PDA

View Full Version : Lagu Raya Paling Tangkap Sayu, Leleh dan Jiwang?


AILA2002
05-09-2008, 03:34 PM
mana yang korang paling korang anggap best sempena raye....?

aCiK_08
05-09-2008, 03:42 PM
Lagu Sudirman- tak ingat tajuk la..Liriknya mcm ni "Terdengar suara takbir memuji nama Ilahi.."

DreamCatcher
05-09-2008, 03:44 PM
Dendang perantau-p.ramlee

Kimie
05-09-2008, 03:45 PM
lagu lama gak best kan..

nash_d
05-09-2008, 03:46 PM
lagu "pulanglah" dendangan Aishah membuatkan aku drive slow balik kampung untuk berjumpa ibu dan ayah... kang bwk laju takut tak sampai pula...

AILA2002
05-09-2008, 03:46 PM
ikut senarai banyak...tapi poll leh sampai 10 je...

Gila Komik
05-09-2008, 03:47 PM
lagu mamat 2...ntah ape tajuk ntah

Bobbyman
05-09-2008, 03:48 PM
Lagu Sudirman- tak ingat tajuk la..Liriknya mcm ni "Terdengar suara takbir memuji nama Ilahi.."cute plak si aCiK_08 nyanyi...hehe...tapi aku suka lagu Musafir Di Aidil Filtri nyanyian kumpulan Black Dog Bone...tangkap leleh air mata...apa lagi aku yg yatim piatu ni....:( :((

shamrin72
05-09-2008, 03:51 PM
pada ako..lelagu raya zaman 70'an dgn 80'an suma tangkap kalbu...masih lagik 'king'..
masok era 90'an..sifu m. nasir plak buat ati kita melonjak2 bila "satu hari di hari raya"nye kluar...

AILA2002
05-09-2008, 03:52 PM
korang pernah dengar Suara Takbir...P Ramlee? juga lagu Selamat Hari Raya versi 60an Saloma nyanyi..?
bagi aku itu sure feeling habis

aCiK_08
05-09-2008, 03:53 PM
Ada poll ke tak pasan plak.. Dendang perantau la yang paling sayu:(( leleh =P~ dan jiwang:x .

nad1
05-09-2008, 03:55 PM
SfTIWPXhX7U

-NNrSD-OINY&feature=related

jom denga lagu raya.. ekk:)

AILA2002
05-09-2008, 03:57 PM
lagu Pulanglah tu ada dulu tangkap feeling aku...tgh gaduh...makwe siap nyanyi lagu tu kat aku...dulu lah....

damiaphang
05-09-2008, 03:57 PM
kite suke lagu p ramlee ngan sudirmam...

may4ver
05-09-2008, 04:01 PM
tak ada ker mp3 dia...
klu ada saya nak la lagu2 raya ni...

jaih
05-09-2008, 04:01 PM
tahun neh dendang perantau kena ngan tema aku....pasal aku takleh balik raya :(( :((

anuarinvestor
05-09-2008, 04:02 PM
takkan vote aja ..masukkan lagi..koleksi yang ada

muhafis
05-09-2008, 04:02 PM
lagu allayarham sudirman arr.. syahdu siot dgr.. jom dgr lagu dari jauh ku mohon maaf.. dah la ak berada di perantauan neh.. ahaks! :D

may4ver
05-09-2008, 04:04 PM
tul tu...
masukkan la mp3 lagu2 ni sekali...

AILA2002
05-09-2008, 04:05 PM
hmm...aku bukan nak promote...try link ni..
http://muziknusantara.com/raya_1.html
aku pernah order dgn bro ni..di jamin dapat..lagu raya klasik tahun 50an...

buck
05-09-2008, 04:06 PM
Adusss sedihnye dengor lagu Raye ni...

lanbai
05-09-2008, 04:07 PM
awal lg neh!! :eek: :)paid

Ran
05-09-2008, 04:07 PM
syahdunyaa..tpi aku plg best dendang prantau laa..igt lg ms blk raya thn lpas,aku drive sorg2..bila dgr lagu tu aku nangis smpai kene park jap kete aku tpi jln..sedih wooo...huhu...

AILA2002
05-09-2008, 04:08 PM
http://muziknusantara.com/raya.html
link atas untuk koleksi lagu raya bro nih...
jamin dapat(sebab aku dah order cd)

kordi47
05-09-2008, 04:09 PM
vote anda adalah rahsia

AILA2002
05-09-2008, 04:11 PM
ini bukan mengundi pilihanraya la....

fendyx
05-09-2008, 04:14 PM
lagu aman shah...kepulangan yang dinanti...

clorox_bersih
05-09-2008, 04:14 PM
termenung ku sendiri..
memendam rindu tidak menentu..
kasih suci yg kita bina,
hapus hancur oleh kata fitnah...
:((:((
sedey lagu ni

AILA2002
05-09-2008, 04:22 PM
termenung ku sendiri..
memendam rindu tidak menentu..
kasih suci yg kita bina,
hapus hancur oleh kata fitnah...
:((:((
sedey lagu ni
kenangan pilu tu...:-?

rockstar
05-09-2008, 05:00 PM
syahdunyaa..tpi aku plg best dendang prantau laa..igt lg ms blk raya thn lpas,aku drive sorg2..bila dgr lagu tu aku nangis smpai kene park jap kete aku tpi jln..sedih wooo...huhu...

klasik la ko...aku takut nangis pg raye jerk nih...dengr lgu tuh abis aaa nangis aku sbb thn nih raye umah bini aku dulu....arghhh nerbes.....

pakcik cute
05-09-2008, 05:04 PM
lagu dendang perantau - p ramlee
cahaya di aidilfitri - black dog bone..
waaa...tangkap syahdu..

lagu m nasir - suatu hari di hari raya

dgn lagu ziana zain duet dgn awie - alaa da lupe laa tajuknye..

k..

NixLee
05-09-2008, 05:06 PM
takbir raya......

pilu bila dengarnya.........:((

amira88
05-09-2008, 11:43 PM
sedih ler lagu raya neh...

aku nangis ar dengar time jauh dari umah...

aidiryatim
05-09-2008, 11:44 PM
da vote mnasir--mmg best arr..:D

reeez80
05-09-2008, 11:47 PM
kalau kena dok jauh dari kampung macam aku, pastu tak dapat cuti, pasang aje lagi raya apa pun... memang tangkap leleh nyer....

ratusanRM
05-09-2008, 11:52 PM
takbir raya......

pilu bila dengarnya.........:((

:)cgrock :)cgrock :)cgrock :)cgrock



ni yg paling sayu :(( :(( :((

ExAvantz
05-09-2008, 11:55 PM
Cindai - Siti Nohalija :D

sorry... jgn laa sayu2 sgt... :p

Qy_viceVersa
05-09-2008, 11:56 PM
aishah..pulanglahhhh

min9797
06-09-2008, 12:00 AM
aduhaiii....layan plakkk..

Qy_viceVersa
06-09-2008, 12:25 AM
laGu lame tetap beshh...

cinderella
06-09-2008, 02:15 AM
dendangan perantau
pulanglah
lg sudirman tu ape tah tajuk nyer
ni suma aku suke..tangkap leleh huhuhuhu

mohd herman
06-09-2008, 02:18 AM
lagu saleem duet dgn jamal pun bestt gakk...
tajuk Lambaian Aidilfitri...

Emie
06-09-2008, 02:21 AM
semua Lagu Raya akan Tangkap Sayu, Leleh dan Jiwang..
Bila x dapat balik kg..:((

mohd herman
06-09-2008, 02:22 AM
semua Lagu Raya akan Tangkap Sayu, Leleh dan Jiwang..
Bila x dapat balik kg..:((

bahaya tuhh..
kawe balik pun 29hb mlm kot...:((

anuarinvestor
06-09-2008, 02:22 AM
lagu saleem duet dgn jamal pun bestt gakk...
tajuk Lambaian Aidilfitri...

ada video tak...:D

hazwan17
06-09-2008, 02:26 AM
vote 4 sudirman
lagu black dog bone pn best

mohd herman
06-09-2008, 02:26 AM
ada video tak...:D

nnti nak upload...

mohd herman
06-09-2008, 02:27 AM
ada video tak...:D

http://www.youtube.com/watch?v=zsk3Cx9pgzM

kat situ ada..
tak pandai nak upload masuk...hehehe

anuarinvestor
06-09-2008, 02:31 AM
Thanks Encik Herman...layan sat...

mohd herman
06-09-2008, 02:35 AM
Thanks Encik Herman...layan sat...

sama2 kembali...
semoga terhibur nnti...:)

traderfox
06-09-2008, 03:06 AM
Lagu salam Aidilfitri ~ Jamal ngan Saleem
Kepulangan yang dinanti ~ Aman Shah
:)cgrock :)paid

nazza
06-09-2008, 03:53 AM
sesuci lebaran-ct pong ok gak

anuarinvestor
06-09-2008, 03:57 AM
"Kumpulan Spider" pun ok juga lagu Raya..apa tajuk ya lupa la pula...

traderfox
06-09-2008, 04:00 AM
"Kumpulan Spider" pun ok juga lagu Raya..apa tajuk ya lupa la pula...

Tajuk die beraya dengan spiderman kot

anuarinvestor
06-09-2008, 04:13 AM
Tajuk die beraya dengan spiderman kot

engkau sengaja buat aku nangis....:((

erDrAg00n
06-09-2008, 04:35 AM
dendang perantau paling syahdu...dengar je gitar tu berbunyi aku da tangkap leleh

traderfox
06-09-2008, 06:55 AM
Aku tak pueh hati ngan poll ni...jamal abdillah ngan saleem punye lagu "salam aidilfitri" takdak pung
Lagi satu lagi evergreen "kepulangan yang dinanti" aman shah masukkan la

pakmaun
06-09-2008, 06:55 AM
dendang perantau.....

lagu wajib dgr time raye...

wiralution X
06-09-2008, 07:10 AM
Aku suka lagu satu hari di hari raya & dendang perantau P.ramlee. ada byk lg yg aku suka but most of them lagu evergreen. :)cgrock

SOUL86F
06-09-2008, 07:13 AM
adoi korang ni aku dah duk mengelamun sengsorang jdnya...lambat g raye wei...:)) :))

nad1
06-09-2008, 07:30 AM
K40uYUapEf4

XoSmTz8-nB4&feature=related

1blBxrQnMiI&feature=related

frigid03
06-09-2008, 08:40 AM
mana yang korang paling korang anggap best sempena raye....?

suke lagu ahmad jais..suara die alahai merdunya..:x :x

irsaffy
06-09-2008, 09:28 AM
Antara lagu raya yg leh tangkap syahdu..:((:((

Lagu Jamal dan Saleem
-Lambaian Aidilfitri-

Lagu Black Dog Bone
-Cahaya Aidilfitri-

Lagu Mamat Exist
-Ku Pohon Restu Ayah Bonda-

Lagu Firdaus
-Manusia Miskin Kaya-

frigid03
06-09-2008, 09:31 AM
Antara lagu raya yg leh tangkap syahdu..:((:((

Lagu Black Dog Bone
-Cahaya Aidilfitri-



haah..yg neh pon syahdu gak neh..npe tade dlm list..:((

Alva_83
06-09-2008, 10:06 AM
mana yang korang paling korang anggap best sempena raye....?

huhu bg aku lagu aishah pulanglah...sedih giler setiap kali dgr...mengalir airmata......dgn suara yg lunak nyer....:(( :(( :(( :(( :(( :(( :((

tangkap lelehnyer..!!

AILA2002
06-09-2008, 02:13 PM
ikutkan ada 20 senarai...tapi senarai utk poll leh 10 je...

camni le...apa kata korang listkan dari no 1 sampai 10 lagu mana yang paling menusuk qalbu samada korang ni perantau yg hina ke, anak derhaka yang tak ingat mak bapak ke, kampung korang dah hancus kene tornado ke, awek korang korban mase rempit malam raye ke...

so kalu aku list aku camni...

dendang perantau- p.ramlee(versi 50 an)
suara takbir-p.ramlee(versi 50an)
pulanglah-aisyah
suatu hari raya-m.nasir
lagu mamat exist(tak ingat tajuk)
lagu sudirman(tak ingat tajuk)
kepulangan dinanti-aman shah
esok raya-drsam
balik kampung-sudirman
selamat hari raya-ahmad jais

RMteam
06-09-2008, 02:15 PM
kalau ada sertakan download link lagu raya lagi menarik...

AILA2002
06-09-2008, 02:19 PM
ada..tgk dalam page2-3....

AILA2002
06-09-2008, 02:26 PM
P. Ramlee

Dendang Perantau

Di hari raya
Terkenang daku kepada si dia
Kampungku indah nun jauh di sana
Ayah serta bondaku

Di tepian mandi
Danauku hijau yang aman damai selalu
Nun di sanalah tempat aku bertemu
Aku dan dia

( korus )
Apakan daya
Masa tak akan kembali
Hancur musnahlah semuanya

Impian yang murni
Tinggal menjadi kenang-kenanganku
Hanya rangkaian kata dan lagu
Dendang perantau

( ulang korus hingga akhir )

AILA2002
06-09-2008, 02:28 PM
Aishah

Pulanglah

( ...Sayang
Di hari yang mulia ini
Ku pohon keampunan
Hanya satu yang ku pinta
Pulanglah... )

Termenung ku sendiri
Memendam rindu tidak menentu
Kasih suci murni yang kita bina
Hapus hancur oleh kata fitnah

Di pagi hari raya
Hati sayu mengenang dirimu
Mudahnya kau menggantikan diriku
Seolah cintaku tak berharga

( korus )
Apakah suratan
Aidilfitri satu titik akhir
Sekian lama bercinta
Kau tiada di hari mulia

Keampunan ku pohon
Sekiranya aku yang berdosa
Pulanglah ku merindui mu sayang
Ku menanti dengan hati rela ( jiwa raga )

( ulang dari korus )

MrKacanG
06-09-2008, 02:30 PM
lagu 4u2c x dak ka

AILA2002
06-09-2008, 02:31 PM
lagu 4u2c x dak ka
hehehe...lagu tu tak cukup tangkap lagi...tu zaman AC tgh lenggok lembut lae...

MrKacanG
06-09-2008, 02:33 PM
hehehe...lagu tu tak cukup tangkap lagi...tu zaman AC tgh lenggok lembut lae...

Wahhh nie kira org lam juga lah
kan apa best tgk dia tarik kaki tuh huahahahahaa

AILA2002
06-09-2008, 02:38 PM
hehehe...aku ngan ac sama tahun belajo kt itm shah alam...tak sanggup den nak bandingkan dia sekarang dgn zaman dolu...

azmimazda
06-09-2008, 05:06 PM
paling suka lagu sudirman tu.. sayu jer....

snipers
06-09-2008, 05:08 PM
Entersadman - metallica. ( syahdu giler )

watakutama
06-09-2008, 08:06 PM
lagu siti takda pun...air mata syawal...yg paling syahdu..

clorox_bersih
06-09-2008, 09:47 PM
Entersadman - metallica. ( syahdu giler )

err...:-SS
ni bukan lagu krismas ke:-? :-?

AILA2002
06-09-2008, 10:31 PM
raya salah agama ni

NEMO
07-09-2008, 02:15 AM
esok ari raya - dr sam:))

zaberi
07-09-2008, 02:38 AM
Khairil Johari Johar

Sepasang Kurung Biru

Tiada salam atau ucapan
Tiada pesan tanda ingatan
Suasana penuh keriangan
Ku teringat pada seseorang
oh...

Di hari yang berbahgia ini
Hatiku kosong dan sepi sekali
Betapa manis kenangi lalu
Menyambut raya bersama denganku
oh...

( korus )
Tiada bisikan lembut yang ku dengar
Hanya suara azan sayup bergema
Masih kurasakan hangat tanganmu
Di pagi raya bersalam dengan ku

Tetamu datang tetamu pergi
Namun tak tiba orang ku nanti
Hanya sepasang kurung nan biru
Menjadi teman mengubat rindu ku
oh...

( ulang korus )

AILA2002
07-09-2008, 11:43 PM
aku heran satu je lagu raya ni.. Habis je solat raya, hilang mood nak dengo..

habibyana
08-09-2008, 12:33 AM
lagu sudirman - dari jauh ku pohon maaf...
teringat kenangan mase raya 2006, xleh balik kampung, kene raye kat kelantan coz buat paper sinar harian!!! kene keje mlm raye & raye kedua..huhuuhu.... tp tu la kenangan paling besh dikenang.... :D

ikanbilis
08-09-2008, 12:35 AM
esok hari raya-senario:p

AILA2002
08-09-2008, 07:42 AM
hmmm...lagu senario...macamana la bunyinya...

linda the Octoberist
08-09-2008, 07:48 AM
aku ske lagu nih.. starting dia camni

"Bila tiba hari raya
semua insan bergembira
tetapi hatiku (pastu tak igt dah)
Ayah dan juga ibuku
Telah pergi selamanya (pastu tak igt)"

:p

AILA2002
08-09-2008, 07:53 AM
tu lagu black dog bone.....

fdhm2u
08-09-2008, 08:25 AM
Dari Jauh Ku Pohon Maaf-Sudirman

traderfox
08-09-2008, 10:02 AM
Lagu raya zamani slam pun ok gak...

AILA2002
08-09-2008, 10:31 AM
lagu Lebaran...paling banyak versi..dari tahun 50...sampai sekarang entah berapa banyak dah versinya...

shazjr
08-09-2008, 11:07 AM
semua lagu evergreen aku suka.... tp dlm byk2 tu, 3 lagu ni jer yg boleh buat aku syahdu.... dendang perantau (P.Ramlee), Dari jauh kumohon maaf (Sudirman) dan Bersabarlah Syg (sanisah Huri)... syahdu giler....

"semua insan sedang gembira
dihari ini syg...
hari yg mulia marilah bersama
berhari raya.... hilangkan duka...

lupakan saja kisah yang lalu
gantikan cerita baru
agar hatimu waspada selalu
jgn kau kesalkan... jgn engkau tangiskan...

(chorus)
pada mereka yg tak mengerti
menuduh dirimu...
dijulang kesalahan saja
ku tak sampai hati
biarkan engkau sendiri...

tetapi diriku dan juga temanmu
yg tahu kisah derita
dan luka didada hanya kuharapkan
kau harus bersabar...
dan bertenang selalu....

(ulang balik chorus)

~yeNz_gL~
08-09-2008, 11:47 AM
lagu lama yg paling best..
myentuh perasaan..
mengusik qalbu :(

AILA2002
08-09-2008, 03:03 PM
yang lama tiada ganti..kalu ada pun tak sempurna...

AILA2002
09-09-2008, 07:59 AM
yang pasti ramai la sebenarnya tangkap shadu bila raya...terutamanya para perantau...

JaMeQ
09-09-2008, 03:22 PM
Lagu Sudirman- tak ingat tajuk la..Liriknya mcm ni "Terdengar suara takbir memuji nama Ilahi.."

tu lirik lagu dendang perantau la acik...:p

AILA2002
09-09-2008, 03:24 PM
posa punye sebab la ni..tiu yg silap senikata...

BizClub
09-09-2008, 03:24 PM
rasa2 semua lagu tangkap syahdu...kena lak time dok atas higway nk blik raya...sedih wooo...

rafina_80
09-09-2008, 03:25 PM
semua lagu tu aku suka...

AILA2002
09-09-2008, 03:27 PM
rasa2 semua lagu tangkap syahdu...kena lak time dok atas higway nk blik raya...sedih wooo...

baik2..silap2 aksiden lak....:D

eastman
09-09-2008, 03:35 PM
Suatu Hari Di Hari Raya-M.Nasir
aku pon xth sbb ape aku rasa best bila dengar lagu nie..

AILA2002
09-09-2008, 03:58 PM
suasana raya tu kot....itu yg shadu...

aCiK_08
09-09-2008, 05:34 PM
tu lirik lagu dendang perantau la acik...:p

owh ye ker tajuk dia dendang perantau? patut la aku suka lagu tu..:">

BizClub
09-09-2008, 05:38 PM
thread tengku kena delete...meh lepak sini tengku...

BizClub
09-09-2008, 05:39 PM
baik2..silap2 aksiden lak....:D

rasa2 yg eksiden tu sbb dgr lagu raya kot..:p

qaz123
09-09-2008, 05:41 PM
air mata syawal...ct nurhaliza...
R0b2WDQQOP4

alisha_qistina
09-09-2008, 05:43 PM
lagu Dari Jauh Ku Pohon Maaf-Sudirman

AILA2002
10-09-2008, 08:31 AM
dendang perantau dgn dari jauh ku pohon maaf sama popular...
agaknya mengusik qalbu para perantau...

AILA2002
11-09-2008, 10:15 AM
rasa2 yg eksiden tu sbb dgr lagu raya kot..:p
itu le...mata dah leleh..jalan pon tak nampak..itu yang berdentum....:((
harap2 jangan lak ada yang jadi macam tu raya musim ni....

AILA2002
14-09-2008, 09:51 AM
Dari Jauh Kupohon Maaf
Sudirman

Dalam dingin subuh hatiku terusik

Kenang nasib diri di rantauan

Bergema takbir raya menitis air mata

Terbayang suasana permai desa


Rindu hati ini inginku kembali

Pada ayah bonda dan saudara

Tetapi aku harus mencari rezeki

Membela nasib kita bersama


Korus

Hanya ku sampaikan doa dan kiriman tulus ikhlas

Dari jauh kupohonkan ampun maaf

Jangan sedih pagi ini tak dapat kita bersama

Meraikan aidil fitri yang mulia


Restu ayah bonda kuharap selalu

Hingga aku pulang kepadamu


Restu ayah bonda kuharap selalu

Demi anakmu yang kini jauh

aniee
14-09-2008, 10:01 AM
Dari Jauh Kupohon Maaf
Sudirman

Dalam dingin subuh hatiku terusik

Kenang nasib diri di rantauan

Bergema takbir raya menitis air mata

Terbayang suasana permai desa


Rindu hati ini inginku kembali

Pada ayah bonda dan saudara

Tetapi aku harus mencari rezeki

Membela nasib kita bersama


Korus

Hanya ku sampaikan doa dan kiriman tulus ikhlas

Dari jauh kupohonkan ampun maaf

Jangan sedih pagi ini tak dapat kita bersama

Meraikan aidil fitri yang mulia


Restu ayah bonda kuharap selalu

Hingga aku pulang kepadamu


Restu ayah bonda kuharap selalu

Demi anakmu yang kini jauhSayu aku...bila dengar lagu raya ni...:(( :((

AILA2002
14-09-2008, 10:04 AM
kena lak dgn suara mendayu sudirman...hati yang hardcore pun cair....kejap2 itu gak nak balik kampung....

paris_hilton_cantik
14-09-2008, 10:06 AM
professor klon-aznil

AILA2002
14-09-2008, 10:09 AM
professor klon-aznil

hahaha..itu havoc tu..bukan tangkap jiwang...:D

muhafis
14-09-2008, 12:02 PM
lau nak download algu raye, leh klik link blog ak kat bwh nie.. hehee

pamenan65
14-09-2008, 12:35 PM
aku semua lagu raya, xkira sapa yg nyanyi:-? :)paid

clorox_bersih
14-09-2008, 12:44 PM
professor klon-aznil

mesti ko ni berasal dari bandar metrofulus:)):))


lagu2 raya..selamat,hari raya..

ulatjahat
14-09-2008, 12:47 PM
lagu yg mamat exist nyanyi tu "duhai bonda... duhai ayahanda"...

clorox_bersih
14-09-2008, 12:47 PM
aku semua lagu raya, xkira sapa yg nyanyi:-? :)paid

kalau SERDANG ANGELS yg nyanyi cmna??:-? :-? :-?

mesti ko lagi tangkap leleh:)) :))

pamenan65
14-09-2008, 12:59 PM
ada video tak...:D

saya ada, DVD nyer:D :)paid

ApoKalypse
14-09-2008, 01:36 PM
kalau korg nk download lagu raya, klik web kat siggy aku ni...

sarawak_lineup
14-09-2008, 02:27 PM
pasal poll x der lagu manusia miskin kaya-saloma,versi bru dr amy search:-? :-?
http://www.savefile.com/files/58571
bg den la...lagu raya ni lah yg paling menusuk kalbu bila di dengar elok2.....
layan lagu ni...
sedih jer dgr...
masuk lagi suara amy search yg puitis tu...
huhhuhuh..
tangkap leleh je dgr...

no.2 den layan mesti lagu aishah-pulanglah..
mendayu-dayu suara dia nyanyi lagu tu...:(( :((
cedih nyer.....

:)cgrock

may4ver
14-09-2008, 02:36 PM
Dendang Perantau paling menusuk ke kalbu....
wawawa...
tidak!!!!

thn ni beraya umah mertua...

AILA2002
15-09-2008, 08:06 AM
pasal poll x der lagu manusia miskin kaya-saloma,versi bru dr amy search:-? :-?
http://www.savefile.com/files/58571
bg den la...lagu raya ni lah yg paling menusuk kalbu bila di dengar elok2.....
layan lagu ni...
sedih jer dgr...
masuk lagi suara amy search yg puitis tu...
huhhuhuh..
tangkap leleh je dgr...

no.2 den layan mesti lagu aishah-pulanglah..
mendayu-dayu suara dia nyanyi lagu tu...:(( :((
cedih nyer.....

:)cgrock

kalu sapa2 leh ajar edit poll...atau mod kut leh adjust poll...~X( ~X(

Emie
15-09-2008, 08:15 AM
lagu raya dr hattan pn best jugak..
ada saper blh link utk d/load..

AILA2002
15-09-2008, 08:16 AM
kalau korg nk download lagu raya, klik web kat siggy aku ni...

hmm..kena bayo kee?

AILA2002
16-09-2008, 09:15 AM
Manusia Miskin Kaya

Manusia miskin kaya semua bergembira
Aku miskin hina berselubung duka
Manusia miskin kaya semua bergembira
Aku miskin hina berselubung duka

Hari raya orang bersuka
Melawat sanak dan saudara
Tapi aku miskin hina
Berselubung duka

Manusia miskin kaya semua bergembira
Aku miskin hina berselubung duka

Mereka berpakaian indah
Serba-serbi semuanya mewah
Aku saja sedih hati
Pakaian pun tak berganti

Manusia miskin kaya semua bergembira
Aku miskin hina berselubung duka

rafina_80
16-09-2008, 09:20 AM
lagu raye yg sure bikin aku nangis takde lam senarai..
lagu AIR MATA SYAWAL -CT..
setiap kali dgr lagu ni mesti nangis punyer..sedih siut..

sarawak_lineup
16-09-2008, 10:01 PM
Manusia Miskin Kaya

Manusia miskin kaya semua bergembira
Aku miskin hina berselubung duka
Manusia miskin kaya semua bergembira
Aku miskin hina berselubung duka

Hari raya orang bersuka
Melawat sanak dan saudara
Tapi aku miskin hina
Berselubung duka

Manusia miskin kaya semua bergembira
Aku miskin hina berselubung duka

Mereka berpakaian indah
Serba-serbi semuanya mewah
Aku saja sedih hati
Pakaian pun tak berganti

Manusia miskin kaya semua bergembira
Aku miskin hina berselubung duka


ekau dah dengar ker lagu ni???
mesti layan kan???
ko dgr versi saloma ker amy search??
yg amy search tu ada mendayu2 ckit...
mmg layan dgr...:D :D

:)cgrock

tokmat™
16-09-2008, 10:03 PM
Lagu Aman Shah tak ada ke...?

kembaraindah
16-09-2008, 10:10 PM
teringat masa zaman kat asrama, nak menunggu balik kampung...sayu..

sarawak_lineup
16-09-2008, 10:21 PM
Lagu Aman Shah tak ada ke...?

UIKSSS...LAGU AMAN SHAH YG MANA 1 TOK MAT ????
HUHUHHUH

tokmat™
16-09-2008, 11:26 PM
UIKSSS...LAGU AMAN SHAH YG MANA 1 TOK MAT ????
HUHUHHUH
lupalah tajuk lagunya...
tapi memang tangkap syahdu juga tu... :((

sarawak_lineup
16-09-2008, 11:47 PM
huhuhuhu...
raso-raso den...
aman shah - kepulangan yang dinanti
kan tok mat...
huhuhuhuh...
lagu ni pun lentok gak...
mmg jiwa sensitif la tok mat ni...:"> :">
ekkeekkeke...:D

:)cgrock

http://www.youtube.com/watch?v=2f8Fzo7OO_U

AILA2002
16-09-2008, 11:54 PM
dah dengo...download...sayu jiwa di buatnya...sib baik la zaman merantau aku dah selesai...kalu tidak..mau rempit kat highway balik kg segera....:D

sarawak_lineup
17-09-2008, 12:03 AM
dah dengo...download...sayu jiwa di buatnya...sib baik la zaman merantau aku dah selesai...kalu tidak..mau rempit kat highway balik kg segera....:D

hahahhhaah...:eek:
rempit bro...
ko ckp mcm tu,teringat den dlu2...
tgh2 mlm rempi balik kg naik motor jer..
dgn x stanby tiub nyer..
nasib baik sampai gak..:D

anuarsadad
17-09-2008, 12:20 AM
aku, semua lagu raya yg lama2 tu menusuk kalbu...
sedih beb, lagi2 malam raya, masa kat pudu raya tas\k dapat tiket nak balaik kampung, huaaaaa...........

tjbumi
17-09-2008, 08:25 AM
Bagi aku ler... lagu2 raya dari Sudirman lagi menusuk. Yang lain2 ok gak cuma kekadang tu kalau kena lagu yang slow sangat buat aku nak tido plak....:))

chai
17-09-2008, 10:08 AM
satu hari di hari raya-m.nasir

AILA2002
21-09-2008, 05:52 PM
Bagi aku ler... lagu2 raya dari Sudirman lagi menusuk. Yang lain2 ok gak cuma kekadang tu kalau kena lagu yang slow sangat buat aku nak tido plak....:))
slow tapi evergreen yg tetap menjadi pujaan....

tokmat™
21-09-2008, 05:55 PM
huhuhuhu...
raso-raso den...
aman shah - kepulangan yang dinanti
kan tok mat...
huhuhuhuh...
lagu ni pun lentok gak...
mmg jiwa sensitif la tok mat ni...:"> :">
ekkeekkeke...:D

:)cgrock

http://www.youtube.com/watch?v=2f8Fzo7OO_U
betul lah tu...
kepulangan dinanti... :(( :(( :((

RaZ_LaN
21-09-2008, 06:02 PM
raya...

raya...

ye!!!!!

wanzex
21-09-2008, 06:07 PM
lagu 'balik kampung' sudirman ttp meruntun jiwa...

AILA2002
21-09-2008, 06:19 PM
lagu 'balik kampung' sudirman ttp meruntun jiwa...
itu la cakap....evergreen...tiada tandingannya....

AILA2002
22-09-2008, 12:51 PM
sapa2 leh attach link lagu raya tak di sini?

nadiswake
22-09-2008, 12:53 PM
lagu mamat, lagu asalnya kumpulan jawaher yg nyanyi.. ku pohon restu ayah bonda...

AILA2002
24-09-2008, 02:26 PM
lagu mamat, lagu asalnya kumpulan jawaher yg nyanyi.. ku pohon restu ayah bonda...
hmmm..rasanya dengar jawaher nyanyi lagi tangkap feelingnya...

Alva_83
26-09-2008, 09:27 AM
mana yang korang paling korang anggap best sempena raye....?

Ada lg lagu paling sedih.....SAYUUUU......HATI INI MAKIN SAYUUU...

lagu siti tue...cube dgr meremang n tangkap sayu giler..tangkap lelehnyer...:((:((:((:((:((

AILA2002
26-09-2008, 09:43 AM
lagu siti pun leh sayu ya.....

AILA2002
29-09-2008, 10:22 AM
kesimpulannya..irama yang mendayu...ingatan pada kampung...pada orang tuayang sering menjadi pilihan bila nak raya....

zulco
29-09-2008, 11:01 AM
Dendang perantau - Allahyarham Tan Sri P.Ramlee

nuex
29-09-2008, 12:01 PM
lagu raye yg bru x besh kan....siti la bleh thn ckit..

cikfen
29-09-2008, 12:59 PM
Ramadhan ini - Raihan, Ajai, NowSweeyHeart:D

zuljaalaa
18-08-2010, 01:29 PM
s jibeng musafir aidilfitri pon sedih gak :(

bangzaf
18-08-2010, 01:40 PM
nko korek thn 2008 punya thread...:D

Green Apple
19-08-2010, 12:20 PM
kepulangan yang dinanti =aman shah

Green Apple
19-08-2010, 12:22 PM
syahdu siot lagu ni..sekali sekala layan la pulak harapan ayahanda..ingat bonda je tau rindu kat anak.

BlackPepper
19-08-2010, 12:24 PM
lagu ni aku rasa yg melelelelele....

http://www.youtube.com/watch?v=soyP0nkQsmY

chulax12
04-04-2014, 12:17 PM
https://www.youtube.com/watch?v=YqVOEY__8R8#t=123 (http://www.youtube.com/watch?v=YqVOEY__8R8#t=123)

DELL123
04-04-2014, 12:36 PM
http://www.youtube.com/watch?v=8QaLiNHY16w

damaiG
09-04-2014, 03:40 PM
dh mula dah... :)paid