PDA

View Full Version : hotel menarik di port dickson


Pages : [1] 2

faizal
17-06-2008, 12:24 PM
kekawan.

kongsi-kongsi jln-jln cari makan...

ade kekawan boleh bagi pendapat hotel mana di pd yg menarik...

ulatjahat
17-06-2008, 12:29 PM
kalo nak bwk anak2 mandi, Tiara Beach Resort best sbb ader taman tema air so nak berendam 1 ari pun bole.. :)cgrock :)cgrock

SedBen
17-06-2008, 12:32 PM
kalo nak bwk anak2 mandi, Tiara Beach Resort best sbb ader taman tema air so nak berendam 1 ari pun bole.. :)cgrock :)cgrock

Yup..depan Tiara Beach Resort tu ade Go-Kart..Layan..
kat pekan PD ade 1 gerai mamak kat pasar lama tu leh pekena mee goreng & rojak dia mmg sodap!

tokputih
17-06-2008, 12:35 PM
Tiara ok... kalau kakitangan kerajaan ada diskaun lagi....

azmie007
17-06-2008, 12:35 PM
Yup..depan Tiara Beach Resort tu ade Go-Kart..Layan..
kat pekan PD ade 1 gerai mamak kat pasar lama tu leh pekena mee goreng & rojak dia mmg sodap!


tiara beach resort area mana yer....

imlive33
17-06-2008, 12:38 PM
tiara beach resort area mana yer....

Tiara ni kene lepas dari Teluk Kemang lagi...Dekat depan Palm Spring Golf Resort

estee lauder
17-06-2008, 12:41 PM
Tiara ok... kalau kakitangan kerajaan ada diskaun lagi....

Bukan tiara je la ... semua hotel kakitangan kerajan dapat diskaun..

faizal
17-06-2008, 12:43 PM
corus paradise resort ok ker?

bellaluna
17-06-2008, 12:45 PM
rindu corus. :(

ajim2002
17-06-2008, 12:49 PM
kalo nak bwk anak2 mandi, Tiara Beach Resort best sbb ader taman tema air so nak berendam 1 ari pun bole.. :)cgrock :)cgrock

betul tu,aku sefamily br p sana cuti sekolah tempohari.harga bilik berpatutan,nak mandi kat tanam tema dia mcm kwn aku ckp "mandi sampai meninggal" klu larat.sesuai untuk seisi keluarga.

akay
17-06-2008, 12:49 PM
tiara beach resort area mana yer....

tiara beach ni jauh dr pantai...

bayu beach pon ok..bilik ngadap pantai..

akay
17-06-2008, 12:50 PM
yg mane ek............

xjauh dr pekan PD..dekat area batu 1 ni

bellaluna
17-06-2008, 12:51 PM
corus besh.

atas sikit dr pekan lukut.

:) :) :)

akay
17-06-2008, 12:52 PM
seri malaysia jer..hahhaha

seri malaysia ni ok gak seberang jalan je da pantai...

sesuai utk yg budget rendah..
bilik agak besar gak kalu nak bawak famili

akay
17-06-2008, 12:53 PM
corus besh.

atas sikit dr pekan lukut.

:) :) :)

xpnah lepak kat corus lg...

avillion pon ok gak 5 star..

amik yg resort atas laut...

akay
17-06-2008, 12:55 PM
nak lg save budget dok kat marina apartment...

tp just ader swimming pool..

nak ke pantai pon jauh gak

bellaluna
17-06-2008, 12:55 PM
rindu pd rindu tiesto. ;;)

akay
17-06-2008, 12:59 PM
nak cr port yg privacy pon byk kat PD tu hahaha

proincm
17-06-2008, 01:01 PM
hotel seng kok meng..rm20 jer..hahaha

akay
17-06-2008, 01:05 PM
hotel seng kok meng..rm20 jer..hahaha

line x clear :)) :))

silondeh
17-06-2008, 01:13 PM
sewa je apartment kt sane...line clear

akay
17-06-2008, 01:17 PM
sewa je apartment kt sane...line clear

ko sewa apartment kat mane slalu...

maner la tau kot2 port yg sama :))

anoh18
17-06-2008, 01:20 PM
nak best duduk kat avillion nak line clear berlambak.... kat pd tu pegi sewa apartment.

so sesiapa duduk kat pd nie......... boleh contact madam tan aku dah hilang no phone dia.... (untuk privacy) kalau ada tolong berikan kat aku pasal nyonya nie harga boleh runding manyak murah berbanding dgn broker2 melayu..:D :D :D

akay
17-06-2008, 01:22 PM
nak best duduk kat avillion nak line clear berlambak.... kat pd tu pegi sewa apartment.

so sesiapa duduk kat pd nie......... boleh contact madam tan aku dah hilang no phone dia.... (untuk privacy) kalau ada tolong berikan kat aku pasal nyonya nie harga boleh runding manyak murah berbanding dgn broker2 melayu..:D :D :D

ko pon biasa ngan madam tan ke :eek: :eek:
aku ade nombor dia...
ngan anak dia susah skit nak nego...
ngan madam ni tgk muka aku je trus diskaun:eek: :eek:

akay
17-06-2008, 01:48 PM
ade sape lg berminat nak ngidap kat otel PD?

faizal
17-06-2008, 02:17 PM
hotel tepi pantai...

bajed 250 ke bawah la...

lg syok ade wifi....

hotel ape yer...

surfer957
18-06-2008, 10:08 PM
Biar orang pd jawab -

Glory Beach Resort - BERHANTU :))
Bayu Beach Resort - BERHANTU :))
Corus Paradise Resort - BERHANTU :))

Aku rasa 3 tu jer best ... tapi berani ker nak duduk kat situ?

akay
18-06-2008, 10:10 PM
Biar orang pd jawab -

Glory Beach Resort - BERHANTU :))
Bayu Beach Resort - BERHANTU :))
Corus Paradise Resort - BERHANTU :))

Aku rasa 3 tu jer best ... tapi berani ker nak duduk kat situ?

glory n bayu tu dulu tiap2 mggu aku lepak situ xde antu pon...

yg avillion tu aku penah dgar la tp xsahih pon

faizal
19-06-2008, 08:23 AM
seri malaysia berantu tak?

beantu macamane tu?

akay
19-06-2008, 08:27 AM
seri malaysia berantu tak?

beantu macamane tu?

xde antu kot...

dulu penah kusus 2 mggu dok situ ok je

miXxer
19-06-2008, 08:30 AM
seri malaysia berantu tak?

beantu macamane tu?

berantu sbb org wat x senonoh la tu kot.. :eek: :eek:

stakat ni xde mnda la.. kata² org je tu..

akay
19-06-2008, 08:30 AM
berantu sbb org wat x senonoh la tu kot.. :eek: :eek:

seri malaysia tu mmg line clear gak tu:eek: :eek:

miXxer
19-06-2008, 08:33 AM
seri malaysia tu mmg line clear gak tu:eek: :eek:

yup.. x dinafikan tu.. :D :D

akay
19-06-2008, 08:36 AM
yup.. x dinafikan tu.. :D :D

tp kene ader cara gak nak check in kat situ kalu xnak bg kantoi :)) :))

faizal
19-06-2008, 08:39 AM
glory beach 1 bilik ade ke?
nampak mcm tinggi sangat

akay
19-06-2008, 08:40 AM
glory beach 1 bilik ade ke?
nampak mcm tinggi sangat

ade...

yg bilik share pintu pon ader :p :p

miXxer
19-06-2008, 08:42 AM
tp kene ader cara gak nak check in kat situ kalu xnak bg kantoi :)) :))

bkn susah sngt.. sbb bilik² tepi belah kanan tu kalo nak msk xyah thru kaunter pon..

akay
19-06-2008, 08:43 AM
bkn susah sngt.. sbb bilik² tepi belah kanan tu kalo nak msk xyah thru kaunter pon..

betul tu :)) :))

nak lg best trus je parking kete kat sebelah belakang :eek: :eek:

miXxer
19-06-2008, 08:46 AM
betul tu :)) :))

nak lg best trus je parking kete kat sebelah belakang :eek: :eek:

free² je dah promote seri msia ni aih :eek: :eek:

akay
19-06-2008, 08:48 AM
free² je dah promote seri msia ni aih :eek: :eek:

promote benda yg xbtul ni :eek: :eek:

byk lg tempat yg clean n clear ni :eek:

yg check in x melalui kaunter pon ader

RINI ROSES
19-06-2008, 09:28 AM
aik..? yang 2 orang tu macam dah biasa jek kat SERI MALAYSIA...:-?

RINI ROSES
19-06-2008, 09:29 AM
eeee...PD banyak jenglot...

akay
19-06-2008, 09:35 AM
aik..? yang 2 orang tu macam dah biasa jek kat SERI MALAYSIA...:-?

syyyyyhhh...

jgn ckap kuat2

akay
19-06-2008, 09:35 AM
eeee...PD banyak jenglot...

tpu la tu....

aku slalu lepak kat situ ok je..

kdg2 maleh check in tdo lam kete je :p

RINI ROSES
19-06-2008, 09:38 AM
tpu la tu....

aku slalu lepak kat situ ok je..

kdg2 maleh check in tdo lam kete je :p

betul ni..aku tak tipu...
eeee...ngeri...#:-S

akay
19-06-2008, 09:39 AM
betul ni..aku tak tipu...
eeee...ngeri...#:-S

ko penah kene ke

kat otel maner..

da bertaun2 aku lepak otel2 kat pd tu ok je

RINI ROSES
19-06-2008, 09:43 AM
ko penah kene ke

kat otel maner..

da bertaun2 aku lepak otel2 kat pd tu ok je

ahak2...mana ada aku saja jek...

tapi mak sedara pernah dok sana...dia orang yang dok bercerita

RINI ROSES
19-06-2008, 09:44 AM
last year aku ingat nak p PD ceh...!

kena racun ngan sepupu aku terus tak jadik pergi...

adoi...cerita semuanya menakutkan aku...

akay
19-06-2008, 09:45 AM
ahak2...mana ada aku saja jek...

tapi mak sedara pernah dok sana...dia orang yang dok bercerita

kalu ko nak dtg PD ko roger je aku..

ape otel ko nak check in aku hantar:)) :))

nak yg murah tp selesa ade swimming pool pon ok..

nak lepak tp pantai yg line clear pon aku leh bwk

:eek: :eek: :eek:

sevenx17
19-06-2008, 09:47 AM
kalu ko nak dtg PD ko roger je aku..

ape otel ko nak check in aku hantar:)) :))

nak yg murah tp selesa ade swimming pool pon ok..

nak lepak tp pantai yg line clear pon aku leh bwk

:eek: :eek: :eek:

menarik ni..slalu ke?:)) :))

RINI ROSES
19-06-2008, 09:53 AM
aku cuma nak p AVILLION.....!:)paid

faizal
19-06-2008, 09:58 AM
avillion ok ke.

akay
19-06-2008, 10:00 AM
aku cuma nak p AVILLION.....!:)paid

yg tu aku dgar ader antu :eek: :eek:

tp mmg best dok situ..

aku penah lepak kat situ masa taun 2000 dulu

amik resort yg atas laut tu

akay
19-06-2008, 10:00 AM
menarik ni..slalu ke?:)) :))

dulu2 tiap2 mggu lepak PD :)) :))

sevenx17
19-06-2008, 10:04 AM
dulu2 tiap2 mggu lepak PD :)) :))

pergh..tiap2 mingu g..ape yg best sgt?cite skit

akay
19-06-2008, 10:06 AM
pergh..tiap2 mingu g..ape yg best sgt?cite skit

aku suka belaian bayu pantai di malam n pagi hari :)) :))

RINI ROSES
19-06-2008, 10:08 AM
yg tu aku dgar ader antu :eek: :eek:

tp mmg best dok situ..

aku penah lepak kat situ masa taun 2000 dulu

amik resort yg atas laut tu


ko ni...tadi kata takda antu...:mad:

akay
19-06-2008, 10:10 AM
ko ni...tadi kata takda antu...:mad:

baru2 ni je aku dgar :)) :))

tp rasa nyer cume gosip liar je xnak bg org dok:)) :))

mmg best avillion ni 5star nye hotel

RINI ROSES
19-06-2008, 10:14 AM
baru2 ni je aku dgar :)) :))

tp rasa nyer cume gosip liar je xnak bg org dok:)) :))

mmg best avillion ni 5star nye hotel

paling murah bilik macam mana?

Zie
19-06-2008, 10:14 AM
corus paradise resort ok ker?

Corus apartment tk ok...pantai dia tak bersih....

akay
19-06-2008, 10:17 AM
paling murah bilik macam mana?

kat avillion ke..

kat situ mahal coz 5*...

yg resort atas laut mmg best dekat2 rm400 semalam rasanye..

tu price masa taun 2000 aku dok dulu...

nak yg murah camner ko nak....

just one call je aku leh bg ko yg standard room cam kat otel 3* tp harga below rm100 semalam..cume without bekpes la :))

akay
19-06-2008, 10:17 AM
Corus apartment tk ok...pantai dia tak bersih....

dok bayu n glory pantai dia bersih...

vedder9
19-06-2008, 10:17 AM
ko pon biasa ngan madam tan ke :eek: :eek:
aku ade nombor dia...
ngan anak dia susah skit nak nego...
ngan madam ni tgk muka aku je trus diskaun:eek: :eek:

Ini kes hari2 booking bilik apa :))

Zie
19-06-2008, 10:18 AM
The Regency Tanjung Tuan Beach Resort best...dekat ngan laut & apartment dia menghadap ke laut....

RINI ROSES
19-06-2008, 10:19 AM
kat avillion ke..

kat situ mahal coz 5*...

yg resort atas laut mmg best dekat2 rm400 semalam rasanye..

tu price masa taun 2000 aku dok dulu...

nak yg murah camner ko nak....

just one call je aku leh bg ko yg standard room cam kat otel 3* tp harga below rm100 semalam..cume without bekpes la :))

aku suka hotel yang tepi laut ni...
errr...aku tak berapa nak ingat ni hotel apa namanya tu...
yang bangunan dia macam minangkabau...
fuh tengok tempatnya macam cantik...

vedder9
19-06-2008, 10:19 AM
last year aku ingat nak p PD ceh...!

kena racun ngan sepupu aku terus tak jadik pergi...

adoi...cerita semuanya menakutkan aku...

Pebende yang menakutkan tu..?

vedder9
19-06-2008, 10:20 AM
Buget hotel below $100 katna lak..?

akay
19-06-2008, 10:20 AM
aku suka hotel yang tepi laut ni...
errr...aku tak berapa nak ingat ni hotel apa namanya tu...
yang bangunan dia macam minangkabau...
fuh tengok tempatnya macam cantik...

yg tu glory beach...

sevenx17
19-06-2008, 10:21 AM
kat avillion ke..

kat situ mahal coz 5*...

yg resort atas laut mmg best dekat2 rm400 semalam rasanye..

tu price masa taun 2000 aku dok dulu...

nak yg murah camner ko nak....

just one call je aku leh bg ko yg standard room cam kat otel 3* tp harga below rm100 semalam..cume without bekpes la :))

ko ni dah cam duta negori9 lak :)paid

akay
19-06-2008, 10:21 AM
Ini kes hari2 booking bilik apa :))

tu kisah silam :)) :)) :))

tp persahabatan ngan mdam tu sampai arini :)) :))

RINI ROSES
19-06-2008, 10:22 AM
The Regency Tanjung Tuan Beach Resort best...dekat ngan laut & apartment dia menghadap ke laut....

yang ni memang aku akuilah tempatnya cantik...
tapi harga pun boleh tahan:D

akay
19-06-2008, 10:22 AM
Buget hotel below $100 katna lak..?

yg kat madam tu la:)) :))

tp mlm mggu kene booking awal sebab slalu aku check ini pkul 1 pg keatas full house...

dpt apartment 3 bilik rm70 je:)) :))

sevenx17
19-06-2008, 10:22 AM
aku suka belaian bayu pantai di malam n pagi hari :)) :))

belaian bayu or belaian lain??malam n pagi hari lak tu:eek: :eek:

akay
19-06-2008, 10:23 AM
The Regency Tanjung Tuan Beach Resort best...dekat ngan laut & apartment dia menghadap ke laut....

apartment ni mahal utk semalam....

try amik bayu yg tgkat atas skali dianyer kondo best :)) :))

akay
19-06-2008, 10:25 AM
ko ni dah cam duta negori9 lak :)paid

dulu2 minyak murah aku suka melepakan diri aku kat PD :)) :))

hampir sume otel kat PD aku da jelajah :))

faizal
19-06-2008, 10:25 AM
otel ape yg mengadap pantai.

gov rate bwh 200..

vedder9
19-06-2008, 10:25 AM
yg kat madam tu la:)) :))

tp mlm mggu kene booking awal sebab slalu aku check ini pkul 1 pg keatas full house...

dpt apartment 3 bilik rm70 je:)) :))

Pehh..murah tu...ingat nak bawa famili pi sana, nanti aku kontek hang lah kalau jadi pi sana

akay
19-06-2008, 10:25 AM
belaian bayu or belaian lain??malam n pagi hari lak tu:eek: :eek:

ari siang panas x syok :)) :))

akay
19-06-2008, 10:26 AM
Pehh..murah tu...ingat nak bawa famili pi sana, nanti aku kontek hang lah kalau jadi pi sana

yg tu just ader swimming pool je...

nak ke pantai utk mandi manda ko kene drive dlm 5 min ke pantai batu 8...

RINI ROSES
19-06-2008, 10:27 AM
yg tu glory beach...

glory aku tau...ini bukanlah...tak silap hotel tu dah lama...
dulu namanya lain sekarang dah lain...:D

akay
19-06-2008, 10:29 AM
otel ape yg mengadap pantai.

gov rate bwh 200..

byk otel yg ngadap pantai...

dr batu 1...corus ader
batu 4...avillion 5* xdpt kot rm 200
lg batu 4 seri malaysia pantai seberang jalan mmg murah...
lepas tu bayu beach..ngadap pantai...
depan skit regency n tanjung tuan apartment...
dn lain2 lg..byk ni kot nak list kan :eek: :eek:

akay
19-06-2008, 10:30 AM
glory aku tau...ini bukanlah...tak silap hotel tu dah lama...
dulu namanya lain sekarang dah lain...:D

ming court ke....

da bungkus da otel tu

Zie
19-06-2008, 10:30 AM
Guoman Beach Resort...sy tk tido sana tp mkn & lepaq tepi pantai ajer...company wat perjumpaan kesatuan kt sana...ok gak arr makanan dia...kek cheese blueberry dia sedap sangat...teringat2 smpi skrg...sejak tue sy suka makan kek blueberry....:)

akay
19-06-2008, 10:35 AM
Guoman Beach Resort...sy tk tido sana tp mkn & lepaq tepi pantai ajer...company wat perjumpaan kesatuan kt sana...ok gak arr makanan dia...kek cheese blueberry dia sedap sangat...teringat2 smpi skrg...sejak tue sy suka makan kek blueberry....:)

otel ni da nak sampai ke pekan pasir panjang...

utk sape2 minat main golf leh lepak sini

RINI ROSES
19-06-2008, 10:41 AM
selesa beach resort?

alonso
19-06-2008, 10:42 AM
hotel ape yg clear?????

akay
19-06-2008, 10:42 AM
selesa beach resort?

yg ni otel bru ni...

lom sempat lepak lg:)) :))

kat area blue lagoon:)) :))

akay
19-06-2008, 10:43 AM
hotel ape yg clear?????

byk...

ko bgtau je aku tepon madam tan tu standby kan ko bilik:)) :))

nak dok setengah ari pon bole rm30 ke rm 50 je:)) :))

sevenx17
19-06-2008, 10:44 AM
hotel ape yg clear?????

mmg alonso...:eek: :eek:

vedder9
19-06-2008, 10:47 AM
hotel ape yg clear?????

Ngko nak bawa einazree ke.? :eek:

akay
19-06-2008, 10:48 AM
Ngko nak bawa einazree ke.? :eek:

:)paid :)paid :)paid :)paid :)paid

lawan pedang

alonso
19-06-2008, 10:49 AM
Ngko nak bawa einazree ke.? :eek:

kalo nak bawak dia,
aku repot kat jabatan agama dulu,
pastu baru bwk dia g hotel..:eek: :eek: :eek: :eek:

alonso
19-06-2008, 10:49 AM
byk...

ko bgtau je aku tepon madam tan tu standby kan ko bilik:)) :))

nak dok setengah ari pon bole rm30 ke rm 50 je:)) :))

ermm..kena save ni..:eek: :eek: :eek: :eek:

akay
19-06-2008, 10:50 AM
ermm..kena save ni..:eek: :eek: :eek: :eek:

madam tan tu 24jam tepon dia on je :eek: :eek:

RINI ROSES
19-06-2008, 10:51 AM
yg ni otel bru ni...

lom sempat lepak lg:)) :))

kat area blue lagoon:)) :))

aku tengok tempat dia ok jek...

cantik semacam...legend water park pun aku suka...

mesti mahal nak gila

sevenx17
19-06-2008, 10:51 AM
kalo nak bawak dia,
aku repot kat jabatan agama dulu,
pastu baru bwk dia g hotel..:eek: :eek: :eek: :eek:

jgn lupe rakam k..pastu buka thread khas tuk video ko nnt..:eek:

eLLYaNa
19-06-2008, 10:51 AM
aku tingin nk g tiara la
akay bape rate dok sana

akay
19-06-2008, 10:53 AM
aku tengok tempat dia ok jek...

cantik semacam...legend water park pun aku suka...

mesti mahal nak gila

legend water park ni member aku ade beli...

kot ko nak sewa aku leh kowtim ngan dia..

aritu dia offer aku rm500 semalam..

yg ni jauh dr PD ni kat lukut

akay
19-06-2008, 10:54 AM
aku tingin nk g tiara la
akay bape rate dok sana

tiara ni org gomen slalu dok..

rate aku x pasti la lom penah merasa dok lg..

jauh dr pantai kalu nak lepak

RINI ROSES
19-06-2008, 10:56 AM
akay tolong survey selesa beach resort

akay
19-06-2008, 10:59 AM
akay tolong survey selesa beach resort

yg ni ko kene tggu...

aku plan mggu dpan maybe turun seremban nati kalu aku rajin aku g survey :)) :))

RINI ROSES
19-06-2008, 11:02 AM
legend water park ni member aku ade beli...

kot ko nak sewa aku leh kowtim ngan dia..

aritu dia offer aku rm500 semalam..

yg ni jauh dr PD ni kat lukut

adeh...500 semalam ngalahkan avillion...
tapi legend tu memang show beb...bulan madu ni memang sodap..

akay
19-06-2008, 11:19 AM
adeh...500 semalam ngalahkan avillion...
tapi legend tu memang show beb...bulan madu ni memang sodap..

tu kira murah tu..

bukan melalui kaunter tu..

straight dr owner...

dia bgtau apartment dia tu da renovate..

dia beli dekat rm300k tu sebiji

RINI ROSES
19-06-2008, 11:19 AM
yg ni ko kene tggu...

aku plan mggu dpan maybe turun seremban nati kalu aku rajin aku g survey :)) :))

akay kalau boleh tolonglah survey semuanya beb...
yang ada ikut pakej lagi ok...

boleh eh...!

eLLYaNa
19-06-2008, 11:24 AM
tiara ni org gomen slalu dok..

rate aku x pasti la lom penah merasa dok lg..

jauh dr pantai kalu nak lepak

tapi sbb leh mandi manda
aku nk angkut anak2 buah aku g mandi:D

alonso
19-06-2008, 11:27 AM
tapi sbb leh mandi manda
aku nk angkut anak2 buah aku g mandi:D

anak sendri bila lagi??:eek:

akay
19-06-2008, 11:27 AM
tapi sbb leh mandi manda
aku nk angkut anak2 buah aku g mandi:D

mandi manda kolam buatan je xpat mandi laut...

ko staff gomen cube la amik resort persekutuan tu...

sunyi je tempat dia:)) :))

akay
19-06-2008, 11:29 AM
akay kalau boleh tolonglah survey semuanya beb...
yang ada ikut pakej lagi ok...

boleh eh...!

ko survey lam internet :)) :))

ko pakej ngan aku je la:)) :))

aku amik bilik yg murah n clear nye:)) :))

alonso
19-06-2008, 11:29 AM
mandi manda kolam buatan je xpat mandi laut...

ko staff gomen cube la amik resort persekutuan tu...

sunyi je tempat dia:)) :))

sunyi tu yg aku nak dgr tu..:eek: :eek: :eek:

akay
19-06-2008, 11:31 AM
sunyi tu yg aku nak dgr tu..:eek: :eek: :eek:

telekom nyer resort pe cite murah x :)) :))

RINI ROSES
19-06-2008, 11:32 AM
ko survey lam internet :)) :))

ko pakej ngan aku je la:)) :))

aku amik bilik yg murah n clear nye:)) :))

pakej ngan ko...aku tak berapa nak faham ni...:-?

akay
19-06-2008, 11:33 AM
pakej ngan ko...aku tak berapa nak faham ni...:-?

cukup la takat ape ko paham je :eek: :eek:

eLLYaNa
19-06-2008, 11:33 AM
anak sendri bila lagi??:eek:

anak aku kan kt kg
bapaknyer x abes pantang lagik:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

RINI ROSES
19-06-2008, 11:37 AM
cukup la takat ape ko paham je :eek: :eek:

oho...aku faham..aku faham...:eek:
banyak cantik muka ko...:mad:
boleh ikut pakej ko...aku dalam ko luar..apa macam:mad:

akay
19-06-2008, 11:38 AM
anak aku kan kt kg
bapaknyer x abes pantang lagik:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

:)) :))

duzz tgh bertungku lg ke bg peranakan dia mengecut :)) :))

RINI ROSES
19-06-2008, 11:38 AM
eh...eh...deputra lah...
lama tak nampak beb!

akay
19-06-2008, 11:39 AM
oho...aku faham..aku faham...:eek:
banyak cantik muka ko...:mad:
boleh ikut pakej ko...aku dalam ko luar..apa macam:mad:

:)) :)) :))

xpe madam tan tu nati mesti bg aku kunci spare nyer

alonso
19-06-2008, 11:42 AM
oho...aku faham..aku faham...:eek:
banyak cantik muka ko...:mad:
boleh ikut pakej ko...aku dalam ko luar..apa macam:mad:

maknanya akay kat luar selimut,ko dlm selimut la yer..:eek: :eek:

eLLYaNa
19-06-2008, 11:42 AM
:)) :))

duzz tgh bertungku lg ke bg peranakan dia mengecut :)) :))

die degil, br wat 2,3 kali da xmo buat
soh bengkung pn xmo
last2 aku balut 1 badan jadik mumia:eek: :eek: :eek:

RINI ROSES
19-06-2008, 11:42 AM
:)) :)) :))

xpe madam tan tu nati mesti bg aku kunci spare nyer

:p jangan akay jangan....:p

RINI ROSES
19-06-2008, 11:43 AM
maknanya akay kat luar selimut,ko dlm selimut la yer..:eek: :eek:

ahak2...banyak ko alonso...aku dalam bilik dia luar bilik..:p

vedder9
19-06-2008, 11:50 AM
madam tan tu 24jam tepon dia on je :eek: :eek:

Jangan plak korang booking ngan madam tan tu sekali dah le :))

alonso
19-06-2008, 11:52 AM
Jangan plak korang booking ngan madam tan tu sekali dah le :))

madam tan tu jd cameraman je..:eek: :eek: :eek:

eLLYaNa
19-06-2008, 11:52 AM
bengong alonso

alonso
19-06-2008, 11:55 AM
bengong alonso

bijak alonso..:eek:

akay
19-06-2008, 11:57 AM
bijak alonso..:eek:

eeeeiii yucks:eek: :eek:

akay
19-06-2008, 11:58 AM
Jangan plak korang booking ngan madam tan tu sekali dah le :))

da menopouse da madam tu:)) :))

room cleaner dia mmg hebat :)) :))

alonso
19-06-2008, 12:01 PM
da menopouse da madam tu:)) :))

room cleaner dia mmg hebat :)) :))

kalo ko booking dia,
aku rela berenang dikejar jerung..:eek: :eek: :eek:

akay
19-06-2008, 12:02 PM
kalo ko booking dia,
aku rela berenang dikejar jerung..:eek: :eek: :eek:

:)) :))

lama da x booking bilik kat madam tan tu:)) :))

azmie007
19-06-2008, 12:08 PM
:)) :))

lama da x booking bilik kat madam tan tu:)) :))

hotel dia kat ner..apa no pon dia...saja nak siasat....

akay
19-06-2008, 12:09 PM
hotel dia kat ner..apa no pon dia...saja nak siasat....

hotel kat maner xleh citer kat sini...

nati kantoi lak port aku :)) :))

akay
19-06-2008, 12:11 PM
ahak2...banyak ko alonso...aku dalam bilik dia luar bilik..:p

aku book yg apartment 2 bilik la cam tu :)) :))

azmie007
19-06-2008, 12:12 PM
hotel kat maner xleh citer kat sini...

nati kantoi lak port aku :)) :))

PM aku ler......:)

alonso
19-06-2008, 12:14 PM
aku book yg apartment 2 bilik la cam tu :)) :))

mcm takde beza je aku tgk..:eek: :eek: :eek:

akay
19-06-2008, 12:17 PM
mcm takde beza je aku tgk..:eek: :eek: :eek:

xkan nak cite sini aper yg ader lam pikiran aku :eek: :eek: :eek:

beautiful_sunshine
19-06-2008, 12:18 PM
aku pernah lepak kat costa rica..agaknyer nasib aku x baik kot..aku dapat bilik aircond rosak..huhuuu..

akay
19-06-2008, 12:21 PM
aku pernah lepak kat costa rica..agaknyer nasib aku x baik kot..aku dapat bilik aircond rosak..huhuuu..

ni yg xjauh dr pekan PD kan...

ade boling centre dulu rasanye kat situ..

la ni xtau lg la..

faizal
19-06-2008, 12:21 PM
salah treat ni...

cite costa rica plak...

beautiful_sunshine
19-06-2008, 12:23 PM
ni yg xjauh dr pekan PD kan...

ade boling centre dulu rasanye kat situ..

la ni xtau lg la..


masa aku pergi pun ader lagi..tapi macam dah x best jer tempat tu..

akay
19-06-2008, 12:24 PM
salah treat ni...

cite costa rica plak...

nama otel tu...hampir ngan pekan lukut

akay
19-06-2008, 12:26 PM
masa aku pergi pun ader lagi..tapi macam dah x best jer tempat tu..

boling centre kat PD tu sumer xde yg best..

mcm x berjaga je..

kalu nak best ko g lepak kat otel dr batu 1 sampai ke tiara best tu mmg sume best2 nye hotel..

corus da ade spa centre skrang ni ari 2 lalu tgk da ade :)) :))

RINI ROSES
19-06-2008, 12:57 PM
aku book yg apartment 2 bilik la cam tu :)) :))

boleh...tapi ko tolong bayar...
aku nompang tido jek....:)cgrock

vedder9
19-06-2008, 01:14 PM
boleh...tapi ko tolong bayar...
aku nompang tido jek....:)cgrock

Setuju...aku numpang tidur ngan rini..kan rini kan,..?? :D

akay
19-06-2008, 01:15 PM
Setuju...aku numpang tidur ngan rini..kan rini kan,..?? :D

aik..mana adil :)) :)) :))

vedder9
19-06-2008, 01:47 PM
aik..mana adil :)) :)) :))

Ngko tidur ngan einazree :eek:

akay
19-06-2008, 01:48 PM
Ngko tidur ngan einazree :eek:

:(scam :(scam

kalu ngan avatar ko tu ok la

vedder9
19-06-2008, 01:55 PM
:(scam :(scam

kalu ngan avatar ko tu ok la

Jangan tertipu dengan avatar :)) :eek:
Tipah tertipu nanti :))

akay
19-06-2008, 01:56 PM
Jangan tertipu dengan avatar :)) :eek:
Tipah tertipu nanti :))

:)) :)) :)) :))

rasal123
19-06-2008, 02:43 PM
KLu nk menginap kat tiara,ada 1 unit sendiri punya.
Harga lg murah dri TBR.

Weekend (Friday to Sunday), Public holiday and School Holiday



2 days, 1 night = RM180,

3 days, 2 night = RM340

4 days, 3 night = RM450



Weekday (Monday to Thursday)

2 days, 1 night = RM150,

3 days , 2 night = RM250


Berminat..call/sms
0192211374
ym-justme2_my

RINI ROSES
19-06-2008, 02:45 PM
Setuju...aku numpang tidur ngan rini..kan rini kan,..?? :D

aik...aik...ko kena tido ngan akay...:p

RINI ROSES
19-06-2008, 02:47 PM
KLu nk menginap kat tiara,ada 1 unit sendiri punya.
Harga lg murah dri TBR.

Weekend (Friday to Sunday), Public holiday and School Holiday



2 days, 1 night = RM180,

3 days, 2 night = RM340

4 days, 3 night = RM450


Weekday (Monday to Thursday)

2 days, 1 night = RM150,

3 days , 2 night = RM250


Berminat..call/sms
0192211374
ym-justme2_my


boleh tahan jugak ni...apa nama tempatnya.
kat tiara jugak ke ni...tapi tiara tak ngadap laut lah...

akay
19-06-2008, 02:50 PM
Studio Suite - Country View
2 Days / 1 Night
Room Type : STUDIO SUITE - Country View
{With 2 Super Single Beds**
Room Rate : RM320.00
Remark : Room only with free waterpark facilities usage.

Studio Suite - Water Park View
2 Days / 1 Night

Room Type : STUDIO SUITE - Water Park View
{With 2 Super Single Beds**
Room Rate : RM360.00
Remark : Room only with free waterpark facilities usage.

Studio King - Water Park View
2 Days / 1 Night

Room Type : STUDIO KING - Water Park View
{With 1 King Size Bed**
Room Rate : RM360.00
Remark : Room only with free waterpark facilities usage.
View
Book Now!
Studio Suite Balcony
2 Days / 1 Night

Room Type : STUDIO SUITE BALCONY
{With 2 Super Single Beds**
Room Rate : RM400.00
Remark : Room only with free waterpark facilities usage.


Family Junior
2 Days / 1 Night

Room Type : FAMILY JUNIOR
{With 1 Queen Size Bed and 2 Super Single Beds**
Room Rate : RM420.00
Remark : Room only with free waterpark facilities usage.

Family Suite - Country View
2 Days / 1 Night

Room Type : FAMILY SUITE - Country View
{With 1 Queen Size Bed and 2 Super Single Beds in 2 separate rooms**
Room Rate : RM460.00
Remark : Room only with free waterpark facilities usage.

Family Suite - Water Park View
2 Days / 1 Night

Room Type : FAMILY SUITE - Water Park View
{With 1 Queen Size Bed and 2 Super Single Beds in 2 separate rooms**
Room Rate : RM500.00
Remark : Room only with free waterpark facilities usage.


Family Deluxe Suite (VIP2)
2 Days / 1 Night
Room Type : FAMILY DELUXE SUITE (VIP2)
{With 1 Queen Size Bed and 2 Super Single Beds in 2 separate rooms**
Room Rate : RM540.00
Remark : Room only with free waterpark facilities usage.


Premier Suite (VIP1)
2 Days / 1 Night
Room Type : PREMIER SUITE (VIP1)
{With 1 King size Bed**
Room Rate : RM700.00
Remark : Room only with free waterpark facilities usage.

ni aku amik kat web tiara beach

akay
19-06-2008, 02:53 PM
Superior

Elegantly designed with comfort in mind and equipped with: -
• Individually controlled air- conditioner
• Television with In – House movies and Satellite channel (ASTRO)
• Tea and coffee making facilities
• Hair dryer
• Mini Bar
• IDD Services

- SINGLE/DOUBLE OCCUPANCY
Superior Country View RM 220.00
Superior Club RM 260.00
Extra Bed RM 40.00
• All rates are subject to 10% service charge plus 5% government tax.
• No charges for children below 12 years of age sharing room with parents.
• Hotel cannot guarantee room availability before 3.00 pm.
• Check — out time is at 12.00 noon
• Reservation will be automatically released after 12.00 noon unless guaranteed by credit card or cash deposit.
• Major credit cards are accepted.
• Rates are subject to change without prior notice.
Get best rates and confirm instantly>



.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ..........................................

Deluxe

Elegantly designed with comfort in mind and equipped with: -
• Individually controlled air- conditioner
• Television with In – House movies and Satellite channel (ASTRO)
• Tea and coffee making facilities
• Hair dryer
• Mini Bar
• IDD Services

- SINGLE/DOUBLE OCCUPANCY
Deluxe Club RM 340.00
Extra Bed RM 40.00
• All rates are subject to 10% service charge plus 5% government tax.
• No charges for children below 12 years of age sharing room with parents.
• Hotel cannot guarantee room availability before 3.00 pm.
• Check — out time is at 12.00 noon
• Reservation will be automatically released after 12.00 noon unless guaranteed by credit card or cash deposit.
• Major credit cards are accepted.
• Rates are subject to change without prior notice.
Get best rates and confirm instantly>



.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ..........................................

Studio Suite

Elegantly designed with comfort in mind and equipped with: -
• Individually controlled air- conditioner
• Television with In – House movies and Satellite channel (ASTRO)
• Tea and coffee making facilities
• Hair dryer
• Mini Bar
• IDD Services

-- SINGLE/DOUBLE OCCUPANCY
Studio Suite RM 380.00
Extra Bed RM 40.00
• All rates are subject to 10% service charge plus 5% government tax.
• No charges for children below 12 years of age sharing room with parents.
• Hotel cannot guarantee room availability before 3.00 pm.
• Check — out time is at 12.00 noon
• Reservation will be automatically released after 12.00 noon unless guaranteed by credit card or cash deposit.
• Major credit cards are accepted.
• Rates are subject to change without prior notice.
Get best rates and confirm instantly>



.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ..........................................

Deluxe Suite

Elegantly designed with comfort in mind and equipped with: -
• Individually controlled air- conditioner
• Television with In – House movies and Satellite channel (ASTRO)
• Tea and coffee making facilities
• Hair dryer
• Mini Bar
• IDD Services

-- SINGLE/DOUBLE OCCUPANCY
Deluxe Suite RM 480.00
Extra Bed RM 40.00
• All rates are subject to 10% service charge plus 5% government tax.
• No charges for children below 12 years of age sharing room with parents.
• Hotel cannot guarantee room availability before 3.00 pm.
• Check — out time is at 12.00 noon
• Reservation will be automatically released after 12.00 noon unless guaranteed by credit card or cash deposit.
• Major credit cards are accepted.
• Rates are subject to change without prior notice.
Get best rates and confirm instantly>



.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ..........................................

Family Suite

Elegantly designed with comfort in mind and equipped with: -
• Individually controlled air- conditioner
• Television with In – House movies and Satellite channel (ASTRO)
• Tea and coffee making facilities
• Hair dryer
• Mini Bar
• IDD Services

- SINGLE/DOUBLE OCCUPANCY
Family Suite RM 600.00
Extra Bed RM 40.00
• All rates are subject to 10% service charge plus 5% government tax.
• No charges for children below 12 years of age sharing room with parents.
• Hotel cannot guarantee room availability before 3.00 pm.
• Check — out time is at 12.00 noon
• Reservation will be automatically released after 12.00 noon unless guaranteed by credit card or cash deposit.
• Major credit cards are accepted.
• Rates are subject to change without prior notice.

yg ni dr selesa beach resort lak

RINI ROSES
19-06-2008, 02:58 PM
alahai...aku tunggu rate yang kat selesa beach resort aje lah...

akay
19-06-2008, 02:59 PM
Promotional Rate (1st Jan 2008 - 31st Dec 2008 )

Room Type
Promotion Rate (RM)


A B C
Gross Nett
Gross Nett
Gross Nett



Premium Tower Seaview
240++ 276.00
280++ 322.00
330++ 379.50

Deluxe Water Chalet
290++ 333.50
340++ 391.00
400++ 460.00

Executive Water Chalet
320++ 368.00
370++ 425.50

440++ 506.00

Premium Water Chalet
400++ 460.00
480++ 552.00
580++ 667.00





Buffet breakfast rate
Adult : RM25++ (RM28.75 nett)
Children : RM12.50++ (RM14.38 nett)
(between 4 to 12)

Rate A = Weekday Rate B = Peak Rate C = Super Peak

yg ni kat legend water chalet

akay
19-06-2008, 03:00 PM
alahai...aku tunggu rate yang kat selesa beach resort aje lah...

tu da ader rate selesa beach tu

RINI ROSES
19-06-2008, 03:01 PM
Superior

Elegantly designed with comfort in mind and equipped with: -
• Individually controlled air- conditioner
• Television with In – House movies and Satellite channel (ASTRO)
• Tea and coffee making facilities
• Hair dryer
• Mini Bar
• IDD Services

- SINGLE/DOUBLE OCCUPANCY
Superior Country View RM 220.00
Superior Club RM 260.00
Extra Bed RM 40.00
• All rates are subject to 10% service charge plus 5% government tax.
• No charges for children below 12 years of age sharing room with parents.
• Hotel cannot guarantee room availability before 3.00 pm.
• Check — out time is at 12.00 noon
• Reservation will be automatically released after 12.00 noon unless guaranteed by credit card or cash deposit.
• Major credit cards are accepted.
• Rates are subject to change without prior notice.
Get best rates and confirm instantly>



.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ..........................................

Deluxe

Elegantly designed with comfort in mind and equipped with: -
• Individually controlled air- conditioner
• Television with In – House movies and Satellite channel (ASTRO)
• Tea and coffee making facilities
• Hair dryer
• Mini Bar
• IDD Services

- SINGLE/DOUBLE OCCUPANCY
Deluxe Club RM 340.00
Extra Bed RM 40.00
• All rates are subject to 10% service charge plus 5% government tax.
• No charges for children below 12 years of age sharing room with parents.
• Hotel cannot guarantee room availability before 3.00 pm.
• Check — out time is at 12.00 noon
• Reservation will be automatically released after 12.00 noon unless guaranteed by credit card or cash deposit.
• Major credit cards are accepted.
• Rates are subject to change without prior notice.
Get best rates and confirm instantly>



.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ..........................................

Studio Suite

Elegantly designed with comfort in mind and equipped with: -
• Individually controlled air- conditioner
• Television with In – House movies and Satellite channel (ASTRO)
• Tea and coffee making facilities
• Hair dryer
• Mini Bar
• IDD Services

-- SINGLE/DOUBLE OCCUPANCY
Studio Suite RM 380.00
Extra Bed RM 40.00
• All rates are subject to 10% service charge plus 5% government tax.
• No charges for children below 12 years of age sharing room with parents.
• Hotel cannot guarantee room availability before 3.00 pm.
• Check — out time is at 12.00 noon
• Reservation will be automatically released after 12.00 noon unless guaranteed by credit card or cash deposit.
• Major credit cards are accepted.
• Rates are subject to change without prior notice.
Get best rates and confirm instantly>



.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ..........................................

Deluxe Suite

Elegantly designed with comfort in mind and equipped with: -
• Individually controlled air- conditioner
• Television with In – House movies and Satellite channel (ASTRO)
• Tea and coffee making facilities
• Hair dryer
• Mini Bar
• IDD Services

-- SINGLE/DOUBLE OCCUPANCY
Deluxe Suite RM 480.00
Extra Bed RM 40.00
• All rates are subject to 10% service charge plus 5% government tax.
• No charges for children below 12 years of age sharing room with parents.
• Hotel cannot guarantee room availability before 3.00 pm.
• Check — out time is at 12.00 noon
• Reservation will be automatically released after 12.00 noon unless guaranteed by credit card or cash deposit.
• Major credit cards are accepted.
• Rates are subject to change without prior notice.
Get best rates and confirm instantly>



.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ..........................................

Family Suite

Elegantly designed with comfort in mind and equipped with: -
• Individually controlled air- conditioner
• Television with In – House movies and Satellite channel (ASTRO)
• Tea and coffee making facilities
• Hair dryer
• Mini Bar
• IDD Services

- SINGLE/DOUBLE OCCUPANCY
Family Suite RM 600.00
Extra Bed RM 40.00
• All rates are subject to 10% service charge plus 5% government tax.
• No charges for children below 12 years of age sharing room with parents.
• Hotel cannot guarantee room availability before 3.00 pm.
• Check — out time is at 12.00 noon
• Reservation will be automatically released after 12.00 noon unless guaranteed by credit card or cash deposit.
• Major credit cards are accepted.
• Rates are subject to change without prior notice.

yg ni dr selesa beach resort lak



perghhhh...harga bilik dia yang buat aku rasa kurang selesa...pack takda ke akay...#:-S

alonso
19-06-2008, 03:01 PM
tu da ader rate selesa beach tu

mcm ko lak owner hotel tu..sumer rate ko tahu:eek:

RINI ROSES
19-06-2008, 03:03 PM
Promotional Rate (1st Jan 2008 - 31st Dec 2008 )

Room Type
Promotion Rate (RM)


A B C
Gross Nett
Gross Nett
Gross Nett



Premium Tower Seaview
240++ 276.00
280++ 322.00
330++ 379.50

Deluxe Water Chalet
290++ 333.50
340++ 391.00
400++ 460.00

Executive Water Chalet
320++ 368.00
370++ 425.50

440++ 506.00

Premium Water Chalet
400++ 460.00
480++ 552.00
580++ 667.00





Buffet breakfast rate
Adult : RM25++ (RM28.75 nett)
Children : RM12.50++ (RM14.38 nett)
(between 4 to 12)

Rate A = Weekday Rate B = Peak Rate C = Super Peak

yg ni kat legend water chalet


fuh...yang ni ok sikit...:)paid

akay
19-06-2008, 03:03 PM
mcm ko lak owner hotel tu..sumer rate ko tahu:eek:

aku copy paste dr laman web dia je :eek: :eek:

tp yg madam tan nye aku leh dapat diskaun:eek: :eek:

akay
19-06-2008, 03:04 PM
fuh...yang ni ok sikit...:)paid

yg ni da berterabur...ko g cr laman web dia la

RINI ROSES
19-06-2008, 03:07 PM
yg ni da berterabur...ko g cr laman web dia la

alahai sian ko...takpalah nanti aku jengah2 sendiri...
manalah tahu ada yang lagi best dan murah...
save sikit duit aku...

akay
19-06-2008, 03:12 PM
alahai sian ko...takpalah nanti aku jengah2 sendiri...
manalah tahu ada yang lagi best dan murah...
save sikit duit aku...

nak yg murah just call me :)) :))

sokia
19-06-2008, 03:12 PM
sana clear tak???

RINI ROSES
19-06-2008, 03:18 PM
nak yg murah just call me :)) :))

aku nak tanya tempatnya dulu macam mana...
murah tapi tempat buat aku sosak dada...
hilang mood aku nak bercuti kang...:p

RINI ROSES
19-06-2008, 03:19 PM
sana clear tak???

apasal...? ko nak bawak sapa....hehehehe...:D

Zie
19-06-2008, 03:33 PM
yg ni da berterabur...ko g cr laman web dia la

akaymarl nie terrer ajer sumer hotel kt PD...:-?

sokia
19-06-2008, 03:34 PM
apasal...? ko nak bawak sapa....hehehehe...:D


bwk jln mak je:D :D

akay
19-06-2008, 03:36 PM
aku nak tanya tempatnya dulu macam mana...
murah tapi tempat buat aku sosak dada...
hilang mood aku nak bercuti kang...:p

x sesak dada..bilik besar..ader astro..
swimming pool ader..nak cr kedai mkn dlm 5min je drive dr otel..
bukan cam umah tumpangan..ni apartment yg disewakan oleh owner nyer sendri

akay
19-06-2008, 03:37 PM
akaymarl nie terrer ajer sumer hotel kt PD...:-?

dulu2 hobi aku menjelajah hotel2 kat PD tu...

faizal
19-06-2008, 04:12 PM
poning2....

hotel byk sangat...

hotel tepi pantai je la

zasrul1978
19-06-2008, 04:25 PM
dulu2 hobi aku menjelajah hotel2 kat PD tu...

termasuk hotel depan kuil besar tu ke?

huhu scary gile... sapa berani leh masuk. RM 50 je smlm tapi tak tau le mlm tu korang leh tido ke tak?

akay
19-06-2008, 11:10 PM
termasuk hotel depan kuil besar tu ke?

huhu scary gile... sapa berani leh masuk. RM 50 je smlm tapi tak tau le mlm tu korang leh tido ke tak?

hotel depan kuil besar ni kat mane lak :-? :-?

insyiİ
19-06-2008, 11:30 PM
kalo nak bwk anak2 mandi, Tiara Beach Resort best sbb ader taman tema air so nak berendam 1 ari pun bole.. :)cgrock :)cgrock

betul...betul....kalau palm spring, penginapan ok tp jauh lak ngan swimming pool....

ancasa pun ok...ada taman bali....cantik....

insyiİ
19-06-2008, 11:31 PM
termasuk hotel depan kuil besar tu ke?

huhu scary gile... sapa berani leh masuk. RM 50 je smlm tapi tak tau le mlm tu korang leh tido ke tak?

story arr sket...lama tak baca scary story ni....:D

neceolite
20-06-2008, 02:17 AM
story arr sket...lama tak baca scary story ni....:D

Hotel Selat ke ?

faizal
20-06-2008, 09:24 AM
hotel selat?

x de dlm rekod pun

akay
20-06-2008, 09:25 AM
Hotel Selat ke ?

tu port x clear tu :)) :))

dienbiz
20-06-2008, 09:46 AM
Aku pernah berkursus seminggu kat sini;

Ancasa Resort Allsuites (Apartments)
Batu 8 1/2 , Jalan Pantai Teluk Kemang,
71050 Port Dickson,
Negeri Sembilan ,
Malaysia

bagus juga tempat ni, makan pun ok.

http://www.ancasaresort.com/image/facilities6.gif

akay
20-06-2008, 09:51 AM
Aku pernah berkursus seminggu kat sini;

Ancasa Resort Allsuites (Apartments)
Batu 8 1/2 , Jalan Pantai Teluk Kemang,
71050 Port Dickson,
Negeri Sembilan ,
Malaysia

bagus juga tempat ni, makan pun ok.

http://www.ancasaresort.com/image/facilities6.gif

hotel ni betul kat tepi jalan pantai batu 8...

kalu g lepak kat apartment seri bulan yg masuk dlm skit lg tu pon best gak

faizal
20-06-2008, 11:20 AM
artmt seri buln bape 1 mlm?

akay
20-06-2008, 11:22 AM
artmt seri buln bape 1 mlm?

semalam brape da lupa la..

dulu amik trus sebulan dlm rm2k

RINI ROSES
20-06-2008, 01:46 PM
hujung taun ni confirm aku p PD...

eLLYaNa
20-06-2008, 01:47 PM
aku nk g pd ujung bln ni
tapi tataw nk lepak mana

eLLYaNa
20-06-2008, 01:48 PM
nk buat ala2 kusyairi dlm rancangan destinasi budget tu sbb budget pn kureng ni
hahahahaha

alonso
20-06-2008, 02:06 PM
nk buat ala2 kusyairi dlm rancangan destinasi budget tu sbb budget pn kureng ni
hahahahaha

wah,ayunya ko elly...:))

rizzmerr76
20-06-2008, 02:08 PM
aku, last 2week pegi glory BR...ok per...ramai tu....nak paking pun susah...last year ada g resort TNb punya...pun besh gak..seblah gouman tu....tapi aku tgk marina PD tu lengang jer..takde org..pastu cam usang jerr..ada antu kerr.....
mlm minggu tu ingat nak singgah pasar malam tepi laut tu..org kata macam2 ada...tak sempat plak..penat sgt...saper yg expert kat sana..listkan la kedai makan yg sedap..takut salah pilih nanti tak sedap la pulok...

alonso
20-06-2008, 02:09 PM
aku nk g pd ujung bln ni
tapi tataw nk lepak mana

ko berkhemah jela kat tepi pantai tu,
bole tgk penyu bertelor..:eek: :eek: :eek:

donat88
20-06-2008, 02:25 PM
Boleh diskaun hingga 50% dari harga asal...ada penthouse (3 bilik) & apartment 2bilik..lokasi...sebelah pantai

http://i278.photobucket.com/albums/kk101/donat88_photo/mygsari3.jpg

surfer957
20-06-2008, 02:32 PM
Marina Beach tu memang camtu... Ada yg kata servis tak bagus, boring dan ada yg cakap ada HANTU.

Kedai makan yg ok dan popular kat pd aku rasa restoran2 tomyam, kedai mamak, kedai seafood ....

surfer957
20-06-2008, 02:34 PM
Fuiyooo ... Ellyana ... tu gambo ko ke?:o Itulah avatar yg aku cari.:)cgrock Menyesal aku mintak avatar nude haritu:p, baik aku mintak gambo ko. :D

alonso
20-06-2008, 02:36 PM
Fuiyooo ... Ellyana ... tu gambo ko ke?:o Itulah avatar yg aku cari.:)cgrock Menyesal aku mintak avatar nude haritu:p, baik aku mintak gambo ko. :D

yer,tu mmg gambar dia..aku pernah jumpa dia kat KL..:D

akay
20-06-2008, 02:38 PM
Marina Beach tu memang camtu... Ada yg kata servis tak bagus, boring dan ada yg cakap ada HANTU.

Kedai makan yg ok dan popular kat pd aku rasa restoran2 tomyam, kedai mamak, kedai seafood ....

yg ni paling murah....

akay
20-06-2008, 02:39 PM
nk buat ala2 kusyairi dlm rancangan destinasi budget tu sbb budget pn kureng ni
hahahahaha

kalu stakat bilik utk tido je aku leh tlg deal ngan madam tan..

rm70 semalam amacam ok x...

akay
20-06-2008, 02:40 PM
aku, last 2week pegi glory BR...ok per...ramai tu....nak paking pun susah...last year ada g resort TNb punya...pun besh gak..seblah gouman tu....tapi aku tgk marina PD tu lengang jer..takde org..pastu cam usang jerr..ada antu kerr.....
mlm minggu tu ingat nak singgah pasar malam tepi laut tu..org kata macam2 ada...tak sempat plak..penat sgt...saper yg expert kat sana..listkan la kedai makan yg sedap..takut salah pilih nanti tak sedap la pulok...

pasar mlm kat batu 4 sebelah petronas tu kan...

mmg meriah pasar mlm tu..

tiap2 mlm mggu...

kedai mkn xbyk yg sedap2 kat PD..

ade kedai seafood tp kedai cina...

mmg ramai melayu mkn situ..not bad gak..area batu 8

alonso
20-06-2008, 02:40 PM
kalu stakat bilik utk tido je aku leh tlg deal ngan madam tan..

rm70 semalam amacam ok x...

katil dia saiz queen tak?:eek:

akay
20-06-2008, 02:41 PM
katil dia saiz queen tak?:eek:

mmg queen nyer saiz r..

stakat elly yg tdo mmg besar lg space yg ader :eek: :eek:

rizzmerr76
20-06-2008, 04:44 PM
masa kat pd ari tu aku makan kat kedai tomyam jom makan seblah tokong yg lepas marina pd tuu..sedap gak..harga pun orait..ada ikan bakar sumer..ada yg kata songkla tomyam tu sedap tapi cariktak jumpa..dah abih makan ru jumpa..dekat ngan teluk kemang lepas balai polis sana

akay
20-06-2008, 04:46 PM
masa kat pd ari tu aku makan kat kedai tomyam jom makan seblah tokong yg lepas marina pd tuu..sedap gak..harga pun orait..ada ikan bakar sumer..ada yg kata songkla tomyam tu sedap tapi cariktak jumpa..dah abih makan ru jumpa..dekat ngan teluk kemang lepas balai polis sana

kedai tu lepas roundabout kuar dr hiway kan....

eLLYaNa
20-06-2008, 04:48 PM
akay, aku nk carik area dekat ngan pantai
ko leh tlg aku x?
drafkan aturcara program,utk 2 hr 1 mlm
termasuk cadangkan hotel mana yg ok,tpt mkn mana yg senang cr dan sedap

eLLYaNa
20-06-2008, 04:48 PM
Fuiyooo ... Ellyana ... tu gambo ko ke?:o Itulah avatar yg aku cari.:)cgrock Menyesal aku mintak avatar nude haritu:p, baik aku mintak gambo ko. :D

hampeh tul budak ni :)) :)) :))

rizzmerr76
20-06-2008, 04:53 PM
kedai tu lepas roundabout kuar dr hiway kan....

ha'ah..betul la tu....puas ati la makan situ...kalau glory weekend yg tak beshnya pool kotor sbb ramai tul yg terjun...tapi situ jer yg murah dan hapening skit..

akay
20-06-2008, 04:54 PM
akay, aku nk carik area dekat ngan pantai
ko leh tlg aku x?
drafkan aturcara program,utk 2 hr 1 mlm
termasuk cadangkan hotel mana yg ok,tpt mkn mana yg senang cr dan sedap

kalu nak senang g bayu beach je...
pantai dia xramai org..
xjauh dr situ ader area gerai mkn majlis perbandaran PD...
kalu ko g mlm mgg dekat ngan pasar malam je...
kalu nak bwk anak2 ko mandi manda sume senang..banana ride n jet ski pon ade situ...
karaoke room leh booking...
swimming pool pon ader

eLLYaNa
20-06-2008, 04:55 PM
kalu nak senang g bayu beach je...
pantai dia xramai org..
xjauh dr situ ader area gerai mkn majlis perbandaran PD...
kalu ko g mlm mgg dekat ngan pasar malam je...
kalu nak bwk anak2 ko mandi manda sume senang..banana ride n jet ski pon ade situ...
karaoke room leh booking...
swimming pool pon ader

anak2 buah aku kecik2 lg la
takut gak nk bawak mandi pantai
sape nk jaga diorg?
pasal aku pn nk mandi sama:))

akay
20-06-2008, 04:58 PM
anak2 buah aku kecik2 lg la
takut gak nk bawak mandi pantai
sape nk jaga diorg?
pasal aku pn nk mandi sama:))

pantai kat bayu tu sesuai bwk budak2 coz x crowded ko pon senang nak monitor...
kalu ko nak mandi aku jaga ko je la:eek: :eek:
ko amik apartment 3 bilik dia besar..
leh masak2

alonso
20-06-2008, 04:58 PM
anak2 buah aku kecik2 lg la
takut gak nk bawak mandi pantai
sape nk jaga diorg?
pasal aku pn nk mandi sama:))

ko mainlah banana yg kena tarik bot kat laut tu..:eek: :eek:

akay
20-06-2008, 05:00 PM
ko mainlah banana yg kena tarik bot kat laut tu..:eek: :eek:

aku da propose td :eek:
last2 bila nak sampai kat pantai drebar bot tu terbalik kan banana tu :eek: :eek:

alonso
20-06-2008, 05:01 PM
aku da propose td :eek:
last2 bila nak sampai kat pantai drebar bot tu terbalik kan banana tu :eek: :eek:

kalo naik dgn awek yg best tu...:eek: :eek: :eek:

eLLYaNa
20-06-2008, 05:01 PM
pantai kat bayu tu sesuai bwk budak2 coz x crowded ko pon senang nak monitor...
kalu ko nak mandi aku jaga ko je la:eek: :eek:
ko amik apartment 3 bilik dia besar..
leh masak2

bayu ni belah mana ek?
tlg tgkkan rate apartment die bape?
tq

rizzmerr76
20-06-2008, 05:02 PM
anak2 buah aku kecik2 lg la
takut gak nk bawak mandi pantai
sape nk jaga diorg?
pasal aku pn nk mandi sama:))

tu namanya ko yg lebihhh dari anak buah ko :eek: :eek:

eboss
20-06-2008, 05:02 PM
kalo nak bwk anak2 mandi, Tiara Beach Resort best sbb ader taman tema air so nak berendam 1 ari pun bole.. :)cgrock :)cgrock

tiara beach nie anak2 saya pun dah bosan dah. rasanya dah nak masuk 20 kali pi sana. yang bertentang dengan tiara tu jangan pi. boring giler. nak pi mandi pun kena bawa kereta.

:eek: :eek: :eek: :eek:

akay
20-06-2008, 05:03 PM
bayu ni belah mana ek?
tlg tgkkan rate apartment die bape?
tq

dekat ngan batu 4...
area kem askar tu..
rate dia aku da lupa nati aku check..
last aku g tahun 2002

akay
20-06-2008, 05:03 PM
tiara beach nie anak2 saya pun dah bosan dah. rasanya dah nak masuk 20 kali pi sana. yang bertentang dengan tiara tu jangan pi. boring giler. nak pi mandi pun kena bawa kereta.

:eek: :eek: :eek: :eek:

tu tmpat org2 g main golf je boss

eLLYaNa
20-06-2008, 05:05 PM
dekat ngan batu 4...
area kem askar tu..
rate dia aku da lupa nati aku check..
last aku g tahun 2002

ntah2 aku penah dok:))
asal kursus je asyik melaka ngan pd
sampai aku da x ingat nama2 hotel yg aku dok:))

rizzmerr76
20-06-2008, 05:06 PM
kat mana port kete rosak memalam kat pd.....:eek:

p/s:mesti alonco tengah riki..:p

akay
20-06-2008, 05:06 PM
ntah2 aku penah dok:))
asal kursus je asyik melaka ngan pd
sampai aku da x ingat nama2 hotel yg aku dok:))

skrang ni byk yg gomen g tiara je

akay
20-06-2008, 05:07 PM
kat mana port kete rosak memalam kat pd.....:eek:

p/s:mesti alonco tengah riki..:p

ader bro...
kat area camping site xjauh dr otel u dok tu..
depan skit ader satu lorong ngam2 masuk kete sebijik je..

eLLYaNa
20-06-2008, 05:08 PM
aku penah camping ramai2 kat 1 tpt
dekat ngan kem plkn
syok sbb x ramai sgt org
x jauh dr camping site tu

alonso
20-06-2008, 05:09 PM
kat mana port kete rosak memalam kat pd.....:eek:

p/s:mesti alonco tengah riki..:p

hampagas...:eek: :eek: :eek:

akay
20-06-2008, 05:10 PM
aku penah camping ramai2 kat 1 tpt
dekat ngan kem plkn
syok sbb x ramai sgt org
x jauh dr camping site tu

ni ko mesti camping kat area blue lagoon ni..
sini port keta rosak gak ni

rizzmerr76
20-06-2008, 05:12 PM
ader bro...
kat area camping site xjauh dr otel u dok tu..
depan skit ader satu lorong ngam2 masuk kete sebijik je..

apalagi alonco....menarik port tu...layan scoot ngan hazel pun bleh kot...:eek: :eek: :eek:

rizzmerr76
20-06-2008, 05:13 PM
hampagas...:eek: :eek: :eek:

jgn salahkan aku lak alonco..dah tu status definisi yg kau tetapkan dlm CG :eek: :eek: :p

akay
20-06-2008, 05:23 PM
jgn salahkan aku lak alonco..dah tu status definisi yg kau tetapkan dlm CG :eek: :eek: :p

manja je bunyi dia :eek: :eek:

surfer957
20-06-2008, 10:04 PM
hahahaha ... ALONSO dah tukar nama jadi ALONCO:)):)):)) :eek: Alonso kena buli lagi ... kesian, huhuhuh...:D

matttiya88
20-06-2008, 10:08 PM
baru je bercadang nk g pd minggu nih...

surfer957
21-06-2008, 03:38 PM
:):).......................

faizal
23-06-2008, 08:44 AM
ade cadangan otel lain x?

atlia
21-07-2008, 02:03 PM
suka gi PD ni tapi betoi ler lupa nama2 hotel yang dipegi.. aku janji tido hotel jer nama tak ingat kecuali Guoman tu sebab buat family day kat sana lepas tu tempat dia macam privacy sikit sebab tu ingat..
ada gak sewa macam rumah.. boleh masak222 gitu tapi jauh sikit dari pantai belakang apartment Tenaga kot!!! boleh lah masa budget ciput22 tapi nak gi ramai12222...

reeez80
26-07-2008, 12:00 PM
ada hotel baru aku tido bulan lepas... avillion admiral cove... memang best giler.... sebelah hitel ada marina... dia dekat ngan area marina resort... bilik memang gempak giler... sesuai la sapa nak honeymoon... aku g hari tu pasal ada hal keje.... rate semalam kalau tak silap aku rm215...

SOUL86F
26-07-2008, 01:11 PM
ada hotel baru aku tido bulan lepas... avillion admiral cove... memang best giler.... sebelah hitel ada marina... dia dekat ngan area marina resort... bilik memang gempak giler... sesuai la sapa nak honeymoon... aku g hari tu pasal ada hal keje.... rate semalam kalau tak silap aku rm215...

perghhh duit getah aku ntk seminggu daaa...:)) :))

susah2je
26-07-2008, 01:15 PM
Bukan tiara je la ... semua hotel kakitangan kerajan dapat diskaun..

betullah dan hotel yg government servant selalu wat function mesti dapat pengesahan sijil halal jakim dan pastinya takde **** hotel tu:))

mdshamz
26-07-2008, 02:45 PM
Dok kat Avillion PD 3D2N..amik package.

Nie Website dia
http://www.avillion.com.my/

Dan nie package dia (amik Premium Water Chalet)Betul2 ngadap laut..No obstruction.
http://www.avillion.com.my/package_t&c2.asp

Dan Gambornyeeee.
http://i300.photobucket.com/albums/nn39/mdshamz/PortDicksonAvilion335.jpg
http://i300.photobucket.com/albums/nn39/mdshamz/PortDicksonAvilion306.jpg
http://i300.photobucket.com/albums/nn39/mdshamz/PortDicksonAvilion296.jpg
http://i300.photobucket.com/albums/nn39/mdshamz/PortDicksonAvilion290.jpg
http://i300.photobucket.com/albums/nn39/mdshamz/PortDicksonAvilion285.jpg
http://i300.photobucket.com/albums/nn39/mdshamz/PortDicksonAvilion283.jpg
http://i300.photobucket.com/albums/nn39/mdshamz/PortDicksonAvilion274.jpg
http://i300.photobucket.com/albums/nn39/mdshamz/PortDicksonAvilion260.jpg
http://i300.photobucket.com/albums/nn39/mdshamz/PortDicksonAvilion255.jpg
http://i300.photobucket.com/albums/nn39/mdshamz/PortDicksonAvilion254.jpg


Ahkir kata...mmg best,berhoneymoon lagi best..sambil dibuai ombak malam :D

p;s..dlm package tu kata bg wine...tapi nanti dia kasi Sparkling Grape Juice for Muslim

reeez80
27-07-2008, 03:29 AM
nie avilion bro... yang aku maksud kan avillion admiral cove... tempat dia betul2 sebelah marina... kapal parking kat area situ...

mdshamz
27-07-2008, 02:57 PM
nie avilion bro... yang aku maksud kan avillion admiral cove... tempat dia betul2 sebelah marina... kapal parking kat area situ...

yeaa..saya tau tu, nie saja nak share ngan korang masa saya lepak sana. :) Yang Bro ckapa tu yg nie http://www.avillion.com/marinaview/home.asp..kan?

Yg Admiral Cove nie pon nak try gak..bulan depan tgk camne.

reeez80
27-07-2008, 11:49 PM
yeaa..saya tau tu, nie saja nak share ngan korang masa saya lepak sana. :) Yang Bro ckapa tu yg nie http://www.avillion.com/marinaview/home.asp..kan?

Yg Admiral Cove nie pon nak try gak..bulan depan tgk camne.

try jangan tak try... tapi memang best laaa.... aman jap kepala otak aku...

BizClub
28-07-2008, 01:02 AM
lawa gak naa...rasa cam nk pi bercuti ja ni...

reeez80
28-07-2008, 01:29 AM
lawa gak naa...rasa cam nk pi bercuti ja ni...

cuti sekolah bulan depan kita g cuti ramai2....ahaks...

WMComm
28-07-2008, 01:43 AM
ingat PD ingat Hotel Selat.g masa 2002 x silap aku.rm90.katil queen.g 10 org.tdo main mcm kelawar,kaki melekap kat dinding. :eek: :)) :eek:

reeez80
30-07-2008, 05:08 PM
ingat PD ingat Hotel Selat.g masa 2002 x silap aku.rm90.katil queen.g 10 org.tdo main mcm kelawar,kaki melekap kat dinding. :eek: :)) :eek:
tapi ramai member suggest tiara beach resort... best ke??

akay
30-07-2008, 05:10 PM
last dok kat avillion taun 1999 dulu..
mmg best je dok yg atas laut tu

sham_agent
31-07-2008, 01:21 AM
http://www.plazacentre.net/cgi-php/forumphp/index.php/topic,9439.0.html

little_lily
06-08-2008, 07:36 PM
hey, i hv a question
if a holiday package says that it will take us to tour upon arrival from the airport
does that mean it doesnt matter what time do arrive?

Alva_83
26-08-2008, 12:25 PM
kekawan.

kongsi-kongsi jln-jln cari makan...

ade kekawan boleh bagi pendapat hotel mana di pd yg menarik...

aku asal org PD. skang dok kl...dah 16 tahun meninggalkan pd.

tp aku ingat hotel2 yg ade di Pd best duduk ialah,

regency(selesa beach resort,),corus,ilham,marina,tanjung tuan,rumah tumpangan tnb:D , and korang cr je ler kat area bt4 sampai teluk kemang tu bercambah yg baru2 hotel dah naik,ade yg renovation,....:D :D :D

Fara.Avillion
11-06-2010, 10:11 PM
Sesiap yang nak try Avillion Resort Water Chalet dan Avillion Admiral Cove, please contact Fara 019-6647056 atau email fara.avillion@yahoo.com.

Pakej murah dan berbaloi......siapa belum pernah pegi sebab harga mahal...contact je saya. Nanti saya explain the details.

abang mamak
18-06-2010, 11:35 AM
Biar orang pd jawab -

Glory Beach Resort - BERHANTU :))
Bayu Beach Resort - BERHANTU :))
Corus Paradise Resort - BERHANTU :))



boleh sesiape kasi rate per nite untuk sabtu ni(19/6/2010) untuk setiap resort yg tersenarai ni x?

kopirait
18-06-2010, 12:56 PM
mane de antu..
korang nak pegi pd bukak niat biar betol..
kalau stakat nak tengok antu kat umah pon bole..
korang main jela SPIRIT OF THE COIN tu jap lg kuar ar mak bapak antu..hehe

asrolsani
29-06-2010, 10:32 PM
aku ada unit apartment 2 bilik kat tiara beach resort nak kasi sewa
boleh call/sms 019-622 0321 utk book...

rate:
- RM200/mlm weekdays (check-in ahad~khamis)
- RM250/mlm utk weekend (check-in jumaat or sabtu)
- RM300/mlm utk cuti sekolah (flat rate)

ada offer duduk 2mlm dapat 1 mlm free (kecuali weekend & cuti sekolah)

threat utk ni http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=6766802

tq

algu
27-11-2010, 11:41 AM
http://tiarabeachresortpd.blogspot.com

Room for rent at Tiara Beach Resort.

studio apartment - pool view.

Weekday rm130.
weekend/public/school holiday rm160. Call Shah 0179391161

Call

pokyo
01-12-2010, 11:49 AM
Sesiap yang nak try Avillion Resort Water Chalet dan Avillion Admiral Cove, please contact Fara 019-6647056 atau email fara.avillion@yahoo.com.

Pakej murah dan berbaloi......siapa belum pernah pegi sebab harga mahal...contact je saya. Nanti saya explain the details.

fara keja dgn avillion ke?
ni tempat favourite saya di PD, dah 3 thn berturut2 pegi sini... nanti saya email ok...:D

isz_shinigami
01-12-2010, 12:36 PM
Sesiap yang nak try Avillion Resort Water Chalet dan Avillion Admiral Cove, please contact Fara 019-6647056 atau email fara.avillion@yahoo.com.

Pakej murah dan berbaloi......siapa belum pernah pegi sebab harga mahal...contact je saya. Nanti saya explain the details.

aa...avilion ok gk...baru nk cte hal avilion..ni fara da promote..hehe...opis aku wat opis trip ke pd...(kedekut nye opis ade ke opis trip ke pd)...duk avilion...syok jgk la..aku ske bilik air die..:">:">:"> hihi..rs cm xnk kuo plak..hahahah :)):)):)):))