PDA

View Full Version : Amway (Malaysia) Sdn Bhd (22062-P) (AJL93010) - www.amway2u.com


Pages : 1 [2] 3 4 5 6 7 8

wicked_game
23-12-2008, 09:05 AM
posting mcm biasa, tp asyik DC je...,

maybe server slow kot...,

emm..., camne nak naikkan rating thread ni yer...??:-?:-?

Kene ajak kwn˛ amway ket luar sana aktif berforum ke CG ni la.. :D

Amway ni ramai org cina dr org kite kot. :-?

papaye101
23-12-2008, 09:53 AM
geng, Manuka Honey dah ada stok...Alhamdullilah...aku bayak terima order dari ibu bapa untuk produk ni...geng..saper2 ada vcd atau dvd motivasi, meh la kongsi.....

skateedge
23-12-2008, 10:24 AM
Kene ajak kwn˛ amway ket luar sana aktif berforum ke CG ni la.. :D

Amway ni ramai org cina dr org kite kot. :-?

amway memang ramai org cina dr melayu.. selalunya business yg kene usaha lebih memang kurang org melayu tp kalau yg cepat kaya dan sekejap kayanya haaa... tu memang ramai org melayu... hehehehe..:eek:

skateedge
23-12-2008, 10:26 AM
geng, Manuka Honey dah ada stok...Alhamdullilah...aku bayak terima order dari ibu bapa untuk produk ni...geng..saper2 ada vcd atau dvd motivasi, meh la kongsi.....

bro.. hang nak cd motivasi apa? aku byk yg audio laa... yg cd video ada laa yg dato zul + yg lain2 ada laa skit...

wicked_game
23-12-2008, 11:07 AM
amway memang ramai org cina dr melayu.. selalunya business yg kene usaha lebih memang kurang org melayu tp kalau yg cepat kaya dan sekejap kayanya haaa... tu memang ramai org melayu... hehehehe..:eek:

itu la hakikatnya.. :)paid

papaye101
23-12-2008, 05:14 PM
skateedge;
nanti aku senaraikan cd/dvd yang aku ada berkaitan Amway ni..ko pun listkan la..bleh kita tukar2..jimat sikit duit..ok tak? bukannya apa, dengan bantuan alat bantuan tu, bleh la memotivasikan diri kita ni...biasanya aku buat dalam group aku jer..tapi aku fikir kenapa tidak kita berkongsi dengan saper2 jer yang berminat..bleh gak buat saham akhirat..pada aku, ilmu patut dikongsi walaupun ianya rahsia individu atau kumpulan...kalo asyik rahsia jer..memang kita akan berada di takuk ni jer la...ni pandangan pribadi aku la...

skateedge
23-12-2008, 05:19 PM
skateedge;
nanti aku senaraikan cd/dvd yang aku ada berkaitan Amway ni..ko pun listkan la..bleh kita tukar2..jimat sikit duit..ok tak? bukannya apa, dengan bantuan alat bantuan tu, bleh la memotivasikan diri kita ni...biasanya aku buat dalam group aku jer..tapi aku fikir kenapa tidak kita berkongsi dengan saper2 jer yang berminat..bleh gak buat saham akhirat..pada aku, ilmu patut dikongsi walaupun ianya rahsia individu atau kumpulan...kalo asyik rahsia jer..memang kita akan berada di takuk ni jer la...ni pandangan pribadi aku la...

ok.. aku skang ada job kt perak.. smlm sempat jugak singgah center ATC UN Ipoh.. under Emerald Mahathir & NurHidayah... sempoi center depa ni.. Dulu center UN ni under Emerald Mahathir&Nurhidayah tp skang dah combine dgn ATC under Founder Emerald Dato Zul..

Cd2 ada kt KL.. lepas balik dr Melaka weekend ni insyaallah aku post kt sini..:D

duskcircle
24-12-2008, 01:00 AM
Aslm member sekian, ada satu lg forum yg saya posting kat sana. Cuma saya sorang je yg masuk posting kat situ...,

penah dengar forum ******.com. Masuk la sana sama, meriahkan usaha berkongsi maklumat tentang kebaikan produk amway...,

ok....nice always...,:D:)

papaye101
24-12-2008, 08:44 AM
skateedge: OK...nanti aku list kan dulu yang aku punya..kengkawan lain pun kalo ada..amat di alu2kan...

duskcircle: apa nama da forum tu....aku rasa no harm kot kalo ko declare kat sini...benda tu kan knowledge sharing....

wicked_game
24-12-2008, 12:54 PM
Aslm member sekian, ada satu lg forum yg saya posting kat sana. Cuma saya sorang je yg masuk posting kat situ...,

penah dengar forum ******.com. Masuk la sana sama, meriahkan usaha berkongsi maklumat tentang kebaikan produk amway...,

ok....nice always...,:D:)

forum*gapo tu.com ? :-?

duskcircle
25-12-2008, 03:15 PM
forum*gapo tu.com ? :-?

gold jugak..., no gold. try tgk

duskcircle
25-12-2008, 03:32 PM
biz insyallah ok, yg pasti buat DUIT:

D : DOA

U : USAHA

I : ISTIQAMAH

T : TAWAKAL

Amacam, ada barang amway yg minat untuk dibeli??

www.amway.com.my -> lihat produk kat situ...,tq

Sekali lg, saya ulangi sifat2 mereka yg ingin berjaya dalam hidup....,

wicked_game
25-12-2008, 08:17 PM
Sekali lg, saya ulangi sifat2 mereka yg ingin berjaya dalam hidup....,

aku up singgit.. :D

ammal07
26-12-2008, 12:20 AM
aku dulu biasa masuk amway, habis duit beli barang amway je, untung tak seberapa,duit keluar lagi banyak dari duit masuk,ni dd punya kerjalah, suruh beli itu, suruh beli ini,last-last good bye amway...

z3t_ex
26-12-2008, 12:27 AM
aku dulu biasa masuk amway, habis duit beli barang amway je, untung tak seberapa,duit keluar lagi banyak dari duit masuk,ni dd punya kerjalah, suruh beli itu, suruh beli ini,last-last good bye amway...

ade juga barang˛ dia yg b'kualiti,
contoh vitamin n brg˛ dapur..
kenapa aku ckp mcm tu?
abah aku mmg dh join amway nie dari aku kecik,xsilap sekitar taun 1990-an,

smpai skrg kami 1 family masih amal n beli vitamin mcm daily,b-complex,vitamin c n etc..

yg paling masyuk ade 1 periuk amway yg smpai skrg mak aku gunakn,
xpenah karat n rosak:)paid

pasal harga tu,mmg ler rasa mcm cekik darah.:D

wicked_game
26-12-2008, 08:41 AM
aku dulu biasa masuk amway, habis duit beli barang amway je, untung tak seberapa,duit keluar lagi banyak dari duit masuk,ni dd punya kerjalah, suruh beli itu, suruh beli ini,last-last good bye amway...

nk dpt duit lebih kene la rekemen & ajak kwn join.. amway galakkan tukaq produk X ket rmh kpd brg2 amway.. bkn suh borong brg yg xperlu then simpan ket rmh.. kene paham konsep MLM la bro build network x perlu sgt menjual ni bro..

just my 2 cent..

wicked_game
26-12-2008, 08:44 AM
ade juga barang˛ dia yg b'kualiti,
contoh vitamin n brg˛ dapur..
kenapa aku ckp mcm tu?
abah aku mmg dh join amway nie dari aku kecik,xsilap sekitar taun 1990-an,

smpai skrg kami 1 family masih amal n beli vitamin mcm daily,b-complex,vitamin c n etc..

yg paling masyuk ade 1 periuk amway yg smpai skrg mak aku gunakn,
xpenah karat n rosak:)paid

pasal harga tu,mmg ler rasa mcm cekik darah.:D

bro, kene kenal produk.. dah kenal mmg rege yg kite bayo tu berbaloi.. :D

money back guarentee lg bro, jgn x tau.. :)paid

wiferanggi
27-12-2008, 01:20 AM
sape nak beli barang2 amway
Area Seri Kembangan,putrajaya,puchong, Serdang
Call firuz 0123996446

wicked_game
27-12-2008, 10:41 AM
sape nak beli barang2 amway
Area Seri Kembangan,putrajaya,puchong, Serdang
Call firuz 0123996446

bile la nk buke MYSHOP ket wangsa maju ni.. aku dah g ket terengganu.. mmg sempoi kedainya.. :D

visi-sufi
27-12-2008, 10:52 AM
aku dulu biasa masuk amway, habis duit beli barang amway je, untung tak seberapa,duit keluar lagi banyak dari duit masuk,ni dd punya kerjalah, suruh beli itu, suruh beli ini,last-last good bye amway...

nasib kita serupa...

aku rasa lah... sebenarnya kita yang seangkatan ni dah tersilap konsep... Amway sebenarnya bukan tempat buat duit... tapi MUNGKIN untuk mereka yang nak beli barang... berkualiti atau tak itu masing2 nilaikan sendiri...

wicked_game
27-12-2008, 10:56 AM
nasib kita serupa...

aku rasa lah... sebenarnya kita yang seangkatan ni dah tersilap konsep... Amway sebenarnya bukan tempat buat duit... tapi MUNGKIN untuk mereka yang nak beli barang... berkualiti atau tak itu masing2 nilaikan sendiri...

mgkn kite silap berguru kot.. ade sistem bro.. kalo ikot sistem bole berjaya.. :D

spawn
27-12-2008, 09:36 PM
salam bro wicked,
Dah lama ker join amway nih.. performance macamane?
so far sy truskan biz ni n ahamdulillah dapat profit yang tinggi. Actually any kind of biz need to sell btul tak? baru leh dapat profit.. Ramai yang kejar monthly bonus drpd retail profit, sedangkan retail profit ble dpt on the spot 30% berbanding monthly max 21%. Sambil asah skill marketing product..pelan2 blajo sponsor..
Tp bro, sy kene intercept plak la..buat home party pastu kene klon ngan group lain..mamat tu, siap leader dia bagi sokongan, dah tu kutuk sebahagian product tak ok pada customer..(prduct targeting sy)

kekadang kita tengok ramai group buat macam skim plak.. target brg tertentu untuk kejo pv n achieve pangkat. Barang2 beso plak tu.. macam high tech... tapi bila tengok sy nye group just start frm ubat lipas, pencukur,personal care and then latest idaman suri, macam terkejut plak..

Dah le ngan group cina payah dapat info asyik kene bayor jer nak attend meeting n course. Sesama bangsa pun kene tibai, kapal sama plak tu..ish ish..

opinion skit bro...

akls
27-12-2008, 09:44 PM
Aku post ok je..
xde problem pn /:)

wicked_game
27-12-2008, 10:54 PM
salam bro wicked,
Dah lama ker join amway nih.. performance macamane?
so far sy truskan biz ni n ahamdulillah dapat profit yang tinggi. Actually any kind of biz need to sell btul tak? baru leh dapat profit.. Ramai yang kejar monthly bonus drpd retail profit, sedangkan retail profit ble dpt on the spot 30% berbanding monthly max 21%. Sambil asah skill marketing product..pelan2 blajo sponsor..
Tp bro, sy kene intercept plak la..buat home party pastu kene klon ngan group lain..mamat tu, siap leader dia bagi sokongan, dah tu kutuk sebahagian product tak ok pada customer..(prduct targeting sy)

kekadang kita tengok ramai group buat macam skim plak.. target brg tertentu untuk kejo pv n achieve pangkat. Barang2 beso plak tu.. macam high tech... tapi bila tengok sy nye group just start frm ubat lipas, pencukur,personal care and then latest idaman suri, macam terkejut plak..

Dah le ngan group cina payah dapat info asyik kene bayor jer nak attend meeting n course. Sesama bangsa pun kene tibai, kapal sama plak tu..ish ish..

opinion skit bro...

aku baru join bro tahun 2003.. bg aku sifat manusia bro.. mana MLM pn same.. bg aku kalo da thp leader ni x patut la kondem org len @ group len even other compny pn x patut.. baek blaja maju kn diri dlm prdk knowlege ke STP ke dari kutuk2 org.. bkn etika cmpny pn buat mcm tu..

mcm kwn sebaya aku ni cina (kire upline aku la) x penah paksa pn aku buat amway dia even support aku buat MLM len.. then aku penah bwk dia g attend meeting MLM len.. kalo dia nmpk potensi MLM ni bagus dia even support aku siap ckp lg biz ni bole buat.. dia ni mmg tabah orgnya, cool n very positif.. tp kalo dgn leader len mau kene maki aku on spot.. sifat mcm ni mmg rare bro.. kalo dah dlm satu bumbung pn tibai sana sini mcm mn nk maju bro.. tp nasihat aku ko teruskn lah.. org sekeliling mmg sentiasa memerhati kite bro.. ibarat kerengga ket pokok, buah x mkn, org abis di gigitnya..

yg penting ko minat nk buat, dugaan dlm biz biasa la bro.. mane de biz yg mudah, tp MLM ni lg mudah dari conventional biz.. ;;)

wicked_game
27-12-2008, 10:55 PM
Aku post ok je..
xde problem pn /:)

post gapo tu..? :-?

spawn
29-12-2008, 12:50 AM
Salam bro wicked,
thanks for the info.. bg aku nih yang dah puas buat mlm, amway nih dah le... skim pelaburan dah semua lingkup, semua nak duk goyang kaki sambil berangan impian yang tak pasti. labur sana sini pastu hangus...

Tp aku respek kat org yang dlm company ni especially gathering dia, rapat sungguh. baik leader sampai ke downline.Walau apapun aku teruskan jugak, sebab setakat ni yang baru join bln 6 lepas dah maintain blnan 12%, bole lepas bayor keta. Insyallah brkemban lagi. Apa org nak cakap atau pandang low class terhadap MLM nih, aku tak amik ati pun pasal diaorg sumanya tak paham concept dia. Janji group success dapat bonus n tau nak buat apa jadi la...

Syabas bro.. tima kasih bebanyak..

wicked_game
29-12-2008, 12:54 AM
Salam bro wicked,
thanks for the info.. bg aku nih yang dah puas buat mlm, amway nih dah le... skim pelaburan dah semua lingkup, semua nak duk goyang kaki sambil berangan impian yang tak pasti. labur sana sini pastu hangus...

Tp aku respek kat org yang dlm company ni especially gathering dia, rapat sungguh. baik leader sampai ke downline.Walau apapun aku teruskan jugak, sebab setakat ni yang baru join bln 6 lepas dah maintain blnan 12%, bole lepas bayor keta. Insyallah brkemban lagi. Apa org nak cakap atau pandang low class terhadap MLM nih, aku tak amik ati pun pasal diaorg sumanya tak paham concept dia. Janji group success dapat bonus n tau nak buat apa jadi la...

Syabas bro.. tima kasih bebanyak..


nasihat aku ko teruskan je.. Amway mmg 1 brand yg hebat.. org2 nya pn hebat.. biasa la cmpny da 30thn lbh.. mmg byk org mengata dari memuji.. :cool:

visi-sufi
29-12-2008, 09:49 AM
seperkara aku tak suka dengan orang2 MLM yang jenis kena cari org baru dapat duit ni ialah diorang ni... most of them... quite desperate... maaf lah kalau ada sesape yg terasa...

maksud aku 'desperate' kat sini ialah... kalau boleh mereka nak paksa jugak kita join... memang mulut kata terserah nak join atau tak... tapi perbuatan mereka bercanggah dengan apa yang mulut mereka katakan... mulut cakap lain buat lain... maaf lah sekali lagi kalau ada yang terasa...

bukan apa... aku cakap ikut pengalaman... sepupu sepapan aku ramai gak yang 'hantu' Amway... sana Amway... sini Amway... asal bukak mulut je... 'Amway' sampai kitorang sedare mare yang lain kekadang malas nak duduk dengan mereka... letih nak melayan... bukan apa... kekadang kita just duduk je kat situ tapi bila mereka start membuat pujuk rayu untuk kita buat Amway... aku pun terpaksa bagitau dengan tegas yang aku tak suka dipaksa...

sebenarnya bukan semua org Amway atau apa2 '...way' yang macam tu... ada sesetengah tu memang very professional... once dia tau kita dah tak berminat... that's it... next time jumpa dah takde sembang Amway lagi dah sebab dia tahu kita tak suka apatah lagi kalau dipaksa...

so tujuan aku bercerita dan meluahkan isi hati ni bukan apa... sebagai pemberitahuan saje... mungkin ada yang secara tak sedar atau tak sengaja telah menggunakan cara pujuk rayu atau paksaan... mungkin ada yang terpaksa melayan... sekadar melayan semata-mata lah...

so apa2 pun... buat lah perniagaan MLM secara professional dan berhemah... MLM bukan bisnes murahan atau bisnes tepi jalan...

wicked_game
29-12-2008, 10:36 AM
seperkara aku tak suka dengan orang2 MLM yang jenis kena cari org baru dapat duit ni ialah diorang ni... most of them... quite desperate... maaf lah kalau ada sesape yg terasa...

maksud aku 'desperate' kat sini ialah... kalau boleh mereka nak paksa jugak kita join... memang mulut kata terserah nak join atau tak... tapi perbuatan mereka bercanggah dengan apa yang mulut mereka katakan... mulut cakap lain buat lain... maaf lah sekali lagi kalau ada yang terasa...

bukan apa... aku cakap ikut pengalaman... sepupu sepapan aku ramai gak yang 'hantu' Amway... sana Amway... sini Amway... asal bukak mulut je... 'Amway' sampai kitorang sedare mare yang lain kekadang malas nak duduk dengan mereka... letih nak melayan... bukan apa... kekadang kita just duduk je kat situ tapi bila mereka start membuat pujuk rayu untuk kita buat Amway... aku pun terpaksa bagitau dengan tegas yang aku tak suka dipaksa...

sebenarnya bukan semua org Amway atau apa2 '...way' yang macam tu... ada sesetengah tu memang very professional... once dia tau kita dah tak berminat... that's it... next time jumpa dah takde sembang Amway lagi dah sebab dia tahu kita tak suka apatah lagi kalau dipaksa...

so tujuan aku bercerita dan meluahkan isi hati ni bukan apa... sebagai pemberitahuan saje... mungkin ada yang secara tak sedar atau tak sengaja telah menggunakan cara pujuk rayu atau paksaan... mungkin ada yang terpaksa melayan... sekadar melayan semata-mata lah...

so apa2 pun... buat lah perniagaan MLM secara professional dan berhemah... MLM bukan bisnes murahan atau bisnes tepi jalan...

TQ for sharing.. good thought.. 8->

wicked_game
29-12-2008, 10:39 AM
ket Malaysia ni lebih dari 500 sykt MLM yg berdaftar.. x mustahil ada org yg mcm bro cakap tu pn ada ket mana2 sykt..

duskcircle
29-12-2008, 07:05 PM
wah meriah gak thread amway nih.., saya ni pun dah decide dah..., amway adalah company yg boleh carik makan, kalau boleh nak buat amal jariah, sebab bantu org lain guna produk yg berkualiti utk kesihatan mereka.

So, boleh buat pahala. Betul tak??

duskcircle
29-12-2008, 07:06 PM
aku dulu biasa masuk amway, habis duit beli barang amway je, untung tak seberapa,duit keluar lagi banyak dari duit masuk,ni dd punya kerjalah, suruh beli itu, suruh beli ini,last-last good bye amway...

bergantung atas ni kita bro..., yg pasti kita kena ada ilmu jangan sampai org per*****kan kita..., betul tak??

duskcircle
29-12-2008, 07:08 PM
ade juga barang˛ dia yg b'kualiti,
contoh vitamin n brg˛ dapur..
kenapa aku ckp mcm tu?
abah aku mmg dh join amway nie dari aku kecik,xsilap sekitar taun 1990-an,

smpai skrg kami 1 family masih amal n beli vitamin mcm daily,b-complex,vitamin c n etc..

yg paling masyuk ade 1 periuk amway yg smpai skrg mak aku gunakn,
xpenah karat n rosak:)paid

pasal harga tu,mmg ler rasa mcm cekik darah.:D

kalau kaji balik, cekik darah time memula jer, pastu baru tau produknye berkualiti..., kalau ada masalah refer terus pd pengedar then diorg boleh ajukan pd company...,

:)cgrock:)cgrock

wicked_game
29-12-2008, 09:49 PM
kalau kaji balik, cekik darah time memula jer, pastu baru tau produknye berkualiti..., kalau ada masalah refer terus pd pengedar then diorg boleh ajukan pd company...,

:)cgrock:)cgrock

customer always right.. money back guareentee lg.. mn nk cari company mcm ni.. :)paid

duskcircle
29-12-2008, 09:52 PM
customer always right.. money back guareentee lg.. mn nk cari company mcm ni.. :)paid

iye..., tu cina sungguh2 wat biz amway nih

MrKacanG
29-12-2008, 09:54 PM
iye..., tu cina sungguh2 wat biz amway nih

alarm system dia ok tak

wicked_game
29-12-2008, 09:59 PM
alarm system dia ok tak

memang ok bro..

remote guna handphone lg.. nk on off pke handphone je.. alert pn via hand phone tu kalo away from home la..

nk order bole la contact aku.. :D

wicked_game
29-12-2008, 10:01 PM
iye..., tu cina sungguh2 wat biz amway nih

cina dah ramai join.. org kt je blom ramai lg.. peluang masih besor.. :D

duskcircle
29-12-2008, 10:03 PM
alarm system dia ok tak

sangat ok...portable..., tak yah nak tebuk2 lubang...,

minat ker? kalau minat PM saya..., saya kasi detail info!! ok

wicked_game
29-12-2008, 10:08 PM
mana2 distributor ket sini bole pakai punya.. :)paid

duskcircle
29-12-2008, 10:10 PM
mana2 distributor ket sini bole pakai punya.. :)paid

:)cgrock:)paid:)paid

MrKacanG
29-12-2008, 10:12 PM
sangat ok...portable..., tak yah nak tebuk2 lubang...,

minat ker? kalau minat PM saya..., saya kasi detail info!! ok

saja tanya aku ada la projek skit :)paid:)paid

wicked_game
29-12-2008, 10:39 PM
saja tanya aku ada la projek skit :)paid:)paid

bole share ka bro..? mana tau kami bole tolong.. :D

MrKacanG
29-12-2008, 10:42 PM
bole share ka bro..? mana tau kami bole tolong.. :D

x komfom lg bro insyaallah nanti aku bg tau

wicked_game
29-12-2008, 10:44 PM
x komfom lg bro insyaallah nanti aku bg tau

hope to hear good news from u.. ;;)

PM la pepe hal..

duskcircle
30-12-2008, 06:48 AM
ye, alarm rumah yg senang diurus dan senang dipasang. Portable....,

duskcircle
30-12-2008, 06:55 AM
Sila baca tentang alarm system amway punya ni. MMg berbaloi utk keselamatan rumah kesayangan anda.

Utk harga, PM saya. OK.:)cgrock:)cgrock

duskcircle
30-12-2008, 07:00 AM
dish drop ni kalau nak kata 2-3 kali lagi jimat bole la caye..

kalau 20 kali lagi jimat mmg aku tak caye :p

ada caranya utk jimat 20-30 kali jimat. Kena try bro, baru tau.

:)cgrock:)cgrock

duskcircle
30-12-2008, 07:04 AM
Sila baca tentang alarm system amway punya ni. MMg berbaloi utk keselamatan rumah kesayangan anda.

Utk harga, PM saya. OK.:)cgrock:)cgrock

up balik tajuk nih...,

duskcircle
31-12-2008, 09:05 PM
up balik tajuk nih...,

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

duskcircle
01-01-2009, 12:11 AM
http://i430.photobucket.com/albums/qq23/duskcircle/rollon1.jpg

Berbuli dengan kelainan! Lihat mengapa ia menjadi satu daripada produk paling laris!

* Menawarkan perlindungan daripada bau dan kebasahan sehingga 48 jam.
* Kombinasi deodoran dan antipeluh.
* Bebas alkohol.
* Menggunakan KOMPLEKS LICHEN PLUS (disebut sebagai "Lai Khen") untuk menentang bakteria di bahagian ketiak.
* Rumusan tanpa pemutih tidak akan mengotorkan pakaian walaupun semasa ketiak masih basah dengan produk.


Petua:
Jauhi produk berasaskan alkohol. Alkohol sering digunakan sebagai disinfektan yang menjimatkan dan penggunaan yang berterusan mungkin mengeringkan bahagian ketiak anda, oleh itu mungkin menyebabkan kekeringan dan kerengsaan.

Demonstrasi:
Sapukan bebuli ke bahagian belakang tangan anda. Ini seolah-olah bahagian ketiak anda. Gosokkan sehelai kain hitam ke tempat basah yang sama di belakang tangan anda. Anda akan lihat tanda putih pada kain. Gosokkan kain dengan cepat (seolah-olah membasuhnya) dan anda akan lihat tanda itu hilang. Tiada kotoran!

duskcircle
01-01-2009, 01:14 PM
http://i430.photobucket.com/albums/qq23/duskcircle/rollon1.jpg

Berbuli dengan kelainan! Lihat mengapa ia menjadi satu daripada produk paling laris!

* Menawarkan perlindungan daripada bau dan kebasahan sehingga 48 jam.
* Kombinasi deodoran dan antipeluh.
* Bebas alkohol.
* Menggunakan KOMPLEKS LICHEN PLUS (disebut sebagai "Lai Khen") untuk menentang bakteria di bahagian ketiak.
* Rumusan tanpa pemutih tidak akan mengotorkan pakaian walaupun semasa ketiak masih basah dengan produk.


Petua:
Jauhi produk berasaskan alkohol. Alkohol sering digunakan sebagai disinfektan yang menjimatkan dan penggunaan yang berterusan mungkin mengeringkan bahagian ketiak anda, oleh itu mungkin menyebabkan kekeringan dan kerengsaan.

Demonstrasi:
Sapukan bebuli ke bahagian belakang tangan anda. Ini seolah-olah bahagian ketiak anda. Gosokkan sehelai kain hitam ke tempat basah yang sama di belakang tangan anda. Anda akan lihat tanda putih pada kain. Gosokkan kain dengan cepat (seolah-olah membasuhnya) dan anda akan lihat tanda itu hilang. Tiada kotoran!

skateedge
01-01-2009, 10:56 PM
nasib kita serupa...

aku rasa lah... sebenarnya kita yang seangkatan ni dah tersilap konsep... Amway sebenarnya bukan tempat buat duit... tapi MUNGKIN untuk mereka yang nak beli barang... berkualiti atau tak itu masing2 nilaikan sendiri...

sorry bro.. ni just pendapat n pengalaman sy..
salu kalau bisnes2 mcm ni kene g meeting, course etc.. nampak leceh tp tu laa hakikatnya...bkn senang nak berjaya...

bab Amway bkn tempat buat duit tu pun sy kurang setuju.. sebab memang ramai dah buat duit dr yg jual durian sampailaa kerja profesional...

sy dulu pun kerja di Kilang.. skang alhamdulillah bleh kerja sendiri walaupun pendapatan bkn 100% dr Amway lagik...:D

Apa2 pun selamat Tahun Baru 2009..:)cgrock

duskcircle
02-01-2009, 12:32 AM
sorry bro.. ni just pendapat n pengalaman sy..
salu kalau bisnes2 mcm ni kene g meeting, course etc.. nampak leceh tp tu laa hakikatnya...bkn senang nak berjaya...

bab Amway bkn tempat buat duit tu pun sy kurang setuju.. sebab memang ramai dah buat duit dr yg jual durian sampailaa kerja profesional...

sy dulu pun kerja di Kilang.. skang alhamdulillah bleh kerja sendiri walaupun pendapatan bkn 100% dr Amway lagik...:D

Apa2 pun selamat Tahun Baru 2009..:)cgrock

SApe berusaha dia akan dapat apa yg diusahakan. Allah pun sebut dlm quran tentang usaha ni kena ada utk sampai kepada kejayaan.

So, TQ 4 sharing:)cgrock:)cgrock

wicked_game
02-01-2009, 12:40 AM
ket skolah da byk ckp usaha tangga kejayaan.. nama pn ushawan.. :D

ejalmlk
02-01-2009, 12:42 AM
Amway always DA BEST in This World....

jutawanmuda32
02-01-2009, 02:10 AM
usaha tangga kejayaan. kalau nak berjaya kenalah rajin...Selamat Tahun BAru 2009

--------------------------------------------------------------------------
PANAZZZ.. baru shj bermula 01.01.2009 . JAMINAN 100% wang dikembalikan. lawat http://www.rssb.biz/?id=jutawanmuda32 sekarang. leader diperlukan

mizan a.k.a malfuzat
02-01-2009, 11:34 AM
tahniah, saya ahli amway dah 10 tahun dah, boleh dikatakan bukan gagal dan bukan berjaya sangat pun, pernah capai 15%, amway ialah apa yg anda fikir, saya bukan taksub sangat kat amway ni, sekadar pendangan ajelah ek, amway ini kita jadi ahli ke, bukan ahli ke, pakai barang aje ke, buat ke, tak buat ke, perniagaan amway tiap2 tahun berkembang, kat malaysia aje dah cukup, tak payah tengok yg perniagaan amway yg seluruh dunia. kat sini saya nak terangkan sikit tentang KONSEP AMWAY, sekadar berkongsi ilmu sikit, org tengok amway dalam kotak dia kata amway MLM itu memang hakikatnya, sebenarnya amway bukan MLM atau NETWORK MARKETING, amway adalah perniagaan, amway ada promosi tiap2 bulan melalui majalah amgram tujuanya hanya satu untuk org beli produk dia dan guna, ini tidak termasuk ahli amway yg menjual, bayangkan ada 150,000 ahli amway yg mengguna produk dia hanya tertarik dengan promosi setiap bulan dan bayangkan perniagaan amway pada bulan tersebut, apa yg anda rasa, tugas amway hanya jalankan perniagaan dia dan perniagaan dia terus berkembang, bagi ahli pulak seperti saya yg sekarang 0%, tidak melakukan apa2 hanya mengguna barang sahaja tidak melakukan penajaan, saya rasa saya memang rugi sebab tak mahu tangkap peluang dari keuntungan amway. amway dah jalankan tugas, tugas kita sebagai rakan niaga amway hanya satu iaitu fahamkan KONSEP PERNIAGAN AMWAY, dan kebanyakan ahli amway ramai yg jadi ahli tapi tak faham konsep amway, amway ni mudah tapi jadi susah disebabkan pemimpin2 amway duplikasi yg susah, ramai yg jadi ahli amway separuh jalan, lepas tu kata amway lambat dan susah untuk berjaya, silap siapa, silap kita beri kefahaman yg salah. sekarang nak berjaya dalam amway lagi cepat dan mudah, fahamkan KONSEP PERNIAGAAN AMWAY, senang kata sekarang guna master atau visa kad pun boleh jadi jutawan melalui amway, siapa yg berminat untuk jadi rakan niaga amway melalui saya bolehlah email saya rumahemas4u@yahoo.com.

terima kasih dan jumpa kita di puncak kejayaan.

duskcircle
02-01-2009, 06:19 PM
tahniah, saya ahli amway dah 10 tahun dah, boleh dikatakan bukan gagal dan bukan berjaya sangat pun, pernah capai 15%, amway ialah apa yg anda fikir, saya bukan taksub sangat kat amway ni, sekadar pendangan ajelah ek, amway ini kita jadi ahli ke, bukan ahli ke, pakai barang aje ke, buat ke, tak buat ke, perniagaan amway tiap2 tahun berkembang, kat malaysia aje dah cukup, tak payah tengok yg perniagaan amway yg seluruh dunia. kat sini saya nak terangkan sikit tentang KONSEP AMWAY, sekadar berkongsi ilmu sikit, org tengok amway dalam kotak dia kata amway MLM itu memang hakikatnya, sebenarnya amway bukan MLM atau NETWORK MARKETING, amway adalah perniagaan, amway ada promosi tiap2 bulan melalui majalah amgram tujuanya hanya satu untuk org beli produk dia dan guna, ini tidak termasuk ahli amway yg menjual, bayangkan ada 150,000 ahli amway yg mengguna produk dia hanya tertarik dengan promosi setiap bulan dan bayangkan perniagaan amway pada bulan tersebut, apa yg anda rasa, tugas amway hanya jalankan perniagaan dia dan perniagaan dia terus berkembang, bagi ahli pulak seperti saya yg sekarang 0%, tidak melakukan apa2 hanya mengguna barang sahaja tidak melakukan penajaan, saya rasa saya memang rugi sebab tak mahu tangkap peluang dari keuntungan amway. amway dah jalankan tugas, tugas kita sebagai rakan niaga amway hanya satu iaitu fahamkan KONSEP PERNIAGAN AMWAY, dan kebanyakan ahli amway ramai yg jadi ahli tapi tak faham konsep amway, amway ni mudah tapi jadi susah disebabkan pemimpin2 amway duplikasi yg susah, ramai yg jadi ahli amway separuh jalan, lepas tu kata amway lambat dan susah untuk berjaya, silap siapa, silap kita beri kefahaman yg salah. sekarang nak berjaya dalam amway lagi cepat dan mudah, fahamkan KONSEP PERNIAGAAN AMWAY, senang kata sekarang guna master atau visa kad pun boleh jadi jutawan melalui amway, siapa yg berminat untuk jadi rakan niaga amway melalui saya bolehlah email saya rumahemas4u@yahoo.com.

terima kasih dan jumpa kita di puncak kejayaan.

kena belajar ngan bro la utk marketing produk amway...otai bro nih yerk...,

ejalmlk
02-01-2009, 06:24 PM
tahniah, saya ahli amway dah 10 tahun dah, boleh dikatakan bukan gagal dan bukan berjaya sangat pun, pernah capai 15%, amway ialah apa yg anda fikir, saya bukan taksub sangat kat amway ni, sekadar pendangan ajelah ek, amway ini kita jadi ahli ke, bukan ahli ke, pakai barang aje ke, buat ke, tak buat ke, perniagaan amway tiap2 tahun berkembang, kat malaysia aje dah cukup, tak payah tengok yg perniagaan amway yg seluruh dunia. kat sini saya nak terangkan sikit tentang KONSEP AMWAY, sekadar berkongsi ilmu sikit, org tengok amway dalam kotak dia kata amway MLM itu memang hakikatnya, sebenarnya amway bukan MLM atau NETWORK MARKETING, amway adalah perniagaan, amway ada promosi tiap2 bulan melalui majalah amgram tujuanya hanya satu untuk org beli produk dia dan guna, ini tidak termasuk ahli amway yg menjual, bayangkan ada 150,000 ahli amway yg mengguna produk dia hanya tertarik dengan promosi setiap bulan dan bayangkan perniagaan amway pada bulan tersebut, apa yg anda rasa, tugas amway hanya jalankan perniagaan dia dan perniagaan dia terus berkembang, bagi ahli pulak seperti saya yg sekarang 0%, tidak melakukan apa2 hanya mengguna barang sahaja tidak melakukan penajaan, saya rasa saya memang rugi sebab tak mahu tangkap peluang dari keuntungan amway. amway dah jalankan tugas, tugas kita sebagai rakan niaga amway hanya satu iaitu fahamkan KONSEP PERNIAGAN AMWAY, dan kebanyakan ahli amway ramai yg jadi ahli tapi tak faham konsep amway, amway ni mudah tapi jadi susah disebabkan pemimpin2 amway duplikasi yg susah, ramai yg jadi ahli amway separuh jalan, lepas tu kata amway lambat dan susah untuk berjaya, silap siapa, silap kita beri kefahaman yg salah. sekarang nak berjaya dalam amway lagi cepat dan mudah, fahamkan KONSEP PERNIAGAAN AMWAY, senang kata sekarang guna master atau visa kad pun boleh jadi jutawan melalui amway, siapa yg berminat untuk jadi rakan niaga amway melalui saya bolehlah email saya rumahemas4u@yahoo.com.

terima kasih dan jumpa kita di puncak kejayaan.

YUP TAHNIAH >>>> AMWAY <<<<< tetap da Best in this world .....

duskcircle
02-01-2009, 06:47 PM
Yeah amway memberi peluang kita gunakan barangan berkualiti tinggi dan juga memberi peluang utk kita memulakan perniagaan kita sendiri.

So, apa tunggu lagi BUKS!!!

B: BUY
U: USE
K: KNOW
S: SALE

duskcircle
03-01-2009, 09:00 AM
Yeah amway memberi peluang kita gunakan barangan berkualiti tinggi dan juga memberi peluang utk kita memulakan perniagaan kita sendiri.

So, apa tunggu lagi BUKS!!!

B: BUY
U: USE
K: KNOW
S: SALE

jutawanmuda32
03-01-2009, 10:16 AM
selamat pagi semua....dah bersarapan??

------------------------------------------------------------------------
www.rssb.biz/?id=jutawanmuda32:D:D
Sedang meletop. tempah kedudukan awal dlm syarikat
sokongan padu utk downline termasuk flyer:)paid:)paid
hubungi saya : 017-2804897 atau email ke jutawanmuda32@yahoo.com:)cgrock:)cgrock

duskcircle
03-01-2009, 11:04 AM
udah...hai dah dkt tengahari tanya sarapan...bro dah sarapan dah ker??

spawn
04-01-2009, 12:27 AM
Salam semua,
Selamat tahun baru, semoga mencapai apa yang di inginkan serta menjadikan yang lebih baik dari yang dulu..
Sememangnya yang telah kita ketahui, dunia menghadapi krisis kewangan dan negara kita tidak terkecuali merasai kesannya..
Adakah MLM pemangkin di dalam mengatasi atau mengurangi kesan kegawatan yang menjelang tiba? Apabila ramai yang mengalami kekurangan OT, dibuang kerja dan terpaksa bersaing dgn pekerja asing di negara kita, apakah MLM sebagai side income atau satu alternatif dlm pendapatan keluarga?
Di dalam pencarian side income terutama di dalam dunia MLM, apakah perbezaan di antara Homebase business, MLM dan Conventional?

Marilah sesama kita sebagai distributer amway merungkai dan 'brain storming' di kalangan ahli bagi menaikan knowlegde serta memberi buah fikiran serta alternatif bagi mencapai peningkatan di dlm biz ini..

Kita bersama mendoakan agar berkat ilmu yang ada dapat membantu orang ramai meningkatkan ekonomi serta menjauhkan dari kekangan hutang..

Amin..

duskcircle
04-01-2009, 12:45 AM
iye, member2 lain join discussion...utk kebaikan semua...,

duskcircle
04-01-2009, 09:22 AM
Sebab Amway Kukuh di Malaysia:

1. Menjadi perintis kepada perniagaan JUALAN LANGSUNG
2. Memiliki barangan berkualiti tinggi
3. Mendapat pengiktirafan lokal dan antarabangsa
4. Ada lagi..., nanti la saya tambah...,


Oleh itu, saya dan rakan2 saya di amway berusaha untuk memberikan perkhidmatan pelanggan terbaik kepada anda semua....

:)cgrock:)cgrock

spawn
04-01-2009, 04:40 PM
Salam,
Ye, sememangnya produk kita ada 8K(kelebihan) berbanding produk di pasaran. Tapi, apa kata pelanggan pula? adakah pelanggan memandang kpd kelebihan2 itu disamping price yang agak tinggi berbanding di pasaran..
So apa yang saya dpt utk berkongsi di sini..
'People Buy With Their Emotion But Justify By Logic'
3 kategori produk:
1. berkesan + Selamat = harga tinggi.
2. berkesan + ekonomi = tak berapa selamat.
3. selamat + ekonomi = tak berapa berkesan.
cth : sabun basuh sebulan pakai sampai 5kg, walaupun murah sebab tak berapa berkesan berbanding SA8 cuma 750grm.

Bagaimana mengatasi masalah ini, dgn cara teknik 'uninform'(ada yg kata -ve, tapi sy suka istilah ini)
1. Demo produk.
2. Money back guarantee.
3. service selepas jualan.

'Value and Price are not the same'

duskcircle
04-01-2009, 09:28 PM
Salam,
Ye, sememangnya produk kita ada 8K(kelebihan) berbanding produk di pasaran. Tapi, apa kata pelanggan pula? adakah pelanggan memandang kpd kelebihan2 itu disamping price yang agak tinggi berbanding di pasaran..
So apa yang saya dpt utk berkongsi di sini..
'People Buy With Their Emotion But Justify By Logic'
3 kategori produk:
1. berkesan + Selamat = harga tinggi.
2. berkesan + ekonomi = tak berapa selamat.
3. selamat + ekonomi = tak berapa berkesan.
cth : sabun basuh sebulan pakai sampai 5kg, walaupun murah sebab tak berapa berkesan berbanding SA8 cuma 750grm.

Bagaimana mengatasi masalah ini, dgn cara teknik 'uninform'(ada yg kata -ve, tapi sy suka istilah ini)
1. Demo produk.
2. Money back guarantee.
3. service selepas jualan.

'Value and Price are not the same'

Lebih mudah nak faham..., beli harga mahal tapi guna dengan lebih jimat dan berkualiti.

itu yg saya alami sebagai pengguna dan pengedar amway

12daily_pro
04-01-2009, 09:34 PM
nk beli wax kete ada jual kat sini ?

duskcircle
04-01-2009, 10:32 PM
nk beli wax kete ada jual kat sini ?

boleh..., saya PM bro utk harga...ok.
:)cgrock:)cgrock

duskcircle
05-01-2009, 11:08 PM
Sebab Amway Kukuh di Malaysia:

1. Menjadi perintis kepada perniagaan JUALAN LANGSUNG
2. Memiliki barangan berkualiti tinggi
3. Mendapat pengiktirafan lokal dan antarabangsa
4. Ada lagi..., nanti la saya tambah...,


Oleh itu, saya dan rakan2 saya di amway berusaha untuk memberikan perkhidmatan pelanggan terbaik kepada anda semua....

:)cgrock:)cgrock

AMICO66
06-01-2009, 05:42 AM
Sebab Amway Kukuh di Malaysia:

1. Menjadi perintis kepada perniagaan JUALAN LANGSUNG
2. Memiliki barangan berkualiti tinggi
3. Mendapat pengiktirafan lokal dan antarabangsa
4. Ada lagi..., nanti la saya tambah...,


Oleh itu, saya dan rakan2 saya di amway berusaha untuk memberikan perkhidmatan pelanggan terbaik kepada anda semua....

:)cgrock:)cgrock

yang ni aku setuju sebab aku mula kenal MLM melalui amway..
kill produk yang aku jual dulu...complexion bar, allano dan sabun basuh(tak ingat)..:D

skateedge
06-01-2009, 12:23 PM
yang ni aku setuju sebab aku mula kenal MLM melalui amway..
kill produk yang aku jual dulu...complexion bar, allano dan sabun basuh(tak ingat)..:D

sabun basuh tu SA8 laa tu...:D

mizan a.k.a malfuzat
06-01-2009, 12:45 PM
salam untuk kawan2 yang hebat, alhamdulillah dengan kuasa allah....

saya ingin berkonsi idea untuk kawan2 yg berminat nak buat perniagaan AMWAY sehingga berjaya terutama sekali untuk org2 melayu seperti saya dan anda, PERSOALAN YG SELALU BERMAIN DIMINDA ORG MELAYU, KENAPA ORG CINA DALAM AMWAY MUDAH BERJAYA, KENAPA ORG KITA MELAYU LAMBAT DAN DARI SEGI PENINGAKATAN TERSANGAT JAUH KALAU NAK DIBANDINGKAN DENGAN ORG CINA. sekarang kita buka minda, pandang di luar kotak jgn di dalam kotak, sekarang fikir, apa yg anda nampak mudah di dalam perniagaan amway dan di pandang susah oleh org2 yg negatif tentang amway. dah nampak? amway dari dulu hingga sekarang tidak pernah tukar marketing plannya walau pun anda telah memasuki perniagaan amway ni 3 @ 4 @ 5 kali dan tak pernah berjaya bukan gagal ( hanya berhenti menjadi ahli amway aje ), sekarang apa yg anda nampak? sekarang kita lihat kenapa org melayu kurang berjaya bukan gagal dalam perniagaan AMWAY? TIDAK PERNAH KAJI RANCANGAN PERNIAGAAN AMWAY, MASUK HANYA MASUK BUKAN FAHAM RANCANGAN PERNIAGAAN AMWAY (MARKETING PLAN AMWAY) berbeza dengan org cina mereka berjaya sebab mereka bukan setakat faham malah mengkaji PLAN PEMASARAN DAN BENAR2 FAHAM PLAN PEMASARAN AMWAY, hari ini mereka berjaya bukan siapa cepat atau lambat tetapi mereka berjaya sebab mereka benar2 menghayati plan pemasaran amway. AMWAY adalah perniagaan nak berjaya IRAN KHAIRI KATA MESTI ADA PLAN PERNIAGAAN, tapi org kita bukan gagal dalam amway sebab tak ada plan perniagaan, dah ada plan pernigaan tak faham2 plan perniagaan, macam mana nak berjaya, saya bukan gagal dan saya belum berjaya, saya bangga sebab saya dah 10 tahun dalam amway, tak mati pun org nak cakap negatif tentang amway, malah saya bangga sebab plan perniagaan amway tak ada satu syarikat pun boleh tandinginya, saya dah cuba buat mlm yg lain, akhir2nya tengok balik plan pemasaran perniagaan mereka hanya toping aje. apa yg anda nampak sekarang? KENAPA SAYA KAJI PLAN PEMASARAN AMWAY? sebab saya nak berniaga dan saya kena cari rakan niaga yg menyediakan plan pemasaran yg bagus dan terbaik untuk rakan niaga, yg mengambil berat rakan niaga, yg mengambil berat pelanggan, INGAT KITA SEDANG MENJALANKAN PERNIAGAAN, pernigaan tidak semestinya kena menjual sebab kita bukan jurujual ini yg org tak faham, KITA ADALAH PEMILIK PERNIAGAAN, pemilik perniagaan mesti ada idea, strategi dan perancangan untuk berjaya, PLAN PEMASARAN AMWAY ADALAH GANJARAN(DIULANG LAGI SEKALI GANJARAN) UNTUK RAKAN NIAGA KEPADA RAKAN NIAGA, ini yg org tak nak faham, lepas tu ***** sombong pulak tu. INI YG ORG CINA DAN INDIA RAMAI YG BERJAYA SEKARANG DI DALAM AMWAY. TOLONG LAH FAHAM AMWAY HANYA SATU PELUANG UNTUK MENJALANKAN PERNIAGAAN, BANGUNLAH WAHAI BANGSA KU,bersambung.......

JUMPA KITA DI PUNCAK KEJAYAAN
berminat untuk menjadi rakan niaga amway melalui saya, boleh email: rumahemas4u@yahoo.com

duskcircle
06-01-2009, 02:55 PM
salam untuk kawan2 yang hebat, alhamdulillah dengan kuasa allah....

saya ingin berkonsi idea untuk kawan2 yg berminat nak buat perniagaan AMWAY sehingga berjaya terutama sekali untuk org2 melayu seperti saya dan anda, PERSOALAN YG SELALU BERMAIN DIMINDA ORG MELAYU, KENAPA ORG CINA DALAM AMWAY MUDAH BERJAYA, KENAPA ORG KITA MELAYU LAMBAT DAN DARI SEGI PENINGAKATAN TERSANGAT JAUH KALAU NAK DIBANDINGKAN DENGAN ORG CINA. sekarang kita buka minda, pandang di luar kotak jgn di dalam kotak, sekarang fikir, apa yg anda nampak mudah di dalam perniagaan amway dan di pandang susah oleh org2 yg negatif tentang amway. dah nampak? amway dari dulu hingga sekarang tidak pernah tukar marketing plannya walau pun anda telah memasuki perniagaan amway ni 3 @ 4 @ 5 kali dan tak pernah berjaya bukan gagal ( hanya berhenti menjadi ahli amway aje ), sekarang apa yg anda nampak? sekarang kita lihat kenapa org melayu kurang berjaya bukan gagal dalam perniagaan AMWAY? TIDAK PERNAH KAJI RANCANGAN PERNIAGAAN AMWAY, MASUK HANYA MASUK BUKAN FAHAM RANCANGAN PERNIAGAAN AMWAY (MARKETING PLAN AMWAY) berbeza dengan org cina mereka berjaya sebab mereka bukan setakat faham malah mengkaji PLAN PEMASARAN DAN BENAR2 FAHAM PLAN PEMASARAN AMWAY, hari ini mereka berjaya bukan siapa cepat atau lambat tetapi mereka berjaya sebab mereka benar2 menghayati plan pemasaran amway. AMWAY adalah perniagaan nak berjaya IRAN KHAIRI KATA MESTI ADA PLAN PERNIAGAAN, tapi org kita bukan gagal dalam amway sebab tak ada plan perniagaan, dah ada plan pernigaan tak faham2 plan perniagaan, macam mana nak berjaya, saya bukan gagal dan saya belum berjaya, saya bangga sebab saya dah 10 tahun dalam amway, tak mati pun org nak cakap negatif tentang amway, malah saya bangga sebab plan perniagaan amway tak ada satu syarikat pun boleh tandinginya, saya dah cuba buat mlm yg lain, akhir2nya tengok balik plan pemasaran perniagaan mereka hanya toping aje. apa yg anda nampak sekarang? KENAPA SAYA KAJI PLAN PEMASARAN AMWAY? sebab saya nak berniaga dan saya kena cari rakan niaga yg menyediakan plan pemasaran yg bagus dan terbaik untuk rakan niaga, yg mengambil berat rakan niaga, yg mengambil berat pelanggan, INGAT KITA SEDANG MENJALANKAN PERNIAGAAN, pernigaan tidak semestinya kena menjual sebab kita bukan jurujual ini yg org tak faham, KITA ADALAH PEMILIK PERNIAGAAN, pemilik perniagaan mesti ada idea, strategi dan perancangan untuk berjaya, PLAN PEMASARAN AMWAY ADALAH GANJARAN(DIULANG LAGI SEKALI GANJARAN) UNTUK RAKAN NIAGA KEPADA RAKAN NIAGA, ini yg org tak nak faham, lepas tu ***** sombong pulak tu. INI YG ORG CINA DAN INDIA RAMAI YG BERJAYA SEKARANG DI DALAM AMWAY. TOLONG LAH FAHAM AMWAY HANYA SATU PELUANG UNTUK MENJALANKAN PERNIAGAAN, BANGUNLAH WAHAI BANGSA KU,bersambung.......

JUMPA KITA DI PUNCAK KEJAYAAN
berminat untuk menjadi rakan niaga amway melalui saya, boleh email: rumahemas4u@yahoo.com

ok, pembaca semua boleh contact abg kita nih, otai ni bro...,:)cgrock:)cgrock

pipstar
06-01-2009, 02:58 PM
tumpang lalu kawan2 :)cgrock:)cgrock:)cgrock

AMICO66
06-01-2009, 03:10 PM
sabun basuh tu SA8 laa tu...:D

ya la tu....aku join Amway dulu dalam tahun 1986.

mizan a.k.a malfuzat
07-01-2009, 09:20 AM
ya la tu....aku join Amway dulu dalam tahun 1986.

tahniahlah uchop66, anda dah kenal amway pada tahun 1986, masa tu keahlian amway rm68 bag amway masa tu warna coklat, kalau nak guna barang boleh email saya, ini salah seorang yg berhenti menjadi ahli, bayangkan nilai menjadi ahli amway sekarang rm85, fahamkan maksud nilai perniagaan, di mana nilai perniagaan amway akan meningkat, di mana nilai diri kita, inilah yg org terlepas pandang, anda buka perniagaan hari ni esok belum tentu nilai perniagaan anda akan meningkat, untung memang boleh untung, TAPI NILAI PERNIAGAAN ANDA TAK SAMA DENGAN NILAI PERNIAGAAN AMWAY, fikir2kan. uchop66 saya bangga dengan anda, anda seorg yg hebat, saya percaya anda, anda hanya berhenti, mulakan perjalanan semula, jalan kejayaan terbentang luas di depan anda sekarang, tahniah.

DIAMOND SAYA SELALU INGATKAN SAYA TENTANG INI, "WALAU MALAM KITA PANJANG, PERCAYA SATU HARI NANTI MENTARI PASTI MENYENARI HIDUP KITA JUGA"

skateedge
07-01-2009, 12:18 PM
tahniahlah uchop66, anda dah kenal amway pada tahun 1986, masa tu keahlian amway rm68 bag amway masa tu warna coklat, kalau nak guna barang boleh email saya, ini salah seorang yg berhenti menjadi ahli, bayangkan nilai menjadi ahli amway sekarang rm85, fahamkan maksud nilai perniagaan, di mana nilai perniagaan amway akan meningkat, di mana nilai diri kita, inilah yg org terlepas pandang, anda buka perniagaan hari ni esok belum tentu nilai perniagaan anda akan meningkat, untung memang boleh untung, TAPI NILAI PERNIAGAAN ANDA TAK SAMA DENGAN NILAI PERNIAGAAN AMWAY, fikir2kan. uchop66 saya bangga dengan anda, anda seorg yg hebat, saya percaya anda, anda hanya berhenti, mulakan perjalanan semula, jalan kejayaan terbentang luas di depan anda sekarang, tahniah.

DIAMOND SAYA SELALU INGATKAN SAYA TENTANG INI, "WALAU MALAM KITA PANJANG, PERCAYA SATU HARI NANTI MENTARI PASTI MENYENARI HIDUP KITA JUGA"

:)cgrock :)cgrock insyaallah minggu ni turun KL jap... nanti leh aa list2 kan cd utk dishare...

duskcircle
07-01-2009, 03:43 PM
:)cgrock :)cgrock insyaallah minggu ni turun KL jap... nanti leh aa list2 kan cd utk dishare...

ada ape kat kl??

duskcircle
07-01-2009, 04:02 PM
PENGUMUMAN....,

Ronaldinho, Pemain Brazil dan kelab AC Milan, mempersembahkan laman web ----->> http://www.everykickcounts.com/ bagi kempen berikut:::>>>>

Menjadikan setiap tendangan bermakna!!!

Anda boleh mengambil bahagian dalam kempen untuk mengumpul 10juta tendangan untuk tujuan mengumpul dana bagi kempen untuk kanak-kanak One By One Amway.

Semakin ramai org membuat tendangan, semakin banyak nutrilite akan menderma kepada kempen....,

So, apa tunggu lagi..., layarilah dan buatlah tendangan anda hari ni juga..., :D:D:D

skateedge
07-01-2009, 04:04 PM
ada ape kat kl??

jumpe kawan2 + downline... skang dlm proses nak pindah KL.. tp tk sure kt mane lagik..

duskcircle
08-01-2009, 10:28 AM
PENGUMUMAN....,

Ronaldinho, Pemain Brazil dan kelab AC Milan, mempersembahkan laman web ----->> http://www.everykickcounts.com/ bagi kempen berikut:::>>>>

Menjadikan setiap tendangan bermakna!!!

Anda boleh mengambil bahagian dalam kempen untuk mengumpul 10juta tendangan untuk tujuan mengumpul dana bagi kempen untuk kanak-kanak One By One Amway.

Semakin ramai org membuat tendangan, semakin banyak nutrilite akan menderma kepada kempen....,

So, apa tunggu lagi..., layarilah dan buatlah tendangan anda hari ni juga..., :D:D:D

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

mizan a.k.a malfuzat
08-01-2009, 12:51 PM
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

tendang jgn tak tendang, biar masuk jgn tak masuk, :D

duskcircle
08-01-2009, 02:30 PM
Pengumuman...,

Tabung Haji di antara pemegang saham yang banyak di BSKL untuk syarikat amway. Jadi, tiada masalah dari segi kemampuan syarikat bersaing didalam dunia perniagaan di Malaysia dan Sememangnya KEKUATAN UTAMA SYARIKAT IALAH

BARANG/PRODUK

DAN

PELAN MARKETING

Berminat utk mengetahui lebih lanjut....,

Hubungi saya....,

:)cgrock:)cgrock

skateedge
08-01-2009, 06:49 PM
bila duskcircle ckp baru aku teringat.. ada aku short movie mase dato zul kasik talk kt seminar area utara... aku guna video ni laa utk open mind rakan2 melayu... insyaallah...

duskcircle
08-01-2009, 06:58 PM
bila duskcircle ckp baru aku teringat.. ada aku short movie mase dato zul kasik talk kt seminar area utara... aku guna video ni laa utk open mind rakan2 melayu... insyaallah...

bro, kongsi2 la ngan teman nih..., amacam kl...??:)cgrock:)cgrock

skateedge
08-01-2009, 07:02 PM
bro, kongsi2 la ngan teman nih..., amacam kl...??:)cgrock:)cgrock

boleh je..KL next week.. malam ni nak g center ATC-UN Ipoh..
Center ni dulu under emarald mahathir n nurhidayah.. skang dah combine dgn group dato zul.. So, jd ATC-UN ipoh..

mcm mane nak share?? nak burn dlm cd ke? file dlm btk .DAT rasenye..

duskcircle
08-01-2009, 07:13 PM
boleh je..KL next week.. malam ni nak g center ATC-UN Ipoh..
Center ni dulu under emarald mahathir n nurhidayah.. skang dah combine dgn group dato zul.. So, jd ATC-UN ipoh..

mcm mane nak share?? nak burn dlm cd ke? file dlm btk .DAT rasenye..

oh..., ni kat gunung rapat ker?? atas spa pn nurhidayah tu??

emm.., burn cd le jawabnyer...,

saya dekat jerk kat situ.

combined tu start bile??

skateedge
08-01-2009, 07:16 PM
oh..., ni kat gunung rapat ker?? atas spa pn nurhidayah tu??

emm.., burn cd le jawabnyer...,
saya dekat jerk kat situ.
combined tu start bile??

ha'ah.. atas tu... kalau nak dtg bleh jekk..roger2 je laa..
baru je rasenye combined tu.. skang ATC dato zul ade kt ipoh,kl,melaka n singapore.. yg diomand melayu singapore tu under dato zul laa...

duskcircle
08-01-2009, 07:18 PM
ha'ah.. atas tu... kalau nak dtg bleh jekk..roger2 je laa..
baru je rasenye combined tu.. skang ATC dato zul ade kt ipoh,kl,melaka n singapore.. yg diomand melayu singapore tu under dato zul laa...

so, pasal ccd tu camner?? leh bg ker?? saya ada seminar under amway kat seberang jaya 31hb nih..., gi tak??

ke nak pos kat saya jerk cd tuh..., kongsi2 ni dpt gak pahala...,hehehe:D:D

skateedge
08-01-2009, 07:24 PM
so, pasal ccd tu camner?? leh bg ker?? saya ada seminar under amway kat seberang jaya 31hb nih..., gi tak??

ke nak pos kat saya jerk cd tuh..., kongsi2 ni dpt gak pahala...,hehehe:D:D

leh je share.. kalau area ipoh leh jumpe lepak minum2 je pun bleh..
teman tak g yg 31hb tu.. teman ada job photography..:D
hantar pun bleh tp kos pos laa plaks..takpun kasik email.. nanti teman usaha mcm mane nak share link2 kt internet.. leh kawan2 lain tgk jugak...:)cgrock

duskcircle
08-01-2009, 07:27 PM
leh je share.. kalau area ipoh leh jumpe lepak minum2 je pun bleh..
teman tak g yg 31hb tu.. teman ada job photography..:D
hantar pun bleh tp kos pos laa plaks..takpun kasik email.. nanti teman usaha mcm mane nak share link2 kt internet.. leh kawan2 lain tgk jugak...:)cgrock

malam ni teman ada hal sikit..., x pela, len kali leh yerk...,
ok.., kalau leh emel, emel kan jelah... wat dlm zip file ker...,

mekasih bebanyak ler nyusah deme aje...,:D:D

teman PM la yer no hp teman kot2 la ada pape hal nye...,

duskcircle
09-01-2009, 06:22 PM
Sudahkah anda Melihat LAman WEb Amway untuk mendapatkan barang keperluan anda yang anda mahu cuba.

Cubalah sekarang. Tak kenal maka tak cinta.

mizan a.k.a malfuzat
12-01-2009, 12:38 PM
Sudahkah anda Melihat LAman WEb Amway untuk mendapatkan barang keperluan anda yang anda mahu cuba.

Cubalah sekarang. Tak kenal maka tak cinta.



hari ni saya sudah jual 2 roll on, alhamdulillah.

smh946
12-01-2009, 02:42 PM
hello geng, just sharing..sebagaimana yg kita tau..amway produk dr amerika dan org skrg majoriti nak boikot barang amerika...apa pendapat korang??

skateedge
12-01-2009, 07:49 PM
hello geng, just sharing..sebagaimana yg kita tau..amway produk dr amerika dan org skrg majoriti nak boikot barang amerika...apa pendapat korang??

kalau aku bg pendapat kang ada yg cakap aku pengedar amway so aku ckp sekian..sekian...
pada aku terlalu byk perlu diterangkan... aku cume bleh ckp utk diri aku dan few rakan2, utk starting aku dah start boikot brg2 yg ada direct contribution ke israel + yg tak bg ape2 manfaat.. contoh paling utama coca-cola n rokok... due2 bleh mendatangkan penyakit secara langsung/tidak langsung..jatuhkan satu persatu.. ikot kemampuan...

ejalmlk
12-01-2009, 07:54 PM
mmmmmmmmmmmm susah gak nieee barang america nieeeee... kena check AMWAY ada bantu tak nieeee.......

spawn
12-01-2009, 10:22 PM
Salam..

Pengalaman aku pada sabtu lepas ketika buat home party pasal boikot brg america ni memang ada... Tapi dalam hal ni kita kene open mind dan kajiselidik dulu.
Dalam biz amway nih, produk terdiri drpd makanan kesihatan yang 3/4 perubatan yang ada diM'sia ni terpaksa diimport dari sana. Diaorg dah maju bab nilai perubatan di dunia ni.Tambahan lg produk yg dikeluarkan bertaraf organik. Madu dr new zealand dan ada yang dibuat di negara kita sendiri, mcm idaman suri,sudzy bath, post natalcare..

Yang hendak di boikot hendaklah company yang ada link dengan israel tu contohnya courtmammoth n starbuck. Itu pun brapa ramai plak rakyat kita yg bekerja disana?

mmmm berani ambik risiko? Sekarang ni hendak cari kerja lain pun susah, tambahan lg keadaan ekonomi skrg. Kebanyakan biz dlm konsep francais yg kuar modal beratus ribu...

Entahla... bab ni bg aku cukup sensitif.. tambahan plak kakitangan k'jn. Mungkin mudah utk bercakap..

Sepatutnya kita kene ikut korea, 50thn merdeka siap leh buat jet fighter sendiri.. baru leh bersuara lantang...

Leader2 dalam amway ni pun pendapatan/bonus diorg kene bayar cukai jugak, untuk kerajaan....

spawn
12-01-2009, 11:04 PM
Salam,

Sapa kat sini leh citer pasal alarm system? penggunaan, serta kelebihan dio...

Kt kuantan ni, susah skit la nak dapat info...

duskcircle
13-01-2009, 11:53 AM
Salam,

Sapa kat sini leh citer pasal alarm system? penggunaan, serta kelebihan dio...

Kt kuantan ni, susah skit la nak dapat info...

mudah jerk..., ko contact mana2 pengedar..., atau senang kasi jerk no hp ko kat saya..., bg kat PM saya yerk...,:)cgrock:)cgrock

duskcircle
13-01-2009, 11:54 AM
hari ni saya sudah jual 2 roll on, alhamdulillah.

jual cara online ke offline??

duskcircle
13-01-2009, 11:55 AM
mmmmmmmmmmmm susah gak nieee barang america nieeeee... kena check AMWAY ada bantu tak nieeee.......

boleh check if nak dapatkan kepastian...saya sokong anda!!!:)cgrock:)cgrock:)cgrock

duskcircle
13-01-2009, 11:57 AM
berdasarkan track record yg ada, amway tidak ada sumbangan kepada Israel atau menyokong kempen kerajaan US utk membantu Zionis atau Israel.

Harap maklum.

spawn
13-01-2009, 09:22 PM
mudah jerk..., ko contact mana2 pengedar..., atau senang kasi jerk no hp ko kat saya..., bg kat PM saya yerk...,:)cgrock:)cgrock

ok bro, nanti aku pm..
sekarang ni banyak umah kene pecah masuk, nak pasang ADT, dah macam astro plak... kene bayo bulan-bulan....

Dengor kata, yang ni agak free maintenance n free monthly. siap warranty tak kene lightning strike...

spawn
13-01-2009, 09:28 PM
Alamak, takleh nak pm la.. pasal post lum sampai lg 20. aku ingat ngko jer la pm kat aku.. nanti aku contact..

mizan a.k.a malfuzat
14-01-2009, 10:20 AM
jual cara online ke offline??

amway mana boleh jual online, saya jual offline lah bro.

mizan a.k.a malfuzat
14-01-2009, 10:22 AM
ok bro, nanti aku pm..
sekarang ni banyak umah kene pecah masuk, nak pasang ADT, dah macam astro plak... kene bayo bulan-bulan....

Dengor kata, yang ni agak free maintenance n free monthly. siap warranty tak kene lightning strike...

beli dvd alam system tu kan senang ada macam2 bahasa lagi, dan mudah faham, cara nak pasang pun kat dvd tu ada ajarkan sekali, apa susah2.

spawn
14-01-2009, 01:28 PM
Salam bo,

yang dalam dvd tu memang ada, tapi praktikaly tu... satu lg kelebihan dio ngan alarm yang kat pasaran...

Produk rega ribu2 ni kene bagi banyak hidden info utk yakinkan consumer...tambah2 plak banyak compititernyer..

mcm cctv tu... stakat ada jer tapi tx leh rakam dah tu gambo tak standard tak leh nak bantu polis untuk setle kes mcmano?

spawn
17-01-2009, 01:08 AM
Info terbaru,

negara sedang berdepan dengan kegawatan ekonomi kesan krisis kewangan dunia. Ramai yang jadi penganggur serta terpaksa mencari alternatif lain untuk menyara keluarga. berita jam 8 mlm tadi... pemboikotan memberi kesan minimum kpd korporat tetapi memberi kesan maksimum kpd negara.

Oleh itu kita kene berfikiran matang serta bertindak dengan bijak bagi menyara keluarga. Sebaik2 sedekah adalah kpd saudara terdekat.

Kegawatan pada 97&98 telah dipulihkan dengan bantuan dari industri jualan langsung. Kerana pd ketika itu penjualan barangan consumer bertindak sebagai pemangkin ekonomi.

Apa tunggu lagi, sekarang adalah masa yang terbaik untuk bertindak..Selamatkan negara dan beri peluang kepada orang ramai untuk mendapat alternatif income yang teguh di samping mengubah kepada gaya hidup yang sihat..

Selamat berjaya...

duskcircle
20-01-2009, 09:54 AM
senyap sunyi jerk..., mai2 meriahkan....

duskcircle
20-01-2009, 09:55 AM
Salam bo,

yang dalam dvd tu memang ada, tapi praktikaly tu... satu lg kelebihan dio ngan alarm yang kat pasaran...

Produk rega ribu2 ni kene bagi banyak hidden info utk yakinkan consumer...tambah2 plak banyak compititernyer..

mcm cctv tu... stakat ada jer tapi tx leh rakam dah tu gambo tak standard tak leh nak bantu polis untuk setle kes mcmano?

tula... ada plak cctv yg tipunyer...,

farispbsb
20-01-2009, 02:59 PM
Assalamualaikum dan salam sejahtera,
saya nie kira mentah le dalam amway maupun forum nie, tapi izinkan saya memberi pandangan atau pengalaman saya yang x seberapa nie dan sekiranya sudi, ingin juga mencari rakan rakan sealiran...
pertama kali saya mengenal produk amway ni sejak di bangku sekolah lagi, waktu tu ibu saya yang memakainye...sabun basuh dan entah ke apa spray ntah...itu kira kira 20 tahun dulu....lama tu.Itu menimbulkan persoalaan di minda....bagus benarke amway ni sampai sekarang bertahan???
perkara kedua....saya telah bekerja selama 15tahun...dari keluar itm, kerja sebagai technician...pelukis plan....pembantu projek sehingga sekarang saya menjadi pengurus projek.Well, guess what, Kalau pasal wang...Xpernah cukup, memang betul kata pepatah...besar periuk besarla keraknya.
So, tahun 2008, saya start my own researh....bagaimana nak mendapat KEKAYAAN...(itu azam saya tahun 2008..nak jadi KAYA).Macam macam saya cuba dan pelajari...dari menjadi seorang agen insurans, menternak ikan/lintah, menjual kereta 2nd dan baru, dan juga agen pinjaman perumahan....sehinggalah sekarang diawal tahun 2009, saya berjumpa dengan seseorang yang memperkenalkan AMWAY...
setelah mendengar penjelasan selama 10minit saje...Terus saya menjadi ahli AMWAY....kenapa?? sebab saya yakin dengan produknya,yakin dengan plannya dan tidak rugi untuk saya mencuba...SEBAB LEBIH BAIK MENCUBA PELUANG YANG DIBERI DARIPADA MENCIPTA PELUANG YANG BELUM TENTU HASILNYA...
untuk semua sahabat disini...saya berharap dapat belajar dari anda semua dengan lebih banyak tentang amway.terima ksih

myprepaidz
20-01-2009, 05:03 PM
Assalamualaikum dan salam sejahtera,
saya nie kira mentah le dalam amway maupun forum nie, tapi izinkan saya memberi pandangan atau pengalaman saya yang x seberapa nie dan sekiranya sudi, ingin juga mencari rakan rakan sealiran...
pertama kali saya mengenal produk amway ni sejak di bangku sekolah lagi, waktu tu ibu saya yang memakainye...sabun basuh dan entah ke apa spray ntah...itu kira kira 20 tahun dulu....lama tu.Itu menimbulkan persoalaan di minda....bagus benarke amway ni sampai sekarang bertahan???
perkara kedua....saya telah bekerja selama 15tahun...dari keluar itm, kerja sebagai technician...pelukis plan....pembantu projek sehingga sekarang saya menjadi pengurus projek.Well, guess what, Kalau pasal wang...Xpernah cukup, memang betul kata pepatah...besar periuk besarla keraknya.
So, tahun 2008, saya start my own researh....bagaimana nak mendapat KEKAYAAN...(itu azam saya tahun 2008..nak jadi KAYA).Macam macam saya cuba dan pelajari...dari menjadi seorang agen insurans, menternak ikan/lintah, menjual kereta 2nd dan baru, dan juga agen pinjaman perumahan....sehinggalah sekarang diawal tahun 2009, saya berjumpa dengan seseorang yang memperkenalkan AMWAY...
setelah mendengar penjelasan selama 10minit saje...Terus saya menjadi ahli AMWAY....kenapa?? sebab saya yakin dengan produknya,yakin dengan plannya dan tidak rugi untuk saya mencuba...SEBAB LEBIH BAIK MENCUBA PELUANG YANG DIBERI DARIPADA MENCIPTA PELUANG YANG BELUM TENTU HASILNYA...
untuk semua sahabat disini...saya berharap dapat belajar dari anda semua dengan lebih banyak tentang amway.terima ksih

Tahniah.. Dalam biz MLM ni, kita perlu usaha dalam membina network.. Semoga terus berjaya

spawn
21-01-2009, 12:28 AM
salam farispbsb,

Tahniah kerana anda telah membuat keputusan yang betul menceburi industri jualan langsung.

Bak kata pepatah, 'The best education technique in MLM industries is in Amway'

Kenapa? sebab disinilah anda mempelajari selok belok ilmu peruncitan dengan kos yang paling minima.Dari segi pengurusan,pemasaran serta idea.

Saya pun dulu sama macam anda, sebagai seorang technician pesawat ianya masih tak mampu untuk memenuhi keperluan sesebuah sekeluarga apatah lagi dengan keadaan ekonomi sekarang. We need to survive for the family and future. Tiada siapa yang akan membantu kecuali diri sendiri. Saya telah pun membuat pelbagai perniagaan berteraskan MLM tapi masih tidak berjaya. Tapi pada kali ini, sy membuat persediaan rapi serta researh yang tidak putus2 berkenaan amway ni.

Selamat datang ke dunia Amway dan selamat berforum..

'The Road To Success Has Very Few Travellers. The Others Are All Off Looking For Shortcuts Downside Tracks That Are All Dead Ends'

spawn
21-01-2009, 12:54 AM
Salam,
lupa plak nak bagitau, kat kuantan ni ada seminar bersama diamond Dr Norazmi dan Isteri..

Bertempat di Hotel Grand continental kuantan.
Tarikh 22hb mac 2009(ahad)
Masa: 0900 -1700
Yuran : rm50 (berserta makan tghari)

Kalu rasa ada peluang nak g join. kabo kat aku.. tempat terhad.

tq.

mizan a.k.a malfuzat
21-01-2009, 09:19 AM
Assalamualaikum dan salam sejahtera,
saya nie kira mentah le dalam amway maupun forum nie, tapi izinkan saya memberi pandangan atau pengalaman saya yang x seberapa nie dan sekiranya sudi, ingin juga mencari rakan rakan sealiran...
pertama kali saya mengenal produk amway ni sejak di bangku sekolah lagi, waktu tu ibu saya yang memakainye...sabun basuh dan entah ke apa spray ntah...itu kira kira 20 tahun dulu....lama tu.Itu menimbulkan persoalaan di minda....bagus benarke amway ni sampai sekarang bertahan???
perkara kedua....saya telah bekerja selama 15tahun...dari keluar itm, kerja sebagai technician...pelukis plan....pembantu projek sehingga sekarang saya menjadi pengurus projek.Well, guess what, Kalau pasal wang...Xpernah cukup, memang betul kata pepatah...besar periuk besarla keraknya.
So, tahun 2008, saya start my own researh....bagaimana nak mendapat KEKAYAAN...(itu azam saya tahun 2008..nak jadi KAYA).Macam macam saya cuba dan pelajari...dari menjadi seorang agen insurans, menternak ikan/lintah, menjual kereta 2nd dan baru, dan juga agen pinjaman perumahan....sehinggalah sekarang diawal tahun 2009, saya berjumpa dengan seseorang yang memperkenalkan AMWAY...
setelah mendengar penjelasan selama 10minit saje...Terus saya menjadi ahli AMWAY....kenapa?? sebab saya yakin dengan produknya,yakin dengan plannya dan tidak rugi untuk saya mencuba...SEBAB LEBIH BAIK MENCUBA PELUANG YANG DIBERI DARIPADA MENCIPTA PELUANG YANG BELUM TENTU HASILNYA...
untuk semua sahabat disini...saya berharap dapat belajar dari anda semua dengan lebih banyak tentang amway.terima ksih

tahniah, selamat datang ke dunia amway, anda telah membuat pilihan yg tepat dan bijak, saya percaya anda, pilihan anda ini adalah langkah pertama untuk anda dan keluarga membina asset yg tidak boleh dinilaikan dengan wang ringgit iaitu kebahagiaan dan kepercayaan pada diri sendiri untuk berubah dari segi sikap, percakapan dan tindakan, amway bukan setakat produk tetapi ianya adalah anda, tahniah dan jumpa kita di puncak kejayaan.

duskcircle
21-01-2009, 11:34 AM
Malam hari jumaat ni ada meeting di centre Pak Lah Posmen di Penang.

Mai la sapa yg nak mai noh...,

spawn
21-01-2009, 06:56 PM
Malam hari jumaat ni ada meeting di centre Pak Lah Posmen di Penang.

Mai la sapa yg nak mai noh...,

Salam,

centre pak lah kat ne? kot la lepas ni kene g b'wth. dalam thn ni rasa kene g sana untuk outstation.. Bule la kongsi cerita..

duskcircle
23-01-2009, 10:44 AM
Salam,

centre pak lah kat ne? kot la lepas ni kene g b'wth. dalam thn ni rasa kene g sana untuk outstation.. Bule la kongsi cerita..

x penah gi lagi..., malam ni baru nak gi sana...,

meriah gak meeting di rumah pak lah, pasal org penang ni mmg aktif tul..., semnagat utara...,

spawn
23-01-2009, 12:30 PM
Salam,

memang yang tu kita duk cari... bagi perangat skit kat diri ni..baru bule buat marketing..

CD dia tu kita ada tapi duk ngan dia secara live tak pernah lagi.. Nanti dah pi dengaq habaqla kat cek..

farispbsb
23-01-2009, 03:21 PM
Tahniah.. Dalam biz MLM ni, kita perlu usaha dalam membina network.. Semoga terus berjaya

Terima kasih kepada semua...
Semua pesanan dan nasihat saya akan jadikan azimat untuk terus mencuba,mencuba dan mencuba tanpa noktah.

untuk mencapai kejayaan, kita harus berani menghadapi kegagalan.

terima kasih

farispbsb
23-01-2009, 03:32 PM
tahniah, selamat datang ke dunia amway, anda telah membuat pilihan yg tepat dan bijak, saya percaya anda, pilihan anda ini adalah langkah pertama untuk anda dan keluarga membina asset yg tidak boleh dinilaikan dengan wang ringgit iaitu kebahagiaan dan kepercayaan pada diri sendiri untuk berubah dari segi sikap, percakapan dan tindakan, amway bukan setakat produk tetapi ianya adalah anda, tahniah dan jumpa kita di puncak kejayaan.

Terima kasih atas nasihat..rase macam nak nangis plak, :((
sebab baru je masuk kat tread ni, tapi koorang layan macam dah lama kenal. terima kasih.:D

farispbsb
23-01-2009, 03:39 PM
salam farispbsb,

Tahniah kerana anda telah membuat keputusan yang betul menceburi industri jualan langsung.

Bak kata pepatah, 'The best education technique in MLM industries is in Amway'

Kenapa? sebab disinilah anda mempelajari selok belok ilmu peruncitan dengan kos yang paling minima.Dari segi pengurusan,pemasaran serta idea.

Saya pun dulu sama macam anda, sebagai seorang technician pesawat ianya masih tak mampu untuk memenuhi keperluan sesebuah sekeluarga apatah lagi dengan keadaan ekonomi sekarang. We need to survive for the family and future. Tiada siapa yang akan membantu kecuali diri sendiri. Saya telah pun membuat pelbagai perniagaan berteraskan MLM tapi masih tidak berjaya. Tapi pada kali ini, sy membuat persediaan rapi serta researh yang tidak putus2 berkenaan amway ni.

Selamat datang ke dunia Amway dan selamat berforum..

'The Road To Success Has Very Few Travellers. The Others Are All Off Looking For Shortcuts Downside Tracks That Are All Dead Ends'


TERIMA KASIH BRO, terima kasih....klau ade kat kl ke pj ke...klang ke...leh le kita jumpa....banyak benda boleh saya blaja

spawn
24-01-2009, 03:19 AM
TERIMA KASIH BRO, terima kasih....klau ade kat kl ke pj ke...klang ke...leh le kita jumpa....banyak benda boleh saya blaja

Salam,

Insyallah, jika berpeluang kita berjumpa. Dalam amway ni tak kira sapa downline, sideline, kita tetap sama dan tak kedekut ilmu malah konsep team work dan berkongsi ilmu paling dititik beratkan..
Jika sampai di kuantan, contactlah saya..Sama-samalah kita menuju ke puncak kejayaan..

mizan a.k.a malfuzat
24-01-2009, 10:02 AM
salam kawan2,

saya nak minta tolong sikit boleh? saya ada beberapa persoalan yg perlu kita kongsi bersama untuk kemajuan perniagaan amway kita semua, pertama apa idea kawan2 untuk membina rakan niaga yg berkualiti dan bertahan lama dalam menjalankan perniagaan ini. yg kedua apakah cara yg berkesan dan mudah untuk menduplikasikan kejayaan dalam perniagaan amway ini, yg ketiga kenapa ramai org kita menjalankan perniagaan ini sekerat jalan dan bagaimana cara mengatasinya, yg keempat bagaimana membina kepercayaan yg amway ini adalah satu perniagaan dan amway bukan MLM atau JUALAN LANGSUNG(SAYA ADA ALASAN KUKUH UNTUK INI YG ORG KITA TERLEPAS PANDANG DAN RAMAI ORG CINA DAN INDIA TAHU TENTANG INI), yg kelima apakah sistem yg paling mudah untuk berjaya melahirkan ramai pengedar terus daimond untuk org melayu, yg keenam bagaimana membuat penajaan yg boleh di tiru dan berkesan oleh ramai rakan niaga atau downline kita.

saya harap anda semua berfikiran terbuka dan positif, saya harap anda memberi jawapan yg positif dan bukannya negatif kerana perbincangan ini akan menarik mereka2 yg berfikiran negatif tentang amway untuk mengetahui dengan lebih mendalam tentang perniagaan HEBAT ini, terima kasih.

JUMPA KITA SEMUA DI PUNCAK KEJAYAAN

duskcircle
24-01-2009, 05:51 PM
yg saya belajar dari amway ni, kena ada KEIKHLASAN DAN KEJUJURAN. Semangat tolong menolong dan tak fikir nak cepat kaya...,

spawn
25-01-2009, 01:40 AM
salam kawan2,

saya nak minta tolong sikit boleh? saya ada beberapa persoalan yg perlu kita kongsi bersama untuk kemajuan perniagaan amway kita semua, pertama apa idea kawan2 untuk membina rakan niaga yg berkualiti dan bertahan lama dalam menjalankan perniagaan ini. yg kedua apakah cara yg berkesan dan mudah untuk menduplikasikan kejayaan dalam perniagaan amway ini, yg ketiga kenapa ramai org kita menjalankan perniagaan ini sekerat jalan dan bagaimana cara mengatasinya, yg keempat bagaimana membina kepercayaan yg amway ini adalah satu perniagaan dan amway bukan MLM atau JUALAN LANGSUNG(SAYA ADA ALASAN KUKUH UNTUK INI YG ORG KITA TERLEPAS PANDANG DAN RAMAI ORG CINA DAN INDIA TAHU TENTANG INI), yg kelima apakah sistem yg paling mudah untuk berjaya melahirkan ramai pengedar terus daimond untuk org melayu, yg keenam bagaimana membuat penajaan yg boleh di tiru dan berkesan oleh ramai rakan niaga atau downline kita.

saya harap anda semua berfikiran terbuka dan positif, saya harap anda memberi jawapan yg positif dan bukannya negatif kerana perbincangan ini akan menarik mereka2 yg berfikiran negatif tentang amway untuk mengetahui dengan lebih mendalam tentang perniagaan HEBAT ini, terima kasih.

JUMPA KITA SEMUA DI PUNCAK KEJAYAAN

Salam,

Perh... soalan dari otai nih...

Q1: Dlm biz ni tak semua org boleh berniaga. kene fahami btul2 konsep dia terutama the flow of marketing. Hanya yang memahami shj yang akan buat terutama yang memerlukan.

Q2: Bab duplikasi ni, saya lebih menitik beratkan educating sbb masa sekolah dulu pun cikgu marah psl meniru. kenapa? sbb dengan meniru kita tak belajar apa2. Ada org belajar utk lulus dan ada yg nak pandai. Dlm biz ni,'find your way in amway', hanya education jer yg menentukan survive mereka. Gunakan 'basic biz information'utk memahamkan apa yg mereka lakukan dan kenapa.

Q3: kenapa ye? sbb mereka tak memahami apa yg mereka lakukan. apakah kebebasan yg dimaksudkan? nilai sesuatu perniagaan? penyaluran maklumat setiap masa penting, ada yg perlukan sikit, ada yg perlukan byk. ini spt suntikan motivasi kpd mereka. saya suka permudahkan setiap urusan. tak boleh attend klas meeting, guna house meeting paling tak pun attend seminar.

Q4: Kenyataan itu sama spt sy.. gunakan 'flow of marketing technique'kat situ byk huraian yg boleh membantu memahamkan org.Walau apapun, amway masih menggunakan lesen 'AJL'tapi konsepnya yg berbeza.

Q5: Kebanyakn leader2 amway adalah dari bangsa cina krn mereka telahpun mempunyai basic biz. Lihat shj amagram dan latar belakang mereka. org melayu masih lagi asing bab dunia biz ini. itulah penting education. Setiap leader membawa pelbagai ideologi, bermula dari cara presentation mahupun team work.

Q6: Be a unique Leadr. the more unique you are, the more valuable you are to them. Create something different. Sy gunakan cara bengkel masakan dan kecantikan kpd team. permudahkan urusan spt cara payment 'kutu'utk mereka yg tak mampu disamping kita memperolehi pv dan profit yg tetap setiap bln.

Lastly, sy join amway pd bln 5 thn lps dan tersangkut di 12%. Kenapa? puas mencari jawapan akhirnya bertemu dgn seorang FDD yg sama nasibnya spt sy dahulu. Katanya, 'back to basic'. kita berniaga nak ikut cina, mat saleh sedangkan kita islam ada batasnya dan caranya dlm urusan perniagaan. Spt kata duckcircle 'kejujuran dan keihklasan' , 'doa dan usaha'. Banyak amalan yg perlu ditunaikan. 9/10 rezki dtgnya dari perniagaan, tapi tahukah mengapa? apakah yg tersirat pd 9/10 itu?

Setakat itu shj yg mampu dikongsi, insyallah boleh ditambah dari masa ke semasa. Sy masih baru lg dlm dunia amway ni, dan perjalanan masih jauh. Apalah sgt yg boleh dikongsi brbanding kekwn disini yg byk pengalaman.

Ahwazi Mustafa
25-01-2009, 01:49 AM
sebab diorang yg masuk dulu....

:eek: aduyai...bergantung atas kerja la...

spawn
27-01-2009, 12:00 AM
x penah gi lagi..., malam ni baru nak gi sana...,

meriah gak meeting di rumah pak lah, pasal org penang ni mmg aktif tul..., semnagat utara...,

Salam,

bila nak kongsi crite? ada info terbaru?...

spawn
28-01-2009, 09:54 PM
salam,

cuba kita fikirkan mengapa apabila seseorg itu sign up mnjadi ahli, dia diberikan 3 package 10% diskaun yg validnya 2 bln. apa yang tersirat kat situ...

1. personal care
2. homecare
3. artistry set

kesmuanya di packagekan kpd 1 set yang mudah, yang basic dan penggunaan yang lama....

kalau dicongakkan pada awalnya memang costing tapi jika dicongakkan lagi ianya long lasting, jimat.

itu tak termasuk nutrilite punya package.

cth: daily 60 = sehari 1biji = 60 hari = 77 sen sehari utk kesihatan diri sendiri.. costing baru jer rm46.

tu pasal cina banyak yang kaya, sbbnya diaorg tu kuat berkira...

usana.utm
29-01-2009, 05:14 AM
nape awal2 post thread ni ckp leader2 top sume cina?
melayu takde ke yg nk masuk awal2 dulu? sbb company baru ke cmne?
atau mase tu mlayu tak diberi pluang? skang amway da brape lame kat Malaysia ek? kalo masuk skang agak2 leh jd cm cina2 yg masuk awal2 dulu x?

mizan a.k.a malfuzat
29-01-2009, 09:29 AM
nape awal2 post thread ni ckp leader2 top sume cina?
melayu takde ke yg nk masuk awal2 dulu? sbb company baru ke cmne?
atau mase tu mlayu tak diberi pluang? skang amway da brape lame kat Malaysia ek? kalo masuk skang agak2 leh jd cm cina2 yg masuk awal2 dulu x?


untuk pengetahuan usana.utm,
sebenarnya ramai org melayu yg masuk dulu2 cuma mereka tak boleh tahan lama dalam perniagaan amway kerana mereka tak faham marketing plan amway, lain dengan bangsa cina yg menjalankan perniagaan ini, mereka nampak 4% jaminan yg boleh diwarisi, org melayu hanya nampak setakat 21% sahaja, tidak kira siapa yg masuk dulu atau masuk sekarang marketing plan amway adil bagi yg berusaha, andai kata usana.utm masuk sekarang pun tapi setakat masuk aje sama juga hasilnya seperti yg masuk dulu2, yg penting usana.utm mesti kaji marketing plan dan berusaha untuk memberi harapan kepada diri sendiri untuk membina diulang lagi sekali membina fahamkan maksud membina, membina masa depan diri sendiri yg lebih cemerlang, gemilang dan terbilang, kebanyakan org dulu2 yg masuk amway tidak tahu perkataan membina, org cina yg masuk dulu2 faham maksud membina sebab itu mereka kekal dan berjaya seperti sekarang. nak buat apa2 pun yg penting diri sendiri, kalau setakat masuk aje, berjuta jualan lansung pun boleh masuk, tapi satu apa pun tak jadi sebab tak membina, terutama sekali tidak membina sikap yg betul, usana.utm membina sikap yg betul adalah penting untuk berjaya terutama sekali jgn pandang rendah org melayu, org cina boleh berjaya sebab bersatu, org melayu pun boleh berjaya sekiranya bersatu, saya harap usana.utm boleh fikir untuk bersatu dan jgn membeza2kan org melayu dulu ke sekarang ke, siapa yg masuk dulu ke yg masuk sekarang ke, yg penting saya percaya usana.utm(we love you usana.utm), saya percaya satu hari kita pasti berkerjasama.

JUMPA KITA DI PUNCAK KEJAYAAN.

duskcircle
29-01-2009, 04:16 PM
Yg penting nak wat biz amway ni faham dan kena ada komitmen

wkamal
29-01-2009, 06:04 PM
untuk pengetahuan usana.utm,
sebenarnya ramai org melayu yg masuk dulu2 cuma mereka tak boleh tahan lama dalam perniagaan amway kerana mereka tak faham marketing plan amway, lain dengan bangsa cina yg menjalankan perniagaan ini, mereka nampak 4% jaminan yg boleh diwarisi, org melayu hanya nampak setakat 21% sahaja, tidak kira siapa yg masuk dulu atau masuk sekarang marketing plan amway adil bagi yg berusaha, andai kata usana.utm masuk sekarang pun tapi setakat masuk aje sama juga hasilnya seperti yg masuk dulu2, yg penting usana.utm mesti kaji marketing plan dan berusaha untuk memberi harapan kepada diri sendiri untuk membina diulang lagi sekali membina fahamkan maksud membina, membina masa depan diri sendiri yg lebih cemerlang, gemilang dan terbilang, kebanyakan org dulu2 yg masuk amway tidak tahu perkataan membina, org cina yg masuk dulu2 faham maksud membina sebab itu mereka kekal dan berjaya seperti sekarang. nak buat apa2 pun yg penting diri sendiri, kalau setakat masuk aje, berjuta jualan lansung pun boleh masuk, tapi satu apa pun tak jadi sebab tak membina, terutama sekali tidak membina sikap yg betul, usana.utm membina sikap yg betul adalah penting untuk berjaya terutama sekali jgn pandang rendah org melayu, org cina boleh berjaya sebab bersatu, org melayu pun boleh berjaya sekiranya bersatu, saya harap usana.utm boleh fikir untuk bersatu dan jgn membeza2kan org melayu dulu ke sekarang ke, siapa yg masuk dulu ke yg masuk sekarang ke, yg penting saya percaya usana.utm(we love you usana.utm), saya percaya satu hari kita pasti berkerjasama.

JUMPA KITA DI PUNCAK KEJAYAAN.

Aku mmg stuju btul ngn mizan a.k.a malfuzat tu..buat ape2 pn musti kena faham konsep btul2..terutama bila buat bisnes networking nie..stakat masuk tapi xbuat ape2 pastu komplen bisnes nie menipu sbb xder duit masuk..tp skang nie nmpknye bnyk sgt cmpny2 baru yg menawarkan pakej2 mnarik terutama konsep 4D..aper pendapat mizan a.k.a malfuzat. tq

spawn
29-01-2009, 06:59 PM
Salam,

berkenaan bangsa ni, cuba tengok amagram bulan feb. alhamdulillah semakin ramai leader melayu yang semakin berjaya. itu menunjukan tanda aras kematangan dalam pembinaan perniagaan. Samalah juga dengan bangsa india, diorang juga semakin matang, seiring dengan kemajuan yang mendatang.

Kebanyakan leader M datangnya dari pantai barat dan selatan. Di pantai timur kami sedang usahakan. Cuma spt kata wkamal, kat sini kebanyakan orang suka kpd konsep 4d dan...

'se lagi kawe tokse doh barang amerika...'

p/s: sabor jer laa...

skateedge
29-01-2009, 08:30 PM
nape awal2 post thread ni ckp leader2 top sume cina?
melayu takde ke yg nk masuk awal2 dulu? sbb company baru ke cmne?
atau mase tu mlayu tak diberi pluang? skang amway da brape lame kat Malaysia ek? kalo masuk skang agak2 leh jd cm cina2 yg masuk awal2 dulu x?

salam,
utk menjawab soalan ni.. aku share skit pengalaman yg aku tau..
sape2 yg tau leh tambah..

nape awal2 post thread ni ckp leader2 top sume cina?
- salah satu sebab ialah org2 ni jenis yg tak putus asa..kalau tgk double crown lim kim soon.. cakap BI pun berterabur.. kalau korang dgr rakaman talk mase dia diomand lagik laa pecah perut..
Ok, back to the question.. org yg taja lim kim soon ni bknnye sekali taja terus dia top.. berpuluh2 x soh dia sign baru laa dia sign up amway ni..
- 2nd person yg best punya pengalaman Dr Azmi.. yg buat dia sign up bknnye jumpe sekali.. tak silap aku 3atau4 x jumpe Dr Azmi kt klinik time kerja..jumpe sebab nak bg peluang bkn sebab sakit..
(aku syorkan korang dgr sendiri video pengalaman Dr Azmi ni..)

melayu tak diberi peluang?
- melayu dr dulu diberi peluang.. nak dgn tak nak jee..
aku de sedare yg dah join amway since 80an.. tp dia stop buat sebab dia tak faham potential business ni.. dia rase susahlah nak g jual2 ni.. so dia stop..

amway berapa lama??
-lebih kurang 32thn.. 1st MLM company kt malaysia..

kalo masuk skang agak2 leh jd cm cina2 yg masuk awal2 dulu x?
- tu terpulang kt usaha masing2..contoh ada sorang ahli amway kt Indonesia.. dia jd diomand dlm mase 8bln jee.. aku sendiri dah tgk marketing plan dia.. memang boleh kalau nak buat tp kene ada semangat yg tinggi + kene faham betoi2 konsep business ni...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

spawn
29-01-2009, 08:53 PM
Ahaa......

btul btul btul... konsep family biz, sumer kene amik port.suami,isteri dan jugak anak2...

educating concept tu....

wkamal
29-01-2009, 08:56 PM
hurm..aku smpai skrg xpnah ader org lg yg dtg story m/plan amway nie cemane..nk jgk dgr cemane sbb musti ader somthing yg menarik yg buleh mmbuatkn dia buleh btahan smpai puluh2 thn kt mesia nie..so anybody kt jb yg aku buleh jupe? plz pm me

spawn
29-01-2009, 11:33 PM
hurm..aku smpai skrg xpnah ader org lg yg dtg story m/plan amway nie cemane..nk jgk dgr cemane sbb musti ader somthing yg menarik yg buleh mmbuatkn dia buleh btahan smpai puluh2 thn kt mesia nie..so anybody kt jb yg aku buleh jupe? plz pm me

Salam,

sesiapa yang berada di jb tu leh tolong sedara kita nih...
Berikan maklumat yang lengkap.

duskcircle
30-01-2009, 11:58 AM
Nak senang faham camne ada org berjaya. Aplikasi marketing dia mudah aje..., katakan sebuah family tu berbelanja utk keperluan diri dan rumah dia saje monthly RM100 insyallah dah boleh buat bisnes amway nih.

Lg satu, bisnes ni menawarkan produk dan marketing plan yg semua org boleh buat kalau FAHAM DAN TAHU CARANYA...,


Nak tahu lebih lanjut...., emelkan nama, alamat, no hp insyallah saya akan buat penerangan kepada anda...,

farispbsb
30-01-2009, 01:10 PM
Salam kenkawan seperjuangan,

saya rasa seronok betul join forum nie sebab banyak info yang boleh dipelajari. kita nie baru sangat join, rasenye blum sampai sebulan tapi semangat gila membara,,,, x macam lain mlm yang pernah dijoin dahulu.
Kat sini kita nak ler crita sikit, saya tengok banyak betul persoalan /isu timbul"kenapa cina berjaya??? kenapa melayu x berjaya???"
Dan banyak jugakla abang abg otai(otai amway bukan otai pukul...hihi) kita memberi penjelasan secara jujur tanpa rasa jemu...
Bagi mereka mereka yang sering mempunyai persoalaan sebegini, pernah tak terfikir apa orang lain (or bangsa lain) fikir tentang kita bangsa melayu....pernah anda tanya mereka dan adakah mereka menjawab secara jujurnya...
Saya disponser oleh seorang cina...upline kepada upline saye..(upline saya sebetulnye melayu,kawan saya tapi dia malas sikit so upline dia datang berjumpa saya menerangkan konsep amway nie)
Balik kepada soalan tadi....apa bangsa lain fikir tentang bangsa kita,bangsa melayu??? saya tidak akan memberitahu jawapannya bukanya kerana saya tak tahu tapi kerana saya tidak mahu menyalahkan orang lain diatas kegagalan diri sendiri....sekian
BERTEMU DI PUNCAK KEJAYAAN...(sekarang barule aku paham kenapala korang suka tulis kata kata semangat ni)
Assalamualaikum

duskcircle
30-01-2009, 02:51 PM
Salam kenkawan seperjuangan,

saya rasa seronok betul join forum nie sebab banyak info yang boleh dipelajari. kita nie baru sangat join, rasenye blum sampai sebulan tapi semangat gila membara,,,, x macam lain mlm yang pernah dijoin dahulu.
Kat sini kita nak ler crita sikit, saya tengok banyak betul persoalan /isu timbul"kenapa cina berjaya??? kenapa melayu x berjaya???"
Dan banyak jugakla abang abg otai(otai amway bukan otai pukul...hihi) kita memberi penjelasan secara jujur tanpa rasa jemu...
Bagi mereka mereka yang sering mempunyai persoalaan sebegini, pernah tak terfikir apa orang lain (or bangsa lain) fikir tentang kita bangsa melayu....pernah anda tanya mereka dan adakah mereka menjawab secara jujurnya...
Saya disponser oleh seorang cina...upline kepada upline saye..(upline saya sebetulnye melayu,kawan saya tapi dia malas sikit so upline dia datang berjumpa saya menerangkan konsep amway nie)
Balik kepada soalan tadi....apa bangsa lain fikir tentang bangsa kita,bangsa melayu??? saya tidak akan memberitahu jawapannya bukanya kerana saya tak tahu tapi kerana saya tidak mahu menyalahkan orang lain diatas kegagalan diri sendiri....sekian
BERTEMU DI PUNCAK KEJAYAAN...(sekarang barule aku paham kenapala korang suka tulis kata kata semangat ni)
Assalamualaikum

Baru tahu perniagaan tu mcmana..., nilah dinamakan konsep perniagaan. Faham konsep dan faham perniagaan.., baru boleh jalan dengan lancar..., kena ingat juga, cabaran dan halangan tetap ada kalau nak berjaya dalam perniagaan ni, even buat apa pun ada cabaran dan halangan nye..betul tak??:)cgrock:)cgrock

skateedge
30-01-2009, 05:26 PM
salam semua,

farisbpsb.. lepas bace post anda teringat sy tentang seorg businessman yg berjaya berbangsa cina yg penah sy jumpe..
sy penah jumpe dan tanya soalan ni kepada beliau..
"kenapa org melayu ni susah nak berjaya dan malas?" (sorry kalau soalan ini mengundang perasaan -ve.. sy juga melayu dan saje tanye soalan ni kepada bangsa lain.. just nak tgk apa jawapan yg diberi..)

businessman ni jawab.."sebenarnya org melayu boleh berjaya dan bukannye malas.. CUMA ORANG MELAYU JARANG ADA IMPIAN YG BESAR,SEMANGAT YG TINGGI..cube u tgk kilang2 kt malaysia ni.. berapa ramai yg kerja opr? kalau ini org semua mau buat sendiri punya bisness, ada impian besar punya.. u ingat tokey cina bleh kaya kaa?"

aku tersenyum je laa dgn jawapan dia..dia cakap dgn aku yg penting jgn putus atas...dalam hidup musti byk cabaran..doa byk2 pada u punya tuhan..

sape2 yg nak tau marketing plan amway + apa kebaikkan produk away ni..
kasik roger2 kalau yg area Ipoh atau KL.. lain2 tempat insyaallah bleh diusahakan..

spawn
31-01-2009, 12:04 AM
Salam,

itulah sebenarnya punca utama macam akar umbi la...
Sebab kita jarang pikirkan tentang masa depan generasi anak cucu kita.

Bro duckcircle, bila leh kongsi pengalaman kat umah pak lah tu...
mai la kongsi kat sini, ramai dok ble dengaq.. kalu panjang sangat summery jer...

Sapa2 yang kat pantai timur yg nak tau pasal biz nih, especialy kat kuantan leh pm kawe...
Satu lg, pasal seminar pd 22hb mac ni sesapa nak join kabo jer kat kawe.

visi-sufi
31-01-2009, 09:07 AM
Commentators have identified Amway as supporting the U.S. Republican Party,[13] and its founders contributed $4,000,000 to a conservative 527 group in the 2004 election cycle.[14] Amway states that its business opportunity is open to people regardless of their religious and political beliefs.[15]

Rolling Stone's Bob Moser has contended that former Amway CEO and co-founder Richard DeVos is connected with the dominionist political movement in the United States. Moser states that DeVos was a supporter of the late D. James Kennedy, giving more than $5 million to Kennedy's ministry.[16]

Multiple high-ranking Amway leaders, including Richard DeVos, Dexter Yager, and others are also owners and members of the board of Gospel Films, a producer of movies and books geared towards conservative Christians as well as co-owner (along with Salem Communications) of Gospel Communications.[17]

Sumber dipetik dari Wikipedia - http://en.wikipedia.org/wiki/Amway

Fikir-fikirkan...

mizan a.k.a malfuzat
31-01-2009, 09:45 AM
Aku mmg stuju btul ngn mizan a.k.a malfuzat tu..buat ape2 pn musti kena faham konsep btul2..terutama bila buat bisnes networking nie..stakat masuk tapi xbuat ape2 pastu komplen bisnes nie menipu sbb xder duit masuk..tp skang nie nmpknye bnyk sgt cmpny2 baru yg menawarkan pakej2 mnarik terutama konsep 4D..aper pendapat mizan a.k.a malfuzat. tq

tahniah wkamal, saya beri pandangan bukan untuk dipersetujui cuma kita ni ada fikiran, jadi fikir2kan dan buat pertimbangan yg sewajarnya, bagi konsep 4D ni, saya rasa kalau wkamal dah fikir macam tu saya tak boleh kata apa, memang ada benarnya KONSEP 4D tu terutama yg masuk syarikat jualan lansung tapi tak faham2 langsung apa yg konsep syarikat jualan lansung yg disertai. kenapa setiap syarikat jualang lansung ada marketing plan nya sendiri, cuba fikir-fikirkan? yg menjadikan marketing plan 4D biasanya yg macam mana? fikir-fikirkan?

JUMPA KITA DI PUNCAK KEJAYAAN

mizan a.k.a malfuzat
31-01-2009, 09:49 AM
hurm..aku smpai skrg xpnah ader org lg yg dtg story m/plan amway nie cemane..nk jgk dgr cemane sbb musti ader somthing yg menarik yg buleh mmbuatkn dia buleh btahan smpai puluh2 thn kt mesia nie..so anybody kt jb yg aku buleh jupe? plz pm me

tahniah wkamal, saya di kota tinggi, saya boleh jumpa wkamal, bila dan di mana? boleh email saya di kudwah_hasanah2020@yahoo.com

mizan a.k.a malfuzat
31-01-2009, 10:25 AM
Commentators have identified Amway as supporting the U.S. Republican Party,[13] and its founders contributed $4,000,000 to a conservative 527 group in the 2004 election cycle.[14] Amway states that its business opportunity is open to people regardless of their religious and political beliefs.[15]

Rolling Stone's Bob Moser has contended that former Amway CEO and co-founder Richard DeVos is connected with the dominionist political movement in the United States. Moser states that DeVos was a supporter of the late D. James Kennedy, giving more than $5 million to Kennedy's ministry.[16]

Multiple high-ranking Amway leaders, including Richard DeVos, Dexter Yager, and others are also owners and members of the board of Gospel Films, a producer of movies and books geared towards conservative Christians as well as co-owner (along with Salem Communications) of Gospel Communications.[17]

Sumber dipetik dari Wikipedia - http://en.wikipedia.org/wiki/Amway

Fikir-fikirkan...

tahniah dan terima kasih di atas info visi-sufi,

apa yg kita tahu dan apa yg kita lihat dalam hidup kadang2 adalah satu anugrah ilahi kepada makhluknya, apa yg kita fikir dan apa yg kita rasa org lain menggunakan kepentingan agama setelah berjaya di dalam perniagaan adalah sumbangan individu tersebut kepada komuniti, hikmah yg perlu diambil disini ialah berapa ramai org melayu islam yg berjaya yg menyumbang kepada komuniti, tak kan nak bagi contoh pulak, sendiri fikir!, so my friend visi-sufi saya bangga anda adalah seorg yg terpilih untuk menyumbang sesuatu kepada agama, bangsa dan negara, cuma cara sahaja yg berbeza. bila kita berjaya dalam hidup dari segi kewangan macam2 boleh kita buat, cuma sumbangan kita nak disalurkan kemana itu adalah pilihan kita, visi-sufi saya kagum dengan anda sebab anda nampak apa yg org tak nampak dan dalam masa yg sama anda tak nampak apa yg org lain nampak, fikir2kan?

JUMPA KITA DI PUNCAK KEJAYAAN.

spawn
31-01-2009, 11:32 AM
tahniah wkamal, saya di kota tinggi, saya boleh jumpa wkamal, bila dan di mana? boleh email saya di kudwah_hasanah2020@yahoo.com

Salam,

perh.. banyak info dapat dari group di kota tinggi, adakah group bersama abg long atau kak zen? Ketika MUS di Pasir Gudang thn lepas, usahawan kota tinggi amat dihormati kerana komitmen serta ketabahan.

Syabas orang kota tinggi!

teringat pulak ada sorang pakcik tu... tua dah.. baru setahn join.. saja sembang.. income tu bule la rm1000 sbln katanya.. cair telinga aku mendengornya... respek sungguh. tapi dia bilang kene g kursus 8L. En mizan leh kabo, mendenye tu...

mizan a.k.a malfuzat
31-01-2009, 11:43 AM
salam semua,

farisbpsb.. lepas bace post anda teringat sy tentang seorg businessman yg berjaya berbangsa cina yg penah sy jumpe..
sy penah jumpe dan tanya soalan ni kepada beliau..
"kenapa org melayu ni susah nak berjaya dan malas?" (sorry kalau soalan ini mengundang perasaan -ve.. sy juga melayu dan saje tanye soalan ni kepada bangsa lain.. just nak tgk apa jawapan yg diberi..)

businessman ni jawab.."sebenarnya org melayu boleh berjaya dan bukannye malas.. CUMA ORANG MELAYU JARANG ADA IMPIAN YG BESAR,SEMANGAT YG TINGGI..cube u tgk kilang2 kt malaysia ni.. berapa ramai yg kerja opr? kalau ini org semua mau buat sendiri punya bisness, ada impian besar punya.. u ingat tokey cina bleh kaya kaa?"

aku tersenyum je laa dgn jawapan dia..dia cakap dgn aku yg penting jgn putus atas...dalam hidup musti byk cabaran..doa byk2 pada u punya tuhan..

sape2 yg nak tau marketing plan amway + apa kebaikkan produk away ni..
kasik roger2 kalau yg area Ipoh atau KL.. lain2 tempat insyaallah bleh diusahakan..


tahniah, saya terpanggil untuk beri penjelasan di sini, cuba fikirkan kenapa org cina tu boleh kata dalam hidup musti byk cabaran... doa byk2 pada u punya tuhan, kenapa ek, org kita tak banyak doa ke?, up line daimond saya org cina pun cakap macam tu?

bila saya buat kajian terhadap daimond2 yg berjaya terutama org cina ni baru nampak apa yg org lain tak nampak, nabi pernah berkata menuntutlah ilmu sampai ke negeri cina, cina dah depan mata lagi tak nampak2, zaman nabi dah nampak. APA YG SAYA NAMPAK?

YG PERTAMA-PERCAYA, TERUTAMA PADA TUHAN, SEBAB KEJAYAAN DATANG DARI TUHAN SEBAB TU DI KATA DOA BANYAK2 PADA U PUNYA TUHAN, tapi kita masih tak sedar2 lagi, boleh tanya lagi tu AMWAY BOLEH BUAT KE, AMWAY LAMBAT, YE KE BOLEH BERJAYA kalau ada kawan2 yg macam ni terutama org melayu terang2 ada masalah ni, YG KEDUA-SABAR, TAK KIRA KECIK KE BESAR, U BERNIAGA KE TAK BERNIAGA KE, yg penting sabar, org kita part ni kebanyakkannya tak de atau jarang2 sabar, sebab tu suka makan gaji BUKAN MAKAN GAJI TAK BAGUS(BERSYUKUR SEBAB MELALUI PENDAPATAN MAKAN GAJI NILAH KITA BOLEH TAMBAH PENDAPATAN), tanyalah mereka2 yg berjaya, segelintir org makan gaji sahaja yg tak boleh susah sikit, lagi2 time gawat macam ni, kebanyakkan yg saya jumpa hanya mengeluh, mengeluh, mengeluh, sedangkan rezeki datang dari allah, org kita ingat rezeki datang dari tempat dia kerja bukan datang dari allah, sebab tu allah suruh kita BERSYUKUR BUKAN NYA MENGELUH ITU TAK CUKUP INI TAK CUKUP,"SEKIRANYA KAMU BERSYUKUR AKU(ALLAH) AKAN TAMBAH NIKMATKU, SEKIRANYA KAMU KUFUR(TIDAK BERSYUKUR DAN PERCAYA PADA ALLAH) MAKA AZAB KU AMAT PEDIH" kat dunia allah dah turunkan azabnya untuk org yg kufur, org kita masih tak sedar2 lagi. YG KETIGA-BERTAHAN DAN SETIA WALAU APA JUGA CABARAN YG MENDATANG, tanyalah daimond2 cina tu, DAH BERAPA LAMA BUAT AMWAY, DIULANG LAGI SEKALI BUAT AMWAY, lepas tu salahkan org melayu kenapa dalam amway ramai cina yg berjaya, SEKARANG TANYA DIRI SENDIRI, boleh ke kita DUPLIKASIKAN PERCAYA PADA REZEKI DARI ALLAH, SABAR DAN BERTAHAN DAN SETIA DALAM APA JUGA KEADAAN PERNIAGAAN AMWAY KITA SEKARANG. ingat perniagaan amway ini mudah, cuma kita tidak percaya, tidak sabar, tidak tahan dan setia. KESIMPULAN, BUKAN NAK AGUNG2KAN ORG CINA CUMA KITA ADA TAULADAN YG BOLEH DI TIRU UNTUK BERJAYA. nabi dah nampak istimewanya bangsa cina ni dari segi ilmu dan tindakan, sebab tu ramai org cina berniaga, dia tahu 9/10 rezeki dari perniagaan, org kita tak sedar2 lagi. dah ada perniagaan yg mudah tak nak buat, yg skim cepat kaya tu ramai pulak yg nak buat yg berselindung di sebalik nama perniagaan.

JUMPA KITA DI PUNCAK KEJAYAAN.

mizan a.k.a malfuzat
31-01-2009, 11:55 AM
Salam,

perh.. banyak info dapat dari group di kota tinggi, adakah group bersama abg long atau kak zen? Ketika MUS di Pasir Gudang thn lepas, usahawan kota tinggi amat dihormati kerana komitmen serta ketabahan.

Syabas orang kota tinggi!

teringat pulak ada sorang pakcik tu... tua dah.. baru setahn join.. saja sembang.. income tu bule la rm1000 sbln katanya.. cair telinga aku mendengornya... respek sungguh. tapi dia bilang kene g kursus 8L. En mizan leh kabo, mendenye tu...

tahniah SPAWN, pecah tembelang, saya dah tahu bila sebut kuantan ni mesti ada datang MUS anjuran ABG LONG. nak tahu 8L kena call abg long tu, saya kalau nak cerita panjang sangat. group kuantan dengan group kota tinggi dah macam adik beradik, hehehe. ada program anjuran group kota tinggi, mesti group kuantan turun punya, tahniah untuk group kuantan banyak sokong group kita org di kota tinggi.

JUMPA KITA DI PUNCAK KEJAYAAN.

duskcircle
31-01-2009, 09:30 PM
tahniah SPAWN, pecah tembelang, saya dah tahu bila sebut kuantan ni mesti ada datang MUS anjuran ABG LONG. nak tahu 8L kena call abg long tu, saya kalau nak cerita panjang sangat. group kuantan dengan group kota tinggi dah macam adik beradik, hehehe. ada program anjuran group kota tinggi, mesti group kuantan turun punya, tahniah untuk group kuantan banyak sokong group kita org di kota tinggi.

JUMPA KITA DI PUNCAK KEJAYAAN.

wah.., hebatnye org pahang jumpa org johor..., org perak lak mane ni yerk??

usana.utm
31-01-2009, 11:33 PM
untuk pengetahuan usana.utm,
sebenarnya ramai org melayu yg masuk dulu2 cuma mereka tak boleh tahan lama dalam perniagaan amway kerana mereka tak faham marketing plan amway, lain dengan bangsa cina yg menjalankan perniagaan ini, mereka nampak 4% jaminan yg boleh diwarisi, org melayu hanya nampak setakat 21% sahaja, tidak kira siapa yg masuk dulu atau masuk sekarang marketing plan amway adil bagi yg berusaha, andai kata usana.utm masuk sekarang pun tapi setakat masuk aje sama juga hasilnya seperti yg masuk dulu2, yg penting usana.utm mesti kaji marketing plan dan berusaha untuk memberi harapan kepada diri sendiri untuk membina diulang lagi sekali membina fahamkan maksud membina, membina masa depan diri sendiri yg lebih cemerlang, gemilang dan terbilang, kebanyakan org dulu2 yg masuk amway tidak tahu perkataan membina, org cina yg masuk dulu2 faham maksud membina sebab itu mereka kekal dan berjaya seperti sekarang. nak buat apa2 pun yg penting diri sendiri, kalau setakat masuk aje, berjuta jualan lansung pun boleh masuk, tapi satu apa pun tak jadi sebab tak membina, terutama sekali tidak membina sikap yg betul, usana.utm membina sikap yg betul adalah penting untuk berjaya terutama sekali jgn pandang rendah org melayu, org cina boleh berjaya sebab bersatu, org melayu pun boleh berjaya sekiranya bersatu, saya harap usana.utm boleh fikir untuk bersatu dan jgn membeza2kan org melayu dulu ke sekarang ke, siapa yg masuk dulu ke yg masuk sekarang ke, yg penting saya percaya usana.utm(we love you usana.utm), saya percaya satu hari kita pasti berkerjasama.

JUMPA KITA DI PUNCAK KEJAYAAN.

so kesimpulan nye bisnes ni kalo join tp tak buat tak gune gak kan? huhu.. sy tnye sbb sy nmpk kat mlaysia nih mane2 cmpany pun yg top2 sume cina.. kalo ade mlayu pn cam menteri je utk tarik kaum mlayu join.. huhu.. sy tau amway ni veteran mlm kat mlaysia ni.. wlau mcm mane pn org yg baru masuk takkan dpt capai same ngn org yg awal2 masuk dulu.. :)

duskcircle
31-01-2009, 11:39 PM
so kesimpulan nye bisnes ni kalo join tp tak buat tak gune gak kan? huhu.. sy tnye sbb sy nmpk kat mlaysia nih mane2 cmpany pun yg top2 sume cina.. kalo ade mlayu pn cam menteri je utk tarik kaum mlayu join.. huhu.. sy tau amway ni veteran mlm kat mlaysia ni.. wlau mcm mane pn org yg baru masuk takkan dpt capai same ngn org yg awal2 masuk dulu.. :)

dah ada buat kajian ker??:):)

Coz, ada yg baru masuk pun masih boleh buat...camner tuh:):)

skateedge
01-02-2009, 01:15 AM
so kesimpulan nye bisnes ni kalo join tp tak buat tak gune gak kan? huhu.. sy tnye sbb sy nmpk kat mlaysia nih mane2 cmpany pun yg top2 sume cina.. kalo ade mlayu pn cam menteri je utk tarik kaum mlayu join.. huhu.. sy tau amway ni veteran mlm kat mlaysia ni.. wlau mcm mane pn org yg baru masuk takkan dpt capai same ngn org yg awal2 masuk dulu.. :)

jap! sy confius kt sini..bila ckp pasal business pada sy mesti ada transaction jual beli. join tak buat memang laa tak gune.. ni bknnye skim cepat kaya.. hehehehe...

company yg top semua cina?? ye ke?? kalau semua fikir mcm ni mcm mane laa org melayu nak maju.. sorry ekk.. ni pendapat saye sahaja..

(wlau mcm mane pn org yg baru masuk takkan dpt capai same ngn org yg awal2 masuk dulu)
kene faham business amway ni dulu.. ni bknnye system pyramid.. kt malaysia yg paling tinggi double crown ambassador lim kim soon.. tp yg peliknye naper dia yg paling tinggi.. bkn upline yg signup dia.. hehehehhe... sy kenal ramai org yg buat amway baru 2-3 thn tp pencapaian lagik tinggi dr yg dah buat 7-10thn..
usaha tangga kejayaan..:)cgrock

skateedge
01-02-2009, 02:40 AM
wah.., hebatnye org pahang jumpa org johor..., org perak lak mane ni yerk??

org perak ada yeob.. cd tu nanti kautim balik.. sy kt KL.. kasi gegar sini plaks..:)cgrock

ihelpyou
01-02-2009, 09:35 AM
korang kenal Mike Akins?

Ahwazi Mustafa
01-02-2009, 10:37 AM
aku pun ada pakai sabun amway..best gak..hehe.. :)

spawn
01-02-2009, 09:54 PM
wah.., hebatnye org pahang jumpa org johor..., org perak lak mane ni yerk??

Salam,

jangan bimbang sekarang ni dunia tanpa sempadan. kalau ada kursus/seminar ker kat sinun offer la kat saya. kalau bole bagitau awal, bole apply cuti. Kita nak semua jaringan berhubung antara satu sama lain. Banyak faedah boleh didapati serta boleh dikongsi bersama..:D

selamat maju jaya dan bersama kita di puncak kejayaan.

Diamond BooM
02-02-2009, 05:08 AM
salam semua...

sape yg nak dapat info pasal AMway area KL dan Selangor...contact me...
saya boleh tolong...

013-2509865

rumahemas4u
02-02-2009, 09:19 AM
so kesimpulan nye bisnes ni kalo join tp tak buat tak gune gak kan? huhu.. sy tnye sbb sy nmpk kat mlaysia nih mane2 cmpany pun yg top2 sume cina.. kalo ade mlayu pn cam menteri je utk tarik kaum mlayu join.. huhu.. sy tau amway ni veteran mlm kat mlaysia ni.. wlau mcm mane pn org yg baru masuk takkan dpt capai same ngn org yg awal2 masuk dulu.. :)

sikap kita penentu kejayaan kita, kalau sikap usana.utm dah macam ni siapa yg boleh tolong, asik nampak siapa yg masuk dulu takkan dapat capai same ngn org yg awal2 masuk dulu, join bis mlm pun tak juga, buat tak juga, cuba buat dulu join mana2 mlm tengok apa hasil yg usana.utm dapat, itu pun kalau buatlah, kalau join tapi tak buat tak guna juga.

APA YG DIFIKIR DAN DIPERCAYAI OLEH MINDA, MINDA PASTI MENCAPAINYA.

usana.utm
02-02-2009, 04:13 PM
dah ada buat kajian ker??:):)

Coz, ada yg baru masuk pun masih boleh buat...camner tuh:):)

huhu.. sy takde buat kajian pn.. sy just baru nk mengambil tahu pasal bsnes2 ni.. tu ape yg sy rase la stakat ni.. sbb kebiasaan bile market dah berkembang, peluang org baru ukt mencari pelanggan baru susah sket la.. sbb dah rmai yg gune produk amway.. tu yg sy nmpk.. betulkn sy jika tersalah..

usana.utm
02-02-2009, 04:16 PM
jap! sy confius kt sini..bila ckp pasal business pada sy mesti ada transaction jual beli. join tak buat memang laa tak gune.. ni bknnye skim cepat kaya.. hehehehe...

company yg top semua cina?? ye ke?? kalau semua fikir mcm ni mcm mane laa org melayu nak maju.. sorry ekk.. ni pendapat saye sahaja..

(wlau mcm mane pn org yg baru masuk takkan dpt capai same ngn org yg awal2 masuk dulu)
kene faham business amway ni dulu.. ni bknnye system pyramid.. kt malaysia yg paling tinggi double crown ambassador lim kim soon.. tp yg peliknye naper dia yg paling tinggi.. bkn upline yg signup dia.. hehehehhe... sy kenal ramai org yg buat amway baru 2-3 thn tp pencapaian lagik tinggi dr yg dah buat 7-10thn..
usaha tangga kejayaan..:)cgrock

ye.. sy stuju ngn pndapat saudara.. bsnes la mcm mane pn kalo tak buat mmg xdpt pape.. :)

spawn
02-02-2009, 11:33 PM
salam,

Dalam hal ni, kita mesti memahami apa yang kita buat dan apa matlamat yg sebenar.. bak kata pepatah:

'u dont know what u dont know,
dont understand what are u dont understand,
and make underestimated decesion, that cause failure'

so... renungkan...:D:D

usana.utm
03-02-2009, 03:33 AM
salam,

Dalam hal ni, kita mesti memahami apa yang kita buat dan apa matlamat yg sebenar.. bak kata pepatah:

'u dont know what u dont know,
dont understand what are u dont understand,
and make underestimated decesion, that cause failure'

so... renungkan...:D:D

huhu.. betul2.. yg penting kene ade target dlm ape yg kite buat.. baru leh nmpk pluang2 yg ade utk mncapai matlamat tu.. :)

mizan a.k.a malfuzat
03-02-2009, 08:55 AM
aku pun ada pakai sabun amway..best gak..hehe.. :)

tahniah black_chocolatex anda telah sokong biz kami, yg unik tentang amway ni, bila seorg guna barang amway walau pun sekali dan hanya satu barang sahaja sampai bila2 dia akan jadi penguna setia produk tu, saya ada pelanggan macam ni nak jadi ahli tak minat tak pelahlah terima kasih kat dia jadi pengguna setia saya sampai bila2, saya pun dapat untung berkali2.

duskcircle
03-02-2009, 01:00 PM
huhu.. betul2.. yg penting kene ade target dlm ape yg kite buat.. baru leh nmpk pluang2 yg ade utk mncapai matlamat tu.. :)

so, tak salah kalau bro boleh dengar penerangan dulu camne, tgk produk dulu, then decidelah sendiri. Tiada paksaan:D:D. Anggaplah amway ni perniagaan anda sendiri jika anda ingin membina perniagaan anda sendiri.

Nak penerangan lagi ker??:D:D

wkamal
03-02-2009, 02:14 PM
tahniah wkamal, saya di kota tinggi, saya boleh jumpa wkamal, bila dan di mana? boleh email saya di kudwah_hasanah2020@yahoo.com

Waduh2..jauhnya kota tinggi..xder sape2 yg duk area jb je ke? Aku bkn ape kesian pulak nk suruh dtg jauh2 nie..kecuali kalau en mizan kita nie kebetulan ader dtg ke jb sila la roger2 sy ye. Emel kamal_proton1@yahoo.com

duskcircle
03-02-2009, 04:52 PM
MARI BINCANG PASAL PRODUK AMWAY YANG ANDA GUNA

Nama Produk :

Bila Mula Pakai :

Kesan : (Positif/Negatif)

Lain-Lain Berkaitan Produk Ini:

Testimoni: (diri sendiri/Org Lain)

farispbsb
04-02-2009, 02:38 PM
huhu.. betul2.. yg penting kene ade target dlm ape yg kite buat.. baru leh nmpk pluang2 yg ade utk mncapai matlamat tu.. :)

:)saya sokong pendapat usana, so saya nak tanya, apakah matlamat kita join AMWAY??
Pada saya matlamat terbesar saya adalah untuk MENCAPAI SUATU TAHAP DIMANA SAYA TIDAK PERLU BEKERJA PADA UMUR SAYA MENJANGKAU 40 TAHUN DAN MEMPUNYAI WANG YANG MENCUKUPI SEHINGGA TAMATNYA RIWAYAT SAYE, MEMPUNYAI MASA YANG CUKUP TERLUANG UNTUK KELUARGA DAN KESIHATAN YANG BAIK.:D

oleh itu, saya tentunya tak kisah bekerja lebih sedikit selama 2 hingga 4 tahun untuk mencapai matlamat saya.

SAYA ADALAH PERMATA ( IM diamond cakap omputeh)
Promo : sesiapa area kl dan selangor yang nak join dengan sistem terhebat BWW....hubungi saya faris(at)yahoo.com(0123797578):)paid:)paid

farispbsb
04-02-2009, 02:40 PM
salah lak kasi email..heheheh
farispbsb@yahoo.com

spawn
04-02-2009, 09:05 PM
MARI BINCANG PASAL PRODUK AMWAY YANG ANDA GUNA

Nama Produk :

Bila Mula Pakai :

Kesan : (Positif/Negatif)

Lain-Lain Berkaitan Produk Ini:

Testimoni: (diri sendiri/Org Lain)

Salam,

Tyre Shine.
Pd bln jun 2008.
Positif terutama pada kereta termasuk la wiper tapi dinasihatkan cuci dulu wiper tu sebelum apply kalau idak bergaris la cermin tu time ujan...
Lain2 tu tang bau dia tak le menyengat sangat..
Testimoni: memandangkan aku ni setiap kali sebelum masuk kreja kene berbaris, kang ada baris, kang baris lg pastu ada check baris... tyre shine ni jadi penyelamat kasut aku, senang tak payah nak gilap ngan kiwi.. sebelum masuk baris bukak bonet spray pastu amik span yg dah sedia ada, lap skit... dah selesai... takyah nak kelam kabut gosok kiwi pada malam hari(tu zaman perang dunia ke2 ble la)...

ahak ahak... kan senang....

itulah sale aku yg menjadi2 shiningnya...

Kekanannnnnnnnn lurusssssssssss....:p

duskcircle
05-02-2009, 03:08 PM
:)saya sokong pendapat usana, so saya nak tanya, apakah matlamat kita join AMWAY??
Pada saya matlamat terbesar saya adalah untuk MENCAPAI SUATU TAHAP DIMANA SAYA TIDAK PERLU BEKERJA PADA UMUR SAYA MENJANGKAU 40 TAHUN DAN MEMPUNYAI WANG YANG MENCUKUPI SEHINGGA TAMATNYA RIWAYAT SAYE, MEMPUNYAI MASA YANG CUKUP TERLUANG UNTUK KELUARGA DAN KESIHATAN YANG BAIK.:D

oleh itu, saya tentunya tak kisah bekerja lebih sedikit selama 2 hingga 4 tahun untuk mencapai matlamat saya.

SAYA ADALAH PERMATA ( IM diamond cakap omputeh)
Promo : sesiapa area kl dan selangor yang nak join dengan sistem terhebat BWW....hubungi saya faris(at)yahoo.com(0123797578):)paid:)paid

apa maksud BWW tu?? citer skit...,

duskcircle
05-02-2009, 03:13 PM
B]MARI BINCANG PASAL PRODUK AMWAY YANG ANDA GUNA

Nama Produk : Pencuci Pinggan Mangkuk DISH DROP

Bila Mula Pakai : Awal bln Jan 2009

Kesan : (Positif) Menjimatkan. Cara dia isi kat bekas penyukat amway. Kat situ guna mcm pakai pencuci biasa. Boleh tahan sampai berbulan2 lamanya... Yg paling penting dia berasas dari sumber organik. Bestnyer. Makin rajin saya ke dapur. hehe

Lain-Lain Berkaitan Produk Ini: Boleh cuci buah n sayur gak. Wah..., jimat tuh...,

Testimoni: (diri sendiri)[/B]

spawn
05-02-2009, 10:39 PM
apa maksud BWW tu?? citer skit...,

salam,

Dalam biz ni, memang banyak sistemnya.. termasuklah sekolahnya.. jnj network, igl, united... sekiranya ada sesiapa yg mempunyai sistem yg dirasakan menarik dan berjaya diemplikasikan. sila kan berkongsi..

kalau tak, pm pun ok...
Jaringan kita perlu mantap dan menyeluruh, seperti juga group bangsa lain..

farispbsb
06-02-2009, 02:00 PM
apa maksud BWW tu?? citer skit...,

Macam yang spawn cakap...BWW adalah satu sistem (Brit World Wide kalau tak salah).Dalam Bis nie kita mesti follow the sistem....macam kat sekolah tadika dulu kita diajar ABC....sampai Z...Ade tak sekolah ajar zyx....sampai A...:):)
nak crite detail leh gak kita pmkan...crite panjang kat sini kena minta izin sifu dulu...:)

"HAKITAT NYA, UNTUK MENDAKI KE PUNCAK MEMANG SUSAH, KALAU SENANG BUKAN MENDAKI NAMANYA....TETAPI JATUH GAUNG":-?

farispbsb
06-02-2009, 02:09 PM
testimoni...

Produk kesukaan keluarga saya adalah Bedak Alano...
memakainya sejak anak yang pertama (waktu tu belum masuk amway)
kebaikannya...menghilangkan gatal gatal pada kulit badan.
INgat lagi firstime pakai produk ni...wife dan anak aku nie orang bandar, tak biasa duduk kampung...bila sampai kampung aku,biasale perangai orang bandar...redah sana sini...main sawah, tangkap ikan....habis tu bila malam apalagi...satu badan naik gatal(orang bandar kulit x tahan gatal kan...mungkin sebab genetik or pemakanan) pas tu mak aku kasi aku bedak alano nie....memang mujarab dan berkesan. yang best tu aku tak tau pun alano nie prudok amway...sekarang baru tahu.hehe

duskcircle
06-02-2009, 03:30 PM
Macam yang spawn cakap...BWW adalah satu sistem (Brit World Wide kalau tak salah).Dalam Bis nie kita mesti follow the sistem....macam kat sekolah tadika dulu kita diajar ABC....sampai Z...Ade tak sekolah ajar zyx....sampai A...:):)
nak crite detail leh gak kita pmkan...crite panjang kat sini kena minta izin sifu dulu...:)

"HAKITAT NYA, UNTUK MENDAKI KE PUNCAK MEMANG SUSAH, KALAU SENANG BUKAN MENDAKI NAMANYA....TETAPI JATUH GAUNG":-?

ok.., penerangan yg bagus..., kita cuba sesuatu yg dah dimulakan, then apa yg penting aplikasi aje...,

Ok...TQ so much:)cgrock:)cgrock

duskcircle
06-02-2009, 11:07 PM
testimoni...

Produk kesukaan keluarga saya adalah Bedak Alano...
memakainya sejak anak yang pertama (waktu tu belum masuk amway)
kebaikannya...menghilangkan gatal gatal pada kulit badan.
INgat lagi firstime pakai produk ni...wife dan anak aku nie orang bandar, tak biasa duduk kampung...bila sampai kampung aku,biasale perangai orang bandar...redah sana sini...main sawah, tangkap ikan....habis tu bila malam apalagi...satu badan naik gatal(orang bandar kulit x tahan gatal kan...mungkin sebab genetik or pemakanan) pas tu mak aku kasi aku bedak alano nie....memang mujarab dan berkesan. yang best tu aku tak tau pun alano nie prudok amway...sekarang baru tahu.hehe

kena banyak terangkan lg kan....

skateedge
08-02-2009, 03:28 PM
fuh! skang sy berada area Ipoh-Kampar.. Alhamdulillah.. Penerimaan pasal product n potential buat duit dr bisnes amway ni dah boleh diterima dgn cara penerangan yg betul..
dulu bila ckp jaa MLM/amway semua dok pakat lari.. la ni bila dah keje kene NPL etc semua dok pakat call nak dgr peluang ni... hehehhee..

esok insyaallah ke KL pulak..
area Ipoh-Gopeng-Kampar bleh contact utk menerangan..

spawn
09-02-2009, 12:23 AM
fuh! skang sy berada area Ipoh-Kampar.. Alhamdulillah.. Penerimaan pasal product n potential buat duit dr bisnes amway ni dah boleh diterima dgn cara penerangan yg betul..
dulu bila ckp jaa MLM/amway semua dok pakat lari.. la ni bila dah keje kene NPL etc semua dok pakat call nak dgr peluang ni... hehehhee..

esok insyaallah ke KL pulak..
area Ipoh-Gopeng-Kampar bleh contact utk menerangan..

salam,

tahniah skateedge, teruskan perjuangan... walaupun sekarang ni sibuk dgn isu pemboikotan tapi bagi mereka yang memahami ertinya sebuah perniagaan, tidak akan melepaskan peluang..

Yang penting gandingan serta kerjasama dari semua ahli/partnership..

Jumpa kita di puncak kejayaan..

duskcircle
09-02-2009, 02:48 PM
istiqamah dan doa insyallah ada hasilnya...

duskcircle
11-02-2009, 03:16 PM
salam,

tahniah skateedge, teruskan perjuangan... walaupun sekarang ni sibuk dgn isu pemboikotan tapi bagi mereka yang memahami ertinya sebuah perniagaan, tidak akan melepaskan peluang..

Yang penting gandingan serta kerjasama dari semua ahli/partnership..

Jumpa kita di puncak kejayaan..

Jumpa kita di puncak kejayaan:):)

spawn
12-02-2009, 08:32 PM
salam,

malam semalam ada distributer meeting. kali ini diamond ricky yg berucap berkongsi pengalaman. Dari segi logikalnya, aku rasa jahil sangat bab dunia biz ni. Tapi itulah yg membezakan kita dgn org lain. Pemikiran. Impian.Matlamat.

walaupun aku hanya dpt pin yg paling rendah sekali, tapi itu adalah step pertama utk maju kehadapan.

org tak nak biz amway sebab dia tak paham dan kegagalan kita dalam penyampaian... tak hairanlah mengapa datuk zul, dr norazmi yg hanya memberi masa 15 min presentation berjaya difahamkan..dasatkan.. kalau kita sendiri tidak memahami erti biz ini, mcmane nak memahamkan org lain...

jumpa kita di puncak kejayaan.

farispbsb
13-02-2009, 03:25 PM
kena banyak terangkan lg kan....

:):)....heheh....aku nie suka cakap melalut sikit...sori ler kalau tak berapa jelas.:):)

farispbsb
13-02-2009, 03:37 PM
Akum Sahabat semua,

saya sekarang dalam peringkat yang pertama....iaitu mengajak/berjumpa orang untuk STP (Show the Plan)....
Pada mulanya rasa berat sangat nak mula, nasib baik upline aku ni rajin support aku...sampai aku rasa segan dan mula call prospek aku sendiri.
Mula2 STP kat member...pergh..awal 2 kena reject..ekekeke...tapi aku x rasa malu atau lemah semangat....lagi membara adala....
masuk sekarang aku jumpa baru 3 orang....2 orang xnak jumpa langsung...pengalaman tu membuatkan aku pegi lagi dengar seminar, bbs, dan minta tolong upline ajar aku cara nak show the plan...
insyaalah sekarang aku bertambah konfiden,esok aku nak jumpa orang lagi...:)

skateedge
13-02-2009, 07:35 PM
salam,

malam semalam ada distributer meeting. kali ini diamond ricky yg berucap berkongsi pengalaman. Dari segi logikalnya, aku rasa jahil sangat bab dunia biz ni. Tapi itulah yg membezakan kita dgn org lain. Pemikiran. Impian.Matlamat.

walaupun aku hanya dpt pin yg paling rendah sekali, tapi itu adalah step pertama utk maju kehadapan.

org tak nak biz amway sebab dia tak paham dan kegagalan kita dalam penyampaian... tak hairanlah mengapa datuk zul, dr norazmi yg hanya memberi masa 15 min presentation berjaya difahamkan..dasatkan.. kalau kita sendiri tidak memahami erti biz ini, mcmane nak memahamkan org lain...

jumpa kita di puncak kejayaan.

congrats bro..
walaupun dpt pin paling rendah tp ia merupakan satu titik permulaan untuk lebih berjaya dlm hidup..

sy baru sahaja pulang dr Kuala Lumpur berguru dgn Dato Zul..
Memang tabik spring betul Dato Zul ni..cara percakapan, cara penyampaian..fuhh...!!!

sekarang saya berapa di Ipoh untuk beberapa minggu..
mana2 rakan yg sedang mencari peluang perniagaan.. boleh pm sy..
bak kata Dato Zul.. amway sekarang tak sama dgn amway dulu.. ni bukan lagi bisnes makcik2.. :D
:)cgrock

ejalmlk
13-02-2009, 07:39 PM
congrats bro..
walaupun dpt pin paling rendah tp ia merupakan satu titik permulaan untuk lebih berjaya dlm hidup..

sy baru sahaja pulang dr Kuala Lumpur berguru dgn Dato Zul..
Memang tabik spring betul Dato Zul ni..cara percakapan, cara penyampaian..fuhh...!!!

sekarang saya berapa di Ipoh untuk beberapa minggu..
mana2 rakan yg sedang mencari peluang perniagaan.. boleh pm sy..
bak kata Dato Zul.. amway sekarang tak sama dgn amway dulu.. ni bukan lagi bisnes makcik2.. :D
:)cgrock

Macam pernah dengar jer nama dato zul .... huhuhu

yeah Amway the best busimess in tis world ....:)paid:)paid:)paid

spawn
13-02-2009, 11:33 PM
congrats bro..
walaupun dpt pin paling rendah tp ia merupakan satu titik permulaan untuk lebih berjaya dlm hidup..

sy baru sahaja pulang dr Kuala Lumpur berguru dgn Dato Zul..
Memang tabik spring betul Dato Zul ni..cara percakapan, cara penyampaian..fuhh...!!!

sekarang saya berapa di Ipoh untuk beberapa minggu..
mana2 rakan yg sedang mencari peluang perniagaan.. boleh pm sy..
bak kata Dato Zul.. amway sekarang tak sama dgn amway dulu.. ni bukan lagi bisnes makcik2.. :D
:)cgrock

thanks bro.. kita rapatkan hubungan sesama kita walaupun hanya di internet. kongsi bersama dan maju bersama. kita adalah satu keluarga...

bersama kita dipuncak kejayaan...

duskcircle
14-02-2009, 04:06 PM
org tak tahu amway boleh mengubah hidup mereka dari segi kewangan mereka..., tp doa dan istiqomah juga perlu dan penting....,

ada org buat tak berapa usaha dapt hasil lebih, ada org usaha lebih dpt hasil kurang...depend on cara dan keyakinan kita....,

spawn
15-02-2009, 12:18 PM
org tak tahu amway boleh mengubah hidup mereka dari segi kewangan mereka..., tp doa dan istiqomah juga perlu dan penting....,

ada org buat tak berapa usaha dapt hasil lebih, ada org usaha lebih dpt hasil kurang...depend on cara dan keyakinan kita....,

itulah yang membezakan kita dengan org cina(kafir) dan kita boleh berjaya sekiranya melakukan dengan jujur dan ikhlas disamping tidak melanggar batasan agama.

Dalam perniagaan ini mestilah dilaksanakan dengan terang dan jelas tanpa ada unsur penipuan.

bersama kita di puncak kejayaan

duskcircle
16-02-2009, 11:47 AM
itulah yang membezakan kita dengan org cina(kafir) dan kita boleh berjaya sekiranya melakukan dengan jujur dan ikhlas disamping tidak melanggar batasan agama.

Dalam perniagaan ini mestilah dilaksanakan dengan terang dan jelas tanpa ada unsur penipuan.

bersama kita di puncak kejayaan


bersama kita di puncak kejayaan:)cgrock:)cgrock

moneymaker3000
16-02-2009, 11:49 AM
abg aku dah bertahun2 jual brg amway tapi masih belum berjaya

skateedge
16-02-2009, 01:29 PM
abg aku dah bertahun2 jual brg amway tapi masih belum berjaya

berjaya atau tak terletak pada diri sendiri bro.
berjaya maksud bro mcm mane??? berjaya dpt 3% ke, berjaya jd DD ke dsbnya...
basic rules dlm amway ni (ni yg aku tau laa..)
1. faham pasal company + system etc
2. beli dan guna produk (mcm biasa tukaq product X ke amwaylah)
3. belajar pasal product (yg ni kene g class n meeting laa..kalau tak g tu yg nanti ada masalah yg mungkin akan timbul.. contoh tak tau kelebihan produk amway berbanding pesaing..)
4. dah tau pasal product baru leh promote/jual.. ni basic rules kalau dlm dunia perniagaan.

Pastu ada laa seminar2 lain dan sebagainya yg perlu dihadiri.. nampak mcm leceh tp kalau nak berjaya alasan tolak tepi laa dulu..:D :)cgrock

farispbsb
17-02-2009, 09:07 AM
abg aku dah bertahun2 jual brg amway tapi masih belum berjaya

Bos, bagi pendapat saya yang baru sangat join amway nie, saya tidak menetapkan tahap kejayaan saya tetapi meletakkan target atau objektif untuk mencapai tahap yang seterusnya.
contohnya macam saya ni, baru masuk bulan kedua, downline baru ade sorang,jangan cerita pasal untung...confem belum ada...tetapi saya telah mendapat sesuatu yang saya tidak dapat pelajari sewaktu dari sek sampai ke universiti,sesuatu yang telah membuka luas pemikiran saya,...dan saya cukup gembira tentang pilihan saya menyertai amway...:D

spawn
17-02-2009, 01:52 PM
Bos, bagi pendapat saya yang baru sangat join amway nie, saya tidak menetapkan tahap kejayaan saya tetapi meletakkan target atau objektif untuk mencapai tahap yang seterusnya.
contohnya macam saya ni, baru masuk bulan kedua, downline baru ade sorang,jangan cerita pasal untung...confem belum ada...tetapi saya telah mendapat sesuatu yang saya tidak dapat pelajari sewaktu dari sek sampai ke universiti,sesuatu yang telah membuka luas pemikiran saya,...dan saya cukup gembira tentang pilihan saya menyertai amway...:D

salam,

aha.. kalau macam tu, apakah yang membezakan kita semua, tak kira leader ataupun tidak..

1. Pemikiran
2. Matlamat
3. Impian

yang penting buka minda dan bagi peluang pada diri sendiri.

bersama kita di puncak kejayaan.

moneymaker3000
17-02-2009, 01:55 PM
kalau sebulan dua tu ok la, ni sampai 7 tahun tak naik2 nampak cam buang masa plak, mak ayah aku pun risau

spawn
17-02-2009, 02:27 PM
kalau sebulan dua tu ok la, ni sampai 7 tahun tak naik2 nampak cam buang masa plak, mak ayah aku pun risau

salam,

mmmm... 7 tahun yek, ni kes kene post moterm ni.. ok, bagitau aku apa yang abg ko buat selama ni, dari segi sistem and personal(macam g meeting n seminar). bende2 gini kene investigate dulu..

senang citer kalau bole, suruh abg ko berforum kat sini takpun pm aku, kot la bole tolong. bukan apa, org tua mana tak ambik berat anak2.. kalau bole jgn bagi org tua susah hati ngan kita..

insyallah, kat sini ramai yang bole bagi nasihat dan berkongsi ilmu.

bersama kita dipuncak kejayaan.

Adzman
17-02-2009, 11:57 PM
Salam Semua,

Amway - Company Bagus, Produk Bagus, Sistem Bagus... emm.. mungkin cara kita buat tak bagus, jadi belajar dari orang yang bagus iaitu orang yang memang dah berjaya. Kalau kat Malaysia ni orang melayu yang tengah meletup naik ialah Dato' Zul - next time aku citer sejarah businessman ni mula buat Amway, Bagi bangsa cina pulak, best of the best Mr Foo Howe Kean - Mr Foo ni dah jadi Crown Ambassador kat Malaysia, Taiwan, China dan Crown kat Tahilan... pergi cari CD, VCD, anak murid depa ni tak pun cari orang2 ni semua.

Adzman
Ipoh / Puchong

ejalmlk
18-02-2009, 12:10 AM
Dato zul seorang yang hebat .. berkelulusan dari universiti terkemuka JEPUN ... pernah menjadi penasihat BANK TERKEMUKA di Dunia ......

Hebat ..... !!!!

ihelpyou
18-02-2009, 12:17 AM
Dato zul seorang yang hebat .. berkelulusan dari universiti terkemuka JEPUN ... pernah menjadi penasihat BANK TERKEMUKA di Dunia ......

Hebat ..... !!!!

albert einstein merupakan seorang yg kurang pandai sewaktu masih belajar di kelas... tetapi sekarang menjadi lagenda, serta teori beliau masih digunakan sehingga hari ini. :D

duskcircle
18-02-2009, 10:39 AM
ASlm...,pembaca budiman....,

moh le kite dengar penerangan dari pengedar-pengedar Sah AMWAY yang ada didalam CG nih. Dengar tak kena duit, sebab ini Peluang yang anda mungkin menunggu sekian lama.

Dalam dunia, ni kalau kita rajin insyallah ada rezeki kita. Cuma kita nak bina kejayaan rezeki kita tu kena sentiasa bersama-sama orang yg dah berjaya.

JAdi..., hubungi Pengedar yg ada disini atau hubungi saya ke emel saya:D.
Insyallah penerangan akan diberikan supaya anda nampak peluang yg terbuka utk anda.

Jumpa di puncak kejayaan

:)cgrock:)cgrock

skateedge
18-02-2009, 12:43 PM
albert einstein merupakan seorang yg kurang pandai sewaktu masih belajar di kelas... tetapi sekarang menjadi lagenda, serta teori beliau masih digunakan sehingga hari ini. :D

uik? tetiba citer pasal Albert Einstein ni bro.. kalau surf dlm internet boleh katakan ramai pereka/pencetus idea ni bkn dr golongan2 yg pandai di dalam kelas.. walaupun mereka bukan pandai dlm kelas tp mereka ada anugerah yg tersendiri..
Sy masih ingat satu quote dr Albert Einstein:
"imagination is more important then knowledge" --Albert Einstein.

lagi satu yg saye suke:
"formal education will make you a living, self education will make you a fortune" -- Jim Rohn

apa2 pun ni utk rakan2 amway saya:
"you can get everything in life you want if you will just help other people get what they want"...

jumpe anda di puncak kejayaan..:D
:)cgrock

Adzman
19-02-2009, 09:37 AM
Salam Semua,

Just nak update Aktiviti ATC-UN

Setiap Hari Isnin dan Khamis(BOM + Produk Knowladge) jam 8:30 malam kami adakan BOM (Business Opportunity Meeting di Ipoh kat alamat ni:

Nur & Art Beauty Network Centre.
No18, Laluan Gunung Rapat 3,
31350 Gunung Rapat Ipoh.

Selain tu, pada 1-March-2009 satu program pelancaran Diamond Club ATC-UN yang akan di kendalikan oleh Dato' Zul dan Sifu Beliau Excutive Diamond Allan Tay jam 8:30 malam di tempat yang sama.

019-6581176 (Adzman)
013-2066465 (Naqie)

Cerita pasal Mr Allan Tay ni, beliau dah 27 thn dalam business. Beliau ada group 50,000 orang kat Indosesia... nak tahu lebih lanjut datang

spawn
19-02-2009, 01:28 PM
Salam,

Alahai tak dapat nak gi la... kalau dekat skit maybe boleh.. kene panjat genting pastu balik ari, besoknya kreja..

kepada sesapa yang area pantai barat tu gi la.. penting tu.. added knowledge. lepas tu bole kongsi kat sini..

bersama kita di puncak kejayaan.

farispbsb
19-02-2009, 03:42 PM
[QUOTE=skateedge;3617888]uik? tetiba citer pasal Albert Einstein ni bro.. kalau surf dlm internet boleh katakan ramai pereka/pencetus idea ni bkn dr golongan2 yg pandai di dalam kelas.. walaupun mereka bukan pandai dlm kelas tp mereka ada anugerah yg tersendiri..
Sy masih ingat satu quote dr Albert Einstein:
"imagination is more important then knowledge" --Albert Einstein.

lagi satu yg saye suke:
"formal education will make you a living, self education will make you a fortune" -- Jim Rohn

apa2 pun ni utk rakan2 amway saya:
"you can get everything in life you want if you will just help other people get what they want"...


:D:D...Bagus kata kata motivasi nie,boleh dijadikan pedoman dan pembakar semangat untuk kita mencapai impian...

"IM LOOK LIKE DISTRIBUTORS, SAYS LIKE DISTRIBUTORS, TALK LIKE DISTRIBUTORS....BUT THAT NOT ME...IM A DIAMONDS" HEHEHE:D:D

siti nuraini s
19-02-2009, 04:08 PM
salam (Adzman) macamana kalu sya nak join ... boleh jelas plan ..cara

nak join tq

farispbsb
19-02-2009, 04:10 PM
kalau sebulan dua tu ok la, ni sampai 7 tahun tak naik2 nampak cam buang masa plak, mak ayah aku pun risau

TERingat plak kisah sorang mat saleh yang dah jadi EDC (executive diamonds) tahun 1993 klau x salah. (KALAU TAK SILAP NAMA DIA RON PRYEUER) ntah betul atau tidak namanya tapi dia punya story macam nie

dia citer pasal konsep "chinese bamboo tree"

Mat Ron nie jenis orang yang cukup pemalu sejak dari kecik lagi.dia takut nak ngorat sorang awek nie walaupun awek nie kasi respon kat dia.awek nie slalu datang studi ngan dia(biasala mat saleh) kat umah dia. memang cukup mesra awek nie ngan dia...tapi mat ron pemalu...malu nak cakap I Love U....so dia pendam saje niat dia yang suci tu...dia slalu impikan awek tu akan keluar date ngan dia,pastu tu kawin,dapat anak....tapi dia cuma memasang angan angan jer....cakapnye idak pun.
sampaila satu hari...dia terbaca diari awek nie. dalam diari nie awek tu tulis ...dia suka kat mat ron tapi mat ron tak penah cakap yang mat ron suka kat die, so dia dah pilih orang lain, kawan mat ron sendiri sebab kawan tu berterus terang cakap dgn awek nie,
apalagi , mat ron nie menangis la tak berlagu
Apabila abis kolej, mat Ron bekerja sebagai pekerja am je, pas tu berkawin and dia pada satu hari diperkenalkan AMWAY kepadanya....MAT ron masuk amway tapi mat ron segan,malu nak cari orang...so diasuruh bini dia yang buatkan....lama dia orang buat amway nie,bertahun tahun tapi tak berjaya pun...
Sampaila suatu hari MAT RON dah x tahan lagi...dia nak ubah cara hidup dia yang sengkek, dia nak jadi seorang yang berjaya,,,tak peduli orang atau kawan kawan yang ketawakan dia...MAT RON NEKAD..DIA MESTI BOLEH'....after that is history....so dia ada cakap waktu perhargaan diamonds...

dia umpama peladang buluh yang inginkan rebungnya...tahun 1 tanam..belum ada hasil,tahun 2,jaga, kasi air...x de hasil...tahun 3...x de hasil....samapai tahun 7...tiba tiba satu pagi tu rebung mula keluar...dan tak pernah putus putus keluar rebungnya :)

skateedge
19-02-2009, 05:56 PM
salam (Adzman) macamana kalu sya nak join ... boleh jelas plan ..cara

nak join tq

cik siti.. boleh hubungi saudara adzman..
ada no phone dia..tq:D

Adzman
20-02-2009, 01:32 PM
Bagi le no tel you Siti, boleh le kita aturkan appointment, BTW you tinggal area mana?

Adzman
Natest Update, Aktiviti ATC-UN Ipoh - Orientation Program untuk IBO baru, pengguna baru atau yang baru nak jadi IBO atau baru nak join, sila datang ke Alamat di bawah ESOK, SABTU (21-02-2009) pukul 3 - 5 PTG untuk megetahu Marketing Plan, Produk Latar Belakang Syarikat dan Kemudahan2 lain. Hubung 0196581176 (Adzman) untuk tempahan tempat

Nur & Art Beauty Network Centre
18, laluan Gunung Rapat 3,
Gunung Rapat
Ipoh

kuasadua
20-02-2009, 04:41 PM
Assalamualikum
kepada semua forumer/kawan-kawan
di sini saya ingin mengajak kawan-kawan semua
untuk sama-sama kita membina sebuah perniagaan ya ng cukup hebat di dalam AMWAY.

AMWAY adalah company MLM Pertama di Malaysia.

AMWAY ditubuhkan pada tahun 1959 ADA Michigan.
dan di Malaysia AMWAY Malaysia ditubuhkan pada 1976 oleh Dr. Brice Douglas dari Australia.

Kalau di tengok sejarah AMWAY di Malaysia, dah terlalu ramai orang yang berjaya.

Dan kebanyakan mereka adalah CINA

Dan sekrang ini individu yang tertinggi skali ialah seorang cina dari Perak yang asalnya adalah penjual DURIAN.

Dan sini saya ingin mengajak kawan-kawan yang SERIOUS untuk membaiki mutu hidup. Untuk bergerak bersama.

Kami dari kumpulan orang-orang Melayu ingin membuka peluang kapada anda semua untuk meningkatkan perdapatan dan meningkatkan ramainya orang MELAYU dalam AMWAY.

Dan sesiapa yang berminat untuk melihat menggunakan barangan AMWAY atau melihat demo product AMWAY
boleh menghubungi saya ... saya percaya anda akan terkejut dengan demo itu nanti, seperti mana PERTAMA kali saya melihatnya. Tiada sebarang kos dikenakan kepada anda..

Barang-barang AMWAY terbagi kepada 2 (DUA):

1. PRODUCT yang dikeluarkan oleh AMWAY Sendiri : dan barang-barang ini diberi "JAMINAN KEPUASAN atau WANG AKAN DIKEMBALIKAN".

2. PRODUCT yang dikeluarkan oleh beberapa syarikat ternama di Malaysia yang menpunyai warranty seperti SHARP, CROCODILE dan dll.


Dan barang-barang AMWAY adalah bertaraf LIMA (5) Bintang :

1. Kualiti
2.Pati
3.Mesra Alam
4. Pelbagai Guna
5.Jaminan Kepuasan dan Wang Dikembalikan


Memang betul, company AMWAY antara yang terawal di Malaysia..
Takder org yg xkenal dgn company ni..

Tapi sekarang ini byk persaingan dan rakyat Malaysia boleh mengkaji sendiri dan memilih syarikat mana yang terbaik utk mereka..

Apa pun good luck kepada Para Usahawan MLM !!

skateedge
21-02-2009, 12:27 AM
Memang betul, company AMWAY antara yang terawal di Malaysia..
Takder org yg xkenal dgn company ni..

Tapi sekarang ini byk persaingan dan rakyat Malaysia boleh mengkaji sendiri dan memilih syarikat mana yang terbaik utk mereka..

Apa pun good luck kepada Para Usahawan MLM !!

pengalaman sy bro.. tak semua org tau pasal amway.. ada yg tanye balik.. amway tu apa??? hehehehe.. nak kata dok kampung tak.. duduk bandar..:D

spawn
21-02-2009, 03:09 AM
pengalaman sy bro.. tak semua org tau pasal amway.. ada yg tanye balik.. amway tu apa??? hehehehe.. nak kata dok kampung tak.. duduk bandar..:D

btul btul btul...

kat sini pun teragak2 jugak bila disuarakan pasal amway ni. kekadang ada yang tanya ada lagi ke? itu tak citer pasal plan lagi..:-?

skateedge
21-02-2009, 11:36 AM
Bagi le no tel you Siti, boleh le kita aturkan appointment, BTW you tinggal area mana?

Adzman
Natest Update, Aktiviti ATC-UN Ipoh - Orientation Program untuk IBO baru, pengguna baru atau yang baru nak jadi IBO atau baru nak join, sila datang ke Alamat di bawah ESOK, SABTU (21-02-2009) pukul 3 - 5 PTG untuk megetahu Marketing Plan, Produk Latar Belakang Syarikat dan Kemudahan2 lain. Hubung 0196581176 (Adzman) untuk tempahan tempat

Nur & Art Beauty Network Centre
18, laluan Gunung Rapat 3,
Gunung Rapat
Ipoh

Sy baru je jumpe dgn saudara Adzman ni smlm..
Respect dia dr segi pengalaman dlm bisnes ni..
Sape2 area Ipoh nak dgr plan dsbnya leh contact sandara adzman..
:)cgrock

kawetoksedoh
21-02-2009, 11:45 AM
Sy baru je jumpe dgn saudara Adzman ni smlm..
Respect dia dr segi pengalaman dlm bisnes ni..
Sape2 area Ipoh nak dgr plan dsbnya leh contact sandara adzman..
:)cgrock

aku kena berkawan dgn si azman nih... bole sama2 kongsi ilmu... alang2 dah sama2 dok ipoh.

skateedge
21-02-2009, 11:49 AM
aku kena berkawan dgn si azman nih... bole sama2 kongsi ilmu... alang2 dah sama2 dok ipoh.

bro contact je bro adzman ni.. dia fulltime amway tu.. dulu dia ada jugak buat insurance dgn unit trust tp skang dia focus amway...:D

Adzman
21-02-2009, 11:53 AM
Rakan Seperjuangan Semua.

Tangan terbuka untuk menerima semua sebagai sahabat... Ilmu yang di kongsikan akan menjadi lebih berkat dan tajam...

kawetoksedok,
you Ipoh kat area mana? Saya kat Simpang Pulai. You ni buat MLM apa?

kawetoksedoh
21-02-2009, 11:59 AM
Rakan Seperjuangan Semua.

Tangan terbuka untuk menerima semua sebagai sahabat... Ilmu yang di kongsikan akan menjadi lebih berkat dan tajam...

kawetoksedok,
you Ipoh kat area mana? Saya kat Simpang Pulai. You ni buat MLM apa?

sy kt gopeng bang, buat cosway. dulu 2-3 tahun lepas slalu jugak jmpa mahathir kat medan gopeng. skrg dia dah pindah center dah.

Adzman
21-02-2009, 12:22 PM
Kepada kawetoksedok,
tak nak buat Amway ke, kenapa?

kawetoksedoh
21-02-2009, 02:15 PM
Kepada kawetoksedok,
tak nak buat Amway ke, kenapa?

cinta dah kat cosway... income pun dah steady. skrg ni nak tmbah ilmu .... utk bantu anak2 buah.

bro azman,

kita seperjuangan memperjuangkan industri mlm yg beretika. w/pun kita tak sebumbung dlm satu company, kita sebumbung dlm membantu rkn2 mengejar impian dan mencari makna idup.

bro mesti faham yg ni kan.

spawn
21-02-2009, 05:18 PM
salam,

mmm... kapal lain2 tapi haluan yang sama dan matlamat yang sama..
kearah kehidupan yang lebih baik..

bersama kita di puncak kejayaan..

ARIFFX
21-02-2009, 05:26 PM
amway?
hmmmmmmmmmmmmmm........

duskcircle
21-02-2009, 06:56 PM
Memang betul, company AMWAY antara yang terawal di Malaysia..
Takder org yg xkenal dgn company ni..

Tapi sekarang ini byk persaingan dan rakyat Malaysia boleh mengkaji sendiri dan memilih syarikat mana yang terbaik utk mereka..

Apa pun good luck kepada Para Usahawan MLM !!

belum kena belum tau bro..., masih ada lg peluang menanti anda...,

duskcircle
21-02-2009, 06:57 PM
teman pun org ipoh juge

aqif
22-02-2009, 10:12 PM
saya baru join amway ni
:)
produk seriously superb
mmg mahal
tapi menjimatkan
:)

skateedge
22-02-2009, 10:15 PM
saya baru join amway ni
:)
produk seriously superb
mmg mahal
tapi menjimatkan
:)
Good luck bro. bro dok area mane? :)cgrock

spawn
23-02-2009, 01:52 PM
saya baru join amway ni
:)
produk seriously superb
mmg mahal
tapi menjimatkan
:)

salam,
tahniah bro, welcome to the club.. semoga perjuangan anda berterusan dan maju jaya..

bersama kita di puncak kejayaan

skateedge
24-02-2009, 05:10 PM
Saudara Adzman akan ke Kuala Lumpur esok.. Insyaallah..
Sapa2 nak nak berjumpe dgn beliau bolehlah contact beliau..
Terima kasih..

Adzman
24-02-2009, 05:17 PM
to duskcircle,
Ipoh kat mana tu bro, bagi la contact number boleh bertukar tukar infor ke pengalaman ke.

to ARIFFX,
komen you hmmmmm.. tu maksudnya ape, dah join, nak join atau nak tahu lebih lanjut?

to aqif,
my advise, don't ever ever ever ever ever ever ever give-up! This is best of the best!

to kawetoksedoh,
anytime kalau saya free, saudara boleh call saya. Mertua saya orang Gopeng, Kg. Pintu Padang.

spawn
24-02-2009, 08:55 PM
to duskcircle,
Ipoh kat mana tu bro, bagi la contact number boleh bertukar tukar infor ke pengalaman ke.

to ARIFFX,
komen you hmmmmm.. tu maksudnya ape, dah join, nak join atau nak tahu lebih lanjut?

to aqif,
my advise, don't ever ever ever ever ever ever ever give-up! This is best of the best!

to kawetoksedoh,
anytime kalau saya free, saudara boleh call saya. Mertua saya orang Gopeng, Kg. Pintu Padang.

salam,

spawn takde ker....he he he..

wicked_game
24-02-2009, 09:24 PM
saya baru join amway ni
:)
produk seriously superb
mmg mahal
tapi menjimatkan
:)

teruskan.. aku smpi la ni masih pki brg amway & aku bwk kulu kilir.. sudah try mesti mau lg..

wicked_game
24-02-2009, 09:25 PM
salam,

spawn takde ker....he he he..

mcm mana bro..? masih byk dugaan yg ditempuhi.. meniaga pepe pn mesti byk cabaran.. :)

Adzman
25-02-2009, 11:37 AM
to spawn,
aku dah PM kaulah, tapi takpe lah, kalau dtg Ipoh call aku yek.

Cakap pasal dugaan, buat apa pun banyak dugaan tapi fikirkan sama ada dugaan yang kita lalui tu berbaloi tak dgn hasilnya nanti... Kebebasan Hidup dan Pendapatan yang boleh diwarisi... tak dapat kat tempat lain..

moneymaker3000
25-02-2009, 11:42 AM
semoga korang semua berjaya dalam amway, jgn biar tiap2 bulan cover majalah amway tu muka cina dan india saja :D

skateedge
25-02-2009, 02:15 PM
semoga korang semua berjaya dalam amway, jgn biar tiap2 bulan cover majalah amway tu muka cina dan india saja :D

nama brother adzman ni aku dah penah nampak dlm mag tu.. kene tunggu gambaq dia pulak lee... hehehe...:)paid

duskcircle
25-02-2009, 03:17 PM
3%---> 6% -----> 9% ----->12%

cepat2...., ape tuh...???

wicked_game
26-02-2009, 12:07 AM
21% la bru shiookk.. :D

aqif
26-02-2009, 01:15 PM
bagi sesiapa yang belum menyertai amway, saya ada sediakan plan pemasaran
boleh download secara percuma
http://aqifstrategi.com
:)

ejalmlk
26-02-2009, 06:24 PM
bagi sesiapa yang belum menyertai amway, saya ada sediakan plan pemasaran
boleh download secara percuma
http://aqifstrategi.com
:)


THANK AQIF for sharing .... U r Da best !!!!!

ejalmlk
26-02-2009, 06:29 PM
Kepada semua distrubutor or user CG ... Saya ada 2 lagi stock E-spring untuk dijual dengan harga RUNTUH .. bukan setakat harga customer tapi siap diakaun lagi . Waranty pun belum bukak lagik .. barang pun masih bersilifon tape .

Choose Life. Choose eSpring™ Water Treatment System.

Life springs from eSpring! eSpring not only provides water that looks better and tastes better, but also delivers on its promise to provide clean water for people who want to get the most out of life.

8 reasons to choose eSpring

1. CLEANER, CLEARER, BETTER-TASTING WATER.
The most obvious benefi t of the eSpring Water Treatment System is the dramatic improvement in water taste, odour and clarity. It’s something customers immediately notice, understand, and appreciate.


2. HEALTHIER, BETTER QUALITY WATER.
Many systems improve the way water looks and tastes. But very few also reduce potentially harmful contaminants, and even fewer effectively eliminate waterborne bacteria and viruses. The eSpring Water Treatment System does both. It effectively removes more than 140 different contaminants – and destroys more than 99.99% of waterborne bacteria and viruses.


3. TESTED AND CERTIFIED BY NSF.
NSF International is a non-profi t organisation recognised worldwide as the leading independent testing and certifi cation authority on water treatment systems. NSF International has tested and certifi ed the eSpring Water Treatment System for the reduction of more health-effect contaminants than any other UV/carbon-based system it has certified.


4. UNIQUE, ADVANCED AND LEADING TECHNOLOGY.
The eSpring Water Treatment System is the fi rst system to combine the best water treatment technologies available: carbon block fi lter, UV light, and electronic monitoring. The UV-Carbon Cartridge reduces particulates and more than 140 contaminants; UV light destroys more than 99.99% of waterborne microorganisms, and the electronic monitoring system lets users know when it’s time for replacements. It is the combination of these technologies that makes the eSpring so unique.


5. BACKED BY OVER 20 YEARS OF RESEARCH WITH OVER 338 PATENTS ISSUED OR PENDING AND WELL-RECEIVED IN 36 COUNTRIES.
The eSpring Water Treatment System is the result of over 20 years of research in water treatment technology. It was designed and developed by eSpring engineers and scientists. eSpring Water Treatment System has more than 338 water treatment patents worldwide, granted or pending. Since the launch of eSpring, the system has been well-received in more than 36 countries worldwide.


6. USER FRIENDLY AND EASY TO INSTALL.
Unlike bottled water or jug-type filters, the eSpring Water Treatment System can provide all the daily drinking and cooking needs an average family requires – on demand, directly from the tap. The more compact and contemporary design of eSpring also takes up less space for greater convenience and flexibility. And, there’s no special tools needed to install eSpring.


7. EASY MAINTENANCE AND GREATER PEACE OF MIND.
Some filters and treatment systems require fi lter changes every month, if not more frequently. However, the eSpring Water Treatment System can provide 5,000 litres or one year of water, whichever comes fi rst – before the UV-Carbon Cartridge needs to be replaced.


8. GREAT QUALITY AND GREAT VALUE FOR MONEY
Although the eSpring Water Treatment System provides superior performance and convenience, its cost of treatment is actually less than many other systems.

kalau sesiapa berminat ... saya bukak RM 3000.00 sahaja .. harga distributor 3200.00 rega customer
rm4000.00 ada 2 lagik .....

boleh PM saya di r1241_uitm atau email swarg@hotmail.com

tq.

spawn
26-02-2009, 09:28 PM
mcm mana bro..? masih byk dugaan yg ditempuhi.. meniaga pepe pn mesti byk cabaran.. :)

salam,

cabaran n dugaan confirm ada punya, tapi alhamdulillah dapat ditempuhi. kekadang pikir jugak kalu takde cabaran n dugaan maka takdelah improvement...

rega barang naik plak dalam passion bulan depan nih.. satu lagi cobaaaaaann...

bersama kita di puncak kejayaan.

spawn
26-02-2009, 09:34 PM
to spawn,
aku dah PM kaulah, tapi takpe lah, kalau dtg Ipoh call aku yek.

Cakap pasal dugaan, buat apa pun banyak dugaan tapi fikirkan sama ada dugaan yang kita lalui tu berbaloi tak dgn hasilnya nanti... Kebebasan Hidup dan Pendapatan yang boleh diwarisi... tak dapat kat tempat lain..

salam bro,

yup yup! life must go on..perjuangan harus diteruskan.
nanti le, kalu g ipoh amik adik kat sana confirm singgah. bole lah kita berbicara berkongsi cerita.

pasal pm tu, mane bule.. tak cukup haul lagih ko tuh... reply banyak skit, jadi mentor kat sini...

bersama kita di puncak kejayaan

Adzman
27-02-2009, 11:12 AM
Buat business ni ada banyak cabaran dan dugaan. Cara terbaik untuk memulihkan semangat ialah:
1. Impian - pastikan hari-hari tengok Dream Album / Dream chart kita. Sebaiknya tampai 7 tempat kat yang kita selau nampak.

2. Denagr CD / toton video leader2 Amway yang berjaya sperti FCA Lee Kim Soon

3. Pakai produk - bak kata CA Foo Howe Kean "products is one of the best tool to motivate people"

4. Baca Amagram / Buku Motivasi- ada banyak kisah kejayaan, contohnya Amagram bulan lepas ada Emerald India sekolah darjah 4 dan kerja noreh Getah je... kalau org macam ni boleh buat, kita lagi lebih beb!... malu beb kita..

5. Jumpa / Call Upline yang boleh motivate kita.

6. Hadir Semua Amway Function - Weekly Meeting, MUS, Workshop, Distributor meeting kat hotel, Housemeeting dan lain2.

Try and see... confirm semangat gila, bila kita exited, banyak benda yang tak boleh, jadi boleh... Remember! Amway Is Best Of The Best...

spawn
28-02-2009, 02:36 PM
salam,

kan betul 'the best education technique in the mlm biz come from amway'..
tahniah group perak bulan april ni ada ekspo kt ipoh.. so see u there..

bersama kita di puncak kejayaan

wicked_game
28-02-2009, 03:31 PM
salam,

cabaran n dugaan confirm ada punya, tapi alhamdulillah dapat ditempuhi. kekadang pikir jugak kalu takde cabaran n dugaan maka takdelah improvement...

rega barang naik plak dalam passion bulan depan nih.. satu lagi cobaaaaaann...

bersama kita di puncak kejayaan.


biz MLM mcm suatu perjalanan ke pulau yg tak pernah dijejak org tetapi pulau tersebut terdapat emas yg melipah smpi ke laut.. jarak pulau tu mmg jauh.. kalo ko diberi pilihan utk nek kapal beso atau speed bot mana yg ko pilih..? agak˛ mana smpi dlu..?

renung˛ kan & selamat beramal.. :D

ejalmlk
01-03-2009, 05:41 PM
kepada semua distrubutor or user cg ... Saya ada 2 lagi stock e-spring untuk dijual dengan harga runtuh .. Bukan setakat harga customer tapi siap diakaun lagi . Waranty pun belum bukak lagik .. Barang pun masih bersilifon tape .

choose life. Choose espring™ water treatment system.

Life springs from espring! Espring not only provides water that looks better and tastes better, but also delivers on its promise to provide clean water for people who want to get the most out of life.

8 reasons to choose espring

1. Cleaner, clearer, better-tasting water.
The most obvious benefi t of the espring water treatment system is the dramatic improvement in water taste, odour and clarity. It’s something customers immediately notice, understand, and appreciate.


2. Healthier, better quality water.
Many systems improve the way water looks and tastes. But very few also reduce potentially harmful contaminants, and even fewer effectively eliminate waterborne bacteria and viruses. The espring water treatment system does both. It effectively removes more than 140 different contaminants – and destroys more than 99.99% of waterborne bacteria and viruses.


3. Tested and certified by nsf.
Nsf international is a non-profi t organisation recognised worldwide as the leading independent testing and certifi cation authority on water treatment systems. Nsf international has tested and certifi ed the espring water treatment system for the reduction of more health-effect contaminants than any other uv/carbon-based system it has certified.


4. Unique, advanced and leading technology.
The espring water treatment system is the fi rst system to combine the best water treatment technologies available: Carbon block fi lter, uv light, and electronic monitoring. The uv-carbon cartridge reduces particulates and more than 140 contaminants; uv light destroys more than 99.99% of waterborne microorganisms, and the electronic monitoring system lets users know when it’s time for replacements. It is the combination of these technologies that makes the espring so unique.


5. Backed by over 20 years of research with over 338 patents issued or pending and well-received in 36 countries.
The espring water treatment system is the result of over 20 years of research in water treatment technology. It was designed and developed by espring engineers and scientists. Espring water treatment system has more than 338 water treatment patents worldwide, granted or pending. Since the launch of espring, the system has been well-received in more than 36 countries worldwide.


6. User friendly and easy to install.
Unlike bottled water or jug-type filters, the espring water treatment system can provide all the daily drinking and cooking needs an average family requires – on demand, directly from the tap. The more compact and contemporary design of espring also takes up less space for greater convenience and flexibility. And, there’s no special tools needed to install espring.


7. Easy maintenance and greater peace of mind.
Some filters and treatment systems require fi lter changes every month, if not more frequently. However, the espring water treatment system can provide 5,000 litres or one year of water, whichever comes fi rst – before the uv-carbon cartridge needs to be replaced.


8. Great quality and great value for money
although the espring water treatment system provides superior performance and convenience, its cost of treatment is actually less than many other systems.

kalau sesiapa berminat ... Saya bukak rm 3000.00 sahaja .. Harga distributor 3200.00 rega customer
rm4000.00 ada 2 lagik .....

boleh pm saya di r1241_uitm atau email swarg@hotmail.com

tq.

bump untuk hari ini ......cepat tinggal 2 lagi stock nieee

iraiqaim
01-03-2009, 05:45 PM
dh prnah joint...10 thun lps..but nothing..huahua

farispbsb
02-03-2009, 01:14 PM
Salam semua,

Pada semua yang baru memasuki AMWAY ataupun yang lama, saya ucapkan TAHNIAH kerana ANDA BERADA PADA LANDASAN YANG TERBAIK untuk mencapai kejayaan didalam apa jua bidang yang anda terokai.

Saya ingin berkongsi dengan anda semua tentang cerita teladan,:) heheh...cerita kanak kanak yang bukan saja dapat menjadi teladan untuk kanak kanak tetapi juga itu kita yang sudah jadi bapak budak. :)

Kita semua tentu ingat lagi tentang kisah ARNAB dan KURA KURA...kalau ingat tak yah ler nak crite kat sini tetapi teladan nya amat berguna sekali untuk kita memikirkan nya.

teladan 1
Pada pendapat kita semua tidak ler logik sikura kura ni setuju nak lawan lari dengan si arnab sebab dia sendiri tahu bagaimana pantasnya siarnab dibandingkan dengan kura kura. Tetapi sikura kura mempunyai sikap yang siarnab tidak ada iaitu BERFIKIRAN POSITIF. Apabila kita mempunyai fikiran yang positif, sebagai contoh sikura kura yang berfikir dia akan berjaya mengalahkan si arnab ni...DIA SUDAH SEMANGAT dan SIKAP seperti seorang PEMENANG.

teladan 2
Apabila perlumbaan hendak dimulakan, SI kura kura mendapat pelbagai cemuhan dan Ejekan dari si monyet, harimau, ular dan ramai lagi...hanya sekor dua jer yang sokong dia macam sang kancil.SI kura kura tidak la PATAH SEMANGAT tapi Menjadi LAGI BERSEMANGAT dan BERTEKAD untuk mengalahkan si Arnab ni.Kura kura menjadikan Negatif (GELAK KETAWA EJEKAN dan KUTUKAN) kepada yang POSITIF(SEMANGAT)

teladan 3
Semasa Berlari, si Arnab lari memang ler laju tapi tak bersungguh sungguh manakala SIKURA KURA melakukan bersungguh sungguh walaupun perlahan. Oleh kerana siarnab tidak melakukan kerja dengan bersungguh sungguh, dia menjadi malas, semangatnya tidak kuat dan orang yang malas hanya suka berangan dan malas bekerja.SI ARNAB terus berangan dan bermimpi dia akan menang tetapi SIKURA KURA MENERUSKAN USAHANYA TANPA HENTI sampai dia BERJAYA.....

Sekian cerita kita...kalau nak cerita lagi, hubungi saya di 0123797578(sms lagi cantek)
IM A DIAMONDS cakap orang kampung aku.