PDA

View Full Version : Mencari personal loan tanpa melalui potongan angkasa @ potongan gaji


sengkek
14-06-2010, 09:03 AM
Askum.

Saya ingin meminta bantuan rakan-rakan di CG nie yang boleh bagi info kat saya di mana saya boleh buat pinjaman peribadi tanpa melalui potongan Biro Angkasa ataupun potongan gaji. Saya nak buat loan dalan 30K. Saya kakitangan kerajaan dah servis lebih 8 tahun.
X buat melalui Angkasa sebab nanti saya nak beli rumah guna Pinjaman Perumahan Perbendaharaan. Kalau ada rakan-rakan CG tau kat mana boleh saya buat loan tu leh PM saya. Tapi pinjaman ALONG saya x nak ye. TQQQQ :D

fauzi32
14-06-2010, 09:07 AM
Askum.

Saya ingin meminta bantuan rakan-rakan di CG nie yang boleh bagi info kat saya di mana saya boleh buat pinjaman peribadi tanpa melalui potongan Biro Angkasa ataupun potongan gaji. Saya nak buat loan dalan 30K. Saya kakitangan kerajaan dah servis lebih 8 tahun.
X buat melalui Angkasa sebab nanti saya nak beli rumah guna Pinjaman Perumahan Perbendaharaan. Kalau ada rakan-rakan CG tau kat mana boleh saya buat loan tu leh PM saya. Tapi pinjaman ALONG saya x nak ye. TQQQQ :D

wsalam.. selamat pagi..
sy boleh bantu.. nak tahu call je sy ..tq

mint
14-06-2010, 09:07 AM
bro buat pinjaman di Bank Islam..

pinjaman dia mmg tak melalui potongan gaji, tp bro kena transfer akaun gaji ke Bank Islam.. :)

sengkek
14-06-2010, 09:53 AM
wsalam.. selamat pagi..
sy boleh bantu.. nak tahu call je sy ..tq

Macam tau ja nie. Loan PEKESIM ke?

sengkek
14-06-2010, 09:54 AM
bro buat pinjaman di Bank Islam..

pinjaman dia mmg tak melalui potongan gaji, tp bro kena transfer akaun gaji ke Bank Islam.. :)

Bank Islam dah penah apply tapi kena reject da diaorang cakap saya punya komitmen tinggi x leh nak lepas.

princess charming
14-06-2010, 09:58 AM
Bank Islam dah penah apply tapi kena reject da diaorang cakap saya punya komitmen tinggi x leh nak lepas.

bro kalu bank islam dah reject mcm i2 maknanya bro g mana2 tak lepas yg mana bro tak nak ptong melalui angkasa..:D
kalu mcm tu bro terpaksa la buat potongan angkasa..:D

sengkek
14-06-2010, 10:02 AM
bro kalu bank islam dah reject mcm i2 maknanya bro g mana2 tak lepas yg mana bro tak nak ptong melalui angkasa..:D
kalu mcm tu bro terpaksa la buat potongan angkasa..:D

Kalu wat potongan angkasa x dapek la nak beli rumah nanti... Macam mana nak buek nie

princess charming
14-06-2010, 10:05 AM
[QUOTE=sengkek;6662966]Kalu wat potongan angkasa x dapek la nak beli rumah nanti... Macam mana nak buek nie[/QU

bro kalu g local bank highcometment susah la nak lepas :(
tnpa potogan biro..

sengkek
14-06-2010, 10:08 AM
bro kalu g local bank highcometment susah la nak lepas :(
tnpa potogan biro..[/QUOTE]

Kalu macam nie sya kena setle dulu la CC yang menimbun tu dulu no.

sengkek
14-06-2010, 11:07 AM
x da sapa yang leh tolong ke?

watakutama
14-06-2010, 11:18 AM
wsalam.. selamat pagi..
sy boleh bantu.. nak tahu call je sy ..tq

bro..takyah la call2..bg tahu ler kat sini.

ean78
14-06-2010, 01:34 PM
apa syarat? i nak apply juga

princess charming
14-06-2010, 01:37 PM
apa syarat? i nak apply juga

u nak aply under angkasa ker?

ean78
14-06-2010, 03:04 PM
tak.. saya swasta.. panel bank rakyat tapi company tak nak buat PGM.. bank islam boleh ker?

shim72
14-06-2010, 04:01 PM
memang x de siapa bule tolong kecuali ALONGGGG

an1003
14-06-2010, 04:34 PM
ala...berminat gak...perlukan sgt2 duit skrg ni..cume company xbg tolak gaji..huhu~ camne bro?

dzale
23-06-2010, 12:05 AM
aku pown tgh mencari loan keje swasta, tada PGM / Biro., pm saya kalo ada sesapa bole tolong, tq

girlsilver
23-06-2010, 08:43 AM
dh try ker kat easy rhb?

klik kat link ni http://www.rhb.com.my/easy/easy_pinjaman_ekspres.html

org kata la bkn saya kata...senang nk apply...bwk ic & diri jer hehe nk bwk payslip pon boleh....komitment hurrmmm xpasti plak huhuhu :-?:-?

anuarul
23-06-2010, 08:55 AM
try bank islam bro....