PDA

View Full Version : PROTON Baru - Akan dilancarkan


dienbiz
23-07-2007, 06:19 PM
Agak2 apa namanya?
http://www.proton-edar.com.my/images/Image/campaign/sedan_promo%20copy.jpg

About the new addition to our Proton family

* The official launch will happen mid August, which means the car can be viewed from the 15th August onwards.
* The name of the car will be revealed on the official launch date.
* The soft launch of our new car on the 21st July 2007 means we are now open for bookings.
* Customers are invited and encouraged to book their cars now to avoid being on a long wait list!
* The booking fee is RM 500.
* The booking fee is transferable but strictly non-refundable.

The new car comes in 5 variants:

* 1.6 Base Line Model - 2 variants (AT and MT). * indicative on the road price - RM45+++
This variant is a Base model with 4 power windows, CD player and basic features.

* 1.6 Medium Line Model - 2 variants (AT and MT). * indicative on the road price - RM 49+++
This variant is the Medium range model and has additional features from the Base Line variant, such as driver's side airbag, alloy rims, foldable rear seats, MP3 player and electric door mirror.

* 1.6 High Line Model (Only available in AT). * indicative on the road price - RM 55+++
This variant is an extension of the Medium range variant, with features such as dual airbags, ABS, EBD and standard Captor alarm.

tomie
23-07-2007, 06:30 PM
aler..
dah tau dah...
tidak lain & tidak bukan iaitu : Proton Gen-2 Sedan

** nak hidden2 boh salotep hitam konon...org skodeng dah nampak dah ler...miahahaha :eek:

ultraman7
23-07-2007, 06:35 PM
9788
9789
9790
9791

StanNero
23-07-2007, 06:36 PM
laaa design gen2 lagik.. huuhuh

tomie
23-07-2007, 06:40 PM
laaa design gen2 lagik.. huuhuh

tapi design Putra Neo ni ok dak..?? :-?

nicobizz
23-07-2007, 06:42 PM
laaa design gen2 lagik.. huuhuh

a ah..gen2 yg diupgrade kasi panjang jerk...
so,jadilah gen2 sedan...
harga memang murah giler...1.6mt bole dpt pada harga rm45k++ jerk...

wrwmhamizah
23-07-2007, 06:46 PM
buruk sungguh....

tomie
23-07-2007, 06:51 PM
buruk sungguh....

a.a bro..setuju..

tapi kalo Gen-2 buat modified design jadi bentuk cam ni kan baru tak nampak buruk..:)cgrock

2007 Mitsubishi Lancer in Malaysia Q3 2007?

Back last month, a reader of this blog sent in e-mails informing me that they
spotted the 2007 Mitsubishi Lancer (called the Galant Fortis in Japan) at the
Customs office in Putrajaya. No spyshots of the car on the road just yet, but MTM
has an announcement on it’s frontpage now that a new C-segment sedan will be launched in Q3 2007,
which should be the period of July to September 2007.

so..nak tunggu pilih yg mana satu..?? Gen-2 yang atas ataupun keta yg bawah ni..?? :-?
Harganya lebih kurang kot.. :))

maxpda
23-07-2007, 07:01 PM
Ler..xde design lain dah ker?adeh..

faizfakhirin
23-07-2007, 07:02 PM
hahaha...ramainya peramal design....hahaha

fine net
23-07-2007, 07:14 PM
buruknye design Proton yg baru tu....

lg lawa lancer tu....

tomie
23-07-2007, 07:27 PM
bukan calang2 Waja ni yerk..
kat U.K dijadikan sebagai keta polis... :-?

1024 kbps
23-07-2007, 07:36 PM
diorng bukan guna kereta ne ke :)
http://www.policecaruk.com/new/index.html

tomie
23-07-2007, 07:42 PM
diorng bukan guna kereta ne ke :)
http://www.policecaruk.com/new/index.html

mana nak pi tau... :eek:

handymanny
23-07-2007, 07:43 PM
kalau aku jadik shareholder proton...dah lama aku maki2 department R&D..... pale ***** dia design tak ubah2...kusam...hancuss....hanguss.... longkang...teruskan...

tomie
23-07-2007, 07:58 PM
Toyota Endo at Frankfurt 2007
comel la keta ni..bila nak mai mesia erk..? :D :">

tomie
23-07-2007, 08:05 PM
wah..bukan calang2 keta polis kat U.K ...:o :-t

Police Ferrari 612 Scaglietti

jai_x5
23-07-2007, 08:21 PM
a.a bro..setuju..

tapi kalo Gen-2 buat modified design jadi bentuk cam ni kan baru tak nampak buruk..:)cgrock

2007 Mitsubishi Lancer in Malaysia Q3 2007?

Back last month, a reader of this blog sent in e-mails informing me that they
spotted the 2007 Mitsubishi Lancer (called the Galant Fortis in Japan) at the
Customs office in Putrajaya. No spyshots of the car on the road just yet, but MTM
has an announcement on its frontpage now that a new C-segment sedan will be launched in Q3 2007,
which should be the period of July to September 2007.

so..nak tunggu pilih yg mana satu..?? Gen-2 yang atas ataupun keta yg bawah ni..?? :-?
Harganya lebih kurang kot.. :))

hmm..aku pilih mitsuboshi lancer kot.. :D

1024 kbps
23-07-2007, 08:22 PM
mana nak pi tau... :eek:

tau pun :eek: :))

RMteam
23-07-2007, 08:43 PM
tapi design Putra Neo ni ok dak..?? :-?

tacak nyer nih

nicobizz
23-07-2007, 09:27 PM
a.a bro..setuju..

tapi kalo Gen-2 buat modified design jadi bentuk cam ni kan baru tak nampak buruk..:)cgrock

2007 Mitsubishi Lancer in Malaysia Q3 2007?

Back last month, a reader of this blog sent in e-mails informing me that they
spotted the 2007 Mitsubishi Lancer (called the Galant Fortis in Japan) at the
Customs office in Putrajaya. No spyshots of the car on the road just yet, but MTM
has an announcement on its frontpage now that a new C-segment sedan will be launched in Q3 2007,
which should be the period of July to September 2007.

so..nak tunggu pilih yg mana satu..?? Gen-2 yang atas ataupun keta yg bawah ni..?? :-?
Harganya lebih kurang kot.. :))

setau aku laa,keta lancer yg edition skang ni pun harga da 100k lebih...
kalo model baru ni kompom harga dekat2 rm150k...

kalo aku ada duit banyak kompom aku pilih lancer laa tp kalo xder duit,better ambik yg harga rm 45k tu je lahh..

ripzer
23-07-2007, 09:43 PM
bukan calang2 Waja ni yerk..
kat U.K dijadikan sebagai keta polis... :-?

ni kete kejar motor jek.. takpon utk jadi 1st team yg sampai kat scene. nak panggil backup, sure panggil kete ferrari takpon volvo..kakakaka. cam malaysia gak ar..kancil utk ronda2..nak laju skit,panggil waja.. nak lagi power, hmmmmm..takde lagi power kot :eek:

Fadu
23-07-2007, 10:16 PM
ni kete kejar motor jek.. takpon utk jadi 1st team yg sampai kat scene. nak panggil backup, sure panggil kete ferrari takpon volvo..kakakaka. cam malaysia gak ar..kancil utk ronda2..nak laju skit,panggil waja.. nak lagi power, hmmmmm..takde lagi power kot :eek:

ade kot... tak silap aku satria GTi la... siap modified lagi. tp limited edition je la

fine net
23-07-2007, 10:24 PM
ade kot... tak silap aku satria GTi la... siap modified lagi. tp limited edition je la

x prnh nmpk pn polis pkai GTi.....klu ade susah la polis nk gi ambush...yg jd masalah tu klu2 polis duduk blakang....fikir2 la sendiri...:D :D

SedBen
23-07-2007, 10:37 PM
x prnh nmpk pn polis pkai GTi.....klu ade susah la polis nk gi ambush...yg jd masalah tu klu2 polis duduk blakang....fikir2 la sendiri...:D :D

Polis ronda kat hiway yg pakai GTi ni yg slalu aku tgk..

TOK JANGGUT
23-07-2007, 10:49 PM
Harga complete accesaries RM50,333-00

ripzer
24-07-2007, 12:53 AM
Polis ronda kat hiway yg pakai GTi ni yg slalu aku tgk..

highway mane?aku tak penah tgk kat msia lagi nih..UK ade la pkai dulu2..

ade kat LDP tak?..kekekek

striders
24-07-2007, 01:00 AM
Toyota Endo at Frankfurt 2007
comel la keta ni..bila nak mai mesia erk..? :D :">

haha yg ni lawa..jimat space..ahaks

1024 kbps
24-07-2007, 01:04 AM
Polis ronda kat hiway yg pakai GTi ni yg slalu aku tgk..

yke bro, yg selalu aku nampak kastam dok ronda2 ngn BMV :)

striders
24-07-2007, 01:09 AM
Agak2 apa namanya?
http://www.proton-edar.com.my/images/Image/campaign/sedan_promo%20copy.jpg

About the new addition to our Proton family

* The official launch will happen mid August, which means the car can be viewed from the 15th August onwards.
* The name of the car will be revealed on the official launch date.
* The soft launch of our new car on the 21st July 2007 means we are now open for bookings.
* Customers are invited and encouraged to book their cars now to avoid being on a long wait list!
* The booking fee is RM 500.
* The booking fee is transferable but strictly non-refundable.

The new car comes in 5 variants:

* 1.6 Base Line Model - 2 variants (AT and MT). * indicative on the road price - RM45+++
This variant is a Base model with 4 power windows, CD player and basic features.

* 1.6 Medium Line Model - 2 variants (AT and MT). * indicative on the road price - RM 49+++
This variant is the Medium range model and has additional features from the Base Line variant, such as driver's side airbag, alloy rims, foldable rear seats, MP3 player and electric door mirror.

* 1.6 High Line Model (Only available in AT). * indicative on the road price - RM 55+++
This variant is an extension of the Medium range variant, with features such as dual airbags, ABS, EBD and standard Captor alarm.

haha cam takde modal lain.. design la canggih skit.. gaji mahal...design ciput..

Brad Pitt
24-07-2007, 02:26 AM
Aku dah tahu nama keter baru nie....Proton Labu...:D :)) .Kalau salah tolong betulkan yer...:D

dienbiz
24-07-2007, 07:10 AM
Aku dah tahu nama keter baru nie....Proton Labu...:D :)) .Kalau salah tolong betulkan yer...:D
Yer ker.. bukan Proton Labu Labi ...:eek: :eek: :eek:

fachak
24-07-2007, 07:39 AM
ok la tu.... dari tepi sekali tengok mcm vios plak :))

takyah la nak tiru2 mcm mitsu evo tu atau yg lain2.... proton kena ada produk identity malaysia. kalau modified lepas beli tu masing2nya citarasa... duit korang jugaks..:))

kickasix
24-07-2007, 09:05 AM
huhu..buat la baru, bukan nak kutuk, tapi dah lapuk..takde major improvements pon kat design..isk2..awatla design yg kool2 smua tak lepas..tak paham tul..neo cantik, tapi dalam cam hampeh rendah, isk2..org mesia skang kan byk tinggi2..tak gitu? hahah..nyhow try luaskan scope n jgn rigid..baru ramai beli..
p/s: luahan rasahati manatau ada org proton tgh usya thread nih..haha

dienbiz
24-07-2007, 10:22 AM
Aku dah pergi tengok kat kedai tapi dalam gambar la, memang seperti dalam gambar tu.
Harga RM 55,800.00 sebelum launching, lepas ni akan naik.

kasturi
24-07-2007, 10:27 AM
Aku dah pergi tengok kat kedai tapi dalam gambar la, memang seperti dalam gambar tu.
Harga RM 55,800.00 sebelum launching, lepas ni akan naik.


iya ke harga akan naik...
dengar kabar tahun depan afta akan dilaksanakan...:-?

nicobizz
24-07-2007, 12:54 PM
Aku dah pergi tengok kat kedai tapi dalam gambar la, memang seperti dalam gambar tu.
Harga RM 55,800.00 sebelum launching, lepas ni akan naik.

harga paling rendah 1.6mt - rm45,350 = ni yg biase nyer.
harga paling tinggi 1.6at - rm55,800 = ni yg full spec,ada abs,ebd,immobilizer,dual airbag,remote bukak bonek blkg..n bnyk lagi..kire ok la ngan price dia..jgn lak nk compare ngan honda atau mitsubishi yg harga lebih rm100k tuh...:-?
ni adalah harga utk sblm 15 ogos ni,pas tu may b harga akan turun rm300 or naik rm300....

manCatur
24-07-2007, 01:12 PM
kalo cenggini punya model aku nak tolak akunya iswara ..trade in yg ni plak..:D

fachak
24-07-2007, 01:15 PM
kalo cenggini punya model aku nak tolak akunya iswara ..trade in yg ni plak..:D

bagus juga idea tu..:p

profesor
24-07-2007, 01:25 PM
designer proton ni dah xda modal ke or imaginasi drg ni lemah? hampeh tol.. kia kuarkan kreta sampai 5-6 bijik setahun.. proton sebijik setahun pun susah.. apa leh buat.. Malaysian satisfaction standard.. hurm..

megathafiz
24-07-2007, 01:27 PM
alamak tak berapa menarik ler...........

GONDOROWO
24-07-2007, 02:00 PM
designer proton ni dah xda modal ke or imaginasi drg ni lemah? hampeh tol.. kia kuarkan kreta sampai 5-6 bijik setahun.. proton sebijik setahun pun susah.. apa leh buat.. Malaysian satisfaction standard.. hurm..

tu laa pasal..tu pon nak kasi gelapkan gambar tu ko ingat org proton..keter tu lawa sangat ke..huhuhu samlah mcm modenas tu..bilalah nak kuar 250 cc apa lagi yg 500cc dan seterusnya

1024 kbps
24-07-2007, 02:01 PM
hodoh nya kereta ne #:-S

elan
24-07-2007, 02:46 PM
kesian aku tgk proton ni kena kutuk... tapi orang mcm aku ni hanya mampu beli keta proton je.. cuna baca kenyataan ni, menarik.. kalau dah pernah kena post kan kat carigold ni aku minta maaf banyak2..

Assalamualaikum,

Yang ni saya kena jawab la sebab banyak sangat misinformation. iasanya information yang berpindah dari satu mulut ke satu mulut. yang lain akan berubah menjadi sensasi. Itu lah masyarakat kita. Kita bukan mendapat firsthand info tapi berdasarkan cerita yang telah ditokok tambah. Ini dia cerita dari orang dalam yang duduk ditengah-tengah R&D PROTON.

"Saya ada kenalan dari kastam boleh confirmkan perkara ni.. member saya kerja kastam kat kelang dan beliau sendiri yang maklumkan yg salah satu tugas dia adalah buat checking penerimaan barangan proton untuk di pasangkan di negara ni. Satu kontena enjin je.. manakala kontena lain adalah pintu, body dan
sebagainya. sama lah dengan kereta lain juga."

Kalau kita lalu kat kawasan glenmarie tu, akan ternampak lah satu tanda... Kilang Enjin Proton. Tanda tu tak duduk kat situ untuk suka suka je. Kalau kita jengok kat dalam.... Boleh nampak besi cair yang dituang kedalam acuan untuk membuat enjin block.
Memang proton ada mengimpot enjin tapi dari kelas 1.2 dan 2 liter. 1.2liter untuk Savvy (enjin Renault) dan 2.0liter untuk Perdana. Tapi untuk enjin 1.3, 1.5, 1.6 proton buat sendiri. Untuk pintu pulak... hanya kereta-kereta Perdana sahaja yang proton beli pintu dari Mitsubishi. For your information, Untuk membuat pintu sahaja memerlukan dekat 20 acuan. Bayangkan lah
4 pintu. Modal itu shaja sudah hampir RM50 juta. So untuk kereta yang volume kecil, kita beli dari luar. Untuk kereta Isawara, Wira, Waja, Gen2, Savvy... 100% body dibuat di Malaysia.

"Bayangkan dah 20 tahun menanti kereta Malaysia yang sebenarnya tak keluar-keluar lagi. Bagi yang berkemampuan sudah tentu tak mahu menggunakan injin kenderaan berteknologi 70an, 80an dan 90an yang diubahsuai. Sudah tentu ramai nak teknologi terkini
dan sebenarnya milik kita. Secara umumnya proton masih belum ada enjin sendiri lagi.. jadi adalah sukar hendak dikatakan kalau ianya adalah kereta Malaysia yang sebenarnya. Pengeluaran kenderaan adalah berdasarkan injinnya barulah boleh dikatakan ianya kenderaan negara sebenarnya."

Disini lagi ada misinformation. Memang untuk kereta Perdana kita impot enjin dari Jepun. Untuk Savvy kita gunakan enjin Renault. Untuk Isawara, Wira dan Waja kita buat enjin di Malaysia walaupun design original dia dari Mitsubishi. Tapi enjin Gen-2 adalah enjin terkini yang direka oleh jurutera Proton dan dibina di Malaysia. Enjin tersebut menggunakan teknologi terkini. Jadi kenyataan diatas agak menyesatkan sedikit. Naza, Perodua.... Masih lagi membawa enjin dari luar. Modal untuk mereka dan mengeluarkan enjin ni amat besar. Nak dapat return pun bukan nya sekejap. Tapi demi maruah dan kemajuan, kita korbankan
keuntungan jangka pendek. Selagi kita tidak mengeluarkan enjin sendiri.. selagi itu kita tidak tahu. Sekarang kita telah pun mengeluarkan enjin sendiri... orang masih tidak percaya. Itu lah masalah orang kita... memandang rendah kebolehan anak negara
sendiri.

"Selama ini proton bergantung kepada Mitsubishi sebagai rakan teknikal. Oleh kerana kontrak selama 20 tahun telah tamat. Maka proton terpaksalah mencari rakan teknikal yang baru dan bermulalah masalah melanda proton. Sudah tentu rakan teknikal baru tidak mahu meneruskan rekaan dan teknologi mitshubishi
lagi. So apa kan jadi pada kereta proton yang ada sekarang ni untuk masa akan datang."

Tidak wujud kontrak 20 tahun dengan Mitsubishi. Mereka adalah rakan kongsi. Bertahun tahun kita berkerjasama dengan Mitsubishi tetapi teknikal apa yang mereka turunkan. Kalau kita pernah berkerja dengan orang Jepun atau Korea, mereka inilah yang paling kemut ilmu. Tapi bab nak korek ilmu kita, dia orang rajin
habis.Korang jangan terkejut bila saya cakap yang idea kita pun banyak yang Jepun curi. So bila kita mula menuntut teknologi baru dari mereka... mula lah nak caj dan nak ikat royalti yang tak munasabah. Nak mintak copy teknikal drawing zaman dulu sekeping pun dia orang caj beribu ribu. Mulalah kita pandang
teknologi dari barat dan teknologi sendiri. Sebab itu kita beli Lotus.. Kita ignore Jepun. Bila kita design sesuatu yang lebih baik... laju je dia orang hantar balik information ke Mitsubishi. Last-last kita pun mula bersikap secrecy dengan dia orang... lama lama diaorang fed up dan mintak keluar. Lagi pun dia orang dah nampak afta nanti dia orang akan masuk balik ke
Malaysia.

Perodua... kenapa daihatsu/toyota memberi enjin latest dia orang.... Sebab Perodua tu 100% milik Toyota/Daihatsu. Dah lama UMW menjual saham dia orang kepada Jepun. Proton.... Milik Malaysia.

"Mungkin ada yang tahu dan ada yang tak tahu yang proton yang digunakan pakai sekarang adalah barangan Mitshubishi. Samalah seperti kereta lain.. tukar lambang je.."

Inilah susah orang kita ni.... Banyak mendengar cerita sensasi yang banyak ditaruk banyak rempah ratusnya.... . Memang pada mulanya kita belajar... selepas itu kita buat sendiri.Saya adalah seorang yang terlibat dengan kerja kerja tersebut.

Saga - base dia Lancer lama. Kita Cuma tukar depan dan belakang sikit.

Iswara - base Saga, kita mula belajar untuk design kereta sendiri. Masa ni Mitsubishi dah tak berapa setuju bila kita menubuhkan R&D. So kita menggunakan khidmat penasihat dari UK.

Wira - Disini berpuluh puluh designer dan engineer Proton dihantar ke Jepun untuk kerjasama design kereta baru. Proton dan Mitsubishi kongsi modal. Hampir 2 tahun kami disana. Bahagian tengah dikongsi bersama. Depan dan Belakang, design asing-asing. Lampu depan dan belakang share sebab nak kurang kan cost. Hasilnya Proton Wira-Mitsubishi Lancer.

Orang akan kata hah kongsi je sebab tak tahu buat kerja.... Tapi ada orang kata apa apa bila Ford dan Mazda berkongsi bahagian tengah? Ford Laser dan Mazda 323 adalah kereta yang sama. Ada orang komplen? Bila orang Malaysia yang buat begitu... orang Malaysia sendiri yang nak mengutuk. Tak ramai yang tahu seksa
bekerja kat Jepun sebab dia orang suka curi idea. Bayang kanlah semasa kami design dashboard untuk Wira... masa tu Mitsubishi sudah pun siap soft tooling mould untuk dashboard kereta dia... Bila mereka tengok dashboard Proton, Mereka sanggup letak designer dia depan design kita untuk mengubahsuai kembali rupa
bentuk dashboard mereka. Kalau kita pernah tengok dashboard mitsubishi lancer... hampir samakan. Itu mereka yang meniru bukan kita. Ianya menunjukkan kita bukan tak pandai... Cuma masyarakat sendiri berfikiran macam itu.

Perdana - untuk membuat satu satu design bukannya murah. Nak balik modal pun lama. Jumlah kereta yang dijual pun kena banyak. So kalau nak buat Perdana.... Sampai habis pun tak balik modal. So yang ni memang kita ambil kereta dari mitsubishi dan pasang di Malaysia. Cuma kita tukar depan dan belakang, dan
bahagian dalaman.

(bersambung)

elan
24-07-2007, 02:57 PM
(sambungan)

Tiara - Tiara adalah bukan product Proton. Ia adalah keluaran DRB. Tapi kita kena tunduk dengan arahan dari atas untuk mereka menggunakan lambang Proton.

Waja - Waja adalah permulaan kita untuk menunjukkan kita mampu melakukan kerja sendiri. 100% didesign orang orang kita. Tapi untuk kejuruteraan kita memerlukan consultant dari luar.. mainly dari Eropah dan Amerika. Bukan sebab tak pandai tapi kita tak
cukup kakitangan. Nak design kereta bukan seperti menjahit baju. Kebaikan dari mengambil consultant dari luar memang membuka mata kita... kita adalah setaraf dengan kebolehan mereka. Nak design kereta ni memerlukan beratus ratus kakitangan. Bukannya sedikit.

Gen2 - 100% didesign oleh orang kita. Consultant dari luar hanya sedikit sebab kakitangan kita semakin ramai. Kita mula menggunakan enjin yang didesign sendiri.

o Savvy - 100% dedesign sendiri. Cuma enjin sahaja kita menggunakan Renault sebab kita tidak ada enjin bersaiz kecil. Well.... Kehebatan enjin Renault sudah terbukti bila mereka memenangi F1. Disin banyak berita palsu disebarkan oleh mereka yang tidak bertanggung jawab.Contohnya. .. Savvy adalah Tiara dan menggunakan chasis Tiara lama. Savvy tidak ada kena mengena dengan Tiara. Savvy adalah baru, 100%. Tidak ramai yang tahu
bahawa Savvy menggunakan HTHS steel (High Tensile High Strength Steel). Sebab tu body Savvy kuat. Memang ada terpampang kereta Savvy kemek kerana accident. Well, kereta mercedes, volvo, BMW pun kemek bila accident. Tapi tak ramai yang tengok keadaan dalaman Savvy yang accident tu. In fact. Kukuh. Saudara saudari. Bila kita design kereta ni.. yang paling penting adalah
keselamatan penumpang. Memang kereta didesign untuk crumple bila ada impact. Itu untuk menyerap daya hentakan supaya bukan manusia yang menerima hentakan kuat. Rating TUV Germany memberikan 3 star untuk Proton. BMW 5 series pun dapat 3 star. Ramai yang kata Savvy ni tak sedap bila memandu. Tapi tanyalah yang bercakap tu... adakah mereka pernah memandu Savvy. Kbanyakan nya tidak. Hanya mendengar dari orang lain.

Lain lain - Ada banyak lagi yang saya tak boleh cerita sebab ada secrecy act. Proton pun ada design kereta untuk company lain dan ada membuat part untuk company lain. Proton ada juga buat reverse engineering untuk motosikal lumba (tahun tu dia champion) tapi kita tidak boleh menceritakan sebab dasar secrecy kita. Mungkin sesetengah orang yang memakai certain kereta
mewah tidak tahu yang part kereta mereka dibuat di proton. Kalau Proton tak elok... masakan mereka mengkontrakkan proton untuk membuat kereta mereka.

"Berbalik kepada masalah yang sedang dihadapi oleh proton. Kenapa ianya harus berlaku perkara sebegini. Apakah yang sebenarnya telah berlaku dan dibuat oleh proton dalam masa 20 tahun untuk membina kenderaan nasional sendiri. Memang ada R&D proton cuba mendapatkan struktur dan bahan-bahan untuk membuat
injin tapi gagal mendapatkan resepinya."

Proton memang dah ada enjin sendiri. Yang terpasang dekat Gen-2 tu apa dia. Bab-bab bahan untuk membuat enjin tu senang je. Kebanyakan pengeluar kereta menggunakan besi yang sama sebab pengeluar besi dalam dunia ni bukan banyak. Kita Cuma bagi
specifikasi je. Nak design enjin tu yang susah. Transmition yang paling susah. Untuk info lah. kami masih lagi dalam proses untuk mereka cipta transmition sendiri. Bukan macam nak buat karipap tau.

"Penubuhan proton sejak 20 tahun yang lampau tidak mencapai objektif yang sebenarnya. Dimana silapnya? Berapa ramaikah yang tahu bilakah ilham proton ini sebenarnya timbul dan berapa lamakah usaha dilakukan bagi membolehkan impian ini tercapai."

Mungkin ramai yang mengganggap hanya seorang perdana menteri sahaja terlibat. Cuma pada zaman Tun M baru persetujuan dapat
dicapai setelah Mitshubishi bersetuju menjadi rakan teknikal dengan bersyarat. (syarat ni tak bolehlah diberi tahu sebab ianya adalah OSA)

Penubuhan Proton lebih mencapai objectif nya. Pada mulanya Proton hanya di rancang untuk membuat kereta bukan untuk merekacipta kereta. Kita menubuh R&D, Mitsubishi tidak setuju. Ye la. siapa nak bagi kita pandai kan. Cuba check dekat Perodua, berapa ramai jurutera dari Proton bekerja dekat sana, Head of R&D Perodua,bkas Proton, Head of Styling..bekas Proton, Head of Planning...bekas Proton, Head of Production.. .bekas Proton (rasa-rasanya dah kena kebas dekat Naza), Head of Engineering Services...bekas Proton. Ratarata mereka yang senior dekat sana dari proton. We trained them... orang lain ambil cara senang je.

Naza pulak.. Head of R&D....bekas Proton. Head of Production. .bekas Proton. Honda pun ramai bekas Proton, DRB Pekan... Head dia pun bekas proton, Inokom... head dia pun bekas proton. Itu kira head je...bukan lagi kira engineer dan designer. So it meets its objective untuk memajukan orang-orang kita. Mainly orang Melayu. Naza sendiri tidak menyangkal
kereta Naza mainly didevelop oleh bekas kakitangan Proton. So... orang Proton tak bagus?

Kita belum lagi kira bekas pekerja proton yang diambil oleh consultant luar negara... dari America, Eropah sampai ke Jepun.Tau tak kita kakitangan Proton telah memenangi pertandingan mereka design kereta anjuran Ford. Beliau mendapat tempat pertama. Bukan bertanding diperingkat Malaysia. Tapi di
peringkat antarabangsa. Memang beliau mendapat tawaran kerja dari syarikat kereta gergasi Amerika dan Eropah. Tapi kami tabik
bila dia decide nak stay dekat Malaysia sebab taknak anak-anak membesar dinegara lain. Ada orang tau...?

"Selama 20 tahun proton pergantung kepada pemerintah yang sepatutnya telah boleh berdiri dengan sendirinya sekarang ini selepas perjanjian tamat. Ibarat kata. berapa lama perlu bergantung. tak kan dah 20 tahun nak merangkak lagi.. nak tambah masa untuk merangkak lagi. so bila lak nak belajar berdiri dan berjalan sendiri tanpa dipimpin lagi..sebab tu exPM kata..
kalau dah tak boleh tutup aja.."

Proton boleh menjadi lebih baik kalau tidak ada tanggung jawab kepada negara. Senang aja... buang sahaja pengeluar-pengeluar yang bermasalah. Tapi apa akan jadi dengan ekonomi. Itu tanggungjawab Proton untuk negara. Bayangkanlah penjanaan ekonomi proton untuk negara. berapa banyak kaki tangan Proton.
8000. Berapa banyak kakitangan syarikat yang secara lansung untuk membuat part Proton...100, 000 orang. Berapa banyak bank dapat untung, berapa banyak syarikat bumiputra yang naik? Bayangkanlah kami boleh membantu sedangkan polisi kerajaan tidak membantu. Cuba ingat sebelum timbulnya proton. Berapa banyak
wakil jualan bumiputra untuk kereta toyota, nissan, honda? 0... Kosong.

Mengenai masalah AP pulak perkara tu bukan perkara baru. Mungkin ada yang tak tahu yang proton juga mendapat AP. Kalau tak.. sure harga kereta proton tak serendah sekarang ini. Tak percaya boleh check duti import yang dibayar untuk sebuah kereta proton. Nak
check duti import tak susah sgt.. cuma bandingkan harga kereta proton di kawasan bebas cukai.

Kita memang tak payah bayar duti impot sebab kita buat kereta kat dalam Malaysia. Tapi tetap kena cukai. Kita tak ada AP. Yang Proton kecewa kenapa terlampau banyak AP dikeluarkan. Lepas tu sebijik-sebijik kerajaan kena tipu. Bayangkan lah kalau kereta KIA yang dibawa masuk ke Malaysia... harga yang di declare adalah RM8000. Tak masuk akalkan bila kastam approve benda ni. Paling murah kereta yang pernah dibuat adalah dalam dunia ni
adalah lebih kurang RM18,000. Itu baru bahan bahan dia. Belum lagi kira cost modal acuan, cost tenaga kerja, cost R&D. Bayangkan lah banyak mana kerjaan rugi pada cukai. Bayangkanlah banyak mana Naza untung.
Dasar Automotif Negara di perlukan bagi meneruskan perjuangan yang belum tercapai disamping menjaga serta melindungi pemilik kereta proton sekarang ini. sejauh mana boleh bertahan tak tahula..kalau tidak akan bertimbunlah bakal besi buruk bila tiada lagi sparepart proton (asalnya milik Mitsubishi) dan akan
timbulah barangan made in Jinjang atau sewaktu dengannya.

(bersambung)

elan
24-07-2007, 02:58 PM
(sambungan)
Saudara. Dalam banyak banyak negara pengeluar kereta, Malaysia lah yang paling kurang memprotect industry automotive mereka. Rakyat Malaysia juga lah yang paling tidak patriotik dalam hal-hal kereta ni. Walaupun kita telah merdeka, minda kita tetap diajar barangan lain lebih elok dan tidak membantu barangan
sendiri. Saya ambil contoh... Thailand membuka pintu mereka untuk industri automotif... tapi ada syarat. Kereta yang dibina di Thailand harus lah di export keluar lebih dari yang dijual dalam negara nya. Korea... cuba pergi ke Korea dan lihat sendiri disana. Nak cari kereta yang bukan dari Korea...susah.
Sebabnya.

1. memang mereka patriotik.
2. Cuba pakai kereta import... Lembaga Cukai mereka akan menyusahkan pembeli kereta tu. Sebab kata mereka tentu banyak duit.

Jepun... Semasa mereka belajar membuat kereta hampir 80 tahun dulu. nak naik bukit pun boleh undur (baca sejarah toyota), tapi rakyat mereka tetap bangga dan tetap membeli. Cuba kat Malaysia. Kutuk lagi ada.

Saudara semua... kejayaan sesuatu project negara bergantung kepada sokongan dari rakyat sendiri. The more people buy, the cheaper things can be. Economic of scale lah tu. Lagi banyak dijual, lagi rendah cost pembalikan modal untuk setiap kereta. Nak buat sebijik kereta hampir 1 billion cost dia. Macam mana nak balik modal kalau kita tak ambil untung. Kilang enjin lagi
mahal... tapi kita korbankan keuntungan kerana kalau kita dok asyik beli enjin dari luar, masa mana kita nak belajar dan maju. Proton baru 20 tahun. Korea mengambil masa 40 tahun untuk kereta dia tiba ditahap ini. Jepun sudah 80 tahun, Barat sudah 100 tahun. Ini industri kereta. Kalau orang suruh kita fikir nak buat plastik aiskrim tu pun majority kita tak boleh. Ini
kereta. So yang mengutuk tu... fikir. Lagi banyak kita jual, lagi murah kita boleh jual... lagi banyak duit, lagi baik pembangunan yang kita boleh buat. Setiap test dan setiap bahan baru yang nak direka memerlukan wang yang banyak.

Masalahnya sekarang siapakah yang bakal atau boleh dijadikan rakan teknikal. Walau pun volkswagen nak join ngan proton tapi persoalannya boleh ke..?

Kenapa..saya kata macam tu..sebab Volkswagen ni guna euro. Sudah tentu la harga kereta proton pada masa akan datang lebih mahal lagi. (salah satu sebab isu AP keluar) Nak mohon Nissan atau Honda atau Toyata jadi rakan teknikal memang agak sukar.

Errr.... Ini kita bagi hint sikit sebab teruk sangat dah ni. Kita tengah develop kereta dengan VW. Sebab tu kita jangan dengar saja orang cakap.
Kalau semua AP ditarik balik lagi banyak masalah akan timbul.. salah satunya adalah AFTA. Mampukah negara kita membayar ganti rugi kepada negara lain yang telah melaksana AFTA. Mungkin ada yang tak sedar yang negara kita telah membayar ganti rugi RM billion sebab menangguh perlaksanaan AFTA sebelum ni kapada negara Asean yg berkaitan.

Memang kita akan kena penalti sebab ada perjanjian AFTA. Tapi bukan kita nak tarik AP macam tu aja. Jalan penyelesaian masih ada. Kalau negara lain boleh ada polisi dia orang yang membantu industri kereta mereka... kenapa kita tidak boleh. Kerana AP
China boleh mengeksport kereta mereka ke Malaysia (kereta Chery hampis masuk), tapi polisi China masih lagi tidak membenarkan kereta kita masuk kesana. Memang dia kata boleh masuk tapi dah 5 tahun mencuba pun belum dapat kelulusan lagi. Banyak syarat lagi. India... nak masuk kesana kena letak deposit USD200
Million. Belum lagi nak set up kilang dan infrastruktur jualan. Cuba masuk kat Korea... Kita nak jual kain kita kat sana pun diaorang tak nak beli walau pun kualiti kita bagus. Kuat nya patriotik diaorang. Kita... apa yang nama lain selain dari
barang sendiri mesti bagus punya.

Bagi yang nak membandingkan kereta kita dengan kereta German..
Bukan tak boleh buat. Boleh... tapi sanggup ke bayar harga Kreta German untuk kereta buatan Malaysia.

Naza yang rata rata import kereta Cuma tukar bumper pun boleh jadi taraf kereta nasional. Perodua yang tak pernah design kereta sendiri (cuma design bumper depan belakang) pun dapat taraf kereta nasional... Proton sekurang-kurangnya telah mendidik ramai anak bangsa dalam kemajuan teknologi. Dah ramai
hasil dari pengalamn bekerja dengan proton diambil untuk sektor R&D ditempat lain. Bayangkan lah satu kumpulan Advance Engine Research Proton terus diambil oleh Petronas. Bukan sorang.... Kesemuanya. Nak kerja dengan R&D proton..... Paling minimum 2nd class upper. 1st class berlambak. Selepas berpengalaman. .. Perodua, Naza ambil.

Tapi saya tak marah bila orang kata macam-macam pasal proton. Itu hak mereka. Tapi fikirkanlah tenaga yang kami beri untuk memajukan negara dalam bidang teknologi. Boleh sebut tak company mana lagi dalam bidang industri yang betul-betul menggunakan kepakaran anak Malaysia dalam bidang R&D ni. Kalau kita tidak
belajar... sampai bila kita tidak akan tahu. Dan sampai bila kita akan bergantung dengan orang luar.

Tapi bab support selepas jualan. saya sendiri pun tak puas hati. Sabotaj pun Proton dah biasa kena. Orang curi part semasa delivery kerata tukar dengan part tiruan atau lama. Yang kena komplen. proton. Tapi yang hairannya semasa Perodua recall balik 4000 unit Myvi. Tak ada pulak yang kutuk. Letak sebelah sebelah Myvi dan Savvy. check performance dia. Then baru tahu nak kata apa. Jangan dengar orang cakap je. test sendiri. Baru tau.

Tak lama lagi akan keluar Savvy Auto-Manual. Maksudnya dua-dua jenis gear ada dalam kereta. Malas nak tukar gear... swith to auto. Nak main ciluk-ciluk. .. switch to manual. Errr.. siapa kata kita guna tecnology 70an?

p/s: sama2 le kita renungkan betul atau tak...:D

nicobizz
24-07-2007, 03:23 PM
Biase la bro...
melayu2 skang ni mudah lupe..
lupe segala-galenye,dunia dan akhirat,tul x...
tp xsemua le...
kire cam xsedar diri laa...
sori la kalo ade yg terase...
setiap yg proton buat sentiase ade pembaharuan,
tp ikut step by step la,bkn nye dgn mengejut..
papepun smua yg nk buat tu memerlukan modal yg besar,bknnye dua tiga hinggit...

gengjawa
24-07-2007, 04:14 PM
pangjang cite.. tp mmg bernas:) Tahniah memartabatkan produk negara:)cgrock

pajey
24-07-2007, 04:38 PM
ape org kate aku tetap sokong proton..all the best proton...berita hari ni pun ade tulis proton mendapat tempat di UK dlm penarafan dan kepercayaan no 12/30...siap kalahkan honda, toyota, BMW dan kia lagi...emm

BERITA HARIAN-BAHAGIAN EKONOMI-M/S 21

Proton UK catat pencapaian cemerlang

syah99
24-07-2007, 04:53 PM
ape org kate aku tetap sokong proton..all the best proton...berita hari ni pun ade tulis proton mendapat tempat di UK dlm penarafan dan kepercayaan no 12/30...siap kalahkan honda, toyota, BMW dan kia lagi...emm

BERITA HARIAN-BAHAGIAN EKONOMI-M/S 21

Proton UK catat pencapaian cemerlang

kat UK, dorg dapat quality bagus dgn harga yg murah.
sape yg tak nak mmg rugi la. hehhehe

kat sini lain lak citer dia.

tp aku main agak2 je la ni hahaha :))

1024 kbps
24-07-2007, 04:55 PM
ape org kate aku tetap sokong proton..all the best proton...berita hari ni pun ade tulis proton mendapat tempat di UK dlm penarafan dan kepercayaan no 12/30...siap kalahkan honda, toyota, BMW dan kia lagi...emm

BERITA HARIAN-BAHAGIAN EKONOMI-M/S 21

Proton UK catat pencapaian cemerlang

bagus la, ada gak perningkatan :)cgrock

moolaswiss
24-07-2007, 05:41 PM
Bagi aku proton ni bagus...memang design anak tempatan tu bagus...
Sebab tu ramai yg nak beli kepentingan dlm proton...Cuma proton tak nak jual hak & maruah negara...
CUMA AKU BENGANG DGN KUALITI PROTON....
Korang setuju tak aku kata, pakai proton setahun jer... Pastu akan ada 'cengkerik' merata-2 tempat dlm keta proton korang...
Cuma buat masa ni, Proton kena kerja keras dlm bab kualiti...
Tgk keta brand lain... Ermm contoh 'Chevrolet Spark'. Tak ker BURUK nak mampus...? Tapi org still beli sebab apa...? Brand Chevvy... Org tahu akan kualiti Chevvy...eventough asalnya keta Daewoo... Tapi sebab dapat Chevvy touch pada kualiti, dia maybe ok...sebab tu org beli...

P/s: Jgn kutuk akan sesuatu design...Sebab nak design sesuatu benda ni cukup susah..Especially dlm bab engineering...
Sebab apa aku kata mcm ni? Sebab aku adalah MECHANICAL DESIGNER...Hehehe..aku design machine utk automation line... :D

nicobizz
24-07-2007, 06:57 PM
Bagi aku proton ni bagus...memang design anak tempatan tu bagus...
Sebab tu ramai yg nak beli kepentingan dlm proton...Cuma proton tak nak jual hak & maruah negara...
CUMA AKU BENGANG DGN KUALITI PROTON....
Korang setuju tak aku kata, pakai proton setahun jer... Pastu akan ada 'cengkerik' merata-2 tempat dlm keta proton korang...
Cuma buat masa ni, Proton kena kerja keras dlm bab kualiti...
Tgk keta brand lain... Ermm contoh 'Chevrolet Spark'. Tak ker BURUK nak mampus...? Tapi org still beli sebab apa...? Brand Chevvy... Org tahu akan kualiti Chevvy...eventough asalnya keta Daewoo... Tapi sebab dapat Chevvy touch pada kualiti, dia maybe ok...sebab tu org beli...

P/s: Jgn kutuk akan sesuatu design...Sebab nak design sesuatu benda ni cukup susah..Especially dlm bab engineering...
Sebab apa aku kata mcm ni? Sebab aku adalah MECHANICAL DESIGNER...Hehehe..aku design machine utk automation line... :D

bab2 kualiti proton ni memang hampeh sikit...
xtau la aku,may b dorang punya QA xcheck mase barang masuk kott..
pas tu QC plak keje memain...
papepun ni semua bole di improvekan lagi kalo memasing buat keje ikut prosedur yg telah di tetapkan...
lagi 1,kalo ikut skang punyer prosedur proton,sblm keta di hantar kpd customer,kereta tersebut perlu di hantar ke pusat servis utk pemeriksaan terlebih dahulu utk memastikan tiada masalah pade keta tersbut...

biliswira
24-07-2007, 07:44 PM
bab2 kualiti proton ni memang hampeh sikit...
xtau la aku,may b dorang punya QA xcheck mase barang masuk kott..
pas tu QC plak keje memain...
papepun ni semua bole di improvekan lagi kalo memasing buat keje ikut prosedur yg telah di tetapkan...
lagi 1,kalo ikut skang punyer prosedur proton,sblm keta di hantar kpd customer,kereta tersebut perlu di hantar ke pusat servis utk pemeriksaan terlebih dahulu utk memastikan tiada masalah pade keta tersbut...

Ya betul tu :)cgrock

elan
24-07-2007, 11:59 PM
aku akan tetap sokong proton, cuma improve kualiti tu je.. kasi up sikit... hehehe...:)cgrock

tomie
26-07-2007, 08:31 AM
model Gen2 sedan..
mgkn dinamakan PROTON SEGAN kot
dh buka booking..
launch 15 Ogos

Proton New Sedan 1.6 Base-line (M) AT - RM 48,800.00
Proton New Sedan 1.6 Base-line (M) MT - RM 45,800.00
Proton New Sedan 1.6 Base-line (S) AT - RM 48,350.00
Proton New Sedan 1.6 Base-line (S) MT - RM 45,350.00
Proton New Sedan 1.6 Medium-line (M) AT - RM 52,800.00
Proton New Sedan 1.6 Medium-line (M) MT - RM 49,800.00
Proton New Sedan 1.6 High-line (M) AT - RM 55,800.00

The medium-line model is further enhanced with alloy sports rims and
195/60/R15 tyres, a driver seat airbag, a foldable split rear seat bench,
steering wheel audio controls, an MP3-capable CD player with 4 speakers,
electrically controlled door mirrors, and foglamps.

The top of the range high-line model gains additional features over the medium-
line model - antilock brakes and electronic brakeforce distribution, disc
brakes on all four wheels, both driver and passenger airbags, and remote trunk
opening.

moolaswiss
26-07-2007, 09:43 AM
Tehehehe...Proton Segan.... :eek:

1024 kbps
26-07-2007, 09:45 AM
suruh diorang export pergi UK, orang sana kan suka kereta ne :D

fine net
26-07-2007, 09:50 AM
mane x proton melambak...bentuk same je..x de bentuk baru pn....korg tnye fakcak kt bbu melambak kereta proton....

zed82
26-07-2007, 10:19 AM
mane x proton melambak...bentuk same je..x de bentuk baru pn....korg tnye fakcak kt bbu melambak kereta proton....

pas tu.. harga tak setimpal dgn kualiti.. time basuh keta,air bole masuk plak kat celah2 pintu.. skali cek.. pintu pasang senget time assembly.. ape daa.. pas tu..pakai tak smpai stahun.. absorber plak keras mcm batu.. emm..proton! proton!.. aku bli wira erobek ni thn 2001. dah 6 thn pakai tp mcm setahun.. ade sape nak bli..:D

fine net
26-07-2007, 10:30 AM
pas tu.. harga tak setimpal dgn kualiti.. time basuh keta,air bole masuk plak kat celah2 pintu.. skali cek.. pintu pasang senget time assembly.. ape daa.. pas tu..pakai tak smpai stahun.. absorber plak keras mcm batu.. emm..proton! proton!.. aku bli wira erobek ni thn 2001. dah 6 thn pakai tp mcm setahun.. ade sape nak bli..:D

btol tu.....tp aku x nk beli la:D ...aku x minat kereta proton....

zed82
26-07-2007, 10:39 AM
btol tu.....tp aku x nk beli la:D ...aku x minat kereta proton....

cess!! kekeke.. tak pe.. masing2 ade citarasa sendiri.. kalo tak de org nak beli aku pakai sampai jd bangkai la jawabnye..:D

fine net
26-07-2007, 10:48 AM
cess!! kekeke.. tak pe.. masing2 ade citarasa sendiri.. kalo tak de org nak beli aku pakai sampai jd bangkai la jawabnye..:D

isshhh2....nape smpai mcm tu skali....:D :D

zed82
26-07-2007, 10:56 AM
isshhh2....nape smpai mcm tu skali....:D :D

tp tak pe... aku sayang lagi kat keta ni..:D

burn_111211
07-08-2007, 01:39 AM
tapi design Putra Neo ni ok dak..?? :-?

bro... smart gile aa bro keta nie... bile nak kuar nie??? tp ada sikit2 design mcam celica... hmmm....

ultraman7
07-08-2007, 12:32 PM
(sambungan)
Saudara. Dalam banyak banyak negara pengeluar kereta, Malaysia lah yang paling kurang memprotect industry automotive mereka. Rakyat Malaysia juga lah yang paling tidak patriotik dalam hal-hal kereta ni. Walaupun kita telah merdeka, minda kita tetap diajar barangan lain lebih elok dan tidak membantu barangan
sendiri. Saya ambil contoh... Thailand membuka pintu mereka untuk industri automotif... tapi ada syarat. Kereta yang dibina di Thailand harus lah di export keluar lebih dari yang dijual dalam negara nya. Korea... cuba pergi ke Korea dan lihat sendiri disana. Nak cari kereta yang bukan dari Korea...susah.
Sebabnya.

1. memang mereka patriotik.
2. Cuba pakai kereta import... Lembaga Cukai mereka akan menyusahkan pembeli kereta tu. Sebab kata mereka tentu banyak duit.

Jepun... Semasa mereka belajar membuat kereta hampir 80 tahun dulu. nak naik bukit pun boleh undur (baca sejarah toyota), tapi rakyat mereka tetap bangga dan tetap membeli. Cuba kat Malaysia. Kutuk lagi ada.

Saudara semua... kejayaan sesuatu project negara bergantung kepada sokongan dari rakyat sendiri. The more people buy, the cheaper things can be. Economic of scale lah tu. Lagi banyak dijual, lagi rendah cost pembalikan modal untuk setiap kereta. Nak buat sebijik kereta hampir 1 billion cost dia. Macam mana nak balik modal kalau kita tak ambil untung. Kilang enjin lagi
mahal... tapi kita korbankan keuntungan kerana kalau kita dok asyik beli enjin dari luar, masa mana kita nak belajar dan maju. Proton baru 20 tahun. Korea mengambil masa 40 tahun untuk kereta dia tiba ditahap ini. Jepun sudah 80 tahun, Barat sudah 100 tahun. Ini industri kereta. Kalau orang suruh kita fikir nak buat plastik aiskrim tu pun majority kita tak boleh. Ini
kereta. So yang mengutuk tu... fikir. Lagi banyak kita jual, lagi murah kita boleh jual... lagi banyak duit, lagi baik pembangunan yang kita boleh buat. Setiap test dan setiap bahan baru yang nak direka memerlukan wang yang banyak.

Masalahnya sekarang siapakah yang bakal atau boleh dijadikan rakan teknikal. Walau pun volkswagen nak join ngan proton tapi persoalannya boleh ke..?

Kenapa..saya kata macam tu..sebab Volkswagen ni guna euro. Sudah tentu la harga kereta proton pada masa akan datang lebih mahal lagi. (salah satu sebab isu AP keluar) Nak mohon Nissan atau Honda atau Toyata jadi rakan teknikal memang agak sukar.

Errr.... Ini kita bagi hint sikit sebab teruk sangat dah ni. Kita tengah develop kereta dengan VW. Sebab tu kita jangan dengar saja orang cakap.
Kalau semua AP ditarik balik lagi banyak masalah akan timbul.. salah satunya adalah AFTA. Mampukah negara kita membayar ganti rugi kepada negara lain yang telah melaksana AFTA. Mungkin ada yang tak sedar yang negara kita telah membayar ganti rugi RM billion sebab menangguh perlaksanaan AFTA sebelum ni kapada negara Asean yg berkaitan.

Memang kita akan kena penalti sebab ada perjanjian AFTA. Tapi bukan kita nak tarik AP macam tu aja. Jalan penyelesaian masih ada. Kalau negara lain boleh ada polisi dia orang yang membantu industri kereta mereka... kenapa kita tidak boleh. Kerana AP
China boleh mengeksport kereta mereka ke Malaysia (kereta Chery hampis masuk), tapi polisi China masih lagi tidak membenarkan kereta kita masuk kesana. Memang dia kata boleh masuk tapi dah 5 tahun mencuba pun belum dapat kelulusan lagi. Banyak syarat lagi. India... nak masuk kesana kena letak deposit USD200
Million. Belum lagi nak set up kilang dan infrastruktur jualan. Cuba masuk kat Korea... Kita nak jual kain kita kat sana pun diaorang tak nak beli walau pun kualiti kita bagus. Kuat nya patriotik diaorang. Kita... apa yang nama lain selain dari
barang sendiri mesti bagus punya.

Bagi yang nak membandingkan kereta kita dengan kereta German..
Bukan tak boleh buat. Boleh... tapi sanggup ke bayar harga Kreta German untuk kereta buatan Malaysia.

Naza yang rata rata import kereta Cuma tukar bumper pun boleh jadi taraf kereta nasional. Perodua yang tak pernah design kereta sendiri (cuma design bumper depan belakang) pun dapat taraf kereta nasional... Proton sekurang-kurangnya telah mendidik ramai anak bangsa dalam kemajuan teknologi. Dah ramai
hasil dari pengalamn bekerja dengan proton diambil untuk sektor R&D ditempat lain. Bayangkan lah satu kumpulan Advance Engine Research Proton terus diambil oleh Petronas. Bukan sorang.... Kesemuanya. Nak kerja dengan R&D proton..... Paling minimum 2nd class upper. 1st class berlambak. Selepas berpengalaman. .. Perodua, Naza ambil.

Tapi saya tak marah bila orang kata macam-macam pasal proton. Itu hak mereka. Tapi fikirkanlah tenaga yang kami beri untuk memajukan negara dalam bidang teknologi. Boleh sebut tak company mana lagi dalam bidang industri yang betul-betul menggunakan kepakaran anak Malaysia dalam bidang R&D ni. Kalau kita tidak
belajar... sampai bila kita tidak akan tahu. Dan sampai bila kita akan bergantung dengan orang luar.

Tapi bab support selepas jualan. saya sendiri pun tak puas hati. Sabotaj pun Proton dah biasa kena. Orang curi part semasa delivery kerata tukar dengan part tiruan atau lama. Yang kena komplen. proton. Tapi yang hairannya semasa Perodua recall balik 4000 unit Myvi. Tak ada pulak yang kutuk. Letak sebelah sebelah Myvi dan Savvy. check performance dia. Then baru tahu nak kata apa. Jangan dengar orang cakap je. test sendiri. Baru tau.

Tak lama lagi akan keluar Savvy Auto-Manual. Maksudnya dua-dua jenis gear ada dalam kereta. Malas nak tukar gear... swith to auto. Nak main ciluk-ciluk. .. switch to manual. Errr.. siapa kata kita guna tecnology 70an?

p/s: sama2 le kita renungkan betul atau tak...:D

aku sokong..
ingat senang ke nak design kereta..
Orang Malaysia ni pandai mengutuk jer..:D
Proton tu pun kira xder laa teruk sgt..:)paid

SuPerhEro
07-08-2007, 12:35 PM
design teruk kire ok lg, malasahnya no quality, biaselah malaysian :) :D

moneymaker3000
07-08-2007, 12:47 PM
kereta proton baru ni namenye pesona kan?

adar
07-08-2007, 01:02 PM
design teruk kire ok lg, malasahnya no quality, biaselah malaysian :) :D

design dia lawa pe... kualiti mungkin skit la tp tu semua sbb nak bg peluang kat bumiputera ceburi bidang automotif sebenarnya.

masalah biasa proton, tingkap mesti problem dan komponen tak berkualiti. tu supplier yg salah, yg mana majoritinya Melayu.

kunun nak tlg melayu, last2 dok pelingkup proton. dan kita dok sedap kutuk proton, di sebaliknya kita dok kutuk kaum sendiri sebenarnya.

kalo salah tlg btulkan k. hamba baru belaja. tp kena ingat, beribu anak bangsa kita keje gn proton. kalo proton tutup, berapa ramai anak bangsa kita yg menganggur.

aku suka savvy sbb design pelik tp tak mampu :(( .

rasanya proton baru ni mampu kot. tgk la mcm mana. ada rezeki,thn depan leh rembat sebiji.

SuPerhEro
07-08-2007, 01:27 PM
design dia lawa pe... kualiti mungkin skit la tp tu semua sbb nak bg peluang kat bumiputera ceburi bidang automotif sebenarnya.

masalah biasa proton, tingkap mesti problem dan komponen tak berkualiti. tu supplier yg salah, yg mana majoritinya Melayu.

kunun nak tlg melayu, last2 dok pelingkup proton. dan kita dok sedap kutuk proton, di sebaliknya kita dok kutuk kaum sendiri sebenarnya.

kalo salah tlg btulkan k. hamba baru belaja. tp kena ingat, beribu anak bangsa kita keje gn proton. kalo proton tutup, berapa ramai anak bangsa kita yg menganggur.

aku suka savvy sbb design pelik tp tak mampu :(( .

rasanya proton baru ni mampu kot. tgk la mcm mana. ada rezeki,thn depan leh rembat sebiji.
yup, proton mmg majority malays, aku rse salah supplier la, x ikut spec yg ditetapkn :)

GabanZek
07-08-2007, 02:29 PM
Malaysian ni xhabis2 nak kutuk (bukan kritik) produk tempatan...

Agak2 kalau design Gen2 Sedan tu dipakai oleh Honda ke, Toyota ke, Nissan ke, sure semua akan kata... pergh, cantek giler, bestnyer... cun tahap gaban ... dan seumpamanya...

Typical isu proton:
1. Power window problem la... biasa la tu, proton...
2. Body cepat kemek la... biasa la tu, proton...
3. Basuh keta cat boleh luntur... biasa la tu, proton...
4. Baru setahun pakai cengkerik dah start buat habitat... biasa la tu, proton...
5. Design cam @#$%%, enjin ^%$@$%... last2 beli jugeee...(nak wat camne, dah jenis ni paling murah dalam kelasnya...)

Bg saya, design itu penting bagi first impression yang baik sahaja... Yang paling penting sebenarnya adalah KUALITI...

Isu kualiti ni pulak dah lama dah dibangkitkan... tak nampak pulak perubahan ketara yang memihak kepada pengguna/pembeli.. Setiap kali isu proton dibangkitkan, ada je cerita yang kononnya kos nak buat kilang mahal, nak buat itu susah, buat ni susah, isu AFTA lah, isu kerjasama ngan company lain lah,isu supplier lah, u know what... WE DON'T CARE!

Sama la cam citer bolasepak malaysia, setiap kali isu dibangkitkan mesti ada je yang ungkit kenangan hebat zaman Mokhtar dahari... sudah2lah, itu kan dah lepas, pandanglah ke depan....

Kepada pengurusan proton dan pihak2 yang berkenaan! Kami rakyat jelata ni adalah orang biasa. Kami yakin anda sebagai pihak pengurusan proton adalah orang yang paling mahir dan bijak kat Malaysia ni untuk menguruskan proton. So,dengan kemahiran yang anda ada, BUATLAH APA2 PUN YANG PATUT untuk menaikkan kualiti proton! Kami dah letih dan malas nak amik tau apa isu atau masalah dibelakang sana, apa yang kami nak lihat adalah HASIL PRODUK YANG BERKUALITI, itu sahaja!

Kalau anda sudi berkongsi masalah dengan kami, maka sudi2kanlah anda menerima pandangan daripada kami, jika tidak, xperlulah buka pekung di dada...

Jadikanlah usia Malaysia Merdeka ke -50 tahun ini sebagai titik permulaan untuk berubah...

Wallahualam...

burn_111211
07-08-2007, 05:33 PM
Malaysian ni xhabis2 nak kutuk (bukan kritik) produk tempatan...

Agak2 kalau design Gen2 Sedan tu dipakai oleh Honda ke, Toyota ke, Nissan ke, sure semua akan kata... pergh, cantek giler, bestnyer... cun tahap gaban ... dan seumpamanya...

Typical isu proton:
1. Power window problem la... biasa la tu, proton...
2. Body cepat kemek la... biasa la tu, proton...
3. Basuh keta cat boleh luntur... biasa la tu, proton...
4. Baru setahun pakai cengkerik dah start buat habitat... biasa la tu, proton...
5. Design cam @#$%%, enjin ^%$@$%... last2 beli jugeee...(nak wat camne, dah jenis ni paling murah dalam kelasnya...)

Bg saya, design itu penting bagi first impression yang baik sahaja... Yang paling penting sebenarnya adalah KUALITI...

Isu kualiti ni pulak dah lama dah dibangkitkan... tak nampak pulak perubahan ketara yang memihak kepada pengguna/pembeli.. Setiap kali isu proton dibangkitkan, ada je cerita yang kononnya kos nak buat kilang mahal, nak buat itu susah, buat ni susah, isu AFTA lah, isu kerjasama ngan company lain lah,isu supplier lah, u know what... WE DON'T CARE!

Sama la cam citer bolasepak malaysia, setiap kali isu dibangkitkan mesti ada je yang ungkit kenangan hebat zaman Mokhtar dahari... sudah2lah, itu kan dah lepas, pandanglah ke depan....

Kepada pengurusan proton dan pihak2 yang berkenaan! Kami rakyat jelata ni adalah orang biasa. Kami yakin anda sebagai pihak pengurusan proton adalah orang yang paling mahir dan bijak kat Malaysia ni untuk menguruskan proton. So,dengan kemahiran yang anda ada, BUATLAH APA2 PUN YANG PATUT untuk menaikkan kualiti proton! Kami dah letih dan malas nak amik tau apa isu atau masalah dibelakang sana, apa yang kami nak lihat adalah HASIL PRODUK YANG BERKUALITI, itu sahaja!

Kalau anda sudi berkongsi masalah dengan kami, maka sudi2kanlah anda menerima pandangan daripada kami, jika tidak, xperlulah buka pekung di dada...

Jadikanlah usia Malaysia Merdeka ke -50 tahun ini sebagai titik permulaan untuk berubah...

Wallahualam...


btul2... bentuk tu dah kire ok dah tu.. lawa laa jugak aku tgk... apa salahnya kualiti tu jaga sikit... dah ada design lawa, just add the quality je.... ape daa proton... aku suka produk korang tp just make sure the quality is good laa...

zinedine
14-08-2007, 02:30 PM
Aku pun nak bagi pendapat aku jugaklah berdasarkan maklumat dari orang2 yg pernah terlibat dgn proton, ahli2 kelab proton, bekas2 jurutera proton dan kuli2 proton.

Keta proton bukanlah 100% teruk, tak best, hampeh sangat. Keta ni bagus pada kacamata rakyat Malaysia khasnya dan pengguna2 di kalangan negara Asia Tenggara (ASEAN) amnya.

Yg jadi pertikaian skrg adalah kualiti versi tempatan. Kenapa model proton versi tempatan tak berkualiti seperti versi eksport? Jawabannya adalah kerana sikap tamak haloba dan kuat makan taik si vendor2 dan pembekal komponen proton tempatan sendiri. Diorang buat barang2 proton dgn bahan yg tak berkualiti utk pasaran tempatan tapi utk pasaran eksport diorang buat kualiti kelas A. Kenapa utk pasaran tempatan tak dibuat kelas A jugak? Diorang beranggapan 'takpe, utk orang malaysia buat ala kadar jer'.

Vendor2 dan pembekal komponen proton ni adalah sykt pembuat dari kalangan orang2 melayu yg tamak, yg dipengaruhi oleh sentimen politik dan ada di kalangan orang2 politik mempunyai kepentingan dlm sykt vendor taik ni. Ada tokey vendor ni adalah org2 politik sendiri. Dahlah tamak, buat komponen cincai asal boleh jer. Diorang keluarkan komponen yg bagus, kurang bagus dan tak berkualiti. Semua tu proton TERPAKSA beli sebab dah dibuat perjanjian. Proton mesti beli semua komponen dari vendor tu walaupun cincai & low class. Akibatnya, korang pun dptlah keta proton baru yg macam2 masalah yg tak masuk akal. Padahal masalah tu boleh diselesaikan dgn baik oleh proton tapi proton tak dpt selesaikannya.

Semua ini berpunca daripada vendor2 taik tu tadi. Semua vendor2 tu adalah kroni2 pihak pengurusan proton terdahulu dan kroni sesetengah pemimpina dlm kerajaan di mana diorang ni cuma mengejar keuntungan je tanpa memikirkan yg diorang ni buat komponen utk keta nasional kebanggaan negara. Sepatutnya, diorang si vendor2 ni kenalah keluarkan komponen yg bermutu tinggi supaya imej proton meningkat dan tinggi. Ini tidak. Yg dia pentingkan cuma keuntungan dan tembolok dia jer, janji perut buncit sudah. Korang rakyat melaysia kalau beli keta proton baru tapi dah mcm2 masalah dan jahanam, itu bukan masalah si vendor2 ni. Dia tetap je keluarkan komponen taik dia tu (Dah nama pun vendor taik).

Si vendor2 proton ni bukannya guna keta proton pun. Si ahli2 parlimen yg melalak kat dewan rakyat tu pun bukannya guna keta proton. Diorang tu semua ibarat ayam jantan berkokok tapi ekor bergelumang taik jer. Diorang yg berkokok kat dewan negara tu sendiri ada kepentingan dlm sykt2 vendor taik proton ni tadi. Selalu diorang bangkitkan isu patriotik-rakyat malaysia tak patriotiklah, suka menghentam produk tempatanlah,tak menghargai keta nasional protonlah bla bla bla...

Sedangkan diorang tu melalak suruh rakyat beli keta proton, supaya kantung duit diorang makin penuh apabila permintaan utk komponen proton bertambah. Diorang akan keluarkan komponen dlm jumlah yg bnyk dan kaut untung yg tinggi. Padahal diorang bukannya guna keta proton pun. Diorang guna Merc, BMW, Audi. Keta proton ni pada diorang 'lekeh' jer, cikai jer. Berlagak je cakap kat dewan rakyat suruh rakyat mencinTAIK keta nasional proton, tapi diorang sendiri yg berak kat atas komponen keta proton, tak sedor pun. Dahlah berak atas komponen keta proton, lepas tu suruh rakyat beli pulak taik dia. Akhirnya kita rakyat biasa yg jadi mangsa permainan politik diorang ni.

Bila timbul masalah, ada kecacatan, orang selalu menyalahkan PROTON. Padahal bukan semestinya salah proton pun. Itu semua salah si vendor taik tu tadi apabila membekalkan komponen yg tak berkualiti. Proton sebenornya dlm dilema jugak - antara nak jaga hati rakyat dan nak jaga hati si vendor2 taik tu. Kalau proton batalkan perjanjian terus dgn vendor taik tu akan timbul masalah-pengangguran di kalangan pekerja sykt vendor taik tadi.

Sepatutnya si sykt vendor taik tu yg DIBAHASAKAN dgn kasar dan kesat, bukannya proton. Kerana perbuatan si vendor taik tulah proton berhadapan dgn mcm2 masalah kerosakan komponen tapi yg selalu kena marah sapa? => proton juga. Si vendor taik tu tak tau hapa pun, proton nak kena marah ke, nak kena basuh dgn rakyat ke lantak le. Yg diorang fikir janji perut mesti mau kasi makin lama makin buncit penuh dgn taik kat dlm usus besor tu.

Semua masalah proton & kerugian proton adalah berpunca dari sikap vendor taik tu tadi. Kita tak boleh menyalahkan proton. Dlm hal ni proton terpaksa berjuang bersendirian. Takde sapa yg bantu walaupun pihak kerajaan BN sekalipun. Bukankah sblm ni pihak kerajaan BN pernah berkata, kalau proton nak cover kerugian dia, kerajaan tak boleh tolong guna duit dia. Cuma kerajaan boleh bagi pinjaman dana kat proton kemudian proton kena bayar balik + faedah kepada kerajaan. Proton sendiri berada dlm dilema mcm yg aku ceritakan tadi.

Sapa yg tak patriotik sebenarnya? rakyat atau vendor taik? korang sendiri tau jawabannya.

keihin
14-08-2007, 02:57 PM
Aku pun nak bagi pendapat aku jugaklah berdasarkan makluamt dari orang2 yg pernah terlibat dgn proton, ahli2 kelab proton, bekas2 jurutera proton dan kuli2 proton.

Keta proton bukanlah 100% teruk, tak best, hampeh sangat. Keta ni bagus pada kacamata rakyat Malaysia khasnya dan pengguna2 di kalangan negara Asia Tenggara (ASEAN) amnya.

Yg jadi pertikaian skrg adalah kualiti versi tempatan. Kenapa model proton versi tempatan tak berkualiti seperti versi eksport? Jawabannya adalah kerana sikap tamak haloba dan kuat makan taik si vendor2 dan pembekal komponen proton tempatan sendiri. Diorang buat barang2 proton dgn bahan yg tak berkualiti utk pasaran tempatan tapi utk pasaran eksport diorang buat kualiti kelas A. Kenapa utk pasaran tempatan tak dibuat kelas A jugak? Diorang beranggapan 'takpe, utk orang malaysia buat ala kadar jer'.

Vendor2 dan pembekal komponen proton ni adalah sykt pembuat dari kalangan orang2 melayu yg tamak, yg dipengaruhi oleh sentimen politik dan ada di kalangan orang2 politik mempunyai kepentingan dlm sykt vendor taik ni. Ada tokey vendor ni adalah org2 politik sendiri. Dahlah tamak, buat komponen cincai asal boleh jer. Diorang keluarkan komponen yg bagus, kurang bagus dan tak berkualiti. Semua tu proton TERPAKSA beli sebab dah dibuat perjanjian. Proton mesti beli semua komponen dari vendor tu walaupun cincai & low class. Akibatnya, korang pun dptlah keta proton baru yg macam2 masalah yg tak masuk akal. Padahal masalah tu boleh diselesaikan dgn baik oleh proton tapi proton tak dpt selesaikannya.

Semua ini berpunca daripada vendor2 taik tu tadi. Semua vendor2 tu adalah kroni2 pihak pengurusan proton terdahulu dan kroni sesetengah pemimpina dlm kerajaan di mana diorang ni cuma mengejar keuntungan je tanpa memikirkan yg diorang ni buat komponen utk keta nasional kebanggaan negara. Sepatutnya, diorang si vendor2 ni kenalah keluarkan komponen yg bermutu tinggi supaya imej proton meningkat dan tinggi. Ini tidak. Yg dia pentingkan cuma keuntungan dan tembolok dia jer, janji perut buncit sudah. Korang rakyat melaysia kalau beli keta proton baru tapi dah mcm2 masalah dan jahanam, itu bukan masalah si vendor2 ni. Dia tetap je keluarkan komponen taik dia tu (Dah nama pun vendor taik).

Si vendor2 proton ni bukannya guna keta proton pun. Si ahli2 parlimen yg melalak kat dewan rakyat tu pun bukannya guna keta proton. Diorang tu semua ibarat ayam jantan berkokok tapi ekor bergelumang taik jer. Diorang yg berkokok kat dewan negara tu sendiri ada kepentingan dlm sykt2 vendor taik proton ni tadi. Selalu diorang bangkitkan isu patriotik-rakyat malaysia tak patriotiklah, suka menghentam produk tempatanlah,tak menghargai keta nasional protonlah bla bla bla...

Sedangkan diorang tu melalak suruh rakyat beli keta proton, supaya kantung duit diorang makin penuh apabila permintaan utk komponen proton bertambah. Diorang akan keluarkan komponen dlm jumlah yg bnyk dan kaut untung yg tinggi. Padahal diorang bukannya guna keta proton pun. Diorang guna Merc, BMW, Audi. Keta proton ni pada diorang 'lekeh' jer, cikai jer. Berlagak je cakap kat dewan rakyat suruh rakyat mencinTAIK keta nasional proton, tapi diorang sendiri yg berak kat atas komponen keta proton, tak sedor pun. Dahlah berak atas komponen keta proton, lepas tu suruh rakyat beli pulak taik dia. Akhirnya kita rakyat biasa yg jadi mangsa permainan politik diorang ni.

Bila timbul masalah, ada kecacatan, orang selalu menyalahkan PROTON. Padahal bukan semestinya salah proton pun. Itu semua salah si vendor taik tu tadi apabila membekalkan komponen yg tak berkualiti. Proton sebenornya dlm dilema jugak - antara nak jaga hati rakyat dan nak jaga hati si vendor2 taik tu. Kalau proton batalkan perjanjian terus dgn vendor taik tu akan timbul masalah-pengangguran di kalangan pekerja sykt vendor taik tadi.

Sepatutnya si sykt vendor taik tu yg DIBAHASAKAN dgn kasar dan kesat, bukannya proton. Kerana perbuatan si vendor taik tulah proton berhadapan dgn mcm2 masalah kerosakan komponen tapi yg selalu kena marah sapa? => proton juga. Si vendor taik tu tak tau hapa pun, proton nak kena marah ke, nak kena basuh dgn rakyat ke lantak le. Yg diorang fikir janji perut mesti mau kasi makin lama makin buncit penuh dgn taik kat dlm usus besor tu.

Semua masalah proton & kerugian proton adalah berpunca dari sikap vendor taik tu tadi. Kita tak boleh menyalahkan proton. Dlm hal ni proton terpaksa berjuang bersendirian. Takde sapa yg bantu walaupun pihak kerajaan BN sekalipun. Bukankah sblm ni pihak kerajaan BN pernah berkata, kalau proton nak cover kerugian dia, kerajaan tak boleh tolong guna duit dia. Cuma kerajaan boleh bagi pinjaman dana kat proton kemudian proton kena bayar balik + faedah kepada kerajaan. Proton sendiri berada dlm dilema mcm yg aku ceritakan tadi.

Sapa yg tak patriotik sebenarnya? rakyat atau vendor taik? korang sendiri tau jawabannya.:eek:

Ye,sbg contoh : satria UK spec vs local.

GabanZek
14-08-2007, 03:11 PM
Aku pun nak bagi pendapat aku jugaklah berdasarkan makluamt dari orang2 yg pernah terlibat dgn proton, ahli2 kelab proton, bekas2 jurutera proton dan kuli2 proton.

Keta proton bukanlah 100% teruk, tak best, hampeh sangat. Keta ni bagus pada kacamata rakyat Malaysia khasnya dan pengguna2 di kalangan negara Asia Tenggara (ASEAN) amnya.

Yg jadi pertikaian skrg adalah kualiti versi tempatan. Kenapa model proton versi tempatan tak berkualiti seperti versi eksport? Jawabannya adalah kerana sikap tamak haloba dan kuat makan taik si vendor2 dan pembekal komponen proton tempatan sendiri. Diorang buat barang2 proton dgn bahan yg tak berkualiti utk pasaran tempatan tapi utk pasaran eksport diorang buat kualiti kelas A. Kenapa utk pasaran tempatan tak dibuat kelas A jugak? Diorang beranggapan 'takpe, utk orang malaysia buat ala kadar jer'.

Vendor2 dan pembekal komponen proton ni adalah sykt pembuat dari kalangan orang2 melayu yg tamak, yg dipengaruhi oleh sentimen politik dan ada di kalangan orang2 politik mempunyai kepentingan dlm sykt vendor taik ni. Ada tokey vendor ni adalah org2 politik sendiri. Dahlah tamak, buat komponen cincai asal boleh jer. Diorang keluarkan komponen yg bagus, kurang bagus dan tak berkualiti. Semua tu proton TERPAKSA beli sebab dah dibuat perjanjian. Proton mesti beli semua komponen dari vendor tu walaupun cincai & low class. Akibatnya, korang pun dptlah keta proton baru yg macam2 masalah yg tak masuk akal. Padahal masalah tu boleh diselesaikan dgn baik oleh proton tapi proton tak dpt selesaikannya.

Semua ini berpunca daripada vendor2 taik tu tadi. Semua vendor2 tu adalah kroni2 pihak pengurusan proton terdahulu dan kroni sesetengah pemimpina dlm kerajaan di mana diorang ni cuma mengejar keuntungan je tanpa memikirkan yg diorang ni buat komponen utk keta nasional kebanggaan negara. Sepatutnya, diorang si vendor2 ni kenalah keluarkan komponen yg bermutu tinggi supaya imej proton meningkat dan tinggi. Ini tidak. Yg dia pentingkan cuma keuntungan dan tembolok dia jer, janji perut buncit sudah. Korang rakyat melaysia kalau beli keta proton baru tapi dah mcm2 masalah dan jahanam, itu bukan masalah si vendor2 ni. Dia tetap je keluarkan komponen taik dia tu (Dah nama pun vendor taik).

Si vendor2 proton ni bukannya guna keta proton pun. Si ahli2 parlimen yg melalak kat dewan rakyat tu pun bukannya guna keta proton. Diorang tu semua ibarat ayam jantan berkokok tapi ekor bergelumang taik jer. Diorang yg berkokok kat dewan negara tu sendiri ada kepentingan dlm sykt2 vendor taik proton ni tadi. Selalu diorang bangkitkan isu patriotik-rakyat malaysia tak patriotiklah, suka menghentam produk tempatanlah,tak menghargai keta nasional protonlah bla bla bla...

Sedangkan diorang tu melalak suruh rakyat beli keta proton, supaya kantung duit diorang makin penuh apabila permintaan utk komponen proton bertambah. Diorang akan keluarkan komponen dlm jumlah yg bnyk dan kaut untung yg tinggi. Padahal diorang bukannya guna keta proton pun. Diorang guna Merc, BMW, Audi. Keta proton ni pada diorang 'lekeh' jer, cikai jer. Berlagak je cakap kat dewan rakyat suruh rakyat mencinTAIK keta nasional proton, tapi diorang sendiri yg berak kat atas komponen keta proton, tak sedor pun. Dahlah berak atas komponen keta proton, lepas tu suruh rakyat beli pulak taik dia. Akhirnya kita rakyat biasa yg jadi mangsa permainan politik diorang ni.

Bila timbul masalah, ada kecacatan, orang selalu menyalahkan PROTON. Padahal bukan semestinya salah proton pun. Itu semua salah si vendor taik tu tadi apabila membekalkan komponen yg tak berkualiti. Proton sebenornya dlm dilema jugak - antara nak jaga hati rakyat dan nak jaga hati si vendor2 taik tu. Kalau proton batalkan perjanjian terus dgn vendor taik tu akan timbul masalah-pengangguran di kalangan pekerja sykt vendor taik tadi.

Sepatutnya si sykt vendor taik tu yg DIBAHASAKAN dgn kasar dan kesat, bukannya proton. Kerana perbuatan si vendor taik tulah proton berhadapan dgn mcm2 masalah kerosakan komponen tapi yg selalu kena marah sapa? => proton juga. Si vendor taik tu tak tau hapa pun, proton nak kena marah ke, nak kena basuh dgn rakyat ke lantak le. Yg diorang fikir janji perut mesti mau kasi makin lama makin buncit penuh dgn taik kat dlm usus besor tu.

Semua masalah proton & kerugian proton adalah berpunca dari sikap vendor taik tu tadi. Kita tak boleh menyalahkan proton. Dlm hal ni proton terpaksa berjuang bersendirian. Takde sapa yg bantu walaupun pihak kerajaan BN sekalipun. Bukankah sblm ni pihak kerajaan BN pernah berkata, kalau proton nak cover kerugian dia, kerajaan tak boleh tolong guna duit dia. Cuma kerajaan boleh bagi pinjaman dana kat proton kemudian proton kena bayar balik + faedah kepada kerajaan. Proton sendiri berada dlm dilema mcm yg aku ceritakan tadi.

Sapa yg tak patriotik sebenarnya? rakyat atau vendor taik? korang sendiri tau jawabannya.

Seperti yang telah kunyatakan....

Walau apepun issue, kita rakyat biasa cuma boleh memberi pandangan, kutukan, makian, cacian dan seumpamanya...

Yang boleh buat keputusan adalah PROTON sendiri...

Memang bukan mudah untuk selesaikan masalah tersebut (jika benar), memandangkan ianya berkaitan dengan kuasa2, dan kepentingan tertentu, tapi... buatlah apa yang patut...

Apa yang peliknya disini, dalam zaman yang mana penduduk kat Malaysia ni dah makin berpengetahuan dan pandai menilai, masih ada lagi yang menganggap kita ni " ala... orang kita ni boleh ala kadar je.."

Kan lebih baik buat yang terbaik utk penduduk sendiri, bukankah itu satu dari semangat patriotik? kalau produk pun dah berkualiti, pasti pembeli akan suka dan berminat utk setia pada produk kita... Jangan asyik pikir keuntungan jangka pendek, pikir juga keuntungan jangka masa panjang... AFTA dah dekat , kalau x berubah jugak, nasib PROTON camne lah agaknyer nanti...

Memetik kata2 PROTON suatu masa dulu---->>> "DARE TO CHANGE"

Yo lar tu ... change to what??!

kasturi
16-08-2007, 09:15 AM
dah dilancarkan pun....boleh tahan gak...:)

http://utusan.com.my/utusan/content.asp?y=2007&dt=0816&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_02.htm

SuPerhEro
16-08-2007, 09:17 AM
aku nak pakai kete yg diorng exports ke UK je, msti no prob cam local version pnye :p

kasturi
16-08-2007, 09:20 AM
aku nak pakai kete yg diorng exports ke UK je, msti no prob cam local version pnye :p

ada problem ke ?
aku x pernah guna sebenarnya proton ni...
tapi aku kwn2 aku yg pakai proton ok aje..

yg model baru ni rega murah la utk 1.6cc
design pun comel...:)

SuPerhEro
16-08-2007, 09:36 AM
ada problem ke ?
aku x pernah guna sebenarnya proton ni...
tapi aku kwn2 aku yg pakai proton ok aje..

yg model baru ni rega murah la utk 1.6cc
design pun comel...:)

hehe... mmbrs ko really lucky person.. :D

elmyda
03-09-2007, 08:02 PM
hehehe.. ok je?

takpa.. apa kata ko lak try.. hehe..

mojotudam
04-11-2010, 11:45 AM
nampak cun la pulak model proton 'baru' nih :))