PDA

View Full Version : harga pasaran kenderaan di malaysia (terpakai)


faidz1809
02-06-2010, 10:47 AM
salam semua. sekadar nak berkongsi informasi yang ada pada saya. merujuk pada senarai kereta yang ada pada carlist.my (http://www.carlist.my), berikut adalah harga semasa pasaran bagi kereta Proton Waja tahun 2004.

harga terendah: RM 27,800 (Lokasi di Klang)
harga tertinggi: RM40,800 (lokasi di P.Pinang)

dan daripada 36 kereta yang ada pada listing kami, purata nya adalah RM33,800.

tp kebanyakan Model ni Harga nya dalam RM31ribu ke RM33ribu...
jadi, untuk sesiapa yang ingin menjual atau membeli kereta mungkin info ni dapat membantu sedikit sebanyak dalam memberi idea untuk meletak kan harga kenderaan anda.

pada sesiapa yang ingin tahu harga pasaran bagai kereta anda, boleh tanya kan kepada sy. cuma nyatakan pembuat, model dan tahun. sy akan cuba untuk jawab secepat mungkin.:)cgrock

subhi06
02-06-2010, 10:58 AM
kete MYVI standart, tahun 2008. bape harge dia sekarang yer?

amaar
02-06-2010, 11:11 AM
chevrolet optra 1.6 2004 harga skrg?

thedoctor
02-06-2010, 11:15 AM
bgs tt..teruskan usaha anda..wira 1.8 blet tlg cek kn tt??thn tak kisah..

faidz1809
02-06-2010, 12:05 PM
kete MYVI standart, tahun 2008. bape harge dia sekarang yer?

manual ke auto ek? sebenarnye CC lain2 pun harga lain2 jugak:D tapi kalau mengikutkan dari data yang ade skang ni, sy cube letakkan ikot manual / auto la ye...

myvi manual 2008
paling rendah: Rm28.5K (KL)
paling tinggi: RM41.5K (Penang)
purata dari 15 kereta: RM36.3K


myvi auto 2008
paling rendah: RM30K (KL)
paling tinggi: RM48K (JB)
purata dari 22 kereta: RM41K
tp kebanyakan letak dalam RM38K-40K...

haudli
02-06-2010, 12:10 PM
tt ni owner carlist ke??

VertiLo
02-06-2010, 12:12 PM
TT cuba check harga 2nd persona manual 1.6 tahun 2007/08... thx :)

faidz1809
02-06-2010, 12:14 PM
chevrolet optra 1.6 2004 harga skrg?

paling rendah skang dalam RM32.7K (individu@KL)
paling tinggi: RM36.8K(used car dealer@klang)

tp kereta ni xbyk dalam listing kami
dalam 5 kereta, Purata harga dalam RM35K

boleh try click link ni...akan direct ke semua kereta Optra yang ada dlm website kitorang...
http://www.carlist.my/listings.php?make=chevrolet&model=optra

huuhaa
02-06-2010, 12:21 PM
aku nak cari celica nie..

faidz1809
02-06-2010, 12:28 PM
bgs tt..teruskan usaha anda..wira 1.8 blet tlg cek kn tt??thn tak kisah..

wira ni payah sket..:D sbb harge sgt2 berbeza2.. disebabkan owner byk yg dah modified kereta, so harge jauh beza. tapi, sy cube jgk la ye. sy try letak kan harga yang standard.

paling rendah: RM13.5K (KL,individu, tahun96')
paling tinggi: RM19.9 (selangor, individu, tahun96) tp sebb WIra ni 1.8 EXI DOCH LIMITED ediTION. mungkin sebab tu kot mahal dari yg atas tu.
purata dari 9 kereta dlm RM16.5K

tp sebenarnye, yang paling mhal dlm listing kami ni, Wira 1.8 limited upgrade vr4rs turbo -97, harga RM 30.1K. tp da modified abes da ni. xde gamba plak. tp link ni ade cite sket psl modifikasi2 yang dah brader ni buat
http://www.carlist.my/listings.php?id=177471

tq..sori klau xmembantu sgt info ni

faidz1809
02-06-2010, 12:32 PM
tt ni owner carlist ke??

:D owner?? tidak le. tak ckup duit lagi nak bukak company. PTPTN pun xstart baya lagi ni. hehe.. hanya wakil dari carlist.my (http://www.carlist.my). sekadar nak kongsi info dan maklumat berdasarkan data2 yang kami ada. diharapkan kehadiran sy xmendatangkan ape2 masalah.:)cgrock

sarialong
02-06-2010, 12:36 PM
kalau perdana executive taun 2004-2005 brapa rege TT...

thedoctor
02-06-2010, 12:36 PM
wira ni payah sket..:D sbb harge sgt2 berbeza2.. disebabkan owner byk yg dah modified kereta, so harge jauh beza. tapi, sy cube jgk la ye. sy try letak kan harga yang standard.

paling rendah: RM13.5K (KL,individu, tahun96')
paling tinggi: RM19.9 (selangor, individu, tahun96) tp sebb WIra ni 1.8 EXI DOCH LIMITED ediTION. mungkin sebab tu kot mahal dari yg atas tu.
purata dari 9 kereta dlm RM16.5K

tp sebenarnye, yang paling mhal dlm listing kami ni, Wira 1.8 limited upgrade vr4rs turbo -97, harga RM 30.1K. tp da modified abes da ni. xde gamba plak. tp link ni ade cite sket psl modifikasi2 yang dah brader ni buat
http://www.carlist.my/listings.php?id=177471

tq..sori klau xmembantu sgt info ni

orait..tq..membantu gak ni..

mastercooler
02-06-2010, 12:39 PM
kalau
charade aura
1.0
1992
berapa pulak?

faidz1809
02-06-2010, 12:41 PM
TT cuba check harga 2nd persona manual 1.6 tahun 2007/08... thx :)

paling rendah buat masa skarang RM36.8K (Used car dealer kat Klang)
paling tinggi: RM43.8K(kete kat Johor, used car dealer)
harga purata dari 25 kereta: RM39.8K

http://www.carlist.my/listings.php?make=proton&model=persona
link ni akan direct ke semua kereta persona yang ada dalam website kami..tq

ps: sy xphm nape persona lagi murah dari gen-2

anuarul
02-06-2010, 12:41 PM
nak ek 2 doors murah2....30k ade? ehehehhe

faidz1809
02-06-2010, 12:51 PM
aku nak cari celica nie..

celica tahun brape bro? model lama ke baru?

kat bwh ni sy letakkan link2 ke kereta toyota celica:

model baru
http://www.carlist.my/listings.php?id=178639
http://www.carlist.my/listings.php?id=178478
http://www.carlist.my/listings.php?id=176228
http://www.carlist.my/listings.php?id=170282

model lama
http://www.carlist.my/listings.php?id=172167

jeles2...:((kete idaman ni... da beli dpt tumpang pun jd la bro..lol

anuarul
02-06-2010, 01:40 PM
celica tahun brape bro? model lama ke baru?

kat bwh ni sy letakkan link2 ke kereta toyota celica:

model baru
http://www.carlist.my/listings.php?id=178639
http://www.carlist.my/listings.php?id=178478
http://www.carlist.my/listings.php?id=176228
http://www.carlist.my/listings.php?id=170282

model lama
http://www.carlist.my/listings.php?id=172167

jeles2...:((kete idaman ni... da beli dpt tumpang pun jd la bro..lol


celica lama tuh style...rare wooo

faidz1809
02-06-2010, 02:57 PM
kalau perdana executive taun 2004-2005 brapa rege TT...

paling rendah: RM43.8K (individu, selangor)
paling tinggi: RM55.8K (used car dealer, selangor)

proton perdana exec xbyk dlm listing kami, so dari 5kereta, purata adalah RM48-49K)

cube tgk link kat bwh ni untuk compare kan kereta2 perdana yang ada dlm listing kami... tp kbykan perdana biasa, exec ada 5 je tahun 2004-2005

http://www.carlist.my/listings.php?make=proton&model=perdana

faidz1809
02-06-2010, 03:01 PM
kalau
charade aura
1.0
1992
berapa pulak?

daripade 5 yang ade dlm listing kami charade aura ni, 92'

paling rendah dlm RM6K
paling tinggi: RM8.8K
so purata adela dlm 7.5K

nak jual ke nak beli bro?

rahimi
02-06-2010, 03:05 PM
TT kalu Honda City tahun 2004..

ameant
02-06-2010, 03:06 PM
bagus tt bukak thread ni... buleh dibuat rujukan bagi sapa2 yg nak tolak kereta atau tolong member jual ... xde lah harga melampau cam harga nak beli keta baru :D

faidz1809
02-06-2010, 03:08 PM
nak ek 2 doors murah2....30k ade? ehehehhe

alamak bro...sume lebih 30K...tp klau nak tgk, boleh click kat link ni...
http://www.carlist.my/listings.php?make=honda&model=civic

sebenarnye sy xpndai nak beza kan EK ngan model lain. :">

mastercooler
02-06-2010, 03:11 PM
daripade 5 yang ade dlm listing kami charade aura ni, 92'

paling rendah dlm RM6K
paling tinggi: RM8.8K
so purata adela dlm 7.5K

nak jual ke nak beli bro?

owh... sajer nak tahu harga..:D

robot_gila
02-06-2010, 03:12 PM
salam tt...leh tolong cek mercedes e190 n evo 3 kalau ada la evo 3 tue..:)

faidz1809
02-06-2010, 03:26 PM
TT kalu Honda City tahun 2004..

erm:-?...:D
lain spec(idsi/Vtec enjin) lain harganya. jd sy sertakan samada idsi atau vtec secara berasingan la ye. supaye xterkeliru dan data xbercampur aduk.

honda city (IDSI) 2004:
paling rendah: RM47.8K (used car dealer, KL)
paling tinggi: RM57.8K (used car dealer, Selangor)
purata dari 20 kereta: RM51.5K

honda city (VTEC) 04':
paling rendah: RM51.8K (used car dealer, selangor)
paling tinggi: RM60K (used car dealer, JB)
purata dari 20 kereta: RM55.7K

honda. kereta yang paling payah nak turun harge market. pd pndpt sy. :D

tp klau nak search kereta2 city yang lain, boleh try ke link ni dan pastu pilih je model, tahun, harga sume.
http://www.carlist.my/search.php

faidz1809
02-06-2010, 03:40 PM
bagus tt bukak thread ni... buleh dibuat rujukan bagi sapa2 yg nak tolak kereta atau tolong member jual ... xde lah harga melampau cam harga nak beli keta baru :D

mmg tepat skali. itu la tujuan nye pun. kami bukan along. kami cume nak tolong shje pun. :D

act, kami nak bantu org ramai supaya xpayah lagi pergi ke kedai2 yg menjual kereta terpakai, habiskan masa dan tenaga semata2 nak banding2 kan kereta. mmg penting untuk test drive. tp sekurang2 nya dpt jimatkan masa org ramai. xdela penat2 pergi ke used car, pastu xjumpe kereta yg dicari.

so dgn adenye mcm "one stop centre" ni, pengguna boleh tgk kereta ape yg dorang nak, then plan mane nak pegi untuk tgk dan test drive. jimat masa. jimat tenaga. dan yg penting jimat uwang. :D

lagi 1, kat website kami pun sediakan ruang untuk individu yang nak menjual kereta. percuma lak tu. so ni sbgai lagi satu alternatif untuk pengiklanan.

faidz1809
02-06-2010, 04:08 PM
salam tt...leh tolong cek mercedes e190 n evo 3 kalau ada la evo 3 tue..:)

merc E190 paling rendah dlm RM13.8K, 1984
paling mahal dlm RM28K, 1992

so purata dlm 21-22K.. tp kbykan harga dlm 20-24K.
jauh beza tu. mgkin condition dan tahun kot main peranan.

evo 3
tp yg evo 3 ni payah sket la bro...mcm xde je..:"> malu2...dlm 28ribu yg ade kat listing kitorang, evo 3 ni satu pun xde.. super rare kot.. maaf ye..tp klau nak tgk lancer2 yang ada dlm listing kami, leh click link kat bwh ni.. ade dlm 60 lbh kereta jgak...t.kasih

http://www.carlist.my/listings.php?make=mitsubishi&model=lancer

robot_gila
02-06-2010, 08:06 PM
merc E190 paling rendah dlm RM13.8K, 1984
paling mahal dlm RM28K, 1992

so purata dlm 21-22K.. tp kbykan harga dlm 20-24K.
jauh beza tu. mgkin condition dan tahun kot main peranan.

evo 3
tp yg evo 3 ni payah sket la bro...mcm xde je..:"> malu2...dlm 28ribu yg ade kat listing kitorang, evo 3 ni satu pun xde.. super rare kot.. maaf ye..tp klau nak tgk lancer2 yang ada dlm listing kami, leh click link kat bwh ni.. ade dlm 60 lbh kereta jgak...t.kasih

http://www.carlist.my/listings.php?make=mitsubishi&model=lancer



mahal jgk lagi ye merc E190 tue yer....kalau yg enjin dah kondem ke apa ke leh dpt xbro..sebab memang nak tukar pakai enjin lain dh....

adeh susah jgk ye nak cari evo 3 nie...kalau evo4-6 camner bro..

papepun thanx for the info :)cgrock:)cgrock

faidz1809
03-06-2010, 10:09 AM
mahal jgk lagi ye merc E190 tue yer....kalau yg enjin dah kondem ke apa ke leh dpt xbro..sebab memang nak tukar pakai enjin lain dh....

adeh susah jgk ye nak cari evo 3 nie...kalau evo4-6 camner bro..

papepun thanx for the info :)cgrock:)cgrock

tula tu. harga xmcm kereta2 lama yang lain. mahal lagi tu. merc RM13K tu la yg paling murah dlm listing kitorang. Tapi pe kate try call owner tu dlu. Boleh nego lagi tu kot. Mane le tau. kot ade rezeki ye dak.:D
http://www.carlist.my/listings.php?id=172531

:D EVO 3 ade satu ni kat listing kitorang. smlm telepas pndang kot. sori. act, sy pun xpasti, tp title dia tulis evo3, so betol la kot. hehe. sy xreti sgt nak bezakan model2 evo ni.
1) http://www.carlist.my/listings.php?id=166997

Evo4-6 plak yg kat bwh ni
http://www.carlist.my/listings.php?id=158845
http://www.carlist.my/listings.php?id=156573
http://www.carlist.my/listings.php?id=169907
http://www.carlist.my/listings.php?id=150599
http://www.carlist.my/listings.php?id=151785

noraini@azlan
03-06-2010, 10:12 AM
lorr mahai ker keta kt penang ni?

faidz1809
03-06-2010, 11:28 AM
lorr mahai ker keta kt penang ni?

Eh tak jugak. Yang sebelum ni sy tulis lokasi sume tu bkn sbb nak inform kete kat penang mahal, kete kat KL murah. Tu untuk senang sbgai rujukan.:D Dari pengamatan sy, kereta kat msia ni lebih kurang sama price. beza pun dlm ratus or ribu sikit2 je. selalu nye sbb pesaing. kat belah2 lembah pantai ni bilangan used car dealer byk. so harga mungkin la murah compare ngan negeri lain. pada pendapat sy.

Individu ni susah sket nak ckp, sbb lain2 motivation. ade yg nak pkai duit, ade yg nak upgrade kete beso sket. so agak payah disitu nak tentukan harga standard bg individu.

robot_gila
03-06-2010, 01:03 PM
tula tu. harga xmcm kereta2 lama yang lain. mahal lagi tu. merc RM13K tu la yg paling murah dlm listing kitorang. Tapi pe kate try call owner tu dlu. Boleh nego lagi tu kot. Mane le tau. kot ade rezeki ye dak.:D
http://www.carlist.my/listings.php?id=172531

:D EVO 3 ade satu ni kat listing kitorang. smlm telepas pndang kot. sori. act, sy pun xpasti, tp title dia tulis evo3, so betol la kot. hehe. sy xreti sgt nak bezakan model2 evo ni.
1) http://www.carlist.my/listings.php?id=166997

Evo4-6 plak yg kat bwh ni
http://www.carlist.my/listings.php?id=158845
http://www.carlist.my/listings.php?id=156573
http://www.carlist.my/listings.php?id=169907
http://www.carlist.my/listings.php?id=150599
http://www.carlist.my/listings.php?id=151785


thanx...tapi yg tu bukan evo3...yg tue galant..tapi pakai enjin evo 3

oxygenO2
03-06-2010, 01:32 PM
manual ke auto ek? sebenarnye CC lain2 pun harga lain2 jugak:D tapi kalau mengikutkan dari data yang ade skang ni, sy cube letakkan ikot manual / auto la ye...

myvi manual 2008
paling rendah: Rm28.5K (KL)
paling tinggi: RM41.5K (Penang)
purata dari 15 kereta: RM36.3K


myvi auto 2008
paling rendah: RM30K (KL)
paling tinggi: RM48K (JB)
purata dari 22 kereta: RM41K
tp kebanyakan letak dalam RM38K-40K...


nie keta banjir ke ape?
:D:D:D:D

faidz1809
03-06-2010, 02:06 PM
thanx...tapi yg tu bukan evo3...yg tue galant..tapi pakai enjin evo 3

alamak. baru perasan. sori bro.

faidz1809
03-06-2010, 02:09 PM
nie keta banjir ke ape?
:D:D:D:D

:-? yang tu xtau la pulak. rendah sgt ek harge? tu yg kene check btol2 klau nak beli kete 2nd hand ni. xpun owner terdesak nak duit kot. tp kat dlm website kitorang ni ade byk gak Myvi yang sambung bayar. da xlarat nak baya xpun da booking kete beso lagi:D

chaosiky
03-06-2010, 05:05 PM
kalau kelisa manual thn 2004 bape lak bro...thanx TT

faidz1809
03-06-2010, 05:24 PM
kalau kelisa manual thn 2004 bape lak bro...thanx TT

850 ke 1.0 ek? xpe2...sy letak kan lain2..

850 2004 (M)
plg rendah: RM17.3K
paling tinggi: RM21.8K
purata dari 6 kereta: RM19K

1.0 2004 (M)
plg rendah: RM19.8K
plg tinggi: RM26.8K
purata dari 24 kereta: RM23K

Fx_L
03-06-2010, 07:16 PM
AE xder ke,,hihi

yusry2007
04-06-2010, 12:02 AM
kalau nak check max loan car takder ker?? hehehe..

mariyos87
04-06-2010, 06:17 AM
perdana manual thn xkesah bape skrg....:D
cefiro a31 manual......:D:D:D:D:D

faidz1809
04-06-2010, 09:46 AM
AE xder ke,,hihi

sori bro.. AE tu kereta apa ek?

anuarul
04-06-2010, 09:50 AM
sori bro.. AE tu kereta apa ek?

toyota...................:D

faidz1809
04-06-2010, 10:02 AM
kalau nak check max loan car takder ker?? hehehe..

http://www.carlist.my/faq.php?faq=buycar#q30

link ni untuk FAQ kat website kami.. point no 3 ada soalan2 yang slalu pengguna kami tanyakan berkenaan Loan kereta. mungkin dapat membantu dalam menjawab soalan. tapi klau ada apa2 yang rasa patut kami tambah, bgtau sy. akan sy updatekan dengan kadar segera:DTQ

faidz1809
04-06-2010, 10:32 AM
perdana manual thn xkesah bape skrg....:D
cefiro a31 manual......:D:D:D:D:D

alamak. payah ni nak cari perdana tahun xkesah.:D
ok bro.. sy senaraikan ikot tahun untuk senang view

95'
paling rendah: RM19K
paling tinggi: RM25.8K
purata dari 8 kereta: RM23K

96'
paling rendah: RM23800
paling tinggi: RM28821
purata dari 3 kereta: RM26K

97&98'
paling rendah: RM25000(98')
paling tinggi: RM29000(97')
purata dari 6kereta: RM26K

99'
ada 2 kereta. dua2 RM29.8K

04'
2 kereta. RM46-47.5K

untuk semua perdana yang ada dlm listing kami, boleh click link ini untuk direct ke page Perdana
http://www.carlist.my/listings.php?make=proton&model=perdana

untuk cefiro a31 pula,
paling rendah: RM22K (90')
paling tinggi: RM38K (91')
purata dari 20 kereta: RM30.9K

klau nak view semua cefiro A31 yang ada dlm listing kami, leh
click kat link ni...
http://www.carlist.my/listings.php
pastu akan nampak kotak "find a car" kat atas belah kiri page tu. then taip je nissan cefiro A31. then akan terpampanglah semua cefiro A31 yang enak di dorift..:D

panglima
04-06-2010, 10:41 AM
kalo kereta iswara (kereta kebal) tahun 2004, kalo jual
biasa rege berapa car dealer amik??

faidz1809
04-06-2010, 11:03 AM
toyota...................:D

:D mekasih... toyota estima rupenye

mengikut dari ape yang sy observe, ade byk AR kat dlm listing kami tu....cube try test click link ni...akan direct terus ke sasaran iaitu toyota estima AE...cume kebykan penjual xletak AE or acr ke... mungkin boleh view atau call untuk sahkan model estima tersebut.

http://www.carlist.my/listings.php?make=toyota&model=estima

tq...

cino
04-06-2010, 11:13 AM
bro..tolong check kereta viva auto 1.0 tahun 2009 bulan 2..
skrg harga berapa..?~X(

bintang4
04-06-2010, 11:22 AM
Kancil buroks aku ni berapa bleh jual
EX850 manual tahun 2000...

faidz1809
04-06-2010, 11:23 AM
kalo kereta iswara (kereta kebal) tahun 2004, kalo jual
biasa rege berapa car dealer amik??

act, untuk harga car dealer amik tu sy kurang pasti. yang tu mungkin bro leh tanye dkt car dealer yang ada dlm website kami tu..
tp ini just cdgn. bro boleh cube iklan kan kereta iswara tu kat website kami, mane tau ade org nak beli. kemungkinan besar dapat mesti lagi tinggi dari jual kat car dealer. atau pun boleh buat sambung bayar (http://www.carlist.my/addlisting.php) je. cume perlu register (free) dan lepas tu boleh letakkan iklan kereta tu di website kami.

di bwh ni sy sertakan harga semasa kereta proton iswara tahun 2004:
paling rendah: RM10.7K
paling tinggi: RM23.3K (jauh beza dgn yg paling murah)
purata dari kereta: RM16.8K
tp untuk berlaku adil, kbykan nya penjual letak dlm 14K-18K bergantung kepada keadaan kereta.

harap info ni dapat membantu
:)cgrock

aragonkl
04-06-2010, 11:23 AM
saya nak cari wira auto 1.5 tahun 98. agak2 berape ye TT?

faidz1809
04-06-2010, 11:30 AM
bro..tolong check kereta viva auto 1.0 tahun 2009 bulan 2..
skrg harga berapa..?~X(

paling rendah: RM31K
paling tinggi: RM38.5K
purata dari 8 kereta: RM35K
tuka kete ke bro?

faidz1809
04-06-2010, 11:42 AM
Kancil buroks aku ni berapa bleh jual
EX850 manual tahun 2000...

uih...merajok kete tu kalo denga panggil die buroks..:D

paling rendah: RM7.4K
paling tinggi: RM20K?? (:-? cam mahal sgt je untuk kancil 2000 ye dak)
purata dari 40 kereta: RM11.5K
tp kebyakan menjual dalam RM9K-12K

qarzza
04-06-2010, 11:43 AM
:D mekasih... toyota estima rupenye

mengikut dari ape yang sy observe, ade byk AR kat dlm listing kami tu....cube try test click link ni...akan direct terus ke sasaran iaitu toyota estima AE...cume kebykan penjual xletak AE or acr ke... mungkin boleh view atau call untuk sahkan model estima tersebut.

http://www.carlist.my/listings.php?make=toyota&model=estima

tq...

rasenye AE yg die maksudkan AE86 (http://www.google.com.my/imglanding?q=ae86&imgurl=http://i2.photobucket.com/albums/y40/teamtd11/ae86.jpg&imgrefurl=http://www.gamespot.com/pages/forums/show_msgs.php%3Ftopic_id%3D26986129&usg=__D4Cu27LBXHH7KJmoLvy5NxysWQE=&h=768&w=1024&sz=205&hl=en&um=1&itbs=1&tbnid=n2fZy2JGpGCBiM:&tbnh=113&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dae86%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DN%26tb s%3Disch:1&um=1&sa=N&tbs=isch:1&start=0) tu... :) samade trueno atau levin

faidz1809
04-06-2010, 12:00 PM
saya nak cari wira auto 1.5 tahun 98. agak2 berape ye TT?

aeroback atau sedan ek?

ade yang sy tgk ni RM10K shj (paling rendah)(aeroback)
http://www.carlist.my/listings.php?id=138596

dan yang paling tinggi harga dlm RM15K
http://www.carlist.my/listings.php?id=169309

tp ada satu yang smbung bayar
http://www.carlist.my/listings.php?id=169187
downpayment 4ribu stgh
bulan2 290

tp klau ape yang ade dlm listing kami ni macam xsesuai, leh cube kami punye "car request" feature. feature ni untuk org yang nak mencari kereta tp xjumpe dlm listing kami. click sj sini (http://www.carlist.my/post-car-request.php) untuk mula me"request" kereta anda. :D

faidz1809
04-06-2010, 12:11 PM
rasenye AE yg die maksudkan AE86 (http://www.google.com.my/imglanding?q=ae86&imgurl=http://i2.photobucket.com/albums/y40/teamtd11/ae86.jpg&imgrefurl=http://www.gamespot.com/pages/forums/show_msgs.php%3Ftopic_id%3D26986129&usg=__D4Cu27LBXHH7KJmoLvy5NxysWQE=&h=768&w=1024&sz=205&hl=en&um=1&itbs=1&tbnid=n2fZy2JGpGCBiM:&tbnh=113&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dae86%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DN%26tb s%3Disch:1&um=1&sa=N&tbs=isch:1&start=0) tu... :) samade trueno atau levin

:eek: kahkahkah... tegelak ku melihat reply ni...laa yeke AE86 yang wat dorift2 tu ke?? sengal jgk diriku ini... maklumla ari jumaat. pale otak da pike cuti je ni...hehe

ok2...mule tq to bro qarzza & anuarul sbb info korang. klau x mmg tesasar jauh da ni..

kpd bro Fx_L, sori sbb kelembapan diriku ini:((
kt bwh ni link2 untuk kereta AE86,
http://www.carlist.my/listings.php?id=170436
http://www.carlist.my/listings.php?id=158251
http://www.carlist.my/listings.php?id=157575
http://www.carlist.my/listings.php?id=153385

xpun boleh je klik sini (http://www.carlist.my), dan taip je AE86 kat kotak "find a car" atas belah kiri tu.

tq

langbuanas
04-06-2010, 12:39 PM
civic 1.7 2001 berapa skrg nie?

virtualmetal
04-06-2010, 12:39 PM
bro mintak tolong semak rege jual wira 2003 sedan auto 1.5GLi. kalau rege market berapa bleh dpt. Rege trade in berapa paling tinggi kedai boleh ambik lepas BLR naik hari tu.

yusry2007
04-06-2010, 01:53 PM
http://www.carlist.my/faq.php?faq=buycar#q30

link ni untuk FAQ kat website kami.. point no 3 ada soalan2 yang slalu pengguna kami tanyakan berkenaan Loan kereta. mungkin dapat membantu dalam menjawab soalan. tapi klau ada apa2 yang rasa patut kami tambah, bgtau sy. akan sy updatekan dengan kadar segera:DTQ

thanks bro, memang website anda banyak menolong.. tq..:)paid

anak_jatiperak
04-06-2010, 02:31 PM
Salam.... fuyoooo mahal da

faidz1809
04-06-2010, 04:24 PM
civic 1.7 2001 berapa skrg nie?

paling rendah: RM47.8K
paling mahal: 56.8K
purate dari 10 kete: RM52.5K

owndferra
04-06-2010, 05:11 PM
aku tgh cr storm atau hilux..market skrg bpe ye??

mr_turner
05-06-2010, 01:51 AM
toyota seg brape yer??

faidz1809
07-06-2010, 11:50 AM
civic 1.7 2001 berapa skrg nie?

paling rendah: RM47.8k
paling tinggi: RM56.8k
purata dari 10 kereta: RM53.1k

http://www.carlist.my/listings.php?m...&model=civic
link ni akan direct ke semua kereta persona yang ada dalam website kami..tq

faidz1809
07-06-2010, 12:22 PM
aku tgh cr storm atau hilux..market skrg bpe ye??

storm atau hilux? ia sbenanya bgantung kpd tahun kereta itu sndiri..different year different price..

ini saje info yg dapat diberikan (ini secara kasar je tau..)

Storm -
paling rendah: RM36 (3.0 V6 tahun 2004)
paling tinggi: RM68.8 (2.8(A) tahun 2005)
purata dari 100 kereta: RM47.4k

http://www.carlist.my/listings.php?m...&model=storm
link ni akan direct ke semua kereta storm yang ada dalam website kami..

Hilux -
paling rendah: RM21k (tahun 1990 enjin diesel)
paling tinggi: RM68.8k (2.8 (A) tahun 2005)
purata dari 50 kereta: RM 48k

http://www.carlist.my/listings.php?m...&model=hilux
link ni akan direct ke semua kereta storm yang ada dalam website kami..Tq

kereta storm dgn hilux byk gak bezanya..tahun dan harga jugak memainkan peranan penting untuk pilih kereta :)

bangsi
07-06-2010, 12:37 PM
bro, wira manual 1.5 tahun 2007... agak2 bape laku... nk let go, tukar ngan MPV... lokasi, pj

faidz1809
07-06-2010, 12:40 PM
toyota seg brape yer??

paling rendah buat masa skarang RM2080 (Tahun 1995.tak tahulah nape mura sgt)
paling tinggi: RM44.8K(tahun 2000)
harga purata dari 25 kereta: RM26K

http://www.carlist.my/listings.php?m...&model=persona
link ni akan direct ke semua kereta toyota seg yang ada dalam website kami..tq

nak jual keta toyota seg eh?kne tgk tahun brape jugak :p

faidz1809
07-06-2010, 12:47 PM
bro, wira manual 1.5 tahun 2007... agak2 bape laku... nk let go, tukar ngan MPV... lokasi, pj

wira tahun 2007, aeroback ke sedan ek bro?

paling rendah: RM28.8K (A/B)
paling tinggi: RM35K(A/B SE)
purata dari 8 kereta, RM32K..

klau beminat, boleh advertise kan kete wira tu kat website kami.. klik sini (http://www.carlist.my/index.php) dan kemudian, klik button "sell a Car". cuma perlu register(percuma) dan pastu boleh start advertise..
TQ

owndferra
08-06-2010, 03:45 PM
storm atau hilux? ia sbenanya bgantung kpd tahun kereta itu sndiri..different year different price..

ini saje info yg dapat diberikan (ini secara kasar je tau..)

Storm -
paling rendah: RM36 (3.0 V6 tahun 2004)
paling tinggi: RM68.8 (2.8(A) tahun 2005)
purata dari 100 kereta: RM47.4k

http://www.carlist.my/listings.php?m...&model=storm
link ni akan direct ke semua kereta storm yang ada dalam website kami..

Hilux -
paling rendah: RM21k (tahun 1990 enjin diesel)
paling tinggi: RM68.8k (2.8 (A) tahun 2005)
purata dari 50 kereta: RM 48k

http://www.carlist.my/listings.php?m...&model=hilux
link ni akan direct ke semua kereta storm yang ada dalam website kami..Tq

kereta storm dgn hilux byk gak bezanya..tahun dan harga jugak memainkan peranan penting untuk pilih kereta :)

thnx for the info..prefer storm sbnrnye between 04/05 laa..

faidz1809
08-06-2010, 05:40 PM
thnx for the info..prefer storm sbnrnye between 04/05 laa..

no prob...anytime.. mitsubishi storm ade EVO...garang skit...:D

owndferra
09-06-2010, 09:06 AM
no prob...anytime.. mitsubishi storm ade EVO...garang skit...:D

dh penat main kete..nk try 4x4 plak..:D

faidz1809
09-06-2010, 03:37 PM
dh penat main kete..nk try 4x4 plak..:D

choice lain xmau?
land rover (http://www.carlist.my/listings.php?make=land+rover) ade, n slalu denga org pakai suzuki jimmy (http://www.carlist.my/listings.php?make=suzuki&model=jimmy)...:D

tp yang jimmy ni kekadang org panggil jimny...xtau mane yang betul

owndferra
09-06-2010, 05:15 PM
choice lain xmau?
land rover (http://www.carlist.my/listings.php?make=land+rover) ade, n slalu denga org pakai suzuki jimmy (http://www.carlist.my/listings.php?make=suzuki&model=jimmy)...:D

tp yang jimmy ni kekadang org panggil jimny...xtau mane yang betul

ntahlaa,aku dh jatuh cintan ngan storm..storm ni byk jenis kan??
jenis ape yg terbaik ye??

1kereta.com
10-06-2010, 06:41 PM
bagus betul tt ni..... senang.... heheh

owndferra
11-06-2010, 09:10 AM
bagus betul tt ni..... senang.... heheh

kalo servis baik.org pon sng ati nk deal ngan tt..:D

faidz1809
11-06-2010, 05:05 PM
bagus betul tt ni..... senang.... heheh

aik..puji ada makna ka? :-?:D

owndferra
11-06-2010, 05:09 PM
aik..puji ada makna ka? :-?:D

mau kawtim harga lg la tu..hehehee:D

faidz1809
11-06-2010, 05:12 PM
kalo servis baik.org pon sng ati nk deal ngan tt..:D

bro, cube gak carik info pasal storm ni. tp xbyk yang dpt la. yang sy tau storm biasa ke evo ke dua-dua pakai enjin yang sama L200. so da book blom?:D

tp denga cite da tuka name lak ek skang? triton. untuk model terbaru

owndferra
14-06-2010, 09:18 AM
bro, cube gak carik info pasal storm ni. tp xbyk yang dpt la. yang sy tau storm biasa ke evo ke dua-dua pakai enjin yang sama L200. so da book blom?:D

tp denga cite da tuka name lak ek skang? triton. untuk model terbaru

lom book lg..br usya2 market..ha'ah dh tukar jd triton tp triton x menarik laa..

obious
14-06-2010, 09:28 AM
wira tahun 2007, aeroback ke sedan ek bro?

paling rendah: RM28.8K (A/B)
paling tinggi: RM35K(A/B SE)
purata dari 8 kereta, RM32K..

klau beminat, boleh advertise kan kete wira tu kat website kami.. klik sini (http://www.carlist.my/index.php) dan kemudian, klik button "sell a Car". cuma perlu register(percuma) dan pastu boleh start advertise..
TQ

bro...

nak tanya kalu wira sedan 2006 berapa lak kalu nk letgo...area kedah/penang

tjbumi
14-06-2010, 09:36 AM
aku tengok hyundai trajet kat list tu macam mahal je as compare dari mudah.com site. Ker rega memang camtu...

faidz1809
14-06-2010, 05:15 PM
bro...

nak tanya kalu wira sedan 2006 berapa lak kalu nk letgo...area kedah/penang

oke bro..wira sedan 2006 kalo nk letgo:-
paling rendah - 22.8k bole tgk kat sini (http://www.carlist.my/listings.php?id=158872)
paling tinggi - 29.8k bole tgk kat sini (http://www.carlist.my/listings.php?id=187118)

harga average kereta wira sedan 2006 ni sebenarnya dlm 25k -26k, bergantung kpd cc enjin kereta & condition kereta tu gak la..

faidz1809
14-06-2010, 05:27 PM
aku tengok hyundai trajet kat list tu macam mahal je as compare dari mudah.com site. Ker rega memang camtu...

Eh tak jugak bro, ade yg murah ade yg mhal sbb rega ni bgntung kepada byk benda jugak kalo nk set, contohnya mcm tahun (umur kreta), lg tua kreta tu, makin murah la reganya, faktor2 laen trmasuk lokasi, cc enjin, transmisi (auto or manual) dgn org yg jual pon effect gak hrga kreta tu kdg2..

Kbykkan hrga kreta yg ada kat list kami ni bkan hrga final lg, usually rega kreta kat sini still bole nego lg..biasa la twar menawar kan..lebih2 lg dgn used car dealer :)

kaYaIlmu
18-06-2010, 01:46 AM
TT ...PM saya sal kereta satria neo yang baru ...yang model lite ...camne cara nak buat loan ..berapa depositnya ?berapa bulanannya ?

faidz1809
22-06-2010, 04:25 PM
TT ...PM saya sal kereta satria neo yang baru ...yang model lite ...camne cara nak buat loan ..berapa depositnya ?berapa bulanannya ?

read below......

faidz1809
22-06-2010, 04:29 PM
TT ...PM saya sal kereta satria neo yang baru ...yang model lite ...camne cara nak buat loan ..berapa depositnya ?berapa bulanannya ?

satria neo lite... kete best tu.. :D .. proton macam biase ade lite, medium and high line (satria neo CPS) and latest is R3.. pegi kt sini (http://www.carlist.my/listings.php?id=85942) brader nie da siap kire monthly, deposit smua skali da utk satria neo lite Manual :)

bujanglapok
22-06-2010, 04:36 PM
TT tlg check
avanza 1.3auto tahun 2006
berapa rega jual
tq

faidz1809
22-06-2010, 04:55 PM
TT tlg check
avanza 1.3auto tahun 2006
berapa rega jual
tq

toyota avanza utk tahun 2006 (A) dalam 43K
urm utk list avaza klik sini (http://www.carlist.my/listings.php?make=toyota&model=avanza) and utk avanza yang saya cadangkan klik sini (http://www.carlist.my/listings.php?id=152840) :)

owndferra
02-07-2010, 09:34 AM
menarik2..
bump utk tt

faidz1809
20-09-2010, 03:27 PM
Kepada sesiapa yang nak tau pasal harga kenderaan di Malaysia, boleh la tanya sy disini... Maklumat yang ada pada kami berdasarkan harga semasa dan dari di ambil dari sistem database kami yang mempunyai sebanyak 28ribu kenderaan... Jd boleh dikatakan informasi yang diberi dapat membantu sesiapa yang nak menjual, mencari kereta2 terpakai khususnya.

fotosintesis
20-09-2010, 07:18 PM
nk tanya honda city 03/04. tq

MoShed
20-09-2010, 07:29 PM
mantap carlist.my tu...

tuan punya portal ke?

tetra
21-09-2010, 12:05 PM
TT tolong estimate harga kete aku sekarang..


Perodua Viva 1.0 EZ Auto - Standard
Y.O.M : 2007
Millage: 95K - 100K km

paklang
21-09-2010, 12:25 PM
erm:-?...:D
lain spec(idsi/Vtec enjin) lain harganya. jd sy sertakan samada idsi atau vtec secara berasingan la ye. supaye xterkeliru dan data xbercampur aduk.

honda city (IDSI) 2004:
paling rendah: RM47.8K (used car dealer, KL)
paling tinggi: RM57.8K (used car dealer, Selangor)
purata dari 20 kereta: RM51.5K

honda city (VTEC) 04':
paling rendah: RM51.8K (used car dealer, selangor)
paling tinggi: RM60K (used car dealer, JB)
purata dari 20 kereta: RM55.7K

honda. kereta yang paling payah nak turun harge market. pd pndpt sy. :D

tp klau nak search kereta2 city yang lain, boleh try ke link ni dan pastu pilih je model, tahun, harga sume.
http://www.carlist.my/search.php

TT klau nk buat loan,model idsi or vitec tuthun 2004 tu lekat brape k?..utk brape thun..bleh edjas full loan x or kne byar dp brape?..berminat nis..
thanks TT...:)cgrock

zerovirus
21-09-2010, 12:33 PM
best gak web ni :)cgrock:)cgrock:)cgrock

faidz1809
24-09-2010, 05:47 PM
mantap carlist.my tu...

tuan punya portal ke?

eh xla.. keje je.. :">

faidz1809
24-09-2010, 05:48 PM
best gak web ni :)cgrock:)cgrock:)cgrock

tankiu2 :)cgrock :D

faidz1809
24-09-2010, 05:53 PM
soalan yang laen tu rilek dlu ye.. website tgh update..:D

mr_turner
24-09-2010, 08:12 PM
tt try carik toyota seg tahun 99++..
kalau bley under 25k..keadaan kete xkesah,cos nk upgrade jadi ae111

faidz1809
27-09-2010, 05:49 PM
tt try carik toyota seg tahun 99++..
kalau bley under 25k..keadaan kete xkesah,cos nk upgrade jadi ae111

mr.turner, maaf sangat. kalau nk ikutkan, nak cari toyota SEG tahun 1999 agak payah untuk dapatkan bwh RM25k.

saya jumpa harga paling rendah pon di PULAU PINANG RM27.8K

kalau mr.turner nak carik sekali lagi toyota SEG, boleh layari peg kami. carlist.my (http://www.carlist.my/), kemudian carik kereta yg berminat di ruangan 'find a car'

1kereta.com
05-10-2010, 07:23 PM
best gak web ni :)cgrock:)cgrock:)cgrock

carlist tu antara laman web kereta terbesar di malaysia...... selepas mudah, carlist lah yang paling banyak senarai kereta rasanya..... 0pppsss.... motortrader satu lagi..... hehhee

faidz1809
19-10-2010, 04:16 PM
carlist tu antara laman web kereta terbesar di malaysia...... selepas mudah, carlist lah yang paling banyak senarai kereta rasanya..... 0pppsss.... motortrader satu lagi..... hehhee

Eh...xjgk bro... mudah senarai kereta xsebanyak Carlist.my (http://carlist.my). sbb klau cek arini, mudah cuma ada 709 kereta manakala kat carlist.my ada dalam 28ribu... jauh beza tu bro...

1kereta.com
21-10-2010, 07:28 AM
Eh...xjgk bro... mudah senarai kereta xsebanyak Carlist.my (http://carlist.my). sbb klau cek arini, mudah cuma ada 709 kereta manakala kat carlist.my ada dalam 28ribu... jauh beza tu bro...

mudah ada 709?? hehehe..... saya tengok senarai kereta kat mudah 47742....... 47ribu bro.....

faidz1809
22-10-2010, 11:59 AM
tapi kat mudah susah nak search keta~haha~tapi depends saja lah~terima kasih sokong carlist ni,bro~

dragger
22-10-2010, 12:02 PM
sapa tau senarai harga used car di Langkawi. ingat nk beli 1:-)

faidz1809
22-10-2010, 12:47 PM
mudah ada 709?? hehehe..... saya tengok senarai kereta kat mudah 47742....... 47ribu bro.....

haha...tesalah tgk la plak... aiyak~ 47 ribu...byk...

KLVIPER
22-10-2010, 01:51 PM
Sorry off topic. Kalau kat uk proton 2nd boleh dibeli dengan harga £30 je. Hehe.....

kawebiz
22-10-2010, 04:31 PM
Salam TT
proton wira 1.5Manual..tahun 2002
berapo rega di pasaran sekarang nie

tks

faidz1809
27-10-2010, 04:52 PM
Sorry off topic. Kalau kat uk proton 2nd boleh dibeli dengan harga 30 je. Hehe.....

Mak ai... klau convert pun dlm brape ratus je tu.. biase la.. duk kat tmpat org.. kene la terime naseb sedemikian..:)Tp model ape tu?

faidz1809
27-10-2010, 05:21 PM
Salam TT
proton wira 1.5Manual..tahun 2002
berapo rega di pasaran sekarang nie

tks

yes! soalan ini yg saya nanti kan... mari2 lebih lagi soalan mengenai harga purata...hehe...

So untuk kereta wira 2002 1.5 manual
paling tinggi RM23,000.00
paling rendah RM16,000.00
purata dari 49 kereta dlm RM19-20,000

Tp bergantung kepada kondisi kereta tu sendiri. Kalau yakin kondisi elok, teruskan aje letak harga yg mahal sket. bile bakal pembeli da try, baru dorang yakin dan rasa berbaloi.. letak tinggi org kata mahal, letak rendah org kata "kete ni cam rosak je rendah sgt".. pening2...hehe:D

Gud luck dlm menjual.. boleh cuba iklankan di Carlist.my

princess fiona
24-08-2011, 09:24 PM
nak tau harga proton wira se 1.5 auto thn 2007,berapa sekarang ek?tq

t-rex
24-08-2011, 09:31 PM
bro.. toyota hilux 2.8 2004 manual?tq

remy_76
24-11-2011, 06:00 PM
nak tau harga proton wira se 1.5 auto thn 2007,berapa sekarang ek?tq


PROTON WIRA AEROBACK 1.5 (M) SE 2006 UNTUK DIJUAL

KENDERAAN: Kereta
PEMBUAT: Proton
MODEL: Wira Aeroback SE
WARNA: MAROON
KEUPAYAAN ENJIN: 1500 cc
BAHAN API: Petrol
TAHUN: 2006
KEADAAN : Baik... X xcdent...
AKSESORI TAMBAHAN: sport rim
SEBAB PENJUALAN: nak tukar keta baru lebih besar
HARGA: RM 22 800 (harga boleh dirunding mengikut loan yang lepas)

PENJUAL: ZARUL
NO TEL: 013 669 4278 /012 6203 598
LOKASI: PUTRAJAYA/KL

firtdoch
11-09-2012, 04:23 AM
brapa harga pasaran myvi SE 1.3 terpakai skrang nie erk?tahun 2007/08...interest bank?rancang nk beli...hehehe

kj7477
11-09-2012, 08:13 AM
Berapa harga untuk honda city 2009 modulo specs dan benz e200 2005 ckd? rancang nak jual kete ni dalam masa terdekat...

zety81
12-09-2012, 05:32 PM
Salam TT

kete honda city thn 2009 bp harga skrg?