PDA

View Full Version : kancil turbo 200hp ke atas...


syaq
20-11-2007, 10:52 AM
gila laju kancil ni...dgr citer 200hp ke atas...budak seremban...body on the road tu...huhu...hidup kancil...malaysia boleh...

http://www.youtube.com/watch?v=a_VLh2gnjj8

stitch_cute
20-11-2007, 10:55 AM
gila laju kancil ni...dgr citer 200hp ke atas...budak seremban...body on the road tu...huhu...hidup kancil...malaysia boleh...

http://www.youtube.com/kmnsdrag

huhu.... aku pn penah dgr....kancil tapau skyline..huhu...gilo ke ape..kancil bdk ktn...#:-S dasyat tul diorg


ps/ kejadian berlaku digambang..aku x tau la skyline tu x tekan minyak abis ke ape... yg aku tgk dia cucuk skry line + senyum je...main duit rm3000...lawan ngan bdk chine...malayu yg bwk kancil tu

stitch_cute
20-11-2007, 10:56 AM
tukau block 2.0 cc... pakai tebo lori..cermin plastik......huhu...tayo 12 inci...fuhhh...mmg leh pegi...

lau_kau
20-11-2007, 11:08 AM
fuyooo.....
letak ja sayap kat kancil 2
mesti leh jadi keta terbang kancil plk lepas nie
huhuhuhu

muorian
20-11-2007, 11:11 AM
fuyooo.....
letak ja sayap kat kancil 2
mesti leh jadi keta terbang kancil plk lepas nie
huhuhuhu

nyawa pon leh terbang skali :p

emmet
20-11-2007, 11:19 AM
pergh laju tu

pedagang cyber
20-11-2007, 11:25 AM
gila laju kancil ni...dgr citer 200hp ke atas...budak seremban...body on the road tu...huhu...hidup kancil...malaysia boleh...

http://www.youtube.com/kmnsdrag

uish geramnya aku xleh tengok yuotube keno blok kat opic,

MANNIJAM
20-11-2007, 11:46 AM
ooooooooooooooo...tak baya ker...body kecik...tu

tomie
20-11-2007, 11:49 AM
lari berapa km/j ni ...? :-?

elmyda
20-11-2007, 02:27 PM
takde cage ke? berani bkn main yek mamat nih..

znlftr
20-11-2007, 02:33 PM
tak nampak ape pun, laju sangat tu:D

kancil 200hp? top speed leh pi 300kmh ni:D

yusry2007
20-11-2007, 02:55 PM
gila laju kancil ni...dgr citer 200hp ke atas...budak seremban...body on the road tu...huhu...hidup kancil...malaysia boleh...

http://www.youtube.com/kmnsdrag

huihhh sampai kesini pomen aku kene spot.. waakakakakkaa.. nie kete tgn ujang pomen ns drag.. yg nie belom laju lagii dey.. kalau saper pernh gi sepang drag battle mesti pernh tgk kancil spirit warne kuning body on the road jerkk tapi kelajuann mcm syialll tak ingtnyerrr larikk tau... tapi tu tgn master NS drag sendiri.. abg botak... kalau nak tgk yg lagi laju tunggu la SDB akn dtg kancil spirit guna ice.. tak cukup dgn intercoller

:D :D :D

P/s: saper2 nak tune kete tu bleh la ke NS Drag kat senawang.
bleh jumpe ujang ngan abg botak..

syaq
20-11-2007, 10:10 PM
ni kancil km la bro...huhuhu...tak payah coconut monster...hantar kancil putih WGT pun dah cukup...huhuhu...

yusry2007
21-11-2007, 04:00 PM
ni kancil km la bro...huhuhu...tak payah coconut monster...hantar kancil putih WGT pun dah cukup...huhuhu...

Ekkkk... ko pon org nogori kan.. pergi jerk senawang tinggal duit pendahuluannn. nanti cari la port nak lepass kat manerr..
wakakakakakka...
wakakakakkakaka...

jgn luper up dalam youtube

zinedine
21-11-2007, 06:46 PM
Ekkkk... ko pon org nogori kan.. pergi jerk senawang tinggal duit pendahuluannn. nanti cari la port nak lepass kat manerr..
wakakakakakka...
wakakakakkakaka...

jgn luper up dalam youtube

Ko boleh bikinkan utk keta Toyota Corolla KE-20 aku tak? Bikinkan sampai 300 horse power?

fine net
21-11-2007, 06:54 PM
huhu.... aku pn penah dgr....kancil tapau skyline..huhu...gilo ke ape..kancil bdk ktn...#:-S dasyat tul diorg


ps/ kejadian berlaku digambang..aku x tau la skyline tu x tekan minyak abis ke ape... yg aku tgk dia cucuk skry line + senyum je...main duit rm3000...lawan ngan bdk chine...malayu yg bwk kancil tu

driver skyline tu penakut mmg la kene tapau....kancil body ringan klu da laju2 x ke melayang....

elmyda
21-11-2007, 08:35 PM
hehehe body kancil? aku layan drive 150km/h kat highway pn dah rasa mcm nk terbang. history aku pakai kancil nih 2x sebelah tayar dah terangkat, cuma tak terbalik je lg..

yusry2007
22-11-2007, 01:49 AM
Ko boleh bikinkan utk keta Toyota Corolla KE-20 aku tak? Bikinkan sampai 300 horse power?

adehh bro, eden manerr reti tune kete.. kalau toyota eden tak tau manerr nak buat kasi laju.. kalau kancil NS DRag la.. kalau Honda Plak Kat kelantan.. ALex garage, pomen eden gakk.. top makenik V-tec malaysia num 3... aritu kete yg dia buat menang kat sepang drag battle CRX puteh..

yusry2007
22-11-2007, 01:50 AM
driver skyline tu penakut mmg la kene tapau....kancil body ringan klu da laju2 x ke melayang....

bro.. pergi tinggal deposit dgn owner kancil yg tapau skyline tu.. kasii test ngan subaru bro.. amcm???
kasi tunjuk kete dari selatan mcm manerr..

yusry2007
22-11-2007, 01:51 AM
hehehe body kancil? aku layan drive 150km/h kat highway pn dah rasa mcm nk terbang. history aku pakai kancil nih 2x sebelah tayar dah terangkat, cuma tak terbalik je lg..

wahai kawanku... driver dgn selamat ingatlah org yang tersayang.....

aku naik kancil 185km/j tak melayang pon... (maybe sebab aku test singkt kot dalam 450meter jerkk, sajer brenti traffic light test powerr wakakakakaka)

wakakakakaka...

P/s: tunelah kancil anda.. pakai la adjustable yang bagus.. wakakakakka..

syaq
22-11-2007, 10:56 AM
sapo2 yg nak modified apa2 kereta spt turbo kecik,turbo besar,vtec,toyota dan apo2 jo la den rekemen bengkel nsdrag ni...ni no hp chief pomen nsdrag...ujang namo eh...cakap syaq yg suh call... 017-6666 517

elmyda
22-11-2007, 02:59 PM
ada discount menarik ke?

yusry2007
22-11-2007, 05:19 PM
sapo2 yg nak modified apa2 kereta spt turbo kecik,turbo besar,vtec,toyota dan apo2 jo la den rekemen bengkel nsdrag ni...ni no hp chief pomen nsdrag...ujang namo eh...cakap syaq yg suh call... 017-6666 517

himpun duit cukup2 deyyy... kekekeke...

yusry2007
22-11-2007, 05:20 PM
ada discount menarik ke?

ko calling jerkk si ujang tu.. orgnyer baik.. ko jgn bimbang, dia takkan mkn ko....

elmyda
22-11-2007, 10:46 PM
kalau kat tepeng nih, aku ada jgk kenal srg 2 yg buat keja ni kemas.

yusry2007
23-11-2007, 12:15 AM
kalau kat tepeng nih, aku ada jgk kenal srg 2 yg buat keja ni kemas.

tepeng pon pomen mantp2, dgr crite dari budak kelab kereta kancil taiping..

semangkit
23-11-2007, 04:52 AM
rupanya km punya keto...woi km mana ko aaaaa....syaq,apa mcm keta ko skrg nie...klu xde halangan hujung thn @ awal thn depan aku g kl..km kata nk bw aku round2..bila la dia nk kawin,calon ada da kan...huhuhu

syaq
23-11-2007, 02:13 PM
km tak masuk forum ni...ntah...kata eh bulan 12 ni nak nikah...

elmyda
23-11-2007, 03:31 PM
tepeng pon pomen mantp2, dgr crite dari budak kelab kereta kancil taiping..


ahakss.. ada T2K nama club tuh.. lama gila dah. aktif jgk tp aku tk join ler walaupun ada kancil sebijik.. :)

semangkit
23-11-2007, 06:54 PM
km tak masuk forum ni...ntah...kata eh bulan 12 ni nak nikah...

ooo...dia xmau bgtu aku la syaq...nmpknye kena tya bakal bini la nie...huhuhu...ko da tau ker syaq...:D

yusry2007
24-11-2007, 04:01 AM
ahakss.. ada T2K nama club tuh.. lama gila dah. aktif jgk tp aku tk join ler walaupun ada kancil sebijik.. :)

ha,a T2K betol2, slalu gak masuk k-kompak.. kekekkeee... takper2 kita buat team sdiri.. wakakaaka..

yusry2007
24-11-2007, 04:05 AM
ooo...dia xmau bgtu aku la syaq...nmpknye kena tya bakal bini la nie...huhuhu...ko da tau ker syaq...:D

adehhh tokey CC nie.... pi setup pc nuh..
wakakakaka... mcm maner project ok ker??

:eek: :eek: :eek:

franklampard
24-11-2007, 10:28 AM
ble ke hantor kancil aku ke sana? berapa kos modifed suma?

semangkit
24-11-2007, 04:24 PM
adehhh tokey CC nie.... pi setup pc nuh..
wakakakaka... mcm maner project ok ker??


projek mgikut rcgn yg dijadualkn...tp projek kita yg kt penang mcmn...

fine net
24-11-2007, 04:40 PM
bro.. pergi tinggal deposit dgn owner kancil yg tapau skyline tu.. kasii test ngan subaru bro.. amcm???
kasi tunjuk kete dari selatan mcm manerr..

nnti klu ade mase kite set...

yusry2007
24-11-2007, 07:33 PM
ble ke hantor kancil aku ke sana? berapa kos modifed suma?

hantar jerkkk....
tpn pomen depa.. bro arae manerr???

yusry2007
24-11-2007, 07:34 PM
projek mgikut rcgn yg dijadualkn...tp projek kita yg kt penang mcmn...

dh baca blom?? pi la usha2... mende lain tk menjadi, dia bukak tread lain plakk ampehh jerkkk..
nampk nyerrr kene cari loan lain la bro...

yusry2007
24-11-2007, 07:34 PM
nnti klu ade mase kite set...

oraitzzzz...
cayalahh..

elmyda
25-11-2007, 01:30 AM
uik.. thread buat tmpt bersembang ka?

pakai YM la.. hehehehe..

yusry2007
25-11-2007, 01:34 AM
uik.. thread buat tmpt bersembang ka?

pakai YM la.. hehehehe..

hahahhahaa... jgn marahhhh

elmyda
25-11-2007, 01:36 AM
aik ada lg ko yek.. hahahaha... boh cukup.. slagi admin tak sound..

yusry2007
25-11-2007, 06:42 PM
tunggu la kancil drag 250HP, tapi dulu pon dah ader.. ader budak dari kelantan, tpi den tk kenal saper, cuma duk dgr org berckp...

elmyda
26-11-2007, 02:07 AM
drag ok la.. takde la bahaya sgt.. tp mostly org main kete yg pikir nak hidup lama nih mesti install cage..

yusry2007
26-11-2007, 02:26 PM
drag ok la.. takde la bahaya sgt.. tp mostly org main kete yg pikir nak hidup lama nih mesti install cage..

tau takperr.. kang naye jerkkk kpale putus takder dpt pampas paper.. kekekkekeke..

elmyda
26-11-2007, 02:28 PM
tp takleh nak cakap, org malaysia ni kan terer2.. malaysia boleh la katakan..

DDos
26-11-2007, 02:33 PM
kalu pikir mendalam dan tengok orang2 yang eksiden sebelum ni, memang takde keuntungan sangat rasanya.

tapi korang punya badan dan nyawa lantak le, jangan nyusahkan orang lain sudah le

yusry2007
26-11-2007, 02:36 PM
tp takleh nak cakap, org malaysia ni kan terer2.. malaysia boleh la katakan..

kekekkee.. malaysia bolehh jarang plak nampak.. kalau melayu bolehh byk plak aderr...

memalukan nama bangsa melayu ajerkk...

tol tak bro???

yusry2007
26-11-2007, 02:36 PM
kalu pikir mendalam dan tengok orang2 yang eksiden sebelum ni, memang takde keuntungan sangat rasanya.

tapi korang punya badan dan nyawa lantak le, jangan nyusahkan orang lain sudah le

hehehheeh betoi2.... mintk2 la tak jadi paper dekt diri den.. Amin...

elmyda
26-11-2007, 08:19 PM
kalau diaorg ni eksiden tk menyusahkan org lain takpe.. ni nnti tibai org jln kat tepi, langgar kete org lain. kalau diaorg ni terjun gaung sendiri ke takde la hal nya sgt.

yusry2007
26-11-2007, 09:38 PM
kalau diaorg ni eksiden tk menyusahkan org lain takpe.. ni nnti tibai org jln kat tepi, langgar kete org lain. kalau diaorg ni terjun gaung sendiri ke takde la hal nya sgt.

ader lagi ekk kes mcm nie?? kalau kat kelantan sorry la nak buat perangai mcm tu...

elmyda
27-11-2007, 07:42 PM
tp kalau org tuh selalu sgt accident, sampai 1 tahap dia akan insaf sendri psl byk duit keluar nak repair.

contohnya .. aku..

yusry2007
28-11-2007, 06:31 PM
tp kalau org tuh selalu sgt accident, sampai 1 tahap dia akan insaf sendri psl byk duit keluar nak repair.

contohnya .. aku..

isk2.. tu la bro, racing lagi... wakakaka..

p/s: pandu cermat jiwa selamat.. :D :D :D

elmyda
28-11-2007, 08:46 PM
aik kat mana2 pn ko ada yek?

semangkit
28-11-2007, 08:52 PM
tp kalau org tuh selalu sgt accident, sampai 1 tahap dia akan insaf sendri psl byk duit keluar nak repair.

contohnya .. aku..

sama la kita...dulu2 pantang org cucuk...skrg klu kena cucuk...cucuk je...huhuhu

yusry2007
28-11-2007, 09:11 PM
aik kat mana2 pn ko ada yek?

:D :D :D :D :D :D :D

yusry2007
28-11-2007, 09:12 PM
sama la kita...dulu2 pantang org cucuk...skrg klu kena cucuk...cucuk je...huhuhu

isk3... jgn mcm tu tokan CC

ingatlah org tersayang....

:) :) :)

semangkit
28-11-2007, 09:38 PM
isk3... jgn mcm tu tokan CC

ingatlah org tersayang....


sbb tula aku xkejar org yg cucuk2 tu..biarla dorg...keta dorg power...aku stendet kilang jer...yg penting leh smpi ke destinasi yg dituju..huhuhu

yusry2007
28-11-2007, 09:41 PM
sbb tula aku xkejar org yg cucuk2 tu..biarla dorg...keta dorg power...aku stendet kilang jer...yg penting leh smpi ke destinasi yg dituju..huhuhu

hahahahhahaa.. tau takperrrr....

elmyda
29-11-2007, 12:55 AM
setengah org kete ni hanya sbg transportation utk dia bergerak dr A ke B.. tp bg sesetengah org lak, kete ni mcm nyawa dia.. silap2 lg penting dr awek.

aku lak? dulu mmg aku gila2 sgt kat kete.. tp skrg dh slow sket psl ekonomi meleset. byk benda lain nak buat dgn duit tuh..

yusry2007
29-11-2007, 01:55 AM
setengah org kete ni hanya sbg transportation utk dia bergerak dr A ke B.. tp bg sesetengah org lak, kete ni mcm nyawa dia.. silap2 lg penting dr awek.

aku lak? dulu mmg aku gila2 sgt kat kete.. tp skrg dh slow sket psl ekonomi meleset. byk benda lain nak buat dgn duit tuh..

jgn la gila kereta.. kerana kereta kita bleh jadi sehelai sepinggang...

elmyda
29-11-2007, 01:59 AM
hehehe.. gila pompuan pn bole jd sehelai sepinggang jgk..

sama ja..

yusry2007
29-11-2007, 03:46 AM
hehehe.. gila pompuan pn bole jd sehelai sepinggang jgk..

sama ja..

betoi2 tak dinafikan lagii.. betol tu..

semangkit
29-11-2007, 06:35 AM
setengah org kete ni hanya sbg transportation utk dia bergerak dr A ke B.. tp bg sesetengah org lak, kete ni mcm nyawa dia.. silap2 lg penting dr awek.

aku lak? dulu mmg aku gila2 sgt kat kete.. tp skrg dh slow sket psl ekonomi meleset. byk benda lain nak buat dgn duit tuh..

aku setju..huhu

pupu aku sgp bt loan dn ikat perut demi keta dia bg power n smart...tp klu utk mkn minum pakai bini dn anak dia...klu bole nk yg paling mura je..yg penting utama keta...

elmyda
29-11-2007, 03:09 PM
hehehe.. syg kete lebih dr syg bini?

kete tak berleter kot..

yusry2007
29-11-2007, 07:02 PM
tpi betol o0oo0o memang tak dinafikan...

p/s: saya keluarga dari kereta...

keihin
29-11-2007, 07:21 PM
tpi betol o0oo0o memang tak dinafikan...

p/s: saya keluarga dari kereta...

mase aku kat ktn,pahang.
aku penah usya satu kancil pakai enjin b8.
hehe..gabakk besoorr...dpt la no 2 rasanye.
best siot..mencanakkk...

kat sini tadek vtec tuner ke?...:p

yusry2007
29-11-2007, 07:24 PM
mase aku kat ktn,pahang.
aku penah usya satu kancil pakai enjin b8.
hehe..gabakk besoorr...dpt la no 2 rasanye.
best siot..mencanakkk...

kat sini tadek vtec tuner ke?...:p

perghhh... kuantan ka.. dak2 saner pon giler2 gakk gobakk kete...

p/s: bro duk arae maner??? senang nak intro pomen vtec yg terdkt dgn arae bro..

oly
29-11-2007, 07:53 PM
Kancil Kuantan tu plate dia RD 26...legend on the road tu...kancil ns drag est hp 250...

elmyda
29-11-2007, 08:01 PM
nk g mna laju2 nih..

yusry2007
01-12-2007, 05:56 PM
Kancil Kuantan tu plate dia RD 26...legend on the road tu...kancil ns drag est hp 250...

banggg gerammnyaaa aiii................

~X( ~X( ~X( ~X( ~X(

itu kancil budak kelantan punyer la.... EeeEEeEEee itu kereta dari pomen saya jugakk Alex garage....

RD 26 nie kete nik fahmi, tokei option motorsport kb, last kete tu kt sepang lawan kete ns drag, my pomen up boss braper bar ntah luper.. tpi enjin blow, main kt sepang betol tak??? kete tu skrng dkt kedai pomen.. bru lepas pecah block lagi...

:)) :)) :)) :))

elmyda
02-12-2007, 12:29 AM
mak aih.. pecah block? apa benda langsuir dia bela kat dlm tuh?

yusry2007
02-12-2007, 01:51 AM
mak aih.. pecah block? apa benda langsuir dia bela kat dlm tuh?

ntahh la knaperrr, kete tu pakai block kelisa, tu yg mantapp tapi ader skill lain la bleh jadi laju mcm tu... itu adalah rahsia.. hahahha...

:eek: :eek: :eek:

oly
02-12-2007, 12:38 PM
skill cari makan mana bleh habaq...kes kes kes...

elmyda
02-12-2007, 04:15 PM
hehehe.. btl tuh.. kalau cari mkn.. mesti dia senyap2 ja..

keihin
02-12-2007, 04:30 PM
perghhh... kuantan ka.. dak2 saner pon giler2 gakk gobakk kete...

p/s: bro duk arae maner??? senang nak intro pomen vtec yg terdkt dgn arae bro..

skang nih tengok org lumbe je.
insyalah..ada rezeki baru main kete balik.
hehe...skang nih duk nilai.:D

tapi mase kat dungun, trg.
ade pomen tempat aku, org panggey dia MAN CAMEL :) .
tuner vtech the best la...illegal punye.
sorry bro..bukan nak up...!:">
tapi aku tgk sindri.
..mcm mana b16A rojak tapau wira evo 3 300hp / 800meter.
...tapi, berbaloi ke korang rasa..utk dptkan vtech mcm tuh..dah 3 enjin "bungkus"...?:)) :)) :))
kete yg aku maksudkan JCP +++.kekadang turun gak sepang.

maaf skali lagi kat otai2 kete...
tadek niat yg nak up bebudak kete tempat aku :)cgrock

yusry2007
02-12-2007, 08:36 PM
skill cari makan mana bleh habaq...kes kes kes...

tau tkper bro.. tpi RD26 tu duk diam jerkkk skrng nie.. tpi kalau ader nak fight vtec turbo ckp lerk... kalau arae kelantan bleh la kalau arae jauh2 susah nak bawak...

:)) :)) :))

yusry2007
02-12-2007, 08:38 PM
skang nih tengok org lumbe je.
insyalah..ada rezeki baru main kete balik.
hehe...skang nih duk nilai.:D

tapi mase kat dungun, trg.
ade pomen tempat aku, org panggey dia MAN CAMEL :) .
tuner vtech the best la...illegal punye.
sorry bro..bukan nak up...!:">
tapi aku tgk sindri.
..mcm mana b16A rojak tapau wira evo 3 300hp / 800meter.
...tapi, berbaloi ke korang rasa..utk dptkan vtech mcm tuh..dah 3 enjin "bungkus"...?:)) :)) :))
kete yg aku maksudkan JCP +++.kekadang turun gak sepang.

maaf skali lagi kat otai2 kete...
tadek niat yg nak up bebudak kete tempat aku :)cgrock

perghhh.. cayalahh... adat la bro... nak jadi sesuatu projek kene la berkorban skit.. wakakakaka....

nanti main kete kalau ader skill cun2 bagi tau ekk...

:)cgrock :)cgrock :)cgrock

yusry2007
02-12-2007, 09:00 PM
nie gambo enjin RD26, den dah mintk dgn owner.. dia tkder pic bru...

Biler lagi nak buat kete anda semua mcm nie rupa????

http://img337.imageshack.us/img337/479/rd2601uq9.jpg

p/s: nanti tunggu owner balik dari bangkok, den upload pic yg terbaru ok...

elmyda
03-12-2007, 02:16 AM
alahai.. aku kalau bab turbo ni surrender ler. bole tlg bg sokongan je. nak pakai sendiri takde la kot..

yusry2007
03-12-2007, 02:43 AM
alahai.. aku kalau bab turbo ni surrender ler. bole tlg bg sokongan je. nak pakai sendiri takde la kot..

hahhahaa... ampehh jerkk... bro tkder hall sebab dh pakai vtec... syokk jerkk.. kiter org yg kete slow nie la kene fikir skill nak kasi lajuu..

:D :D :D

SedBen
03-12-2007, 02:49 AM
hahhahaa... ampehh jerkk... bro tkder hall sebab dh pakai vtec... syokk jerkk.. kiter org yg kete slow nie la kene fikir skill nak kasi lajuu..

:D :D :D

kalu nak main skill leh test kat MRR2 (9pm-10pm) :)paid

yusry2007
03-12-2007, 03:02 AM
kalu nak main skill leh test kat MRR2 (9pm-10pm) :)paid

ehhh.. sini untuk kancil jerkk.. evo sbelah yerkk...

:eek: :eek: :eek: :eek:

SedBen
03-12-2007, 03:03 AM
ehhh.. sini untuk kancil jerkk.. evo sbelah yerkk...

:eek: :eek: :eek: :eek:

alemak..same2 turbo kire kawtim la :"> :"> :">

yusry2007
03-12-2007, 03:13 AM
alemak..same2 turbo kire kawtim la :"> :"> :">

hahaha... tgk tu, nk jgak...

biler nk bwak kete bro pi sepang?????

:)paid :)paid :)paid

SedBen
03-12-2007, 03:19 AM
keta aku tak layak masuk trek sepang..rejek sbb turbin gune siput **** jek..enjin panas siput tu cair :"> :"> :">

yusry2007
03-12-2007, 03:21 AM
keta aku tak layak masuk trek sepang..rejek sbb turbin gune siput **** jek..enjin panas siput tu cair :"> :"> :">

yer ker siput ****?? ntah2 siput sedut niee.. siutt jerk...
bro, kete bro pakai turbo aperr??? ori sprc ka??

p/s: den nak tanye skit nie, skrng nie den pkai TD04, ader turbo lain tk nak kasi laju selain TD04???

SedBen
03-12-2007, 03:23 AM
yer ker siput ****?? ntah2 siput sedut niee.. siutt jerk...
bro, kete bro pakai turbo aperr??? ori sprc ka??

p/s: den nak tanye skit nie, skrng nie den pkai TD04, ader turbo lain tk nak kasi laju selain TD04???

TD04H or L?
hang keta ape daa..:-?

yusry2007
03-12-2007, 03:29 AM
TD04H or L?
hang keta ape daa..:-?

aduhh bro, tk tahu plak den L or H den pakai kancil jerkk...

crite skit beza L dan H nie...

:-? :-? :-?

SedBen
03-12-2007, 03:34 AM
aduhh bro, tk tahu plak den L or H den pakai kancil jerkk...

crite skit beza L dan H nie...

:-? :-? :-?

Ceh hang tgkla kat turbin tu tulis apo..ke TC ni? :D

yusry2007
03-12-2007, 03:39 AM
Ceh hang tgkla kat turbin tu tulis apo..ke TC ni? :D

nanti la den bukak, sebab malam nie malas la nak pi bawah garage.. hehehe...

p/s: aper pendpt abg tntang enjin L6, den rase mcm nak travel L6 la plak... sebab aritu kwn ckp L6 tapau YRV

SedBen
03-12-2007, 03:43 AM
nanti la den bukak, sebab malam nie malas la nak pi bawah garage.. hehehe...

p/s: aper pendpt abg tntang enjin L6, den rase mcm nak travel L6 la plak... sebab aritu kwn ckp L6 tapau YRV

hang letak airbag + sabelt 4pointer + rollcage la dulu kat keta tu..risau aku kancil bawak laju2 ni #:-S

yusry2007
03-12-2007, 03:46 AM
hang letak airbag + sabelt 4pointer + rollcage la dulu kat keta tu..risau aku kancil bawak laju2 ni #:-S

chetss.. smpt lgi perli..

:D :D :D

aritu, memang pakai bucket tapi dh jual, sebab nak main loco, bodypart pon dh tukar, dulu main L2 moderno, skrng nie main L5 classic plakk...

SedBen
03-12-2007, 03:48 AM
chetss.. smpt lgi perli..

:D :D :D

aritu, memang pakai bucket tapi dh jual, sebab nak main loco, bodypart pon dh tukar, dulu main L2 moderno, skrng nie main L5 classic plakk...

cantik ke L5 classic tu? aku tgk mcm keta Mini lame tu jek :-?

yusry2007
03-12-2007, 03:50 AM
cantik ke L5 classic tu? aku tgk mcm keta Mini lame tu jek :-?

memang den mint versi classic.. hehehehe...

ingt lpas statment cun, nk angkt kete besar la plak... compct buat main autoshow..

:"> :"> :">

SedBen
03-12-2007, 03:53 AM
memang den mint versi classic.. hehehehe...

ingt lpas statment cun, nk angkt kete besar la plak... compct buat main autoshow..

:"> :"> :">

haha ok la tu..bank statement ke yg nk tunggu cun tu?

yusry2007
03-12-2007, 03:54 AM
haha ok la tu..bank statement ke yg nk tunggu cun tu?

ha,a...
tunggu la bro, siap la evo rojak bro tu...

:eek: :eek: :eek:

SedBen
03-12-2007, 03:56 AM
ha,a...
tunggu la bro, siap la evo rojak bro tu...

:eek: :eek: :eek:

wahahax..rojak petis ni pedas gak :D

yusry2007
03-12-2007, 03:58 AM
wahahax..rojak petis ni pedas gak :D

bro tune kete dgn pomen manerr ekk???

SedBen
03-12-2007, 03:59 AM
bro tune kete dgn pomen manerr ekk???

pomen stok bengkel yg belakang umah jek..:D

yusry2007
03-12-2007, 04:02 AM
pomen stok bengkel yg belakang umah jek..:D

belakang umah tu arae maner bro??? maner tauu pomen top kt sepang, tkpon batu 3 ker...

SedBen
03-12-2007, 04:04 AM
belakang umah tu arae maner bro??? maner tauu pomen top kt sepang, tkpon batu 3 ker...

ala pomen yg stok bukak bengkel blkg umah je..tak top pun :D

yusry2007
03-12-2007, 04:05 AM
ala pomen yg stok bukak bengkel blkg umah je..tak top pun :D

lain mcm jerkk... kalau blakang umah... iswara pon park blakang umah, adakah anda sendiri yg merojak evo anda???

:-? :-? :-?

oly
03-12-2007, 05:24 AM
skang nih tengok org lumbe je.
insyalah..ada rezeki baru main kete balik.
hehe...skang nih duk nilai.:D

tapi mase kat dungun, trg.
ade pomen tempat aku, org panggey dia MAN CAMEL :) .
tuner vtech the best la...illegal punye.
sorry bro..bukan nak up...!:">
tapi aku tgk sindri.
..mcm mana b16A rojak tapau wira evo 3 300hp / 800meter.
...tapi, berbaloi ke korang rasa..utk dptkan vtech mcm tuh..dah 3 enjin "bungkus"...?:)) :)) :))
kete yg aku maksudkan JCP +++.kekadang turun gak sepang.

maaf skali lagi kat otai2 kete...
tadek niat yg nak up bebudak kete tempat aku :)cgrock

normal la b16a tapau wiraevo 300 bhp...yg tak normal bila b16a tapau 500 bhp nya wiraevo...

oly
03-12-2007, 05:25 AM
tau tkper bro.. tpi RD26 tu duk diam jerkkk skrng nie.. tpi kalau ader nak fight vtec turbo ckp lerk... kalau arae kelantan bleh la kalau arae jauh2 susah nak bawak...

:)) :)) :))

ada...main berapa meter?..satria boleh?..:D

yusry2007
03-12-2007, 05:32 AM
ada...main berapa meter?..satria boleh?..:D

layanzz jerk, amcm bro?? nie CRX jerkk kete tk power maner pon???

:D :D :D

oly
03-12-2007, 05:37 AM
ke nak main ngan vtec je?..aku susah...ni keta orang...keke...

yusry2007
03-12-2007, 05:43 AM
ke nak main ngan vtec je?..aku susah...ni keta orang...keke...

samer la kiterr, wakakakakkaa, den pon kete org jugk.. wakakkakaa.. cume pomen ckp, kalau ader yg nak test power tu bagi tau la.. kekekeke...

p/s: pegi ke tgk SDB final aritu??

oly
03-12-2007, 05:49 AM
samer la kiterr, wakakakakkaa, den pon kete org jugk.. wakakkakaa.. cume pomen ckp, kalau ader yg nak test power tu bagi tau la.. kekekeke...

p/s: pegi ke tgk SDB final aritu??

tak pegi...sebab tetiba je tau ada final...padahal round 4 pon baru 2 minggu sblom tu...pomen aku ni nak main uang...kes kes kes...

yusry2007
03-12-2007, 05:54 AM
tak pegi...sebab tetiba je tau ada final...padahal round 4 pon baru 2 minggu sblom tu...pomen aku ni nak main uang...kes kes kes...

rugi2.. kalau tk bleh tau saper memang vtec open...

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

yusry2007
03-12-2007, 05:56 AM
nie gambo enjin RD26, den dah mintk dgn owner.. dia tkder pic bru...

Biler lagi nak buat kete anda semua mcm nie rupa????

http://img337.imageshack.us/img337/479/rd2601uq9.jpg

p/s: nanti tunggu owner balik dari bangkok, den upload pic yg terbaru ok...

kasi bro oly geram, biar dia buat kete dia pon mcm RD26..

hahahahaha...

:)paid :)paid :)paid

oly
03-12-2007, 06:08 AM
rugi2.. kalau tk bleh tau saper memang vtec open...

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

sapa menang?..

yusry2007
03-12-2007, 06:10 AM
sapa menang?..

malu la nak ckp.. bro tanye la saper yang pergii...

:"> :"> :">

oly
03-12-2007, 06:12 AM
kasi bro oly geram, biar dia buat kete dia pon mcm RD26..

hahahahaha...

:)paid :)paid :)paid

saya tiada kancil...:(

http://img408.imageshack.us/img408/4619/adgig9.jpg

yusry2007
03-12-2007, 06:20 AM
saya tiada kancil...:(

http://img408.imageshack.us/img408/4619/adgig9.jpg

saper punyer nie bro???? bleh tahan o0oo...

:)cgrock :)cgrock :)cgrock

oly
03-12-2007, 06:27 AM
saper punyer nie bro???? bleh tahan o0oo...

:)cgrock :)cgrock :)cgrock

member yg sya cakap tu la...blok 1000 masa ni...est whp 220...pakai turbine rhf5 s202...

yusry2007
03-12-2007, 06:30 AM
member yg sya cakap tu la...blok 1000 masa ni...est whp 220...pakai turbine rhf5 s202...

perghhh cun2... braper topspeed 400meter???

oly
03-12-2007, 06:32 AM
perghhh cun2... braper topspeed 400meter???

400 meter?..tahla...keke...keta ni tak sempat siap...ada prob apa tah...then bukak barang jual...yg tinggal turbo,banana,piping ss,bov hks...barang lain dah jual...

yusry2007
03-12-2007, 06:35 AM
400 meter?..tahla...keke...keta ni tak sempat siap...ada prob apa tah...then bukak barang jual...yg tinggal turbo,banana,piping ss,bov hks...barang lain dah jual...

o0o0o0o0o.... best gkk tu.. biler la kete den pon nak jadi monster...

~X( ~X( ~X( ~X(

oly
03-12-2007, 06:39 AM
o0o0o0o0o.... best gkk tu.. biler la kete den pon nak jadi monster...

~X( ~X( ~X( ~X(

ada duit jadik monster la dia...kita kawan2 bleh tgk je la...

yusry2007
03-12-2007, 06:44 AM
ada duit jadik monster la dia...kita kawan2 bleh tgk je la...

hahahhaaa.. tu la pasai bro.. ader duit jadi mosnter.. sebab tkder duit la jadi mamie monster.. 20sen sepekat...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

:(( :(( :((

oly
03-12-2007, 06:55 AM
hahahhaaa.. tu la pasai bro.. ader duit jadi mosnter.. sebab tkder duit la jadi mamie monster.. 20sen sepekat...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

:(( :(( :((

keh keh keh...tau takpa...:))

yusry2007
03-12-2007, 07:04 AM
keh keh keh...tau takpa...:))

gelakk jerk ker?? uluq2 la skit, realisasikan impianku...

oly
03-12-2007, 07:19 AM
gelakk jerk ker?? uluq2 la skit, realisasikan impianku...

baik aku wat keta aku...;)

yusry2007
03-12-2007, 07:20 AM
baik aku wat keta aku...;)

hahhaa.. sdekah la bro, buat pahala...

:)paid :)paid :)paid

oly
03-12-2007, 07:36 AM
hahhaa.. sdekah la bro, buat pahala...

:)paid :)paid :)paid

aku pong baru nak blajaq forex...keke...

yusry2007
03-12-2007, 07:43 AM
aku pong baru nak blajaq forex...keke...

hahhahahahaa... tau tkperrr... jom jom jom memorex...

oly
03-12-2007, 08:00 AM
hahhahahahaa... tau tkperrr... jom jom jom memorex...

jom2...tgh tunggu signal market GJ nak ok...

yusry2007
03-12-2007, 08:05 AM
jom2...tgh tunggu signal market GJ nak ok...

den tk reti la bro nak main forex...

oly
03-12-2007, 08:24 AM
den tk reti la bro nak main forex...

tak reti blajaq...apa susah...

yusry2007
03-12-2007, 05:11 PM
tak reti blajaq...apa susah...

tunggu tok guru balik bertapa dulu...

cherssss...

:)cgrock :)cgrock :)cgrock

elmyda
03-12-2007, 08:07 PM
balaja forex la macha.. confirm 10 bijik kete pn ko bole beli..

p/s : target kena tingi.. hehehe..

yusry2007
03-12-2007, 08:51 PM
balaja forex la macha.. confirm 10 bijik kete pn ko bole beli..

p/s : target kena tingi.. hehehe..

dey, takder tok guru la...

wakakakakkaa.... sedih o0oo0o...

:(( :(( :((

elmyda
04-12-2007, 12:50 AM
hehehe.. kalau nak seribu daya..

yusry2007
04-12-2007, 01:52 AM
hehehe.. kalau nak seribu daya..

dah try yg demo tadi....

:)cgrock :)cgrock :)cgrock

elmyda
04-12-2007, 06:46 PM
heheheh.. ok la tuh..

mari la kita berbalik kepada topik asal sebelum admin suspend kita psl "off topic".

SedBen
04-12-2007, 07:21 PM
saya tiada kancil...:(

http://img408.imageshack.us/img408/4619/adgig9.jpg

cawan tu nak jual tak? :D

yusry2007
04-12-2007, 09:00 PM
cawan tu nak jual tak? :D

chetsss.. sempt lagi dia buat lawakk. siot jerkk...

:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

yusry2007
04-12-2007, 09:01 PM
heheheh.. ok la tuh..

mari la kita berbalik kepada topik asal sebelum admin suspend kita psl "off topic".

jom...

p/s : aper kata kita listkan pomen2 yg otai bab rabak kereta nie???

:-? :-? :-?

SedBen
04-12-2007, 09:03 PM
jom...

p/s : aper kata kita listkan pomen2 yg otai bab rabak kereta nie???

:-? :-? :-?

biase pomen yg blkg umah tu low profile jek :D

yusry2007
04-12-2007, 09:08 PM
biase pomen yg blkg umah tu low profile jek :D

kasi up skit....

1st pomen...

ALEX Garage..

Kota Bharu,Kelantan..

nak tune mcm2 kete pon boleh Espcly Vtec..

:)cgrock :)cgrock :)cgrock

SedBen
04-12-2007, 09:09 PM
biase pomen yg blkg umah tu low profile jek :D

up sket..caj pun tak mahal mcm bengkel2 yg top tu :D

yusry2007
04-12-2007, 09:12 PM
up sket..caj pun tak mahal mcm bengkel2 yg top tu :D

tune kancil bleh ker????

kasi 400meter naik 200km/j kerr

:eek: :eek: :eek:

SedBen
04-12-2007, 09:14 PM
tune kancil bleh ker????

kasi 400meter naik 200km/j kerr

:eek: :eek: :eek:

kancil watpe nak laju2..200km/j langgar lubang berpusing :D

fordLASER
04-12-2007, 09:17 PM
membahayakan kesihatan btollah...

yusry2007
04-12-2007, 09:29 PM
kancil watpe nak laju2..200km/j langgar lubang berpusing :D

abehh mampu pkai kancil jerkk bro...

yusry2007
04-12-2007, 09:29 PM
membahayakan kesihatan btollah...

hahahahhahha... jom la aney...

SedBen
04-12-2007, 09:30 PM
abehh mampu pkai kancil jerkk bro...

ceh..ko modify pun dah lebih dari harge keta tu :D

fordLASER
04-12-2007, 09:34 PM
aku ada member kat dengkil boleh modified bg ringan enjin... dan pecut... pkai cluth wira diesel sbb tahan.... x payah tukar enjin .... tp masaalahnya... bengkel depan rumah asik full jer... payah ckit ler...

yusry2007
04-12-2007, 09:37 PM
ceh..ko modify pun dah lebih dari harge keta tu :D

:p :p :p :p :p :p :p

yusry2007
04-12-2007, 09:39 PM
aku ada member kat dengkil boleh modified bg ringan enjin... dan pecut... pkai cluth wira diesel sbb tahan.... x payah tukar enjin .... tp masaalahnya... bengkel depan rumah asik full jer... payah ckit ler...

dia punyer pickup mcm maner tu bro???

SedBen
04-12-2007, 09:41 PM
pikap time pas tuka gear je kot..power enjin same..:-?

yusry2007
04-12-2007, 09:43 PM
coming soon projeck.. kelantan... tunggu aku akn gegarkan mu.

http://img522.imageshack.us/img522/8025/kancil2jw7.jpg

Dalam proses nak bawak balik kelantan, owner nak tolak sebab byk kete sgt..

yusry2007
04-12-2007, 09:44 PM
pikap time pas tuka gear je kot..power enjin same..:-?

maknanya.. Turbo lagi best la yerkk...

SedBen
04-12-2007, 09:47 PM
maknanya.. Turbo lagi best la yerkk...

sudah semestinya :D

sideskirt
04-12-2007, 09:50 PM
kancil ni kalu masuk enjin turbo air-con leh sejuk tak ...

ori kancil air-con tak sejuk laaa .... :D :D

sori a, off topik ...

SedBen
04-12-2007, 09:52 PM
kancil ni kalu masuk enjin turbo air-con leh sejuk tak ...

ori kancil air-con tak sejuk laaa .... :D :D

sori a, off topik ...

tanye yusry dia terer bab2 kancil ni..tapi kancil turbo slalu problem power stering kot :D

fordLASER
04-12-2007, 09:53 PM
pikap time pas tuka gear je kot..power enjin same..:-?

:-? :-? :-? itu aku x braper sure lah (ataupun aku x paham soklan)

tp.. klau enjin manual, x kira samaada pkai karburetor atau injection, enjin jd ringan ... gear satu dan dua boleh drift.. gear tiga x sempat try... pasal keta dah memecut... kelajuan boleh cecah 200 hingga 240 kmj... bergantung kpd jenis kereta.. x payah pkai turbo

itu jer...

tp ingat ... membahayakan kesihatan btollah... klau bawak keta 2... ingat2lah orang tersayang...

yusry2007
04-12-2007, 09:57 PM
kancil ni kalu masuk enjin turbo air-con leh sejuk tak ...

ori kancil air-con tak sejuk laaa .... :D :D

sori a, off topik ...

tukar la kmresor aircon bang.. kasi tmbah gas...

:eek: :eek: :eek: :eek:

yusry2007
04-12-2007, 09:57 PM
:-? :-? :-? itu aku x braper sure lah (ataupun aku x paham soklan)

tp.. klau enjin manual, x kira samaada pkai karburetor atau injection, enjin jd ringan ... gear satu dan dua boleh drift.. gear tiga x sempat try... pasal keta dah memecut... kelajuan boleh cecah 200 hingga 240 kmj... bergantung kpd jenis kereta.. x payah pkai turbo

itu jer...

tp ingat ... membahayakan kesihatan btollah... klau bawak keta 2... ingat2lah orang tersayang...

test kt kate aper tu???
giler bangat smpai cecah 200km/j. jgn jalan smpai 10km bru cecah udah lerkk...

:)) :)) :))

yusry2007
04-12-2007, 09:58 PM
off topic sat. ader saper penh dgr kete pakai cltuch loceng... mcm os giken tu.. masuk gear dgr mcm loceng.. kling kling kling...

sideskirt
04-12-2007, 09:59 PM
tukar la kmresor aircon bang.. kasi tmbah gas...

:eek: :eek: :eek: :eek:

ooo, camtu ye ... terima kasih ..:D

fordLASER
04-12-2007, 10:00 PM
klau korang nak try... modified enjin keta korang boleh ler call usop 0122916620.... area dengkil...

yusry2007
04-12-2007, 10:00 PM
ooo, camtu ye ... terima kasih ..:D

nak lagi best masukkan kompesor aircon lancer.

p/s: biler nak anto lancer balik kelantan...

:eek: :eek: :eek:

yusry2007
04-12-2007, 10:01 PM
klau korang nak try... modified enjin keta korang boleh ler call usop 0122916620.... area dengkil...

cun2..

sesaper nak tune tu kasi call ini pomen.. usop 0122916620...

:)cgrock :)cgrock :)cgrock

sideskirt
04-12-2007, 10:02 PM
nak lagi best masukkan kompesor aircon lancer.

p/s: biler nak anto lancer balik kelantan...

:eek: :eek: :eek:

tunggu lagi 2 bulan, kalu takde buyer aku anto klantan ...:eek: :eek: :eek:

yusry2007
04-12-2007, 10:02 PM
tunggu lagi 2 bulan, kalu takde buyer aku anto klantan ...:eek: :eek: :eek:

wakakakakakkaa... siot jerkk.. 2 bulan maner den bleh apply loan lagi... 3 bulan la bro..

:eek: :eek: :eek: :eek:

sideskirt
04-12-2007, 10:06 PM
wakakakakakkaa... siot jerkk.. 2 bulan maner den bleh apply loan lagi... 3 bulan la bro..

:eek: :eek: :eek: :eek:

esok aku submit document nk buat loan ... kalu lepas takkan aku nak bayo byk keta ... :)

yusry2007
04-12-2007, 10:10 PM
esok aku submit document nk buat loan ... kalu lepas takkan aku nak bayo byk keta ... :)

uik.. tk kongsi pon.. impian evo7 den belom tercpai lagi nie.. ader brite baik kerr???

:-? :-? :-?

sideskirt
04-12-2007, 10:13 PM
uik.. tk kongsi pon.. impian evo7 den belom tercpai lagi nie.. ader brite baik kerr???

:-? :-? :-?

esok baru nak submit..apply loan(100K) guna bank stmt aje ..hehee

untung sabut timbul, untung batu tengolam den ...:)) :eek:

p/s: bank pertanian ape citer?

yusry2007
04-12-2007, 10:14 PM
http://img144.imageshack.us/img144/2655/evotu3.th.jpg

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......... biler nak parking depan umah nie.......

yusry2007
04-12-2007, 10:15 PM
esok baru nak submit..apply loan(100K) guna bank stmt aje ..hehee

untung sabut timbul, untung batu tengolam den ...:)) :eek:

p/s: bank pertanian ape citer?

uikk... guna stmt bank??? mcm maner tu?? ajar la skit.. den nak gakk..

p/s: tadi dh call kt bank pertanian pegawai dia meeting, suruh call esok..

sideskirt
04-12-2007, 10:17 PM
uikk... guna stmt bank??? mcm maner tu?? ajar la skit.. den nak gakk..

p/s: tadi dh call kt bank pertanian pegawai dia meeting, suruh call esok..

sama cam yg ko tgh buat tu, lawakan bank stmt tuk 3 bulan ... aku br nak cuba submit ni, tak sure leh lepas ke tak ...:D

yusry2007
04-12-2007, 10:20 PM
sama cam yg ko tgh buat tu, lawakan bank stmt tuk 3 bulan ... aku br nak cuba submit ni, tak sure leh lepas ke tak ...:D

uikk... bro guna stamnt bank yg maner??? cun kerr???? den guna BPM nie tk guna statmnt pon. memang untuk skim 3F....

p/s: ader kerr yg bleh apply loan tnpa sttmnt bank??

sideskirt
04-12-2007, 10:23 PM
uikk... bro guna stamnt bank yg maner??? cun kerr???? den guna BPM nie tk guna statmnt pon. memang untuk skim 3F....

p/s: ader kerr yg bleh apply loan tnpa sttmnt bank??

aku buat loan keta laa bro ...:)) :))

maintain bulan 8-9K ...

yusry2007
04-12-2007, 10:26 PM
aku buat loan keta laa bro ...:)) :))

maintain bulan 8-9K ...

mcm maner cara diaa?? ajar la skit bro. nie kwn forum offer kete dia... ader cara tak?? kasi ajar la skit..

http://img511.imageshack.us/img511/9307/pic1cu5mr2.th.jpg


http://img527.imageshack.us/img527/707/pic3ss3co7.th.jpg

:(( :(( :(( :((

sideskirt
04-12-2007, 10:31 PM
mcm maner cara diaa?? ajar la skit bro. nie kwn forum offer kete dia... ader cara tak?? kasi ajar la skit..



:(( :(( :(( :((

Ooii, cun tu ... blok merah tu yg tak tahan beb ... :D

sama cam ko buat la,maintain bulan2 kuar masuk 8-10k ... buat bende sama skurang2 3 bulan ... aku pun baru cuba esok, kalu lepas aku inform nye...jgn takut ..:D

p/s: marah tuan tanah, dah jauh menyimpang nie ...:D

yusry2007
04-12-2007, 10:36 PM
Ooii, cun tu ... blok merah tu yg tak tahan beb ... :D

sama cam ko buat la,maintain bulan2 kuar masuk 8-10k ... buat bende sama skurang2 3 bulan ... aku pun baru cuba esok, kalu lepas aku inform nye...jgn takut ..:D

p/s: marah tuan tanah, dah jauh menyimpang nie ...:D

bro tkper laa geram block merah pon.. sebab memang yg kt depan umah tu pon dari brand yg samer.....

:(( :(( :((

o0oo0oo dh start cun kan dh la yerkk.. good3.. nanti bleh info tau.. den dh lamerr nak merase naikk kete blok merahhh....

:(( :(( :((

elmyda
04-12-2007, 10:40 PM
wah wah.. clearkn duit utk kete ke? dasat dasat..

yusry2007
04-12-2007, 10:59 PM
wah wah.. clearkn duit utk kete ke? dasat dasat..

hahahahahah abg vtec....

:)) :)) :))

elmyda
04-12-2007, 11:08 PM
ceh.. abg pencen ada la..

hahahaha..

sideskirt
04-12-2007, 11:11 PM
dah pencen???:-? :-? ... vtec tu taknak lego ke ..:)) :))

yusry2007
04-12-2007, 11:12 PM
ceh.. abg pencen ada la..

hahahaha..

chetss.. slumberrr jerk..

hahahhahahahah

yusry2007
04-12-2007, 11:13 PM
dah pencen???:-? :-? ... vtec tu taknak lego ke ..:)) :))

uikkkkkk.....

:-? :-? :-?

:o :o :o

elmyda
04-12-2007, 11:21 PM
itu utk diturunkan kepada generasi akan dtg.. biaq nnti 1 hari aku anak anak cucu.. masa tuh diaorg tau ayah/atuk diaorg ni kaki kete.

p/s : sama la jgk dgn semua cd2 metal, thrash, heavy yg aku dok simpan skrg ni. ada la dlm 200-300 keping, yg layan ada la tak sampai 50cd. biaq nnti anak cucu aku tau aku ni rockers..

yusry2007
05-12-2007, 01:01 AM
itu utk diturunkan kepada generasi akan dtg.. biaq nnti 1 hari aku anak anak cucu.. masa tuh diaorg tau ayah/atuk diaorg ni kaki kete.

p/s : sama la jgk dgn semua cd2 metal, thrash, heavy yg aku dok simpan skrg ni. ada la dlm 200-300 keping, yg layan ada la tak sampai 50cd. biaq nnti anak cucu aku tau aku ni rockers..

perghhhh. untuk kenagn letk dalam muzium ekk
wakakakakakk

elmyda
05-12-2007, 04:44 AM
taruk muzium tuh kira ok lg..

aku nak framekan pastu gantung kat dinding.. hehehhe..

dh tentu tak berabuk.

yusry2007
05-12-2007, 05:34 AM
taruk muzium tuh kira ok lg..

aku nak framekan pastu gantung kat dinding.. hehehhe..

dh tentu tak berabuk.

chetsss... bro, tkder ker kancil untuk di sambung bayar???

elmyda
05-12-2007, 06:06 PM
aku nya ada.. tp takut ko tak sanggup la.. hutang byk lg.. value dah drop kawkaw..

SedBen
05-12-2007, 08:49 PM
chetsss... bro, tkder ker kancil untuk di sambung bayar???

brape byk kancil ko nak nih :))

elmyda
05-12-2007, 09:25 PM
1 dia nk buat jln2 bawak awek.. 1 lg dia nk buat layan mlm minggu.

SedBen
05-12-2007, 09:27 PM
bukan 1 lagi nak buat sewa ke :))

elmyda
06-12-2007, 12:46 AM
dgr cerita perodua nak bawak keluar myvi 1.5.. btl ke?

SedBen
06-12-2007, 02:30 AM
dgr cerita perodua nak bawak keluar myvi 1.5.. btl ke?

kalu betol harge lebih kurang Gen2 kot :D

yusry2007
06-12-2007, 03:54 AM
perghh kalau myvi 1.3 lagi la sedapp tekan minyakk...

elmyda
06-12-2007, 05:06 PM
ko maksudkan 1.3 ke 1.5 nih bro?

SedBen
07-12-2007, 01:16 AM
ko maksudkan 1.3 ke 1.5 nih bro?

typing error tu..1.5 kot :D

yusry2007
07-12-2007, 03:00 AM
hehehhehe.. malunya... nak ckp 1.5, pi tulis 1.3 hehehhehe.. malu malu malu... tidakkk mahu ku terjun tangga kerana malu....

elmyda
07-12-2007, 02:58 PM
tp kalau next year proton bawak keluar model baru ganti iswara/saga tuh.. aku rasa sedikit sebanyak akan gugat sales perodua utk myvi & viva. psl dijangkakan harga d alam rm30k ja..

enjin 1.3 campro & then design nampak nice la jgk utk budget car. sedan lg tuh.

yusry2007
07-12-2007, 04:27 PM
betol.. deen tgk ponkan, memang cun saga bru tu.. lagi satu, ader kwn ckp, dalam gambar tu, lampu tk samer tau.. sebab lampu betol saga bru tu mcm lampu merc ke imprezza luper la plakk...

elmyda
08-12-2007, 10:43 PM
ishk takde la..

yusry2007
10-12-2007, 12:12 PM
tk kira la perodua ke, proton ke kuarkan kete bru, yg den tahuu.. den nak pakai evo or GTR tu jerkk..

wakakakakkakaa....

elmyda
10-12-2007, 07:51 PM
wah.. byk mashyuk nampak?

yusry2007
12-12-2007, 08:21 PM
lepas2 nie kot.. tu pon kalau masyukk.. kalau tk pakai perodua or proton jugk la.. waaaaa....

elmyda
13-12-2007, 12:50 PM
hehehe.. aku kalau masyuk nak beli property & settle hutang je. malas nak beli kete mahal2 dah. cukup la Wish sebijik pastu MOD civic EG aku sampai habis rm40k..

btl2 buang duit je aku rasa skrg..

keihin
23-12-2007, 12:12 AM
salam...
hehe..kejap je..thread nih.
mane best nak masuk enjin b16a or b16b?
kegunaan : harian, balik kg,...sesambil layan gti/putra kat h/way.

30 k cukup ke?
tq

keihin
23-12-2007, 12:15 AM
kasi up skit....

1st pomen...

ALEX Garage..

Kota Bharu,Kelantan..

nak tune mcm2 kete pon boleh Espcly Vtec..

:)cgrock :)cgrock :)cgrock

utk street?...illegal bleh?
..org luar leh ke?...:)cgrock

elmyda
23-12-2007, 02:58 AM
bro, nak save pakai b16a dah ler. itupn dh cukup kuat. kalau ko mampu, masuk la b16b terus.

keihin
24-12-2007, 11:02 PM
bro, nak save pakai b16a dah ler. itupn dh cukup kuat. kalau ko mampu, masuk la b16b terus.

oo..tq.
bukan pe..kalo jumpa b16a ngn b16a...sesama mod..ape jadik..heheh...kang masuk b18c......:)cgrock

elmyda
24-12-2007, 11:57 PM
b18c makesure yg typeR.. psl ada 2 jenis b18c nih.. yg biasa punya tuh extra 10hp je dr b16a. pastu enjin dia lg berat..

keihin
27-12-2007, 01:21 PM
b18c makesure yg typeR.. psl ada 2 jenis b18c nih.. yg biasa punya tuh extra 10hp je dr b16a. pastu enjin dia lg berat..

yang satu lagi mcm mana?...
aku minat vtech dr skolah rendah lagi nih...
org ckp...b18c..top end takde...ringan semacam...
detail pls...bro :D

elmyda
27-12-2007, 08:08 PM
kalau ko nak masuk turbo, b16a pn dah cukup.. ko tukar block CRV je utk bg rendahkan compression enjin.

b18c 2 jenis tuh vtec tp 1 je typeR. kalau nak comnvert typeR enjin prepare la duit belas2 ribu, silap2 puluh2.. hehe..

keihin
01-01-2008, 01:55 AM
hehe...
bro duk area mane?
leh menuntut ni

elmyda
03-01-2008, 02:43 AM
ishk aku pn blaja lg.. tak khatam.. hehe..

info teori byk bole dpt dlm net nih.. tp praktikal nak taknak kena la g workshop, kedai potong, performance shop..

nak lg best turun2 padang la masa ada org berentap..

peja510
10-04-2012, 11:31 AM
kawe up thread ni sempena duk cari kancil turbo..hehe