PDA

View Full Version : eTiQa Takaful Bhd.


Pages : 1 [2] 3

brodean
03-07-2008, 04:43 PM
makkk aiii..hampess nya ejen tuh..polisi no. ko ada tak??

Ko kontek HQ trus 603-2297-1888

daoss
03-07-2008, 04:53 PM
nnti balik umah aku tgk...aku rase mcm dapat surat dari mni, tapi tu pun sekali jer...

azizriadi
03-07-2008, 06:27 PM
nnti balik umah aku tgk...aku rase mcm dapat surat dari mni, tapi tu pun sekali jer...

Check you punya PM, maybe boleh membantu.

Etiqa Takaful
04-07-2008, 02:46 AM
nnti balik umah aku tgk...aku rase mcm dapat surat dari mni, tapi tu pun sekali jer...

Salam,

Cadangkan kalau tak dapat no. polisi, pergi terus ke branch (bukan agency) etiqa insurance (bukan etiqa takaful) dan berikan no IC. Dengan cara itu memudahkan encik mengetahui status polisi encik melalui system di cawangan.

daoss
06-07-2008, 02:42 PM
Salam,

Cadangkan kalau tak dapat no. polisi, pergi terus ke branch (bukan agency) etiqa insurance (bukan etiqa takaful) dan berikan no IC. Dengan cara itu memudahkan encik mengetahui status polisi encik melalui system di cawangan.

katne branch die?

daoss
06-07-2008, 02:42 PM
Check you punya PM, maybe boleh membantu.

nnti saya carik surat die tu pun kalau masih ade lagi la..

Etiqa Takaful
06-07-2008, 05:27 PM
katne branch die?

En Daoss,

dalam web etiqa ada stated branch. klik dekat link dibawah ni untuk direct ke page brances.

http://www.etiqa.com.my/index.php?ch=contact&pg=contact_branch&tpt=4

daoss
09-07-2008, 09:04 AM
En Daoss,

dalam web etiqa ada stated branch. klik dekat link dibawah ni untuk direct ke page brances.

http://www.etiqa.com.my/index.php?ch=contact&pg=contact_branch&tpt=4

boleh tolong buatkan tak untuk buat potongan tapi tak tulis kat slip gaji? saya dah dapat surat yang etika bagi..

Etiqa Takaful
09-07-2008, 01:26 PM
boleh tolong buatkan tak untuk buat potongan tapi tak tulis kat slip gaji? saya dah dapat surat yang etika bagi..

Assalamualaikum Daoss,

Sekiranya tuan menyertai plan etiqa takaful insyallah saya boleh bantu, tetapi sekiranya tuan menyertai etiqa insurance, saya mohon ribuan kemaafan kerana tidak dapat membantu.

Boleh saya tahu tuan menyertai plan etiqa takaful (Takaful Nasional) atau etiqa insurance (MNI Insurance)?

daoss
09-07-2008, 03:16 PM
Assalamualaikum Daoss,

Sekiranya tuan menyertai plan etiqa takaful insyallah saya boleh bantu, tetapi sekiranya tuan menyertai etiqa insurance, saya mohon ribuan kemaafan kerana tidak dapat membantu.

Boleh saya tahu tuan menyertai plan etiqa takaful (Takaful Nasional) atau etiqa insurance (MNI Insurance)?

nampak gayanye tak dapatlah tuan tanah tolong saya.. saya etika insurans ar...huhuhu:((

silverchair959
09-07-2008, 03:47 PM
etiqa takaful nih kalo wife masuk wad utk bersalin kaver tak ??

bojed
09-07-2008, 06:38 PM
nampak gayanye tak dapatlah tuan tanah tolong saya.. saya etika insurans ar...huhuhu:((

Cancel je insurance tu Tuan.. tukar amek Takaful.

Dijamin halal! :)cgrock

Etiqa Takaful
10-07-2008, 12:59 PM
nampak gayanye tak dapatlah tuan tanah tolong saya.. saya etika insurans ar...huhuhu:((

Assalamualaikum Encik Daoss,

Tidak susah kalau nak setlekan benda ni, encik Daoss hanya perlu walk-in ke cawangan etiqa insurans saja.

Etiqa Takaful
10-07-2008, 01:04 PM
etiqa takaful nih kalo wife masuk wad utk bersalin kaver tak ??

Wife kalo masuk wad bersalin tak cover, tetapi sekiranya terdapat syntom-syntom lain yang tidak normal seperti keguguran, kita cover 50% bagi amaun eluan harian hospital (manfaat hospital). Bagi Medical Card pulak, sekiranya terdapat komplikasi lain yang tidak normal (yang tidak dirancang) akibat dari kelahiran selain daripada proses kelahiran biasa, Etiqa Takaful Medical Card akan cover.

Saya tidak nampak mana-mana Medical Card takaful yang lain ada coverage bagi Kelahiran kecuali medical card yang disertai oleh syarikat secara berkumpulan.

acidrock
10-07-2008, 01:07 PM
Salam, etiqa takaful takde medical card ke? kalau masuk spital, camne nak tunjuk insurans kad? saya under etiqa takaful tapi tak dapat pape kad pun.

Etiqa Takaful
10-07-2008, 05:29 PM
Salam, etiqa takaful takde medical card ke? kalau masuk spital, camne nak tunjuk insurans kad? saya under etiqa takaful tapi tak dapat pape kad pun.

walaikumusalam.....

etiqa takaful ada medical card. baru dilancarkan tahun ni. Mungkin tuan mengambil polisi yang tidak desertakan medical card atau polisi-polisi yang terdahulu.



nazmy.etiqa@yahoo.com
019-5762584

silverchair959
10-07-2008, 05:37 PM
kalo bersalin kan wad pun tak kaver ker ??

Etiqa Takaful
11-07-2008, 12:53 AM
Etiqa Takaful Bhd.

Tajuk: Simpanan Berperlindungan Etiqa Takaful

Tempat: PASTI Taman Kuchai, Kulim, Kedah

Tarikh: Jumaat, 11 Julai 2008

Masa: 9.30 Malam

Assalamualaikum dan salam sejahtera………….,
Merujuk kepada maklumat diatas, satu taklimat Khas dari Etiqa Takaful Berhad akan diadakan. Orang ramai dijemput merebut peluang sesingkat ini bagi menambahkan ilmu mengenai simpanan berperlindungan yang ditawarkan sebagai satu langkah persediaan sepanjang hayat akibat ketidak mampuan ketika ditimpa mushibah. Pendaftaran dan tuntutan juga dijalankan pada waktu tersebut.

Untuk sebarang maklumat, sila hubungi:
nazmy.etiqa@yahoo.com
019-5762584

daoss
11-07-2008, 03:34 PM
ape kelebihan etiqa insurans plak ni? cam takder paper jer..huhu

Etiqa Takaful
11-07-2008, 04:57 PM
ape kelebihan etiqa insurans plak ni? cam takder paper jer..huhu

Salam Encik Daoss,

Saya mintak maaf kerana tidak dapat memberi sebarang komen pasal etiqa insuran kerana saya hanya menceburi dan mewakili etiqa Takaful. Nasihat saya, sebagai seorang muslim lebih baik encik daoss mempertimbangkan polisi yang encik daoss dah amik itu sebelum terlambat. Untuk lebih jelas lagi mengenai polisi yang ecik Daoss ambil itu, adalah lebih baik encik daoss terus ke cawangan etiqa insurans di tempat encik daoss (rujuk link dalam post sebelum ini). Saya harap encik daoss Faham dan kalau ada apa-apa pertanyaan yang encik Daoss kurang jelas, sila e-mailkan kepada saya atau hubungi terus kepada saya.

nazmy.etiqa@yahoo.com
019-5762584

hisham_hy
11-07-2008, 05:22 PM
Etiqa ni rasanya lain macam sedikit. Saya banyak bercampur dengan orang Etiqa...tapi belum ngam lagi.

daoss
11-07-2008, 05:56 PM
Etiqa ni rasanya lain macam sedikit. Saya banyak bercampur dengan orang Etiqa...tapi belum ngam lagi.

lain mcm maner tu?:-? meh kasi cite sket biar kite orang tau..:D

hakeem
12-07-2008, 02:23 AM
Etiqa ni rasanya lain macam sedikit. Saya banyak bercampur dengan orang Etiqa...tapi belum ngam lagi.

rasa masin ke payau? :p

wanpru
13-07-2008, 04:55 PM
Assalamualaikum,saya terlihat tentang eTIQa ni,nk tanya skit.kalau doktor melawat kita lebih dalam sekali,adakah medical card u akan cover.kenapa banyak sangat term2 dalam medical card.adakah saya still akan bayar insurance i atau waiver jika saya sudah mendapat 36 penyakit atau TPD.

azizriadi
13-07-2008, 07:39 PM
Etiqa ni rasanya lain macam sedikit. Saya banyak bercampur dengan orang Etiqa...tapi belum ngam lagi.

Lain macam?..apa pulak yang lainnya...:D.

acidrock
13-07-2008, 09:33 PM
walaikumusalam.....

etiqa takaful ada medical card. baru dilancarkan tahun ni. Mungkin tuan mengambil polisi yang tidak desertakan medical card atau polisi-polisi yang terdahulu.



nazmy.etiqa@yahoo.com
019-5762584

So macam mane tu. Saya mula amik masa bulan 8/2007. Amik yang bayar 100 bulan-bulan tuh. Minta maaf kalau menyusahkan, cuma nak tahu. Aaa, baru teringat, masa tu nama die takaful nasional. betul la die tukar nama etiqa takaful kan?

hisham_hy
13-07-2008, 09:57 PM
Kawan tidak berapa berkenan dengan Etiqa ni...kalau dia masih kekal dengan TN sebagai jenama Takaful itu ada bangganya. Takaful Nasional kalau dahulu gah dengan namanya..bila dah duduk satu nama etiqa ni...agak tak berapa islamicnya. Bukan apa...bila kita tengok regional managernya..cover dua ..takaful jaga..insuran jaga. Kat sini dah nampak stand regional manager ni... kalau ada kerja insurance dia bagi taklimat dan kalau ada job takaful pun dia buat..satu haram satu halal...macam talam dua muka. ini orang etiqa kena tegur regional manager dia...regional manager mana tu rahsialah...

azizriadi
14-07-2008, 01:40 AM
Kawan tidak berapa berkenan dengan Etiqa ni...kalau dia masih kekal dengan TN sebagai jenama Takaful itu ada bangganya. Takaful Nasional kalau dahulu gah dengan namanya..bila dah duduk satu nama etiqa ni...agak tak berapa islamicnya. Bukan apa...bila kita tengok regional managernya..cover dua ..takaful jaga..insuran jaga. Kat sini dah nampak stand regional manager ni... kalau ada kerja insurance dia bagi taklimat dan kalau ada job takaful pun dia buat..satu haram satu halal...macam talam dua muka. ini orang etiqa kena tegur regional manager dia...regional manager mana tu rahsialah...

Oic, itu sebabnya ke...

Etiqa Takaful
14-07-2008, 02:57 AM
Kawan tidak berapa berkenan dengan Etiqa ni...kalau dia masih kekal dengan TN sebagai jenama Takaful itu ada bangganya. Takaful Nasional kalau dahulu gah dengan namanya..bila dah duduk satu nama etiqa ni...agak tak berapa islamicnya. Bukan apa...bila kita tengok regional managernya..cover dua ..takaful jaga..insuran jaga. Kat sini dah nampak stand regional manager ni... kalau ada kerja insurance dia bagi taklimat dan kalau ada job takaful pun dia buat..satu haram satu halal...macam talam dua muka. ini orang etiqa kena tegur regional manager dia...regional manager mana tu rahsialah...

Nama etiqa tak islamic? Dasyat jugak you ye sampaikan bleh clasify Islamic and non-Islamic berdasarkan nama je. Regional Manager itu adalah kerjanya dan bagi taklimat untuk kedua-dua Takaful and Insurans tu tidak ada kena mengena dengan Islamic atau non-Islamic nya etiqa takaful yang diambil oleh peserta. Dan dia adalah pengurus dan tidak terlibat dengan kewangan dan suntikan modal etiqa takaful. Dia melaksanakan tugasnya dan pilihan adalah kepada perserta sama ada untuk memilih takaful atau insurans. Kebaikannya ialah manager ini dapat membuat perbandingan sekiranya ditanya diantara etiqa insurans dan takaful tanpa kompromi. Peserta yang dibawah etiqa takaful adalah terikat dengan akta takaful dan begitu jugak etiqa insurans. Masing-masing adalah polisi yang berbeza dan didaftarkan diatas dua syarikat yang berbeza. Sekiranya ada agent muslim yang menjual etiqa insurans itu adalah hak agent itu dan jawapanya di hadapan Allah nanti, tetapi adakah dengan hal ini pun kita boleh meletakan etiqa takaful adalah suatu yang non-islamic? Jawapannya adalah tidak...

hisham_hy
14-07-2008, 08:35 AM
memang kerja dia...tapi kena ingat juga ..takaful ni mengajak manusia membuat kebaikan menerusi muamalah islam. kita mesti ada stand diri kita dan tidak boleh sama dan pukul rata aja.

agen
14-07-2008, 10:01 AM
memang kerja dia...tapi kena ingat juga ..takaful ni mengajak manusia membuat kebaikan menerusi muamalah islam. kita mesti ada stand diri kita dan tidak boleh sama dan pukul rata aja.

ko nie memang xde keje lain...nak 'kondem' company atau syarikat takaful lain.dah memang dasar agen takaful ikhlas suka kondem org lain.:mad:

nie nama ko kan??

Takaful Solution Provider in Malaysia - Takaful IKHLAS SDN BHD
My Location: Johor Bahru, Tmn Bukit Mutiara, Kluang
012 706 2276 ( Hisham Hj Yusof )

Etiqa Takaful
14-07-2008, 10:36 AM
memang kerja dia...tapi kena ingat juga ..takaful ni mengajak manusia membuat kebaikan menerusi muamalah islam. kita mesti ada stand diri kita dan tidak boleh sama dan pukul rata aja.

Betul, itu salah satu diantara objektif takaful. Perkongsian nama "etiqa" bermakna penyelarasan mutu dan cara kerja. Regional Manager bukan dibawah Agency tetapi dibawah syarikat. Adalah tidak adil you hanya menyalahkan etiqa takaful non-islamic hanya kerana regional manager beri talk untuk kedua-dua Insurans dan Takaful. Produk kami adalah 100% produk takaful dan dipantau oleh Majlis Pengawasan Syariah termasuklah "in-house" etiqa takaful Medical card. Kenapa you tak point kepada branch manager bank yang mana setiap bank ada Islamic and non-Islamic account dan you juga mungkin pernah membuka salah satu convensional account? En Hisyam, Saya rasa you tidak faham tugas Regional Manager.

esohor
14-07-2008, 11:56 AM
Nama etiqa tak islamic? Dasyat jugak you ye sampaikan bleh clasify Islamic and non-Islamic berdasarkan nama je. Regional Manager itu adalah kerjanya dan bagi taklimat untuk kedua-dua Takaful and Insurans tu tidak ada kena mengena dengan Islamic atau non-Islamic nya etiqa takaful yang diambil oleh peserta. Dan dia adalah pengurus dan tidak terlibat dengan kewangan dan suntikan modal etiqa takaful. Dia melaksanakan tugasnya dan pilihan adalah kepada perserta sama ada untuk memilih takaful atau insurans. Kebaikannya ialah manager ini dapat membuat perbandingan sekiranya ditanya diantara etiqa insurans dan takaful tanpa kompromi. Peserta yang dibawah etiqa takaful adalah terikat dengan akta takaful dan begitu jugak etiqa insurans. Masing-masing adalah polisi yang berbeza dan didaftarkan diatas dua syarikat yang berbeza. Sekiranya ada agent muslim yang menjual etiqa insurans itu adalah hak agent itu dan jawapanya di hadapan Allah nanti, tetapi adakah dengan hal ini pun kita boleh meletakan etiqa takaful adalah suatu yang non-islamic? Jawapannya adalah tidak...

panasnya forum - sabar je lah bro. Mcm tu lah perasaan org lain (agen yang bernaung di bawah company lain) bila di serang dengan istilah tidak islamik SUATU KETIKA DAHULU. :)

esohor
14-07-2008, 11:57 AM
Nama etiqa tak islamic? Dasyat jugak you ye sampaikan bleh clasify Islamic and non-Islamic berdasarkan nama je. Regional Manager itu adalah kerjanya dan bagi taklimat untuk kedua-dua Takaful and Insurans tu tidak ada kena mengena dengan Islamic atau non-Islamic nya etiqa takaful yang diambil oleh peserta. Dan dia adalah pengurus dan tidak terlibat dengan kewangan dan suntikan modal etiqa takaful. Dia melaksanakan tugasnya dan pilihan adalah kepada perserta sama ada untuk memilih takaful atau insurans. Kebaikannya ialah manager ini dapat membuat perbandingan sekiranya ditanya diantara etiqa insurans dan takaful tanpa kompromi. Peserta yang dibawah etiqa takaful adalah terikat dengan akta takaful dan begitu jugak etiqa insurans. Masing-masing adalah polisi yang berbeza dan didaftarkan diatas dua syarikat yang berbeza. Sekiranya ada agent muslim yang menjual etiqa insurans itu adalah hak agent itu dan jawapanya di hadapan Allah nanti, tetapi adakah dengan hal ini pun kita boleh meletakan etiqa takaful adalah suatu yang non-islamic? Jawapannya adalah tidak...

panasnya forum - sabar je lah bro. Mcm tu lah marahnya / sedih / kecewanya perasaan agen2 lain (agen yang bernaung di bawah company lain) bila di serang dengan istilah tidak islamik SUATU KETIKA DAHULU. :)Agen MAA mcm saya ni sentiasa je kena .... hehehe. tapi sabar je - rezeki Allah tentukan - bukan manusia :) :) :)

Etiqa Takaful
14-07-2008, 01:33 PM
panasnya forum - sabar je lah bro. Mcm tu lah marahnya / sedih / kecewanya perasaan agen2 lain (agen yang bernaung di bawah company lain) bila di serang dengan istilah tidak islamik SUATU KETIKA DAHULU. :)Agen MAA mcm saya ni sentiasa je kena .... hehehe. tapi sabar je - rezeki Allah tentukan - bukan manusia :) :) :)

Saya tak marah dan tak salahkan sesiapa pun. Ruang forum ni bebas untuk discussion asalkan tidak melampaui batas. Mungkin En. Hisyam just sekadar ingin meluahkan rasa hatinya atau pun menyampaikan pendapatnya.

hakeem
14-07-2008, 02:10 PM
Kawan tidak berapa berkenan dengan Etiqa ni...kalau dia masih kekal dengan TN sebagai jenama Takaful itu ada bangganya. Takaful Nasional kalau dahulu gah dengan namanya..bila dah duduk satu nama etiqa ni...agak tak berapa islamicnya. Bukan apa...bila kita tengok regional managernya..cover dua ..takaful jaga..insuran jaga. Kat sini dah nampak stand regional manager ni... kalau ada kerja insurance dia bagi taklimat dan kalau ada job takaful pun dia buat..satu haram satu halal...macam talam dua muka. ini orang etiqa kena tegur regional manager dia...regional manager mana tu rahsialah...

laaa, nak kondem rupenye....:(scam

hisham_hy
14-07-2008, 02:20 PM
itulah... kita baru sebagai agent dah tahan dengan cabaran. I berkawan dengan Unit manager / Agensi Manager mereka ni relax aja bila bincang pasal benda ni. Kita sayangkan takaful sebab takaful ni satu produk yang berlandaskan muamalah islam yang kita dukung...kita ada pegangan dan etiqa. kita hendaklah meletakkan diri kita lebih baik daripada konvensional.
tiada satu hari tanpa takaful

hakeem
14-07-2008, 02:32 PM
itulah... kita baru sebagai agent dah tahan dengan cabaran. I berkawan dengan Unit manager / Agensi Manager mereka ni relax aja bila bincang pasal benda ni. Kita sayangkan takaful sebab takaful ni satu produk yang berlandaskan muamalah islam yang kita dukung...kita ada pegangan dan etiqa. kita hendaklah meletakkan diri kita lebih baik daripada konvensional.
tiada satu hari tanpa takaful

ye la rileks sebab berfikir secara terbuka. bukannya mula-mula masuk terus kondem. kalau ade pegangan ngan etiqa, practice it. but if it is like this, there must be something wrong somewhere, i think...

luqme
16-07-2008, 05:15 PM
sabar sume... :)

azizriadi
16-07-2008, 10:40 PM
Emmm, tak payah gaduh2. Apa kita dapat gaduh?...dah le pemerintahan negara bercakaran dengan fahaman politik yang tak pernah sudah...kita yang komuniti kecil ni pun nak berselisih pendapat mengenai perkara2 yang remeh temeh. Regional manager la apa laa....

Aku nie dari dulu, masa memula join, langsung tak de product takaful under Prudential, jgn cerita le pasal serangan2 mcm nie....sampai dah lali, sampai aku cakap dengan client...is up to you, masuk wad tak pakai medical card, maknanya pakai credit card....then bila berhutang kena interest....yang itu tak fikir pulak riba'nya...:D.

Tapi Alhamdulillah, setakat nie, aku manage utk jaga client aku sebaik mungkin. In fact dulu yang ada amik plan Takaful dari company lain, sekali nak claim hospital tak bleh, amik jugak prulink, but now dah ada PruBSN Takaful, fokus pada takaful je la....

Tapi yang paling pentingm tugas kita. Reach out seramai mungkin orang kat luar tu. Ramai lagi yang tak de insurance/Takaful....

Ayuh.... ke arah 1000 client.....

brodean
17-07-2008, 11:39 PM
Produk kami adalah 100% produk takaful dan dipantau oleh Majlis Pengawasan Syariah termasuklah "in-house" etiqa takaful Medical card.

Bukan MediJaring punya ke?

Etiqa Takaful
18-07-2008, 04:44 PM
Bukan MediJaring punya ke?

Medijaring admin sahaja...

Etiqa Takaful
18-07-2008, 10:16 PM
Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Perhatian kepada Penduduk Kulim, Kedah...

Etiqa Takaful Bhd adalah satu syarikat insurans islamic yang 100% berlandaskan syariah dan operasinya dipantau oleh Majlis Pengawasan Syariah yang diketuai Oleh Dato Hj. Harun Sani, Mufti Besar Perak. Sekiranya terdapat keraguan yang dinyatakan oleh mana-mana ustaz, agent insurans atau takaful, yang mungkin menyatakan etiqa takaful adalah syarikat yang tidak menepati konsep takaful, tanya lah kepada mereka soalan ini:

1. Adakah Ustaz, Tuan atau encik adalah agent takaful yang lain?

2. Bukankah badan yang memberi lisen takaful kepada etiqa takaful adalah badan yang sama memberi lisen kepada takaful-takaful yang lain? Dan sekiranya etiqa diragui, takaful lain juga boleh diragui.

3. Kenapa Ustaz, Tuan atau encik tidak menidakkan insuran konvensional tetapi sebaliknya menghentam syarikat takaful?

Melalui maklumat yang saya dapat apa yang berlaku di Kulim Kedah, Penceramah tersebut (Sama ada Ustaz atau tidak saya tak pasti) adalah terlibat secara langsung dengan industri takaful dan mengunakan pendekatan ini atas kepentingan peribadi semata-mata untuk meraih keuntungan. Jarang kita dengar Agent Insurans konvensional kata takaful tak bagus melainkan Agent takaful sendiri. Kewibawaan mereka boleh disanggah!!!

Minta jasa penduduk-penduduk Kulim Kedah yang membaca thread ni. copy dan e-mailkan lah kepada sahabat-sahabat anda. Sesungguhnya Fitnah itu dosanya adalah lebih dari membunuh!!!!

Etiqa Takaful
10-08-2008, 11:17 AM
Berikut adalah simpanan berperlindungan eTiQa Takaful:

1. Takaful MESRA - Perlindungan Komprehensif terbaik

2. Takaful WARISAN - Jaminan perlindungan dan simpanan sehingga umur 88 tahun (berhenti membayar ketika 55, 60 atau 65)

3. Takaful SARJANA - Simpanan berperlindungan pendidikan anak-anak dan pengecualian pembayaran sekiranya pembayar meninggal dunia, hilang upaya kekal atau mengidap 36 penyakit kritikal.

4. Takaful SAKINAH - Perlindungan 2 dalam 1 (suami - isteri, anak - bapa/emak)

5. Takaful PRIMA - Jaminan pulangan wang setiap 3 tahun

hubungi wakil kami untuk maklumat lanjut:
nazmy.etiqa@yahoo.com
019-5762584

suffian takaful
11-08-2008, 05:48 PM
[QUOTE=Etiqa Takaful;2015103]Berikut adalah simpanan berperlindungan eTiQa Takaful:


2. Takaful WARISAN - Jaminan perlindungan dan simpanan sehingga umur 88 tahun (berhenti membayar ketika 55, 60 atau 65)


4. Takaful SAKINAH - Perlindungan 2 dalam 1 (suami - isteri, anak - bapa/emak)



Bro cerita sikit tentang Takaful Warisan dan Sakinah ni...:)

esohor
12-08-2008, 04:01 PM
Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Perhatian kepada Penduduk Kulim, Kedah...

Etiqa Takaful Bhd adalah satu syarikat insurans islamic yang 100% berlandaskan syariah dan operasinya dipantau oleh Majlis Pengawasan Syariah yang diketuai Oleh Dato Hj. Harun Sani, Mufti Besar Perak. Sekiranya terdapat keraguan yang dinyatakan oleh mana-mana ustaz, agent insurans atau takaful, yang mungkin menyatakan etiqa takaful adalah syarikat yang tidak menepati konsep takaful, tanya lah kepada mereka soalan ini:

1. Adakah Ustaz, Tuan atau encik adalah agent takaful yang lain?

2. Bukankah badan yang memberi lisen takaful kepada etiqa takaful adalah badan yang sama memberi lisen kepada takaful-takaful yang lain? Dan sekiranya etiqa diragui, takaful lain juga boleh diragui.

3. Kenapa Ustaz, Tuan atau encik tidak menidakkan insuran konvensional tetapi sebaliknya menghentam syarikat takaful?

Melalui maklumat yang saya dapat apa yang berlaku di Kulim Kedah, Penceramah tersebut (Sama ada Ustaz atau tidak saya tak pasti) adalah terlibat secara langsung dengan industri takaful dan mengunakan pendekatan ini atas kepentingan peribadi semata-mata untuk meraih keuntungan. Jarang kita dengar Agent Insurans konvensional kata takaful tak bagus melainkan Agent takaful sendiri. Kewibawaan mereka boleh disanggah!!!

Minta jasa penduduk-penduduk Kulim Kedah yang membaca thread ni. copy dan e-mailkan lah kepada sahabat-sahabat anda. Sesungguhnya Fitnah itu dosanya adalah lebih dari membunuh!!!!

pedihkan bro bila org lain hentam apa yang kita dok buat skrg.

begini lah yang kitaorg rasa - sebab sampai skrg MAA Takaful pun masih kena hentam oleh agent takaful lain - dengan alasan MAA Takaful tak islamik

itu lah masalahnya bila dah ada skrg ni - takaful A islamik, takaful B kurang islamik. yg saya dok nampak budaya ni diajar oleh leader2 terdahulu yang tidak profesional dan suka menjual dgn menghentam produk org lain.

sekadar bertukar pandangan, wallahua'alam

salam

haris
MAA

wanwannabe
15-08-2008, 03:43 AM
Assalamualaikum semua...
Saya Izzuan dr Elfreen Agency (same dengan luqman)
baru je join CG nie...
harap dapat bertukar˛ pendapat dengan anda semua

013-3980892
wanwannabe@yahoo.com (boleh chat)

Etiqa Takaful
06-09-2008, 08:08 AM
Official Web Etiqa Takaful
www.etiqa.com.my

Administrator for Etiqa Takaful Medical card
www.medijaring.com.my


nazmy.etiqa@yahoo.com
Perunding Takaful
eTiQa Takaful Bhd
019-5762584

azizriadi
07-09-2008, 10:11 AM
Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Perhatian kepada Penduduk Kulim, Kedah...

Etiqa Takaful Bhd adalah satu syarikat insurans islamic yang 100% berlandaskan syariah dan operasinya dipantau oleh Majlis Pengawasan Syariah yang diketuai Oleh Dato Hj. Harun Sani, Mufti Besar Perak. Sekiranya terdapat keraguan yang dinyatakan oleh mana-mana ustaz, agent insurans atau takaful, yang mungkin menyatakan etiqa takaful adalah syarikat yang tidak menepati konsep takaful, tanya lah kepada mereka soalan ini:

1. Adakah Ustaz, Tuan atau encik adalah agent takaful yang lain?

2. Bukankah badan yang memberi lisen takaful kepada etiqa takaful adalah badan yang sama memberi lisen kepada takaful-takaful yang lain? Dan sekiranya etiqa diragui, takaful lain juga boleh diragui.

3. Kenapa Ustaz, Tuan atau encik tidak menidakkan insuran konvensional tetapi sebaliknya menghentam syarikat takaful?

Melalui maklumat yang saya dapat apa yang berlaku di Kulim Kedah, Penceramah tersebut (Sama ada Ustaz atau tidak saya tak pasti) adalah terlibat secara langsung dengan industri takaful dan mengunakan pendekatan ini atas kepentingan peribadi semata-mata untuk meraih keuntungan. Jarang kita dengar Agent Insurans konvensional kata takaful tak bagus melainkan Agent takaful sendiri. Kewibawaan mereka boleh disanggah!!!

Minta jasa penduduk-penduduk Kulim Kedah yang membaca thread ni. copy dan e-mailkan lah kepada sahabat-sahabat anda. Sesungguhnya Fitnah itu dosanya adalah lebih dari membunuh!!!!

Kenapa Bro?...ada orang bg info kat orang ramai yang Etiqa takaful nie bukan takaful sebenar ke?...emmm, sama le bro dengan kami ni. Ada ke agent takaful lain siap bgtau *Takaful sebenar kat Malaysia nie ada 3 je. Tak perlu saya nak sebutkan kat sini. Sebab saya dapat tau benda nie ada prospect bgtau masa kita buat promotion booth bersebelahan dengan booth takaful lain.

Apa salahnya, kita focus dengan apa yang kita boleh bantu prospect atau client, daripada kita dok sibuk "kita takaful sebenar, orang lain tak takaful sebenar"....entah lah.

Dulu masa Pru tak de Takaful, ramai yang hentam Pru Haram. now dah ada takaful, ada pulak yang bgtau tak 100% halal. Senasib lah nampaknya kita nie Encik Nazmy oooii...

Tapi, focus tetap focus...

Etiqa Takaful
08-09-2008, 10:30 AM
Ada ke agent takaful lain siap bgtau *Takaful sebenar kat Malaysia nie ada 3 je.

Salam. ada 3 je Ok lagi bro. Sahabat saya pernah cuba diclose oleh seorang Agent Takaful X, ayatnya lagi sempoi.... "Dalam Malaysia ni hanya takaful X ni sahaja lah satu-satunya yang Islamic, yang lain bukan Islamic.... Sahabat saya (Agent etiqa takaful) senyum je la sebab Agent Takaful X tu pun kutuk etiqa takaful tanpa mengetahui dihadapannya adalah seorang agent takaful yang dikutuknya. Saya juga banyak kali dengar kebanyakan Agent Takaful X ni, banyak membuat closing dengan cara merendah-rendahkan takaful lain samaada dalam talk ataupun face to face closing. Tapi saya tak pernah lagi la berjumpa dengan Agent mcm ni. Harap-harap suatu hari nanti akan bertemu juga.

nazmy.etiqa@yahoo.com
Pegawai Perunding Takaful
eTiQa Takaful Bhd
019-5762584

ibm632
08-09-2008, 11:34 AM
Nazmy... nak tanya sebenar nyer ada ejen etiqa approach client saya dan mengatakan yg produk etiqa skg ni ada pakej gerenti return .... siap sampai 60% gerenti .... fuhhh terkejut saya di buat nyer ... saya nak tahu yg ini produk Takaful ker Konvensional dan betul ker 60% gerenti return....

harap dapat penjelasan ...

Etiqa Takaful
08-09-2008, 11:43 AM
Nazmy... nak tanya sebenar nyer ada ejen etiqa approach client saya dan mengatakan yg produk etiqa skg ni ada pakej gerenti return .... siap sampai 60% gerenti .... fuhhh terkejut saya di buat nyer ... saya nak tahu yg ini produk Takaful ker Konvensional dan betul ker 60% gerenti return....

harap dapat penjelasan ...

Salam...
Saya tak pasti sama ada Agent tu silap terang atau client tu silap dengar. Kesemua produk etiqa takaful adalah capital guarante kecuali takaful ehsan (burn). That mean, tidak akan lost dari segi saving bila matang tetapi keuntungannya adalah secara mudharabah mengikut pretasi keuntungan syarikat.

nazmy.etiqa@yahoo.com
Pegawai Perunding Takaful
eTiQa Takaful Bhd
019-5762584

ibm632
08-09-2008, 12:15 PM
Ejen tu explain kalau Rm 10 ribu tiap2 tahun then tahun ketiga duit terkumpul ialah RM 48 ribu gerenti .... itu yg mushkil nyer...

boleh ker Takaful provide gerenti return ... maksud saya gerenti return bukan gerenti benefit perlindungan tu ...

Etiqa Takaful
08-09-2008, 12:46 PM
Ejen tu explain kalau Rm 10 ribu tiap2 tahun then tahun ketiga duit terkumpul ialah RM 48 ribu gerenti .... itu yg mushkil nyer...

boleh ker Takaful provide gerenti return ... maksud saya gerenti return bukan gerenti benefit perlindungan tu ...

Buat Pengetahuan En. Ibrahim, etiqa takaful ada dua. Satu etiqa takaful yang dulunya dari Takaful nasional dan yang kedua etiqa takaful dari maybank takaful. Kalau client tersebut mendapat nasihat dari Maybank Bank, sudah tentu produknya adalah berlainan sekali dengan produk kami dan saya tiada apa-apa maklumat mengenai produk tersebut. jadi disini, saya pun tak dapat nak jelaskan sama ada benar atau tidak penerangan Agent tu, tetapi kami tiada pakage yang mcm disebutkan (produk takaful nasional). Saya pun tidak faham gerenti return yang dimaksudkan tu adalah capital sahaja atau untung atau pun keduanya sekali. Kalau keduanya-duanya sekali (capital + mudharabah), memanglah gerenti sebab kalau mudharabah 0% sekali pun, capital tetap ada. Cuma gerenti dari segi % keuntungan tu yang tidak boleh kerana keuntungan mudharabah % nya adalah tidak tetap.

Umpama simpan di bank, simpanan tetap dapat balik, tetapi kalau faedahnya tetap jadi bukan keuntungan mudharabah lah namanya.

nazmy.etiqa@yahoo.com
Pegawai Perunding Takaful
eTiQa Takaful Bhd
019-5762584

Etiqa Takaful
16-10-2008, 11:50 PM
Assalamualaikum.....,

With a good company reputation, we are offer to anybody that interested to have comprehensif benefit of takaful and need it to protect your financial for medical. Please call or e-mail me.

Nazmy
Pegawai Perunding Takaful
eTiQa Takaful Bhd
nazmy.etiqa@yahoo.com
019-5762584

hardy_fz
17-10-2008, 12:22 AM
kenapa etiqa ni ada yang lain2

Etiqa Takaful
17-10-2008, 12:51 AM
kenapa etiqa ni ada yang lain2

kepelbagaian produk yang tidak keterlaluan adalah perlu bagi menepati citarasa, keperluan dan kehendak pelanggan.

hardy_fz
17-10-2008, 12:58 AM
kepelbagaian produk yang tidak keterlaluan adalah perlu bagi menepati citarasa, keperluan dan kehendak pelanggan.

x maksud saya agen berbeza ... sbb masa sy tnya nak beli medikal kad .. dia og kata jgn tersalah beli .... sbb ada agen yg bukan dari etiqa tapi jual medikal kad juga .. ntah la dah lupa ...

Etiqa Takaful
17-10-2008, 06:43 PM
x maksud saya agen berbeza ... sbb masa sy tnya nak beli medikal kad .. dia og kata jgn tersalah beli .... sbb ada agen yg bukan dari etiqa tapi jual medikal kad juga .. ntah la dah lupa ...

Medical Card eTiQa Takaful hanya boleh di sign-up dari Agent eTiQa Takaful atau direct terus ke office. Mengenai perkara yang tuan cakap tersebut adalah mustahil. Adalah lebih baik tuan mengemukan maklumat lengkap bagi membolehkan saya memberi jawapan yang tepat.

hardy_fz
18-10-2008, 06:49 PM
kawan saya telah membeli kad medikal etiqa ni dgn bayaran 100 sebulan ... tetapi apabila saya melihat polisinya ... saya hairan kenapa tidak di berikan elaun hospital kepadanya ... saya tanya kepadanya dan beliau kata egen itu beritahu bahawa beliau ada mempunyai elaun penghospitalan ... tetapi di dalam polisi tidak terdapat pun kenyataan yg menyatakan beliau mendapat elaun ....

dan paling best polisi itu di hantar melalui pos sahaja ... adakah itu tindakan yang ber eTIQa huhuhu

esohor
19-10-2008, 12:46 AM
kawan saya telah membeli kad medikal etiqa ni dgn bayaran 100 sebulan ... tetapi apabila saya melihat polisinya ... saya hairan kenapa tidak di berikan elaun hospital kepadanya ... saya tanya kepadanya dan beliau kata egen itu beritahu bahawa beliau ada mempunyai elaun penghospitalan ... tetapi di dalam polisi tidak terdapat pun kenyataan yg menyatakan beliau mendapat elaun ....

dan paling best polisi itu di hantar melalui pos sahaja ... adakah itu tindakan yang ber eTIQa huhuhu

bro, sekadar pandangan....

jgn main pukul rata je statement bro tu.... kalu nak burukkan company A, semua org boleh burukkan. sorang agen buat silap bukan mewakili keseluruhan syarikat.

saya rasa di company bro sendiri wakili pun ramai yang buat silap.... di MAA sendiri pun - ada agen yang menipu client dan pelbagai lagi kelemahan dan kekurangan....

ingat bro - satu jari tunding org lain, empat jari tunding kat diri sendiri... sekadar berpesan...

salam

haris

hardy_fz
19-10-2008, 01:26 AM
bro, sekadar pandangan....

jgn main pukul rata je statement bro tu.... kalu nak burukkan company A, semua org boleh burukkan. sorang agen buat silap bukan mewakili keseluruhan syarikat.

saya rasa di company bro sendiri wakili pun ramai yang buat silap.... di MAA sendiri pun - ada agen yang menipu client dan pelbagai lagi kelemahan dan kekurangan....

ingat bro - satu jari tunding org lain, empat jari tunding kat diri sendiri... sekadar berpesan...

salam

haris

ok la tu ... bukan nak kata semua x bagus ... tp just ckp bagi pihak kawan ... kesilapan mana ada manusia yg x buat .... tp aku bukan buat tuduhan tanpa bukti ...

cuma sekadar nak ckp benda yg aku rasa xbetul lah ... patut jadikan panduan buat semua ... xkan xboleh citer benda yg x betul pulak kan ... forum ni kita sama2 cari makan ...

esohor
19-10-2008, 02:19 AM
ok la tu ... bukan nak kata semua x bagus ... tp just ckp bagi pihak kawan ... kesilapan mana ada manusia yg x buat .... tp aku bukan buat tuduhan tanpa bukti ...

cuma sekadar nak ckp benda yg aku rasa xbetul lah ... patut jadikan panduan buat semua ... xkan xboleh citer benda yg x betul pulak kan ... forum ni kita sama2 cari makan ...

satu je bro nak tanya....

agen company A cerita tentang benda tak betul pada PRUBSN diforum, apa bro rasa sebagai sorg yang mewakili PRUBSN?

sama2 carik makan bro !

salam

haris

Etiqa Takaful
19-10-2008, 01:44 PM
kawan saya telah membeli kad medikal etiqa ni dgn bayaran 100 sebulan ... tetapi apabila saya melihat polisinya ... saya hairan kenapa tidak di berikan elaun hospital kepadanya ... saya tanya kepadanya dan beliau kata egen itu beritahu bahawa beliau ada mempunyai elaun penghospitalan ... tetapi di dalam polisi tidak terdapat pun kenyataan yg menyatakan beliau mendapat elaun ....

dan paling best polisi itu di hantar melalui pos sahaja ... adakah itu tindakan yang ber eTIQa huhuhu
__________________
Jangan biarkan diri anda dan keluarga tersayang menderita . Kerana di Prudential Bsn Takaful , KAMI MEMAHAMI ,KAMI PRIHATIN No.1 Takaful Medikal Kad di Malaysia . sms/call: 016 - 3115778 (Hardy)


Salam Sejahtera,

Tuan,

Terima kasih kerana post information ini tanpa menyelidik dahulu apa sebenarnya yang kita cover bagi Medical Card dari eTiQa Takaful Bhd dan secara langsung mempamirkan kelemahan tuan yang tidak profesional dan tidakan terburu-buru tuan yang cuba memburukan imej eTiQa Takaful bagi tatapan pengunjung Cari Gold. Adakah ini tindakan terbaik dari Tuan yang merupakan wakil syarikat takaful yang tuan naungi sekarang? Tuan, apa yang dikatakan oleh pelanggan tidak semestinya benar kerana ramai prospek yang saya temui dan telah memiliki insuran dan takaful tetapi tidak tahu atau ambil kisah apa sebenarnya yang dicover didalam polisi mereka yang sedia ada. Buktinya sila tanya sahabat tuan sendiri sama ada aware atau tidak manfaat hospital yang terdapat didalam Medical Card?

Ini jawapan kepada kenyataan Tuan diatas:

tetapi apabila saya melihat polisinya ... saya hairan kenapa tidak di berikan elaun hospital kepadanya ...

Pertama sekali, pelanggan tersebut tidak mengambil manfaat hospital, oleh sebab itu ianya tidak dinyatakan didalam Polisi eTiQa Takaful. Kedua, didalam Coverage setiap Medical Card eTiQa Takaful, kita ada memberi elaun harian hospital sekiranya menginap dihospital kerajaan. Manfaat ini tidak dinyatakan didalam Polisi tetapi terdapat pada buku maklumat yang dihantar bersama Medical Card. Saya yakin perunding kami yang menemui sahabat tuan merujuk kepada manfaat hospital didalam medical card

dan paling best polisi itu di hantar melalui pos sahaja.

Semua Polisi eTiQa Takaful diposkan terus kepada pelangan kecuali sekiranya pelanggan memohon untuk mengambilnya sendiri dicawangan.


Sekian terima, kasih.

nazmy.etiqa@yahoo.com
Pegawai Perunding Takaful
eTiQa Takaful Bhd
019-5762584

P/S: Kikis sifat busuk hati dan berniagalah secara bersih.

Etiqa Takaful
19-10-2008, 02:14 PM
ok la tu ... bukan nak kata semua x bagus ... tp just ckp bagi pihak kawan ... kesilapan mana ada manusia yg x buat .... tp aku bukan buat tuduhan tanpa bukti ...


Didalam hal ini, apakah bukti yang tuan ada? Sekeping polisi bukan menjadi bukti tepat didalam rundingan tetapi adalah black and white diantara syarikat dan pelanggan seperti yang dipersetujui diantara perunding dan pelanggan. Bukti terbaik ialah rakaman perbualan mereka. Saya yakin, semua ini adalah salah faham sahaja mengenai manfaat hospital diantara pelanggan dan perunding. Walaubagaimanapun, adalahlah lebih baik sahabat tuan menghubungi semula perunding tersebut dan bertanyakan jawapan kepada sebarang keraguan yang timbul.

nazmy.etiqa@yahoo.com
Pegawai Perunding Takaful
eTiQa Takaful Bhd.

hardy_fz
19-10-2008, 07:54 PM
Didalam hal ini, apakah bukti yang tuan ada? Sekeping polisi bukan menjadi bukti tepat didalam rundingan tetapi adalah black and white diantara syarikat dan pelanggan seperti yang dipersetujui diantara perunding dan pelanggan. Bukti terbaik ialah rakaman perbualan mereka. Saya yakin, semua ini adalah salah faham sahaja mengenai manfaat hospital diantara pelanggan dan perunding.

nazmy.etiqa@yahoo.com
Pegawai Perunding Takaful
eTiQa Takaful Bhd.

terima kasih la di atas jawapan2 tersebut ... sy berasa sungguh terharu dgn jawapan tersebut huhuhu ... kini baru saya sedar yg lain syarikat lain cara pengendaliannya ...saya bukan nak burukkan syarikat awak tp sekadar beri pandangan ....apa yg saya buat berlainan dgn cara awak ... itu yg buat saya terkejut ...

hardy_fz
19-10-2008, 08:02 PM
satu je bro nak tanya....

agen company A cerita tentang benda tak betul pada PRUBSN diforum, apa bro rasa sebagai sorg yang mewakili PRUBSN?

sama2 carik makan bro !

salam

haris


helllooo kalau xboleh kena komen ... sampai bila pun xkemana ... kalau ada benda yg x betul atau elok nak di ceritakan ... silakan saya sedia mendengar ... setiap komen dari pelanggan akan menjadikan setiap sebuah syarikat itu bertambah menjadi lebih baik ...

saya hanya mewakili kawan saya sebagai pelanggan ... jgn salah faham ...

esohor
19-10-2008, 08:45 PM
helllooo kalau xboleh kena komen ... sampai bila pun xkemana ... kalau ada benda yg x betul atau elok nak di ceritakan ... silakan saya sedia mendengar ... setiap komen dari pelanggan akan menjadikan setiap sebuah syarikat itu bertambah menjadi lebih baik ...

saya hanya mewakili kawan saya sebagai pelanggan ... jgn salah faham ...

ok... bukan x leh komen, tapi tanya IBM, azizriadi dan brodean mcamana nak tanya dan komen soalan secara berhikmah dan mungkin tak nampak 'TERLALU BERBISA' soalan tu......

gud luck to you bro..... semoga berjaya.... gua suka org2 agresif mcm lu ni..... harap dpt terus sukses dlm industri hebat ini.....agresif kat forum ni harap dpt ditransferkan sama semasa buat sales nanti.

sama2 agresif - diforum dan di lapangan - baru meletup.

Unit manager pun sayang nanti :D :D :D

salam

haris

Etiqa Takaful
20-10-2008, 08:55 AM
kini baru saya sedar yg lain syarikat lain cara pengendaliannya ...saya bukan nak burukkan syarikat awak tp sekadar beri pandangan ....

tak pe, saya faham...

nazmy.etiqa@yahoo.com
Pegawai Perunding Takaful
eTiQa Takaful Bhd
019-5762584

agen
20-10-2008, 10:03 AM
ok... bukan x leh komen, tapi tanya IBM, azizriadi dan brodean mcamana nak tanya dan komen soalan secara berhikmah dan mungkin tak nampak 'TERLALU BERBISA' soalan tu......

gud luck to you bro..... semoga berjaya.... gua suka org2 agresif mcm lu ni..... harap dpt terus sukses dlm industri hebat ini.....agresif kat forum ni harap dpt ditransferkan sama semasa buat sales nanti.

sama2 agresif - diforum dan di lapangan - baru meletup.

Unit manager pun sayang nanti :D :D :D

salam

haris

aku rasa budak ni baru lg la...cuba tgk otai PRU mcm abg aziz,brodean,ibm tegur org lain.smooth ajer...kena byk belajar lg nie...:)

hardy_fz
21-10-2008, 09:27 PM
aku rasa budak ni baru lg la...cuba tgk otai PRU mcm abg aziz,brodean,ibm tegur org lain.smooth ajer...kena byk belajar lg nie...:)

sory ye bukan budak ... ni bapak budak ... cuba tngk sikit sapa yg lebih dulu register kat thread cg ni huhuhu ....

Etiqa Takaful
12-11-2008, 01:01 AM
Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Saudara/Saudari, tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Melalui persepakatan yang bijak, Takaful Nasional bersama-sama Maybank Takaful disatukan dan bergerak maju kehadapan sebagai eTiQa Takaful Berhad. Dengan menyediakan perlindungan yang komprehensif, eTiQa Takaful menawarkan skim simpanan berperlindungan yang meliputi Manfaat kecederaan, kematian dan kecacatan kekal akibat kemalangan, Manfaat Penyakit Kritikal, Manfaat Hospital, Manfaat Bertempoh, Manfaat Pembayar dan Manfaat Kematian disamping Simpanan untuk hari tua.

Salah satu diantara kekuatan produk eTiQa Takaful ialah Khairat Kematian (Manfaat Kematian). Sejak dari zaman Rasulullah SAW lagi dimana dana dikumpulkan untuk tujuan disumbangkan kepada keluarga yang ditimpa mushibah atau meninggal dunia. Sesungguhnya, perjuangan inilah yang masih lagi diteruskan oleh kami di eTiQa Takaful. Dengan kekuatan dana kami dan juga keuntungan perniagaan yang dijalankan, kami menawarkan manfaat kematian (Khairat Kematian) yang tinggi. Dengan khairat kematian yang tinggi, dapatlah keluarga yang ditinggalkan melunaskan hutang dan meneruskan kehidupan baru tanpa anda disisi mereka.

" Tinggalkan keluarga dalam kesenangan adalah lebih baik dari meninggalkan mereka dalam keadaan meminta-minta" (hadis riwayat Bukhari).

Menerusi eTiQa Takaful Berhad, kami menjanjikan kualiti dan kecekapan perkhidmatan, kemudahan membuat urusan tuntutan dan kemesraan rundingan peribadi. Sesungguhnya, amatlah malu kiranya, sebagai pengendali takaful terbesar di Malaysia dan ahli kumpulan Maybank, sekiranya apa yang dikata tidak dikotakan.

Sekali lagi kami menyeru kepada anda, marilah bersama-sama kami, menegakkan muamalah Islam, dengan menyediakan simpanan beperlindungan untuk diri anda dan keluarga. Jadikanlah ianya satu keperluan seperti mana perlunya kenderaan kepada anda untuk bergerak, rumah untuk berlindung dan keperluan harian yang lain untuk hidup. Begitu jugalah perlunya polisi untuk melindungi kewangan anda ketika anda ditimpa musibah. Sesungguhnya, satu tindakkan bijak anda pada hari ini, akan meyelamatkan anda dihari esok.....

http://i310.photobucket.com/albums/kk429/nazmy80/1.jpg

http://i310.photobucket.com/albums/kk429/nazmy80/2.jpg

nazmy.etiqa@yahoo.com
nazmy@agent.etiqa.com.my
Pegawai Perunding Takaful
eTiQa Takaful Berhad
019-5762584

"Kemudahan Insan, Asas Urusan Kami"

Sediakan Payung sebelum hujan....

nazmy.etiqa@yahoo.com
Pegawai Perunding Takaful
eTiQa Takaful Bhd
019-5762584

Etiqa Takaful
12-11-2008, 01:33 AM
Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Selaras dengan tuntutan Islam dalam persediaan menghadapi sebarang musibah, eTiQa Takaful menawarkan skim simpanan berperlindungan Islam yang mana operasi kendaliannya dipantau oleh Majlis Pengawasan Syariah serta keuntungan perniagaannya dibahagikan secara Mudharabah dan juga perlaksanaan pembayaran zakat di dalam perniagaan. Simpanan berperlindungan yang ditawarkan oleh eTiQa Takaful terdiri daripada tabungan pendidikan anak-anak dan simpanan berperlindungan individu yang merangkumi beberapa manfaat seperti dibawah:

- Manfaat kematian biasa dan kemalangan(Khairat Kematian yang tinggi)
- Manfaat Hospital
- Manfaat Bertempoh
- Manfaat Penyakit Kritikal
- Pembayaran urusan pengkebumian segera (RM1000).
- Simpanan dan keuntungan Mudharabah
- Pengeluaran dibenarkan sehingga 80% tanpa menjejaskan amaun perlindungan
- Medical Card bagi Tanggungan Kos Rawatan


"DAHULU..................... Aku milik seseorang petani yang ku kenali sebagai Pak Mat. Pertemuan kami diatur oleh satu Agency. Aku mungkin hanya dilihat sebagai sekeping kertas bercetak seolah-olah tidak bererti apa-apa pada ketika itu. Adakalanya aku berhabuk disimpan di dalam almari usang dan hanya bertemankan lipas, cengkerik dan anai-anai. Dan juga mungkin Pak Mat sudah melupai dimanakah diriku berada kini. Ramai sudah sahabatku yang senasib denganku. Dari hasil keringatnya mebanting tulang saban bulan, Pak Mat mengambil sedikit hasil keringatnya untuk menyediakan sedikit simpanan keatasku tanpa menduga atau menjangka apa-apa akan berlaku keatas dirinya. Aku sangat menghargainya kerana aku sedar, aku masih lagi dihatinya.

KINI......................... Pak Mat telah pergi buat selama-lamanya............

SEKARANG....................... tibalah masa untuk aku bekerja. Membalas jasa Pak Mat yang tak pernah ku lupa. Dengan kemampuan dan kudrat yang ku ada, aku berjaya membantu keluarga yang ditinggalkannya. Aku berjaya melangsaikan segala hutangnya dan meringankan bebanan keluarga. Alhamdulillah, dengan bantuanku juga Isterinya telah berjaya membesarkan anak-anaknya. Anaknya kini telah berjaya ke menara gading.

Sekiranya Pak Mat masih ada...... pasti dia akan tersenyum bangga, kerana pernah memiliki ku satu ketika............... Polisi Etiqa Takaful......"


Ayuh, marilah kita bersama menegakkan muamalah Islam. Milikilah "Policy Etiqa Takaful" hari ini yang mana ianya bukan sahaja memberi manfaat ketika anda masih hidup, malah juga ketika anda telah tiada. Jangan berlengah lagi dan perluang hanya datang sekali.


Untuk mereka yang berminat memiliki Polisi Simpanan Berperlindungan ini:

1. Apakah perkhidmatan yang disediakan?
Menawarkan perkhidmatan 24 jam, 7 hari seminggu untuk semua proses pendaftaran dan tuntutan merangkumi kawasan Perlis, Kedah, Pulau-Pinang dan Perak. Untuk tempat-tempat diluar kawasan ini, bolehlah dibuat temujanji dihujung minggu.

2. Apakah kelebihan perkhidmatan ini?
Kemudahan peserta dan prospek kerana semua urusan pendaftaran dan tuntutan dapat dilakukan diluar waktu bekerja dan terus ke tempat anda.

3. Apakah yang saya perlu sediakan sekiranya saya berminat untuk menyertai simpanan berperlindungan Etiqa Takaful?
Sediakan semua dokumen yang diperlukan seperti Kad Pengendalan, Kad Kredit (Bagi permotongan melalui kad kredit) dan Kad ATM. Semua urusan membuat salinan photostat akan dijalankan di tempat anda.

4. Bagaimanakah urusan tuntutan manfaat dibuat?
Cuma perlu hubungi saya, dan segala-galanya akan saya uruskan mewakili pihak anda.

5. Bagaimanakah Pembayaran sumbangan bulanan dibuat?
Di Etiqa Takaful, kami menggalakan pembayaran melalui 'auto debit' dari akaun simpanan peserta atau melalui kad kredit. Ini bertujuan memudahkan peserta membuat pembayaran bulanan tanpa perlu ke kaunter.

6. Bagaimanakah caranya sekiranya saya berminat untuk menyertai atau mengetahui mengenai Simpanan berperlindungan ini?
Sila hubungi/SMS/e-mail kepada:

nazmy.etiqa@yahoo.com
nazmy@agent.etiqa.com.my
019-5762584 (temujanji dan pertanyaan)
Pegawai Perunding Takaful
Etiqa Takaful Bhd.

"Beramal Bersama Takaful"

Sedikit simpanan anda hari ini, amat tinggi nilainya disaat anda memerlukannya. Simpanan berperlindungan eTiQa Takaful menjanjikan kedamaian dan ketenangan dalam kawalan perlindungan kewangan akibat sesuatu yang tidak diduga. Sebagai Ahli Kumpulan MAYBANK, kekuatan dana kami amatlah diyakini. Satu produk yang diciptakan untuk rakyat MALAYSIA dan memenuhi keperluan anda. Sertailah kami, demi masa depan anda dan keluarga. Kesedaran anda hari ini, penyelamat anda di hari esok.

nazmy.etiqa@yahoo.com
Pegawai Perunding
eTiQa Takaful Bhd
019-5762584

pah_bedah2480
17-11-2008, 11:30 AM
salam semua..actually sy bru join carigold forum..salah satu sebabnye adalh tuk tambah ilmu dn share pendapat...sy agent etiqa takaful gak..baru je ssgt join..kelas produk pun tak sempat pergi lagi..kalau tak keberatan saya nk tanya beberapa kemusykilan kt kwn2 sume yg lagi lama dan arif dlm bab2 produk & bidang ni...


1) Tuk Pelan Sarjana :

-Saya ade dapat stu browser yg diberi pada sy..dan yg tu juga yg sy gunakan skg ni tuk jadual..Kt bahagian Manfaat Tambahan dia ade juga letakkan Tabung Biassiswa sebanyak RM 20,000 bg yg menyimpan bulanan sebanyak (RM 80 - RM 100)..elaun harian hospital RM 50 dan tabung tambahan RM 20

soalan sy :

a) dalam situasi dan keadaan macam mana tabung biasiswa tu customer akan dapat? dan bila dia akan dapat duit tabung biasiswa tersebut?

b) bagaimana pula dengan elaun harian hospital RM 50? dan tabung tambahan RM 20 tu?..tabung tambahan rm 20 bila dia akan dapat? / peserta yg terpaksa menabung? tiap2 bulan atau dalam situasi macam mana?

c) Jikalau berlaku kematian kepada ibu bapa anak tersebut bagaimana pula dgn simpanan dia tu? adakah etiqa takaful akan teruskan menyimpan tuk budah tersebut tiap2 bulan spt biasa mengikut jumlah yg telah disimpan oleh ayah dia sehingga tempoh matang yg telah dipilih oleh ayah dia / pihak etiqa akan bg sejumlah pampasan kepada budak tersebut sebagai persaraan hidup dia..leh jelaskan tak?

Note: Sy berharap rakan2 dapat membantu sy tuk bg penjelasan kepada persoalan diatas..selagi sy tak dapat sahkan jawapan dia yg tepat selagi tu sy tak yakin tuk bgtau customer sbb takut tersalah maklumat..nt lain lak jadinyee..dah byk sy dapat info kt forum ni..yg sy baca..bagus la kalau cmni kan.. hehhee..harap2 sy leh berjaya dan kaya cm korang gak..hehehe:)cgrock

p/s: Jika ade masa bukak la blog sy ni :

http://tamanfirdausi.blogspot.com
(macam-macam ade kt sini)

Etiqa Takaful
17-11-2008, 02:53 PM
Assalamualaikum dan salam sejahtera,

[QUOTE=pah_bedah2480;2829445]

1) Tuk Pelan Sarjana :

-Saya ade dapat stu browser yg diberi pada sy..dan yg tu juga yg sy gunakan skg ni tuk jadual..Kt bahagian Manfaat Tambahan dia ade juga letakkan Tabung Biassiswa sebanyak RM 20,000 bg yg menyimpan bulanan sebanyak (RM 80 - RM 100)..elaun harian hospital RM 50 dan tabung tambahan RM 20
Saya tidak pernah mendengar manfaat ini bagi produk Takaful Sarjana. Mungkin manfaat ini merujuk kepada Simpanan dan Dividen Mudharabah. Sekiranya benar, manfaat ini bukanlah didalam manfaat tambahan tetapi terkadung didalam manfaat asas.

soalan sy :

a) dalam situasi dan keadaan macam mana tabung biasiswa tu customer akan dapat? dan bila dia akan dapat duit tabung biasiswa tersebut?
Simpanan akan dipulangkan beserta Mudharabah apabila polisi matang dan juga pengeluaran 100% dibenarkan tiga tahun awal sebelum polisi Matang.

b) bagaimana pula dengan elaun harian hospital RM 50? dan tabung tambahan RM 20 tu?..tabung tambahan rm 20 bila dia akan dapat? / peserta yg terpaksa menabung? tiap2 bulan atau dalam situasi macam mana?
Elaun harian hospital atau dikenali sebagai manfaat hospital layak dituntut sekiranya peserta diwadkan dihospital. Tabungan tambahan tersebut adalah sejumlah nilai yang diletakan terus ke akaun simpanan bagi tambahan wang akaun simpanan (Akaun Peserta). Sebagai contoh, sekiranya RM20 dari nilai RM100 diambil bagi tabungan, bermaksud ianya akan dimasukkan terus ke akaun peserta (simpanan) dan puan boleh lihat ditahun pertama terdapat sejumlah amaun didalam akaun simpanan dan ini adalah disebabkan adanya sumbangan tabungan

c) Jikalau berlaku kematian kepada ibu bapa anak tersebut bagaimana pula dgn simpanan dia tu? adakah etiqa takaful akan teruskan menyimpan tuk budah tersebut tiap2 bulan spt biasa mengikut jumlah yg telah disimpan oleh ayah dia sehingga tempoh matang yg telah dipilih oleh ayah dia / pihak etiqa akan bg sejumlah pampasan kepada budak tersebut sebagai persaraan hidup dia..leh jelaskan tak?
Sekiranya pembayar meninggal dunia, hilang upaya kekal atau mengidap salah satu dari 36 penyakit kritikal, etiqa takaful akan menanggung sumbangan sehingga polisi matang (kecuali sumbangan tabungan).

saya amat berharap agar puan menghadiri kelas produk seberapa segera yang boleh bagi mengelakkan penyampaian maklumat yang salah dan boleh meragukan prospek.

Akhir kata, saya mengucapkan selamat datang ke dunia eTiQa Takaful....

nazmy.etiqa@yahoo.com
Pegawai Perunding Takaful
eTiQa Takaful Bhd
019-5762584

Etiqa Takaful
30-01-2009, 11:21 PM
Sila rujuk 1st page untuk melihat perlindungan didalam etiqa takaful

nazmy.etiqa@yahoo.com
019-5762584

azizriadi
30-01-2009, 11:35 PM
salam semua..actually sy bru join carigold forum..salah satu sebabnye adalh tuk tambah ilmu dn share pendapat...sy agent etiqa takaful gak..baru je ssgt join..kelas produk pun tak sempat pergi lagi..kalau tak keberatan saya nk tanya beberapa kemusykilan kt kwn2 sume yg lagi lama dan arif dlm bab2 produk & bidang ni...


1) Tuk Pelan Sarjana :

-Saya ade dapat stu browser yg diberi pada sy..dan yg tu juga yg sy gunakan skg ni tuk jadual..Kt bahagian Manfaat Tambahan dia ade juga letakkan Tabung Biassiswa sebanyak RM 20,000 bg yg menyimpan bulanan sebanyak (RM 80 - RM 100)..elaun harian hospital RM 50 dan tabung tambahan RM 20

soalan sy :

a) dalam situasi dan keadaan macam mana tabung biasiswa tu customer akan dapat? dan bila dia akan dapat duit tabung biasiswa tersebut?

b) bagaimana pula dengan elaun harian hospital RM 50? dan tabung tambahan RM 20 tu?..tabung tambahan rm 20 bila dia akan dapat? / peserta yg terpaksa menabung? tiap2 bulan atau dalam situasi macam mana?

c) Jikalau berlaku kematian kepada ibu bapa anak tersebut bagaimana pula dgn simpanan dia tu? adakah etiqa takaful akan teruskan menyimpan tuk budah tersebut tiap2 bulan spt biasa mengikut jumlah yg telah disimpan oleh ayah dia sehingga tempoh matang yg telah dipilih oleh ayah dia / pihak etiqa akan bg sejumlah pampasan kepada budak tersebut sebagai persaraan hidup dia..leh jelaskan tak?

Note: Sy berharap rakan2 dapat membantu sy tuk bg penjelasan kepada persoalan diatas..selagi sy tak dapat sahkan jawapan dia yg tepat selagi tu sy tak yakin tuk bgtau customer sbb takut tersalah maklumat..nt lain lak jadinyee..dah byk sy dapat info kt forum ni..yg sy baca..bagus la kalau cmni kan.. hehhee..harap2 sy leh berjaya dan kaya cm korang gak..hehehe:)cgrock

p/s: Jika ade masa bukak la blog sy ni :

http://tamanfirdausi.blogspot.com
(macam-macam ade kt sini)

Dalam Brochure mmg le agent nie kekadang bagitau mcm2 utk tarik perhatian pembaca. Tapi yang penting apa yang ada dalam policy.

nizam.aziz
31-01-2009, 12:31 AM
Salam perkenalan,

Juga orang baru di sini... w/pun dah lama mengunjungi forum ni.. Mohon tunjuk ajar dari otai2... InsyaAllah

mounaire
31-01-2009, 09:13 AM
Salam perkenalan,

Juga orang baru di sini... w/pun dah lama mengunjungi forum ni.. Mohon tunjuk ajar dari otai2... InsyaAllah


Salam Nizam..

Mohon tunjuk ajar dari segi apa tu? Kalau nak tunjuk ajar dari segi cara nak berforum u boleh baca kat SINI (http://www.carigold.com/portal/forums/rules.html) ..kalau nak tunjuk ajar dari segi product, rasa2 u pun dah otai kut:D kalau tak.. tak kan u nak letak siggy u yg mcm tu..

lagi satu.. u guna YM dgn nama tak_ingatlah tu tak brapa nak sesuai laa.. nanti org ingat u ni mudah lupaa.. org boleh buat mcm2 tafsiran..:D cari lah nama yg sesuai sikitt.. kita nak kena jaga nama kita..

klleman
01-02-2009, 05:07 PM
[B] 1) Tuk Pelan Sarjana :

-Saya ade dapat stu browser yg diberi pada sy..dan yg tu juga yg sy gunakan skg ni tuk jadual..Kt bahagian Manfaat Tambahan dia ade juga letakkan Tabung Biassiswa sebanyak RM 20,000 bg yg menyimpan bulanan sebanyak (RM 80 - RM 100)..elaun harian hospital RM 50 dan tabung tambahan RM 20

soalan sy :

a) dalam situasi dan keadaan macam mana tabung biasiswa tu customer akan dapat? dan bila dia akan dapat duit tabung biasiswa tersebut?



Assalamulaikum pah_bedah...
Merujuk kepada soalan anda, itu adalah manfaat FIB (Family Income Benefit) sila belajar perihal manfaat asas dan rider dengan leader pah_bedah. Semoga kita tidak sesat dalam terang. Amin...

nizam.aziz
01-02-2009, 08:50 PM
salam semua..actually sy bru join carigold forum..salah satu sebabnye adalh tuk tambah ilmu dn share pendapat...sy agent etiqa takaful gak..baru je ssgt join..kelas produk pun tak sempat pergi lagi..kalau tak keberatan saya nk tanya beberapa kemusykilan kt kwn2 sume yg lagi lama dan arif dlm bab2 produk & bidang ni...

1) Tuk Pelan Sarjana :

-Saya ade dapat stu browser yg diberi pada sy..dan yg tu juga yg sy gunakan skg ni tuk jadual..Kt bahagian Manfaat Tambahan dia ade juga letakkan Tabung Biassiswa sebanyak RM 20,000 bg yg menyimpan bulanan sebanyak (RM 80 - RM 100)..elaun harian hospital RM 50 dan tabung tambahan RM 20

==> Saya juga baru dlm dunia CG ni...:) Jwpn ni sekadar tambahan dari info2 sblm ni..

==> Bak kata 'Kileman', Tabung Biasiswa tu adalah rider.. dikenali sbg Manfaat Pendapatan Keluarga/Family Income Benefit (FIB). Rider ini beri perlindungan maksimum sebyk RM250,000 atau 3 x Manfaat Asas (minima RM10,000)


soalan sy :

a) dalam situasi dan keadaan macam mana tabung biasiswa tu customer akan dapat? dan bila dia akan dapat duit tabung biasiswa tersebut?


==> Sekiranya pembayar meninggal dunia atau mengalami Keilatan Kekal Menyeluruh. Jumlah perlindungan (tuntutan) akan dibayar secara setara (samarata) bagi baki tempoh kontrak tersebut. Cth : Tempoh kontrak 25 thn dan FIB=RM20000, pembayar meninggal dunia pd thn ke 15, maka 10 thn berikutnya.. peserta akan menerima tabung biasiswa berdasarkan nilai rider FIB tersebut (RM20000/10thn)... InsyaAllah dengan bantuan tabung biasiswa ini, bebanan pihak keluarga dpt dibantu (ianya boleh dianggap elaun bulanan yg akan diterima) slps pembayar meninggal atau mengalami keilatan kekal menyeluruh.

alter13
02-02-2009, 10:04 AM
assalamualaikum

saya masuk thread nie sbb nak tanya beberapa soklan,

1) saya ada menyertai insuran simpanan dari MNI dan kini telah bertukar ke etika kan, so bulan lepas genap 3 tahun saya melabur dalam skim nie, dan sepatutnya saya akan dapat bonus setiap 3 tahun kan, sooo camana nak tau saya dah boleh tuntut duit tue, etika akan pos atau bankin terus, sbb rasanya dia x der tanya pun no akaun bank saya masa saya signup dulu.

2) dan satu lagi, nak tanya, hari nie (2/2/09) etika cuti lagi ker, sbb call centre x de sapa jawab, hampeh betul....:mad:

nizam.aziz
02-02-2009, 10:36 AM
assalamualaikum

saya masuk thread nie sbb nak tanya beberapa soklan,

1) saya ada menyertai insuran simpanan dari MNI dan kini telah bertukar ke etika kan, so bulan lepas genap 3 tahun saya melabur dalam skim nie, dan sepatutnya saya akan dapat bonus setiap 3 tahun kan, sooo camana nak tau saya dah boleh tuntut duit tue, etika akan pos atau bankin terus, sbb rasanya dia x der tanya pun no akaun bank saya masa saya signup dulu.

2) dan satu lagi, nak tanya, hari nie (2/2/09) etika cuti lagi ker, sbb call centre x de sapa jawab, hampeh betul....:mad:

Alter13,

1)FYI, MNI (kini Etiqa Insurans) dan TN (kini Etiqa Takaful) adalah 2 entiti yg berbeza dan saya adalah wakil utk Etiqa Takaful, namun begitu insyaAllah saya cuba membantu berdasarkn maklumat yg saya ada. Boleh saya tahu apa nama produk bg insuran simpanan MNI tersebut? dan paling mudah kalo berikan terus no polisi..insyaAllah saya bleh bantu semakkan. Kalo utk produk takaful, iaitu Takaful Prima, setiap 3 thn, pihak Etiqa Takaful akan poskan cek bonus tersebut terus ke alamat peserta.

2) Call centre cuti lg berdasarkan sbb cuti umum Hari Wilayah..:( w/bgamanapun anda boleh berhubung cawangan2 Etiqa di Selangor. Maybe bleh call 03-56359968 (Branch PJ)

idaman
02-02-2009, 11:00 AM
assalamualaikum

saya masuk thread nie sbb nak tanya beberapa soklan,

1) saya ada menyertai insuran simpanan dari MNI dan kini telah bertukar ke etika kan, so bulan lepas genap 3 tahun saya melabur dalam skim nie, dan sepatutnya saya akan dapat bonus setiap 3 tahun kan, sooo camana nak tau saya dah boleh tuntut duit tue, etika akan pos atau bankin terus, sbb rasanya dia x der tanya pun no akaun bank saya masa saya signup dulu.

2) dan satu lagi, nak tanya, hari nie (2/2/09) etika cuti lagi ker, sbb call centre x de sapa jawab, hampeh betul....:mad:


Salam,
just want to confirm, encik ambil polisi dari MNI ke Takaful Nasional? Memang dua2 sykt nie under eTiQa tapi MNI under eTiQa Insurans dan Takaful Nasional under eTiQa Takaful.

Jika mmg encik ambil melalui MNI sila contact 03-56349112 cawangan subang jaya.

Jika dari Takaful Nasional, memang kami ade produk 3 tahun skali iaitu Takaful Prima. Setiap 3 tahun eTiQa akan pos cek terus ke alamat rumah anda. Tak perlu tuntut. Cuma pastikan tiada lapse dan alamat rumah masih sama semasa sign-up polisi.

2) Hari nie cuti am bagi Wilayah Perseketuan KL. Jika encik nak check sila hubungi eTiQa Shah Alam 03-55111928. Berikan no polisi pada mereka. Mungkin mereka boleh membantu..

Tq...

Rafidah Ahmad
hp : 016-6509476
ym : imidaman77@yahoo.com
email : rafidaha.agent@etiqa.com.my

alter13
02-02-2009, 01:58 PM
thanx pada mereka yg reply posting saya, emmm x tau la plak hari nie cuti hari wilayah, patut la CS x angkat, no polisi pun saya lupa, esok jer la saya call semula CS, utk pengetahuan saya masuk under polisi MNI...thanxx

Etiqa Takaful
02-02-2009, 05:22 PM
thanx pada mereka yg reply posting saya, emmm x tau la plak hari nie cuti hari wilayah, patut la CS x angkat, no polisi pun saya lupa, esok jer la saya call semula CS, utk pengetahuan saya masuk under polisi MNI...thanxx

Assalamualaikum......,

Kalau no polisi lupa, encik boleh call dan beri no I/C.

nazmy.etiqa@yahoo.com
019-5762584

alter13
03-02-2009, 11:00 AM
sukacita dimaklumkan, smlm petang cek RMXK telah selamat sampai ke rumah aku, laju tul etika, baru nak call dah sampai cek..wakakakkaka

nizam.aziz
03-02-2009, 11:20 AM
sukacita dimaklumkan, smlm petang cek RMXK telah selamat sampai ke rumah aku, laju tul etika, baru nak call dah sampai cek..wakakakkaka

Alhamdulillah.. patut smpai smlm tu.. tp posmen pun cuti kan...:D
Camni bleh belanja teh tarik la.. :D

hazri99
04-02-2009, 11:14 AM
nak tanya ader ke Etiga buat sistem mencari org, iaitu mencari 3 org dpt polisi percama.. atau sebaliknya.. saya telah berjumpa 2-3 client bahwa dia tidak perlu menbayar duit setiap bulan.. malah semua duit polisi nyer automatik pay sekiranyer memperkenalkan kawan dll.. atau ader sistem seumpama begitu..

nizam.aziz
04-02-2009, 01:35 PM
nak tanya ader ke Etiga buat sistem mencari org, iaitu mencari 3 org dpt polisi percama.. atau sebaliknya.. saya telah berjumpa 2-3 client bahwa dia tidak perlu menbayar duit setiap bulan.. malah semua duit polisi nyer automatik pay sekiranyer memperkenalkan kawan dll.. atau ader sistem seumpama begitu..

Salam Hazri,

Berdasarkan maklumat yg diperolehi, Etiqa Takaful scr amnya tidak menjalankan sistem berkenaan. Namun begitu ianya dilaksanakan oleh agensi yg tertentu, mungkin sbg strategi pemasaran agensi berkenaan. Saya pun kurang arif berkaitan sistem tersebut.. mungkin sdr boleh rujuk di BJ dan hubungi ejen berkenaan .. url : http://www.bicarajutawan.com/forum/showthread.php?t=9464

klleman
05-02-2009, 11:39 AM
Salam...
En.Nizam ni operasi kat area mana?
Kat level 41 menara rebung ke?

nizam.aziz
05-02-2009, 01:37 PM
Salam...
En.Nizam ni operasi kat area mana?
Kat level 41 menara rebung ke?

Saya di area BB Bangi... tetapi ramai client d KL :D.
Tuan, ejen gak? Agensi mana?

duskcircle
05-02-2009, 03:04 PM
Saya di area BB Bangi... tetapi ramai client d KL :D.
Tuan, ejen gak? Agensi mana?

im follow u...hehe:D:D

hazri99
06-02-2009, 11:06 AM
agensi kat belakang warta tuh ker.. ader bukak opis kat situ jugak..

nizam.aziz
06-02-2009, 05:41 PM
agensi kat belakang warta tuh ker.. ader bukak opis kat situ jugak..

Oh.. situ Agensi Khiron.. saya di Agensi Barakbah.. Seksyen 9, berdekatan dgn Maybank Islamik dan Masjid bumbung hijau...

klleman
09-02-2009, 07:08 PM
Saya di area BB Bangi... tetapi ramai client d KL :D.
Tuan, ejen gak? Agensi mana?
ejen juga.. agensi shafri.. kod WAS tapi dok area CAS

Etiqa Takaful
10-02-2009, 02:04 AM
up sikit kasi review coverage

nazmy.etiqa@yahoo.com
019-5762584

maisara
12-02-2009, 01:21 PM
Salam,nk tanya sikit bole ke kalau jd AM takaful ETIQA dlm masa yg sama AM konvesional insurans?bkn apa setelah sorg mamat AM ETIQA ni puas mengutk insurans konvesional,rupa2 nya dia AM insurans yg dia ckp haram tu..mmg la saya tau bole wat part time,tp bole ke dlm satu masa buat keja TAKAFUL N INSURANS yg dia ckp haram tu?mcm x berETIQA je...saya nk habaq sikit la,suh la upline hang pa suma siasat..jgn nnti kalo suma org da tau,masa tu jgn harap la hangpa suma nk dpt prospek..


>X mau la agent or upline ETIQA x berETIQA mcm tu,so saya hrp segera la siasat..

wasalam..

maisara
12-02-2009, 01:28 PM
Salam,ingatkn saya yg duk shah alam ni je yg tau...supaya di amik tindakan segera sblm jd parah...sbb perkara ni bknnya saya dgr jr,saya nmpk sendri....

P/S:BOYCOTT israel n US JAHANAM..

saifulzaz@
12-02-2009, 01:39 PM
Hai,utk pengetahuan maisara saya n geng x agent(nk masuk tp x jd angkara mamat tu la)suma pn tau gak...benda ni ramai yg tau gak bg yg recrut la...tp biasa la diorg x brani tanya...pastu dgrnya batch yg br ni,x pyh exam promotion dia sampai end month ni...tp bila da summit form mcm2 kena buat..ramai yg tarik diri...ada yg sumpah seranah la...saya rapat ngn kwn dia...jd tau gak la pasal background yg awak ckpkn tu...

Nizam Safuan
12-02-2009, 02:35 PM
Salam,nk tanya sikit bole ke kalau jd AM takaful ETIQA dlm masa yg sama AM konvesional insurans?bkn apa setelah sorg mamat AM ETIQA ni puas mengutk insurans konvesional,rupa2 nya dia AM insurans yg dia ckp haram tu..mmg la saya tau bole wat part time,tp bole ke dlm satu masa buat keja TAKAFUL N INSURANS yg dia ckp haram tu?mcm x berETIQA je...saya nk habaq sikit la,suh la upline hang pa suma siasat..jgn nnti kalo suma org da tau,masa tu jgn harap la hangpa suma nk dpt prospek..


>X mau la agent or upline ETIQA x berETIQA mcm tu,so saya hrp segera la siasat..

wasalam..

Utk soalan macam ni saya rasa biarlah agen2 atau manager2 etiqa yang jawab, walaupun sy sendiri dh mengalami perkara yg sama. Sbb tu byk quote2 sy yg menasihat supaya mereka menghentikan perbuatan yg x beretiqa ini (nsht bukan utk takaful etiqa saja ya, takaful lain pun ada buat jgk tau! Hati2 ya?), smpi berbuih2 mulut sy tp xtaula smada diorg nk terima ataupun x. Lagipun, mgkin x semua agency mcm ni. Kdg2 hanya kerana nila setitik rosak susu sebelanga kan? :)

Wassalam.


Ismanizam Sapuan
013.7011.443
Prudential BSN Takaful
Al-Isra' Associates

planar
12-02-2009, 02:54 PM
saya pn mengalami perkara yang sama,dr peliknya kebanyakkan dr agent Etiqa.So kami minta jasa baik anda hentikan la

saifulzaz@
12-02-2009, 03:08 PM
Salam..saya pn sama gak,tu yg saya kuar trs dr jd agent ETIQA ni,agency dia kt bangsar..n kt bangi pn ada...upline dia berlagak sbb da kaya...saya harap sapa yg jd agent dia pi la nasihat sikit..

Nizam Safuan
12-02-2009, 03:12 PM
nmpknya byk yg menjawab dari kalangan agen2 bukan etiqa ni... Sila jawab jgn takot2. Klo kamu dipihak benar, rasanya amat penting utk kamu mempertahankn diri.

saifulzaz@
12-02-2009, 03:16 PM
saya bekas agent etiqa..sapa2 yg kt dlm tu kena la brani...saya sedia bongkar sbb saya kwn rapat ngn kwn AM etiqa tu..so ORG2 BESAR ETIQA plz do something...

Etiqa Takaful
12-02-2009, 03:38 PM
nmpknya byk yg menjawab dari kalangan agen2 bukan etiqa ni... Sila jawab jgn takot2. Klo kamu dipihak benar, rasanya amat penting utk kamu mempertahankn diri.

Salam, banyak jugak respon dari competitor ni ye. tapi tak pe, saya jawab.

Perkongsian 'etiqa' hanya pada nama bagi takaful dan insuran sedangkan ETB dan EIB adalah dua syarikat yang berbeza. Sama lah dengan "Prudential". Sebab itulah branch pun berbeza, etiqa takaful berhad dan etiqa insurance berhad. Sepertilah apabila kita buat produk Takaful Nasional dengan produk MNI. Dari segi pembayaran komisen, pun berbeza. Sekiranya Agent tersebut membuat kedua-dua Insuran dan Takaful, maka kedua-dua syarikat ini akan membayar berasingan.

Bagi PruBSN pun tidak terkecuali. Ada yang buat insuran dan takaful. Buktinya apabila saya berjumpa dengan agent yang membuka meja di Tesco Kota Damansara dulu, beliau juga mengakui mempunyai lesen kedua-dua produk. Jadi, adakah dengan atitude agent yang mcm tu, satu syarikat kita blame? Melihat dan mencari kesalahan diri sendiri adalah lebih baik dari cuba mencari kesalahan orang lain.

Kepada saifulzaz, kalau saya jadi saudara, saya tak akan keluar dari etiqa sebab kita boleh memohon direct dengan syarikat tanpa berada dibawah agency. Sepatutnya adalah lebih baik pada masa tersebut mempertahankan etiqa dan buat laporan kepada pihak pengurusan daripada berdiam diri. Paling tepat sekali dalam hal ini, kesalahan adalah pada agent tersebut sendiri (haram halal tak kisah)

nazmy.etiqa@yahoo.com

saifulzaz@
12-02-2009, 03:57 PM
salam, u dr mn nizam?agency or company?kalo dr company plz do something...kalo u dr agency pn u bole buat sesuatu...saya rs mesti ada law n rule kn?jgn ckp xde meskipn dr agency..

Nizam Safuan
12-02-2009, 03:57 PM
Salam, banyak jugak respon dari competitor ni ye. tapi tak pe, saya jawab.

Perkongsian 'etiqa' hanya pada nama bagi takaful dan insuran sedangkan ETB dan EIB adalah dua syarikat yang berbeza. Sama lah dengan "Prudential". Sebab itulah branch pun berbeza, etiqa takaful berhad dan etiqa insurance berhad. Sepertilah apabila kita buat produk Takaful Nasional dengan produk MNI. Dari segi pembayaran komisen, pun berbeza. Sekiranya Agent tersebut membuat kedua-dua Insuran dan Takaful, maka kedua-dua syarikat ini akan membayar berasingan.

Bagi PruBSN pun tidak terkecuali. Ada yang buat insuran dan takaful. Buktinya apabila saya berjumpa dengan agent yang membuka meja di Tesco Kota Damansara dulu, beliau juga mengakui mempunyai lesen kedua-dua produk. Jadi, adakah dengan atitude agent yang mcm tu, satu syarikat kita blame? Melihat dan mencari kesalahan diri sendiri adalah lebih baik dari cuba mencari kesalahan orang lain.

Kepada saifulzaz, kalau saya jadi saudara, saya tak akan keluar dari etiqa sebab kita boleh memohon direct dengan syarikat tanpa berada dibawah agency. Sepatutnya adalah lebih baik pada masa tersebut mempertahankan etiqa dan buat laporan kepada pihak pengurusan daripada berdiam diri. Paling tepat sekali dalam hal ini, kesalahan adalah pada agent tersebut sendiri (haram halal tak kisah)

nazmy.etiqa@yahoo.com

Hehe, saya rasa tuan x jawab soalan mereka dgn tepat. Kami diluar bukannya tahu ada 2 company yg berbeza utk Etiqa. Apa yg kami tahu, Etiqa ttp Etiqa bknnya MNI ataupun Takaful Nasional. Sama jgk x kiralah sy ni PruBSN atau Prudential konvensional, org akan tetap memandang kami sbg satu team dari Prudential, walaupun dari 2 company yang berbeza.

Apa yg menjadi persoalan yg mereka timbulkan disini, mereka komplen kenapa team etiqa yg mereka jumpa suka memburuk2kan operator Takaful yg lain. Bg saya utk membuat perbandingan itu tidak salah, tapi haruslah dari sudut yg betul. Contohnya, membuat perbandingan dari dari sudut produk kan lebih baik dari mengutuk produk lain haram/halal, ataupun mengatakn produk mereka lebih halal dari produk Takaful yg lain? Mereka kecewa dgn attitude ini dan membuat keputusan utk mghindarkan diri dari Etiqa. Ini yg menjadi pokok persoalan yg tuan/agen etiqa harus jawab.

Mengenai encik saifulzaz itu, mgkin waktu itu encik saifulzaz ini br nk berjinak2 n msih baru dlm bidang insurans. Siapala dia utk membuat laporan? Nti dicop menutup rezki org lain pulak kan? Dan ini juga perkara yg saya sendiri pernah alami. Xknla sy nk sibuk2 report kat Etiqa ats attitude sebahagian agen2 Etiqa yg x beretiqa ini? Attitude inilah yg harus diubah, bukan sahaja dari kalangan etiqa sahaja, bahkan dari Takaful2 yg lain termasuklah dari PruBSN sendiri. Sbb itu sy salu menasihatkan agen2 xkirala agen saya atau agen org lain sekalipun, jgn sekali2 memburuk2kan company org lain walaupun kami tau dan yakin bahawa produk kami yg terbaik, kerana natijahnya amatlah buruk sekali.

We are No 1.

Ismanizam Sapuan
013.7011.443
Al-Isra' Associates

Etiqa Takaful
12-02-2009, 04:15 PM
Hehe, saya rasa tuan x jawab soalan mereka dgn tepat. Kami diluar bukannya tahu ada 2 company yg berbeza utk Etiqa. Apa yg kami tahu, Etiqa ttp Etiqa bknnya MNI ataupun Takaful Nasional. Sama jgk x kiralah sy ni PruBSN atau Prudential konvensional, org akan tetap memandang kami sbg satu team dari Prudential, walaupun dari 2 company yang berbeza.

Apa yg menjadi persoalan yg mereka timbulkan disini, mereka komplen kenapa team etiqa yg mereka jumpa suka memburuk2kan operator Takaful yg lain. Bg saya utk membuat perbandingan itu tidak salah, tapi haruslah dari sudut yg betul. Contohnya, membuat perbandingan dari dari sudut produk kan lebih baik dari mengutuk produk lain haram/halal, ataupun mengatakn produk mereka lebih halal dari produk Takaful yg lain? Mereka kecewa dgn attitude ini dan membuat keputusan utk mghindarkan diri dari Etiqa. Ini yg menjadi pokok persoalan yg tuan/agen etiqa harus jawab.

Mengenai encik saifulzaz itu, mgkin waktu itu encik saifulzaz ini br nk berjinak2 n msih baru dlm bidang insurans. Siapala dia utk membuat laporan? Nti dicop menutup rezki org lain pulak kan? Dan ini juga perkara yg saya sendiri pernah alami. Xknla sy nk sibuk2 report kat Etiqa ats attitude sebahagian agen2 Etiqa yg x beretiqa ini? Attitude inilah yg harus diubah, bukan sahaja dari kalangan etiqa sahaja, bahkan dari Takaful2 yg lain termasuklah dari PruBSN sendiri. Sbb itu sy salu menasihatkan agen2 xkirala agen saya atau agen org lain sekalipun, jgn sekali2 memburuk2kan company org lain walaupun kami tau dan yakin bahawa produk kami yg terbaik, kerana natijahnya amatlah buruk sekali.

We are No 1.

Ismanizam Sapuan
013.7011.443
Al-Isra' Associates

Bagi saya dalam hal ini paling penting adalah Agent itu sendiri. Tidak ada produk terbaik selain dari produk yang ditentukan oleh prospek atau pelanggan setelah mereka memilikinya melainkan kita syok sendiri. Tak payah pening2, ambil sahaja dengan agent yang lain kalau tak nak dengan agent tersebut. Tepuk dada, tanya la diri anda....Kutuk mengutuk ini berlaku di semua takaful dan insuran (tak perlu saya senaraikan). Tak perlu nak dibesarkan atau terkejut sebab memang dah biasa. Itu memang normal. Mungkin ada yang rasa kecewa sebab mereka nak tahu maklumat, tapi tak dapat sebaliknya kondem kepada syarikat lain. Jadi, adalah lebih baik cerita produk sendiri daripada cerita produk orang lain yang tak tentu hujung pangkalnya. Macam Medical Card etiqa takaful, semasa 1st training dulu kandungannya tak sama dengan selepas dilancarkan. Seperti sekarang semua rider boleh diambil sekiranya mengambil medical card (termasuk penyakit kritikal dan harian hospital), tetapi maklumat masa 1st training itu jugak lah yang diguna pakai oleh agent etiqa yang lompat ke Pru untuk kondem etiqa dan seterusnya di ikuti oleh beberapa Agent Pru. Ada yang mengatakan ko-takaful 20%, tidak boleh ambil rider penyakit kritikal dan hospital kalau amik medical card dan lain-lain lagi. Apa ni? Inilah yang dikatakan mengaji tak habis dan tak tahu latest maklumat.

Lagi satu, saya tak pasti sama ada tuan tahu atau tidak. Sebenarnya etiqa takaful Bhd membawa produk takaful yang dahulunya dikenali sebagai takaful nasional sementara Etiqa insurance Berhad dahulunya dikenali sebagai MNI. Sebab itulah saya membuat perbandingan dengan TN dan MNI.

nazmy.etiqa@yahoo.com

klleman
12-02-2009, 04:46 PM
Dah start balik... kutuk mengutuk membawa bahagia ke...takpe..
PruBSN no.1,MAA Takaful no.1,TI juga no.1... apa2 takaful semua no 1 juga laa... Biar eTiQa takaful je takder no.... sbb dia terbaik antara yang terbaik hahahahahahaha... never ending storyyyyyyyyyyy... teruskan perjuangan ko nazmy. Sbb kadang2 ada soalan yg ko tak perlu susah2 jawab..jawab yg perlu jer udah...

Ridzuan_AIA
12-02-2009, 04:49 PM
layankn aje......:)cgrock

Nizam Safuan
12-02-2009, 04:51 PM
Bagi saya dalam hal ini paling penting adalah Agent itu sendiri. Tidak ada produk terbaik selain dari produk yang ditentukan oleh prospek atau pelanggan setelah mereka memilikinya melainkan kita syok sendiri.

nazmy.etiqa@yahoo.com

Hehe. Kami x syok sendiri tp kami mempunyai fakta dan data yg tepat datang dari pelanggan2 kami yg setia, dibuktikan lagi dgn rekod2 cemerlang kami smnjak 80++ tahun Prudential bertapak di Malaysia sehinggalah sekarang, dan juga dari sumber 3rd party yg kami dan kamu sendiri boleh percayai...

Dan atas dasar itu jugalah kami tahu kami yang terbaik!!! :)

**Fakta: Sebahagian besar penumpang dalam kapal Titanic yg tenggelam itu adalah pemegang2 policy Prudential dan Prudential berjaya membayar pampasan kepada semua yg terlibat.

Prudential and Me, the face u can trust!!! hehehe

Ismanizam Sapuan
013.7011.443
Al-Isra' Associates

klleman
12-02-2009, 04:53 PM
awat la wakil2 dari pru ni tak pernah respect tuan tanah? dah lama aku tgk, sejak dari prujaring lagi LOL... xsihat ke?... nak layan juga ke ni Wan_AIA?

Ridzuan_AIA
12-02-2009, 04:57 PM
awat la wakil2 dari pru ni tak pernah respect tuan tanah? dah lama aku tgk, sejak dari prujaring lagi LOL... xsihat ke?... nak layan juga ke ni Wan_AIA?

tgkla..kalau aku senang aku layankn ajee....:)cgrock

klleman
12-02-2009, 05:00 PM
tgkla..kalau aku senang aku layankn ajee....:)cgrock

kita layan jer la ek... kadang2 kelihatan macam mr.desperado jer...

Etiqa Takaful
12-02-2009, 05:03 PM
Hehe. Kami x syok sendiri tp kami mempunyai fakta dan data yg tepat datang dari pelanggan2 kami yg setia, dibuktikan lagi dgn rekod2 cemerlang kami smnjak 80++ tahun Prudential bertapak di Malaysia sehinggalah sekarang, dan juga dari sumber 3rd party yg kami dan kamu sendiri boleh percayai...

Dan atas dasar itu jugalah kami tahu kami yang terbaik!!! :)

**Fakta: Sebahagian besar penumpang dalam kapal Titanic yg tenggelam itu adalah pemegang2 policy Prudential dan Prudential berjaya membayar pampasan kepada semua yg terlibat.

Prudential and Me, the face u can trust!!! hehehe

Ismanizam Sapuan
013.7011.443
Al-Isra' Associates

Tuan... itu convensional insurance. Bukan takaful. Tuan buat konvensional jugak ke? ETB sudah 18 tahun bertapak. Kami syarikat takaful terbesar di Malaysia. Udah-udah lah tu puji syarikat konvensional sendiri. Saya tak tahu prudential bercampur ke tidak. Tapi nampak gaya tuan ni lain mcm sikit je. ni pejuang takaful ke insuran ni? fenin-fenin. Ikut suka hang lah tuan... :-)

nazmy.etiqa@yahoo.com

Ridzuan_AIA
12-02-2009, 05:16 PM
kita layan jer la ek... kadang2 kelihatan macam mr.desperado jer...

yup..layan kn ajee....bak kata melodi tv3, banyakan produktiviti, kurangkn kontroversi..layannnnn

suffian takaful
12-02-2009, 07:31 PM
Bagi saya dalam hal ini paling penting adalah Agent itu sendiri. Tidak ada produk terbaik selain dari produk yang ditentukan oleh prospek atau pelanggan setelah mereka memilikinya melainkan kita syok sendiri. Tak payah pening2, ambil sahaja dengan agent yang lain kalau tak nak dengan agent tersebut. Tepuk dada, tanya la diri anda....Kutuk mengutuk ini berlaku di semua takaful dan insuran (tak perlu saya senaraikan). Tak perlu nak dibesarkan atau terkejut sebab memang dah biasa. Itu memang normal. Mungkin ada yang rasa kecewa sebab mereka nak tahu maklumat, tapi tak dapat sebaliknya kondem kepada syarikat lain. Jadi, adalah lebih baik cerita produk sendiri daripada cerita produk orang lain yang tak tentu hujung pangkalnya. Macam Medical Card etiqa takaful, semasa 1st training dulu kandungannya tak sama dengan selepas dilancarkan. Seperti sekarang semua rider boleh diambil sekiranya mengambil medical card (termasuk penyakit kritikal dan harian hospital), tetapi maklumat masa 1st training itu jugak lah yang diguna pakai oleh agent etiqa yang lompat ke Pru untuk kondem etiqa dan seterusnya di ikuti oleh beberapa Agent Pru. Ada yang mengatakan ko-takaful 20%, tidak boleh ambil rider penyakit kritikal dan hospital kalau amik medical card dan lain-lain lagi. Apa ni? Inilah yang dikatakan mengaji tak habis dan tak tahu latest maklumat.

Lagi satu, saya tak pasti sama ada tuan tahu atau tidak. Sebenarnya etiqa takaful Bhd membawa produk takaful yang dahulunya dikenali sebagai takaful nasional sementara Etiqa insurance Berhad dahulunya dikenali sebagai MNI. Sebab itulah saya membuat perbandingan dengan TN dan MNI.

nazmy.etiqa@yahoo.com

Betul tu saya sokong 100%....Kalau kita tak pasti produk orang lain tak payah cerita...:D

suffian takaful
12-02-2009, 07:33 PM
yup..layan kn ajee....bak kata melodi tv3, banyakan produktiviti, kurangkn kontroversi..layannnnn

Kekadang sekali-sekala kontroversi boleh meningkat produktiviti... agaknya...:D.

suffian takaful
12-02-2009, 07:35 PM
Hehe. Kami x syok sendiri tp kami mempunyai fakta dan data yg tepat datang dari pelanggan2 kami yg setia, dibuktikan lagi dgn rekod2 cemerlang kami smnjak 80++ tahun Prudential bertapak di Malaysia sehinggalah sekarang, dan juga dari sumber 3rd party yg kami dan kamu sendiri boleh percayai...

Dan atas dasar itu jugalah kami tahu kami yang terbaik!!! :)

**Fakta: Sebahagian besar penumpang dalam kapal Titanic yg tenggelam itu adalah pemegang2 policy Prudential dan Prudential berjaya membayar pampasan kepada semua yg terlibat.

Prudential and Me, the face u can trust!!! hehehe

Ismanizam Sapuan
013.7011.443
Al-Isra' Associates

Yang penting kita buat yang terbaik...:)

nizam.aziz
13-02-2009, 12:23 PM
Dah start balik... kutuk mengutuk membawa bahagia ke...takpe..
PruBSN no.1,MAA Takaful no.1,TI juga no.1... apa2 takaful semua no 1 juga laa... Biar eTiQa takaful je takder no.... sbb dia terbaik antara yang terbaik hahahahahahaha... never ending storyyyyyyyyyyy... teruskan perjuangan ko nazmy. Sbb kadang2 ada soalan yg ko tak perlu susah2 jawab..jawab yg perlu jer udah...

Bg aku sumer takaful adalah no 1:D.. sbb sbg agen (x kira la dr company mana) pasti akan claim yg company diwakilnya la yg TERbaik.. TERhebat n sumer TER.. lg.. + No 1.. itu adalah lumrah dan sepatutnya kita sbg agen dah tak perlu timbulkan isu2 remeh ni.. bak kata Suffian TI. maybe ada segelintir agen dr company tertentu yg mainkan isu ni.. tapi terpalit kat sumer.. so kita yg dlm forum ni dah tak perlu bangkitkan.. sbb masing2 dah matang n pro... ramai pembaca diluar sana yg x nak baca isu kutuk-mengutuk ni...

Kita sbg agen... sepatutnya berbangga (x kisah dr compeny takaful mana) sbb kita sbg ejen utk mengajak org lain bermuamalah dgn produk Islam ni.. n insyaAllah scr x lansung mungkin dpt berdakwah kpd mereka... apa yg perlu skrg.. kita sama2 berganding bahu beri kesedaran kpd org ramai utk menggunakan produk ISlam ni...

Kpd ejen yg '2 alam' .. wat takaful + insurans konvensional.. tu terpulang kpd mereka krn mereka sendiri tahu akan rezeki mereka tu.. dan sekiranya mereka jujur pd diri sendiri dan ikhlas dlm memartabatkan industri takaful ni, pasti hanya TAKAFUL shj yg di war2kan...

p/s: lama x post, baru balik kerteh daa....:)

klleman
13-02-2009, 07:20 PM
OK tuan tanah kedaung..teruskan misi. aku harap dah reda thread ni tanpa sebarang "hijacking" lagi.

Etiqa Takaful
13-02-2009, 11:01 PM
Dah start balik... kutuk mengutuk membawa bahagia ke...takpe..
PruBSN no.1,MAA Takaful no.1,TI juga no.1... apa2 takaful semua no 1 juga laa... Biar eTiQa takaful je takder no.... sbb dia terbaik antara yang terbaik hahahahahahaha... never ending storyyyyyyyyyyy... teruskan perjuangan ko nazmy. Sbb kadang2 ada soalan yg ko tak perlu susah2 jawab..jawab yg perlu jer udah...

TQ bro. Ya betul. Jawab soalan yang penting-penting dah. Tetapi kadang-kadang tu, manusia ni sifat dia mudah lupa. Mungkin ada yang tak tahu, jadi dapatlah mereka mendapatkan sedikit maklumat kat sini dan kita jugak dapat menilai pengalamannya dalam industri ini. So, TQ bro Pru dan takaful-takaful yang lain. Yang penting teruskan perjuangan anda didalam bidang takaful.

Aku rasa tak rugi kalau kita tidak dapat close prospek kerana dia sudah memiliki takaful (jangan kondem plak), tetapi amatlah rugi kalau kita tidak dapat close prospek yang belum ada apa-apa perlindungan. Jangan lah kerana nila setitik, rosak susu sebelanga, kerana segelintar agent screw up, kucar-kacir industri takaful dibuatnya.

Sekiranya ada prospek yang telah memiliki takaful,kaji lah polisinya sama ada perlindungannya mencukupi atau tidak dengan keadaan semasa beliau walaupun polisi tersebut bukan dari syarikat takaful anda. Jangan mintak beliau terminate polisi sedia ada semata-mata kerana anda mahu buat closing keatasnya, tetapi mintak lah beliau menambah polisi berdasarkan fakta yang tepat. Sentiasa lah faham dan nilai tahap kerugian prospek sekiranya beliau terminate polisi dan bayangkan kita berada di tempat mereka. Itulah yang saya amalkan kerana tujuan utama adalah tidak mahu perlanggan rugi dan mendapat perlindungan yang terbaik. Insyallah....rezeki ada di mana-mana pada yang berusaha mencarinya dengan cara yang benar.

nazmy.etiqa@yahoo.com
Pegawai Perunding Takaful
eTiQa Takaful Bhd
019-5762584

Etiqa Takaful
11-08-2009, 04:18 PM
Salam....

Aku up balik kasi letak 1st page untuk 1st thread pasal etiqa takaful dalam carigold ni. :-)

nazmy.etiqa@onehealth.com.my
019-5762584

cikgurp
12-08-2009, 12:35 AM
Salam....

Aku up balik kasi letak 1st page untuk 1st thread pasal etiqa takaful dalam carigold ni. :-)

nazmy.etiqa@onehealth.com.my
019-5762584

kasi Up sikit etiqa...

MUNGKIN INI DAPAT MEMBANTU!..

http://farm4.static.flickr.com/3510/3793142508_55af877f4a_o.jpg (http://www.facebook.com/pages/Kuala-Lumpur-Malaysia/ETIQA-TAKAFUL/113766574658)


nak lagi syok join kitaorg semua facebook etiqa page...kepada yang berminat nak jadi pentadbir di facebook PM saya ok

http://farm3.static.flickr.com/2536/3800777024_d86d57f973_o.jpg (http://www.facebook.com/pages/Kuala-Lumpur-Malaysia/ETIQA-TAKAFUL/113766574658)

SILA BERI SAYA TUNJUK AJAR....AREA SHAH ALAM BERMINAT HUBUNGI SAYA 019-2488195

cikgurp
12-08-2009, 12:37 AM
Salam....

Aku up balik kasi letak 1st page untuk 1st thread pasal etiqa takaful dalam carigold ni. :-)

nazmy.etiqa@onehealth.com.my
019-5762584

kasi Up sikit etiqa...

MUNGKIN INI DAPAT MEMBANTU!..

http://farm4.static.flickr.com/3510/3793142508_55af877f4a_o.jpg (http://www.facebook.com/pages/Kuala-Lumpur-Malaysia/ETIQA-TAKAFUL/113766574658)


nak lagi syok join kitaorg semua facebook etiqa page...kepada yang berminat nak jadi pentadbir di facebook PM saya ok..khas untuk agent sah sahaja!

http://farm3.static.flickr.com/2536/3800777024_d86d57f973_o.jpg (http://www.facebook.com/pages/Kuala-Lumpur-Malaysia/ETIQA-TAKAFUL/113766574658)

SILA BERI SAYA TUNJUK AJAR....AREA SHAH ALAM BERMINAT HUBUNGI SAYA 019-2488195

dizket
12-08-2009, 11:31 AM
up kasik byk2 ... huhu

vaderboy
23-06-2010, 12:03 PM
salam..
Sy ni x tahu pape psl takaful ni. Baru2 ni ade kwn ayah sy pujuk ayah sy utk join takaful. So,ayah sy amik kan la etiqa takaful 2 utk sy, sy x tahu pape pon psal rncangan ayah sy ni,tibe2 jer ayah suh sain borang pastu baru die explain,so sy mlas nk ckp pape sbb ayah sy dh jnji gan kwn die tu yg die nk amik takaful tu. Pastu ejen tu ada la terangkan cikit tntang takaful ni, mse tu sy blank, so angguk kpale jer la. So sy nk tnye, duit tiap2 bulan sy byar tu akan dpt dividen ke?? sbb yg sy thu ble sy nk kuar kn duit sy cm bleh kuar kn 80% jer, so mcm rugi lak lau sy amik takaful ni lau x eksiden..hehe. Boleh x sape2 terangkan faedah takaful ni terutama etiqa takaful?? TQ.. salam

abgchaq
23-06-2010, 03:53 PM
salam..
Sy ni x tahu pape psl takaful ni. Baru2 ni ade kwn ayah sy pujuk ayah sy utk join takaful. So,ayah sy amik kan la etiqa takaful 2 utk sy, sy x tahu pape pon psal rncangan ayah sy ni,tibe2 jer ayah suh sain borang pastu baru die explain,so sy mlas nk ckp pape sbb ayah sy dh jnji gan kwn die tu yg die nk amik takaful tu. Pastu ejen tu ada la terangkan cikit tntang takaful ni, mse tu sy blank, so angguk kpale jer la. So sy nk tnye, duit tiap2 bulan sy byar tu akan dpt dividen ke?? sbb yg sy thu ble sy nk kuar kn duit sy cm bleh kuar kn 80% jer, so mcm rugi lak lau sy amik takaful ni lau x eksiden..hehe. Boleh x sape2 terangkan faedah takaful ni terutama etiqa takaful?? TQ.. salam

memang ar bro...insuran/takaful ni bukan bank dan sumbangan bulanan tiap2 bulan bukan 100% untuk saving.

bro anggap je bro ambik takaful ni ibarat bro simpan tayar spare dalam keta.hari ni mungkin bro akan cakap cam tu rugi ambik takaful kalo tak eksiden,tapi bro sendiri tak tau esok apa yg akan terjadi.kalo bro pk nak keluar duit mesti kena dapat 100% apa yg bro simpan,baik bro simpan dibank.kalo bro kata rugi ambil takaful,ibarat cam bro tak perlukan tayar spare dalam keta.camtu la lebih kurang perumpamaan dia.

takaful ni bukan untuk eksiden je,cuba bro tgk balik polisi bro kan banyak lagi benefit lain masuk hospital dibayar elaun,cuti sakit akibat kemalangan dibayar elaun,lumpuh pun dapat duit.

bro konsisten simpan sampai matang bro tak akan rasa rugi,pasai sampai masa bro akan dapat balik sumbangan bulanan bro tu malah bro akan dapat lebih.

kalo di etiqa mereka akan panggil mudhrabah,lebih kureng cam dividen la.

vaderboy
23-06-2010, 09:22 PM
ooo..yeke abgchaq..tq la sbb bg pnerangan kt sy sbb sy mmg x tahu pape pon psl takaful ni n x knal pon ejen tu,so mlas nk tnye kt die. lg pun sy byar duit blanan 2 gne duit elaun blaja, so rase cm rugi la kne bjimat cermat tipa2 bulan lau bnde ni x bwk ape2 faedah kt sy. skry bru sy thu ade faedah. Nk tnye, contoh nye lau kite kne msuk operation n kos die 80k, etiqa akan byar kn kos tu atau sy yg kne byar dlu pastu claim kt etiqa? dan boleh ke sy buat pengeluaran drpd duit yg sy byar tiap2 bulan tu selepas sy dh gne 80k dr etiqa?

black_mask
23-06-2010, 09:33 PM
ooo..yeke abgchaq..tq la sbb bg pnerangan kt sy sbb sy mmg x tahu pape pon psl takaful ni n x knal pon ejen tu,so mlas nk tnye kt die. lg pun sy byar duit blanan 2 gne duit elaun blaja, so rase cm rugi la kne bjimat cermat tipa2 bulan lau bnde ni x bwk ape2 faedah kt sy. skry bru sy thu ade faedah. Nk tnye, contoh nye lau kite kne msuk operation n kos die 80k, etiqa akan byar kn kos tu atau sy yg kne byar dlu pastu claim kt etiqa? dan boleh ke sy buat pengeluaran drpd duit yg sy byar tiap2 bulan tu selepas sy dh gne 80k dr etiqa?


kita tunggu jawapan dr cikgu rp :)cgrock

abgchaq
24-06-2010, 11:39 AM
ooo..yeke abgchaq..tq la sbb bg pnerangan kt sy sbb sy mmg x tahu pape pon psl takaful ni n x knal pon ejen tu,so mlas nk tnye kt die. lg pun sy byar duit blanan 2 gne duit elaun blaja, so rase cm rugi la kne bjimat cermat tipa2 bulan lau bnde ni x bwk ape2 faedah kt sy. skry bru sy thu ade faedah. Nk tnye, contoh nye lau kite kne msuk operation n kos die 80k, etiqa akan byar kn kos tu atau sy yg kne byar dlu pastu claim kt etiqa? dan boleh ke sy buat pengeluaran drpd duit yg sy byar tiap2 bulan tu selepas sy dh gne 80k dr etiqa?


bro saya boleh tolong jawab yang mana mampu jer,saya bukan lah agent etiqa cuma ex agent etiqa,yg mana saya masik ingat saya tolong jawabkan.

1.jika untuk operation sepatutnya bro kena ambil sekali medical card untuk cover kos rawatan dan pembedahan.jika dr apa yg saya baca bro cuma ambil polisi perlindungan diri yang mana cuma cover kematian/hilang upaya kekal dan manfaat tambahan seperti menfaat akibat kemalangan,manfaat penyakit kritikal dan elaun hospital.

2.jika plan yg bro ambil ada sekali medical card,tiada masalah untuk keluarkan simpanan bro walaupun bro dah guna 80k dr etiqa(dr medical card).
untuk lebih jelas,bro suruh ayah bro call balik agent tu dtg rumah suruh dia explain balik apa jua benefit yang dia berikan pada bro seperti yg dok ada dalam polisi.

tanya dia balik adakah :-

1. plan yang bro ambil ada medical card atau tidak(jika ada tanya berepa limit tahunan,limit seumur hidup)
2. berapa nilai sum assured jika berlaku tpd/death
3. berapa nilai coverd untuk manfaat akibat kemalangan
4. berapa nilai elaum hospital
5. berapa nilai covered untuk prnyakit kritikal
6. berapa allocation duit sumbangan bulan2 bro bayar tu untuk akp dan ak
7. dan tanya saja apa yg bro nak tau.termasuk procedure nak claim atau apa saja.

bro yg bayar bulan2,agent tu tak boleh mengelak pastikan dia datang dan terang sehingga bro faham.

jika ada agent2 etiqa yg masuk sini yang boleh tolong explain untuk bro lagi cantik.

amzeid
27-06-2010, 08:51 PM
salam
ad seorg agen etiqa gtau aku yg etiqa akn beli takaful ikhlas...
benar ka berita ni t.t.?
:-?

Ridzuan_AIA
28-06-2010, 08:34 AM
salam
ad seorg agen etiqa gtau aku yg etiqa akn beli takaful ikhlas...
benar ka berita ni t.t.?
:-?

beli jgn tak beli.....
jangan tak cukup duit nak beli udah ler.. :)cgrock

klleman
28-06-2010, 10:23 AM
salam
ad seorg agen etiqa gtau aku yg etiqa akn beli takaful ikhlas...
benar ka berita ni t.t.?
:-?

Benar ke tidak.. kita tunggu dan lihat... Bukan TI sahaja, ianya bersekali dgn TM... itu maklumat radio karat yg aku dengar laaa... kalau benar ia satu perkara yg menarik untuk industri..

amzeid
30-06-2010, 01:12 AM
Benar ke tidak.. kita tunggu dan lihat... Bukan TI sahaja, ianya bersekali dgn TM... itu maklumat radio karat yg aku dengar laaa... kalau benar ia satu perkara yg menarik untuk industri..

ooo...
ak br plan nk jd agen TI...
kna hold lh dl cmni
:D

bojed
30-06-2010, 01:48 AM
ooo...
ak br plan nk jd agen TI...
kna hold lh dl cmni
:D

Saya pula bekas agent TI :D

suffian takaful
30-06-2010, 06:45 AM
Saya pula bekas agent TI :D

Berita etiqa nak beli TI ni dah lama dah, dah basi pun...:). MNRB dah untung berjuta-juta dari TI, mahunya dia nak jual...:D

Perolehan MNRB RM1.34b
1 Jun 2010


KUALA LUMPUR 31 Mei - Malaysian Reinsurance Bhd. (Malaysian Re) dan Takaful Ikhlas Sdn. Bhd., menjadi penyumbang terbesar kepada perolehan MNRB Holdings Bhd. (MNRB) bagi tahun kewangan berakhir 31 Mac 2010.

MNRB merekodkan kenaikan perolehan sebanyak 14.6 peratus kepada RM1.345 bilion bagi tempoh tersebut berbanding RM1.173 bilion tempoh yang sama 2009..

Naib Presiden Eksekutifdan Ketua Pegawai Kewangannya, Norazman Hashim berkata, peningkatan perolehan itu disebabkan pertumbuhan dalam premium kasar reinsurans oleh anak syarikatnya Malaysian Reinsurance Bhd. (Malaysia Re).

Selain itu, ia juga disumbangkan oleh kenaikan yuran wakalah oleh Takaful Ikhlas Sdn. Bhd. (Takaful Ikhlas) dan MNRB Retakaful Bhd. (MRT).

Utusan Malaysia

amzeid
01-07-2010, 01:11 AM
Saya pula bekas agent TI :D

awt quit dr agen T.I?
:-?

amzeid
01-07-2010, 01:12 AM
Berita etiqa nak beli TI ni dah lama dah, dah basi pun...:). MNRB dah untung berjuta-juta dari TI, mahunya dia nak jual...:D

Perolehan MNRB RM1.34b
1 Jun 2010


KUALA LUMPUR 31 Mei - Malaysian Reinsurance Bhd. (Malaysian Re) dan Takaful Ikhlas Sdn. Bhd., menjadi penyumbang terbesar kepada perolehan MNRB Holdings Bhd. (MNRB) bagi tahun kewangan berakhir 31 Mac 2010.

MNRB merekodkan kenaikan perolehan sebanyak 14.6 peratus kepada RM1.345 bilion bagi tempoh tersebut berbanding RM1.173 bilion tempoh yang sama 2009..

Naib Presiden Eksekutifdan Ketua Pegawai Kewangannya, Norazman Hashim berkata, peningkatan perolehan itu disebabkan pertumbuhan dalam premium kasar reinsurans oleh anak syarikatnya Malaysian Reinsurance Bhd. (Malaysia Re).

Selain itu, ia juga disumbangkan oleh kenaikan yuran wakalah oleh Takaful Ikhlas Sdn. Bhd. (Takaful Ikhlas) dan MNRB Retakaful Bhd. (MRT).

Utusan Malaysia

tq bro 4 ur info
:)cgrock

vaderboy
01-07-2010, 10:57 AM
salam,
sy ada 1 soalan.

situasi die cm ni,
parents sy dlu pnah amik kn insurans MAA utk sy n adik sy, dan ejen nye adalah spupu sy, lpas sepupu sy quit dr jd ejen MAA, ejen lain plak yg ganti kn die, msalah nye ejen tu atau pihak MAA x pnah call atau dtg rumah utk amik bayaran bulanan, MAA just anta surat jer tiap2 bulan, so parent sy pon buat x tahu je la sbb x tahu nkj byar kt sape(biasa la org tua kn).
Pastu insurans kitorg tu tlah di tamat kn sbb x byar dan sesen pon x dpt.

So, sy nk tnye lah sape2 yg sggup bg pndangan, ade x apa2 tindakan yg saya leh amik kt MAA? TQ..

brodean
01-07-2010, 11:29 AM
salam,
sy ada 1 soalan.

situasi die cm ni,
parents sy dlu pnah amik kn insurans MAA utk sy n adik sy, dan ejen nye adalah spupu sy, lpas sepupu sy quit dr jd ejen MAA, ejen lain plak yg ganti kn die, msalah nye ejen tu atau pihak MAA x pnah call atau dtg rumah utk amik bayaran bulanan, MAA just anta surat jer tiap2 bulan, so parent sy pon buat x tahu je la sbb x tahu nkj byar kt sape(biasa la org tua kn).
Pastu insurans kitorg tu tlah di tamat kn sbb x byar dan sesen pon x dpt.

So, sy nk tnye lah sape2 yg sggup bg pndangan, ade x apa2 tindakan yg saya leh amik kt MAA? TQ..

saya rasa awak buat tindakan yg salah ni..sbb tulis kat thread etiqa..huhuhu

vaderboy
01-07-2010, 11:36 AM
saya rasa awak buat tindakan yg salah ni..sbb tulis kat thread etiqa..huhuhu

sy mtak pndangan ejen2 insuran n takaful jer..x kn la sy nk tnye direct trus kt ejen MAA, 4 sure diorg defend cmpany diorg..:)

abgchaq
01-07-2010, 12:11 PM
sy mtak pndangan ejen2 insuran n takaful jer..x kn la sy nk tnye direct trus kt ejen MAA, 4 sure diorg defend cmpany diorg..:)



1st kenapa bro tak buat si masa memula sign up.

2nd sepatutnya bro kena call agent tu minta dia datang ambik sumbangan bulanan pihak management sure tak akan dtg pasai dia dah appoint agent.maybe agent tu tak dapat komisen kot pasai tu dia tak service bro.atau bro boleh terus ke pajabat maa so buat komplen pasai sikap agent tersebut.

3rd dah berapa lama bro ada polisi maa?sepatutnya bro kena surrender balik polisi tu baru bro akan dapat apa yang ada.kalo bro tak surrender dan biarkan saja macam tu memang la bro tak akan dapat apa2.itu semua ada didalam polisi.masalah orang kita ni bro,bila dapat polisi kita suka simpan,bila ada masalah baru la kita kelam kabut.

tak ada salah apa pun jika bro nak ambik tindakan pada maa,bro boleh buat lapuran pada bank negara.

perkara cam ni bukan terjadi di maa saja,semua syarikat pun ada masalah sama,masalahnya bukan pada syarikat tapi pada agent

ini bukan masalah nak backing syarikat atau tidak bro,kekadang kita kena cari dulu punca pada setiap permasalahan yang timbul,sebelum sign borang tanya dulu benefit,procedure tentang claim,pasai surrender polisi,pasai saving tanya sampai kita faham apa yang kita ambil walaupun agent tu sepupu kita.

kalo bro perlukan bantuan boleh hubungi saya.

terima kasih

vaderboy
01-07-2010, 02:43 PM
1st kenapa bro tak buat si masa memula sign up.

2nd sepatutnya bro kena call agent tu minta dia datang ambik sumbangan bulanan pihak management sure tak akan dtg pasai dia dah appoint agent.maybe agent tu tak dapat komisen kot pasai tu dia tak service bro.atau bro boleh terus ke pajabat maa so buat komplen pasai sikap agent tersebut.

3rd dah berapa lama bro ada polisi maa?sepatutnya bro kena surrender balik polisi tu baru bro akan dapat apa yang ada.kalo bro tak surrender dan biarkan saja macam tu memang la bro tak akan dapat apa2.itu semua ada didalam polisi.masalah orang kita ni bro,bila dapat polisi kita suka simpan,bila ada masalah baru la kita kelam kabut.

tak ada salah apa pun jika bro nak ambik tindakan pada maa,bro boleh buat lapuran pada bank negara.

perkara cam ni bukan terjadi di maa saja,semua syarikat pun ada masalah sama,masalahnya bukan pada syarikat tapi pada agent

ini bukan masalah nak backing syarikat atau tidak bro,kekadang kita kena cari dulu punca pada setiap permasalahan yang timbul,sebelum sign borang tanya dulu benefit,procedure tentang claim,pasai surrender polisi,pasai saving tanya sampai kita faham apa yang kita ambil walaupun agent tu sepupu kita.

kalo bro perlukan bantuan boleh hubungi saya.

terima kasih


1st Bkn sy yg sign up,mase tu sy bdk2 skola ag. parent yg amik kn.

2nd Mmg ksilapan d pihak parent sy, tp parent sy x tahu sgt hal2 cm ni, amik insuran 2 pun sbb sdare pujuk. Tp ksilapan d pihak ejen pun ada jgk sbb ejen x amik tahu psl customer.

3rd X pasti brape lame sbb parent sy pon dh lupe tp mgkin dh sign up lbh kurg 10 thn(x pasti), tp dh tamat lbh kurang 3 thn lpas kot sbb dh xde surat MAA sampai.

Niat sy tnye ni utk btanye kn hak sy sbg pelanggan, mne tahu ade rezeki utk dpt kn sdikit dr duit tu. Sbb syarikat makin utk tp pengguna yg kurang tahu hak kepenggunaan pula yg makin rugi. Bkn niat utk menjatuh kn mane2 pihak.

TQ kpd bro yg sudi bg pndangan.:)

remisierRM
01-07-2010, 05:29 PM
ini bukan masalah nak backing syarikat atau tidak bro,kekadang kita kena cari dulu punca pada setiap permasalahan yang timbul,sebelum sign borang tanya dulu benefit,procedure tentang claim,pasai surrender polisi,pasai saving tanya sampai kita faham apa yang kita ambil walaupun agent tu sepupu kita

harus dijadikan teladan nih....
:D

abgchaq
01-07-2010, 09:48 PM
1st Bkn sy yg sign up,mase tu sy bdk2 skola ag. parent yg amik kn.

2nd Mmg ksilapan d pihak parent sy, tp parent sy x tahu sgt hal2 cm ni, amik insuran 2 pun sbb sdare pujuk. Tp ksilapan d pihak ejen pun ada jgk sbb ejen x amik tahu psl customer.

3rd X pasti brape lame sbb parent sy pon dh lupe tp mgkin dh sign up lbh kurg 10 thn(x pasti), tp dh tamat lbh kurang 3 thn lpas kot sbb dh xde surat MAA sampai.

Niat sy tnye ni utk btanye kn hak sy sbg pelanggan, mne tahu ade rezeki utk dpt kn sdikit dr duit tu. Sbb syarikat makin utk tp pengguna yg kurang tahu hak kepenggunaan pula yg makin rugi. Bkn niat utk menjatuh kn mane2 pihak.

TQ kpd bro yg sudi bg pndangan.:)

1. yg nie memang saya akui bro ada setengah ejen yg suka lepas tangan(terjadi disemua syarikat) bila dah dapat sales,nak service pun susah,apatah lagi jika agent tu gantikan agent yg lama sebab tak ada komisen,nasihat saya pada semua orang diluar sana,biarlah kita ambil insuran/takaful ni atas kesedaran kita dan kita faham apa yang kita ambil.

2.bro boleh hubungi maa berikan no polisi bro,cuba berbincang dengan pihak maa,jika dah simpan 10 tahun sepatutnya bila surre3nder polisi boleh dapat semua simpanan yang terkumpul.

azizriadi
02-07-2010, 12:25 AM
salam,
sy ada 1 soalan.

situasi die cm ni,
parents sy dlu pnah amik kn insurans MAA utk sy n adik sy, dan ejen nye adalah spupu sy, lpas sepupu sy quit dr jd ejen MAA, ejen lain plak yg ganti kn die, msalah nye ejen tu atau pihak MAA x pnah call atau dtg rumah utk amik bayaran bulanan, MAA just anta surat jer tiap2 bulan, so parent sy pon buat x tahu je la sbb x tahu nkj byar kt sape(biasa la org tua kn).
Pastu insurans kitorg tu tlah di tamat kn sbb x byar dan sesen pon x dpt.

So, sy nk tnye lah sape2 yg sggup bg pndangan, ade x apa2 tindakan yg saya leh amik kt MAA? TQ..

Bila policy tak bayar and lapsed, mmg tak dapat apa2 pun pulangan cash value. And satu lagi, mengenai agent tak collect and policy lapsed, yang ni kalau you pergi ke MAA sekali pun, mmg tak boleh buat apa, sebab policy dah lapsed. Setahu saya la, company takkan pulangkan balik duit kecuali ada kes2 non-disclosure....kalau tak de, dah lapsed, nak amik balik duit semua sekali sebab salah agent, tak collect, nak kena complaint kat IMB (insurance mediation bureau) and amik masa nak settlekan siasatan...

azizriadi
02-07-2010, 12:26 AM
1. yg nie memang saya akui bro ada setengah ejen yg suka lepas tangan(terjadi disemua syarikat) bila dah dapat sales,nak service pun susah,apatah lagi jika agent tu gantikan agent yg lama sebab tak ada komisen,nasihat saya pada semua orang diluar sana,biarlah kita ambil insuran/takaful ni atas kesedaran kita dan kita faham apa yang kita ambil.

2.bro boleh hubungi maa berikan no polisi bro,cuba berbincang dengan pihak maa,jika dah simpan 10 tahun sepatutnya bila surre3nder polisi boleh dapat semua simpanan yang terkumpul.

Encik tu kata, policy dah lapsed....kalau lapsed ada surrender value lagi ke?

dollarkey
02-07-2010, 12:50 AM
Encik tu kata, policy dah lapsed....kalau lapsed ada surrender value lagi ke?

Kadang2 'nampak macam kejam' sebab dah bertahun bayar tapi bila lapse jer terus ilang semua, tak ada value..:(:(

bojed
02-07-2010, 01:32 AM
Kadang2 'nampak macam kejam' sebab dah bertahun bayar tapi bila lapse jer terus ilang semua, tak ada value..:(:(

Salam.

Tak kejam pun.

Bayangkan kalau dah 3 tahun bayar pastu stop payment tapi protection Takaful masih berjalan setahun.

Macam mana tu? Company gunakan duit dalam akaun clients utk tampung kos Takaful. So, lapse ni biasanya duit savings dlm akaun Takaful/insurance clients dah tak cukup utk tampung Takaful/insurance charges.

So kalau nak ikutkan kes vader ni, saya 100% yakin sebenarnya lepas caruman takaful/insurance dia dah tak dibayar, dia sebenarnya dapat protection "free" selama beberapa bulan. Cuma time tu dia tak buat claim apa2, so tak dpt nak merasa claim "free" tu.

Ramai chinese yang bayar banyak2 dulu insurance diorang pastu lepas bersara, stop insurance payment tapi protection still jalan lagi. Cara dia lebih kurang cam senario yg saya bagi kat atas tu. Policy in-force through insurance account deduction.

Tq.

Etiqa Takaful
03-07-2010, 09:15 PM
Salam sejahtera sahabat-sahabat semua,

Untuk makluman semua, saya yang telah membuka thread ini. Disini saya ingin memberitahu secara rasminya saya telah berhijrah ke PruBSN Takaful. Harap maklum.

Berikut adalah contact number saya.

Nazmy Mahadzir
0195762584
email: nazmy.mahadzir@gmail.com
YM: nazmy.mahadzir
Facebook: nazmy.mahadzir@gmail.com
(Coverage: Perlis, Kedah dan Penang)

brodean
04-07-2010, 12:21 AM
Salam sejahtera sahabat-sahabat semua,

Untuk makluman semua, saya yang telah membuka thread ini. Disini saya ingin memberitahu secara rasminya saya telah berhijrah ke PruBSN Takaful. Harap maklum.

Berikut adalah contact number saya.

Nazmy Mahadzir
0195762584
email: nazmy.mahadzir@gmail.com
YM: nazmy.mahadzir
Facebook: nazmy.mahadzir@gmail.com
(Coverage: Perlis, Kedah dan Penang)

selamat dtg ke PruBSN! One clap!

Etiqa Takaful
04-07-2010, 12:31 AM
selamat dtg ke PruBSN! One clap!

terima kasih.

amzeid
04-07-2010, 01:31 AM
Salam sejahtera sahabat-sahabat semua,

Untuk makluman semua, saya yang telah membuka thread ini. Disini saya ingin memberitahu secara rasminya saya telah berhijrah ke PruBSN Takaful. Harap maklum.

Berikut adalah contact number saya.

Nazmy Mahadzir
0195762584
email: nazmy.mahadzir@gmail.com
YM: nazmy.mahadzir
Facebook: nazmy.mahadzir@gmail.com
(Coverage: Perlis, Kedah dan Penang)

awt tukar company bro?

jutawan_kokusba89
04-07-2010, 01:38 AM
kenapa tukar compnay bro??jadi GM ke kat sana??

DanielAriffin
04-07-2010, 03:17 AM
Salam sejahtera sahabat-sahabat semua,

Untuk makluman semua, saya yang telah membuka thread ini. Disini saya ingin memberitahu secara rasminya saya telah berhijrah ke PruBSN Takaful. Harap maklum.

Berikut adalah contact number saya.

Nazmy Mahadzir
0195762584
email: nazmy.mahadzir@gmail.com
YM: nazmy.mahadzir
Facebook: nazmy.mahadzir@gmail.com
(Coverage: Perlis, Kedah dan Penang)

Salam..
Tahniah... anda membuat pilihan tepat.. :)paid

Etiqa Takaful
04-07-2010, 06:50 AM
awt tukar company bro?

Susah nak cerita kat sini. Nanti Hijack thread sendiri pulak. :-)

Bak kata perpatah, terbakar kampung nampak ASAP, terbakar hati siapa yg tahu. :-)

Nazmy Mahadzir
0195762584
nazmy.mahadzir@gmail.com

tm_40
04-07-2010, 06:42 PM
wah..knp tukar company pape pun tahniah pilihan tepat :)cgrock

Etiqa Takaful
04-07-2010, 07:54 PM
wah..knp tukar company pape pun tahniah pilihan tepat :)cgrock

Hijrah itu perlu ke arah yang lebih baik.

lyanie
05-07-2010, 03:13 PM
16321

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Pertama sekali di ucapkan ribuan terima kasih kerana melihat thread ini. Untuk pengetahuan semua, thread ini dibuka bukanlah bertujuan untuk menjatuh pengendali Takaful yang lain, sebaliknya lebih kepada perkongsian maklumat, cadangan, strategy, persoalan dan promosi demi untuk menyedarkan masyarakat kini tentang pentingnya memiliki polisi Takaful. Juga amat dialu-alukan kepada perunding/wakil dari Pengendali Takaful yang lain untuk sama-sama berkongsi Ilmu dan maklumat atau sekiranya terdapat sebarang persoalan yang ingin diutarakan. Jadikanlah thread ini sebagai satu platform untuk terus berjaya melalui perkongsian maklumat dan kepakaran. Diharapkan elaklah dari menjatuhkan Pengendali Takaful yang lain terutama apabila membuat closing dengan prospek kerana ianya adalah bertentangan dengan etika seorang perunding/wakil Takaful. Nyatakan yang benar dan elakan penipuan dan kepalsuan.

Sekian, terima kasih.

Beramal bersama Takaful,

nazmy.etiqa@yahoo.com
nazmy@agent.etiqa.com.my
Pegawai Perunding Takaful
Etiqa Takaful Bhd.
Yes..good..inilah caranya yang terbaik..saya dulu dari Etiqa sekarang ke Maa Takaful...etiqa memang beretika ...

Full time consultant maa takaful berhad
0162258142

EoneT76
06-07-2010, 08:52 PM
Hijrah itu perlu ke arah yang lebih baik.


bukan ker ini menyalahi etika......apa pandangan ejen mahupun pelanggan etiqa takaful......bila anda kata berhijrah kpd yg lebih baik.

permulaan anda membuka thread....syok saja bila membaca.....terutama tentang etika....tapi kenapa yg berkata yg mulakan dulu.....saya juga berhijrah dari kompeni lain...cuma pendekatan saya skrg ni berbeza....more kepada info kepada pelanggan untuk tentukan matlamat mereka...disamping mendapat perlindungan.....so mintak di tarik balik perkataan berhijrah kepada yang lebih baik tu....

saya bukan ejen etiqa tapi saya simpati bila anda berkata begitu.

torco1117
07-07-2010, 02:41 PM
itu pendapat peribadi dia.. toksah nak dakwa dakwi laa. hak dia sendiri. bagi dia dia rasa begitu ..dia rasa hijrah dia ke arah lebih baik..baik la bagi dia.

dan ini thread, dia yg bukak.

kalau ada ejen2 pruBSN yang berhijrah ke company lain..silakan buka thread dan nyatakan yang anda pun hijrah ke arah lebih baik. masing2 punya pendapat...let it be.


janji hati tenang, hidup bermatlamat...bukan hanya penuh prinsip..tp satu pun tak jadi nyata

Nazmy_PruBSN
07-07-2010, 07:19 PM
bukan ker ini menyalahi etika......apa pandangan ejen mahupun pelanggan etiqa takaful......bila anda kata berhijrah kpd yg lebih baik.

permulaan anda membuka thread....syok saja bila membaca.....terutama tentang etika....tapi kenapa yg berkata yg mulakan dulu.....saya juga berhijrah dari kompeni lain...cuma pendekatan saya skrg ni berbeza....more kepada info kepada pelanggan untuk tentukan matlamat mereka...disamping mendapat perlindungan.....so mintak di tarik balik perkataan berhijrah kepada yang lebih baik tu....

saya bukan ejen etiqa tapi saya simpati bila anda berkata begitu.

Salam,

Setakat ini tak de lagilah orang berhijrah ke arah yang lebih teruk. Tak perlu saya nak jelaskan kenapa dan mengapa sebab syarikat Takaful semuanya bagus.

Cuma kalau nak tahu berbezaan kedua2 syarikat ini kena talk off-line. Disini tidak ada syarikat Takaful ini tak bagus, dan syarikat takaful yang lain bagus. Cuma boleh diterangkan, PruBSN Takaful menawarkan plan seperti ini, dan etiqa pula seperti ini. Yang decide mana satu plan menepati citarasa, budget dan juga keperluan adalah prospek/perlanggan.

Disebabkan saya tidak boleh meninggalkan terus pelanggan saya terkapai-kapai tanpa wakil, saya terpaksa transfer ke kod ETB under isteri disebabkan saya perlu memantau akaun peserta ETB, memberi perkhidmatan selayaknya sebagai wakil, membantu peserta membuat tuntutan sekiranya perlu. Kalau pelanggan nak ETB pun ada, PruBSN pun ada. Kekurangan disini, ada kelebihannya disana dan begitulah sebaliknya.

Secara jelasnya, kenapa saya menyertai PruBSN Takaful?
Cukuplah sekadar saya nyatakan bahawa saya bukan jenis Hypokrit ketika masih lagi didalam ETB (under kod sendiri), sekiranya competitor beri lebih dari kita, saya akui dan begitulah sebaliknya.

Apabila sesorang itu mendaftar sebagai wakil dan membuat jualan yang pertama, maka bermulalah ERA dimana komitment kepada pelanggannya adalah sepanjang Hayat dan bukannya satu perkara yang main-main dan boleh dianggap remeh.

Bagi saya, tak kiralah sama ada seseorang agent itu part time, atau full time, once customer need the service, you must deliver...dengan apa cara sekali pun terutama sekiranya peserta tersebut terpaksa diwadkan dengan segera.

Sekiranya pelanggan membuat tuntutan, kita perlu pastikan tuntutan itu diperolehi dengan seberapa segera yang boleh. Jadi, perniagaan ini bukanlah satu perniagaan yang biasa, tetapi memerlukan satu commitment yang cukup tinggi. Sebab itulah ramai yang mendaftar sebagai wakil, tetapi amat sedikit yang berjaya.

Sekiranya anda sebagai wakil, bagaimanakah perasaan anda apabila sesuatu urusan tuntutan itu dibuat menggunakan system? Memantau akaun perlanggan juga menggunakan system dan boleh dipantau 24 jam serta kurang penggunaan kertas dan tidak menyusahkan perlanggan anda seperti terpaksa photostat IC, kad bank, kad kredit dan sebagainya.

Bagi tuntutan pula, pelanggan tidak perlu bersusah payah mendapatkan laporan perubatan dari doktor dan kembalikan borang kepada anda untuk urusan tuntutan seperti manfaat tunai hospital, kemalangan dan penyakit kritikal. Bagaimanakah sekiranya semua ini diurusan oleh syarikat dan anda hanya perlu menghantar cek tuntutan kepada perlanggan? Tidakah ini sesuatu yang baik kerana focus lebih boleh diberikan kepada pelanggan, alert kepada status akaun mereka seperti potongan sumbangan bulanan, tuntutan dan sebagainya.

Bagaimanakah pula sekiranya apa yg saya nyatakan diatas hanya 1/2 sahaja anda nikmati sebagai wakil? Bagi saya ALHAMDULILLAH.....

Secara ikhlasnya saya nyatakan, saya sudah mengalami kesemua pahit, perit dan manisnya didalam ETB daripada jualan, tuntutan dan pengurusan pelanggan, tetapi masih ada sedikit manis dan harum yang boleh dirasai didalam PruBSN Takaful. Kadang-kala tak salah kekalkan yang manis tetapi tambahkan haruman. Saya juga pernah merasai pengalaman sebagai pihak yang menuntut dan jugak wakil membantu tuntutan. Mungkin sesuatu yang baik bagi kita, tidak bagus bagi orang lain, dan mungkin juga amat baik bagi orang lain, tidak bagus bagi kita. Ianya bergantung kepada keadaan, tempat dan masa.

Apa yang berlaku pada saya... tidak semestinya sama pada orang lain dan begitulah sebaliknya....

Kepada sahabat-sahabat eTiQa Takaful..... teruskan berjuang dan anda berada dilandasan yang betul selagi masih membawa product Takaful.

brodean
07-07-2010, 10:57 PM
Salam,

Setakat ini tak de lagilah orang berhijrah ke arah yang lebih teruk. Tak perlu saya nak jelaskan kenapa dan mengapa sebab syarikat Takaful semuanya bagus.

Cuma kalau nak tahu berbezaan kedua2 syarikat ini kena talk off-line. Disini tidak ada syarikat Takaful ini tak bagus, dan syarikat takaful yang lain bagus. Cuma boleh diterangkan, PruBSN Takaful menawarkan plan seperti ini, dan etiqa pula seperti ini. Yang decide mana satu plan menepati citarasa, budget dan juga keperluan adalah prospek/perlanggan.

Disebabkan saya tidak boleh meninggalkan terus pelanggan saya terkapai-kapai tanpa wakil, saya terpaksa transfer ke kod ETB under isteri disebabkan saya perlu memantau akaun peserta ETB, memberi perkhidmatan selayaknya sebagai wakil, membantu peserta membuat tuntutan sekiranya perlu. Kalau pelanggan nak ETB pun ada, PruBSN pun ada. Kekurangan disini, ada kelebihannya disana dan begitulah sebaliknya.

Secara jelasnya, kenapa saya menyertai PruBSN Takaful?
Cukuplah sekadar saya nyatakan bahawa saya bukan jenis Hypokrit ketika masih lagi didalam ETB (under kod sendiri), sekiranya competitor beri lebih dari kita, saya akui dan begitulah sebaliknya.

Apabila sesorang itu mendaftar sebagai wakil dan membuat jualan yang pertama, maka bermulalah ERA dimana komitment kepada pelanggannya adalah sepanjang Hayat dan bukannya satu perkara yang main-main dan boleh dianggap remeh.

Bagi saya, tak kiralah sama ada seseorang agent itu part time, atau full time, once customer need the service, you must deliver...dengan apa cara sekali pun terutama sekiranya peserta tersebut terpaksa diwadkan dengan segera.

Sekiranya pelanggan membuat tuntutan, kita perlu pastikan tuntutan itu diperolehi dengan seberapa segera yang boleh. Jadi, perniagaan ini bukanlah satu perniagaan yang biasa, tetapi memerlukan satu commitment yang cukup tinggi. Sebab itulah ramai yang mendaftar sebagai wakil, tetapi amat sedikit yang berjaya.

Sekiranya anda sebagai wakil, bagaimanakah perasaan anda apabila sesuatu urusan tuntutan itu dibuat menggunakan system? Memantau akaun perlanggan juga menggunakan system dan boleh dipantau 24 jam serta kurang penggunaan kertas dan tidak menyusahkan perlanggan anda seperti terpaksa photostat IC, kad bank, kad kredit dan sebagainya.

Bagi tuntutan pula, pelanggan tidak perlu bersusah payah mendapatkan laporan perubatan dari doktor dan kembalikan borang kepada anda untuk urusan tuntutan seperti manfaat tunai hospital, kemalangan dan penyakit kritikal. Bagaimanakah sekiranya semua ini diurusan oleh syarikat dan anda hanya perlu menghantar cek tuntutan kepada perlanggan? Tidakah ini sesuatu yang baik kerana focus lebih boleh diberikan kepada pelanggan, alert kepada status akaun mereka seperti potongan sumbangan bulanan, tuntutan dan sebagainya.

Bagaimanakah pula sekiranya apa yg saya nyatakan diatas hanya 1/2 sahaja anda nikmati sebagai wakil? Bagi saya ALHAMDULILLAH.....

Secara ikhlasnya saya nyatakan, saya sudah mengalami kesemua pahit, perit dan manisnya didalam ETB daripada jualan, tuntutan dan pengurusan pelanggan, tetapi masih ada sedikit manis dan harum yang boleh dirasai didalam PruBSN Takaful. Kadang-kala tak salah kekalkan yang manis tetapi tambahkan haruman. Saya juga pernah merasai pengalaman sebagai pihak yang menuntut dan jugak wakil membantu tuntutan. Mungkin sesuatu yang baik bagi kita, tidak bagus bagi orang lain, dan mungkin juga amat baik bagi orang lain, tidak bagus bagi kita. Ianya bergantung kepada keadaan, tempat dan masa.

Apa yang berlaku pada saya... tidak semestinya sama pada orang lain dan begitulah sebaliknya....

Kepada sahabat-sahabat eTiQa Takaful..... teruskan berjuang dan anda berada dilandasan yang betul selagi masih membawa product Takaful.

Betul tu tuan..kat PruBSN nanti urusan akan menjd lebih mudah..bkn saja pd ejen..juga pd klien, tuan akan dpt lebih klien bila time deliver cek claim..jgn lupa bergambar masa majlis penyampaian cek ye..:D

suffian takaful
07-07-2010, 11:34 PM
Salam sejahtera sahabat-sahabat semua,

Untuk makluman semua, saya yang telah membuka thread ini. Disini saya ingin memberitahu secara rasminya saya telah berhijrah ke PruBSN Takaful. Harap maklum.

Berikut adalah contact number saya.

Nazmy Mahadzir
0195762584
email: nazmy.mahadzir@gmail.com
YM: nazmy.mahadzir
Facebook: nazmy.mahadzir@gmail.com
(Coverage: Perlis, Kedah dan Penang)

kenapa berhijrah...

mfaiz
08-07-2010, 12:52 AM
Salam,

Setakat ini tak de lagilah orang berhijrah ke arah yang lebih teruk. Tak perlu saya nak jelaskan kenapa dan mengapa sebab syarikat Takaful semuanya bagus.

Cuma kalau nak tahu berbezaan kedua2 syarikat ini kena talk off-line. Disini tidak ada syarikat Takaful ini tak bagus, dan syarikat takaful yang lain bagus. Cuma boleh diterangkan, PruBSN Takaful menawarkan plan seperti ini, dan etiqa pula seperti ini. Yang decide mana satu plan menepati citarasa, budget dan juga keperluan adalah prospek/perlanggan.

Disebabkan saya tidak boleh meninggalkan terus pelanggan saya terkapai-kapai tanpa wakil, saya terpaksa transfer ke kod ETB under isteri disebabkan saya perlu memantau akaun peserta ETB, memberi perkhidmatan selayaknya sebagai wakil, membantu peserta membuat tuntutan sekiranya perlu. Kalau pelanggan nak ETB pun ada, PruBSN pun ada. Kekurangan disini, ada kelebihannya disana dan begitulah sebaliknya.

Secara jelasnya, kenapa saya menyertai PruBSN Takaful?
Cukuplah sekadar saya nyatakan bahawa saya bukan jenis Hypokrit ketika masih lagi didalam ETB (under kod sendiri), sekiranya competitor beri lebih dari kita, saya akui dan begitulah sebaliknya.

Apabila sesorang itu mendaftar sebagai wakil dan membuat jualan yang pertama, maka bermulalah ERA dimana komitment kepada pelanggannya adalah sepanjang Hayat dan bukannya satu perkara yang main-main dan boleh dianggap remeh.

Bagi saya, tak kiralah sama ada seseorang agent itu part time, atau full time, once customer need the service, you must deliver...dengan apa cara sekali pun terutama sekiranya peserta tersebut terpaksa diwadkan dengan segera.

Sekiranya pelanggan membuat tuntutan, kita perlu pastikan tuntutan itu diperolehi dengan seberapa segera yang boleh. Jadi, perniagaan ini bukanlah satu perniagaan yang biasa, tetapi memerlukan satu commitment yang cukup tinggi. Sebab itulah ramai yang mendaftar sebagai wakil, tetapi amat sedikit yang berjaya.

Sekiranya anda sebagai wakil, bagaimanakah perasaan anda apabila sesuatu urusan tuntutan itu dibuat menggunakan system? Memantau akaun perlanggan juga menggunakan system dan boleh dipantau 24 jam serta kurang penggunaan kertas dan tidak menyusahkan perlanggan anda seperti terpaksa photostat IC, kad bank, kad kredit dan sebagainya.

Bagi tuntutan pula, pelanggan tidak perlu bersusah payah mendapatkan laporan perubatan dari doktor dan kembalikan borang kepada anda untuk urusan tuntutan seperti manfaat tunai hospital, kemalangan dan penyakit kritikal. Bagaimanakah sekiranya semua ini diurusan oleh syarikat dan anda hanya perlu menghantar cek tuntutan kepada perlanggan? Tidakah ini sesuatu yang baik kerana focus lebih boleh diberikan kepada pelanggan, alert kepada status akaun mereka seperti potongan sumbangan bulanan, tuntutan dan sebagainya.

Bagaimanakah pula sekiranya apa yg saya nyatakan diatas hanya 1/2 sahaja anda nikmati sebagai wakil? Bagi saya ALHAMDULILLAH.....

Secara ikhlasnya saya nyatakan, saya sudah mengalami kesemua pahit, perit dan manisnya didalam ETB daripada jualan, tuntutan dan pengurusan pelanggan, tetapi masih ada sedikit manis dan harum yang boleh dirasai didalam PruBSN Takaful. Kadang-kala tak salah kekalkan yang manis tetapi tambahkan haruman. Saya juga pernah merasai pengalaman sebagai pihak yang menuntut dan jugak wakil membantu tuntutan. Mungkin sesuatu yang baik bagi kita, tidak bagus bagi orang lain, dan mungkin juga amat baik bagi orang lain, tidak bagus bagi kita. Ianya bergantung kepada keadaan, tempat dan masa.

Apa yang berlaku pada saya... tidak semestinya sama pada orang lain dan begitulah sebaliknya....

Kepada sahabat-sahabat eTiQa Takaful..... teruskan berjuang dan anda berada dilandasan yang betul selagi masih membawa product Takaful.



clean & clear!


:)paid

abdhadi1984
12-07-2010, 02:49 AM
kenapa berhijrah...

Lompat-melompat atau berhijrah dpd satu syarikat kpd satu syarikat lain utk mencari rezeki yg halal & menabur bakti adalah satu perkara biasa, begitu jugalah di dlm industri takaful ini.

Ada yg dahulunya menjadi wakil PruBSN Takaful, kini melompat ke Etiqa Takaful & begitulah juga sebaliknya. Kedua2 ex ini selalunya akan menyatakan kekurangan syarikat yg mereka wakili sebelum ini samada Etiqa mahupun PruBSN.

Itu apabila kita melihat gelagat perunding2 yg mempromosi takaful.

Perkara yg sama juga berlaku kpd para pelanggan. Ada pelanggan Etiqa yg marah2 pd Etiqa, kemudian tukar kpd PruBSN & berasa puas hati dgn servis PruBSN berbanding Etiqa. Tetapi, ada juga pelanggan PruBSN yg marah2 pd PruBSN, kemudian tukar kpd Etiqa & berasa puas hati dgn servis Etiqa berbanding PruBSN.

Hakikatnya semua syarikat itu ada kelemahan & kelebihan masing2. Mana-mana syarikat tidak akan terlepas dpd kitaran roda - ada masa berada di atas, ada masa berada di bwh pula. Untuk satu tempoh tertentu, sesebuah syarikat dpt memberikan servis terbaik bbanding sykt lain dan akan merosot juga kualiti servis pd masa seterusnya sblm meningkat naik semula (melainkan terus lenyap).

Allah itu Maha Adil. Semua pihak ada masa-masanya. Jd, jika misalnya Etiqa Takaful hari ini adalah yg terbaik servis & produknya secara keseluruhan, maka akan sampai masa ia jd 'slow' juga sebelum pulih semula (melainkan terus lenyap). Begitu juga dgn TI, PruBSN, TM, MAA, AIA dsb.

Justeru, sikap 'TERLALU' bermegah dgn syarikat masing2 perlulah dihapuskan, kelak diri sendiri yg akan malu - kita bekerja sbg perunding takaful sehingga ke tua, macam2 boleh berlaku dlm tempoh yg panjang..

Yg perlu difokuskan adalah memberikan kesedaran kelebihan Takaful berbanding Insurans Konvensional. Itulah tugas yg sebenar2nya!

ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

kerengge23
13-07-2010, 02:58 PM
Salam,

Setakat ini tak de lagilah orang berhijrah ke arah yang lebih teruk. Tak perlu saya nak jelaskan kenapa dan mengapa sebab syarikat Takaful semuanya bagus.

Cuma kalau nak tahu berbezaan kedua2 syarikat ini kena talk off-line. Disini tidak ada syarikat Takaful ini tak bagus, dan syarikat takaful yang lain bagus. Cuma boleh diterangkan, PruBSN Takaful menawarkan plan seperti ini, dan etiqa pula seperti ini. Yang decide mana satu plan menepati citarasa, budget dan juga keperluan adalah prospek/perlanggan.

Disebabkan saya tidak boleh meninggalkan terus pelanggan saya terkapai-kapai tanpa wakil, saya terpaksa transfer ke kod ETB under isteri disebabkan saya perlu memantau akaun peserta ETB, memberi perkhidmatan selayaknya sebagai wakil, membantu peserta membuat tuntutan sekiranya perlu. Kalau pelanggan nak ETB pun ada, PruBSN pun ada. Kekurangan disini, ada kelebihannya disana dan begitulah sebaliknya.

Secara jelasnya, kenapa saya menyertai PruBSN Takaful?
Cukuplah sekadar saya nyatakan bahawa saya bukan jenis Hypokrit ketika masih lagi didalam ETB (under kod sendiri), sekiranya competitor beri lebih dari kita, saya akui dan begitulah sebaliknya.

Apabila sesorang itu mendaftar sebagai wakil dan membuat jualan yang pertama, maka bermulalah ERA dimana komitment kepada pelanggannya adalah sepanjang Hayat dan bukannya satu perkara yang main-main dan boleh dianggap remeh.

Bagi saya, tak kiralah sama ada seseorang agent itu part time, atau full time, once customer need the service, you must deliver...dengan apa cara sekali pun terutama sekiranya peserta tersebut terpaksa diwadkan dengan segera.

Sekiranya pelanggan membuat tuntutan, kita perlu pastikan tuntutan itu diperolehi dengan seberapa segera yang boleh. Jadi, perniagaan ini bukanlah satu perniagaan yang biasa, tetapi memerlukan satu commitment yang cukup tinggi. Sebab itulah ramai yang mendaftar sebagai wakil, tetapi amat sedikit yang berjaya.

Sekiranya anda sebagai wakil, bagaimanakah perasaan anda apabila sesuatu urusan tuntutan itu dibuat menggunakan system? Memantau akaun perlanggan juga menggunakan system dan boleh dipantau 24 jam serta kurang penggunaan kertas dan tidak menyusahkan perlanggan anda seperti terpaksa photostat IC, kad bank, kad kredit dan sebagainya.

Bagi tuntutan pula, pelanggan tidak perlu bersusah payah mendapatkan laporan perubatan dari doktor dan kembalikan borang kepada anda untuk urusan tuntutan seperti manfaat tunai hospital, kemalangan dan penyakit kritikal. Bagaimanakah sekiranya semua ini diurusan oleh syarikat dan anda hanya perlu menghantar cek tuntutan kepada perlanggan? Tidakah ini sesuatu yang baik kerana focus lebih boleh diberikan kepada pelanggan, alert kepada status akaun mereka seperti potongan sumbangan bulanan, tuntutan dan sebagainya.

Bagaimanakah pula sekiranya apa yg saya nyatakan diatas hanya 1/2 sahaja anda nikmati sebagai wakil? Bagi saya ALHAMDULILLAH.....

Secara ikhlasnya saya nyatakan, saya sudah mengalami kesemua pahit, perit dan manisnya didalam ETB daripada jualan, tuntutan dan pengurusan pelanggan, tetapi masih ada sedikit manis dan harum yang boleh dirasai didalam PruBSN Takaful. Kadang-kala tak salah kekalkan yang manis tetapi tambahkan haruman. Saya juga pernah merasai pengalaman sebagai pihak yang menuntut dan jugak wakil membantu tuntutan. Mungkin sesuatu yang baik bagi kita, tidak bagus bagi orang lain, dan mungkin juga amat baik bagi orang lain, tidak bagus bagi kita. Ianya bergantung kepada keadaan, tempat dan masa.

Apa yang berlaku pada saya... tidak semestinya sama pada orang lain dan begitulah sebaliknya....

Kepada sahabat-sahabat eTiQa Takaful..... teruskan berjuang dan anda berada dilandasan yang betul selagi masih membawa product Takaful.

Setuju & sokong 100%
Diharap TT berjaya di PruBSN. :D
Kepada wakil Etiqa, ni hanya pandangan TT je. Mungkin anda yg lain tak mengalami peristiwa pahit seperti yg dialami oleh TT.
Ape pun, teruskan perjuangan kita utk pastikan muamalat Islam nie berkembang ke seluruh ceruk rantau.

pajaminang
13-07-2010, 10:13 PM
Tahniah kerana menjadi warga PruBSN...

cutie85
14-07-2010, 01:23 PM
salam.. tengah cari peluang untuk jadi agen etiQa. tapi sebelum tu nak tanya, memang boleh dapat ke 5 digit income within 1 year walaupun buat part time.. anyone? sape2 yang dah betul2 merasa tu,, sila share sikit :)

dafina
14-07-2010, 04:42 PM
Lompat-melompat atau berhijrah dpd satu syarikat kpd satu syarikat lain utk mencari rezeki yg halal & menabur bakti adalah satu perkara biasa, begitu jugalah di dlm industri takaful ini.

Ada yg dahulunya menjadi wakil PruBSN Takaful, kini melompat ke Etiqa Takaful & begitulah juga sebaliknya. Kedua2 ex ini selalunya akan menyatakan kekurangan syarikat yg mereka wakili sebelum ini samada Etiqa mahupun PruBSN.

Itu apabila kita melihat gelagat perunding2 yg mempromosi takaful.

Perkara yg sama juga berlaku kpd para pelanggan. Ada pelanggan Etiqa yg marah2 pd Etiqa, kemudian tukar kpd PruBSN & berasa puas hati dgn servis PruBSN berbanding Etiqa. Tetapi, ada juga pelanggan PruBSN yg marah2 pd PruBSN, kemudian tukar kpd Etiqa & berasa puas hati dgn servis Etiqa berbanding PruBSN.

Hakikatnya semua syarikat itu ada kelemahan & kelebihan masing2. Mana-mana syarikat tidak akan terlepas dpd kitaran roda - ada masa berada di atas, ada masa berada di bwh pula. Untuk satu tempoh tertentu, sesebuah syarikat dpt memberikan servis terbaik bbanding sykt lain dan akan merosot juga kualiti servis pd masa seterusnya sblm meningkat naik semula (melainkan terus lenyap).

Allah itu Maha Adil. Semua pihak ada masa-masanya. Jd, jika misalnya Etiqa Takaful hari ini adalah yg terbaik servis & produknya secara keseluruhan, maka akan sampai masa ia jd 'slow' juga sebelum pulih semula (melainkan terus lenyap). Begitu juga dgn TI, PruBSN, TM, MAA, AIA dsb.

Justeru, sikap 'TERLALU' bermegah dgn syarikat masing2 perlulah dihapuskan, kelak diri sendiri yg akan malu - kita bekerja sbg perunding takaful sehingga ke tua, macam2 boleh berlaku dlm tempoh yg panjang..

Yg perlu difokuskan adalah memberikan kesedaran kelebihan Takaful berbanding Insurans Konvensional. Itulah tugas yg sebenar2nya!

ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

:)cgrock
komen yg benar2 bernas dan positif tanpa menjatuhkan mana2 pihak...

abdhadi1984
14-07-2010, 06:50 PM
salam.. tengah cari peluang untuk jadi agen etiQa. tapi sebelum tu nak tanya, memang boleh dapat ke 5 digit income within 1 year walaupun buat part time.. anyone? sape2 yang dah betul2 merasa tu,, sila share sikit :)


Wa'alaikumsalam,

Manager saya antara yang dah & sedang merasa 5 digit income... Beliau sentiasa berjaya menempatkan diri di kalangan top 10 peringkat kebangsaan SETIAP TAHUN sehinggalah sekarang...

Beliau seorang perempuan, part-timer & mempunyai 7 orang anak - semuanya masih kanak-kanak dengan 2 daripadanya kembar baru 8 bulan... Jika anda mencontohinya, anda akan berjaya...

Manager saya selaku seorang wanita dengan anak kecil yang berderet-deret & agak lasak, buat part-time & menjaga ibu yang berkerusi roda di rumah pun boleh berjaya dengan gemilang di Etiqa Takaful Berhad (ETB)... InsyaAllah, jika kena pada cara bekerja part-time, anda boleh LEBIH BERJAYA daripada beliau...:)

Saya boleh bawa anda berjumpa dengannya... Anda tinggal di mana?:)



ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+60197209975

chesnatesz
14-07-2010, 06:53 PM
Wa'alaikumsalam,

Manager saya antara yang dah & sedang merasa 5 digit income... Beliau sentiasa berjaya menempatkan diri di kalangan top 10 peringkat kebangsaan SETIAP TAHUN sehinggalah sekarang...

Beliau seorang perempuan, part-timer & mempunyai 7 orang anak - semuanya masih kanak-kanak dengan 2 daripadanya kembar baru 8 bulan... Jika anda mencontohinya, anda akan berjaya...

Saya boleh bawa awak berjumpa dengannya... Awak tinggal di mana?



ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+60197209975

macam bagus je...aku pun mcm berminat gak
tapi still dok pening mane yg lagi bagus either etika@prudential
kalu etiqa takaful ni, insurans am pun ade ke??
aku tgk byk ke arah life n medical je...
plsz advise bro:)

abdhadi1984
14-07-2010, 07:27 PM
macam bagus je...aku pun mcm berminat gak
tapi still dok pening mane yg lagi bagus either etika@prudential
kalu etiqa takaful ni, insurans am pun ade ke??
aku tgk byk ke arah life n medical je...
plsz advise bro:)


Selain daripada takaful hayat & perubatan, saya juga memasarkan produk takaful am Etiqa Takaful Berhad (ETB) seperti takaful kenderaan, hartanah & kebakaran... ETB pun ada takaful marin untuk perkapalan, takaful korporat dsb...

Saya akui pelan perubatan Prudential-BSN Takaful (PruBSN Takaful) lebih menarik daripada kami dari aspek HAD SEUMUR HIDUP...

Pelan PruBSN yang tipikal digandingkan dengan unit2 trust (atau dikenali sebagai investment-link) manakala pelan ETB yang tipikal TIDAK begitu & hanya digandingkan dengan simpanan biasa yang lebih 'selamat'...

Kenapa saya kata pelan ETB yang tipikal itu lebih selamat? Ini kerana ianya sesuai untuk semua jenis manusia especially yang BUKAN risk-takers... Pelan ETB tidak terdedah kepada turun naik harga pasaran unit trust kerana ia hanya pelan simpanan biasa dengan pelan perlindungan takaful YANG MENCUKUPI DAN TIDAK BERLEBIHAN...

Mana-mana peserta yang berhajat untuk mengambil takaful dengan investment link, mereka perlu sanggup menghadapi kemungkinan kehilangan wang yang dicarum jika berlaku kemelesetan ekonomi teruk menjelang tempoh matang polisi berkenaan...

Jika 'pure' unit trust, kita boleh pilih masa yang kita suka untuk jual balik tetapi tidak dengan takaful investment-link kerana tempoh & waktu matangnya telah ditentukan awal2... Kalau nak extend tempoh matangnya, amaun sumbangan TIDAK lagi sama dengan sebelumnya & kita TIDAK TAHU adakah ekonomi telah pulih pada waktu matang yang baru itu...

Dengan polisi investment-link, peserta juga perlu sanggup untuk top-up sumbangan berkala masing2 jika nilai tunai polisi merosot ke tahap tertentu (kesan kemelesetan ekonomi) JIKA MAHU PERLINDUNGAN DITERUSKAN oleh syarikat... Masing-masing pun tahu bahawa pada waktu ekonomi meleset itulah kita memerlukan tunai tambahan di tangan...

Justeru, pelan ETB sesuai untuk golongan bukan 'RISK-TAKERS'... Adakah anda sanggup berdepan dengan situasi yang dijelaskan di atas tadi?? Jika ya, pelan pruBSN adalah yang terbaik untuk anda... Otherwise, pelan Etiqa adalah yang sesuai untuk anda...


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+60197209975

Etiqa Takaful
15-07-2010, 09:00 AM
Salam semua,

Saya nak tambah sikit pasal produk ETB dari apa yang En Hadi terangkan. This is fact.....

Medical Card ETB (Medic-Save rider) adalah rider tambahan yang disertakan dengan plan utama seperti MESRA, WARISAN, PRIMA dan SAKINAH. Kesemua plan ETB tidak akan wujud saving ditahun pertama (Walaupun menyumbang RM10K sebulan) kerana pembahagian simpanan kepada Akaun Peserta (AP) adalah 0% dan Akaun Khas Peserta (AKP) adalah 100%.

AP adalah akaun simpanan bagi ETB sementara AKP adalah akaun tabaruq manfaat kematian, wakalah charge (Agency Force), dan juga charge-charge berkaitan pengurusan oleh pengendali ETB.

Cara pengiraan simpanan:
Sumbangan (Bulanan/suku tahunan/setengah tahun/tahunan) - rider = AP/AKP.

Kita ambil contoh untuk plan MESRA bagi tahun penyertaan:
Tahun 1: AP:AKP > 0% : 100%
Tahun 2: AP:AKP > 10% : 90%
Tahun 3: AP:AKP > 50% : 50%
Tahun 4 dan seterusnya: AP: AKP > 75%:25%

Jadi istilah 'simpanan selamat' adalah nilai yang dimasukan kepada Akaun Peserta (AP) dan nilai ini boleh dikeluarkan bermula tahun keempat dengan pengeluaran maksima 80%.

Dividen proposal adalah 5.5% dan nila sebenarnya adalah bergantung kepada pretasi perniagaan ETB.

Medic Card ETB (Medic Save rider), Sumbangan bagi rider ini akan meningkat mengikut band age (Setiap 5 tahun sekali) dan ini perlu diceritakan kepada pelanggan.

Co-Takaful:
Minima 10% dan maksimum adalah RM3000

Co-Payment:
Sekiranya pelangan upgrade bilik contohnya dari bilik RM150 ke RM200 sehari, tetapi Medical Card cover maksimum RM150 sehari, maka co-payment dikenakan iaitu sebanyak 20% dari jumlah bil dan ditambah pula perbezaan harga bilik setiap hari. Jadi sekiranya peserta upgrade bilik, maka perserta dan ETB perlu berkongsi bil rawatan dengan nisbah 20%:80% daripada bil. Konsep ini diguna pakai sama bagi plan GHS (Group Hospitalization & Surgical) yang disertai oleh syarikat-syarikat untuk pekerjanya. Untuk pengiraan secara detail, minta perunding merujuk kepada maklumat produk Medic Save rider.

Merujuk kepada ilustrasi 2.0, rider Medic Save ini tidak boleh lebih daripada 50% sumbangan asas. Kalau boleh key-in sekali pun, pihak ETB akan reject (saya pernah kena). Jadi agak Mahal sumbangan peserta sekiranya peserta tersebut sudah berusia.

Etiqa Takaful
15-07-2010, 09:02 AM
Berlainan pula dengan plan PruBSN Takaful.

Investment link diguna pakai bagi produk konvensional sementara Takafulink bagi produk Takaful.

Plan PruBSN Takaful yang disertakan medical card secara default tidak akan bertambah sumbangannya walaupun usia peserta meningkat. Disebabkan itu plan Takafulink tidak boleh dibandingkan dengan plan endowment seperti plan ETB kerana kedua-dua plan ini adalah jauh berbeza.

Medical Card PruBSN Takaful
Co-Takaful: Minima RM300 atau 10% dan maksima RM1000 setelah ditolak harga bilik.
Tiada Co-payment sekiranya peserta upgrade bilik.
Ada Non-Claim Bonus (NCB) sekiranya tuntutan tidak dibuat keatas medical card.

Takafulink
Ada rider contributor/spouse/parent: Pengecualian sumbangan sekiranya peserta, pasangan atau waris mengidap salah satu dari 36 penyakit kritikal atau TPD.
Ada 3 akaun iaitu PUA (Participant Unit Account), ISA (Individual Special account) dan IUA (Investment Unit Account).
Boleh wujud simpanan ditahun pertama sekiranya nilai manfaat kematian dilaraskan mengikut maksima dan minima.
PUA dan IUA adalah akaun simpanan sementara ISA adalah lebih kepada akaun tabaruq. Walaubagaimanapun, terdapat beberapa % nilai tunai yang diambil oleh ISA dan dimasukkan kedalam akaun simpanan dan digabungkan nilai tunai tersebut dengan IUA dan PUA.
Terdapat 4 dana perlaburan iaitu Dana Urus, Dana Bond, Dana Ekuiti dan Dana Disnati. Dana Ekuiti menunjukan pretasi yang terbaik dari segi pulangan sementara Dana bond adalah Dana paling selamat dengan pulangan yang minima. Jadi pilihan ditangan peserta samada go for high-risk and high return (Dana Ekuiti) ataupun Low/No risk and low return (Dana Bond).
Pengeluaran dibenarkan iaitu minima RM500 dengan syarat mesti tinggal RM1000 didalam IUA/PUA. Jadi ianya tidak sama dengan unit trust dan pengeluaran boleh dibuat pada bila-bila masa sekiranya mencukupi syarat ini.

Etiqa Takaful
15-07-2010, 10:27 AM
Kita buat sedikit study kes:

Seorang lelaki berusia 25 tahun (15/7/1986), tidak merokok, pekerjaan guru (kelas 1), Medical card bilik RM150, Manfaat Kemalangan dan Kematian: RM30K, Manfaat Penyakit Kritikal: RM20K dan dengan sumbangan RM150 sebulan. Apakah maksima manfaat yang boleh diperolehi oleh beliau bagi kedua-dua policy ini sehingga usia peserta 80 tahun?

Etiqa Takaful Berhad:
Medical Card: Bilik RM150 sehari, Limit tahunan: RM50,000. Limit Seumur Hidup: RM150,000.
Manfaat Indemniti Akibat Kemalangan (MIAK): RM30,000
Manfaat Penyakit Kritikal (MPK): RM20,000
Manfaat Hospital (MH): RM80/hari
Manfaat Kematian: RM32,433

PruBSN Takaful:
Medical Card: Bilik RM150 sehari, Limit Tahunan: RM62,500, Limit seumur hidup: RM625,000. Non-Claim Bonus: RM150 setahun.
Manfaat Kematian/Kemalangan: RM30,000
Manfaat Penyakit Kritikal: RM20,000
Manfaat Hospital: RM200/hari
Manfaat Kematian: RM125,000
serta pengecualian sumbangan peserta sehingga usia 80 tahun sekiranya mengidap penyakit kritikat atau TPD.

Ini sekadar perbandingan secara fakta menggunakan software ilustrasi 2.0 bagi ETB dan SQS-Agency Ver 1.5.0.2a bagi PruBSN Takaful Bhd.

abdhadi1984
15-07-2010, 10:52 AM
Salam semua,

Saya nak tambah sikit pasal produk ETB dari apa yang En Hadi terangkan. This is fact.....

Medical Card ETB (Medic-Save rider) adalah rider tambahan yang disertakan dengan plan utama seperti MESRA, WARISAN, PRIMA dan SAKINAH. Kesemua plan ETB tidak akan wujud saving ditahun pertama (Walaupun menyumbang RM10K sebulan) kerana pembahagian simpanan kepada Akaun Peserta (AP) adalah 0% dan Akaun Khas Peserta (AKP) adalah 100%.

AP adalah akaun simpanan bagi ETB sementara AKP adalah akaun tabaruq manfaat kematian, wakalah charge (Agency Force), dan juga charge-charge berkaitan pengurusan oleh pengendali ETB.

Cara pengiraan simpanan:
Sumbangan (Bulanan/suku tahunan/setengah tahun/tahunan) - rider = AP/AKP.

Kita ambil contoh untuk plan MESRA bagi tahun penyertaan:
Tahun 1: AP:AKP > 0% : 100%
Tahun 2: AP:AKP > 10% : 90%
Tahun 3: AP:AKP > 50% : 50%
Tahun 4 dan seterusnya: AP: AKP > 75%:25%

Dividen proposal adalah 5.5% dan nila sebenarnya adalah bergantung kepada pretasi perniagaan ETB.

Medic Card ETB (Medic Save rider), Sumbangan bagi rider ini akan meningkat mengikut band age (Setiap 5 tahun sekali) dan ini perlu diceritakan kepada pelanggan.

Co-Takaful:
Minima 10% dan maksimum adalah RM3000

Co-Payment:
Sekiranya pelangan upgrade bilik contohnya dari bilik RM150 ke RM200 sehari, tetapi Medical Card cover maksimum RM150 sehari, maka co-payment dikenakan iaitu sebanyak 20% dari jumlah bil dan ditambah pula perbezaan harga bilik setiap hari. Jadi sekiranya peserta upgrade bilik makan perserta dan ETB perlu berkongsi bil rawatan dengan nisbah 20%:80% daripada bil. Konsep ini diguna pakai sama bagi plan GHS (Group Hospitalization & Surgical) yang disertai oleh syarikat-syarikat untuk pekerjanya. Untuk pengiraan secara detail, minta perunding merujuk kepada maklumat produk Medic Save rider.

Merujuk kepada ilustrasi 2.0, rider Medic Save ini tidak boleh lebih daripada 50% sumbangan asas. Kalau boleh key-in sekali pun, pihak ETB akan reject (saya pernah kena). Jadi agak Mahal sumbangan peserta sekiranya peserta tersebut sudah berusia.


Terima kasih kerana menerangkannya bagi pihak saya. Bagaimanapun, anda tertinggal beberapa perkara iaitu:


CO-PAYMENT
Tidak ada apa yang perlu dirisaukan dengan co-payment. Terdapat peluang untuk para pelanggan bagaimana nak upgrade bilik tanpa dikenakan penalti 20% tu.

Pada waktu pendaftaran masuk hospital, pihak pelanggan yang kelayakan wadnya adalah RM100 sehari tetapi berkehendakkan wad RM150 sehari, perlulah memaklumkan kepada pihak hospital awal-awal supaya rekod dalam bil yang akan difax kepada pihak takaful mencatatkan wad yang RM100 sehari bukannya RM150. Baki RM50 tu akan dibayar secara terus oleh pihak pelanggan sendiri kepada pihak hospital.

Setelah ini selesai, maka pelanggan tidak perlu bayar penalti 20% itu kepada pihak hospital. Sebaliknya, pelanggan hanya perlu bayar 10% ataupun RM3k, yang mana LEBIH RENDAH, kepada pihak hospital sama seperti seolah-olah mereka layak masuk wad RM150 tu, bukannya 20% kerana bil difax kepada pihak takaful merekodkan wad yang RM100 sehari.

Seperkara lagi, jika pesakit dimasukkan ke wad yang MELEBIHI kelayakan pesakit (misalnya layak wad RM100 tetapi dimasukkan ke wad RM150) akibat pihak hospital kekurangan wad, maka pihak Etiqa tidak akan mengenakan penalti. Begitulah praktis Etiqa sehingga saat ini bagi kes kekurangan wad seperti ini.

Di samping itu, jika pesakit dimasukkan ke wad yang KURANG daripada kelayakannya (misalnya layak wad RM350 tetapi dimasukkan ke wad RM250) akibat pihak hospital kekurangan wad, maka pihak Etiqa TIDAK akan mengenakan sebarang ko-takaful WALAU SESEN pun kepada pesakit. Begitulah juga praktis Etiqa sehingga saat ini bagi kes kekurangan wad seperti ini.


PENINGKATAN SUMBANGAN MENGIKUT BAND AGE
Ia belum dikuatkuasakan. Kad perubatan saya sendiri sehingga ke hari ini TIDAK mengalami pertambahan kadar apabila band age saya bertukar daripada 24 tahun kepada 25 tahun. Sekarang usia saya sudah hampir 27 tahun & kadar sumbangannya masih sama ketika saya berumur 24 tahun semasa join dahulu.

Sekiranya dikuatkuasakan, pelanggan Etiqa boleh membuat pilihan untuk rolling nilai tunai yang ada dalam polisi untuk tampung perubahan kadar ATAUPUN membuat tambahan sumbangan bulanan. Terpulang kepada peserta. Peningkatan kadar pula TIDAKLAH sampai beratus ringgit sebulan.

Kad PruBSN pula akan rolling secara AUTOMATIK wang sumbangan peserta, TIADA pilihan lain. Sebaliknya, Etiqa mempunyai fleksibiliti, memberikan pilihan kepada peserta seperti yang saya terangkan di atas tadi.


NILAI TUNAI PADA TAHUN PERTAMA POLISI
Nilai tunainya ada tapi tak banyak. Sejumlah mudharabah (keuntungan pelaburan) ada dimasukkan. Mudharabah sahaja. Apapun, nilai tunai tetap ada pada tahun pertama. Saya sendiri mengalaminya.


ANTARA INVESTMENT-LINK DENGAN BUKAN INVESTMENT-LINK
Pelan PruBSN yang tipikal adalah pelan investment-link. Nilai tunai pelan sebegini terdedah kepada turun naik harga pasaran.

Pelan ini TIDAK SEBEBAS unit trust biasa untuk melakukan penjualan balik. Unit trust biasa boleh dijual pada bila-bila masa yang dikehendaki pelabur manakala investment-link takaful mempunyai tarikh matangnya. Peserta TIDAK TAHU adakah harga pasaran bagus pada tarikh matang tersebut. Jika hendak extend, sumbangan bulanannya TIDAK lagi sama dengan sebelum extend. Tambahan pula, peserta juga TIDAK TAHU adakah pasaran memuaskan pada tarikh matang baru itu.

Pada masa yang sama, peserta pelan investment-link takaful WAJIB top-up sumbangan masing-masing jika nilai tunai polisi merosot ke tahap tertentu (akibat kejatuhan nilai unit trust yang digandingkan dengan pelan ini). Kegagalan untuk top-up, akan menyebabkan anda HILANG KELAYAKAN untuk mendapat sebarang kemudahan daripada syarikat!

Memang terdapat ejen yang akan mengatakan setakat ni, semuanya tidaklah terlalu teruk, untuk melegakan hati prospek. Kebanyakan orang ambil takaful untuk satu tempoh yang SANGAT panjang iaitu berpuluh-puluh tahun. Macam-macam boleh berlaku. Kita lihat AIG yang dahulunya lebih kukuh daripada Prudential.

Justeru, jika prospek itu seorang risk-taker, pelan PruBSN lebih sesuai daripada pelan ETB untuknya. Begitulah pembahagian demografi antara pelan pruBSN & ETB.


Wallahu'alam. Jika ada silap & salah, tolong betulkan...:)


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

brodean
15-07-2010, 11:38 AM
Terima kasih kerana menerangkannya bagi pihak saya. Bagaimanapun, anda tertinggal beberapa perkara iaitu:


CO-PAYMENT
Tidak ada apa yang perlu dirisaukan dengan co-payment. Terdapat peluang untuk para pelanggan bagaimana nak upgrade bilik tanpa dikenakan penalti 20% tu.

Pada waktu pendaftaran masuk hospital, pihak pelanggan yang kelayakan wadnya adalah RM100 sehari tetapi berkehendakkan wad RM150 sehari, perlulah memaklumkan kepada pihak hospital awal-awal supaya rekod dalam bil yang akan difax kepada pihak takaful mencatatkan wad yang RM100 sehari bukannya RM150. Baki RM50 tu akan dibayar secara terus oleh pihak pelanggan sendiri kepada pihak hospital.

Setelah ini selesai, maka pelanggan tidak perlu bayar penalti 20% itu kepada pihak hospital. Sebaliknya, pelanggan hanya perlu bayar 10% ataupun RM3k, yang mana LEBIH RENDAH, kepada pihak hospital sama seperti seolah-olah mereka layak masuk wad RM150 tu, bukannya 20% kerana bil difax kepada pihak takaful merekodkan wad yang RM100 sehari.

non-ethical



Justeru, jika prospek itu seorang risk-taker, pelan PruBSN lebih sesuai daripada pelan ETB untuknya. Begitulah pembahagian demografi antara pelan pruBSN & ETB.

risk-taker? kita ada bond fund..tak perlu risau


regards

Etiqa Takaful
15-07-2010, 11:41 AM
En. Hadi,
Firstly, dalam hal ni saya tak Bias kepada mana-mana pihak. Mengenai Co-Payment, hal ini jelas didalam policy dan semestinya kita berbangga memiliki policy Takaful yang dilihat bersih dari sebarang penipuan diantara peserta, wakil dan pengendali.

Bagi peserta yang perlu diwadkan, mungkin hal ini boleh dipraktikal bagi kes co-payment, tetapi dalam keadaan kecemasan hal ini kebiasaannya terlepas pandang. Bagi setiap GL yang dipohon kepada medijaring bagi sesuatu kes admission yang memerlukan kos kurang dari RM2500, medijaring akan menghadkan satu GL maksima adalah RM2500. Sekiranya amount diguna pakai adalah lebih, maka GL kedua pula akan dikeluarkan dan semua ini diuruskan oleh pihak Hospital. Untuk hospital memohon GL dari Medijaring, pihak Hospital perlulah menghantar maklumat detail termasuklah harga bilik. Ini pengalaman saya sendiri apabila saya diwadkan di KPJ Penang pada bulan January yang lalu dan saya juga memantau setiap process memohon GL sampailah discharge (sebab kita nak belajar). Jadi perluang untuk mengelak co-payment apabila upgrade bilik adalah tipis.

Bagi kes kekurangan wad tetapi wad yang lebih tinggi harga dari kelayakannya, hal ini terpakai hampir kesemua syarikat insurance dan takaful.

Bagi peningkatan harga Medic Save rider, hal ini dijelaskan didalam training Medic Save rider. Umur next birthday dari 26 hingga 30 adalah dalam band age yang sama dan pada band price yang sama. Sila rujuk band-age price untuk Medisave rider dan berapa harga Medic Save rider ketika umur 26 dan berapa pula harga pada umur 50? Lagipun kita nak megambil policy ini bukan untuk tempoh yang singkat, tetapi bertahun-tahun.

Mengikut maklumat yang saya dapat, Takafulink dibawah PruBSN boleh dikeluarkan pada bila-bila masa dengan syarat hanya tinggalkan RM1000 didalam akaun takaful tersebut (Kalau ada Agent PruBSN tolong perbetulkan kalau silap).

Peserta PruBSN boleh memantau status dana mereka melalui website atau news paper setiap hari dan mepunyai pilihan untuk memotong secara automatik atau pun tidak kedalam akaun tabaruq mereka sekiranya berlaku kejatuhan perlaburan. Hal ini tidak pernah berlaku didalam PruBSN Takaful kerana Akaun ISA (lebih kepada AKP bagi etiqa) juga menyumbang nilai tunai setiap tahun kepada akaun PUA dan IUA.

Harap tuan tidak terasa, tetapi lebih kepada perkongsian maklumat.

abdhadi1984
15-07-2010, 11:47 AM
Tambahan pula, pelan investment-link PruBSN terlalu banyak menelan sumbangan & simpanan peserta.

Dengan ETB, savings peserta berkali ganda daripada PruBSN sekalipun TIDAK PERLU digandingkan dengan unit trust.

Ditambah lagi dengan kemungkinan hasil pelaburan menjadi NEGATIF yang bermakna peserta pula yang perlu ganti kemerosotan/kerugian nilai pelaburan pihak Prudential.

Dengan ETB, peserta tetap akan mendapat mudharabah sekalipun ekonomi meleset cuma kadarnya sahaja tidak tinggi, tetapi tidak sampai ke tahap NEGATIF.

Ada give & take nya jika manfaat yang diberi kelihatan lebih besar daripada biasa. Berhati-hati & berwaspada...

Justeru, jika prospek itu seorang risk-taker, pelan PruBSN lebih sesuai daripada pelan ETB untuknya. Begitulah pembahagian demografi antara pelan pruBSN & ETB.


Wallahu'alam. Jika ada silap & salah, tolong betulkan...


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

Etiqa Takaful
15-07-2010, 11:50 AM
Saya minta sangat la pada Agent-agent etiqa atau PruBSN takaful. Tolonglah jangan ceritakan produk orang lain kalau kita sendiri tidak tahu. Hal ini akan membuatkan masyarakat diluar sana confius dengan product takaful. Kalau kita rasa ada kekurangan, kita akui. Kalau kita ada kelebihan kita cerita dengan jelas. Samalah, ketika saya menjual product Etiqa, saya sendiri akui medical card PruBSN Takaful adalah lebih baik dan saya jual tanpa medical card. Dan lagi satu produk yang bagus didalam etiqa adalah produk WARISAN. Jadi kesemua ini saya lihat produk etiqa baik tanpa medical card.

En Hadi,
Saya minta maaf la saya cakap. Istilah saving berkali ganda sepatutnya kita tak tekan kan. Sebab keuntungan Mudharabah adalah berubah. Proposal 5.5% dividen tu adalah proposal dan bukan actual. Saya dah buat comparison 1:1 dari segenap segi dan bukan hanya sekadar product. Jadi lebih baik kita cerita kan produk yg kita bawa dari produk org lain.

Maaflah En. Hadi, secara jujurnya saya memang tahu product kedua-dua syarikat ini disebabkan saya sudah study secara detail dan menghadiri training. Jadi saya tambah lah sikit kalau nampak mcm ada yg tak kena. Tapi kalau cerita kena, saya diam saja lah.

Harap-harap isu ni tak jadi hot la. Cukup sekadar disini sahaja.

bojed
15-07-2010, 11:56 AM
Salam encik hadi. You promote Takaful utk savings ke protection?

Bukan apa, kita semua tau Takaful utk apa 1st & foremost. Benda ni bukan terpakai utk agent PruBSN atau Etiqa je, tapi utk semua agent Takaful.

Tq.

brodean
15-07-2010, 12:17 PM
Tambahan pula, pelan investment-link PruBSN terlalu banyak menelan sumbangan & simpanan peserta.

Dengan ETB, savings peserta berkali ganda daripada PruBSN sekalipun TIDAK PERLU digandingkan dengan unit trust.

Ditambah lagi dengan kemungkinan hasil pelaburan menjadi NEGATIF yang bermakna peserta pula yang perlu ganti kemerosotan/kerugian nilai pelaburan pihak Prudential.

Dengan ETB, peserta tetap akan mendapat mudharabah sekalipun ekonomi meleset cuma kadarnya sahaja tidak tinggi, tetapi tidak sampai ke tahap NEGATIF.

Ada give & take nya jika manfaat yang diberi kelihatan lebih besar daripada biasa. Berhati-hati & berwaspada...

Justeru, jika prospek itu seorang risk-taker, pelan PruBSN lebih sesuai daripada pelan ETB untuknya. Begitulah pembahagian demografi antara pelan pruBSN & ETB.


Wallahu'alam. Jika ada silap & salah, tolong betulkan...


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975 begin_of_the_skype_highlighting**************+6019-7209975******end_of_the_skype_highlighting

salam tuan,

lebih manis jika tuan fokus citer kelebihan produk tuan..berbanding cerita saving kat PruBSN..sbb byk yg lari fakta tuu

bojed
15-07-2010, 12:22 PM
salam tuan,

lebih manis jika tuan fokus citer kelebihan produk tuan..berbanding cerita saving kat PruBSN..sbb byk yg lari fakta tuu

Yup betul tu. Kalau banyak focus kat equity fund, memang return pattern dia volatile sebab betul2 ikut keadaan ekonomi. Kalau ekonomi menaik, dapat la sampai 38% macam 2008. Kalau jatuh, jadi la -30%.

Nak selamat, focus kat bond fund. Tak pernah negatif. Apa2pun, itu semua hak clients. Kita terangkan risk & chances dan apa2 pilihan clients kita ikut. Product investment-linked memang la camni.

Yang penting, clients dapat protection ikut keperluan dia.

Nak cerita pasal return ni, tak guaranteed. Nanti tak dapat sama macam kita explain, dah satu hal pula.

Tapi pampasan = guaranteed.

Tq.

piaggio_hex
15-07-2010, 12:34 PM
Tak perlu bergaduh. Abdhadi1984 tak faham product prudential bsn sepenuhnya. Agent prudential bsn, maatakaful dll tak faham product etiqa sepenuhnya.

1984 umur baru 26. Apa sangat yang kamu tahu selain bergaduh ni. Saya dah berpengalaman lebih 15 tahun dalam business. Apa yang saya tau, bergaduh dalam business ni akan jatuhkan diri sendiri saja.

abdhadi1984
15-07-2010, 12:40 PM
En. Hadi,
Firstly, dalam hal ni saya tak Bias kepada mana-mana pihak. Mengenai Co-Payment, hal ini jelas didalam policy dan semestinya kita berbangga memiliki policy Takaful yang dilihat bersih dari sebarang penipuan diantara peserta, wakil dan pengendali.

Bagi peserta yang perlu diwadkan, mungkin hal ini boleh dipraktikal bagi kes co-payment, tetapi dalam keadaan kecemasan hal ini kebiasaannya terlepas pandang. Bagi setiap GL yang dipohon kepada medijaring bagi sesuatu kes admission yang memerlukan kos kurang dari RM2500, medijaring akan menghadkan satu GL maksima adalah RM2500. Sekiranya amount diguna pakai adalah lebih, maka GL kedua pula akan dikeluarkan dan semua ini diuruskan oleh pihak Hospital. Untuk hospital memohon GL dari Medijaring, pihak Hospital perlulah menghantar maklumat detail termasuklah harga bilik. Ini pengalaman saya sendiri apabila saya diwadkan di KPJ Penang pada bulan January yang lalu dan saya juga memantau setiap process memohon GL sampailah discharge (sebab kita nak belajar). Jadi perluang untuk mengelak co-payment apabila upgrade bilik adalah tipis.

Bagi kes kekurangan wad tetapi wad yang lebih tinggi harga dari kelayakannya, hal ini terpakai hampir kesemua syarikat insurance dan takaful.

Bagi peningkatan harga Medic Save rider, hal ini dijelaskan didalam training Medic Save rider. Umur next birthday dari 26 hingga 30 adalah dalam band age yang sama dan pada band price yang sama. Sila rujuk band-age price untuk Medisave rider dan berapa harga Medic Save rider ketika umur 26 dan berapa pula harga pada umur 50? Lagipun kita nak megambil policy ini bukan untuk tempoh yang singkat, tetapi bertahun-tahun.

Mengikut maklumat yang saya dapat, Takafulink dibawah PruBSN boleh dikeluarkan pada bila-bila masa dengan syarat hanya tinggalkan RM1000 didalam akaun takaful tersebut (Kalau ada Agent PruBSN tolong perbetulkan kalau silap).

Peserta PruBSN boleh memantau status dana mereka melalui website atau news paper setiap hari dan mepunyai pilihan untuk memotong secara automatik atau pun tidak kedalam akaun tabaruq mereka sekiranya berlaku kejatuhan perlaburan. Hal ini tidak pernah berlaku didalam PruBSN Takaful kerana Akaun ISA (lebih kepada AKP bagi etiqa) juga menyumbang nilai tunai setiap tahun kepada akaun PUA dan IUA.

Harap tuan tidak terasa, tetapi lebih kepada perkongsian maklumat.


UNETHICAL ISSUE

Saya biasa mengingatkan prospek, jika anda sebenarnya mampu ambil pelan bilik yang lebih tinggi, maka ambillah yang lebih tinggi kerana yang paling penting adalah amaun perlindungan dalam setahun.

Lagipun, saya TIDAK memaklumkan terlebih dahulu kepada prospek bahawa mereka boleh request untuk bayar sendiri lebihan tersebut dengan pihak hospital MELAINKAN apabila ditanya atau dibangkitkan oleh prospek seperti yang anda lakukan tadi.

Saya akan menceritakan terlebih dahulu mengenai penalti 20% itu. Apabila mereka mempersoalkannya barulah saya memberikan tips tersebut. Kenapa pula unethical mengajar mereka begitu? Sama sahaja dengan cubaan mengurangkan komitmen cukai kepada kerajaan. Ada tips kita boleh bagi seperti isu wad tersebut, ada tips kita x boleh bagi seperti cara-cara untuk 'double claim'... Penalti sebegitu x perlu sepatutnya.


KAD PERUBATAN ETB & PRUBSN
Memang benar tabarru' kad perubatan ETB meningkat mengikut age band (umur gandaan 5) tetapi peningkatannya tidak mencecah ratusan ringgit sebln itupun bukan setiap tahun spt PruBSN.

Tabarru' PruBSN pula meningkat SETIAP TAHUN & nilai tunai mengalami kemerosotan mulai tahun ke-30 (bagi peserta usia penyertaan berumur 30 tahun). PruBSN pandai bermain 'silap mata' dalam hal ini.:-?

Dengan ETB, peserta BOLEH PILIH antara rolling savings yang ada ataupun menambah sumbangan bulanan. Itupun apabila usia anda memasuki gandaan 5 tahun yg berikutnya. Misalnya saya, untuk age band berikutnya hanya perlu tambah KURANG RM15 sebulan atau meminta syarikat rolling RM15 sebulan daripada akaun saya tanpa perlu increase sumbangan bulanan.:) Itupun kalau ambil pelan paling besar macam saya, jika pelan paling kecil tambah RM4 sahaja sebulan, pelan tengah2 RM11 sebulan. Dan bonus hasil pertambahan akan dipulangkan separuh kepada peserta.

Lebih penting, peserta ETB tak perlu menampung kerugian/kemerosotan nilai pelaburan syarikat seperti yang bakal dialami peserta PruBSN.

Bercakap soal invest dlm bond, saya ingin bertanya berapa banyak bond dalam syarikat2 unit trust yang kini harganya kurang daripada RM1 seunit termasuklah yang dikelolakan syarikat gergasi seperti Public Mutual, CIMB Wealth, PNB dsb??

Misalnya masa mula-mula invest RM1.1 & sekarang RM0.95, ramai yang mengalaminya. Ia x jatuh seteruk equity-based tetapi boleh jatuh di bawah harga launch ataupun harga belian. Jika itu berlaku pada waktu matang polisi takaful bagaimana? Baik ambil pelan takaful yang hangus sahaja...


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

abdhadi1984
15-07-2010, 12:51 PM
Salam encik hadi. You promote Takaful utk savings ke protection?

Bukan apa, kita semua tau Takaful utk apa 1st & foremost. Benda ni bukan terpakai utk agent PruBSN atau Etiqa je, tapi utk semua agent Takaful.

Tq.


Di sini saya meminta anda membaca WARNING yang ada di dalam polisi Pru-BSN spt di bawah:

WARNING (inside PruBSN policy)
Your tabarru' WILL increase as you get older. In the later years, it's possible that the accumulated fund value is NOT ENOUGH to pay for your tabarru' due to poor investment returns, WHICH WILL RESULT IN YOUR CERTIFICATE BEING CANCELLED. You may need to INCREASE your contributions or reduce the level of takaful protection, IF YOU WANT TO MAINTAN YOUR CERTIFICATE.

Semua tiga perkara terpalit - nilai tunai, sumbangan bulanan & perlindungan.

abdhadi1984
15-07-2010, 01:04 PM
Tak perlu bergaduh. Abdhadi1984 tak faham product prudential bsn sepenuhnya. Agent prudential bsn, maatakaful dll tak faham product etiqa sepenuhnya.

1984 umur baru 26. Apa sangat yang kamu tahu selain bergaduh ni. Saya dah berpengalaman lebih 15 tahun dalam business. Apa yang saya tau, bergaduh dalam business ni akan jatuhkan diri sendiri saja.


Saya pada mulanya memberikan respond kepada ahli forum 'chesnatesz' yang bertanyakan perbezaan antara PruBSN & ETB.:)

Kesimpulan yang saya beri, tidaklah menyebut tiada siapa yang layak mengambil PruBSN atau ETB sahaja yang bagus...:) Sebaliknya kesimpulan saya memberi signal yang ETB tu limited kepada non risk-takers sahaja...:D

Sekiranya saya nak menjatuhkan, yang risk-takers pun saya bolot sekali, enggan berkongsi segmen dalam market. :)paid

Dan bagus juga terdapat maklumbalas daripada ejen-ejen PruBSN, dapatlah saya mengupas dengan lebih lanjut. Saya pada awalnya TIDAK BERHAJAT untuk pergi lebih dalam tetapi ejen-ejen PruBSN telah menceburkan diri. Jika tiada tindakan menangkis, lain pula gambaran pembaca nanti.

Saya juga TIDAK menghalang mereka untuk memberi respond, untuk kebaikan pembaca & prospek juga.


Wallahua'lam.


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

piaggio_hex
15-07-2010, 01:04 PM
Salam abdhadi1984.

Tolong bagi saya quotation Etiqa RM200 per month. Saya perlukan pampasan kematian saja. Benefits lain tak perlu sebab saya dah ada 3 policy Takaful yang berbeza.

Butir diri saya:

25/04/1976
Lelaki
Business owner
Tidak merokok
email piaggio.hex@gmail.com

Terima kasih.

abdhadi1984
15-07-2010, 01:28 PM
Saya minta sangat la pada Agent-agent etiqa atau PruBSN takaful. Tolonglah jangan ceritakan produk orang lain kalau kita sendiri tidak tahu. Hal ini akan membuatkan masyarakat diluar sana confius dengan product takaful. Kalau kita rasa ada kekurangan, kita akui. Kalau kita ada kelebihan kita cerita dengan jelas. Samalah, ketika saya menjual product Etiqa, saya sendiri akui medical card PruBSN Takaful adalah lebih baik dan saya jual tanpa medical card. Dan lagi satu produk yang bagus didalam etiqa adalah produk WARISAN. Jadi kesemua ini saya lihat produk etiqa baik tanpa medical card.

En Hadi,
Saya minta maaf la saya cakap. Istilah saving berkali ganda sepatutnya kita tak tekan kan. Sebab keuntungan Mudharabah adalah berubah. Proposal 5.5% dividen tu adalah proposal dan bukan actual. Saya dah buat comparison 1:1 dari segenap segi dan bukan hanya sekadar product. Jadi lebih baik kita cerita kan produk yg kita bawa dari produk org lain.

Maaflah En. Hadi, secara jujurnya saya memang tahu product kedua-dua syarikat ini disebabkan saya sudah study secara detail dan menghadiri training. Jadi saya tambah lah sikit kalau nampak mcm ada yg tak kena. Tapi kalau cerita kena, saya diam saja lah.

Harap-harap isu ni tak jadi hot la. Cukup sekadar disini sahaja.


Setakat ini, tak perlulah minta maaf, tiada siapa buat silap dengan saya sebab saya menganggap ini perbincangan ilmiah & berkongsi maklumat melainkan jika ada fitnah di dalamnya. Cheers~:)cgrock

Saya juga dah mengkaji produk PruBSN. Ada dua orang dalam team saya yang dahulunya ejen PruBSN yang aktif sejak ditubuhkan. Mereka banyak membantu menceritakan perbandingan antara PruBSN & ETB. Penghujungnya terpulang kepada pelanggan untuk memilih.

Ada pelanggan sanggup mengambil polisi ETB sekalipun had perlindungannya tidak sebesar PruBSN kerana tidak bersedia untuk berdepan kemungkinan polisi being cancelled jika ambil PruBSN. Lagipun had RM300k ETB itu tidaklah terlalu kecil sekalipun tidak sebesar PruBSN asalkan kelangsungannya lebih terjamin.

Ada pelanggan memilih PruBSN kerana branded, rasa glamour sbb berasal dari UK. Ada pelanggan memilih ETB kerana milik tempatan & sebahagian keuntungan tidak pergi kepada kerajaan UK yang kemudiannya digunakan untuk membunuh umat Islam di Iraq, Afghanistan dsb.

Kita terangkan, itupun jika prospek yang nak tahu perbezaan, asalkan TIDAK mereka-reka cerita. Kadang2 mereka tanya pasal kelebihan produk, lepas tu mereka tanya pula perbezaan produk antara syarikat ini & itu. Kita berlaku jujur. Apabila mereka tanya produk siapa lebih baik, kami selalunya menjawab semuanya sama, ada give & take masing2 yg menyebabkan produk tak sama. Akhirnya tetap prospek yang akan membuat pilihan.

:)cgrock

Nang_Kono
15-07-2010, 02:16 PM
Setakat ini, tak perlulah minta maaf, tiada siapa buat silap dengan saya sebab saya menganggap ini perbincangan ilmiah & berkongsi maklumat melainkan jika ada fitnah di dalamnya. Cheers~:)cgrock

Saya juga dah mengkaji produk PruBSN. Ada dua orang dalam team saya yang dahulunya ejen PruBSN yang aktif sejak ditubuhkan. Mereka banyak membantu menceritakan perbandingan antara PruBSN & ETB. Penghujungnya terpulang kepada pelanggan untuk memilih.

Ada pelanggan sanggup mengambil polisi ETB sekalipun had perlindungannya tidak sebesar PruBSN kerana tidak bersedia untuk berdepan kemungkinan polisi being cancelled jika ambil PruBSN. Lagipun had RM300k ETB itu tidaklah terlalu kecil sekalipun tidak sebesar PruBSN asalkan kelangsungannya lebih terjamin.

Ada pelanggan memilih PruBSN kerana branded, rasa glamour sbb berasal dari UK. Ada pelanggan memilih ETB kerana milik tempatan & sebahagian keuntungan tidak pergi kepada kerajaan UK yang kemudiannya digunakan untuk membunuh umat Islam di Iraq, Afghanistan dsb.

Kita terangkan, itupun jika prospek yang nak tahu perbezaan, asalkan TIDAK mereka-reka cerita. Kadang2 mereka tanya pasal kelebihan produk, lepas tu mereka tanya pula perbezaan produk antara syarikat ini & itu. Kita berlaku jujur. Apabila mereka tanya produk siapa lebih baik, kami selalunya menjawab semuanya sama, ada give & take masing2 yg menyebabkan produk tak sama. Akhirnya tetap prospek yang akan membuat pilihan.

:)cgrock

Boleh tolong sape2x explain yg merah tu... baru tahu ler..
kitorang adik beradik semua ada polisi ngan PruBSN..karang
dah dpt info dr CG boleh la tanya kat ejen plak...

abdhadi1984
15-07-2010, 02:39 PM
Salam abdhadi1984.

Tolong bagi saya quotation Etiqa RM200 per month. Saya perlukan pampasan kematian saja. Benefits lain tak perlu sebab saya dah ada 3 policy Takaful yang berbeza.

Butir diri saya:

25/04/1976
Lelaki
Business owner
Tidak merokok
email piaggio.hex@gmail.com

Terima kasih.


Terima kasih kerana mendapatkan quotation daripada saya.:)

Saya ada tiga pilihan untuk Tuan:


PILIHAN 1
a. Perlindungan hingga umur 65 thn.
b. Lebihkan protection & tabarru', kurangkan savings.
c. Ini dipanggil pelan Mesra setakat umur 65 sahaja.
d. Khairat kematian RM200k + nilai tunai polisi.
e. Nilai tunai polisi pd tempoh matang = RM65k (ROI@5.5%) atau RM101k (ROI@8%) atau RM145k (ROI@10%) after zakat, SBLM TAMBAH BONUS MUDHARABAH AKAUN TABARRU'. ETB selalunya memberi dividen pd kadar 7% ke atas.


PILIHAN 2
a. Perlindungan hingga umur 80 tahun.
b. Protection & tabarru' kurang dpd pilihan 1, savings melebihi pilihan 1.
c. Ini dipanggil pelan Mesra sehingga umur maksimum.
d. Khairat kematian RM60k + nilai tunai polisi.
e. Nilai tunai polisi pd tempoh matang = RM307k (ROI@5.5%) atau RM631k (ROI@8%) atau RM1.15juta (ROI@10%) after zakat, SBLM TAMBAH BONUS MUDHARABAH AKAUN TABARRU'. ETB selalunya memberi dividen pd kadar 7% ke atas.


PILIHAN 3
a. Perlindungan hingga umur 88 tahun.
b. Protection kurang dpd no. 1 & 2.
c. Savings & tabarru' spt no. 2.
d. Peserta perlu menyumbang hingga usia 55/60/65 thn shj & selepas itu perlindungan percuma hingga umur 88 thn tanpa caj.
e. Ini dipanggil pelan Warisan.
f. Khairat kematian RM43k + nilai tunai polisi.
g. Nilai tunai polisi pd umur 88 thn jika mencarum hingga usia 60 tahun = RM370k (ROI@5.5%) atau RM1juta (ROI@8%) atau RM2.23juta (ROI@10%) after zakat, SBLM TAMBAH BONUS MUDHARABAH AKAUN TABARRU'. ETB selalunya memberi dividen pd kadar 7% ke atas.


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

abdhadi1984
15-07-2010, 02:58 PM
Boleh tolong sape2x explain yg merah tu... baru tahu ler..
kitorang adik beradik semua ada polisi ngan PruBSN..karang
dah dpt info dr CG boleh la tanya kat ejen plak...


Anda boleh rujuk kepada buku polisi PruBSN anda. Terdapat warning seperti di bawah.


WARNING (inside PruBSN policy)
Your tabarru' WILL increase as you get older. In the later years, it's possible that the accumulated fund value is NOT ENOUGH to pay for your tabarru' due to poor investment returns, WHICH WILL RESULT IN YOUR CERTIFICATE BEING CANCELLED. You may need to INCREASE your contributions or reduce the level of takaful protection, IF YOU WANT TO MAINTAN YOUR CERTIFICATE.


Kebiasaannya ejen akan memberi jawapan track-record syarikat. Realitinya track-record masa lalu TIDAK menjamin akan datang yang sama.

Kita boleh lihat sendiri keadaan syarikat segagah AIG yang menaungi AIA sekarang, ia TIDAK mustahil menimpa syarikat lain termasuklah ETB & PruBSN tetapi produk ETB tidak akan menghanguskan your hard-earned money dalam nilai tunai polisi kerana produk ETB tidak digandingkan dengan unit trust yang terdedah kepada spekulasi pasaran sekaligus kelangsungan polisi LEBIH TERJAMIN dengan non-investmentlink plan.

Tambahan pula, jika polisi anda dalam MODE CANCELLATION seperti yang saya QUOTE tadi, ini bermakna your hard-earned money dalam polisi DAH BANYAK YANG HANGUS akibat kerugian/kemerosotan pelaburan unit trust & syarikat akan menghadapi kesukaran untuk memiliki dana yang cukup bagi meneruskan perlindungan yang setanding. Jadi anda mesti TOP-UP DARI SEMASA KE SEMASA dengan JUMLAH YANG DIKEHENDAKI syarikat atau mengurangkan perlindungan setimpalnya jika tidak mahu polisi dibatalkan.

Banyak duit akan keluar...:(~X(

Jika anda ada duit lebih, boleh lah anda top-up kehilangan tunai dlm polisi anda tadi. Otherwise, anda akan berada dalam keadaan TANPA PERLINDUNGAN sama sekali selepas bertahun-tahun penat menyumbang. Hajat kelangsungan perlindungan setengah juta hingga berjuta-juta itu akhirnya terlepas begitu sahaja jika ini menimpa anda. Yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.

Dan perlu ingat, kita ambil takaful untuk tempoh BERPULUH-PULUH tahun. Macam-macam boleh berlaku pada pasaran dlm tempoh yg sebegitu panjang.

Justeru, jika anda seorg risk-takers & sanggup berdepan kemungkinan2 di atas, maka tak perlulah tukar polisi. :)



ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

piaggio_hex
15-07-2010, 04:19 PM
Terima kasih kerana mendapatkan quotation daripada saya.:)

Saya ada tiga pilihan untuk Tuan:


PILIHAN 1
a. Perlindungan hingga umur 65 thn.
b. Lebihkan protection & tabarru', kurangkan savings.
c. Ini dipanggil pelan Mesra setakat umur 65 sahaja.
d. Khairat kematian RM200k + nilai tunai polisi.
e. Nilai tunai polisi pd tempoh matang = RM65k (ROI@5.5%) atau RM101k (ROI@8%) atau RM145k (ROI@10%) after zakat, SBLM TAMBAH BONUS MUDHARABAH AKAUN TABARRU'. ETB selalunya memberi dividen pd kadar 7% ke atas.


PILIHAN 2
a. Perlindungan hingga umur 80 tahun.
b. Protection & tabarru' kurang dpd pilihan 1, savings melebihi pilihan 1.
c. Ini dipanggil pelan Mesra sehingga umur maksimum.
d. Khairat kematian RM60k + nilai tunai polisi.
e. Nilai tunai polisi pd tempoh matang = RM307k (ROI@5.5%) atau RM631k (ROI@8%) atau RM1.15juta (ROI@10%) after zakat, SBLM TAMBAH BONUS MUDHARABAH AKAUN TABARRU'. ETB selalunya memberi dividen pd kadar 7% ke atas.


PILIHAN 3
a. Perlindungan hingga umur 88 tahun.
b. Protection kurang dpd no. 1 & 2.
c. Savings & tabarru' spt no. 2.
d. Peserta perlu menyumbang hingga usia 55/60/65 thn shj & selepas itu perlindungan percuma hingga umur 88 thn tanpa caj.
e. Ini dipanggil pelan Warisan.
f. Khairat kematian RM43k + nilai tunai polisi.
g. Nilai tunai polisi pd umur 88 thn jika mencarum hingga usia 60 tahun = RM370k (ROI@5.5%) atau RM1juta (ROI@8%) atau RM2.23juta (ROI@10%) after zakat, SBLM TAMBAH BONUS MUDHARABAH AKAUN TABARRU'. ETB selalunya memberi dividen pd kadar 7% ke atas.


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975 begin_of_the_skype_highlighting**************+6019-7209975******end_of_the_skype_highlighting

Salam abdhadi1984. Terima kasih, saya dah terima quotation etiqa.

Apa yang saya boleh cakapkan, protection yang ditawarkan etiqa takaful adalah sangat rendah. Tak berbaloi. Maatakaful, prudential BSN dan tokio marine takaful boleh beri saya pampasan kematian lebih daripada RM500,000 dengan caruman RM200 per month.

Saya dah telefon customer service ketiga-tiga syarikat takaful policy saya iaitu prudential bsn, maatakaful dan tokio marine takaful. Ketiga-tiganya kata sekiranya ada kenaikan caj yang akan menyebabkan kenaikan premium, pelanggan akan diberi notis terlebih dahulu. Sekiranya pelanggan tak bersetuju untuk membayar kenaikan tersebut, pelanggan ada pilihan untuk surrender policy takaful atau downgrade benefits yang sedia ada supaya selaras dengan caruman. Tiada masalah apa-apa seperti yang kamu cuba perbesarkan. Ketiga-tiga product company yang saya nyatakan diatas adalah flexible.

Saya cadangkan kamu yang muda dan mentah ini supaya lebih focus terhadap service dan product sendiri. Seperti yang saya katakan, anak saudara saya terpaksa tunggu 5 jam di hospital panel etiqa semata-mata disebabkan etiqa lambat keluarkan guarantee letter. Bila discharge kena ko-takaful RM3000. Saya rasa ko-takaful etiqa paling mahal di malaysia ni. Mujur saya ada di kl waktu tu untuk tolong bayarkan dahulu ko-takaful RM3000.

Toyota Harrier rakan perniagaan saya tersadai di bengkel panel etiqa selama 4 bulan walaupun harrier sudah siap dibaiki. Bengkel panel kata etiqa belum boleh release claim sebab perlu disiasat. Logik juga tapi tak perlulah sampai 4 bulan. Rakan saya akhirnya fed up dengan kelewatan tersebut dan dia bayar sendiri guna credit card saja di bengkel tersebut dan kemudian pergi sendiri buat claim di menara etiqa. Lepas sebulan baru dapat duit claim. Kenapa perlu lama begini?

Bagi saya sebagai pelanggan takaful dan sebagai seseorang yang dah lebih 15 tahun berkecimpung dalam dunia perniagaan, lebih baik kita tumpu kepada keupayaan diri kita untuk deliver service pada masa yang tepat dan berkualiti.

Apa yang saya perhatikan, lebih ramai agent etiqa berpindah ke syarikat takaful lain. Mungkin ada sebab kenapa ini berlaku dan saya cadangkan etiqa focus perkara ini dahulu.

Terima kasih.

dizket
15-07-2010, 04:26 PM
jangan risau encik nang_kono.. kompeni akan bagi notis slbm naikkan premium @ tuan downgrade kan benefit...

abdhadi1984
15-07-2010, 05:14 PM
Salam abdhadi1984. Terima kasih, saya dah terima quotation etiqa.

Apa yang saya boleh cakapkan, protection yang ditawarkan etiqa takaful adalah sangat rendah. Tak berbaloi. Maatakaful, prudential BSN dan tokio marine takaful boleh beri saya pampasan kematian lebih daripada RM500,000 dengan caruman RM200 per month.

Saya dah telefon customer service ketiga-tiga syarikat takaful policy saya iaitu prudential bsn, maatakaful dan tokio marine takaful. Ketiga-tiganya kata sekiranya ada kenaikan caj yang akan menyebabkan kenaikan premium, pelanggan akan diberi notis terlebih dahulu. Sekiranya pelanggan tak bersetuju untuk membayar kenaikan tersebut, pelanggan ada pilihan untuk surrender policy takaful atau downgrade benefits yang sedia ada supaya selaras dengan caruman. Tiada masalah apa-apa seperti yang kamu cuba perbesarkan. Ketiga-tiga product company yang saya nyatakan diatas adalah flexible.

Saya cadangkan kamu yang muda dan mentah ini supaya lebih focus terhadap service dan product sendiri. Seperti yang saya katakan, anak saudara saya terpaksa tunggu 5 jam di hospital panel etiqa semata-mata disebabkan etiqa lambat keluarkan guarantee letter. Bila discharge kena ko-takaful RM3000. Saya rasa ko-takaful etiqa paling mahal di malaysia ni. Mujur saya ada di kl waktu tu untuk tolong bayarkan dahulu ko-takaful RM3000.

Toyota Harrier rakan perniagaan saya tersadai di bengkel panel etiqa selama 4 bulan walaupun harrier sudah siap dibaiki. Bengkel panel kata etiqa belum boleh release claim sebab perlu disiasat. Logik juga tapi tak perlulah sampai 4 bulan. Rakan saya akhirnya fed up dengan kelewatan tersebut dan dia bayar sendiri guna credit card saja di bengkel tersebut dan kemudian pergi sendiri buat claim di menara etiqa. Lepas sebulan baru dapat duit claim. Kenapa perlu lama begini?

Bagi saya sebagai pelanggan takaful dan sebagai seseorang yang dah lebih 15 tahun berkecimpung dalam dunia perniagaan, lebih baik kita tumpu kepada keupayaan diri kita untuk deliver service pada masa yang tepat dan berkualiti.

Apa yang saya perhatikan, lebih ramai agent etiqa berpindah ke syarikat takaful lain. Mungkin ada sebab kenapa ini berlaku dan saya cadangkan etiqa focus perkara ini dahulu.

Terima kasih.


Terima kasih di atas maklumbalas Tuan.

Benarkah ketiga2 syarikat tersebut boleh memberi khairat ASAS kematian melebihi RM500k?? PruBSN & MAA Takaful saya dah banyak kali jumpa ejen mereka & tiada seorg pun yang mampu menyediakan khairat ASAS kematian sebanyak itu. HLTM saya tak dapat nak komen sebab tak pasti.:-?

Jika khairat kematian ASAS DICAMPUR dengan rider kematian biasa dalam tempoh tertentu & juga rider kematian akibat kemalangan dalam tempoh tertentu, ETB boleh beri khairat MELEBIHI RM600k, belum lagi termasuk nilai tunai yang akan dipulangkan.:D

Tuan terlupa lagi, berkenaan ko-takaful rm3k tu pula, seperti yang telah saya jelaskan sebentar tadi, syarikat lain dah caj awal-awal dalam bentuk nisbah perkongsian untung syarikat : peserta & nisbah savings yang LEBIH RENDAH berbanding ETB samada pakai atau tak kad perubatan tersebut - lebih licik daripada ETB sebab dia tarik awal-awal (dengan jumlah yang lebih besar) samada peserta guna atau tak kemudahan berkaitan, orang yang kurang guna jadi rugi.:eek:

Berkenaan GL lambat tu, saya turut menerima aduan daripada pelanggan syarikat lain termasuk pelanggan PruBSN dari MIDA kat KL Sentral. Daripada ada matahari sampai gelap langit dia tunggu! Dia sendiri jumpa saya kat kaunter & nak tukar! Saya keberatan untuk dedahkah isu lambat atau cepat ni dpd syarikat lain sbb ETB pun kadang2 ada kes serupa tp dah ejen tertentu terlalu desperate sangat dengan isu ini sampai x sedar diri.:)

Berkenaan dengan kereta tersadai kat workshop. Masalah sama turut dihadapi pelanggan syarikat lain. Justeru, isu lambat ke cepat ni amatlah kelakar kalau nak tuding pada satu2 syarikat, semua syarikat mempunyai pelanggan yang menghadapi masalah serupa, ada yg dekat setahun walaupun bukan dgn ETB! Bagaimana pula dengan pelanggan2 ETB yang rata-ratanya mengambil masa sekejap sahaja kat workshop??:)

Saya kurang gemar bicara soal servis syarikat itu syarikat ini sebab semuanya sama. Jadi, saya lebih suka bicara pasal produk kerana itu adalah fakta yang membezakan! Kalau bicara mengenai servis, saya juga boleh bangkitkan perkara sama tetapi saya tak mahu diri saya ni seperti kuali mengata belanga itu hitam pula jika suka bangkit mengenai servis.:)paid

Berkenaan dengan ejen ETB berhijrah ke syarikat lain, Tuan ada peratusan rasminya kah berbanding syarikat lain? Atau sekadar tinjauan rambang semata2 atau ikut rasa? Ada ejen ETB yg berhijrah ke syarikat lain kini menyesal tetapi malu nak pulang semula ke pangkuan. Ada juga yg dah kembali semula ke ETB.:D

Lagi satu, pihak yang kononnya dah masak dengan sepak terajang dunia, pesan saya, ingatlah peristiwa khalifah Harun Ar-Rasyid yang mendapat teguran daripada seorang remaja/kanak-kanak yang tidak dikenali ramai & jauh lebih mentah daripada saya. Keegoan & rasa diri lebih tinggi daripada orang lain kerapkali merosakkan individu tersebut & kadangkala kerosakannya turut mengheret org lain.:)


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

abdhadi1984
15-07-2010, 05:40 PM
jangan risau encik nang_kono.. kompeni akan bagi notis slbm naikkan premium @ tuan downgrade kan benefit...

Sentiasa lah ingat nasihat saya ini:

Tambahan pula, jika polisi anda dalam MODE CANCELLATION seperti yang saya QUOTE tadi, ini bermakna your hard-earned money dalam polisi DAH BANYAK YANG HANGUS akibat kerugian/kemerosotan pelaburan unit trust & syarikat akan menghadapi kesukaran untuk memiliki dana yang cukup bagi meneruskan perlindungan yang setanding. Jadi anda mesti TOP-UP DARI SEMASA KE SEMASA dengan JUMLAH YANG DIKEHENDAKI syarikat atau mengurangkan perlindungan setimpalnya jika tidak mahu polisi dibatalkan.


Semua tiga perkara terpalit - nilai tunai, sumbangan bulanan & perlindungan.

Jika anda sanggup, anda layak mengambil pelan PruBSN - inilah yang patut setiap ejen PruBSN tegaskan kepada prospek. Hard-earned money lesap bukan perkara enteng.:)


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

abgchaq
15-07-2010, 05:40 PM
Terima kasih di atas maklumbalas Tuan.

Benarkah ketiga2 syarikat tersebut boleh memberi khairat ASAS kematian melebihi RM500k?? PruBSN & MAA Takaful saya dah banyak kali jumpa ejen mereka & tiada seorg pun yang mampu menyediakan khairat ASAS kematian sebanyak itu. HLTM saya tak dapat nak komen sebab tak pasti.:-?

Jika khairat kematian ASAS DICAMPUR dengan rider kematian biasa dalam tempoh tertentu & juga rider kematian akibat kemalangan dalam tempoh tertentu, ETB boleh beri khairat MELEBIHI RM600k, belum lagi termasuk nilai tunai yang akan dipulangkan.:D

Tuan terlupa lagi, berkenaan ko-takaful rm3k tu pula, seperti yang telah saya jelaskan sebentar tadi, syarikat lain dah caj awal-awal dalam bentuk nisbah perkongsian untung syarikat : peserta & nisbah savings yang LEBIH RENDAH berbanding ETB samada pakai atau tak kad perubatan tersebut - lebih licik daripada ETB sebab dia tarik awal-awal (dengan jumlah yang lebih besar) samada peserta guna atau tak kemudahan berkaitan, orang yang kurang guna jadi rugi.:eek:

Berkenaan GL lambat tu, saya turut menerima aduan daripada pelanggan syarikat lain termasuk pelanggan PruBSN dari MIDA kat KL Sentral. Daripada ada matahari sampai gelap langit dia tunggu! Dia sendiri jumpa saya kat kaunter & nak tukar! Saya keberatan untuk dedahkah isu lambat atau cepat ni dpd syarikat lain sbb ETB pun kadang2 ada kes serupa tp dah ejen tertentu terlalu desperate sangat dengan isu ini sampai x sedar diri.:)

Berkenaan dengan kereta tersadai kat workshop. Masalah sama turut dihadapi pelanggan syarikat lain. Justeru, isu lambat ke cepat ni amatlah kelakar kalau nak tuding pada satu2 syarikat, semua syarikat mempunyai pelanggan yang menghadapi masalah serupa, ada yg dekat setahun walaupun bukan dgn ETB! Bagaimana pula dengan pelanggan2 ETB yang rata-ratanya mengambil masa sekejap sahaja kat workshop??:)

Saya kurang gemar bicara soal servis syarikat itu syarikat ini sebab semuanya sama. Jadi, saya lebih suka bicara pasal produk kerana itu adalah fakta yang membezakan! Kalau bicara mengenai servis, saya juga boleh bangkitkan perkara sama tetapi saya tak mahu diri saya ni seperti kuali mengata belanga itu hitam pula jika suka bangkit mengenai servis.:)paid

Berkenaan dengan ejen ETB berhijrah ke syarikat lain, Tuan ada peratusan rasminya kah berbanding syarikat lain? Atau sekadar tinjauan rambang semata2 atau ikut rasa? Ada ejen ETB yg berhijrah ke syarikat lain kini menyesal tetapi malu nak pulang semula ke pangkuan. Ada juga yg dah kembali semula ke ETB.:D

Lagi satu, pihak yang kononnya dah masak dengan sepak terajang dunia, pesan saya, ingatlah peristiwa khalifah Harun Ar-Rasyid yang mendapat teguran daripada seorang remaja/kanak-kanak yang tidak dikenali ramai & jauh lebih mentah daripada saya. Keegoan & rasa diri lebih tinggi daripada orang lain kerapkali merosakkan individu tersebut & kadangkala kerosakannya turut mengheret org lain.:)


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

tuan hadi
umur 30 sebulan rm200

DEATH/TPD RM500K
CI RM10K
PA RM10K
HOSPITAL RM100
WAIVER COBTRIBUTION DREAD DEASE

rasanya PRUBSN pun boleh beri,berminat?

Etiqa Takaful
15-07-2010, 05:57 PM
Terima kasih di atas maklumbalas Tuan.

Benarkah ketiga2 syarikat tersebut boleh memberi khairat ASAS kematian melebihi RM500k?? PruBSN & MAA Takaful saya dah banyak kali jumpa ejen mereka & tiada seorg pun yang mampu menyediakan khairat ASAS kematian sebanyak itu. HLTM saya tak dapat nak komen sebab tak pasti.:-?

Jika khairat kematian ASAS DICAMPUR dengan rider kematian biasa dalam tempoh tertentu & juga rider kematian akibat kemalangan dalam tempoh tertentu, ETB boleh beri khairat MELEBIHI RM600k, belum lagi termasuk nilai tunai yang akan dipulangkan.:D

Tuan terlupa lagi, berkenaan ko-takaful rm3k tu pula, seperti yang telah saya jelaskan sebentar tadi, syarikat lain dah caj awal-awal dalam bentuk nisbah perkongsian untung syarikat : peserta & nisbah savings yang LEBIH RENDAH berbanding ETB samada pakai atau tak kad perubatan tersebut - lebih licik daripada ETB sebab dia tarik awal-awal (dengan jumlah yang lebih besar) samada peserta guna atau tak kemudahan berkaitan, orang yang kurang guna jadi rugi.:eek:

Berkenaan GL lambat tu, saya turut menerima aduan daripada pelanggan syarikat lain termasuk pelanggan PruBSN dari MIDA kat KL Sentral. Daripada ada matahari sampai gelap langit dia tunggu! Dia sendiri jumpa saya kat kaunter & nak tukar! Saya keberatan untuk dedahkah isu lambat atau cepat ni dpd syarikat lain sbb ETB pun kadang2 ada kes serupa tp dah ejen tertentu terlalu desperate sangat dengan isu ini sampai x sedar diri.:)

Berkenaan dengan kereta tersadai kat workshop. Masalah sama turut dihadapi pelanggan syarikat lain. Justeru, isu lambat ke cepat ni amatlah kelakar kalau nak tuding pada satu2 syarikat, semua syarikat mempunyai pelanggan yang menghadapi masalah serupa, ada yg dekat setahun walaupun bukan dgn ETB! Bagaimana pula dengan pelanggan2 ETB yang rata-ratanya mengambil masa sekejap sahaja kat workshop??:)

Saya kurang gemar bicara soal servis syarikat itu syarikat ini sebab semuanya sama. Jadi, saya lebih suka bicara pasal produk kerana itu adalah fakta yang membezakan! Kalau bicara mengenai servis, saya juga boleh bangkitkan perkara sama tetapi saya tak mahu diri saya ni seperti kuali mengata belanga itu hitam pula jika suka bangkit mengenai servis.:)paid

Berkenaan dengan ejen ETB berhijrah ke syarikat lain, Tuan ada peratusan rasminya kah berbanding syarikat lain? Atau sekadar tinjauan rambang semata2 atau ikut rasa? Ada ejen ETB yg berhijrah ke syarikat lain kini menyesal tetapi malu nak pulang semula ke pangkuan. Ada juga yg dah kembali semula ke ETB.:D

Lagi satu, pihak yang kononnya dah masak dengan sepak terajang dunia, pesan saya, ingatlah peristiwa khalifah Harun Ar-Rasyid yang mendapat teguran daripada seorang remaja/kanak-kanak yang tidak dikenali ramai & jauh lebih mentah daripada saya. Keegoan & rasa diri lebih tinggi daripada orang lain kerapkali merosakkan individu tersebut & kadangkala kerosakannya turut mengheret org lain.:)


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

Salam En. Hadi.
Pasal Khairat Kematian (Asas) PruBSN Takaful tawarkan tinggi, memang betul. Pasal banyak Agent Etiqa lompat ke PruBSN pun memang betul. Didalam Agency saya duduki sebelum ini 5 orang dah lompat. Tu yang saya tau, yg saya tak tau? Didalam group PruBSN yang saya duduki sekarang ini kebanyakan asalnya dari etiqa takaful dan Takaful Nasional. Pasal Claim dan service lambat pun betul. Saya baru sahaja mengambil Debit Note dari ETB untuk perlanggan GHS di Alor Setar. Tarikh renewal adalah 11/5/2010. Policy ETB suruh on dulu, walaupun debit note untuk payment renewal tak dapat lagi. Follow up tak payah cakap la. Berbuih dengan email dan telifon. Last-last bila dapat Debit Note tarikhnya 5/7/2010 baru create.

Tu tak masuk lagi client saya yang tunggu sikit punya lama untuk masuk Penang adventist Guna Medic Save. Dah masuk bab follow-up satu hal, dua bulan lebih baru dapat claim untuk follow-up dari Medijaring. Penat-penat lagu ni. Bukan nak cakap kosong, ni pengalaman. Dan saya sendiri nak masuk KPJ Penang Specialist bulan January tempoh hari pun sama jugak. Kira balik mandi, makan dan packing baju seluar semua mcm nak pi melancong pastu walk in masuk hospital bila dah dapat GL.

Tu tak cerita lagi sebulan sebelum wife saya deliver. Punya la pulun buat closing tahunan kaw2 supaya dapat seketul komisen untuk masuk kan wife ke hospital pakar untuk lebih selesa, last2 masuk bulan seterusnya tak masuk-masuk komisen untuk closing tahunan tu walaupun policy dah inforce. Time tu tak payah cakap la. Jadi la Mr. Karam sat. "Terbakar kampung nampak ASAP, terbakar hati siapa yang tahu". So apa nak dikata, masuk la hospital sungai buloh yang teruk service dia tu (Inilah pengalaman pahit saya yang pertama dengan hospital kerajaan yang tak dapat saya lupakan seumur hidup). Salah satu buktinya suntikan BCG ketika bayi baru lahir di tangan kanan anak saya. Bukan ditangan kiri seperti org lain.


Tu la pasai saya berhijrah... bukan tak sayang oiii. Kita membangun bersama eTiQa.... membina kerjaya bersama.... last2 lagu ni jadinya. Penat betul-betul penat kalau setiap kali follow-up dengan pihak ETB, terpaksa berkali-kali email, call dan kadang-kadang terpaksa masukkan sekali board of director dalam loop. Sampai bila nak jadi mcm ni. Pedih-pedih....... harap-harap etiqa ada improvement la pada masa hadapan.

Pasal Policy General (Kereta), saya tak pasti sebab kurang pengalaman...

Kalau nak cerita panjang-panjang silap-silap admin CG ni band ID saya ni.

Etiqa Takaful
15-07-2010, 06:24 PM
En. Hadi,

SEPERTI MANA SAYA TERKEJUT MENGETAHUI PRODUK PRUBSN, MCM TULAH SAYA ANDAIKAN ANDA AKAN TERKEJUT SEKIRANYA ANDA BUKA SEDIKIT MINDA (KATAKAN PRODUCT ORANG LAIN BAGUS) DAN BUAT SEDIKIT STUDY. KALAU TAK FAHAM, TANYA LAGI DETAIL. BAGI SAYA, KALAU COMPARE PERBANDINGAN PRODUCT, MEMANG TAK TERBANDING SEHINGGAKAN SAYA KATAKAN "IMPOSIBLE..... MANA BOLEH PRUBSN TAKAFUL OFFER MCM NI... RUGI-RUGI... NAK BUAT UNTUNG LAGU MANA?" TAPI ITULAH HAKIKAT YANG PERLU DITELAN. SELAIN BERTANYA BEKAS AGENT PRUBSN YANG LOMPAT KE ETIQA, TANYA LAH JUGA BEKAS AGENT ETIQA YANG LOMPAT KE PRUBSN. DAN SAYALAH SALAH SEORANG DIANTARANYA...

abdhadi1984
15-07-2010, 06:37 PM
Salam En. Hadi.
Pasal Khairat Kematian (Asas) PruBSN Takaful tawarkan tinggi, memang betul. Pasal banyak Agent Etiqa lompat ke PruBSN pun memang betul. Didalam Agency saya duduki sebelum ini 5 orang dah lompat. Didalam group PruBSN yang saya duduki sekarang ini kebanyakan asalnya dari etiqa takaful dan Takaful Nasional. Pasal Claim dan service lambat pun betul. Saya baru sahaja mengambil Debit Note dari ETB untuk perlanggan GHS di Alor Setar. Tarikh renewal adalah 11/5/2010. Policy on dulu, walaupun debit note untuk payment renewal tak dapat lagi. Follow up tak payah cakap la. Berbuih dengan email dan telifon. Last-last bila dapat Debit Note tarikhnya 5/7/2010 baru create.

Tu tak masuk lagi client saya yang tunggu sikit punya lama untuk masuk Penang adventist Guna Medic Save. Dah masuk bab follow-up satu hal, dua bulan lebih baru dapat claim untuk follow-up dari Medijaring. Penat-penat lagu ni. Bukan nak cakap kosong, ni pengalaman. Dan saya sendiri nak masuk KPJ Penang Specialist bulan January tempoh hari pun sama jugak. Kira balik mandi, makan dan packing baju seluar semua mcm nak pi melancong pastu walk in masuk hospital bila dah dapat GL.

Tu tak cerita lagi sebulan sebelum wife saya deliver. Punya la pulun buat closing tahunan kaw2 supaya dapat seketul komisen untuk masuk kan wife ke hospital pakar untuk lebih selesa, last2 masuk bulan seterusnya tak masuk-masuk komisen untuk closing tahunan tu walaupun policy dah inforce. Time tu tak payah cakap la. Jadi la Mr. Karam sat. "Terbakar kampung nampak ASAP, terbakar hati siapa yang tahu". So apa nak dikata, masuk la hospital sungai buloh yang teruk service dia tu (Inilah pengalaman pahit saya yang pertama dengan hospital kerajaan yang tak dapat saya lupakan seumur hidup). Salah satu buktinya suntikan BCG ketika bayi baru lahir di tangan kanan anak saya. Bukan ditangan kiri seperti org lain.

Tu la pasai saya berhijrah... bukan tak sayang oiii. Kita membangun bersama eTiQa.... membina kerjaya bersama.... last2 lagu ni jadinya. Pedih-pedih....... harap-harap etiqa ada improvement la pada masa hadapan.

Pasal Policy General (Kereta), saya tak pasti sebab kurang pengalaman...

Kalau nak cerita panjang-panjang silap-silap admin CG ni band ID saya ni.


Wa'alaikumussalam,

Saya simpati dengan apa yang menimpa Tuan ketika berkhidmat di ETB. Allah dah Tentukan rezeki Tuan dengan PruBSN bukan di ETB agaknya, jadi Tuan berdepan dengan kesukaran yang jarang dihadapi kebanyakan ejen ETB yang lain termasuklah saya. Tangan Allah yang Menentukan letak rezeki di mana ni kita tak tahu apakah perancanganNya. Eloklah Tuan melompat ke PruBSN sebab tempat Tuan di sana.

Setakat ni saya lihat Tuan seorang yang berbudi bahasa & agak bijak mengatur ayat, itulah sebabnya ada yang tertarik untuk melompat. Saya juga hampir2 ditarik tapi orang yang nak tarik saya tu sekarang rasa kesal kerana melompat ke PruBSN. On top of risiko pelan investment-link, dia menyatakan kerenah birokrasi untuk naik menjadi Agency Manager terlalu besar berbanding ETB, agak berkira dalam menyediakan training tertentu & komisen yang rendah. Berkenaan kecekapan syarikat mengendalikan claim dsb, katanya lebih kurang sama sahaja dgn ETB.

Saya belum pernah menghadapi masalah komisen termasuklah sejak kami menerima komisen dua kali sebulan. Alhamdulillah, itu sahaja yg dapat saya sebut. Begitu juga urusan dgn pengurusan, ok sahaja.

Kesimpulannya, kenapa ada orang yg ok, ada pulak yg tak ok?? Kena terima jika rezeki ejen tu telah ditentukan kat satu2 tempat, semuanya akan berjalan lancar seperti saya dengan ETB. Otherwise, banyak sangat yang tak kena seperti Tuan dengan ETB.

Wallahu'alam.


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

abdhadi1984
15-07-2010, 06:44 PM
En. Hadi,

SEPERTI MANA SAYA TERKEJUT MENGETAHUI PRODUK PRUBSN, MCM TULAH SAYA ANDAIKAN ANDA AKAN TERKEJUT SEKIRANYA ANDA BUKA SEDIKIT MINDA (KATAKAN PRODUCT ORANG LAIN BAGUS) DAN BUAT SEDIKIT STUDY. KALAU TAK FAHAM, TANYA LAGI DETAIL. BAGI SAYA, KALAU COMPARE PERBANDINGAN PRODUCT, MEMANG TAK TERBANDING SEHINGGAKAN SAYA KATAKAN "IMPOSIBLE..... MANA BOLEH PRUBSN TAKAFUL OFFER MCM NI... RUGI-RUGI... NAK BUAT UNTUNG LAGU MANA?" TAPI ITULAH HAKIKAT YANG PERLU DITELAN. SELAIN BERTANYA BEKAS AGENT PRUBSN YANG LOMPAT KE ETIQA, TANYA LAH JUGA BEKAS AGENT ETIQA YANG LOMPAT KE PRUBSN. DAN SAYALAH SALAH SEORANG DIANTARANYA...


Saya juga pada mulanya terkejut dengan produk PruBSN sehingga hampir-hampir melompat ke sana.

Maklumlah waktu mula2 tu saya terpikat dengan kulitnya sahaja tapi di sebaliknya mendedahkan saya kepada risiko yg lain pula, ibarat terlepas mulut harimau masuk ke mulut buaya. Itu kalau mengikut profile saya la - saya ni risk-adverse.


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

abdhadi1984
15-07-2010, 06:51 PM
tuan hadi
umur 30 sebulan rm200

DEATH/TPD RM500K
CI RM10K
PA RM10K
HOSPITAL RM100
WAIVER COBTRIBUTION DREAD DEASE

rasanya PRUBSN pun boleh beri,berminat?


ETB: umur 30 sebulan rm200

Death/TPD RM530k
CI RM20k
PA RM20k
Hospital RM100
Contribution waived for CI & TPD
Savings between RM35k-RM65k @ retirement age 55 yrs


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

piaggio_hex
15-07-2010, 06:53 PM
Salam. Inilah masalahnya dengan orang muda. Kita beri nasihat supaya dia berjaya tapi dikata kita ego pula. Saya beritahu pengalaman saya lebih 15 tahun dalam bidang perniagaan sebab saya nak justify dengan knowledge yang saya ada. Saya tak nafikan ada benda yang kamu tahu tapi saya tak tahu, lagipun bidang perniagaan kita berbeza.

Kamu beruntung ada platform untuk mulakan perniagaan di usia muda. Saya tahu setiap company takaful mesti ada beri training dan insentif untuk agents mulakan perniagaan takaful masing-masing.

Saya mula buat perniagaan scrap metal pada tahun 1995. Masa tu office saya bina guna papan je kecuali foundry yang terpaksa saya dirikan guna lapisan besi dari kontena-kontena yang rosak. Upfront capital waktu tu RM40,000 hasil kumpul dari makan gaji selama 5 tahun. Tahun 1997 dan 1998 waktu ekonomi merudum adalah waktu yang sangat mencabar buat company saya sebab tiap-tiap bulan kena bayar loan RM6000 dengan bank. Demi selamatkan company, saya cuma ambil RM500 sebulan sahaja dari company sebagai income. Gaji kerani akauntan saya RM1300, lagi tinggi dari income saya sebagai pemilik syarikat tersebut! Pukul 9pm-2am saya ambil upah tebar roti canai di kedai mamak. Boleh bayangkan pemilik syarikat scrap metal tebar roti canai diwaktu malam? Setiap 3 bulan sehingga tahun 2000 bank hantar surat "ugut" sita harta.

Alhamdulillah pengorbanan saya berhasil. Allah suruh kita berusaha dan rezeki akan diberikan oleh-Nya. Hari ini syarikat scrap metal saya bernilai RM40 juta. Advertising business saya pun semakin meningkat sejak 8 tahun lalu.

Saya cerita bukan untuk berlagak tetapi sebagai nasihat. Syed Mokhtar Bukhary punya pengalaman lagi bagus.

Kamu masih muda dan mentah abdhadi1984. Dengarlah cakap saya. Masa saya muda dulu pun saya berdarah panas dan keras kepala juga. Bila saya fikir balik sesetengah benda yang saya pernah cakap dan kata, saya selalu berharap saya tak pernah cakap atau kata perkara2 tersebut. Di sini ada ramai agent berpengalaman yang boleh bantu kamu berjaya seperti azizriadi dan esohor walaupun mereka berlainan company takaful.

Terima kasih.

piaggio_hex
15-07-2010, 06:54 PM
ETB: umur 30 sebulan rm200

Death/TPD RM530k
CI RM20k
PA RM20k
Hospital RM100
Contribution waived for CI & TPD
Savings between RM35k-RM65k @ retirement age 55 yrs


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975 begin_of_the_skype_highlighting**************+6019-7209975******end_of_the_skype_highlighting

Kenapa quotation ni tiba-tiba berlainan dengan yang saya terima?

Protection sampai umur berapa ni?

Untuk policy maatakaful, prudential bsn dan tokio marine takaful saya, nilai pampasan kematian asas itu semuanya fixed sehingga umur 80. Tiada tempoh umur tertentu seperti mula-mula ambil RM600,000 tapi selepas 30 tahun jadi RM300,000 pula.

abdhadi1984
15-07-2010, 07:00 PM
Kenapa quotation ni tiba-tiba berlainan dengan yang saya terima?

Protection sampai umur berapa ni?


Tuan menyatakan yang Tuan telah memiliki tiga polisi & hanya mahukan khairat kematian. Jadi, yang saya propose pada Tuan itu khairat kematian ASAS sahaja tak termasuk rider kematian akibat kemalangan sebab Tuan dah ada banyak polisi yang ada bermacam-macam rider di dalamnya.:)

Kalau mahu tak jauh beza dengan yang ini, saya boleh beri tapi savings nya sikit, banyak tu sahajalah..:)


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

abdhadi1984
15-07-2010, 07:04 PM
Kenapa quotation ni tiba-tiba berlainan dengan yang saya terima?

Protection sampai umur berapa ni?

Untuk policy maatakaful, prudential bsn dan tokio marine takaful saya, nilai pampasan kematian asas itu semuanya fixed sehingga umur 80. Tiada tempoh umur tertentu seperti mula-mula ambil RM600,000 tapi selepas 30 tahun jadi RM300,000 pula.


Benarkah? Dah teliti betul2 dalam polisi, apakah limitasi-limitasi untuk melayakkan pampasan RM500k itu? :)

piaggio_hex
15-07-2010, 07:05 PM
Kan saya dah kata saya nak kematian asas saja dengan caruman RM200 per month. Saya tak kisah dengan nilai savings. Yang you propose tadi tu macam mana?

Untuk 3 policy saya maatakaful, prudential bsn dan tokio marine takaful tu, memang RM200 per month dapat RM500,000 untuk kematian asas. Semua policy tersebut di depan mata saya sekarang sebab petang tadi saya call customer service ketiga-tiga company untuk verify maklumat di dalam policy.

abdhadi1984
15-07-2010, 07:16 PM
Salam. Inilah masalahnya dengan orang muda. Kita beri nasihat supaya dia berjaya tapi dikata kita ego pula. Saya beritahu pengalaman saya lebih 15 tahun dalam bidang perniagaan sebab saya nak justify dengan knowledge yang saya ada. Saya tak nafikan ada benda yang kamu tahu tapi saya tak tahu, lagipun bidang perniagaan kita berbeza.

Kamu beruntung ada platform untuk mulakan perniagaan di usia muda. Saya tahu setiap company takaful mesti ada beri training dan insentif untuk agents mulakan perniagaan takaful masing-masing.

Saya mula buat perniagaan scrap metal pada tahun 1995. Masa tu office saya bina guna papan je kecuali foundry yang terpaksa saya dirikan guna lapisan besi dari kontena-kontena yang rosak. Upfront capital waktu tu RM40,000 hasil kumpul dari makan gaji selama 5 tahun. Tahun 1997 dan 1998 waktu ekonomi merudum adalah waktu yang sangat mencabar buat company saya sebab tiap-tiap bulan kena bayar loan RM6000 dengan bank. Demi selamatkan company, saya cuma ambil RM500 sebulan sahaja dari company sebagai income. Gaji kerani akauntan saya RM1300, lagi tinggi dari income saya sebagai pemilik syarikat tersebut! Pukul 9pm-2am saya ambil upah tebar roti canai di kedai mamak. Boleh bayangkan pemilik syarikat scrap metal tebar roti canai diwaktu malam? Setiap 3 bulan sehingga tahun 2000 bank hantar surat "ugut" sita harta.

Alhamdulillah pengorbanan saya berhasil. Allah suruh kita berusaha dan rezeki akan diberikan oleh-Nya. Hari ini syarikat scrap metal saya bernilai RM40 juta. Advertising business saya pun semakin meningkat sejak 8 tahun lalu.

Saya cerita bukan untuk berlagak tetapi sebagai nasihat. Syed Mokhtar Bukhary punya pengalaman lagi bagus.

Kamu masih muda dan mentah abdhadi1984. Dengarlah cakap saya. Masa saya muda dulu pun saya berdarah panas dan keras kepala juga. Bila saya fikir balik sesetengah benda yang saya pernah cakap dan kata, saya selalu berharap saya tak pernah cakap atau kata perkara2 tersebut. Di sini ada ramai agent berpengalaman yang boleh bantu kamu berjaya seperti azizriadi dan esohor walaupun mereka berlainan company takaful.

Terima kasih.


Tahniah kerana berjaya dalam bidang perniagaan yang Tuan ceburi.

Apapun, cubaan untuk mendorong anak saudara Tuan supaya tukar kad perubatan adalah tindakan orang yang tidak berfikir panjang. Semata-mata kerana pengalaman begitu & ko-takaful rm3k itu. Beratus ribu pelanggan ETB lain yg urusannya lancar, tidak diambil kira pula. Tuan mungkin TIDAK mentah dalam industri scrap metal tetapi masih mentah dalam insurans & takaful.

Mungkin Tuan ni kaya-raya, maka tak kisah wang sumbangan takaful hangus kesan spekulasi pasaran, ada banyak lagi duit kat tempat lain. Mereka yang berpendapatan rendah, tak fikirkah macam mana keadaan mereka nanti? Mereka sangat memerlukan wang untuk perkara lain juga.

Wallahu'alam.


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

abdhadi1984
15-07-2010, 07:21 PM
Kan saya dah kata saya nak kematian asas saja dengan caruman RM200 per month. Saya tak kisah dengan nilai savings. Yang you propose tadi tu macam mana?

Untuk 3 policy saya maatakaful, prudential bsn dan tokio marine takaful tu, memang RM200 per month dapat RM500,000 untuk kematian asas. Semua policy tersebut di depan mata saya sekarang sebab petang tadi saya call customer service ketiga-tiga company untuk verify maklumat di dalam policy.


Dah tanya apakah keadaan yang akan menyebabkan Tuan tidak layak untuk mendapat pampasan RM500k tersebut sekalipun baru buat sumbangan yang pertama??

Nang_Kono
15-07-2010, 08:06 PM
Anda boleh rujuk kepada buku polisi PruBSN anda. Terdapat warning seperti di bawah.





Kebiasaannya ejen akan memberi jawapan track-record syarikat. Realitinya track-record masa lalu TIDAK menjamin akan datang yang sama.

Kita boleh lihat sendiri keadaan syarikat segagah AIG yang menaungi AIA sekarang, ia TIDAK mustahil menimpa syarikat lain termasuklah ETB & PruBSN tetapi produk ETB tidak akan menghanguskan your hard-earned money dalam nilai tunai polisi kerana produk ETB tidak digandingkan dengan unit trust yang terdedah kepada spekulasi pasaran sekaligus kelangsungan polisi LEBIH TERJAMIN dengan non-investmentlink plan.

Tambahan pula, jika polisi anda dalam MODE CANCELLATION seperti yang saya QUOTE tadi, ini bermakna your hard-earned money dalam polisi DAH BANYAK YANG HANGUS akibat kerugian/kemerosotan pelaburan unit trust & syarikat akan menghadapi kesukaran untuk memiliki dana yang cukup bagi meneruskan perlindungan yang setanding. Jadi anda mesti TOP-UP DARI SEMASA KE SEMASA dengan JUMLAH YANG DIKEHENDAKI syarikat atau mengurangkan perlindungan setimpalnya jika tidak mahu polisi dibatalkan.

Banyak duit akan keluar...:(~X(

Jika anda ada duit lebih, boleh lah anda top-up kehilangan tunai dlm polisi anda tadi. Otherwise, anda akan berada dalam keadaan TANPA PERLINDUNGAN sama sekali selepas bertahun-tahun penat menyumbang. Hajat kelangsungan perlindungan setengah juta hingga berjuta-juta itu akhirnya terlepas begitu sahaja jika ini menimpa anda. Yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.

Dan perlu ingat, kita ambil takaful untuk tempoh BERPULUH-PULUH tahun. Macam-macam boleh berlaku pada pasaran dlm tempoh yg sebegitu panjang.

Justeru, jika anda seorg risk-takers & sanggup berdepan kemungkinan2 di atas, maka tak perlulah tukar polisi. :)



ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

terima kasih atas penerangan...ingatkan kena cancel sbb company
dah x cukup duit nak bayar claim pada pelanggan.

sebagai pelanggan PruBSN
kalau cancel sbb unit trust nya prestasi x bagus boleh lagi diterima. dah nama pun unit trust, ada time naik ada time turun.

so, TT...camane plak ngan etiqa? ada x warning2x mcm dlm
PruBSN..klu xder bleh gak sy timbang2xkan utk amik 1 polisi
wat backup..

neway terima kasih skali lg...

abdhadi1984
15-07-2010, 08:36 PM
terima kasih atas penerangan...ingatkan kena cancel sbb company
dah x cukup duit nak bayar claim pada pelanggan.

sebagai pelanggan PruBSN
kalau cancel sbb unit trust nya prestasi x bagus boleh lagi diterima. dah nama pun unit trust, ada time naik ada time turun.

so, TT...camane plak ngan etiqa? ada x warning2x mcm dlm
PruBSN..klu xder bleh gak sy timbang2xkan utk amik 1 polisi
wat backup..

neway terima kasih skali lg...


Saya melihat anda seorang risk-takers, sesuai dengan pelan investment-link PruBSN...

Jika benar2 minat pelan investment-link dan faham masak2 risiko2nya, maka pelan PruBSN adalah yang terbaik, saya sendiri sudi mengesyorkannya untuk prospek risk-takers seperti anda...:)

ETB juga tak lama lagi akan melancarkan produk investment-link bersesuaian dengan orang risk-takers...:D

Rancangan untuk mendapatkan takaful tambahan non-investment link sebagai back-up adalah satu tindakan bijak... Diversify your investment & takaful...

Dalam ETB tidak ada warning seperti itu sebab pelan kami simpanan biasa seperti Tabung Haji/ASB. Kalau pasaran bagus, tinggilah pulangannya. Kalau pasaran suram, rendahlah pulangannya tetapi tak akan jadi negatif sehingga memakan sumbangan asal anda sebab pelan kami tidak diganding dengan unit trust yang terdedah kepada spekulasi pasaran semasa..


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
019-7209975

abdhadi1984
15-07-2010, 09:24 PM
Mulai 5.30pm tadi, saya ada terima 4 panggilan daripada pembaca thread ni..

Dua di antara mereka tidak diberitahu langsung mengenai risiko investment-link PruBSN & mereka berhajat untuk tukar kepada pelan ETB. Saya beritahu mereka, saya tak mahu rampas rezeki orang lain macam tu sahaja & Allah itu Maha Membalas. Saya nasihatkan mereka ambil satu lagi polisi sebagai back-up. Jika benar-benar tak mampu untuk mengambil dua polisi, barulah tukar kepada ETB. Lagipun elok juga ambil sekurang2nya 2 polisi kad perubatan yang berbeza.

Dua org lagi belum mempunyai kad perubatan tapi salah seorg nya dari Kedah. Huhu, terpaksa saya serahkan prospek Kedah ni kepada perunding ETB yang saya kenal kat Kedah.

Dapat seorang pun jadi lah. Rezeki daripada Allah. :)


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
019-7209975

D8Gz
15-07-2010, 09:30 PM
salam
camne nak jadi ejen?
ada basic ke?

Nang_Kono
15-07-2010, 09:32 PM
Dalam ETB tidak ada warning seperti itu sebab pelan kami simpanan biasa seperti Tabung Haji/ASB. Kalau pasaran bagus, tinggilah pulangannya. Kalau pasaran suram, rendahlah pulangannya tetapi tak akan jadi negatif sehingga memakan sumbangan asal anda sebab pelan kami tidak diganding dengan unit trust yang terdedah kepada spekulasi pasaran semasa..


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
019-7209975

tak paham ler...etiqa pun ada pasaran suram..pasaran apa yg etiqa guna ni? X sama ke ngan unit trust yg PruBSN guna..sbb
masa apply dulu ejen ada bgtau boleh pilih unit trust jenis apa..
low risk ke high risk ke, yg sedang2x pun boleh..

yg saya paham, klu PruBSN pasaran negatif..nnti dia makan duit
saving..tp nak abiskan duit saving pun bukan sekejap..makan masa
gak...pehtu company mestila pantau..xkan dia nak biar customer
camtu jer...

lagi 1 plak, caruman yg saya buat tu bulanan..so, sy berpendapat
company akan beli unit2x tu ikut bulan gak ler..time naik dia beli harga mahal, time turun dia beli harga murah...
so, bila dah kumpul 1 thn (+ - * / )= moderate jer..huhu

sama gak ar klu kira thn, ada thn bagus & x bagus...

sori ar TT..alang2x dah masuk kat sini, tanya jela kan.. malas nak belek thread lain...

abdhadi1984
15-07-2010, 10:07 PM
salam
camne nak jadi ejen?
ada basic ke?


Kelayakan sekurang-kurangnya SPM dan perlu lulus peperiksaan FTB (Family Takaful Basic).

Basic tidak ada tetapi prospek pendapatan 6 tahun bagi takaful hayat & 17 tahun bagi takaful perubatan. Ada lagi bonus tahunan, persistensi bonus, insentif melancong & umrah, hadiah big challenge dsb.

Hubungi saya untuk keterangan lanjut.


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
019-7209975

Etiqa Takaful
15-07-2010, 10:13 PM
Salam,

PruBSN: Takafulink - Dana Ekuiti berprofile tinggi dan berisiko sekiranya jatuh. Peserta boleh menukar ke Dana Bond untuk mengurangkan risiko kerana Dana Bond tidak pernah jatuh ke paras negative (Kalau jatuh pun kita sentiasa membeli).Penukaran dana boleh dibuat secara percuma 3 kali setahun.

ETB: Perlu ditegaskan bahawa, Medical cardnya bertambah sumbangannya mengikut band-age.

Jadi disini, statement WARNING didalam proposal PruBSN tersebut merupakan peringatan SEKIRANYA BERLAKU (notice 90 hari akan diberikan kepada peserta) dan by DEFAULT tiada penambahan sumbangannya mengikut kenaikan umur peserta, sementara kenaikan harga Medical Card ETB by default adalah mengikut umur dan menjejaskan jumlah sumbangan keseluruhan peserta.

Jadi, kesimpulannya disini:
1. PruBSN: Takafulink ada KEMUNGKINAN kejatuhan harga unit, tetapi product ini dicipta secara DEFAULTNYA tiada penambahan premium atau sumbangan.
2. ETB: Secara DEFAULTNYA, wujud KENAIKAN SUMBANGAN RIDER MEDICAL CARD yang menjejaskan kenaikan sumbangan keseluruhan (Kita tunggu dah lihat sebab hal ini dijelaskan oleh pihak pengurusan ETB sendiri melalui training Medic Save rider semasa perlancaran Medic Save rider). Jadi bahagian yang telah ditolak ke AP memang tidak akan diusik dengan apa cara sekali pun tetapi sebarang dividen mudharabah tidak akan diberikan sekiranya peserta terminate policy ditengah jalan.

Jadi secara ringkasnya, kalau tak nak kenaikan sumbangan/premium... ambil lah product Takafulink/investment-link tetapi sekiranya tak kisah dengan kenaikan ini, amik lah product pure insurance/takaful seperti product ETB. Produk ETB saya yakin tidak ada penambahan kenaikan sumbangan sekiranya tidak mengambil medical card tetapi akan wujud kenaikan sumbangan sekiranya ada medical card. Saya kenal beberapa staf di ETB dan pernah berbincang pasal issue ini beberapa kali. Jawapan yang diberikan oleh mereka cukup simple... TUNGGU DAN LIHAT...

Justeru itu, product pure insurance seperti stand alone medical card premiumnya akan naik mengikut umur peserta disebabkan tiada investment-link/takafulink untuk cover kenaikan ini. Dalam policy PruBSN, selain dari saving peserta yang digunakan untuk membeli unit (Akaun PUA dan IUA), akaun tabaruq dan ISA juga digunakan untuk membeli unit bagi menampung sumbangan/rider bagi medical card PruBSN dan kenaikan tabaruq yang lain. Jadi statement WARNING tersebut adalah peringatan sekiranya berlaku kerana didalam Takaful perlu diceritakan kesemuanya tanpa selindung. Bagi saya tak perlu risau sebab akaun ISA dan tabaruq sendiri juga digunakan untuk investment bagi menampung rider dan tabaruq dan bukan hanya akaun simpanan peserta (PUA/IUA). Syarikat dah lama dan berpengalaman, tak pernah lagi berlaku kenaikan premium bagi kes sebegini. Dan dah tentu akan melabur ke sektor yang menguntungkan syarikat dan bukan sebaliknya. Mereka memang PAKAR, dan hal ini kita serahkan sahaja kepada pihak pengurusan PruBSN Takaful.

Bagi kita sebagai peserta takaful, KITA MENANG MEMAKAI WALAUPUN ADAKALANYA KITA KALAH MEMBELI. Dengan kata lain protection is GUARANTEE. Kalau mampu, ambil policy dengan lebih dari satu syarikat, kalau kurang kemampuan ambil memenuhi keperluan dan budget kita. Ambil lah sedikit walaupun tak banyak.

abdhadi1984
15-07-2010, 10:38 PM
tak paham ler...etiqa pun ada pasaran suram..pasaran apa yg etiqa guna ni? X sama ke ngan unit trust yg PruBSN guna..sbb
masa apply dulu ejen ada bgtau boleh pilih unit trust jenis apa..
low risk ke high risk ke, yg sedang2x pun boleh..

yg saya paham, klu PruBSN pasaran negatif..nnti dia makan duit
saving..tp nak abiskan duit saving pun bukan sekejap..makan masa
gak...pehtu company mestila pantau..xkan dia nak biar customer
camtu jer...

lagi 1 plak, caruman yg saya buat tu bulanan..so, sy berpendapat
company akan beli unit2x tu ikut bulan gak ler..time naik dia beli harga mahal, time turun dia beli harga murah...
so, bila dah kumpul 1 thn (+ - * / )= moderate jer..huhu

sama gak ar klu kira thn, ada thn bagus & x bagus...

sori ar TT..alang2x dah masuk kat sini, tanya jela kan.. malas nak belek thread lain...


Begini... Cuba lihat Tabung Haji & ASB, apabila pasaran ekonomi suram, ada tak dia makan duit savings kita? Tidak berlaku bukan... Paling tidak pun kita dpt dividen rendah spt 3%-5%... Konsep pelaburan ETB sama dgn Tabung Haji & ASB, itu yg membezakan dgn PruBSN...:)

Kalau unit trust, kita bukan setakat hilang dividen malah dgn sebahagian wang asal kita sekali pun hangus... Tetapi unit trust yg tidak digandingkan dgn takaful, kita boleh pilih bila kita nak jual balik, so selamat sikit... Kalau unit trust yg digandingkan dgn takaful, tarikh matangnya dah dipersetujui awal2 ketika pendaftaran... Lepas tu perlu top-up pula wang yang hangus tu apabila sampai situasi tertentu, unit trust biasa pula tak perlu top-up... Gagal top-up, maka hilanglah kelayakan perlindungan takaful... Kalau terpaksa downgrade, perlu tengok pula kadarnya berapa pada tahun tersebut & tak akan dapat punya kadar seperti 20 atau 30 tahun dulu, silap2 kadar baru downgrade tu hampir sama dengan kadar lama pelan yang lebih besar yang kita ambil 20 atau 30 tahun sebelum ni... Betul tak??

Mengenai tempoh masa kejatuhan harga, ada yang mengambil masa beberapa minggu sahaja, paling lama pun beberapa bulan sahaja... CIMB Unit Trust yang hebat tu pun ada dananya yg negatif iaitu negatif RM0.0199 per unit (CIMB-i Balanced Income Fund) apabila ditutup... Kalau selama ni pelabur unit tu dah invest TOTAL 100k unit, ia akan jadi negatif RM1,990 iaitu pelabur tu pulak yang berhutang RM1,990 dgn unit tersebut tidak termasuk caj2 tambahan...

Itulah sebabnya apabila kita hendak melabur dalam unit trust, pakar perancang kewangan selalu mengingatkan agar menggunakan lebihan wang yg kita betul2 tak tahu nak buat apa lagi dgn wang tu... Jika tiada lebihan seperti itu, tidak digalakkan... Atau gunakan separuh sahaja dpd lebihan wang biasa utk invest dlm unit trust...


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
019-7209975

abdhadi1984
15-07-2010, 11:12 PM
PruBSN: Takafulink ada KEMUNGKINAN kejatuhan harga unit, tetapi product ini dicipta secara DEFAULTNYA tiada penambahan premium atau sumbangan.

ETB: Secara DEFAULTNYA, wujud KENAIKAN SUMBANGAN RIDER MEDICAL CARD yang menjejaskan kenaikan sumbangan keseluruhan (Kita tunggu dah lihat sebab hal ini dijelaskan oleh pihak pengurusan ETB sendiri melalui training Medic Save rider semasa perlancaran Medic Save rider). Jadi bahagian yang telah ditolak ke AP memang tidak akan diusik dengan apa cara sekali pun tetapi sebarang dividen mudharabah tidak akan diberikan sekiranya peserta terminate policy ditengah jalan.


Perlu diingat, tabarru' PruBSN meningkat setiap tahun manakala tabarru' kad medik ETB meningkat mengikut age band setiap 5 tahun. Peningkatan setiap 5 tahun ETB itu pun tidak besar. Misalnya peserta ETB dari umur 29 ke umur 30, peningkatannya hanya RM14 sebulan bagi pelan paling besar, RM8 sebulan bagi pelan pertengahan dan hanya RM4 sebulan bagi pelan terkecil.

Di ETB, ianya fleksible. Peserta boleh pilih dengan meningkatkan sumbangan (itupun dengan kadar rendah). Peserta ETB juga boleh memilih untuk mengarahkan ETB menggunakan simpanan sedia ada tanpa perlu meningkatkan jumlah sumbangan untuk menampung peningkatan tabarru' kad medik setiap 5 tahun, kita kitar semula hanya RM4-RM14 sebulan daripada nilai tunai kita yang beribu2 ringgit dlm polisi kita tu. Jadi, itulah dua pilihan bagi peserta ETB dalam menguruskan peningkatan kadar.

So, sama macam di PruBSN yang menggunakan kaedah pengurangan simpanan untuk menampung peningkatan, di ETB juga peserta boleh memilih kaedah yang sama.

Di ETB pula langsung TIADA kemungkinan kejatuhan harga yang menghanguskan dividen & sebahagian nilai tunai asal. Sepanjang tempoh berpuluh-puluh tahun, kita tidak tahu kejatuhan harga unit trust terbabit sebesar mana & kita tidak tahu apakah situasi harga menjelang tarikh matang polisi. Nilai tunai PruBSN adalah kecil ditambah pula dengan ketidaktentuan pasaran, memang kesannya lain daripada biasa.

Wallahua'lam.


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
019-7209975

abgchaq
16-07-2010, 09:47 AM
Perlu diingat, tabarru' PruBSN meningkat setiap tahun manakala tabarru' kad medik ETB meningkat mengikut age band setiap 5 tahun. Peningkatan setiap 5 tahun ETB itu pun tidak besar. Misalnya peserta ETB dari umur 29 ke umur 30, peningkatannya hanya RM14 sebulan bagi pelan paling besar, RM8 sebulan bagi pelan pertengahan dan hanya RM4 sebulan bagi pelan terkecil.

Di ETB, ianya fleksible. Peserta boleh pilih dengan meningkatkan sumbangan (itupun dengan kadar rendah). Peserta ETB juga boleh memilih untuk mengarahkan ETB menggunakan simpanan sedia ada tanpa perlu meningkatkan jumlah sumbangan untuk menampung peningkatan tabarru' kad medik setiap 5 tahun, kita kitar semula hanya RM4-RM14 sebulan daripada nilai tunai kita yang beribu2 ringgit dlm polisi kita tu. Jadi, itulah dua pilihan bagi peserta ETB dalam menguruskan peningkatan kadar.

So, sama macam di PruBSN yang menggunakan kaedah pengurangan simpanan untuk menampung peningkatan, di ETB juga peserta boleh memilih kaedah yang sama.

Di ETB pula langsung TIADA kemungkinan kejatuhan harga yang menghanguskan dividen & sebahagian nilai tunai asal. Sepanjang tempoh berpuluh-puluh tahun, kita tidak tahu kejatuhan harga unit trust terbabit sebesar mana & kita tidak tahu apakah situasi harga menjelang tarikh matang polisi. Nilai tunai PruBSN adalah kecil ditambah pula dengan ketidaktentuan pasaran, memang kesannya lain daripada biasa.

Wallahua'lam.


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
019-7209975

bro hadi,
daripada bro sibuk dol citer pasai ETB dan PRUBSN,baik bro fokus dan cuma citer produk ETB sahaja dari asyik bercerita produk orang yang saya perhatikan banyak tersasul disebabkan bro buat kesimpulan sendiri.

kita ni semua dalam industri yang sama tapi kalo bro nak compare endowment plan dgn takafulink-investment link memang tak kena la.

pasai endowment plan cam ETN pun dia still melabur tapi di tempat yang selamat cam bond/money market.so,risiko kurang.

produk takafulink plak pelanggan boleh buat pilihan,kami ada 3 fund so boleh buat pengagihan.tak ada masalah.

cara bro bercerita tu beriya sangat,saya pun salah seorang dari agent etiqa,etiqa memang beretika.jadi pada pandangan saya baik lah bro citer pasai produk etiqa saja.ada sebab mengapa kami semua berhijrah,dan tidak perlu kami nak ceritakan.

selamat maju jaya...

Etiqa Takaful
16-07-2010, 10:03 AM
Perlu diingat, tabarru' PruBSN meningkat setiap tahun manakala tabarru' kad medik ETB meningkat mengikut age band setiap 5 tahun. Peningkatan setiap 5 tahun ETB itu pun tidak besar. Misalnya peserta ETB dari umur 29 ke umur 30, peningkatannya hanya RM14 sebulan bagi pelan paling besar, RM8 sebulan bagi pelan pertengahan dan hanya RM4 sebulan bagi pelan terkecil.

Di ETB, ianya fleksible. Peserta boleh pilih dengan meningkatkan sumbangan (itupun dengan kadar rendah). Peserta ETB juga boleh memilih untuk mengarahkan ETB menggunakan simpanan sedia ada tanpa perlu meningkatkan jumlah sumbangan untuk menampung peningkatan tabarru' kad medik setiap 5 tahun, kita kitar semula hanya RM4-RM14 sebulan daripada nilai tunai kita yang beribu2 ringgit dlm polisi kita tu. Jadi, itulah dua pilihan bagi peserta ETB dalam menguruskan peningkatan kadar.

So, sama macam di PruBSN yang menggunakan kaedah pengurangan simpanan untuk menampung peningkatan, di ETB juga peserta boleh memilih kaedah yang sama.

Di ETB pula langsung TIADA kemungkinan kejatuhan harga yang menghanguskan dividen & sebahagian nilai tunai asal. Sepanjang tempoh berpuluh-puluh tahun, kita tidak tahu kejatuhan harga unit trust terbabit sebesar mana & kita tidak tahu apakah situasi harga menjelang tarikh matang polisi. Nilai tunai PruBSN adalah kecil ditambah pula dengan ketidaktentuan pasaran, memang kesannya lain daripada biasa.

Wallahua'lam.


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
019-7209975

Salam,
Tabaruq Takaful Health PruBSN memang meningkat setiap tahun, tapi bukan seperti meningkatnya Sumbangan rider Medical Card ETB yang menjejaskan sumbangan keseluruhan. Paling senang nak cerita, bila ambil policy PruBSN, ada dua bahagian. Saving + Tabaruq dan cas-cas lain. Tabaruq Takaful Health meningkat pada ruang Tabaruq dan cas-cas lain. Tak ganggu saving/perlaburan. Kalau ada quatation PruBSN, cuba tuan tengok balik. Ilustrasi ETB straight to the point tetapi PruBSN Takaful agak complicated sedikit dan boleh miss understanding kalau tak study betul-betul.

WARNING yang sebelum ni diwar-warkan tu pula adalah sekiranya Dana yang dilaburkan didalam akaun Tabaruq tidak mencukupi untuk menampung jumlah tabaruq, baru akan diambil dari akaun simpanan/perlaburan peserta dan ini menyebabkan peserta tak perlu tambah sumbangan. Itupun sekiranya terjadi dan kalau terjadi pun bukannya memanjang tak cukup. Itupun sekiranya peserta memilih diambil secara automatik. Pilihan ini sama mcm dalam borang proposal ETB.

Sementara ETB pula, Sumbangan Rider lain dikekalkan kecuali Rider Medic Save (Medical card) dan selebihnya dimasukan ke AP (simpanan) dan AKP (Tabaruq dead benefit, wakalah cas dan lain-lain cas yang tak dijelaskan didalam ilustrasi). Jadi untuk mengekalkan AP/AKP seperti kontrak, Tahun1, 2, 3, 4 dan seterusnya pada nisbah 0%:100%, 10%:90%, 50%:50% dan 75%:25% bagi polisi MESRA dan WARISAN, maka kenaikan rider medic save itu perlulah ditanggung oleh peserta yang secara keseluruhannya akan menyebabkan kenaikan sumbangan bagi polisi tersebut. Kalau nak tau detail nanti saya screen shoot dan postkan kat sini.

Dan lagi satu ada non-claim bonus. Tak claim medical card setiap tahun dapat bonus. Kalau claim manfaat hospital, critical ilnes, dan kemalangan tetapi tak pakai Medical Card PruBSN pun dapat bonus. Senang cerita as long as tak pakai Medical Card PruBSN, tapi claim manfaat lain layak dapat bonus.

Mengenai waiver of contribution pula, perserta perlu memilih salah satu. Kalau amik medical card, tak boleh ambil rider of contributor dan begitulah sebaliknya. Takaful Sarjana tak bleh ambil Medical card sebab waiver of contributor secara automatik kena ambil. Dan lagi satu Takaful sarjana juga langsung tak ada manfaat penyakit kritical dan kemalangan untuk peserta (kanak-kanak). Harap-harap nanti ada improvement la.

Saya tak tahu le kenapa tuan mcm ni dan seolah-olah menidakkan benda yang sememangnya saya tahu. Polisi endowment memang tak sama dengan policy takafulink. Kalau nak compare memang tak boleh. Umpama bandingkan kereta dengan lori, kedua-duanya guna untuk bergerak tetapi fungsinya tak sama. Kecualilah ETB mengeluarkan juga policy jenis Takafulink baru boleh compare.

Nang_Kono
16-07-2010, 11:24 AM
saya dah paham...

sbg customer pun sy pk mana boleh compare kan endowment
ngan takafulink...mestila lari tajuk john...

bagus lagi PruBSN, sekurang2xnya ejen dah bgtau medical card
x bleh cancel. pakai ler smpai had limit...

ni klu guna etiqa bahaya...thn nie guna silap2x thn depan
xbleh guna or premium naik or lagi teruk withdrw dari market.
lagi haru TT...

at least kat PruBSN klu market down sy boleh monitor...

tp klu sakit xder sapa yg tahu bila nak kena...lagi risiko
customer etiqa yg ada med card ...

so, drpd penerangan ejen2x lain dlm thread ni, buatkan saya
lebih selamat menjadi pelanggan PruBSN.....huhu

abgchaq
16-07-2010, 12:01 PM
ETB: umur 30 sebulan rm200

Death/TPD RM530k
CI RM20k
PA RM20k
Hospital RM100
Contribution waived for CI & TPD
Savings between RM35k-RM65k @ retirement age 55 yrs


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

terima kasih tuan hadi,quatation software etiqa masih ada lagi dalam simpanan saya,sejak bila pula ETB ada waiver for ci?

sejak bila pula tpd ada waiver.
jgn terdesak bro sampai cuba bagi maklumat yg salah.

abgchaq
16-07-2010, 12:09 PM
Benarkah? Dah teliti betul2 dalam polisi, apakah limitasi-limitasi untuk melayakkan pampasan RM500k itu? :)

nro nasihat aku,fokus pada produk sendiri saja.tak payah nak compare atau citer produk orang.sebab apa aku perhatikan,bro sendiri pun tak faham dgn produk orang.

aku dulu pun cam bro gak kat sini,tak ada maknanya.fokus pada produk sendiri lebih baik.pembaca kat sini lebih suka pada agent yang fokus pada produk sendiri.

banyak sgt maklumat bro berikan maklumat compitator yang tak tepapt.

lagi pun tak sesuai nak compare produk endowmnet dgn takaful-link.

zkry
16-07-2010, 12:48 PM
Kepada mana2 Leader2, agen insuran yang ingin menambah bilangan customer/prospek dan follow up secara automatik, panggilan perjumpaan/mesyuarat......toll free kami 18002232020 (Ms Maria) untuk keterangan lanjut.

Adalah lebih baik Tuan/Puan membuka thread baru untuk sistem ni... disini lebih khusus kepada perbincangan product Insurance/Takaful...

:D:D

Etiqa Takaful
16-07-2010, 02:59 PM
Kepada mana2 Leader2, agen insuran yang ingin menambah bilangan customer/prospek dan follow up secara automatik, panggilan perjumpaan/mesyuarat.. di sini sy ada cara utk anda followup secara berjadual melalui sms yg boleh dihantar memlalui setting tarikh dan masa yg anda tentukan sendiri, boleh hatar reminder, set appointment, atau ucapan selamat hari jadi kpd customer secara automatik dengan kos serendah 10 sen .. caranya sila layari bulksms.mypressto.com atau call toll free kami 18002232020 (Ms Maria) untuk keterangan lanjut.

Mahal bro. Bulk SMS serendah 6 sen dah berlambak kat pasaran.

Etiqa Takaful
16-07-2010, 03:53 PM
sesiapa nak refer mengenai product PruBSN, boleh PM atau respond kepada saya melalui nick baru Nazmy_PruBSN. Sekian, harap maklum.

nazmy.mahadzir@gmail.com
0195762585

abdhadi1984
16-07-2010, 04:20 PM
bro hadi,
daripada bro sibuk dol citer pasai ETB dan PRUBSN,baik bro fokus dan cuma citer produk ETB sahaja dari asyik bercerita produk orang yang saya perhatikan banyak tersasul disebabkan bro buat kesimpulan sendiri.

kita ni semua dalam industri yang sama tapi kalo bro nak compare endowment plan dgn takafulink-investment link memang tak kena la.

pasai endowment plan cam ETN pun dia still melabur tapi di tempat yang selamat cam bond/money market.so,risiko kurang.

produk takafulink plak pelanggan boleh buat pilihan,kami ada 3 fund so boleh buat pengagihan.tak ada masalah.

cara bro bercerita tu beriya sangat,saya pun salah seorang dari agent etiqa,etiqa memang beretika.jadi pada pandangan saya baik lah bro citer pasai produk etiqa saja.ada sebab mengapa kami semua berhijrah,dan tidak perlu kami nak ceritakan.

selamat maju jaya...


Abgchaq, pada asalnya saya hanya memberi respon kepada seorg forumer CG yang bertanyakan perbezaan pruBSN & ETB.:D

Beliau tanya apakah beza.. Sekiranya bercerita mengenai ETB semata-mata, beliau tidak akan nampak bezanya & tidak menjawab soalan beliau. Jadi, saya cerita sedikit sahaja pada mulanya, cerita yang surface sahaja. Bagaimanapun, tiba2 ada seorang dua hamba Allah daripada PruBSN mencelah. Saya gembira mereka mencelah sebenarnya.:D

Cara orang2 ini mencelah seperti mahu menunjukkan hanya produk mereka sahajalah yang layak untuk APA JUA LAPISAN LATAR BELAKANG PROSPEK (nampak ketamakan, sikap angkuh & tak sedar diri di situ) yang merupakan satu penipuan nyata sedangkan saya memberi perbezaan dengan memberitahu forumer CG tersebut, PROSPEK DENGAN LATAR BELAKANG APAKAH YANG SESUAI untuk kedua2 ETB & PruBSN.:)cgrock

Sebagaimana org2 ini berhak mencelah untuk menceritakan produk mereka & memijak2 produk org lain, saya juga bertanggungjawab untuk memberi penjelasan lanjut khasnya bahagian yang mereka kurang tekankan kepada prospek2 iaitu risiko investment-link itu sendiri & berkenaan kenaikan sumbangan kad medik ETB setiap 5 thn.:D

Tambahan pula, org2 ini suka memulakan 'character assassination' apabila menyerang servis bahagian pentadbiran ETB. Apabila menceritakan servis, berlambak-lambak pelanggan PruBSN kat luar sana (bukan setakat ETB sahaja) yang mempunyai rungutan yang sama. Itu yang memperlihatkan mereka seperti tidak sedar diri 'kuali mengata belanga hitam'. Saya ok sahaja berurusan dengan pentadbiran ETB dalam semua perkara walaupun saya ni nobody.:D

Wakil2 PruBSN kelihatan terlalu desperate nak bolot customers apabila dibandingkan dengan wakil2 syarikat lain. Saya percaya abgchaq sendiri pun dapat tengok gelagat mereka. Selama dua hingga tiga minggu ni saya tengok satu persatu postings kat sini, hampir semua syarikat mereka serang dengan cara tak manis.

Wallahu'alam.:)

abdhadi1984
16-07-2010, 04:31 PM
terima kasih tuan hadi,quatation software etiqa masih ada lagi dalam simpanan saya,sejak bila pula ETB ada waiver for ci?

sejak bila pula tpd ada waiver.
jgn terdesak bro sampai cuba bagi maklumat yg salah.


Waiver utk critical illness & TPD ada. Cuma bezanya ETB tidak mengenakan sebarang caj utk dua waivers ni, thats why dalam quotation software tidak ada calculation sbb tiada sebarang caj. Kebanyakan syarikat lain dia ada caj. Hanya PORTION medical card sahaja TIADA waiver.

abdhadi1984
16-07-2010, 05:08 PM
Ilustrasi ETB straight to the point tetapi PruBSN Takaful agak complicated sedikit dan boleh miss understanding kalau tak study betul-betul.

Straight-to-the-point adalah lebih baik daripada pusing sana, pusing sini. Nak heret ke mahkamah pun lebih mudah kalau tak puas hati.


Itupun sekiranya terjadi dan kalau terjadi pun bukannya memanjang tak cukup.

Sedap betul lidah berbicara. Sepatutnya prihatin pada wang sumbangan peserta yang bakal hangus pada bila-bila masa. Memang benar tidak berlaku memanjang TETAPI sekali kena libas, hampir nazak & termenung panjang kita dibuatnya. Jika ini berlaku 2 atau 3 tahun sebelum waktu matang & kebetulan peserta jatuh sakit pada waktu2 mcm ni, bagaimana?? Anda hendak bertanggungjawabkah?? Lihat US & Europe lately & juga negara kita masa 1997 dulu.


Saya tak tahu le kenapa tuan mcm ni dan seolah-olah menidakkan benda yang sememangnya saya tahu.

Anda tahu performance unit trust pada masa akan datang kah?
Anda tahu keadaan kewangan peserta pada masa akan datang kah?
Apabila pada waktu peserta perlu top-up, dia tak mampu top-up, bagaimana?

Apabila peserta hanya ada pilihan downgrade tetapi pada waktu tu peserta sedang mengalami masalah kewangan & sedang mencari wang tambahan & kebetulan pula tak mampu juga nak teruskan sumbangan utk takaful-link termasuklah yang baru downgrade, mana dia nak korek duit?? Nak harapkan savings takaful-link yg dah hangus akibat kemelesetan teruk luar jangka tu kah?? Anda nak menidakkan kemungkinan ini kah?? Syarikat anda sendiri tidak memberi jaminan, pandai2 pula memberi jaminan sendiri.. Di ETB, security utk peserta tu ada pada waktu2 berkenaan..


Polisi endowment memang tak sama dengan policy takafulink. Kalau nak compare memang tak boleh. Umpama bandingkan kereta dengan lori, kedua-duanya guna untuk bergerak tetapi fungsinya tak sama.

Encik, bagi perumpaan tu biarlah logik. Kereta dgn lori umpama takaful marin dengan takaful kesihatan, sungguh tak logik. Kita bicara mengenai takaful kesihatan atau keluarga sahaja.

Betul atau salah apa yang saya kata, polisi endowment sesuai utk risk-adverse & polisi investment-link sesuai utk risk-takers?? Kenapa saya kata begitu? Saya dah jelaskan banyak kali & respon yang anda bagi adalah "insyaAllah, tak akan berlaku", "boleh downgrade...", "mengikut performance lps2....." yang mana tidak menunjukkan jaminan seteguh pelan endowment... Itu le bezanya, apa yang tak boleh bezanye? Nak lari kah??


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
019-7209975

Etiqa Takaful
16-07-2010, 05:33 PM
Straight-to-the-point adalah lebih baik daripada pusing sana, pusing sini. Nak heret ke mahkamah pun lebih mudah kalau tak puas hati.




Sedap betul lidah berbicara. Sepatutnya prihatin pada wang sumbangan peserta yang bakal hangus pada bila-bila masa. Memang benar tidak berlaku memanjang TETAPI sekali kena libas, hampir nazak & termenung panjang kita dibuatnya. Jika ini berlaku 2 atau 3 tahun sebelum waktu matang & kebetulan peserta jatuh sakit pada waktu2 mcm ni, bagaimana?? Anda hendak bertanggungjawabkah?? Lihat US & Europe lately & juga negara kita masa 1997 dulu.




Anda tahu performance unit trust pada masa akan datang kah?
Anda tahu keadaan kewangan peserta pada masa akan datang kah?
Apabila pada waktu peserta perlu top-up, dia tak mampu top-up, bagaimana?

Apabila peserta hanya ada pilihan downgrade tetapi pada waktu tu peserta sedang mengalami masalah kewangan & sedang mencari wang tambahan & kebetulan pula tak mampu juga nak teruskan sumbangan utk takaful-link termasuklah yang baru downgrade, mana dia nak korek duit?? Nak harapkan savings takaful-link yg dah hangus akibat kemelesetan teruk luar jangka tu kah?? Anda nak menidakkan kemungkinan ini kah?? Syarikat anda sendiri tidak memberi jaminan, pandai2 pula memberi jaminan sendiri.. Di ETB, security utk peserta tu ada pada waktu2 berkenaan..




Encik, bagi perumpaan tu biarlah logik. Kereta dgn lori umpama takaful marin dengan takaful kesihatan, sungguh tak logik. Kita bicara mengenai takaful kesihatan atau keluarga sahaja.

Betul atau salah apa yang saya kata, polisi endowment sesuai utk risk-adverse & polisi investment-link sesuai utk risk-takers?? Kenapa saya kata begitu? Saya dah jelaskan banyak kali & respon yang anda bagi adalah "insyaAllah, tak akan berlaku", "boleh downgrade...", "mengikut performance lps2....." yang mana tidak menunjukkan jaminan seteguh pelan endowment... Itu le bezanya, apa yang tak boleh bezanye? Nak lari kah??


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
019-7209975

Hoi Pakcik oii. Yang hang dok merepek ni apa hal? Yang aku kata tau tu pasal polisi ETB. Hang dok cerita banyak yg tak betui dari betui tu pasai apa? Mcm la aku tak dak ilustrasi 2.0 yang nak boleh compare 1 to 1.

Produk ETB dah design mcm tu terima lah hakikat. Kalau nak marah pun tala la belah produk development. Complaint kat depa.

Lagi satu ETB perlu tambah sumbangan setiap 5 tahun kalau amik Medical card dan PruBSN kalau perlu sahaja.

Nak kata jangkaan pelaburan masa depan sapa boleh jangka?

abgchaq
16-07-2010, 05:44 PM
lek la semua produk bagus.itu hakikatnya.sebab kelulusan semua produk dari BNM.tak ada yg tak bagus.

tak yah gado-gado.endowment ker,takafulink ke,2-2 bagus.

terpulang pada pelanggan nak ambik yg mana.buat tuan hadi sudah-sudah la tu.
saya dulu pun cam tuan hadi,tak caya tanya aziz,bojed,torco,tak der kesudahanya.

baik kita citer benda yg positif je pasai produk kita sendiri,selebihnya terpulang pada pembaca untuk menilainya.

hu hu belajar dari kesilapan.bak kata seorang pelanggan saya dari cg ni,apa yang dia perhatikan kat sini,produk semua syarikat lebih kurang saja,ada pro dan kontra,apa yang penting,dia cari yang sesuai dengan keperluan dia.

abdhadi1984
16-07-2010, 05:54 PM
saya dah paham...

sbg customer pun sy pk mana boleh compare kan endowment
ngan takafulink...mestila lari tajuk john...

bagus lagi PruBSN, sekurang2xnya ejen dah bgtau medical card
x bleh cancel. pakai ler smpai had limit...

ni klu guna etiqa bahaya...thn nie guna silap2x thn depan
xbleh guna or premium naik or lagi teruk withdrw dari market.
lagi haru TT...

at least kat PruBSN klu market down sy boleh monitor...

tp klu sakit xder sapa yg tahu bila nak kena...lagi risiko
customer etiqa yg ada med card ...

so, drpd penerangan ejen2x lain dlm thread ni, buatkan saya
lebih selamat menjadi pelanggan PruBSN.....huhu


PruBSN juga tiada jaminan hitam putih yg valid di sisi undang2 bahawa mereka akan kekal menawarkan kemudahan kad perubatan walau apapun berlaku.. Yang memberi jaminan tu mulut2 wakil nya sahaja.. Manusia mmg mudah terpedaya..

Berkenaan dgn peningkatan sumbangan kad medik ETB, seperti yg saya kata tadi, anda boleh rolling nilai tunai anda untuk cover peningkatan sumbangan yang KECIL amaunnya (sila rujuk posting saya semlm).. Dan amaun peningkatan yg anda rolling tu TIDAK akan menyebabkan tunai anda berkurangan berbanding setahun yg lalu.. Sebaliknya, peningkatan tabarru' PruBSN menyebabkan tunai anda berkurangan berbanding thn2 sebelumnya misalnya selepas 30 tahun, sila semak! Justeru, PruBSN lebih byk mengambil 'wang' anda secara diam2, ramai org tak perasan..

Itulah sebabnya saya kata syarikat yg straight-to-the-point lebih boleh dipercayai berbanding yg banyak pusing sana, pusing sini, tangan berlingkar dalam diam2..

Anda boleh monitor market tetapi anda tidak boleh mengawalnya.. Jika anda switch pun, jika nilai tunai merosot daripada rm10k kepada rm2k, ia cuma membantu memperlahankan kejatuhan, jatuh tetap jatuh, BUKANNYA mengembalikan semula apa yg telah hilang.. Jika kebetulan waktu tu anda tak mampu meneruskan sumbangan walaupun setelah downgrade, hilanglah kelayakan kad perubatan anda. Nak guna nilai tunai dlm takaful-link, dah kering & amaun yg masih ada pula tak melayakkan anda withdraw - kesian anda nanti.. Di ETB, security tu ada untuk situasi begini..

Jika risk-takers, mereka mungkin tak kisah atau tak peduli dgn situasi td..


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
019-7209975

abdhadi1984
16-07-2010, 06:03 PM
lek la semua produk bagus.itu hakikatnya.sebab kelulusan semua produk dari BNM.tak ada yg tak bagus.

tak yah gado-gado.endowment ker,takafulink ke,2-2 bagus.

terpulang pada pelanggan nak ambik yg mana.buat tuan hadi sudah-sudah la tu.
saya dulu pun cam tuan hadi,tak caya tanya aziz,bojed,torco,tak der kesudahanya.

baik kita citer benda yg positif je pasai produk kita sendiri,selebihnya terpulang pada pembaca untuk menilainya.

hu hu belajar dari kesilapan.bak kata seorang pelanggan saya dari cg ni,apa yang dia perhatikan kat sini,produk semua syarikat lebih kurang saja,ada pro dan kontra,apa yang penting,dia cari yang sesuai dengan keperluan dia.


Betul tu... :)

Kalau tak bagus, BNM takkan release utk dipasarkan...:D
Kalau tak bagus, tidak banyak hospital yg akan jadi panel...:D

Semuanya bergantung kpd latar belakang masing2..
Semua produk ada kelemahan di sebalik kekuatan, ada give & take..
Kalau org tu sanggup terima kelemahan tertentu, dia akan ambil..
Sekali lagi, semua produk ada kelemahan di sebalik kekuatan, ada give & take..:D

Cukup setakat ini... Kalo sesiapa nak sambung silakan... Hehe:)

p/s: kita tak gado tp berbahas... hehe~

abdhadi1984
16-07-2010, 06:15 PM
Hoi Pakcik oii. Yang hang dok merepek ni apa hal? Yang aku kata tau tu pasal polisi ETB. Hang dok cerita banyak yg tak betui dari betui tu pasai apa? Mcm la aku tak dak ilustrasi 2.0 yang nak boleh compare 1 to 1.

Produk ETB dah design mcm tu terima lah hakikat. Kalau nak marah pun tala la belah produk development. Complaint kat depa.

Lagi satu ETB perlu tambah sumbangan setiap 5 tahun kalau amik Medical card dan PruBSN kalau perlu sahaja.

Nak kata jangkaan pelaburan masa depan sapa boleh jangka?


Saya taknak ulas banyak2 lagi dah... Banyak pembaca biasa yg dah send message supaya kurangkan melayan sikap barbaric ejen2 PruBSN kat sini termasuklah yg takmo terima HAKIKAT risiko investment-link...

Hang suka MENUDUH saya cerita benda tak betul pasal produk ETB? Ini tuduhan serius ni, character assassination nih... Sila quote mana cerita yg saya reka pasal produk sykt saya tu...? Bagi spesifik ye apa yg saya bohong tu...

Etiqa Takaful
16-07-2010, 08:35 PM
Saya taknak ulas banyak2 lagi dah... Banyak pembaca biasa yg dah send message supaya kurangkan melayan sikap barbaric ejen2 PruBSN kat sini termasuklah yg takmo terima HAKIKAT risiko investment-link...

Hang suka MENUDUH saya cerita benda tak betul pasal produk ETB? Ini tuduhan serius ni, character assassination nih... Sila quote mana cerita yg saya reka pasal produk sykt saya tu...? Bagi spesifik ye apa yg saya bohong tu...

Mcm ni lah en Hadi oiii. Tuan quote statement saya pasal product ETB yang saya tulis tak betul lagi baik.

Kalau statement pasal medical card ETB akan naik sumbangan tu memang didalam ilustrasi ada tertera. Kalau kata boleh ambil dari akaun simpanan peserta untuk cover kenaikan sumbangan medical card tu, saya tak pernah ada information ini. Begitu juga waive payment kalau kena CI saya memang tak pernah ada information ini. Kalau policy lama TN memang pernah ada kelayakan ini sebelum ditarik balik. Kalau kena TPD memang waive dan bayaran manfaat asas secara berperingkat dilaksanakan (ikut jenis polisi) sehingga polisi ditamatkan apabila kesemua manfaat asas ini dibayar kepada peserta.

Katakanlah tuan cakap tu betul pasal kenaikan harga medical card boleh ditampung oleh nilai dalam akaun peserta. sekiranya ambil dari akaun peserta untuk cover kenaikan harga sumbangan rider medical card, tidakah ini akan menyusutkan simpanan peserta itu? Cuba tuan buat ilustrasi sehingga umur 70 tahun sebab Medical card PruBSN sehingga 70 tahun (minima) dan tengok berapa sumbangan bagi medic save rider. Lihat pada column kedua dari kiri yang menyatakan jumlah sumbangan pada hujung tahun. Kenapa meningkat? Bagi kelas 1, lelaki, lahir pada 16/7/1980, sumbangan RM150 sebulan dan hanya ambil medical card plan 5. Dari umur 32 tahun sehingga umur 70 tahun, perbezaan pada usia 70 tahun dengan 32 tahun adalah RM2190 (berbezaan sahaja tidak termasuk jumlah sumbangan sebenar) setahun. So yang ni apa benda ni? Saya akui product ETB kalau tanpa medical card, simpanan ke akaun peserta adalah terjamin walaupun tak ada dividen langsung.

Kalau nak cerita bab PruBSN tak dak jaminan akan tawarkan medical card sampai bila-bila, ETB confirm akan offer sampai bila-bila ka?

Saya pun tak nak la gaduh-gaduh dalam ni, just a sharing apa yang saya tahu. Itu sahaja.

Kalau dapat bersemuka face to face dan bawa calculator lagi bagus. boleh tuan tolong kira depan saya mcm mana pengiraan dalam ilustrasi tu. Saya dah go through macam mana pembahagian dan pengiraan AP/AKP dan dividen 5.5% dalam ilustrasi tersebut. Mungkin tuan lebih arif dan kita boleh share information ni. Dan kalau tuan dapat buktikan pemahaman saya salah, saya akan akui dan saya boleh feedback balik dalam thread ni yang saya salah faham.

Jadi tuan berada dikawasan mana? Bila-bila kita jumpa. Kalau sebelah KL kadang-kadang saya turun jugak sebelah sana.

mfaiz
16-07-2010, 09:48 PM
Mcm ni lah en Hadi oiii. Tuan quote statement saya pasal product ETB yang saya tulis tak betul lagi baik.

Kalau statement pasal medical card ETB akan naik sumbangan tu memang didalam ilustrasi ada tertera. Kalau kata boleh ambil dari akaun simpanan peserta untuk cover kenaikan sumbangan medical card tu, saya tak pernah ada information ini. Begitu juga waive payment kalau kena CI saya memang tak pernah ada information ini. Kalau policy lama TN memang pernah ada kelayakan ini sebelum ditarik balik. Kalau kena TPD memang waive dan bayaran manfaat asas secara berperingkat dilaksanakan (ikut jenis polisi) sehingga polisi ditamatkan apabila kesemua manfaat asas ini dibayar kepada peserta.

Katakanlah tuan cakap tu betul pasal kenaikan harga medical card boleh ditampung oleh nilai dalam akaun peserta. sekiranya ambil dari akaun peserta untuk cover kenaikan harga sumbangan rider medical card, tidakah ini akan menyusutkan simpanan peserta itu? Cuba tuan buat ilustrasi sehingga umur 70 tahun sebab Medical card PruBSN sehingga 70 tahun (minima) dan tengok berapa sumbangan bagi medic save rider. Lihat pada column kedua dari kiri yang menyatakan jumlah sumbangan pada hujung tahun. Kenapa meningkat? Bagi kelas 1, lelaki, lahir pada 16/7/1980, sumbangan RM150 sebulan dan hanya ambil medical card plan 5. Dari umur 32 tahun sehingga umur 70 tahun, perbezaan pada usia 70 tahun dengan 32 tahun adalah RM2190 (berbezaan sahaja tidak termasuk jumlah sumbangan sebenar) setahun. So yang ni apa benda ni? Saya akui product ETB kalau tanpa medical card, simpanan ke akaun peserta adalah terjamin walaupun tak ada dividen langsung.

Kalau nak cerita bab PruBSN tak dak jaminan akan tawarkan medical card sampai bila-bila, ETB confirm akan offer sampai bila-bila ka?

Saya pun tak nak la gaduh-gaduh dalam ni, just a sharing apa yang saya tahu. Itu sahaja.

Kalau dapat bersemuka face to face dan bawa calculator lagi bagus. boleh tuan tolong kira depan saya mcm mana pengiraan dalam ilustrasi tu. Saya dah go through macam mana pembahagian dan pengiraan AP/AKP dan dividen 5.5% dalam ilustrasi tersebut. Mungkin tuan lebih arif dan kita boleh share information ni. Dan kalau tuan dapat buktikan pemahaman saya salah, saya akan akui dan saya boleh feedback balik dalam thread ni yang saya salah faham.

Jadi tuan berada dikawasan mana? Bila-bila kita jumpa. Kalau sebelah KL kadang-kadang saya turun jugak sebelah sana.


sokong... tindakan sebegitu amat beretika, :)paid











.
.

abdhadi1984
17-07-2010, 12:15 AM
Mcm ni lah en Hadi oiii. Tuan quote statement saya pasal product ETB yang saya tulis tak betul lagi baik.

Kalau statement pasal medical card ETB akan naik sumbangan tu memang didalam ilustrasi ada tertera. Kalau kata boleh ambil dari akaun simpanan peserta untuk cover kenaikan sumbangan medical card tu, saya tak pernah ada information ini. Begitu juga waive payment kalau kena CI saya memang tak pernah ada information ini. Kalau policy lama TN memang pernah ada kelayakan ini sebelum ditarik balik. Kalau kena TPD memang waive dan bayaran manfaat asas secara berperingkat dilaksanakan (ikut jenis polisi) sehingga polisi ditamatkan apabila kesemua manfaat asas ini dibayar kepada peserta.

Katakanlah tuan cakap tu betul pasal kenaikan harga medical card boleh ditampung oleh nilai dalam akaun peserta. sekiranya ambil dari akaun peserta untuk cover kenaikan harga sumbangan rider medical card, tidakah ini akan menyusutkan simpanan peserta itu? Cuba tuan buat ilustrasi sehingga umur 70 tahun sebab Medical card PruBSN sehingga 70 tahun (minima) dan tengok berapa sumbangan bagi medic save rider. Lihat pada column kedua dari kiri yang menyatakan jumlah sumbangan pada hujung tahun. Kenapa meningkat? Bagi kelas 1, lelaki, lahir pada 16/7/1980, sumbangan RM150 sebulan dan hanya ambil medical card plan 5. Dari umur 32 tahun sehingga umur 70 tahun, perbezaan pada usia 70 tahun dengan 32 tahun adalah RM2190 (berbezaan sahaja tidak termasuk jumlah sumbangan sebenar) setahun. So yang ni apa benda ni? Saya akui product ETB kalau tanpa medical card, simpanan ke akaun peserta adalah terjamin walaupun tak ada dividen langsung.

Kalau nak cerita bab PruBSN tak dak jaminan akan tawarkan medical card sampai bila-bila, ETB confirm akan offer sampai bila-bila ka?

Saya pun tak nak la gaduh-gaduh dalam ni, just a sharing apa yang saya tahu. Itu sahaja.

Kalau dapat bersemuka face to face dan bawa calculator lagi bagus. boleh tuan tolong kira depan saya mcm mana pengiraan dalam ilustrasi tu. Saya dah go through macam mana pembahagian dan pengiraan AP/AKP dan dividen 5.5% dalam ilustrasi tersebut. Mungkin tuan lebih arif dan kita boleh share information ni. Dan kalau tuan dapat buktikan pemahaman saya salah, saya akan akui dan saya boleh feedback balik dalam thread ni yang saya salah faham.

Jadi tuan berada dikawasan mana? Bila-bila kita jumpa. Kalau sebelah KL kadang-kadang saya turun jugak sebelah sana.

Tak perlu jumpa. Saya boleh tunjuk sendiri kat sini.

Peserta lelaki ETB umur 25 bayar RM1,074 PER YEAR ambil pelan room & board RM150 (dalam negara) / RM300 (luar negara) sehari dgn tanggungan kos rawatan RM50k sethn..

Menjelang age band baru 5 TAHUN AKAN DATANG, beliau mpunyai nilai tunai RM1,402.. Beliau hanya perlu rolling RM82 sahaja SETAHUN daripada RM1,402 tu jika tidak mahu sumbangan dinaikkan secara direct..

Slps ditolak RM82 td, baki awal jd = RM1,402 - RM82 = RM1,320.. Kemudian, slps dicampur semula sumbangan pokok (RM450) bserta dividen (5.5%), nilai tunai naik kpd RM1,867 mjelang thn ke-7 iaitu MASIH JAUH LEBIH TINGGI dpd RM1,320 pd thn ke-6 td..

Pd thn ke-7 pula, peserta hanya masih perlu tolak RM82 sahaja SETAHUN.. Slps ditolak RM82, baki awal thn ke-7 jadi RM1,785.. Kemudian, slps dicampur semula sumbangan pokok bserta dividen, nilai tunai naik kpd RM2,358 mjelang thn ke-8 iaitu MASIH JAUH LEBIH TINGGI dpd RM1,785 pd thn ke-7 td..

Pd thn ke-8 pula, peserta hanya masih perlu tolak RM82 sahaja SETAHUN.. Slps ditolak RM82, baki awal thn ke-8 jadi RM2,276.. Kemudian, slps dicampur semula sumbangan pokok bserta dividen, nilai tunai naik kpd RM2,876 mjelang thn ke-9 iaitu MASIH JAUH LEBIH TINGGI dpd RM2,276 pd thn ke-8 td..

Pd thn ke-9 pula, peserta hanya masih perlu tolak RM82 sahaja SETAHUN.. Slps ditolak RM82, baki awal thn ke-9 jadi RM2,794.. Kemudian, slps dicampur semula sumbangan pokok bserta dividen, nilai tunai naik kpd RM3,423 mjelang thn ke-10 iaitu MASIH JAUH LEBIH TINGGI dpd RM2,794 pd thn ke-9 td..

Pd thn ke-10 pula, peserta hanya masih perlu tolak RM82 sahaja SETAHUN.. Slps ditolak RM82, baki awal thn ke-10 jadi RM3,341.. Kemudian, slps dicampur semula sumbangan pokok bserta dividen, nilai tunai naik kpd RM4,000 mjelang thn ke-11 iaitu MASIH JAUH LEBIH TINGGI dpd RM3,341 pd thn ke-10 td..

Pd thn ke-11 pula, peserta masuk ke age band baru, kenaikan baru hanyalah RM78 sahaja SETAHUN.. Baki nilai tunai semasa ditolak tambahan kadar = RM4,000 - RM72 = RM3,928.. Kemudian, slps dicampur sumbangan pokok bserta dividen, nilai tunai naik kpd RM4,619 mjelang thn ke-12 iaitu MASIH JAUH LEBIH TINGGI dpd RM3,928 pd thn ke-11 td..

Dan begitulah seterusnya...

Below is cash value summary at end of year based on above:

End Year 5 = RM1,402
End Year 6 = RM1,867 (+465)
End Year 7 = RM2,358 (+491)
End Year 8 = RM2,876 (+518)
End Year 9 = RM3,423 (+547)
End Year 10 = RM4,000 (+577)
End Year 11 = RM4,619 (+619)
..... dan begitulah pengiraan2 seterusnya bg tahun2 berikutnya ..... Jelas dah??:D


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
019-7209975

abdhadi1984
17-07-2010, 02:43 AM
Kalau nak cerita bab PruBSN tak dak jaminan akan tawarkan medical card sampai bila-bila, ETB confirm akan offer sampai bila-bila ka?

Saya pun tak nak la gaduh-gaduh dalam ni, just a sharing apa yang saya tahu. Itu sahaja.


Aiihhh, org2 dia sendiri tadi yg mengungkit pasal jaminan keberterusan kemudahan kad medik seolah2 kad medik syarikat dia terjamin kekal selama2nya padahal xde pun, cakap berdegar2 bkn main.. Hahh! Skrg sapa yg suka mereka-reka citer kat prospek sebenarnya nih?? Mulut bukan main...:eek:

Bukan saya yg bangkitkan ya.. Ingat tu~ :D


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
019-7209975

abdhadi1984
17-07-2010, 02:58 AM
Nak kata jangkaan pelaburan masa depan sapa boleh jangka?


Hmm, sedar pun jangkaan pelaburan masa depan sapa boleh jangka, kan... Apatah lagi jika unit trust terlibat sama, faham2 lah kan... Selama ni org2 dia sendiri memberi jaminan kat customers seolah2 MUSTAHIL unit-unit-unit-unit trusts yg attached tu akan merudum teruk...

Hahh! Skrg sapa yg suka mereka-reka citer kat prospek sebenarnya nih?? Mulut bukan main...:eek:


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
019-7209975

zaimi2
17-07-2010, 03:00 AM
saya dulu bekas etiqa ejen

dari segi LEADER - LOST/FAIL
dari segi produk - bolehlah
tauke - mmg x berkenan (aku ni bangsa lain mmg kurang sikit)

eden skg ni x ada apa2 insurance ..

tapi ada satu insurance best (nnti de modai nak amik hak3)

MAA
Leader - Sempoi
Produk - Mengancam
Tauke - MELAYU ... BUkan China Bukan India...MELAYU yang beragama ISLAM

produk dia mmg best..member bnyk aku syor amik

alhamdulilah

luka nyer alahai kecik jer NAH RM500 dapat
lecur eksos motor = RM400

nak jadi agent tak jadi *entah bila dapay hidayah

ini semua pandangan eden..
dan mungkin ada baik buruk

baru tadi terjumpa leader mengong 2..mcm harem....belagak nak mampus

cakap nak menang..

Etiqa Takaful
17-07-2010, 07:39 AM
Hmm, sedar pun jangkaan pelaburan masa depan sapa boleh jangka, kan... Apatah lagi jika unit trust terlibat sama, faham2 lah kan... Selama ni org2 dia sendiri memberi jaminan kat customers seolah2 MUSTAHIL unit-unit-unit-unit trusts yg attached tu akan merudum teruk...

Hahh! Skrg sapa yg suka mereka-reka citer kat prospek sebenarnya nih?? Mulut bukan main...:eek:


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
019-7209975

Salam,
Pasal Takafulink tu memang harga unit turun dan naik. Sebab product dia memang macam tu. Sebab tu saya cakap tak boleh nak compare product ETB dengan PruBSN. Lebih baik you pergi ambil exam CEILI mungkin dapat sedikit idea. Jumlah yang akan diambil dari IUA dan PUA sekiranya tabaruq tidak mencukupi. Pasal suka mereka-reka cerita ni bukan terjadi kepada satu company sahaja malah kepada lain-lain company dan ETB juga tidak terlepas.

Mengenai Medical Card PruBSN akan offer sampai bila-bila atau tidak, tidak perlu diperbesarkan. Just nak tahu, ETB akan offer sampai bila-bila ke Medical cardnya?

Pasal cover rider medical card guna Akaun Peserta, saya tidak pernah tahun akan hal ini. Pilihan sumbangan secara automatik itu terpakai sekiranya sumbangan LAPS.

Untuk waive payment pulak boleh dipilih sekiranya mengambil medical card. Tetapi posting tuan yang lepas semua boleh ambil dalam satu.

Manfaat kematian PruBSN pula lebih tinggi. ETB perlu meletakan Rider bertempoh untuk tinggikan manfaat ini. Jadi tak sama.

ETB, Sekiranya peserta kena TPD, sumbangan tidak perlu diteruskan, manfaat ASAS akan dibayar kepada peserta secara berperingkat mengikut jenis polisi dan setelah itu polisi akan tamat selepas semua manfaat dilunaskan sementara PruBSN polisi akan berterusan (sumbangan waive) sementara medical card boleh digunakan seperti biasa.

Etiqa Takaful
17-07-2010, 07:55 AM
Waiver utk critical illness & TPD ada. Cuma bezanya ETB tidak mengenakan sebarang caj utk dua waivers ni, thats why dalam quotation software tidak ada calculation sbb tiada sebarang caj. Kebanyakan syarikat lain dia ada caj. Hanya PORTION medical card sahaja TIADA waiver.

Ni saya quote statement you yang tak betul. Waiver untuk Critical Illness merupakan rider dan bukan free. Rider ni boleh diambil sekiranya tidak mengambil medical card. Dalam software ilustrasi terdapat bahagian ini.

Etiqa Takaful
17-07-2010, 08:27 AM
Terima kasih kerana mendapatkan quotation daripada saya.:)

Saya ada tiga pilihan untuk Tuan:


PILIHAN 1
a. Perlindungan hingga umur 65 thn.
b. Lebihkan protection & tabarru', kurangkan savings.
c. Ini dipanggil pelan Mesra setakat umur 65 sahaja.
d. Khairat kematian RM200k + nilai tunai polisi.
e. Nilai tunai polisi pd tempoh matang = RM65k (ROI@5.5%) atau RM101k (ROI@8%) atau RM145k (ROI@10%) after zakat, SBLM TAMBAH BONUS MUDHARABAH AKAUN TABARRU'. ETB selalunya memberi dividen pd kadar 7% ke atas.


PILIHAN 2
a. Perlindungan hingga umur 80 tahun.
b. Protection & tabarru' kurang dpd pilihan 1, savings melebihi pilihan 1.
c. Ini dipanggil pelan Mesra sehingga umur maksimum.
d. Khairat kematian RM60k + nilai tunai polisi.
e. Nilai tunai polisi pd tempoh matang = RM307k (ROI@5.5%) atau RM631k (ROI@8%) atau RM1.15juta (ROI@10%) after zakat, SBLM TAMBAH BONUS MUDHARABAH AKAUN TABARRU'. ETB selalunya memberi dividen pd kadar 7% ke atas.


PILIHAN 3
a. Perlindungan hingga umur 88 tahun.
b. Protection kurang dpd no. 1 & 2.
c. Savings & tabarru' spt no. 2.
d. Peserta perlu menyumbang hingga usia 55/60/65 thn shj & selepas itu perlindungan percuma hingga umur 88 thn tanpa caj.
e. Ini dipanggil pelan Warisan.
f. Khairat kematian RM43k + nilai tunai polisi.
g. Nilai tunai polisi pd umur 88 thn jika mencarum hingga usia 60 tahun = RM370k (ROI@5.5%) atau RM1juta (ROI@8%) atau RM2.23juta (ROI@10%) after zakat, SBLM TAMBAH BONUS MUDHARABAH AKAUN TABARRU'. ETB selalunya memberi dividen pd kadar 7% ke atas.


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

Ni lagi satu saya quote.

Boleh cerita sikit bila DIVIDEN MUDHARABAH 7% dan keatas tu? Saya berminat nak tahu hal ni sebab diberitahu oleh GAM saya PALING TINGGI pernah capai 7% lebih tetapi statement tuan cakap selalunya 7% keatas. Selalu? Attach information sehingga tahun 2008 yang dihantar oleh ETB kepada agent yang menyatakan kadar untung kasar bagi policy individu adalah 6.2% pada tahun 2008. Lihat pula kadar untung bersih iaitu 4.56% pada tahun 2008. (Maklumat Dividen mudharabah tahun 2009 belum lagi diterima oleh agent). Lihat track record Mudharabah ETB (Kadar Untung Kasar) dari tahun 1995 - 2008. Jangan memandai cipta dividen sendiri tuan.

Dengan nilai dividen ini diberikan kepada peserta, berapa yang tinggal untuk tolak kenaikan sumbangan Medical Card (Medic Save Rider) daripada akaun peserta (AP)? Akaun Peserta pula dikira, AP & AKP (Akaun Khas Peserta) = Jumlah sumbangan - Sumbangan Rider. Tambahan pula AP dan AKP mengikut peratus (AP:AKP): Tahun 1 (0%:100%), Tahun 2 (10%:90%), Tahun 3 (50%:50%) dan Tahun 4 keatas (75%:25%) bagi policy MESRA.

juga dilampirkan sumbangan medic save rider yang diambil dari www.etiqa.com.my untuk tatapan pembaca. lampiran ini bermaksud bahawa kenaikan sumbangan medic save rider (Medical card) telah berkuat kuasa. Cuma Tuan yang mengeluarkan kenyataan belum berkuat-kuasa. Sila lihat post tuan sebelum ini sebab saya malas nak quote kenyataan tuan tu.

Sekiranya peserta mengambil policy ditahun pertama berusia 24 tahun (Rujuk attachment Medic Save rider), ditahun kedua polisi dia berusia 25 tahun. Jadi nak ambil kat mana untuk tampung kenaikan sumbangan medical card kalau AP tahun pertama 0%? Oleh itu perlanggan yang tak dapat notice lagi tu tunggu aje la. Sebab tu rasanya Staff ETB cakap tunggu dan lihat.

Jadi kat sini salah saya ka cerita maklumat ini? Jadi semua ni saya yang mengada-ngadakan cerita kah atau sebaliknya?

Saya bukan nak hentam produk ETB. Tapi biar lah maklumat tu tuan cerita tepat. Jadi apa yang tuan postkan kat atas seperti suka mengada-ngadakan cerita pada prospek sebenarnya TUAN sendiri adalah diantaranya.

abdhadi1984
17-07-2010, 01:59 PM
Ni lagi satu saya quote.

Boleh cerita sikit bila DIVIDEN MUDHARABAH 7% dan keatas tu? Saya berminat nak tahu hal ni sebab diberitahu oleh GAM saya PALING TINGGI pernah capai 7% lebih tetapi statement tuan cakap selalunya 7% keatas. Selalu? Attach information sehingga tahun 2008 yang dihantar oleh ETB kepada agent yang menyatakan kadar untung kasar bagi policy individu adalah 6.2% pada tahun 2008. Lihat pula kadar untung bersih iaitu 4.56% pada tahun 2008. (Maklumat Dividen mudharabah tahun 2009 belum lagi diterima oleh agent). Lihat track record Mudharabah ETB (Kadar Untung Kasar) dari tahun 1995 - 2008. Jangan memandai cipta dividen sendiri tuan.

Dengan nilai dividen ini diberikan kepada peserta, berapa yang tinggal untuk tolak kenaikan sumbangan Medical Card (Medic Save Rider) daripada akaun peserta (AP)? Akaun Peserta pula dikira, AP & AKP (Akaun Khas Peserta) = Jumlah sumbangan - Sumbangan Rider. Tambahan pula AP dan AKP mengikut peratus (AP:AKP): Tahun 1 (0%:100%), Tahun 2 (10%:90%), Tahun 3 (50%:50%) dan Tahun 4 keatas (75%:25%) bagi policy MESRA.

juga dilampirkan sumbangan medic save rider yang diambil dari www.etiqa.com.my untuk tatapan pembaca. lampiran ini bermaksud bahawa kenaikan sumbangan medic save rider (Medical card) telah berkuat kuasa. Cuma Tuan yang mengeluarkan kenyataan belum berkuat-kuasa. Sila lihat post tuan sebelum ini sebab saya malas nak quote kenyataan tuan tu.

Sekiranya peserta mengambil policy ditahun pertama berusia 24 tahun (Rujuk attachment Medic Save rider), ditahun kedua polisi dia berusia 25 tahun. Jadi nak ambil kat mana untuk tampung kenaikan sumbangan medical card kalau AP tahun pertama 0%? Oleh itu perlanggan yang tak dapat notice lagi tu tunggu aje la. Sebab tu rasanya Staff ETB cakap tunggu dan lihat.

Jadi kat sini salah saya ka cerita maklumat ini? Jadi semua ni saya yang mengada-ngadakan cerita kah atau sebaliknya?

Saya bukan nak hentam produk ETB. Tapi biar lah maklumat tu tuan cerita tepat. Jadi apa yang tuan postkan kat atas seperti suka mengada-ngadakan cerita pada prospek sebenarnya TUAN sendiri adalah diantaranya.


Terima kasih di atas quote anda... Jika tersilap, saya mengaku silap & saya dgn rendah diri meminta maaf di atas kesilapan ayat dividen 7% itu... Terima kasih sekali lagi, inilah gunanya sumbangsaran begini...:)

Niat saya adalah untuk menyatakan 'selalu juga' memberi dividen melebihi 7%. Saya pernah ditunjukkan list 'history' dividen sejak zaman TN dahulu tp saya tidak simpan salinannya. Memang selalu juga pelanggan diberi melebihi 7% walaupun tidaklah hampir setiap tahun, bukannya sgt jarang ya... Saya akan cuba dapatkan.

Saya telah betulkan kesilapan ayat saya di situ... Ada lagikah kesilapan saya yg LEBIH SERIUS & BOLEH BETUL2 MEMBERI KESAN KPD PENGGUNAAN KAD MEDIK?? Takkan ayat pasal dividen ni shj kot?? Mulut tuan mcm saya dah buat BANYAKKK penipuan yg betul2 mberi kesan kpd kad medik ETB...

Berkenaan peserta lelaki umur 24 tahun ambil pelan 5, saya akan beritahu beliau, hanya perlu keluarkan duit extra RM43 sahaja SETAHUN pada thn depan iaitu less than RM4 per month.. Thn ke-4 dah boleh mula rolling semula SEBAHAGIAN KECILL SAHAJA nilai tunai polisi & nilai tunai polisi akan kekal meningkat setiap thn walaupun rolling dibuat setiap thn.. Begitu jugalah saya terangkan bg mereka yg menyertai pd usia 29, 34, 39 & seterusnya.. Adakah saya bbohong?? Peserta berhak buat apa shj ke atas 80% nilai polisi - nak besarkan rumah, nak kahwin, nak bayar deposit kereta dsb apatah lg utk tujuan menampung kenaikan... Takkan tuan tak tau kot?? :D

Alhamdulillah, rata2 mereka boleh menerimanya sbb kenaikannya TIDAK mbebankan & nilai tunai polisi kekal meningkat setiap thn.. Berbanding dgn PruBSN yg boleh mhanguskan hard-earned money, sebahagian dpd mrk lebih sanggup bdepan kenaikan yg rendah, tidak mhanguskan hard-earned money & mengurangkan kemungkinan kad perubatan tpaksa dibatalkan..:D

Bagaimanapun, ada juga yg sanggup mengambil risiko PruBSN & mungkin mereka ni byk duit atau risk-takers... Bagi saya, Allah itu Maha Adil... Rezeki bg pjual produk high risk tetap ada bahagiannya... Rezeki bg produk low risk pun ada bahagiannya..:)


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
+6019-7209975

abdhadi1984
17-07-2010, 02:09 PM
Ni saya quote statement you yang tak betul. Waiver untuk Critical Illness merupakan rider dan bukan free. Rider ni boleh diambil sekiranya tidak mengambil medical card. Dalam software ilustrasi terdapat bahagian ini.


Encik, rider yg dicaj tu utk manfaat pengecualian pembayar ibubapa ke atas polisi anak2 mereka bkn waiver CI atau TPD... Amik utk diri sdiri TIDAK ada caj utk waiver tu dah.. Waiver masih ada ye..

Etiqa Takaful
17-07-2010, 06:42 PM
Salam,

OK la En. Hadi. Saya pun malas nak cerita panjang-panjang. Buat sale lagi bagus.. :) Jadi kalau nak tahu apa-apa pasal produk PruBSN Takaful boleh masuk thread sana. Kalau tak saya sendiri, ada agent-agent lain yang boleh tolong jawab.

Kalau ada salah silap saya minta maaf. Wasalam.

abdhadi1984
17-07-2010, 07:15 PM
Salam,

OK la En. Hadi. Saya pun malas nak cerita panjang-panjang. Buat sale lagi bagus.. :) Jadi kalau nak tahu apa-apa pasal produk PruBSN Takaful boleh masuk thread sana. Kalau tak saya sendiri, ada agent-agent lain yang boleh tolong jawab.

Kalau ada salah silap saya minta maaf. Wasalam.


Semoga berjaya & mendapat berkat. Saya mendoakan kita sama2 naik & berjaya juga membantu saudara2 kita beroleh kejayaan seperti kita dengan jalan2 yang benar...:)

Semua manusia termasuk saya & Tuan terdedah kepada salah & silap. Sebaik2 manusia yg membuat kesilapan adalah yg btaubat & berazam tidak mengulanginya lagi.:)

Saya meminta maaf kepada pembaca jika perbahasan kami mengganggu kalian, jauh di hati tiada niat begitu...:) Jika ada sebarang pertanyaan & teguran lain, boleh PM atau SMS atau e-mail kpd saya.

Terima kasih...:D Wallahu'alam.


ABD HADI BIN MOHAMAD
Perunding ETB
019-7209975
hadi.etiqa@gmail.com
abdhadi.m@agent.etiqa.com.my