PDA

View Full Version : nak beli - RM50 Edisi Merdeka 50tahun


anuarul
12-03-2010, 11:24 AM
sebab semua orang carik duit, akopun nak cari juga,,hahaha

[B]UPDATE : AKO DAH TAK CARI DUIT NI DAH :)
gambar contoh,

1.yang ako berminat nak beli yang mcm ni, ada logo 50 mcm dlm kotak merah tu.,,yang ni ade 50juta keping hasil cetakan pertama,,,banyak la gamaknye.,, :);

http://i262.photobucket.com/albums/ii87/anuarul/ada50-edit.jpg

2.yang ni yang rare sikit kot,,ada 20,000 unit sahaja!! ade line GOLD tepi die,,kalau yg biasa tepi color silver kalau tak silap, yang ni mahaiiii wooo;

http://i262.photobucket.com/albums/ii87/anuarul/gold.jpg

- gambar kedua yang GOLD ni ako pinjam dr blog http://arezamduitlama.blogspot.com/

smartincome
12-03-2010, 11:28 AM
Aku ada 3keping...

Tu pun lepas bos aku cakap...

Akan ada permintaan nanti...

anuarul
12-03-2010, 11:36 AM
Aku ada 3keping...

Tu pun lepas bos aku cakap...

Akan ada permintaan nanti...

nak juai? meh.,,berapa harga bang?? PM ako..:D

1seremban
12-03-2010, 01:20 PM
nak juai? meh.,,berapa harga bang?? PM ako..:D

ler... tuari aku simpan 7kpg.. tapi since notes tu bnyk pulak maybank letak kat atm.. aku guna je la.. n simpan 2kpg je,

ko sebut le brapa harga ko brani.. seller sure la nak letak harga tinggi hahaha...

podgie
12-03-2010, 02:37 PM
brape rege ko nk beli bro..aku ade la sikit sbnyk note tu..

xpn brape bnyk ko nk...ngam rege lego terus :)):))

anuarul
12-03-2010, 02:41 PM
brape rege ko nk beli bro..aku ade la sikit sbnyk note tu..

xpn brape bnyk ko nk...ngam rege lego terus :)):))

ako deal yg kat mudah.my amik yang RM50.00 - RM69.99 je...sape nak juai harge tu bgtau la...,,:D:eek::)cgrock

anuarul
13-03-2010, 01:06 AM
sape2 ade nak juaii..murah2 kat ako.,,meh la....ako nak belawan ngan member ako sape ade paling banyak duit neh..hehehehee

endingman86
13-03-2010, 01:08 AM
ish...nak wat lawan rupenye....ingat nak simpan...hehehehe

anuarul
13-03-2010, 01:10 AM
ish...nak wat lawan rupenye....ingat nak simpan...hehehehe

hehehe.,,,die dah ade 8 keping setakat ni.,,,
kerja dia mmg pegang cash hari2..,mmg boleh la jumpe..
hohohohohoo..,,sape adeee,.,,meh2,,,PM ako.,,:)cgrock

endingman86
13-03-2010, 01:16 AM
duit ni limited kan....ada 1000 keping je kan?

anuarul
13-03-2010, 01:26 AM
duit ni limited kan....ada 1000 keping je kan?

yg sempat ako kaji sehari dua ni.,,yang biasa ade lambang "50" tu ade banyak kot.,,yang kurang sikit keluar yang tepi die ade line color GOLD...

yang GOLD leh negok kat sini cth http://arezamduitlama.blogspot.com/2009/11/gold-line-edisi-50-thn-merdeka.html

yang biasa
http://arezamduitlama.blogspot.com/2009/11/edisi-50-tahun-merdeka-cover.html

nnt kalu rajin ako uplod gambau..

credit kat tuan punye blog :
http://arezamduitlama.blogspot.com

1seremban
19-03-2010, 08:56 PM
salam TT... aku ada 2kpg.. note rm50 siri kemerdekaan ni.. nak ke..?

the twelve
19-03-2010, 08:59 PM
aku ada 3keping.. kalau sesapa nak, sila PM harga. kalau aku berkenan, kita deal.. kahkah.

anuarul
20-03-2010, 01:43 AM
dalam mase seminggu ni.,,ako main keluar cash, bank in balik,,,,dah dapat 20 keping..hehehehee,,,sapo nak beli.,,ako ade 20 keping.,,,sekeping rm60 sudahhh... :)

endingman86
21-03-2010, 04:39 PM
dalam mase seminggu ni.,,ako main keluar cash, bank in balik,,,,dah dapat 20 keping..hehehehee,,,sapo nak beli.,,ako ade 20 keping.,,,sekeping rm60 sudahhh... :)

itu macam pun boleh ker????hehehehe....nak try ler camtueh....kekeke

endingman86
21-03-2010, 04:49 PM
yg sempat ako kaji sehari dua ni.,,yang biasa ade lambang "50" tu ade banyak kot.,,yang kurang sikit keluar yang tepi die ade line color GOLD...

yang GOLD leh negok kat sini cth http://arezamduitlama.blogspot.com/2009/11/gold-line-edisi-50-thn-merdeka.html

yang biasa
http://arezamduitlama.blogspot.com/2009/11/edisi-50-tahun-merdeka-cover.html

nnt kalu rajin ako uplod gambau..

credit kat tuan punye blog :
http://arezamduitlama.blogspot.com

50 juta...banyak tueh......means

50juta x 50
total = 2.5 billion

20k x 50
total = 1 juta



pergh....kalau yang biase tu senang jumpe...tapi lining gold tu payah jumpe.....kene cari nieh......

Izat Emir
21-03-2010, 04:50 PM
spe ade yg line gold tu pm aku...

endingman86
21-03-2010, 04:54 PM
spe ade yg line gold tu pm aku...

ce try cucuk,masuk,cucuk,masuk duit kat atm machine tueh.....selain maybank...kalau maybank charge 0.50 sen...hehehehe

anuarul
21-03-2010, 04:58 PM
itu macam pun boleh ker????hehehehe....nak try ler camtueh....kekeke

hehehehee,,boleh jee.,,,
sehari kua 5k cash.,,carik sampai lebam (ko cari atm yg kuakan duit rm50 baruu je) hehehee,,,kekadang tak dapat sekeping pun,,kekadang dapat 2 keping, 3 keping.,,paling banyak ako dapat sekali kua 3k,,dapat 7 keping,,heheheheee

tapi tak rare mane pun duit ni, yg gold line tu mmg agak rare la..20k keping je semua yang keluar..market sume rm300 keatas...
selamat mencarii..hehehehe

*dah maleh nak p cari lagi..ehhehehehe:D

anuarul
21-03-2010, 05:00 PM
ce try cucuk,masuk,cucuk,masuk duit kat atm machine tueh.....selain maybank...kalau maybank charge 0.50 sen...hehehehe

ehhehehe..kat atm ako tak rasa leh jumpa gold line tuhhh...

try search kat mudah,,,ada org nak jual...rm300....:D

endingman86
21-03-2010, 05:07 PM
ehhehehe..kat atm ako tak rasa leh jumpa gold line tuhhh...

try search kat mudah,,,ada org nak jual...rm300....:D

tu ler pasal........gold line rare tueh......

tak kisah la yang manepun.....suruh warga cg simpan duit merdeka nieh.....tengok leh simpan banyak mane....hehehehe

GASTER123
09-04-2010, 12:59 AM
ada gak dengar2 cite duit ni tukar dapat double..ada sape2 yg pernah tuka ke..

anuarul
09-04-2010, 07:59 AM
ada gak dengar2 cite duit ni tukar dapat double..ada sape2 yg pernah tuka ke..

eh,,yeke..tak rare sabgat duit ni sebenarnye..heheheee,,,kalu gold line punye..agak rare sket la..ako negok kat mudah kekadang org tarok harga tak agak2 je..wakakakkaa..lawak2:D:)):p:eek:

lelakigila
09-04-2010, 08:08 AM
ada gak dengar2 cite duit ni tukar dapat double..ada sape2 yg pernah tuka ke..

mana dengar cerita tu? :)) :)) :))

haudli
09-04-2010, 09:22 AM
offer baik ni...

ed_zero
09-04-2010, 11:34 AM
emm..blum ada rezki jumpa yg line gold tu...yg logo merdeka tu ada la sket dlm smpanan..

anuarul
09-04-2010, 02:33 PM
emm..blum ada rezki jumpa yg line gold tu...yg logo merdeka tu ada la sket dlm smpanan..

ako ade sekeping je gold line..hehe..simpan je la..kalu ade due leh juaii...:D:D

addy
27-04-2010, 11:08 PM
Yg ada lambang 50 tahun tu aku ada 52 keping siapa nak offer ni

BudakFx
22-08-2010, 02:19 PM
salam geng

nak tanya ,
member aku cari duit rm50 logo merdeka yg ade line emas ..

dia bgtau rm50 nie boleh tukar kat maybank sempena merdeka?

satu keping maybank amek rm200?

betul ker?

aku cari info kat website maybank xde info pun nie

http://www.freeimagehosting.net/uploads/0563daabeb.jpg (http://www.freeimagehosting.net/)

anuarul
22-08-2010, 02:23 PM
salam geng

nak tanya ,
member aku cari duit rm50 logo merdeka yg ade line emas ..

dia bgtau rm50 nie boleh tukar kat maybank sempena merdeka?

satu keping maybank amek rm200?

betul ker?

aku cari info kat website maybank xde info pun nie

http://www.freeimagehosting.net/uploads/0563daabeb.jpg (http://www.freeimagehosting.net/)

ako ade sekeping..hehehehe..

apahal maybanmk nak ??? dah la rm200 je...kalau rm200k takpe la gak..

ako dpt pun lebih rm200..hehehe

haudli
22-08-2010, 03:44 PM
not rm 1000 ade nak beli x??

fotosintesis
22-08-2010, 03:54 PM
salam geng

nak tanya ,
member aku cari duit rm50 logo merdeka yg ade line emas ..

dia bgtau rm50 nie boleh tukar kat maybank sempena merdeka?

satu keping maybank amek rm200?

betul ker?

aku cari info kat website maybank xde info pun nie

http://www.freeimagehosting.net/uploads/0563daabeb.jpg (http://www.freeimagehosting.net/)

aku pon ada dgr gak pasal ni 2 3 hari lepas. dia bg tempoh sampai 31 ni.tapi yg lainnye mmber aku kate setiap keping MB byr 250. kat aku ada 12 keping tp syg weh nk tuko.

anuarul
22-08-2010, 04:44 PM
aku pon ada dgr gak pasal ni 2 3 hari lepas. dia bg tempoh sampai 31 ni.tapi yg lainnye mmber aku kate setiap keping MB byr 250. kat aku ada 12 keping tp syg weh nk tuko.

nak yg gold line ke yg silver punyo? kalu silver die bagi rm250,..berbaloi2 la...ako dulu ade la 20 keping lebih....tp dah gune sume balik..sebab takde la rare sgt..ehhehe

kalau yg gold line...maybank nak amik rm250 je..rugii wo....tak berbaloi....dah la ade 20k keping je..kalau tak silap...:D