PDA

View Full Version : Bayar Saman


mazlanmd
09-07-2008, 11:58 AM
Khidmat Tolong Pergi Bayar Saman Di Traffik KL
Bg sesiapa yg takde masa, takut, maleh @ malu nak pergi...

- Mesti Ada Surat Saman
- Kawasan KL sahaja
- JPJ tak layan
- Sekali Charge Rm50 ( ambil saman dan hantar resit )
- Diskaun saya cuba dapatkan

Kalau boleh biarlah yang betul2 dah ada duit baru deal..kalau setakat nak check saman terus check Internet saja...

017 - 367 0237
016 - 600 2454
mazlan

http://www.e-potion2u.biz/?id=mazlanmd

belakepare
09-07-2008, 12:01 PM
mak aihhh mahal nyerr

greatbiz2u
09-07-2008, 12:02 PM
kitorang kalau boleh nak diskaun saman:D :D

notrexdame
09-07-2008, 12:02 PM
cas 50 utk service or sekali ngan saman?

mazlanmd
09-07-2008, 12:03 PM
Ssya akan Pergi Kaunter Kompoun dan cuba mintak kompoun...Kalau kena buat surat rayuan saya buat surat..

kizuro
09-07-2008, 12:05 PM
teruskan usaha anda

bob_forex
09-07-2008, 11:13 PM
SAPE NAK SETTLE SAMAN DGN AKU,DISKAUN GILA2 COZ AKU DIRECT TO TRAFIK BUKIT AMAN,AKU DAH BUAT SAMAN 8 TAHUN,AREA JB SAHAJA,AREA LUAR PUN BOLEH KALAU PERCAYA,SUME SAMAN BOLEH DISKAUN KECUALI LAMPU MERAH,TAKDE LESEN,WARAN TANGKAP ,APE2 JE LAH =CONTACT AKU 017-7121662:p :p

buttercup
09-07-2008, 11:23 PM
Khidmat Tolong Pergi Bayar Saman Di Traffik KL
Bg sesiapa yg takde masa @ malu nak pergi...

- Mesti Ada Surat Saman
- Kawasan KL sahaja
- JPJ tak layan
- Sekali Charge Rm50 ( ambil saman dan hantar resit )

Kalau boleh biarlah yang betul2 dah ada duit baru deal..kalau setakat nak check saman terus check Internet saja...

016 - 600 2454
mazlan

abang ni polis daerah mana??? ~X(

royal_berlian
09-07-2008, 11:46 PM
camne nak tgk saman trafik melalui tenet?

mazlanmd
10-07-2008, 09:34 AM
abang ni polis daerah mana??? ~X(

Abg bkn polis lah yang... Polis mana leh wat keje luar..Kena PTT nanti...saya cuma ada cara nak tolong...

mazlanmd
10-07-2008, 12:38 PM
Semak Saman Anda Dulu.. mana tau ada banyak.....

http://pkukmweb.ukm.my/~knam/JPJ.htm

http://www.rilek.com.my/pdrm/IPC/PDRM_SummonsInq.jsp

mohas_maju
10-07-2008, 02:31 PM
Semak Saman Anda Dulu.. mana tau ada banyak.....

http://pkukmweb.ukm.my/~knam/JPJ.htm

http://www.rilek.com.my/pdrm/IPC/PDRM_SummonsInq.jsp

dah terkena aku!!!!! check la weh

AlchemisT
13-07-2008, 06:15 PM
SAPE NAK SETTLE SAMAN DGN AKU,DISKAUN GILA2 COZ AKU DIRECT TO TRAFIK BUKIT AMAN,AKU DAH BUAT SAMAN 8 TAHUN,AREA JB SAHAJA,AREA LUAR PUN BOLEH KALAU PERCAYA,SUME SAMAN BOLEH DISKAUN KECUALI LAMPU MERAH,TAKDE LESEN,WARAN TANGKAP ,APE2 JE LAH =CONTACT AKU 017-7121662:p :p

saman parking mbjb bolehh:D :D :D

bfm65
18-07-2008, 12:16 PM
kalau rajin pi balai polis trafik, cari pak polisi yang pangkat sarjan keatas, mintak sign, dapat jee sign kat surat saman tue, diskaun 40%, kalau tak caya try leee. modal kena tebal muka ngan tahan kena maki.
selamat mencuba.

anida80
18-07-2008, 10:26 PM
macam2 sekarang nie...ehehe teruskan usaha anda membantu org2 yg malas byr saman...

mazlanmd
13-08-2008, 03:09 PM
update skt...

Saman utk yg tiada lesen memandu Rm600... klau diskaun pun dpt la RM450... nak murah lg call i....

mazlanmd
17-09-2008, 04:48 PM
up skt.. TQ kepada yg percaya kpd saya..

mutex37
18-09-2008, 11:27 AM
tumpang tanya....membe aku kena saman speed trap.. moto...
bley ke? cam tak logik je...tapi surat saman ada sampai rumah...
sesape yg pakar bab saman... tolong la jawab... nak wat camne???
kena bayar ke???

brodean
18-09-2008, 12:26 PM
aku tiap2 bulan saman polis trafik..sbb dia beli insuran dgn aku..huhuu

mazlanmd
19-09-2008, 09:19 AM
motor tak ada speed trap..kalau betul saman tu atas kenderaan motor bawak geran motor kena pergi balai pengeluar saman tu utk proses pembatalan.. kalau raub, kena pergi raublah.. kalau Skudai kena pergi skudailah....TQ

Jeb
19-09-2008, 09:30 AM
Semak Saman Anda Dulu.. mana tau ada banyak.....

http://pkukmweb.ukm.my/~knam/JPJ.htm

http://www.rilek.com.my/pdrm/IPC/PDRM_SummonsInq.jsp

ceh.cam shial.tekena gak aku.tkejut beruk dah tadi:mad: :mad:

paris_hilton_cantik
19-09-2008, 09:53 AM
ceh.cam shial.tekena gak aku.tkejut beruk dah tadi:mad: :mad:

ko pun kene tiga saman gak..:eek: :eek:

wfl
19-09-2008, 11:01 AM
charge punyala mahal.....ker dah plus rasuah ke polis skali...hehehhee

roslinda
19-09-2008, 12:03 PM
klu saman speed track cam ner...saya kene 2 saman, 1 kat raub, satu kat kajang , tp sy tgk kat rilek, diaorg dah bg diskaun 100 setiap satu saman. so, nak tanya bleh dpt lagi tak diskaun??

mazlanmd
19-09-2008, 02:45 PM
saman out station ni leceh skt.. sbb kena pergi balai pengeluar utk mintak diskaun lg.. tp klau nak suruh saya try blh..

ulam
20-09-2008, 07:56 AM
ahaks...
Aku x pernah kena saman lagi pasal memandu nie...
ada nanti aku refer sini nanti erk.. :))

roslinda
22-09-2008, 11:03 AM
saman out station ni leceh skt.. sbb kena pergi balai pengeluar utk mintak diskaun lg.. tp klau nak suruh saya try blh..

agak bleh dpt tka separuh lagi diskaun..:-? :-?
klu bleh dpt awk tolong sy...klu keadaan cam nii brapa upah awk ambik? klu mahal lebh kurang dgn harrga skrang x yah lah.

mazlanmd
22-09-2008, 12:23 PM
saya tanya dulu brp best price diorg blh bg..then call u samada setuju tak dgn harga tu...+ upah saya rm50..

nanti sms no ic ngan no saman

maxpda
22-09-2008, 02:06 PM
Semak Saman Anda Dulu.. mana tau ada banyak.....

http://pkukmweb.ukm.my/~knam/JPJ.htm

http://www.rilek.com.my/pdrm/IPC/PDRM_SummonsInq.jsp

adeh..kena 3 saman..siot..~X( ~X(

kelputra
22-09-2008, 02:14 PM
Bagu bagus bagus

hishammarmin
22-09-2008, 02:19 PM
Ceh....3 saman arrr....wkakakakakakka

cyberqash
22-09-2008, 04:00 PM
huhu terkena jugak aku setelah 2 tahun posa tak kena saman. RM200 kat bentong ... hehehe. Nak buat camner, bentong mmg faveret aku melenjan, sbb klu dah masuk highway pantai timur sure boring giler ... tegak jerr...

warheadfx
22-09-2008, 05:18 PM
No Vehicle No Summons Issued By Summons No Date/Time Offence Final Amount
(RM) Remarks Select
To
Pay

Description Maximum Amount(RM) Offered Amount(RM)
1 GOMBAK(SELAYANG) 1-ZZ880913 20/08/2007 10:05am 1. SPEEDING 300.00 300.00 200.00
2 MELAKA TENGAH 1-TT496934 19/05/2007 11:26am 1. SPEEDING 300.00 300.00 200.00
3 GOMBAK(SELAYANG) 1-ZZ893649 07/05/2007 09:21am 1. SPEEDING 300.00 300.00 200.00
4 TAIPING(L/MATANG) 1-ZZ517387 21/04/2007 09:08am 1. SPEEDING 300.00 300.00 200.00
5 KUALA LUMPUR 1-TT551461 27/02/2007 11:05am 1. SPEEDING 300.00 300.00 200.00
6 KUALA LUMPUR 1-SS503976 04/08/2006 14:21pm 1. SPEEDING 300.00 150.00 100.00

Perhhh .... ni mmg terbang punya .. Dalam bandar pun speeding gakk.. total RM 1100.. Ada yang dah diberi discount ... boleh discount lagi ke??

mazlanmd
23-09-2008, 03:19 PM
No Vehicle No Summons Issued By Summons No Date/Time Offence Final Amount
(RM) Remarks Select
To
Pay

Description Maximum Amount(RM) Offered Amount(RM)
1 GOMBAK(SELAYANG) 1-ZZ880913 20/08/2007 10:05am 1. SPEEDING 300.00 300.00 200.00
2 MELAKA TENGAH 1-TT496934 19/05/2007 11:26am 1. SPEEDING 300.00 300.00 200.00
3 GOMBAK(SELAYANG) 1-ZZ893649 07/05/2007 09:21am 1. SPEEDING 300.00 300.00 200.00
4 TAIPING(L/MATANG) 1-ZZ517387 21/04/2007 09:08am 1. SPEEDING 300.00 300.00 200.00
5 KUALA LUMPUR 1-TT551461 27/02/2007 11:05am 1. SPEEDING 300.00 300.00 200.00
6 KUALA LUMPUR 1-SS503976 04/08/2006 14:21pm 1. SPEEDING 300.00 150.00 100.00

Perhhh .... ni mmg terbang punya .. Dalam bandar pun speeding gakk.. total RM 1100.. Ada yang dah diberi discount ... boleh discount lagi ke??

Boleh... dah cukup duit nanti call saya...

zerodecibal
23-09-2008, 03:22 PM
bagus mazlan.... idea yg bagus.... 50 ringgit tu ok laa... setimpal

zerodecibal
23-09-2008, 03:24 PM
aisey aku ada satu saman....

lelakigila
23-09-2008, 04:13 PM
Khidmat Tolong Pergi Bayar Saman Di Traffik KL
Bg sesiapa yg takde masa, takut, maleh @ malu nak pergi...

016 - 600 2454
mazlan

http://www.e-potion2u.biz/?id=mazlanmd

salam bro... kalau ada saman wa carik lu...:D :D :D

Alhamdulillah.., sejak minyak naik ni, saman pun tak dapat... :eek: :eek: :eek:

mazlanmd
22-10-2008, 10:51 AM
bln ni takder org kena saman ker... dah sebulan aku cuti tak gi balai ni..

only1
22-10-2008, 11:26 AM
aku pernah kena saman parking dengan trafik..

kena bayar rm100 tue.. mintak diskaun dia bg 70 jer.. adjust sikit lagi akhirnya dapat jugak diskaun rm50.. klu luck mng leh dapat kurang.. tgk jugak le ape kesalahannya..

only1
22-10-2008, 11:29 AM
sape yg nak cek saman guna sms boleh try cara nie

taip SAMAN<jarak>no.kenderaan
atau
taip SAMAN<jarak>no.kadpengenalan

hantar ke 32728

rm.050 akan dicharge...

mazlanmd
22-10-2008, 03:05 PM
bkn nak ckp besar la....
ada satu kes ni, mamat tu ada lebih kurang 8-9 saman.. macam2 kes... bila dia check sendiri kena rm2200... pastu mintak diskaun sendiri dpt rm1900...
dia tak puas hati lg pergi jumpa member dia.. dpt kurang lg rm1500 shj..last diskaun katanya...

tp bila aku adjust.. dpt rm1200 + rm50 (upah aku).. pelik mamat tu...
aku pun pelik....

sypultraz
22-10-2008, 03:16 PM
aik tuan tanah pun bleh pelik camna bleh dapat diskaun lg murah

AlchemisT
22-10-2008, 03:21 PM
ni sudah bagus....

mazlanmd
15-11-2008, 11:49 AM
ni sudah bagus....

Jangan sampai kena saman dan dapat bintang....

Nasihat saya bila rasa2 nak kena saman dengan polis jangan sesekali nak tunjuk berang atau pun rasa anda betul.. cakap jer baik2..Polis tu pun ada hati perut...

Tak payah lah nak sebut anda kenalan sekian2 org @ pegawai..itu menjadi kepantangan anggota polis..

Klau anda jenis yg suka tunjuk terer dan panas baran la kononnya.. perasan tak pada surat saman anda tu anda bintang2..
Klau jenis yg berbintang ni saya tak boleh nak tolong sebab.. ibarat maruah seorang anggota tu diperlekehkan.. so pandai2 lah yer..

ziana
17-11-2008, 08:38 AM
Ok jugak tu. bagi yang tiada masa, bolehlah gunakan pkhd ini.