PDA

View Full Version : Terima Kasih CIMB Clicks!!!


rakyatmalaysia
13-02-2010, 11:56 PM
Aku tak paham dengan CIMB Clicks ni, kalau kita komplen, ada je alasan dan jawapan, tp kualiti perkhidmatan tetap berMASALAH:mad::mad::mad:

Aku pakai online banking lain Reload Topup okay je tak penah ada problem, semalam aku Reload Topup pakai CIMB Clicks, aku tolong reload bapak aku punya nombor henpon, haram tak masuk:mad::mad::mad:

Apa masalah sbnarnya ni, dah letih aku nak wat report, yelah nilai tak seberapa, tp kalau main dengan banyak tak ke bengang dibuatnya.

So CIMB Clicks harap dapat perbaiki lagi perkhidmatan anda, mana mana staf yang suka wat silap n cilok duit customer tu buang je terus, buat kerja main main.:(scam:(scam:(scam

Sebenarnya bukan ni saja problem ngan CIMB ni, ATM pun bermasalah, MEPS/VISA function tu kadang2 sekadar hiasan je, cam aku selalu kena kat ATM CIMB Kota Bharu, kalau nak withdraw duit dari kad debit/kredit VISA, ATM CIMB jalan Maju je berfungsi, yang kat lain sume telan duit, tup2 kena tunggu sebulan baru duit tu masuk balik dalam akaun. Hampesss

qba437
13-02-2010, 11:58 PM
aku selama nih ok jer..cuma ada sekali tuh lambat..reload pukul 9 pagi..4.40 ptg baru dapat

qba437
13-02-2010, 11:59 PM
selalu sangat ke kene?

JinggoBro
14-02-2010, 12:05 AM
aku kena gak dua hari lepas...Topup RM30 dlm kol 9.30 malam....sampai kol 11 tak masuk lagi...aku send email cakap yg topup tak dapat(guna email dari CIMB click)..... so,keesokannye..aku pi ATM,topUp lagi RM30 dlm kol 7 petang...

Sekali aku dapat 3 sms...setiap SMS cakap yg aku topUp RM30...

so..modal RM60..dapat topup RM90...hehehe...nak kata apa lagi...diam jer la..
kekekeke

fido1
14-02-2010, 12:07 AM
Aku tak paham dengan CIMB Clicks ni, kalau kita komplen, ada je alasan dan jawapan, tp kualiti perkhidmatan tetap berMASALAH:mad::mad::mad:

Aku pakai online banking lain Reload Topup okay je tak penah ada problem, semalam aku Reload Topup pakai CIMB Clicks, aku tolong reload bapak aku punya nombor henpon, haram tak masuk:mad::mad::mad:

Apa masalah sbnarnya ni, dah letih aku nak wat report, yelah nilai tak seberapa, tp kalau main dengan banyak tak ke bengang dibuatnya.

So CIMB Clicks harap dapat perbaiki lagi perkhidmatan anda, mana mana staf yang suka wat silap n cilok duit customer tu buang je terus, buat kerja main main.:(scam:(scam:(scam



erm..masalah macam mana tu cik? saya pernah juga berhadapan masalah yang sama.. alhamdulillah, customer service dia melayan saya dengan baik.

seharusnya bila saudari berhadapan dengan masalah ini, saya minta saudari minta nama staff yang angkat atau berbicara dengan saudari. itu lebih memudahkan perbualan. kalau staf tu layan lebih kurang, kita boleh buat report dan bagi nama staff serta waktu kita telefon berserta no acc kita.

harap dapat membantu.:)cgrock

mangkaq
14-02-2010, 12:11 AM
CIMB click ni top sites kat malaysia ni...aku kira ramai sgt customer...sampai timbul mslh teknikal!!

JinggoBro
14-02-2010, 12:14 AM
aku kena gak dua hari lepas...Topup RM30 dlm kol 9.30 malam....sampai kol 11 tak masuk lagi...aku send email cakap yg topup tak dapat(guna email dari CIMB click)..... so,keesokannye..aku pi ATM,topUp lagi RM30 dlm kol 7 petang...

Sekali aku dapat 3 sms...setiap SMS cakap yg aku topUp RM30...

so..modal RM60..dapat topup RM90...hehehe...nak kata apa lagi...diam jer la..
kekekeke

Kes aku nie...sepatutnya yg Ucap Terima Kasih CIMB CLick...:)paid

khairilhusni
14-02-2010, 12:15 AM
better jgn beli reload terus, beli pin je.

qba437
14-02-2010, 12:18 AM
aku kena gak dua hari lepas...Topup RM30 dlm kol 9.30 malam....sampai kol 11 tak masuk lagi...aku send email cakap yg topup tak dapat(guna email dari CIMB click)..... so,keesokannye..aku pi ATM,topUp lagi RM30 dlm kol 7 petang...

Sekali aku dapat 3 sms...setiap SMS cakap yg aku topUp RM30...

so..modal RM60..dapat topup RM90...hehehe...nak kata apa lagi...diam jer la..
kekekeke

untung la ko erk :)paid:)paid

farise1
14-02-2010, 12:21 AM
saja nak bgtau.. tak tau la ada kena mengena ke tak. website dorang skrg tgh update.. hari ni laa.. esok ok kot.. (atau sbb byk problem baru nk update??)

panglima_ayam
14-02-2010, 01:13 AM
biasa la tu sistem down ......kebayakkan sistem reload mcm ni kadang 2 ada masalah sistem down

f1fanz_90
14-02-2010, 05:13 AM
x pernah ada masalah dgn cimb clicks
ok je, topup pn x de hal

rakyatmalaysia
14-02-2010, 06:35 AM
aku pun banyak kali kena, successful, tp kadang2 successfool, tunggu punya tunggu topup tak masuk2 duit dalam akaun kena potong, tak ke bengang. kalau ada mslh sistem kena perbaiki la, kita bank ke 2 terbesar kat Malaysia ni so kna bnyk perbaiki servis.

bazsh
14-02-2010, 07:40 AM
Aku pernah gak kena sekali
Tunggu sampai 2 hari x masuk2
Last2 aku wat report...dalam masa 24 jam masuk topup tu
Tp kalo ramai sangat kena mcmni susah gak
Customer nak call customer service kena charge duit
Tambah ngan buang masa lg
Mmg CIMB Clicks kena improvekan perkhidmatan diaorang

P/S : CIMB guna server sendiri ke utk perkhidmatan topup ni? Kalo tumpang server company lain mmg hampeh ler hehe

Faiz Shafie
14-02-2010, 12:55 PM
aku kena gak dua hari lepas...Topup RM30 dlm kol 9.30 malam....sampai kol 11 tak masuk lagi...aku send email cakap yg topup tak dapat(guna email dari CIMB click)..... so,keesokannye..aku pi ATM,topUp lagi RM30 dlm kol 7 petang...

Sekali aku dapat 3 sms...setiap SMS cakap yg aku topUp RM30...

so..modal RM60..dapat topup RM90...hehehe...nak kata apa lagi...diam jer la..
kekekeke

Untung la ko ek..:)cgrock

apis_ff
14-02-2010, 01:14 PM
*off topic
tumpang tanye.. kalau cimb clicks punye account kena suspended, nak wat camne ek kalo nak unsuspended balik?

Jackhalid
14-02-2010, 01:18 PM
sekadar cadangan, elok pakai line. line lagi murah.

kalo banyak SMS, prepaid lagi murah
kalo banyak call, line lagi murah

mcm aku, aku byk call coz SMS ni kadang org tak reply@reply lambat. lagi satu, kalo emegency takde la menggelabah kalo takde kredit. bayar pun sebulan sekali tak payah asyik nak beli topap.

sekadar pandangan peribadi :-)

alfa83
14-02-2010, 01:20 PM
*off topic
tumpang tanye.. kalau cimb clicks punye account kena suspended, nak wat camne ek kalo nak unsuspended balik?

Sini bukan bahagian khidmat pelanggan CIMB, ko kena call tanye call centre.

panglima_ayam
15-02-2010, 12:36 AM
*off topic
tumpang tanye.. kalau cimb clicks punye account kena suspended, nak wat camne ek kalo nak unsuspended balik?

hehe sempat lagi nak cilok

hazirah
15-02-2010, 12:41 AM
x pnh lg ada mslh wpun slalu juga aku reload guna cimbclicks ni... hmmm... pelik...



yg slalu problem bankislam.biz.... no i-access code (istilah TAC bg bankislam.biz) mmg berbelas kali lembab nak smpai...

nak log in pun slalu problem....

antuz_casper
15-02-2010, 03:14 AM
setakat ni den pakai takdo la plak masalah kat cimbclicks ni hah..tapi biasa nyer yang prob bila request taq, kadang2 lambat sampai page cimbclicks pun dah timeout..tak pasal2 kena login balik n request balik..selain tu suma ok ja..

zamreda
15-02-2010, 12:08 PM
ade jugak topak pakai bank yer......

maleh aku ....gie kedai topak ajer senang...........:D

nak lagi jimat guna i-talk....beli dari user mywang ajer...

anak_jatiperak
15-02-2010, 03:49 PM
Salam....pihak CIMB Tolong jawab da

StaRz_V
15-02-2010, 04:04 PM
sib bek la aku xgune cimb.. hehe..

habiburrahman
15-02-2010, 04:09 PM
aku p topup kat kedai topup, ok je... :)

iamloco
15-02-2010, 04:25 PM
kes terpencil kot TT. aku ok je sejak azali

muhamin
15-02-2010, 08:49 PM
Atm diorg mmg byk problem,kad masuk tak keluar.Sudah kena dua kali..

rakyatmalaysia
15-02-2010, 11:15 PM
expectation aku untuk bank kedua terbesar kat Malaysia ni patut bagi kualiti lagi bagus, semua bank atau apa2 organisasi tak sempurna, tp at least perbaiki setiap kesilapan tak kira silap besar ke kecik, kalau masalah teknikal kecik tp kerap sangat berlaku pun leh jadi masalah besar gak satu hari nanti.

Kita bagi feedback jawab dengan baik, guna magic word "maaf" dan "terima kasih atas maklumbalas". pastu perbaiki sebarang masalah yang diadukan. Ni tak, lepas satu, satu muncul, pastu masalah sama timbul balik.

Kang aku publish kat paper cakap aku nak burukkan rep bank diorang, tp at least tolong la check apa masalah dan try solve ler...

andangsmile
16-02-2010, 12:49 AM
ontah lah aku pakai ok jer cume kekadang lambat sikit TAC tapi still ok

p/s untuk pengetahuan korang ade idea aku sarankan pihak cimb ambil action iaitu kalau kita transfer duit sekarang ni ade bukti melalui sms dan email dulu tak de .bank pertama guna sistem tu . ayat aku senang jer (kalau pihak cimb mahu mengalahkan maybank2u harus ambil kira kemudahan untuk pedagang internet yg semakin tumbuh di malaysia ini) maka itu lah hasil nye

sekian terima kasih

fazbiz
16-02-2010, 05:49 AM
saya banyak gunakan perkhidmatan cimb ni.

dari segi client support bg saya bagus.

sbb tu loan rumah n loan kereta saya buat kat situ.

tapi sistem dia bg saya byk masalah.

TAC tak sampai2 salah satu perkara yang membengangkan...

loan kereta tak leh bayar online tapi loan rumah boleh pula.

pelik sungguh kadang2 tu...

mmg harap diorang ni boleh improve sistem diorang...

terima kasih juga kepada CIMB...:)

qai
16-02-2010, 06:51 PM
spanjang aku guna cimbclicks ok je..
sekali je topap lmbat msuk..

aidiryatim
10-03-2010, 08:22 AM
ontah lah aku pakai ok jer cume kekadang lambat sikit TAC tapi still ok

p/s untuk pengetahuan korang ade idea aku sarankan pihak cimb ambil action iaitu kalau kita transfer duit sekarang ni ade bukti melalui sms dan email dulu tak de .bank pertama guna sistem tu . ayat aku senang jer (kalau pihak cimb mahu mengalahkan maybank2u harus ambil kira kemudahan untuk pedagang internet yg semakin tumbuh di malaysia ini) maka itu lah hasil nye

sekian terima kasih
ye ker bank pertama?
xsilap sy mbb2u da lama wat sistem sms pemberitahuan transaction tu..

dan apabila sistem cimbclicks ni ade khidmat sms/email.. ade kemungkinan x data tu kena ceroboh memandangkn email pn leh kena ceroboh?

persada
10-03-2010, 08:39 AM
Aku gna ok jerr..:)

overboost
10-03-2010, 09:07 AM
aku xde masalah pun tiap kali top up guna cimbclicks ..
maybe kekadang tu bkn silap cimb jgk ...line telco yg prob ..
sama gak gi top up kat kedai yg guna easy reload tu ..
sampai satu ari xmasuk pun ade jgk ..next day baru masuk ..
kalu yg camtu aku penah kena la ..dgn cimb so far xde masalah
nasib baik lg kot takat ni ..hehe :)

bronok
10-03-2010, 09:44 AM
aku pulak semua urusan pembayaran kereta sewa rumah bil telefon api semua guna cimbclick
setakat ni takde masalah lagi la
huhu

qai
10-03-2010, 12:36 PM
aku guna cimb ok je..
try topap ngan maybank2u plak problem..

adymfi
12-03-2010, 10:40 AM
Aku pun totally guna perkhidmatan CIMB. Buat masa ni sistem CIMB klik semuanye ok.Aku top upkan prepaid Celcom bini, cepat je.Transfer loan ASB, pon laju.Duit od pon dari CIMB (BLR -2).:D

ATM pon selalu ada duit. Jarang la duit Habis. Berbanding dengan mesin ATM Maybank. Tengah bulan pon mesin asik OUT OF Service.:)

Seeloknye nak elakkan TRAFFIC JAM pada sistem CIMB, gunakan pada 24hb ke bawah dan selepas 30hb setiap bulan. Selalunye kalau 26hb ke atas memang ramai kakitangan kerajaan cucuk duit.:D

Sekadar pandangan ikhlas daripada;-
adymfi.
Bebas Kewangan 2010

izack1981
17-03-2010, 11:17 PM
aik?..aku selama ni ok je topup ngan cimb.. klu p dkat ATM pon kejap ja dpt...

fairuzy
01-04-2010, 06:32 AM
setakat ni.. aku pakai cimb clicks ok jerk.. tp mas nk pakai tgh2 mlm.. puul 12 tghmalam nk top up ke ape ker.. urgent..die tgh servis website lak.. kadang2 tensen gak.. tuh jekk

kacAk
02-07-2010, 12:16 PM
apsal la lembat, slow gile CIMB ni.. aku request TAC, dari semalam agi.. x dapat-dapat.. hangin tul la ngan service diorang ni..

ntah ape yang diorang buat tau la.. ***** betul.. report da banyak kali da buat.. da nak masuk 3 kali ni.. hangin betulla.. ape pon diorang x buat.. service cam **** CIMB ni..

Untung college aku je pakai CIMB untuk bayar yuran, kalau x sumpah aku x register CIMB lembab ni.. Dari dulu lagi bikin panas.. Slalu susah kan orang.. Cube la belajar buat sistem cam maybank2u..

:mad::mad::mad: