PDA

View Full Version : Amway (Malaysia) Sdn Bhd (22062-P) (AJL93010) - www.amway2u.com


Pages : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9

mrpezzal
31-12-2007, 07:27 PM
Assalamualikum
kepada semua forumer/kawan-kawan
di sini saya ingin mengajak kawan-kawan semua
untuk sama-sama kita membina sebuah perniagaan ya ng cukup hebat di dalam AMWAY.

AMWAY adalah company MLM Pertama di Malaysia.

AMWAY ditubuhkan pada tahun 1959 ADA Michigan.
dan di Malaysia AMWAY Malaysia ditubuhkan pada 1976 oleh Dr. Brice Douglas dari Australia.

Kalau di tengok sejarah AMWAY di Malaysia, dah terlalu ramai orang yang berjaya.

Dan kebanyakan mereka adalah CINA

Dan sekrang ini individu yang tertinggi skali ialah seorang cina dari Perak yang asalnya adalah penjual DURIAN.

Dan sini saya ingin mengajak kawan-kawan yang SERIOUS untuk membaiki mutu hidup. Untuk bergerak bersama.

Kami dari kumpulan orang-orang Melayu ingin membuka peluang kapada anda semua untuk meningkatkan perdapatan dan meningkatkan ramainya orang MELAYU dalam AMWAY.

Dan sesiapa yang berminat untuk melihat menggunakan barangan AMWAY atau melihat demo product AMWAY
boleh menghubungi saya ... saya percaya anda akan terkejut dengan demo itu nanti, seperti mana PERTAMA kali saya melihatnya. Tiada sebarang kos dikenakan kepada anda..

Barang-barang AMWAY terbagi kepada 2 (DUA):

1. PRODUCT yang dikeluarkan oleh AMWAY Sendiri : dan barang-barang ini diberi "JAMINAN KEPUASAN atau WANG AKAN DIKEMBALIKAN".

2. PRODUCT yang dikeluarkan oleh beberapa syarikat ternama di Malaysia yang menpunyai warranty seperti SHARP, CROCODILE dan dll.


Dan barang-barang AMWAY adalah bertaraf LIMA (5) Bintang :

1. Kualiti
2.Pati
3.Mesra Alam
4. Pelbagai Guna
5.Jaminan Kepuasan dan Wang Dikembalikan

mrpezzal
31-12-2007, 08:44 PM
Saya terkejut melihat produk-produk yang berada di Pasaran kita... terlalu banyak produk yang menipu pengguna.

Contohnya sabun basuh.

semasa demo hari tu .. saya dapat melihat dengan jelas bahawa sabun
basuh yang berada di pasaran ni terdapat banyak benda2 "bukan sabun" di dalam sabun basuh tersebut... jadi sabun yang kita beli itu separuh adalah sabun (pencuci) dan separuh lagi adalah bahan-bahan pemberat.


terlalu ramai CINA yang berjaya dalam AMWAY nie... tidak tahu kenapa??? ...
kalau di Orang boleh..kenapa TIDAK KITA.. KAUM MELAYU.. pada hal ini bukan syarikat CINA.

herokicap
31-12-2007, 08:53 PM
saya ahli amway.
kakak dan abang saya kawan simon,
hehe.
diaorg dah kaya,
saya je kayap

mrpezzal
31-12-2007, 09:01 PM
saya ahli amway.
kakak dan abang saya kawan simon,
hehe.
diaorg dah kaya,
saya je kayap

kawan simon.. kenapa tak cuba lagi herokicap..?
marilah bersama-sama kami
kumpulan Kak Tini dan Ramly Abu Bakar.. kita sama-sama berusaha.

kalau CINA kampung (Penjual Durian) itu boleh buat.. kenapa tidak kita...
tapi kena kerja keras skit lah...
Mana-mana kerja pun kena kerja kuat.

mrpezzal
31-12-2007, 09:41 PM
lihatlah demo product AMWAY ini. E-spring. Water Treatment

dalam air kita terdapat banyak kekotoran (Najis, Bakteria dan sebagainya)
dan yang paling susah nak mati walaupun dimasak hingga 100 Celsius iaitu bakteria dari najis ****.
dan ianya akan mati jika air di didihkan ketahap yang lebih tinggi.

Bakteria ini lebih senang mati jika digunakan ultraviolet...

IzYGt466_O0

mrpezzal
31-12-2007, 10:00 PM
L.O.C. Multi-Purpose Cleaner presentation

6msvMia8k6o&feature=related

mrpezzal
31-12-2007, 10:03 PM
SA8 SOLUTIONS PreWash presentation

900k5I94alg&feature=related

Mystream Network
31-12-2007, 10:08 PM
Saya terkejut melihat produk-produk yang berada di Pasaran kita... terlalu banyak produk yang menipu pengguna.

Contohnya sabun basuh.

semasa demo hari tu .. saya dapat melihat dengan jelas bahawa sabun
basuh yang berada di pasaran ni terdapat banyak benda2 "bukan sabun" di dalam sabun basuh tersebut... jadi sabun yang kita beli itu separuh adalah sabun (pencuci) dan separuh lagi adalah bahan-bahan pemberat.


terlalu ramai CINA yang berjaya dalam AMWAY nie... tidak tahu kenapa??? ...
kalau di Orang boleh..kenapa TIDAK KITA.. KAUM MELAYU.. pada hal ini bukan syarikat CINA.

sebab diorang yg masuk dulu....

hari2mauduit
31-12-2007, 10:12 PM
sebab diorang yg masuk dulu....

ermmm.. itu bukan persoalannya.. bagi saye PELUANG yang datang tu.. dan dengan USAHA juga REZEKI.. ermmm.. hanya pandangan.. :D :D :D

mrpezzal
31-12-2007, 10:24 PM
sebab diorang yg masuk dulu....


hmmm .. tidak jgk saya rasa..
ramai juga cina yg berjaya ada yg masuk lambat.

dan tidak semestinya yang masuk awal itu akan berjaya.. ianya bergantung pada usaha kita...

Mystream Network
31-12-2007, 10:32 PM
hmmm .. tidak jgk saya rasa..
ramai juga cina yg berjaya ada yg masuk lambat.

dan tidak semestinya yang masuk awal itu akan berjaya.. ianya bergantung pada usaha kita...

betul....tapi dlm mlm, yg terawal ada advantage....lagi satu yg saya tengok, puak ni akan bg peluang kat puak dia dulu sebelum disclose kat org kita.....

itu apa yg saya nampak la....:)

mrpezzal
31-12-2007, 10:54 PM
AMWAY - SA8 Bioquest Demo 1 - Exploding Crystals

gcGcTcsqj4Q&NR=1

mrpezzal
31-12-2007, 10:56 PM
betul....tapi dlm mlm, yg terawal ada advantage....lagi satu yg saya tengok, puak ni akan bg peluang kat puak dia dulu sebelum disclose kat org kita.....

itu apa yg saya nampak la....:)


saya rasa tidak betul jgk...
sbb ada jgk cina yang masuk .. tapi tak dapat pergi lebih tinggi
disebabkan oleh usaha yang kurang.

syaq
01-01-2008, 09:12 PM
Selamat Tahun Baru 2008

Cacharias
01-01-2008, 11:13 PM
saya rasa tidak betul jgk...
sbb ada jgk cina yang masuk .. tapi tak dapat pergi lebih tinggi
disebabkan oleh usaha yang kurang.

Dah lamer ke join Amway ni bro... Aper kelebihan nyer bro dari MLM yg lain macam Cosway atau Hai-O...

mrpezzal
02-01-2008, 01:45 PM
Dah lamer ke join Amway ni bro... Aper kelebihan nyer bro dari MLM yg lain macam Cosway atau Hai-O...

saya baru je join AMWAY nie..
apa yg saya tgk ialah...
barangan mereka adalah bermutu
dan setiap barangan adalah DIJAMIN KEPUASAN PENGGUNAANYA atau WANG akan dikembalikan.

Maknya .. kalau barangan itu rosak/tidak memuaskan hati kita/ maka wang akan dikembalikan.

Untuk berjaya of coz kena kerja kuat.. sama je mcm MLM yang lain2.

wanz_inc
02-01-2008, 02:46 PM
saya baru je join AMWAY nie..
apa yg saya tgk ialah...
barangan mereka adalah bermutu
dan setiap barangan adalah DIJAMIN KEPUASAN PENGGUNAANYA atau WANG akan dikembalikan.

Maknya .. kalau barangan itu rosak/tidak memuaskan hati kita/ maka wang akan dikembalikan.

Untuk berjaya of coz kena kerja kuat.. sama je mcm MLM yang lain2.


yea saya setuju... memang barang amway bagus semua... saya pun pakai jugak... teruskan perjuagan anda di sana....:D

gym_midas
02-01-2008, 09:55 PM
saya baru je join AMWAY nie..
apa yg saya tgk ialah...
barangan mereka adalah bermutu
dan setiap barangan adalah DIJAMIN KEPUASAN PENGGUNAANYA atau WANG akan dikembalikan.

Maknya .. kalau barangan itu rosak/tidak memuaskan hati kita/ maka wang akan dikembalikan.

Untuk berjaya of coz kena kerja kuat.. sama je mcm MLM yang lain2.

nampaknya ko masih guna konsep lama.............jual produk sebanyak mungkin......kenapa tk beralih ke sistem britt...

mrpezzal
02-01-2008, 11:38 PM
nampaknya ko masih guna konsep lama.............jual produk sebanyak mungkin......kenapa tk beralih ke sistem britt...

saya hanya hendak berkongsi ttg barangan AMWAY nie..
sbb ramai dari kita yg tidak suka ambik tahu ttg produk AMWAY nie.
tapi bila dah guna .. ramai yg suka... termasuk saya

barulah kita tahu apa maknanya Barangan Amway yang "MAHAL" dan Juga Brangan di Market yang "MURAH"..

infomer
06-01-2008, 03:05 AM
saya hanya hendak berkongsi ttg barangan AMWAY nie..
sbb ramai dari kita yg tidak suka ambik tahu ttg produk AMWAY nie.
tapi bila dah guna .. ramai yg suka... termasuk saya

barulah kita tahu apa maknanya Barangan Amway yang "MAHAL" dan Juga Brangan di Market yang "MURAH"..


saya juga pakai barangan AMWAY ni
sangat bagus..
wpun orang kata barang mahal.. tapi barangan dia berkualiti

hari tu ada skali saya beli barang.. dan rasa tak puas hati...
terus saya complaint pada AMWAY.. terus AMWAY tukarkan dengan yang baru.

Kekadang tu ada jugak kawan-kawan saya yang dapat duit balik..

Abu nawas
07-01-2008, 12:50 PM
Buat MLM ni kena ambik masa utk berjaya...MLM ni bukan skim cepat kaya so kena ada kesabaan dan kesungguhan, MLM ni mengajar kita menjadi peniaga yg sebenar (setiap bulan kena buat jualan atau beli sendiri), kalo MLM yg tak ada maintain dan bole dpdt bonus saya rasa ini bukan perniagaan, ini permainan...tapi byk yg suka modal sekali untung berkali2 dgn hanya cari org join bukan jual barang..

Amway kukuh kerana ahli diterapkan menjadi usahawan di samping membina networking dan ambil masa 5 tahun (mgkn lebih) ke atas utk nampak hasil, byk org sekarang tak minat sebab nak duit cepat dan kaya cepat tapi asas tak kukuh..lepas tu mula la cari company lain plak

Semoga berjaya bersama Amway!

serene_kpf
07-01-2008, 01:04 PM
yeah, memang,mlm kena ambil masa, tapi amway betul betul baik cuma barangan ada sikit mahal

Abu nawas
07-01-2008, 01:13 PM
yeah, memang,mlm kena ambil masa, tapi amway betul betul baik cuma barangan ada sikit mahal

itu yg byk org tak boleh buat...bersabar dan buat dengan penuh etika sebagai seorg MLMer

MLM sekarang dah merapu...itu yg buat org tak nak dengar MLM...fobia

mrpezzal
13-01-2008, 02:48 PM
Buat MLM ni kena ambik masa utk berjaya...MLM ni bukan skim cepat kaya so kena ada kesabaan dan kesungguhan, MLM ni mengajar kita menjadi peniaga yg sebenar (setiap bulan kena buat jualan atau beli sendiri), kalo MLM yg tak ada maintain dan bole dpdt bonus saya rasa ini bukan perniagaan, ini permainan...tapi byk yg suka modal sekali untung berkali2 dgn hanya cari org join bukan jual barang..

Amway kukuh kerana ahli diterapkan menjadi usahawan di samping membina networking dan ambil masa 5 tahun (mgkn lebih) ke atas utk nampak hasil, byk org sekarang tak minat sebab nak duit cepat dan kaya cepat tapi asas tak kukuh..lepas tu mula la cari company lain plak

Semoga berjaya bersama Amway!


yea.. barang AMWAY ini memang bagus, sebelum ini saya tidak suka ambil tahu ttg barangan AMWAY ini.

Barangan bagus, dan bergantung kepada kita bagaimana untuk memasarkannya. TANPA MODAL tapi perlu effort.. dia mengajar kita bagaimana untuk menjadi seorang perniaga yang betul.. sbb itu ramai orang CINA dalam AMWAY.

Aku banyak kali dah tertipu dengan biz yang boleh memberi pulangan dlm masa yang singkat ni..

So aku skrg nak cuba pulak dalam AMWAY nie... bagi aku produknya adalah SANGAT BAGUS.. walaupun orang kata barang AMWAY MAHAL.. tapi sebenarnya adalah sebaliknya, malah ia lebih menjimatkkan.

Doakan aku berjaya dalam AMWAY ini.

vaquita
13-01-2008, 05:25 PM
AMIN.....

produk amway yg saya suka bedak dia lah.
bau sedap.
wangi sgt.

budak_kampung
13-01-2008, 06:01 PM
betul....tapi dlm mlm, yg terawal ada advantage....lagi satu yg saya tengok, puak ni akan bg peluang kat puak dia dulu sebelum disclose kat org kita.....

itu apa yg saya nampak la....:)

Saya setuju dgn pendapat ni...kalau org Melayu pun dpt peluang ni awal dah tentu akan bagi kat kaum sendiri dulu sebelum bagi pada kaum lain... CUMA bezanya mrk yg benar2 usahakan peluang tu dgn bersungguh2 atau tidak sehingga berjaya.... atau berenti sekerat jalan??!!!...
Kalau dlm AMWAy ada pangkat Crown Ambassador... semua kaum boleh dpt pangkat Crown Ambassador...yg penting usaha beb dan terus pandang ke depan demi masa depan yg cemerlang, gemilang dan terbilang...


Just my 2 cents opinion...

mrpezzal
15-01-2008, 01:33 PM
yea..
mcm mana yea.. org cina2 dalam AMWAY ni boleh berjaya
kalau nak kata berpendidikan tinggi tak lah jugak
sbb di Malaysia ni. yang ada CROWN AMBASADOR tu.. cina jual durian...
mula2 jual amway naik motor je pergi seluruh perak...
kagum aku. tapi dia tetap low profile.. biasalah orang naik dari bawah..
dan beberapa org melayu yang naik disebabkan oleh dia.. mmg dia seorang yang bagus.

moneymaker3000
15-01-2008, 02:31 PM
aku suke gak produk amway ni tapi aku rasa antara sebab utama org melayu tanak aktif dlm amway pasal harga barang dia yg mahal. Contohnye ubat gigi amway tu harga lebih rm10 tapi kat carrefour bole dpt 3 ubat gigi.

Macam e-spring tu mmg bagus sgt, tapi nak tukar filter dia setiap 5000liter, harga cecah rm600, macam bayar insuran n roadtax keter la plak. tu yg org ramai fikir byk kali pasal amway ni

farmasi
17-01-2008, 06:19 AM
sy pun ahli amway cuma skrg beli yg tiada tandingan di luar je
cthnya ubat gigi, LOC, dish drops & produk artistry tapi kalau bab vitamin dah guna shaklee lebih 3 tahun sebab sebagai pharmacist saya tgk nutrilite malaysia tak setanding nutrilite us/global tu yg x fhm bila tanya upline/diamond depa kata kena percaya kat company. ada ke tu jwpnnya?? so bila org shaklee promote brg sy try walau hubby tentang abis2an last2 since last year hubby yg teraju shaklee ni drpd sy tp mcmane pun ari2 gosok gigi dgn Glister

farmasi
17-01-2008, 06:25 AM
AMIN.....

produk amway yg saya suka bedak dia lah.
bau sedap.
wangi sgt.
bedak revell x best ke?:D
tang amwaynya deodorant mmg syok pakai bdn x bau 2-3 hari tapi
menjak tau anti-perspirant tak elok trus tukar brand x yg cuma
deodorant tapi bkn anti-perspirant dan since last mth dah melekat
dgn debac7 :"> kat kedai sy pun dah byk jual :)paid

mrpezzal
20-01-2008, 01:14 PM
Contoh produk amway .. ini ada DIsh Drop
RM 30, wpun mahal berbanding dengan produk biasa
tapi dia amat menjimatkan...
malah 20
kali lebih jimat.


Pencuci Pinggan Mangkuk

(1 Liter /4 Liter)

1 liter
http://www.amway2u.com/amway_images/product/homecare/815300_b.jpg

4 liter
http://www.amway2u.com/amway_images/product/homecare/620500_b.jpg

1. Cecair pencuci pinggan mangkuk antibakteria yang pekat dengan keupayaan menghilangkan gris yang tiada tolok bandingannya.
2. Rumusan yang diuji oleh pakar dermatologi.Mengandungi ajen pelembap seperti alor vera yang lembut pada tangan.
3. Bahan kandungan dibukti secara saintifik membantu menyingkirkan kuman daripada pinggan mangkuk dan span, juga mengawal bau saluran dapur dan pelupusan sampah.
4. BOLEH juga diguna untuk mencuci / merendam buah-buahan dan sayur-sayuran.


KAMI AKAN TUNJUKKAN BAGAIMANA PRODUK INI DAPAT MENJIMATKAN ANDA. IANYA ADALAH 20 KALI LEBIH JIMAT DARI PENCUCI PINGGAN ANDA. DAN IANYA TIDAK MEGANDUNGI BAHAN BERBAHAYA.


Kepuasaan penggunaan adalah dijamin, jika sepanjang penggunaan ini ada berasakan anda mengalami kerosakan, kerugian, penyakit dan sebagainya, sila kembalikan barangan ini pada anda dan kami akan pulangkan wang anda.

moneymaker3000
21-01-2008, 11:41 AM
dish drop ni kalau nak kata 2-3 kali lagi jimat bole la caye..

kalau 20 kali lagi jimat mmg aku tak caye :p

mrpezzal
23-01-2008, 01:59 AM
dish drop ni kalau nak kata 2-3 kali lagi jimat bole la caye..

kalau 20 kali lagi jimat mmg aku tak caye :p

sebenarnya produk AMWAY ini ada cara penggunaan nye..
itu yg saya kata 20 kali tu.
Botol kecik boleh menjimatkan kita dalam 8 - 10 kali (bergantung pada penggunaan. Jadi untuk yang besar lagi menjimatkan.

jadi sesiapa yang banyak membasuh (untuk restorant terutamanya)
ianya amat menjimatkan.


Jadi dengan produk sebagus ini, bagaimana kita nak memasarkannya..??
Rajin atau malas je lah yg menentukannya...(ayat untuk diri sendiri ni..)

moneymaker3000
23-01-2008, 10:14 AM
kalau ada cara penggunaan tu yang nak tau tu, rasenye tak perlu la kene gi dengar talk baru leh tau cara penggunaan, nanti bole dikira nak perangkap bakal customer tu..

pasal LOC tu, aku dah try, ada kualiti tapi nak kata jimat sangat tu takla. Pasal harga dia sendiri dah cover JIMAT tu. Tu pasal Amway team sentiasa ingatkan ahli2 dia supaya bagitau orang ramai pasal barang amway ni jimat, tapi jangan sebut harga lagi. Tapi ramai orang tau produk direct selling harga kene naik 300% dari harga biasa, ini standard harga untuk product direct selling.

pasal ubat gigi tu plak, dah 2 org ajak aku pakai toothpaste amway ni, kononnye pakai hujung berus gigi dah cukup, 1 toothpaste leh tahan 6 bulan. Tapi kat kotak toothpaste tu takde pun kater pakai sket camtu, even gamba kat kotak pun tak tunjuk sket, nampak macam sama byk ngan toothpaste jenama biasa. Then lagi teruk bile aku tengok 2 org yang promote kat aku ni gigi tak elok pun, kuning je...ade ke itu cara nak promote? hehehe

mrpezzal
23-01-2008, 01:20 PM
kalau ada cara penggunaan tu yang nak tau tu, rasenye tak perlu la kene gi dengar talk baru leh tau cara penggunaan, nanti bole dikira nak perangkap bakal customer tu..

pasal LOC tu, aku dah try, ada kualiti tapi nak kata jimat sangat tu takla. Pasal harga dia sendiri dah cover JIMAT tu. Tu pasal Amway team sentiasa ingatkan ahli2 dia supaya bagitau orang ramai pasal barang amway ni jimat, tapi jangan sebut harga lagi. Tapi ramai orang tau produk direct selling harga kene naik 300% dari harga biasa, ini standard harga untuk product direct selling.

pasal ubat gigi tu plak, dah 2 org ajak aku pakai toothpaste amway ni, kononnye pakai hujung berus gigi dah cukup, 1 toothpaste leh tahan 6 bulan. Tapi kat kotak toothpaste tu takde pun kater pakai sket camtu, even gamba kat kotak pun tak tunjuk sket, nampak macam sama byk ngan toothpaste jenama biasa. Then lagi teruk bile aku tengok 2 org yang promote kat aku ni gigi tak elok pun, kuning je...ade ke itu cara nak promote? hehehe

bab gigi kuning tu mmmg tak patut lah...
heeeeee...

tak perlu pergi talk.. kalau nak tahu...
aku tak pulak di surug bagi tahu org untuk bercakap ttg jimat tu...
tapi dari apa yg aku pakai dan dari pengalaman aku lah...

Dzil77
24-01-2008, 07:48 PM
Bole sesapa bagi tau brapa harga Noxxa Breadmaker Oven? Harga ahli & harga bukan ahli brapa?

mrpezzal
25-01-2008, 08:32 AM
Bole sesapa bagi tau brapa harga Noxxa Breadmaker Oven? Harga ahli & harga bukan ahli brapa?

saya dah PM kat awak

Dzil77
25-01-2008, 11:13 AM
thank you bro ..

mrpezzal
09-02-2008, 12:31 AM
Jomlah ramai-ramai.
mengetahui rahsia kejayaan orang cina dalam AMWAY.

mesti ada sesuatu dalam AMWAY yang menyebabkan ramai orang cina dlam business ini.

Orang india pun semakin kuat,dan semakin ramai orang mereka muncul dalam Majalah AMWAY, DIMANA ORANG MELAYU????

Kami dari kumpulan orang melayu tengah berusaha meningkatkan kumpulan kami.. sesiapa yg berminat hendak mengetahui tentang PRODUK dan MARKETING PLAN AMWAY saya boleh tunjukkan.. tiada paksaan untuk masuk atau beli

MasterZen
09-02-2008, 12:51 AM
Aku pernah cuba tahun 99 dulu bwh grup Network 21... takde rejeki aku dgn Amway... huhuhu

mrpezzal
09-02-2008, 01:24 AM
Aku pernah cuba tahun 99 dulu bwh grup Network 21... takde rejeki aku dgn Amway... huhuhu

kenapa tak try lagi...
apa kita try lagi tahun nie..
terlalu ramaiorg cina yang boleh buat
what wrong with our people... weird.??

david01
10-02-2008, 11:28 PM
Jomlah ramai-ramai.
mengetahui rahsia kejayaan orang cina dalam AMWAY.

mesti ada sesuatu dalam AMWAY yang menyebabkan ramai orang cina dlam business ini.

Orang india pun semakin kuat,dan semakin ramai orang mereka muncul dalam Majalah AMWAY, DIMANA ORANG MELAYU????

Kami dari kumpulan orang melayu tengah berusaha meningkatkan kumpulan kami.. sesiapa yg berminat hendak mengetahui tentang PRODUK dan MARKETING PLAN AMWAY saya boleh tunjukkan.. tiada paksaan untuk masuk atau beli


Ade seorg ku di Amway selama 10 tahun, masih DD shje, tapi dia memeng loyal kpd Amway.
Itulah Amway

Slank
25-02-2008, 12:00 AM
nak tanye sape kat sini dah jadi dealer AMWAY ? ada tak barang2 minyak motor jenama ELF dijual ??

khadam01
05-03-2008, 02:16 PM
Kepada semua usahawan yg yakin dgn sistem MLM sebagai sumber menjana pendapatan residual dan hebat:
skrg kita boleh lagi melonjakkan potensi tersebut bersama AMWAY sebuah sykt yg terbukti kukuh, tersebar luas seluruh dunia, rmi dah berjaya dan ramai lagi on the way setiap masa dgn kegigihan dan strategy yg betul.
Produk2 amway berkualiti pada harga yg berpatutan bahkan begitu menjimatkan bagi mereka yg amal ikut kaedah yg disarankan.
Amway, tiada personal sales target,maintenance. tidak susah nak mencapai pv yg tinggi sebab produk2nya dari dapur ke luar rumah, dari hujung rambut ke hujung kaki. anda tukar kedai ke amway, anda akan jimat byk duit belanja bulanan. anda share dgn org lain, anda bantu mereka berjimat dan anda juga berpotensimenjana pendapatan hebat.
Kini kami lonjakkan lagi potensi itu dgn memperkenalkan www.dreamalivenetwork.com/khadam01 bagi membolehkan kita semua berniaga melalui internet marketing dgn potensi mencapai berjuta2 manusia yg pada hari ini sudah mencapai era selesa berurusniaga melalui internet.
apa lagi tunggu...pergi ke websit etersebut dan daftarkan diri..

khadam01
05-03-2008, 02:22 PM
brg elf memang dijual dan bulan ini ada offer bagi ahli yg beli produk elf hingga RM150.00 dpt elf jacket windbreaker free.

nuaeman
07-04-2008, 01:39 PM
Sepanjang bergiat dgn Amway dan menjalankan mengikut system Network 21 saya rasa cukup puas berpuas hati sebab buat kerja berpasukan ni lain dengan buat sendiri-sendiri. Apa yang penting saya dapat buang sikap keakuan dan ada perasaan utk bantu orang lain berjaya. Ini mungkin salah satu sebab ramai orang cina berjaya dengan Amway ni.

Mentor saya dalam bisnes ni pun Cina juga. Respek dengan cara mereka jalankan bisnes. Bukan maksudnya orang kita ni tak bagus tapi banyak sangat orang kita yang ada mentaliti nak cepat kaya tu yang tak boleh buat bisnes2 camni.

skateedge
27-04-2008, 08:14 PM
salam,
aku bace profile2 company MLM dlm malaysia ni, terkejut gak byk company besar2 invest dlm AMWAY malaysia..sape2 bleh share maklumat ni..

shamfariz
08-05-2008, 03:20 PM
kalau korang semua tak nak beli barang yang mahal, join la ecosway...sambil2 buat network...anda boleh berbelanja dengan harga yang berpatutan...stokis pun byk... banyak lagi kelebihan ecosway...

skateedge
15-05-2008, 03:32 PM
kalau korang semua tak nak beli barang yang mahal, join la ecosway...sambil2 buat network...anda boleh berbelanja dengan harga yang berpatutan...stokis pun byk... banyak lagi kelebihan ecosway...

bleh share skit ape kelebihan ecosway ni??
aku skang dok2 cari info multilevel kt m'sia ni..
dok terfikir org ckp amway mahal laa, slow laa itu aa.. tp pelik nape tabung haji, EPF ++ ada few company besar kt malaysia dok invest dlm amway..

p/s: masih mencari peluang...

skateedge
31-05-2008, 06:14 PM
to roseeta,
sy dh join amway ni lepas study2 few MLM company kt malaysia.
sorry tak reply pm. sy bdk baru disini. =)
kalau nak share ape2 bleh jek discuss disini.
thanks

zasrul1978
02-06-2008, 12:09 PM
kalau korang semua tak nak beli barang yang mahal, join la ecosway...sambil2 buat network...anda boleh berbelanja dengan harga yang berpatutan...stokis pun byk... banyak lagi kelebihan ecosway...

huhu...
ni dah kira hijack dah nih...
Professional le sikit bro.. upline e-cosway takde ajar etika pemasaran ke?
:D :D

e-cosway pon mahal jugak.. nak murah beli kat Giant ngan Mydin.:">


dok terfikir org ckp amway mahal laa, slow laa itu aa.. tp pelik nape tabung haji, EPF ++ ada few company besar kt malaysia dok invest dlm amway..

Amway ni jenis Worldwide MLM.
MLM yg pertama dlm dunia kot? rasanya la.. kalau salah tolong betulkan..

skateedge
05-06-2008, 05:15 AM
ok,
thanks bro zasrul1978..
sy dh dpt byk info kenapa byk big company dlm malaysia invest dlm amway(malaysia)..
time to move...

nashaz
09-06-2008, 06:57 PM
kalau join amway untuk beli barang sendiri.. ade untung x eh?

skateedge
10-06-2008, 12:50 AM
kalau join amway untuk beli barang sendiri.. ade untung x eh?

kalau belajar cara kegunaan, faham kepelbagaian guna produk etc, memang ada untung... tp kene belajar dan faham.. kalau tgk harga jek tp tak tau apa kegunaan barang pun masalah jugak..:D

Semua ahli CG dijemput hadir ke EKSPO PRODUK AMWAY.
Pusat Konvensyen Sunway Pyramid
Tarikh : 21 Jun 2008
Masa : 1.ooptg - 8.00mlm
Tarikh : 22Jun 2008
Masa : 9.00pagi - 3.00ptg
* terbuka kepada umum.

So, boleh laa tgk mcm2 barang keluaran amway. Boleh tgk+faham mcm mane ada produk yg dh berusia lebih 30thn dan masih lagi dipercayai hasilnya dan mcm2 lagi. :D

nashaz
10-06-2008, 09:52 AM
kalau belajar cara kegunaan, faham kepelbagaian guna produk etc, memang ada untung... tp kene belajar dan faham.. kalau tgk harga jek tp tak tau apa kegunaan barang pun masalah jugak..:D

Semua ahli CG dijemput hadir ke EKSPO PRODUK AMWAY.
Pusat Konvensyen Sunway Pyramid
Tarikh : 21 Jun 2008
Masa : 1.ooptg - 8.00mlm
Tarikh : 22Jun 2008
Masa : 9.00pagi - 3.00ptg
* terbuka kepada umum.

So, boleh laa tgk mcm2 barang keluaran amway. Boleh tgk+faham mcm mane ada produk yg dh berusia lebih 30thn dan masih lagi dipercayai hasilnya dan mcm2 lagi. :D


sbnarnya sy mmg dah jd ahli amway ni tapi x tau pape pon.blh trgkan x eh? brg pon x pnh beli walaupun sy tau mmg bgs. tu yg start nak guna untuk sendiri2 dahulu sbb student lagi. tlgla beri tunjuk ajar =)

skateedge
10-06-2008, 03:43 PM
sbnarnya sy mmg dah jd ahli amway ni tapi x tau pape pon.blh trgkan x eh? brg pon x pnh beli walaupun sy tau mmg bgs. tu yg start nak guna untuk sendiri2 dahulu sbb student lagi. tlgla beri tunjuk ajar =)

salam,
saudara nak sy terangkan mcm mane? kalau upline dpt tolong lg senang... kat forum just leh share2 pendapat jekk.. :)

nashaz
10-06-2008, 06:48 PM
salam,
saudara nak sy terangkan mcm mane? kalau upline dpt tolong lg senang... kat forum just leh share2 pendapat jekk.. :)

upline sy? hmm sbnarnya sy 'ter'masuk amway ni tanpa tau ape2 pon.. camne nak beli brg pun sy xtau.. camne nak dpt untung lagi la x tau.. hihi... nak tanya kat sapa pun x tau. tu yg dok search kat internet nak tanye ngan sape2 yg tau.... blur la sesangat... blh tlg x?

donnabella
10-06-2008, 06:55 PM
syarikat yang pertama aku join pada tahun 1986. Bagus... tapi waktu tu tak sebulu dengan upline terus aku berhenti. Dulu aku suka allano dan complexion bar.:D :D :D

skateedge
10-06-2008, 08:39 PM
upline sy? hmm sbnarnya sy 'ter'masuk amway ni tanpa tau ape2 pon.. camne nak beli brg pun sy xtau.. camne nak dpt untung lagi la x tau.. hihi... nak tanya kat sapa pun x tau. tu yg dok search kat internet nak tanye ngan sape2 yg tau.... blur la sesangat... blh tlg x?

insyaallah boleh tolong.. kalau dok ipoh boleh laa jumpe.. dulu salu d KL tp skang lepas minyak naik kurang laa skit dpt job di sana..

paling senang utk permulaan bace buku yg ada dlm starter kit.. just belek2 n tgk2.. nak tau profile company mcm mane.. product ape yg dijual etc.. lepas tu baru leh sembang lain..:)

skateedge
10-06-2008, 08:43 PM
syarikat yang pertama aku join pada tahun 1986. Bagus... tapi waktu tu tak sebulu dengan upline terus aku berhenti. Dulu aku suka allano dan complexion bar.:D :D :D

allano n complexion bar masih ada.. harga lain skit dr dulu..:)

nashaz
11-06-2008, 04:26 PM
insyaallah boleh tolong.. kalau dok ipoh boleh laa jumpe.. dulu salu d KL tp skang lepas minyak naik kurang laa skit dpt job di sana..

paling senang utk permulaan bace buku yg ada dlm starter kit.. just belek2 n tgk2.. nak tau profile company mcm mane.. product ape yg dijual etc.. lepas tu baru leh sembang lain..:)
dah belek dah... phm la jgk ckit2... ape eh jadi kalau upline x aktif den downline plak beli brg untuk sendiri2 tanpa cari downline utk downline? mane nak jumpe.. jauh bangat dr ipoh ni...ntah bile nak p sana...

skateedge
11-06-2008, 06:43 PM
dah belek dah... phm la jgk ckit2... ape eh jadi kalau upline x aktif den downline plak beli brg untuk sendiri2 tanpa cari downline utk downline? mane nak jumpe.. jauh bangat dr ipoh ni...ntah bile nak p sana...

kalau upline tak aktif takde ape2 jd kt anda.. amway nye konsep bisness = own business... maknanye kalau hang rajin hang dpt laa benefit dia..bukan upline yg dpt benefit..
guna pakai sendiri pun tak de masalah.. ramai yg sy jumpe hanya join dan pakai sendiri.. yg penting faham mcm mane nak guna barang.. then boleh tau sama ada betui2 jimat/selamat/pelbagaiguna atau sebaliknya.

*btw, hang dr mane???

nashaz
12-06-2008, 12:21 AM
kalau upline tak aktif takde ape2 jd kt anda.. amway nye konsep bisness = own business... maknanye kalau hang rajin hang dpt laa benefit dia..bukan upline yg dpt benefit..
guna pakai sendiri pun tak de masalah.. ramai yg sy jumpe hanya join dan pakai sendiri.. yg penting faham mcm mane nak guna barang.. then boleh tau sama ada betui2 jimat/selamat/pelbagaiguna atau sebaliknya.

*btw, hang dr mane???

skrg ni kat borneo ni ha.. jauh tu.. mane nak turun ipoh or kl wat mase skrang... blhla ni eh gune untuk sendiri... produk dy mmg sy yakin bagus sbb de wat research.. lagipun ade bnyk jenis kan... so sngla kalau utk sendiri n family gitu...

hang plak dr mane?

p/s: skrang tgh wat research amway n dchl.. amway lagi bgs kan?
hoho

AMICO66
12-06-2008, 12:31 AM
allano n complexion bar masih ada.. harga lain skit dr dulu..:)
sedikit info Allano yang pernah aku pakai dulu bila kaki kena ekzoz motor, terus sapu allano... Baguih.. betoi dak. Tolong promosi kot2 dapat diskaunka, rega ahli ka...:D :D :D :D

skateedge
12-06-2008, 03:06 PM
skrg ni kat borneo ni ha.. jauh tu.. mane nak turun ipoh or kl wat mase skrang... blhla ni eh gune untuk sendiri... produk dy mmg sy yakin bagus sbb de wat research.. lagipun ade bnyk jenis kan... so sngla kalau utk sendiri n family gitu...

hang plak dr mane?

p/s: skrang tgh wat research amway n dchl.. amway lagi bgs kan?
hoho

borneo kaa.. tahun lepas salu laa turun KK sabah.. ada job di sana.. skang kt semenanjung jaa.. salu ipoh -KL... ni minyak dh naik tak tau laa mcm mane.. heheheh... produk amway ada mcm2 dr selfcare,homecare +++... so, bagus kalau pakai sendiri..

sy tak boleh nak compare bagus atau tak antara amway dan company yg saudare tulis di atas.. kang ada pihak yg marah pulak... buat research dan nanti saudara akan faham sendiri..:D

skateedge
12-06-2008, 03:14 PM
sedikit info Allano yang pernah aku pakai dulu bila kaki kena ekzoz motor, terus sapu allano... Baguih.. betoi dak. Tolong promosi kot2 dapat diskaunka, rega ahli ka...:D :D :D :D

hehehe.. allano lotion memang baguih...join ahli jek laa.. pakai utk diri sendiri.. takde masalah.. bukannye rugi pun... ramai yg jd ahli cuma pakai utk diri sendiri.. :D

jd ahli cuma rm85.. siap ada percubaan 365hari.. kalau dlm mase tu rase malas nak buat boleh hantar balik starter kit n boleh dpt balik rm85 tu.. (kene pulangkan starter kit kepada org yg taja anda dan dia akan pulangkan starter kit ke warehouse2 amway)

nashaz
12-06-2008, 03:41 PM
borneo kaa.. tahun lepas salu laa turun KK sabah.. ada job di sana.. skang kt semenanjung jaa.. salu ipoh -KL... ni minyak dh naik tak tau laa mcm mane.. heheheh... produk amway ada mcm2 dr selfcare,homecare +++... so, bagus kalau pakai sendiri..

sy tak boleh nak compare bagus atau tak antara amway dan company yg saudare tulis di atas.. kang ada pihak yg marah pulak... buat research dan nanti saudara akan faham sendiri..:D


hehe awk plak camne? brape lame dah dlm amway?

skateedge
12-06-2008, 05:33 PM
hehe awk plak camne? brape lame dah dlm amway?
kalau ikot sejarah memang dr kecik dh kenal amway ni.. parents memang agent tp dulu warehouse amway jauh.. dok kg laa katakan.. takde online order + delivery mcm skang ni...

sy baru join balik amway thn lepas.. time mude2 biasa laa asyik nampak $$$ jekk... dok buat MLM lain.. last2 ada yg product menyebabkan client sy masuk hospital 2 minggu pada thn 1999(sy stop jd agent), masuk MLM lain pulak, udah makin lama $$$ memang laa dpt tp bila study balik memang guna system pyramid... stop jugak..

masuk amway ni pun sebab nak jaga hati kawan... last2 bila study2 balik... bagus jugak sebab bila cakap business musti ada transection jual beli barang.. bila sy buat sales lebih sy dpt $$$ tinggi.. bukan upline sy..lagi satu, amway ada brg sendiri,kilang sendiri etc... lg pun supplement nutrilite byk permintaan..so, layan jek laa... :D

nashaz
13-06-2008, 11:36 AM
kalau ikot sejarah memang dr kecik dh kenal amway ni.. parents memang agent tp dulu warehouse amway jauh.. dok kg laa katakan.. takde online order + delivery mcm skang ni...

sy baru join balik amway thn lepas.. time mude2 biasa laa asyik nampak $$$ jekk... dok buat MLM lain.. last2 ada yg product menyebabkan client sy masuk hospital 2 minggu pada thn 1999(sy stop jd agent), masuk MLM lain pulak, udah makin lama $$$ memang laa dpt tp bila study balik memang guna system pyramid... stop jugak..

masuk amway ni pun sebab nak jaga hati kawan... last2 bila study2 balik... bagus jugak sebab bila cakap business musti ada transection jual beli barang.. bila sy buat sales lebih sy dpt $$$ tinggi.. bukan upline sy..lagi satu, amway ada brg sendiri,kilang sendiri etc... lg pun supplement nutrilite byk permintaan..so, layan jek laa... :D

sy setuju ayat yg last tu. hehe.. tapi ni awk buat part time je kan?

skateedge
13-06-2008, 04:43 PM
sy setuju ayat yg last tu. hehe.. tapi ni awk buat part time je kan?

start bulan march dah fulltime + ada partime job lain...
byk benda sy nk belajar... resign keje setelah 4 thn keje d sebuah kilang... :D
tak kawin lagik boleh laa cube2...lagi pun hari2 leh lepaks sini :)cgrock :)cgrock

nazwa69.net
13-06-2008, 04:56 PM
huhu.. amyway... satu2 mlm genuine yang bertahan... aku suka MLM camni yang tak memburu kepala utk fast track.. walau lambat tapi selamat jenis MLM camni... siap masuk board BSKL lagi... saingan terdekat antaranya ELKEN...

nashaz
13-06-2008, 06:01 PM
start bulan march dah fulltime + ada partime job lain...
byk benda sy nk belajar... resign keje setelah 4 thn keje d sebuah kilang... :D
tak kawin lagik boleh laa cube2...lagi pun hari2 leh lepaks sini :)cgrock :)cgrock

haha sempat lagi prmote.. ni mesti mmg aktif dlm amway ni.. camne eh proses nak beli brg?

skateedge
13-06-2008, 06:09 PM
haha sempat lagi prmote.. ni mesti mmg aktif dlm amway ni.. camne eh proses nak beli brg?

promote ape bro? hahahaha...:))
no ADA masih aktifkan? (no ADA = no ahli)
g surf www.amway2u.com (pilih negara etc)
masukkan no ID (ADA) dan password.. seterusnya try surf2 dulu info yg ada dlm tu.. bleh laa belajar skit2...
nak tanye bro nashaz join bila?

nashaz
13-06-2008, 06:51 PM
promote ape bro? hahahaha...:))
no ADA masih aktifkan? (no ADA = no ahli)
g surf www.amway2u.com (pilih negara etc)
masukkan no ID (ADA) dan password.. seterusnya try surf2 dulu info yg ada dlm tu.. bleh laa belajar skit2...
nak tanye bro nashaz join bila?

last year bulan nov kalau x silap..
hehe
sy bukak bro.. sy sis.
hahahahah
dah surf dah
nampak sgt sy ni ahli tangkap muat
pasal ape? pasal mane gudang amway kat cni pon sy xtau
hihi
malu sungguh

skateedge
13-06-2008, 08:38 PM
last year bulan nov kalau x silap..
hehe
sy bukak bro.. sy sis.
hahahahah
dah surf dah
nampak sgt sy ni ahli tangkap muat
pasal ape? pasal mane gudang amway kat cni pon sy xtau
hihi
malu sungguh

ok sis..sorry.. takde masalah.. semua pun kita kene belajar.. tak yah malu2... borneo area mane? KK ka? kt karamunsing ada warehouse amway.. kalau dh ready nak order sy bleh ajar step by step..:D
tolong2.. takde masalah..

nashaz
13-06-2008, 08:56 PM
ok sis..sorry.. takde masalah.. semua pun kita kene belajar.. tak yah malu2... borneo area mane? KK ka? kt karamunsing ada warehouse amway.. kalau dh ready nak order sy bleh ajar step by step..:D
tolong2.. takde masalah..

bukanlaa
kat kch ni..
hihi
mmg dah tau nak order ape just nak tau next step nye plak
hihi

skateedge
13-06-2008, 11:12 PM
bukanlaa
kat kch ni..
hihi
mmg dah tau nak order ape just nak tau next step nye plak
hihi

kalau kt kuching ada warehouse gak.
Lot 40&41 Jalan Tun Ahmad,
Zaidi Adruce,93200 Kuching Serawak
office : 082-418932
Paling senang nak faham sis g warehouse n tanye workers kt sana.
If nak sy tunjukkan sy cube laa..:D

insyi©
13-06-2008, 11:21 PM
skrg ni kat borneo ni ha.. jauh tu.. mane nak turun ipoh or kl wat mase skrang... blhla ni eh gune untuk sendiri... produk dy mmg sy yakin bagus sbb de wat research.. lagipun ade bnyk jenis kan... so sngla kalau utk sendiri n family gitu...

hang plak dr mane?

p/s: skrang tgh wat research amway n dchl.. amway lagi bgs kan?
hoho

produk amway mmg tak dinafikan sgt bgs...dulu pnh jd ahli tp sbb tak suka dgn cara upline yg suka ganggu masa sy, ajak gi sana sini....i quit.sbb sy join amway dulu utk guna produk, bukan nak wat bisnes cari downline ke hapa....tp upline dh paksa sy utk cari downline.....akan join balik amway ni bila nak beli alat ganti water filter tu nanti....:D

produk yg sy suka dlm amway ni...lipstik, set selepas bersalin (mmg best sbb cepat sihat), water filter, allano lotion

ANGKASAONE
13-06-2008, 11:24 PM
barang amway memang kualiti tapi barang dari negeri yahudi laknatullah walaupun tak semua dari usa tapi kompeni tu yahudi punya

skateedge
13-06-2008, 11:52 PM
barang amway memang kualiti tapi barang dari negeri yahudi laknatullah walaupun tak semua dari usa tapi kompeni tu yahudi punya

:) tentang hukum hakam ni sy bukanlah org yg sesuai utk bercerita atau memberi pendapat tp memang dh ada perbincangan tentangnya oleh org2 yg layak memberi pendapat...
siapa2 yg nak share dialu2kan.. :)

skateedge
13-06-2008, 11:56 PM
produk amway mmg tak dinafikan sgt bgs...dulu pnh jd ahli tp sbb tak suka dgn cara upline yg suka ganggu masa sy, ajak gi sana sini....i quit.sbb sy join amway dulu utk guna produk, bukan nak wat bisnes cari downline ke hapa....tp upline dh paksa sy utk cari downline.....akan join balik amway ni bila nak beli alat ganti water filter tu nanti....:D

produk yg sy suka dlm amway ni...lipstik, set selepas bersalin (mmg best sbb cepat sihat), water filter, allano lotion

masalah jugak kalau upline yg paksa2 ni.. hehehe..
pakai utk diri sendiri pun takda masalah..:D

nashaz
14-06-2008, 12:08 AM
kalau kt kuching ada warehouse gak.
Lot 40&41 Jalan Tun Ahmad,
Zaidi Adruce,93200 Kuching Serawak
office : 082-418932
Paling senang nak faham sis g warehouse n tanye workers kt sana.
If nak sy tunjukkan sy cube laa..:D

tunjukkan? dtg cni ke?
hihi kalau nak beli kena tunjuk kad eh?

nashaz
14-06-2008, 12:10 AM
produk amway mmg tak dinafikan sgt bgs...dulu pnh jd ahli tp sbb tak suka dgn cara upline yg suka ganggu masa sy, ajak gi sana sini....i quit.sbb sy join amway dulu utk guna produk, bukan nak wat bisnes cari downline ke hapa....tp upline dh paksa sy utk cari downline.....akan join balik amway ni bila nak beli alat ganti water filter tu nanti....:D

produk yg sy suka dlm amway ni...lipstik, set selepas bersalin (mmg best sbb cepat sihat), water filter, allano lotion

kalau cari downline dpt bonus ke?

skateedge
14-06-2008, 12:18 AM
tunjukkan? dtg cni ke?
hihi kalau nak beli kena tunjuk kad eh?

sy rase yg terbaik sis g warehouse di kuching..
staff sane boleh bantu.. itu yg terbaik.. :D
boleh belajar cara order etc.

f43zah
14-06-2008, 12:23 AM
kalu tak salah paid up capital amway ni berbillion kan? dasat.

skateedge
14-06-2008, 12:25 AM
kalau cari downline dpt bonus ke?

hanya cari downline tak dpt bonus..yg sis register rm85 tu hanya utk keahlian,starter kit,buku amagram tiap2 bulan selama 12bln. lagi satu utk 1st time register rm85 tu ada 365hari trial. kira kalau sis tak nak jd ahli sis jumpe laa upline tu.. nanti dia boleh tolong pulangkan starter kit n membership rm85 dipulangkan.

yg terbaik sy rase buat mase skang utk sis, cube pakai barang n belajar marketing plan. ini utk knowledge sis. :D

nashaz
14-06-2008, 12:32 AM
hanya cari downline tak dpt bonus..yg sis register rm85 tu hanya utk keahlian,starter kit,buku amagram tiap2 bulan selama 12bln. lagi satu utk 1st time register rm85 tu ada 365hari trial. kira kalau sis tak nak jd ahli sis jumpe laa upline tu.. nanti dia boleh tolong pulangkan starter kit n membership rm85 dipulangkan.

yg terbaik sy rase buat mase skang utk sis, cube pakai barang n belajar marketing plan. ini utk knowledge sis. :D

rasenye upline cam x aktif je.. sy nak beli utk sendiri dulu lah.
marketing plan cam best je..

skateedge
14-06-2008, 12:37 AM
rasenye upline cam x aktif je.. sy nak beli utk sendiri dulu lah.
marketing plan cam best je..

xaktif?? hhmm... prob jugak.. hehehe...
okies.. try g warehouse.. belajar order barang..
marketing plan bleh jek share2.. kene faham betoi2..
yg penting cuba pakai sendiri n nanti boleh share dgn family,kawan2 etc..
good luck.. :)cgrock

nashaz
16-06-2008, 06:25 PM
xaktif?? hhmm... prob jugak.. hehehe...
okies.. try g warehouse.. belajar order barang..
marketing plan bleh jek share2.. kene faham betoi2..
yg penting cuba pakai sendiri n nanti boleh share dgn family,kawan2 etc..
good luck.. :)cgrock

tq ye.. kalau de pape blh tanye lagikan...

skateedge
16-06-2008, 08:01 PM
tq ye.. kalau de pape blh tanye lagikan...

take masalah... kalau nak tanye boleh jekk..
dh g warehouse n order brg?
nanti kalau dh ready bleh laa saye share marketing plan..:D

nashaz
16-06-2008, 08:07 PM
take masalah... kalau nak tanye boleh jekk..
dh g warehouse n order brg?
nanti kalau dh ready bleh laa saye share marketing plan..:D

xsempat lagi.. sbb tgh dok fokus ngan final.. lps exam nanti baru la mencari n blajar.. hehe uni swasta ni lain ckit jadual nye..

nashaz
16-06-2008, 08:08 PM
eh jap. nape digelar warehouse eh?

skateedge
17-06-2008, 08:23 PM
eh jap. nape digelar warehouse eh?

itu gelaran sy jekk.. lagi pun amway takde stokis2.. so, system lagi terurus.. semua deal dgn satu centre jekk.. kalau jauh takde masalah.. bleh order online n boleh mintak hantar ke rumah..(belian atas rm300-penghantaran percuma/ kalau bawah rm300 kos penghantaran rm10 dikenakan)..:D

nashaz
18-06-2008, 09:57 AM
itu gelaran sy jekk.. lagi pun amway takde stokis2.. so, system lagi terurus.. semua deal dgn satu centre jekk.. kalau jauh takde masalah.. bleh order online n boleh mintak hantar ke rumah..(belian atas rm300-penghantaran percuma/ kalau bawah rm300 kos penghantaran rm10 dikenakan)..:D

bkn 150 ke? hr tu lalu kat warehouse cni, xnampak plak signboard. nanti nak cari lagi ..sampai dpt. haha

skateedge
18-06-2008, 10:13 AM
bkn 150 ke? hr tu lalu kat warehouse cni, xnampak plak signboard. nanti nak cari lagi ..sampai dpt. haha

rm150 kalau order n amik sendiri... kalau hantar rumah kene rm300 keatas..:D

nashaz
27-06-2008, 10:10 AM
rm150 kalau order n amik sendiri... kalau hantar rumah kene rm300 keatas..:D

begitu rupa2nya.. blh trg marketing plan ? gne msg pon blh kan =)

naqib4life
27-06-2008, 10:51 AM
waaa... dier ader warehouse la... conner lot ke rumah tu??

skateedge
30-06-2008, 05:14 PM
begitu rupa2nya.. blh trg marketing plan ? gne msg pon blh kan =)

sorry lewat reply..baru balik outstation..
utk marketing plan sy rase nanti sy email..
ni email saye.. nakie81@yahoo.com

nanti sy tunjuk yg basic dulu.. :D

skateedge
01-07-2008, 08:32 AM
the brandlaureate 2007-2008
Amway
Best brand in consumer
-multi level marketing

ayoi82
08-07-2008, 11:11 PM
aku ada surf dkt BSKL tadi.. amway ni kat main board tu.. kukuh jugak syarikat ni..

ni link dia


http://www.klse.com.my/website/bm/listed_companies/list_of_companies/main_board.html#E

skateedge
09-07-2008, 11:10 PM
sape2 nak dgr pasal peluang business amway area Ipoh leh email atau pm aku... group ada business center + salon kecantikan so leh aa belajar same2..

nashaz
10-07-2008, 01:26 AM
sape2 nak dgr pasal peluang business amway area Ipoh leh email atau pm aku... group ada business center + salon kecantikan so leh aa belajar same2..

sorry agak bz ckit wpun cuti
kalau pakai pm blh kan?

skateedge
10-07-2008, 02:18 AM
sorry agak bz ckit wpun cuti
kalau pakai pm blh kan?

boleh jekk... :D

Saif_azlam
10-07-2008, 02:37 AM
Salam Alaikum...

Emm.. aku berminat sangat nak join amway nih,tapi tak tahu macam mana...boleh tulun tak?kalau buleh tolong lah pimpin sampai berjaya hehehe

skateedge
10-07-2008, 02:46 PM
Salam Alaikum...

Emm.. aku berminat sangat nak join amway nih,tapi tak tahu macam mana...boleh tulun tak?kalau buleh tolong lah pimpin sampai berjaya hehehe

w'salam..
dok area mane? insyaallah buleh jek tolong tp semuanya terpulang pada diri individu jugak..:D

skateedge
11-07-2008, 12:36 AM
aku ada surf dkt BSKL tadi.. amway ni kat main board tu.. kukuh jugak syarikat ni..

ni link dia


http://www.klse.com.my/website/bm/listed_companies/list_of_companies/main_board.html#E

yerp! dh ada disenaraikan dlm papan utama BSKL sejak 1996. :D

hubahuba
15-07-2008, 01:50 PM
org kata produk amway mahal.... tapi sebenarnya tak de la mahal mane pon!
produk wordl class ma.....
i love amway...
(sekrang aku pki deodorant amway... 24 jam mmg tak bau.. x mandi pon xpe)

skateedge
15-07-2008, 04:41 PM
org kata produk amway mahal.... tapi sebenarnya tak de la mahal mane pon!
produk wordl class ma.....
i love amway...
(sekrang aku pki deodorant amway... 24 jam mmg tak bau.. x mandi pon xpe)

dr segi harga memang laa nampak mahal.. dulu pun aku rase mahal.. tp bila dh belajar cara gune etc, baru faham..sebenarnye jimat..:D

hubahuba
15-07-2008, 06:24 PM
xaktif?? hhmm... prob jugak.. hehehe...
okies.. try g warehouse.. belajar order barang..
marketing plan bleh jek share2.. kene faham betoi2..
yg penting cuba pakai sendiri n nanti boleh share dgn family,kawan2 etc..
good luck.. :)cgrock

yg deal dgn warehouse bukankah DD saje?

skateedge
15-07-2008, 06:51 PM
yg deal dgn warehouse bukankah DD saje?

sy panggil warehouse sebab tempat order barang kt ipoh ni gudang.. heheheh...:D
kalau kt HQ PJ nun pun selalu org panggil warehouse jugak..
bro area mane? sy tak sure tempat lain mcm mane.. selalu sy g amik brg kt Ipoh n PJ jekk..

alpacint
17-07-2008, 01:02 AM
barang amway memang la mahal.. tapi ada kualiti dan tahan lama.. sebab tu banyak cina yang pakai barang amway.. aku area kuantan.. pe2 hal leh cari aku kat kuantan kalu nak tau ngan lebey lanjut..

alpacint
17-07-2008, 01:19 AM
Selama ini anda telah ditipu hidup-hidup oleh upline anda tanpa anda sedar, disini ada satu rahsia yang upline anda tidak pernah sedikit pun memberitahu anda bagaimana dia menjalankan perniagaan M.L.M nya sehingga berjaya bergelar jutawan.
Ramai yang kurang tahu bagaimana upline mereka menjalankan perniagaan M.L.M. upline hanya bagi moral support, sedikit motivasi dan sedikit rahsia tentang M.L.M. selalunya yang kita dengar adalah sistem duplikasi, kita tiru apa yang upline yang telah berjaya buat, pastinya kita akan berjaya macam dia.

Pernah tak anda tanya diri anda, “boleh ke aku jadi macam dia”, “macam mana dia buat?”, “ memang la duplikasi, tapi macam mana?” soalan-soalan seperti ini sentiasa bermain didalam fikiran anda.
Segala jawapan ada disini. Disini anda boleh download secara percuma mengenai semua pembohongan ini. Hanya masukkan nama dan alamat e-mail anda, e-book percuma akan dihantar ke akaun e-mail anda.

e-book ini saya beri percuma kepada anda, anda bacalah e-book yang amat berguna ini. Sebarkan pada kawan-kawan, ini hanyalah sedikit amal jariah yang saya ingin sumbangkan pada masyarakat yang amat memerlukan input yang paling terbaik dalam dunia Multilevel Marketing dan segala pengetahuan tentang penipuan yang biasa kita dengar tapi tanpa sedar kita terkena.

7 penipuan terbesar dalam dunia multilevel marketing(M.L.M) / jualan langsung.

Penipuan #1 – Semua orang adalah prospek anda.
Penipuan #2 – Kita tidak menjual. Kita cuma berkongsi produk dengan orang.
Penipuan #3 – Semua orang boleh buat perniagaan M.L.M.
Penipuan #4 – Kami bantu anda membina perniagaan untuk anda.
Penipuan #5 – Kami mempunyai produk yang paling terbaik.
Penipuan #6 – Anda masih belum cukup percaya dengan perniagaan ini!
Penipuan #7 – Pelan pemasaran yang telah terbukti berkesan.

alpacint
17-07-2008, 01:22 AM
pada sume kawan2 amway, kalu nak cepat jadi dd, korang download la aku nye link nie, free jer aku bagi kat korang, upline korang pon tak bagi benda nie kat korang.. aku cas doploh sen jek.. hehe.. tade la gurau jer..

where life get better!!

life is good.. live it..

MOD jr.
17-07-2008, 01:24 AM
bro..yg wax kete amway tu ada ke?...aku pernah guna dulu..dasyat wooo...ada ke

alpacint
17-07-2008, 01:21 PM
ada.. mane lokasi? aku g anto nanti.. kalu area kuantan aku leh anto ler.. kalu luo kuantan better ko carik yang dekat daerah ko je la..

Adzman
17-07-2008, 09:59 PM
Di Ipoh, strong group Melayu ialah UNITED NETWORK, di alamat: Nur & Art Beauty Network Centre.
No18, Laluan Gunung Rapat 3,
31350 Gunung Rapat Ipoh.
Tel: 019-6581176 atau 017-5833467.

Ada one stop centre iaitu Saloon Kecantikan dan Training Centre.

wiferanggi
27-07-2008, 10:27 PM
Amway Area Puchong,Seri Kembangan, Serdang, Bangi

Call saya Firuz 012-3996446 / 0133829446

spawn
28-07-2008, 11:43 PM
Salam,

aku memang salute kat korang buat amway, apa yang di war-warkan amway ni payah, lambat nak jadi kayo. Tapi setelah aku teliti dan analisis kewujudan dan konsep dia, memang korang dah pilih jalan yang terbaik untuk memulakan perniagaan.

Kalau basic dah betul, cara kerja yang betul, sistem dan konsep yang tahan lama zaman-berzaman, pasti korang akan berjaya.

sesapa yang dah buat biz ni dan dah berapa tahun run, silalah kongsikan pengalaman. Dapat jugak la tukar2 fikiran.
Biasanya MLM ni dipandang serong, tapi kalau betul fahami konsep dia, itulah yang kebanyakan orang yang average bualeh start.

congrate to you all.

berkat ceramic
04-08-2008, 04:13 PM
Salam,

aku memang salute kat korang buat amway, apa yang di war-warkan amway ni payah, lambat nak jadi kayo. Tapi setelah aku teliti dan analisis kewujudan dan konsep dia, memang korang dah pilih jalan yang terbaik untuk memulakan perniagaan.

Kalau basic dah betul, cara kerja yang betul, sistem dan konsep yang tahan lama zaman-berzaman, pasti korang akan berjaya.

sesapa yang dah buat biz ni dan dah berapa tahun run, silalah kongsikan pengalaman. Dapat jugak la tukar2 fikiran.
Biasanya MLM ni dipandang serong, tapi kalau betul fahami konsep dia, itulah yang kebanyakan orang yang average bualeh start.

congrate to you all.


huhuhuh... semangat btol yer.. plan amway nie camner..?? cube crite..:-?

MOD jr.
04-08-2008, 04:17 PM
ada.. mane lokasi? aku g anto nanti.. kalu area kuantan aku leh anto ler.. kalu luo kuantan better ko carik yang dekat daerah ko je la..

aku kat terengganu....mana nak carik ek?

berkat ceramic
04-08-2008, 04:46 PM
aku kat terengganu....mana nak carik ek?

kalu xsilap aku amway trg nie dah down la... xsure la skrg nie gane.. kalu aku silap,perbetulkan yer..

spawn
04-08-2008, 11:34 PM
Salam...

Susah juga nak dikatakan amway ni dah down. Market still strong, belah pantai barat dah banyak dapat imbuhan terutama group melayu. Pasal konsep dia, orang kene bli barang ngan pengedar dia jer takde kat market even mu g sendiri kat warehouse dia.so pengedar kene advertizing jer la.. kawe dah try... (hampeh takleh gok)..kene bli ngan pengedar dia jugok..

Produk dia plak atas brand sendiri bukan dipromote atas nama company kalu ada pun ciput jer..itu tak campur ekspo yang dia buat utk bantu pengedar dia.

Kalu mu nak bli kt trengganu tu, warehouse dia memang takdok.. mu jadi ahli pastu bli online, trus dia anto sampai rumoh.. mu akan ada market utk sendiri disana..

itu kelebihan dia, customer cari pengedar kalu nak bli produk, dia cuma ada warehouse, takdok stokis.

mu g kat www.amway2u.com. Kalu dak pung jumpa kawe kt kuantan ekspo pada 17hb ni kat m.s. garden(blakang megamall)kalu sudi la...

berkat ceramic
04-08-2008, 11:48 PM
skrg nie org bukan nak beli brg doh.. bagi aku org tgh usaha ncari jln nak cari duit.. betul dok..??? jadi sebenornye gane cara nok generate income dalam amway

spawn
07-08-2008, 12:12 AM
hik hik hik...

Pasal tu patutnya kene one to one explaination...
memang btul org la ni nak cari income, tapi macamane?Kalu semua org dah tak nak membeli, kantui la org yang menjual. ada banyak cara.. kita tolong org jaga kesihatan supaya 1 hari dia g noreh 5 ekar, lepas ni jadi 7 ekar,nelayan leh turun ke laut sokmo takde sakit2 badan, kan tu tambah income diaorg gak..dalam mlm ni kita kena ada biz plan, marketing strategi, pastu tactical.

Dalam amway ni, base on conventional biz. ada pv, bv, retail profit dan monthly income.. kalu nak citer panjang skit..
ada percent2 dia.. bonus ada 10 jenis dan setiap satu ada qualified dan anugerahnya tersendiri..

Tapi, dia takde bonus by level dan sponsor. tu yang orang cakap lambat kayo tu..cuma orang tak nampak yang bonus tu sebenarnya besar dan berwarisan.. pasal tu 80% cina qonquer biz ni..

Saya sebelum ni banyak gak terlibat dalam biz MLM dan cepat kayo, pastu insaf dah.. loan banyak abih kesitu.. sekarang ni ikut plan niaga asal dah le..jual barang dpt untun runcit pastu monthly income. Bior le lambat janji konsisten.. (I.B.O.)

kalu btul2 berminat jumpa saya di m.s garden kuantan 17hb ni.. saya akan explain sebaik mungkin.. senang, produk ada depan mata bole tahu macamane nak buat profit darinya..

Tq bro..

skateedge
26-08-2008, 11:43 AM
Di Ipoh, strong group Melayu ialah UNITED NETWORK, di alamat: Nur & Art Beauty Network Centre.
No18, Laluan Gunung Rapat 3,
31350 Gunung Rapat Ipoh.
Tel: 019-6581176 atau 017-5833467.

Ada one stop centre iaitu Saloon Kecantikan dan Training Centre.

Salam,
Sy dlm proses pindah ke Kuala Lumpur... Yg ada tanye area Ipoh boleh direct contact saudara Adzman.. No contact seperti dia atas..Terima ksih..:D

smh946
04-09-2008, 12:36 PM
Assalamualaikum semua,

tgh browse internet terjumpa website ni..menarik jugak topiknya kerana saya sendiri distributor amway...alhamdullilah dah sethn saya berkecimpung dibawah naungan EDC nortini+ramly dlm kumpulan GERAK INTAN BERSATU...diaorg ni dah 26 thn berjaya dalam amway,rasanya kalau nak cari bukti dah tentu ada depan mata...

skrg ni amway dah semakin agresif...bukak amway shoppe di kelantan,trengganu,seremban n batu bahat..untuk sape,tentu sekali nak tolong org melayu...maklumlah modal x besar...


kawan2...kalau nak pilih bisnes MLM,pilihlah yg terbaik dr segi produk,pelan pemasaran n company...jgn la terikut-ikut ngan trend skrg ni cepat sgt nak jd kaya..nak pakai caldina cepat...

biar lambat janji pendapatan tu berterusan...

MOD jr.
04-09-2008, 12:41 PM
rasenye kat bangunang paye keladi bando ada stokis die... aku nok ita barang die je...generate income tu dok la kot...payoh base nok closing org jual barang nih!!! :D :D ape pun time kaseh diatas info yg di beri

miskinenator
04-09-2008, 12:43 PM
Assalamualaikum semua,

tgh browse internet terjumpa website ni..menarik jugak topiknya kerana saya sendiri distributor amway...alhamdullilah dah sethn saya berkecimpung dibawah naungan EDC nortini+ramly dlm kumpulan GERAK INTAN BERSATU...diaorg ni dah 26 thn berjaya dalam amway,rasanya kalau nak cari bukti dah tentu ada depan mata...

skrg ni amway dah semakin agresif...bukak amway shoppe di kelantan,trengganu,seremban n batu bahat..untuk sape,tentu sekali nak tolong org melayu...maklumlah modal x besar...


kawan2...kalau nak pilih bisnes MLM,pilihlah yg terbaik dr segi produk,pelan pemasaran n company...jgn la terikut-ikut ngan trend skrg ni cepat sgt nak jd kaya..nak pakai caldina cepat...

biar lambat janji pendapatan tu berterusan...batu pahat kat mana tu.. :-?

smh946
04-09-2008, 12:48 PM
batu pahat belum ada address n tarikh lagi...tp amway kata before end of the year...trengganu 8/9 bi bangunan paya keladi.. ni..kelantan 15/9 di area kubang kerian...

sape ore kelate,berminat nak bermula dlm bisness amway ni boleh aa contact kawe...kita akan bukak centre kita disana yg mana diamond sendiri akan turun servise....

miskinenator
04-09-2008, 12:56 PM
batu pahat belum ada address n tarikh lagi...tp amway kata before end of the year...trengganu 8/9 bi bangunan paya keladi.. ni..kelantan 15/9 di area kubang kerian...

sape ore kelate,berminat nak bermula dlm bisness amway ni boleh aa contact kawe...kita akan bukak centre kita disana yg mana diamond sendiri akan turun servise....bergegar batu pahat nti.. lg pn mmg ramai yg sedang berkempin join amway skg ni.. :D

smh946
04-09-2008, 01:02 PM
marila kita ramai2 pakai barang amway,jgn dok di beli lagi kat luar2 tu...dah pakai pastu kita buat la bisness...takkan la income amway setengah billion 1% pun takleh kat kita...asyik depa je dpt mana tahan...

org melayu jgn takut cabaran...jgn asyik nak cepat kaya je tapi malas...buat la kajian sebelum start MLM bisness..jgn dok kena kelentong je..skrg ni banyak penipu,tu yg org takut nak join MLM..

skateedge
07-09-2008, 01:45 PM
ada seorg businessman bangsa asing penah bg tau aku.. "sebenarnya melayu tak malas atau takot cabaran, cuma melayu tak da impian yg besar"...

smh946
08-09-2008, 09:15 AM
ada beza antara impian dengan bermimpi....impian disertakan dengan usaha..sebab tu org kata kebykan melayu suka bermimpi...

kena ingat dlm situasi sekrg ni yg mana ketuanan melayu di bumi sendiri semakin terhakis...kemana kita nak mengadu nasib...

lagi satu jgn takut berimpian...jgn biarkan impian anda dicuri dgn kata2 kejian,atau kata2 org..sebab org tak tau apa yg kita buat...

so fahami la betul2...jgn takut untuk berimpian...

pipstar
08-09-2008, 01:13 PM
ada beza antara impian dengan bermimpi....impian disertakan dengan usaha..sebab tu org kata kebykan melayu suka bermimpi...

kena ingat dlm situasi sekrg ni yg mana ketuanan melayu di bumi sendiri semakin terhakis...kemana kita nak mengadu nasib...

lagi satu jgn takut berimpian...jgn biarkan impian anda dicuri dgn kata2 kejian,atau kata2 org..sebab org tak tau apa yg kita buat...

so fahami la betul2...jgn takut untuk berimpian...

aku sokong :)cgrock :)cgrock :)cgrock :)cgrock

smh946
08-09-2008, 02:00 PM
ari ni amway shoppe di trengganu bukak..sapa nak pg boleh pm or sms at 012-2929234

miskinenator
10-09-2008, 11:56 AM
ada seorg businessman bangsa asing penah bg tau aku.. "sebenarnya melayu tak malas atau takot cabaran, cuma melayu tak da impian yg besar"...hebat2.. :)paid

khaisunizam
10-09-2008, 03:11 PM
amway nie baguss gak lah produk dia berkualiti

ejalmlk
11-09-2008, 03:55 AM
Amway da best product in da world ....

dah sapa kat kelate doh .. 15 nieee ..... mari ramai-ramai pakat gi ke Amway kelate shope ....

email me : swarg@hotmail.com

smh946
11-09-2008, 09:13 AM
sape nak join group kak tini + abg ramly...org yg dh 26 tahun berjaya dlm bisness amway nii....boleh pm @ buzz me...group ni 99% melayu...mari kita especially org melayu ambik peluang nii...

aku akan berada di amway shoope pada 15 hb nii..center akan dibukak tidak lama lagi...lepas abg ramly n kak tini balik dr umrah..

raynergui
15-09-2008, 10:18 PM
haii...all of mamber ..saya dari sabah ni...minat tengok forum berkaitan dengan produk2 amway ni

raynergui
15-09-2008, 10:22 PM
hehe..siapa yang datang dari sabah ??

smh946
16-09-2008, 02:05 PM
hi..senyap je thread niii...semua suka skim cepat kaya ye..

amirrash
16-09-2008, 03:36 PM
amway, antara MLM pertama bertapak di Malaysia.
tapi skang ni senyap skit ye?
takpe la. lepas ni kasi letup balik amway.

smh946
18-09-2008, 10:02 AM
sebenarnya amway x senyap...malah makin kuat, ini terbukti melalui sales dia yg melebihi 700M last year and kita skrg ke arah 1Billion Company menjelang 2010....
Amway adalah syrikat MLM pertama di dunia 1959 and di malaysia 1976, plan dia tak pernah berubah sejak ia diperkenalkan and sistem dia telus...
Skrg ni Amway semakin agresif dengan pembukaan amway shoppe di seremban,kelantan,trengganu n batu pahat (akan dtg)...semua ni di fokuskan utk menolong org melayu,sbb kat sini konsep dia macam supermarket je...so takyah la shopping lagi kat gedung T,G,JJ,C...kita beli kat kedai kita sendiri...
barang pun tahan lama,berkualiti n tentu menjimatkan duit kita...skrg ni dah ada minyak itam,alat senaman...macam2 lagi la...pendek kata gula,garam,beras,sayur,ikan,ayam,belacan n budu je takde kat amway...

helmy
18-09-2008, 01:38 PM
sebenarnya amway x senyap...malah makin kuat, ini terbukti melalui sales dia yg melebihi 700M last year and kita skrg ke arah 1Billion Company menjelang 2010....
Amway adalah syrikat MLM pertama di dunia 1959 and di malaysia 1976, plan dia tak pernah berubah sejak ia diperkenalkan and sistem dia telus...
Skrg ni Amway semakin agresif dengan pembukaan amway shoppe di seremban,kelantan,trengganu n batu pahat (akan dtg)...semua ni di fokuskan utk menolong org melayu,sbb kat sini konsep dia macam supermarket je...so takyah la shopping lagi kat gedung T,G,JJ,C...kita beli kat kedai kita sendiri...
barang pun tahan lama,berkualiti n tentu menjimatkan duit kita...skrg ni dah ada minyak itam,alat senaman...macam2 lagi la...pendek kata gula,garam,beras,sayur,ikan,ayam,belacan n budu je takde kat amway...
Caya lah amway pasti meletup...sy pun ahli amway jugak

smh946
18-09-2008, 02:28 PM
ahli amway atau IBO??

skateedge
21-09-2008, 12:25 AM
dgr citer kelantan dh meletup amway ni.. good luck ahli2 kt sane..

smh946
23-09-2008, 10:43 AM
amway shoppe di kelantan akan dirasmikan pada 17/10/2008...

skateedge
24-09-2008, 12:01 AM
amway shoppe di kelantan akan dirasmikan pada 17/10/2008...

good luck ahli2 sane.. kt terengganu pun dh meletup..:D

Plato
24-09-2008, 12:08 AM
dgr citer kelantan dh meletup amway ni.. good luck ahli2 kt sane..

1976 masuk malaysia....2008 baru nak masuk kelantan?

Bizzport786
24-09-2008, 12:11 AM
semua kerana amway members buat repeat sales. kalau tak jual pakai sendiri...

skateedge
24-09-2008, 09:06 AM
1976 masuk malaysia....2008 baru nak masuk kelantan?

salam bro,
Sebenarnya Amway memang dah ada kat seluruh Malaysia tapi Warehouse tak semestinya ada kat setiap negeri. Biasanya Amway akan tengok market besar ke tidak kat sesuatu negeri baru dia buka Warehouse atau sekarang ni konsep Shop pulak. Contohnya kat Melaka - warehouse nya baru jebuka tahun 2004 rasanya...Distributor kat Pantai timur akan ambil produk dari Warehause Kuantan...

smh946
25-09-2008, 08:19 AM
1976 masuk malaysia....2008 baru nak masuk kelantan?

Amway satu sykt MLM yg tiada stokis,semuanya kerana hendak mewujudkan satu sistem yg adil dan tiada monopoli..dulu di pantai timur pernah ada warehouse di trengganu,lepas ia ditutup maka dibukak pula dikuantan...sebab,aku pun tak sure tp mengikut otai2..amway akan bukak warehouse kalau ada DIAMOND di negeri tu..maklumla diamond above dpt layanan VVIP...

Sekarang ni amway memperkenalkan konsep kedai yg mana kedai ni milik amway dan bukanlah milik individu mana2...so sekali lagi takde monopoli...dan kalau korang tgk di mana kedai ni di bukak,semua nya ditempat yg majoritinya melayu ramai

kenapa??sebab amway nak tolong org melayu berkembang dlm bisness ni,ye la yg monopoli bisness ni cina je....sekarang amway tumpuan pada negeri...mengikut perancangan,thn depan diorg akan start ngan daerah di selangor n KL KOT..

kenapa baru skrg amway masuk kelantan??
sbb skrg mereka di kelantan sudah mula ramai menyertai bisness amway,kalau dulu rmai pun,user je..

just my 2 cents opinion

raynergui
26-09-2008, 08:09 PM
saya sangat setuju dengan shm946..kamu skg DD ke??saya salah seorang mamber amway kat sabah..

smh946
09-10-2008, 02:34 PM
saya sangat setuju dengan shm946..kamu skg DD ke??saya salah seorang mamber amway kat sabah..

belum lagi DD..insyallah dlm thn ni kita sama2 fight for LOS ANGELES...

ayoi82
11-10-2008, 11:18 PM
amway ni termasuk dalam brg boleh dipercayai dalam reader digest...

bini aku beli pil kalsium... ok la..

ayoi82
11-10-2008, 11:19 PM
aku tgk plan amway ni long term ok la... ada sesiapa tahu tak... sekarang ni ekonomi US jatuh.. ada apa2 efect ke kat amway ni?

skateedge
12-10-2008, 12:18 AM
aku tgk plan amway ni long term ok la... ada sesiapa tahu tak... sekarang ni ekonomi US jatuh.. ada apa2 efect ke kat amway ni?

aku tgk Ok jaaa amway ni.. sales kt ipoh pun ok..
ekonomi US jatuh terok tak effect semua bidang..
kita tgk sampai hujung thn ni... base on previous record naik jatuh ekonomi US effect certain2 bidang jaa..

papaye101
13-10-2008, 02:14 PM
salam semua;
sesaper yang berminat nak terokai bisness Amway, sila hubungi aku untuk maklumat lanjut : 012-3433662 (noreza).

smh946
14-10-2008, 02:35 PM
aku tgk plan amway ni long term ok la... ada sesiapa tahu tak... sekarang ni ekonomi US jatuh.. ada apa2 efect ke kat amway ni?

kalau tgk rekod amway thn 96-98 dulu,sales amway maintain je walaupun masa tu ekonomi dunia teruk..ye la..walaupun ekonomi teruk org tetap pakai ubat gigi,sabun n daily use product yg lain..

lagipun semasa gawat la barang amway paling berguna,thn lama..deodorant boleh thn sampai 8bln-1thn..ari2 pakai tau..

so menjimatkan ekonomi..so kalau korang taknak buat bisness nii..pakai la barang amway...boleh dpt balik duit korang...

smh946
14-10-2008, 02:38 PM
sape2 kat kelantan nak buat bisness amway..boleh pm aku...centre meeting aku di kelantan akan start pada 8/11/08 di area pengkalan chepa...setiap sabtu kul 10-12 tgh ari..sesiapa nak tau dengan lebih lanjut...boleh contact aku..

group ni dibimbing oleh kak tini & abg ramly yg dah 26 thn berjaya dlm biness amway

papaye101
16-10-2008, 04:52 PM
salam otai2 amway;
walaupun kita berlainan group, tapi matlamat kita sama kan..so saper2 yang sudi nak share dengan aku atau kengkawan lain bahan2 rujukan seperti e-book, cd, buku atau apa ler berkaitan amway, sila2 ler...

smh946
17-10-2008, 10:26 AM
salam otai2 amway;
walaupun kita berlainan group, tapi matlamat kita sama kan..so saper2 yang sudi nak share dengan aku atau kengkawan lain bahan2 rujukan seperti e-book, cd, buku atau apa ler berkaitan amway, sila2 ler...

setuju 100%..group je berlainan...idea tetap sama...

skateedge
21-10-2008, 02:39 PM
salam otai2 amway;
walaupun kita berlainan group, tapi matlamat kita sama kan..so saper2 yang sudi nak share dengan aku atau kengkawan lain bahan2 rujukan seperti e-book, cd, buku atau apa ler berkaitan amway, sila2 ler...

blog brother ni pun ok..
http://usahawanbebas.blogspot.com/
layan... fulltime amway dia ni kt ipoh...:D

mydaddycool
21-10-2008, 02:50 PM
Camna nak dapat bonus seumur hidup daripada syarikat ni?
Semua promote lebih kurang sama je... company paling kukuh, group support terbaik, duduk dapat duit, loan ready.. pening aku.

skateedge
21-10-2008, 08:37 PM
Camna nak dapat bonus seumur hidup daripada syarikat ni?
Semua promote lebih kurang sama je... company paling kukuh, group support terbaik, duduk dapat duit, loan ready.. pening aku.

bro g kt blog yg sy post kt atas td.. tanye brother adzman tu..insyaallah dia bleh terangkan..
tp bab2 LOAN READY??? tu sy musykil skit..sejak bila amway kene buat loan2 ni... heheheheh...

mydaddycool
22-10-2008, 07:24 PM
bro g kt blog yg sy post kt atas td.. tanye brother adzman tu..insyaallah dia bleh terangkan..
tp bab2 LOAN READY??? tu sy musykil skit..sejak bila amway kene buat loan2 ni... heheheheh...

ok..thanks bro.
dah gi blog dia..tapi tak banyak sumber lagi.blog baru kot.
amway ni femes network21.. ko network21 ke?
sori la..loan tu tulis je sebab syarikat lain sume dok promote loan je.

smh946
23-10-2008, 11:37 AM
ok..thanks bro.
dah gi blog dia..tapi tak banyak sumber lagi.blog baru kot.
amway ni femes network21.. ko network21 ke?
sori la..loan tu tulis je sebab syarikat lain sume dok promote loan je.

daddy,

kalau nak tau pasal amway..boleh kita kena teh tarik sambil sembang2...mcm2 boleh tanya...pm me kalau interested KL area..

papaye101
23-10-2008, 12:01 PM
aku join Amway ni, hanaya kenal BBW..network21 tu mungkin era upline aku kot...apa2 hal, kalo nak bicang pasal amway atau business plan atau apa2 hal la..area Shah Alam aatu Klang, jom...012-3433662...aku sekarang tengah ligat buat home alarm system dand water filter...deal dengan kontraktor2...diorang kerja pun senang pastu boleh buat duit giler2..kita pun dapat sama..win2 situation...tugas diorang promote jer sampai cutomer bayar duit..yang buat installation, kerja2 tu semua akan dibuat oleh amway..kontrakotr cuma rekomen...mau tak nak diorang, tak payah pikir pasal upah pekerja, panas atau hujan...nak tau camner...tak reti2 nak roger aku..!!!

papaye101
23-10-2008, 12:32 PM
wife aku pun guna produk Artistry untuk kerja2 mak andam dio..alhamdullilah setakat ni feedback dari pelanggan/pengantin memuaskan..so, sekarang ni dio tengah usha kengkawan mak andam dio untuk guna produk Artistry tu..nak beli direct dari wife aku atau pun nak jadi ahli beli sendiri..mana2 pun no hal...

desaputra
23-10-2008, 11:01 PM
Terjumpa article ni kat online... :

http://www.freedomofmind.com/resourcecenter/groups/a/amway/

http://www.mlm-thetruth.com/ShockingMLMstats.htm

http://www.ukskeptics.com/forum//showthread.php?t=890

vedder9
24-10-2008, 06:38 PM
Boleh ceritakan kelebihan penapis air E-spring Amway..dan berapa harga untuk seunit..?

TQ

skateedge
25-10-2008, 02:03 AM
ok..thanks bro.
dah gi blog dia..tapi tak banyak sumber lagi.blog baru kot.
amway ni femes network21.. ko network21 ke?
sori la..loan tu tulis je sebab syarikat lain sume dok promote loan je.

bro adzman tu baru ja layan blog tu.. kalau kt ipoh ni ada center NUR & ART BEAUTY center..business center dan salon kecantikan...pengasasnye emarald mahathir & nur hidayah... aku bkn dr network21.. :D

skateedge
25-10-2008, 02:10 AM
wife aku pun guna produk Artistry untuk kerja2 mak andam dio..alhamdullilah setakat ni feedback dari pelanggan/pengantin memuaskan..so, sekarang ni dio tengah usha kengkawan mak andam dio untuk guna produk Artistry tu..nak beli direct dari wife aku atau pun nak jadi ahli beli sendiri..mana2 pun no hal...

kalau makeup memang cun guna artistry ni... selama aku jd wedding photographer since 2005 mostly penganting/client yg guna artistry memang puas hati... :D

skateedge
25-10-2008, 02:22 AM
Terjumpa article ni kat online... :

http://www.freedomofmind.com/resourcecenter/groups/a/amway/

http://www.mlm-thetruth.com/ShockingMLMstats.htm

http://www.ukskeptics.com/forum//showthread.php?t=890

kalau search google mcm2 leh jumpe..ada yg +ve ada yg -ve.. ada yg +ve tp org ubah jd -ve dan sebaliknya...zaman internet...
so, pendapat aku terserah pada diri sendiri.. buat satu keputusan yg bijak...business MLM ni bkn jenis yg boleh dipaksa2... byk kene sabar etc..:)cgrock

baiyee
25-10-2008, 06:43 PM
kt umah aku ade barang amway..blh tahan..

AMICO66
25-10-2008, 11:12 PM
amway.....syarikat mlm yang pertama aku ceburi di tahun 1986..:D pengalaman kena kapor dengan upline...:D so far barang yang bagus dan paling laku yang aku jual dulu...kalau tak silap.complexion bar, allano dan vitamin B compolex..

mydaddycool
27-10-2008, 07:29 PM
bro adzman tu baru ja layan blog tu.. kalau kt ipoh ni ada center NUR & ART BEAUTY center..business center dan salon kecantikan...pengasasnye emarald mahathir & nur hidayah... aku bkn dr network21.. :D

Ipoh ke bro..
Area KL tak de?
Tapi aku memang tertarik dengan cerita leader Amway yang ni.
http://www.amwaywiki.com/Dornan%2C_Jim_%26_Nancy
Nak jupe leader MLM camni kat Malaysia setakat ni lum jupe lagi lah.
Sume sibuk nak kaya cepat pastu jatuh pun cepat gak.
All the best.

smh946
28-10-2008, 03:35 PM
amway.....syarikat mlm yang pertama aku ceburi di tahun 1986..:D pengalaman kena kapor dengan upline...:D so far barang yang bagus dan paling laku yang aku jual dulu...kalau tak silap.complexion bar, allano dan vitamin B compolex..

ramai yg ada pengalaman seperti nii....bisness dah ok..company dah ok..upline pulak buat taik...tp skrg tak yah risau lagi..semuanya computerised...bonus masuk tiap2 bulan pun net jugak...takyah sampai kul 2-3 pg kira bonus downline..semua amway buat ..15hb je.duit masyuk!!!

tp kena la usaha dulu..byk usaha byk la masyuk...

papaye101
29-10-2008, 07:58 AM
bro vedder;
sori la tak reply pertanyaan bro..camni..aku jap lagi ada meeting dengan vendor..lepas meeting, aku akan cuba jawap pertanyaan bro sebaik mungkin...kengkawan lain, kalo nak jawap pertanyaan bro vedder, ya silakan...

preview sikit: dengan amway, kita boleh buat duit dengan perkenalkan produk e-spring tu..macamner? nanti aku terangkan....

papaye101
29-10-2008, 01:41 PM
khas buat bro Vedder dan kengkawan amnya;
untuk maklumat lanjut berkenaan kelebihan dan sebagainya, sila layari laman web eSpring di http://www.espring.com/English/home.aspx?pgid=11

http://i65.photobucket.com/albums/h227/papaye101/espring.jpg

Penerangan gambar (bagaimana buat duit):
kalo kita ahli Amway, kita akan dapat harga Distributor Price kalo tak, dapat la harga Customer..kat situ pun sebagai ahli kita dah boleh untung..bila dapat jual 1 unit, Amway akan beri kita tumai RM192 dan seterusnya. Customer boleh bayar guna kad kredit tanpa interest oooo....Tugas kita sebagai ahli, hanya promote dan pastikan bayaran di buat kepada Amway..Tugas2 seperti installation, jaminan dan sebagainya, Amway akan setelkan..mudah bukan..lagi menarik kalo kita dapat berikan peluang ni kepada kontraktor2..camner? roger la aku..012-3433662..

papaye101
03-11-2008, 05:14 PM
sunyi jer thread ni....aku dapat banyak order untuk produk nutrilite Glucosamine HCl (untuk individu yang akan dan menghidapi sakit antara sendi) dan madu manuka..habis stok!!! ini bermakna produk2 ni permintaan tinggi...adusss frust aku..ni pun upline aku tengah usha dengan team lain kalo ada diorang teroder lebih..stok baru dalam perjalanan...produk nutrilite Glucosamine HCl ni aku bagi dulu kat ayah dan ayah mentua aku..alhamdullilah...OK..kalo tak, dulu confirm kena pi klinik enjet kat bontot sebab dah tak tahan sakit sangat...pastu diorang lak promote kat kengkawan diorang..yang mana dah makan produk tu, diorang promote lak kat kengkawan dan sedara yang lain..tu yang order banyak ni tapi tak dapat nak supply untuk sementara waktu ni...sabor jer la...

vedder9
03-11-2008, 05:17 PM
HCL tu brape lak harganye..?

jinchuriki
03-11-2008, 05:20 PM
produk2 amway nutrilite nie mmg bagus laa..,aku pun jd ahli tp beli utk pakai sendiri je

skateedge
04-11-2008, 01:32 AM
sunyi jer thread ni....aku dapat banyak order untuk produk nutrilite Glucosamine HCl (untuk individu yang akan dan menghidapi sakit antara sendi) dan madu manuka..habis stok!!! ini bermakna produk2 ni permintaan tinggi...adusss frust aku..ni pun upline aku tengah usha dengan team lain kalo ada diorang teroder lebih..stok baru dalam perjalanan...produk nutrilite Glucosamine HCl ni aku bagi dulu kat ayah dan ayah mentua aku..alhamdullilah...OK..kalo tak, dulu confirm kena pi klinik enjet kat bontot sebab dah tak tahan sakit sangat...pastu diorang lak promote kat kengkawan diorang..yang mana dah makan produk tu, diorang promote lak kat kengkawan dan sedara yang lain..tu yang order banyak ni tapi tak dapat nak supply untuk sementara waktu ni...sabor jer la...

yerp! product ni memang top... sy sendiri takda stock dah sebab habis.. ada byk beza antara Glucosomine HCL (amway) dgn Glucosomine sulfat yg byk dijual diluar tu...insyaallah kalau ada stock sy roger2 kt sini...:D

skateedge
04-11-2008, 01:33 AM
HCL tu brape lak harganye..?

RM100(bkn ahli) utk 100caps.

skateedge
04-11-2008, 01:37 AM
Ipoh ke bro..
Area KL tak de?
Tapi aku memang tertarik dengan cerita leader Amway yang ni.
http://www.amwaywiki.com/Dornan%2C_Jim_%26_Nancy
Nak jupe leader MLM camni kat Malaysia setakat ni lum jupe lagi lah.
Sume sibuk nak kaya cepat pastu jatuh pun cepat gak.
All the best.

Bro..kalau betul2 nak jumpe insyaallah takda masalah.. boleh usahakan.. tak semua leader sibuk nk cepat kaya pastu jatuh cepat.. sy pun selalu ada di KL atas urusan kerja n jumpe group2 disana... kalau interestd roger2 laaa... insyaallah boleh share..:D

wiferanggi
04-11-2008, 03:33 AM
nak jumpe leader yang power aku boleh tunjukkan.bekas posmen gaji rm350. live depan mata.downline lebih dari 5000 org.kaum cha ya nun alif pun mintak berguru dengan die.tapi die tak bagi.bukan dari jarak jauh.aku skrg berguru direct dengan die..takde pusing2.kalau rasa nak berguru dengan leader yang macam ni kontek aku di 0123996446 (firuz).

Amway bukan direct selling tetapi human networking. bile human networking ada, baru ada sales.bile ade sales baru ade duit..tu lah salah satu kata-kata die kat aku..

kalau betul2 direct selling memang aku tak buat dah..tapi lepas dah dgr and faham marketing plan..baru aku rasa seronok masuk amway.

skateedge
04-11-2008, 07:56 AM
nak jumpe leader yang power aku boleh tunjukkan.bekas posmen gaji rm350. live depan mata.downline lebih dari 5000 org.kaum cha ya nun alif pun mintak berguru dengan die.tapi die tak bagi.bukan dari jarak jauh.aku skrg berguru direct dengan die..takde pusing2.kalau rasa nak berguru dengan leader yang macam ni kontek aku di 0123996446 (firuz).

Amway bukan direct selling tetapi human networking. bile human networking ada, baru ada sales.bile ade sales baru ade duit..tu lah salah satu kata-kata die kat aku..

kalau betul2 direct selling memang aku tak buat dah..tapi lepas dah dgr and faham marketing plan..baru aku rasa seronok masuk amway.

kalau melayu posmen tak silap sy PAK LAH laa yee..(bkn pak lah PM)... dia pun ada dtg Ipoh kasik talk.. memang best! :D

papaye101
04-11-2008, 10:53 AM
mmphh..so far pengalaman aku, tak kira cina ker, india ker, melayu ker, once ko dalam group diorang, atau dalam AMWAY, sikap tolong-menolong ni alhamdullilah..no problem nya..kalo ada kemusykilan, ko tanya jer..kalo group member ko takbleh nak jawap, member dari group lain akan tolong..aku tak tau la kengkawan lain, ini aku cakap pengalaman aku ler..apa2 pun matlamat kita sama, sambil menolong orang untuk berjaya, sihat bahagia, kita pun akan dapat ganjarannya...

moghul
04-11-2008, 08:50 PM
produk2 amway nutrilite nie mmg bagus laa..,aku pun jd ahli tp beli utk pakai sendiri je

salam...sajer berkongsi...family aku dibesarkan dgn produk nutrilite (daily,chewable,...etc)sejak ujung tahun 1980an...tapi skrg ni nutrilite bukan yg terbaik...produk dari Douglas Lab, USANA, 4LifeTF, lg baik...skrg ni kalo betul2 concern dgn kesihatan, bleh ambik dlm bentuk jus pon bagus...spt Xango(jus manggis), Viviente(jus açai berry), dan MonaVie...

ops...

anyway...amway has showed us the way...u guys rocks...

wiferanggi
05-11-2008, 04:36 AM
dalam AMWAY hanya mementingkan human networking.ahli2 amway sentiasa tolong antara satu sama lain.alhamdulillah AMWAY telah menunjukkan aku cara-cara untuk bergaul dan untuk hidup..

yap posmen tu PAKLAH lah..tiap2 minggu datang KL...hehehhe bukan sembarangan anak buah yang die pilih utk bagi ilmu..die ni memilih wooo.

skateedge
05-11-2008, 10:08 AM
dalam AMWAY hanya mementingkan human networking.ahli2 amway sentiasa tolong antara satu sama lain.alhamdulillah AMWAY telah menunjukkan aku cara-cara untuk bergaul dan untuk hidup..

yap posmen tu PAKLAH lah..tiap2 minggu datang KL...hehehhe bukan sembarangan anak buah yang die pilih utk bagi ilmu..die ni memilih wooo.

dia pilih ada sebab..salu kalau betol2 nak buat baru rase syiok nak share ilmu ni...:D

smh946
05-11-2008, 04:40 PM
dia pilih ada sebab..salu kalau betol2 nak buat baru rase syiok nak share ilmu ni...:D

kalau korang nak dengar and jumpa sendiri ngan pak lah ni ..boleh la dtg ke seminar 3K anjuran gerak intan bersatu di bawah naungan kak tini+abg ramly di air keroh d'village pada 20-21 dec..kalau nak tau lebih lanjut aku boleh ceritakan..

disana korang boleh tgk and dengar sendiri mcm citer org yg dah berjaya...doktor,org felda and paklah sendiri sebagai cth income warisan...

innoman
06-11-2008, 10:15 AM
sekarang banyak yang buat Amway kan?

papaye101
06-11-2008, 10:50 AM
bro innoman,
bukannya apa..di samping amalkan untuk diri sendiri, keluarga kita boleh buat side income atau main income, dengan plan dan bantuan daripada group atau group lain..aku rasa mmmpphhh..nyami2....aku sebetulnya pun ahli COSWAY dan CNI dan baru 2 tahun lepas aku mula jinak2 dengan AMWAY..alhamdullilah...kesihatan aku pun improve (sakit sendi buku lali dah hilang)..human networking bertambah..rezeki pun bertambah...apa yang aku dapat simpulkan kat sini ialah beza amway dan cosway pd aku ialah amway komited membuat penyelidikan, penanaman dan penghasilan produk sendiri, manakala sykt spt cosway dan cni cuma agen jualan dan pembungkusan je...tu yang aku rasa ramai berminat pada AMWAY kot...tapi apa2 pun terpulang pada individu la...ni aku cakap berdasarkan pengalaman...

smh946
06-11-2008, 11:34 AM
bro innoman,
bukannya apa..di samping amalkan untuk diri sendiri, keluarga kita boleh buat side income atau main income, dengan plan dan bantuan daripada group atau group lain..aku rasa mmmpphhh..nyami2....aku sebetulnya pun ahli COSWAY dan CNI dan baru 2 tahun lepas aku mula jinak2 dengan AMWAY..alhamdullilah...kesihatan aku pun improve (sakit sendi buku lali dah hilang)..human networking bertambah..rezeki pun bertambah...apa yang aku dapat simpulkan kat sini ialah beza amway dan cosway pd aku ialah amway komited membuat penyelidikan, penanaman dan penghasilan produk sendiri, manakala sykt spt cosway dan cni cuma agen jualan dan pembungkusan je...tu yang aku rasa ramai berminat pada AMWAY kot...tapi apa2 pun terpulang pada individu la...ni aku cakap berdasarkan pengalaman...

betul tu papaye...cuba korang pakai hukum akal...ada ke company MLM lain yg ada penyelidikan begitu besar...bukan nak berlawan..cuma cuba pikir-pikirkan..kalau betul yg lain lebih baik kenapa amway dah hampir 50thn masih lagi kukuh...

Memang betul ramai org jadi ahli amway..tp tu la,setakat ahli..sedangkan peluang income dlm amway unlimited...cthnya fiscal yr 08-09, baru qualified sekali 21% dpt extra 400...memang kecik tp itu baru permulaan..sbb tu ramai org tak sanggup sebab amway ni permulaan dia kecik...

cuba korang survey brapa ramai yg dah masuk 20thn tp setakat pakai je la...n yg baru masuk 3-5 thn tp dah boleh achieve diamond...bukan senang tp boleh dibuat....selaras dgn usaha..

hmm...kalau nak taip panjang lagi...utk org amway bertahan,dia kena paham konsep dia...amway its not entirely about money...dlm bisnes ada pasang surut..masa surut tu la kita kena bertahan...bukan senang nak bentuk org....lee kim soon pun jumpa dia punya 1st DD lepas org ke 60..

innoman
06-11-2008, 03:52 PM
sebenarnya ku sendiri dah lama guna produk amway macam vitamin dll. tapi beli kat kawan saja... hahaa... produk memang baik... :)

papaye101
07-11-2008, 08:52 AM
aku baru dapat stok GLUSOMINE HCI semalam, upline aku bagi..dari mana dio dapat stok ntah ler..ni la namanya human networking...yang penting aku bleh deliver order kepada customer....

bro innoman, kalo berminat nak jadi warga AMWAY, aku bleh usahakan yang terbaik untuk ko...sama2 buat bisnes ni..aku dulu pun macam ko gak, mula2 test produk2 suplemen pastu nak dapat harga diskaun, aku jadi member, lama2 aku terpikir gak, boleh bantu aku untuk dapatkan pendapatan sampingan, tu yang aku serius buat AMWAY ni, disebabkan ada guide dari upline2 yang dah berjaya...sekrang ni alhamdullilah, boleh la support duit untuk aku layan fishing, golfing dan ajak keluarga pi jalan2 cari makan....

papaye101
11-11-2008, 01:13 PM
Asas perniagaan ni senang aje..
1. Study
2. Do
3. Teach

Mungkin ada tambahan lain dari kengkawan semua.....

papaye101
12-11-2008, 04:37 PM
Simple Steps to Success
IBOs who grow the most successful businesses sell to non-IBO customers and sponsor, while experiencing the products by purchasing them for their own use.

Step 1: Learn. The only way to truly understand your products is to use them. Knowing what our products can do for you is important when presenting them as solutions for your customers. You'll also want to fully understand the compensation plan and Amway Global's business rules. Check out Amway Global University to see other training options we provide.

Step 2: Sell. As your product knowledge increases, you will discover people all around you who need what you have through your Amway Global business. Retail selling is the easiest way to make quick money through your Amway Global business.

Step 3: Sponsor. For some of your friends, products provide the solution they seek. For others, the Amway Global business opportunity will have strong appeal as they seek a business that can help them achieve their goals. When you sponsor them, you can be rewarded for the business volume they generate.

ejalmlk
17-11-2008, 01:21 PM
Sesiapa yang betul-betul serius untuk menjadi diamond dalam mas 9 bulan dengan Amway sila hubungi saya dengan segera .. saya ada caranya tanpa menghabiskan wang dengan bayak... hanya RM 800 sahaja ........Terbuka kepada user baru dan yang akan menjadi rangkaian saya.

Amway adalah jalan penyelesaian kewangan .. dengan produk yang berkualiti di peringkat dunia serta antarabangsa. Amway juga salah satu syarikat gergasi di Malaysia yang mempunyai peranan utaman di dalam Valuecap.

Hubungi saya segera ...

Terbuka kepada 63 orang sahaja .....

swarg@hotmail.com

Amway ....Anda Mahu wang Anda Yakin !!!:)paid:)paid:)paid:)paid

Bauer
17-11-2008, 07:54 PM
bro, mana ada org pernah jadi diamond dlm masa 9 bulan da :)):)) klu nak promote pun , agak2 la sikit:D

papaye101
18-11-2008, 09:47 AM
mmmph...kalo ada btul2 plan tu, kongsi la kat sini, apa salahnya, kata dalam AMWAY, tolong menolong...aku sekrang ni masih musykil camner dalam 9 bulan tu bleh dapat Diomand...menarik ni...apa2 pun syabas...

aes
19-11-2008, 12:31 PM
Sesiapa yang betul-betul serius untuk menjadi diamond dalam mas 9 bulan dengan Amway sila hubungi saya dengan segera .. saya ada caranya tanpa menghabiskan wang dengan bayak... hanya RM 800 sahaja ........Terbuka kepada user baru dan yang akan menjadi rangkaian saya.

Amway adalah jalan penyelesaian kewangan .. dengan produk yang berkualiti di peringkat dunia serta antarabangsa. Amway juga salah satu syarikat gergasi di Malaysia yang mempunyai peranan utaman di dalam Valuecap.

Hubungi saya segera ...

Terbuka kepada 63 orang sahaja .....

swarg@hotmail.com

Amway ....Anda Mahu wang Anda Yakin !!!:)paid:)paid:)paid:)paid

ye ke? maintain sebulan pun rm300....takkan modal utk jdk diamond rm800 je? Tp klu betul2 ada plan jdk camtu best gak. Aku nak join tp yg introduce aku psl AMWAY pun tak meyakinkan aku.

smh946
20-11-2008, 12:08 PM
just info sharing..semlm ada recognition diamond baru di PWTC..org macam biasa la bersesak-sesak,aku tak tau la MLM lain tp amway punya recognition bagi aku paling grand pernah aku tengok....diamond yg baru ni ada lah 2nd generation yg manana kedua parent diaorg pun dah diamond...yg best nya husband dia pernah menjadi CEO termuda di malaysia, semasa berumur 26thn...mula2 masa bapak dia masuk amway, dia siap anta surat kat prof dia mintak siasat sykt amway ni,last2 prof tu pun masuk amway..dia x puas ati,pegi kedutaan amerika, baru terkejut beruk yg mana amway satu2nya syrikat US pada masa tu (1992) kalau x silap yg ada 5star rating dr USS chamber evaluation..
akhirnya baru dia percaya..
memang hebat sharing dia..bayangkan CEO oun masih buat Amway, apa maknnya tu..bukan ceo calang2 tau,kalau x silap citibank ...
so pikir2 la,kalau org macam ni pun nak bt amway apa lagi awak yg cukup2 makan tu...tp yg penting semua org kena lalu process 3S, tak kira la sapa kia..

smh946
20-11-2008, 12:13 PM
Sesiapa yang betul-betul serius untuk menjadi diamond dalam mas 9 bulan dengan Amway sila hubungi saya dengan segera .. saya ada caranya tanpa menghabiskan wang dengan bayak... hanya RM 800 sahaja ........Terbuka kepada user baru dan yang akan menjadi rangkaian saya.

Amway adalah jalan penyelesaian kewangan .. dengan produk yang berkualiti di peringkat dunia serta antarabangsa. Amway juga salah satu syarikat gergasi di Malaysia yang mempunyai peranan utaman di dalam Valuecap.

Hubungi saya segera ...

Terbuka kepada 63 orang sahaja .....

swarg@hotmail.com

Amway ....Anda Mahu wang Anda Yakin !!!:)paid:)paid:)paid:)paid

teori memang menarik...tp perlaksaan belum tentu...aku pun ada plan RM250 je...boleh capai diamond dlm masa sethn...tp u guys need to stick to the plan...contact me personally for explaination..email/phone x main la...

azarulez
20-11-2008, 12:33 PM
Sesiapa yang betul-betul serius untuk menjadi diamond dalam mas 9 bulan dengan Amway sila hubungi saya dengan segera .. saya ada caranya tanpa menghabiskan wang dengan bayak... hanya RM 800 sahaja ........Terbuka kepada user baru dan yang akan menjadi rangkaian saya.

Amway adalah jalan penyelesaian kewangan .. dengan produk yang berkualiti di peringkat dunia serta antarabangsa. Amway juga salah satu syarikat gergasi di Malaysia yang mempunyai peranan utaman di dalam Valuecap.

Hubungi saya segera ...

Terbuka kepada 63 orang sahaja .....



swarg@hotmail.com

Amway ....Anda Mahu wang Anda Yakin !!!:)paid:)paid:)paid:)paid

cam tau je plan ni..tapi bukan ke RM990?:-?:-?

aes
20-11-2008, 02:48 PM
ada yg rm250, rm800, rm990......nak tahu gak, leh le PM kat aku detail nyer.

ejalmlk
20-11-2008, 02:54 PM
bro, mana ada org pernah jadi diamond dlm masa 9 bulan da :)):)) klu nak promote pun , agak2 la sikit:D:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?


MMMm siapa cakap ... tak dapat ... dah terbukti .... tak caya tanya semua diamond.... contact me personal ..... then i share with u ... HOW ......

See u on the top .................

smh946
20-11-2008, 03:24 PM
tp kurang2 plan kat sini x suruh buat loan sampai 20k..macam2 mana pun yg penting mesti stick to the plan..kalau x memang x achieve...mana satu tepuk dada tanya poket yg mana bersesuaian...
Plan amway ni flexible...semuanya x lari dr yg asal,cuma cara perlaksaan je berlainan...n skrg ni semuanya masuk direct ke account distributor..

smh946
20-11-2008, 03:25 PM
sedikit hint..ini PROSUMER CONCEPT

aes
20-11-2008, 03:29 PM
takde pun yg nak share plan ngan aku, takpele : ejalmlk (xkan x leh share ngan aku) aku geng CG Melaka.

Bauer
20-11-2008, 07:28 PM
:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?


MMMm siapa cakap ... tak dapat ... dah terbukti .... tak caya tanya semua diamond.... contact me personal ..... then i share with u ... HOW ......

See u on the top .................:D aku susun ayat tu balik , setau aku mana ada org baru join, lepas 9 bulan dah jadi diamond, klu existing member aku tak tau la tapi apa2 hal Amway mmg power, korang semua dah tgk lum site HQ baru, besar siot !!! :o:o

smh946
21-11-2008, 11:10 AM
SEDIKIT INFO SHARING...pada mlm penganugerahan ari tu GM amway bagitau up to sept 08..kita punya sales dah 478million yg mana 3rd quarter je 185.1 million...tgk trend nampaknya amway boleh capai target sales more than 600million this yr..
thn ini jugak ada 13 diamonds qualified...
october recruitment je mencapai rekod baru amway selama 32 thn kat malaysia..
tgk trend ni..nampaknya ekonomi dunia menguncup..amway terus positif...

papaye101
21-11-2008, 11:30 AM
smh946, ko ada plan tu kan..meh kongsi la...kalo ko segan2 ayam, nak declare kat forum ni, ko PM la aku..aku pun tengah fikirkan plan2 yang sesuai untuk downline aku ni..tak nak la nanti diorang ilang arah...

smh946
21-11-2008, 02:31 PM
smh946, ko ada plan tu kan..meh kongsi la...kalo ko segan2 ayam, nak declare kat forum ni, ko PM la aku..aku pun tengah fikirkan plan2 yang sesuai untuk downline aku ni..tak nak la nanti diorang ilang arah...

sorry la papaye...ini amanat upline aku,trait secret katanya..tunggula..kitaorg cuba plan ni sethn nii...cuma apa yg aku boleh kongsi kat sini..plan 250 ni...bulan ke 3 u dah silver producer,bulan ke 4, downline SP, bulan ke 6,downline dah GP and bulan ke 8 dah DD and bulan ke 9 u Diamond an...

plan ni utk org baru dlm kumpulan kami...so sesiapa yg terasa nak kami bantu anda (org baru) buat extra income guna cara ni...insyallah kami boleh tunjukkan caranya...

tak perlu buat loan...tak perlu menjual...tak perlu maintain sebulan sekali...cuba kena ubah shopping habit je...

smh946
21-11-2008, 02:49 PM
oo ye sesiapa berminat nak tambah pendapatan, can call me at 012-2929 234

Bauer
22-11-2008, 12:42 AM
sorry la papaye...ini amanat upline aku,trait secret katanya..tunggula..kitaorg cuba plan ni sethn nii...cuma apa yg aku boleh kongsi kat sini..plan 250 ni...bulan ke 3 u dah silver producer,bulan ke 4, downline SP, bulan ke 6,downline dah GP and bulan ke 8 dah DD and bulan ke 9 u Diamond an...

plan ni utk org baru dlm kumpulan kami...so sesiapa yg terasa nak kami bantu anda (org baru) buat extra income guna cara ni...insyallah kami boleh tunjukkan caranya...

tak perlu buat loan...tak perlu menjual...tak perlu maintain sebulan sekali...cuba kena ubah shopping habit je...amboi, siap ada trade secret lagi:D, share2 la sikit bro, bagi ramai lagi org melayu jadi diamond,skang ni berapa kerat je diamond melayu

skateedge
22-11-2008, 12:42 AM
actually kalau nak tau plan better jumpe n terangkan...itu yg terbaik laa pendapat aku...byk plan2 yg telah dicetuskan oleh leader2 amway...
aku pun penah diterangkan dgn plan "Go 3% Go DIomand in 7mth.. kalau ikot logik n kiraan memang bleh buat... ada yg dah berjaya...

"you buy,use, know & share"....

ejalmlk
22-11-2008, 01:02 AM
takde pun yg nak share plan ngan aku, takpele : ejalmlk (xkan x leh share ngan aku) aku geng CG Melaka.

Lor Hubungi direct aku .......

swarg@hotmail.com

sentiasa menunggu email mu huhuhuhuhu

ejalmlk
22-11-2008, 01:05 AM
actually kalau nak tau plan better jumpe n terangkan...itu yg terbaik laa pendapat aku...byk plan2 yg telah dicetuskan oleh leader2 amway...
aku pun penah diterangkan dgn plan "Go 3% Go DIomand in 7mth.. kalau ikot logik n kiraan memang bleh buat... ada yg dah berjaya...

"you buy,use, know & share"....

Macam ku tahu jer ... huhuhuhu .... go diamond ......:)paid:)paid:)paid:)paid

papaye101
25-11-2008, 04:12 PM
mmphh....nampaknya perkongsian business plan hanya untuk group2 tertentu jer la yer...apa2 pu tq bro smh946

aes
26-11-2008, 09:22 AM
Lor Hubungi direct aku .......

swarg@hotmail.com

sentiasa menunggu email mu huhuhuhuhu

pm jelah sonang.....

ajet
05-12-2008, 01:57 AM
salam bro..ble trg sket psai marketing plan dia x?sy b'minat cuma xda org yg introduce psai amway ni..tlg ya bro..

skateedge
05-12-2008, 09:36 PM
salam bro..ble trg sket psai marketing plan dia x?sy b'minat cuma xda org yg introduce psai amway ni..tlg ya bro..
area mane? lg senang kalau jumpe n terangkan..:D

ghettoriot
05-12-2008, 10:01 PM
kat melaka ade x...
nk jadi ahli...
PM

papaye101
10-12-2008, 04:21 PM
untuk bakal ahli AMWAY; korang bleh PM aku, kalo berminat nak tahu lebih lanjut lagi pasal AMWAY ni..aku cuba sedaya yang boleh untuk bantu korang...aku stay kat arae Klang..kalo korang di luar kawasan pun no hal...networking aku merata2 ada..Insya-Allah diorang akan bantu..Inilah cantiknya AMWAY...human relationship..

skateedge
10-12-2008, 07:54 PM
mmphh....nampaknya perkongsian business plan hanya untuk group2 tertentu jer la yer...apa2 pu tq bro smh946
setahu aku bleh jek kongsi2..
area perak,KL n Selangor leh laaa share2..
area lain insyaallah leh tolong usahakan...:D

mycashonline
10-12-2008, 08:32 PM
cayalah geng...all the best to AMWAY...
co ni ler yg byk ajar aku ilmu MLM...human relationship... :D:D:D

ejalmlk
12-12-2008, 06:15 PM
Yeah ... amway da best in this WORLD!!! Melaka shah alam , serdang hubungi saya segera ..... swarg@hotmail.com ... anda pasti tidak Rugi.........

Insyallah bersama-sama kita KE LA 2009....

Tahniah kepada Platinum dan keatas yang baru balik dari osaka......

see u ......

JimmyDave
13-12-2008, 02:26 PM
amway.....best one ever!

jinchuriki
13-12-2008, 04:09 PM
amacam bisnes...,ok ka bro?

duskcircle
16-12-2008, 02:56 PM
Yeah ... amway da best in this WORLD!!! Melaka shah alam , serdang hubungi saya segera ..... swarg@hotmail.com ... anda pasti tidak Rugi.........

Insyallah bersama-sama kita KE LA 2009....

Tahniah kepada Platinum dan keatas yang baru balik dari osaka......

see u ......

hello bro..., u bawah group mana??

wat fulltime ke parttime?

duskcircle
17-12-2008, 11:01 AM
amacam bisnes...,ok ka bro?

biz insyallah ok, yg pasti buat DUIT:

D : DOA

U : USAHA

I : ISTIQAMAH

T : TAWAKAL

Amacam, ada barang amway yg minat untuk dibeli??

www.amway.com.my -> lihat produk kat situ...,tq

wicked_game
17-12-2008, 09:11 PM
nk up sket tread ni.. hehe..

kwn aku br blk dr osaka.. nk nagis dego dia cite.. best bangat.. huhu..

wicked_game
17-12-2008, 09:14 PM
1st mlm aku join ialah Amway..

then afta tat byk da mlm yg aku join tp tah kenapa aku masih rindu dgn amway ni.. mgkn byk jgk brg² dia aku still pke walaupn x menaja..

wicked_game
17-12-2008, 09:20 PM
tgh cr pot nk spam.. sambil tu ingin bkenalan.. hehe..

sokia
17-12-2008, 09:22 PM
ada penjimat minyak tak???

wicked_game
17-12-2008, 09:25 PM
kbykan org amway ni agak spoting n positif mcm kwn aku ni.. aku ajak g dego mlm len dia g jgk dego.. dia ckp org nk tunjuk peluang kene g dego.. minat x minat blakang cite.. kalo ko tolak mentah² org len nk tunjuk peluang, x mustahil org akan tolak ko mentah² jgk.. x gitu..?

wicked_game
17-12-2008, 09:27 PM
ada penjimat minyak tak???

bro aku jual jimat minyak.. leh click ket sigi aku ket bwh tu.. :D

duskcircle
17-12-2008, 11:49 PM
ada penjimat minyak tak???

ko try pakai minyak enjin elf..., testimoni ramai kata minyak ni bagus. Pasal dianya bagi balik enjin mcm baru...,:)cgrock

ko tgk kat web amway...,

klik je kat signature saya....,

duskcircle
17-12-2008, 11:52 PM
Ada sesapa teringin nak beli vitamin+mineral+concentrate keluaran amway nye leh le tgk kat laman web amway dan boleh membeli melalui saya...,

tgk pada produk nama DOUBLE X.

CUBA TENGOK YER..., :)cgrock:)cgrock :D

wicked_game
18-12-2008, 08:50 AM
Ada sesapa teringin nak beli vitamin+mineral+concentrate keluaran amway nye leh le tgk kat laman web amway dan boleh membeli melalui saya...,

tgk pada produk nama DOUBLE X.

CUBA TENGOK YER..., :)cgrock:)cgrock :D

double X; gold silver bronze utk tambah energy.. :)

wicked_game
18-12-2008, 08:53 AM
ko try pakai minyak enjin elf..., testimoni ramai kata minyak ni bagus. Pasal dianya bagi balik enjin mcm baru...,:)cgrock

ko tgk kat web amway...,

klik je kat signature saya....,

seswai jgk utk enjin lame..

testimoni aku; aku pke accord thn 90, dlu pke myk enjin branX nek bukit sempot skit.. setelah bertukar dgn Elf ni tambah tork pd enjin.. tambah pikup bile memotong atau memecut..

cuba la.. :D

duskcircle
18-12-2008, 07:05 PM
yer..., barangan amway ni mmg dijual hanya yg berkualiti jer...,

so, sesapa nak tahu pasal barang amway..., buka je web dia kat sigi saya....,

then, emel saya utk tahu harga n pesanan kepada saya...,

wicked_game
19-12-2008, 12:00 AM
yer..., barangan amway ni mmg dijual hanya yg berkualiti jer...,

so, sesapa nak tahu pasal barang amway..., buka je web dia kat sigi saya....,

then, emel saya utk tahu harga n pesanan kepada saya...,

quality.. betul tu.. yg x tahan tu ada money back gerenti.. ngat smart shop je ke yg ada.. bkn 30 days tp pke 30% produk then bole tukaq walaupn da 3 bln pke produk tu..

cth: A beli air paipsi then minum air tu 30% lps tu rase tak sedap ke atau masin ke.. A hantar je ket amway, amway xkn tanya nape A pulangkan tp terus bagi blk duit A 100%..

hebat x..? :D

duskcircle
21-12-2008, 12:59 AM
susah nak posting kat forum CG nih...

nape tah....,

wicked_game
21-12-2008, 06:56 PM
susah nak posting kat forum CG nih...

nape tah....,

mu nok posting gapo bro..? :-?

duskcircle
22-12-2008, 12:54 PM
mu nok posting gapo bro..? :-?

posting mcm biasa, tp asyik DC je...,

maybe server slow kot...,

emm..., camne nak naikkan rating thread ni yer...??:-?:-?