PDA

View Full Version : Yamaha LC135 : Macam Mana Nak Buat Bagi Laju?


serwan
17-09-2008, 08:41 PM
Hye serwan nk beli lc hjung blan nie.. Seperti yg kita tau, lc baru ngan lama ada beza.. Cntoh lc 1st model masa baru keluar boleh naik sampai 180km/h standard! Tp yg baru byk kawan serwan ckap boleh pegi 140km/ jew boleh naik.. So, mcm mana nk setting lc ni bg pegi top speed max tanpa usik enjin.. Setting sproket? Cdi? Or watever.. Otai please help.. Serwan cuma tau pakai motor jew..

9ball
17-09-2008, 08:51 PM
ko pasang roket kat belakang......
:eek: :eek: :eek:

zasrul1978
17-09-2008, 08:54 PM
ko laju2 nak pegi mana?

Pandu Cermat, Ingat Orang yg Tersayang :)cgrock

sepet
17-09-2008, 08:54 PM
ni spare 50k
bli trus superbike
bapak laju beb

MOD jr.
17-09-2008, 08:57 PM
ekzos. blok. head. prinsip asa nak laju motor...minyak kasi lebey :D :D :D

Overclock
17-09-2008, 08:58 PM
Masuk engine hayabusa..

elan
17-09-2008, 08:59 PM
Masuk engine hayabusa..

tak muat nak masuk... kalau boleh pun, bawa moto mesti skru dan nat tanggal...:eek: :eek:

tEnuKLang
17-09-2008, 09:00 PM
aku bawak membe aku pnye (sblm accident n trauma bawak muto lagi), 140kmj tuh stabil lagi klau kat hgway..aku tak pulas lebih lagi ler..membe aku nye nih LC yg 1st model..

ko nye cmana cte? 140kmj tuh dah rasa cam nak terbang ke?

alonso
17-09-2008, 09:01 PM
:eek: ko tak baca ke berita yg gomen duh bwk moto bwh 60km/j??:eek:

elan
17-09-2008, 09:01 PM
Hye serwan nk beli lc hjung blan nie.. Seperti yg kita tau, lc baru ngan lama ada beza.. Cntoh lc 1st model masa baru keluar boleh naik sampai 180km/h standard! Tp yg baru byk kawan serwan ckap boleh pegi 140km/ jew boleh naik.. So, mcm mana nk setting lc ni bg pegi top speed max tanpa usik enjin.. Setting sproket? Cdi? Or watever.. Otai please help.. Serwan cuma tau pakai motor jew..

salam bro, tak yah laju2 sangat le... nanti menyusahkan diri sendiri... aku pun guna moto gak, cukup le dengan kelajuan stendet moto aku tu, malas aku nak usik2 lagi.. kalau bro nak cari info lebih cuba googlekan malaysiabiker.. MBC

VAMP
17-09-2008, 09:03 PM
laju2 nie nak agie mane. Ingatlah orang yang tersayang :))

dek_ang
17-09-2008, 09:03 PM
bahaya laju2 nih...engnieer yamaha wat elok da tu...

NEMO
17-09-2008, 09:04 PM
sudin penah cakap..tukar ekzos dgn ekzos buluh...


ntahla. bro..aku baru nak beli moto..watpe nak laju2 ni....ingatlah orang tersayang

tEnuKLang
17-09-2008, 09:05 PM
sudin penah cakap..tukar ekzos dgn ekzos buluh...


ntahla. bro..aku baru nak beli moto..watpe nak laju2 ni....ingatlah orang tersayang

sebut pasal org tersayang...
lawa awek avatar ko nemo..pinjam? :"> :D :p

silverchair959
17-09-2008, 09:08 PM
tambah turbo...

Straight Six
17-09-2008, 09:14 PM
ko buang laaa CDI....

ermm
nk laju lagi ko pakai laaa moto cbr...mesti leh pergi laju nyer...ekekekek

aniee
17-09-2008, 09:15 PM
Nak motor laju yer...:-?
Ko korek block pastu ko polish head pastu ko tukar spoket pastu ko modi exzos pastu ko testlah...:D :D :D Pasti meter ko lentuk..:)) :)) :))
Klu tak laju jugak aku sarankan ko beli je SuperBike...:D :D :D

zamreda
17-09-2008, 09:18 PM
ckuplah bro 140 km/h 2.syukurlah dgn kelajuan yng ade.motosikal cub tak direka dgn kelajuan terlampau mcm gi2.klau nak laju beli superbike.

adar
17-09-2008, 09:19 PM
nak laju pakai cbr150 atau kawa kips bro. pasti pueh hati. tp kan makin laju ko bawa, makin laju la ko ke kubur. hehe....pesan dari aku yg prihatin.

dek_ang
17-09-2008, 09:22 PM
nak selamat jalan kaki la..tu pon tak bape selamat da skang..:D

atlantis
17-09-2008, 09:25 PM
perghh..180km/h....

boleh sayur aku punya 750..:)) :eek:

tommy22
17-09-2008, 09:26 PM
ko sumbat jer motor tu dalam keter skyline atau impreza..
pastu ko rembat lah keter tu laju2..
gerenti laju motor ko, tak yah modified langsung..
biar lambat asal cepat bro..

C_Kenek
17-09-2008, 09:30 PM
cara2 nak tambah laju moto

1. tukar bearing biasa kepada bearing racing
2. kurangkan berat moto buang la apa2 yg patut atau tukar chasis moto tu pakai chasis basikal racing taruk enjin kat situ.
3. eksesais dan kurangkan berat badan
4. ikat moto kat kete ferrari
5. follow blakang bus ekspres kalau dulu bus naela yg laju skarang aku kurang pasti

sila la tambah

VAMP
17-09-2008, 09:32 PM
ikut rapat2 belakang bas atau lori jika nk jimatkan minyak.. klau nk bagi moto laju, agie tukar moto laen la :"> :p

zamreda
17-09-2008, 09:35 PM
pastkan lampu dpn blakg off,yng bateri con cabutkan pasal menda nie yng beratkan enjin dgn magnet balas.pastikan campurkan petrol dgn greenoil,atau ubat gegatlah murah.tambah magnet kat paip minyak.tambah turbo compressor kat enjin.ekzos 2 kasi lencong trus takde muffler.idea lain kekawan klau ade.

irsaffy
17-09-2008, 09:38 PM
motor ni tgh panas kt pasaran gelap skrg ni...jaga elok2 nnt..:p

endingman86
17-09-2008, 09:45 PM
member aku baru pakai 2 minggu jer...pastue hilang....claim insurance...siap kene bayar lagi kat kedai...huhu

edan
17-09-2008, 10:31 PM
aku pun nk pesan gak ni.jgn bawak moto laju2.tapi oleh kerana ko tnya,aku terpaksa bgtau r,yg 2nd model tu slow sikit sebab diorang kecikkan lubang blok.so,klu ko nk bagi lagi laju,ko besarkan potong blok,pastu tukar pingsten yg lagi besar.pastu ko pakai spoket yg lagi kecik and then ko buang kotak angin tukar pakai air filter yg mahal sket.gud luck.

art
17-09-2008, 10:37 PM
tuan tanah ni nk gi bulan kot..
ala..ko nk bawa moto laju2 tu igt power ke..hahaha
jumpa traffic light merah berenti gak...
tak kemananya kalau bikin moto laju2...
lagi elok ko simpan duit tu, ada gak pekdahnya..ekonomi pun tak berapa ok sgt sekarang...

sarawak_lineup
17-09-2008, 11:12 PM
ko buek SUPERMAN jer.........walaupun pg kedai mamak depan umah skali pun.......
huhuhuhuhu

endingman86
17-09-2008, 11:13 PM
ko pakai ekjoz buluh leh laju kot...

sarawak_lineup
17-09-2008, 11:15 PM
huhuhuhhuh........
tp member den dak sg buloh yg terkenal dgn racing haramnyer...
dia pun tgh rancak main LC gak la ni...
dorang masuk piston kancil bro.......
humang aih...............laju gak klu nak dibezakan dgn motor 4 stroke lain.......

tommy22
18-09-2008, 01:11 AM
tuan tanah mana wei? tengok, kan dah merajuk dah dia..
mana leh tahan serangan dari setiap penjuru dia kena..

mustopa_a
18-09-2008, 01:24 AM
nak tambah laju .. senang je.. beli moto cc besar.. memang pasti boleh laju..

erDrAg00n
18-09-2008, 01:32 AM
aku rasa xde lagi yang posting pasal upgrade LC nie...
camni, ko nak upgrade LC tapi taknak usik enjin kan?
ko pakai LC mana satu? Clutch ke xde clutch punya?
well, it doesnt matter which one sbb yg penting cara ko rider kena betul gak.

1stly aku cadangkan ko main spoket, ko kena tgk yg padan dengan pikap n dengan berat badan ko. ko tgkla spoket blakang bape, depan bape. kalo nak main lajak, ko watla belakang besar,depan kecik,sure tangkap punya. nak pikap, depan besar belakang kecik.

penah dengar hukum 40? boleh try pakai kat moto ko, kalo depan spoket blakang ko da pakai 36, depan ko pakaila 14(contoh untuk lajak). kalo blakang 34 depan ko pakaila 16 contoh untuk pikap)...aku pakai kat moto ex5 aku 36,14 dan 36,15. mmg tarik,siap boleh cucuk angin LC...
kalo sstwo aku plak, aku pakai apa pun dapat tangkap sebab dia dual clutch(up skit!!!). LC,125z standard blh kejor lagi.

lagi satu LC ni yamaha design xleh pergi sangat kalo x usik chasis. semua berkait rapat.

aku bagi info untuk ko pergi kerja cepat je...bkn utk merempit. kalo ko merempit dan eksiden panggil aku... aku gelak kuat2 kat tepi telinga ko sebelum aku azan....

:eek: :eek: :eek:

ada lagi tips...tapi xleh reveal..mana aku nak cari makan nanti

dek_ang
18-09-2008, 01:36 AM
aku rasa xde lagi yang posting pasal upgrade LC nie...
camni, ko nak upgrade LC tapi taknak usik enjin kan?
ko pakai LC mana satu? Clutch ke xde clutch punya?
well, it doesnt matter which one sbb yg penting cara ko rider kena betul gak.

1stly aku cadangkan ko main spoket, ko kena tgk yg padan dengan pikap n dengan berat badan ko. ko tgkla spoket blakang bape, depan bape. kalo nak main lajak, ko watla belakang besar,depan kecik,sure tangkap punya. nak pikap, depan besar belakang kecik.

penah dengar hukum 40? boleh try pakai kat moto ko, kalo depan spoket blakang ko da pakai 36, depan ko pakaila 14(contoh untuk lajak). kalo blakang 34 depan ko pakaila 16 contoh untuk pikap)...aku pakai kat moto ex5 aku 36,14 dan 36,15. mmg tarik,siap boleh cucuk angin LC...
kalo sstwo aku plak, aku pakai apa pun dapat tangkap sebab dia dual clutch(up skit!!!). LC,125z standard blh kejor lagi.

lagi satu LC ni yamaha design xleh pergi sangat kalo x usik chasis. semua berkait rapat.

aku bagi info untuk ko pergi kerja cepat je...bkn utk merempit. kalo ko merempit dan eksiden panggil aku... aku gelak kuat2 kat tepi telinga ko sebelum aku azan....

:eek: :eek: :eek:

ada lagi tips...tapi xleh reveal..mana aku nak cari makan nanti

info bagus nih..:D

erDrAg00n
18-09-2008, 01:42 AM
info bagus nih..:D

ko pun pakai moto ke? aku dapat ilmu ni dari orang perak...mwahaha... orang2 utara mmg terer2 bab moto nie...

lagi2 kalo abah tanjung...perh!!! lep cecah lutut...siap kutip duit syiling atas jalan...

p/s :ilmu ni aku dapat kat Batu Kurau, pomen yang wat scrambler tu yang ajar

NurRich2U
18-09-2008, 01:43 AM
ala..
jadik la ghost rider pizza hut..
komfem laju..
kekeke..

NurRich2U
18-09-2008, 01:45 AM
aku tgk member aku kan..
125z dier mau pegi 210km..
last2 pegi besi buruk gak..
eksiden nye pasal..
sian tgk die..
isk isk..

mohdfitri
18-09-2008, 01:46 AM
sedara serwan.

pada pendapat saya sedara pakai lah moto LC baru tu dulu tanpa membuat sebarang modifikasi nnti akan void waranty.max 140kmj pn cukup dulu for beginner let say.

dh rasa moto sedara dh lama pakai, so buat lah setting apa yg patut kat :

1 caburator ke(LC pakai caburator ke..:-? )
2 tayar (nk pakai tayar sotong ke lipan ke ikut la)
3 sprocket (pilih lah saiz yg bersesuaian,kang bwk awek xleh naik bukit lak kang)
4 nk korek2 blok ke nk tukar piston(jgn letak sedaranye pistol lak) ke nak tukar henjin ke yg tu terpulang lah.

* secara am shj.nk detail lg tggu la org yg lbeh berpengalaman.
p/s Utamakan Keselamatan, Ingatlah Orang Tersayang :)cgrock

erDrAg00n
18-09-2008, 01:46 AM
aku tgk member aku kan..
125z dier mau pegi 210km..
last2 pegi besi buruk gak..
eksiden nye pasal..
sian tgk die..
isk isk..

125z mmg best moto tu...laju x hengat...pastu stabil kalo bawak laju camne pun...tapi kalo sekali da exsiden...mmg kena jual...sbb da x sedap

naga : kalo ada barang2 dia nak jual cakap r...

ikanbilis
18-09-2008, 01:47 AM
ko tambah nos jerr...:D

erDrAg00n
18-09-2008, 01:48 AM
ko tambah nos jerr...:D

konfirm meletop...buahahaha

NurRich2U
18-09-2008, 01:48 AM
klau bleh kan..
aku nak tukar la motor skuter aku ni letak henjen 125z..
leh x??

NurRich2U
18-09-2008, 01:50 AM
tapi aku tgk bdak2 cina tempat aku(balakong+connaught)
pakai RGV je kejar 125z ngan LC..
biar betik..
mau goyang aku tgk..

ating78
18-09-2008, 01:54 AM
Tukar kaburator dengan moto cc lagi tinggi. LC135 cari yamaha 150 punya kaburator. Tapi pengunaan minyak jangan tanya.

tommy22
18-09-2008, 02:01 AM
mana tuan tanah nih? dia tgh modified motor dier lah tu kot..
korang turun kan ilmu banyak sangat, kalau dia buat betul2 mcm pasang nos tuh camner? :-?

razali85
18-09-2008, 02:06 AM
tukar spring clutch + coil racing ... lain2 x perlu ubah.... ko nak nak join cuprix atau apa???

jaih
18-09-2008, 04:56 AM
heheh byk komen yg menasihati darp teknikal coz CG neh bukan tempat kaki rempit heheh...140 KM/h tuh ok sgt daaa...nak berapa laju lagi...

kalau ikut apa yg ko nak tuh..set jer spocket..takyah nak rebore2 blok..head..tukar karburetor seme tuh..syg ooo motor baru..jgn jadi mcm motor aku skang mod punya pasal sampai skang tak betul2 enjin tuh..mcm2 bunyi ada..siap max speed pun 80 kmh jer paling kuat huhu

dauz
18-09-2008, 05:04 AM
Aku cadangkan ko pergi ar bertanya kat forum motorsikal :)
cuma kalau nak laju tak kemana...
Minyak aje laju nak turun maybe kot..
cuma tu untuk kepuasan diri kot

nameless
18-09-2008, 05:25 AM
hmm...
aku dl pkai yg 1st model...
mmg laju, tp sbb laju sgt org jeles...
pas 2 org jeles 2 pn curi moto aku...:mad:
skrg aku pkai yg ade klac pny...
x laju tp xde org jeles...#:-S

cikepong
18-09-2008, 05:25 AM
kalau nak laju ko korek blok,tukar piston besar,tukar bearing racing,tukar karburator besar,tukar sprocket,ekzos ko maodified buang sarang buat kon dalam tu.

nak laju lagi buang magnet,pakai coil racing...tapi nak start engine ko kena tolak...lepas tu boleh gi ke kubur duduk diam-diam dalam tu.


tapi kalau nak super laju lagi ekzos ko tukar dari besi ke buluh...lepas tu tebuk lubang kat ekzos buluh tu...stanby air dengan karbait kat dalam ekzos buluh tu...agak2 nak cepat sampai dan nak laju je ko cucuh api kat lubang ekzos buluh tuuuu...tak ingat laju die boleh bawak sampai ke lubang kubur...lagi laju dari roket yang sheik muzapar naik tu...


laju-laju ko nak pegi mana?ko nak jadi pahlawan rempit ke?aku dulu jadi jugak pahlawan rempit ni...tapi dah tobat dah sekarang nak bawak lelaju.Dulu motor pon mod sampai naik 200km/h(ss2 racing spirit)...sekarang bawak pon slow dah, fobia nak bawak lelaju...bawak style orang tua plak sekarang ni...


rempit-rempit ni sesiakan je hidup korang je...jagalah amanah tubuh badan tu bebaik yang Allah dah amanahkan kat ko tu...esok kat padang mahsyar kena tanya..apa nak jawab?

akecema
18-09-2008, 05:28 AM
ko p kedai yg mat rempit slalu p
ko ckp je kat pomen tu
soh die kasi up moto ko
tau la die settlekn

zamreda
18-09-2008, 05:36 AM
manusia mmg tak puas kat kelajuan yng ade.nak moto cub 2 mcm superbike.

tjbumi
18-09-2008, 05:56 AM
Kalau nak laju beli le motor yg 500cc ke...1000cc ke.... baru nampak ganas. Nie LC kau nak bawak laju2. Kalau naik LC dari JB sampai sploh minit ke KL... hmm... aku pun nak beli LC....

maliq7776
18-09-2008, 06:00 AM
tukar rotary engine..

zamreda
18-09-2008, 06:04 AM
tukar rotary engine..

:eek: :eek: :eek: .ganaz cadangan.

Kimie
18-09-2008, 06:12 AM
aku rasa xde lagi yang posting pasal upgrade LC nie...
camni, ko nak upgrade LC tapi taknak usik enjin kan?
ko pakai LC mana satu? Clutch ke xde clutch punya?
well, it doesnt matter which one sbb yg penting cara ko rider kena betul gak.

1stly aku cadangkan ko main spoket, ko kena tgk yg padan dengan pikap n dengan berat badan ko. ko tgkla spoket blakang bape, depan bape. kalo nak main lajak, ko watla belakang besar,depan kecik,sure tangkap punya. nak pikap, depan besar belakang kecik.

penah dengar hukum 40? boleh try pakai kat moto ko, kalo depan spoket blakang ko da pakai 36, depan ko pakaila 14(contoh untuk lajak). kalo blakang 34 depan ko pakaila 16 contoh untuk pikap)...aku pakai kat moto ex5 aku 36,14 dan 36,15. mmg tarik,siap boleh cucuk angin LC...
kalo sstwo aku plak, aku pakai apa pun dapat tangkap sebab dia dual clutch(up skit!!!). LC,125z standard blh kejor lagi.

lagi satu LC ni yamaha design xleh pergi sangat kalo x usik chasis. semua berkait rapat.

aku bagi info untuk ko pergi kerja cepat je...bkn utk merempit. kalo ko merempit dan eksiden panggil aku... aku gelak kuat2 kat tepi telinga ko sebelum aku azan....

:eek: :eek: :eek:

ada lagi tips...tapi xleh reveal..mana aku nak cari makan nanti

yaa ini yang kita carii...:)paid :)paid


lain2 post sume nak tambah posting jer.. haha..

sangat berguna info ni untuk aku yang tak tau aper pasal moto ni..

at least kalau adik aku ade buat modification gini kat moto dier, aku leh sekeh dier 2-3 kali..:)paid :)paid

zamreda
18-09-2008, 06:17 AM
ade salah info kat dragon nie.main pikap 2 kena spoket blakg besar, spoket depan kecik.yng lajak spoket blkng kecik spoket dpn kena main besar.

Kimie
18-09-2008, 06:22 AM
ade salah info kat dragon nie.main pikap 2 kena spoket blakg besar, spoket depan kecik.yng lajak spoket blkng kecik spoket dpn kena main besar.

hah.. ko lak letak lah ape2 info yang ko tau lak.. :D:D:D

ExAvantz
18-09-2008, 06:36 AM
mak aih.... 140kmh muto cam tu tak laju ?
aku bawak muto 60 jek... aduhlaa...

ingat laa org tersayang,,,,

ulam
18-09-2008, 07:50 AM
Zaman aku dah lama berlalu...
Skrg nie, asal leh sampai kemana aku nak g bagi aku dah ok... :))

serwan
18-09-2008, 08:21 AM
laju-laju ko nak pegi mana?ko nak jadi pahlawan rempit ke?aku dulu jadi jugak pahlawan rempit ni...tapi dah tobat dah sekarang nak bawak lelaju.Dulu motor pon mod sampai naik 200km/h(ss2 racing spirit)...sekarang bawak pon slow dah, fobia nak bawak lelaju...bawak style orang tua plak sekarang ni...


rempit-rempit ni sesiakan je hidup korang je...jagalah amanah tubuh badan tu bebaik yang Allah dah amanahkan kat ko tu...esok kat padang mahsyar kena tanya..apa nak jawab?

laju tak semestinya rempit..
kerana rempit itu adalah budaya..
kalau laju jew org cop rempit tak betul la..
ayah saya, ayah kamu,ayah orang lain yang lambat pergi kerja psatu dorang bawak laju2 tu boleh ke kita panggil dorang rempit?..

peace..

serwan
18-09-2008, 08:24 AM
aku rasa xde lagi yang posting pasal upgrade LC nie...
camni, ko nak upgrade LC tapi taknak usik enjin kan?
ko pakai LC mana satu? Clutch ke xde clutch punya?
well, it doesnt matter which one sbb yg penting cara ko rider kena betul gak.

1stly aku cadangkan ko main spoket, ko kena tgk yg padan dengan pikap n dengan berat badan ko. ko tgkla spoket blakang bape, depan bape. kalo nak main lajak, ko watla belakang besar,depan kecik,sure tangkap punya. nak pikap, depan besar belakang kecik.

penah dengar hukum 40? boleh try pakai kat moto ko, kalo depan spoket blakang ko da pakai 36, depan ko pakaila 14(contoh untuk lajak). kalo blakang 34 depan ko pakaila 16 contoh untuk pikap)...aku pakai kat moto ex5 aku 36,14 dan 36,15. mmg tarik,siap boleh cucuk angin LC...
kalo sstwo aku plak, aku pakai apa pun dapat tangkap sebab dia dual clutch(up skit!!!). LC,125z standard blh kejor lagi.

lagi satu LC ni yamaha design xleh pergi sangat kalo x usik chasis. semua berkait rapat.

aku bagi info untuk ko pergi kerja cepat je...bkn utk merempit. kalo ko merempit dan eksiden panggil aku... aku gelak kuat2 kat tepi telinga ko sebelum aku azan....

:eek: :eek: :eek:

ada lagi tips...tapi xleh reveal..mana aku nak cari makan nanti

kudos!!!
ini yang serwan harapkan..
kalau setting 35 15 sprocket ok ke?..
kalau pakai coil racing nanti betul ke takleh start?..
cdi tu untuk ape?..
hehe...

p/s : serwan benci rempit..

Overclock
18-09-2008, 08:25 AM
laju tak semestinya rempit..
kerana rempit itu adalah budaya..
kalau laju jew org cop rempit tak betul la..
ayah saya, ayah kamu,ayah orang lain yang lambat pergi kerja tu boleh ke kota panggil dorang rempit?..

peace..

Takkan ko nak pi kerja bawak laju 140 geng.. Ko wat lawak dipagi hari nih..:eek:

serwan
18-09-2008, 08:28 AM
and cakap pasal kelajuan..
kelajuaan bukan lah satu2 faktor kemalangan..
apek tua tu yang bawak motor mcm kura2 pun boleh mati kena langgar sbb orang langgar..
kesimpulan : ajal maut jodoh di tangan tuhan..

serwan
18-09-2008, 08:30 AM
cakap pasal kelajuan lagi, serwan kalau bawak awek perasaan serwan bercampur..
antara suka dan bengang..
suka sbb.....(paham2 la sendiri)..
tak suka sbb, bayangkan la serwan bawak 70-80km/j pun dah biru perut serwan kena cubit!!!
pergh sakit ati..
camtu pun dia kata laju..

serwan
18-09-2008, 08:31 AM
Takkan ko nak pi kerja bawak laju 140 geng.. Ko wat lawak dipagi hari nih..:eek:

hari2 lalu ldp, jalan kuching..
mmg itu lah speed yang ideal dikala jalan tak jem..

alonso
18-09-2008, 08:33 AM
cakap pasal kelajuan lagi, serwan kalau bawak awek perasaan serwan bercampur..
antara suka dan bengang..
suka sbb.....(paham2 la sendiri)..
tak suka sbb, bayangkan la serwan bawak 70-80km/j pun dah biru perut serwan kena cubit!!!
pergh sakit ati..
camtu pun dia kata laju..

dia tu nak menghayati keindahan memeluk ko agaknya,
kalo ko bwk laju sgt,
cuaklah dia:eek: :eek:

jaih
18-09-2008, 08:49 AM
cakap pasal kelajuan lagi, serwan kalau bawak awek perasaan serwan bercampur..
antara suka dan bengang..
suka sbb.....(paham2 la sendiri)..
tak suka sbb, bayangkan la serwan bawak 70-80km/j pun dah biru perut serwan kena cubit!!!
pergh sakit ati..
camtu pun dia kata laju..

huihhh mesti brek pun ko pakai yg depan jerr...brek belakang tak guna neh :)) :)) ..tp aku nasihatkan laa ko main spocket jer..takyah usik menda2 lain tuh.. pastuh cari spark plug yg best sket mcm splitfire.. cukuplah tuh..aku tak sayang ko tp sayang kat motor tuh heheheh..

serwan
18-09-2008, 09:03 AM
huihhh mesti brek pun ko pakai yg depan jerr...brek belakang tak guna neh :)) :)) ..tp aku nasihatkan laa ko main spocket jer..takyah usik menda2 lain tuh.. pastuh cari spark plug yg best sket mcm splitfire.. cukuplah tuh..aku tak sayang ko tp sayang kat motor tuh heheheh..

aku suka kau sbb kau jujur..
siot jew..
kuang kuang..

jaih
18-09-2008, 09:09 AM
aku suka kau sbb kau jujur..
siot jew..
kuang kuang..

yer laa sampai la neh aku dok ngidam nak pakai LC tuh...skang ni bawak Ex5 buruk jerk huuhuhuhu..sebab tu aku sayang motor bukan ko hahahaha

erDrAg00n
18-09-2008, 10:37 AM
tapi aku tgk bdak2 cina tempat aku(balakong+connaught)
pakai RGV je kejar 125z ngan LC..
biar betik..
mau goyang aku tgk..

bro...RGV 120 da...mmgla boleh kejar je...tapi aku plak pakai 110 boleh je kejar RGV? kalo nak lagi best moto Lagenda standard aku tu ha...blh je kejar RGV apek kat Cheras/Connaught/Ampang. lagi2 kalo diorang pakai ekzoz bising

erDrAg00n
18-09-2008, 10:40 AM
ade salah info kat dragon nie.main pikap 2 kena spoket blakg besar, spoket depan kecik.yng lajak spoket blkng kecik spoket dpn kena main besar.

hehehe...bagus ada yang alert... sebab tu aku suruh dia main sproket sbb aku pun lupa mana patut besar mana patut kecik. tapi yang pasti hukum 40 ni kena main btol2 r...

4-mati
0-kosong(takde yang ingat)

burukayangan
18-09-2008, 10:42 AM
laju tak semestinya rempit..
kerana rempit itu adalah budaya..
kalau laju jew org cop rempit tak betul la..
ayah saya, ayah kamu,ayah orang lain yang lambat pergi kerja psatu dorang bawak laju2 tu boleh ke kita panggil dorang rempit?..

peace..

Kalau ya pun lambat p keja takkan hang nak pulas smpai 180,ingat hang sorang saja kat atas jalan tu?takdan nak sampai silap2 bersepai..140 pun dh trlebih laju dh tu..cub jgn nk jd superbike..apapun pandai2 la jaga diri masing2,hidup hanya sekali

erDrAg00n
18-09-2008, 10:42 AM
kudos!!!
ini yang serwan harapkan..
kalau setting 35 15 sprocket ok ke?..
kalau pakai coil racing nanti betul ke takleh start?..
cdi tu untuk ape?..
hehe...

p/s : serwan benci rempit..

kalo pakai coil racing ko kena main api lebey...da rugi sebab kuat makan minyak. pastu blh efek kat magnet. 35-15 ko nak main apa? aku rasa itu setting moto standard kuar kedai da...:-? :-?

erDrAg00n
18-09-2008, 10:44 AM
cakap pasal kelajuan lagi, serwan kalau bawak awek perasaan serwan bercampur..
antara suka dan bengang..
suka sbb.....(paham2 la sendiri)..
tak suka sbb, bayangkan la serwan bawak 70-80km/j pun dah biru perut serwan kena cubit!!!
pergh sakit ati..
camtu pun dia kata laju..

ko bawak moto kalo ada penumpang tu satu je ko kena ingat...ko bawak nyawa orang...apa2 jadi ko yang bertanggungjawab...idup mati dia,nyawa dia,luka dia n etc...sebab tu mat2 rempit jarang bawak moto laju kalo dengan awek...dengan karo mungkin...sebab apa? sebab karo xde value...

tapi pikir2la kalo bawak laju

erDrAg00n
18-09-2008, 10:47 AM
yer laa sampai la neh aku dok ngidam nak pakai LC tuh...skang ni bawak Ex5 buruk jerk huuhuhuhu..sebab tu aku sayang motor bukan ko hahahaha

aku x minat LC...sebab tak kuat sangat...bentuk je cantik. aku ngidam BMW yang baru nie...mwahahaha...85K... atas jalan blh pecut selamba je...

naga : ex5 pun da laju... keluar2 kedai je da blh dapat top(tgk pada pemanduan). lepas 3 bulan da blh makan LC

serwan
18-09-2008, 10:49 AM
hehehe...bagus ada yang alert... sebab tu aku suruh dia main sproket sbb aku pun lupa mana patut besar mana patut kecik. tapi yang pasti hukum 40 ni kena main btol2 r...

4-mati
0-kosong(takde yang ingat)

tak paham yang serwan hi lite warna merah nie..

erDrAg00n
18-09-2008, 10:52 AM
tak paham yang serwan hi lite warna merah nie..

40...
4-bagi cina mati
0- terus ilang...takde apa2, takde sape2 nak ingat...

sebagai peringatan je

12daily_pro
18-09-2008, 11:14 AM
hehehe.... aku cadangkan polish jerk block tu xyah korek , tukar sprint cluth , main spoket ... nie utk biasa2 punya bikin.. klau nk racing lain citer ... hihihi...

serwan
18-09-2008, 11:20 AM
ko bawak moto kalo ada penumpang tu satu je ko kena ingat...ko bawak nyawa orang...apa2 jadi ko yang bertanggungjawab...idup mati dia,nyawa dia,luka dia n etc...sebab tu mat2 rempit jarang bawak moto laju kalo dengan awek...dengan karo mungkin...sebab apa? sebab karo xde value...

tapi pikir2la kalo bawak laju

betul2..
tapi kalau 70-80 dah kena cubit tak ke melampau..
nak bawak 60 sampai bila mau sampai..
huhu..

alonso
18-09-2008, 11:21 AM
betul2..
tapi kalau 70-80 dah kena cubit tak ke melampau..
nak bawak 60 sampai bila mau sampai..
huhu..

biasala tu,dia takut gak:eek:

elan
18-09-2008, 11:25 AM
aku cadangkan tak yah laju2, cukup dengan kelajuan stendert je... bukan apa, mungkin niat kita bagus, nak cepat pergi kerja time lewat... tapi kena ingat, kita ni manusia, ada kalanya kita gembira, marah, sedih dan macam2 lagi... kat atas jalan tu macam2 perangai penunggang kita boleh jumpa, ada yang saja nak bakar kita, ada yang nak tunjuk x, ada yang suka main pancung.. kalau moto kita laju, + pulak mood kurang ok, ada orang bakar atas jalan, kompom kita sahut punya.. ini dah pastinya membahayakan diri sendiri dan orang lain.. kalau moto tak laju, kita akan fikir balik, aku kejar pun tak guna, buka boleh dapat kejar pun sebab moto aku tak laju... aku yang guna cbr ni pu ada gak yang sengaja nak main2, aku buat pekak je... tapi pernah gak kejar 125z.. pancung aku dekat sangat...:eek: :eek:

ichiban
18-09-2008, 11:40 AM
tukar rotary engine..

rotary mmg laju...tp minyak kedarah tak hengat:)) :))

erDrAg00n
18-09-2008, 11:48 AM
aku cadangkan tak yah laju2, cukup dengan kelajuan stendert je... bukan apa, mungkin niat kita bagus, nak cepat pergi kerja time lewat... tapi kena ingat, kita ni manusia, ada kalanya kita gembira, marah, sedih dan macam2 lagi... kat atas jalan tu macam2 perangai penunggang kita boleh jumpa, ada yang saja nak bakar kita, ada yang nak tunjuk x, ada yang suka main pancung.. kalau moto kita laju, + pulak mood kurang ok, ada orang bakar atas jalan, kompom kita sahut punya.. ini dah pastinya membahayakan diri sendiri dan orang lain.. kalau moto tak laju, kita akan fikir balik, aku kejar pun tak guna, buka boleh dapat kejar pun sebab moto aku tak laju... aku yang guna cbr ni pu ada gak yang sengaja nak main2, aku buat pekak je... tapi pernah gak kejar 125z.. pancung aku dekat sangat...:eek: :eek:

bro...kasi pinjam moto...da lama mengidam nak try bawak CBR...hehehe...

bellaluna
18-09-2008, 11:56 AM
bro...kasi pinjam moto...da lama mengidam nak try bawak CBR...hehehe...

sebuk jerk. :p :p

bellaluna
18-09-2008, 11:58 AM
betul2..
tapi kalau 70-80 dah kena cubit tak ke melampau..
nak bawak 60 sampai bila mau sampai..
huhu..

sampai bole ar beraye.

masalahnye kalo x sampai. :)paid

kuntakinte
18-09-2008, 12:00 PM
aku cadangkan tak yah laju2, cukup dengan kelajuan stendert je... bukan apa, mungkin niat kita bagus, nak cepat pergi kerja time lewat... tapi kena ingat, kita ni manusia, ada kalanya kita gembira, marah, sedih dan macam2 lagi... kat atas jalan tu macam2 perangai penunggang kita boleh jumpa, ada yang saja nak bakar kita, ada yang nak tunjuk x, ada yang suka main pancung.. kalau moto kita laju, + pulak mood kurang ok, ada orang bakar atas jalan, kompom kita sahut punya.. ini dah pastinya membahayakan diri sendiri dan orang lain.. kalau moto tak laju, kita akan fikir balik, aku kejar pun tak guna, buka boleh dapat kejar pun sebab moto aku tak laju... aku yang guna cbr ni pu ada gak yang sengaja nak main2, aku buat pekak je... tapi pernah gak kejar 125z.. pancung aku dekat sangat...:eek: :eek:
...btul tu...bwk laju pun meter je laju..meter 140km/h..sebenar baru 100km/h....

erDrAg00n
18-09-2008, 12:02 PM
sebuk jerk. :p :p

ala bang...aku nak beraya ke kg ko yang jauh tu kenala pakai CBR... baru blh bawak adik ko... :eek: :eek: :eek:

abg_boyot
18-09-2008, 10:54 PM
geng...ko tengok kat kotak cdi electronick die...ade port cable extension cam kat fz150 punye kotak electronic beb....itu barang ble setting daino..kasi buang smue speed cut..tapi minyak rabak ..:p .laju gile beb...klu bli yg racing die kasi skali cd..klu takde kasi jgn beli.. :)cgrock

mj12
18-09-2008, 10:54 PM
mak aii..

nak rempit kat mana bro?

abg_boyot
18-09-2008, 11:02 PM
adapun aku suke utk kasi ko ingat sbelum nak buat...tengok kapasiti dompet ko nak isi minyak gune duit bukan daun pokok senduduk...hapy riding...tu jek yg dapat aku ajarkan...

sureprofit
18-09-2008, 11:18 PM
sebelum bawak laju2 tu mengucap dulu, takut x sempat...

maliq7776
18-09-2008, 11:24 PM
rotary mmg laju...tp minyak kedarah tak hengat:)) :))


minyak jgn bimbang bang..kene pandai tune boleh jd standard minyak tu:">

nak tune boleh..RM400/500 dlm tangan..kalo nak, kite ade servis..tune pakai komputer punye:D

shadow
18-09-2008, 11:35 PM
try tukar cdi la masuk siam punya.
bukan indon nyer jgn silap.
pastu tuning skit.
tu jer dh sama mcm 1st model.lagi laju.

suweb84
18-09-2008, 11:42 PM
sebelum bawak laju2 tu mengucap dulu, takut x sempat...

:)) :))

lagi 1 tips..time nk pulas minyak tu bc doa naik knderaan msti bwak 60km/j pon dah rs laju :D :D

bminds
19-09-2008, 12:10 AM
Aku pakai lc lama maintain speed 140km/jam, top speed out meter.modifikasi dilakukan ialah buang tabung angin dan ptg saluran eksos standard (kat outlet blok)dan gantikan dgn saluran yg besar sedikit.Bunyi tak bising,nmpak standard tapi power.Minyak itam guna motul 3000 tukar setiap 3500km

sori beb aku crita macam mat rempit tapi aku terpaksa sebab aku travel sebanyak 160km sehari highway ipoh-tepen.Kalu tak buat camni jawabnya bontot kebas dan lmbat masuk kerja.Tapi kalu dalam pekan aku menungang seperti pakcik nak pi masjid 'slow n steady'

P/s: laju biar bertempat

erDrAg00n
19-09-2008, 01:12 AM
Aku pakai lc lama maintain speed 140km/jam, top speed out meter.modifikasi dilakukan ialah buang tabung angin dan ptg saluran eksos standard (kat outlet blok)dan gantikan dgn saluran yg besar sedikit.Bunyi tak bising,nmpak standard tapi power.Minyak itam guna motul 3000 tukar setiap 3500km

sori beb aku crita macam mat rempit tapi aku terpaksa sebab aku travel sebanyak 160km sehari highway ipoh-tepen.Kalu tak buat camni jawabnya bontot kebas dan lmbat masuk kerja.Tapi kalu dalam pekan aku menungang seperti pakcik nak pi masjid 'slow n steady'

P/s: laju biar bertempat

tu dia mai lagi sorang...hehehe...nak minta ilmu untuk sstwo boleh?? aku pun orang tepeng gak...dok taman lake view...hang kat mana?

serwan
19-09-2008, 09:06 AM
geng...ko tengok kat kotak cdi electronick die...ade port cable extension cam kat fz150 punye kotak electronic beb....itu barang ble setting daino..kasi buang smue speed cut..tapi minyak rabak ..:p .laju gile beb...klu bli yg racing die kasi skali cd..klu takde kasi jgn beli.. :)cgrock

yeap thnkz..
cdi tu dlm perancangan dah..
tapi minyak dia mmg super rabak ke?..

Aku pakai lc lama maintain speed 140km/jam, top speed out meter.modifikasi dilakukan ialah buang tabung angin dan ptg saluran eksos standard (kat outlet blok)dan gantikan dgn saluran yg besar sedikit.Bunyi tak bising,nmpak standard tapi power.Minyak itam guna motul 3000 tukar setiap 3500km

sori beb aku crita macam mat rempit tapi aku terpaksa sebab aku travel sebanyak 160km sehari highway ipoh-tepen.Kalu tak buat camni jawabnya bontot kebas dan lmbat masuk kerja.Tapi kalu dalam pekan aku menungang seperti pakcik nak pi masjid 'slow n steady'

betul2..
laju biar bertempat..
so ada kesan sampingan tak?..(pergh dah macam ubat plak)..

sebelum bawak laju2 tu mengucap dulu, takut x sempat...
lagi 1 tips..time nk pulas minyak tu bc doa naik knderaan msti bwak 60km/j pon dah rs laju

thank for yours advice~

erDrAg00n
20-09-2008, 12:51 AM
serwan....ingat taw...sekali da usik CDI...selamanya maintain myk ko camtu...baik x yah usik yg tu dulu...usik luaran je...main sampai lebam....bila nak power lagi baru guna formula2 yang lain...bkn apa...takot ko rabak kerana sebiji moto...

orang lain da pakai kete...ko still dengan motor nanti

zamreda
20-09-2008, 12:58 AM
takyah cdi racing lee serwan. try masuk i-charge klon yng murah.mmg pastilah ade pikap klajuan.cuma pasng kat bateri aje.aku dah try kat kriss aku mmg dpt tapau moto wave 125 yng berlagak laju tapi naik bukit ampeh.potong selamba klau naik bukit.

erDrAg00n
20-09-2008, 01:00 AM
takyah cdi racing lee serwan. try masuk i-charge klon yng murah.mmg pastilah ade pikap klajuan.cuma pasng kat bateri aje.aku dah try kat kriss aku mmg dpt tapau moto wave 125 yng berlagak laju tapi naik bukit ampeh.potong selamba klau naik bukit.

kriss mmg kena main api je...sure power.... :D :D :D

nak main karburator try pakai ex5 punya... ye dak??? mesti ho liao!!!

zamreda
20-09-2008, 01:06 AM
buat ape nak sumbat ex5 punya, karb kriss dah power ape.cuma penyalaan yng seimbang dperlukan.dlm hal nie voltan stabilzer dperlukan utk pastikan titik penyalaan tetap kena,krn voltan tak stabil pengaruhi titk aruhan.cut-off 2 gimik aje.

zeal_tech
21-09-2008, 05:52 AM
LC cluth aku dpt 130-140 je....
tu pon dah mengeletaq kpala lutut....
dpt full throtle camtu....
tgk je meter x leh pg dah...
aku lpas skit....
skrg ni..100 pun...aku rasa dah laju....
so x de le niat nak mod2.....

muhafis
22-09-2008, 05:33 PM
Hye serwan nk beli lc hjung blan nie.. Seperti yg kita tau, lc baru ngan lama ada beza.. Cntoh lc 1st model masa baru keluar boleh naik sampai 180km/h standard! Tp yg baru byk kawan serwan ckap boleh pegi 140km/ jew boleh naik.. So, mcm mana nk setting lc ni bg pegi top speed max tanpa usik enjin.. Setting sproket? Cdi? Or watever.. Otai please help.. Serwan cuma tau pakai motor jew..

peh, nak buat ak jeles la tue.. mntang2 krisstar ak leyh naik 120 je.. buat per laju2.. rilex suda.. 100-120 okie arr siut.. jalan bese la..

manalaz68
22-09-2008, 11:10 PM
masuk enjin fireblade @ hayabusa

zamri3324
22-09-2008, 11:16 PM
nak laju ye....nak sampai berapa....kalau nak sampai atas bumbung boleh jumpa abang sudin kita....hehehhe

VAMP
22-09-2008, 11:16 PM
LC cluth aku dpt 130-140 je....
tu pon dah mengeletaq kpala lutut....
dpt full throtle camtu....
tgk je meter x leh pg dah...
aku lpas skit....
skrg ni..100 pun...aku rasa dah laju....
so x de le niat nak mod2.....

xkan 130-140 je kot.. aku yang naik ex5 je pun dah buleh agie hampir 120. hehe :D

adioz88
22-09-2008, 11:46 PM
xkan 130-140 je kot.. aku yang naik ex5 je pun dah buleh agie hampir 120. hehe :D

LC version hand clutch ada cut off
tak salah saya, 125cc aja
err...kalau salah betulkan ya

gsx_srad
22-09-2008, 11:49 PM
alaa korang ni,budak tu tanya nak bg laju je moto dia. Biarla dia nak eksiden ke apa ke,aku dulu pun laju gak.alhamdulillah ok je.nasihat aku semakin laju bawak semakin kedepan kita kena lihat,sentiasa peka sekeliling. Blajar skill tunggang motor ngan betul....setau aku la beza lc baru ngan lama kat coil dia je.coil tu kat siam ada jual,dlm lelong.com pun aku penah jumpa.ok,majulah sukan permotoran utk negara.

zamreda
22-09-2008, 11:57 PM
alaa korang ni,budak tu tanya nak bg laju je moto dia. Biarla dia nak eksiden ke apa ke,aku dulu pun laju gak.alhamdulillah ok je.nasihat aku semakin laju bawak semakin kedepan kita kena lihat,sentiasa peka sekeliling. Blajar skill tunggang motor ngan betul....setau aku la beza lc baru ngan lama kat coil dia je.coil tu kat siam ada jual,dlm lelong.com pun aku penah jumpa.ok,majulah sukan permotoran utk negara.

coil tang mana 2 bro?kat magneto 2 pon coil jugak,yng spark plug 2 pon coil jugak?

generasi
23-09-2008, 12:01 AM
emm ko bukak ekzoz ko ganti ngn buluh.
gerenti laju punya

noorshah
23-09-2008, 12:08 AM
baik ko kasi ubat gegat...granti sesak nafas mat moto nak potong:eek:

Biowash
23-09-2008, 12:12 AM
alaaahh laju2 pun bukan main highway slalu pun..!!! stakat dlm town 120kmh pun dah stended...

abu85
02-05-2009, 10:23 AM
aku pun ader LC gak cumeer kat town/kerja jer slow maintan 110-120

klw highway leh la dpat top 140-160 full throtte. (kepala kat meter) hehe

aku pun suker laju gak tp kat highway jer... best aper klw laju2 heheh..

ok bg aku la... cara bawa jugak adalah penting sebenarnya...riding skill...orang putih cakap..hehe..

lepas tu aku rasa ader effect dgn minyak itam kot,, sblm ni aku pakai shell vsx leh top 140jer kat highway.. bila aku tukar minyak itam Motul dapat la 160. tp pickup berat skit....

dan ramai jugak ckp tukar spotrim, n eksos.. tanpa modify blok,CDI, carb.

hmmm aku suker standart jer...

p/s ader orang cakap tukar sidemirrior pun leh laju gak

kalau
02-05-2009, 11:46 AM
nak laju?

cuba pakai jet fuel.......

ekekek.......ala, cam minyak zippo tue aaa......

tengok, ada laju ker tak......hehehe.......

nash_d
02-05-2009, 12:02 PM
pasang dual tabung NOS...kompom leh pg 200 kmh :))

the_killer
02-05-2009, 12:12 PM
bajet ko bpe? aku bg leh tlg bg skill top speed LC tuk 1km dah naik 180km/j .. jln highway leh pecut smpai 200km/j.. tgk ats bajet ko la.. sbb brg lc ni mhl skit.. bminat pm aku...

proceez
01-06-2009, 03:18 AM
oh,ko cr je LC first edition..

aku nye standard pun dah g 160km/j..

klu nak bikin mcm trek nye,tukar la ekzos tu gne YY Pang nye ekzos..

buang part yg x gne sgt,biasa klu trek nye mtr,dorg buang yg x perlu..smpikan tongkat pun xde..haha..

hazwan17
01-06-2009, 03:21 AM
oh,ko cr je LC first edition..

aku nye standard pun dah g 160km/j..

klu nak bikin mcm trek nye,tukar la ekzos tu gne YY Pang nye ekzos..

buang part yg x gne sgt,biasa klu trek nye mtr,dorg buang yg x perlu..smpikan tongkat pun xde..haha..

mat rempit uitm shah alam...
dah3 kaki ko pn x baek lg...
jgn nk bwk moto laju2

proceez
01-06-2009, 03:33 AM
mat rempit uitm shah alam...
dah3 kaki ko pn x baek lg...
jgn nk bwk moto laju2

haha..bikin kantoi gua je..kaki ni dah nak baik la..hahaha..wek..:p

adioz88
01-06-2009, 05:33 AM
cuba untuk main2 dengan setting sprocket
ada dyno lagi best
boleh tengok graf
sebab, perlu ambil kira RPM
perlu ambil kira tahap kerja enjin.
andai over rev, tork kuat tapi top kurang
begitu jugak sebaliknya.
next, CDI . BOleh guna CDI racing dari thai atau programable cid
ikut kemampuan poket.
cdi rata2 harga Rm300 ke atas.
ada lah 10-15% peningkatan top speed.

otaida00taj
01-06-2009, 06:37 AM
baik ambil motor besar je...
kalu buat adjustment terhadap motor kecil nie, buang duit je.
ada duit banyak, tak kisah la..

acan
01-06-2009, 10:06 AM
ejas sprocket..

cari CDI 1st model@siam punye LC..

buat ejos..

masuk rim alumunium..

dah boleh pegi rsenyer..

acan
01-06-2009, 10:08 AM
ksi rendah fork sket..

ngan taruk balencer fork..

bg handling ok sket..

neosa
01-06-2009, 10:14 AM
nak laju x payah beli lc.. beli superbike kompem laju:eek:

acan
01-06-2009, 10:17 AM
nak laju x payah beli lc.. beli superbike kompem laju:eek:

xrempit la..

he3..

hamtaro77
01-06-2009, 02:43 PM
hehehe....lc ek...
pape hal rx-z gak best...
tapi lc nie lau setting spoket pun dah best...
aku xminat lc sbb meter kelajuan nye menipu...meter kelajuan sama dengan meter kelajuan ex-5 jee....hehehe...
meter rx-z baru naik 120km/h,meter lc dah dekat 140-150km/h....
hehehe...jgn marah ek pengguna2 lc

barely
01-06-2009, 02:47 PM
nak carik lc second. ade x?? :-?:-?:-?

kerunai
12-06-2009, 08:08 AM
ko nak lagi laju ke ? muakaka

brozul
12-06-2009, 08:35 AM
setau aku plg laju bawah treler....

so, ko nak yg standard ke nak yg laju???

razali85
12-06-2009, 08:38 AM
tt pasang ekzos roket apollo kompem laju....

aloong_05
12-06-2009, 08:40 AM
TT dh lamer ilang...g maner ekkk...

brozul
12-06-2009, 08:40 AM
tapi aku tgk bdak2 cina tempat aku(balakong+connaught)
pakai RGV je kejar 125z ngan LC..
biar betik..
mau goyang aku tgk..

itu pon mesti cine tu tk pakai helmet....:)):)):)):))

taw sangat perangai cina tu...

tp skang diorg dah up dah...

byk dah pakai LC....

:eek::eek::eek::eek:

old_code
12-06-2009, 08:49 AM
tukar la sticker moto tuh pada 2500cc....

org tgk pun da kecut.....

fauzi32
12-06-2009, 03:24 PM
aku tahu macam mane nak laju lc tu. pergi kedai potong keta. beli enjin turbo. tukar engin standert tu ke engin turbo. baru lagu terbang pun boleh wawawawaw :))

alonso
12-06-2009, 03:32 PM
buang kepok
kompom lajuh
:eek::eek::eek:

zhang
12-06-2009, 04:29 PM
X gn klu mod enjin la..hang msk CDI,High Cam, Rebore ape mende..body x stabil...coz kwn aku dia mod LC jd 200cc entah betul ke x..tp aku try mmg x best body ringan ba...lupakan..

sirapbandung
12-06-2009, 04:30 PM
lc tu dah cukup laju dah...nak laju2 pun watpe...merbahaya kan orang sekitar jer...kalo penunggang tak kisah kalo kena apa2 pun sebb dia sendiri yang cari penyakit...

PinguSpy
12-06-2009, 05:01 PM
kasi k0rek lah...
sprocket, karburator, clash etc...

hazwan17
13-06-2009, 12:47 AM
seme sal lc leh bncg kat sini..http://www.kom135.com

Arxtivation
13-06-2009, 02:29 AM
bro klu nk lju korek block,valve tka yg racing,tuka spocket kcik,pki bearing racing,sumbat ekzoz buloh,jgn pki rim pki sport rim 8batang racing boy....pas buat nie mste kapcai mne2 xley challeng ko pnye mto arh...lc ko stock maen dgn superbike jer...
mto kwn ak,260km/h.....tpi mantainence tnggi r...

Mr.Zapa
13-06-2009, 02:33 AM
dah pakai barang2 racing ni..
duit standby jela..
kalau nk pakai lasak pg balik keje standard suda..

PinguSpy
13-06-2009, 05:54 AM
bro klu nk lju korek block,valve tka yg racing,tuka spocket kcik,pki bearing racing,sumbat ekzoz buloh,jgn pki rim pki sport rim 8batang racing boy....pas buat nie mste kapcai mne2 xley challeng ko pnye mto arh...lc ko stock maen dgn superbike jer...
mto kwn ak,260km/h.....tpi mantainence tnggi r...
agak2 r bai sampai 260KM tu dah melampau2 dah tu..
aku bkn mat rempit. tp setakat setting moto sesaje je..sebab aku pun ade gk moto...(suke gain knowledge)
RGV paling gile ba.... diorang wat pun bole pegi 240km
tupun xder org nk lumbe..

nieh moto 4 stroke sampai 260km dah gile dah..

LC standard bole pegi top 140km je..
lagenda top 120km je tu pun dah kire bersyukur..

aku rase lc kalau wat gile2 pun bole pegi dlm cukup2 180 je kowt..

lain lah panther, rxking dan lain2(moto yg diharamkan) hehe

nk tambah 10... setting mende2 kecik cm sprocket, CDR, carb, tayar kecik, rantai..clash, spring clash, cam,

nk laju top baru kasi korek dan etc...(kacau engine)

:)

kerunai
13-06-2009, 07:28 AM
ko masuk aje H22A ..muahahaha

ulam
13-06-2009, 08:25 AM
aku rasa dah laju dah...
nak wat apa lg lelaju nie... :))

rc36v4
13-06-2009, 08:33 AM
TT ni..LC tu dh laju...cakap 180km/h...sebnarnya 140km/h je..meter kapcai tak calibrate pun...atau masa laju tu on je gps..baru tau actual speed dia brapa....jgn plak terkejut tgk tgk meter dh 180km tapi speed kt gps tu baru 135 km/h...so tak payah la laju2...nk laju pakai sportbike la...:)):))

aloong_05
13-06-2009, 09:08 AM
TT dh ilang dibawa oleh kelajuan LC nye....

zamreda
13-06-2009, 12:30 PM
klau nak laju....buat rumah kat cameron highlands...turun laju aje takyah ubah aper2...

zeal_tech
13-06-2009, 12:41 PM
klau nak laju....buat rumah kat cameron highlands...turun laju aje takyah ubah aper2...

anto kat ko boleh zam...??
dngor cite dah bukak bengkel...
keh2...:D:D

milcom
13-06-2009, 12:43 PM
pasang spoiler,skirting...
NOS 2 tong.
tengok boleh pegi bulan atau tidak...

raisudin
13-06-2009, 12:44 PM
letak enjin jet jer... :)):))

zamreda
13-06-2009, 12:47 PM
anto kat ko boleh zam...??
dngor cite dah bukak bengkel...
keh2...:D:D


bengkel kereta aje....not moto..:)):)):)):))

ade budak poli sas mau tukau minyak itam moto LC kat cni..buat ajelah..

hamtaro77
13-06-2009, 01:03 PM
kih kih kih
kih3x

Arxtivation
13-06-2009, 07:35 PM
agak2 r bai sampai 260KM tu dah melampau2 dah tu..
aku bkn mat rempit. tp setakat setting moto sesaje je..sebab aku pun ade gk moto...(suke gain knowledge)
RGV paling gile ba.... diorang wat pun bole pegi 240km
tupun xder org nk lumbe..

nieh moto 4 stroke sampai 260km dah gile dah..

LC standard bole pegi top 140km je..
lagenda top 120km je tu pun dah kire bersyukur..

aku rase lc kalau wat gile2 pun bole pegi dlm cukup2 180 je kowt..

lain lah panther, rxking dan lain2(moto yg diharamkan) hehe

nk tambah 10... setting mende2 kecik cm sprocket, CDR, carb, tayar kecik, rantai..clash, spring clash, cam,

nk laju top baru kasi korek dan etc...(kacau engine)

:)

gua bkn ckp letop pnya...nie mmbe gua pnye mto,gua sndri tgk dpn mato nie eh...mm,stakat 180 bek xya bwat..gau da try mto die out of meter..nk ckp ap??180 gak ke....2 rider bese,klo rider btol2nye....xcaye ko cri die kat perak...

pesukec
13-06-2009, 07:44 PM
bawak naik keta F1...

Arxtivation
13-06-2009, 07:45 PM
mmbe ak abg die pki LC,die juz tuka ekzoz AHM,bleh je seng2 capai 180km/h..
mmbe ak nie mto die mmg da full modified that y ak brani ckp 260..
ak sndri da rse...

maliq7776
13-06-2009, 08:00 PM
buat blue print. biar cun semula clearance components yg lari.
catalytic converter tu ko buang bagi kasi ringan sikit. exhaust ko coating guan ceramic. head pun boleh ko coating. buat kat ceramico kat subang. nak buat sgt mcm racing, buat dyno test kalo nak giler sgt laju. bahagian grant shaft ko grind supaya flow engine piston tahap efficient yg boleh. tapi tak payah la laju2 mcm org giler, atas jalan tu bukan ko sorng yg guna jalan, ramai lg yg guna.

kerunai
14-06-2009, 12:00 AM
baik hang simpan duit tu wat bayar muka keta besh2 sket.. deras2 moto ngan deras2 keta, rasanya awek nak keta lagi..muakakaka

viper207
14-06-2009, 12:19 AM
Hye serwan nk beli lc hjung blan nie.. Seperti yg kita tau, lc baru ngan lama ada beza.. Cntoh lc 1st model masa baru keluar boleh naik sampai 180km/h standard! Tp yg baru byk kawan serwan ckap boleh pegi 140km/ jew boleh naik.. So, mcm mana nk setting lc ni bg pegi top speed max tanpa usik enjin.. Setting sproket? Cdi? Or watever.. Otai please help.. Serwan cuma tau pakai motor jew..

camne nak bagi lagi laju LC kor... jap aku pikir :-?:-?

kor pergi KLIA.... ikat belakang kapal terbang :eek::eek::eek:

kalo kor ikat belakang pesawat sukhoi tudm :-?:-? lagi laaaa laju :eek::eek::eek::eek:

azimuth
14-06-2009, 01:13 AM
nk laju2 pkai superbike la...
xyah pkai LC...wkakakakkaa

PinguSpy
14-06-2009, 03:04 AM
gua bkn ckp letop pnya...nie mmbe gua pnye mto,gua sndri tgk dpn mato nie eh...mm,stakat 180 bek xya bwat..gau da try mto die out of meter..nk ckp ap??180 gak ke....2 rider bese,klo rider btol2nye....xcaye ko cri die kat perak...
btol ke? ke kencing je?
kalau betul agak2 lagenda mod bole pegi brpe?
16? 18?

die mod ape? mod kat moto aku... modal?

kalau betulah

piJimR
14-06-2009, 03:12 AM
geng lc aku suke sgt telan minyak.
apesal ek?
aku gune yg clutch punye.
skt ati woo

the_ultimatez_najman
14-06-2009, 03:31 AM
letak enjin hayabusa kat lc...isyaAllah laju,,,

Arxtivation
14-06-2009, 09:45 PM
btol ke? ke kencing je?
kalau betul agak2 lagenda mod bole pegi brpe?
16? 18?

die mod ape? mod kat moto aku... modal?

kalau betulah

btol2!..wtpe2 nk kncing2,wa serius nie beb..no play2
legend?!!erm..180 bleh ajew,nk lbih pon bleh..
mmbe ak mto legend die bleh klahkn RXZ...

mmbe ak yg LC die mod ap ak xtau p ekzoz,enjin,block mste kcu..
mto die bwat tmbh tlak dlm 2k...

mto ak sndri 125ZR juz kcu blok,caburator n spocket je
dlm 200 bleh p..p stkat nie ak bwk 180 la pling lju..
nk dpt 200 pon adew tknik die,bkn seng2 tibai bleh dpt 200...:)cgrock

PinguSpy
16-06-2009, 11:35 PM
dah taw dah.
dah mod semalam kt motor aku.
RM200 lebih
- tukar CAM RACING brand POPYE
- korek block + piston besar

FULL METER 160KM

:)

the twelve
16-06-2009, 11:44 PM
dah taw dah.
dah mod semalam kt motor aku.
RM200 lebih
- tukar CAM RACING brand POPYE
- korek block + piston besar

FULL METER 160KM

:)

160 kat meter. dah check dgn GPS? dgr kata tak sama.:D

Arxtivation
17-06-2009, 01:10 AM
dah taw dah.
dah mod semalam kt motor aku.
RM200 lebih
- tukar CAM RACING brand POPYE
- korek block + piston besar

FULL METER 160KM

:)

oke r 2...skg da cye lorm??..
pas nie ley 4low p komboi ek..hehehe:):)paid

kuraku
12-07-2009, 04:01 PM
peh 750..bole sayor ngan 180 bro???apa kes.hahaha...:eek::eek:..

kuraku
12-07-2009, 04:03 PM
perghh..180km/h....

boleh sayur aku punya 750..:)) :eek:


silap tekan button..

epbx
16-07-2009, 03:56 PM
kacuk turbo ler.......
laju nak p mana adik oi....

Harimau_kumbang
16-07-2009, 04:23 PM
dah taw dah.
dah mod semalam kt motor aku.
RM200 lebih
- tukar CAM RACING brand POPYE
- korek block + piston besar

FULL METER 160KM

:)

uiks... laju tue jer ker?.. :eek::eek:

am kurizawa
16-07-2009, 04:33 PM
pakai noss sudah.

Procodine
16-07-2009, 04:34 PM
LC set spoket jer la..
boleh rapat meter...
xyah korek2 dah..

the twelve
16-07-2009, 04:44 PM
pakai noss sudah.

kawan aku pasang kat thailand. dia kata leh sampai 180km/h:-?

duan47
16-07-2009, 06:23 PM
Mak aihhh, 180km/j ??...nk g mana laju2 ni.... :o:-?

Overclock
16-07-2009, 06:24 PM
Dah laju ker belum nih..

the twelve
16-07-2009, 06:24 PM
Mak aihhh, 180km/j ??...nk g mana laju2 ni.... :o:-?

ntah la org tu..
aku bawa 130 pun dah kecut badan..:))

1305
16-07-2009, 08:23 PM
kawan aku pasang kat thailand. dia kata leh sampai 180km/h:-?

ruginya la... pakai nos cuma dapat 180...

standard LC boleh cecah 160-170, tgk la rider. kalau rider besar BOB Ku2, rasanya 60km/j pun payah, tapi kalu rider besar yassin x senario tu, lebih mau...

setting sporcket dpn belakang, exhaust, api kasi lebih, minyak kasi lebih sikit, rasanya dah cukup laju tu...

nak laju lagi tukar je jadi R1.

enal
21-07-2009, 03:45 PM
beli jer motor besar motor kecil laju bahaya.....kalau dah kecil tu takyah nak bagi laju la senang cta

xerocracker
23-07-2009, 09:06 AM
beli jer motor besar motor kecil laju bahaya.....kalau dah kecil tu takyah nak bagi laju la senang cta

Betul2..tukar jer motor besar..beli second TZM ke..3k+ camtu je..tapi cash la..hoho..tapi mmg hebat..aku peminat superbike gak nih.. :)) ..tapi pakai Motor Suzuki Biase jerk..

mautau
23-07-2009, 01:15 PM
aku guna LC gak,
bagi aku laju tu nikmat yg x terkata...
semakin laju semakin kita waspada...
sekadar pengalaman.. bawa slow terbabas langgar apek yg slow giler...
pastu bwa keta 110 terbababas langr divider

he he.. apa pun aku bersyukur atas pengalaman eksident yg mengajar aku supaya lebih laju lagi dan lebih berwspda.. :)

p/s; sapa duk belakang aku x kan menyesal... klau sape lg laju aku biarkan... ada peluang wa cucuk balik.. he he

cikepong
23-07-2009, 01:30 PM
pahlawan rempit tegar yang sejati

say no
11-08-2009, 03:03 PM
modal kene besar beb nak modifed...kurang2 dekat 2k
baru boleh capai target 220 km
memorex dulu...cari duit......:)

pernah test dgn belang 150 dan fz 150

memng memnabjubkan.....higway only...

jalan biasa jnagan menempah maut..

minggu ni stop trade...lost dekat 2k usd g/u mt4 fxopen
aku bertukar broker lepass ni...:mad::mad:

goldtrader
11-08-2009, 03:17 PM
cuba tukar meter KM yg 10 , 20 , 30 , 40 km/j tu dengan 1000, 2000, 3000 , 4000 km/j .. mesti tgk meter tu laju aje time bawak

say no
11-08-2009, 03:43 PM
cuba tukar meter KM yg 10 , 20 , 30 , 40 km/j tu dengan 1000, 2000, 3000 , 4000 km/j .. mesti tgk meter tu laju aje time bawak


aslkm org kaya bro ni....trade gold tu...:D

apiz
11-08-2009, 08:29 PM
nak laju pakai je s70 ...klu ade lagi :)) :)) relax ngan lc men cucuk2..hahaha

abu85
15-11-2009, 03:01 PM
aku tukar sidemirror laju,,,, bro.. cuber la,,heheh

syayzr
15-11-2009, 03:05 PM
tukar cdi kot...rmi member ckp cmtu..huhuhu

razali85
15-11-2009, 03:14 PM
tukar cdi kot...rmi member ckp cmtu..huhuhu

huhu CDI racing buat starter kick aku patah berbelas kali.....
p/s: klu start main tolak.... pandai masuk gear baru boleh on enjin... guna starter kick sendiri mo ingat... itu kaki ko kena tendang balik dek starter kick :eek:

yang benar..

syayzr
15-11-2009, 03:19 PM
huhu CDI racing buat starter kick aku patah berbelas kali.....
p/s: klu start main tolak.... pandai masuk gear baru boleh on enjin... guna starter kick sendiri mo ingat... itu kaki ko kena tendang balik dek starter kick :eek:

yang benar..gune starter la...adesss...

razali85
15-11-2009, 03:24 PM
gune starter la...adesss...

starter eletric sampai gear2 dalam enjin saya dah buang.... buat berat enjin nak runnning... tinggal gear basic racing je tinggal

syayzr
15-11-2009, 03:27 PM
starter eletric sampai gear2 dalam enjin saya dah buang.... buat berat enjin nak runnning... tinggal gear basic racing je tinggalni cam da wat fully je...ngat nk suggest wat stdrd modi jek...:D

Anonymous89
15-11-2009, 03:28 PM
starter eletric sampai gear2 dalam enjin saya dah buang.... buat berat enjin nak runnning... tinggal gear basic racing je tinggal

yg ko g buang wat pe :)) :p

razali85
15-11-2009, 03:31 PM
ni cam da wat fully je...ngat nk suggest wat stdrd modi jek...:D

TT nak bagi laju LC dia... aku rasa dia nak belomba kat sepang ni.... :eek:

razali85
15-11-2009, 03:34 PM
yg ko g buang wat pe :)) :p

x mau gear starter eletric numpang kat gear box... bikin beban je..:D

anip.excel
15-11-2009, 03:48 PM
ramai berbakat masuk team motogp air asia ni..

jani
15-11-2009, 08:58 PM
TT tukar plug NGK iridium..dlm rm30 sebiji..set spoket balik..tukar cdi..klau leh amik yang ada clucth kt tgn..air cleanear pkai open pod..biasa set spoket dh ada beza..klau nk laju lg pkai fz150 la..x pun rxz catalyzer..

Mitokondrion
15-11-2009, 09:14 PM
140km/h tu pun dah cukup dah tu.... pastu, speed lak kalau maintain 110-130 tu pun ok dah.. yg pnting, pikap mencanak... power.. best woo main kat traffix light.. :)

bg aku lar...

otaida00taj
15-11-2009, 10:11 PM
140km/h tu pun dah cukup dah tu.... pastu, speed lak kalau maintain 110-130 tu pun ok dah.. yg pnting, pikap mencanak... power.. best woo main kat traffix light.. :)

bg aku lar...

kena 140km/h ke atas. kalau tidak kena buli dengan lori dan bas ekspress...

dominator
22-11-2009, 02:01 AM
rebore block. tuka cdi. tuka extractor n tabung rec. yoshimura
coil api tuka racing punye. tuka sproket. minjet n pilot tuka . jarum pon tuka. open kebuk. full bearing rec. skf
rod aloi. valve hole n tepet tuka. pakai kawasaki zzr punyer. mnyk pakai ron 95. mnyak hitam kene bagus2 punye. cam pakai aloi

cluth plate tuka. pakai siput turbo. intercoller l2s mira

hantar dyno tgk. fuh aku rase top ko boleh dpt dlm 190 kot.

pakai aloi

roBUST
22-11-2009, 02:10 AM
g tuka baru jer..amik moto 150 ke atas..gerenti laju bro..aku bg jaminan aku lagi :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

acan
22-11-2009, 02:12 AM
g tuka baru jer..amik moto 150 ke atas..gerenti laju bro..aku bg jaminan aku lagi :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

waranti brpe lme ni..:p

roBUST
22-11-2009, 02:14 AM
waranti brpe lme ni..:p

sampai tuka moto lain lagi :p

KLVIPER
23-11-2009, 02:34 AM
Nak laju senang Aja. Bawa le laju2 mesti laju punya.


Korek2 jelah kat lubang exjos tu. Besar kan lobang karberator tu, tukar main jet. Potong exjos atau guna exjos racing. Potong magnet bagi ringan sikit atau tukar magnet racing punya. Tukar gear ratio racing. Tukar sporket depan belakang.

shahery
23-11-2009, 02:52 AM
letak bom je senang
laju tu...:))

KLVIPER
23-11-2009, 02:56 AM
Guna engine jet pejuang je lah senang.

isolectwar
23-11-2009, 03:13 AM
letak bom je senang
laju tu...:))

nie bukan laju tp "cepat" jer...:)):)):))

kapoonka
23-11-2009, 03:18 AM
kelajuan membunuh. kalo laju skali pon tp last2 ambulan dtg pick up kt tgh jln wat pa. untung lg kalo ambulan dtg pick up, kalo trak polis yg dtg pick up? #:-S#:-S#:-S phm kn mksd aku serwan? peace~

biar la org len yg bwk laju. hg smpai lmbt x pe, asalkn smpai..:):):)

kapoonka
23-11-2009, 03:20 AM
rebore block. tuka cdi. tuka extractor n tabung rec. yoshimura
coil api tuka racing punye. tuka sproket. minjet n pilot tuka . jarum pon tuka. open kebuk. full bearing rec. skf
rod aloi. valve hole n tepet tuka. pakai kawasaki zzr punyer. mnyk pakai ron 95. mnyak hitam kene bagus2 punye. cam pakai aloi

cluth plate tuka. pakai siput turbo. intercoller l2s mira

hantar dyno tgk. fuh aku rase top ko boleh dpt dlm 190 kot.

pakai aloi

fuuuhhh..byk duit nk kna kuar neh serwan. bek hg b'syukur ja ngan apa yg ada. duit nk modified tuh bley smpn utk ari tua.

xtive_scammer
23-11-2009, 03:26 AM
140 da cukup laju da tu....
135 cc je...1 cc da boleh bagi 1km/j...

ko kire pulak R! yg org duk kate laju...
cc 999...leh pergi 299 je(kat meter la)
3cc baru bg 1km/j..
slow giler tuh...

p/s ade sape2 pernah try top r1 standard production guna gear 5??
katanya gear 5 pon cecah 299km/j...(meter limit 299 je)

xtive_scammer
23-11-2009, 03:29 AM
Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (4 members and 0 guests)
xtive_scammer, isolectwar, mohdnhafidz, gsx_srad


hai gsx_srad...
muto maut nmpak nikname mu....
mesti bes giler bawak muto tu...gear 3 je putung top lc...

kerunai
23-11-2009, 08:50 AM
ko ikat aje si ayop ( juara umngok CG ) kt motor hang tu..sure laju aje pegi..laju kaki aku pi atas muka dia ...

dayof40
23-11-2009, 09:09 AM
Hye serwan nk beli lc hjung blan nie.. Seperti yg kita tau, lc baru ngan lama ada beza.. Cntoh lc 1st model masa baru keluar boleh naik sampai 180km/h standard! Tp yg baru byk kawan serwan ckap boleh pegi 140km/ jew boleh naik.. So, mcm mana nk setting lc ni bg pegi top speed max tanpa usik enjin.. Setting sproket? Cdi? Or watever.. Otai please help.. Serwan cuma tau pakai motor jew..

Kita memang profesional dlm ubah suai motorsikal utk bg laju tanpa mengusik enjin caranya mudah aje. Tapi kita bagi option untuk pengguna ;
1. Tanpa mengusik enjin tuan boleh cabut semua barang pd motorsikal kecuali body dan enjin. Tayar, rim, tempat duduk dan mudguard tukar kepada basikal punya spare part. Cara ini motorsikal tuan lebih ringan dan boleh pergi lebih dari 180km/j.
2. Kita juga boleh ubah suai motorsikal tuan tanpa usik enjin yang lama dengan cara mengantikan dengan enjin baru (samada enjin BMW). Cara ini kita tidak mengusik engin lama motorsikal tapi kita mengantikan dengan enjin baru sahaja. Yang ini gerenti boleh pecut sampai 250km/j
Selamat mencuba agar tuan mencapai matlamat yg diperlukan.


p/s : PERINGATAN PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS APA KEMALANGAN YANG MENIMPA SELEPAS UBAHSUAI DILAKUKAN.

:eek::eek::eek::eek::eek:

dominator
23-11-2009, 07:24 PM
kate nak laju.. tu aku rekemend laa...

nak laju lagi.. tolak LC + 5K wat downpayment kawasaki ZZR 250

adrift
26-11-2009, 11:52 PM
beli r1 ja
80k
bleh bwak 300km/h
puas hati
nk laju g
plus turbo

student
28-11-2009, 12:35 PM
mudah je, minyak hitam jaga, spocket pkai 37, so far aku pkai ok lah..yg lelain xyah kaco...laju2 xde lah sgt tp pickup best ler..hehe

Mitokondrion
30-11-2009, 06:56 PM
model latest mmg xlaju, 140 jer leh gi.. gt128 pun leh tapau.. :))
kena la modi aper2 yg ptt nk naik top lg... hehe

MamaNetworker
30-11-2009, 11:58 PM
hmm nk laju eh...
sproket bg kecik.. pickup mesti mantap...
psng ekzos yoshimura untuk top yg mantop...
cdi setting utk top sbb pickup LC dh kuat
bler cmpur ngan setting sproket...
pastu tukau racing blok , racing carb ngan psng racing clucth...
nk lebih lagi laju baek amek kawasaki 250 je...

apex_0
05-03-2010, 03:18 PM
aq de idea...adq aq pnye lc ley nek lbey dr 180kmh..dy ckp tkr elektronik lc thailnd...xde cut-off..gle2 pg...

fido1
05-03-2010, 03:24 PM
tuan bagi saya rm2000.. saya akan buat LC tuan boleh pegi laju.kita buat hitam putih. kalau LC tuan saya buat tak dapat 200km/jam, saya akan bayar double. berani?

manja_sungguh
05-03-2010, 04:15 PM
salam alaik..

saya ingatkan LC 135 ni laju..meter moto saya baru 145kmj LC dah tercicir kat belakang meter dah cecah 176kmj..lembut betul meter

snipers
05-03-2010, 04:22 PM
cara2 nak tambah laju moto

1. tukar bearing biasa kepada bearing racing
2. kurangkan berat moto buang la apa2 yg patut atau tukar chasis moto tu pakai chasis basikal racing taruk enjin kat situ.
3. eksesais dan kurangkan berat badan
4. ikat moto kat kete ferrari
5. follow blakang bus ekspres kalau dulu bus naela yg laju skarang aku kurang pasti

sila la tambah

6. Buang seluar - jangan pakai - utk kasi pick up lebih

sayangforex
05-03-2010, 04:28 PM
bikin la laju2..pastu dah eksiden menyusahkan org..klau eksiden sorang2 takpe..ni sampai langgar org lain ape cerita?? -kawan baik aku mati sbb org2 macam ni!!!

clorox_bersih
05-03-2010, 04:36 PM
model latest mmg xlaju, 140 jer leh gi.. gt128 pun leh tapau.. :))
kena la modi aper2 yg ptt nk naik top lg... hehe

140 tu meter LC..agak2 klu speed betol agaknye berapa la

CyberMachine
05-03-2010, 04:38 PM
bikin la laju2..pastu dah eksiden menyusahkan org..klau eksiden sorang2 takpe..ni sampai langgar org lain ape cerita?? -kawan baik aku mati sbb org2 macam ni!!!

takziah atas kawan ko....