PDA

View Full Version : Memandu Teksi


STA231
07-05-2010, 12:41 AM
salam semua..

tak tau le btol ke tak topic ni kat section nie..
nak tanya korang la.. aku ingat nak buat keje part time bawak teksi. setiap malam lepas waktu keje aku dan full time hari cuti. aku ni takde basic bab teksi ni. memang tak tau ape2 pon. tapi minat mendalam le. btol ke untung kalau bawak teksi ni?dulu aku penah tanya kt satu company ni. dia tawarkan kontrak selama 4 tahun. lepas 4 tahun, teksi tu jadi hak milik kita. maknanya dalam tempoh tu sebenarnya kita beli kereta tu dan dalam masa yg sama menjana pendapatan dengan kereta tu. menyelam sambil minum air la ni.. ingat nak angkat waja. hehehe.. satu lagi, purata sehari berapa untung bersih dan kasar bagi seseorang pemandu teksi tu ye? harap member2 sini bleh share.. :D

Moktey
09-05-2010, 10:13 AM
Gua pernah bawak teksi 5 tahun..part time...memang betul teksi tu kira sewa beli...sehari Rm 45 termasuk sewa keta dan permit selama 4 tahun ..dapt cuti 1 hari sebulan (kira takyah bayar) cukup 4 tahun keta tukar nama kita...
Sejam boleh dapat Rm 13~30..tengok waktu puncak ke tidak
Sekarang gua dapat permit sendiri kira teksi biru merah...lagi masyuk tak yah bayar sewa permit RM 18 sehari

STA231
09-05-2010, 10:25 AM
Gua pernah bawak teksi 5 tahun..part time...memang betul teksi tu kira sewa beli...sehari Rm 45 termasuk sewa keta dan permit selama 4 tahun ..dapt cuti 1 hari sebulan (kira takyah bayar) cukup 4 tahun keta tukar nama kita...
Sejam boleh dapat Rm 13~30..tengok waktu puncak ke tidak
Sekarang gua dapat permit sendiri kira teksi biru merah...lagi masyuk tak yah bayar sewa permit RM 18 sehari

camane plak bleh dapat permit sendiri tu? cerita la sket..
then risiko2 yg slalu pemandu teksi hadapi?

rc36v4
09-05-2010, 10:30 AM
salam semua..

tak tau le btol ke tak topic ni kat section nie..
nak tanya korang la.. aku ingat nak buat keje part time bawak teksi. setiap malam lepas waktu keje aku dan full time hari cuti. aku ni takde basic bab teksi ni. memang tak tau ape2 pon. tapi minat mendalam le. btol ke untung kalau bawak teksi ni?dulu aku penah tanya kt satu company ni. dia tawarkan kontrak selama 4 tahun. lepas 4 tahun, teksi tu jadi hak milik kita. maknanya dalam tempoh tu sebenarnya kita beli kereta tu dan dalam masa yg sama menjana pendapatan dengan kereta tu. menyelam sambil minum air la ni.. ingat nak angkat waja. hehehe.. satu lagi, purata sehari berapa untung bersih dan kasar bagi seseorang pemandu teksi tu ye? harap member2 sini bleh share.. :D
sy ada kawan bwk teksi limo part time...dh 35 tahun lebih dia bawak...income ok pasal tgk dia keja sorang, sara anak 4 org...mampu bli keta sorang sebiji kt anak2 dia..keja gomen je...tahun ni pencen..dia kata kalau full time lagi masyuk....pernah tanya income part time dia sebulan mau cecah 4-5k...pasal tu mampu beli keta smpai4 biji...beli rumah lagi...anak2 semua siap sara smpai abis universiti...tapi pokok pangkalnya kena rajin la...

STA231
09-05-2010, 10:34 AM
sy ada kawan bwk teksi limo part time...dh 35 tahun lebih dia bawak...income ok pasal tgk dia keja sorang, sara anak 4 org...mampu bli keta sorang sebiji kt anak2 dia..keja gomen je...tahun ni pencen..dia kata kalau full time lagi masyuk....pernah tanya income part time dia sebulan mau cecah 4-5k...pasal tu mampu beli keta smpai4 biji...beli rumah lagi...anak2 semua siap sara smpai abis universiti...tapi pokok pangkalnya kena rajin la...

fuh!! limo plak.. cerite detail sket.. camane nak apply? pakai perdana ke atau waja? atau citra? kira satu trip brape dia caj? menarik nie..

Diamond in Making
09-05-2010, 10:39 AM
bawak teksi ni ada pasang surut dia..
kena rajin la..
x boleh putus asa..
kite akan berdepan dengan macam2 kerenah penumpang nanti..
so far..
alhamdulillah..
dengan bawak teksi ni..
ayah aku dapat mmbsrkn aku dn adik2..
kalau bermint nk ambil teksi eksekutif (yang warna biru) aku boleh rekemen kan..
kalau nk teksi bajet pn aku boleh rekemen kn..

gud luck utk TT..=)

rc36v4
09-05-2010, 10:40 AM
fuh!! limo plak.. cerite detail sket.. camane nak apply? pakai perdana ke atau waja? atau citra? kira satu trip brape dia caj? menarik nie..
dulu dia bawak limo..lepas lcct bukak dia pegi lcct plak pasal sewa limo airport sehari 140.00 kalau tk salah saya..so kalau lcct tu ikut jenis keta..dulu dia bawak iswara sewa rm40 kut sehari..pastu skarang dh upgrade bawak waja...lepas pencen bulan 8 ni dia angkat sylphy plak ...plan dia la..nk apply tu saya tk sure...ada gak member yg buat part time ganti driver limo pasal diorang ni pun perlu org ganti sebab sewa jalan walau kita cuti..so kawan saya buat part time bawak je limo2 yg driver2 nk cuti tu...memang sentiasa ada je org yg nk perlu driver ganti ni...

STA231
09-05-2010, 10:43 AM
bawak teksi ni ada pasang surut dia..
kena rajin la..
x boleh putus asa..
kite akan berdepan dengan macam2 kerenah penumpang nanti..
so far..
alhamdulillah..
dengan bawak teksi ni..
ayah aku dapat mmbsrkn aku dn adik2..
kalau bermint nk ambil teksi eksekutif (yang warna biru) aku boleh rekemen kan..
kalau nk teksi bajet pn aku boleh rekemen kn..

gud luck utk TT..=)

teksi eksekutif ni biasanye keje dia(skop keje) camane ye? ambek org dari aiport je ke?

Moktey
09-05-2010, 10:45 AM
Acually gua dapat permit pasal register nama kat company teksi...dulu syarat utama kena bawak sewabeli 5 tahun baru boleh apply...skrg kena 10 tahun...baru company keluar surat sokongan utk apply permit LPKP...pass tu kena jumpa YB Parlimen mintak surat sokongan ..tapi kena cari YB Umnok
Tempoh 1 tahun apply baru dapat....ni cara jujur tapi kalau ada cabel besar takyah ....biasanya kalau ada sedaramara LPKP

STA231
09-05-2010, 10:47 AM
dulu dia bawak limo..lepas lcct bukak dia pegi lcct plak pasal sewa limo airport sehari 140.00 kalau tk salah saya..so kalau lcct tu ikut jenis keta..dulu dia bawak iswara sewa rm40 kut sehari..pastu skarang dh upgrade bawak waja...lepas pencen bulan 8 ni dia angkat sylphy plak ...plan dia la..nk apply tu saya tk sure...ada gak member yg buat part time ganti driver limo pasal diorang ni pun perlu org ganti sebab sewa jalan walau kita cuti..so kawan saya buat part time bawak je limo2 yg driver2 nk cuti tu...memang sentiasa ada je org yg nk perlu driver ganti ni...

best gak kalau jadi driver gantian ni utk permulaan nak start cari pengalaman.. tengok teksi ni ada warna2 tertentu.. memang trend company ke atau ada kelas2nya?

Diamond in Making
09-05-2010, 10:50 AM
teksi eksekutif ni biasanye keje dia(skop keje) camane ye? ambek org dari aiport je ke?

xde lah..
die boleh cover seluruh semenanjung..
tap..
ayh aku ade stand die..
die lpak kt hotel dkt ngn jln sultan ismail tu aje..
klo meronda..
rkyt tmtptn jrang than..
yg slalu than..
pelancong..
kdang2 plancong booking ke melaka, genting, ikt rezeki la..

Moktey
09-05-2010, 10:52 AM
Tapi kalau bro nak bawak LIMO agak susah nak dapt cash cepat....kena gi Airport dah sejam beratur 2 jam baru dpt turn...silap2 sehari dapt 2 trip...pass tu cupon boleh cashkan waktu opis hours...kupon hilang rugi besar

STA231
09-05-2010, 10:57 AM
Tapi kalau bro nak bawak LIMO agak susah nak dapt cash cepat....kena gi Airport dah sejam beratur 2 jam baru dpt turn...silap2 sehari dapt 2 trip...pass tu cupon boleh cashkan waktu opis hours...kupon hilang rugi besar

jenuh gak menunggu..

rc36v4
09-05-2010, 11:12 AM
jenuh gak menunggu..
..cari customer tetap...kalau tk jenuh menunggu tu...diorang cakap kalau setakat 3 trip tu baru lepas bayar sewa je kut..

STA231
09-05-2010, 11:23 AM
..cari customer tetap...kalau tk jenuh menunggu tu...diorang cakap kalau setakat 3 trip tu baru lepas bayar sewa je kut..

3 trip je baru lepas bayar sewa je.. giler ar.. teksi biasa je la...

STA231
09-05-2010, 12:25 PM
nak tau gak, kalau ambik penumpang ni memilih gak ke? rasa nya tak semuanya kita nak angkut kan? takut kena samun, tipu dan lain2..

STA231
04-06-2010, 12:10 PM
up sket..
nak tanya. ada perbezaan ke teksi hijau, kuning dan merah tu? atau lain2 company?

STA231
04-06-2010, 09:15 PM
up sket..
nak tanya. ada perbezaan ke teksi hijau, kuning dan merah tu? atau lain2 company?

up sket.. ada info tak?

WanBos
08-06-2010, 03:40 PM
beza warna tu hanya beza company jer ..
takde ape2 yg beza nya ..
cuma yg merah biru tu permit sendiri ..

saveMe
08-06-2010, 04:07 PM
salam...

saya da permit texi,tp ayah y bawa, bila baca tread nie tringin plak nk bawa taxi...

bleh ke 1 permit utk 2 biji keta??

isz_shinigami
08-06-2010, 04:20 PM
hurm..sory..aku nk cte pendapat aku ngn org bwk teksi ni...
knp teksi slalu tuko lorong ske ati mak bapak die jek??(xsmua tp hmpir keseluruhan)...aku ni mmg hangen ngn teksi..so tt,aku arap ko jd pemandu teksi yg berhemah...jgn jd yg macam haram...respek jgk penguna yg len,aku tau la ade pelangan nk kne anto,jgn la smpi nk bnuh org nek mto cm aku...uh~geram tol aku ngn teksi...kecuali bakal teksi tt...heheh..peace!

STA231
08-06-2010, 11:03 PM
beza warna tu hanya beza company jer ..
takde ape2 yg beza nya ..
cuma yg merah biru tu permit sendiri ..

rupanya bro ni bawak teksi jugak la ye..(tgok kat bilik seblah, ada bukak rupanya).. bleh tak WanBos bagi satu alamat company teksi yg terbaik.. terbaik dari segi pengurusan, caj berpatutan dan lain2 la.. mmg btol2 serius nih.. kalau nak angkat sebijik waja tu berapa ye deposit dia? caj harian plak brape? lagi satu, company yg kita pilih tu ada sediakan apa2 kursus ke seblom bleh start memandu teksi tu?

Moktey
08-06-2010, 11:14 PM
hurm..sory..aku nk cte pendapat aku ngn org bwk teksi ni...
knp teksi slalu tuko lorong ske ati mak bapak die jek??(xsmua tp hmpir keseluruhan)...aku ni mmg hangen ngn teksi..so tt,aku arap ko jd pemandu teksi yg berhemah...jgn jd yg macam haram...respek jgk penguna yg len,aku tau la ade pelangan nk kne anto,jgn la smpi nk bnuh org nek mto cm aku...uh~geram tol aku ngn teksi...kecuali bakal teksi tt...heheh..peace!

Kadang-kadang tu bukan salah driver teksi...tiba-tiba custumer nak jalan tu, tu yang tiba2 tukar(kebanyakkan) reson takut meter lebih nak ikut shortcut jalan, karang tak ikut di maki hamun, gua bawak teksi gua tahu...tapi mostly driver teksi akan angkat tangan mintak laluan kalau nak change laluan...

Moktey
08-06-2010, 11:20 PM
rupanya bro ni bawak teksi jugak la ye..(tgok kat bilik seblah, ada bukak rupanya).. bleh tak WanBos bagi satu alamat company teksi yg terbaik.. terbaik dari segi pengurusan, caj berpatutan dan lain2 la.. mmg btol2 serius nih.. kalau nak angkat sebijik waja tu berapa ye deposit dia? caj harian plak brape? lagi satu, company yg kita pilih tu ada sediakan apa2 kursus ke seblom bleh start memandu teksi tu?

Senang macam ni...sebab gua otai teksi driver pengalaman memandu 5 tahun...teksi kuning name company UPTOWNACE --- tokeh besau India , teksi merah semua --PUBLIC CAB --tokeh besau Cina
kalau putih biru --DESTINATION --tokeh Melayu, tu yang bro tengok driver boleh kenal kaum, OREN - INOVASI--Melayu , hijau - SUNLIGHT-- CINA , semua kaum boleh bawak semangat 1malaysia :D

Moktey
08-06-2010, 11:23 PM
rupanya bro ni bawak teksi jugak la ye..(tgok kat bilik seblah, ada bukak rupanya).. bleh tak WanBos bagi satu alamat company teksi yg terbaik.. terbaik dari segi pengurusan, caj berpatutan dan lain2 la.. mmg btol2 serius nih.. kalau nak angkat sebijik waja tu berapa ye deposit dia? caj harian plak brape? lagi satu, company yg kita pilih tu ada sediakan apa2 kursus ke seblom bleh start memandu teksi tu?

Waja agak mahal dari segi maintancenye macam 2 kali iswara , tapi sekarang baru teksi dia bagi opstion BLM saga, Wira or waja
Paling murah bro amik 2nd hand dah la baru nak kayuh...biasanya Iswara ...sambung bayar 2th 8 bln, deposit RM2200 sehari 37...compony UPTOWNACE

STA231
08-06-2010, 11:23 PM
Senang macam ni...sebab gua otai teksi driver pengalaman memandu 5 tahun...teksi kuning name company UPTOWNACE --- tokeh besau India , teksi merah semua --PUBLIC CAB --tokeh besau Cina
kalau putih biru --DESTINATION --tokeh Melayu, tu yang bro tengok driver boleh kenal kaum, OREN - INOVASI--Melayu , hijau - SUNLIGHT-- CINA , semua kaum boleh bawak semangat 1malaysia :D

wah!! ada lg sorang driver teksi kat sini.. agak2 bro cadangkan saya ambek dari company mana ye?

STA231
08-06-2010, 11:27 PM
Waja agak mahal dari segi maintancenye macam 2 kali iswara , tapi sekarang baru teksi dia bagi opstion BLM saga, Wira or waja
Paling murah bro amik 2nd hand dah la baru nak kayuh...biasanya Iswara ...sambung bayar 2th 8 bln, deposit RM2200 sehari 37...compony UPTOWNACE

alang2 ambek baru je terus.. pakai terus kereta utk balik kampng, jalan2, pegi keje, merempit ke :D biasa waja brape ye sewa nya?

STA231
08-06-2010, 11:30 PM
satu lagi nak tau.. ada gak tgok driver teksi pakai merc.. tak mahal ke? camana diorang bleh survive? ramai sgt ke customer diorang nih? sampaikan bleh pakai teksi mewah...

Moktey
08-06-2010, 11:39 PM
satu lagi nak tau.. ada gak tgok driver teksi pakai merc.. tak mahal ke? camana diorang bleh survive? ramai sgt ke customer diorang nih? sampaikan bleh pakai teksi mewah...

Diaoarng lagi oTai..biasanya dah bawak lebih 20tahun, banyak contact, biasanya booking dari hotel mewah 5 star untuk customer dioarang 1 trip main ratuss..

STA231
08-06-2010, 11:44 PM
Diaoarng lagi oTai..biasanya dah bawak lebih 20tahun, banyak contact, biasanya booking dari hotel mewah 5 star untuk customer dioarang 1 trip main ratuss..

fuhh!! bleh tahan gak... teksi ni biasa nya limit ke dia punya kawasan kerja dia?.. atau bleh pegi satu Malaysia? dulu ada tanya satu company ni. katanya cuma lembah klang je dia benarkan.. lain dari tu teksi dari company dia tek bleh masuk.. btol ke?

hafizuka
09-06-2010, 12:32 AM
Rahsia pemandu teksi semakin terbongkar :D

Makin ramai dah tahu income sebenar pemandu teksi

tapi tak semua masyuk, macam berniaga tak semua masyuk, tapi kalau kena cara bawak teksi mmg best, kat tempat keje aku pemandu teksi gi cashkan voucher naik BMW tu huhuhuhu, keje gila2 bersih leh gi 7 8k sebulan

jambatan
09-06-2010, 02:45 AM
sapa nk revealed lagi procedur2 income jd drier teksi ni.. mcm best je..

little_lily
09-06-2010, 08:58 AM
byk rupernyer income pemandu teksi nie ye... dpt keter lps 4 taun lak tu :D

STA231
11-06-2010, 11:52 PM
bump...

1- company mana yg terbaik utk dipilih?
2- bagaimana cara utk memaksimakan jumlah penumpang dan profit setiap hari?
3- perbezaan teksi eksekutif dan bajet? beza sewa harian? caj penumpang?
4- lain info yg patut tahu sebagai beginer?

azriusre
12-06-2010, 07:13 PM
Sepupu bini aku keja security kat satu shopping centre kat sebela utara,lepas kerja pukul 7 terus bawak teksi dari kul 7 sampai kul 10 purata dapat dalam RM70 ke RM100.Kalau hari sabtu & ahad purata RM300 ke RM500. Tu kira part time je tu. Tak susah sangat dia pi keja bawa teksi, lepas habis keja terus park teksi dia depan shooping centre tu.

STA231
12-06-2010, 11:47 PM
bump...

1- company mana yg terbaik utk dipilih?
2- bagaimana cara utk memaksimakan jumlah penumpang dan profit setiap hari?
3- perbezaan teksi eksekutif dan bajet? beza sewa harian? caj penumpang?
4- lain info yg patut tahu sebagai beginer?


up sket... :):)

SCEG
13-06-2010, 12:00 AM
bump...

1- company mana yg terbaik utk dipilih?
2- bagaimana cara utk memaksimakan jumlah penumpang dan profit setiap hari?
3- perbezaan teksi eksekutif dan bajet? beza sewa harian? caj penumpang?
4- lain info yg patut tahu sebagai beginer?


bawak je teksi lcct....dah tentu ada customer...ko cuma perlu gi beratur kat lcct....plg lama 3 jam untuk dpt customer....rate dah fix....busuk2 pun RM70.....kalau 3 trip sehari dah 200++

tolak sewa + gas dalam RM60-80.....so dah ada bersih RM150....kalau rajin boleh dapat lebih

tu belum kira regular customer/on call customer yang nak ke airport.

kalau rajin, memang boleh cecah RM8K.

kalau teksi town ni letih sket nak pusing2....pastu yg nak masyuk tu terpaksa lak pancung customer ( tak guna meter or guna meter tipu )... kalau tak takut dosa boleh la

lagipun rate sekarang mahal, org dah takut nak naik teksi bandar.....ni keluhan yg aku dengar dari pemandu teksi sendiri.


p/s - kalau boleh jgn amik limo, sewa cekik darah, mengayakan toke limo je...amik teksi bajet sudah ( iswara/waja/sunny), sewa baru RM38-58

STA231
13-06-2010, 12:05 AM
bawak je teksi lcct....dah tentu ada customer...ko cuma perlu gi beratur kat lcct....plg lama 3 jam untuk dpt customer....rate dah fix....busuk2 pun RM70.....kalau 3 trip sehari dah 200++

tolak sewa + gas dalam RM60-80.....so dah ada bersih RM150....kalau rajin boleh dapat lebih

tu belum kira regular customer/on call customer yang nak ke airport.

kalau rajin, memang boleh cecah RM8K.

kalau teksi town ni letih sket nak pusing2....pastu yg nak masyuk tu terpaksa lak pancung customer ( tak guna meter or guna meter tipu )... kalau tak takut dosa boleh la

lagipun rate sekarang mahal, org dah takut nak naik teksi bandar.....ni keluhan yg aku dengar dari pemandu teksi sendiri.

nak tau gak sewa waja lcct sehari brape? kat mana aku bleh dpt info lagi pasal teksi lcct ni? teksi lcct ni terhad kat lcct je ke?

SCEG
13-06-2010, 12:16 AM
nak tau gak sewa waja lcct sehari brape? kat mana aku bleh dpt info lagi pasal teksi lcct ni? teksi lcct ni terhad kat lcct je ke?



RM58 untuk Waja...harga lebih kurang je mana2 company pun.....kalau kat pintu tu tulis LCCT, mmg untuk LCCT je laa sepatut nya....tapi boleh je nak amik kt luar LCCT pun sbb dorg pernah complain, kalu tak boleh amik penumpang kat luar, kenapa dorg kena pasang meter?? padahal LCCT guna sistem kupon... so org LPKP tak leh jawab :)):))

Tapi once ko dah bwk teksi LCCT, ko dah tak nak amik org kat town...trust me.

Kena lak rate midnite, busuk2 pun RM100

STA231
13-06-2010, 12:21 AM
RM58 untuk Waja...harga lebih kurang je mana2 company pun.....kalau kat pintu tu tulis LCCT, mmg untuk LCCT je laa sepatut nya....tapi boleh je nak amik kt luar LCCT pun sbb dorg pernah complain, kalu tak boleh amik penumpang kat luar, kenapa dorg kena pasang meter?? padahal LCCT guna sistem kupon... so org LPKP tak leh jawab :)):))

Tapi once ko dah bwk teksi LCCT, ko dah tak nak amik org kat town...trust me.

Kena lak rate midnite, busuk2 pun RM100

teksi lcct ni bukan dlm kategori teksi limo ke? confius plak.. ~X(

SCEG
13-06-2010, 12:26 AM
teksi lcct ni bukan dlm kategori teksi limo ke? confius plak.. ~X(



ada 3 kategori

1. Bajet .. yg ni kaler merah putih...kete iswara/waja/sunny

2. premier....yg kaler biru

3. limo


biasa org prefer bajet je.....wtpe nak naik premier atau limo....silap haribulan tambang teksi lagi mahal dpd tambang air asia :)):))

STA231
13-06-2010, 12:30 AM
ada 3 kategori

1. Bajet .. yg ni kaler merah putih...kete iswara/waja/sunny

2. premier....yg kaler biru

3. limo


biasa org prefer bajet je.....wtpe nak naik premier atau limo....silap haribulan tambang teksi lagi mahal dpd tambang air asia :)):))

lorrr... :o:o ada tiga kategori rupanya.. :o hmmm.. kena kaji balik nih...

abgmie
13-06-2010, 12:33 AM
salam TT.

kawan abgmie ada buat kerja private tranfer dan outstation duty kat foreign tourists..pakai MPV...income cecah RM5K++ sebulan...

cuba bayangkan kalo hotel transfer ke LCCT atau KLIA RM100++ per way..kalo sehari boleh sangkut 3 hotel transfer ke airport dah masok RM300++ sehari....dah boleh balik sambung tidoq..

pentingnya kena ada banyak contact dgn hotel pastu standby kat rumah ja tunggu hotel call...

transfer ke Genting minimum RM250++ per way
tranfer ke Cameron minimum RM350++ per way
transfer ke Penang minimum RM600++ per way

belom kira city tour lagi...RM500++ per day...

sekarang musim tourist Arab...full pack booking..

musim arab selama 3 bulan nie boleh bayaq installment MPV setahun..

:)cgrock

STA231
13-06-2010, 12:41 AM
salam TT.

kawan abgmie ada buat kerja private tranfer dan outstation duty kat foreign tourists..pakai MPV...income cecah RM5K++ sebulan...

cuba bayangkan kalo hotel transfer ke LCCT atau KLIA RM100++ per way..kalo sehari boleh sangkut 3 hotel transfer ke airport dah masok RM300++ sehari....dah boleh balik sambung tidoq..

pentingnya kena ada banyak contact dgn hotel pastu standby kat rumah ja tunggu hotel call...

transfer ke Genting minimum RM250++ per way
tranfer ke Cameron minimum RM350++ per way
transfer ke Penang minimum RM600++ per way

belom kira city tour lagi...RM500++ per day...

sekarang musim tourist Arab...full pack booking..

musim arab selama 3 bulan nie boleh bayaq installment MPV setahun..

:)cgrock

member tu pakai teksi ape? bajet? limo? eksekutif?

SCEG
13-06-2010, 12:44 AM
member tu pakai teksi ape? bajet? limo? eksekutif?



kalau dah mpv tu bukan bajet dah laa hehehe ...

abgmie
13-06-2010, 12:55 AM
kalau dah mpv tu bukan bajet dah laa hehehe ...

salam bos.

permintaan yg tinggi untuk MPV....naza ria , estima , alphard dan yg sekutu dgnnya..

hehe...:D

dah masok kelas mewah dah nie...KL --> Penang RM1K per way (Alphard)

zan_ndt
01-11-2010, 09:44 AM
Salam..siapa2 nak sewakan teksi sila hubungi saya..PM je..atau nak suruh saya bwk teksi dia pun ok...rate boleh bincang..