PDA

View Full Version : Bisnes apa bagus?


blessme81
25-12-2007, 04:13 PM
Aku tengah berkira-kira nak main pasar malam.Tapi tak tau ape barang yang nak cucuk? Korang ader idea tak? Mana nak dapat barang2
borong?

Aku bercadang nak buat demo skali.Barang yang praktikal dan murah.
Setakat ni bini aku dah dapat supllier Comforter Japan Cotton, dan harganya biasa dalam RM700 ke RM800 kat kedai.Tapi aku boleh bukak harga RM400 jer!!Boleh kurang lagi.. Satu set king size.So, sesape yang ader sekitar Lembah Kelang and interested nak tengok sample bleh aku bawakkan.

Kol or SMS aku k.
012-248 6507

miXxer
25-12-2007, 04:16 PM
lorr.. neh dah ado bisnes.. :-?

Hanrz
25-12-2007, 04:17 PM
buat apa pun bagus...
janji tak putus asa...
apa pun akan dapat...

han

xalimx
25-12-2007, 04:24 PM
cuba try tgk barang ape lagi yg tak de org jual kat pasar malam tu, kalo ko jual barang yg mmg dah ada org jual, persaingan sihat tu yg bahaya,sama ada ko untung atau ko rugi...itu je, takde istilah win-win situation...

kalo 7 gerai bukak jual apam balik, gerai mana yg pasang pelaris, dia laa dpt...so kesimpulannya, pilih barangan yg max 1 atau 2 gerai yg dah ada...kalo takde lagi bagus..

znlftr
25-12-2007, 04:54 PM
ko jual garam gunung utk masakan & minuman,
boleh buat demo - beza pH garam gunung vs garam laut.:)

harga murah, semua org guna garam.

p/s tapi aku tak biasa buat kat pasar malam:D

xalimx
25-12-2007, 04:54 PM
ko jual garam gunung utk masakan & minuman,
boleh buat demo - beza pH garam gunung vs garam laut.:)

harga murah, semua org guna garam.

p/s tapi aku tak biasa buat kat pasar malam:D

biasanya buat kat mane??? makmal sains ke?:-? :-?

Kimie
25-12-2007, 05:13 PM
biasanya buat kat mane??? makmal sains ke?:-? :-?

kau jangan... dia terajang kao nanti..

ajax932
25-12-2007, 05:37 PM
kau jangan... dia terajang kao nanti..


huhu...:))

znlftr
25-12-2007, 05:45 PM
kau jangan... dia terajang kao nanti..
:)) ganas ko bro.


biasanya buat kat mane??? makmal sains ke? :-? :-?
biasa aku buat kat rumah org je. :)

NEMO
25-12-2007, 11:00 PM
lorr.. neh dah ado bisnes.. :-?

dia tanya dia yg jawab..abis tu kita ni buat apa

xalimx
25-12-2007, 11:02 PM
dia tanya dia yg jawab..abis tu kita ni buat apa

beri pendapat lain je, mana taw idea2 kita semua ni leh dipakai , yela tak di'' kan lagi

afbizz
25-12-2007, 11:02 PM
Aku tengah berkira-kira nak main pasar malam.Tapi tak tau ape barang yang nak cucuk? Korang ader idea tak? Mana nak dapat barang2
borong?

Aku bercadang nak buat demo skali.Barang yang praktikal dan murah.
Setakat ni bini aku dah dapat supllier Comforter Japan Cotton, dan harganya biasa dalam RM700 ke RM800 kat kedai.Tapi aku boleh bukak harga RM400 jer!!Boleh kurang lagi.. Satu set king size.So, sesape yang ader sekitar Lembah Kelang and interested nak tengok sample bleh aku bawakkan.

Kol or SMS aku k.
012-248 6507

profit untung pun cantek tu bro.. :)
xder katalog / sample gambo ker..
kot2 boleh rekemen / cari buyer ke nanti :D

cyberiz
25-12-2007, 11:05 PM
dia tanya dia yg jawab..abis tu kita ni buat apa

Kita ni baca dan nengok iklan dia le... :D

PopIsDead
25-12-2007, 11:07 PM
dia tanya dia yg jawab..abis tu kita ni buat apa

kita wat **** je la...
:eek:

+kOoL+
26-12-2007, 03:09 AM
bisnes nie mana blh jalan dkt pasar malam bro??.. ade ke org g pasar malam nak beli benda sampai beratus-ratus??.. meniaga cd ke dvd ke sudeh.. hehe.. tapi yg benda 2 ada a.. :p

blessme81
26-12-2007, 10:06 PM
Comforter tu, kain bagus berkualiti, cotton mahal.
Tapi tul gak, letak pasar malam sape nak beli yek.Aku baru rekemen kat hot market lagi.Katalog? Ader nanti aku Pos kan, bagi jer alamat kat no ni 012- 248 6507.Rekomen? bagus tu.

Ader ape2 lagi produk baguih? Tadi pi survey barang borong.
Kat Jalan Haji TAib.Macam2 barang ader.Pondan pun ader.

Cik Cyber Master, i xder yM.Menarik gak barang tu,bini i pun ader cakap gak.Mana nak tengok sample yek? Berapa boleh tolak?

Muhammad_27
26-12-2007, 10:13 PM
mengembala kambing....ikut contoh nabi...

blessme81
26-12-2007, 10:16 PM
yek tak ye jugek..
pastu bleh kawin ramai...ikut contoh nabi

+kOoL+
26-12-2007, 10:33 PM
yek tak ye jugek..
pastu bleh kawin ramai...ikut contoh nabi

bab 2 laju je nak ikut sunnah ye.. :))

Humanspider
15-01-2008, 04:36 PM
beli ladang sawit sekarang ni bagus gak, harga tengah mencanak-canak nai. upah orang je atau pajakkan cara mudah untuk dapat pasive income. Pertanian adalah perniagaan

moneymaker3000
15-01-2008, 04:40 PM
amboi...kawen ramai cepat je jawab...kalau ikut sunnah nabi, nabi kawen ngan khadijah yg berumur 40 tahun.


amacam? sanggup cari gadis umur 40 ?:p

pakli
15-01-2008, 09:44 PM
amboi...kawen ramai cepat je jawab...kalau ikut sunnah nabi, nabi kawen ngan khadijah yg berumur 40 tahun.


amacam? sanggup cari gadis umur 40 ?:p

kalu mak datin orait gak.. suruh sponsor evo dah ler.. :eek: bleh ajak main investment skali...

pakli
15-01-2008, 09:48 PM
bisnes nie mana blh jalan dkt pasar malam bro??.. ade ke org g pasar malam nak beli benda sampai beratus-ratus??.. meniaga cd ke dvd ke sudeh.. hehe.. tapi yg benda 2 ada a.. :p

betul gak ckp bro... biasa org pie pasar malam mana ada bawak duit ratus2.. paling kuat pun.. seratus lebih je...(betul ke?) itu pun kalu plain nk beli baju utk anak2...

aku rasa kalu jual comforter nie.. jual depan kompleks nie laku.. mcm jual kat jln masjid india ke.. depan mydin tu ke..
atau pun jual kat jln TAR... dah tentu situ tempat org nk shopping.. betul tak bro.

miskinenator
15-01-2008, 09:55 PM
member aku ada bukak bisnes cuci kereta.. mmg best.. hari2 ada income masuk.. lokasi pun kena cari tempat yg best gak..

abubakar
15-01-2008, 10:10 PM
biasanya buat kat mane??? makmal sains ke?:-? :-?

ada ke bisnes kat makmal sains. ....
buat lawak betul lah bro ni...:eek: :eek: :)) :)) :))
kalau ada bisnes ape ye????????????????

fordLASER
15-01-2008, 10:10 PM
Aku ada idea kreatif. blum ada orang buat.. beli baju bundle kat cokit ... baju jaket kerja... rm5/satu, jual balik rm10-rm15.... pilih ler yg canteek punya... setakat pecah butang koyak sikit... modified balik ler... tp kena pandai menjahit ler..... bila dah siap, kmudian basuh wangi2, sterika bebaik. sidai pkai hanger, cam bagus jer.. aha.. prodct dah siap... selain jual comforter jual baju bundle.. pelbagaikan prodak... murah, senang dan menarik...

kerunai
15-01-2008, 10:10 PM
jangan buat bisnes AOTA sudah ....

AOTA = Ajar Orang Tipu oRang ... hehehe

papa7711
16-01-2008, 03:16 AM
a'kum saudara,saya ada 1bsnes bagus, hubungi saya segera 0129224466-mat

blessme81
20-01-2008, 09:35 PM
AKu tengah cari tapak warung makan sekitar Lembah Kelang.
Sewa RM5rat kebawah,kalu boleh tepi jalan lagi cantik.Sesape ader geng boleh la kasi taw.TQ.

kazhar
24-01-2008, 09:18 AM
ehehhehee..

hunter_ad79
24-01-2008, 09:31 AM
dia tanya dia yg jawab..abis tu kita ni buat apa

ehehehe.. buat **** jer la :eek: :eek: :eek:

hunter_ad79
24-01-2008, 09:32 AM
Klu korang nk wat biz ice blended bleh call aku. Atau pun bleh klik kat siggy aku tu :) :D

ucu
20-02-2008, 03:44 PM
kalau nak bisnes kain, bolehlah contact kami:-
enal_1@yahoo.com/kiahabu@yahoo.com

heri
20-02-2008, 05:09 PM
salam bro iceblend,

niaga kt pasar mlm mana? :)