PDA

View Full Version : Pengakuan berani budak sekolah tentang kerakusan seks dia dan kawan2


haudli
31-07-2010, 07:44 PM
Malam ni ada pengakuan ekslusif tentang seks bebas oleh budak sekolah di tv 3.

pengakuan tentang cara membuat seks,tempat mengadakan seks,pasangan melakukan seks dan macam2 lagi pendedahan.

tadi sempat gak tengok preview budak tu rilek je cakap.
biasanye mmg hari2 diorg wat seks,buat seks ramai2,kadang2 tukar pasangan, dan juga kalau x puas,esok kasi return balik sampai puas..

pendedahan ni adalah dari budak sekolah yang terjebak seks bebas..

Jeb
31-07-2010, 07:45 PM
pukul berapa??rancangan apa bang?

haudli
31-07-2010, 07:46 PM
pukul berapa??rancangan apa bang?

tv3 jeb,budak tu pakai selendang hitam,tunggu dari kul 8 sampai 9

Jeb
31-07-2010, 07:47 PM
tv3 jeb,budak tu pakai selendang hitam,tunggu dari kul 8 sampai 9

dalam berita la ye?

haudli
31-07-2010, 07:48 PM
dalam berita la ye?

ye jeb,yg x bole blah,budak tu rilek je cakap pasal ni...kalau x puas,esok kitorang kasi return:o:o:o

jibcro
31-07-2010, 07:52 PM
rosak betoi budak2 zaman sekarang..

GASTER123
31-07-2010, 07:52 PM
mari kita tgk,anak sapa la tuu..

haudli
31-07-2010, 07:55 PM
cara die ngaku tu,perkara ni macam makan asam limau seblah umah je..

am kurizawa
31-07-2010, 07:55 PM
mende2 mcm ni dh menjadi lumrah bg masyarakat kita skrang...
xblh nak bendung dh...

haudli
31-07-2010, 07:57 PM
mende2 mcm ni dh menjadi lumrah bg masyarakat kita skrang...
xblh nak bendung dh...

budak2 lagi yg sedih tu..

aes
31-07-2010, 07:57 PM
siap ada 3gp dia ke ?

tp bebdk skrg mmg berani tahap gaban

haudli
31-07-2010, 07:59 PM
siap ada 3gp dia ke ?

tp bebdk skrg mmg berani tahap gaban

kalau ade 3gp seks beramai2 tu,,mmg bebudak ni punye la kot..

usahOne
31-07-2010, 08:02 PM
huhuhuhu bila rakyat didahulukan pencapaian diutamakan sehingga mahu menjadi subjek seks sbg sylbus di sekolah2 atas dasar ingin memberitahu kpd pelajar2 tentang baik buruk seks apbila di lakukan kahkahkah anak2 melayu zmn skrg memang dah hancur krn sistem pemerintahan kita yg sambil lewa dan apbila hukum hakam dr alquran di abaikan maka yg akan menanggung bala adalah kita semua....alahai melayu jom kita berubah dan merubah apa yg ada skrg agar agama dan bangsa kita di hormati...berani berubah..

akukurt
31-07-2010, 08:05 PM
malaysia dah macam us skrang... zaman dulu2 US bab2 duduk serumah pon kene serbu..sekarang seks biasa je kat us...

semakin lama merdeka, semakin teruk rakyat malaysia...

gemagemuruh
31-07-2010, 08:11 PM
rosak dah budak2 zaman sekarang...

akukurt
31-07-2010, 08:13 PM
pergh... 20-30 orang s1al... ramai giler budak ni... wartawan muke tak puas hati je./.. wakkaka

Muhammad_27
31-07-2010, 08:14 PM
skrg tengah iklan... pastu baru ada pengakuan ini..

SAKSIKAN contoh anak bangsu melayu

carkeyspin
31-07-2010, 08:14 PM
tunggu dpan TV sekarng...

persada
31-07-2010, 08:14 PM
pergh... 20-30 orang s1al... ramai giler budak ni... wartawan muke tak puas hati je./.. wakkaka

tu la benda ni mula dari didikan ibu bapa & di sek..
pengaruh kawan2 jua tu....

akukurt
31-07-2010, 08:17 PM
tu la benda ni mula dari didikan ibu bapa & di sek..
pengaruh kawan2 jua tu....

ni semua banyak tengok movie pelik2 la ni.. dah betul2 rosak dah sekarang... aku nak kawin masa hadapan entah dara atau tidak nanti...:((:((:((:((

Dzil77
31-07-2010, 08:19 PM
tunggu dpan TV sekarng...

Malas nk bukak kisah2 cmtu wat sakit otak jer, lgpun anak2 tgk syok layan finding nemo tu... Yg pnting kita jaga kluarga kita bebaik!

persada
31-07-2010, 08:21 PM
ni semua banyak tengok movie pelik2 la ni.. dah betul2 rosak dah sekarang... aku nak kawin masa hadapan entah dara atau tidak nanti...:((:((:((:((

what to do, kes2 cmni nk tunding jari pada siapa? :)
ha,, kamu nak kawen nnt senng je igt ni
"lelaki yg baik utk ppuan yg baik & cmtu la sebaliknya" :D

xalimx
31-07-2010, 08:22 PM
paling tak leh blah cara dia cakap : "saya melibatkan diri dalam seks bebas ni sejak form 5"

apa igt ni persatuan ke nak melibat2kan diri...cuba laa guna word yg sesuai cam terjerumus ke, terjebak ke....adeh...

stanley_climbfall
31-07-2010, 08:24 PM
adoi risau mengenangkan anak cucu sendiri nti..harap dijauhkanla..

MoHa
31-07-2010, 08:30 PM
bahaya tol......

persada
31-07-2010, 08:30 PM
"kecanggihan teknologi punca seks bebas"...?

teknologi jugk ke yg d salahkan?
punca lain x ada ke...? apa la org tu...

yinbyungheon
31-07-2010, 08:32 PM
HUDUD je jalan penyelesaiaannye

akukurt
31-07-2010, 08:32 PM
what to do, kes2 cmni nk tunding jari pada siapa? :)
ha,, kamu nak kawen nnt senng je igt ni
"lelaki yg baik utk ppuan yg baik & cmtu la sebaliknya" :D

huhuh, kawan teman pergh... kalau boleh semua orang dia mau tebuk.. time kawin dapat dara lak.. adoii sakit ati tul teman...

MoHa
31-07-2010, 08:32 PM
konsert jom heboh pn salah satu punca....

mustopa_a
31-07-2010, 09:25 PM
budak-budak rosak akhlak..

nadyasweet
31-07-2010, 09:30 PM
HUDUD la! amik budak mengaku tu, sebat 100 kali!!!!! benci btol dgn manusia golongan camni!!! kayu arang neraka jer!!

kancil biru
31-07-2010, 09:30 PM
masyallah...x sempat nk tgk lak berita td

nadyasweet
31-07-2010, 09:34 PM
Ni la yg terjadi bila otak letak kt lutut. pada pompuan yg terjebak maksiat ni tak reti menghargai diri, tak reti bersyukur, Allah dah jadikan dia cantik, tak reti jaga diri!! hish!! HUDUD je la...yg dah kahwin tu kasi rejam sampai mati jer..!!! kes makin meningkat setiap tahun...bangga cerita buat maksiat!!! mmg ***** giler..!!! haih org camni baik mati jer la!! rosak masyarakat!!!

ari
31-07-2010, 09:45 PM
kesan daripada hiburan yang melampau2 skrg samada melalui media,internet,and kehidupan langsung diorang. manusia skrg semakin rosak dan menuju kehancuran,x kira dpd yg muda mahupun yg tua...semua sama. apalagi yg yg boleh dibuat ,makin dibanteras makin mnjadi,nk salahkan mk bapak,diorang sendiri kbanyakannya zaman skrg jahil ilmu agama apalagi nk didik anak2. Hiburan,harta,kemewahan yg dikejarkan....bab agama,puasa,mengaji al-quran,masjid,diorg tunggu umur dah lanjut and tua baru sibuk nk dekatkan diri dgn Allah swt..(itupun kalau sempat)...eloknya kes2 yg mungkar mcmnie HUDUD je. Marilah kita sama2 menjaga kesucian agama kita dan berbalik padanya.

HujanLiar
31-07-2010, 09:47 PM
kesan daripada hiburan yang melampau2 skrg samada melalui media,internet,and kehidupan langsung diorang. manusia skrg semakin rosak dan menuju kehancuran,x kira dpd yg muda mahupun yg tua...semua sama. apalagi yg yg boleh dibuat ,makin dibanteras makin mnjadi,nk salahkan mk bapak,diorang sendiri kbanyakannya zaman skrg jahil ilmu agama apalagi nk didik anak2. Hiburan,harta,kemewahan yg dikejarkan....bab agama,puasa,mengaji al-quran,masjid,diorg tunggu umur dah lanjut and tua baru sibuk nk dekatkan diri dgn Allah swt..(itupun kalau sempat)...eloknya kes2 yg mungkar mcmnie HUDUD je. Marilah kita sama2 menjaga kesucian agama kita dan berbalik padanya.

setuju.......

car_they
31-07-2010, 09:54 PM
budak sekarang ni semakin teruk.. risau gak kat anak2 ni.. pengaruh macam2..
yang boleh diusahakan dari sekarang hanyalah pendekatan agama..harap2 dapat memberi kesan yang terbaik..

apeng8264
31-07-2010, 09:55 PM
hah dah terlepas..

kasimo
31-07-2010, 09:57 PM
ada orang rakam ka..... rumah takda tv

flygrow
31-07-2010, 10:01 PM
mcm2 da blaku akhir zman neh..kte yg brpndidikn kne lah tnjuk yg elok2 kt generasi mude neh..sume ni mudah pngaruh,,

EzY-eLoaD
31-07-2010, 10:02 PM
layan tilawah jap

lampor_2003
31-07-2010, 10:04 PM
realiti kehidupan umat akhir zaman...

p/s-Iman xdapat diwarisi..ia tiada di tepian pantai..

S.Y.E.D
31-07-2010, 10:05 PM
aku ade 3gpqrs.. nak pm aku.. kekekekee

ZURA-SAN
31-07-2010, 10:07 PM
kesian...

nk salahkan sape ea....

pecot85
31-07-2010, 10:07 PM
HUDUD je jalan penyelesaiaannye

ini paling tepat:)cgrock

sgt malang bila umno memerintah..next pru tukar kerajaan

Ashadieyah
31-07-2010, 10:30 PM
Bebudak ni siap ada yg tak sempat tukar baju sekolah pun dia trus on buat maksiat..

ladygrandis
31-07-2010, 10:34 PM
tu la dia negara ku tercinta, dok sibok nak lupus kan upsr & pmr,
tpi keruntuhan akhlak anak2 tak difikirkan tak diikhtiarkan tak pula dibentangkan dimana2 mesyuarat kabinet ker almari ker...cissss

azanney
31-07-2010, 10:38 PM
ni hati dah gelap....apa punca?tak jaga makan....

firdaus90
31-07-2010, 10:53 PM
mkbpk depe xtaw ke?

mydetox
31-07-2010, 10:57 PM
ade sapa tgk ke tv3 tadi?

little_lily
31-07-2010, 10:57 PM
x elok didedahkan mcm nie.. aper faedah nyer? di mana pengajarannyer?
its like saying.. yeah.. ini sudah biasa..

mydetox
31-07-2010, 10:58 PM
ini paling tepat:)cgrock

sgt malang bila umno memerintah..next pru tukar kerajaan

bijan mcm nak wat pru 2013 huhu lama lg la nampaknya nak tukar gomen nih...~X(

rafiz2000
31-07-2010, 10:59 PM
ini baru tahun 2010 anak aku tak sekolah lagi..
huhuhu kedepan tahun 2020 ni tak tahu la plak macam mana..
minta simpang la..
harap2 SAR di perkasakan...

prinCeszz LaDy
31-07-2010, 11:08 PM
uish,anak sape la tu..huh...

Uzyr R
31-07-2010, 11:47 PM
Keruntuhan akhlak remaja sekarang makin parah..maksiat berleluasa, bayi dibuang seperti sampah, dan mcm2 lg..terimalah hakikat akhlak org kita lebih teruk dr org negara barat..

hairl
31-07-2010, 11:52 PM
paling tak leh blah cara dia cakap : "saya melibatkan diri dalam seks bebas ni sejak form 5"

apa igt ni persatuan ke nak melibat2kan diri...cuba laa guna word yg sesuai cam terjerumus ke, terjebak ke....adeh...

tu la pasal..macam bangga lak..aku sekeh baru tau

epi_san
31-07-2010, 11:58 PM
xnak upload kat youtube ke ?

adikacu
01-08-2010, 12:05 AM
Apa2 pun mak bapak dia harus terima padah ini

persada
01-08-2010, 12:38 AM
HUDUD la! amik budak mengaku tu, sebat 100 kali!!!!! benci btol dgn manusia golongan camni!!! kayu arang neraka jer!!

mesia hantar mask juvana je tu jer blh

Ahwazi Mustafa
01-08-2010, 12:53 AM
teruk tol....ape la remaja2 melayu skrg ni...pndai rosakkan anak dara org je pndai... si anak dara pun 2x5 bo**h....

MOD jr.
01-08-2010, 12:58 AM
hilang akal kejap aku tengok tv3 tadi..gile babeng tul la...baru budak sekolah...mantak sane sini tukar2 pulak tu..ya ALLah..pilu tul la :(

judinbo
01-08-2010, 01:01 AM
patut tv3 tu kasi tunjuk je muka budak tu..huhu

denggi
01-08-2010, 01:11 AM
aha trtengok brita interview dgn budak ni.. slumber je ckp dah bersama dgn 20 - 30 laki dah sejak melibatkan diri..
adoiyaa!!#:-S

azlalchedin
01-08-2010, 01:17 AM
jom kita kembali kepada Islam .....
dah xder cara lain dah ......

yinbyungheon
01-08-2010, 01:19 AM
Kalo ditanya pada GKL amco...sekolah dotdotdot ni la jalan penyelesaiannye...

Sekolah murid mengandung, 'idea kreatif' KM Melaka
Angkasanuri

Tidak lama lagi ada sekolah baru akan diwujudkan di Melaka. Sekolah ini bukan sebarang sekolah. sekolah yang cukup istimewa hasil idea kreatif Ketua Menteri Melaka.

Sekolah Murid Mengandung. Tidak pasti di mana lokasinya serta siapa yang bakal menjadi guru besar dan tenaga pengajar.

Sekolah ini pastinya memerlukan tenaga pengajar yang ramai. Selain itu sekolah ini juga memerlukan sebuah kawasan yang luas. Untuk mendapat jumlah murid untuk dimuatkan ke dalam sekolah berkenaan bukannya satu masaalah.

Sepanjang Umno-BN memerintah Melaka cukup 'meriah' Melaka dengan kes-kes zina dan anak haram yang meningkat saban tahun. Semua itu boleh diperolehi sama ada yang terdapat dalam fail kes Jabatan Agama Islam atau yang bersepah di negeri Melaka ini.

Siapa pula tenaga pengajarnya bukan menjadi isu, kerana Ketua Menteri sudah pasti akan menggunakan kedudukannya mengarahkan guru di bawah kerajaan negeri untuk mengajar.

Untuk menjadi guru besar juga tidak menjadi masaalah kerana lepas pilihanraya umum nanti, Dato Seri Muhamad Ali Rustam boleh menjadi guru besarnya!

boleh selesi ke masalah ni dgn wujudnya sekolah tersebut...

zahiruddin
01-08-2010, 01:26 AM
***** punya budak sekolah.....

Bionik
01-08-2010, 01:45 AM
Keruntuhan akhlak remaja sekarang makin parah..maksiat berleluasa, bayi dibuang seperti sampah, dan mcm2 lg..terimalah hakikat akhlak org kita lebih teruk dr org negara barat..

Solution-nya adalah: jalankan hukum Hudud. Dengan adanya hukum Allah s.w.t ini bebudak sekolah pun kecut telur nak buat sex bebas... teringat je kena sebat, terus tak jadi. Tu belum betul2 sebat. Hikmah itu yang bijaN tak nampak...

hazwan17
01-08-2010, 01:48 AM
Solution-nya adalah: jalankan hukum Hudud. Dengan adanya hukum Allah s.w.t ini bebudak sekolah pun kecut telur nak buat sex bebas... teringat je kena sebat, terus tak jadi. Tu belum betul2 sebat. Hikmah itu yang bijaN tak nampak...

setuju.............:)cgrock
islam is a way of life

KLVIPER
01-08-2010, 01:50 AM
Salah satunya kenapa melayu jadi macam ni kerana pengajaran sex dari ibu bapa diangap terlalu peribadi untuk diceritakan keburukan dan kebaikan kepada anak2 mereka. Anak2 tidak faham keburukan sex sebab tu mereka ingin mencuba.

huuhaa
01-08-2010, 01:51 AM
wah,, rugi x tgk.. hahaha

akulakaya
01-08-2010, 01:58 AM
kayu api kat akhirat
ank xyah ramai la skrg ni
payah nk jaga

endingman86
01-08-2010, 02:03 AM
3gp punye hal la nieh......budak2 pun dah expert....camne la nak pantau 3gp nieh.....dah 2....kalau blok pun torrent lak ader.....hmmmmm

Aus
01-08-2010, 02:13 AM
aiseh , aku terlepas la . tak taw lak pasal ni .

jebatz
01-08-2010, 04:30 AM
makin nak hampir akhir zaman dah ni....#:-S#:-S

rakyatmalaysia
01-08-2010, 04:33 AM
muak dah aku dengan cerita camni, patut gali lubang dalam2, campak jantan2 dan betina2 yang gile seks ni and then kambus, buat busuk melayu je:)cgroc:(scam

Burhanuddin
01-08-2010, 05:15 AM
adess x tgk, demam..
knape tv3 tunjuk pengakuan budak tu? budak tu terlepas cam2 je ke? xde tindakan?

akukurt
01-08-2010, 05:19 AM
muak dah aku dengan cerita camni, patut gali lubang dalam2, campak jantan2 dan betina2 yang gile seks ni and then kambus, buat busuk melayu je:)cgroc:(scam

dalam pengakuan tu kate laki yang ajak duluw, yang perempuan ni pergi layan apsal... wakakka... :(scam:(scam

namasiazhalee
01-08-2010, 08:08 AM
Huiss.... 20-30 lelaki da di layan.... tu yg dier makin famous tuer... sbb tu gak mngkin tv3 amik.... klu dier tayang muke kan lagi elok.... boleh buat mcm biase jer dier ngaku.....

mentadaklaut
01-08-2010, 08:19 AM
2 perkara yg merosakkkan cudak zaman sekarang :

2. henpon
3. moto

kawecool
01-08-2010, 08:20 AM
kalu ikut hukum dh kene rotan dh budak tu..sbb die sdiri mengaku tanpa paksaan..

kita tunggu tindakan Jabatan Agama Islam..kalu xder pakat2 naikkan bendera!!

anuarul
01-08-2010, 08:47 AM
bilo cite ni oi? dah lepas ke? ako ketinggalan bus?

rakcacer
01-08-2010, 09:20 AM
kwn dulu nk sebut perkataan sek pun malu. bdk sekrg bkn takat sebut, terus buat tanpa rasa malu.

hayrul azyzan
01-08-2010, 09:30 AM
memang kering budak nie..

anuarul
01-08-2010, 09:35 AM
buletin utama 1 ogos 2010 malam ni keeww???

tebbaloi
01-08-2010, 09:36 AM
aku miss tgk mlm tadi sebab g tangkak :(( :(( :((

anuarul
01-08-2010, 09:37 AM
aku miss tgk mlm tadi sebab g tangkak :(( :(( :((

laaa..,,.malam tadi kee..hahahaha...ako pun telepassssssssss:((:((:((:((:))

ulam
01-08-2010, 09:39 AM
u-tube plssssssssssssss.....

haudli
01-08-2010, 12:12 PM
u-tube plssssssssssssss.....

belum ade org upload lagi,kite try minggu depan

edydores
01-08-2010, 12:17 PM
astagha...x fhm bdk2 skrg makin berani n x ada batas agama..

epi_san
01-08-2010, 12:28 PM
ntah tunggu utube ni

serban hitam
01-08-2010, 12:42 PM
mende2 mcm ni dh menjadi lumrah bg masyarakat kita skrang...
xblh nak bendung dh...

boleh tukar cara pemerintah dan yang memerintah

Scorpions10
01-08-2010, 12:59 PM
den pun terkejut dgr brita ni kt buletin smlm..terkejut dan malu sgt2 terutama kpd non muslim..perkara2 ni dh lama pun berlaku kenapa skrg br sedar..bkn pendedahan tu yg kita nak tp cara membanteras gejala yg x bermoral ni sepatutnya disiarkan..

dgn pengakuan bdk yg sememangnya dh rosak den takut bende ni akan berlanjutan dan menjadi ikutan pd yg masih mentah2 ni..

hrp pihak berwajib ambiklah peduli ttg masalah besar negara nih..
perangi habis2an bkn setakat dadah tp gejala maksiat nih..

malu teramat sgt..sampai bos2 non muslim kt tmpt keje mcm ni ke anak warisan melayu skrg..Ya Allah..ampunilah dosa kami..huhu

Bionik
01-08-2010, 01:28 PM
aku miss tgk mlm tadi sebab g tangkak :(( :(( :((

B0leh usha laman sesawang tv3.com.my....mesti ada dlm section Buletin Utama tu.

eddy
01-08-2010, 04:24 PM
mcm ni aky sokonglah sex education kat sekolah. Education ni ada yg salah pikir nak galakkan sex. Tapi sebenarnya isu2 mcm ni lah yg nak dielakkan.

xxen
01-08-2010, 04:43 PM
mcm ni aky sokonglah sex education kat sekolah. Education ni ada yg salah pikir nak galakkan sex. Tapi sebenarnya isu2 mcm ni lah yg nak dielakkan.

rasanya x perlu subjek pendidikan sex (apa intipati sukatannya nanti?) Jgn jadi seperti di Barat sampai Kondom pon diedar dlm kelas pendidikan sex!. Yg paling penting ialah, pemantapan rohani melalui subjek pendidikan Islam dan subjek2 lain yg sedia ada bagi menanam benteng keimanan dalam diri insan-insan muda ini. Bukan setakat diajar, malah perlu diminta murid mempraktikkannya sebagai amalan dalam kehidupan.

Selain itu, wajibkan murid perempuan islam pakai tudung dan tutup aurat. Asingkan tempat duduk pelajar lelaki dan perempuan. tekankan keburukan pergaulan bebas dan kesannya di dunia dan akhirat.

jawapan kepada permasalahan sosial hari ini mudah sahaja.. kembalilah kepada ajaran Islam yg sebenar dan amalknnya.

sekadar pandangan sahaja.

TXT
01-08-2010, 04:55 PM
hebat tul budak2 skrg ni
slamber je mengaku wat benda tuh

RIDERFx
01-08-2010, 07:09 PM
adoiiiiiiiii mereka telah alpa dgn nikmat dunia.mereka tidak sadar...bala dah banyak melanda skrg ini

Lordkhai
01-08-2010, 08:40 PM
Budak2 zaman skrg serba tahu ajer...
semua nak rasa....
adehh...
lingkup bebudak zaman skrg ni...

yinbyungheon
01-08-2010, 08:42 PM
Posted on Sunday, August 01 @ 02:22:35 PDT by abu_uwais
Oleh BayangDiAir

"

Ketua Menteri Melaka telah menegaskan akan tetap mendirikan sekolah untuk pelajar hamil. Nama sekolah itu mungkin Sekolah Hamil Ali Rostam (SHAR). Niat beliau baik kerana prihatin terhadap bilangan pelajar hamil yang semakin meningkat bilangannya. Dalam baik ada *****nya se***** golongan anti-hudud yang pernah mencadangkan pemakaian cawat besi bagi membasmi kes rogol sedikit masa dulu. Untuk melihat ke*****an itu, mari kita ikuti dialog antara pelajar SHAR (X) dengan kawannya dari sekolah lain (Y) berikut:


Y: Camane sekolah baru?

X: Best.

Y: Kau kata best. Tak malu ke?

X: Bestlah sebab Pengetuanya Datuk Seri R. Ada penasihat pulak

tu…

Y: Siape?

X: Datuk Seri A. Orang-orang glamer belaka kan tuu..?

Y: Cikgu-cikgunya siapa pula?

X: Terpilih tau! Semua grad…Guru-guru UMNO gred 41 ke atas.

Mereka semua yg dah dapat lesen aktif politik.

Y:Oh begitu….untungnya kau. Belajar same ke macam sekolah biasa?

X: Ada pendidikan seks tau. Boleh buat amali lagi?

Y: Amali macam mana ni?

X: Kau masuklah dulu, baru tahu.


(Diam seketika sambil menggosok perutnya yang sudah membesar betul).


X: Kau tahu aku mudah-mudah dapat RM1000.00

Y: Camne lak tu?

X: Aku boleh serahkan anak ini untuk dijaga oleh mak ayahku. Aku

juga boleh jual anak ini sebagai anak angkat melalui koperasi

sekolah. Datuk R kata dapat imbuhan RM1000 untuk seorang.

Kalau anak aku kembar, aku dapat RM2000 tau. Wah

seronoknya aku.


(Senyap seketika)


X: Habis kau yg nampak sedih ni nape lak? Hamil ke?

Y: Ni yg aku sedih ni…..

X: Dah brape bulan dah?

Y: Belum lagi ni. Kau boleh tolong aku tak?

Y: Carilah pak we sorang untuk aku…..Aku pun nak hamil macam

kaulah. Aku nampak kau glamer aje.

X: Pulak dah.


(Sepuluh tahun kemudian, Tahun 2020)

Kini sekolah hamil telah tertubuh di setiap daerah di Malaysia. Penasihatnya bercadang untuk adakan peringkat rendah dan menengah serta universiti kerana bilangannya tumbuh macam cendawan. Apabila dibuka kapsul Wawasan 2020, rupanya memang ada tercatat agenda kejayaan sekolah hamil semasa Tun M mencatatnya dulu. Apalagi 41 hari 41 malam rakyat Malaysia-UMNO menyambut kejayaan Wawasan 2020.
"

Kalo ditanya pada GKL amco...sekolah dotdotdot ni la jalan penyelesaiannye...

Sekolah murid mengandung, 'idea kreatif' KM Melaka
Angkasanuri

Tidak lama lagi ada sekolah baru akan diwujudkan di Melaka. Sekolah ini bukan sebarang sekolah. sekolah yang cukup istimewa hasil idea kreatif Ketua Menteri Melaka.

Sekolah Murid Mengandung. Tidak pasti di mana lokasinya serta siapa yang bakal menjadi guru besar dan tenaga pengajar.

Sekolah ini pastinya memerlukan tenaga pengajar yang ramai. Selain itu sekolah ini juga memerlukan sebuah kawasan yang luas. Untuk mendapat jumlah murid untuk dimuatkan ke dalam sekolah berkenaan bukannya satu masaalah.

Sepanjang Umno-BN memerintah Melaka cukup 'meriah' Melaka dengan kes-kes zina dan anak haram yang meningkat saban tahun. Semua itu boleh diperolehi sama ada yang terdapat dalam fail kes Jabatan Agama Islam atau yang bersepah di negeri Melaka ini.

Siapa pula tenaga pengajarnya bukan menjadi isu, kerana Ketua Menteri sudah pasti akan menggunakan kedudukannya mengarahkan guru di bawah kerajaan negeri untuk mengajar.

Untuk menjadi guru besar juga tidak menjadi masaalah kerana lepas pilihanraya umum nanti, Dato Seri Muhamad Ali Rustam boleh menjadi guru besarnya!

boleh selesi ke masalah ni dgn wujudnya sekolah tersebut...

elmyda
01-08-2010, 08:55 PM
akhir zaman..

mak bapak skrg ni byk cabarannya..

anak aku nnti mmg aku pantau kaw2.. risau aku.

KLVIPER
01-08-2010, 10:19 PM
saya rasa dalam hal ni kita kena salahkan ibubapa itu sendiri kerana tidak mengajar anak2 mereka dari kecil dengan betul.

boleh dikatakan hari2 kita boleh nampak ibubapa itu sendiri melangar undang2. sebagai contoh ibubapa tidak memakaikan topi keledar untuk anak mereka untuk membonceng motosikal, melangar peraturan jalanraya seperti tidak berhenti dilampu merah, berhenti selepas line dilampu merah, ibubapa membuang sampah merata2.

so apabila anak2 membesar dalam keadaan seperti itu jadi mereka tidak tahu menghormati undang2. jika anak2 dibesarkan oleh ibubapa yang berwibawa saya percaya anak mereka akan tahu menghormati undang2 dan memahami yang mana buruk dan baik. Ianya bermula dirumah dan bukan disekolah.

azanney
01-08-2010, 10:33 PM
saya rasa dalam hal ni kita kena salahkan ibubapa itu sendiri kerana tidak mengajar anak2 mereka dari kecil dengan betul.

boleh dikatakan hari2 kita boleh nampak ibubapa itu sendiri melangar undang2. sebagai contoh ibubapa tidak memakaikan topi keledar untuk anak mereka untuk membonceng motosikal, melangar peraturan jalanraya seperti tidak berhenti dilampu merah, berhenti selepas line dilampu merah, ibubapa membuang sampah merata2.

so apabila anak2 membesar dalam keadaan seperti itu jadi mereka tidak tahu menghormati undang2. jika anak2 dibesarkan oleh ibubapa yang berwibawa saya percaya anak mereka akan tahu menghormati undang2 dan memahami yang mana buruk dan baik. Ianya bermula dirumah dan bukan disekolah.

betul tu bro...mak bapak pny angkara ni...:(scam

iswaraburuk
01-08-2010, 10:38 PM
kembali kepada agama islam...itu je jalan penyelesaian nya...

kurosaki
01-08-2010, 10:47 PM
huhuh, kawan teman pergh... kalau boleh semua orang dia mau tebuk.. time kawin dapat dara lak.. adoii sakit ati tul teman...

dia kawen dpt dara..tp anak dia lepas ni..??:-?:-?
semua org mau tebuk..sndr mau ingat bro..

deqirana
01-08-2010, 11:23 PM
macam2 remaja sekarang nie..advance sungguh..mudah terpedaya dan tidak mahu dengar nasihat oleh orang yg lebih dewasa...mau ikut kepala sendiri sahaja....tu yang sana sini sosial problem...ibu bapa dah pecah kepala nak nasihat...depan parent baik gilerr...belakang...tah hape2 ...

TXT
01-08-2010, 11:55 PM
dia kawen dpt dara..tp anak dia lepas ni..??:-?:-?
semua org mau tebuk..sndr mau ingat bro..

kalau ank dia kena tebuk
tu akibat perbuatan dia dulu la

aidiryatim
02-08-2010, 12:13 AM
ok..nah ..youtube link ..ahaks
http://www.youtube.com/watch?v=mX7oiSet2Mw

TXT
02-08-2010, 12:19 AM
ok..nah ..youtube link ..ahaks
http://www.youtube.com/watch?v=mX7oiSet2Mw

terok betul la dorg skrg nih ~X(

izack1981
02-08-2010, 12:30 AM
haiii..apa nak jadi la budak2 skrg ni...

TXT
02-08-2010, 12:41 AM
haiii..apa nak jadi la budak2 skrg ni...

depa xde la nk pk masa depan depa nanti
org lain lak yg susah ati

yinbyungheon
02-08-2010, 12:50 AM
saya rasa dalam hal ni kita kena salahkan ibubapa itu sendiri kerana tidak mengajar anak2 mereka dari kecil dengan betul.

boleh dikatakan hari2 kita boleh nampak ibubapa itu sendiri melangar undang2. sebagai contoh ibubapa tidak memakaikan topi keledar untuk anak mereka untuk membonceng motosikal, melangar peraturan jalanraya seperti tidak berhenti dilampu merah, berhenti selepas line dilampu merah, ibubapa membuang sampah merata2.

so apabila anak2 membesar dalam keadaan seperti itu jadi mereka tidak tahu menghormati undang2. jika anak2 dibesarkan oleh ibubapa yang berwibawa saya percaya anak mereka akan tahu menghormati undang2 dan memahami yang mana buruk dan baik. Ianya bermula dirumah dan bukan disekolah.

undang2 manusia penuh dgn kecacatannya...

undang2 Allap sempurna...so kenapa x nak laksanakan undang2 HUDUD...nikah cerai nak ikut Islam...tapi bab zinar, judi, arak, todi, bunuh nak ikut undang2 org putih...kan x betul dah tu...

bila anak2 berzinar salahkan mak bapak...bila mak bapak berzinar nak salahkan sapa pulak???mak bapak jugak???

TXT
02-08-2010, 12:53 AM
undang2 manusia penuh dgn kecacatannya...

undang2 Allap sempurna...so kenapa x nak laksanakan undang2 HUDUD...nikah cerai nak ikut Islam...tapi bab zinar, judi, arak, todi, bunuh nak ikut undang2 org putih...kan x betul dah tu...

bila anak2 berzinar salahkan mak bapak...bila mak bapak berzinar nak salahkan sapa pulak???mak bapak jugak???

selagi hukum yg sebenar x d laksanakan
selagi itu la kes2 cam ni akn berlaku

KLVIPER
02-08-2010, 01:51 AM
undang2 manusia penuh dgn kecacatannya...

undang2 Allap sempurna...so kenapa x nak laksanakan undang2 HUDUD...nikah cerai nak ikut Islam...tapi bab zinar, judi, arak, todi, bunuh nak ikut undang2 org putih...kan x betul dah tu...

bila anak2 berzinar salahkan mak bapak...bila mak bapak berzinar nak salahkan sapa pulak???mak bapak jugak???


kalau dah jenis bang4p tak boleh nak ikut undang2 manusia buat, macam mana nak ikut suruhan tuhan.

Saya nak tanya adakah kamu sebagai ibubapa (yang dah ada keluarga tu) mendispelinkan anak anak anda bilamana mereka menaiki kereta? adakah anda menyuruh anak anda duduk dibahagian belakang dan mengunakan talipingang keledar?

adakah anda mengajar anak anda membuang sampah ditempat yang betul?

adakah anda mengajar anak anda supaya senyum dan menghormati orang lain?

adakah anda mengajar anak anda dari kecil supaya orang dari dalam bangunan/kedai berhak keluar dahulu dan baru anak anda boleh masuk?

Adakah anda mengajar anak anda cara yang betul untuk mengunakan kenderaan awam seperti bas, lrt dan sebagainya, orang yang nak turun dari bus berhak keluar dahulu.

adakah anda mengajar anak anda bahawa tempat duduk didalam bas, lrt harus diberi keutamaan kepada orang tua/mengandung?

KLVIPER
02-08-2010, 02:24 AM
yang biasa saya nampak orang melayulah yang memandu kereta dan anak duduk kat atas riba pemandu. kalau boleh nak suruh anak duduk atas dashboard!

so kalau dah mengajar anak dari kecil tak menghormati undang2 macam tulah jadinya. dah besar jadi mat rempit. lepas tu nak kecoh2 apasal anak perangai macam s3tan.

manusia yang tiada ugama tu lagi tau menghormati orang lain dan yang mana salah dan betul.

sorry BM saya kurang memuaskan.

KLVIPER
02-08-2010, 03:27 AM
undang2 manusia penuh dgn kecacatannya...

undang2 Allap sempurna...so kenapa x nak laksanakan undang2 HUDUD...nikah cerai nak ikut Islam...tapi bab zinar, judi, arak, todi, bunuh nak ikut undang2 org putih...kan x betul dah tu...

bila anak2 berzinar salahkan mak bapak...bila mak bapak berzinar nak salahkan sapa pulak???mak bapak jugak???



I am sorry. Saya tidak percaya cara menghukum akan menghindarkan perbuatan keburukan. Kita harus mendidik anak dengan cara yang betul sebelum kita menghukum mereka dan menkaji mengapa anak2 kita berpelakuan buruk. Biasanya anak2 berperilaku buruk kerana ia dibesarkan dengan cara yang tidak betul. Dan dengan cara yang menghukum itu adalah manusia yang malas berfikir mengapa mereka menjadi seperti itu.

Bionik
02-08-2010, 03:51 AM
I am sorry. Saya tidak percaya cara menghukum akan menghindarkan perbuatan keburukan. Kita harus mendidik anak dengan cara yang betul sebelum kita menghukum mereka dan menkaji mengapa anak2 kita berpelakuan buruk. Biasanya anak2 berperilaku buruk kerana ia dibesarkan dengan cara yang tidak betul. Dan dengan cara yang menghukum itu adalah manusia yang malas berfikir mengapa mereka menjadi seperti itu.

Apasal pulak tak boleh hukum (bila anak2 dah diajar tapi degil)? Ajarlah anak2 dgn ajaran Islam yg sebenarnya. Dah umur 10 tahun karang kalau tak reti-reti lagi harus kena rotan (rotan bukan cara kuno/kejam dalam mendidik anak), ia adalah sunnah Nabi S.A.W.
Masalah umat MeLAYU sekarang ni ibubapa pun tak mahu solat 5 waktu. Mcm dah tak ada beza dgn cara kehidupan cina & india.

KLVIPER
02-08-2010, 04:03 AM
Apasal pulak tak boleh hukum (bila anak2 dah diajar tapi degil)? Ajarlah anak2 dgn ajaran Islam yg sebenarnya. Dah umur 10 tahun karang kalau tak reti-reti lagi harus kena rotan (rotan bukan cara kuno/kejam dalam mendidik anak), ia adalah sunnah Nabi S.A.W.
Masalah umat MeLAYU sekarang ni ibubapa pun tak mahu solat 5 waktu. Mcm dah tak ada beza dgn cara kehidupan cina & india.




Mungkin anda tidak faham apa yang saya cuba sampaikan. Sorry.

anuarul
02-08-2010, 07:29 AM
terlepas jaoh lak ako isu ni..alamak..ehehhe

aloong_05
02-08-2010, 08:44 AM
Apasal pulak tak boleh hukum (bila anak2 dah diajar tapi degil)? Ajarlah anak2 dgn ajaran Islam yg sebenarnya. Dah umur 10 tahun karang kalau tak reti-reti lagi harus kena rotan (rotan bukan cara kuno/kejam dalam mendidik anak), ia adalah sunnah Nabi S.A.W.
Masalah umat MeLAYU sekarang ni ibubapa pun tak mahu solat 5 waktu. Mcm dah tak ada beza dgn cara kehidupan cina & india.




Mungkin anda tidak faham apa yang saya cuba sampaikan. Sorry.

cara ko nie lebih pada kebaratan dan bukan cara islam mendidik anak...

ceploss
02-08-2010, 08:48 AM
malunye mak bapak diorang..huhuhu..ape nk dikato..bukan salah ibu mengandung..

kerunai
02-08-2010, 08:52 AM
memang teruk benar ...bile la PAS nak memerintah ni ..aku dh tak tahan dh BN memerintah ..pemerintahan paling mangkuk atas dunia !!

Keyrul37
02-08-2010, 09:20 AM
rosak-rosak...

mtx_69
02-08-2010, 09:28 AM
aduh yai,hancuss lah budak melayu sekrg..nak jd mcm singapore dah ni..bangsa lain yg take over...borroooo2

yudiliya
02-08-2010, 10:27 AM
Macam2 hal dunia skang nih..

janggut_X
02-08-2010, 12:27 PM
makin polik dah dunio ni..........makin ghisau dah den.

alonso
02-08-2010, 12:28 PM
makin polik dah dunio ni..........makin ghisau dah den.

bkn ko suka ke bende2 camni?:))

TXT
02-08-2010, 06:03 PM
makin polik dah dunio ni..........makin ghisau dah den.

ekau ghisau pasal apo gutX

-RIZUAN-
03-08-2010, 08:28 AM
http://www.tv3.com.my/Shows/EpHighlight.aspx?MasterID=190%20&ShowID=231&&MenuID=2&SubMenuID=1&TemplateID=1&EpID=35085&VideoID=54177

minit 19

semuthitam84
03-08-2010, 09:23 AM
cam2 skrg nie..takut memikirkan generasi akan datang..semoga dijauhi..ameenn..

788
03-08-2010, 09:57 AM
fuhhh..20-30 orang dah di layan..dah longgar dah..

butterland
03-08-2010, 10:11 AM
We want hudud....

butterland
03-08-2010, 10:14 AM
makin polik dah dunio ni..........makin ghisau dah den.

hang jaga2 gut...pastikan pembeli produk hang tu SUAMI/ISTERI...
kang silap2 budak2 tu ckp...:-

"nak kasi kuat senang je, beli la produk dari bro Gut CG".... :D




p/s gurau jo gut

butterland
03-08-2010, 10:17 AM
kebanyakkan budak2 skrang ni mmg teruk..
ni aku tgk situasi masa aku kat kuantan aritu..
pakaian mmg tak rupa org melayu dh..seksi meksi..ketat2..terbuka sane sini..perangai bak kata org dh masuk AIR..laki pmpuan kat leher penuh lovebite..bdk sekolah lg tu..hancuss

cik tipah
03-08-2010, 11:42 AM
jadi remaja zaman sekarang mmg mencabar....dgn segala macam teknologi..mereka boleh buat macam2. Ya Allah jauhkan le anak2 ku dari segala kemungkaran ni......

tar_wow1983
03-08-2010, 02:01 PM
mak aih...biar betik...

janggut_X
03-08-2010, 02:31 PM
hang jaga2 gut...pastikan pembeli produk hang tu SUAMI/ISTERI...
kang silap2 budak2 tu ckp...:-

"nak kasi kuat senang je, beli la produk dari bro Gut CG".... :D




p/s gurau jo gut

hahahaha.pasal pasal plak nanti den kono.:((:D:">

Green Apple
03-08-2010, 02:35 PM
tebuk jgn tak tebuk..semalam aku baru pas tebuk.penat gak la..pagi tadi rase malas nak gi keje

comelcomot
03-08-2010, 02:35 PM
budak2 zaman skng da advance

anuarul
03-08-2010, 02:38 PM
budak2 zaman skng da advance

bebudak zaman skang = GutSx.

anak_jatiperak
03-08-2010, 02:44 PM
Salam... apa dah jadi da????? budak lagi da

brozul
03-08-2010, 02:49 PM
masuk mlm td dah 3hari berturut2 kat tv@berita cerita pasal ni...

macam ada sesuatu...

kalau lah budak2 tgk...

mesti kata best...

an1003
03-08-2010, 03:04 PM
tebuk jgn tak tebuk..semalam aku baru pas tebuk.penat gak la..pagi tadi rase malas nak gi keje

tebuk pe tu?