PDA

View Full Version : Computer LCD TV Sony BRAVIA 40" MURAH!! FULL HD!


prison3r
09-02-2010, 12:06 AM
Di sini ada sebijik sony full HD 40 inci LCD tv.

model: BRAVIA KLV-40BX400

harga dijual murah sbb dapat tros dari kilang dan warranty pun direct sony malaysia. Barang confirm original dan baru. x bukak pun lagi.

sape2 kaki ps3, layan hdmi ngn tv ni sure best. atau nk layan astro beyond nk tgk world cup nnt.. sambar cepat.

SOLD OUT!

dealing method COD ONLY. subang jaya.

012-3544423 FARHAN.

ni dipetik dari web sony sendiri.

40 inch BX400 Series BRAVIA LCD TV

The 40" (102cm) BX400 Series is simplicity at its best. All you have to do is turn on the TV to relax, enjoy and be entertained. It's sleek design and key features makes this TV all the more a valued addition to any home.

• Full HD 1080
• BRAVIA Engine™ 3
• Intelligent Picture Plus
• MPEG Noise Reduction
• 24P True Cinema™
• USB Photo/Music/Video

gambar untuk santapan.

http://farm3.static.flickr.com/2701/4340369305_2bbbd0e5f8_o.jpg

http://farm5.static.flickr.com/4027/4340369747_e97c6a4162_o.jpg

http://farm5.static.flickr.com/4037/4340370033_a9b16342e7_o.jpg

SOLD OUT!

prison3r
10-02-2010, 12:20 PM
Model
LCD Screen Size 40" (102cm), 16:9
TV System Analog: B/G, D/K, I, M
Colour System NTSC 3.58, NTSC 4.43 (AV only), PAL, PAL60 (AV in only), SECAM
Video Signal 480/60i, 480/60p, 576/50i, 576/50p, 720/50p, 720/60p, 1080/60i, 1080/50i, 1080/60p (HDMI™ / Component), 1080/50p (HDMI™ / Component), 1080/24p (HDMI™)

Picture
Display Resolution Full HD 1080 (1920 x 1080)
Video Processing BRAVIA Engine™ 3
Backlight Module CCFL
Live Colour™ Yes
24P True Cinema™ Yes
MPEG Noise Reduction Yes
Intelligent Picture Intelligent Picture Plus
Viewing Angle 178°
Screen Format TV: Full / Normal / Wide Zoom / Zoom, PC: Normal / Full 1 / Full 2
Picture Mode Vivid / Standard / Custom / Game-Standard / Game-Original

Audio
Sony Original Surround Simulated Surround
Sound Mode Dynamic / Standard / Clear Voice
Surround Mode Cinema / Music / Sports / Game
Stereo System NICAM, A2
Audio Output Power 20W (10W x 2)

Terminals
HDMI™ / Audio In 2 (1 Rear/ 1 Side)
USB 2.0 1 (Side) : Photo (JPEG), Music (MP3), Video (MPEG1, MPEG2 TS & PS)
Component / Audio In 1 (Rear, Composite Input Common Use)
Composite / Audio In 3 (1 Rear Monitor Out Common Use / 1 Rear, Component Input Common Use / 1 Side)
HD15 PC Input / Audio 1 (Side)
Audio Out 1 (Rear)

Other Features
BRAVIA Sync Yes
FM Radio Yes
Picture Frame Mode Yes (Also available at FM Radio mode)
Clock Yes
Sleep Timer Yes
On/Off Timer Yes
Teletext Yes (1000 pages)
PAP (Picture And Picture) Yes (1 tuner)
PIP (Picture In Picture) Yes (PC Input)
OSD Language English, Simplified Chinese, Arabic, Persian, Vietnamese, Thai, French, Russian

ECO Features
PC Power Management Yes
Power Saving Modes Yes
Idle TV Standby Yes
Packaging Materials Recycled Carton (more than 40%)
Printed Materials Recycled Paper (more than 40%)

General
Power Requirements AC 110-240V, 50/60Hz
Power Consumption 151W (In operation)
Standby Power Consumption Less than 0.3W
Dimensions (W x H x D) with Stand Approx. 996 x 635 x 250 mm
Dimensions (W x H x D) without Stand Approx. 996 x 598 x 99 mm
Weight with Stand Approx.15.6kg
Weight without Stand Approx.13.6kg

Supplied Accessories
Remote Control RM-GA019
Batteries 2 x AAA

eboss
10-02-2010, 12:27 PM
Aku baru beli minggu lepas...belum pasang lagi..dok dalam kotak lagi :)

vc2216
10-02-2010, 01:34 PM
Menarik niey...TT, around RM3k dapat tak?

prison3r
10-02-2010, 11:55 PM
sape cepat dia dpt.

theBLOGGERboy
11-02-2010, 12:00 AM
stok ade bape??

prison3r
11-02-2010, 12:04 AM
stok ade bape??
seketol je tinggal.. lain dah kene sapu.. :)

dyean78
12-02-2010, 12:39 AM
tue aku tgk ada kotak brangan Philip.... tak nak tolak sekali ker?

prison3r
12-02-2010, 10:57 AM
tue aku tgk ada kotak brangan Philip.... tak nak tolak sekali ker?

tuan tanya nak beli ke?

inspire
12-02-2010, 11:03 AM
bro.. nk ty.. nape model nih agak murah kalo di bandingkan dgn jenama lain yg sekelas dgnnye?? semlm aku pegi tgk kt kedai pn harge die murah berbanding jenama lain.. agak pelik sbb jenama die sony.. bleh explen ke nape?? huuhu..

prison3r
12-02-2010, 11:14 AM
bro.. nk ty.. nape model nih agak murah kalo di bandingkan dgn jenama lain yg sekelas dgnnye?? semlm aku pegi tgk kt kedai pn harge die murah berbanding jenama lain.. agak pelik sbb jenama die sony.. bleh explen ke nape?? huuhu..

kemungkinan besar jenis2 lain xde recomended retail price. sumua main tarok harga je. agaknya la. bg saya tv ni cukup cun. usb ada. radio ada. smua la ada. xyh nk pkai dvd player lagi. amik usb, layan movie. FULL HD.

janz_264
12-02-2010, 11:22 AM
Komponen dalaman sony ni x silap aku manufactured oleh panasonic...

AzMiLLioNaiRe
12-02-2010, 11:31 AM
wow aku punye jens LG belum buke lg

skunksounds
12-02-2010, 11:37 AM
hmm..sedey aku tgk..
mane nak cr 3k ni

prison3r
14-02-2010, 02:27 PM
mai mai... tinggal sketol je

012-3544423

ameant
14-02-2010, 02:32 PM
terbaik ni :D ....

prison3r
15-02-2010, 08:07 PM
mmg terbaik... tinggal satu je

redox6464
15-02-2010, 08:14 PM
kalo ade samsung kan best..


aku tgk Samsung lg cantek image dia compare ngan sony ~

** good luck TT ~

prison3r
16-02-2010, 12:11 AM
kalo ade samsung kan best..


aku tgk Samsung lg cantek image dia compare ngan sony ~

** good luck TT ~
lawa ke samsung? aku ada 3 bijik lcd kat umah. samsung, LG, Philips. terus terang cakap, gambar about the same. yg beza kualiti, source gambar yg di project kan. kalau guna source sama, example.. dvd player sama, hdmi cable sama, dvd sama tapi kat tv2 lain tu.. gambar kua about the same.

satu nk ckp psal SAMSUNG.. CEPAT ROSAK! habis je waranty.. kaler jadi lain. pixel burnt, last2 xnk idup. member aku pun kene bende sama kat LCD samsung die. dari antar repair, aku beli lain je. :)

prison3r
18-02-2010, 11:16 AM
up my thread

dhomnirhahs
18-02-2010, 11:45 AM
lawa ke samsung? aku ada 3 bijik lcd kat umah. samsung, LG, Philips. terus terang cakap, gambar about the same. yg beza kualiti, source gambar yg di project kan. kalau guna source sama, example.. dvd player sama, hdmi cable sama, dvd sama tapi kat tv2 lain tu.. gambar kua about the same.

satu nk ckp psal SAMSUNG.. CEPAT ROSAK! habis je waranty.. kaler jadi lain. pixel burnt, last2 xnk idup. member aku pun kene bende sama kat LCD samsung die. dari antar repair, aku beli lain je. :)

samsung ni masalahnya cepat panas .. asal dulu nak beli, last2 amik Panasonic .. sebab ratio lagi besar sari samsung..

p/s .. kalau nak gambar cantik , cari ratio yang tinggi .. lagi tinggi lagi bagus

prison3r
20-02-2010, 12:23 AM
sold out! Tq

eboss
20-02-2010, 12:25 AM
laaaaaaaaaaa tak jual2 lagi ke? tasi turun lagi ler rega tu :))

prison3r
20-02-2010, 12:28 AM
laaaaaaaaaaa tak jual2 lagi ke? tasi turun lagi ler rega tu :))

dah jual aritu.. ni last set.. gambar sama je.. sbb model sama.. :))

tbomq
20-02-2010, 12:32 AM
broo..stok ada brapa..??

prison3r
20-02-2010, 12:36 AM
broo..stok ada brapa..??

tinggal satu ni je bang last.. xtau la kalau ada nk masuk lagi.. tp buat masa ni... mmg ni je tnggal..

call 0123544423 for appntmnt.

prison3r
22-02-2010, 12:55 PM
new set. x bukak lagi dr kotak.

moneymaker3000
22-02-2010, 12:58 PM
semalam cari jugak tv ..last2 beli kat courts...32inci rm1200

naj2921
22-02-2010, 03:44 PM
semalam cari jugak tv ..last2 beli kat courts...32inci rm1200

fuh..mmg mantap:)paid

man_spaq
22-02-2010, 03:49 PM
brape lama warranty bro??

penjejak_badai
22-02-2010, 09:49 PM
bro,

budjet 2k blh dapat ke TV HD yang kecik sikit?

jutawanzaman
22-02-2010, 09:55 PM
kalau tv..aku pilih jenama sharp...

prison3r
22-02-2010, 10:10 PM
brape lama warranty bro??
warranty ikot sony bang. saya x bukak kotak, xle nk check warranty card. sbb karang kalau bukak org kata kita dh pkai pulak.

prison3r
22-02-2010, 10:11 PM
bro,

budjet 2k blh dapat ke TV HD yang kecik sikit?

saya jual n ada yg ni je bang. kalau nk kecik atau murah, yg brand2 lain ada kot. sorry bang..

eboss
23-02-2010, 11:07 PM
Weiiii sapa ada duit elok sapu cepat..aku baru tempek kat dinding aku semalam...sama brand dan size dgn nie..gambar memang jelas dan nyata :))

mojotudam
24-02-2010, 03:06 PM
agak2 kalau aku nak 2000 biji ko buleh supplykan tak? serious nih

prison3r
24-02-2010, 03:47 PM
agak2 kalau aku nak 2000 biji ko buleh supplykan tak? serious nih

boleh je kalau nak

mojotudam
24-02-2010, 03:49 PM
boleh je kalau nak

cun. kalau ada pm aku quotation 2000 unit tv lcd sony 40 inci campur wall bracket ngan harga perbandingan untuk brand lain yg lagi murah

prison3r
25-02-2010, 09:29 PM
sold out!!