PDA

View Full Version : Blacklist nak beli kereta boleh saja


zahiruddin
17-04-2007, 11:53 PM
Sekarang ni kalau blacklist nak beli kereta boleh tapi

syarat-syaratnyer:

1)Hanya untuk kereta hyundai yang baru sahaja

2)Kena keluar d/p 10% dari harga kereta

4)Dokumen kena asli takde penipuan

Dokumen yang diperlukan:

1)Slip gaji 3 bulan yang terkini

2)surat pengesahan jawatan

3)penyata EPF

4)Penyata bank(bank yang gaji masuk)

5)ic dan lesen

proses ambil masa 2-3 minggu

adar
18-04-2007, 12:23 AM
Sekarang ni kalau blacklist nak beli kereta boleh tapi

syarat-syaratnyer:

1)Hanya untuk kereta proton yang baru sahaja

2)Kena keluar d/p 10% dari harga kereta

3)Caj perkhidmatan Rm2500 akan dimasukkan kedlm loan

4)Dokumen kena asli takde penipuan

Dokumen yang diperlukan:

1)Slip gaji 3 bulan yang terkini

2)surat pengesahan jawatan

3)penyata EPF

4)Penyata bank(bank yang gaji masuk)

5)ic dan lesen

proses ambil masa 2-3 minggu

kalo ko leh tlg aku buat loan tanpa sip gaji lg bagus. mcm aku ni, slip gaji takdeer sbb tak keje. berniaga. epf lg la takder. cukai tak penah bayar. umur baru 23thn. dah kahwin. agak2nya ada harapan ke dpt loan?

bank2 yg aku pergi semua mcm haram, last2 terpaksa pinjam kat syarikat kredit@spesis along sbb nak bayar keta.

sky@goldex
18-04-2007, 12:46 AM
Sekarang ni kalau blacklist nak beli kereta boleh tapi

syarat-syaratnyer:

1)Hanya untuk kereta proton yang baru sahaja

2)Kena keluar d/p 10% dari harga kereta

3)Caj perkhidmatan Rm2500 akan dimasukkan kedlm loan

4)Dokumen kena asli takde penipuan

Dokumen yang diperlukan:

1)Slip gaji 3 bulan yang terkini

2)surat pengesahan jawatan

3)penyata EPF

4)Penyata bank(bank yang gaji masuk)

5)ic dan lesen

proses ambil masa 2-3 minggu

ni loan ikut pintu belakang ker..:))

abaskup
18-04-2007, 12:54 AM
sy minat 0172051622

SedBen
18-04-2007, 01:02 AM
kalu epf tak bayor takleh lah yek?
jiran aku yg suh tanye la.

nazzfx
18-04-2007, 01:11 AM
Erm.. aku ada utang bil telekom 2k.. kira blacklist dah kan?

ayam
18-04-2007, 01:30 AM
kalo ko leh tlg aku buat loan tanpa sip gaji lg bagus. mcm aku ni, slip gaji takdeer sbb tak keje. berniaga. epf lg la takder. cukai tak penah bayar. umur baru 23thn. dah kahwin. agak2nya ada harapan ke dpt loan?

bank2 yg aku pergi semua mcm haram, last2 terpaksa pinjam kat syarikat kredit@spesis along sbb nak bayar keta.

aku pun sama mcm ko. bezanya aku keje dengan member aku (partner aku sbnrnya) so die tlg bikin slip gaji, antar salinan ssm, epf takde, pastu die cop sndr jek. bank tepon die 4,5 kali, die auta lebih kurang, pastu aku mintak bapak aku jadik guarantor, dah dapat dah myvi baru. loan dgn maybank. lagi senang kalo bole kautim dgn pegawai bank tu :)

matgori
18-04-2007, 01:34 AM
aku pun sama mcm ko. bezanya aku keje dengan member aku (partner aku sbnrnya) so die tlg bikin slip gaji, antar salinan ssm, epf takde, pastu die cop sndr jek. bank tepon die 4,5 kali, die auta lebih kurang, pastu aku mintak bapak aku jadik guarantor, dah dapat dah myvi baru. loan dgn maybank. lagi senang kalo bole kautim dgn pegawai bank tu :)

cara ni pun bagus gak, boleh la minta kawan ko tu tolong yang bermasalah...:D

ayam
18-04-2007, 01:38 AM
cara ni pun bagus gak, boleh la minta kawan ko tu tolong yang bermasalah...:D

yg tu... kena tanya die sndr la :D aku cuma bantu berikan cara yg aku pernah buat dan berkesan :)

zahiruddin
18-04-2007, 09:29 AM
kalau nama tak blacklist tapi takde slip gaji
ko just mintak member yg ada kompeni buat slip gaji 3 bulan
surat pengesahan jawatan dan tolong jawab phone ofis.itu mungkin aku boleh tolong tapi khas untuk org lembah klang saja.kalau takleh kereta baru aku try buat kereta second pulak.Itu je yang aku boleh tolong yang lain bergantung dgn nasib.

abir
18-04-2007, 01:07 PM
Sekarang ni kalau blacklist nak beli kereta boleh tapi

syarat-syaratnyer:

1)Hanya untuk kereta proton yang baru sahaja

2)Kena keluar d/p 10% dari harga kereta

3)Caj perkhidmatan Rm2500 akan dimasukkan kedlm loan

4)Dokumen kena asli takde penipuan

Dokumen yang diperlukan:

1)Slip gaji 3 bulan yang terkini

2)surat pengesahan jawatan

3)penyata EPF

4)Penyata bank(bank yang gaji masuk)

5)ic dan lesen

proses ambil masa 2-3 minggu

ini bank ke credit company yg bagi interest gila2 tu bro??

zahiruddin
19-04-2007, 12:49 AM
bang yang 10% tu bukan interest
tapi downpayment kereta

abir
19-04-2007, 08:37 AM
bang yang 10% tu bukan interest
tapi downpayment kereta

Bro, aku tanya yg bg loan ni bank ke @ credit cmpy? Setahu aku credit cmpy yg senang approve loan walaupn ko blacklist...interest credit cmpy pon tak ingat punya tinggi dlm 6-10% tak gitu?

zahiruddin
19-04-2007, 12:17 PM
awat tak habaq awai awai
ni bukan kredit company tapi bank
interest 4.3%-6.8%

abir
19-04-2007, 12:28 PM
awat tak habaq awai awai
ni bukan kredit company tapi bank
interest 4.3%-6.8%

ic...klu mcm tu cantek jugak tu..jgn interest sampai 6% udah la..caiyokkk gak..hehe..bro yg ni mmg kompem boleh approve ke? aritu aku ada try buy honda stream second tapi tak lopeh pulak..sebab aku ada jadik guarator member kat bank rakyat...dia tak bayor..ngan aku2 sekali blacklist..buleh ka???

topoii03
19-04-2007, 01:29 PM
koperasi bank ke

azraneus
19-04-2007, 05:42 PM
Kete proton je ke? Vios baru takleh ke?

norliaisnin
25-04-2007, 12:38 PM
Bro,

saya dah blacklist..tu yang susah hati. nak beli keta utk g keje pun susah. laki bini blacklist lak tu:(( boleh tolong ker. cadang nak amik wira 1.5 (A). klu boleh, apa syaratnya

SedBen
26-04-2007, 03:49 AM
kalu tak blacklist..
ade payslip gaji tp takde epf leh apply ker?
(budin tanye)

zahiruddin
26-04-2007, 10:29 AM
kalu tak blacklist..
ade payslip gaji tp takde epf leh apply ker?
(budin tanye)

boleh tapi bagi penyata bank dimana gaji masuk bank
kalau gaji tak masuk bank susah sikit.
kalau gaji tak masuk bank,kereta second mungkin boleh cuba.

Fadu
26-04-2007, 11:01 AM
kete proton je ker??

arecent
26-04-2007, 11:13 AM
Ni beli kat proton edar ke kat EON nih?

azraneus
26-04-2007, 11:21 AM
boleh tapi bagi penyata bank dimana gaji masuk bank
kalau gaji tak masuk bank susah sikit.
kalau gaji tak masuk bank,kereta second mungkin boleh cuba.

Ko dah dapat pm aku...aku berminat betul ni. Vios G instalment berapa sebulan? Approve loan akan tengok baki bersih gaji dalam payslip tak? Aku punya potongan angkasa dah melebihi 60%. Side income aku je yang support family sekarang ni (Side income melebihi gaji kasar sebenar) walaupun aku keje cikgu. Boleh ke din?

zahiruddin
26-04-2007, 01:37 PM
Ko dah dapat pm aku...aku berminat betul ni. Vios G instalment berapa sebulan? Approve loan akan tengok baki bersih gaji dalam payslip tak? Aku punya potongan angkasa dah melebihi 60%. Side income aku je yang support family sekarang ni (Side income melebihi gaji kasar sebenar) walaupun aku keje cikgu. Boleh ke din?

side income kena masuk bank baru dapat bank verify
vios g spec bln rm878 9 thn

zahiruddin
26-04-2007, 01:41 PM
Ko dah dapat pm aku...aku berminat betul ni. Vios G instalment berapa sebulan? Approve loan akan tengok baki bersih gaji dalam payslip tak? Aku punya potongan angkasa dah melebihi 60%. Side income aku je yang support family sekarang ni (Side income melebihi gaji kasar sebenar) walaupun aku keje cikgu. Boleh ke din?

ok bro

keta vios ada 2 spec
spec G tu ada 2 airbag harga rm83880.40
dp rm8,480.40
bln rm874 9 thn,rm1060 7 thn

spec E ada 1 airbag harga rm76,480.40
dp rm7,680.40
bln rm797 9 thn,rm968 7 thn

gaji kena 3 x installment
contoh 797 x 3 = rm2400

ada soalan just tanya k

zahiruddin
26-04-2007, 01:42 PM
kete proton je ker??

semua keta ada nak yg baru/terpakai

tapi kena tgk dokumen dululah

nak keta apa bro?:D

azraneus
26-04-2007, 02:09 PM
ok din....side income aku ni ada agreement yang siap stem mati lagi...rm1600 sebulan, tapi period setahun je lah....ni ada contoh aku bagi....

zahiruddin
26-04-2007, 03:20 PM
ok din....side income aku ni ada agreement yang siap stem mati lagi...rm1600 sebulan, tapi period setahun je lah....ni ada contoh aku bagi....

ni hyip ke?:D

goldtrader
16-05-2007, 08:01 PM
tumpang lalu tuan thread

utk kawasan kota bharu sahaja ...

keta apa apa pun boleh ....

sila ke thread di bawah
http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=17136

abir
10-06-2007, 11:39 PM
bro zahirudin ..kasi no phone la...senang nak deal...aku nak beli sesangat nih

drmartin
16-11-2007, 11:56 PM
nk jd agen public mutual tu cam ne...keje nye cam ne...leh trangkn serba sdikit x??

zaidiabdullah
14-12-2008, 02:29 AM
Salam Zahiruddin. Syarat-syarat itu nampak ok. Saya gaji sekarang 14K lebih sebulan, lebih dari mampu kalau nak pakai kereta mewah, tapi blacklist. Saya nak tanya En Zahiruddin kalau
1. Boleh increase bayaran bulanan dengan downpayment yang lebih rendah
2. Ada tempat yang offer sewa beli kereta, bukan bank
No tel saya 012 940 7155. Saya serious. Saya minat Perdana Hitam atau 4X4 Frontier. Terimakasih. Wssalam

brozul
14-12-2008, 02:37 AM
motor tkda ke?

Eco
16-12-2008, 12:00 AM
Aku pun masalah gak, blackist ctos pasai kredit kad, Blh aapply loan untuk kete ker. keje ada payslip ada.

opensky
16-12-2008, 12:55 PM
Tuan Tanah,

Boleh bagi contact number x, teman berminat sangat nie. Nak pm tak leh tak cukup posting lagi.

zaidtoyo
15-01-2009, 02:37 AM
Salam,

Bro, saya berminat hendak beli kereta Nissan Grand Livina 1.6 tetapi masalahnya saya mempunyai banyak commitmentnya...boleh tak sekiranya bro cari jln penyelesaiannya. Slip gaji,epf,kerja pun dah lama

ayudzie
20-01-2009, 02:13 AM
offer ni kalo untuk yg blacklist keter bleh ker???
keter aper bleh bli????

Jeb
20-01-2009, 02:37 AM
Salam Zahiruddin. Syarat-syarat itu nampak ok. Saya gaji sekarang 14K lebih sebulan, lebih dari mampu kalau nak pakai kereta mewah, tapi blacklist. Saya nak tanya En Zahiruddin kalau
1. Boleh increase bayaran bulanan dengan downpayment yang lebih rendah
2. Ada tempat yang offer sewa beli kereta, bukan bank
No tel saya 012 940 7155. Saya serious. Saya minat Perdana Hitam atau 4X4 Frontier. Terimakasih. Wssalam

kalau gaji 14k sebulan,ape sal ko tak bayar je blacklist ko tu bro.:-?:-?:-?

pijan
20-01-2009, 07:49 AM
kalau gaji 14k sebulan,ape sal ko tak bayar je blacklist ko tu bro.:-?:-?:-?

sya ingat blklist dia melebihi ratusan riban ringgit kot...:o:o

Jeb
20-01-2009, 07:51 AM
sya ingat blklist dia melebihi ratusan riban ringgit kot...:o:o

kalau lebih 50k dah jadi muflis dah bro..bukan blakslist dah..30k kot tak silap dah declare muflis?:-?:-?

edifier83
20-01-2009, 06:00 PM
sy minat honda egi second hand la yang harga dalam RM38000..ble dapat agak2?

pijan
21-01-2009, 08:17 AM
bro doc sya dah ada pm @ sms no fax ke 013-5038771...

ayudzie
22-01-2009, 12:03 PM
tuan tanah ni da tutup kedai agknyer...

redhuan84
13-02-2009, 10:56 AM
kereta proton & perodua terpakai blacklist/tiada dokumen ok.kedai kete bagi loan.

0183917731 wan

mukhsin
13-02-2009, 11:12 AM
refer siggy den tu...ada peluang nyeee

azriusre
13-02-2009, 12:38 PM
kereta proton & perodua terpakai blacklist/tiada dokumen ok.kedai kete bagi loan.

0183917731 wan

Keta baru takleh ke:D

ndnz98
13-02-2009, 04:25 PM
Sekarang ni kalau blacklist nak beli kereta boleh tapi

syarat-syaratnyer:

1)Hanya untuk kereta proton yang baru sahaja

2)Kena keluar d/p 10% dari harga kereta

3)Caj perkhidmatan Rm2500 akan dimasukkan kedlm loan

4)Dokumen kena asli takde penipuan

Dokumen yang diperlukan:

1)Slip gaji 3 bulan yang terkini

2)surat pengesahan jawatan

3)penyata EPF

4)Penyata bank(bank yang gaji masuk)

5)ic dan lesen

proses ambil masa 2-3 minggu

keta proton tu keta apa bro? bape harga lak tu? kasi la details sket..sumer org leh baca...

mukhsin
13-02-2009, 05:16 PM
refer siggy..peluang beli kete xde slip gaji atau blacklist...

kete baru dan lama

redhuan84
17-02-2009, 11:20 AM
trade in kereta

baki hutang tinggi dari harga pasaran
tidak mampu bayar ansuran kereta terlalu tinggi
ingin mengelakkan nama dari senarai hitam bank
tidak mampu bayar baki hutang yg tinggi sekaligus
kini ada jalan keluar.

baki hutang kereta tersebut boleh bayar secara ansuran kerada bank yg anda buat loan.

Beli kereta baru/terpakai.
gaji kecil
tiada dokumen
tiada lesen
penjamin tiada dokumen
blacklist no prob. (used car sahaja)

caj berpatutan. Bayaran cuma dikenakan bila kereta dapat surat bank dan kelulusan diterima

0183917731 wan

redhuan84
17-02-2009, 11:21 AM
Kete baru cuma jika nama clear aje la bro. Kalo balacklist seken boleh la.
0183917731 wan

opoh
17-02-2009, 11:48 AM
customer dari sabah..boleh ker apply bro..

redhuan84
18-02-2009, 10:15 AM
saya ada wira ab 1.5 auto 98. dp rm4500. bayar dan bawak balik

0183917731 wan

9W2COO
17-07-2009, 07:04 AM
trade in kereta

baki hutang tinggi dari harga pasaran
tidak mampu bayar ansuran kereta terlalu tinggi
ingin mengelakkan nama dari senarai hitam bank
tidak mampu bayar baki hutang yg tinggi sekaligus
kini ada jalan keluar.

baki hutang kereta tersebut boleh bayar secara ansuran kerada bank yg anda buat loan.

Beli kereta baru/terpakai.
gaji kecil
tiada dokumen
tiada lesen
penjamin tiada dokumen
blacklist no prob. (used car sahaja)
caj berpatutan. Bayaran cuma dikenakan bila kereta dapat surat bank dan kelulusan diterima

0183917731 wan

Wan, ada tak Myvi Auto 2nd dlm tahun 05/06. Brape dp & loan buat di bank / credit atau kedai used car?

Thanks.

papayaomela
17-07-2009, 05:32 PM
boleh buat seluruh malaysia ke ni?

pinggan
09-05-2010, 03:59 PM
saya ada contact yg boleh uruskan masalah nak buat loan kereta...
PM atau email dekat pinggankaca[at]gmail.com

cepat... sapa cepat dia dapat...

alin7680
26-10-2010, 03:59 PM
salam en zahiruddin, saya berminat boleh tolong tak pm saya please (nama saya blacklist tp keja gomen)

apiz89
26-10-2010, 04:35 PM
TT,dh tdoq..hahah

Authentic
26-10-2010, 05:21 PM
ni thread thun gajah ni..

yusry2007
26-10-2010, 06:57 PM
hahahhaa.. mcm maner la bleh up balik tread nie...

zahiruddin
26-10-2010, 09:03 PM
camne pulak buat up balik thread nie...
offer dah tutup yer kalau ada nanti aku update

asroi2006
03-05-2011, 07:01 PM
boley bantu saya.. dapatkan kereta... gj kecik.. kerje gomen.. kaLO xboley.. tlg buatkan untuk wife saya... lokasi di sandakan sabah...
asroi 0138104011/0128141011

bucks7
03-05-2011, 07:12 PM
boley bantu saya.. dapatkan kereta... gj kecik.. kerje gomen.. kaLO xboley.. tlg buatkan untuk wife saya... lokasi di sandakan sabah...
asroi 0138104011/0128141011

thread thn bila ni hang up balik..

zahiruddin
03-05-2011, 08:21 PM
thread closed ye...

sharby
30-05-2011, 12:58 PM
I berminat....tapi x dapat ker kalau tolong full loan bro./..

zahiruddin
10-09-2011, 03:55 PM
I berminat....tapi x dapat ker kalau tolong full loan bro./..

Selalunya kalau blacklist downpayment kena Ada.loan boleh Pegi 7 tahun je.blacklist kereta boleh Cuba.kalau kredit kad or rumah susah sikit.buat masa nie keta Hyundai je ye boleh buat

zahiruddin
11-09-2011, 10:18 PM
bump for today

Nazzrie
12-09-2011, 12:11 PM
wah....4 tahun punya topik ni....

zahiruddin
12-09-2011, 02:01 PM
wah....4 tahun punya topik ni....

dulu kereta proton sekarang hanya utk kereta hyundai sahaja bro :D

kasyah
12-09-2011, 02:56 PM
dulu kereta proton sekarang hanya utk kereta hyundai sahaja bro :D

salam bro zahiruddin,

aku keje swasta. blacklisted kredit kad ngan personal loan. aku berminat nak amik sonata. boleh coba tak? :)cgrock

azriusre
12-09-2011, 02:59 PM
salam bro zahiruddin,

aku keje swasta. blacklisted kredit kad ngan personal loan. aku berminat nak amik sonata. boleh coba tak? :)cgrock

Hang try dulu, nanti kalau lepas bagi tau kat aku...aku ingat nak ambik Toyota Innova:D

advanzato
12-09-2011, 03:47 PM
Hang try dulu, nanti kalau lepas bagi tau kat aku...aku ingat nak ambik Toyota Innova:D


Bang...dia dah kata bole amek keta HYUNDAI aje...... :D

cengkih
12-09-2011, 03:57 PM
masih laku ker thread nie..
dr tahun 2007 nie

zahiruddin
12-09-2011, 04:57 PM
salam bro zahiruddin,

aku keje swasta. blacklisted kredit kad ngan personal loan. aku berminat nak amik sonata. boleh coba tak? :)cgrock

kalau blacklist kad kredit dan personal susah sikit nak lepas.kalau blacklist kereta ok sikit.
tapi nak cuba takde masalah bagi je dokumen.ingat loan hanya untuk 7 tahun sahaja ye.kena ada downpayment taklh nak fullloan

azriusre
12-09-2011, 06:30 PM
Bang...dia dah kata bole amek keta HYUNDAI aje...... :D

Bang, aku tau dia kata boleh ambik HYUNDAI saja:D, cuma aku saja bagai tau kat si Kasyah tu aku nak ambik Innova tu nanti, tapi tak semestinya kat TT:D

kasyah
13-09-2011, 09:00 AM
kalau blacklist kad kredit dan personal susah sikit nak lepas.kalau blacklist kereta ok sikit.
tapi nak cuba takde masalah bagi je dokumen.ingat loan hanya untuk 7 tahun sahaja ye.kena ada downpayment taklh nak fullloan

thanks sudi reply incik zahir. sila nyatakan brape downpaymentnya and monthly installment untuk 7 tahun tuh. :D

zahiruddin
13-09-2011, 08:43 PM
thanks sudi reply incik zahir. sila nyatakan brape downpaymentnya and monthly installment untuk 7 tahun tuh. :D

downpayment rm14488 bulanan rm1853 x 7 tahun

azriusre
13-09-2011, 10:04 PM
thanks sudi reply incik zahir. sila nyatakan brape downpaymentnya and monthly installment untuk 7 tahun tuh. :D

Beli Kasyah jangan tak beli, aku sokong hang:)cgrock

kasyah
14-09-2011, 10:36 AM
downpayment rm14488 bulanan rm1853 x 7 tahun

thanks incik zahir. katekan sebagai contoh saya nak bayau bulan2 untuk sonata ni lebih kurang rm1,200 bulan2 selama 7 tahun. berapa downpayment yg saya kene bayau?

sekian. :)cgrock

kasyah
14-09-2011, 10:39 AM
Beli Kasyah jangan tak beli, aku sokong hang:)cgrock

hehehe..... tak kompom beli lagi. aku dok buat kira2 kasar nih. incik zahir pun kate takat boleh coba ja pasal aku blacklist personal loan ngan kredit kad. kredit kad aku tuh, hujung tahun ni settle!!! tinggal personal loan ja. alhamdulillah..... :D

advanzato
14-09-2011, 11:04 AM
hehehe..... tak kompom beli lagi. aku dok buat kira2 kasar nih. incik zahir pun kate takat boleh coba ja pasal aku blacklist personal loan ngan kredit kad. kredit kad aku tuh, hujung tahun ni settle!!! tinggal personal loan ja. alhamdulillah..... :D

Huhuhuhu...pasnih dah bole wat loan balik..... :)paid

advanzato
14-09-2011, 11:04 AM
Bang, aku tau dia kata boleh ambik HYUNDAI saja:D, cuma aku saja bagai tau kat si Kasyah tu aku nak ambik Innova tu nanti, tapi tak semestinya kat TT:D

Maafkan saya Incikk..... :D

advanzato
14-09-2011, 11:05 AM
thanks incik zahir. katekan sebagai contoh saya nak bayau bulan2 untuk sonata ni lebih kurang rm1,200 bulan2 selama 7 tahun. berapa downpayment yg saya kene bayau?

sekian. :)cgrock

Ganas jugak kawan aku sorang nih..... :)cgrock

niakula
14-09-2011, 11:08 AM
kereta HYUNDAI aje la pulak... aku nak ESTIMA

kasyah
14-09-2011, 12:32 PM
Ganas jugak kawan aku sorang nih..... :)cgrock

tak dasat mana pun. saje riki2. waja yg sedia ade dah uzur benau. hehehe.....

azriusre
14-09-2011, 03:35 PM
hehehe..... tak kompom beli lagi. aku dok buat kira2 kasar nih. incik zahir pun kate takat boleh coba ja pasal aku blacklist personal loan ngan kredit kad. kredit kad aku tuh, hujung tahun ni settle!!! tinggal personal loan ja. alhamdulillah..... :D

Tah la Kasyah oiii,dok cari loan merata tempat smapai la tak dapat lagi. Last last dari 3 kredit kad aku yang blacklist tu semua dah setel dah, tinggal loan reta jer tak abih lagi, tu pun tak banyak dah dalam RM10K saja:D

zahiruddin
14-09-2011, 08:47 PM
thanks incik zahir. katekan sebagai contoh saya nak bayau bulan2 untuk sonata ni lebih kurang rm1,200 bulan2 selama 7 tahun. berapa downpayment yg saya kene bayau?

sekian. :)cgrock

kalau nak bulan 1200 x 7 thn dp dlm 58k,ok tak?
kalau ok boleh emailkan dokumen ke zahirkiprawi@yahoo.com

izzul
14-09-2011, 08:55 PM
ohhh yeah... da ble bli kete....

kasyah
15-09-2011, 12:03 PM
Tah la Kasyah oiii,dok cari loan merata tempat smapai la tak dapat lagi. Last last dari 3 kredit kad aku yang blacklist tu semua dah setel dah, tinggal loan reta jer tak abih lagi, tu pun tak banyak dah dalam RM10K saja:D

alhamdulillah. ok dah tu. kire dah settle blacklist tuh. jgn lupa release letter dari bank. esok2 nak apply loan, attach kan skali release letter tuh. insya allah lulus. :)paid

kasyah
15-09-2011, 12:05 PM
kalau nak bulan 1200 x 7 thn dp dlm 58k,ok tak?
kalau ok boleh emailkan dokumen ke zahirkiprawi@yahoo.com

terima kasih atas maklumat incik zahir. terbaikkk!!! akan saya pertimbangkan bagaimana. macam yg incik zahir khabarkan sebelum nih. boleh coba dulu. lulus or not tak pasti pasal saya still blacklist kdt kad and personal loan. :D

zahiruddin
16-09-2011, 06:02 PM
terima kasih atas maklumat incik zahir. terbaikkk!!! akan saya pertimbangkan bagaimana. macam yg incik zahir khabarkan sebelum nih. boleh coba dulu. lulus or not tak pasti pasal saya still blacklist kdt kad and personal loan. :D

boleh cuba dulu :)