PDA

View Full Version : Wajah halus dan berseri dengan 99 natural beauty...


phantom08
25-07-2008, 11:03 AM
Salams warga CG...Ni nak share produk yang sangat murah dan amat berkesan dalam tiga minggu sahaja. Anda akan merasai perubahan yang ketara di wajah anda. Walaubagaimana pun kesan adalah berbeza bagi individu kerana tekstur dan jenis kulit yang berbeza...Saya telah mengenali produk ini hujung tahun 2007 dan masih memakai sehingga ke hari ini.


NAMA PRODUK: 99 NATURAL BEAUTY

Sesuai untuk semua kulit ( oily skin/dry skin/combination skin/pimple skin)

Produk ini berasaskan vitamin E dan sememangnya sangat baik untuk kecantikan kulit.....kebaikan vitamin E boleh dilihat pada page seterusnya...TX

Description produk:-


1. Membersihkan kulit dan membaiki tekstur dan warna kulit muka
2. Membersih dan menutup pori-pori terbuka
3. Memutihkan wajah dan mengencangkan muka
4. Mengurangkan pigmentasi kulit/tompok hitam dimuka dan kedut di muka
5. Menyembuhkan jerawat dan mengurangkan parut jerawat di muka

PRODUK:-

1. 99 facial beauty - RM15.00

http://i298.photobucket.com/albums/mm278/sisnoty/macam-macam/99facialbeauty.jpg

2. 99 Toner - RM8.00

http://i298.photobucket.com/albums/mm278/sisnoty/macam-macam/99toner.jpg

3. 99 Day Cream - RM10.00 ( boleh pakai 2 bulan)

http://i298.photobucket.com/albums/mm278/sisnoty/macam-macam/99daycream.jpg

4. 99 Night Cream - RM10.00 (boleh pakai 2 bulan)

http://i298.photobucket.com/albums/mm278/sisnoty/macam-macam/99nightcream.jpg

5. 99 Compact powder - RM20.00

http://i298.photobucket.com/albums/mm278/sisnoty/macam-macam/99UVwhiteningcompactpowder.jpg

SELAMAT MENCUBA!!!:)

DAPATKAN SET ASAS PADA HARGA RM32.00 :- 99 Facial beauty + Day Cream + Night Cream
UNTUK SET LENGKAP : RM40 :- 99 facial beauty + 99 toner + 99 Day Cream + 99 Night Cream

KOS PENGHANTARAN:-
1. Sabah & Sarawak - Rm5.00
2. Semenanjung - Rm7.00

MAcam Mana nak ORDER???
BANK in to maybank account :160102235973
Bank in to cimb account : 10090011314528

Sila maklumkan dengan segera selepas membuat pembayaran untuk penghantaran cepat
Sila pilih sendiri cara penghantaran anda sama ada melalui courier charges ataupun pos laju. Harga kos pengangkutan dibayar oleh pelanggan. TERIMA KASIH!

Please Pm me/YM: noru_egulet
OR msg/call: 0168478411

nurmillionare
25-07-2008, 11:06 AM
wah..produk natural kan...diperbuat dr ape yer?bagus ni..yg natural2 ni kaknur suke...:D

phantom08
25-07-2008, 11:07 AM
Produk ini mempunyai KLON di pasaran dan anda dinasihatkan berhati-hati membelinya. bagaimana hendak mengenalpasti kepalsuan produk:- produk palsu terlalu kental, warna yang sangat pudar atau sangat terang dan berbau busuk.

phantom08
25-07-2008, 11:30 AM
Tips pemakaian:-

99 FACIAL BEAUTY

1. Bersihkan tangan
2. Basahkan muka dengan rata
3. Ambil lebih kurang 1cm facial beauty, letak kat tapak tangan, ratakan di tapak tangan dan seterusnya letak di muka anda
4. Ratakan di seluruh wajah anda dengan cara urutan selama 1 minit
5. Bersihkan wajah dengan air


99 TONER

1. Ambil kapas muka
2. Basahkan dengan toner sedikit sahaja
3. Sapu rata di wajah anda
4. Dipakai sebelum memakai night cream dan pada waktu malam sahaja
5. Toner berfungsi untuk membasmi kuman dan mematikan jerawat
6. TONER hanya dipakai pada bulan PERTAMA sahaja
7. Wajah yang sensitif ataupun mempunyai alergik tidak digalakkan memakai toner

99 Day Cream

1. Gunakan hujung jari anda yang bersih untuk mengambil 99 day cream
2. Letakkan di setiap penjuru wajah anda :- dahi, dagu, pipi kanan, pipi kiri dan hidung dan ratakan. Jangan guna terlalu tebal kerana memadai dengan lapisan yang nipis sahaja.
3. Day cream adalah berwarna kuning terang dan bertindak sebagai alas bedak


99 NIGHT CREAM

1. Guna hujung jari anda yang bersih juga untuk mengambil night cream.
2. Sebelum memakai night cream ni sapukan terlebih dahulu toner tersebut.
2. Letakkan di setiap penjuru wajah anda :- dahi, dagu, pipi kanan, pipi kiri dan hidung dan ratakan. Jangan guna terlalu tebal kerana memadai dengan lapisan yang nipis sahaja
3. Biarkan semalaman dan eloknya guna sebelum tidur dan selepas sembahyang.

99 Compact Powder

1. Dipakai selepas memakai 99 day cream
2. Sapu rata pada wajah anda

Tips:- Untuk minggu pertama sehingga ketiga , jangan pakai compact powder dahulu. Bersihkan dan perbaiki tekstur kulit anda terlebih dahulu, jangan campur adukkan dengan produk lain.

phantom08
25-07-2008, 11:35 AM
wah..produk natural kan...diperbuat dr ape yer?bagus ni..yg natural2 ni kaknur suke...:D

:) Hi kaknur..aaa sy pon telah beralih kepada natural produk sekarang....JIMAT dan BERKESAN...Takder brand tapi sesuai untuk yang nak SAVE budget...

Yang ni daripada vitamin E..TOnernya campuran vitamin E dan dicampur dengan hydroqinon (spelling tak reti..heheh)

dojob
25-07-2008, 11:40 AM
:) Hi kaknur..aaa sy pon telah beralih kepada natural produk sekarang....JIMAT dan BERKESAN...Takder brand tapi sesuai untuk yang nak SAVE budget...

Yang ni daripada vitamin E..TOnernya campuran vitamin E dan dicampur dengan hydroqinon (spelling tak reti..heheh)

Hydroqinin tu boleh pakai ke? tak de kesan sempingan

phantom08
25-07-2008, 11:41 AM
Bagi diri saya sendiri sebagai pengguna...MUka saya mempunyai kulit berminyak dan kusam. PAda awal pengunaan kulit terasa sedikit gatal dan ia adalah simptom biasa untuk proses pembersihan dan mematikan kuman. Muka terasa tegang sedikit dan masuk minggu ketiga masalah kulit kusam dan tak sekata beransur pulih. sekarang saya masih lagi menggunakan produk ini dan nak share dengan kawan-kawan yang lain

phantom08
25-07-2008, 11:45 AM
Hydroqinin tu boleh pakai ke? tak de kesan sempingan

Menurut info yang sy tahu...Kebanyakan kosmetik menggunakan bahan ini untuk tujuan kecantikan tetapi dalam kuantiti yang dibenarkan. Dan bagi yang mempunyai masalah alergik kulit ditahap kritikal kami tidak galakkan memakai..Setakat ni takder pula customer yang complaint..:)

dojob
25-07-2008, 11:53 AM
boleh gak nk try tp cmner nk dpt produk? opps lupa....kosnya smua 1 set berapa rm?

phantom08
25-07-2008, 12:04 PM
HARGA YANG DITAWARKAN sekarang adalah terkini dan mungkin akan mengalami perubahan dari semasa ke semasa berdasarkan kepada harga supplier dan permintaan pelanggan. Thanks!

phantom08
25-07-2008, 12:07 PM
boleh gak nk try tp cmner nk dpt produk? opps lupa....kosnya smua 1 set berapa rm?

SET LENGKAP :- 99 natural beauty, 99 toner, 99 day cream dan 99 night cream PADA HARGA RM40..sekiranya anda ingin membeli secara berasingan sila lihat pada harga individu di atas....

Nak order japss..sy letakkan cara-caranya ye :)

phantom08
25-07-2008, 12:28 PM
Untuk muka berjerawat...Pada peringkat awal pemakaian jangan sekali-kali memicit jerawat anda...Ini kerana kemungkinan tangan anda mempunyai kuman dan memudahkan jangkitan kuman yang lebih teruk lagi...Biarkan jerawat anda kecut sendiri dan elakkan daripada memakan makanan berkicap...berminyak dan seafood kepada yang mempunyai alahan kulit.

phantom08
25-07-2008, 12:33 PM
Vitamin E is a strong antioxidant that protects our cell from free radicals. Free radicals are dangerous, it can do your body a lot of harm, if your body fails to combat them effectively. Most of the major diseases that cause death are due to free radicals. FR is always attacking the body causing potentially serious damage unless prevented. There is no way you can avoid free radicals, but there are ways you can do to minimize their effect in your body.

phantom08
25-07-2008, 12:34 PM
What can Vitamin E do for me?

* Vitamin E is our body's first line of defense against the damage of free radicals.
* Vitamin E plays a vital role in keeping our skin healthy and glowing because it prevents free radicals from causing dry, dull, wrinkled skin.
* Vitamin E promotes cell and tissue renewal.
* Vitamin E help improves our stamina to keep us on the go the whole day

phantom08
25-07-2008, 12:35 PM
Benefits and Uses of Vitamin E in your Beauty Recipes

Vitamin E is a popular ingredient in many skin products (over the counter and homemade). Should you include Vitamin E in your homemade skin care recipes? Find out more about the benefits of Vitamin E below.
Natural Beauty Tip - Using Vitamin E To Your Advantage

Whilst skin care products generally won't deliver nutrients deep into the actual living cells beneath the superficial layers of the skin, the vitamin E in many products is actually useful. Scientists have found that by applying antioxidants to the skin, free radical damage that would normally occur through exposure to UV light (say, from the sun), can be prevented or at least minimized. Vitamin E is a popular ingredient in many skin care creams.

The scientists found that the protective effects of vitamin E from that period of UV exposure were apparent 2 and 3 days later. The group of people who had vitamin E cream applied to their skin had less signs of inflammation than the group who were given the lotion without vitamin E. Inflammation is a sign of cell damage, and was measured in this study by the amount of blood flow to that area as compared to normal. This was a placebo controlled, double blind study, which means that some people received the lotion with vitamin E, some didn't and neither group knew which it was getting. The conclusions these scientists made were that vitamin E was effective at preventing the visible signs of aging on skin.

Whilst vitamin E in creams and lotions will benefit the skin, there is strong doubt on whether it can help in some of the beauty products it is in. For example, when vitamin E is advertised as being of benefit to strengthen or thicken eyelashes, this is something of a misnomer, and is not supported by science. Paula Begoun, the 'cosmetic cop' writes that there isn't a product out there that will strengthen and thicken eyelashes. The best you can do in this instance is to apply an eyelash primer and mascara to make eyelashes appear thicker. Vitamin E is an antioxidant, and the research verifies only benefits that relate to this antioxidant activity.

Another of the promises associated with vitamin E creams is that it helps to heal scars. This is not something that has been verified scientifically. Research quoted in Wikipedia found that when vitamin E was applied to patients who had undergone surgery, it did not reduce the size, shape, or color of scars. In fact, up to one third of patients experienced complications like allergies, dermatitis, and irritation that in fact can make a forming scar worse. Activated manuka honey is a much better option in reducing scarring, and healing skin.

Vitamin E remains an excellent antioxidant. It is helpful when taken as a supplement for a whole host of issues, including protecting the liver, and minimizing the damage smoking does. And it is great for the skin in terms of preventing sun damage from the oxidizing effect of UV light. It is a good 'beauty vitamin' when taken as a supplement. Erica Angyal describes how it protects cell membranes from damage and helps maintain their flexibility, which can diminish as we age. It also works to increase the level of vitamin A in our body. And it is very beneficial for skin problems like acne and psoriasis. She recommends taking 400 to 800 IU of vitamin E a day, to prevent premature aging and improve the lustre of skin.

References:
http://www.cosmeticsdesign.com/news/ng.asp?id=62583

phantom08
25-07-2008, 12:36 PM
Homemade Acne Treatments

How can you get clear skin using natural remedies and acne treatments from home?

We recommend: Acne No More
This program contains all the information you'll ever need to help you eliminate acne permanently without creams and without using drugs and without any side effects.

The number one factor to look at when trying to clear your acne is your water and food intake. Are you really drinking enough water? And, are you eating plenty of fiber? This should be your first step in assessing your homemade acne remedies.

phantom08
25-07-2008, 12:37 PM
KAT atas tu INFO berkenaan dengan pengunaan vitamin E...SELAMAT MENCUBA!

phantom08
25-07-2008, 12:39 PM
Hydroquinone

Hydroquinone is an aromatic organic compound, which is a type of phenol. Hydroquinone has many uses, basically based on its function as a reducing agent that is soluble in water. It is a major ingredient in photographic developers and currently it is a rising star in the beauty industry. In the beauty industry its main purpose is skin whitening. It is supposed to give a less allergic reaction than other skin whitening products. However, in France it is an illegal substance because of its possible risk for cancer.

Some generic names for hydroquinone in the beauty-and cosmetics jargon are hydroquinone-with-sunscreens, hydroquinone cream, skin bleaching cream or skin lightening cream.. It is used to lighten dark patches of skin, such as for example birth marks, liver spots, age spots and acne scars. Some people get dark patches of skin from pregnancy or the taking of birth control pills. Others get it from hormonal medication, or from an injury.

Skin whitening through hydroquinone works by blocking the process that causes colouring of the skin. The generic medicine contains sunscreens to avoid the sun and other ultra violet lights to penetrate the skin, causing darkening of the skin.

dipetik daripada www.hydroquinone.org

afique
25-07-2008, 12:40 PM
Bagus la makin ramai yg berniaga...9/10 rezeki adalah drpd perniagaan

phantom08
25-07-2008, 12:43 PM
Bagus la makin ramai yg berniaga...9/10 rezeki adalah drpd perniagaan

:D CUBA SHARE produk yang baik dengan sumer owang...:)

phantom08
25-07-2008, 12:47 PM
Bagus la makin ramai yg berniaga...9/10 rezeki adalah drpd perniagaan

CUBA share produk yang baik dengan sumer owang..:)

carera
25-07-2008, 01:59 PM
sy pun ader jual ni..dapat dari mana??..u jual lagi murah..

LaLinG69
25-07-2008, 02:14 PM
i pun pakai ni...
mmg bagus...
sape yang kulit muka gelap...
pakai ni berseri2
u can get lg murah di sabah...

insyiİ
25-07-2008, 02:39 PM
Hyroquinon tak dibenarkan di jual di pasaran terbuka kat negara ni tanpa preskripsi dr doktor @ pharmacist...can cause skin cancer kalau digunakan dlm jangka masa yg lama...mula2 kulit mmg akan cantik tp lps tu, kulit akan menjadi semakin nipis...

hydroquinon tu chemicals dlm kumpulan racun berjadual tu tuan tanah....

eapui
25-07-2008, 02:40 PM
aku punya wajah kasar,cm dlm avatar aku 2, leh ke pakai benda 2.hehe..

insyiİ
25-07-2008, 02:42 PM
Hydroquinone

Hydroquinone is an aromatic organic compound, which is a type of phenol. Hydroquinone has many uses, basically based on its function as a reducing agent that is soluble in water. It is a major ingredient in photographic developers and currently it is a rising star in the beauty industry. In the beauty industry its main purpose is skin whitening. It is supposed to give a less allergic reaction than other skin whitening products. However, in France it is an illegal substance because of its possible risk for cancer.

Some generic names for hydroquinone in the beauty-and cosmetics jargon are hydroquinone-with-sunscreens, hydroquinone cream, skin bleaching cream or skin lightening cream.. It is used to lighten dark patches of skin, such as for example birth marks, liver spots, age spots and acne scars. Some people get dark patches of skin from pregnancy or the taking of birth control pills. Others get it from hormonal medication, or from an injury.

Skin whitening through hydroquinone works by blocking the process that causes colouring of the skin. The generic medicine contains sunscreens to avoid the sun and other ultra violet lights to penetrate the skin, causing darkening of the skin.

dipetik daripada www.hydroquinone.org

mmg hydroquinone ni byk digunakan dlm industri kecantikan, tetapi hanya dengan khidmat pakar kecantikan bertauliah...toner tu bahaya sket...

Tsukurimasho
25-07-2008, 03:06 PM
Waa...i nk pon nk try ler..nt i PM u ok for further info..
hehehe

dojob
25-07-2008, 05:08 PM
mmg hydroquinone ni byk digunakan dlm industri kecantikan, tetapi hanya dengan khidmat pakar kecantikan bertauliah...toner tu bahaya sket...

Seram la pulak nk try ni....klu jenis mengelupas kulit tu mmg ada side effect sikit. Yg ni dia punya toner ada mengelupas ke tuan tanah?

wan_ensem501
25-07-2008, 06:54 PM
sape nak natural 99 ni ngan lbih murah drp ni bleh pm saye....
kat sabah murah expecially kat tawau...

phantom08
26-07-2008, 10:12 AM
i pun pakai ni...
mmg bagus...
sape yang kulit muka gelap...
pakai ni berseri2
u can get lg murah di sabah...

SEMUA jenis muka pon OK pakai niE...

phantom08
26-07-2008, 10:19 AM
Hyroquinon tak dibenarkan di jual di pasaran terbuka kat negara ni tanpa preskripsi dr doktor @ pharmacist...can cause skin cancer kalau digunakan dlm jangka masa yg lama...mula2 kulit mmg akan cantik tp lps tu, kulit akan menjadi semakin nipis...

hydroquinon tu chemicals dlm kumpulan racun berjadual tu tuan tanah....

YE...memang betul tu...Hydro tu racun berjadual...UNTUK PENGETAHUAN SEMUA...dalam set pemakaian nie...TOner tu dipakai pada peringkat awal sahaja dan tidak perlu diteruskan untuk bulan seterusnya...DAN pemakaian hanya pada malam hari..

JADI...sekiranya ada was-was mamakai TONER tu adalah lebih baik ANDA menggunakan set ASAS sahaja...TERIMA kasih!!

phantom08
26-07-2008, 10:27 AM
aku punya wajah kasar,cm dlm avatar aku 2, leh ke pakai benda 2.hehe..

HEHEHEH...wajah MACAM AVATAR awak tu KIKIS pakai kertas pasir ..jjeee...Peace! jangan mare yee..gurau jee..:D

phantom08
26-07-2008, 10:28 AM
mmg hydroquinone ni byk digunakan dlm industri kecantikan, tetapi hanya dengan khidmat pakar kecantikan bertauliah...toner tu bahaya sket...

:) TERDAPAT ALTERNATIF SEKIRANYA TIDAK MAHU MEMAKAI TONER..hanya dapatkan set ASAS iaitu FACIAL beauty ...Day cream and Night cream...:)

phantom08
26-07-2008, 10:29 AM
Waa...i nk pon nk try ler..nt i PM u ok for further info..
hehehe

TIMA KASIH!...PRODUK anda AKAN dihantar secepat mungkin...:D

phantom08
26-07-2008, 10:40 AM
Seram la pulak nk try ni....klu jenis mengelupas kulit tu mmg ada side effect sikit. Yg ni dia punya toner ada mengelupas ke tuan tanah?

KETERANGAN untuk TONER:-

TOner hanya akan dipakai pada bulan pertama dan sekiranya anda memilih untuk TIDAK memakai toner...anda boleh memilih alternatif pemakaian asas sahaja..iaitu facial...day cream dan night cream...

KESAN pemakaian toner:- Muka sedikit tegang dan gatal..ini disebabkan oleh tindakan mematikan kuman...berdasarkan pengalaman pemakaian diri sendiri..untuk kawasan jerawat yang dipicit...memang akan sedikit mengelupas tapi untuk sehari dua sahaja..( ini testimonial peribadi saya yee..)

terima kasih!

happymior
26-07-2008, 07:59 PM
wah...daku dah terMIORkan diri sebelum kenal mender nih..hehhee... anyway, good product...Selamat meniaga!!

phantom08
28-07-2008, 01:21 PM
wah...daku dah terMIORkan diri sebelum kenal mender nih..hehhee... anyway, good product...Selamat meniaga!!

ermmm....ehheh...takpe ! selamt meniaga gak..:D

carera
29-07-2008, 11:03 AM
tuan tanah..sy beli dari awak nak jual semula kat area sy...bley bagi diskaun ke?..sy dapat mahai sangat..u jual murah sikit...tx

carera
29-07-2008, 11:04 AM
PM sy ye...tx

mylaiwan8
30-07-2008, 10:28 AM
tuan tanah, produk ni dah lama kat pasaran ke?

phantom08
30-07-2008, 01:45 PM
tuan tanah, produk ni dah lama kat pasaran ke?
HEHEHE...dah lama gak..makcik-makcik kat sini memang pakai produk nie dari dulu lagi...jom try...:D

phantom08
30-07-2008, 01:47 PM
produk ni banyak dijual kat pasar jerr...tu yang owang tak kenal sangat tu...saya just nak share pengalaman produk yang baik...dan SESIAPA yang BERMINAT boleh mengorder dari saya..:).

kenshi27
30-07-2008, 01:54 PM
salam...akak dok area mn..blh tak klw nak p amik sniri dr akak..beminat sangt ni..tq

phantom08
31-07-2008, 01:55 PM
salam...akak dok area mn..blh tak klw nak p amik sniri dr akak..beminat sangt ni..tq

ermmm...kak jauh la dik...kalo dik berminat ...adik bank in kat akaun akak..then akak akan pos dengan segera....thanks.!!

phantom08
08-09-2008, 02:19 PM
Haloo......up!..up!

vzh19s
18-11-2008, 08:20 AM
eh eh.. tk sangka jumpe forum nih.. aku da pakai bende alah ni dah 2 bulan lebih lepas aku tgk muke mak aku mcm putih sikit.. and die promote bende nih kt aku.. aku just pakai yg day cream tuh, yg kunen je.. so far mmg puas hati.. sb muke tk gelupas.. and kulit jd lembut mcm kulit baby.. and sejak pakai ni, aku malas nk pakai bedak sb aku rase mcm dah ok.. tp sb die nye struktur sedikit melekit.. so aku basahkan muke masa nk pakai.. sb tuh jimat.. aku rase mcm sebotol tuh leh tahan 4 bulan je..

**** jerawat pon dh tk reti2 nk naik even jerawat period.. tuh yg aku suke .. :)

nurgaban
26-01-2009, 12:44 AM
akak n aku pon pakai gak..mmg sat ja putih gila....tp aku dh stop coz tiba2 muka aku sunburn n xpakai dh....akak aku pakai lagi ..mmg putih dr bdan dia.....aku xleh la...muka mmg putik tp jerawat jd merah2...satu set aku beli rm 19 kt pasr mlm

anuarinvestor
26-01-2009, 12:50 AM
kalau tuk laki boleh ker..tambah tak hensemnya

ESS
02-02-2009, 01:52 PM
salam....first aku pun minat nk order tp bila aku check kat internet jumpa post pasal krim ni yg telah dilarang penjualannya di indonesia..
Btul @ x, wallahualam...saje nk kongsi information utk kebaikan bersama.

http://www.indonesia.sk/wni/pengumuman/PWKosBB.pdf

krim ini ada dalam list no. 8 dan 9..

eizlien_82
02-02-2009, 02:06 PM
salam....first aku pun minat nk order tp bila aku check kat internet jumpa post pasal krim ni yg telah dilarang penjualannya di indonesia..
Btul @ x, wallahualam...saje nk kongsi information utk kebaikan bersama.

http://www.indonesia.sk/wni/pengumuman/PWKosBB.pdf

krim ini ada dalam list no. 8 dan 9..

oh yer ker..:-? hurm..:-?

ESS
02-02-2009, 02:35 PM
per kata, sesape yg dah try krim tu pi check kat klinik kandungan die..nk confirm kan..
safety first katakan....hahaha

halimah
05-09-2009, 03:14 PM
cream nie cream berbahya kan??
nape ko wat mcm nie..
jual brg mcm ne...
kalo org lain guna..
then dpt kesannye
tak rasa bersalah ker??
bunuh org..
kesan pakai product boley menyebabkan kanser...
cuba la hentikan...
admin..
laksanakan tanggungjawab anda.

ulam
28-03-2010, 09:20 PM
pernah pakai,mula2 ok n now muka berjerawat pnuuh....