akan dapat mengembangkan keturunan dan memenuhi ketenteraman jiwa kerana perkahwinan yang harmoni dan sesuai menurut tuntutan Illahi, dapat memenuhi tuntutan biologi. Malah tujuan perkahwinan juga adalah untuk mendapatkan zuriat melalui ikatan sah di sisi agama dan undang-undang. Namun, tidak semua pasangan suami isteri beroleh zuriat setelah berkahwin. Ada sesetengah pasangan perlu mengambil masa yang lama untuk memperoleh zuriat dan ada juga yang tidak mempunyai zuriat sehingga tua disebabkan perkara-perkara tertentu. Tetapi perlu diingat bahawa semua yang berlaku itu adalah dengan izin dan kehendak ALLAH s.w.t.

Oleh yang demikian, mereka yang beriman dan percaya dengan ketentuanNYA akan redha dengan segala apa yang terjadi terhadap diri mereka. Akan tetapi itu tidak bermakna kita hanya perlu akur dan berserah dengan apa yang terjadi tanpa berusaha bersungguh-sungguh untuk memiliki zuriat. Dalam Islam terdapat tips atau amalan yang boleh diamalkan agar dipermudahkan mendapat zuriat yang baik dan soleh.

Pertama, bersangka baik dengan ALLAH s.w.t. serta berdoa dengan membaca ayat 38, surah Ali-Imran yang bermaksud: “Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik. Sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa.” Al-Imam Al-Samarqandi meriwayatkan bahawa Nabi Zakaria a.s pernah merasakan baginda tidak akan mendapat zuriat sehinggalah baginda melihat anugerah ALLAH s.w.t. Maka baginda meyakini bahawa ALLAH berkuasa mengurniakan baginya anak. Tambahan pula, baginda memegang amanah menjaga kunci rumah Qurban yang diwarisi turun-temurun. Keturunan dalam ayat ini bermaksud anak yang sihat sejahtera dan berakhlak.

Kedua, bersangka baik dengan ALLAH s.w.t serta berdoa dengan ayat 89, surah al-Anbiya yang bermaksud: “Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat); dan Engkau jua sebaik-baik yang mewarisi.” Ayat ini juga berkenaan dengan kisah Nabi Zakaria a.s. untuk memperoleh anak yang baik bagi menyambung zuriatnya.Amalkan membaca doa ini bersama doa dalam surah Ali-Imran tadi untuk mendapat zuriat. Selain itu berikhtiarlah dengan perkara-perkara yang dibenarkan syarak. Pasangan suami isteri juga dinasihatkan supaya memperbanyakkan sedekah, puasa sunat dan qiamullail untuk mendapat anugerah ALLAH s.w.t. yang hebat ini.

Bagi ibu yang mengandung, persediaan rohani dan adab penting semasa mengandung bagi menentukan tingkah laku anak yang bakal dilahirkan samada baik atau sebaliknya. Untuk mendapat anak yang baik dan soleh, terdapat amalan yang patut diamalkan oleh kedua-dua ibu bapa anak itu sendiri, iaitu:

1. Memperbanyakkan taubat dan istighfar. Ibu bapa yang banyak melakukan taubat dan istighfar, ALLAH s.w.t. sentiasa mengasihi dan merahmati kedua-duanya dan juga segala isi dalam rumahtangga termasuk anak dalam kandungan.

2. Berpuasa sunat. Khusus untuk suami, banyak berpuasa sunat atau sekurang-kurangnya semingu dua kali atau sehari pada hari Isnin dan Khamis atau salah satu daripada hari-hari berkenaan atau pada hari-hari putih (13, 14 dan 15 bulan Hijrah). Perlu diingatkan, amalan puasa sunat cuma digalakkan dilakukan oleh suami atau bapa (bagi anak) sahaja seperti mana dilakukan oleh Nabi Zakaria a.s. Bagi ibu, sekiranya tidak memberi kesan kepada kesihatan bayi dalam kandungan bolehlah diamalkan.

3. Tidak bercakap yang sia-sia. Ketika isteri sedang mengandung, suami seboleh-bolehnya tidak bercakap yang sia-sia, lebih-lebih lagi yang boleh mendatangkan dosa seperti mengumpat, menfitnah dan sebagainya. Sebaliknya, basahilah lidah dengan berzikir dan bertahmid atau bercakap yang mendatangkan faedah.

4. Banyak berdoa. Sentiasa berdoa agar ALLAH s.w.t. mengurniakan anak yang soleh atau solehah. Sekurang-kurangnya setiap lepas sembahyang, bacalah doa khusus bagi ibu yang sedang mengandung.

5. Banyak membaca al-Quran. Secara umumnya, elok membaca al-Quran dengan semua surah, tetapi di sini ustazah mengkhususkan surah-surah yang dibaca serta kesannya.

a. Surah al-Fatihah - Untuk menerangkan hati dan menguatkan daya ingatan
b. Surah Maryam - Untuk memudahkan ibu bersalin dan memperolehi anak yang sabar dan taat.
c. Surah Luqman - Untuk memperoleh anak yang cerdik akal dan cerdik jiwa.
d. Surah Yusuf - Untuk memperoleh anak yang cantik rupa dan cantik akhlak.
e. Surah Hujurat - Untuk memperbanyakkan susu ibu da dan anak bersifat berhati-hati
f. Surah Yaasin - untuk ketenangan hati dan anak tidak terpengaruh dengan godaan syaitan yang mengajak kepada maksiat.
g. Surah Taubah - Untuk membersih jiwa dan terpelihara daripada maksiat.
h. Surah an-Nahl - Untuk melahirkan anak yang berdisiplin.

TengkuMan
28-09-2008, 02:56 AM
Baca quran boleh menenangkan baby dalam kandungan

MrKacanG
28-09-2008, 03:04 AM
Tips aku plak :D lepas menikah pindah rumah
lepas tu pantang sentuh skit tikam terus
jgn kasi can x kira kat mana dapoq,ruang tamu,
bilik ayaq tikam jgn x tikam haha

TengkuMan
28-09-2008, 09:24 AM
Tips aku plak :D lepas menikah pindah rumah
lepas tu pantang sentuh skit tikam terus
jgn kasi can x kira kat mana dapoq,ruang tamu,
bilik ayaq tikam jgn x tikam haha

Suka hangler,jgn keluar mat rempit sudahler ,dapatkan terbaik

pcfx
28-09-2008, 09:41 AM
wah wah wah....

satu teknik yang hebat...:))

belasah jangan lupa baca doa, kang dapat anak serupa oink2 susah gak

TengkuMan
29-09-2008, 01:47 PM
Ya Allah Berikan anak2 yg Soleh yg mendoakan kedua ibu bapa mereka Amin

Biggie
29-09-2008, 02:11 PM
info yang bagus... Tq tengku

add
29-09-2008, 03:24 PM
kalu nak cepat mesti ada BAKAT..bawa kaki atas tengkuk mesti menjadi nye .

Tirai Niaga
29-09-2008, 04:10 PM
hmm...
gud info for me..
huuhu

hazwan17
29-09-2008, 04:11 PM
yg ni utk laki ke ppuan hehe

chai
29-09-2008, 04:16 PM
tu dia...kena rajin la berkebun dan bercucuk tanam..insyaAllah leh la dapt hasil nnt..:D

teknik bercucuk tanam pun kena ada..salah taruk benih,takder hasil beb..:D:D:D

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

frigid03
29-09-2008, 04:27 PM
aku sllu dgr tang elakkan mkn nenas ngan minum air kelapa tu..:D

TengkuMan
06-10-2008, 12:46 PM
# Simpan kat sini, nanti senang nak buat rujukan... chewah...

Disini ada sedikit info dan diharap menjadian panduan berguna buat dikongsi bersama-sama terutama kepada suami isteri yang baru berumahtangga untuk merancang keluarga….Ketahuilah, untuk mendapatkan bayi lelaki atau perempuan, semuanya boleh dirancang..

Amalan Pemakanan Isteri sebelum bersama

1. Madu lebah (utk energy dan kesihatan dalaman)
2. Minum susu dan mengambil buah badam sebagai sajian ringan
3. Amalkan minum sup ayam dan makanan berempah
4. Minuman berhalia juga bagus (suami juga - utk kepekatan air mani)

Tips untuk mendapatkan bayi lelaki:

Sebelum & Selepas:

1. Berdoa sebelum bersama dgn niat usaha utk mendapatkan bayi lelaki

2. Bersama suami pada waktu tidak subur isteri (antara hari dua puluh satu hingga hari kedua puluh lapan /hari sebelum period dr kiraan hari pertama selepas waktu subur) Kenapa dlm waktu tidak subur isteri sahaja? Sbb suami ni aktif 24 jam, so sperma dia sentiasa banyak dan gen X/Y yg perlu dikumpulkan perlu lebih sedikit pada waktu ini. Hanya dalam waktu tidak subur ini saja, hormonsuami perlu lebih aktif dr isteri. Agak susah nak dapatkan bayi lelaki tapi depends gak.. (kebanyakan pasangan baru berkahwin selalu dapat bayi perempuan sbb first time bagi si isteri melalui ‘gitu-gitu’ so excited terlebih sikit… tapi kalau merancang, memang mudah dapat bayi lelaki)

3. Suami melepaskan/merembeskan 100% air maninya di dalam rahim isteri dan sedalam mungkin(Tujuan : mengizinkan kesemua sperma disalurkan kedalam rahim isteri supaya gen XX lebih banyak dr XY; Suami membawa XY, isteri membawa gen X - so penentu jantina bayi adalah dr sperma suami)

4. Selepas bersama, amalkan tidur beralih ke kanan (sekiranya membelakangkan suami, minta izin terlebih dahulu takpun cuba ubah tempat tidur supaya tidak membelakangi suami tapi masih dlm keadaan beralih ke kanan)

5. Berdoa.

Amalan Pemakanan 1-4 bulan kandungan (dlm proses pembentukan janin):

1. Banyakkan makan laut (seafood) serta daging
2. Banyakkan makan yg berasid
3. Amalan minuman kurang manis

Amalan Perbuatan 1-9 bulan kandungan :

1. Mengamalkan bacaan surah Yusuf dan Maryam (surah Yusuf utk kuatkan badan dan bayi, lebihkan mengamalkan surah Maryam utk pembentukan minda bayi) * lebihkan/kekerapan kepada surah Yusuf

2. Mengurut kandungan/perut dan bercakap dgn bayi dalam kandungan dgn memanggilnya dgn nama“Muhammad” atau “Ahmad”/”Amin”

3. Berdoa selepas solat (biasalah kan….)

Fizikal ibu yg mengandungkan bayi lelaki - perutnya membesar atau meruncing ke hadapan.

Tips untuk mendapatkan bayi perempuan :

1. Berdoa sebelum bersama dgn niat usaha utk mendapatkan bayi perempuan.

2.Bersama suami pada waktu subur isteri (antara hari kesebelas hingga hari kesembilan belas dr kiraan hari pertama datangnya haid) Kenapa dlm waktu subur isteri sahaja? Sbb suami ni aktif 24 jam, sosperma dia sentiasa banyak dan subur walhal isteri kebiasaannya bergantung pada mood. Hanya dalam waktu subur ni saja, hormon isteri lain macam sikit. That’s why susah nak dapat baby perempuan ni.. tapi majoriti pasangan baru berkahwin, potensi dapat anak perempuan tinggi.

3. Suami melepaskan/merembeskan hanya 50% air maninya di dalam rahim isteri dan bakinya dipangkal rahim (Tujuan : mengizinkan hanya sedikit sahaja sperm kedalam rahim isteri supaya gen XY dpt diseimbangkan;Suami membawa XY, isteri membawa gen X - so penentu jantina bayi adalah dr sperma suami)

4. Selepas bersama, amalkan tidur beralih ke kiri (sekiranya membelakangkan suami, minta izin terlebih dahulu)

5. Berdoa.

Amalan Pemakanan 1-4 bulan kandungan (dlm proses pembentukan janin):

1. Banyakkan makan sayur, sup dan asam serta beralkali
2. Banyakkan makan buah-buahan
3. Amalan minuman berkarbonat/gas (jgnlah selalu)

Amalan Perbuatan 1-9 bulan kandungan :

1. Mengamalkan bacaan surah Yusuf dan Maryam (surah Yusuf utk kuatkan badan dan bayi, lebihkan mengamalkan surah maryam utk pembentukan minda bayi * lebihkan/kekerapan kepada surah Maryam

2. Mengurut kandungan/perut dan bercakap dgn bayi dalam kandungan dgn memanggilnya dgn nama “Maryam” atau “Siti Aisyah”

3. Berdoa selepas solat (biasalah kan….)

Fizikal ibu yg mengandungkan bayi perempuan - perutnya meleper atau membulat rata ke kiri dan kanan.

rauzan
06-10-2008, 07:01 PM
:D
aq baca topic ni pun aq dh gelak...
apa susahnya...
buka sluar + adjust ckit + goyang ckit + tahan + tahan + tahan + lepas + isap rokok...
abes creta...

:eek::eek::eek::eek::eek:

KoperasiLoan
06-10-2008, 08:15 PM
:D
aq baca topic ni pun aq dh gelak...
apa susahnya...
buka sluar + adjust ckit + goyang ckit + tahan + tahan + tahan + lepas + isap rokok...
abes creta...

:eek::eek::eek::eek::eek:


Quality people and Quantity people differnt maa,Jadi yg berkualiti yg the best, keluar2 jadi mat rempet pun takder gunanya ,buat sakit hati dan sakit diri

rauzan
08-10-2008, 12:58 PM
kalaw x maw bakal anak jd mat rempit...
"tungganglah dengan selamat"

:)paid