PDA

View Full Version : Rahsia Ahli Silap Mata Dunia..?


ekom
09-07-2008, 09:54 AM
Assalamualaikum...... N Slm SejahTeRa..........

Aku adalah salah sorang peminat silap mata nie.... ANtara yg ku minat... Cyrill Takayama.... David Blaine......N ramai LaGi........ :D

Tp yg peLiknYa... Btul ker itu silap MatA??... mCm Tak Logik Je.. Luar dpd JangKauan FiKIran ManuSia...

Dorang PAkAi SiHir ker??....

Sbgai ContoH.. Time CyriLL TakaYama KeLuarkan BuRger dPd.. paPAn IklAn BurGer Tuh... LogiK. Ker... KLu Cam TUh Tak PAyah Ler KluaRkan DuiT naK MbeLi Makanan.... ~X(

AdA Tak Antra KoraNg Tau RaHsia Ahli Silap Mata Tuh Errk... :o

JutawaN_MilleniuM
09-07-2008, 09:59 AM
Byk magician sekarang pakai sihir..
Siap boley kerat badan sendiri secara live..
Boley terbang2..Mcm2 skarang nie..

(Bro..boley tukar akum kpd Assalamualaikum..:) )

harraz asyraaf
09-07-2008, 09:59 AM
AkUm.. N Slm SejahTeRa..........

Aku adalah salah sorang peminat silap mata nie.... ANtara yg ku minat... Cyrill Takayama.... David Blaine......N ramai LaGi........ :D

Tp yg peLiknYa... Btul ker itu silap MatA??... mCm Tak Logik Je.. Luar dpd JangKauan FiKIran ManuSia...

Dorang PAkAi SiHir ker??....

Sbgai ContoH.. Time CyriLL TakaYama KeLuarkan BuRger dPd.. paPAn IklAn BurGer Tuh... LogiK. Ker... KLu Cam TUh Tak PAyah Ler KluaRkan DuiT naK MbeLi Makanan.... ~X(

AdA Tak Antra KoraNg Tau RaHsia Ahli Silap Mata Tuh Errk... :o

bro..tukar la color font ko tuh..leh buat sakit mata tuh...cian la kat kami yang lain neh..

shane
09-07-2008, 10:02 AM
Tak ada sihir langsung. Semua still ikut law of physics & lain2 sains. Mcm hilangkan kapalterbang tu, guna ~500 technicians. Semua ada tugas tertentu di waktu yg tertentu. Ada rahsia2 yg dah di pecahkan seperti teknik guna cermin, cards, coins dll. Dah banyak dlm youtube...ko search la sendiri.....
:)

ekom
09-07-2008, 10:05 AM
Byk magician sekarang pakai sihir..
Siap boley kerat badan sendiri secara live..
Boley terbang2..Mcm2 skarang nie..

(Bro..boley tukar akum kpd Assalamualaikum..:) )


Hehhehee... tengkiu atas teguran tuh.... :)cgrock

Kerat badan ker? siap dgn darah mgalir2 lg tuh... fuh... mcm real.... Tp bila dorg ditemuh ramah... tak ngaku plak dorg nih... :mad:

notrexdame
09-07-2008, 10:06 AM
skrg nie,dorg pakai sihir la tuan tanah...

ekom
09-07-2008, 10:06 AM
bro..tukar la color font ko tuh..leh buat sakit mata tuh...cian la kat kami yang lain neh..

Da ditukar bro... tengkiu atas cdgn tuh heheee... :">

ekom
09-07-2008, 10:09 AM
Tak ada sihir langsung. Semua still ikut law of physics & lain2 sains. Mcm hilangkan kapalterbang tu, guna ~500 technicians. Semua ada tugas tertentu di waktu yg tertentu. Ada rahsia2 yg dah di pecahkan seperti teknik guna cermin, cards, coins dll. Dah banyak dlm youtube...ko search la sendiri.....
:)

Uiks... guna technician? Cyrill Takayama sorg2 je tuh... siap boleh hilangkan lubang golf lg... :-?

Bole mgapungkan diri pla........ tp tak terbang mcm superman la hehehe...........:))

ekom
09-07-2008, 10:15 AM
skrg nie,dorg pakai sihir la tuan tanah...

ia yer ker? Dorang ada ngaku?

Pening jg aku.. time dorg ditemuramah tak jg dorg ngaku pakai Jin ke apa...... Jwpan2 yg dorg bg pun kabur2... kedekut ilmu ahli silap mata tu kot? :))

notrexdame
09-07-2008, 10:17 AM
ia yer ker? Dorang ada ngaku?

Pening jg aku.. time dorg ditemuramah tak jg dorg ngaku pakai Jin ke apa...... Jwpan2 yg dorg bg pun kabur2... kedekut ilmu ahli silap mata tu kot? :))

maybe rahsia tersendiri...

ekom
09-07-2008, 10:23 AM
maybe rahsia tersendiri...

Klu ada rahsia leh la kongsikan kat sini... rasanyer ramai jg yg nak jd Ahli silap mata tepi jln nih hehheee...... :eek:

JutawaN_MilleniuM
09-07-2008, 10:25 AM
Copy paste dari http://www.muslimdiary.com/readarticle.php?article_id=1459

Ketika di zaman sebahagian pemimpin Islam, iaitu zaman Bani Umaiyyah, seorang lelaki telah bermain silap mata (sihir). Dia telah memotong kepala seseorang hingga kepala itu terputus. Kemudian, dia mencantumkannya kembali. Orang ramai begitu kagum dengan kebolehannya. Lalu Jundub al-Khair al-Azdiy r.a telah datang lantas membunuh lelaki itu sambil berkata: Jika dia seorang yang benar, sila kembalikan nyawanya. – Rujuk Sir A’lam al-Nubala, karangan al-Zahabi, jil. 3, ms. 176-177

Ia termasuk perbuatan sihir yang diajar oleh jin atau syaitan.

notrexdame
09-07-2008, 10:26 AM
Klu ada rahsia leh la kongsikan kat sini... rasanyer ramai jg yg nak jd Ahli silap mata tepi jln nih hehheee...... :eek:

kalao yg ezad (malaysia) pon dasyat gak..tuan tanah ada tgk x?

TITANIUM
09-07-2008, 10:28 AM
Hmmmm....Mmg ada ahli silap mata....
Pkai teknologi....
Ada yg pkai sihir....
Apa ada susah bg diorg....
Just puja je....Dtg la bantuan dari setan2 dan jin...
kita sbagai islam adalah dilarang sama skali.....
Zaman2 nabi pun ada silap mata pkai sihir.....kan

rissa
09-07-2008, 10:31 AM
magicians r wikkid ppl!

ekom
09-07-2008, 10:32 AM
kalao yg ezad (malaysia) pon dasyat gak..tuan tanah ada tgk x?


Ader tengok... mmg dahsyat... tp lum dpt mnandingi org oversea... :D jg

Bole korg bg link yourtube tuh kat sini.. rahsia2 dorg tuh....

shadow
09-07-2008, 10:32 AM
layan jela sebagai hiburan..
kalau dh lebih2 baru bunuh hehe

JutawaN_MilleniuM
09-07-2008, 10:32 AM
Hmmmm....Mmg ada ahli silap mata....
Pkai teknologi....
Ada yg pkai sihir....
Apa ada susah bg diorg....
Just puja je....Dtg la bantuan dari setan2 dan jin...
kita sbagai islam adalah dilarang sama skali.....
Zaman2 nabi pun ada silap mata pkai sihir.....kan

Rasanya camtu jugak..

copy left
09-07-2008, 10:33 AM
silap mata ngan main sihir nampak serupa tabi berbaza,
permainan sihir x masuk akal tapi silap mata mmg masuk akal,mesti korg tau salah satu antara teknik silap mata spt mengikat antara batu guna tali halimunan.

ekom
09-07-2008, 10:35 AM
layan jela sebagai hiburan..
kalau dh lebih2 baru bunuh hehe


Mmg ler kita hipi smpi ter:o benda nie.. tp rasanya tak puas hati klu tak tau rahsia tuh...

Nak tanya.. silap mata simple...
Camna yer dorg bengkokkan GARFU..?
Gigit duit siling smpi terbelah dua :o :o

ekom
09-07-2008, 10:37 AM
Ader yg kata SILAP MATA biasa....:p
Ader yg Kata SILAP MATA N SIHIR = Baru UMMPH..!

jeebfx
09-07-2008, 10:39 AM
yg gigit duit tu dia pakai duit khas yg dibuat utk magic. byk pakai alat la beb.

ekom
09-07-2008, 10:40 AM
yg gigit duit tu dia pakai duit khas yg dibuat utk magic. byk pakai alat la beb.

ya kah? pantas jg dorg bt errk..?:o

tokputih
09-07-2008, 10:40 AM
tok ada clip magic reveal...takdelah macam kat atas tu.. ckit2 tu adalah.. cadang nak jual... takut tak laku pulak.. lagipun dah nama pun magic...

ekom
09-07-2008, 10:42 AM
tok ada clip magic reveal...takdelah macam kat atas tu.. ckit2 tu adalah.. cadang nak jual... takut tak laku pulak.. lagipun dah nama pun magic...

Welcome tok Ustaz:)) .. hehehee.. hukum hakam ttg magic.. tok bule jg utarakn kt sini hehehe..

jahakb
09-07-2008, 10:43 AM
yg gigit duit tu dia pakai duit khas yg dibuat utk magic. byk pakai alat la beb.

bro kalu kat malaysia ni mana nak dapat
barang silap mata ni..

boleh hibur budak-budak nih :D

shane
09-07-2008, 10:43 AM
Yg famous buat show sekarang ni tak de sihir, semua ada teknik tertentu. Pcayalah, termasuk terbang & potong badan org dll
.

watakutama
09-07-2008, 10:43 AM
silap mata..senang je tu...meh belajar ngan aku...sebelum tuh wasiat kan semua harta korg kat aku..

ekom
09-07-2008, 10:44 AM
bro kalu kat malaysia ni mana nak dapat
barang silap mata ni..

boleh hibur budak-budak nih :D

Ya bro aku sokong... aku tringin jg jd hero kampungan nih...........:))

jeebfx
09-07-2008, 10:44 AM
yg cabut kepala ayam tu pun dia pakai kepala palsu, kepala sebenar dia sembunyi dalam kepak.

rissa
09-07-2008, 10:44 AM
David Blaine Card Trick Revealed

http://www.youtube.com/watch?v=fPuoNVoa1g0


Criss Angel Building Levitation REVEALED!!!

http://www.youtube.com/watch?v=9safLA7RDzo&feature=related

p.s n lots more @ youtube :D

jeebfx
09-07-2008, 10:46 AM
bro kalu kat malaysia ni mana nak dapat
barang silap mata ni..

boleh hibur budak-budak nih :D

tak tahu bro, ada ke tak ntah le

ikscentre
09-07-2008, 10:47 AM
mungkin combination kot..
ade gne jin... ade yg x gne jin..
agknye lah..

sevenx17
09-07-2008, 10:48 AM
ingatkan ko yg nk reveal camne magik2 tu..tertipu den

ekom
09-07-2008, 10:51 AM
Pernah tak korg dgr... David Cooperfield nak hilangkn jmbatan Pulang Pinang tak kerajaan tak bagik.. (klu tak silap ler)
Mgkn krajaaan tkt jmbatan tuh hilang trus kot...:-?
rugi tak berbelah bagi...... :))

sevenx17
09-07-2008, 10:51 AM
Criss Angel Building Levitation REVEALED!!!

http://www.youtube.com/watch?v=9safLA7RDzo&feature=related

p.s n lots more @ youtube :D

ni lg 1,tertipu den~X( ~X( ~X(

sevenx17
09-07-2008, 10:53 AM
Pernah tak korg dgr... David Cooperfield nak hilangkn jmbatan Pulang Pinang tak kerajaan tak bagik.. (klu tak silap ler)
Mgkn krajaaan tkt jmbatan tuh hilang trus kot...:-?
rugi tak berbelah bagi...... :))

ade dgr,kalo xsalah aku,membe aku ade ckp yg coperfield ni pakai jin

tokputih
09-07-2008, 10:54 AM
bro kalu kat malaysia ni mana nak dapat
barang silap mata ni..

boleh hibur budak-budak nih :D

kalau kat melaka korang g kat dataran pahlawan.. kat citu ada jual peralatan magic yang anda inginkan...

irsaffy
09-07-2008, 10:54 AM
david cooperfield pe crita skrg ek?? lama dah menghilangkan diri ni...ntah2 dh jadi YB kat bermuda triangle kot???:-? :-?

ikscentre
09-07-2008, 10:56 AM
Pernah tak korg dgr... David Cooperfield nak hilangkn jmbatan Pulang Pinang tak kerajaan tak bagik.. (klu tak silap ler)
Mgkn krajaaan tkt jmbatan tuh hilang trus kot...:-?
rugi tak berbelah bagi...... :))

aku pnh dgr cite sal tu.. tp Tun x bg masa tu..
mayb sbb tkt hilang trs kot.. :D

rissa
09-07-2008, 11:01 AM
ni lg 1,tertipu den~X( ~X( ~X(

kwang kwang kwangggg :)):p:p

ekom
09-07-2008, 11:02 AM
aku pnh dgr cite sal tu.. tp Tun x bg masa tu..
mayb sbb tkt hilang trs kot.. :D

Wakakakakaaaaaaaaaaaa............ :))

sevenx17
09-07-2008, 11:03 AM
kwang kwang kwangggg :)):p:p

:p :p :p :p :p :p :p :p :p

jeebfx
09-07-2008, 11:05 AM
si ezad tu pun boleh hilangkan basikal haritu.

sevenx17
09-07-2008, 11:06 AM
si ezad tu pun boleh hilangkan basikal haritu.

ezad pun leh tahan gak,aritu tgk dia ilangkan kete,kagum2=D> =D>

ekom
09-07-2008, 11:10 AM
si ezad tu pun boleh hilangkan basikal haritu.

Korang tau ker teknik2 dorg pakai tuh? bole aku pratikkanya kat kampung nti... :)

MOD jr.
09-07-2008, 11:19 AM
ezad, ko leh tak tolongkan lemak2 kat perut aku nih?

jeebfx
09-07-2008, 11:25 AM
agaknya dia pakai teknik pemindahan jisim @ teleportation tak.

clorox_bersih
09-07-2008, 11:36 AM
paling ngeri aku tgk yg chris angle potong badan audiens tu..yg kat taman tu,siap pompuan tu lari lagi gune tangan sbb kaki da takde..kaki tertinggsl atas kusi,yg tolong tarik tu pn terkejut..cuak tgk yg tu..tapi yg kuarkan burger dari papan iklan tu mmg siot..hahah..rase2nye black magic la tu.ape lagi kan:o:p:o

rissa
09-07-2008, 11:41 AM
riss ske david blaine... n zaoza :))

samba75
09-07-2008, 11:48 AM
mungkin combination kot..
ade gne jin... ade yg x gne jin..
agknye lah..

Heh he heh...kalu camtu pok loh ****wi lah ahli silap mata terunggul d mesia, dia ada gne
tulah pasal dia dah silapmatakan kita semua
silapmata terbesarnya :
dulu minyak kita isi pakai liter
sekarang liter yg sama gak, pum minyak sama gak
tapi dia dah silapmatakan RM nya dah lain!!!
heh he he...

BiJ@N
09-07-2008, 11:54 AM
manader sihir.. tu semo permainan ilusi... depa lagi suka orang cam kita ni pikir menda ni adalah sihir.. biar tadak sorang pun pikir rahsia ilusi depa ni... david copperfil terbang dulu pun kita ingat sihir tapi sebenarnya ilusi semata2 ditambah dengan peralatan yang canggih belaka...

aizaf
09-07-2008, 11:55 AM
:-? :-? huhuhuhu magic tue....ble terbang

ekom
09-07-2008, 12:47 PM
manader sihir.. tu semo permainan ilusi... depa lagi suka orang cam kita ni pikir menda ni adalah sihir.. biar tadak sorang pun pikir rahsia ilusi depa ni... david copperfil terbang dulu pun kita ingat sihir tapi sebenarnya ilusi semata2 ditambah dengan peralatan yang canggih belaka...

btul bkn pakai sihir..? pa mksud bro dorg pakai rahsia Ilusi nie? bole kita kongsikn bsama... ilusi..??????

irsaffy
09-07-2008, 12:51 PM
pak jib pon leh wat silap mata gak..:D

amira88
09-07-2008, 01:04 PM
kebanyakan magician yg hebat2 tu guna sihir...
mmg tak sah kalo diorg tak guna sihir...

ekom
09-07-2008, 02:06 PM
kebanyakan magician yg hebat2 tu guna sihir...
mmg tak sah kalo diorg tak guna sihir...

yer ker tp dorg tak ngaku po? heheeeee........

Dorg pakai jin beragas ko? :-?

epi_san
09-07-2008, 02:08 PM
Assalamualaikum...... N Slm SejahTeRa..........

Aku adalah salah sorang peminat silap mata nie.... ANtara yg ku minat... Cyrill Takayama.... David Blaine......N ramai LaGi........ :D

Tp yg peLiknYa... Btul ker itu silap MatA??... mCm Tak Logik Je.. Luar dpd JangKauan FiKIran ManuSia...

Dorang PAkAi SiHir ker??....

Sbgai ContoH.. Time CyriLL TakaYama KeLuarkan BuRger dPd.. paPAn IklAn BurGer Tuh... LogiK. Ker... KLu Cam TUh Tak PAyah Ler KluaRkan DuiT naK MbeLi Makanan.... ~X(

AdA Tak Antra KoraNg Tau RaHsia Ahli Silap Mata Tuh Errk... :o

cyril to fav aku tu ..
mmg otai ..

ekom
09-07-2008, 02:13 PM
cyril to fav aku tu ..
mmg otai ..

Yahuuuuuuuuu.... ada yg seminat dgn aku.....

Saat yg x leh aku lupa time dia kluarkan Burger dpd Papan Iklan tuh... fuh..

Pas dia mkn dia kmblikan plak masuk dlm papan iklan tu... siap dgn bekas gigitan lg tuh... power beb...

:))

ekom
09-07-2008, 03:35 PM
:-? :-? huhuhuhu magic tue....ble terbang

yg peliknya lepas je dorg mgapungkan diri....... dorang rasa penat??:-?

Aku da tau trick nie... rupa2nye dorg angkat sbelah kaki jee... tp klu lihat yg david blaine N cyrill bt... mcm kaki tu dua2 trangkat la pla...???

heroes.sport
09-07-2008, 03:37 PM
Tak silap aku malaysia ada gak...ezad putra.korang leh tngok kt website nt7.Power mamat ni...mcm mat salleh:D

azmimazda
09-07-2008, 03:38 PM
aku suka tgk david blaine ke hapa entah nama.. cm pelik dan misteri betul mamat ni!!

ekom
09-07-2008, 03:57 PM
Tak silap aku malaysia ada gak...ezad putra.korang leh tngok kt website nt7.Power mamat ni...mcm mat salleh:D

rasanyer dia pakai Jin jg ker....?:-?

ekom
09-07-2008, 03:58 PM
aku suka tgk david blaine ke hapa entah nama.. cm pelik dan misteri betul mamat ni!!

Mamat nie lain sket........ ari tuh dia berendam dlm air.... myeksa diri.......:((

ekom
09-07-2008, 04:01 PM
agaknya dia pakai teknik pemindahan jisim @ teleportation tak.


Bole bro terangkn sket pasal teknik tuh? #:-S

ekom
09-07-2008, 05:04 PM
Siapa yg tahu teknik membengkokkan Garfu pakai mata tuh... yg budak mesia tu pon leh buat.......... aku budak mesia jugak takkan tak leh buat.......... :(( :(( :(( :(( :(( :(( :((

irsaffy
09-07-2008, 05:54 PM
rakyat malaysia pon ramai gak yg berbakat jadi magician...
BKn6xhl8WE0&feature=related

ekom
09-07-2008, 08:50 PM
Mmg org Mesia pun leh bt magik tp lum smpi ke tahap yg btl2 mgegarkan... psl dorg tak pakai JIN kot? :D

anbusan
09-07-2008, 08:56 PM
Tak silap aku malaysia ada gak...ezad putra.korang leh tngok kt website nt7.Power mamat ni...mcm mat salleh:D

2 ari lepas kot aku tgk die kuarkan sebijik kete kat kawasan lapang, mmg tempat tu lapang then die suh crew die angkat kain x lame turunkan terus ade sebijik kete muehehe ade 2 org penonton mase tu, tp aku rase die guna kapsul je tu cam kat cite dragon ball :eek:

amuk293
09-07-2008, 09:03 PM
g je kat sini:http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?threadid=42442

macam2 magic ader...........

BiJ@N
09-07-2008, 09:11 PM
btul bkn pakai sihir..? pa mksud bro dorg pakai rahsia Ilusi nie? bole kita kongsikn bsama... ilusi..??????

ini aku bagi contoh ilusi yang menipu mata kita yang sekaligus dianggap sebagai sihir..

Perhatikan masa dia melalui 2 gegelung... pada pandangan mata kita dia melalui gegelung itu padahal tidak sama sekali...

399114/david_copperfields_flying_illusion/">David Copperfield's Flying Illusion</a> - <a href="http://www.metacafe.com/">More free videos are here</a></font>

Ini lak video asal

47882/david_copperfield_can_fly/">David Copperfield can fly..</a> - <a href="http://www.metacafe.com/">The funniest videos are a click away</a></font>

ikscentre
09-07-2008, 09:13 PM
tp satu persoalan la.. org wat magic ni hidup depa mcm mana ek..
cth yg boleh kuarkan burger dr gmbr tuh.. agknye x plu beli burger
lah kn.. :-? :-? :-?

abgG
09-07-2008, 09:20 PM
dulu aku suka gak 'daud padang tembaga' ni buat magic
tapi tak memberikan apa2 keinsafan pun....:))

damiaphang
09-07-2008, 09:29 PM
damiaphang, bangzaf, kelempap, putriely, Mystream Network, kizuro, Scorpion, Ramong, BiJ@N, abgG, jaong, kerunai, abbas, anbusan, shamskyline

ramainya kat cni...:)

skrg ni banyak magic guna sihir:(scam :(scam

bleh tengok jer x leh caya..:(scam :(scam :(scam

kalu betul kenape dorang x kaya2:-? :-? :-? :-?

anuarinvestor
09-07-2008, 09:32 PM
btul bkn pakai sihir..? pa mksud bro dorg pakai rahsia Ilusi nie? bole kita kongsikn bsama... ilusi..??????

memang guna pakai alat tertentu...

jeebfx
09-07-2008, 09:38 PM
Bole bro terangkn sket pasal teknik tuh? #:-S

aku agak2 ajela bro.

anuarinvestor
09-07-2008, 09:39 PM
kugam sekejap tgok klip tu..:p

atlantis
09-07-2008, 09:46 PM
Tak ada sihir langsung. Semua still ikut law of physics & lain2 sains. Mcm hilangkan kapalterbang tu, guna ~500 technicians. Semua ada tugas tertentu di waktu yg tertentu. Ada rahsia2 yg dah di pecahkan seperti teknik guna cermin, cards, coins dll. Dah banyak dlm youtube...ko search la sendiri.....
:)

aku vote ni.

takder sihir. timakaseh :D

ekom
10-07-2008, 12:49 PM
ini aku bagi contoh ilusi yang menipu mata kita yang sekaligus dianggap sebagai sihir..

Perhatikan masa dia melalui 2 gegelung... pada pandangan mata kita dia melalui gegelung itu padahal tidak sama sekali...

399114/david_copperfields_flying_illusion/">David Copperfield's Flying Illusion</a> - <a href="http://www.metacafe.com/">More free videos are here</a></font>

Ini lak video asal

47882/david_copperfield_can_fly/">David Copperfield can fly..</a> - <a href="http://www.metacafe.com/">The funniest videos are a click away</a></font>

Aikk MAgician nie pakai Tali halimunan yg kecik......??~X(

cikepong
10-07-2008, 12:52 PM
ia yer ker? Dorang ada ngaku?

Pening jg aku.. time dorg ditemuramah tak jg dorg ngaku pakai Jin ke apa...... Jwpan2 yg dorg bg pun kabur2... kedekut ilmu ahli silap mata tu kot? :))

kalau terapung tu aku tau la.diorang guna teknik levitasi.

ekom
10-07-2008, 01:00 PM
kalau terapung tu aku tau la.diorang guna teknik levitasi.

Bro leh terangkn teknik tuh... klu ada link metacafe or yourtube leh paste kat sini... tu ler yg slu mghantui fikirku... tlggggggg :((

tokputih
10-07-2008, 01:08 PM
memang betul.... tapi magic david ni banyak lagi yang belum kena reveal.. contoh dia juga ada buat terbang2 ni kat luar stage.... tempat open public...

ekom
10-07-2008, 01:19 PM
memang betul.... tapi magic david ni banyak lagi yang belum kena reveal.. contoh dia juga ada buat terbang2 ni kat luar stage.... tempat open public...


klu dlm dewan mmg logik dorg pakai tali........ klu open mean tpt awam... camner dorg terbang errr? tali simpan kt maner? takkan pakai helikopter tanpa bunyi hehehhee...........

ekom
10-07-2008, 01:39 PM
Lg yg budak mesia tu leh hilangkan Kereta Fourwheel Drive.. kat dataran Putrajaya.. Camner err dorg lakukan.........?:-?

tokputih
10-07-2008, 01:43 PM
that's we call magic..... illussion.. tak terpikir dek mata tak terjangkau dek akal... kalau semua dah tahu bukan magic le namanye (gaya hamd gurkha cakap) :))

piston9
10-07-2008, 01:59 PM
Sihir kot...main bela2

ekom
10-07-2008, 02:03 PM
that's we call magic..... illussion.. tak terpikir dek mata tak terjangkau dek akal... kalau semua dah tahu bukan magic le namanye (gaya hamd gurkha cakap) :))

Tp yg aku pelik bo.... magic yg dibt kat dataran putrajaya tuh.. dikelilingi orang ramai... kereta tuh tengah2... camner err dia gahibkan....???? :mad:

ekom
10-07-2008, 02:05 PM
that's we call magic..... illussion.. tak terpikir dek mata tak terjangkau dek akal... kalau semua dah tahu bukan magic le namanye (gaya hamd gurkha cakap) :))

yela bro... skurang2nya yg tahu teknik tu ajar le kat sini..........:((

sevenx17
10-07-2008, 02:06 PM
Lg yg budak mesia tu leh hilangkan Kereta Fourwheel Drive.. kat dataran Putrajaya.. Camner err dorg lakukan.........?:-?

btul2,aku ade tgk..mmg terkagum aku,camne dia buat tah..kalo dpt buat kat showroom car,best ni..tau2 kete dah kat umah aku..best2

ko ni minat magik ke?mseti tau bt kan?ajar skit

ekom
10-07-2008, 02:11 PM
btul2,aku ade tgk..mmg terkagum aku,camne dia buat tah..kalo dpt buat kat showroom car,best ni..tau2 kete dah kat umah aku..best2

ko ni minat magik ke?mseti tau bt kan?ajar skit

Maner aku tahu bt magik bro.. :(( :(( :((
yg tahu tu ajar le aku.........
:((

ekom
10-07-2008, 02:15 PM
Lg camner dorg masukkan tangan ke dlm akurium tuh melalui cermin kaca akurium?? nak terpengsan aku tengok.... #:-S

afique
10-07-2008, 02:15 PM
ko type jer magic trick kat google bar...bertimbun free magic trick yg ko boleh bljr

ekom
10-07-2008, 02:34 PM
ye mmg byk trick2 tuh... leh kwn2 kongsikn trick2 yg best tuh kat sini........

ekom
10-07-2008, 02:39 PM
tlg aku nak pastekn clip trick magic yourtube/metacare sini... leh tlg caranya...

ekom
10-07-2008, 09:28 PM
yg gigit duit tu dia pakai duit khas yg dibuat utk magic. byk pakai alat la beb.

klu ada sesiapa tau link metacafe/yourtube utk blajar benda nie tlg tunjukkan.......... :D

rehohk
10-07-2008, 11:29 PM
heheh...kat tempat aku...ade orang jual barang magic.....kawan aku beli....siap bole tuka pakau jadi suma number sama....pastu...ade dadu dalam box tranparent...dia goncang box tu...dadu tu pecah jadi 6 biji...haha...lagi satu,dia letak rokok dalam 1 bekas...lepas goncang bekas tu...rokok jadi kecik siot...adeh,nak kate sihir...memng dia beli alat2 tuh semua...

ekom
11-07-2008, 02:51 PM
heheh...kat tempat aku...ade orang jual barang magic.....kawan aku beli....siap bole tuka pakau jadi suma number sama....pastu...ade dadu dalam box tranparent...dia goncang box tu...dadu tu pecah jadi 6 biji...haha...lagi satu,dia letak rokok dalam 1 bekas...lepas goncang bekas tu...rokok jadi kecik siot...adeh,nak kate sihir...memng dia beli alat2 tuh semua...

Bro ader jual ker brg2 tuh...? mgkn ader kwn2 kt sini yg bminat?:-?

ekom
11-07-2008, 04:44 PM
Aku da tau trick nie... rupa2nye dorg angkat sbelah kaki jee... tp klu lihat yg david blaine N cyrill bt... mcm kaki tu dua2 trangkat la pla...???:mad: ~X(

ekom
12-07-2008, 09:07 AM
memang betul.... tapi magic david ni banyak lagi yang belum kena reveal.. contoh dia juga ada buat terbang2 ni kat luar stage.... tempat open public...

Tok leh terangkn camne dia leh bt kat open stage?:-? :o :o

ekom
13-07-2008, 11:09 PM
errkk :o

maner da mamat2 N minah2 nie... :D

Jutawan
14-07-2008, 12:52 AM
Best jugak belajar bab magic nih, kat uptown shah alam ada jual barang2 magik nie, pi ler jenguk.. seksyen 24...:D

ekom
14-07-2008, 12:13 PM
Best jugak belajar bab magic nih, kat uptown shah alam ada jual barang2 magik nie, pi ler jenguk.. seksyen 24...:D

Waaaaa... siapa yg gian nak maen magik2 nih silakn jengok brg2 tuh hehee...:))

arapaima
14-07-2008, 04:56 PM
ada gak trik yg aku tau tapi bila compare ngan yg pakar buat cam david blaine tu cam ada yg aku tercicir lak ( diorng wat lagi gempak)

ekom
15-07-2008, 08:33 AM
ada gak trik yg aku tau tapi bila compare ngan yg pakar buat cam david blaine tu cam ada yg aku tercicir lak ( diorng wat lagi gempak)

Trick yg camnaer tu bro..?:-?

kawabanga
15-07-2008, 10:14 AM
Mmg org Mesia pun leh bt magik tp lum smpi ke tahap yg btl2 mgegarkan... psl dorg tak pakai JIN kot? :D

itu diorang pakai teknologi camera handset

ekom
15-07-2008, 12:22 PM
itu diorang pakai teknologi camera handset

Tak paham.. leh terangkn sket?? :-?

fadel
10-08-2008, 06:14 PM
Sekilas info ak nak brkongsi tentanG....


Rahsia...PARA MAGICIAN!


1.Jgn beritahu pada sesapa bagaimana magic tu dlakukan.

2.Brlatih betul2x mahir dan yakin sbelom melakukan nyer.

3.Pastikan penonton brada dihadapan dlm jarak brpatutan.jgn brada disisi.

4.jgn ulangi magic pada penonton yg sama.jika disuruh ulang lagi....kemungkinan rahsia trbongkkar.


5.Pastikan alat ataupon pentas utk magic brfungsi dgn baek sbelom brmaen.

6.Ciptakan suasana yg menarik dan misteri dgn pakaian ,asap dan lampo yg menarik.

reeez80
10-08-2008, 09:17 PM
ada yang tipu mata kita dengan kecekapan tangan... tu yang aku baca dalam buku seni silap mata laaa...

ajax932
10-08-2008, 09:26 PM
setau aku, xde guna sihir2...

magic ni banyak kepada teknologi, kemahiran & kecekapan individu, psikologi etc2... semua2 ni berkait utk bagi mata penonton betul2 tersilap...

konsep asas yg aku faham adalah, push to the limit... yg mana buat perkara yg paling orang x expect org akan buat...

kekadang pulak simple je, cuma lumrah fikiran manusia bila tgk magic yg gempak2 xkan percaya caranya sebenarnya mudah je...

fadel
10-08-2008, 09:36 PM
...skrg mrk dah beralih ke magic jarak dekat (Close up magic)
dimana kelebihan magic bole dilakukan dimana saja tanpa mengira masa atao tmpt,..kalau diperhatikan mrk lebih suka menggunakn daun terup ,tali atao pon gelang getah/logam:)

surfer957
10-08-2008, 09:48 PM
aku ada ebook trik magic. korang nak ker? :D

surfer957
10-08-2008, 10:13 PM
jap agi aku letak :D

surfer957
10-08-2008, 10:18 PM
Nah, ni dia link nak donload Super Magic Tricks eBook -

http://uploads.bizhat.com/file/154039

goldendream
10-08-2008, 11:31 PM
mana ada pakai sihir laa... kawan aku ada sorang street magician macam david blain atau cyrill takayama.. semua tu trick... dan ada alat tertentu..mahal kena beli..mmg utk magic jer... misdirection pun ada...kekeke...

mrzack
11-08-2008, 12:04 AM
Assalamualaikum...... N Slm SejahTeRa..........

Aku adalah salah sorang peminat silap mata nie.... ANtara yg ku minat... Cyrill Takayama.... David Blaine......N ramai LaGi........ :D

Tp yg peLiknYa... Btul ker itu silap MatA??... mCm Tak Logik Je.. Luar dpd JangKauan FiKIran ManuSia...

Dorang PAkAi SiHir ker??....

Sbgai ContoH.. Time CyriLL TakaYama KeLuarkan BuRger dPd.. paPAn IklAn BurGer Tuh... LogiK. Ker... KLu Cam TUh Tak PAyah Ler KluaRkan DuiT naK MbeLi Makanan.... ~X(

AdA Tak Antra KoraNg Tau RaHsia Ahli Silap Mata Tuh Errk... :o
Bro, yg burger tu aku rasa di guna trik kamera jer. Kalau kau masuk ke youtube, kau search trickbusters. Ada lah video yg dedah2 benda macam ni termasuk trik video tuh. ;)

Macam Chris Angel terbang tu, haha, dia buat scene banyak kali tu. Satu buktinya, keadaan cuaca yg berbeza. Leh tengok video yg aku letak di bawah nanti.

Untuk trik kamera tu, boleh tengok video nih:

http://www.youtube.com/watch?v=_OBrbSSkvxk

Chris Angel terapung:

http://www.youtube.com/watch?v=rpYWNHaboV4

Banyak lagi lah weh pendedahan trik. Cari je kat youtube. Nak belajar silap mata pun banyak kat sana.

youtube.com

:)paid :)paid

mrzack
11-08-2008, 12:21 AM
Nah, ni dia link nak donload Super Magic Tricks eBook -
Ehehe.. Bro, kau kongsi ebook ke, virus? :p

Aku download file tu dikesan ada virus laa.. :D

matlan
11-08-2008, 12:30 AM
Sihir kot...main bela2

inilah jawapan org malas berfikir.... sikit2 sihir....:mad: :mad: :mad:

Pakcik_Kordi
11-08-2008, 02:15 AM
saya boleh hilangkan makanan dalam mulut saya

irsaffy
11-08-2008, 10:05 AM
saya boleh hilangkan makanan dalam mulut saya

ganah sungguh pokcik kordi ni..:D:D

amirin19873
17-09-2008, 11:59 PM
aku ada jual 2 vcd silap mata n 3 ebook murah2 hanya RM60 lepas diskaun tp kna SMS aku...016 5870828 @ masuk lmn web aku http://www.silap-mata.com

shukcaya
18-09-2008, 11:53 PM
da name pon SILAP MATA kn???

felixthemira
19-09-2008, 08:09 AM
ntah la... btoi ke tipu yer.

emasstech
19-09-2008, 08:15 AM
David blaine pernah buat aksi dimana di terjun kedalam lopak air di tgh jalan..dan timbul di tempat lain...

p/s: syaitan suka kepada tempat2 macam lopak air..so kalau rasa tak pakai sihir..tak tahu la macam mana dia buat

maliq7776
19-09-2008, 08:22 AM
mana ada silap mata..
aku dah tgok citer trick2 ni..
sumer guna fizik,camera..berlakon dan mcm2 lagi...
ilmu tu luas..jgn disempit kan pemikiran tu..
mcm dulu,org tak caye telefon,TV...tapi teknologi boleh trick manusia..sihir2 ni kalo ada publisiti mane jadi..
sihir ni jadi senyap2..tak leh tunjuk kat org..sebab tu hantu takut camera:))

alonso
19-09-2008, 08:32 AM
David blaine pernah buat aksi dimana di terjun kedalam lopak air di tgh jalan..dan timbul di tempat lain...

p/s: syaitan suka kepada tempat2 macam lopak air..so kalau rasa tak pakai sihir..tak tahu la macam mana dia buat

david blaine ni yahudi kan??

bellaluna
19-09-2008, 08:36 AM
tp kwn aku penah kene dulu.

mamat tue ltk 2 bijik bola atas tgn kwn aku tue n suh dier genggam.

kwn aku genggam ar kuat2.

dier mmg rase bola tue ade lg kt 2 2 bla tgn dier.

then mamat tue gosok2 tgn kwn n suh dier bukak.

tetibe jerk sebla kosong n sebla ade 2 bijik bola. :-? :-?

emasstech
19-09-2008, 08:40 AM
david blaine ni yahudi kan??

Ye ker Yahudi...aku ingat macam latin nyer orgg

ajax932
19-09-2008, 08:41 AM
David blaine pernah buat aksi dimana di terjun kedalam lopak air di tgh jalan..dan timbul di tempat lain...

p/s: syaitan suka kepada tempat2 macam lopak air..so kalau rasa tak pakai sihir..tak tahu la macam mana dia buat

mungkin pakai orang kedua yg seiras...

emasstech
19-09-2008, 08:42 AM
mungkin pakai orang kedua yg seiras...

tapi macam mana dia bleh terjun tiruk dalam lopak air tu...ilang trus...memula tu bebudak tgh main kat lopak berair jalan tu...lepas tu dia datang trus terjun dalam air tu..bebudak tu eran tahap gaban laa..

bellaluna
19-09-2008, 08:47 AM
cube usya david coperfield escape from alcatraz, teleportation, niagara falls. terbaek.

keith barry pon cool gak. :)cgrock :)cgrock

xoxo
19-09-2008, 08:58 AM
xde sihir2..klau depa gtau rahsia depa..gulung tika la kawan..

iNsPiRoN_69
19-09-2008, 09:40 AM
KENYATAAN PERASAAN~ gune sihir kot,, tapi entah laa