PDA

View Full Version : Jom BERCUTI di Pulau Perhentian / Pulau Redang!!!


Kasyidi
06-05-2007, 01:12 PM
Assalamualaikum....& Salam Sejahtera..

Kepada sesiapa Forumer CG yang berminat nak melancong/bercuti ke Pulau Perhentian atau Pulau Redang... boleh bagi tahu saya... InsyaAllah... harga saya akan ekjas yg terbaik semampu yang boleh......

jemputlah semua Forumer.....

TamingSari
06-05-2007, 01:14 PM
Assalamualaikum....& Salam Sejahtera..

Kepada sesiapa Forumer CG yang berminat nak melancong/bercuti ke Pulau Perhentian atau Pulau Redang... boleh bagi tahu saya... InsyaAllah... harga saya akan ekjas yg terbaik semampu yang boleh......

jemputlah semua Forumer.....

citerlah sikit package dia caner:D

dakwah
06-05-2007, 01:16 PM
Aah,cite lah lagi package2 dia cam na, byr egold ke..huhuu

Kasyidi
06-05-2007, 01:28 PM
Aah,cite lah lagi package2 dia cam na, byr egold ke..huhuu

bayar pakai RM... pakejnya nanti saya listkan... biasanya 3 hari 2 malam...

Kasyidi
06-05-2007, 05:47 PM
Ini Peta & Resort/Chalet di Pulau Perhentian....

http://www.tunabay.com.my/images/map/island-map.jpg

boleh pilih nak Pulau kecik ke Pulau Besar....
ada yg pegi ikut pakej... ada yg pegi x pakai pakej... harga InsyaAllah... saya sedang usahakan yg terbaik...:)

p/s: sori yer... x reti nk letak gambar....

dakwah
06-05-2007, 05:51 PM
sama2,kita nantikan pakejnya... ni pun dah nak cuti sekolah,mesti ramai nak bawa family bercuti..

Fadu
06-05-2007, 05:55 PM
best gak tu... br je plan2 nk pi sana. semb2 dl la kasi detail skit hehe

StanNero
06-05-2007, 05:56 PM
hmm menarik.. cam tau2 ja ako cuti sminggu.. update leh cepat sket.. hehe

Kasyidi
11-05-2007, 07:37 PM
Pakej 3 Hari 2 Malam...(RM290)

Termasuk Makan Minum 3 Kali Sehari
BBQ
Naik Bot Round2 Pulau
Snorkling

Harga Boleh nego lg.. jika boleh di ekjas...

Brad Pitt
12-05-2007, 11:53 PM
Pakej 3 Hari 2 Malam...(RM290)

Termasuk Makan Minum 3 Kali Sehari
BBQ
Naik Bot Round2 Pulau
Snorkling

Harga Boleh nego lg.. jika boleh di ekjas...

Bro rm290 tue satu kepala ker???Budak2 bawah 7thn kena tak??Pakej 3hari 2mlm jer ker 5hari 4 mlm ada tak??:)

jai_x5
13-05-2007, 12:03 AM
menarik nie... :D

Kasyidi
13-05-2007, 09:04 AM
Bro rm290 tue satu kepala ker???Budak2 bawah 7thn kena tak??Pakej 3hari 2mlm jer ker 5hari 4 mlm ada tak??:)

harga untuk satu kepala... pakej biasanya 3 hari 2 malam... tapi nak lebih bleh ekjas... cuma bg tarikh tgk kekosongan.... untuk bebudak biasanya half price..... kalau berminat sy bleh ekjaskan...

masharihelmy
14-05-2007, 01:36 AM
Bro... kasi paste ke package kat forum ni... baru leh nengok & nak budget... aku ni mmg suka cuti2 malaysia ni... kalu bleh taruk gambar tetempat menarik... baru cantek...

Kasyidi
14-05-2007, 04:36 PM
Pakej 1 ( 3 Hari 2 Malam)

-Penginapan untuk 3 Hari 2 Malam. (Frame room)

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 2 Malam)

-Snokling ( Complete Set) + Round Island (Termasuk Snorkling)

Harga : RM 260.00 Per/Head
(Minima 2 Orang)

gengjawa
14-05-2007, 04:41 PM
wak cadang nak bawak keluarga wak & keluarga mertua sekali, dewasa sekitar 7org, kanak2 ader 2, klu bawah 2tahun ader caj x? aper yer yg ader kat pulau tu? wak 1st time nak jejak pulau tu, tp dgr2 mmg best giler..:D

gengjawa
14-05-2007, 04:44 PM
lg 1 duduk kat chalet maner yer? pic chalet ader x? antara aktiviti yg boleh wak & keluarga berkongsi keriangan aper yer?

gengjawa
14-05-2007, 04:50 PM
nak tau lebih lagi boleh gi sini http://www.pulauperhentian.com.my tapi bagi wak klu dah ader yg nk tolong uruskan lagi bagus, xler kelam-kabut di buatnye nnt.

Kasyidi
14-05-2007, 05:21 PM
Pakej 2 ( 3 Hari 2 Malam)

-Penginapan untuk 3 Hari 2 Malam. (Frame Room)

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 2 Malam)

-Snokling ( Complete Set)

- Round Island

Harga : RM 280.00 Per/Head
(Minima 2 Orang)
* Jika Ramai Harga Boleh di "nego" lagi......

Kasyidi
14-05-2007, 05:21 PM
Pakej 3 ( 3 Hari 2 Malam)

-Penginapan untuk 3 Hari 2 Malam. (Standard room)
*Boleh Tambah Extra Bed.***

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 2 Malam)

-Snokling ( Complete Set)

- Round Island

Harga : RM 300.00 Per/Head
(Minima 2 Orang)
* Jika Ramai Harga Boleh di "nego" lagi......

Kasyidi
14-05-2007, 05:23 PM
Special Pakej ( 4 Hari 3 Malam)

-Penginapan untuk 4 Hari 3 Malam. (Standard room)
* Boleh Tambah Extra Bed **

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 3 Malam)

-Snokling ( Complete Set)

- Round Island

Harga : RM 400.00 Per/Head
(Minima 2 Orang)
* Jika Ramai Harga Boleh di "nego" lagi......

Kasyidi
14-05-2007, 05:24 PM
Family Pakej ( 3 Hari 2 Malam)

-Penginapan untuk 3 Hari 2 Malam. (Family room)
* Boleh Tambah Extra Bed **

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 2 Malam)

-Snokling ( Complete Set) + Round Island (Termasuk Snorkling)

Harga : RM 275.00 Per/Head
(Minima 3 Orang)
* Jika Ramai Harga Boleh di "nego" lagi......

Kasyidi
14-05-2007, 05:28 PM
lg 1 duduk kat chalet maner yer? pic chalet ader x? antara aktiviti yg boleh wak & keluarga berkongsi keriangan aper yer?

semua pakej saya duduk kat chalet everfresh....
aktiviti2 nya seperti biasa.. mandi pantai... nak main bola tepi pantai pulau pon bleh... yang best sekali.. snorkling dan round pulau naik boat...:)

Kasyidi
14-05-2007, 05:31 PM
wak cadang nak bawak keluarga wak & keluarga mertua sekali, dewasa sekitar 7org, kanak2 ader 2, klu bawah 2tahun ader caj x? aper yer yg ader kat pulau tu? wak 1st time nak jejak pulau tu, tp dgr2 mmg best giler..:D

kanak2 bawah umur 11 tahun dapat half price... kalau berminat boleh PM atau YM saya... saya boleh ekjaskan harga yang ter "best"..... InsyaAllah...:)

Kasyidi
14-05-2007, 08:20 PM
Semua Pakej Tersebut Penginapan di EverFresh Chalet.... Pulau Perhentian.

Kasyidi
14-05-2007, 08:22 PM
:D Frame Room, Standard Room & Family Room.:D

Kasyidi
14-05-2007, 08:40 PM
peta pulau perhentian..... tempat penginapan pakej saya ialah..

EverFresh Chalet....

cay3869
14-05-2007, 09:22 PM
kat pangkor xde ke? :D

Kasyidi
14-05-2007, 10:29 PM
kat pangkor xde ke? :D

pangkor tader bos... kalau nak gi hala kelantan atau t'ganu bleh lah... pi Pulau perhentian lah... memang cantik & puas hati tempatnya...

2bz4money
14-05-2007, 10:50 PM
Bagi sesiapa yg menghargai keindahan alam semulajadi, ketenangan dan deruan angin yg mendesir serta kejernihan lautan sambil melihat ikan berwarna warni berlari2 di celah2 batu karang bolehlah mengunjungi Pulau Perhentian. Pengalaman 3 hari 2 malam kat sana masih bermain2 di fikiran aku mcm bermain kayak, snorkling, jungle tracking dan camping. Syoknyer waktu remaja dulu...

Teringin sangat kembali ke sana sambil merasakan keenakan nasi dagang...

Impian aku dulu nak berbulan madu kat sana, tapi x sampai hajat..Sekarang bila dah ada anak, tak leh pulak pegi kerna ada yg mabuk laut...

Bagi yg betul2 nak relax dari hiruk pikuk kota serta kesibukan tugas...Pulau Perhentian menjanjikan pengalaman yg mengasikkan..

p/s: Bukan promosi, sekadar pengalaman yg bole dikongsi bersama..

Kasyidi
14-05-2007, 11:01 PM
Bagi sesiapa yg menghargai keindahan alam semulajadi, ketenangan dan deruan angin yg mendesir serta kejernihan lautan sambil melihat ikan berwarna warni berlari2 di celah2 batu karang bolehlah mengunjungi Pulau Perhentian. Pengalaman 3 hari 2 malam kat sana masih bermain2 di fikiran aku mcm bermain kayak, snorkling, jungle tracking dan camping. Syoknyer waktu remaja dulu...

Teringin sangat kembali ke sana sambil merasakan keenakan nasi dagang...

Impian aku dulu nak berbulan madu kat sana, tapi x sampai hajat..Sekarang bila dah ada anak, tak leh pulak pegi kerna ada yg mabuk laut...

Bagi yg betul2 nak relax dari hiruk pikuk kota serta kesibukan tugas...Pulau Perhentian menjanjikan pengalaman yg mengasikkan..

p/s: Bukan promosi, sekadar pengalaman yg bole dikongsi bersama..

thanks... itu dia pengalaman yg dikongsikan bersama... memang best kat Pulau Perhentian ni.... jom booking sekarang....:D

Brad Pitt
14-05-2007, 11:41 PM
Family Pakej ( 3 Hari 2 Malam)

-Penginapan untuk 3 Hari 2 Malam. (Family room)
* Boleh Tambah Extra Bed **

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 2 Malam)

-Snokling ( Complete Set) + Round Island (Termasuk Snorkling)

Harga : RM 275.00 Per/Head
(Minima 3 Orang)
* Jika Ramai Harga Boleh di "nego" lagi......

Promosi nie sampai bila nie???berminat nie....

thereds
15-05-2007, 12:01 AM
Cantik btol pulau perhentian dgn redang ni..
Teringin gak nak pegi..

Kasyidi
15-05-2007, 06:26 AM
Promosi nie sampai bila nie???berminat nie....

promosi ni sampai bila2 pon boleh bagi... selagi tak musim tengkujuh & selagi saya boleh bagi dgn harga ni....:D
jika berminat boleh YM, PM atau call saya...
semua ada kat siggy saya...

P/s: digalak buat tempahan awal....

gengjawa
15-05-2007, 11:25 AM
byk gak pakage yg ader:-? :-? nnt wak pikirkan bersama keluarga? tuk musin cuti hujung bln nie masih ader kekosongan ker en.kasyidi?

syaq
15-05-2007, 07:59 PM
Cantik btol pulau perhentian dgn redang ni..
Teringin gak nak pegi..

memang cantik...rugi tak pergi...

syaq
15-05-2007, 08:01 PM
Bagi sesiapa yg menghargai keindahan alam semulajadi, ketenangan dan deruan angin yg mendesir serta kejernihan lautan sambil melihat ikan berwarna warni berlari2 di celah2 batu karang bolehlah mengunjungi Pulau Perhentian. Pengalaman 3 hari 2 malam kat sana masih bermain2 di fikiran aku mcm bermain kayak, snorkling, jungle tracking dan camping. Syoknyer waktu remaja dulu...

Teringin sangat kembali ke sana sambil merasakan keenakan nasi dagang...

Impian aku dulu nak berbulan madu kat sana, tapi x sampai hajat..Sekarang bila dah ada anak, tak leh pulak pegi kerna ada yg mabuk laut...

Bagi yg betul2 nak relax dari hiruk pikuk kota serta kesibukan tugas...Pulau Perhentian menjanjikan pengalaman yg mengasikkan..

p/s: Bukan promosi, sekadar pengalaman yg bole dikongsi bersama..

ye betul tu...p.perhentian khas utk kepada sesiapa yg betul2 nak berehat...macam dulu aku gi p.perhentian kecil...dok kat bubu long beach resort...3hari 2malam...memang takde paper...takde tv...takde radio...gi sana...rehatkan diri anda...tempat pun cantik...pantai cantik...laut jernih...worth the money...

JiraiyaSama
15-05-2007, 09:26 PM
wah...kasidi...deme skolah mane dulu nye...kawe duk besut ni...deme amik pete kawe tuu...hehehe...

mr_compiler
15-05-2007, 09:29 PM
Aku pon penah pegi Pulau Perhentian,
mmg best...pengalaman kat Awana Beach Resort mmg hebat,
sapa2 yg belom pegi ini peluang yg baik,
dah kira murah pakej yg ditawarkan ni...:D

Kasyidi
16-05-2007, 11:20 AM
byk gak pakage yg ader:-? :-? nnt wak pikirkan bersama keluarga? tuk musin cuti hujung bln nie masih ader kekosongan ker en.kasyidi?

masih ada kekosongan InsyaAllah... boleh beri tarikh & saya akan comfirmkan...

JiraiyaSama
16-05-2007, 11:36 AM
kasyidi..kut2 deme ni 1 skolah ngan kawe kot...oo syidi...

Kasyidi
16-05-2007, 11:39 AM
kasyidi..kut2 deme ni 1 skolah ngan kawe kot...oo syidi...

yo.. ado nih...:D

Kasyidi
16-05-2007, 01:17 PM
kanak-kanak yang berumur hingga 11 tahun dapat harga Half Price....

gengjawa
16-05-2007, 01:21 PM
kanak-kanak yang berumur hingga 11 tahun dapat harga Half Price....

sana update, sini pon update, cayalah.. usahawan melayu kite:D

sgojita4
16-05-2007, 01:28 PM
slamat melawat terengganu!! ;)

nurul
16-05-2007, 01:32 PM
Single package without snorkeling? Ada?

Kasyidi
16-05-2007, 01:43 PM
Single package without snorkeling? Ada?

without snorkling..? sorang je ke..? nanti sy ekjaskan.. 3 hari 2 malam..ok..?

nurul
16-05-2007, 01:51 PM
without snorkling..? sorang je ke..? nanti sy ekjaskan.. 3 hari 2 malam..ok..?

yes, okay thanks.

thereds
16-05-2007, 01:57 PM
kasyidi..kut2 deme ni 1 skolah ngan kawe kot...oo syidi...
aii..tengok la kat avatar tu..takkan x ingat muka member kot.

gengjawa
16-05-2007, 01:59 PM
Single package without snorkeling? Ada?

naper gsorang2? bahaya nie:D :))

nurul
16-05-2007, 02:06 PM
naper gsorang2? bahaya nie:D :))

abis kata nk gi tenangkan fikiran kannn... :D

Kasyidi
16-05-2007, 02:55 PM
yes, okay thanks.

erm... kak, round island nak ke tak..?
:-?

syaq
16-05-2007, 03:47 PM
abis kata nk gi tenangkan fikiran kannn... :D

nak i temankan?...hehehe...bahaya gi sorang2 tau...:p

Fadu
16-05-2007, 03:56 PM
abis kata nk gi tenangkan fikiran kannn... :D

bile nk pegi nih??? aku pon tiba2 je nk tenangkn fikiran la... single package gak la...:)

nurul
16-05-2007, 03:57 PM
nak i temankan?...hehehe...bahaya gi sorang2 tau...:p

aik.. syaq nih bukan baru bukak thread jemputan kawin ker..? rasa panas lagi thread tu.. ade hati lak nak temankan .. ni lagi bahaya nih.. :D

adar
16-05-2007, 03:59 PM
aik.. syaq nih bukan baru bukak thread jemputan kawin ker..? rasa panas lagi thread tu.. ade hati lak nak temankan .. ni lagi bahaya nih.. :D

tau tak per. haha...syaq tu nak kena sunat lg sekali kot gn bakal bini dia tu.:)) :))

Kasyidi
16-05-2007, 03:59 PM
tanpa round island.. saya boleh bagi rm200 utk 3 hari 2 malam... termasuk penginapan.. makan minum.. without snorkling...

nurul
16-05-2007, 04:05 PM
tanpa round island.. saya boleh bagi rm200 utk 3 hari 2 malam... termasuk penginapan.. makan minum.. without snorkling...

round island.. hrmm.. nak la kot.. bole round ari2 bila2 masa?

Kasyidi
16-05-2007, 04:20 PM
round island.. hrmm.. nak la kot.. bole round ari2 bila2 masa?

kalau nk round jalan kaki bleh bila2 masa je kat persisiran pantai tu.... free of charge...

kalau round naik bot kena charge RM35 sekali round...

nurul
16-05-2007, 04:34 PM
kalau nk round jalan kaki bleh bila2 masa je kat persisiran pantai tu.... free of charge...

kalau round naik bot kena charge RM35 sekali round...

oo gitu maknanya tak skali dgn pakej ler..

JiraiyaSama
16-05-2007, 04:36 PM
abis kata nk gi tenangkan fikiran kannn... :D

skodeng mat salleh eh nurul?...

nurul
16-05-2007, 04:40 PM
skodeng mat salleh eh nurul?...

heh takdo kojo dennn..

nurul
16-05-2007, 04:55 PM
bile nk pegi nih??? aku pon tiba2 je nk tenangkn fikiran la... single package gak la...:)

haha jom g penuhkan pulau perhentian / redang..
jgn lagi sesak kepala dah ler.. :D

Kasyidi
16-05-2007, 07:22 PM
oo gitu maknanya tak skali dgn pakej ler..

maknanya pakej tadi without snorkling + round island (naik bot, Bukan jalan kaki) jadi rm235 harganya...

Kasyidi
16-05-2007, 10:24 PM
mari...mari.... kekosongan masih ada... bookinglah sekarang...:)

syaq
17-05-2007, 09:59 AM
aik.. syaq nih bukan baru bukak thread jemputan kawin ker..? rasa panas lagi thread tu.. ade hati lak nak temankan .. ni lagi bahaya nih.. :D

ala kantoi lak...hehehe...takde la nurul...gurau2 saja dong...hehehe...:p

syaq
17-05-2007, 10:00 AM
bro kasyidi...kalau naik taxi boat dari perhentian besar ke long beach...bape rate dia?...pakej utk 2 org 3hari 2 malam bape bro leh tolong dapatkan paling murah?...kalau boleh nak yg senang nak gi long beach...

nurul
17-05-2007, 10:07 AM
adik kasyidi,
pakej bagi tu utk resort mana?
redang lagoon resort? melayu punyer?

member gi redang gak kat situ weekend nih.. eisk..
jeles jeles dah start gi holiday..

Kasyidi
17-05-2007, 10:10 AM
adik kasyidi,
pakej bagi tu utk resort mana?
redang lagoon resort? melayu punyer?

member gi redang gak kat situ weekend nih.. eisk..
jeles jeles dah start gi holiday..

everfresh chalet pulau perhentian kak nurul.. bukan redang...

Kasyidi
17-05-2007, 10:12 AM
bro kasyidi...kalau naik taxi boat dari perhentian besar ke long beach...bape rate dia?...pakej utk 2 org 3hari 2 malam bape bro leh tolong dapatkan paling murah?...kalau boleh nak yg senang nak gi long beach...

RM260 3 hari 2 malam... taxi boat sy tak pasti... rasanya 4-5 ringgit je kot....

nurul
17-05-2007, 10:13 AM
everfresh chalet pulau perhentian kak nurul.. bukan redang...

ok thanks. nak google jap. :D

syaq
17-05-2007, 10:14 AM
RM260 3 hari 2 malam... taxi boat sy tak pasti... rasanya 4-5 ringgit je kot....

apa pakej yg dapat utk rm260 ni?...rm260 ni utk sorang ke atau 2 org?

Mr.DJ
17-05-2007, 10:16 AM
Best ker kat situ...?..mano best banding ngan SIPADAN & TIOMAN ?..

Kasyidi
17-05-2007, 10:20 AM
apa pakej yg dapat utk rm260 ni?...rm260 ni utk sorang ke atau 2 org?

rm260 per head....
makan minum.. snorkling sekali dgn round island.. bbq.. penginapan.... kat everfresh chalet...

Kasyidi
17-05-2007, 10:21 AM
Best ker kat situ...?..mano best banding ngan SIPADAN & TIOMAN ?..

sipadan saya tak tahu.. tapi banding dgn tioman... better perhentian & redang....

nurul
17-05-2007, 10:32 AM
sipadan saya tak tahu.. tapi banding dgn tioman... better perhentian & redang....

anyway ape bezanye redang ngan perhentian nih..

syaq
17-05-2007, 10:55 AM
dua pulau yg berlainan...tu lah bezanya... :D

Fadu
17-05-2007, 11:18 AM
jom la kite sume pi sana lepak je... rm260 perhead (3 ari 2 mlm) best gak tu...

nurul
17-05-2007, 11:25 AM
dua pulau yg berlainan...tu lah bezanya... :D

very funny

danaumas
17-05-2007, 11:50 AM
baby kena charge jugak ker?:D

Kasyidi
17-05-2007, 12:08 PM
baby kena charge jugak ker?:D

baby tak kot... cuma kanak2 yg berumur hingga 11 tahun dapat half price....

syaq
17-05-2007, 12:47 PM
very funny


dah memang tu pun beza eh...bilo pulak den buek lawak ni...:o

Kasyidi
17-05-2007, 12:57 PM
anyway ape bezanye redang ngan perhentian nih..

keindahan pulaunya berbeza... org kata kat tioman x sama dgn perhentian & redang... keindahan prasarananya....:D

nurul
17-05-2007, 01:10 PM
baby kena charge jugak ker?:D

takkan la baby pun kena charge jugak.. unless la kalau baby tu dah tua bangka.. heheh

anyway nak gi ni pun nak bawak baby gak.. :)

Kasyidi
17-05-2007, 03:17 PM
takkan la baby pun kena charge jugak.. unless la kalau baby tu dah tua bangka.. heheh

anyway nak gi ni pun nak bawak baby gak.. :)

ada gak ke baby tua bangka...? huhuhu:))

gengjawa
17-05-2007, 03:19 PM
ada gak ke baby tua bangka...? huhuhu:))

baby xsunat lagi ler tu..:eek: :eek: :eek:

Kasyidi
17-05-2007, 03:36 PM
baby xsunat lagi ler tu..:eek: :eek: :eek:

zaman skrg... baby lepas lahir je terus sunat... hehehehe:)

eh.. lari topic dh ni....

meh... mari semua kita bercuti di Pulau......:D

syaq
17-05-2007, 05:21 PM
takkan la baby pun kena charge jugak.. unless la kalau baby tu dah tua bangka.. heheh

anyway nak gi ni pun nak bawak baby gak.. :)

baby ke hubby...



cabutttttttttttttttttttttttttttttttt

:p

Prunet
17-05-2007, 08:45 PM
selain dari ever fresh tak leh book kan ke?

Kasyidi
17-05-2007, 09:01 PM
selain dari ever fresh tak leh book kan ke?

saya ambik everfresh sebab member saya punya chalet.... lagi pon harga berpatutan & OK.....:D

Kasyidi
18-05-2007, 07:27 AM
Salam & Selamat Pagi Semua....

Kasik UP Skit....

Mari...mari... jom bercuti di Pulau Perhentian.. yang indah, permai, jelira & comel lote.....

tempahlah sekarang......... :D

Kasyidi
18-05-2007, 12:44 PM
Untuk makluman semua.....

Baby tak dikena kan charge.....

Half Price Untuk kanak-kanak Yang Berumur hingga 11 Tahun....:D

Jom... Booking Tempat anda sekarang.... YM atau Call saya....:)

Kasyidi
20-05-2007, 06:05 PM
Salam...
kasik UP sket.... mari...mari...semua kita pergi melancong ke Pulau Perhentian... Bookinglah sekarang..!! :)

Wea Izre
20-05-2007, 06:13 PM
alo geng kalo pakej kt pulau kapas ade dok?

Kasyidi
20-05-2007, 06:18 PM
alo geng kalo pakej kt pulau kapas ade dok?

x ada bos... saya hanya ada pakej pulau perhentian je setakat ni... redang penuh... pulau kapas saya tader...

Kasyidi
21-05-2007, 04:52 PM
Family Pakej ( 3 Hari 2 Malam)

-Penginapan untuk 3 Hari 2 Malam. (Family room)
* Boleh Tambah Extra Bed **

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 2 Malam)

-Snokling ( Complete Set) + Round Island (Termasuk Snorkling)

Harga : RM 275.00 Per/Head
(Minima 3 Orang)
* Jika Ramai Harga Boleh di "nego" lagi......

UP skit....

Kasyidi
23-05-2007, 03:38 PM
jom semua kita bercuti ke Pulau Perhentian.....:)

Kasyidi
24-05-2007, 06:36 AM
Salam....

Jom kita bercuti di Pulau Perhentian... gerenti puas hati....

nurul
25-05-2007, 09:09 PM
kasyidi,
hang leh urus transportation dr airport sampai la ke pulau tu skali ker?

AnokWek.UMOFX
25-05-2007, 09:41 PM
Family Pakej ( 3 Hari 2 Malam)

-Penginapan untuk 3 Hari 2 Malam. (Family room)
* Boleh Tambah Extra Bed **

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 2 Malam)

-Snokling ( Complete Set) + Round Island (Termasuk Snorkling)

Harga : RM 275.00 Per/Head
(Minima 3 Orang)
* Jika Ramai Harga Boleh di "nego" lagi......
bos...ade pakej utk family dok? aku tgh survey harga utk family nie...takmo ler yg per/head...sbb plan nak pegi 7/8 family bulan 7 nie..

kasyidi,
hang leh urus transportation dr airport sampai la ke pulau tu skali ker?
setahu saya... kalau ke pulau redang... bas/van chalet ade ambil di airport.. tp tak tahu yg pulau perhentian ni camana..
off topic jap... nurul...sampai Ganu... calling2 ler... mana tahu leh kluo minum @ tourist guide... :D:p

nurul
25-05-2007, 10:27 PM
setahu saya... kalau ke pulau redang... bas/van chalet ade ambil di airport.. tp tak tahu yg pulau perhentian ni camana..
off topic jap... nurul...sampai Ganu... calling2 ler... mana tahu leh kluo minum @ tourist guide... :D:p

oo redang ade ek.. gi redang jer la gini senang sikit..
tapi sebenarnyer redang ngan perhentian nih jauh2 ke tempatnyer?

AnokWek.UMOFX
25-05-2007, 10:53 PM
oo redang ade ek.. gi redang jer la gini senang sikit..
tapi sebenarnyer redang ngan perhentian nih jauh2 ke tempatnyer?
yup...mmg jauh... tp pada saya ler.. yg pegi pulau tu kalau nak snorkeling/diving tu..mmg ler nak cari tempat cantik bawah sana..
tp kalau takat nak relaks...lepak2... lebih kurang jer mana2 pon.. tp kalau snorkeling/diving ni..pada yg minat tu...perghhh...lupa ingatan japp...rasa cam tanak balik...hehehe

Kasyidi
29-05-2007, 07:31 PM
kasyidi,
hang leh urus transportation dr airport sampai la ke pulau tu skali ker?

salam..

sori lama tak update kat sini... baru sampai dr KL.

erm... kak nurul nak mudah tak payah naik kapalterbang... naik bas je.. dari KL berhenti kat Besut(Jerteh).. pastu naik bas atau teksi ke jeti Kuala Besut... kat redang biasanya turun di KT... tapi kalau nak suruh ambik kat airport pon boleh diuruskan.. cuma bayarannya mahal sikit kalau tak silap... saya syorkan naik bas je turun kat stesen bas jerteh pastu naik teksi ke jeti...:)

Kasyidi
29-05-2007, 07:32 PM
bos...ade pakej utk family dok? aku tgh survey harga utk family nie...takmo ler yg per/head...sbb plan nak pegi 7/8 family bulan 7 nie..


setahu saya... kalau ke pulau redang... bas/van chalet ade ambil di airport.. tp tak tahu yg pulau perhentian ni camana..
off topic jap... nurul...sampai Ganu... calling2 ler... mana tahu leh kluo minum @ tourist guide... :D:p

sila YM saya... nak tahu mcm mana pakej yg encik nak...

nurul
29-05-2007, 07:49 PM
erm... kak nurul nak mudah tak payah naik kapalterbang... naik bas je..

ko ni biar betul kasyidi
patahlak pinggang naik bas tu haa.. :D

narina
29-05-2007, 08:11 PM
teringat plak ms bercuti kat pulau perhentian ngan member2... rase cam nak g lagi la..huhu,bestnyer..

narina
29-05-2007, 08:13 PM
if nak naik bas dr kl ke besut..berape ek?

Kasyidi
29-05-2007, 08:14 PM
if nak naik bas dr kl ke besut..berape ek?

rasanya baru rm30 lebih je kot...:)

Kasyidi
29-05-2007, 08:16 PM
ko ni biar betul kasyidi
patahlak pinggang naik bas tu haa.. :D

aik.. ada elergic ke kak nurul...? rasanya tak pernah pon org patah pinggang...hehehehe:D

kalau nak naik flight gak.. sy rasa kak naik turun kat airport Kota Bharu... lebih dekat & jimat berbanding turun di Kuala Terengganu...

nurul
29-05-2007, 08:18 PM
aik.. ada elergic ke kak nurul...? rasanya tak pernah pon org patah pinggang...hehehehe:D

kalau nak naik flight gak.. sy rasa kak naik turun kat airport Kota Bharu... lebih dekat & jimat berbanding turun di Kuala Terengganu...

oh gitu pulok mung nih..
shopping2 kat kb lupa nak gi pulau kang :eek:

Kasyidi
29-05-2007, 08:28 PM
oh gitu pulok mung nih..
shopping2 kat kb lupa nak gi pulau kang :eek:

sebab besut ni sempadan dgn kelantan... org kat sini pon cakap loghat kelate.. bukan cakap t'ganu...:)

nurul
29-05-2007, 08:38 PM
sebab besut ni sempadan dgn kelantan... org kat sini pon cakap loghat kelate.. bukan cakap t'ganu...:)

tau aku skolah kat KT lar dulu.. KT nak gi besut ni pun jauh..
ni kan lagi dr KL naik bus.. :o

Kasyidi
30-05-2007, 08:06 AM
tau aku skolah kat KT lar dulu.. KT nak gi besut ni pun jauh..
ni kan lagi dr KL naik bus.. :o

InsyaAllah... x patah pinggang kak..

terpulang lah.. nak naik fligth pon boleh... :D :D

Kasyidi
01-06-2007, 06:23 PM
kasik UP skit... meh sesiapa yg nak ke PUlau Perhentian.. bleh booking skrng.... !!! jom semua...:)

zolympus
02-06-2007, 02:59 PM
Musim tengkujuh mula dari bulan berapa ya? Nov hingga Mac ke? Boleh bajet tarikh :D

Kasyidi
02-06-2007, 08:40 PM
Musim tengkujuh mula dari bulan berapa ya? Nov hingga Mac ke? Boleh bajet tarikh :D

tengkujuh chalet kat perhentian tutup.... biasa bulan 3 dah buka balik... start tengkujuh kalau tak silap bulan 9....:)

nurul
02-06-2007, 09:14 PM
eisk promotion air asia yg 50sen per trip (including to kt/kb) tu
start october - march la pulak.. saje la tuh... :)

Kasyidi
02-06-2007, 09:39 PM
eisk promotion air asia yg 50sen per trip (including to kt/kb) tu
start october - march la pulak.. saje la tuh... :)

naik bas je kak.. hehehehe:D

Kasyidi
05-06-2007, 04:40 PM
Kasik UP sket...... meh semua kita pegi melancong ke Pulau Perhentian....

TamingSari
05-06-2007, 04:46 PM
Kasik UP sket...... meh semua kita pegi melancong ke Pulau Perhentian....

hang buh la package harga sekali bro

Kasyidi
05-06-2007, 07:54 PM
hang buh la package harga sekali bro

dah ada sekali dgn harga... kat awal2 page...:)

Kasyidi
05-06-2007, 07:59 PM
:D Frame Room, Standard Room & Family Room.:D

penginapan di Everfresh Chalet...:D

Kasyidi
05-06-2007, 08:01 PM
Frame Room, Standard Room & Family Room.

Kasyidi
05-06-2007, 08:02 PM
Everfresh Chalet.... Pulau Perhentian...

Kasyidi
05-06-2007, 08:04 PM
Pakej 1 ( 3 Hari 2 Malam)

-Penginapan untuk 3 Hari 2 Malam. (Frame room)

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 2 Malam)

-Snokling ( Complete Set) + Round Island (Termasuk Snorkling)

Harga : RM 260.00 Per/Head
(Minima 2 Orang)



Pakej 2 ( 3 Hari 2 Malam)

-Penginapan untuk 3 Hari 2 Malam. (Frame Room)

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 2 Malam)

-Snokling ( Complete Set)

- Round Island

Harga : RM 280.00 Per/Head
(Minima 2 Orang)



Pakej 3 ( 3 Hari 2 Malam)

-Penginapan untuk 3 Hari 2 Malam. (Standard room)
*Boleh Tambah Extra Bed.***

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 2 Malam)

-Snokling ( Complete Set)

- Round Island

Harga : RM 300.00 Per/Head
(Minima 2 Orang)





Special Pakej ( 4 Hari 3 Malam)

-Penginapan untuk 4 Hari 3 Malam. (Standard room)
* Boleh Tambah Extra Bed **

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 3 Malam)

-Snokling ( Complete Set)

- Round Island

Harga : RM 400.00 Per/Head
(Minima 2 Orang)



Family Pakej ( 3 Hari 2 Malam)

-Penginapan untuk 3 Hari 2 Malam. (Family room)
* Boleh Tambah Extra Bed **

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 2 Malam)

-Snokling ( Complete Set) + Round Island (Termasuk Snorkling)

Harga : RM 275.00 Per/Head
(Minima 3 Orang)
* Jika Ramai Harga Boleh di "nego" lagi......
:D :D :D

zuljaalaa
05-06-2007, 10:49 PM
alo bro
ada pakej untuk honeymoon tak?

Kasyidi
05-06-2007, 10:59 PM
alo bro
ada pakej untuk honeymoon tak?

boleh ekjas... encik tak nak aktiviti snorkling ke..? biasanya org gi honeymoon ni.. ada yg tak nak snorkling... nak dok dlm bilik... & mandi pantai je sesambil menikmati keindahan pulau...

tapi sy rekemen... ambik pakej 1 pon dh ok... snorkling pon bleh gak utk pakej honeymoon... ke nk lebih 3 hari 2malam...?:-? :)

zuljaalaa
05-06-2007, 11:33 PM
boleh ekjas... encik tak nak aktiviti snorkling ke..? biasanya org gi honeymoon ni.. ada yg tak nak snorkling... nak dok dlm bilik... & mandi pantai je sesambil menikmati keindahan pulau...

tapi sy rekemen... ambik pakej 1 pon dh ok... snorkling pon bleh gak utk pakej honeymoon... ke nk lebih 3 hari 2malam...?:-? :)

ada gambar chalet tu tak?
selain dari chalet tu ada hotel atau tempat lain tak?
nak survey dulu ni.. bulan 8 ni baru nak pegi.. lagi satu.. sesuai ke kalau honeymoon kat pulau perhentian? saya tak pernah pegi sana tapi teringin la nak pegi

Kasyidi
06-06-2007, 10:53 PM
ada gambar chalet tu tak?
selain dari chalet tu ada hotel atau tempat lain tak?
nak survey dulu ni.. bulan 8 ni baru nak pegi.. lagi satu.. sesuai ke kalau honeymoon kat pulau perhentian? saya tak pernah pegi sana tapi teringin la nak pegi

gambar chalet ada kat page ni diatas....

saya hanya bantu member sy jual pakej chalet dia... hotel tader kat pulau.. resort adalah... honeymoon kat pulau pd pandangan sy ok... no problem...:)

p/s: pulau perhentian ni cantik.....:D

Kasyidi
07-06-2007, 07:56 AM
mari2...jom bercuti ke pulau perhentian..

Kasyidi
08-06-2007, 03:14 PM
chalet kosong bermula 19hb... bookinglah sekarang... untuk masa sekarang chalet dah penuh.... x leh nk ekjas dah... :)

Majinity
08-06-2007, 04:06 PM
Salam.

bro, aku ade post kt ****** ari tuh. tp tah tak ingat mane je post ko bro. hehe. jd, nk tnye balik.

bro tlg adjust kn penginapan sj ke? cmne lak dgn transport ke pantai timur dan transport ke pulau nye?

Kasyidi
08-06-2007, 09:05 PM
Salam.

bro, aku ade post kt ****** ari tuh. tp tah tak ingat mane je post ko bro. hehe. jd, nk tnye balik.

bro tlg adjust kn penginapan sj ke? cmne lak dgn transport ke pantai timur dan transport ke pulau nye?

transport ke pantai timur sendiri....

harga pakej dah termasuk makan minum, penginapan, snorkling, bbq & transport bot pegi balik ke jeti-pulau. :)

Kasyidi
08-06-2007, 09:09 PM
BAGAIMANA KE PULAU PERHENTIAN?
- Melalui udara dari Kuala Lumpur ke Kuala Terengganu melalui Penerbangan Malaysia (MAS) atau AirAsia yang mengambil masa 45 minit
Dari Kuala Terengganu pengunjung boleh membuat pilihan sama ada menaiki kereta sewa atau teksi dengan bayaran yang berpatutan yang mengambil masa kira-kira satu jam 45 minit perjalanan ke jeti Kuala Besut.

- Menaiki bas dari Kuala Terengganu ke Jertih, dan kemudian mengambil teksi atau kereta sewa ke Kuala Besut

- Selain itu pengunjung juga boleh menaiki pesawat terus ke Kota Bharu melalui MAS atau AirAsia dan kemudian menaiki teksi atau kereta sewa yang mengambil masa kira-kira 45 minit ke Kuala Besut.

- Diingatkan bahawa setiap pengunjung perlu membayar yuran selenggara Taman Laut di pintu masuk (jeti) sebelum ke Pulau Perhentian

:) :) :)

Kasyidi
10-06-2007, 04:25 PM
Kasik UP Sket... meh semua kita pi Pulau Perhentian.... memang best punya... :) :D

Majinity
10-06-2007, 06:50 PM
transport ke pantai timur sendiri....

harga pakej dah termasuk makan minum, penginapan, snorkling, bbq & transport bot pegi balik ke jeti-pulau. :)

Transport ke pantai timur biasenye bus berape RM satu kpale? tenkiu. :D

Kasyidi
10-06-2007, 07:26 PM
Transport ke pantai timur biasenye bus berape RM satu kpale? tenkiu. :D

saya pon tak ingat dah brapa... lama tak naik bas....:-?
tapi kalau tak silap.. dlm RM30 je kot... naik bas turun di Jerteh, Besut Terengganu...:)

Kasyidi
12-06-2007, 11:19 PM
kasik UP skit.... Meh semua kita bercuti ke Pulau Perhentian... :D:D

2bz4money
13-06-2007, 12:56 AM
korang bacalah artikel pasal P.Perhentian ni, tatapilah keindahan dasar laut, flora n fauna melalui artikel ni...

http://www.bharian.com.my/m/BHarian/Sunday/MakanAngin/20070603103219/Article/

Kasyidi
15-06-2007, 07:10 PM
kasik UP... meh semua pegi melancong ke Pulau Perhentian....

Majinity
15-06-2007, 07:13 PM
bro, ade pulau pangkor nye trip tak? hehe.

Kasyidi
15-06-2007, 07:17 PM
bro, ade pulau pangkor nye trip tak? hehe.

x ada bro... setakat ni hanya ada Pulau Perhentian je.. :)

Kasyidi
19-06-2007, 08:19 PM
Alhamdulillah.... Hari ni dah berlepas satu Group dari KL...

Mari2... jom melancong Ke Pulau Perhentian.... :D

P/S: Thanks Farique... 1 st customer saya melalui Internet.

Kasyidi
26-06-2007, 10:10 AM
kasik UP.. skit... jom ke Pulau Perhentian...

Kasyidi
07-07-2007, 08:07 AM
kasik UP skit.... jom melancong ke Pulau Perhentian.... tempahan boleh dibuat sekarang.... cuti bulan 8 nanti boleh pegi...

P/S: pakej saya ada sekali dengan jungle tracking..... free...:)

aiman
07-07-2007, 08:30 AM
Antara Redang dan Perhentian ni mana lagi best ek? :-?

ripzer
07-07-2007, 09:50 AM
Antara Redang dan Perhentian ni mana lagi best ek? :-?

perhentian kecil best..tapi sekrang byk rush la..takleh gi ngan awek2..heheheh

Kasyidi
09-07-2007, 08:04 AM
Antara Redang dan Perhentian ni mana lagi best ek? :-?

kedua-dua pulau tu memang best.....:D

joenieza
10-07-2007, 10:13 AM
join ni free jer,semua tempat blh pegi..hehehe

http://www.viewmalaysia.com/index.php?ref=JNDD07

nurul
10-07-2007, 01:57 PM
haiii bila la nak pegi nih..

Fadu
10-07-2007, 02:15 PM
haiii bila la nak pegi nih..

jom la... :D

nurul
10-07-2007, 02:17 PM
jom la... :D

jom jom.. biler..
eh tapi bukan u dah pegi ke minggu lepas?

masreemie
10-07-2007, 02:20 PM
wah... bes gak ek kalau bercuti kat pulau2 ni... huhu... tapi 2 pulau ni je ek?

Fadu
10-07-2007, 02:51 PM
jom jom.. biler..
eh tapi bukan u dah pegi ke minggu lepas?

mane penah pegi lagi... dh dekat 5 bulan ajak u pegi pulau tu..
skang br u nk pegi....

nurul
10-07-2007, 02:58 PM
mane penah pegi lagi... dh dekat 5 bulan ajak u pegi pulau tu..
skang br u nk pegi....

nak naik bus ke air asia nih?
ke nak drive?

nurul
11-07-2007, 02:33 PM
8925

Air Asia punyer pakej..
nampak macam best.. ade sesapa penah try resort2 nih?

chief
13-07-2007, 07:43 AM
Meh la gi Langkawi..

Blues
13-07-2007, 08:41 AM
mane penah pegi lagi... dh dekat 5 bulan ajak u pegi pulau tu..
skang br u nk pegi....


Huhu fadu bukan sekadar jual prepaid ajer ko ya.. :D :)) :))

nurul
13-07-2007, 10:01 AM
Meh la gi Langkawi..

langkawi dah pegi dalam tahun lepas..
trauma lak.. accident la ape la..
and macam nothing much je kat situ..
tak tau la kalau pasal dah 2-3 kali gi situ..
anyway kat area mana kat langkawi yg leh
tgk air jernih cam kat pulau2 lain.. ?

so ni nak try either perhentian or redang pulak..
budak2 ofis pun byk dah pegi baru2 nih.. mcm best jer..
sampai yg ade masuk ospital pun ade..
haha pasal naik keldai gila.. #:-S :))

chief
13-07-2007, 04:40 PM
langkawi dah pegi dalam tahun lepas..
trauma lak.. accident la ape la..
and macam nothing much je kat situ..
tak tau la kalau pasal dah 2-3 kali gi situ..
anyway kat area mana kat langkawi yg leh
tgk air jernih cam kat pulau2 lain.. ?

so ni nak try either perhentian or redang pulak..
budak2 ofis pun byk dah pegi baru2 nih.. mcm best jer..
sampai yg ade masuk ospital pun ade..
haha pasal naik keldai gila.. #:-S :))

Xcident coz excited sangat kot.. :-? Nama pun pulau, mmg nothing much.. lgpun langkawi ni pulau dia besar x mcm perhentian or redang. ada byk spot nak tgk air jernih kat langkawi ni.. antaranya datai (pantai dia ngadap thailand). byk lagi la tapi chief taktau nama je.

nurul
13-07-2007, 04:46 PM
tak tau la overexcited ke ape..

2x kali tu accident..

oh datai.. so camana nak gi ke datai nih kalau dah ade kat pulau langkawi nih..

p/s: chief, duk langkawi?

chief
13-07-2007, 04:53 PM
tak tau la overexcited ke ape..

2x kali tu accident..

oh datai.. so camana nak gi ke datai nih kalau dah ade kat pulau langkawi nih..

p/s: chief, duk langkawi?

2x? rekod dunia tuh :D Hmm.. Datai ni northern part of langkawi. Kalau mai langkawi, cari signboard menghala ke tanjung rhu.. jalan nak ke datai ni tricky sket sebab signboard dia x byk. tanya2 la org kampung kat situ. Chief bukan org langkawi, blaja di langkawi.. skang di langkawi :)

Kasyidi
22-07-2007, 07:30 AM
Assalamualaikum...

Kasik UP skit.... jom ke Pulau Perhentian.... untuk bulan 8.. boleh booking sekarang... sementara masih ada ruang kekosongan :):):)

Kasyidi
25-07-2007, 06:18 PM
Kasik UP skit..... untuk bulan Ogos.. boleh booking sekarang!! bulan julai semuanya dah penuh...:)

ripzer
27-07-2007, 11:40 AM
bro, ni kat pulau perhentian kecil, dok resort mane?

Long Beach
Lilly Chalet
Bubu Long Beach
Aur Bay @ Aur Beach
D'Langir
Mira
Petani
Watercolours resort

nonama
27-07-2007, 01:20 PM
Bro, Pakej Pulau Tioman ade x?

@rmtrader
27-07-2007, 01:30 PM
bro..bgla package..nk pegi honeymoon ni!!! harga cantekk sket..:D :D :D

Kasyidi
28-07-2007, 04:43 PM
bro, ni kat pulau perhentian kecil, dok resort mane?

Long Beach
Lilly Chalet
Bubu Long Beach
Aur Bay @ Aur Beach
D'Langir
Mira
Petani
Watercolours resort

kat everfresh Chalet...:D

Kasyidi
28-07-2007, 04:46 PM
bro..bgla package..nk pegi honeymoon ni!!! harga cantekk sket..:D :D :D

Pakej & Harga ada dah ni... minta encik selak2 skit je page yg depan2....

Untuk bulan Ogos boleh Booking sekarang... Julai Dah penuh.

P/S: setakat ni hanya ada Pulau Perhentian sahaja.... Utk Honeymoon pon boleh... :)

Kasyidi
30-07-2007, 09:55 AM
Kasik UP skit.... :D

namma
30-07-2007, 10:05 AM
Assalamualaikum....& Salam Sejahtera..

Kepada sesiapa Forumer CG yang berminat nak melancong/bercuti ke Pulau Perhentian atau Pulau Redang... boleh bagi tahu saya... InsyaAllah... harga saya akan ekjas yg terbaik semampu yang boleh......

jemputlah semua Forumer.....



ABG TAUKE KAT RESORT ITU KE
ANDAI SY NAK TEMPAH TIKET BULAN MADU KLU NAK G TAHUN DEPAN BLH KE???

Kasyidi
31-07-2007, 06:50 PM
ABG TAUKE KAT RESORT ITU KE
ANDAI SY NAK TEMPAH TIKET BULAN MADU KLU NAK G TAHUN DEPAN BLH KE???

saya bukan tauke resort... sahabat saya yg menjadi tokei nya.. saya hanya bantu dia jual pakej dia...:)

nak tempah untuk tahun depan pon boleh... tapi resort di pulau biasanya buka start bulan mac... lepas musim tengkujuh...:D

Kasyidi
04-08-2007, 12:28 AM
Pakej 1 ( 3 Hari 2 Malam)

-Penginapan untuk 3 Hari 2 Malam. (Frame room)

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 2 Malam)

-Snokling ( Complete Set) + Round Island (Termasuk Snorkling)

Harga : RM 260.00 Per/Head
(Minima 2 Orang)
Harga boleh nego lagi... jika ramai (10org ketas)

Kasik UP skit... Mari2...:D

ajid
04-08-2007, 12:09 PM
Kasik UP skit... Mari2...:D

aku cadang kan ko post kan gambar2 pulau or resort,
baru la org tertarik sikit kan

zkry
04-08-2007, 12:12 PM
aku cadang kan ko post kan gambar2 pulau or resort,
baru la org tertarik sikit kan

Betul tuh... aku stuju...:) :) :)

Kasyidi
05-08-2007, 07:22 AM
Betul tuh... aku stuju...:) :) :)

semua tu dah saya pos encik... ada dkt page sebelum ni... :D

Kasyidi
09-08-2007, 07:12 AM
Pakej 2 ( 3 Hari 2 Malam)

-Penginapan untuk 3 Hari 2 Malam. (Frame Room)

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 2 Malam)

-Snokling ( Complete Set)

- Round Island

Harga : RM 280.00 Per/Head
(Minima 2 Orang)
* Jika Ramai Harga Boleh di "nego" lagi......

Mari2... Jom Ke Pulau Perhentian... Booking Sekarang!!!:D

Kasyidi
21-08-2007, 07:31 AM
Family Pakej ( 3 Hari 2 Malam)

-Penginapan untuk 3 Hari 2 Malam. (Family room)
* Boleh Tambah Extra Bed **

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 2 Malam)

-Snokling ( Complete Set) + Round Island (Termasuk Snorkling)

Harga : RM 275.00 Per/Head
(Minima 3 Orang)
* Jika Ramai Harga Boleh di "nego" lagi......


UP skit... Jom Cuti2 Malaysia...!! :D

Kasyidi
14-01-2008, 11:21 AM
Assalamualaikum & Salam sejahtera.

Lama x update kat sini, InsyaAllah maybe akhir bulan ni dah start balik pakej2 saya ke Pulau Perhentian. Harga setakat ni Masih harga lama lagi.... :)

adorable_ana
27-06-2008, 10:39 AM
SALAM...
SY NAK WAT TRIP BKUMPULAN KE REDANG
KAMI NI STUDENT UiTM DUNGUN
ADE DLM 20 ORNG
PAKEJ 2 HARI 1 MALAM ADE X???
XMBOH YG MHL2 BESE2 JE...
STUDENT LG PON
PLZ...
NOK G TRIP BLN 7 NI KLU JD

kancil biru
20-07-2008, 03:18 PM
kalau saya nk pergi perhentian , pakej tu termasuk harga tiket bot pergi balik sekali ker atau kira asing????/ pm saya nanti bg tau k

ajib83
22-07-2008, 05:58 PM
salam... so.. bulan 10-bulan 2 nie.. x sesuai gi perhentian kan???
musim tengkujuh???

Kasyidi
23-07-2008, 07:12 AM
salam... so.. bulan 10-bulan 2 nie.. x sesuai gi perhentian kan???
musim tengkujuh???

hidup lg thread ni.. ingat tader dah.

Bulan 10 ni mgkin sempat lg kot... bergantung pd keadaan cuaca gak.. :)

Kasyidi
23-07-2008, 07:14 AM
kalau saya nk pergi perhentian , pakej tu termasuk harga tiket bot pergi balik sekali ker atau kira asing????/ pm saya nanti bg tau k

Harga terbaru setakat ni paling murah rm300. semua harga dah termasuk tambang bot pergi & balik. :D

gerbangkayangan
23-07-2008, 07:17 AM
apa yg best kat sana ek..ingat ogos ni nak g bercuti...naik bot brapa lama nak sampai

Kasyidi
23-07-2008, 07:26 AM
apa yg best kat sana ek..ingat ogos ni nak g bercuti...naik bot brapa lama nak sampai

pulau perhentian & redang dari segi sama lebih kurang je bestnya... pantai & kazanah laut yg memang cantik jika dibanding dengan pulau2 lain.

Kalau nak pegi Ogos, dh boleh booking skrg.. kalau esok nak pegi hr ni br nak booking jawabnya x dpt ler boss.. :">

gerbangkayangan
23-07-2008, 07:31 AM
klau anak aku umur 7 bulan kena byr gak ker..aku tgh pilih nak g pulau tioman gak..aritu aku baru balik dari ganu..

Kasyidi
23-07-2008, 07:37 AM
klau anak aku umur 7 bulan kena byr gak ker..aku tgh pilih nak g pulau tioman gak..aritu aku baru balik dari ganu..

7 Bulan free je.... kalau 7 tahun hingga 12 tahun dpt half price...:)

buytosell
23-07-2008, 05:13 PM
kalau pulau lang tengah, diantara pulau redang dan perhentian takder ker bro???
7 Bulan free je.... kalau 7 tahun hingga 12 tahun dpt half price...:)

AlchemisT
23-07-2008, 05:16 PM
oooo umah aku dkt ngn jeti tp aku x penah pegi...maybe tahun dpn aku nk g....

cput
23-07-2008, 05:46 PM
coolnyer..

bleh tak antar pape promo yang patut dihantar kat email cput? cput nak gi ramai nie...4kids, 3 adults..mail me ek cput77@gmail

thanks

Kasyidi
23-07-2008, 11:54 PM
kalau pulau lang tengah, diantara pulau redang dan perhentian takder ker bro???

tader lg. setakat ni kalau nak sy dpt ekjaskan utk pulau perhentian sahaja.. :)

Kasyidi
23-07-2008, 11:56 PM
coolnyer..

bleh tak antar pape promo yang patut dihantar kat email cput? cput nak gi ramai nie...4kids, 3 adults..mail me ek cput77@gmail

thanks

setakat ni tader lg promo, tapi nanti sy hantar detail pakej. :)

Shukz Isma
24-07-2008, 12:03 AM
best nie tuan tanah??minat kawe

Kasyidi
24-07-2008, 07:43 AM
best nie tuan tanah??minat kawe

bereh bos... kalu nok gi ghoyak ko ambo, InsyaAllah ambo try ekjas... :D

as409
12-08-2008, 03:17 PM
bole tak email kat saya pakej2 yg tuan tanah ade...saya ade sykt travel, bole bg good price tak? kalau bg harga baik punya, leh promote warga johor utk ke pulau2 di terengganu melalui tuan tanah. email saya astar409@yahoo.com

razif1224
20-08-2008, 01:13 AM
bro kasyidi... try tgk price utk 4-6 orang apa citer???
perhentian kecil or besar best ek??
bulan 10 lepas raya musim ujan ka???

as409
20-08-2008, 05:11 PM
ntah mana ilang tuan tanah nih....:-?

baiduri
22-12-2008, 01:14 PM
kalau pergi sana dulu n baru boking boleh x?

Zul34
22-12-2008, 09:18 PM
Ada lg ke offer ni ?

wanzex
22-12-2008, 09:24 PM
pakej camana ni? boleh bagi rate tak?

ejoybaik
22-12-2008, 09:31 PM
aku nak gi redang nih 24-25 April 2009
leh quote price tak tuan tanah..

maybe dalam 10-16 orang

kalo buleh PM yeks..

kasmarol
22-12-2008, 09:32 PM
Assalamualaikum....& Salam Sejahtera..

Kepada sesiapa Forumer CG yang berminat nak melancong/bercuti ke Pulau Perhentian atau Pulau Redang... boleh bagi tahu saya... InsyaAllah... harga saya akan ekjas yg terbaik semampu yang boleh......

jemputlah semua Forumer.....


dah dekat ngan rumag gua 2!!igat2 kalo warga cg bt xpdc ape2 bt la baju ke baru nmpak gempak!!!!:)cgrock:)cgrock:)cgrock

naj2921
23-12-2008, 08:25 AM
tuan tanah bz kot:D:D

aioxen
05-02-2009, 10:54 PM
boh....mesej kawe pulau redang

faizextreme
21-02-2009, 12:44 PM
Special Pakej ( 4 Hari 3 Malam)

-Penginapan untuk 4 Hari 3 Malam. (Standard room)
* Boleh Tambah Extra Bed **

-Breakfast

-Lunch & Dinner

-BBQ (Hari ke 3 Malam)

-Snokling ( Complete Set)

- Round Island

Harga : RM 400.00 Per/Head
(Minima 2 Orang)
* Jika Ramai Harga Boleh di "nego" lagi......

minat jgak ni.klu dalam 10 org ke atas berapa leh bagi?

kerunai
29-08-2009, 03:28 PM
hehe..ambo bleh tolong kasyidi buat web site utk amik tempahan ...PM kawe kasyidi, kita NEGO ..lagu mana ?

maun
01-07-2010, 10:47 AM
Hidup lg x thread ni..???

m.fadli
18-09-2010, 02:39 PM
ade lg x nih? kalo ado ingt nk pegi redang. bole PM pakej yg ade x?
nk pegi 2org je..

arepart36
17-01-2012, 04:20 PM
Salam TT, pakej untuk thn baru 2012 da buka ke?..
igat nk cuti2 ke redang..blh PM hamba:D

Keyrul37
17-01-2012, 04:25 PM
Salam TT, pakej untuk thn baru 2012 da buka ke?..
igat nk cuti2 ke redang..blh PM hamba:D

aku pun nk gak...kalau ada leh pm sekali harga utk 2org... :D

azanney
17-01-2012, 04:31 PM
aku pun nk gak...kalau ada leh pm sekali harga utk 2org... :D

gua pun nak jugak lah...:)cgrock

ash28
17-01-2012, 04:34 PM
hidup lagi ke thread ni. tahun bile tu

whizzkid
12-07-2012, 12:13 AM
Ada lagi ke ?

sajesukesuke
12-07-2012, 08:08 PM
bila waktu bagus utk pegi , bulan 9 ok ka ?