PDA

View Full Version : Tempat Makan Best Di Shah Alam


hannuz1010
15-09-2008, 03:21 PM
Sape tau tempat2 makan yg best kat shah alam yg tak mahal sgt la...yg sedap2..:-?

BOCK
15-09-2008, 03:25 PM
Gulai Kawah Ttdi

hannuz1010
15-09-2008, 03:33 PM
lagi2.....restoran terapung mahal tak

irsaffy
15-09-2008, 03:33 PM
Gulai Kawah Ttdi

dok abih2 ngan gulai kawoh dier..:eek: :eek:
biler mau belanjo gulai kawoh ni bock..:D:D:p

astalavista6048
15-09-2008, 03:35 PM
kfc federal h/w....huhu

BOCK
15-09-2008, 03:47 PM
dok abih2 ngan gulai kawoh dier..:eek: :eek:
biler mau belanjo gulai kawoh ni bock..:D:D:p

lps raya kita gi :D

irsaffy
15-09-2008, 03:59 PM
lps raya kita gi :D

beyeh...:)cgrock

hannuz1010
15-09-2008, 04:00 PM
ikan masak ape best

eyza
15-09-2008, 04:05 PM
kat seksyen 27 kut..
cuba tanya love..
dekat ngn opis love..
memang best n murah gler..

AlchemisT
15-09-2008, 04:19 PM
ko tak posa ker....

ezis2u
15-09-2008, 04:22 PM
ko nak makan yang camane???

pakcik cute
15-09-2008, 04:23 PM
kat seksyen 27 kut..
cuba tanya love..
dekat ngn opis love..
memang best n murah gler..

sek 27..kt mane...
memang best n murah gler...:-?

thariq_shahalam
15-09-2008, 04:52 PM
hmm memang banyak tempat makan best2 kat shah alam ni.

Kalau paling murah Nasi Goreng RM2 kat seksyen 2. Tapi tak tau lah kalau masih RM2 lagi, lama tak pergi.

Kalau makanan mamak, Restoran Hakim Seksyen 7, try nasi putih dengan ayam goreng pastu kuah campur. Pergh layan beb. Baru RM3.60

Kalau seafood try sek.24. Ini tempat baru. Ada kolam ikan tepi jalan. Itulah kedai dia. Harga boleh la tahan...

Kalau warung melayu, try wira sejati kat seksyen 18, aida tomyam seksyen 6, soto shah alam seksyen 8...

Banyak lagi tempat. Try la semua seksyen-seksyen kat shah alam ni :)

Kat klang pun banyak yang best...

badrush
15-09-2008, 05:03 PM
gua suka lunch kat pelaga cafe...rindu kat terung goreng sambal dia...lagi satu best kat seksyen 2..ikan keli bakar siram budu.perghh...nasi ayam lemon.pak li kopitiam seksyen 7..nasi ayam pak mal seksyen 11.blakang caltex..nasi lemak kat DemC seksyen 9.mee sizling kat tesco shah alam.chicken wing kat jalan plumbum seksyen 7.depan restoran anggerik.azmi goreng pisang seksyen 18 depan komuter..restoran kat sekeyn 24 tu best gak..tapi tak tau nama dia..restoran cam dalam garden ar.susah nak gi..sebab signboard tak dak.gua g skali je..nak g lagi tak jumpa jalan..sesapa yg tau,bg alamat leh????

katsumoto
15-09-2008, 05:15 PM
nasik campur kat ttdi, nama kedai lupa... jm briyani kat tesco...

L.O.V.E
15-09-2008, 05:26 PM
kat seksyen 27 kut..
cuba tanya love..
dekat ngn opis love..
memang best n murah gler..

eyza pyoorr dah tutup maaa...
pyoorr bukak kedai ktm motor lak :eek:

BOCK
15-09-2008, 05:30 PM
eyza pyoorr dah tutup maaa...
pyoorr bukak kedai ktm motor lak :eek:

OO RESTORAN PYOORR TU DAH TAK BEST PON ........ LAST TIME PEGI PON MAKAN KEPOK LEKOR SAKIT PERUT DIBUATNYA ........

idae
19-09-2008, 12:28 PM
D'teratai kat TTDI..
mmg special..tapi bukak petang-malam je kot
agak mahal tapi padan dgn portion makanan dia
utk sesape yg nk try pure thai food dan lain2..:)cgrock

sarawak_lineup
20-09-2008, 03:17 AM
koboi western kat kelana jaya...pueh hati mkn ayam sekor...ekekekekekek...:D :D

art
20-09-2008, 03:38 AM
kolej jati UiTM....:D
sedap wooo ikan jaketnya...:eek: :eek:

KrisSMerah
20-09-2008, 03:47 AM
hmm memang banyak tempat makan best2 kat shah alam ni.

Kalau warung melayu, try wira sejati kat seksyen 18, aida tomyam seksyen 6, soto shah alam seksyen 8...



wira sejati ni kedai tom yam gak ke?

rockstar
20-09-2008, 03:49 AM
hmm memang banyak tempat makan best2 kat shah alam ni.

Kalau paling murah Nasi Goreng RM2 kat seksyen 2. Tapi tak tau lah kalau masih RM2 lagi, lama tak pergi.

Kalau makanan mamak, Restoran Hakim Seksyen 7, try nasi putih dengan ayam goreng pastu kuah campur. Pergh layan beb. Baru RM3.60

Kalau seafood try sek.24. Ini tempat baru. Ada kolam ikan tepi jalan. Itulah kedai dia. Harga boleh la tahan...

Kalau warung melayu, try wira sejati kat seksyen 18, aida tomyam seksyen 6, soto shah alam seksyen 8...

Banyak lagi tempat. Try la semua seksyen-seksyen kat shah alam ni :)

Kat klang pun banyak yang best...

mana ade dh nasi goreng 2 inggt....dh totop dh...xtau la yg kt tmpt br tuh ada....huhuhu feveret time xda duit...miaahaha:)) :)) :))

suweb84
20-09-2008, 04:18 AM
wira sejati ni kedai tom yam gak ke?

mamak DE sksyen 13 :eek: :eek:

p/s aku slalu ngidam ikan keli bakar kat sksyen 2..tp sudaa mahal skang nie :(( :((

xpon nasi kkus kat dpan msjid TTDI jaya pon layan gak...bratur pnjang tu

lg 1 tmpat d'orange area bkit jelutong..layan gak tomyan die :D :D

KrisSMerah
20-09-2008, 04:32 AM
mamak DE sksyen 13 :eek: :eek:

p/s aku slalu ngidam ikan keli bakar kat sksyen 2..tp sudaa mahal skang nie :(( :((

xpon nasi kkus kat dpan msjid TTDI jaya pon layan gak...bratur pnjang tu

lg 1 tmpat d'orange area bkit jelutong..layan gak tomyan die :D :D
adehh. mamak xmo la. aku nak tomyam ngan sup ekor ala2 thailand je

NEMO
20-09-2008, 04:33 AM
aku suke kat...xtau la nama kedai..tp belakang shell..kedai kelate....argh..nak tau..aku bwk korang

zerodecibal
20-09-2008, 05:17 AM
aku suka kedai sup utara..... area belakang concord

rajautara
20-09-2008, 05:21 AM
aku suke kat...xtau la nama kedai..tp belakang shell..kedai kelate....argh..nak tau..aku bwk korang

yey yey.. nemo nak blanje:)paid :)paid

NEMO
20-09-2008, 05:21 AM
yey yey.. nemo nak blanje:)paid :)paid

aku ckp aku nak bwak jer..?? bile lak ckp nak banjer:-?

rajautara
20-09-2008, 05:32 AM
aku ckp aku nak bwak jer..?? bile lak ckp nak banjer:-?

tak kira.... nemo nak banjer..:)) :))

Rizz one
14-10-2008, 09:21 PM
sek 17, cawangan wan telor berlada kampung kuantan......telo berlada,ayam cili api, ayam sos tiram, ayam goreng tepong, berlada campur

achet
17-10-2008, 09:11 PM
mcd ss2 pun best gak..heheh

achet
17-10-2008, 09:13 PM
sek 17, cawangan wan telor berlada kampung kuantan......telo berlada,ayam cili api, ayam sos tiram, ayam goreng tepong, berlada campur


kat area mane tu ye?mcm nak terai je

kazhar
09-01-2009, 03:42 PM
wak dol koptiam kat sec 7 gate belakang uitm...layan bebz..

nha_5434
27-01-2009, 04:09 PM
sup yg masyuk..kat restoran sri bernam sek 25(tmn sri muda) dekat kwsn perumahan taman sri kilat kau x silap..kalu hari jumaat pi la dpn msjid sek 16 jual ats lori (aneka sup)...kat situ gak ad gerai cendol yg mmg masyuk..so, pe lagi..pi la..

subucni
27-01-2009, 05:09 PM
jom jalan2 cari makan.......hoohoho.

Maelstrom6121
27-01-2009, 05:21 PM
aku ske restoran Vicchuda sek 7...sebelah Pakli..sedap tomyam dia

hazwan17
27-01-2009, 05:25 PM
hijazi x sdap hahaha

putra2k
27-01-2009, 05:42 PM
restoren mamak syed kadir seksyen 3 ..
beriani die huhuh .
layaanz..

azmi_tshirt
07-02-2009, 07:22 PM
restoran kayu manis seksyen 7 sebelah kedai abah. lauk pauk tghari sedap...

adil2604
07-02-2009, 07:25 PM
restoren gembira seksyen 3..mari gak.....

MOD jr.
07-02-2009, 07:27 PM
macam biasa..hakim lame n hakim baru :D teh tarik oneyy!!

pablo_the_don
07-02-2009, 07:38 PM
kolej jati UiTM....:D
sedap wooo ikan jaketnya...:eek: :eek:

wei.. ni post sampah kau tau tak? .. lawak yg x kelakar.. tak payah nak tunjuk hero kat sini..

kat seksyen 3.. restoran gembira.. mantap gak nasi lemak dia kat situ..:mad:

seksyen 2, kedai2 melayu banyak ar..

seksyen 6 pun matap gak.. tp aku lupa nama restoran dia.. dekat surau ar.. try merewang2, kalo ada banyak jenis lauk tu.. itu la dia..

nashburn
07-02-2009, 07:46 PM
wei.. ni post sampah kau tau tak? .. lawak yg x kelakar.. tak payah nak tunjuk hero kat sini..

kat seksyen 3.. restoran gembira.. mantap gak nasi lemak dia kat situ..:mad:

seksyen 2, kedai2 melayu banyak ar..

seksyen 6 pun matap gak.. tp aku lupa nama restoran dia.. dekat surau ar.. try merewang2, kalo ada banyak jenis lauk tu.. itu la dia..

Lek.. lek bro
kat shah alam aku suka makan kat seksyen 7
ada satu kedai tu tak ingat lak nama dia
cam 'the wok' ke apa ntah
tapi ada kena mengena dgn kuali la :p
nasik ayam dgn milkshake dia perghhhh
restoran gembira seksyen 3 pagi2 roti canai the best in town

Cuppy Cakes
07-02-2009, 07:50 PM
serai..
seksyen 2 blkg bgnan mais x silap...
ala thai..
sedap tp mhl cket la..
kene butter prawn dia..slurrppppppppppppppppppppppppp

Cuppy Cakes
07-02-2009, 07:52 PM
nak mkn rice porridge leh try kat sksyn 11..
x igt name kedai tp kat area2 kedai mamak khulafa ke syed bistro ntah..
sllluuuuurrppppppppppppppp

mediamaya
26-03-2009, 06:47 PM
restoran jayati di seksyen 17 dan seksyen 7. siap dengan Wi-Fi free. pagi-pagi breakfast, saya suggest pekena lontong dia. leleh air lior....

rimau
26-03-2009, 07:17 PM
http://deco-00.slide.com/r/1/91/dl/SMsy_SIn3j-p2lVvejbfeEx2xFJvMx6I/item

http://deco-01.slide.com/r/1/91/dl/bOV58LT27D-vDydSu0yaQgaTfR5GfwX8/item

http://www.paksucorner.com/

try la pegi tempat ni...nanti ckp kat owner dia...fadil bagitau..:D

shah79
30-08-2009, 12:10 PM
hmm memang banyak tempat makan best2 kat shah alam ni.

Kalau paling murah Nasi Goreng RM2 kat seksyen 2. Tapi tak tau lah kalau masih RM2 lagi, lama tak pergi.

Kalau makanan mamak, Restoran Hakim Seksyen 7, try nasi putih dengan ayam goreng pastu kuah campur. Pergh layan beb. Baru RM3.60

Kalau seafood try sek.24. Ini tempat baru. Ada kolam ikan tepi jalan. Itulah kedai dia. Harga boleh la tahan...

Kalau warung melayu, try wira sejati kat seksyen 18, aida tomyam seksyen 6, soto shah alam seksyen 8...

Banyak lagi tempat. Try la semua seksyen-seksyen kat shah alam ni :)

Kat klang pun banyak yang best...


ADAKAH KEDAI SEAFOOD SEK 24 TUH YG MASUK DLM SEGMEN "WARUNG KITA" TU KE>../???? CAMANA NAK KESANA YA??? SAPA TAU???? :-?:)cgrock

shah79
30-08-2009, 12:27 PM
:-?sapa otai2 CG pernah gi makan kat tanjung harapan ikan bakar???

kalau dari federal highway.. camana nak ke sana???

myvi sporty
30-08-2009, 12:36 PM
dekat seksyen 11 belakang caltex ada gerai kawasan gerai. try pekena nasiayam die.. nalle yarke.

Wea Izre
30-08-2009, 12:38 PM
nasik ayam mancongkam kat sec 7,huhuhuh

zamreda
30-08-2009, 12:40 PM
kolej jati UiTM....:D
sedap wooo ikan jaketnya...:eek: :eek:

nie mmg paling tersohor kat S.A nie...daging pon same...:)):)):))

shah79
30-08-2009, 12:43 PM
:-?camana nak ke tanjung harapan ikan bakar..????

Wea Izre
30-08-2009, 12:49 PM
kolej jati UiTM....:D
sedap wooo ikan jaketnya...:eek: :eek:

selalu gak menjadi makanan ruji kawe nih dulu,huhuh

hannuz1010
30-06-2010, 07:54 PM
bump saja2

habiburrahman
30-06-2010, 08:04 PM
Gulai Kawah Ttdi


kat mana ni..? bagi ss maps google kat sini...

302
04-07-2010, 11:30 PM
kuew tiaw kole pilah..1st classss

NEMO
04-07-2010, 11:36 PM
kuew tiaw kole pilah..1st classss

kat shah alam ke tu:-?

302
04-07-2010, 11:51 PM
kat shah alam ke tu:-?

sori2 aku lupe nak refer tajok haha

Policeark
05-07-2010, 01:02 AM
restoran kopi kat tasik...restoran cina muslim kat belakang hotel concored gan restoran cili merah..1 baris gak,,sedap 2 tempat 2..puas hatii

wak_handalan
05-07-2010, 01:19 AM
:-?camana nak ke tanjung harapan ikan bakar..????

tanjung harapan tu kat pelabuhan klang kan :-? :-?

wak_handalan
05-07-2010, 01:21 AM
kat shah alam tempat makan ngetop kat sate padang area2 bukit jelutong..RM3 dpt sate 6 cucuk(halus2),nasik impit,timun, kuah dia ala2 kuah chicken chop :p :p

hannuz1010
06-07-2010, 04:47 PM
rase kedai makan best kat sek11 tu je..murah sedap..tapi jgn le g kat kedai pelakon papaya zul yaya tu kat 13..cam hampeh lambat

shide
07-07-2010, 05:29 PM
nasik ayam mancongkam kat sec 7,huhuhuh

dah xcongkam lg..
cam hampeh...
ada satu kes.
aku ngn laki aku 3 org.. then 3org pompuan..
yg kami laki ni,dtg awal, dpt order awal..
pastu yg kwn pompuan kitaorg ni, order lambat, boleh plak diaorg dapat nasi tu bentuk love... haram jadah..
gatal punya waiter sana.. nak ngorat cam ******, perlu ke wat nasi tu bentuk love???
ekekeke

BlackPepper
07-07-2010, 05:34 PM
kalo kt s.a den suka g night circle.. mkn bubur lauk.. best... seksyen bape tah.. kt ngan tmpt dak mati kena tembak ngan polis tu...:-?:-?:-?

BlackPepper
07-07-2010, 05:35 PM
dah xcongkam lg..
cam hampeh...
ada satu kes.
aku ngn laki aku 3 org.. then 3org pompuan..
yg kami laki ni,dtg awal, dpt order awal..
pastu yg kwn pompuan kitaorg ni, order lambat, boleh plak diaorg dapat nasi tu bentuk love... haram jadah..
gatal punya waiter sana.. nak ngorat cam ******, perlu ke wat nasi tu bentuk love???
ekekeke

ni lebe kepada luahan perasaan ni...:-?:-?:-?:D

didi osaka
07-07-2010, 05:44 PM
restoran merah, kedai kopi tasik shahalam, sup utara area sek 3/18,
asam pedas uptown.....

BlackPepper
08-07-2010, 10:50 AM
restoran merah, kedai kopi tasik shahalam, sup utara area sek 3/18,
asam pedas uptown.....

kedai kopi tu xbest... harga pembunuhan...kuantiti sikit... rasa cam hampas...harap presentation je gempak...

monster7717
08-07-2010, 10:59 AM
belanga sec 13 ada lagi ker...time aku dok ctu kire ok gak mkn ctu...:) skang ntahler...5 tahun suda...

Scorpions10
08-07-2010, 11:17 AM
tanjung harapan tu kat pelabuhan klang kan :-? :-?

haha..mknn mmg la sodap kt situ tp standby la wet byk2 ye..:D:D:)paid:)paid

cik_kiah
14-09-2010, 02:15 PM
~seksyen 7 belakang shell ada lontong klang...lontongnya special..

~sekyen 7 baru kat restoran kelatelicious...makanan pantai timur semuanya sedap.

~
________
CREAMY MASTURBATIO (http://www.fucktube.com/video/40860/creamy-masturbation-with-vibrator-look-at-all-this-pussy-huice)

iepy
08-07-2011, 03:25 PM
jom pi mkn kat restoran chim chum bbq steamboat...rm19.90 pax..buffet steamboat...belakang kompleks belia dan kebudayaan sek. 7, shah alam

azimlife
08-07-2011, 03:28 PM
kalau nak rasa western Mr Steak House (http://www.facebook.com/pages/Mr-Steak-House-at-Shah-Alam/197080123645218) sec 13 pon ok...

harga takde lah mahal sgt...:)

chuah123
10-07-2011, 12:27 AM
telor goreng berlada kg kuantan..

fish
11-07-2011, 04:09 PM
Kalau nak makan nasi ayam chinese style bole pegi syukran restoren kat sek 13, chinese muslim punya kedai. Bagi aku nasi ayam dia terbaik

Duffayoi14
11-07-2011, 04:35 PM
hahahaha...aku yg dr kecik duduk shah alam pn xperasan bnyk tmpt mkn best...aku tau sek 2 je...bnyk dan jimat

amuk293
11-07-2011, 04:39 PM
http://1.bp.blogspot.com/_v44aFAftgQE/ShUM2WYo1VI/AAAAAAAABe8/hj9zDerFtXM/s1600/21-05-09%2Bbrunch.png
http://4.bp.blogspot.com/_v44aFAftgQE/ShUOOtQ6ulI/AAAAAAAABfk/jXUUPT-YZ90/s1600/21-05-09%2Bsandwich.png
http://2.bp.blogspot.com/_v44aFAftgQE/ShUM3lIgwmI/AAAAAAAABfc/h1NbRrFfjAI/s1600/21-05-09%2Bsalmon.png

SUMBER (http://cari-jjcm.blogspot.com/2009/06/big-plate-shah-alam.html)

cik dila sayang
30-08-2011, 09:43 PM
http://1.bp.blogspot.com/_v44aFAftgQE/ShUM2WYo1VI/AAAAAAAABe8/hj9zDerFtXM/s1600/21-05-09%2Bbrunch.png
http://4.bp.blogspot.com/_v44aFAftgQE/ShUOOtQ6ulI/AAAAAAAABfk/jXUUPT-YZ90/s1600/21-05-09%2Bsandwich.png
http://2.bp.blogspot.com/_v44aFAftgQE/ShUM3lIgwmI/AAAAAAAABfc/h1NbRrFfjAI/s1600/21-05-09%2Bsalmon.png

SUMBER (http://cari-jjcm.blogspot.com/2009/06/big-plate-shah-alam.html)

huhu...big plate ni mase sy umur 14thn best giler pegi..
skg dh 12thn x pegi....
nampak mcm best lg...cume portion jer dh jd kecik skit....

CikguMusi
30-08-2011, 09:57 PM
mintak maaf kalau dah ada...Restoran Vanggey-Vanggey..Sek15..
ni kawan yang punya...restoran nasi kandar...kalau sedap jgn lupa update...

hannuz1010
25-09-2011, 12:11 PM
banyak gak tempat makan best..bagi aku kalo nak lunch kat tingkat 5 alam sentral..lauk banyak

Kulim
02-10-2011, 02:14 AM
aku hari hari makan di restoran Selaseh sek. 7 komersil.
location , lane belakang sebaris dengan balai polis.
malam ni dinner di situ tomyam . tak cair tak pekat. memang sedap tomyamnya

adamdaniel81
02-10-2011, 02:35 AM
aku baru nk pusing2 cari makan kt shah alam es0k... b0ring asyik mkn kat seksyen 2 jer. muakkk...

fish
03-10-2011, 10:21 AM
mintak maaf kalau dah ada...Restoran Vanggey-Vanggey..Sek15..
ni kawan yang punya...restoran nasi kandar...kalau sedap jgn lupa update...

Restoren ni tokey dia muslim ke?

CikguMusi
16-10-2011, 11:14 AM
sudah tentu....nama tokey dia Aslan...member aku waktu di UUM dulu...

fish
17-10-2011, 03:48 PM
sudah tentu....nama tokey dia Aslan...member aku waktu di UUM dulu...

Ok... nanti bole la aku try. Aku tanya tu sebab tulisan kat signboard dia macam tulisan india dan nama restoren tu pon semacam jer... takut tak halal lak

kuraku
17-10-2011, 03:49 PM
restoren amin ali...

CikguMusi
17-10-2011, 10:03 PM
Ok... nanti bole la aku try. Aku tanya tu sebab tulisan kat signboard dia macam tulisan india dan nama restoren tu pon semacam jer... takut tak halal lak

dia nak buat kelainan sikit lah agaknya...

MySB
17-10-2011, 10:10 PM
papparich je aku layan..sedap ke x lantak ler...hahhaah

faiz85
17-10-2011, 10:29 PM
pergi ayam pecal padang jawa..mmg terbaik..

riedz83
19-10-2011, 05:02 PM
murni kat ss2...

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=276613&highlight=deuter

drab
03-11-2011, 04:38 PM
yezz..murni..

apiez_85
20-11-2011, 11:01 PM
ada lg best? :D

razzmatazz5637
28-10-2013, 01:14 PM
kedai makan murah shah alam ???

mat_letop
28-10-2013, 01:15 PM
nasi kukus dekat ttdi
lama tak p sana

PuTRa78
04-11-2013, 08:49 AM
restoran hassan aym kg seksyen 13.. tghari..

restoran cina muslim homsty, seksyen 13.. mlm

rocketeer999
04-11-2013, 09:27 AM
masak tempoyak ikan patin (sangkar/buah)

Restoren Temerloh cawangan Seksyen 15, Shah Alam

adamdaniel81
04-11-2013, 09:29 AM
kedai ikan bakar seksyen 25 taman sri muda pun best

raywanji
04-11-2013, 09:31 AM
Restoran Nasi Arab Aden Sec 7..Memang terbaik!murah pun murah..cubela..kat area2 nasi lemak cinta sayang..