PDA

View Full Version : Dividen Bank Rakyat


Pages : [1] 2 3 4 5 6

2bz4money
19-01-2010, 01:49 AM
Petikan BERNAMA

January 18, 2010 22:07 PM

Bank Rakyat Expects 2009 Results To Be Better

KUALA LUMPUR, Jan 18 (Bernama) -- Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Bhd (Bank Rakyat)'s financial performance for the year ended December 2009 is expected to be better than that of 2008, says its Managing Director Datuk Kamaruzaman Che Mat.

"We are auditing now and once we get the approval including from Bank Negara, we will make the announcement. We expect profits to be higher than that of 2008," he said in his address during Bank Rakyat's Media Appreciation Night here Monday.

The event was attended by Minister of Domestic Trade, Cooperative and Consumerism Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Bank Rakyat posted RM1.234 billion in profit before tax and zakat for the year ended Dec 31, 2008, a milestone for the bank, having crossed the RM1 billionth mark for the first time in its history.

The country's largest cooperative bank is reported to be projecting a pre-tax profit of RM1.3 billion for 2009.

-- BERNAMA

Wowww, jangkaan melebihi 20% bagi tahun 2009..:D:)paid

endingman86
19-01-2010, 01:53 AM
wuik....sib baik la ade sikit syer dalam nie....syukur2...

ebizz
19-01-2010, 10:24 AM
Salam

Alhamdulillah

Saya pun ada sikit saham BR, nak tambah dah tak boleh. Dengar khabar hendak dibuka semula penjualan sahan BR ni. Tunggu punya tunggu, lagi kena tunggu dan masih menunggu..

Harap2 lebih dividen dari bonusnyer. Bonus tu kalu leh macam ASB je dah la. Tambahkan lebihan tu pada dividen... baru lah best se best nyer...:p

Saya mesti pileh..:)paid

twitter
19-01-2010, 10:37 AM
wah untung sape masuk bank rakyat....

2bz4money
20-01-2010, 01:32 AM
wah untung sape masuk bank rakyat....

saya pun bernasib baik dapat saham BR ni..dividen yg diterima pun tak boleh dipermodalkan kembali..so, kita laburlah div BR ni kat koop yg mempunyai biz cam BR iaitu Bank Persatuan (BP)..saham BP boleh top up sampai 10k jer..:)paid

reizwana
20-01-2010, 01:38 AM
saya mesti peley... jgn jadi cm tahun lepas dh ar...bnm ambik banyak

MAIDIN
20-01-2010, 01:41 AM
camne nak beli saham bank rakyat tu ? setiap hari boleh beri dan tambah unit ke ?

amazinggold88
20-01-2010, 01:46 AM
camne nak beli saham bank rakyat tu ? setiap hari boleh beri dan tambah unit ke ?

bru nk tnye soaln nie

reizwana
20-01-2010, 01:48 AM
camne nak beli saham bank rakyat tu ? setiap hari boleh beri dan tambah unit ke ?

dh abes kota dh...klu nk beli pun kene tunggu q...ikut barisan :D:D

MAIDIN
20-01-2010, 01:52 AM
ooo yeke kene tunggu Q , cane nak tahu Q tu ? ikut barisan tu yg taktahan . hehe

taknak masuk barisan boleh , masuk bulatan kira Q gak tak . hehe

reizwana
20-01-2010, 01:54 AM
ooo yeke kene tunggu Q , cane nak tahu Q tu ? ikut barisan tu yg taktahan . hehe

taknak masuk barisan boleh , masuk bulatan kira Q gak tak . hehe

:)):)) tak nak baris nanti cikgu rotan.. aku pun tak tahu la cmner prosedur nak q tu...maybe kene isi borang then dorang akan panggil la kot...max 10k jer klo x silap:D:D

2bz4money
20-01-2010, 02:17 AM
:)):)) tak nak baris nanti cikgu rotan.. aku pun tak tahu la cmner prosedur nak q tu...maybe kene isi borang then dorang akan panggil la kot...max 10k jer klo x silap:D:D

Cara potong Q dgn memohon Loan BR pada kadar ahli di mana saham RM500 akan dipotong..itupun kalu masih lagi ada kekosongan..

aku pun dah masuk waiting list sekian lama sejak pengumuman siling saham penuh, x dipanggil2..

nak masuk waiting list, senang jer..telefon BR HQ, bagilah no K/P..dan tunggulah bak 'Pungguk rindukan Bulan'..:D

endingman86
20-01-2010, 05:05 AM
kuota rasenye dah tak open untuk public...last yang leh join pun just rm500 tupun sebab amik loan dengan B.R....

p/s:dengar citer akan open balik...tapi just untuk staff jer....kalau2 sapa nak join tu boleh la info aku...gune nama orang tue aku sebab die staff...hehehee....

endingman86
20-01-2010, 05:06 AM
kuota rasenye dah tak open untuk public...last yang leh join pun just rm500 tupun sebab amik loan dengan B.R....

endingman86
20-01-2010, 05:09 AM
kuota rasenye dah tak open untuk public...last yang leh join pun just rm500 tupun sebab amik loan dengan B.R....

p/s:dengar citer akan open balik...tapi just untuk staff jer....kalau2 sapa nak join tu boleh la info aku...gune nama orang tue aku sebab die staff...hehehee....upah aku 1%-2% dah ler dari deividen...kekekeke

2bz4money
20-01-2010, 03:26 PM
kuota rasenye dah tak open untuk public...last yang leh join pun just rm500 tupun sebab amik loan dengan B.R....

p/s:dengar citer akan open balik...tapi just untuk staff jer....kalau2 sapa nak join tu boleh la info aku...gune nama orang tue aku sebab die staff...hehehee....upah aku 1%-2% dah ler dari deividen...kekekeke

Kalu nak saham KPF..kena carik pasangan orang Felda..
Kalu nak saham BR..kena cari pasangan yg keja BR..
ini yg dikatakan sambil melabur, tambah cawangan..:D

ebizz
20-01-2010, 04:18 PM
Kalu nak saham KPF..kena carik pasangan orang Felda..
Kalu nak saham BR..kena cari pasangan yg keja BR..
ini yg dikatakan sambil melabur, tambah cawangan..:D

salam

Ambo tak sanggup nok tambah cawangan....takut lanjut telinga... hahhaha.

Apa2 pun, duit lebih tu parking dulu dalam ASB. Pastikan borang Q dah diisi di BR. Bila2 masa je dipanggil RM dah sedia.. best kan..

Kalau saya mengofferkan saham BR saya sendiri utk tukaran dgn kadar 1 : 2 nak tak...leh angkat tangan .

Makna nyer kalu RM1000 Saham BR : RM2000 Tunai... giler ke aper nih.. hahhaaaa:p:p

saya mesti pileh..:)paid

keri3534
20-01-2010, 04:23 PM
tula aku nk masuk jg saham ni...tp dh tutup la..untung la sape org lama yg masuk..cube kira..kalu tarok 20k..dividen 20% dpt dlm 4k...beso tuh...

cdan
20-01-2010, 04:30 PM
salam

Ambo tak sanggup nok tambah cawangan....takut lanjut telinga... hahhaha.

Apa2 pun, duit lebih tu parking dulu dalam ASB. Pastikan borang Q dah diisi di BR. Bila2 masa je dipanggil RM dah sedia.. best kan..

Kalau saya mengofferkan saham BR saya sendiri utk tukaran dgn kadar 1 : 2 nak tak...leh angkat tangan .

Makna nyer kalu RM1000 Saham BR : RM2000 Tunai... giler ke aper nih.. hahhaaaa:p:p

saya mesti pileh..:)paid

ahaks.... bagus, ada dua offer kat sini...
1 - lanjutkan telinga
2 - tukar saham RM1000 dgn tunai RM2000

saya misti pileyyy.... :))

# den dah lebih 4 tawon Q...

ebizz
20-01-2010, 05:06 PM
ahaks.... bagus, ada dua offer kat sini...
1 - lanjutkan telinga
2 - tukar saham RM1000 dgn tunai RM2000

saya misti pileyyy.... :))

# den dah lebih 4 tawon Q...

sekiranya ada sapo2 nak potong Q dan sanggup bayar harga 1:2, memang dialu-alukan. Ini bukan rasuah yg boleh merosakkan harta tetapi perniagaan. Ambo ada RM11K saham BR bersamaan RM22K.. ada berani...meh

puteri warisan
21-01-2010, 02:35 PM
Cara potong Q dgn memohon Loan BR pada kadar ahli di mana saham RM500 akan dipotong..itupun kalu masih lagi ada kekosongan..

aku pun dah masuk waiting list sekian lama sejak pengumuman siling saham penuh, x dipanggil2..

nak masuk waiting list, senang jer..telefon BR HQ, bagilah no K/P..dan tunggulah bak 'Pungguk rindukan Bulan'..:D

Samalah kita. Dah bertahun lamanya.

Just maintain apa yang ade jer

2bz4money
21-01-2010, 04:52 PM
sekiranya ada sapo2 nak potong Q dan sanggup bayar harga 1:2, memang dialu-alukan. Ini bukan rasuah yg boleh merosakkan harta tetapi perniagaan. Ambo ada RM11K saham BR bersamaan RM22K.. ada berani...meh

mana bole main jual beli saham BR camtu? Black market ke? karang org umah ko kasi lanjut lagi telinga ko tu..:))

2bz4money
21-01-2010, 04:55 PM
Samalah kita. Dah bertahun lamanya.

Just maintain apa yang ade jer

Maintain saham dah cukup mantap..Dividen BR yg diterima pulak boleh dipermodalkan kat tempat2 lain cam ASB,Bank Persatuan, Emas dll :)paid

ebizz
21-01-2010, 05:22 PM
mana bole main jual beli saham BR camtu? Black market ke? karang org umah ko kasi lanjut lagi telinga ko tu..:))

Salam

Cuba tanya BR, boleh ke kita pindahkan saham nama kita kepada nama orang lain.....

Saya mesti pilih....

Saham BR ni ambo beli ngan pitih KWSP ambo....:D

freedomy
30-01-2010, 12:37 AM
ha, soalan apiz ni tak ada ke jwpn dia.
nk pindah hak milik saham dr bapak ke anak, blh????

myonline
30-01-2010, 05:55 AM
walaupun x byk unit...
ada ler jugak sikit..
letih nak menunggu...

scorpio
30-01-2010, 07:59 AM
ha, soalan apiz ni tak ada ke jwpn dia.
nk pindah hak milik saham dr bapak ke anak, blh????

dulu aku dah pernah buat...adik aku jual
aku beli....pergi ke BR just sign document utk transfer
saham tu...:)paid
nowadays x tahu pula mcm mana dia punye prosedur....
better bro pergi ke cawangan BR utk confirmation...:)cgrock

Jakethitam
30-01-2010, 11:05 AM
rancak berbual nampak...hehehehe..jakethitam tumpang lalu ajerr

just buat pengetahuan semua..saham bank rakyat tak leh nak tukar atas nama orang lain. dulu boleh tapi sekarang dah tak boleh dah... apa-apah hal enjoyyy dengan dividen yangakan tuan/puan dapat nanti beberapa bulan akan datang....kui3


kalu nak buat loan bank rakyat...leh contact jakethitam..power tu...heheheheeh...:)cgrock:)cgrock




Salam

Cuba tanya BR, boleh ke kita pindahkan saham nama kita kepada nama orang lain.....

Saya mesti pilih....

Saham BR ni ambo beli ngan pitih KWSP ambo....:D

ebizz
30-01-2010, 06:40 PM
rancak berbual nampak...hehehehe..jakethitam tumpang lalu ajerr

just buat pengetahuan semua..saham bank rakyat tak leh nak tukar atas nama orang lain. dulu boleh tapi sekarang dah tak boleh dah... apa-apah hal enjoyyy dengan dividen yangakan tuan/puan dapat nanti beberapa bulan akan datang....kui3


kalu nak buat loan bank rakyat...leh contact jakethitam..power tu...heheheheeh...:)cgrock:)cgrock

salam

Nampaknya memang tak nampak jalan lah kalu lagu tu. Memang tak berlagu lah. Jadi terpaksalah ambo menerima minima 15% dividen saham BR tahun ni utk diri sendiri. Kalu 10K dapat lah 1.5k.....jadilah. Alhamdulillah :)paid:)paid

redace
30-01-2010, 06:57 PM
Tiap tiap tahun asyik tengok org. dapat......aku ntah bila......tunggu punyalah lama tak buka-buka.....cari kabel tak jumpa-jumpa.....saham oh saham

ebizz
30-01-2010, 07:05 PM
Salam

Ambo dapat RM1500 setahun sekali tp tuan dapat ....

" Taja seorang dapat RM1000 tak cukup lagi ke?
YM: redace_03 H/P: 019.369.00.39
Reply With Quote

Kalau dah taja 2 org, dah leh pintas ambo dah tu...huhuhu:-?

Ambo cuma berharap bila BR di listing kat Main board nanti saham dia leh capai RM5.00 sesaham . Bila kah agaknya masa itu.

cuyien
30-01-2010, 07:07 PM
Tiap tiap tahun asyik tengok org. dapat......aku ntah bila......tunggu punyalah lama tak buka-buka.....cari kabel tak jumpa-jumpa.....saham oh saham

Pernah buat loan dgn BR dulu, adalah skit dpt saham dia. Loan tak abih2 lagi byr.:(:(

2bz4money
31-01-2010, 03:11 AM
Salam

Ambo dapat RM1500 setahun sekali tp tuan dapat ....

" Taja seorang dapat RM1000 tak cukup lagi ke?
YM: redace_03 H/P: 019.369.00.39
Reply With Quote

Kalau dah taja 2 org, dah leh pintas ambo dah tu...huhuhu:-?

Ambo cuma berharap bila BR di listing kat Main board nanti saham dia leh capai RM5.00 sesaham . Bila kah agaknya masa itu.

Bila BR bukan lagi jadi koperasi..join di bawah BAFIA dan bebas dari kawalan SKM..:D

2bz4money
31-01-2010, 03:13 AM
Pernah buat loan dgn BR dulu, adalah skit dpt saham dia. Loan tak abih2 lagi byr.:(:(

Rajin2lah appeal utk kurang faedah..Kalu approve, dapatlah ansuran lebih rendah..:D

cuyien
31-01-2010, 03:16 AM
Rajin2lah appeal utk kurang faedah..Kalu approve, dapatlah ansuran lebih rendah..:D

Bleh ke? Camne? Ada contact ke?:)

2bz4money
31-01-2010, 03:21 AM
salam

Nampaknya memang tak nampak jalan lah kalu lagu tu. Memang tak berlagu lah. Jadi terpaksalah ambo menerima minima 15% dividen saham BR tahun ni utk diri sendiri. Kalu 10K dapat lah 1.5k.....jadilah. Alhamdulillah :)paid:)paid

Bole kalu nak dpt byk... tapi kenalah ambil Loan Diva BR..mcm refinance saham BR je..ikut nilai pegangan saham..

Dgn Diva, ansuran bulanan byk rendah tapi Dividen tahunan kena potong 8/15 utk BR, 7/15 utk kita enjoy..:D

p/s: Loan Diva ni elok diambil utk reinvest balik apabila Saham BR dibuka kembali..atau nak diversify ke EMAS dll

ebizz
31-01-2010, 03:38 PM
Bole kalu nak dpt byk... tapi kenalah ambil Loan Diva BR..mcm refinance saham BR je..ikut nilai pegangan saham..

Dgn Diva, ansuran bulanan byk rendah tapi Dividen tahunan kena potong 8/15 utk BR, 7/15 utk kita enjoy..:D

p/s: Loan Diva ni elok diambil utk reinvest balik apabila Saham BR dibuka kembali..atau nak diversify ke EMAS dll

Salam

cantik gak suggestion kat atas nih....tapi hutang keliling pingang ddaaaaaaa.....cuma positive cashflow je... tu pun dalah RM100.00 sebulan...:((:((:((

Hari tu, BR ada offer DIVA nih.....sikit la pulak sbb saham ada 10K lebih je....cam tak berbaloi je nak amik. Pastu hentak personal loan BR 100K...... ha baru padan muka ambo............

Ingatkan nak wat projek hartanah...last2 humban dalam ASB...:)paid:)paid:)paid

100k dlm ASB tu, anytime je leh masuk dlm saham BR sekiranya dibuka. Baru-baru ni, gi gak survey Bank Persatuan.....tapi kurang berangin la.....nak BR jugak...sbb saya mesti pileh.....hahhaaahaa:)paid:)paid


ps ; boleh appeal eh interes personal loan BR nih.... cite ckit...nak tahulah...pleeeeeasee

irfan
05-02-2010, 04:06 PM
alahai berapa % la dividen thn ni...?? bila la nak kuar niee

reizwana
05-02-2010, 04:27 PM
kawan den cakap cm tinggi gak tahon ni...tapi tak tau la cmner...kot2 orang cukai sket cm tahun lepas.. negara tgh xde duit nih ...esi isk

ebizz
07-02-2010, 09:02 AM
Rajin2lah appeal utk kurang faedah..Kalu approve, dapatlah ansuran lebih rendah..:D

salam

ambo dah tanya officer BR pasai interes tu...tapi dia kata takleh sbb dah dalam akad (cam fixed je/aggrement).

Cara lain adalah overlaps laaaa.....memang cun gak sbb 20 thn 100K hanya RM850...... sapa2 berani....:p:p

anak_jatiperak
07-02-2010, 02:35 PM
Salam..fuyoooo hebat..mcm mana nak join bank rakyat

Viere
07-02-2010, 04:10 PM
mesti tinggi. wait n see ja. bonus staff BR 2009 saja dah 14 bulan gaji.

saya mesti pileyy:D:cool:

cemarajingga
07-02-2010, 04:13 PM
camna nak beli saham br ni..?

ebizz
07-02-2010, 04:49 PM
salam

camne nak kerja kat BR nih...lumayan 14 kali gaji nyer bonus....

2bz4money
07-02-2010, 05:26 PM
salam

camne nak kerja kat BR nih...lumayan 14 kali gaji nyer bonus....

Makan gaji kan x kaya..Elok buat koperasi sendiri cam BR :D

scorpio
15-02-2010, 08:20 AM
berapa % pulak dividen BR tahun ni...??
harap lebih tinggi la @ maintain pn ok....:)paid:)paid

fordLASER
15-02-2010, 08:47 AM
harap harap mcm tu la... tp klau tahun lepas yg dah simpan bawah 10 tahun dapat 15% jer..

AzMiLLioNaiRe
15-02-2010, 08:50 AM
mesti tinggi. wait n see ja. bonus staff BR 2009 saja dah 14 bulan gaji.

saya mesti pileyy:D:cool:

fuyo..14 bulan gaji tu dasyat

myonline
15-02-2010, 09:22 AM
mesti tinggi. wait n see ja. bonus staff BR 2009 saja dah 14 bulan gaji.

saya mesti pileyy:D:cool:


gila kentang...dah lebih gaji sethn...
masyuuk...

Jakethitam
15-02-2010, 10:56 AM
tahniah lerr pada mereka yang berkerja dengan bank rakyat pasal depa dapat 14 bulan bonus...dengar citer hujung bulan dua nie masyukkk lerr depa..kalau pandai boleh juga main ODASB... lagi mantop. kalau depa nak belajar teknik ODASB leh belajau dengan jakethitam... ataupun lawat www.jakethitam.com.:)cgrock:)cgrock

apa-apa pun harap-harap dividen tahun nie lebih dari 15%...:)cgrock




gila kentang...dah lebih gaji sethn...
masyuuk...

Viere
16-02-2010, 02:29 PM
salam

camne nak kerja kat BR nih...lumayan 14 kali gaji nyer bonus....

hantar je resume dkt HR Bankrakyat. Nanti ada kosong diaorg akan panggil la.:D

owen
16-02-2010, 02:37 PM
baru ni g BR.depa offer PL pastu dapat share rm500 katanya.tp x amik pun la

sekam padi
19-02-2010, 10:50 AM
KUALA LUMPUR: Keuntungan sebelum cukai dan zakat Bank Rakyat tahun lalu berjumlah RM1.55 bilion, meningkat 25.6 peratus atau RM316 juta berbanding 2008.

Ia adalah keuntungan tertinggi dalam sejarah 55 tahun penubuhannya.

Peningkatan keuntungan itu disumbangkan daripada pertambahan pendapatan semua sektor perniagaan perbankannya.

Keputusan itu diumumkan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, sebentar tadi.

Berikutan keputusan yang memberangsangkan itu, Bank Rakyat mengisytiharkan dividen 15 peratus dengan jumlah keseluruhan RM299 juta yang akan dibayar kepada ahlinya mulai Isnin depan.

sumber → http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Friday/Mutakhir/20100219103445/Article/

ebizz
19-02-2010, 11:25 AM
Salam

"Ia adalah keuntungan tertinggi dalam sejarah 55 tahun penubuhannya. "

Dividen cuma 15 peratus........ salah makan ke apa...bonus bagi kat pekerja sampai 14 bulan.... kat pelabur sepatutnya 100 peratus la....:-?:-?

ebizz
19-02-2010, 02:47 PM
Petikan BERNAMA



Wowww, jangkaan melebihi 20% bagi tahun 2009..:D:)paid

salam

sayang sungguh, jangkaan 2bz4money kurang tepat.... diharap cuba lagi di tahun 2011 utk dividen tahun 2010.

Alhamdulillah 15% hari isnin nih.....:)paid:)paid

Shukz Isma
19-02-2010, 02:49 PM
okey la,daripada x da

2bz4money
19-02-2010, 04:35 PM
salam

sayang sungguh, jangkaan 2bz4money kurang tepat.... diharap cuba lagi di tahun 2011 utk dividen tahun 2010.

Alhamdulillah 15% hari isnin nih.....:)paid:)paid

ebizz, jangkaan itu berdasarkan info Bernama..tapi masih melegakan saya selepas hanya dpt 7.3% dividen ASB..yg paling menyeronokkan lagi, dividen tunai disalurkan terus ke akaun AtTawfar BR..so, by 22/2 (Isnin), saya bole withdraw terus guna ATM kad dari nesin ATM di opis saya yg baru pasang tahun ni..:)cgrock:)paid:D

jinifrit
19-02-2010, 04:41 PM
alhamdullilah... rezeki..rezeki, kebetulan poket tengah kontang

AzMiLLioNaiRe
19-02-2010, 04:47 PM
best la korang sempat menyimpan...aku ni xsempat

Sue
19-02-2010, 04:47 PM
salam

sayang sungguh, jangkaan 2bz4money kurang tepat.... diharap cuba lagi di tahun 2011 utk dividen tahun 2010.

Alhamdulillah 15% hari isnin nih.....:)paid:)paid

Sebenarnya BNM yang tak luluskan dividen hingga 20%.......paling tinggi diluluskan cuma 15%......Kalau sape2 yang tak dapat invest dalam BR ni boleh labor dalam Koperasi yang kukuh dan terbesar diPerlis....dividen insyallah 15 - 18% bagi closing account pada 30hb Jun 2010....kalau nak join jom PM Kak Sue k.........

2bz4money
19-02-2010, 04:52 PM
ebizz, jangkaan itu berdasarkan info Bernama..tapi masih melegakan saya selepas hanya dpt 7.3% dividen ASB..yg paling menyeronokkan lagi, dividen tunai disalurkan terus ke akaun AtTawfar BR..so, by 22/2 (Isnin), saya bole withdraw terus guna ATM kad dari nesin ATM di opis saya yg baru pasang tahun ni..:)cgrock:)paid:D

Walaupun dividen BR x boleh dipermodalkan, kini ada kemudahan terus via ATM/Internet Banking BR untuk pindahan ke akaun simpanan Tabung Haji..Jom penuhkan akaun LTH anda..:)paid:D

scorpio
19-02-2010, 07:03 PM
15% pun ok....syukur Alhamdulillah....:)paid:)paid:)paid
so monday dah ble w'draw ye dividen tu......???:):)

ebizz
19-02-2010, 07:16 PM
salam

nampak semua dah ceria...

jadi siapa2 ada hutang tu, bolehlah langsaikan hutang, projek yg tergendala leh diteruskan....makan angin ke.... enjoy la sikit2...

lagi satu akaun OD tu dah nak kena top up...huhuhuu...

Plan saya.. ansuran bodi dan roadtax baru je lepas.... cadang nak tukar tayar 195/55/15 yang baru la, dlm 4 biji....sbb yg tuh bunganya dah kurang jenuh.....

Ada2 je perancangan sekiranya ada duit terpijak...hahhaaahhaaa:)paid

myonline
19-02-2010, 07:16 PM
ada la dpt duit kopi sikit dr BR...
nak tambah share pun BR x panggil2 lg...

2bz4money
19-02-2010, 07:19 PM
15% pun ok....syukur Alhamdulillah....:)paid:)paid:)paid
so monday dah ble w'draw ye dividen tu......???:):)

Bagi yg memiliki Akaun AtTawfir BR, Dividen tunai telah masuk ke akaun anda dan sedia untuk dikeluarkan hari ini..
Saya baru periksa jer via internet banking BR..dah masyukkkkk..
leh withdraw skrg jugak..:)paid

ebizz
19-02-2010, 07:20 PM
laju nyer..... berdesup


saya mesti pileh....:)cgrock

2bz4money
19-02-2010, 07:55 PM
laju nyer..... berdesup


saya mesti pileh....:)cgrock

bunyi 'berdesup' tu ingatkan aku zaman HYIP dulu..:(
Nasib baik ada BR, ASB, LTH, BP dll..menabunglah di tempat yg selamat..:)paid

ebizz
19-02-2010, 10:38 PM
salam

ambo raja studiotraffic :(scam masa tu... income 5K sebulan......

Tp sempat balik modal dan untung sikit...dlm 10 riban gitu...hahahhaaa

Viere
20-02-2010, 12:44 PM
Salam

"Ia adalah keuntungan tertinggi dalam sejarah 55 tahun penubuhannya. "

Dividen cuma 15 peratus........ salah makan ke apa...bonus bagi kat pekerja sampai 14 bulan.... kat pelabur sepatutnya 100 peratus la....:-?:-?

kalau staff tak bekerja keras tak dapat jgak untung tinggi2. kita pun tak dapat dividen tinggi2

scorpio
20-02-2010, 12:52 PM
Bagi yg memiliki Akaun AtTawfir BR, Dividen tunai telah masuk ke akaun anda dan sedia untuk dikeluarkan hari ini..
Saya baru periksa jer via internet banking BR..dah masyukkkkk..
leh withdraw skrg jugak..:)paid

wah!!!cargas la bro....selamat menuai...:)paid:)paid

qba437
20-02-2010, 12:54 PM
beli emas pun ok juga kan?

irfan
20-02-2010, 01:13 PM
Salam

"Ia adalah keuntungan tertinggi dalam sejarah 55 tahun penubuhannya. "

Dividen cuma 15 peratus........ salah makan ke apa...bonus bagi kat pekerja sampai 14 bulan.... kat pelabur sepatutnya 100 peratus la....:-?:-?

tahun lepas 18% thn ni 15 peratus....thn depan 12%

untung lebih kasi kat kita ciput.#:-S~X(:(:((:(scam

..saya mesti pilih kerajaan sekarang..mmg pandai berjimat cermat untuk masa hadapan!!!!

hidup barisan nasional!!!!

mytrade
20-02-2010, 01:28 PM
tunggu AGM April thn ni utk keputusan tambah kapasiti saham dari 2 blln kepada 2.5 bllion pertmabahan 500 juta unit dan sama ada share baru itu dibuka kepada awam atau kpd pemegang sediada.....

Dividen ni mmg BNM kawal....BR cuma leh cadang tp BNM yg approvedkan...reason atas sbb2 ekonomi...

Selain BR satu lagi KPF lastyear kasik 11.5% kot....dan LTAT khas utk askar plak kasik 14% lbh....
*masih terbayang..'klu la loan aku dulu smua beli share BR...perghhhh!!

2bz4money
20-02-2010, 04:19 PM
tunggu AGM April thn ni utk keputusan tambah kapasiti saham dari 2 blln kepada 2.5 bllion pertmabahan 500 juta unit dan sama ada share baru itu dibuka kepada awam atau kpd pemegang sediada.....

Dividen ni mmg BNM kawal....BR cuma leh cadang tp BNM yg approvedkan...reason atas sbb2 ekonomi...

Selain BR satu lagi KPF lastyear kasik 11.5% kot....dan LTAT khas utk askar plak kasik 14% lbh....
*masih terbayang..'klu la loan aku dulu smua beli share BR...perghhhh!!

So, apa lagi? sediakan dana anda untuk melanggan saham BR bernilai 500j..kadar promosi PL dari BR/BSN adalah yg terendah di pasaran bakal dipinda kiranya kadar OPR BNM naik..

Kalu camtu, apply PL dulu dan parking kat ASB/ASW..

ebizz
20-02-2010, 04:20 PM
salam

pak sepupu saya dump 100K dalam BR... senyum je 15K setahun, tapi duit saham BR ni freeze lah. Fikiran tenang je...:)paid

Ambo dump 100K dlm ASB, dapat 8K setahun, tapi duit leh wat kuar masuk sampai 95K melalui instrumen OD. Tapi nak kena kerja lebih sikit dan kena hati2 dlm sesuatu projek.:)paid

500 juta saham baru BR..... macam goreng pisang panas la tu... kalu sempat 10K pun OK dah. Kot2 Datuk n Datin dump RM1,000,000.00 setiap orang..... putih mata la kita rakyat marhein nih.:(scam

2bz4money
20-02-2010, 09:35 PM
salam

pak sepupu saya dump 100K dalam BR... senyum je 15K setahun, tapi duit saham BR ni freeze lah. Fikiran tenang je...:)paid

Ambo dump 100K dlm ASB, dapat 8K setahun, tapi duit leh wat kuar masuk sampai 95K melalui instrumen OD. Tapi nak kena kerja lebih sikit dan kena hati2 dlm sesuatu projek.:)paid

500 juta saham baru BR..... macam goreng pisang panas la tu... kalu sempat 10K pun OK dah. Kot2 Datuk n Datin dump RM1,000,000.00 setiap orang..... putih mata la kita rakyat marhein nih.:(scam

Sekurang-kurangnya kena cubalah dahulu..inilah kesempatan nak praktik GOOD DEBTS.. Pinjam PL BR dan laburkannya dalam bentuk saham..konsep yg sama digunakan utk Loan ASB..Ianya praktikal dahh..:)paid

2bz4money
24-02-2010, 08:50 PM
Sekurang-kurangnya kena cubalah dahulu..inilah kesempatan nak praktik GOOD DEBTS.. Pinjam PL BR dan laburkannya dalam bentuk saham..konsep yg sama digunakan utk Loan ASB..Ianya praktikal dahh..:)paid

Dividen BR dah selamat pun..Skrg ni, sama2lah kita menunggu AGM BR April nanti mengenai keputusan tambahan RM500juta saham baru..:)cgrock

ebizz
25-02-2010, 08:41 AM
salam

alamak... segan la pulak nak gi ambik dividen BR tu.....ada dalam rm1650.00....huhuhu.. sbb pakai buku..... malu ko teller je....

Tapi nak kena tebalkan muka ni (tanpa perlu pakai bedak sejuk) utk top up akaun OD aku.......floating 100K tuh.....negatif lak tu...:((

onichi
25-02-2010, 09:22 AM
waa, best ga BANK RAKYAT ni. Boleh mashyuk ni... :)

2bz4money
02-03-2010, 12:32 AM
salam

alamak... segan la pulak nak gi ambik dividen BR tu.....ada dalam rm1650.00....huhuhu.. sbb pakai buku..... malu ko teller je....

Tapi nak kena tebalkan muka ni (tanpa perlu pakai bedak sejuk) utk top up akaun OD aku.......floating 100K tuh.....negatif lak tu...:((

Aisey, naper tak buat ATM kad? Apa2 pun bawak skali dgn buku Tabung Haji..bole apply kad ATM dan link dgn akaun TH..x payah malu2, tu kan duit sendiri :D

ebizz
02-03-2010, 10:06 PM
Aisey, naper tak buat ATM kad? Apa2 pun bawak skali dgn buku Tabung Haji..bole apply kad ATM dan link dgn akaun TH..x payah malu2, tu kan duit sendiri :D

salam

kad BR tak buat sbb guna setahun sekali je....tak berbaloi... lagipun tak ramai orang kat BR cawangan cni.

Akaun TH tu tak sempat nak gi buka lagi....niat tu dah ada dah..:)

wat kuar rm1165.00 je... teller tu senyum je...katanya banyaknyer saham abg....huhuhuuu.... :">

Engedi05
04-03-2010, 11:54 AM
salam

kad BR tak buat sbb guna setahun sekali je....tak berbaloi... lagipun tak ramai orang kat BR cawangan cni.

Akaun TH tu tak sempat nak gi buka lagi....niat tu dah ada dah..:)

wat kuar rm1165.00 je... teller tu senyum je...katanya banyaknyer saham abg....huhuhuuu.... :">

account OD tu account apa? tak faham apa tu OD.. singkatan dari perkataan apa ya?

naj2921
04-03-2010, 12:51 PM
account OD tu account apa? tak faham apa tu OD.. singkatan dari perkataan apa ya?

OD = over draft:)cgrock

anak_jatiperak
04-03-2010, 02:54 PM
Salam....hebat ya bank Rakyat .......mcm mana nak dapat dividen da

hazri99
04-03-2010, 03:30 PM
dah bankin ker dividen nih..

areff
04-03-2010, 04:20 PM
Sebenarnya BNM yang tak luluskan dividen hingga 20%.......paling tinggi diluluskan cuma 15%......Kalau sape2 yang tak dapat invest dalam BR ni boleh labor dalam Koperasi yang kukuh dan terbesar diPerlis....dividen insyallah 15 - 18% bagi closing account pada 30hb Jun 2010....kalau nak join jom PM Kak Sue k.........

koperasi apa kt perlis tue?

2bz4money
06-03-2010, 04:48 PM
tunggu AGM April thn ni utk keputusan tambah kapasiti saham dari 2 blln kepada 2.5 bllion pertmabahan 500 juta unit dan sama ada share baru itu dibuka kepada awam atau kpd pemegang sediada.....

Dividen ni mmg BNM kawal....BR cuma leh cadang tp BNM yg approvedkan...reason atas sbb2 ekonomi...

Selain BR satu lagi KPF lastyear kasik 11.5% kot....dan LTAT khas utk askar plak kasik 14% lbh....
*masih terbayang..'klu la loan aku dulu smua beli share BR...perghhhh!!

Notis Mesyuarat Agung Tahunan 2010 Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Berhad
Tarikh : 3 April 2010 (Sabtu)
Masa : 10:00 pagi
Tempat : Dewan Merdeka, Aras 4, Pusat Dagangan Dunia Putra, Kuala Lumpur

p/s: ada usul pertambahan saham..tungguuuuu :)paid

naj2921
08-03-2010, 08:50 AM
Notis Mesyuarat Agung Tahunan 2010 Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Berhad
Tarikh : 3 April 2010 (Sabtu)
Masa : 10:00 pagi
Tempat : Dewan Merdeka, Aras 4, Pusat Dagangan Dunia Putra, Kuala Lumpur

p/s: ada usul pertambahan saham..tungguuuuu :)paid

kalo dibuka rasanya pasti dihadkan betul x?:)paid

esteng
12-03-2010, 08:17 AM
Salam,
Masih tetap setia menunggu. Tak call-call. Dah baris lama dah...

scorpio
03-04-2010, 01:16 PM
Notis Mesyuarat Agung Tahunan 2010 Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Berhad
Tarikh : 3 April 2010 (Sabtu)
Masa : 10:00 pagi
Tempat : Dewan Merdeka, Aras 4, Pusat Dagangan Dunia Putra, Kuala Lumpur

p/s: ada usul pertambahan saham..tungguuuuu :)paid

salam....
sesapa geng CG yg ada info ttg ni....:-?:-?

rie72usa
06-04-2010, 10:59 AM
tunggu AGM April thn ni utk keputusan tambah kapasiti saham dari 2 blln kepada 2.5 bllion pertmabahan 500 juta unit dan sama ada share baru itu dibuka kepada awam atau kpd pemegang sediada.....

Dividen ni mmg BNM kawal....BR cuma leh cadang tp BNM yg approvedkan...reason atas sbb2 ekonomi...

Selain BR satu lagi KPF lastyear kasik 11.5% kot....dan LTAT khas utk askar plak kasik 14% lbh....
*masih terbayang..'klu la loan aku dulu smua beli share BR...perghhhh!!

KPF last year div+bonus 12.5%... tp bonus dan div di campur terus walaupun setahun jadi ahli... tak macam BR dan ASB kene tgu 10 tahun jd ahli baru dpt penuh bonusnya....

harraz asyraaf
06-04-2010, 11:03 AM
Petikan BERNAMA



Wowww, jangkaan melebihi 20% bagi tahun 2009..:D:)paid

i've heard that BR staffs are getting 14 months worth of bonus....AN EXTRAVAGANT 14 MONTHS BONUS!!!

mansur79
29-06-2010, 05:14 PM
ade sapa sapa tahu tak dividen + bonus Bank Rakyat untuk tahun tahun yg sebelumnya?

nizam1
29-07-2010, 12:37 PM
keputusan AGM mcm ner...? boleh tambah prlaburan x?

2bz4money
26-10-2010, 09:35 PM
Untung Bank Rakyat cecah RM1.28 bilion
26/10/2010 3:08pm

KUALA LUMPUR 26 Okt. - Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Bhd. (Bank Rakyat) mencatatkan keuntungan pracukai dan zakat RM1.28 bilion untuk tahun kewangan berakhir 30 September, 2010, meningkat 21.5 peratus atau RM227.4 juta, daripada RM1.06 bilion yang dicatatkan tahun sebelumnya.

Dalam satu kenyataan di sini hari ini bank berkata, ini dicapai dengan peningkatan dalam pendapatan kasar kepada RM3.44 bilion daripada RM2.89 bilion sebelumnya.

Pengarah urusannya, Datuk Kamaruzaman Che Mat berkata, untung yang tinggi disumbang terutamanya oleh kenaikan dalam pendapatan pembiayaan seiring dengan pertumbuhan kukuh dalam keseimbangan pembiayaan dalam semua segmen perniagaan bank.

Dalam tempoh yang sama, beliau berkata, yang keuntungan bersih bank mengembang sebanyak RM257.6 juta kepada RM1 bilion daripada RM743.4 juta sebelumnya.

Pendapatan bersih selepas pengagihan keuntungan kepada penyimpan mengukuh RM717.4 juta kepada RM2.85 bilion daripada RM2.13 bilion sebelumnya. - Bernama

Ada peluang dividen yg lebih tinggi drp 20% utk tahun 2010..Kita doakan smoga suku tahun ke 4 lebih mantap..

ahbond
27-10-2010, 01:48 AM
Ada peluang dividen yg lebih tinggi drp 20% utk tahun 2010..Kita doakan smoga suku tahun ke 4 lebih mantap..

Den mengharapkan...BR akan open new share..eheheeh :D

katani17
27-10-2010, 10:29 AM
Den mengharapkan...BR akan open new share..eheheeh :D

bRO kena lar wat surat rayuan :D

bawUNK
27-10-2010, 11:06 AM
2la..try saham HPA..aku dgr org kata dividen mcm bank rakyat..tatau btol ka x..aku pon xtry..

katani17
27-10-2010, 11:13 AM
2la..try saham HPA..aku dgr org kata dividen mcm bank rakyat..tatau btol ka x..aku pon xtry..

Saham KOWAHIDa or saham HPA?

ahbond
27-10-2010, 03:34 PM
bRO kena lar wat surat rayuan :D

Bro dah buat rayuan ker?...klu ada contoh surat lehlah berkongsi sini..eheheh. :D

Keyrul37
27-10-2010, 05:07 PM
tahun ni ney dividen pun aku tak dapat...iskh20x

2bz4money
23-12-2010, 08:48 PM
Ada peluang dividen yg lebih tinggi drp 20% utk tahun 2010..Kita doakan smoga suku tahun ke 4 lebih mantap..

Selepas Div ASB diumumkan, kita tunggu pulak brapa Div BR..dijangka pada penghujung bulan Februari 2011..kita nantikanlah dgn sabar..harapan aku agar Div BR dpt dipermodalkan utk tujuan ROI yg lebih besar..:)cgrock

imamcaliffa
23-12-2010, 08:51 PM
~~~track record mmg membanggakan setakat nih...

badrol2k4
28-12-2010, 12:33 PM
yg nie susah nak tambah kan...

2bz4money
28-12-2010, 01:31 PM
yg nie susah nak tambah kan...

dividen x boleh dipermodalkan. Apabila cash dividen ni dpt dlm akhir bulan Feb 2011 nnti, bolehlah secara online dilabur ke Tabung Haji.:)cgrock

katani17
28-12-2010, 01:37 PM
dividen x boleh dipermodalkan. Apabila cash dividen ni dpt dlm akhir bulan Feb 2011 nnti, bolehlah secara online dilabur ke Tabung Haji.:)cgrock

Kalo wat loan Bank Rakyat dapat lagi saham minima 500 ke?

2bz4money
29-12-2010, 09:07 AM
Kalo wat loan Bank Rakyat dapat lagi saham minima 500 ke?

cuba bro check dgn cawangan BR berdekatan utk latest update. saya yg dlm waiting list sejak penutupan belian saham dah bertahun2 tak dipanggil lagi..

ikhwanii
02-01-2011, 12:45 PM
Selepas Div ASB diumumkan, kita tunggu pulak brapa Div BR..dijangka pada penghujung bulan Februari 2011..kita nantikanlah dgn sabar..harapan aku agar Div BR dpt dipermodalkan utk tujuan ROI yg lebih besar..:)cgrock

bro macam banyak jer pegang syer bank rakyat..huhu

ikhwanii
02-01-2011, 12:47 PM
cuba bro check dgn cawangan BR berdekatan utk latest update. saya yg dlm waiting list sejak penutupan belian saham dah bertahun2 tak dipanggil lagi..

kalau waiting list jangan harapler nak dapat bro. Hehe. Kena approach officer dia terus, kawtim ler baik2 cakap kalau2 ada orang nak jual suruh kasi kat bro. Dua tahun dulu masa aku nak let go saham aku dia suruh isi form tranfer nama jer kat customer dia.

Jakethitam
02-01-2011, 01:11 PM
mana boleh dah bro...dah lama tutup. tak boleh nak transfer cam 2-3 tahun dulu. still kena ikut listing. yang dulu pun belum berpeluang nak masuk. jangan harap lah orang yamh nak pasang niat masuk melabur kat saham bank rakyat ini. dah penuh lama dahhh...


just maklumkan ker....

katani17
02-01-2011, 03:28 PM
mana boleh dah bro...dah lama tutup. tak boleh nak transfer cam 2-3 tahun dulu. still kena ikut listing. yang dulu pun belum berpeluang nak masuk. jangan harap lah orang yamh nak pasang niat masuk melabur kat saham bank rakyat ini. dah penuh lama dahhh...


just maklumkan ker....

Saham BR boleh ke transfer ke ahli keluarga kalo meninggal?

2bz4money
12-01-2011, 09:37 AM
Saham BR boleh ke transfer ke ahli keluarga kalo meninggal?

PERKEMBANGAN TERKINI

Dimaklumkan bahawa kemasukkan keanggotaan baru / tambahan syer Bank Rakyat hanya diproses di peringkat Ibu Pejabat sahaja dan tertakluk kepada kekosongan serta senarai menunggu.

Anggota / pelanggan yang berminat untuk membuat penambahan syer / menjadi anggota baru boleh menghubungi Jabatan Pengurusan Keanggotaan di talian 03-26129 573 / 561 / 562 atau e-mel di keanggotaankk@bankrakyat.com.my dan anggota / pelanggan akan dihubungi sekiranya terdapat kekosongan berdasarkan senarai menunggu yang ada.

Sumber: Laman Web BR

Q1. Bila Bank Rakyat akan benarkan ahli menambah pelaburan dalam saham Bank Rakyat?
pada 07hb Januari pukul 9.58 ptg·

A1. Bank Rakyat, Bank Pilihan Anda: Untuk makluman, permohonan kemasukan keanggotaan BR telah ditutup sementara waktu. Maklumat lanjut, hubungi tele-Rakyat di talian 1-300-88-12265.

Q2. bolehkah saya tahu bila dividend bank rakyat akan kelua dan berapa percent dividend untuk tahun ini?
pada 07hb Januari pukul 9.06 ptg

A2. Bank Rakyat, Bank Pilihan Anda: Dividen bagi tahun 2010 belum lagi diumumkan dan akan diberitahu kelak. Pertanyaan lanjut, hubungi tele-Rakyat di talian 1-300-88-12265.

Sumber: Facebook

Kernel
13-01-2011, 04:08 PM
dulu aku ada buat loan dgn BR ni..lepas tu rm500 katanya kena masuk saham..lepas dah abis hutang dengan BR ni aku tak tahu statusnya saham rm500 tu.Buku akaun pun entah kemana..tak silap cek adalah dapat sekali...

marvelous
13-01-2011, 04:10 PM
dulu aku ada buat loan dgn BR ni..lepas tu rm500 katanya kena masuk saham..lepas dah abis hutang dengan BR ni aku tak tahu statusnya saham rm500 tu.Buku akaun pun entah kemana..tak silap cek adalah dapat sekali...

aku rasa dah banyak dividen ko dapat :)

sumat
13-01-2011, 04:15 PM
x smpat nk jadi ahli bank rakyat,bru brkerjaya tup tup da tutup keahlian..untg la spe wat loan dlu2 trus dpt jd ahli..

2bz4money
13-01-2011, 07:18 PM
dulu aku ada buat loan dgn BR ni..lepas tu rm500 katanya kena masuk saham..lepas dah abis hutang dengan BR ni aku tak tahu statusnya saham rm500 tu.Buku akaun pun entah kemana..tak silap cek adalah dapat sekali...

eloklah gi update buku tawfir BR..tak pun semak pakai kad ATM.:)

ikhwanii
14-01-2011, 12:38 AM
eloklah gi update buku tawfir BR..tak pun semak pakai kad ATM.:)

hmm..kalau sapa2 ada tunggakan tak bayar loan memang dia akan potong dari saham ni...ramai dah orang kena...
dah habis bayar loan nak amik duit saham diorang cakap dah
hilang sahamnya...suka2 jer diorang ni songlap saham kita ni erk..
kalau dalam terms masa buat personal loan tu memang ada cakap
dia boleh amik saham kita takper lah..aku pun tak pernah nak baca
kontrak loan tu....hati2...

irfan
14-01-2011, 10:16 AM
berapa la dapat thn ni ek???

2bz4money
14-01-2011, 04:46 PM
http://www.bankrakyat.com.my/image/image_gallery?uuid=41953957-09f3-4575-9eb5-0ad53624223f&groupId=59251&t=1294123295241

Sila lawati laman web utk keterangan lanjut..:)cgrock
http://www.bankrakyat.com.my/home

scorpio
15-01-2011, 09:36 AM
countdown utk dividen bank rakyat....:)paid:)paid:)

areff
21-01-2011, 03:15 PM
thn nie mesti lg tinggi dr thn lps sbb bonus utk staff BR dpt byk woooo...lbh tinggi dr thn 2009...hehe

panglima
21-01-2011, 04:50 PM
thn nie mesti lg tinggi dr thn lps sbb bonus utk staff BR dpt byk woooo...lbh tinggi dr thn 2009...hehe

Berapa bonus staff bank rakyat :-?:-?

areff
21-01-2011, 05:23 PM
Berapa bonus staff bank rakyat :-?:-?

kalu thn 2009 bonus diorg 12bulan :)paid

tahun 2010 lebih lg thn 2009...hehe...:((

irfan
28-01-2011, 12:09 PM
siapa tau berapa bonus thn ni???bila nak kuar nih....adehhh

Viere
28-01-2011, 04:33 PM
kalu thn 2009 bonus diorg 12bulan :)paid

tahun 2010 lebih lg thn 2009...hehe...:((

14 bulan kalau performance tip top utk taunlepas. :D

mfadhlan
28-01-2011, 04:36 PM
bonus 14 bulan gaji? WTH....giler byk

Viere
29-01-2011, 02:45 AM
bonus 14 bulan gaji? WTH....giler byk

geng maybank tuntut smpai 80 bulan gaji lagi best. Tapi tak dapat lagi lah smpai skrg ni.

Jakethitam
30-01-2011, 10:57 AM
hehehehe..tahniah lerr kalau bonus banyak macam tu...jakethitam tumpang senyum jerr.. INGAT...jangan bolos dan boroi..hehehe..simpan dan buat income tambahan..banyak caranya...

syam dungun
30-01-2011, 11:08 AM
Nak join gak.. huhu.. :o:o:o

xpresso
30-01-2011, 11:17 AM
Ada sesape nak jual share BR tu boleh le PM..Err boleh ke cam tu

Emie
30-01-2011, 11:20 AM
hehehehe..tahniah lerr kalau bonus banyak macam tu...jakethitam tumpang senyum jerr.. INGAT...jangan bolos dan boroi..hehehe..simpan dan buat income tambahan..banyak caranya...

bila abg jakethitam nk belanja aku minum..:-?
barang baik dh launch nih..:D

farez
30-01-2011, 11:32 AM
i've heard that BR staffs are getting 14 months worth of bonus....AN EXTRAVAGANT 14 MONTHS BONUS!!!

kena cari calon isteri dari pekerja BR nie.....:D
ada yang sudi ker

Jakethitam
30-01-2011, 11:33 AM
alamak...bro Emei dah bangun tido..ingatkan lepas kelantan menang malam tadi terus tido sampai malam..hehehee.. bro..tempat biasa lerr bro..kita minum..kat hotl leo palace jalan ipoh. ada bran????

Emie
30-01-2011, 11:42 AM
alamak...bro Emei dah bangun tido..ingatkan lepas kelantan menang malam tadi terus tido sampai malam..hehehee.. bro..tempat biasa lerr bro..kita minum..kat hotl leo palace jalan ipoh. ada bran????

nextweeklah..pls remind aku dgn sms..:)
form ada 1k aku amik ptg jumaat..
sebelum tu dh edar habis 1k lebih..
x sempat nak bg kt kau..#:-S

kau tak ctc topan merah ker..
dok under dia,ctc lah dia..:D

Jakethitam
30-01-2011, 12:21 PM
topan merah kat mesir... kelam kabut dibuatnya kat sana.....heheheh

Emie
30-01-2011, 12:26 PM
topan merah kat mesir... kelam kabut dibuatnya kat sana.....heheheh

kau ada ctc dia tak..nnt dpt minum air jus free..:))
aku pn dh lama x jumpa dia..dh jd jutawan trading kot..:-?:o

Jakethitam
30-01-2011, 12:42 PM
tak pun dah jadi tokey ayam kat thailand...kekekeekek:eek::eek::eek:

2bz4money
31-01-2011, 09:35 AM
14 bulan kalau performance tip top utk taunlepas. :D

x aci la camtu..dividen pun kena bagi 14 bulan jugak pada pmg saham..:D

areff
02-02-2011, 12:30 PM
i've heard that BR staffs are getting 14 months worth of bonus....AN EXTRAVAGANT 14 MONTHS BONUS!!!

thn nie depa dpt bonus 15 bln...info dr BR sndiri...hehe :)cgrock

masyukkkk...:((

areff
02-02-2011, 12:33 PM
x aci la camtu..dividen pun kena bagi 14 bulan jugak pada pmg saham..:D

dividen tertakluk pd Bank Negara & SKM klu x salah..BR akn propose kt diorg dlu pastu br diorg comfirmkn bape boleh bg...

thn lps BR untung paling tinggi dlm sejarah tp dividen sama jer, katanya BR propose nk bg dividen lbh tinggi tp BNM x luluskan takut ada kesan pd lain2...xtau btl ker x..

2bz4money
02-02-2011, 12:47 PM
dividen tertakluk pd Bank Negara & SKM klu x salah..BR akn propose kt diorg dlu pastu br diorg comfirmkn bape boleh bg...

thn lps BR untung paling tinggi dlm sejarah tp dividen sama jer, katanya BR propose nk bg dividen lbh tinggi tp BNM x luluskan takut ada kesan pd lain2...xtau btl ker x..

yg untungnya pekerja2 BR..BNM/SKM x patut buat camni, duit2 lebih tu pulang je kat pmg saham bukannya kat staff je..:)

only1
02-02-2011, 03:58 PM
Perniagaan ape yang banyak menyumbang kepada keuntungan bank rakyat nie. klu dah untung banyak apasalahnya kurangkan kadar keuntungan loan tue, terutama yang melibatkan tempoh yang panjang.

semamak
02-02-2011, 04:07 PM
Perniagaan ape yang banyak menyumbang kepada keuntungan bank rakyat nie. klu dah untung banyak apasalahnya kurangkan kadar keuntungan loan tue, terutama yang melibatkan tempoh yang panjang.

kapitalis tetap sama walau pakai jubah....:)

General Juhziz
02-02-2011, 05:41 PM
kapitalis tetap sama walau pakai jubah....:)

hahaha makan dlm ni :) mmg terbaek:)paid:)paid

utk kelangsunggan bank rakyat ni:D

pokja74
05-02-2011, 07:04 PM
Biasalah tue, kalau ada yg tawar tinggi mulalah bank negara bising

2bz4money
06-02-2011, 04:54 PM
Dah masuk bulan 2 nih..kita dah bole agak2 brapa Dividen BRAkyat yg akan dpt..Pakar2 ramalan pun dah ada utk kira brapa yg akan dpt. Samada konsisten 15%? Atau naik lagi 20%? Atau dpt tambahan Bonus Issue? Sila2 bincangkan.. :)

areff
07-02-2011, 01:30 PM
yg untungnya pekerja2 BR..BNM/SKM x patut buat camni, duit2 lebih tu pulang je kat pmg saham bukannya kat staff je..:)

apa boleh bt terima jer la...~X( mmang untung staff BR x kira department mana pn beza dgn bank ambank (ada kwn keje sana), die dpt bonus tp x byk & berbeza antara departmnt, klu bhgn sales ke marketing dpt lg byk...beza dgn BR x kira bhgn apa pn tetap dpt sama bonus...untung2...:)cgrock

areff
07-02-2011, 02:39 PM
yg untungnya pekerja2 BR..BNM/SKM x patut buat camni, duit2 lebih tu pulang je kat pmg saham bukannya kat staff je..:)

apa boleh bt terima jer la...~X( mmang untung staff BR x kira department mana pn beza dgn bank ambank (ada kwn keje sana), die dpt bonus tp x byk & berbeza antara departmnt, klu bhgn sales ke marketing dpt lg byk...beza dgn BR x kira bhgn apa pn tetap dpt sama bonus...untung2...:)cgrock

dx81
07-02-2011, 07:51 PM
rasa2 bila dividen utk kt diorang nak byr yeah..

2bz4money
08-02-2011, 10:06 AM
rasa2 bila dividen utk kt diorang nak byr yeah..

Petikan news tahun lepas:

KUALA LUMPUR – Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Bhd. (Bank Rakyat) mengumumkan dividen tunai sebanyak 15 peratus. Berita baik kepada seramai 794,199 ahli yang terdiri daripada individu dan koperasi itu diumumkan oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

“Sebanyak RM299 juta dividen tunai itu akan dibayar kepada semua ahli pada 22 Februari nanti,” katanya bagi mengumumkan Prestasi Kewangan Bank Rakyat dan Dividen bagi tahun berakhir 31 Disember 2009.

Abu nawas
08-02-2011, 10:10 AM
apa boleh bt terima jer la...~X( mmang untung staff BR x kira department mana pn beza dgn bank ambank (ada kwn keje sana), die dpt bonus tp x byk & berbeza antara departmnt, klu bhgn sales ke marketing dpt lg byk...beza dgn BR x kira bhgn apa pn tetap dpt sama bonus...untung2...:)cgrock

staf yg bawak masuk duit ke dalam syarikat boss sayang lebih la...:D

2bz4money
08-02-2011, 10:14 AM
x smpat nk jadi ahli bank rakyat,bru brkerjaya tup tup da tutup keahlian..untg la spe wat loan dlu2 trus dpt jd ahli..

http://*****************/imej/br3.jpg
Ntahlah, AGM tahun lepas x pula dibangkitkan pasal nak tambah modal syer..:-?

Sila baca kat SINI (http://*****************/pengumuman-kadar-dividen-bank-rakyat-2010) utk detail..

panglima
08-02-2011, 10:16 AM
Wat loan skrg tak terus jadi ahli and ada shares ke??
Aku tengok dlm agreement loan..ader disebut ttg shares nihh.

faridosman
08-02-2011, 10:18 AM
aku pun buka bank jugak ler siapa2 boleh tlg bagitau camner nak buka bank.
kasi jual saham-saham tu kat org ramai tanpa limit cam bank rakyat, bonus bagi 20% setiap tahun.... siapa boleh bantu?

Abu nawas
08-02-2011, 10:21 AM
aku pun buka bank jugak ler siapa2 boleh tlg bagitau camner nak buka bank.
kasi jual saham-saham tu kat org ramai tanpa limit cam bank rakyat, bonus bagi 20% setiap tahun.... siapa boleh bantu?

buka bank susah..buka koperasi senang sikit kot..:-?

kerunai
08-02-2011, 10:23 AM
pergh mana boleh, BNM mesti tak kasik punya

ikhwanii
08-02-2011, 12:22 PM
aku nak jual syer bank rakyat 2000 Unit..
Sapa nak? Boleh PM korang punya bid...

AARCEMARA
08-02-2011, 12:35 PM
aku nak jual syer bank rakyat 2000 Unit..
Sapa nak? Boleh PM korang punya bid...



boleh transfer ke atau tukar tangan?

ikhwanii
08-02-2011, 12:41 PM
boleh transfer ke atau tukar tangan?

boleh, dulu pegawai bank rakyat yang buatkan untuk aku...dia tranferkan kepada member dia 10,000 Unit...
tengah tunggu best offer ler nie..
ingat lepas dapat dividen tahun ni nak let go..
mungkin yang Ahli bank rakyat jer kot yang boleh tranfer share nie..
tapi aku yakin ramai kat sini memang ramai ahli bank rakyat...

aloong_05
08-02-2011, 12:48 PM
bila dapat dividen utk thn nie??

2bz4money
08-02-2011, 12:50 PM
aku nak jual syer bank rakyat 2000 Unit..
Sapa nak? Boleh PM korang punya bid...

Ni black market punya ke? Why not list kat eBay atau Mudah.com. Barulah telus..:D

General Juhziz
09-02-2011, 11:51 AM
Percepat kelulusan tingkat modal berbayar
Oleh Azli Ayob

2011/02/09
BANK Kerjasama Rakyat Malaysia Bhd (Bank Rakyat) masih lagi menunggu kelulusan Bank Negara Malaysia berhubung cadangan meningkatkan modal berbayarnya bagi membolehkannya menawarkan saham baru kepada mereka yang mahu menjadi ahlinya.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata permohonan mengenainya sudah dikemukakan kepada bank pusat selepas cadangan itu diluluskan ahli koperasi bank itu pada mesyuarat agung tahunannya, April tahun lalu.
“Kita sudah kemukakan permohonan agak lama. Saya harap kita akan mendapat jawapan segera daripada Bank Negara,” katanya selepas melancarkan kad Debit-i pertama Bank Rakyat, dikenali Kad Orchid di Kuala Lumpur, semalam.
Ismail Sabri berkata, Bank Rakyat memerlukan kelulusan segera dalam perkara itu memandangkan jumlah pemohon yang menunggu untuk mendapatkan saham Bank Rakyat sudah terlalu ramai.

“Kita akur Bank Negara perlu melakukan kajian dan sebagainya. Namun kita berharap perkara ini dapat dipercepatkan sebab ramai yang sudah menunggu.

“Dulu ramai tak mahu membeli saham Bank Rakyat tetapi sekarang ramai menunggu untuk membeli saham Bank Rakyat kerana bayaran dividen tinggi,” katanya.

Ismail Sabri berkata, pihaknya berharap kelulusan Bank Negara itu diperoleh sebelum mesyuarat agung tahunan Bank Rakyat yang akan diadakan April ini.
“Sekarang ini kita kena tunggu kelulusan Bank Negara saja. AGM sebelum ini sudah pun meluluskan untuk penambahan modal berbayar ini,” katanya.

Bank Rakyat berhasrat menaikkan modal berbayarnya sebanyak RM500 juta lagi kepada RM2.5 bilion menerusi tawaran saham baru yang dapat membuka peluang kepada orang ramai menjadi ahli barunya.

Saham bank koperasi itu kini menjadi rebutan susulan dividen tinggi yang dibayarnya berikutan prestasi kewangan cemerlang dicatatkannya.

Bagi tahun kewangan 2009, bank koperasi itu meraih keuntungan RM1.55 bilion dan membayar dividen sebanyak 15 peratus kepada ahlinya. Untuk 2010 ia menyasarkan keuntungan sebanyak RM1.7 bilion.

agak bleh dpt x klu nk masuk..

P/s pandangan peribadi aku lah patutY dihadkan utk bumiputera je ni...max rm500 sorg ..so sume leh merasa:">:">:">

aku pun nk merasa gk..sikit2 asal ade

General Juhziz
09-02-2011, 11:56 AM
Percepat kelulusan tingkat modal berbayar
Oleh Azli Ayob

2011/02/09
BANK Kerjasama Rakyat Malaysia Bhd (Bank Rakyat) masih lagi menunggu kelulusan Bank Negara Malaysia berhubung cadangan meningkatkan modal berbayarnya bagi membolehkannya menawarkan saham baru kepada mereka yang mahu menjadi ahlinya.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata permohonan mengenainya sudah dikemukakan kepada bank pusat selepas cadangan itu diluluskan ahli koperasi bank itu pada mesyuarat agung tahunannya, April tahun lalu.
“Kita sudah kemukakan permohonan agak lama. Saya harap kita akan mendapat jawapan segera daripada Bank Negara,” katanya selepas melancarkan kad Debit-i pertama Bank Rakyat, dikenali Kad Orchid di Kuala Lumpur, semalam.
Ismail Sabri berkata, Bank Rakyat memerlukan kelulusan segera dalam perkara itu memandangkan jumlah pemohon yang menunggu untuk mendapatkan saham Bank Rakyat sudah terlalu ramai.

“Kita akur Bank Negara perlu melakukan kajian dan sebagainya. Namun kita berharap perkara ini dapat dipercepatkan sebab ramai yang sudah menunggu.

“Dulu ramai tak mahu membeli saham Bank Rakyat tetapi sekarang ramai menunggu untuk membeli saham Bank Rakyat kerana bayaran dividen tinggi,” katanya.

Ismail Sabri berkata, pihaknya berharap kelulusan Bank Negara itu diperoleh sebelum mesyuarat agung tahunan Bank Rakyat yang akan diadakan April ini.
“Sekarang ini kita kena tunggu kelulusan Bank Negara saja. AGM sebelum ini sudah pun meluluskan untuk penambahan modal berbayar ini,” katanya.

Bank Rakyat berhasrat menaikkan modal berbayarnya sebanyak RM500 juta lagi kepada RM2.5 bilion menerusi tawaran saham baru yang dapat membuka peluang kepada orang ramai menjadi ahli barunya.

Saham bank koperasi itu kini menjadi rebutan susulan dividen tinggi yang dibayarnya berikutan prestasi kewangan cemerlang dicatatkannya.

Bagi tahun kewangan 2009, bank koperasi itu meraih keuntungan RM1.55 bilion dan membayar dividen sebanyak 15 peratus kepada ahlinya. Untuk 2010 ia menyasarkan keuntungan sebanyak RM1.7 bilion.

agak bleh dpt x klu nk masuk..

P/s pandangan peribadi aku lah patutY dihadkan utk bumiputera je ni...max rm500 sorg ..so sume leh merasa

aku pun nk merasa gk..sikit2 asal ade

2bz4money
09-02-2011, 01:08 PM
Sudah setahun Bank Rakyat menunggu

KUALA LUMPUR 8 Feb. - Bank Kerjasama Rakyat Malaysia (Bank Rakyat) masih lagi menunggu kelulusan Bank Negara Malaysia (BNM) terhadap permohonannya untuk meningkatkan modal berbayarnya selepas setahun mengemukakannya.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, pihaknya menaruh harapan BNM akan menyegerakan pertimbangan itu.

''Mesyuarat agung telah meluluskan cadangan untuk menambah modal berbayar, cuma kita masih lagi menantikan keputusan BNM,'' katanya pada sidang akhbar selepas merasmikan Pelancaran Kad Debit-iBank Rakyat di sini hari ini.

Bank Rakyat dipercayai telah menghantar permohonan itu kepada BNM bagi meningkatkan modal berbayar sebanyak RM500 juta pada 2009.

Penambahan itu akan meningkatkan modal berbayar Bank Rakyat kepada RM2.5 bilion.

Ismail Sabri berkata, peningkatan modal berbayar itu adalah seiring dengan keperluan semasa bank koperasi itu.

Menurut beliau, pada masa sekarang ramai yang berebut-rebut untuk menganggotai keahlian bank sehinggakan sanggup menunggu jika dibandingkan pada masa sebelumnya.

Ketika diminta mengulas mengenai senarai menunggu itu, Pengarah Urusan Bank Rakyat, Datuk Kamaruzaman Che Mat berkata: ''Ramai sangat, memang ramai''.

Keupayaan Bank Rakyat menawarkan dividen tinggi sehingga 15 peratus menyebabkan terdapat banyak permintaan untuk memiliki atau menambah pegangan bank tersebut

Sebelum ini, Kamaruzaman pernah memberitahu Utusan Malaysia, senarai menunggu untuk menganggotai Bank Rakyat mencecah 50,000 orang.

Katanya, jumlah itu mewakili nilai pegangan kepentingan sebanyak RM1 bilion.

Sekiranya BNM membenarkan penambahan modal berbayar itu, ia merupakan kali keempat bank tersebut berbuat demikian.

Bank Rakyat pada asalnya beroperasi dengan modal berbayar RM500 juta, sebelum dinaikkan kepada RM1.5 bilion dan akhirnya RM2 bilion.
RM1B/50k pelabur= RM20k seorang :)

Aku mengharap dalam bentuk pink form utk pelabur lama, manakala 'balloting' utk pemohon baru..:)cgrock

General Juhziz
09-02-2011, 01:58 PM
RM1B/50k pelabur= RM20k seorang :)

Aku mengharap dalam bentuk pink form utk pelabur lama, manakala 'balloting' utk pemohon baru..:)cgrock

huhuhu kalau cm2 hadkan lah max 3K...so lebih rmi org leh merasa habuan bank rakyat..

membantu gk wlpn sedikit...xdlah pembolotan oleh org2 yg sedia kaya...

1bilion/3K bape ribu yg leh dpt share ni...mst ramaikan...

aku berharap dpt sket..stp thn 15% kalau ade 3K dpt gk lah rm450

huhuhu..

by the way cmne nk masuk senarai menunggu ye??:">:">

xpenah berurusan dgn BR lg ni

katani17
09-02-2011, 02:01 PM
huhuhu kalau cm2 hadkan lah max 3K...so lebih rmi org leh merasa habuan bank rakyat..

membantu gk wlpn sedikit...xdlah pembolotan oleh org2 yg sedia kaya...

1bilion/3K bape ribu yg leh dpt share ni...mst ramaikan...

aku berharap dpt sket..stp thn 15% kalau ade 3K dpt gk lah rm450

huhuhu..

by the way cmne nk masuk senarai menunggu ye??:">:">

xpenah berurusan dgn BR lg ni

sama lar kita. Dulu penah tanya kat cawangan diorang wat derk jer. Mentang2 pakai selekeh n bukan muka pokcik kayo

General Juhziz
09-02-2011, 02:04 PM
sama lar kita. Dulu penah tanya kat cawangan diorang wat derk jer. Mentang2 pakai selekeh n bukan muka pokcik kayo

kena tanya ye bro???isnin depan lah aku nk riki2 kt taman melawati branch..

ckp nk daftar senarai menunggu utk syer ye??

P/s kena hensem lah cm2 huhuhu..pki kemeja , slack ..gosok rapi..pinjam cot membe hihihhhihi

ahmadfarid
09-02-2011, 02:11 PM
aiseyhh...rugi xde akaun brakyat

aiman27
09-02-2011, 03:37 PM
huhuhu kalau cm2 hadkan lah max 3K...so lebih rmi org leh merasa habuan bank rakyat..

membantu gk wlpn sedikit...xdlah pembolotan oleh org2 yg sedia kaya...

1bilion/3K bape ribu yg leh dpt share ni...mst ramaikan...

aku berharap dpt sket..stp thn 15% kalau ade 3K dpt gk lah rm450

huhuhu..

by the way cmne nk masuk senarai menunggu ye??:">:">

xpenah berurusan dgn BR lg ni

aku pun setuju kalau mcm tu.. limit sapai 10k pun xper utk memneri lebih peluang kat org ramai merasainya...

areff
09-02-2011, 04:35 PM
bl dh bukak sure akn ada tgn2 'ajaib' allocate saham2 tue utk kepentingan masing2... agaknya akn ada kuota x utk saham2 nie? cth mcm kuota politik ker, kuota koperasi atau lain2?

areff
09-02-2011, 04:42 PM
boleh, dulu pegawai bank rakyat yang buatkan untuk aku...dia tranferkan kepada member dia 10,000 Unit...
tengah tunggu best offer ler nie..
ingat lepas dapat dividen tahun ni nak let go..
mungkin yang Ahli bank rakyat jer kot yang boleh tranfer share nie..
tapi aku yakin ramai kat sini memang ramai ahli bank rakyat...

sure ramai yg bid tue...:((

areff
09-02-2011, 04:43 PM
bila dapat dividen utk thn nie??

x lama lg tggu jer :)cgrock

aiman27
10-02-2011, 04:42 PM
kena tanya ye bro???isnin depan lah aku nk riki2 kt taman melawati branch..

ckp nk daftar senarai menunggu utk syer ye??

P/s kena hensem lah cm2 huhuhu..pki kemeja , slack ..gosok rapi..pinjam cot membe hihihhhihi

td aku try g tanya kat bank rakyat pasal nak isi borg list senarai menunggu... tp katanya tak dapat yg dlm senarai menunggu tu yg isi dulu2... kalau diluluskan pun mungkin dia akan bg kat sape2 yg wat loan dgn bank rakyat jer.. itu pun mungkin limit RM500.. ape2 pun cerita sebenar belom muktamad lg...

irfan
16-02-2011, 10:27 AM
bila dapat dividen utk thn nie??

tu la pasal...senyap sunyi je...x de bonus kot? maybe 13%...semakin turun

mie4900
16-02-2011, 12:12 PM
tu la pasal...senyap sunyi je...x de bonus kot? maybe 13%...semakin turun

Untuk pengetahuan dividen biasanya akan dapat pada bulan April tiap2 tahun. So far semenjak aku jadi ahli Bank Rakyat dah lebih kurang 8 tahun, tak pernah lagi aku dapat bawah 15%. Untuk yang jadi ahli lebih 20 tahun akan dapat 20% tiap2 tahun... paling best sekali...:D

apai2088
16-02-2011, 01:52 PM
Untuk pengetahuan dividen biasanya akan dapat pada bulan April tiap2 tahun. So far semenjak aku jadi ahli Bank Rakyat dah lebih kurang 8 tahun, tak pernah lagi aku dapat bawah 15%. Untuk yang jadi ahli lebih 20 tahun akan dapat 20% tiap2 tahun... paling best sekali...:D

ye ker leh dpt dlm bulan april....ALLAHAMDULILLAH....:)cgrock

scorpio
16-02-2011, 08:31 PM
Last year div bulan feb dah dpt....:)paid:)paid

puteri warisan
16-02-2011, 09:20 PM
huhuhu kalau cm2 hadkan lah max 3K...so lebih rmi org leh merasa habuan bank rakyat..

membantu gk wlpn sedikit...xdlah pembolotan oleh org2 yg sedia kaya...

1bilion/3K bape ribu yg leh dpt share ni...mst ramaikan...

aku berharap dpt sket..stp thn 15% kalau ade 3K dpt gk lah rm450

huhuhu..

by the way cmne nk masuk senarai menunggu ye??:">:">

xpenah berurusan dgn BR lg ni

bank rakyat dah lama tutup untuk pembelian saham ni. Kalau tak silap, sejak tahun 2005 lagi.. Sempatlah tambah sikit, lepas tu dah tutup.. Pegi ke bank Rakyat , kena isi borang list menunggu.. Pegawai memberitahu tak terkira banyaknya yang sedang menunggu.. kot.. kot ada yang menjual... Sampai sekarang senyap, takder berita..

johnbothas
16-02-2011, 09:42 PM
I like this forum and I think Its gives best knowledge about real estate. Excellent post.I want to thank you for this informative read, I really appreciate sharing this great post. Keep up your work.

irfan
17-02-2011, 11:04 AM
Last year div bulan feb dah dpt....:)paid:)paid

betul tu...last year 22 feb dapat...



thn ni bulan april pulok...??? ekekelwaekla:(scam:(scam:(scam

dx81
19-02-2011, 10:43 AM
betul tu...last year 22 feb dapat...



thn ni bulan april pulok...??? ekekelwaekla:(scam:(scam:(scam

takper bro..nanti time 22hb ni ramai2la kt bg bank rakyat cek dividen tu..untung2 nasib dah masyuk dividen...rezeki..klu takder tpaksa tngu ler april ni jg...huhu..sabar2...:)paid:)paid:)paid

aced
19-02-2011, 11:22 AM
takper bro..nanti time 22hb ni ramai2la kt bg bank rakyat cek dividen tu..untung2 nasib dah masyuk dividen...rezeki..klu takder tpaksa tngu ler april ni jg...huhu..sabar2...:)paid:)paid:)paid

sabo je la. :D dpt cepat, cepa gak abis he 3x
bior lmbt asal selamat..:p

2bz4money
19-02-2011, 12:47 PM
sabo je la. :D dpt cepat, cepa gak abis he 3x
bior lmbt asal selamat..:p

time value of money..opportunity loss kalu masih delay.:)

irfan
21-02-2011, 04:09 PM
satu hari lagi....serbu!!!

hany79
21-02-2011, 04:10 PM
kena tunggu umum dulu la baru leh serbu...:)

irfan
21-02-2011, 04:22 PM
kena tunggu umum dulu la baru leh serbu...:)

tak leh serbu terus ke esok???aisehhhh :eek::eek::)paid:)paid:)cgrock

hany79
21-02-2011, 04:25 PM
serbu tu bole tapi takut kuar dr bank rupa mcm ni :( bukan mcm ni :)

2bz4money
21-02-2011, 04:36 PM
serbu tu bole tapi takut kuar dr bank rupa mcm ni :( bukan mcm ni :)

sambil2 tu, bole buat kad debit BR. kalu bawa buku tabung haji (TH), bole link sekali dgn kad debit atm tu. So, bila dpt dividen bole salur terus ke TH atau shopping kat mana2 yg bole terima kad debit..:)

areff
21-02-2011, 05:15 PM
Lembaga Tabung Angkatan Tentera dh declare dividen die ker?

tebbaloi
21-02-2011, 05:25 PM
oh besok pengumuman dividen yer.. kwsp tu 5.8% wooo tinggi tinggi tahun ni :)paid

irfan
22-02-2011, 01:06 PM
oh besok pengumuman dividen yer.. kwsp tu 5.8% wooo tinggi tinggi tahun ni :)paid

mana tau??? betui ke?...alhamdulillah..



aku kering betui ni..cepat la kuar dividen weii

scorpio
22-02-2011, 08:10 PM
x de news lg psl div..#:-S#:-S#:-S
lambat la pulak....~X(~X(

budu
22-02-2011, 08:15 PM
x de news lg psl div..#:-S#:-S#:-S
lambat la pulak....~X(~X(

i-rakyat x leh access...naper ek?

ckmuin86
24-02-2011, 10:47 AM
Baru jer call tele-rakyat nie
pegawai dia kata hari ni dh diumumkan bonus 15%, boleh cek 12 malam nanti..esok dh leh ambik bonus tue he3x

katani17
24-02-2011, 04:38 PM
Baru jer call tele-rakyat nie
pegawai dia kata hari ni dh diumumkan bonus 15%, boleh cek 12 malam nanti..esok dh leh ambik bonus tue he3x

betul2. Ismail sabri dah umum tgh hari td

hornarq
24-02-2011, 04:42 PM
betul2. Ismail sabri dah umum tgh hari td

bila la aku blh merasa dividen BR ni...
bila lak BR nk buka share dia ni...:((

katani17
24-02-2011, 04:45 PM
bila la aku blh merasa dividen BR ni...
bila lak BR nk buka share dia ni...:((

bro kawen lar dengan staff BR mesti merasa punyer :)

sureheboh.com
24-02-2011, 04:46 PM
KUALA LUMPUR – Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Bhd. (Bank Rakyat) mengumumkan dividen tunai sebanyak 15 peratus yang akan dibayar pada Isnin ini.

Berita baik kepada seramai 794,199 ahli yang terdiri daripada individu dan koperasi itu diumumkan oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

“Sebanyak RM299 juta dividen tunai itu akan dibayar kepada semua ahli pada 22 Februari nanti,” katanya pada sidang akhbar di sini semalam bagi mengumumkan Prestasi Kewangan Bank Rakyat dan Dividen bagi tahun berakhir 31 Disember 2009.

kredit : kosmo.com.my

eday84
24-02-2011, 04:48 PM
15 percent huhu
sape la trader dgn fund manager dia tuh uhuh..

bile nk bkk share BR nieee

hany79
24-02-2011, 04:52 PM
KUALA LUMPUR – Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Bhd. (Bank Rakyat) mengumumkan dividen tunai sebanyak 15 peratus yang akan dibayar pada Isnin ini.

Berita baik kepada seramai 794,199 ahli yang terdiri daripada individu dan koperasi itu diumumkan oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

“Sebanyak RM299 juta dividen tunai itu akan dibayar kepada semua ahli pada 22 Februari nanti,” katanya pada sidang akhbar di sini semalam bagi mengumumkan Prestasi Kewangan Bank Rakyat dan Dividen bagi tahun berakhir 31 Disember 2009.

kredit : kosmo.com.my

ni berita tahun bile ni??:-?

irfan
24-02-2011, 04:53 PM
KUALA LUMPUR – Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Bhd. (Bank Rakyat) mengumumkan dividen tunai sebanyak 15 peratus yang akan dibayar pada Isnin ini.

Berita baik kepada seramai 794,199 ahli yang terdiri daripada individu dan koperasi itu diumumkan oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

“Sebanyak RM299 juta dividen tunai itu akan dibayar kepada semua ahli pada 22 Februari nanti,” katanya pada sidang akhbar di sini semalam bagi mengumumkan Prestasi Kewangan Bank Rakyat dan Dividen bagi tahun berakhir 31 Disember 2009.

kredit : kosmo.com.my


betul ke ni dato? thn 2009??? :-?:-?


berita thn lepas ke kau paste nih?

hornarq
24-02-2011, 04:57 PM
KUALA LUMPUR – Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Bhd. (Bank Rakyat) mengumumkan dividen tunai sebanyak 15 peratus yang akan dibayar pada Isnin ini.

Berita baik kepada seramai 794,199 ahli yang terdiri daripada individu dan koperasi itu diumumkan oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

“Sebanyak RM299 juta dividen tunai itu akan dibayar kepada semua ahli pada 22 Februari nanti,” katanya pada sidang akhbar di sini semalam bagi mengumumkan Prestasi Kewangan Bank Rakyat dan Dividen bagi tahun berakhir 31 Disember 2009.

kredit : kosmo.com.my

hahaha...ptt msk section lawak nih...:))

irfan
24-02-2011, 04:57 PM
hahaha...ptt msk section lawak nih...:))

:eek::eek::)):)paid:)cgrock:))..sungguh menghiburkan

taza
24-02-2011, 05:39 PM
ha ha:)):))

ikeda
24-02-2011, 06:14 PM
Bank Rakyat Posts 10.8 Per Cent Increase In Pre-tax Profit KUALA LUMPUR, Feb 24 (Bernama) --Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Bhd has registered a 10.8 percent increase in pre-tax profit to RM1.72 billion for the financial year ended Dec 31, 2010 from RM1.55 billion the previous year. Domestic Trade, Co-operatives and Consumerism Minister Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob announced the cooperative bank's financial results at a press conference here Thursday. He said the record profit was achieved on the back of sustained increase in income, efficient cost management and superior asset quality whilst maintaining prudent banking practices. Bank Rakyat's gross income rose by 24.3 percent to RM4.70 billion from RM3.78 billion while net income after profit distribution to depositors grew by 16.7 percent to RM3.05 billion from RM2.61 billion previously. It declared a 15 percent dividend amounting to RM294.9 million. Managing director Datuk Kamaruzaman Che Mat said Bank Rakyat's revenue growth for the current financial year was forecast at 10 percent. "The expansion would be slower as we are not expanding too much on retail banking especially in personal financing compared to the big leap we undertook last year. "The targeted 10 percent will be sufficient to have a steady growth and profit," he told reporters. He said that for this year, Bank Rakyat was aiming for a higher increase in fee-based income and focusing on its core banking business and wealth management to drive the targeted growth. The bank's fee-based income grew 13 percent last year to RM92.3 million, of which 89.6 percent was contributed by income on will writing, commission on Takaful and ATM service fee. Income from financing increased to RM4.04 billion from RM3.40 billion previously, of which 92 percent were from consumer banking. Kamaruzaman said the bank would open eight more branches this year, adding to the existing 127 branches, with a total investment of about RM8 million. "There will be three branches each in Sabah (Samporna, Putatan and Kota Marudu) and Sarawak (Limbang, Kapit and Serian) and one each in Bentong in Pahang and Kerteh in Terengganu. "We will have four branches by the middle of this year. About RM1 million will be invested per branch," he said. --BERNAMA W

ikeda
24-02-2011, 06:15 PM
Thats news is true..
No joking joking,time is money

sureheboh.com
24-02-2011, 06:26 PM
betul ke ni dato? thn 2009??? :-?:-?


berita thn lepas ke kau paste nih?

Hahahahaha aku sendiri tak perasan tahun dia :eek:



lariiiiiiiiiiii nyorok (sambil tutup muka)

sureheboh.com
24-02-2011, 06:40 PM
Bank Rakyat Catat Peningkatan 10.8 Peratus Keuntungan Sebelum Cukai

KUALA LUMPUR, 24 Feb (Bernama) -- Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Bhd telah mencatatkan peningkatan 10.8 peratus dalam keuntungan sebelum cukai RM1.72 bilion bagi tahun kewangan berakhir 31 Dis 2010 daripada RM1.55 bilion pada tahun sebelumnya.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengumumkan keputusan kewangan bank itu di sidang media di sini Khamis.

Beliau berkata keuntungan itu dicapai hasil peningkatan berterusan pendapatan, pengurusan kos yang efisien dan kualiti aset yang tinggi sementara mengekalkan amalan perbankan berhemat.

Pendapatan kasar Bank Rakyat naik 24.3 peratus kepada RM4.70 bilion daripada RM3.78 bilion sementara pendapatan bersih selepas pengagihan keuntungan kepada pendeposit meningkat 16.7 peratus kepada RM3.05 bilion daripada RM2.61 bilion sebelum ini.

Ia mengisytiharkan dividen 15 peratus bernilai RM294.9 juta.

Pengarah urusan Datuk Kamaruzaman Che Mat berkata pertumbuhan perolehan Bank Rakyat bagi tahun kewangan sekarang diramalkan pada 10 peratus.

"Peningkatan itu akan menjadi lebih perlahan kerana kami tidak mengembang terlalu banyak dalam perbankan runcit terutamanya dalam pembiayaan peribadi berbanding tahun lepas.

"Sasaran 10 peratus adalah mencukupi untuk pertumbuhan dan keuntungan yang stabil," katanya kepada pemberita.

Beliau berkata untuk tahun ini, Bank Rakyat menyasarkan peningkatan yang lebih tinggi dalam pendapatan berasaskan yuran dan menumpukan kepada perniagaan perbankan teras dan pengurusan harta ke arah sasaran pertumbuhan itu.

Pendapatan berasaskan yuran bank itu naik 13 peratus tahun lepas kepada RM92.3 juta, di mana 89.6 peratus daripadanya disumbangkan oleh pendapatan daripata penulisan wasiat, komisyen dari Takaful dan yuran perkhidmatan ATM.

Pendapatan daripada pembiayaan meningkat kepada RM4.04 bilion daripada RM3.40 bilion sebelum ini, di mana 92 peratus adalah daripada perbankan pelanggan.

Kamaruzaman berkata bank itu akan membuka lapan lagi cawangan tahun ini, menambah kepada 127 yang ada, dengan jumlah pelaburan mencecah RM8 juta.

"Akan terdapat tiga cawangan masing-masing di Sabah (Samporna, Putatan dan Kota Marudu) dan Sarawak (Limbang, Kapit dan Serian) dan setiap satu di Bentong, Pahang dan Kerteh, Terengganu.

"Kami akan mempunyai empat cawangan menjelang pertengahan tahun. Kira-kira RM1 juta akan dilaburkan untuk setiap cawangan," katanya.

-- BERNAMA

salonpas
24-02-2011, 08:40 PM
15% besh nya kalu asb dan tabung haji bleh bagi mcm tu..

scorpio
24-02-2011, 08:50 PM
15%....syukur Alhamdulillah...masih maintain...:)paid:)paid
so esok ble tuai ye...??

2bz4money
24-02-2011, 09:01 PM
Bank Rakyat Catat Peningkatan 10.8 Peratus Keuntungan Sebelum Cukai

KUALA LUMPUR, 24 Feb (Bernama) -- Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Bhd telah mencatatkan peningkatan 10.8 peratus dalam keuntungan sebelum cukai RM1.72 bilion bagi tahun kewangan berakhir 31 Dis 2010 daripada RM1.55 bilion pada tahun sebelumnya.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengumumkan keputusan kewangan bank itu di sidang media di sini Khamis.

Beliau berkata keuntungan itu dicapai hasil peningkatan berterusan pendapatan, pengurusan kos yang efisien dan kualiti aset yang tinggi sementara mengekalkan amalan perbankan berhemat.

Pendapatan kasar Bank Rakyat naik 24.3 peratus kepada RM4.70 bilion daripada RM3.78 bilion sementara pendapatan bersih selepas pengagihan keuntungan kepada pendeposit meningkat 16.7 peratus kepada RM3.05 bilion daripada RM2.61 bilion sebelum ini.

Ia mengisytiharkan dividen 15 peratus bernilai RM294.9 juta.

Pengarah urusan Datuk Kamaruzaman Che Mat berkata pertumbuhan perolehan Bank Rakyat bagi tahun kewangan sekarang diramalkan pada 10 peratus.

"Peningkatan itu akan menjadi lebih perlahan kerana kami tidak mengembang terlalu banyak dalam perbankan runcit terutamanya dalam pembiayaan peribadi berbanding tahun lepas.

"Sasaran 10 peratus adalah mencukupi untuk pertumbuhan dan keuntungan yang stabil," katanya kepada pemberita.

Beliau berkata untuk tahun ini, Bank Rakyat menyasarkan peningkatan yang lebih tinggi dalam pendapatan berasaskan yuran dan menumpukan kepada perniagaan perbankan teras dan pengurusan harta ke arah sasaran pertumbuhan itu.

Pendapatan berasaskan yuran bank itu naik 13 peratus tahun lepas kepada RM92.3 juta, di mana 89.6 peratus daripadanya disumbangkan oleh pendapatan daripata penulisan wasiat, komisyen dari Takaful dan yuran perkhidmatan ATM.

Pendapatan daripada pembiayaan meningkat kepada RM4.04 bilion daripada RM3.40 bilion sebelum ini, di mana 92 peratus adalah daripada perbankan pelanggan.

Kamaruzaman berkata bank itu akan membuka lapan lagi cawangan tahun ini, menambah kepada 127 yang ada, dengan jumlah pelaburan mencecah RM8 juta.

"Akan terdapat tiga cawangan masing-masing di Sabah (Samporna, Putatan dan Kota Marudu) dan Sarawak (Limbang, Kapit dan Serian) dan setiap satu di Bentong, Pahang dan Kerteh, Terengganu.

"Kami akan mempunyai empat cawangan menjelang pertengahan tahun. Kira-kira RM1 juta akan dilaburkan untuk setiap cawangan," katanya.

-- BERNAMA

Dividen akan lebih meningkat sekiranya ramai yg buat PL BR ni..:)

tidusz
24-02-2011, 10:23 PM
klu saham RM500 bape je dpt.klu dpt simpan puluh ribu kn bgs.

Shukz Isma
24-02-2011, 10:25 PM
klu saham RM500 bape je dpt.klu dpt simpan puluh ribu kn bgs.

berapa pun dapat kira duit gak tu,syukur:)cgrock

puteri warisan
24-02-2011, 11:31 PM
alhamdulillah... kekal 15 peratus

sureheboh.com
24-02-2011, 11:36 PM
klu saham RM500 bape je dpt.klu dpt simpan puluh ribu kn bgs.

Dapatlah 70-80 hinggit :))

azlyn
25-02-2011, 12:08 AM
Perbankan Syariah - " saya mesti pilih"

2bz4money
25-02-2011, 12:11 AM
Perbankan Syariah - " saya mesti pilih"

saja2 kuar tadi ke mesin ATM BR kat Unikeb Bangi; ramai jugak yg mencuba nasib. malangnya belum masyuk lagi..:)

azlyn
25-02-2011, 12:14 AM
x pe plg lmbt 28hb kot.i pon x sabar nie...rmi tue...yg melabur...
blh g honeymoon...

2bz4money
25-02-2011, 12:18 AM
x pe plg lmbt 28hb kot.i pon x sabar nie...rmi tue...yg melabur...
blh g honeymoon...

kalu besok bole kuar div, sempatlah top up eIPO close sblm 5pm..:D

atankok
25-02-2011, 12:31 AM
share BR masih dibuka ke?

azlyn
25-02-2011, 12:38 AM
i dgr bln 7 wiil be open tap x sure la...
eio...man waa...nie mesti power invest...nie bro

hany79
25-02-2011, 08:46 AM
akhirnya dividen dah pun masuk hari ni..senyum semua yer..:)

taza
25-02-2011, 09:08 AM
:):):):D:)paid:)paid

ceria28
25-02-2011, 09:15 AM
akhirnya dividen dah pun masuk hari ni..senyum semua yer..:)

Dah boleh tunaikan ker ari ni???

hany79
25-02-2011, 09:20 AM
credit terus ke akaun..bole cek online atau pegila bank update buku..:)

heryboy
25-02-2011, 10:46 AM
alhamdulilah..suda masuk..saya musti piley..... :)paid:)paid:)paid

2bz4money
25-02-2011, 11:10 AM
alhamdulilah..suda masuk..saya musti piley..... :)paid:)paid:)paid

alhamdulilah..suda kluarkan tadi..saya musti piley.....:)paid

Fyi, ada caj RM2 bagi tujuan dana kebajikan BR..:)

eidamal
25-02-2011, 02:09 PM
alhamdulilah..suda masuk..saya musti piley..... :)paid:)paid:)paid

ye ker??nak check gak lak...:P hehehhe

Mudah-mudahan dah masuk...x sabar nak tgu klu2 de peluang nak tambah...rasa tgu buah x jatuh jer nak ngan BANK RAKYAT...:((

twitter
25-02-2011, 07:32 PM
BR buka lagi ker?nak join...

scorpio
25-02-2011, 08:05 PM
Alhamdulillah...dah selamat cash out div hari ni...
ada la sikit rezeki dari Allah...:)paid:)paid:)cgrock

FXminded
25-02-2011, 08:23 PM
alhamdulilah..suda kluarkan tadi..saya musti piley.....:)paid

Fyi, ada caj RM2 bagi tujuan dana kebajikan BR..:)

aehhh kebajikan BR???
utk bagi bonos 28 bulan ke staff dia ke ape??:D

ahmadfarid
25-02-2011, 08:42 PM
bank rakyat...bank pilihan anda...hehe

2bz4money
26-02-2011, 03:45 PM
alhamdulilah..suda kluarkan tadi..saya musti piley.....:)paid

Fyi, ada caj RM2 bagi tujuan dana kebajikan BR..:)

Pembetulan, ada tolakan RM10 drpd jumlah dividen yg diterima.

2bz4money
26-02-2011, 04:09 PM
akhirnya dividen dah pun masuk hari ni..senyum semua yer..:)

1. Sekiranya nak kuar div >3k pada hari yg sama.
Pastikan set ATM anda utk pengeluaran max 5k

2. Sekiranya nak kuar div >5k pada hari yg sama.
Kat ATM hanya max 5k je. Let say dpt div 9k. So, kuar ATM 5k. dan buat IBG via iRakyat 4k. Then, pegi ke ATM utk kuar 4k tsbt. kalu buat sebelah pagi, petangnya dah masyuk.Ini hanya utk transaksi hari bekerja je. Kalu weekend buat IBG, tunggulah hari Isnin. Cuma max IBG harian adalah 5k jugak.

3. Kalu nak kuar div >10k hari yg sama.
better pegi Caw. BR yg terdekat.

p/s: Aku guna kad ATM BR Koop ni hanya pada waktu dpt dividen jer..:D

amzeid
10-03-2011, 05:16 PM
salam
ak br je start keja part time sebuln...
bila BR nk buka ag syer nya?
aku nk invest...
huhu
:)cgrock

areff
11-03-2011, 10:14 AM
salam
ak br je start keja part time sebuln...
bila BR nk buka ag syer nya?
aku nk invest...
huhu
:)cgrock

klu die bkk pn ssh nk dpt sbb yg Q pn dh ramai... cuba try bank persatuan, bank nie pn dividen die bleh tahan jgk...

2bz4money
02-04-2011, 08:22 PM
KUALA LUMPUR, 2 April (Bernama) -- Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Berhad (Bank Rakyat) telah diberikan kebenaran oleh Bank Negara Malaysia pada bulan lepas untuk menambahkan modal syernya sebanyak satu bilion lagi kepada tiga bilion.

Keutamaan untuk melanggan syer-syer baru adalah kepada koperasi-koperasi dan juga ahli-ahli Bank Rakyat, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob pada sidang akhbar selepas merasmikan Mesyuarat Agung Bank Rakyat.

Beliau menjangkakan perkara seperti pengagihan kepada yang berminat melanggan syer tersebut akan dapat diputuskan oleh Lembaga Pengarah Bank Rakyat pada Mei.

Beliau berkata senarai menunggu untuk melanggan syer tersebut, adalah panjang dan nilai permintaan melebihi RM1 bilion, sambil menjelaskan bukan ahli mewakili 40 peratus dari yang berada dalam senarai menunggu itu.

Apa yang jelas, menurut beliau, ialah tidak semestinya semua yang memohon akan mendapat syer dan tidak semestinya yang dapat syer akan mendapat dalam jumlah yang mereka pohon.

Beliau berkata permintaan untuk syer Bank Rakyat adalah kerana prestasinya yang memberansangkan, di mana ia telah berjaya mengekalkan pembayaran dividen tahunan sebanyak 15 peratus sejak 1999.

Terdahulu, semasa berucap merasmikan Mesyuarat Tahunan Bank Rakyat, beliau mengingatkan Bank rakyat supaya tidak lupa tentang sumbangan Kerajaan yang pernah memberikan suntikan dana apabila Bank Rakyat hampir muflis satu ketika dahulu.

Katanya deposit lebih RM30 bilion dalam Bank Rakyat sekarang datang dari Kerajaan, agensi kerajaan dan syarikat berkaitan kerajaan.

Sementara itu, Pengerusi Bank Rakyat Tan Sri Dr Syed Jalaludin Syed Salim berkata Bank Rakyat merancang membuka tujuh lagi rangkaian Ar-Rahnu X'Change dan menyeru koperasi-koperasi mengambil peluang membangunkan perniagaan pajak gadai Islam itu bersama Bank Rakyat.

Ini selaras dengan sasaran pengeluaran pinjaman melalui rangkaian tersebut kepada RM200 juta dalam tahun ini, kata Dr Syed Jalaludin.

Setakat ini, katanya Bank Rakyat telah berkongsi kepakaran menerusi perniagaan francais Ar-Rahnu X'Change dengan 17 koperasi yang mencatatkan pengeluaran pinjaman RM121.702 juta hingga Disember 2010.

Mengenai sokongan Bank Rakyat kepada koperasi, beliau berkata sehingga akhir bulan Februari tahun ini, Bank Rakyat telah menyalurkan pinjaman RM1.027 bilion kepada koperasi iaitu sebanyak RM943.48 juta dalam bentuk modal kerja, RM57.62 juta untuk perniagaan Ar-Rahnu, dan selebihnya untuk membeli hartanah, pembinaan dan pengangkutan.

-- BERNAMA

dsena
02-04-2011, 10:08 PM
hu hu kayo kayo staff bank rakyat.

poknik
02-04-2011, 10:09 PM
tak sabar rasanya.... camana nak apply nih

dsena
02-04-2011, 10:11 PM
tak sabar rasanya.... camana nak apply nih
hik hik hik takut tak sempat jer 1 hari dah abis ramai org dok tunggu.hebat tul la saham bank ni.:)paid:)paid:)paid

kurosaki
02-04-2011, 10:16 PM
camana nk th dia dh bka ekk..adoi..nk daftar q camana ek??
btol2 xth ni..:(

aiman27
02-04-2011, 11:57 PM
kena psg radar ke arah bank rakyat lani.aritu dah bookg harap ada rezeki kali ni

dsena
03-04-2011, 12:13 AM
kena psg radar ke arah bank rakyat lani.aritu dah bookg harap ada rezeki kali ni

nak pasang radar aper nya yang q nak beli dah lebih dari 1 bilion he he he he org baru tak merasa la.:)):)):))

aiman27
03-04-2011, 03:12 PM
dlm paper hari ini ada mention yg bank rakyat pernah muflis suatu ketika dulu tp kerajaan telah selamtkan dgn menambah modal RM30b. tahun berapa bank rakyat muflis tu ek?

kurosaki
06-04-2011, 09:21 AM
camana nk th dia dh bka ekk..adoi..nk daftar q camana ek??
btol2 xth ni..:(

xde org bole tlg jwb ker ni??:((

dme30
06-04-2011, 09:22 AM
smlm ramai berpusu2 ke bank rakyat beli saham bank rakyat yg dibuka..
tapi ada limit..sorg 500 je..huhuhu..rasanya harini dh habis..

ikeda
06-04-2011, 09:25 AM
xde org bole tlg jwb ker ni??:((

PERGI jer bank rakyat berdekatan..isi borang nak jadi ahli masuk syer 500 jer...
Pastu isi lagi borang que,,,yang tu x tahu bila nak dapat..macam pungguk lahh rindu bulan tunggu...

Selamat berjaya

wajahayu
06-04-2011, 09:30 AM
Saya ada saham kat bank rakyat kalau saya nak tarik balik modal saham macam mana?boleh bagi info? Atau ada sapa2 nak beli saham saya? Hubungi saya 0176044264

TokJayo777200
06-04-2011, 09:32 AM
dlm paper hari ini ada mention yg bank rakyat pernah muflis suatu ketika dulu tp kerajaan telah selamtkan dgn menambah modal RM30b. tahun berapa bank rakyat muflis tu ek?

Ada orang kata BR pernah muflis.Ada orang kata dividen BR dulu ciput.
Mengikut rekod dari dalam suratkabor,dividen BR;

1991 - 30%
1992 - 30%
1993 - 30%
1994 - 30%
1995 - 20%
1996 - 20%
1997 - 20%
1998 - 8%
1999-2006 - 15%
2007 - 20%
2008 - 15%
2009 - 15%
2010 - 15%

So,mana satu yang betul?

Teman call BR tadi nanyakan pasal penambahan syer ni.Pegawainya mengatakan limit RM500 jer sebab nanti kalau banyak2 BR tak mampu bayar dividen tinggi,diaorang tak mahu macam tu.
Ate logik teman la kan,semakin banyak modal,semakin banyak la keuntungan boleh kita buatkan?camne tu Yop?

ikeda
06-04-2011, 09:56 AM
Saya ada saham kat bank rakyat kalau saya nak tarik balik modal saham macam mana?boleh bagi info? Atau ada sapa2 nak beli saham saya? Hubungi saya 0176044264

Bro lokasi mana?
Berapa ada?
Boleh kita g bank rakyat sama sama..kalau lokasi berdekatan,,,saya KL.