PDA

View Full Version : eTiQa Takaful Bhd.


Pages : [1] 2 3

Etiqa Takaful
17-11-2007, 10:38 PM
...........

Etiqa Takaful
18-11-2007, 03:48 AM
..........

Etiqa Takaful
18-11-2007, 03:52 AM
..........

fildoo
18-11-2007, 07:18 AM
chaiyok etiqa...

hehehe...

ni maybank,mni and TN mali ooooo....

mounaire
18-11-2007, 09:33 AM
eTiQa Takaful ni Sendirian Berhad ker Berhad.. yang saya baca kat website dia tu Berhad.. besaq la tu.. tapi kenapa En Nazmy declare sebagai Sendirian Berhad..

apa2 pun bagus lah.. dari TN Sdn Bhd dah jadi ET Bhd..

Etiqa Takaful
18-11-2007, 10:25 AM
chaiyok etiqa...

hehehe...

ni maybank,mni and TN mali ooooo....

Dibawah Maybank Fortis, penjenamaan baru Etiqa adalah untuk Maybank Life, MNI dan TN. Walaubagaimanapu, untuk Insuran Islam, Takaful Nasional Sdn. Bhd. telah di tukarkan ke Etiqa Takaful Bhd. dan ianya tidak dicampur adukkan dengan Insuran convensional seperti Maybank Life dan MNI yang diletakkan dibawah Etiqa Insurans.

Etiqa Takaful
18-11-2007, 10:27 AM
eTiQa Takaful ni Sendirian Berhad ker Berhad.. yang saya baca kat website dia tu Berhad.. besaq la tu.. tapi kenapa En Nazmy declare sebagai Sendirian Berhad..

apa2 pun bagus lah.. dari TN Sdn Bhd dah jadi ET Bhd..

Assalamualaikum....

Terima kasih atas teguran tersebut. Maklumlah, masih terasa lagi bahang TN sampaikan terlupa Sdn. Bhd. telah dinaik kan ke Bhd.

duskcircle
18-11-2007, 02:36 PM
wah..., bagus lah, dapat bukak thread baru utk group of etiqa insurance/takaful.

duskcircle
18-11-2007, 08:09 PM
berita terkini..., bakal akan keluar medical card dari etiqa takaful....,

ape lagi tuan/puan, mai2 amik medical card milik etiqa takaful@takaful nasional...,

Etiqa Takaful
18-11-2007, 08:14 PM
..........

Etiqa Takaful
18-11-2007, 08:19 PM
berita terkini..., bakal akan keluar medical card dari etiqa takaful....,

ape lagi tuan/puan, mai2 amik medical card milik etiqa takaful@takaful nasional...,

Assalamualaikum....

uikkssss.... awainya promote. :-$ ....... tunggu launching dulu...:)

kuhik
18-11-2007, 08:37 PM
Assalamualaikum....

uikkssss.... awainya promote. :-$ ....... tunggu launching dulu...:)

bila launching medical card Etiqa? TI nyer 3 Disember nie..

Etiqa Takaful
18-11-2007, 08:45 PM
bila launching medical card Etiqa? TI nyer 3 Disember nie..

Saya pun kurang pasti bila akan launching. Sepatutnya launching bersama dengan new branding pada 15/11/2007 lepas, tapi on hold kejap. Dari maklumat yang saya perolehi dalam masa yang terdekat tetapi tak tahu pulak tarikhnya.

kuhik
18-11-2007, 08:52 PM
Saya pun kurang pasti bila akan launching. Sepatutnya launching bersama dengan new branding pada 15/11/2007 lepas, tapi on hold kejap. Dari maklumat yang saya perolehi dalam masa yang terdekat tetapi tak tahu pulak tarikhnya.

wokes, time kasih atas maklumbalas :)

saya sebelum ni pernah pegi taklimat Medical Card TN..ada sebarang perubahan tak pada produk Medical Card tersebut? atau ada update?

Etiqa Takaful
18-11-2007, 08:59 PM
wokes, time kasih atas maklumbalas :)

saya sebelum ni pernah pegi taklimat Medical Card TN..ada sebarang perubahan tak pada produk Medical Card tersebut? atau ada update?

Sehingga kini tiada perubahan. Saya rasa saya tahu apa dalam fikiran tuan mengenai perubahan yang mungkin dalam medical card TN. :)

kuhik
18-11-2007, 09:38 PM
Sehingga kini tiada perubahan. Saya rasa saya tahu apa dalam fikiran tuan mengenai perubahan yang mungkin dalam medical card TN. :)

emmm...saya sebenarnya takde terfikirkan apa-apa pun..tapi maaflah jika menimbulkan sebarang syak wasangka yer :)

saya dah biasa dah :)

Etiqa Takaful
18-11-2007, 09:57 PM
emmm...saya sebenarnya takde terfikirkan apa-apa pun..tapi maaflah jika menimbulkan sebarang syak wasangka yer :)

saya dah biasa dah :)

Salamm....

Saya tak syak sebarangan. Tetapi, kalau tuan mengkaji product Medical Card pengedali Takaful/Insuran yang lain dan pernah menghadiri Training medical card TN, tentu tuan rasakan ada beberapa perubahan yang mungkin perlu untuk medical card TN. Kalau saya salah faham, saya pun mintak maaf.

kuhik
18-11-2007, 10:17 PM
Salamm....

Saya tak syak sebarangan. Tetapi, kalau tuan mengkaji product Medical Card pengedali Takaful/Insuran yang lain dan pernah menghadiri Training medical card TN, tentu tuan rasakan ada beberapa perubahan yang mungkin perlu untuk medical card TN. Kalau saya salah faham, saya pun mintak maaf.

saya hanya menghadiri taklimat produk jer. itupun dijemput oleh rakan ejen saya dari TN beberapa bulan lalu. saya juga ada simpan software presentation tersebut.

so, saya cuma nak tahu jer ada perubahan ke tak...saya refer kepada kenyataan en.ET mengenai Kad TN kena tahan oleh BNM..saya tak tau pasal kena tahan..so just want to know more about lah :)

Etiqa Takaful
19-11-2007, 01:44 AM
saya hanya menghadiri taklimat produk jer. itupun dijemput oleh rakan ejen saya dari TN beberapa bulan lalu. saya juga ada simpan software presentation tersebut.

so, saya cuma nak tahu jer ada perubahan ke tak...saya refer kepada kenyataan en.ET mengenai Kad TN kena tahan oleh BNM..saya tak tau pasal kena tahan..so just want to know more about lah :)

Setakat ni tiada apa-apa perubahan. Saya pun tak tahu kenapa Etiqa Takaful (TN) masih lagi menangguhkan perlancaran Medical Cardnya. Tak sabar rasanya nak bertarung bila adanya Medical Card ni.

nazmy.tnagent@yahoo.com
Pegawai Perunding Takaful
Etiqa Takaful Bhd.

duskcircle
19-11-2007, 11:14 AM
takpe war-war dulu, dah kuar nanti just citer je la...,

tentang kelewatan pelancarannya, sebab ada teknikal dari segi management organization, sebab dulu mula2 TN apply utk MC ni belum lg under maybank, so bila dah masuk maybank, BNM kena recheck balik then ada lah mende2 yg tersangkut...., ke2 nya, kes utk juvana atau education plan yg nak dijadikan rider pd plan sediada pun dikaji oleh BNM, jadi lewat kuar result, so kena hold juga.kalau tak dah boleh challange ngan MC lain...,

saya pun, tak bape prefer sgt MC ni kalau ada client nak, sebab ape, sakit pada saya nih, kena didik org ramai tentang kesihatan, bukan bila dah kena!!

lg satu, saya nak sentuh bab MC ni..., pengalaman pak mentua saya sendiri, ada patutkah sakit batu karang, nak kena bedah, padahal batunye kecik,pastu, bukannya menyembunhkan pun, masih ada lg batu yg sampai lani. saya takut ialah, masalah yg akan berlaku pd pemegang Mc ni, bab mengaut keuntungan pihak hospital tanpa memikirkan beban kesakitan pesakit, part ni lah yg saya amat2 takut... sebab dah jadi kat pak mentua saya, sorry la pd agen yg nak wat sale Mc nih...,

So, bila nak bayar caruman utk MC ni, dah kurang dr manfaat utk hilang upaya diri, kekal ilat menyeluruh, kematian...,

tanyalah pada mana2 company, inilah kekurangan yg ada pd MC, tambah lg skrg nih dah banyak perubatan alternatif yg boleh mengubat penyakit2 kritikal....,

sorry yer!!!

zinedine
19-11-2007, 03:05 PM
lg satu, saya nak sentuh bab MC ni..., pengalaman pak mentua saya sendiri, ada patutkah sakit batu karang, nak kena bedah, padahal batunye kecik,pastu, bukannya menyembunhkan pun, masih ada lg batu yg sampai lani.

Sakit batu karang yer? tak susah nak ubat sakit batu karang. Caranya senang jer. Suruh pak mentua awak banyakkan minum air putih yg dah ditapis. Bukan air paip yg dimasak tau. Air paip yg ditapis dgn alat penapis air yg gunakan teknologi nano yg moden skrg ni. Suruh dia minum air tu selalu selama kira2 2 bulan. Nnati air tapis tu akan tolak batu karang yg ada dlm pundi kencing dan buah pinggang tu keluar masa kencing.

Air yg ditapis dgn alat penapis ni dah jadi partikel yg halus. Bab ni kena tanya orang yg arif dlm bidang fizik ler. Tak caya cubalah. Bapak sedara & mak sedara saya dah sembuh dari batu karang hanya dgn minum air ni jer. Takde makan ubat2 apa apatah lagi pegi hospital, apatah lagi medical card lagi le takde :D

Maknanya sekarang ni, dah tak wujudlah Takaful Nasional (TN) lagi yer? dah tukar nama Etiqa Takaful pulak?

p/s: Nama baru ni sama macam seorang ahli forum ni bro ETIQA. Mana dia?

zamaniff
19-11-2007, 03:55 PM
Admin Note : DO NOT HIJACK!

kuhik
19-11-2007, 04:26 PM
Sakit batu karang yer? tak susah nak ubat sakit batu karang. Caranya senang jer. Suruh pak mentua awak banyakkan minum air putih yg dah ditapis. Bukan air paip yg dimasak tau. Air paip yg ditapis dgn alat penapis air yg gunakan teknologi nano yg moden skrg ni. Suruh dia minum air tu selalu selama kira2 2 bulan. Nnati air tapis tu akan tolak batu karang yg ada dlm pundi kencing dan buah pinggang tu keluar masa kencing.

Air yg ditapis dgn alat penapis ni dah jadi partikel yg halus. Bab ni kena tanya orang yg arif dlm bidang fizik ler. Tak caya cubalah. Bapak sedara & mak sedara saya dah sembuh dari batu karang hanya dgn minum air ni jer. Takde makan ubat2 apa apatah lagi pegi hospital, apatah lagi medical card lagi le takde :D

Maknanya sekarang ni, dah tak wujudlah Takaful Nasional (TN) lagi yer? dah tukar nama Etiqa Takaful pulak?

p/s: Nama baru ni sama macam seorang ahli forum ni bro ETIQA. Mana dia?

thanks en.zinedine...satu info kesihatan yang sangat bagus..arwah ayah saya dulu penghidap batu karang..jadi kemungkinan besar saya akan mewarisinya nanti dari segi genatik..nauzubillahi..ape-ape pun, saya pun kena jaga makan minum jugak heuheuheu

thanks again :D

Etiqa Takaful
19-11-2007, 08:42 PM
takpe war-war dulu, dah kuar nanti just citer je la...,

tentang kelewatan pelancarannya, sebab ada teknikal dari segi management organization, sebab dulu mula2 TN apply utk MC ni belum lg under maybank, so bila dah masuk maybank, BNM kena recheck balik then ada lah mende2 yg tersangkut...., ke2 nya, kes utk juvana atau education plan yg nak dijadikan rider pd plan sediada pun dikaji oleh BNM, jadi lewat kuar result, so kena hold juga.kalau tak dah boleh challange ngan MC lain...,

saya pun, tak bape prefer sgt MC ni kalau ada client nak, sebab ape, sakit pada saya nih, kena didik org ramai tentang kesihatan, bukan bila dah kena!!

lg satu, saya nak sentuh bab MC ni..., pengalaman pak mentua saya sendiri, ada patutkah sakit batu karang, nak kena bedah, padahal batunye kecik,pastu, bukannya menyembunhkan pun, masih ada lg batu yg sampai lani. saya takut ialah, masalah yg akan berlaku pd pemegang Mc ni, bab mengaut keuntungan pihak hospital tanpa memikirkan beban kesakitan pesakit, part ni lah yg saya amat2 takut... sebab dah jadi kat pak mentua saya, sorry la pd agen yg nak wat sale Mc nih...,

So, bila nak bayar caruman utk MC ni, dah kurang dr manfaat utk hilang upaya diri, kekal ilat menyeluruh, kematian...,

tanyalah pada mana2 company, inilah kekurangan yg ada pd MC, tambah lg skrg nih dah banyak perubatan alternatif yg boleh mengubat penyakit2 kritikal....,

sorry yer!!!

Apa yang MR. duskcircle cakap pun btul juga. Selalunya bagi mereka yang dah berkerja (private company), saya tak galakan memiliki MC. Ini disebabkan company tersebut telah pun mempunyai plan tanggungan kos rawatan. Jadi saya lebih prefer prospek hanya memiliki life policy dan untuk saving

Etiqa Takaful
19-11-2007, 10:24 PM
Maknanya sekarang ni, dah tak wujudlah Takaful Nasional (TN) lagi yer? dah tukar nama Etiqa Takaful pulak?

p/s: Nama baru ni sama macam seorang ahli forum ni bro ETIQA. Mana dia?

Yes, new branding untuk Takaful Nasional Sdn. Bhd. ialah Etiqa Takaful Bhd.

Bro Zinedine... I am here....

Etiqa Takaful
19-11-2007, 10:40 PM
Assalamualaikum dan salam sejahtera.......

Terima kasih kerana melayari Thread ni. Di sini ada satu pengumuman. Bagi mereka yang berminat untuk membina kerjaya bersama Etiqa Takaful Bhd. sebagai seorang Pegawai Perunding, dengan menjalankan perniagaan Islam boleh lah menghubungi saya.

Kelebihan yang dinikmati sebagai Pegawai Perunding:
1. Komisen Jualan Peribadi maksima sehingga 35% dan pendapatan sehingga enam tahun untuk setiap kes.
2. Kenaikan Pendapatan secara bulanan
3. Bonus Tahunan
4. Bonus Persistency
5. Voucher Petrol
6. Intensif Agency
7. Perluang melancong dan menghadiri konvensyen luar negara
8. Anugerah kecemerlangan.

Ayuh, bukalah minda anda. Tanamkan keazaman yang kental untuk berjaya dalam bidang perniagaan. Sesunggunya 9/10 punca rezeki itu datangnya dari perniagaan. "Ini adalah betul-betul dan bukan main-main". Cepat, usah berlengah lagi.

Berminat, sila hubungi/SMS/e-mail:
nazmy.tnagent@yahoo.com
019-5762584
Pegawai Perunding Takaful
Etiqa Takaful Bhd.

duskcircle
20-11-2007, 11:49 AM
Assalamualaikum dan salam sejahtera.......

Terima kasih kerana melayari Thread ni. Di sini ada satu pengumuman. Bagi mereka yang berminat untuk membina kerjaya bersama Etiqa Takaful Bhd. sebagai seorang Pegawai Perunding, dengan menjalankan perniagaan Islam boleh lah menghubungi saya.

Kelebihan yang dinikmati sebagai Pegawai Perunding:
1. Komisen Jualan Peribadi maksima sehingga 35% dan pendapatan sehingga enam tahun untuk setiap kes.
2. Kenaikan Pendapatan secara bulanan
3. Bonus Tahunan
4. Bonus Persistency
5. Voucher Petrol
6. Intensif Agency
7. Perluang melancong dan menghadiri konvensyen luar negara
8. Anugerah kecemerlangan.

Ayuh, bukalah minda anda. Tanamkan keazaman yang kental untuk berjaya dalam bidang perniagaan. Sesunggunya 9/10 punca rezeki itu datangnya dari perniagaan. "Ini adalah betul-betul dan bukan main-main". Cepat, usah berlengah lagi.

Berminat, sila hubungi/SMS/e-mail:
nazmy.tnagent@yahoo.com
019-5762584
Pegawai Perunding Takaful
Etiqa Takaful Bhd.

wah..., ini gaya seorang penuh etika didalam etiqa takaful..., syabas!!!

smesul
20-11-2007, 12:35 PM
Assalamualaikum dan salam sejahtera.......

Terima kasih kerana melayari Thread ni. Di sini ada satu pengumuman. Bagi mereka yang berminat untuk membina kerjaya bersama Etiqa Takaful Bhd. sebagai seorang Pegawai Perunding, dengan menjalankan perniagaan Islam boleh lah menghubungi saya.

Kelebihan yang dinikmati sebagai Pegawai Perunding:
1. Komisen Jualan Peribadi maksima sehingga 35% dan pendapatan sehingga enam tahun untuk setiap kes.
2. Kenaikan Pendapatan secara bulanan
3. Bonus Tahunan
4. Bonus Persistency
5. Voucher Petrol
6. Intensif Agency
7. Perluang melancong dan menghadiri konvensyen luar negara
8. Anugerah kecemerlangan.

Ayuh, bukalah minda anda. Tanamkan keazaman yang kental untuk berjaya dalam bidang perniagaan. Sesunggunya 9/10 punca rezeki itu datangnya dari perniagaan. "Ini adalah betul-betul dan bukan main-main". Cepat, usah berlengah lagi.

Berminat, sila hubungi/SMS/e-mail:
nazmy.tnagent@yahoo.com
019-5762584
Pegawai Perunding Takaful
Etiqa Takaful Bhd.

good luck pada sesiapa yg join..usaha tangga kejayaan

brodean
20-11-2007, 12:56 PM
Apa yang MR. duskcircle cakap pun btul juga. Selalunya bagi mereka yang dah berkerja (private company), saya tak galakan memiliki MC. Ini disebabkan company tersebut telah pun mempunyai plan tanggungan kos rawatan. Jadi saya lebih prefer prospek hanya memiliki life policy dan untuk saving

tp biasanye company provide limited coverage..lg pun, kalau dah ade, time pencen..dah tak cover lg..time tu plan protection dah mahal, risiko tinggi..

mchelaid
20-11-2007, 04:09 PM
Salam semua,
first time aku join carigold.
Aku seorang agen eTiQa Takaful di bahagian Kulim, Perda, Alor setar, Sg Petani and PEnang.
So, sesapa yg berhajat nak ambil pelan takaful tu boleh contact aku. mchelaid@hotmail.com > aku akan arrange kan appointment.

Briefly, bro ETIQA dah terangkan pasal eTiQa takaful nih, so sesapa yg nak tau pasal pelan takaful yg disediakan boleh lah tgk blog aku > www.mchelaid.wordpress.com

sekian.

MARI SAMA-SAMA MENABUNG DI eTiQa Takaful :)

mchelaid
20-11-2007, 04:56 PM
tp biasanye company provide limited coverage..lg pun, kalau dah ade, time pencen..dah tak cover lg..time tu plan protection dah mahal, risiko tinggi..

betul tu....
pendapat aku, MC ni untuk diri sendiri...
Kepentingan untuk ada khairat kematian yg tinggi adalah untuk warisan ahli keluarga. So kedua-duanya penting.
Apabila kita tinggalakan sejumlah wang pampasan yg tinggi, ia dapat memberi manfaat yg besar kepada waris kita...

kuhik
20-11-2007, 08:01 PM
setiap orang perlu ada 4 elemen penting...

Dann
21-11-2007, 12:52 AM
Tolong beritahu your agent seperti maklumat di bawah supaya jangn spamming , hijacking di dalam forum. Juga jangan buka bermacam-macam ID even dah kena ban. Tunggu sehingga ID asal reinstate back.

HUBUNGI – Zamani Hj. Ibrahim
013-2959 888 atau eTiQa2u@gmail.com

Minta tolong baca rule pada sesiapa yang ingin promot bisnes di sini.

Terima Kasih

alhan
21-11-2007, 10:37 AM
setiap orang perlu ada 4 elemen penting...

apa 4 elemen penting tu? :-?

brodean
21-11-2007, 01:33 PM
betul tu....
pendapat aku, MC ni untuk diri sendiri...
Kepentingan untuk ada khairat kematian yg tinggi adalah untuk warisan ahli keluarga. So kedua-duanya penting.
Apabila kita tinggalakan sejumlah wang pampasan yg tinggi, ia dapat memberi manfaat yg besar kepada waris kita...

bukan apa bangg..jgn ingat diorg dah ade co. benefit..kita ilang prospek..prospek makin luas..walau tak ade 'needs'..kene create 'needs'..

Yg penting, dah kasi tau..diorg nak amik..tak nak amik..itu terpulang & diorg punya pasal..

Bangga tgk org kita duduk sama2 menikmati kemudahan pvt hospital seiring dgn bangsa2 lain..

mchelaid
21-11-2007, 01:40 PM
bukan apa bangg..jgn ingat diorg dah ade co. benefit..kita ilang prospek..prospek makin luas..walau tak ade 'needs'..kene create 'needs'..

Yg penting, dah kasi tau..diorg nak amik..tak nak amik..itu terpulang & diorg punya pasal..

Bangga tgk org kita duduk sama2 menikmati kemudahan pvt hospital seiring dgn bangsa2 lain..

Tak bermakna bila prospek dah ada MC, kita tak dak customer.
Kita ajaklah cust untuk menabung di takaful.

Etiqa Takaful
21-11-2007, 10:42 PM
Tak bermakna bila prospek dah ada MC, kita tak dak customer.
Kita ajaklah cust untuk menabung di takaful.

Salam,

bagi saya, saya lebih prefer MC dan Life diletak kan dalam dua policy yang berbeza. Ini kerana, MC hanya focus kepada hospitalization sahaja sementara Life policy lebih kepada simpanan berperlindungan. Jadi, tiada masalah kalau customer just nak MC saja, Life atau kedua-duanya sekali. Lebih flexible dan cukup jelas.

kuhik
21-11-2007, 10:46 PM
apa 4 elemen penting tu? :-?

setiap orang perlu ada 4 Elemen Perlindungan Peribadi :-

ELEMEN 1
Perlindungan Kewangan - Kematian / Hilang Upaya Kekal

ELEMEN 2
Perlindungan Rawatan Perubatan - Rider Penyakit Kritikal / Medical Card

ELEMEN 3
Perlindungan Kemalangan - Perlindungan PA, or Manfaat Kehilangan Anggota Badan

ELEMEN 4
Manfaat Pelaburan / Jaminan Simpanan Berterusan - Waiver

**********
p/s : ni juga salah satu power closing saya :p

Etiqa Takaful
21-11-2007, 11:13 PM
setiap orang perlu ada 4 Elemen Perlindungan Peribadi :-

ELEMEN 1
Perlindungan Kewangan - Kematian / Hilang Upaya Kekal

ELEMEN 2
Perlindungan Rawatan Perubatan - Rider Penyakit Kritikal / Medical Card

ELEMEN 3
Perlindungan Kemalangan - Perlindungan PA, or Manfaat Kehilangan Anggota Badan

ELEMEN 4
Manfaat Pelaburan / Jaminan Simpanan Berterusan - Waiver

**********
p/s : ni juga salah satu power closing saya :p


thanks bro for sharing the info....:)

azizriadi
22-11-2007, 06:06 AM
Salam,

bagi saya, saya lebih prefer MC dan Life diletak kan dalam dua policy yang berbeza. Ini kerana, MC hanya focus kepada hospitalization sahaja sementara Life policy lebih kepada simpanan berperlindungan. Jadi, tiada masalah kalau customer just nak MC saja, Life atau kedua-duanya sekali. Lebih flexible dan cukup jelas.

Kalau sekali kan dalam satu policy, kalau kena sakit kritikal, semua premium jadi percuma and company tolong bayarkan selagi umur kita tak cecah 80 tahun. Termasuklah premium utk Medical Card.

Kalau buat asing2, medical card still kena bayar walau pun dah sakit.

Etiqa Takaful
22-11-2007, 09:39 AM
Kalau sekali kan dalam satu policy, kalau kena sakit kritikal, semua premium jadi percuma and company tolong bayarkan selagi umur kita tak cecah 80 tahun. Termasuklah premium utk Medical Card.

Kalau buat asing2, medical card still kena bayar walau pun dah sakit.

bagi pru BSN untuk policy yang ada medical card, adakah 'Critical Illness benefit' tidak diberi kepada peserta dan digunakan untuk membayar premium? Bagaimana pulak dengan AP (saving)? adakah ianya akan di absorb dari AP juga untuk membayar premium policy dan apakah yang akan terjadi kepada AP apabila policy matang? Saya just inginkan kepastian dan maklumat.

terima kasih.

Pegawai Perunding Takaful,
nazmy.tnagent@yahoo.com
019-5762584
eTiQa Takaful Bhd.

bizprubsn
22-11-2007, 10:41 AM
aslmkm,
dalam prubsn,
bila kena penyakait kritikal -akan dibayar semua.

simpanan masih berjalan seperti biasa dimana syarikat yang akan bayarkan setiap bulan contohnya rm200 sebulan,maknanya setiap bulan syarikat bayarkan sehingga matang.

syarikat tidak ambil satu sen pun dalam akaun kita untuk buat bayar bulanan tersebut tapi duit dari syarikat sendiri yang bayarkan.

salam.

azizriadi
22-11-2007, 10:48 AM
aslmkm,
dalam prubsn,
bila kena penyakait kritikal -akan dibayar semua.

simpanan masih berjalan seperti biasa dimana syarikat yang akan bayarkan setiap bulan contohnya rm200 sebulan,maknanya setiap bulan syarikat bayarkan sehingga matang.

syarikat tidak ambil satu sen pun dalam akaun kita untuk buat bayar bulanan tersebut tapi duit dari syarikat sendiri yang bayarkan.

salam.


Dah ada orang jawab pun...

azizriadi
22-11-2007, 11:07 AM
So, client dapat duit pelaburan tu free2 je kalau mengidap penyakit kririkal. Lepas tu pulak, semua kos rawatan ditanggung daripada Medical Card.

Etiqa Takaful
22-11-2007, 11:36 AM
ok. Thanks for the answers.

brodean
22-11-2007, 12:52 PM
Salam,

bagi saya, saya lebih prefer MC dan Life diletak kan dalam dua policy yang berbeza. Ini kerana, MC hanya focus kepada hospitalization sahaja sementara Life policy lebih kepada simpanan berperlindungan. Jadi, tiada masalah kalau customer just nak MC saja, Life atau kedua-duanya sekali. Lebih flexible dan cukup jelas.

Tuan,

kalau tuan amik polisi asing2, not recommended sbb charge berbeza..maka bayar lebih..

Tp kalau ambil satu polisi yg complete utk sume plan..lebih jimat

bizprubsn
22-11-2007, 07:24 PM
Tuan,

kalau tuan amik polisi asing2, not recommended sbb charge berbeza..maka bayar lebih..

Tp kalau ambil satu polisi yg complete utk sume plan..lebih jimat


setuju 100%

azizriadi
23-11-2007, 12:10 AM
Tuan,

kalau tuan amik polisi asing2, not recommended sbb charge berbeza..maka bayar lebih..

Tp kalau ambil satu polisi yg complete utk sume plan..lebih jimat

Paling penting senang nak manage. Ini kang banyak policy, kena pulak, ada yang bayar monthly, ada yang bayar yearly, ada yang bayar quaterly. Kan ke banyak benda nak kena ingat...

mchelaid
23-11-2007, 02:27 PM
Paling penting senang nak manage. Ini kang banyak policy, kena pulak, ada yang bayar monthly, ada yang bayar yearly, ada yang bayar quaterly. Kan ke banyak benda nak kena ingat...

buat lah auto debit.
Takkan pru tak dak auto debit?

inuyasha
24-11-2007, 01:45 PM
assalamulaikum semua..
saya dlm proses wat design utk baju etiqa takaful..
tujuannya nak custmer tgk etiqa takaful adalah yg terbaik n memberi semangat pada agen2 baru seperti saya..
saya pun baru dlm bidang..
kalau ada yg senior2 tlg beri tunjuk ajar..
kalau berminat nk tempah nanti sila bgtau sy..:)cgrock

iza
perunding etiqa takaful
cntct me add shu_emura606@yahoo.com

inuyasha
24-11-2007, 01:50 PM
Berminat nak tempah baju etiqa takaful???

assalamulaikum semua..
saya dlm proses wat design utk baju etiqa takaful..
tujuannya nak custmer tgk etiqa takaful adalah yg terbaik n memberi semangat pada agen2 baru seperti saya..
saya pun baru dlm bidang..
kalau ada yg senior2 tlg beri tunjuk ajar..
kalau berminat nk tempah nanti sila bgtau sy..:)cgrock

iza
perunding etiqa takaful
cntct me add shu_emura606@yahoo.com

Etiqa Takaful
24-11-2007, 02:26 PM
assalamulaikum semua..
saya dlm proses wat design utk baju etiqa takaful..
tujuannya nak custmer tgk etiqa takaful adalah yg terbaik n memberi semangat pada agen2 baru seperti saya..
saya pun baru dlm bidang..
kalau ada yg senior2 tlg beri tunjuk ajar..
kalau berminat nk tempah nanti sila bgtau sy..:)cgrock

iza
perunding etiqa takaful
cntct me add shu_emura606@yahoo.com

Salam....

ni untuk area mana dan berapa RM? design cam mana? Ada tak lebih kurang cam design baju etiqa masa pelancaran brand baru ni?

aidiryatim
24-11-2007, 02:26 PM
Berminat nak tempah baju etiqa takaful???

assalamulaikum semua..
saya dlm proses wat design utk baju etiqa takaful..
tujuannya nak custmer tgk etiqa takaful adalah yg terbaik n memberi semangat pada agen2 baru seperti saya..
saya pun baru dlm bidang..
kalau ada yg senior2 tlg beri tunjuk ajar..
kalau berminat nk tempah nanti sila bgtau sy..:)cgrock

iza
perunding etiqa takaful
cntct me add shu_emura606@yahoo.com
klu baju tuh cun n rege dlm RM30-RM35.. jgn segan2 wat iklan eh.. insyaAllah sy beli.. kos penghantaran RM5 je tau .. huhu

inuyasha
24-11-2007, 02:41 PM
design nya tggu n lihat..mestilaa ikut etiqa nyer logo..
tema warna kuning n hitam..
baju ala2 f1..
design dlm proses lg..baju etiqa masa perlancaran sy tak tgk laa..
saya area utara tapi agensi saya kat menara tm..

Etiqa Takaful
24-11-2007, 03:03 PM
design nya tggu n lihat..mestilaa ikut etiqa nyer logo..
tema warna kuning n hitam..
baju ala2 f1..
design dlm proses lg..baju etiqa masa perlancaran sy tak tgk laa..
saya area utara tapi agensi saya kat menara tm..

haaaa. utara. cantik..... kat mana? saya pun kat utara jugak. Kalau tau design cam mana, bleh la promote sekali kat member2 lain. paling best kalau bleh print nama sekali kat atas bahagian hadapan.

Etiqa Takaful
24-11-2007, 03:05 PM
design nya tggu n lihat..mestilaa ikut etiqa nyer logo..
tema warna kuning n hitam..
baju ala2 f1..
design dlm proses lg..baju etiqa masa perlancaran sy tak tgk laa..
saya area utara tapi agensi saya kat menara tm..

lagi satu, kalau bleh letak perkataan etiqa takaful cantik gak. kita orang tak nak mengelirukan antara etiqa takaful dan etiqa insuran.

fildoo
24-11-2007, 03:21 PM
klu baju tuh cun n rege dlm RM30-RM35.. jgn segan2 wat iklan eh.. insyaAllah sy beli.. kos penghantaran RM5 je tau .. huhu

AIDIR...
wah..nk beli eh..
jom jd agent?

p/s: jgn segan2 nk call aku bro...:D

fildoo
24-11-2007, 03:23 PM
lagi satu, kalau bleh letak perkataan etiqa takaful cantik gak. kita orang tak nak mengelirukan antara etiqa takaful dan etiqa insuran.

aku agent bhg johor..
so,any info...jom kongsi bersama k...
:D :D

p/s: aku pon agent baru gak...

brodean
25-11-2007, 10:11 AM
aku agent bhg johor..
so,any info...jom kongsi bersama k...
:D :D

p/s: kwn pon agent baru gak...


Oic..ko org johor yer?? Jom sembang2 kat uda ke..nak blajar teknik closing dgn ko plak..:">

fildoo
25-11-2007, 01:43 PM
Oic..ko org johor yer?? Jom sembang2 kat uda ke..nak blajar teknik closing dgn ko plak..:">

wa org baru maa..
byk lg nk blajo..:D :D
xsampai sbulan lg join etiQa takaful ni..
tgk korg ni syok je jd agent takaful..
nk try gak biz offline ni..:p :p

inuyasha
25-11-2007, 03:40 PM
utara kat penang ni..
jgn risau baju tu siap logo n etiqa takaful depan belakang..kalau nak letak nama kat baju byran lbh cikit..semua dlm perbincngn lg dgn pihak berkenaan..:)sabar2 la..yg penting biznez etiqa takaful kita terus maju...

AIDIR nak beli join la jd agen ..
baru best pakat2 wat biz;)

inuyasha
25-11-2007, 04:20 PM
lg satu saudara etiqa takaful tlg email saya
shu_emura606@yahoo.com
try send private msg xblh2..

brodean
25-11-2007, 10:48 PM
wa org baru maa..
byk lg nk blajo..:D :D
xsampai sbulan lg join etiQa takaful ni..
tgk korg ni syok je jd agent takaful..
nk try gak biz offline ni..:p :p


kawan pun org baru gak dlm dunia takaful nih..
kawan pun slalu sembang2 dgn bdk2 takaful lain..
No hal pun..
sama2 carik mkn bro..
Kalau free, jom lepak2 dgn aku kat booth biasa kat Puteri Specialist Hospital, Tabung Hj..UTM..

fildoo
25-11-2007, 11:45 PM
kawan pun org baru gak dlm dunia takaful nih..
kawan pun slalu sembang2 dgn bdk2 takaful lain..
No hal pun..
sama2 carik mkn bro..
Kalau free, jom lepak2 dgn aku kat booth biasa kat Puteri Specialist Hospital, Tabung Hj..UTM..

ok..
nnti aku free..aku sms ko bro..
bole sembang2..

:)paid :)paid :)paid

brodean
26-11-2007, 12:05 AM
ok..
nnti aku free..aku sms ko bro..
bole sembang2..

:)paid :)paid :)paid

oic..mesti full timer ni sampai takde masa free nih..:-?

alhan
26-11-2007, 05:06 PM
setiap orang perlu ada 4 Elemen Perlindungan Peribadi :-

ELEMEN 1
Perlindungan Kewangan - Kematian / Hilang Upaya Kekal

ELEMEN 2
Perlindungan Rawatan Perubatan - Rider Penyakit Kritikal / Medical Card

ELEMEN 3
Perlindungan Kemalangan - Perlindungan PA, or Manfaat Kehilangan Anggota Badan

ELEMEN 4
Manfaat Pelaburan / Jaminan Simpanan Berterusan - Waiver

**********
p/s : ni juga salah satu power closing saya :p

owh..ok.akak mintak pinjam power closong en kuhik.tq:)

jimR79
26-11-2007, 05:07 PM
mcm pernah nampak tapi di mana eh...

alhan
27-11-2007, 11:20 AM
buat wakil etiqa...nak tye. mn dia promosi produk etqa? puas saya belek thread ni tp tak jumpe pon?

mchelaid
27-11-2007, 01:29 PM
buat wakil etiqa...nak tye. mn dia promosi produk etqa? puas saya belek thread ni tp tak jumpe pon?

MESRA

MESRA merupakan pelan yang menawarkan perlindungan dan elemen simpanan. Dari tahun keempat perlindungan, nisbah pengendalian sumbangan adalah lebih kepada simpanan iaitu setinggi 75%.

Manfaat:
Manfaat Mesra dibayar jika berlaku kematian atau hilang upaya kekal menyeluruh dan bagi hilang upaya kekal menyeluruh manfaat akan dibayar secara beransur-ansur selama 5 tahun sebanyak 10% setahun dan ansuran terakhir pada kadar 60%.

SARJANA

Pelan Sarjana dengan gabungan tabungan dan perlindungan adalah satu usaha untuk mewujudkan dana khas sebagai perancancangan kewangan pendidikan anak

Manfaat Perlindungan -Sekiranya berlaku kematian atau keilatan kekal menyeluruh ke atas pembayar, kesemua sumbangan asas termasuk Rider atas diri anak melainkan tabungan tambahan akan dilunaskan sehingga tarikh matang, anak meninggal dunia atau keilatan kekal menyeluruh, yang mana terdahulu.

-Sekiranya berlaku kematian ke atas anak, kontrak ini akan membayar Manfaat Perlindungan berserta Akaun Peserta dan keuntungannya yang terkumpul.

-Sekiranya berlaku keilatan ke atas anak, kontrak ini akan membayar manfaat keilatan seperti di dalam jadual yang ditetapkan.


Manfaat Sampingan

Pendahuluan Dana Pendidikan - Pengeluaran wang daripada Akaun Peserta (AP) dibolehkan 3 tahun sebelum tarikh matang.

Manfaat Matang

Apabila kontrak ini matang, peserta akan menerima keseluruhan akaun jumlah terkumpul dalam AP termasuk keuntungan dari AP dengan lebihan Akaun Khas Peserta.

SAKINAH

Sakinah 1
Memberi elemen perlindungan dan simpanan. Peserta atau Pasangan akan menerima bukan sahaja manfaat perlindungan bagi Kematian dan Hilang Upaya Kekal secara sekaligus, tetapi juga nilai terkumpul Akaun Peserta.

Sakinah 2
Memberikan elemen perlindungan bagi Kematian dan Hilang Upaya Kekal kepada peserta atau pasangan yang dilindungi. Amaun manfaat 100% akan diberikan kepada pasangan jika berlaku kematian atau hilang upaya kekal yang pertama.

AFIAH

Afiah menawarkan pilihan kepada wanita untuk mendapatkan perlindungan daripada empat penyakit kritikal khusus dan juga bantuan perlindungan kepada mereka yang tersayang (anak-anak).

Manfaat Utama

Manfaat utamanya memberi perlindungan terhadap 4 penyakit kritikal khusus yang menyerang wanita:

Lupus Eritematosus Sistematik (SLE)
Penyakit inflamatori dermatitis dengan ruam merah bersisik pada hidung dan pipi, dan kerosakan yang progresif pada ginjal, dan dirawat dengan kortokosferoid

Artritis Reumatoid
Penyakit sendi kronik dan bercirikan perubahan keradangan di membrane sinovia, struktur artikular dan atrofi tulang, boleh menyebabkan kecacatan di peringkat akhir penyakit.

Barah Payudara
Barah Pangkal Rahim


EHSAN

Ehsan memberi perlindungan yang tinggi dengan kadar sumbangan yang rendah. Tiada unsur simpanan atau nilai tunai kerana sumbangan didermakan ke dalam Akaun Khas Peserta untuk memaksimumkan perlindungan.
Manfaat:
Manfaat kematian dan hilang upaya kekal menyeluruh di sepanjang tempoh penyertaan sehingga tamat tempoh takaful.


WARISAN

Warisan merupakan skim takaful yang memberikan faedah simpanan dan perlindungan yang membolehkan anda merancang kewangan demi kesejahteraan anda dan generasi akan datang.

Manfaat:
Membolehkan perlindungan diteruskan sehingga umur 88 tahun walaupun sumbangan telah tamat.Itu lah dia kelebihan produk takaful nasional.Di akhir tempoh kontrak jumlah Akaun Peserta akan dipulangkan bersama perkongsian keuntungan daripada akaun peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

Penyertaan kanak-kanak berumur dari 6 bulan dibolehkan dengan perlindungan hingga ke tahap RM200,000.

Sekiranya berlaku hilang upaya kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 3 pembayaran. 20% daripada jumlah perlindungan dan Akaun Peserta Terkumpul serta keuntungan daripada Akaun Peserta apabila sahnya hilang upaya, 40% pada akhir tahun pertama dan kedua dari tarikh hilang upaya

Sekiranya ingin mengetahui dengan lebih detail boleh hubungi saya melalui:
mchelaid@hotmail.com
0194587365
msn : mchelaid@hotmail.com
atau PM saya.

ibm632
27-11-2007, 01:40 PM
Etiqa dah masuk bagi laluan ....

fildoo
27-11-2007, 01:57 PM
oic..mesti full timer ni sampai takde masa free nih..:-?

smlm aku dah jumpa dh brodean ni...
sopan orgnye...:D :D :D

alhan
27-11-2007, 01:57 PM
MESRA

MESRA merupakan pelan yang menawarkan perlindungan dan elemen simpanan. Dari tahun keempat perlindungan, nisbah pengendalian sumbangan adalah lebih kepada simpanan iaitu setinggi 75%.

Manfaat:
Manfaat Mesra dibayar jika berlaku kematian atau hilang upaya kekal menyeluruh dan bagi hilang upaya kekal menyeluruh manfaat akan dibayar secara beransur-ansur selama 5 tahun sebanyak 10% setahun dan ansuran terakhir pada kadar 60%.

SARJANA

Pelan Sarjana dengan gabungan tabungan dan perlindungan adalah satu usaha untuk mewujudkan dana khas sebagai perancancangan kewangan pendidikan anak

Manfaat Perlindungan -Sekiranya berlaku kematian atau keilatan kekal menyeluruh ke atas pembayar, kesemua sumbangan asas termasuk Rider atas diri anak melainkan tabungan tambahan akan dilunaskan sehingga tarikh matang, anak meninggal dunia atau keilatan kekal menyeluruh, yang mana terdahulu.

-Sekiranya berlaku kematian ke atas anak, kontrak ini akan membayar Manfaat Perlindungan berserta Akaun Peserta dan keuntungannya yang terkumpul.

-Sekiranya berlaku keilatan ke atas anak, kontrak ini akan membayar manfaat keilatan seperti di dalam jadual yang ditetapkan.


Manfaat Sampingan

Pendahuluan Dana Pendidikan - Pengeluaran wang daripada Akaun Peserta (AP) dibolehkan 3 tahun sebelum tarikh matang.

Manfaat Matang

Apabila kontrak ini matang, peserta akan menerima keseluruhan akaun jumlah terkumpul dalam AP termasuk keuntungan dari AP dengan lebihan Akaun Khas Peserta.

SAKINAH

Sakinah 1
Memberi elemen perlindungan dan simpanan. Peserta atau Pasangan akan menerima bukan sahaja manfaat perlindungan bagi Kematian dan Hilang Upaya Kekal secara sekaligus, tetapi juga nilai terkumpul Akaun Peserta.

Sakinah 2
Memberikan elemen perlindungan bagi Kematian dan Hilang Upaya Kekal kepada peserta atau pasangan yang dilindungi. Amaun manfaat 100% akan diberikan kepada pasangan jika berlaku kematian atau hilang upaya kekal yang pertama.

AFIAH

Afiah menawarkan pilihan kepada wanita untuk mendapatkan perlindungan daripada empat penyakit kritikal khusus dan juga bantuan perlindungan kepada mereka yang tersayang (anak-anak).

Manfaat Utama

Manfaat utamanya memberi perlindungan terhadap 4 penyakit kritikal khusus yang menyerang wanita:

Lupus Eritematosus Sistematik (SLE)
Penyakit inflamatori dermatitis dengan ruam merah bersisik pada hidung dan pipi, dan kerosakan yang progresif pada ginjal, dan dirawat dengan kortokosferoid

Artritis Reumatoid
Penyakit sendi kronik dan bercirikan perubahan keradangan di membrane sinovia, struktur artikular dan atrofi tulang, boleh menyebabkan kecacatan di peringkat akhir penyakit.

Barah Payudara
Barah Pangkal Rahim


EHSAN

Ehsan memberi perlindungan yang tinggi dengan kadar sumbangan yang rendah. Tiada unsur simpanan atau nilai tunai kerana sumbangan didermakan ke dalam Akaun Khas Peserta untuk memaksimumkan perlindungan.
Manfaat:
Manfaat kematian dan hilang upaya kekal menyeluruh di sepanjang tempoh penyertaan sehingga tamat tempoh takaful.


WARISAN

Warisan merupakan skim takaful yang memberikan faedah simpanan dan perlindungan yang membolehkan anda merancang kewangan demi kesejahteraan anda dan generasi akan datang.

Manfaat:
Membolehkan perlindungan diteruskan sehingga umur 88 tahun walaupun sumbangan telah tamat.Itu lah dia kelebihan produk takaful nasional.Di akhir tempoh kontrak jumlah Akaun Peserta akan dipulangkan bersama perkongsian keuntungan daripada akaun peserta dan lebihan Akaun Khas Peserta.

Penyertaan kanak-kanak berumur dari 6 bulan dibolehkan dengan perlindungan hingga ke tahap RM200,000.

Sekiranya berlaku hilang upaya kekal dan menyeluruh, jumlah perlindungan akan dibayar dalam 3 pembayaran. 20% daripada jumlah perlindungan dan Akaun Peserta Terkumpul serta keuntungan daripada Akaun Peserta apabila sahnya hilang upaya, 40% pada akhir tahun pertama dan kedua dari tarikh hilang upaya

Sekiranya ingin mengetahui dengan lebih detail boleh hubungi saya melalui:
mchelaid@hotmail.com
0194587365
msn : mchelaid@hotmail.com
atau PM saya.

ok macih...:)

alhan
27-11-2007, 01:58 PM
nanti klu ada apa2 persoalan akak tye lagi...

fildoo
27-11-2007, 02:22 PM
nanti klu ada apa2 persoalan akak tye lagi...
kwn2 yg berada kat JB,nk tau ttg produk2 eTiQa...sy bole bagi penerangan...:)

alhan
27-11-2007, 03:46 PM
kwn2 yg berada kat JB,nk tau ttg produk2 eTiQa...sy bole bagi penerangan...:)

en fildoo wakil etiqa ke?:)

fildoo
27-11-2007, 08:23 PM
en fildoo wakil etiqa ke?:)

ye kak..
sy wakil etiqa takaful..
baru join 1bulan..

harap maaf kalo ade salah ye..

inuyasha
27-11-2007, 08:24 PM
assalamualaikum semua...
baju etiqa takaful designnya sperti diatas..
men n ladies..rm87 sehelai (dgn nama 8 askara)kerana kainnya berkualiti n kilang yg same membuat baju jomheboh tv3..
kalau ada yg berminat blh buat tempahan n bayaran skali..

IZA
email sy
shu_emura606@yahoo.com
my h/p=0174977627

duskcircle
27-11-2007, 08:25 PM
wah..., semakin ramai agen Etiqa Takaful join CG nih..., makin meriah..., bagus..., perkembangan yg baik...,

fildoo
27-11-2007, 08:43 PM
wah..., semakin ramai agen Etiqa Takaful join CG nih..., makin meriah..., bagus..., perkembangan yg baik...,

salamz bro..
harap beri tunjuk ajar...

duskcircle
27-11-2007, 08:50 PM
salamz bro..
harap beri tunjuk ajar...

takde la terrer..., tgh low motivation wat sale..., nape tah.., sdg mencari sebabnya..., mudah2an dapat bantuan dr Allah...,

inuyasha
27-11-2007, 08:50 PM
assalamualaikum semua...
baju etiqa takaful designnya sperti diatas..
men n ladies..rm87 sehelai (dgn nama 8 askara)kerana kainnya berkualiti n kilang yg same membuat baju jomheboh tv3..
kalau ada yg berminat blh buat tempahan n bayaran skali..


IZA
email sy
shu_emura606@yahoo.com
my h/p=0174977627

duskcircle
27-11-2007, 08:57 PM
skrg nih ari2 ada iklan etiqa group of company kuar tv lah ye..., senang nak promote...,

mchelaid
28-11-2007, 02:20 PM
Pelan pendidikan takaful ini berkonsep 2 dalam 1 : skim perlindungan dan menjamin simpanan pendidikan untuk anak.


Sumbangan = RM140:
Sumbangan Bulanan = RM140 sebulan X 20 tahun
Manfaat untuk anak:
- khairat kematian / hilang upaya kekal = RM 91, 586.00
- Jumlah simpanan selepas 20 tahun = RM 46, 462.00
- boleh dikeluarkan awal 3 thn sebelum tarikh matang = RM33,000.00


Sumbangan = RM100
Sumbangan Bulanan = RM100 sebulan X 20 tahun
Manfaat untuk anak:
- khairat kematian / hilang upaya kekal = RM 91, 079.00
- Jumlah simpanan selepas 20 tahun = RM 27, 885
- boleh dikeluarkan awal 3 thn sebelum tarikh matang = RM 20,000.00
Selain tu, sumbangan adalah fleksible jika peserta inginkan manfaat hospital (bukan kos rawatan) untuk anak.

Manfaat-manfat yg lain:
- manfaat anugerah intelek untuk keputusan cemerlang dalam peperiksaan: ini boleh digunakan sebagai motivasi anak2.
- UPSR 5A = RM 500
- PMR 8A = RM 750
- SPM 8A = RM 1000

- manfaat pembayar: Jika pembayar (ayah/ibu) meninggal dunia atau hilang upaya kekal, pihak takaful akan meneruskan sumbangan hingga tempoh matang. So, simpanan pendidikan utk anak tetap terjamin. Penjaga tak perlu membayar sumbangan.

So, dengan pelan takaful pendidikan ni, simpanan pendidikan untuk anak dah terjamin selain ada perlindungan untuk anak.

- selain itu faedah lain menabung di takaful ni, sudah dipotong zakat dan di selenggara oleh majlis pengawasan Syariah

kalo ada soalan or nak tanya something boleh hantaq mail atau telefon atau hantaq sms. Boleh kita set appointment.
selain tu ada jugak pelan simpanan untuk individual.

* pelan di atas adalah untuk umur kanak-kanak 2 tahun. manfaat akan berubah jika umur meningkat tetapi jumlah simpanan untuk 20 tahun adalah sama.

contact ja :
mchelaid@hotmail.com
0194587365

fildoo
29-11-2007, 11:15 AM
inuyasha...
bole x bagi gambaran yg besar skit?
xnampak aa design baju tu...
:D

inuyasha
29-11-2007, 12:47 PM
kat sini xblh attachlaa..
camner erk nak attach huhuhu...

mchelaid
29-11-2007, 04:48 PM
Salam,
Berikut adalah contoh manfaat bagi pelan MESRA bagi tempoh 25 tahun
Umur = 28 Tahun, Jantina = LELAKI
Sumbangan Bulanan = RM150 sebulan

Bawah ni penerangan pelan:
- khairat kematian / hilang upaya kekal = RM 91, 182.00
- Jumlah simpanan selepas 25 tahun = RM 54,004 (berdasarkan kadar mudharabah 5.5% setahun. Kadar ni boleh berubah setiap tahun.)
- idemniti (kerugian) akibat kemalangan = RM 15, 000.00 depend kepada kecederaan
- manfaat penyakit kritikal = RM 15, 000.00 cover 36 penyakit kritikal seperti jantung, parkinson, alzheimer, buah pinggan, melecur akibat kebakaran, dll.
diberikan setelah ada pengesahan doktor.
- manfaat hospital = RM100.00 kalo masuk hospital boleh claim sehari = RM100. kalo masuk 3 hari dapat RM300

- Jika mahu surrender, semua kaun simpanan akan dipulangkan kepada peserta.

Selain pada tu, akaun simpanan boleh dikeluarkan selepas 3 tahun. Pengeluaran dibenarkan 80% dari jumlah simpanan pada setiap tahun.
Tetapi dinasihatkan supaya terus menyimpan supaya simpanan dihari persaraan makin tinggi.

Jika mahukan penerangan lanjut sila hubungi:

mchelaid@hotmail.com

alhan
30-11-2007, 11:29 AM
ye kak..
sy wakil etiqa takaful..
baru join 1bulan..

harap maaf kalo ade salah ye..

moga dapat byk manfaat dalam CG ni...:)

alhan
30-11-2007, 04:04 PM
Utk afiah lak mcm mana manfaatnya?

akudotcom
30-11-2007, 06:24 PM
Pelan pendidikan takaful ini berkonsep 2 dalam 1 : skim perlindungan dan menjamin simpanan pendidikan untuk anak.


Sumbangan = RM140:
Sumbangan Bulanan = RM140 sebulan X 20 tahun
Manfaat untuk anak:
- khairat kematian / hilang upaya kekal = RM 91, 586.00
- Jumlah simpanan selepas 20 tahun = RM 46, 462.00
- boleh dikeluarkan awal 3 thn sebelum tarikh matang = RM33,000.00


Sumbangan = RM100
Sumbangan Bulanan = RM100 sebulan X 20 tahun
Manfaat untuk anak:
- khairat kematian / hilang upaya kekal = RM 91, 079.00
- Jumlah simpanan selepas 20 tahun = RM 27, 885
- boleh dikeluarkan awal 3 thn sebelum tarikh matang = RM 20,000.00
Selain tu, sumbangan adalah fleksible jika peserta inginkan manfaat hospital (bukan kos rawatan) untuk anak.

Manfaat-manfat yg lain:
- manfaat anugerah intelek untuk keputusan cemerlang dalam peperiksaan: ini boleh digunakan sebagai motivasi anak2.
- UPSR 5A = RM 500
- PMR 8A = RM 750
- SPM 8A = RM 1000

- manfaat pembayar: Jika pembayar (ayah/ibu) meninggal dunia atau hilang upaya kekal, pihak takaful akan meneruskan sumbangan hingga tempoh matang. So, simpanan pendidikan utk anak tetap terjamin. Penjaga tak perlu membayar sumbangan.

So, dengan pelan takaful pendidikan ni, simpanan pendidikan untuk anak dah terjamin selain ada perlindungan untuk anak.

- selain itu faedah lain menabung di takaful ni, sudah dipotong zakat dan di selenggara oleh majlis pengawasan Syariah

kalo ada soalan or nak tanya something boleh hantaq mail atau telefon atau hantaq sms. Boleh kita set appointment.
selain tu ada jugak pelan simpanan untuk individual.

* pelan di atas adalah untuk umur kanak-kanak 2 tahun. manfaat akan berubah jika umur meningkat tetapi jumlah simpanan untuk 20 tahun adalah sama.

contact ja :
mchelaid@hotmail.com
0194587365

saya ada pm awak

fildoo
30-11-2007, 07:11 PM
sudahkah anda bersedia dgn jaminan wang utk keluarga anda?

fildoo
30-11-2007, 07:18 PM
Salam smua..
Saya disini nk bg info ttg produk kewangan etiqa takaful yg bole menjadikan aset kepada anda dan juga keluarga anda..

Produk ni khas utk anda yg sememangnya inginkan persaraan yg effective dan enjoy the retirement dimana anda mempunyai simpanan RM1juta ketika bersara dan ingin wasiatkan harta RM1juta dalam masa yg singkat jika musibah melanda ( hilang upaya kekal ) atau tidak panjang usia ( peserta mati sebelum sempat mengumpul wang sebanyak rm1juta utk keluarga)..

Jika anda berumur 25tahun,dengan sumbangan RM2500 sbulan..anda akan mendapat polisi dgn jumlah RM1juta..dan nilai polisi ini akan bertambah stiap tahun..

Kalo dihitung, RM2500 X 12bulan X 33.4 tahun = RM 1’ 002 ‘000.00
Dalam tempoh 33.4 tahun tu,musibah dan kematian boleh berlaku bila masa, di mana shj…

Sudahkah anda sediakan JAMINAN KEWANGAN KELUARGA ANDA?

MANFAAT KEMATIAN:
RM700’000.00 ( MANFAAT ASAS ) + RM300’000.00 ( MANFAAT BERTEMPOH) = RM1.0JUTA

MANFAAT KEMATIAN KEMALANGAN:
RM700’000.00 ( MANFAAT ASAS ) + RM300’000.00 ( MANFAAT BERTEMPOH) + RM 100’000.00 ( MANFAAT KEMALANGAN ) = RM 1.1 JUTA

KEMALANGAN:
RM100’000.00

PENYAKIT KRITIKAL:
RM100’000.00


jika anda tidak mempunyai sebarang harta untuk diwasiatkan kepada keluarga anda,saya akan memberi khidmat nasihat percuma bagaimana anda boleh menyediakan harta untuk keluarga anda..

kebanyakkan dari kite tidak merancang utk gagal tetapi kebanyakkannya gagal dlm kehidupan disebabkan gagal untuk merancang kewangan diri dan keluarga mereka..

anda bole dload illustrasi ini untuk gambaran sebenar..
sila hubungi saya jika ada sebarang pertanyaan...

:)cgrock :)cgrock

:)paid :)paid

ops..salah upload...
maaf atas segala masalah...:"> :"> :">

fildoo
30-11-2007, 07:20 PM
mari kite bersatu membangunkan produk etiqa takaful

aidiryatim
01-12-2007, 01:36 PM
ops..salah upload...
maaf atas segala masalah...:"> :"> :">

sure keluarga dato K n dato siti amik insuran nih.. mati jer da jutawan.. min RM700K .. max 8 juta:o .. makan x abis nih.. abg fildoo ade masuk plan nih ker? abg fildoo masuk plan yg mana?:">

fildoo
01-12-2007, 02:44 PM
sure keluarga dato K n dato siti amik insuran nih.. mati jer da jutawan.. min RM700K .. max 8 juta:o .. makan x abis nih.. abg fildoo ade masuk plan nih ker? abg fildoo masuk plan yg mana?:">

pelan yg aku join...manfaat asas je rm150'000...hehheehe..:D
manfaat makin lama makin naik wooo setiap tahun...
good for retirement plan dan dana kematian utk sara anak bini...

kalo umur panjang,peserta untung..
kalo umur pendek,keluarga peserta untung...
rancang kewangan anda dengan bijak...:)

aidir,ko berminat ke?

p/s: aidir,bila nk makan satay lg?:">

:)paid :)paid :)paid
:)cgrock :)cgrock :)cgrock

Etiqa Takaful
02-12-2007, 12:07 AM
pelan yg aku join...manfaat asas je rm150'000...hehheehe..:D
manfaat makin lama makin naik wooo setiap tahun...
good for retirement plan dan dana kematian utk sara anak bini...

Salam,
Manfaat bertambah setiap tahun disebabkan pernambahan didalam akaun peserta (AP).

Sila hubungi/SMS/e-mail untuk sebarang pertanyaan mengenai product ataupun untuk pendaftaran dan tuntutan.

"Menginsankan Takaful"

regards,
Nazmy
Pegawai Perunding Takaful
Etiqa Takaful Bhd.
nazmy.tnagent@yahoo.com
nazmy.etiqa@yahoo.com
019-5762584

fildoo
02-12-2007, 12:29 AM
Salam,
Manfaat bertambah setiap tahun disebabkan pernambahan didalam akaun peserta (AP).



yes..maka duit anda tidak akan berkurang..maka akan bertambah..:D

Etiqa Takaful
02-12-2007, 09:50 PM
Assalamualaikum Perunding Etiqa Takaful semua. Nak tanya sikit, ada dah ke yang dah qualify nak ke Phuket tahun depan? Tarikh tutup adalah 14/1/2008.

Caranya ialah.

Agent baru: FYCC RM10,000
Agent Lama: FYCC RM12,000.

untuk dapatkan FYCC dengan cepat, galakkan prospek/customer membuat permotongan melalui kad kredit. Permotongan akan dibuat setahun terus, tetapi prospek/customer akan menerima statement Credit card secara bayaran bulanan.

sekian, terima kasih.

Etiqa Takaful
02-12-2007, 11:36 PM
Assalamualaikum.....

Sapa kat sini yang dah ada Ilutrasi etiqa??

fildoo
02-12-2007, 11:48 PM
Assalamualaikum Perunding Etiqa Takaful semua. Nak tanya sikit, ada dah ke yang dah qualify nak ke Phuket tahun depan? Tarikh tutup adalah 14/1/2008.

Caranya ialah.

Agent baru: FYCC RM10,000
Agent Lama: FYCC RM12,000.

untuk dapatkan FYCC dengan cepat, galakkan prospek/customer membuat permotongan melalui kad kredit. Permotongan akan dibuat setahun terus, tetapi prospek/customer akan menerima statement Credit card secara bayaran bulanan.

sekian, terima kasih.

aku dh dpt dh info ni..tapi stau aku sampai 31/12/2007...
from my AM..

Etiqa Takaful
02-12-2007, 11:55 PM
Assalamualaikum.....

Aku just edit template ilutrasi become etiqa Takaful. mana-mana perunding yang nak, e-mail aku (hanya untuk perunding etiqa Takaful).

nazmy.tnagent@yahoo.com

Bizzport786
03-12-2007, 12:35 AM
Salam. Ada tak agency dari Shah Alam atau KL yg boleh explain macam mana nak jadi "part time" EJEN ETIQA. Nampak macam terlalu menarik untuk diterokai...:-? :D

duskcircle
03-12-2007, 07:19 AM
Salam. Ada tak agency dari Shah Alam atau KL yg boleh explain macam mana nak jadi "part time" EJEN ETIQA. Nampak macam terlalu menarik untuk diterokai...:-? :D

AGENSI-AGENSI TERAKTIF dalam ET nih dikawasan Bangi selangor..., kalau nak tau lebih lanjut.., emel no phone anda. Nanti saya SMS no hp saya punya GAM(group agency manager)dia dok di kajang.

EMel ye...,!!

mchelaid
03-12-2007, 09:17 AM
Utk afiah lak mcm mana manfaatnya?


PELAN AFIAH (UTK WANITA)

MANFAAT PENYAKIT KRITIKAL WANITA (SLE,RA,Breast, Cervic Cancer): RM 100000
MANFAAT PENDAPATAN KELUARGA : RM 100 000
MANFAAT HARIAN HOSPITAL : RM 50
MANFAAT PEMERIKSAAN TAHUNAN SLR: RM 300

JUMLAH SUMBANGAN: RM 129.93

inuyasha
03-12-2007, 10:55 AM
email laa sy kalau nak jd agen kat area kl or shah alam--shu_emura606@yahoo.com ;)

alhan
04-12-2007, 08:15 AM
PELAN AFIAH (UTK WANITA)

MANFAAT PENYAKIT KRITIKAL WANITA (SLE,RA,Breast, Cervic Cancer): RM 100000
MANFAAT PENDAPATAN KELUARGA : RM 100 000
MANFAAT HARIAN HOSPITAL : RM 50
MANFAAT PEMERIKSAAN TAHUNAN SLR: RM 300

JUMLAH SUMBANGAN: RM 129.93

cover sampai umur bape?
maksimum caruman bape?
ada waiver tak?

tq 4 ur info.:)

alhan
04-12-2007, 08:16 AM
mcm mn kita nak tau ejen etiqa tu buat takaful atatu insurans?

Etiqa Takaful
04-12-2007, 03:59 PM
mcm mn kita nak tau ejen etiqa tu buat takaful atatu insurans?

Assalamualaikum....

Di borang permohonan polisi ada tercatit Etiqa Takaful atau Etiqa Insurans.

inuyasha
05-12-2007, 01:42 PM
saper ada ilustrasi etiqa takaful version baru??kata dah kua...

ibm632
05-12-2007, 11:01 PM
Confirm dari Bank Negara yg Etiqa cover 31% takaful new business in term of Pure Famili Takaful tak termasuk single premium tu.

Tahniah

akudotcom
05-12-2007, 11:10 PM
Confirm dari Bank Negara yg Etiqa cover 31% takaful new business in term of Pure Famili Takaful tak termasuk single premium tu.

Tahniah

ni mana sumber informer ko? ranking etiqa no 2 ke? itu takaful atau + non-takaful>? t.i no brapa? sATU ke

ibm632
05-12-2007, 11:15 PM
ni mana sumber informer ko? ranking etiqa no 2 ke? itu takaful atau + non-takaful>? t.i no brapa? sATU ke

Kalau dah combine PruBSN (41%) dan Etiqa (31%) jumlah nyer 72% ... maka 28 % lagi adalah combination production TI, TM, Hongleong Takaful dan CIMB Takaful. Sumber dari BNM.

kuhik
05-12-2007, 11:22 PM
*kuhik senyum jer :)

duskcircle
06-12-2007, 06:51 AM
Confirm dari Bank Negara yg Etiqa cover 31% takaful new business in term of Pure Famili Takaful tak termasuk single premium tu.

Tahniah

tq pd en brahim sebab bersusah payah memberi maklumat utk tatapan pembaca CG...,

ibm632
06-12-2007, 08:00 AM
Tapi base on single premium ... Etiqa No. 1...


tq pd en brahim sebab bersusah payah memberi maklumat utk tatapan pembaca CG...,

duskcircle
06-12-2007, 02:36 PM
Tapi base on single premium ... Etiqa No. 1...

yela..bekerja dgn ikhlas mudah dpt rezeki..., teruskan usaha yg penuh keikhlasan

annaqshy
07-12-2007, 03:41 PM
Kalau dah combine PruBSN (41%) dan Etiqa (31%) jumlah nyer 72% ... maka 28 % lagi adalah combination production TI, TM, Hongleong Takaful dan CIMB Takaful. Sumber dari BNM.

Walaupun terdetik hati saya, bahawa kenyataan itu ada benarnya, tetapi sebagai seorang yang profesional, biarlah berita itu disertakan sumber rujukan yang nyata, bukan sekadar halimunan.

Sekiranya akhbar, nyatakan berita mana, tarikhnya bila, dan nak profesional lagi, scan dan tempek kat sini.

Kalau laman web, mana alamatnya, biarlah sama-sama melihat.

Kalau tidak, behan berita itu sekadar gimik politik yang hanya menjadi gelak ketawa. Walaupun, kenyataan itu adalah benar, bahkan benar-benar belaka.

Orang yang mendakwa, mestilah disertakan bukti yang kukuh bagi membenarkan dakwaan.

Sekian, harap maklum.

kuhik
07-12-2007, 10:56 PM
*kuhik dah lama dah mintak benda tu...

*kuhik gelak sket...

ibm632
08-12-2007, 10:23 AM
orang ckp betul, betul la... tunggu bank negara punya report thn depan laa... - ni jawapan utk anaqshy

p/s: Kuhik memang macam tu ... dah banyak fakta kita bagi sebelum ttg maklumat dari bank negara ... pesanan pada kuhik .
.pergi tanya boss takaful samaada yg saya bagi tu betul atau salah.

annaqshy
08-12-2007, 10:50 AM
orang ckp betul, betul la... tunggu bank negara punya report thn depan laa... - ni jawapan utk anaqshy

Ya, saya faham encik ibm... Saya katakan dari awal 'message' saya; walau terdetik hati saya ada kebenarannya, tapi perlukan bukti yang nyata.

Tak pe, kita sama-sama tunggu laporan BNM. Saya pun masih mencari-cari laporan takaful tahun-tahun yang lepas, tapi tak jumpa.

Mungkin ada yang boleh membantu?

ibm632
08-12-2007, 12:41 PM
Exact figure pun saya ada sebenar nyer... tapi benda tu pun dlm bentuk teks file.... Tapi kalau compbine dgn single premium etiqa adalah yg paling tinggi sale nyer.

fildoo
08-12-2007, 06:47 PM
xabis2 lagi pasal ni..:))
stop aa...
wat je keje tu..memprospek...lg best..:D :D
hehehe...

p/s: smua company best...

izery
08-12-2007, 07:00 PM
xabis2 lagi pasal ni..:))
stop aa...
wat je keje tu..memprospek...lg best..:D :D
hehehe...

p/s: smua company best...

memprospek je keje ko.. sampai lupa jalan mai umah aku.. huh!

fildoo
08-12-2007, 07:06 PM
memprospek je keje ko.. sampai lupa jalan mai umah aku.. huh!

wakakaka...
aku skrg busy aa,asyik appointment...
nk ke umah ko pon xde masa...
tgk aa mlm ni kalo sempat,aku singgah2...nk jugak test WAJA EVO ko tu...:D
amacm agent TI yg aku recommend tu?

azizriadi
08-12-2007, 09:42 PM
Ya, saya faham encik ibm... Saya katakan dari awal 'message' saya; walau terdetik hati saya ada kebenarannya, tapi perlukan bukti yang nyata.

Tak pe, kita sama-sama tunggu laporan BNM. Saya pun masih mencari-cari laporan takaful tahun-tahun yang lepas, tapi tak jumpa.

Mungkin ada yang boleh membantu?

Saya ada sekali masa talk tu. Mmg betul apa yang En Brahim beritahu, sumber tu dari bank negara...kalau bank negara tipu, maka sumber tu pun tipu. Itu saja. Tak kisah pun kalau percaya atau tidak, sekurang2nya kita tau figure.

Kita think positive, walau pun ikut figure tu PruBSN ranking no 1, tapi last minute kalau ada company lain take over bukan kita boleh jangka. Tengok saja masa F1 yang baru lepas beberapa bulan lepas, Hamilton and Alonso dah leading, sekali Kimi pulak yang menang, sebab last minutes buat mistake.....and tak de rezeki. So, mcm mana Hamilton leading sepanjang musim, sekali kena pancung "hujung tanjung" dgn orang lain.

Kerja kuatttt....

duskcircle
11-12-2007, 07:09 AM
Saya ada sekali masa talk tu. Mmg betul apa yang En Brahim beritahu, sumber tu dari bank negara...kalau bank negara tipu, maka sumber tu pun tipu. Itu saja. Tak kisah pun kalau percaya atau tidak, sekurang2nya kita tau figure.

Kita think positive, walau pun ikut figure tu PruBSN ranking no 1, tapi last minute kalau ada company lain take over bukan kita boleh jangka. Tengok saja masa F1 yang baru lepas beberapa bulan lepas, Hamilton and Alonso dah leading, sekali Kimi pulak yang menang, sebab last minutes buat mistake.....and tak de rezeki. So, mcm mana Hamilton leading sepanjang musim, sekali kena pancung "hujung tanjung" dgn orang lain.

Kerja kuatttt....

publish kat CG no.1 ke no.2 ke tujuan nak bgtau company kita ni terbaik.., jadi senang org lain tahu utk cari company mana pilihan ramai...,

ETIQA TAKAFUL dah lama jadi no.1....,

fildoo
17-12-2007, 10:16 PM
salam sejahtera teman2 disana..

sudahkh anda menyediakan harta utk keluarga anda?

kepada yg belum...saya merayu pada anda smua sertailah MESRA etiqa sebelum keluarga anda pergi merayu pada org lain untuk meminta bantuan kewangan utk sara hidup mereka...

dlm hal ni,smua org mempunyai tanggungjawab masing2 utk menyara diri sendiri dan keluarga masing2,jgn mengharap bantuan org lain utk membantu keluarga anda jika anda sudah tiada...

ambillah satu polisi MESRA etiqa ini kerena dia umpama persediaan anda ketika anda ditimpa musibah atau kematian...takaful bukan seperti panadol yang anda boleh beli ketika anda demam...sudah terlambat jika anda sendiri telah ditimpa musibah...

MESRA etiqa memberi anda perlindungan yang tinggi sejajar dgn sumbangan anda..

marilah menabung dan berlindung bersama etiqa..

Etiqa Takaful
18-12-2007, 01:08 AM
Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Saudara/Saudari, tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Melalui persepakatan yang bijak, Takaful Nasional bersama-sama Maybank Takaful disatukan dan bergerak maju kehadapan sebagai eTiQa Takaful Berhad. Dengan menyediakan perlindungan yang komprehensif, eTiQa Takaful menawarkan skim simpanan berperlindungan yang meliputi Manfaat kecederaan, kematian dan kecacatan kekal akibat kemalangan, Manfaat Penyakit Kritikal, Manfaat Hospital, Manfaat Bertempoh, Manfaat Pembayar dan Manfaat Kematian disamping Simpanan untuk hari tua.

Salah satu diantara kekuatan produk eTiQa Takaful ialah Khairat Kematian (Manfaat Kematian). Sejak dari zaman Rasulullah SAW lagi dimana dana dikumpulkan untuk tujuan disumbangkan kepada keluarga yang ditimpa mushibah atau meninggal dunia. Sesungguhnya, perjuangan inilah yang masih lagi diteruskan oleh kami di eTiQa Takaful. Dengan kekuatan dana kami dan juga keuntungan perniagaan yang dijalankan, kami menawarkan manfaat kematian (Khairat Kematian) yang tinggi. Dengan khairat kematian yang tinggi, dapatlah keluarga yang ditinggalkan melunaskan hutang atau pun meneruskan kehidupan baru tanpa anda disisi mereka.

" Tinggalkan keluarga dalam kesenangan adalah lebih baik dari meninggalkan mereka dalam keadaan meminta-minta" (hadis riwayat Bukhari).

Menerusi eTiQa Takaful Berhad, kami menjanjikan kualiti dan kecekapan perkhidmatan, kemudahan membuat urusan tuntutan dan kemesraan rundingan peribadi. Sesungguhnya, amatlah malu kiranya, sebagai pengendali takaful terbesar di Malaysia dan ahli kumpulan Maybank, sekiranya apa yang dikata tidak dikotakan.

Sekali lagi kami menyeru kepada anda, marilah bersama-sama kami, menegakkan muamalah Islam, dengan menyediakan simpanan beperlindungan untuk diri anda dan keluarga. Jadikanlah ianya satu keperluan seperti mana perlunya anda kepada kenderaan untuk bergerak, rumah untuk berlindung dan keperluan harian yang lain untuk hidup. Begitu jugalah perlunya polisi untuk melindungi kewangan anda ketika anda ditimpa musibah. Sesungguhnya, satu tindakkan bijak anda pada hari ini, akan meyelamatkan anda dihari esok.....

nazmy.etiqa@yahoo.com
nazmy@agent.etiqa.com.my
Pegawai Perunding Takaful
eTiQa Takaful Berhad
019-5762584

"Kemudahan Insan, Asas Urusan Kami"

fildoo
20-12-2007, 07:14 PM
assalamualaikum...
kepada wakil etiqa takaful..

ade ape2 info ttg illustration yg tbaru bagi etiqa?

Takaful
30-12-2007, 04:22 PM
Dapatkan maklumat lanjut di www.takaful-etiqa.com

ibm632
31-12-2007, 12:24 AM
Dapatkan maklumat lanjut di www.takaful-etiqa.com

Fuhhh hebat...username Takaful ... website pun banyak maklumat ... cuma ada sedikit lagi boleh ditambah kat website tu ..kalau colorfull sikit ... jgn jadi mcm website aku dah lebih setengah tahun aku tak jenguk.

ashikinz
01-01-2008, 04:55 PM
We offer you as an agent with a promising entrepreneurship future.You can surely enjoy a luxurious life with 5 digits income within a year!!.This risk-free business investment is just being offered to you by EtiQa Takaful and cannot be found in other type of enterpreneurships. This is exacly the right place for you if you are seeking for a future of a millionaire !! "JUTAWAN"

This opportunity is offered to anyone whom seeking for job either full-time or part-time especially for unemployed SPM leavers and Graduates.

JUST A SINGLE CLICK TO BE A MILLIONAIRE!!!----->www.etiqa-takaful.webs.com (http://www.etiqa-takaful.webs.com)

brodean
02-01-2008, 12:37 AM
Dapatkan maklumat lanjut di www.takaful-etiqa.com

Izinkan saya beri pendapat komen membina pd website Etiqa tuh..

Elok rasanya kalau gambor makcik tua pegang kayu golf nie di tukar kepada makcik yg bertudung yg sedang pegang cangkul..

http://img135.imageshack.us/img135/5149/74608822rl4.jpg

Selari dgn gaya nama Etiqa Takaful nya..

Just my 2 cent worth

Etiqa Takaful
07-01-2008, 12:38 AM
Assalamualaikum......

kepada wakil etiqa takaful berhad, untuk mereka yang ingin membuat closing medical card, boleh lah mencadangkan medical card kelompok. cuma bayar secara tahunan dan setiap bulan lebih kurang < RM30 untuk plan 4 (TEES) yang mana bayaran wadnya ialah RM200 sehari.

jmcorp
09-01-2008, 06:42 PM
Bro, nak sikit bro ni staff etiqa ke? atau agent?

mchelaid
09-01-2008, 09:34 PM
SELAMAT TAHUN BARU SEMUA!!!

Apa azam tahun baru para agen semua?

Kepada sesapa yg belum ada polisi takaful tu bolehlah ambil polisi takaful.

Salam...

Etiqa Takaful
10-01-2008, 10:39 AM
Assalamualaikum dan salam Sejahtera.

eTiQa Takaful Bhd mengambil inisiatif membuka kaunter eTiQa Takaful Bhd di:

Agenda: Pendaftaran, pertanyaan, rundingan dan permohonan Tuntutan
Tempat: Masjid Umar Ibnu Al-Khattab, Bayan Baru, P. Pinang
Tarikh: 10/1/2008, Khamis (1 Muharam 1429)
Masa: 10 Pagi - 10 Malam

Dijemput orang ramai datang untuk mengemukakan pertanyaan, rundingan, pendaftaran dan tuntutan.

nazmy.etiqa@yahoo.com
019-5762584

mchelaid@hotmail.com
019-4587365

Etiqa Takaful
10-01-2008, 10:46 AM
Bro, nak sikit bro ni staff etiqa ke? atau agent?

Perunding. Nak tahu lebih lanjut pasal eTiQa Takaful, sila lah e-mail atau sms/phone saya.

nazmy.etiqa@yahoo.com
Pegawai Perunding Takaful
019-5762584

paksu1010
10-01-2008, 12:41 PM
Berita baik...sesiapa yang nak blajar forex free boleh membeli insurans dari paksu....:)

zinedine
10-01-2008, 05:11 PM
Berita baik...sesiapa yang nak blajar forex free boleh membeli insurans dari paksu....:)

Insurans konvensional ke atau takaful Islam paksu?

jmcorp
14-01-2008, 12:28 AM
Perunding. Nak tahu lebih lanjut pasal eTiQa Takaful, sila lah e-mail atau sms/phone saya.

nazmy.etiqa@yahoo.com
Pegawai Perunding Takaful
019-5762584

Dah lama jadi Ejen mesti komisen banyak....hehehehe

Belanja Teh Tarik kat tepi Sungai....

jmcorp
14-01-2008, 12:32 AM
SELAMAT TAHUN BARU SEMUA!!!

Apa azam tahun baru para agen semua?

Kepada sesapa yg belum ada polisi takaful tu bolehlah ambil polisi takaful.

Salam...

Jadi Ejen ETIQA jangan tak berETIKA pulak ye bro..kekekekeke

ijakstory
14-01-2008, 02:06 AM
assalmmualaikum.. nama saya ijak

saya tak bercadang lagi nak join etiqa insurans sebab terlalu
keliru dgn maksud polisi insuran takaful
(kira kategori newbies lah saya nih :D )..
sampai sekarang, saya pun tahu nak pilih insurans yg mana satu
sebab tak pernah join mana2 sebelum ini

nak ajak berbincang kat tempat kerja (kilang) pun tak dapat sebab rata2 member kerja tak berminat dgn takaful malah menarik diri dari menyimpan duit ke dalam takaful (entah, tak tahu mana silapnya.. diorang kata merugikan..) tapi, saya perlukan juga insurans utk jangka masa panjang demi diri dan keluarga..

soalan:
1)(dgn pendapatan tak seberapa rm800) sbg opt kilang macam saya nih, polisi insurans etiqa yg manakah sesuai utk saya?
2)adakah prosedur claim dari etiqa sangat ketat? boleh tunjukkan cara? saya tak nampak cara2 claim polisi dari thread nih (maaf, saya masih newbies)
3)apakah kegunaan medical card nih? apakah yg dimaksudkan berguna dalam keadaan kecemasan? adakah ia meliputi bahagian kemalangan industri?

itu sahaja pertanyaan newbies dari saya.. ijakstory :D

mchelaid
14-01-2008, 07:07 AM
assalmmualaikum.. nama saya ijak

saya tak bercadang lagi nak join etiqa insurans sebab terlalu
keliru dgn maksud polisi insuran takaful
(kira kategori newbies lah saya nih :D )..
sampai sekarang, saya pun tahu nak pilih insurans yg mana satu
sebab tak pernah join mana2 sebelum ini

nak ajak berbincang kat tempat kerja (kilang) pun tak dapat sebab rata2 member kerja tak berminat dgn takaful malah menarik diri dari menyimpan duit ke dalam takaful (entah, tak tahu mana silapnya.. diorang kata merugikan..) tapi, saya perlukan juga insurans utk jangka masa panjang demi diri dan keluarga..

soalan:
1)(dgn pendapatan tak seberapa rm800) sbg opt kilang macam saya nih, polisi insurans etiqa yg manakah sesuai utk saya?
2)adakah prosedur claim dari etiqa sangat ketat? boleh tunjukkan cara? saya tak nampak cara2 claim polisi dari thread nih (maaf, saya masih newbies)
3)apakah kegunaan medical card nih? apakah yg dimaksudkan berguna dalam keadaan kecemasan? adakah ia meliputi bahagian kemalangan industri?

itu sahaja pertanyaan newbies dari saya.. ijakstory :D

Salam,
korang sume baca tak Harian Metro Jumaat hari tu:
Maut lepas jumpa bakal tunang (http://www.hmetro.com.my/Current_News/myMetro/Saturday/Setempat/20080112074345/Article/index_html)
Mangsa merupakan salah seorang peserta ETIQA takaful dan baru menyertai selam 9 bulan.
Beliau juga merupakan anak sulung dan merupakan harapan keluarga beliau.
Mangsa berasal darilangkawi dan proses penghatran jenazah sahaja berjumlah RM 3000 ++.
Beliau merupakan peserta dari KKN AGENCY (salah satu AGENSI ETIQA BHD diPulau Pinang), dan pihak kami telah memberi wang pendahuluan utk proses tersebut dan tambahan RM 1000 utk proses pengurusan jenazah.
Ibunya terlalu sedih kerana kehilangan anak sulung dan merupakan harapan keluarga.
Tetapi beliau telah mengambillangkah bijak 9 bulan yg lalu dgn menyertaipelan takaful di ETIQA BHD dgn sumbangan RM100 sebulan.
Pampasan yg bakal diperoleh keluarganya (dalam hal ni waris merupakan ibunya) berjumlah RM128000. Walaupun jumlah ini tidak dapat menggantikan beliau, tetapi seurang-kurangnya beliau telah menyediakan dana yg besar bagi keluarga beliau.

Kepada yg belum mempunyai polisi, hubungi saya segera:

mchelaid@hotmail.com
Afzal-0194587365

ijakstory
15-01-2008, 12:03 AM
takziah saya ucapkan pada arwah yg meninggal..

berbalik bayaran arwah sebanyak rm100 tuh, plan yang mana dalam etiqa takaful? huhmm:-? interesting nih..

mchelaid
15-01-2008, 07:50 AM
takziah saya ucapkan pada arwah yg meninggal..

berbalik bayaran arwah sebanyak rm100 tuh, plan yang mana dalam etiqa takaful? huhmm:-? interesting nih..

IJAK,
Emailkan tarikh lahir, jenis pekerjaan, nama ke mchelaid@hotmail.com
Nanti saya akan buatkan proposal.

regards,
mchelaid

Etiqa Takaful
15-01-2008, 10:24 PM
Dah lama jadi Ejen mesti komisen banyak....hehehehe

Belanja Teh Tarik kat tepi Sungai....

no hal. lebih dari tu pun boleh.

nazmy.etiqa@yahoo.com

Etiqa Takaful
25-01-2008, 12:02 PM
Salah satu kekuatan product etiqa takaful ialah khairat kematian biasa dan kemalangan yang tinggi yang mana waris akan menerima jumlah ini atau peserta akan menerimanya sekiranya mengalami hilang upaya kekal.

aeonflux
27-01-2008, 12:07 PM
assalammualaikum..
saya nak tanya satu soalan pd ejen2 etiqa...
last year saya ada msuk premium insurans hayat mni bhd..( mni twin rasanya...tak ingat dah:D)pastu smp surat ckp ianya dah ditukar ke etiqa...mslhnya sekarang...saya pkai msuk jer tanpa mengetahui detail ttg etiqa ni...blh saper2 tlg terangkan?
ttg benefitnya lah...tq...

mchelaid
27-01-2008, 01:16 PM
assalammualaikum..
saya nak tanya satu soalan pd ejen2 etiqa...
last year saya ada msuk premium insurans hayat mni bhd..( mni twin rasanya...tak ingat dah:D)pastu smp surat ckp ianya dah ditukar ke etiqa...mslhnya sekarang...saya pkai msuk jer tanpa mengetahui detail ttg etiqa ni...blh saper2 tlg terangkan?
ttg benefitnya lah...tq...

Jika sebelum ni adalah MNI BHD maka sekarang ni adalah ETIQA INSURANCE BHD, bukan ETIQA TAKAFUL BHD.

aeonflux
27-01-2008, 04:21 PM
Jika sebelum ni adalah MNI BHD maka sekarang ni adalah ETIQA INSURANCE BHD, bukan ETIQA TAKAFUL BHD.

abih tu nak tnya kt saper ni...:((

brodean
27-01-2008, 04:47 PM
abih tu nak tnya kt saper ni...:((

meh aku tolong ko..

Try tel: 1-300-13-8888 - Eqtiqa customer service

Etiqa Takaful
28-01-2008, 02:36 AM
abih tu nak tnya kt saper ni...:((

Disebabkan kita tidak menjalankan perniagaan Insuran konvensional kerana tidak menepati kehendak syaraq, untuk benefitnya encik kena rujuk kepada agent yang encik masuk dahulu atau pun terus ke kaunter etiqa. Tetapi untuk benefit etiqa takaful, encik boleh la e-mailkan kepada saya apa yang encik nak tahu...dll....

nazmy.etiqa@yahoo.com

Etiqa Takaful
04-02-2008, 09:30 AM
Untuk mana-mana polisi eTiQa Takaful (MESRA, WARISAN, PRIMA, SARJANA, SAKINAH):

Bagi Sumbangan Tabungan >= RM100 Sebulan: Diary exclusive eTiQa
Bagi sumbangan tabungan >= RM150 Sebulan: Percuma Pen Drive 1GB
Bagi sumbangan tabungan >= RM200 Sebulan: Percuma Pen Drive 2GB

Sila hubungi/sms/e-mail:

nazmy.etiqa@yahoo.com
019-5762584

Zul.H
18-02-2008, 11:20 AM
takaful mutiara plus tu apa menda?

wns130505
19-02-2008, 01:51 PM
setiap orang perlu ada 4 Elemen Perlindungan Peribadi :-

ELEMEN 1
Perlindungan Kewangan - Kematian / Hilang Upaya Kekal

ELEMEN 2
Perlindungan Rawatan Perubatan - Rider Penyakit Kritikal / Medical Card

ELEMEN 3
Perlindungan Kemalangan - Perlindungan PA, or Manfaat Kehilangan Anggota Badan

ELEMEN 4
Manfaat Pelaburan / Jaminan Simpanan Berterusan - Waiver

**********
p/s : ni juga salah satu power closing saya :p

ni mana nye plan ni..aku nk..

romono
19-02-2008, 02:10 PM
Etiqa punya PA plan apa yang ada????kasik taruk sini plannya skali ngn carumannya.....
TQ

p/s:agent prubsn tgh servey PA plan.... :D

:)cgrock

BUMP!!:-?

azizriadi
19-02-2008, 02:58 PM
ni mana nye plan ni..aku nk..

Ada byk yg boleh offer mcm tu...

you pilih jeee

PruBSN
Etiqa Takaful
Takaful Ikhlas....

WAS39298
19-02-2008, 04:16 PM
saya adalah wakil etiqa takaful dia area bangi, puchong, serdang, putrajaya, ipoh, taiping. jika ada sesiapa yg berminat ingin mengetahui lanjut ttg perlindugan dan simpanan dengan polisi etiqa takaful, sila hubungi saya,

WARDINA
016-9154312
daniea_rose83@yahoo.com.

SAYA YAKIN ANDA TIDAK MENYESAL APABILA MENGETAHUI KEBAIKAN TAKAFUL...PERCAYALAH...:"> :"> :)

romono
19-02-2008, 04:18 PM
Etiqa punya PA plan apa yang ada????kasik taruk sini plannya skali ngn carumannya.....
TQ

p/s:agent prubsn tgh servey PA plan.... :D

:)cgrock



BUMP!!
:-?

kuhik
19-02-2008, 10:31 PM
ni mana nye plan ni..aku nk..

saya dah reply PM en.wns :)

azehar
20-02-2008, 03:52 PM
Etiqa leads the way in Humanizing Insurance & Takaful

Kuala Lumpur, 15 November 2007 – Mayban Fortis Holdings Berhad, the insurance and takaful arm of Maybank, is poised to reshape Malaysia’s assurance landscape, with the launch of its new brand, Etiqa. Etiqa will be the single master brand for all conventional and takaful businesses under Mayban Fortis. An ongoing corporate streamlining exercise will see the eventual grouping of five operating entities under two anchor subsidiaries for conventional and Takaful respectively: Malaysia National Insurance Berhad, now known as Etiqa Insurance Berhad, and Takaful Nasional Sdn Bhd, renamed as Etiqa Takaful Berhad. These two subsidiaries were acquired by Mayban Fortis in 2005. For the financial year 2007, Mayban Fortis recorded total gross premium/contribution and profit before tax of RM4.0 billion and RM313.5 million respectively. Present at the launch are Tan Sri Mohamed Basir bin Ahmad, Chairman, Maybank and Mayban Fortis; Datuk Amirsham A Aziz, President and Chief Executive Officer, Maybank; Tan Sri Dato’ Megat Zaharuddin Megat Nohd Nor, Chairman, Etiqa Insurance and Etiqa Takaful; and Dato’ Aminuddin Mohd Desa, Chief Executive Officer, Mayban Fortis Holdings Berhad. At the core of the Etiqa brand is the essence of humanizing insurance and takaful. In an industry where there is little product differentiation – where agreements and policies are typified by triplicate and the use of jargons that are difficult to understand in small print – Etiqa aims to make the process easier for people by being clear and transparent. “We are aware that rising living standards and better education have resulted in a new breed of consumers with more sophisticated financial requirements and demanding needs. Today, they are not satisfied with just having great products and delivery channels. Sure, these factors remain critical but they now need to be complemented by strong brand affinity and brand values as consumers seek a relationship beyond their basic needs. More than ever, we need to be totally consumer-driven to give them that differentiated experience that will set us apart,” said Tan Sri Mohamed Basir Ahmad. The brand essence of humanizing insurance is further supported by four brand attributes namely performance with conscience, crystal clear, hand-in-hand and rock solid. While performance will continue to be driven by innovation, belief in caring for people is equally vital to achieve corporate goals. With simplification and empowerment, Etiqa is able to offer value-added benefits such as RM1,000 advance for funeral expenses in times of bereavement, over-the-phone settlement for green lane claims, immediate general policy approval via Etiqa Oneline and claims processes that are faster than industry average. “These qualities encapsulates our behaviour, the way we work, the way we treat our customers, and most importantly, providing our customers a whole new positive experience when dealing with us. At the same time, we want to change our customers’ perception of insurance, and once again lead the wave of change,” said Dato’ Aminuddin Md Desa. Etiqa also endeavours to simplify the language used in all policies and ease the process so that customers do not have to sweat over fine print. Working hand-in-hand with the agency force, insurance and takaful branches, Maybank branches, the Internet, ATMs and other third-party banks, the streamlined operations provide full accessibility and total convenience to customers, unmatched by any other. Backed by Malaysia’s largest bank, Etiqa’s rock solid financial standing puts it in good stead to become the No.1 insurer by the financial year 2009. Mayban Fortis is already in pole position for the takaful businesses with a market share of 54 per cent in 2006. It is also ranked second and third in the life and general insurance businesses respectively. “Working in tandem, the corporate streamlining and rebranding exercise is our strategic initiative to enhance customer focus, product optimisation and channel excellence with the aim of maximising top-line growth and improving operational efficiency. However, in pursuing these goals, we will not lose sight of our promise to humanize insurance and takaful, and hence, caring for people is absolutely vital for our business sustainability,” added Dato’ Aminuddin Md Desa.

Etiqa Takaful
22-02-2008, 05:48 PM
ni mana nye plan ni..aku nk..

salam, apa tujuan sebenarnya letak kat thread ni? Kan ke dah ada thread khas untuk ni?

kuhik
22-02-2008, 08:16 PM
takpe, saya dah tolong reply untuk dia :)

bojed
25-02-2008, 11:31 AM
Salam.

Ada kawan saya ckp Etiqa ada joint venture dgn Public Mutual.

Betul ke?

Nam
25-02-2008, 11:43 AM
Hello etiqa. ape dah jadi ??????????

3 VP dah resign

Adam Manaf dan Johan Ismail dah tak tahan ke???

jom_pru
25-02-2008, 11:47 AM
Etiqa ni kira BERUNTUNG kerana meraka ada product yang ORANG MELAYU SUKA (DUIT,DUIT,DUIT)..........PRODUK YG BOLEH KELUAR DUIT SETIAP 3 TAHUN TU LAH

bANDING DENGAN PRU DAN TI, KAMI HANYA ADA PRODUK LIFER AND DEATH

1)ETIQA BOLEH KELENTONG RAKYAT DENGAN MENGATAKAN DUIT SETIAP 3 TAHUN MASUK ASB ATAU TABUNG HAJI....ITU YG CLIENT SUKA TU

2) PRODUKNYA PULAK MURAH BANDING SYT LAIN (DI ETIQA PRODUK RM35 PUN ADA)

BUKAN PROMOTE, TAPI KEMPUNAN DI PRU DAN TI TAK ADA

#### RAMAI BUDAK TM LARI KE TI SEBAB KOMISEN BESAR, TAPI BOLEH BUAT KE MEREKA TU?????

SEKARANG RAMAI STAFF TI COMPLAIN, MENGATAKAN STAFF TM DATANG TI DAPAT PANGKAT TAPI KERJA TAK TAU BUAT, APE DAH JADI

TAPI INI SEMUA STRATEGI TI UNTUK TANGKAP MASUK BUDAK BUDAK TM NI DAN CONVERT MEREKA JADI EJENSI MANAGER DI PERAK,TERENGGANU,JOHOR,PAHANG...........LAMA-LAMA BESARLAH MARKET DAN BRANCH TI (IDEA MEREKA NI MEMANG MENJADI)

Etiqa Takaful
25-02-2008, 10:38 PM
Etiqa ni kira BERUNTUNG kerana meraka ada product yang ORANG MELAYU SUKA (DUIT,DUIT,DUIT)..........PRODUK YG BOLEH KELUAR DUIT SETIAP 3 TAHUN TU LAH

bANDING DENGAN PRU DAN TI, KAMI HANYA ADA PRODUK LIFER AND DEATH

1)ETIQA BOLEH KELENTONG RAKYAT DENGAN MENGATAKAN DUIT SETIAP 3 TAHUN MASUK ASB ATAU TABUNG HAJI....ITU YG CLIENT SUKA TU

2) PRODUKNYA PULAK MURAH BANDING SYT LAIN (DI ETIQA PRODUK RM35 PUN ADA)

BUKAN PROMOTE, TAPI KEMPUNAN DI PRU DAN TI TAK ADA

#### RAMAI BUDAK TM LARI KE TI SEBAB KOMISEN BESAR, TAPI BOLEH BUAT KE MEREKA TU?????

SEKARANG RAMAI STAFF TI COMPLAIN, MENGATAKAN STAFF TM DATANG TI DAPAT PANGKAT TAPI KERJA TAK TAU BUAT, APE DAH JADI

TAPI INI SEMUA STRATEGI TI UNTUK TANGKAP MASUK BUDAK BUDAK TM NI DAN CONVERT MEREKA JADI EJENSI MANAGER DI PERAK,TERENGGANU,JOHOR,PAHANG...........LAMA-LAMA BESARLAH MARKET DAN BRANCH TI (IDEA MEREKA NI MEMANG MENJADI)

salam bro,

Diam adalah lebih baik dari mengumpat dan fitnah....

Ini melambangkan kelemahan dan identiti sebenar beliau....

kuhik
26-02-2008, 02:43 PM
biasaklah...lain kandang lain bunyi. memula tu memang tak biasa. kejutan budaya la katakan.

ape-ape pun. all these things need times...

im755
28-02-2008, 06:27 PM
nak tanya skit. betul ke medical car etiqa tak cover 100%. etiqa mc cover 90% aje. ni ada member cakap la. tu yang nak tanya ni

ZULAIKHA
01-03-2008, 02:54 PM
eN kUHIK

semalam saya pergi sebuah shopping mall.
Ada 3 kaunter syt takaful (ETIQA, TI dan PRUBSN)

Dalam setiap banner syt tu, biasalah.....semua ada keistimewaan masing masing TETAPI, apabila saya tengok BANNER ETIQA, siap ada gambar MUFTI PERAK sambil pegang Kad Medical ETIQA sambil mengatakan ia dah disahkan Majlis Syariah.

Soalan 1)
Adakah Medical Kad TI(Asia Assistance) dan PRUBSN(Inhouse) tak ada Syariah Approval, KALAU ADA, BOLEH TAK TUAN KUHIK LETAKKAN DALAM WEB NI MEMO TERSEBUT..........pada kadar segera

Soalan 2)
Perlu ke dapat persetujuan SYT kalau kita nak tawarkan ASTRO, Sijil Simpanan Premium BSN atau 50% discount insuran kereta mereka jika client beli dengan kita produk takaful?

Apa komen tuan Kuhik tentang En Asri Jusoh(dulu staff TI yg pegang jawatan Pengurus Pemasaran TI, yg telah berjaya naikkan imej TI dengan pungutan lebihi RM500 juta dalam 3 tahun, DAN KINI QUIT JADI STAFF DAN MENJADI EJENSI MANAGER PULAK)

Soalan 3)
Bagi ejen baru 5 bulan macam saya, untuk berjaya PATUT ke saya sertai ejensi beliau untuk dapat didikan dan pengalaman beliau untuk saya berjaya, saya kini direct ejen dgn TI.

En Kuhik sila beri pendapat,TQ

azizriadi
02-03-2008, 03:10 AM
eN kUHIK

semalam saya pergi sebuah shopping mall.
Ada 3 kaunter syt takaful (ETIQA, TI dan PRUBSN)

Dalam setiap banner syt tu, biasalah.....semua ada keistimewaan masing masing TETAPI, apabila saya tengok BANNER ETIQA, siap ada gambar MUFTI PERAK sambil pegang Kad Medical ETIQA sambil mengatakan ia dah disahkan Majlis Syariah.

Soalan 1)
Adakah Medical Kad TI(Asia Assistance) dan PRUBSN(Inhouse) tak ada Syariah Approval, KALAU ADA, BOLEH TAK TUAN KUHIK LETAKKAN DALAM WEB NI MEMO TERSEBUT..........pada kadar segera

Soalan 2)
Perlu ke dapat persetujuan SYT kalau kita nak tawarkan ASTRO, Sijil Simpanan Premium BSN atau 50% discount insuran kereta mereka jika client beli dengan kita produk takaful?

Apa komen tuan Kuhik tentang En Asri Jusoh(dulu staff TI yg pegang jawatan Pengurus Pemasaran TI, yg telah berjaya naikkan imej TI dengan pungutan lebihi RM500 juta dalam 3 tahun, DAN KINI QUIT JADI STAFF DAN MENJADI EJENSI MANAGER PULAK)

Soalan 3)
Bagi ejen baru 5 bulan macam saya, untuk berjaya PATUT ke saya sertai ejensi beliau untuk dapat didikan dan pengalaman beliau untuk saya berjaya, saya kini direct ejen dgn TI.

En Kuhik sila beri pendapat,TQ


Thread ETIQA, tapi cerita TISB...apa cerrr???

kuhik
02-03-2008, 07:20 PM
emm..untuk menghormati tuan rumah, saya jawab kat thread IST..

im755
04-03-2008, 05:16 PM
en. kuhik

nak tanya sskit ni. betul ker etiqa medical card cover 90& je bil perubatan.

kuhik
04-03-2008, 07:58 PM
en. kuhik

nak tanya sskit ni. betul ker etiqa medical card cover 90& je bil perubatan.

emm..jika ia berkenaan tentang ko-takaful, saya pun kurang pasti mengenainya. sebab kalau perancangan sebelum diorang jadi etiqa, ko-takaful mereka ialah around 20%. tapi bila dah tukar etiqa ni saya pun tak tahu.

better tunggu jawapan daripada ejen etiqa sendiri..

wpa852
11-03-2008, 02:36 PM
Nak tanya sikit, yang dekat petronas maybank card ni yg ada etiqa takaful RM 10/month sama ke dengan yang dibincangkan kat thread ni..? maksudnya benefit dia..



"Enjoy Peace of Mind for only RM10
The Takaful Mutiara Plus Plan provides you with both protection and investment for only RM10 per month, an offer exclusive only for PETRONAS Maybankard Visa Cardmembers. The plan offers you peace of mind and protection 24 hours a day anywhere in the world."

Etiqa Takaful
13-03-2008, 07:46 PM
emm..jika ia berkenaan tentang ko-takaful, saya pun kurang pasti mengenainya. sebab kalau perancangan sebelum diorang jadi etiqa, ko-takaful mereka ialah around 20%. tapi bila dah tukar etiqa ni saya pun tak tahu.

better tunggu jawapan daripada ejen etiqa sendiri..

Assalamualaikum,

Ko-Takaful/Insuran yang ditetapkan oleh bank negara untuk mana-mana pengendali insuran atau takaful adalah sebanyak 10% sahaja. Bagi Plan etiqa takaful, bayaran ko-takaful maksima sehingga RM3,000. Sebagai contoh, sekiranya rawatan atau pembedahan yang melibatkan jumlah kos RM50,000, peserta tidak perlu membayar sehingga RM5K, tetapi sehingga RM3K sahaja.

Etiqa Takaful
13-03-2008, 07:51 PM
Nak tanya sikit, yang dekat petronas maybank card ni yg ada etiqa takaful RM 10/month sama ke dengan yang dibincangkan kat thread ni..? maksudnya benefit dia..



"Enjoy Peace of Mind for only RM10
The Takaful Mutiara Plus Plan provides you with both protection and investment for only RM10 per month, an offer exclusive only for PETRONAS Maybankard Visa Cardmembers. The plan offers you peace of mind and protection 24 hours a day anywhere in the world."

Kat thread ni nak berbincang mana-mana produk etiqa takaful pun boleh. Tak de masalah.

Takaful Mutiara Plus adalah plan simpanan berperlindungan berkelompok. Sebab tu ianya murah dan perlindungannya adalah yang terbaik bagi polisi kelompok dengan sumbangan yang rendah.

inuyasha
25-03-2008, 01:59 PM
kenapa semua geng etiqa sepi jer ni????xda citer ke

fildoo
25-03-2008, 07:11 PM
malas nk layan forum..wat sale lg baguih...

mindbiz
26-03-2008, 02:52 AM
salam...

confius ler..sapa2 leh jawap tolong ye..
sy berminat nk jd agen insurans tapi blur n confius yg mana lagi baik & bagus dlm byk2 insurans..
cadngnya nk apply jd agen PruBSN tapi bila baca Etiqa dh rasa ok lak..ntah ler..ana fening laa..fening...

kerengge23
26-03-2008, 10:22 AM
salam...

confius ler..sapa2 leh jawap tolong ye..
sy berminat nk jd agen insurans tapi blur n confius yg mana lagi baik & bagus dlm byk2 insurans..
cadngnya nk apply jd agen PruBSN tapi bila baca Etiqa dh rasa ok lak..ntah ler..ana fening laa..fening...

Sila check emel. TQ

adela1183
27-03-2008, 01:08 PM
Dapatkan maklumat lanjut di www.takaful-etiqa.com

dah tak boleh masuk ka?

mydesk
27-03-2008, 01:31 PM
Sape yang belum ada lagi tu, boleh lah apply insurance....:D

caup2003
05-04-2008, 02:45 AM
nak tanya nie...takaful PRIMA...kalau dah byr selama 3 thn kita akan dapat 5000 cthnya....jd pada waktu tu...adakah sum covered(benefit) sy akan reduce pada waktu tu?

Etiqa Takaful
06-04-2008, 11:31 PM
nak tanya nie...takaful PRIMA...kalau dah byr selama 3 thn kita akan dapat 5000 cthnya....jd pada waktu tu...adakah sum covered(benefit) sy akan reduce pada waktu tu?

Kelebihan bagi takaful PRIMA, manfaat berjangka (Setiap 3 tahun) akan dibayar kepada peserta. Pembayaran manfaat ini tidak akan menjejaskan amaun perlindungan dan juga simpanan.

nazmy.etiqa@yahoo.com
Pegawai Perunding Takaful
eTiQa Takaful Bhd.

suffian takaful
17-04-2008, 11:55 PM
Salam.Boleh cerita medical card etiqa? Ada jumpa prospecdk dia kata medical card etiqa mahal. Betul ker?

caup2003
18-04-2008, 12:09 AM
thanks Etika Takaful........

caup2003
18-04-2008, 12:11 AM
ehh salah eja pulak.... Etiqa Takaful haaaa br btul

luqme
25-04-2008, 07:23 AM
Assalamu'alaikum ..
sy ejen baru di etiqa.
hrp senior2 n otai2 dpt bg tunjuk ajar .. :D

inuyasha
25-04-2008, 11:13 AM
luqman agen dr mana?leh contact sy x?
my email shu_emura606@yahoo.com

luqme
25-04-2008, 08:50 PM
luqman agen dr mana?leh contact sy x?
my email shu_emura606@yahoo.com

dari Elfreen agency, kajang. emai:etiqa.consultant@gmail.com
no: 019-9117704. :)

inuyasha
25-04-2008, 08:56 PM
tq luqme:)

luqme
27-04-2008, 02:31 PM
undefined
ske tgk iklan ni.
heee..........:D

suffian takaful
27-04-2008, 04:11 PM
http://i307.photobucket.com/albums/nn286/suffiantakaful/IMT.jpg

Sesiapa yang sedang mencari medical card, boleh dapatkannya dari takaful ikhlas. Tak perlu attach dengan basic plan.

luqme
27-04-2008, 04:24 PM
http://i307.photobucket.com/albums/nn286/suffiantakaful/IMT.jpg

Sesiapa yang sedang mencari medical card, boleh dapatkannya dari takaful ikhlas. Tak perlu attach dengan basic plan.

ni mcm silap lorong je ni... :-?

inuyasha
28-04-2008, 07:54 PM
tula silap jaln hehe:) pc ok dah ni luqme:)

donat88
28-04-2008, 08:53 PM
Bro..aku difahamkan ada plan untuk barah...bagi perempuan...xplain sikit

suffian takaful
28-04-2008, 10:12 PM
Salam. Bagusnya agen-agen etiqa nie. Menegur secara berhemah.=D>
Iklan medical card takaful ikhlas je.

ibm632
29-04-2008, 12:31 AM
Bila sebut lorong ingat lorong toll ajer....

aper2 pun kat toll ada iklan Etiqa...

luqme
29-04-2008, 12:49 AM
tula silap jaln hehe:) pc ok dah ni luqme:)

ok, bole la chat lps ni... ehehee... :D

inuyasha
29-04-2008, 09:17 AM
undefined

leh la yn past ni...;)

inuyasha
29-04-2008, 09:19 AM
_hXio0wJEtk


leh la ym past ni luqme ehehe;)

luqme
29-04-2008, 10:47 AM
Bro..aku difahamkan ada plan untuk barah...bagi perempuan...xplain sikit

Pelan khas utk perempuan ada disediakn di Etiqa Takaful iaitu Pelan Afiah. Ini ialah pelan perlindungan khusus untuk melindungi kaum wanita dengan digniti, tanpa membebankan orang lain.Pelan ni cover 4 penyakit utama wanita iaitu Sistemik Lupus Eritematosus (SLE), Artritis Reumatoid (RA), Barah Payudara , dan Barah Pangkal Rahim. Pelan ni cover 4 penyakit ni di mana sahaja anda berada di seluruh dunia. untuk maklumat lanjut, bole PM saya untuk set appointment.

luqme
29-04-2008, 10:52 AM
Salam.Boleh cerita medical card etiqa? Ada jumpa prospecdk dia kata medical card etiqa mahal. Betul ker?

Salam. mungkn sbb kene amik ngan pelan asas. Tp tujuan amik ngan pelan asas ni supaya dia ada simpanan (Warisan/Mesra/Prima) untuk masa depan. Kalau die meninggal, at least dia ade tinggalkn harta yg disimpan di Etiqa Takaful (Mesra/Warisan/Prima/Ehsan) untuk keluarga dia. tq..

luqme
01-05-2008, 09:43 PM
apasal diam je kawan2 dari etiqa nih? sume gi kuar jumpe org eh? :D

suffian takaful
03-05-2008, 08:55 PM
Salam. mungkn sbb kene amik ngan pelan asas. Tp tujuan amik ngan pelan asas ni supaya dia ada simpanan (Warisan/Mesra/Prima) untuk masa depan. Kalau die meninggal, at least dia ade tinggalkn harta yg disimpan di Etiqa Takaful (Mesra/Warisan/Prima/Ehsan) untuk keluarga dia. tq..

http://i307.photobucket.com/albums/nn286/suffiantakaful/medicsaver.jpg

Boleh terangkan tentang MediRider serta manfaatnya ? Apa kelebihan MediRider ini?

http://i307.photobucket.com/albums/nn286/suffiantakaful/medicsaver1.jpg

Yang MediRider plus yang ini apa pula?

inuyasha
04-05-2008, 05:13 PM
haii luqme..memgla semua sibuk cari kes..awk dah bpe kes..lama sepi..:)

akudotcom
06-05-2008, 12:18 PM
pelan mana satu yg ada pulangan setiap 3 tahun?
Pulangan tu berapa percent? Fix ke?

sbb ada kwn kasi tau bole dpt sehingga RM2ribu..mcm menarik..

luqme
06-05-2008, 02:32 PM
http://i307.photobucket.com/albums/nn286/suffiantakaful/medicsaver.jpg

Boleh terangkan tentang MediRider serta manfaatnya ? Apa kelebihan MediRider ini?

http://i307.photobucket.com/albums/nn286/suffiantakaful/medicsaver1.jpg

Yang MediRider plus yang ini apa pula?

Salam. Maaf, saya tak pasti dari mana datangnya jadual tu. yang saya pasti ianya bukan jadual dari pelan keluarga Etiqa Takaful Medic-Save Rider. mungkin ada sahabat-sahabat lain dari Etiqa boleh jelas kan.

Sekadar untuk pengetahuan semua, jadual tu ada 4 pelan (100, 200, 300, 450) tapi di Etiqa Takaful ada 6 pelan (100, 150, 200, 250, 300, 350) untuk memberi lebih pilihan kepada semua.

luqme
06-05-2008, 02:35 PM
haii luqme..memgla semua sibuk cari kes..awk dah bpe kes..lama sepi..:)

eheh2 ... bagus la sume duk cari kes. makin ramai la yang akan ada perlindungan. saya pun tak banyak sangat. baru-baru ni pegi ke muar dan melaka. cuti awal bulan :p

luqme
06-05-2008, 02:50 PM
pelan mana satu yg ada pulangan setiap 3 tahun?
Pulangan tu berapa percent? Fix ke?

sbb ada kwn kasi tau bole dpt sehingga RM2ribu..mcm menarik..

Salam. Pelan tu namanya PRIMA. Pelan ni akan bagi pulangan setiap 3 tahun.

Pulangan tu sebanyak 10% setiap 3 tahun dan memang fix. Di akhir tempoh polisi tu, dia akan lump-sum.
Contohnya, tempoh saudara ambil polisi tu 21 tahun.
Pulangannya ialah:
Tahun ke-3 = 10%
Tahun ke-6 = 10%
Tahun ke-9 = 10%
Tahun ke-12 = 10%
Tahun ke-15 = 10%
Tahun ke-18 = 10%
Tahun ke-21 = 40%

Sila layari http://takafulconsultant.wordpress.com/pelan/ untuk maklumat lanjut.

Bukan setakat RM 2 ribu je, bahkan boleh lebih lagi. It's all depend on you .. :)

suffian takaful
09-05-2008, 12:28 AM
Salam. Maaf, saya tak pasti dari mana datangnya jadual tu. yang saya pasti ianya bukan jadual dari pelan keluarga Etiqa Takaful Medic-Save Rider. mungkin ada sahabat-sahabat lain dari Etiqa boleh jelas kan.

Sekadar untuk pengetahuan semua, jadual tu ada 4 pelan (100, 200, 300, 450) tapi di Etiqa Takaful ada 6 pelan (100, 150, 200, 250, 300, 350) untuk memberi lebih pilihan kepada semua.

Pelan tu saya ambil dari laman web maybank. Apa beza dengan etiqa takaful rider:-?

luqme
12-05-2008, 11:35 PM
Pelan tu saya ambil dari laman web maybank. Apa beza dengan etiqa takaful rider:-?

Jadual tu ialah pelan Maybank Takaful. Pelan ini biasanya diambil di cawangan Maybank, bukan melalui ejen Etiqa Takaful.

Bezanya, pelan Maybank itu mempunyai 4 pilihan dan pelan Etiqa (adaptasi dari Takaful Nasional) mempunyai 6 pilihan.

serene_kpf
23-05-2008, 11:33 PM
saya baru sahaja beli etiqa car insurance dengan mobile money. tapi setakat belum terima itu cover note kereta

hakeem
26-05-2008, 12:37 PM
Salam. Pelan tu namanya PRIMA. Pelan ni akan bagi pulangan setiap 3 tahun.

Pulangan tu sebanyak 10% setiap 3 tahun dan memang fix. Di akhir tempoh polisi tu, dia akan lump-sum.
Contohnya, tempoh saudara ambil polisi tu 21 tahun.
Pulangannya ialah:
Tahun ke-3 = 10%
Tahun ke-6 = 10%
Tahun ke-9 = 10%
Tahun ke-12 = 10%
Tahun ke-15 = 10%
Tahun ke-18 = 10%
Tahun ke-21 = 40%

Sila layari http://takafulconsultant.wordpress.com/pelan/ untuk maklumat lanjut.

Bukan setakat RM 2 ribu je, bahkan boleh lebih lagi. It's all depend on you .. :)

Hi, saya baru kat sini. saje nak amik pengetahuan. tengok pelan ni macam best je. minima tempoh memang 21 tahun ek? kalau nak pendek lagi bole ke?

Abu nawas
26-05-2008, 03:43 PM
ada sesapa kat sini yg bole bagi pelan yg terbaik dengan nilai premium kurang RM50 :D

saya tak mementingkan pulangan..kalau semua premium burn pun tak apa :)

atizura
29-05-2008, 01:10 PM
etiqa prima tu berapa bulanan dia?

klleman
29-05-2008, 07:46 PM
ada sesapa kat sini yg bole bagi pelan yg terbaik dengan nilai premium kurang RM50 :D

saya tak mementingkan pulangan..kalau semua premium burn pun tak apa :)

U boleh amik plan TN Ehsan..

klleman
29-05-2008, 07:47 PM
etiqa prima tu berapa bulanan dia?

Plan ni sumbangannya mmg above RM100 per month... tapi depend on you gak laa....

inuyasha
29-05-2008, 08:49 PM
atizura berminat ker?contactla sy

shu_emura606@yahoo.com

Abu nawas
30-05-2008, 10:39 AM
U boleh amik plan TN Ehsan..

bole bagi detail tak? :-?

suffian takaful
30-05-2008, 05:40 PM
Minimum berapa?

klleman
31-05-2008, 04:13 PM
Minimum berapa?

Minimum sumbangan untuk plan prima ni RM100 dan minimum protection adalah RM10k. ... jika u usia muda amik min protection 10k tapi contribution xsampai RM100, pun xboleh.Begitu juga bagi yg dah lanjut usia...kalau contribution RM100 tapi protection below 10k pun xboleh juga....So mesti disesuaikan dua2 faktor ni

klleman
31-05-2008, 04:15 PM
bole bagi detail tak? :-?

Detail camne yer?.. Plan ni min contr RM30 sebulan dan 100% Tabarru'... xder saving element.

mydeuter
31-05-2008, 04:17 PM
boleh tunjukkan plan nisbah akaun peserta + tararruq sepanjang tahun penyertaan ?

klleman
31-05-2008, 04:42 PM
boleh tunjukkan plan nisbah akaun peserta + tararruq sepanjang tahun penyertaan ?

ermm...mydeuter...yg ni u tanya plan yg mana? Kalau Plan Ehsan tu 100% tabarru'(AKP) dan jika plan prima 90% AKP dan 10% AP.

hakeem
09-06-2008, 05:34 PM
luqme, plz check pm.

Etiqa Takaful
01-07-2008, 01:26 AM
http://i310.photobucket.com/albums/kk429/nazmy80/1.jpg

http://i310.photobucket.com/albums/kk429/nazmy80/2.jpg

Hubungi: nazmy.etiqa@yahoo.com, 019-5762584

ilhamcp
01-07-2008, 04:36 PM
saya pun baru ja join etiqa takaful bawah agency pak ku, harap2 boleh beri tunjuk dan ajar.

abas_6439
01-07-2008, 04:37 PM
mak abas agensi al faiz....

ofis kat bangi....

abas_6439
01-07-2008, 04:38 PM
bro klemen.....

jumpa n bagi detail....

pastu takle aa.....

kalo kat cini payah cikit.....

akuinsan
02-07-2008, 12:06 PM
ermm..nk tanye sket bleh x..kalo sy xamik polisi etiqa ni boleh ke jd agen..?bkn ape,skrg xde duit lg..sy ingt nk cr duit jd agen dl..kalo ade duit br amik polisi..:D
ade kene bya ape2 x..?:)

daoss
02-07-2008, 12:31 PM
nak tanya sket kat tuan tanah nih.. M.N.I. insurans ni dah bergabung dgn etiqa ke?

luqme
02-07-2008, 05:29 PM
ermm..nk tanye sket bleh x..kalo sy xamik polisi etiqa ni boleh ke jd agen..?bkn ape,skrg xde duit lg..sy ingt nk cr duit jd agen dl..kalo ade duit br amik polisi..:D
ade kene bya ape2 x..?:)

bole... setakat ni agen etiqa tak wajib ade polisi.
tapi yang penting rancangan perlindungan dan jaminan pendapatan tu ada. amik polisi lambat sikit takpe, tapi jangan terlalu lewat. risiko akan jadi makin tinggi menyebabkan premium pun tinggi.

luqme
02-07-2008, 05:31 PM
nak tanya sket kat tuan tanah nih.. M.N.I. insurans ni dah bergabung dgn etiqa ke?

nak jawab bagi pihak tuan tanah.

Etiqa ialah gabungan daripada MNI Insurance dan Takaful Nasional.
Bermula 2007 MNI ditukar menjadi Etiqa Insurance dan Takaful Nasional menjadi Etiqa Takaful.

luqme
02-07-2008, 05:33 PM
saya pun baru ja join etiqa takaful bawah agency pak ku, harap2 boleh beri tunjuk dan ajar.

alhamdulillah, selamat datang ke industri Takaful. Semoga lebih ramai kawan-kawan kita akan timbul kesedaran untuk melindungi diri dan keluarga mereka...:)

daoss
02-07-2008, 06:31 PM
alhamdulillah, selamat datang ke industri Takaful. Semoga lebih ramai kawan-kawan kita akan timbul kesedaran untuk melindungi diri dan keluarga mereka...:)

aku masuk M.N.I.ni dah dekat 2 tahun, potongan melalui gaji dan kuarla kat slip gaji aku potongan M.N.I.tu.. aku nak tanya kat tuan tanah ni, kalau aku nak bayar by hand boleh tak? aku nak kasi cantik sket ar slip gaji, tu je.. tuan tanah kasi cite sket sama ada boleh atau tak... kalau boleh mcm mane care2 die tu..:-?

daoss
02-07-2008, 06:31 PM
ade sape2 boleh tolong jawabkan soalan saya dia atas tu?

ilhamcp
02-07-2008, 10:12 PM
Blah utara sapa nak masuk agen, atau nak ambik takaful contact le saya sama.

ilhamcp
02-07-2008, 10:13 PM
di ilhamcp@yahoo.com

ilhamcp
02-07-2008, 10:16 PM
MNI wa tak tau, tapi etiqa potong akaun bank boleh,kredit card 0% interest boleh. by hand ble tapi bagus guna kaedah atas.takut lapse payment nanti.

ilhamcp
02-07-2008, 10:18 PM
boleh, u duk area mana, saya boleh email kat u.atau u e mail saya di ilhamcp@yahoo.com

luqme
02-07-2008, 11:41 PM
aku masuk M.N.I.ni dah dekat 2 tahun, potongan melalui gaji dan kuarla kat slip gaji aku potongan M.N.I.tu.. aku nak tanya kat tuan tanah ni, kalau aku nak bayar by hand boleh tak? aku nak kasi cantik sket ar slip gaji, tu je.. tuan tanah kasi cite sket sama ada boleh atau tak... kalau boleh mcm mane care2 die tu..:-?

nak jawab bagi pihak tuan tanah.

bole je nak tukar kaedah pembayaran tu. apa yang perlu dibuat ialah kontek balik agen saudara dan isi borang pindaan (bahagian kaedah pembayaran).

Etiqa Takaful
03-07-2008, 12:04 AM
Assalamualaikum....

Kepada sahabat-sahabat semua, jangan la panggil saya tuan tanah. Saya tak jual tanah, saya menjual polisi. :-)

Terima kasih kepada En Luqman kerana menjawab beberapa soalan didalam thread ini sebelum saya sendiri membaca soalan2 dari member CG. Yang mana soalan yang dijawab oleh En. Luqman tak perlulah saya jawab lagi melainkan kalau ada yang perlu ditambah.

nazmy.etiqa@yahoo.com
019-5762584
Perlis, Kedah dan Penang.

daoss
03-07-2008, 08:58 AM
nak jawab bagi pihak tuan tanah.

bole je nak tukar kaedah pembayaran tu. apa yang perlu dibuat ialah kontek balik agen saudara dan isi borang pindaan (bahagian kaedah pembayaran).

masalahnye ejen yang jual polisi ni die wat2 tak tau jer.. nih yang aku bengang.. tu yang aku rase nak tutup jer...:mad:

daoss
03-07-2008, 11:25 AM
Assalamualaikum....

Kepada sahabat-sahabat semua, jangan la panggil saya tuan tanah. Saya tak jual tanah, saya menjual polisi. :-)

Terima kasih kepada En Luqman kerana menjawab beberapa soalan didalam thread ini sebelum saya sendiri membaca soalan2 dari member CG. Yang mana soalan yang dijawab oleh En. Luqman tak perlulah saya jawab lagi melainkan kalau ada yang perlu ditambah.

nazmy.etiqa@yahoo.com
019-5762584
Perlis, Kedah dan Penang.

tuan polisi tolong kasi cita sket mcm mane saya nak buat nih..~X(

luqme
03-07-2008, 12:14 PM
masalahnye ejen yang jual polisi ni die wat2 tak tau jer.. nih yang aku bengang.. tu yang aku rase nak tutup jer...:mad:

en. daoss bole pegi terus ke agency dia untuk wat pindaan. kalau kat area Kajang, Bangi, Serdang atau Putrajaya saya boleh tolong uruskan.

daoss
03-07-2008, 12:28 PM
saya area klang..boleh ke? saya tak tau agency die katne..dulu die datang opis saya..kad die pon dah hilang..

brodean
03-07-2008, 04:37 PM
saya area klang..boleh ke? saya tak tau agency die katne..dulu die datang opis saya..kad die pon dah hilang..

Bro,

Ko check kat blakang buku polisi MNI tu..ada tertera nama, no. tel & no. code ejen tu...

daoss
03-07-2008, 04:39 PM
aku takder terima ape2 pon arr... yang aku terima tiap2 bulan kat payslip aku ade tertera M.N.I. insurans.. tu je yang aku dapat..