PDA

View Full Version : TV LCD Brand Apa Bagus?


Pages : [1] 2

vedder9
21-12-2009, 01:58 PM
Salam semua...
Ved bercadang nak beli TV LCD...
Dok belek2 kat katalog, mcm2 brand ada....pening juga nak memilih..

So..nak tanya pendapat kengkawan kat sini....
Brand apa yang terbaik especially tahan lama/jimat elektrik/penyelenggaraan rendah dan gambar pun cantikk :)

Brand yang menjadi pilihan Ved
1. Scarlet LG
2. Aquous SHARP
3. SAMSUNG
4. Panasonic
5. SONY

Semua jenis FULL HD, 42" kecuali samsung ngan sony ade 40" je...

Any advice..??

oldskoolrocka
21-12-2009, 02:01 PM
aku gune GC je..tp ttp pueh hati..

aznor59
21-12-2009, 02:18 PM
GC..brand apa tu...

syukhunter
21-12-2009, 02:27 PM
gune cap china jew :)):)):))

adamma
21-12-2009, 02:29 PM
beli je brand SONY, pstu beli hometheater SONY, pastu beli PS3 SONY... semua brand SONY.. bleh tgk bluray, hnya 1 kontrol SONY je guna... kan mudah...

eizzbizz
21-12-2009, 02:35 PM
Panasonic = the best LCD/Plasma tv on earth ... hehehe
(aku pakai Plasma 42 Haier brand = tak puas hati la .. kalau tau dulu aku angkat Panasonic ...nyesal sampai skang)

nuex
21-12-2009, 02:37 PM
samsung yg baru kot. HYPERreal katenyaa.

roslanab
21-12-2009, 02:42 PM
Kalau dari segi kualiti gambar aku dah servey kat kedai

SONY BRAVIA la bestt...

nuex
21-12-2009, 02:43 PM
Kalau dari segi kualiti gambar aku dah servey kat kedai

SONY BRAVIA la bestt...

tgok rege ar.. ade yg smpai 10k..:o

goldtrader
21-12-2009, 02:44 PM
samsung series 6 pun ok ...

LFC YnwA
21-12-2009, 02:55 PM
Kalau dari segi kualiti gambar aku dah servey kat kedai

SONY BRAVIA la bestt...

ok gak bravia bro..
umah ak pn pkai sony bravia ni..
de yg murah dlm 3-4k je....

VertiLo
21-12-2009, 03:01 PM
brand LG tak bagus ker??? harga baru rm1699 kt C4.. :)

JohnJenin
21-12-2009, 03:17 PM
kalo budget tak berapa ada angkat haier..
kalau ada duit lebih angkat sony or panasonic..

302
21-12-2009, 03:29 PM
pastue amek astro beyond:p

sharp ok ke?

mimie813
21-12-2009, 03:36 PM
pakai LG aqua 32" jer

Abg_Aridz
21-12-2009, 03:38 PM
Toshiba...

jaih
21-12-2009, 03:47 PM
kalu bajet besar rembat jerr LED huhuh...kat seng heng rega 8K brand samsung..saiz lupa plak..tp mmg 40' lebeh lerrr..baru 2 ari lepas g survey...gambar mmg superbbbb...tebal tv tuh dlm 2 inci jerk.. kalau bajet besar laa...

alisha_qistina
21-12-2009, 04:01 PM
kira bajet dulu...

dr_alban
21-12-2009, 04:01 PM
Panausonic pun ok.. xpun pensonic.. haritu Jcard sales Pensonic 42inc rm1000 jer..awal2 da kena kebas..melepas aku

akuein
21-12-2009, 04:15 PM
angkat je samsung yg nipis tu..ok pa..nak best sony la..pastu samsung...tgok gak nak tgok dvd ka astro...xp jgn lupa kabel tu pting ooo..kualiti gmbar tu....aku pakai sharp aqua ja..lebih tajam dari mata pedang..moto dia..ok ja..hehe..murah

hasrul30
21-12-2009, 09:24 PM
panasonic..kot..

vedder9
22-12-2009, 07:57 AM
beli je brand SONY, pstu beli hometheater SONY, pastu beli PS3 SONY... semua brand SONY.. bleh tgk bluray, hnya 1 kontrol SONY je guna... kan mudah...

Ved memang dah pakai home theater SONY..memang gempak :)

vedder9
22-12-2009, 08:00 AM
angkat je samsung yg nipis tu..ok pa..nak best sony la..pastu samsung...tgok gak nak tgok dvd ka astro...xp jgn lupa kabel tu pting ooo..kualiti gmbar tu....aku pakai sharp aqua ja..lebih tajam dari mata pedang..moto dia..ok ja..hehe..murah

Samsung dah 3 biji Ved beli....semua hayat dalam 2 tahun je..pastu trouble..ingat nak BANN dah brand SAMSUNG ni....

Ushar kat Seng Heng.... dia display semua brand....brand LG yang sejuk mata memandang, rege plak dalam RM3299 je untuk 42"

fotosintesis
22-12-2009, 08:03 AM
aku suka sony, kalau ada prob byk tempat bley servis.

Dobit127
22-12-2009, 08:05 AM
aku pakai sony...5 tahun ok ler....lepas tu..buang ler TV..tekan xnak idup....yg aku geram..benda ni berlaku lepas abis gerenti,,

faizal_bulat
22-12-2009, 08:06 AM
cube try DLP tv.. lifespan lagi lama dr LCD..

www.dlp.com

alonso
22-12-2009, 10:14 AM
member aku yg keje jual2 tv neh kata samsung brand LCD terbaik

tok_jogho
22-12-2009, 10:17 AM
dah banyak tempat aku servey...
semuanya x leh lawan sharp...
banyak kedai yg rekemen sharp...
kalau banyak duit amik LED...mmg superbb beb

adib07
22-12-2009, 10:24 AM
ye btl...belijer brand sony...

sonche
22-12-2009, 10:40 AM
dah banyak tempat aku servey...
semuanya x leh lawan sharp...
banyak kedai yg rekemen sharp...
kalau banyak duit amik LED...mmg superbb beb

Aku guna Sharp Aquos 32", tu pun dah superb gambar. Kelebihan Sharp, lcd panel dari Jepun. Kalau tv rosak, call customer service, dia akan datang rumah repair.

Kalau ada duit banyak beli Sony atau mana2 LED tv. :D

akuein
22-12-2009, 10:46 AM
Aku guna Sharp Aquos 32", tu pun dah superb gambar. Kelebihan Sharp, lcd panel dari Jepun. Kalau tv rosak, call customer service, dia akan datang rumah repair.

Kalau ada duit banyak beli Sony atau mana2 LED tv. :D

aku pun sharp gak...beli kat seng heng..gmbar cantik...

vedder9
22-12-2009, 10:50 AM
dah banyak tempat aku servey...
semuanya x leh lawan sharp...
banyak kedai yg rekemen sharp...
kalau banyak duit amik LED...mmg superbb beb

Yep.. Sharp AQUOUS banyak gak pekedai dok kata bagus :D

2poi
22-12-2009, 11:04 AM
sony
brand electronic terbaik

azryn81
22-12-2009, 11:10 AM
sy plak pakai philips 37', lari tajuk, hehe..main belasah je beli, gamba cantik jer kalu pasang dvd ori, tp pakai astro gambo pecah2 sket, la ni bile tgk jenama lain samsung, sony, panasonic mmg ade sket rasa nyesal laa..kekadang rasa mcm nak jual je, huhu...

adamma
22-12-2009, 11:10 AM
skrg ni SHARP Aquos dh ada player bluray kt blkg skrin... aku tgk iklan kt tv bila ntah...

http://1touchmovie.com/images/New_Sharp_LCD_TV_BluRay_recorder.jpg
http://cdn.cbsi.com.au/story_media/339298142/sharp_led_2.jpg
http://cdn.cbsi.com.au/story_media/339298142/sharp_led_4.jpg

forexian
22-12-2009, 11:16 AM
pasal lcd ni....ari tu aku g survey dekat 10 kedai....ingat kan sony yg terbaik ... rupanya panasonic.....sony best cuma sound dia je hampeh....even sound laptop aku lagi best.....tu aku tengok lcd yg 32 inci la....yg lebih2 aku xtau plak.....kalo tt plan nak angkat, beli yg dengan waranty sampai 3 tahun coz lcd ni mahal kalo rosak.....lagi satu, kalo guna astro biasa taruk kat lcd ni x de umphh.....try yg astro baru high definition tu....superbbbbbb

adamma
22-12-2009, 11:17 AM
ataupun beli je LED TV borderless dr LG

http://www.multizoneav.com/upload/products/42sl9000.jpg
http://www.techworldspace.com/wp-content/uploads/2009/09/LG-SL9000-Borderless-LED-TV-sideview.jpg
http://www.letsgomobile.org/images/news/lg/lg-borderless-led-tv.jpg

adamma
22-12-2009, 11:20 AM
pasal lcd ni....ari tu aku g survey dekat 10 kedai....ingat kan sony yg terbaik ... rupanya panasonic.....sony best cuma sound dia je hampeh....even sound laptop aku lagi best.....tu aku tengok lcd yg 32 inci la....yg lebih2 aku xtau plak.....kalo tt plan nak angkat, beli yg dengan waranty sampai 3 tahun coz lcd ni mahal kalo rosak.....lagi satu, kalo guna astro biasa taruk kat lcd ni x de umphh.....try yg astro baru high definition tu....superbbbbbb

Astro byond la...

tgk kt sini (http://www.astro.com.my/byond/index.asp)

vedder9
22-12-2009, 11:29 AM
ataupun beli je LED TV borderless dr LG

http://www.multizoneav.com/upload/products/42sl9000.jpg
http://www.techworldspace.com/wp-content/uploads/2009/09/LG-SL9000-Borderless-LED-TV-sideview.jpg
http://www.letsgomobile.org/images/news/lg/lg-borderless-led-tv.jpg

Perghh....mantap....berapa rege ni bro..??

vedder9
22-12-2009, 11:30 AM
pasal lcd ni....ari tu aku g survey dekat 10 kedai....ingat kan sony yg terbaik ... rupanya panasonic.....sony best cuma sound dia je hampeh....even sound laptop aku lagi best.....tu aku tengok lcd yg 32 inci la....yg lebih2 aku xtau plak.....kalo tt plan nak angkat, beli yg dengan waranty sampai 3 tahun coz lcd ni mahal kalo rosak.....lagi satu, kalo guna astro biasa taruk kat lcd ni x de umphh.....try yg astro baru high definition tu....superbbbbbb

Apa kriteria yang menyebabkan bro kata Panasonic ni bagus.>??

P/s :- Ved cadang nak beli kat SenQ, memang dapat warranty 3 taun kalau x salah

tapirbawaklori
22-12-2009, 11:39 AM
Salam semua...
Ved bercadang nak beli TV LCD...
Dok belek2 kat katalog, mcm2 brand ada....pening juga nak memilih..

So..nak tanya pendapat kengkawan kat sini....
Brand apa yang terbaik especially tahan lama/jimat elektrik/penyelenggaraan rendah dan gambar pun cantikk :)

Brand yang menjadi pilihan Ved
1. Scarlet LG
2. Aquous SHARP
3. SAMSUNG
4. Panasonic
5. SONY

Semua jenis FULL HD, 42" kecuali samsung ngan sony ade 40" je...

Any advice..??

SHARP! pastu baru LG .....samsung lak tgk model....panasonic dulu baru la SONY..itu kalau aku la kan...

tapirbawaklori
22-12-2009, 12:22 PM
Yep.. Sharp AQUOUS banyak gak pekedai dok kata bagus :D

ranking luar negeri banyak yang vote sharp ved....kat mesia jer kurang org tau...SHARP!.....we want sharp!

vedder9
22-12-2009, 12:46 PM
ranking luar negeri banyak yang vote sharp ved....kat mesia jer kurang org tau...SHARP!.....we want sharp!

Hmm...ok....
Hujung minggu ni Ved ushar SHARP lagi sekali :D

ko'bek
22-12-2009, 05:24 PM
Hmm...ok....
Hujung minggu ni Ved ushar SHARP lagi sekali :D

tp ved..kalau nak yg budget murah,42'ful HD,save letrik,ada support USB direct kt belakang ..hanya di LG..( utk save budget)


tahu x pasal Full HD..(1080p)..

ada org tanya gua..
nape mase kt kedai ..tu display..HD ready lagi cantik pic compare full HD..masa main siaran TV,1,2,3..

actually..signal TV malaysia x sampai lagi colour..utk 1080p..baru sapot 768p..tp kalu ved..tgk astro..fullHD lagi cantik..

yg pling cantik lg pic gune player blue-ray..sapot abis..1080p

vedder9
22-12-2009, 05:29 PM
tp ved..kalau nak yg budget murah,42'ful HD,save letrik,ada support USB direct kt belakang ..hanya di LG..( utk save budget)


tahu x pasal Full HD..(1080p)..

ada org tanya gua..
nape mase kt kedai ..tu display..HD ready lagi cantik pic compare full HD..masa main siaran TV,1,2,3..

actually..signal TV malaysia x sampai lagi colour..utk 1080p..baru sapot 768p..tp kalu ved..tgk astro..fullHD lagi cantik..

yg pling cantik lg pic gune player blue-ray..sapot abis..1080p

So..bro rekomen LG lah ye..?
Mmg ok gambar LG masa Ved ushar kat SenQ ahad lepas...Full HD rege RM3299 je :D

ko'bek
22-12-2009, 05:33 PM
mantop..umm pakai TD LED...

ko'bek
22-12-2009, 05:35 PM
So..bro rekomen LG lah ye..?
Mmg ok gambar LG masa Ved ushar kat SenQ ahad lepas...Full HD rege RM3299 je :D

em..ok.. for me about the budget..1st LCD with USB ket blkang..panasonic ..ade SD card je,..sony..samsung x de langsung..hehe..

gua..pakai LG..best the budget..full HD lagi..leh control save energy..

vedder9
22-12-2009, 05:40 PM
em..ok.. for me about the budget..1st LCD with USB ket blkang..panasonic ..ade SD card je,..sony..samsung x de langsung..hehe..

gua..pakai LG..best the budget..full HD lagi..leh control save energy..

Thanks bro..
Bro menguatkan lagi firasat Ved untuk membeli TV LG :)paid

vedder9
22-12-2009, 05:41 PM
Ermmm...Sabtu ni dah boleh booking rasanya....petang2 nanti dah boleh cari CD Karaoke gamaknya :))

ayied_flex
22-12-2009, 05:56 PM
aku pon pakai LG full hd..ok la rege pon dlm kemampuan.....tp kedai tu cakap LCD sharp lagi bagus coz sharp la pelopor teknologi LCD ni memula sekali jadi sharp nyer barang semua da advance kedepan...berbanding pengeluar lain

tomie
28-12-2009, 10:39 AM
Ermmm...Sabtu ni dah boleh booking rasanya....petang2 nanti dah boleh cari CD Karaoke gamaknya :))

SO CAM NA VED? :-?
SHARP KA LG .. ;)

tu ada lagi sorg prefer sharp :)):">

alonso
28-12-2009, 10:40 AM
sharp pon bagus gak ape

vedder9
28-12-2009, 12:06 PM
SO CAM NA VED? :-?
SHARP KA LG .. ;)

tu ada lagi sorg prefer sharp :)):">

Camna mende...
Sharp kaa LG kaa SONY kaa...
Semua kena lupakan dulu...
Ved kena pulas telinga ngan orang rumah.... :eek::eek:
Membazir katanya ... :D

p/s :- Pembelian kena KIV ke next year

302
29-12-2009, 12:40 AM
org umah pegang kuase veto ke:D:p

haudli
29-12-2009, 02:23 AM
sharp mmg tahan lama...

malkovich
29-12-2009, 04:28 AM
bli kat mydin murah :)):))

vedder9
29-12-2009, 07:51 AM
org umah pegang kuase veto ke:D:p

Sekali sekala kena juga dengar nasihat org rumah..baru dia rasa dihargai

p/s :- Strategi kena ada juga :">

hijazi_83
29-12-2009, 08:43 AM
aku beli aquos sharp full hd, tv lcd no 1 kat japan, pakai yg model japan je bagus, berquality

agigas
29-12-2009, 09:12 AM
Salam TT.

Nak kira bagus, bagi aku mmgla sony. Tapi harga agar "BERRR" la kan..

Aku baru beli LG 42" Full HD (model 42LF20FR). Dlm minggu ni sampai. Beli Kat Best Denki. Aku servei banyak tempat dah, tapi beli kat situ sbb dia punya promo paling murah.

Niat asal nal beli 32" jer. Apa brand xkesah asal kualiti & harga ok. Nih antara yg aku servei:

Satu kedai kat Serdang (lot2 kedai bertentang stesen komuter serdang) bagi paling murah utk Toshiba & Sharp 32" (HD Ready) rm1399 jer. Kedai sebelah & senheng mende yg sama rm1699.. Tapi dia offer utk cash jer. Nak lagi murah, Haier rm 1299.

Gi jln Pudu xbrape mbuah hasil. Murah mmg la, tp jenama yg ntah pape la banyak.

Courts kat Jln Pudu plak ada a few promo. Panasonic 32" rm1499 (warranty 2+3 tahun xsilap aku). Pehtu ada gak display set yg murah2. Diskaun smpai 300-400. Tapi elok jgnla beli display set TV. Sbb tiap2 ari depa on TV tu 12jam..

Giant pon ada promo...panasonic 32" rm1499. asal harga rm1699.

Tapi last2 aku Beli kat Best Denki sbb LG Full HD 42" harga asal rm3299 depa offer rm2899 jer. Kalu yg HD Ready rm2699. Murah giler. Kalu nak lg best, up rm100...dapat Panasonic Full HD 42" siap warranty 5 tahun. LG tu warranty 2 tahun jer.

Nyesal gak aku xamik Pana tu, 100 jer tambah. Cuma sbb aritu yg Pana tu xdek Display so xtau camane ghupe. So aku amikla LG tu.

So, try survei kat Best Denki. Tgh anyak promo skrg. Stkt dlm harga rm1300-rm2000 mcm2 pilihan ade.

vedder9
29-12-2009, 09:20 AM
Best Denki tu katna bro.>?

xalimx
29-12-2009, 09:27 AM
Camna mende...
Sharp kaa LG kaa SONY kaa...
Semua kena lupakan dulu...
Ved kena pulas telinga ngan orang rumah.... :eek::eek:
Membazir katanya ... :D

p/s :- Pembelian kena KIV ke next year

next year tu bape hari je lagi...2 hari je tu bro...hehehehe :)paid:)paid

agigas
29-12-2009, 09:28 AM
Best Denki tu katna bro.>?

Aku rasa LG 42"rm3299 yg ko nak tu lah jugak yg aku beli. Series, rm2899 jer! Tp promo masa terhad, xtaula smpai bile. Aku sendiri dah beli. rm400 jimat ved. Mmg harga asalnya rm3299.

Aku beli kat Best Denki the Mines. xtau la mane lg cawangan ade. Cuma try cari kat google. Best Denki syarikat barang letrik asal Jepun. Depa jual banyak produk Jepun jer. Baru brapa taun masuk market Malaysia. Stakat tu yg aku tau la..

vedder9
29-12-2009, 09:50 AM
next year tu bape hari je lagi...2 hari je tu bro...hehehehe :)paid:)paid

Target sebelum World Cup bro :D

vedder9
29-12-2009, 09:52 AM
Aku rasa LG 42"rm3299 yg ko nak tu lah jugak yg aku beli. Series, rm2899 jer! Tp promo masa terhad, xtaula smpai bile. Aku sendiri dah beli. rm400 jimat ved. Mmg harga asalnya rm3299.

Aku beli kat Best Denki the Mines. xtau la mane lg cawangan ade. Cuma try cari kat google. Best Denki syarikat barang letrik asal Jepun. Depa jual banyak produk Jepun jer. Baru brapa taun masuk market Malaysia. Stakat tu yg aku tau la..

Lagi 6 bulan harga maybe down lagi bro...

Ok thanks....nanti turun KL boleh ushar :)paid

agigas
29-12-2009, 09:54 AM
Lagi 6 bulan harga maybe down lagi bro...

Ok thanks....nanti turun KL boleh ushar :)paid

hahaha...tu dah tentu la. Kalu nak tggu turun harga lagik, baik aku beli taun 2012 jer...ekeke!

Ushar2 xpela kot..org rumah x piat tinge...ehehe.

vedder9
29-12-2009, 10:02 AM
hahaha...tu dah tentu la. Kalu nak tggu turun harga lagik, baik aku beli taun 2012 jer...ekeke!

Ushar2 xpela kot..org rumah x piat tinge...ehehe.

Target nak beli sebelum World Cup...
Baru best layan :)paid

agigas
29-12-2009, 10:10 AM
Target nak beli sebelum World Cup...
Baru best layan :)paid

aku beli pon salah satu sbb nak nengok world cup la. tul gak, myb dkat2 WC nantik musti ade promo lagik. Skrg nih Sony jer yg aku prasan dah start promo TV utk WC. Tp xde plak diskaun harga..

Tp jgnla bile makin dekat WC plak harga LCD TV pakat2 naik sbb pmintaan tinggi...huhu..

Okeh. Aku off. Lari topik lak nantik. Balik crita LCD TV. Hrp info aku sikit2 dpt bantu TT wat pilihan..:">

panglima_ayam
07-01-2010, 11:53 PM
aku rasa sapa beli lcd skrg rugi kott pasal led pun harga 40 inci dalam 4k ..... tadi aku baru tanya cina tu tunjuk kat aku sharp aqua tapi tak berani nak beli lagi nak tanya kat ko org dulu kalau tgk astro biasa nya gambar cantik ke pasal dia kata kat aku cantik setahu aku kalau tv mahal 2 tgk astro kelabu asap betul ke

harley
08-01-2010, 02:48 PM
panasonic la paling bagus..........

tok_jogho
08-01-2010, 04:00 PM
sharp bagus....gambor canteekkk...rege pun canteekkk..huhuhu..
LCD nie dua jenis...1 LCD biase yg nie murah giler...lam 1K lebih...1 lagi full HD yg mmg best ...rege lam 2K lebih2...hehehe...kalau nak besor dan murah beli je LCD projektor..pueh ati...acer RM1800 siap screen...hehehe

eizzbizz
08-01-2010, 04:13 PM
buat masa nih sesapa nak beli TV LCD or Plasma better beli @ Carrefour ... harga tgh sales giler baban ..
Sony Bravia LCD 40 inci HDMI /HDTV =RM 3200
e.t.c ... murah tu .. aku punya 42 Haier pun dah RM2900 ..
Plasma beli apa2 brand pun gambar lebey kurang sama sebab kilang supply screen adalah sama.
LCD .. lain brand lain sharpness.

PLASMA : mostly 42 inch (hanya ada HD output saja) kuat guna letrik tapi gambar real punya (ada warna hitam la...).. tak de silau/blur bila tgok dari tepi ..... rega mahal
LCD : 32 inci pun ada ..(mostly full HDMI la) jimat letrik .. gambar sharp .. tapi takde color hitam .. depa ganti dgn coklat pekat .. sesuai tgok direct dari depan ... rega murah skit

VOTE: Panasonic brand = best pic:D

chinankak
08-01-2010, 10:49 PM
buat masa nih sesapa nak beli TV LCD or Plasma better beli @ Carrefour ... harga tgh sales giler baban ..
Sony Bravia LCD 40 inci HDMI /HDTV =RM 3200
e.t.c ... murah tu .. aku punya 42 Haier pun dah RM2900 ..
Plasma beli apa2 brand pun gambar lebey kurang sama sebab kilang supply screen adalah sama.
LCD .. lain brand lain sharpness.

PLASMA : mostly 42 inch (hanya ada HD output saja) kuat guna letrik tapi gambar real punya (ada warna hitam la...).. tak de silau/blur bila tgok dari tepi ..... rega mahal
LCD : 32 inci pun ada ..(mostly full HDMI la) jimat letrik .. gambar sharp .. tapi takde color hitam .. depa ganti dgn coklat pekat .. sesuai tgok direct dari depan ... rega murah skit

VOTE: Panasonic brand = best pic:D


mahal tu sony tu...

saya jual 2899 je cash bos..

model 40s550...

mcm2 lagi brg letrik saya jual

019-6688952...azlee

lcd bukan lain brand lain sharpness..

philips n panasonic pakai LG punya panel..

sony n hitachi pakai samsung punya..

chinankak
08-01-2010, 10:56 PM
Salam TT.

Nak kira bagus, bagi aku mmgla sony. Tapi harga agar "BERRR" la kan..

Aku baru beli LG 42" Full HD (model 42LF20FR). Dlm minggu ni sampai. Beli Kat Best Denki. Aku servei banyak tempat dah, tapi beli kat situ sbb dia punya promo paling murah.

Niat asal nal beli 32" jer. Apa brand xkesah asal kualiti & harga ok. Nih antara yg aku servei:

Satu kedai kat Serdang (lot2 kedai bertentang stesen komuter serdang) bagi paling murah utk Toshiba & Sharp 32" (HD Ready) rm1399 jer. Kedai sebelah & senheng mende yg sama rm1699.. Tapi dia offer utk cash jer. Nak lagi murah, Haier rm 1299.

Gi jln Pudu xbrape mbuah hasil. Murah mmg la, tp jenama yg ntah pape la banyak.

Courts kat Jln Pudu plak ada a few promo. Panasonic 32" rm1499 (warranty 2+3 tahun xsilap aku). Pehtu ada gak display set yg murah2. Diskaun smpai 300-400. Tapi elok jgnla beli display set TV. Sbb tiap2 ari depa on TV tu 12jam..

Giant pon ada promo...panasonic 32" rm1499. asal harga rm1699.

Tapi last2 aku Beli kat Best Denki sbb LG Full HD 42" harga asal rm3299 depa offer rm2899 jer. Kalu yg HD Ready rm2699. Murah giler. Kalu nak lg best, up rm100...dapat Panasonic Full HD 42" siap warranty 5 tahun. LG tu warranty 2 tahun jer.

Nyesal gak aku xamik Pana tu, 100 jer tambah. Cuma sbb aritu yg Pana tu xdek Display so xtau camane ghupe. So aku amikla LG tu.

So, try survei kat Best Denki. Tgh anyak promo skrg. Stkt dlm harga rm1300-rm2000 mcm2 pilihan ade.

aduh bang...

saya rasa da lama saya promo kat sini..

kalau setakat LG42lf20fr tu saya jual rm2599 cash je...

2899 mahal tu bang...

lagipun saya keje kat kedai area balakong je...

dekat da dgn mines tu...

wira_pekak
08-01-2010, 11:01 PM
aduh bang...

saya rasa da lama saya promo kat sini..

kalau setakat LG42lf20fr tu saya jual rm2599 cash je...

2899 mahal tu bang...

lagipun saya keje kat kedai area balakong je...

dekat da dgn mines tu...

bro tumpang tanya..lcd full hdmi (ada usb utk play movie, mp3 etc) apa yg paling murah?

harley
08-01-2010, 11:03 PM
aduh bang...

saya rasa da lama saya promo kat sini..

kalau setakat LG42lf20fr tu saya jual rm2599 cash je...

2899 mahal tu bang...

lagipun saya keje kat kedai area balakong je...

dekat da dgn mines tu...

Yg ni bagus tak bro ?



Panasonic 32" LCD TV [TH-L32C10K]
RM1399


# 20,000 : 1 Contrast Ratio
# Fine Black Panel
# SD Link-JPEG
# HDMI x 2
# Game Mode
# VIERA Link
# PC Input
# Long Panel Life, Up to 60,000 Hours
# Eco Mode
# V-Audio
# Dimensions (W x H x D) (with TV stand) : 798 x 551 x 217 mm
# Dimensions (W x H x D) (w/o TV stand) : 798 x 511 x 87 mm

Murah ke mahal ? Utk tgk astro, main ps2, tgk DVD.

chinankak
08-01-2010, 11:06 PM
bro tumpang tanya..lcd full hdmi (ada usb utk play movie, mp3 etc) apa yg paling murah?

kalau 32 inci tak bnyak pilihan bos.. yang ada samsung 32b650..

harga pun mahal.. 3k kalau tak salah..

kalau 40 inci sony 40s550 la... baru 2899 je.. or philips 42pfl5609s rm2999...

tq

chinankak
08-01-2010, 11:09 PM
Yg ni bagus tak bro ?



Panasonic 32" LCD TV [TH-L32C10K]
RM1399


# 20,000 : 1 Contrast Ratio
# Fine Black Panel
# SD Link-JPEG
# HDMI x 2
# Game Mode
# VIERA Link
# PC Input
# Long Panel Life, Up to 60,000 Hours
# Eco Mode
# V-Audio
# Dimensions (W x H x D) (with TV stand) : 798 x 551 x 217 mm
# Dimensions (W x H x D) (w/o TV stand) : 798 x 511 x 87 mm

Murah ke mahal ? Utk tgk astro, main ps2, tgk DVD.

kalau 1399 bnyk pilihan..

philips bole.. pana bole.. samsung siri 3 bole.. toshiba bole..

sms saya bos.. or tgk thread saya.. search barang letrik je..

nanti jumpa la..

tq

chinankak
08-01-2010, 11:13 PM
[QUOTE=eizzbizz;5602748]buat masa nih sesapa nak beli TV LCD or Plasma better beli @ Carrefour ... harga tgh sales giler baban ..
Sony Bravia LCD 40 inci HDMI /HDTV =RM 3200
e.t.c ... murah tu .. aku punya 42 Haier pun dah RM2900 ..

harga camni pun da gila baban.. kalau sony tu 2899 camne plak harga tu ye..

nak beli apa pun brg letrik bole call saya untuk harga...

kalau bli dari saya lagi bagus...

tq

harley
08-01-2010, 11:16 PM
kalau 1399 bnyk pilihan..

philips bole.. pana bole.. samsung siri 3 bole.. toshiba bole..

sms saya bos.. or tgk thread saya.. search barang letrik je..

nanti jumpa la..

tq

adeh, aku tanye murah ke tak spec kat atas tu :eek::eek::eek:

Ok ke utk tgk astro, play ps2, tgk dvd, gambar ok ke ?

Yg kat atas tu bukan full hdmi kan ? aku tak faham maksud hdmi sebenarnya... :eek::eek::eek:

Tapi ko buat penghantaran seluruh malaysia ke :-?

Warranty dari panasonic ..

aku mmg suka brand panasonic je...

chinankak
08-01-2010, 11:19 PM
Aku guna Sharp Aquos 32", tu pun dah superb gambar. Kelebihan Sharp, lcd panel dari Jepun. Kalau tv rosak, call customer service, dia akan datang rumah repair.

Kalau ada duit banyak beli Sony atau mana2 LED tv. :D

semua brand kalau rosak technician akan datang rumah..

janji ada waranty.. kalau da lepas waranty.. dtg umah gak.. juz bayar je..

tak kira la lcd ke peti ais ke apa ke..

tq

ichizen98
08-01-2010, 11:21 PM
beli je brand SONY, pstu beli hometheater SONY, pastu beli PS3 SONY... semua brand SONY.. bleh tgk bluray, hnya 1 kontrol SONY je guna... kan mudah...

setuju2.....susah2 beli jer LED

chinankak
08-01-2010, 11:22 PM
adeh, aku tanye murah ke tak spec kat atas tu :eek::eek::eek:

Ok ke utk tgk astro, play ps2, tgk dvd, gambar ok ke ?

Yg kat atas tu bukan full hdmi kan ? aku tak faham maksud hdmi sebenarnya... :eek::eek::eek:

Tapi ko buat penghantaran seluruh malaysia ke :-?

Warranty dari panasonic ..

aku mmg suka brand panasonic je...

sory... hantar area selangor n kl n setiawan n manjung je..

yang 1399 tu hanya HD ready je.. lain la kalau nak main game baru cari full HD.. 40 inci ke atas kompom kena bli full HD... panasonic tu ok la... sama je bang...

harga 1399 tu kira best da tu

harley
08-01-2010, 11:26 PM
sory... hantar area selangor n kl n setiawan n manjung je..

yang 1399 tu hanya HD ready je.. lain la kalau nak main game baru cari full HD.. 40 inci ke atas kompom kena bli full HD... panasonic tu ok la... sama je bang...

tq bro...

hajat nak beli gak, spec yg aku pilih tu , tp tgh fikir lg..

apa maksud hd ready bro ? :)):))

kat rumah aku ni main game pakai tv crt yg buruk je. ok je gambar..:eek::eek:

chinankak
08-01-2010, 11:33 PM
HD ready resolution 13xx x 7xx.. tak ingat..

kalau full HD resolution dia 1920 x 1080...

main ps or online game nakpak la beza bos...

out dulu... tq

ichizen98
08-01-2010, 11:35 PM
mahal tu sony tu...

saya jual 2899 je cash bos..

model 40s550...

mcm2 lagi brg letrik saya jual

019-6688952...azlee

lcd bukan lain brand lain sharpness..

philips n panasonic pakai LG punya panel..

sony n hitachi pakai samsung punya..

tp bro hr tu tgk sony & samsung side by side lain jer colour dia? sony lg mengancam?

panglima_ayam
09-01-2010, 07:41 PM
kalau led nak tgk mcm mana ye aku pun tatau led keluaran skrg ni dia full hd ke ape???

eizzbizz
12-01-2010, 09:05 AM
[QUOTE=eizzbizz;5602748]buat masa nih sesapa nak beli TV LCD or Plasma better beli @ Carrefour ... harga tgh sales giler baban ..
Sony Bravia LCD 40 inci HDMI /HDTV =RM 3200
e.t.c ... murah tu .. aku punya 42 Haier pun dah RM2900 ..

harga camni pun da gila baban.. kalau sony tu 2899 camne plak harga tu ye..

nak beli apa pun brg letrik bole call saya untuk harga...

kalau bli dari saya lagi bagus...

tq

bro , aku beli 2 tahun lepas .. masa tu rega semua Plasma/LCD tgh mahal ..
kalau sekarang .. murah giler .. igt nak sambar satu 32LCD taruk dlm toilet utk layan MTV .. hehehe:D

hairel.jay
12-01-2010, 09:10 AM
brand ECE pon baguihhh...tu yg dok sponsor kat Brita TV3..buatan anak tempatan..bekas manager sony..

ilham..06
12-01-2010, 10:27 PM
Aku baru beli philip 32" 5000 serie full HD
hrg rm1899 kat car4 org umah pilih dia kata MURAH N CANTIK
aku nak SHARP tapi philip pun leh layan......

Sony_Boy
12-01-2010, 10:31 PM
[QUOTE=chinankak;5605384]

bro , aku beli 2 tahun lepas .. masa tu rega semua Plasma/LCD tgh mahal ..
kalau sekarang .. murah giler .. igt nak sambar satu 32LCD taruk dlm toilet utk layan MTV .. hehehe:D

drpd letak kat bilik air, baik letak dlm bilik tidur atas siling.. tgk MTV sampai tertidur.. :)):))

nadiswake
12-01-2010, 10:35 PM
Samsung dah 3 biji Ved beli....semua hayat dalam 2 tahun je..pastu trouble..ingat nak BANN dah brand SAMSUNG ni....

Ushar kat Seng Heng.... dia display semua brand....brand LG yang sejuk mata memandang, rege plak dalam RM3299 je untuk 42"

ye la.. kat umah aku pun pakai samsung 40 tp lama sket la bkn yg series2 tuu..baru setahun pakai dah kaput x leh nak on. nasib baik ada extended warranty dr seng heng. kalau x merana jiwa.. cukup setahun je terus kaputttt...

hackerz6
12-01-2010, 10:44 PM
samsung tu aku rs kne rejectkn dr list..LG bleh dipertimbgkn lg..dulu lG ni KO gak..tp skg tgk qualiti die da btul2 naik.sharp kompem bguz..sony pon bguz rege pon bguz gak la..huhuhu

mns9178
12-01-2010, 11:02 PM
aku sony n panasonic jer...
klu nak gbar cun...
alang2 nak beli biar puas hati...
prinsip aku ler...hehe
btl x??:)paid:)cgrock

wiralution X
12-01-2010, 11:13 PM
aku pakai LG plasma. so far :)cgrock

nina76
13-01-2010, 03:46 PM
Samsung dah 3 biji Ved beli....semua hayat dalam 2 tahun je..pastu trouble..ingat nak BANN dah brand SAMSUNG ni....

Ushar kat Seng Heng.... dia display semua brand....brand LG yang sejuk mata memandang, rege plak dalam RM3299 je untuk 42"

ni tgk tv ke apa, ganaz sungguh...sy pakai samsung dh 9 thn lor.tip top termasuk le r.crtl pon masih yg asal.....bak kata semua peti ais, washing machine semua samsung.....skrg kn panasonic ada offer, 32" br dlm 1.8k kalo tk silap

vedder9
13-01-2010, 04:35 PM
ni tgk tv ke apa, ganaz sungguh...sy pakai samsung dh 9 thn lor.tip top termasuk le r.crtl pon masih yg asal.....bak kata semua peti ais, washing machine semua samsung.....skrg kn panasonic ada offer, 32" br dlm 1.8k kalo tk silap

Cik Nina tgk TV sehari sejam je kot.. :D
Ved layan lebih 12 jam tiap2 hari

vedder9
13-01-2010, 04:37 PM
aku sony n panasonic jer...
klu nak gbar cun...
alang2 nak beli biar puas hati...
prinsip aku ler...hehe
btl x??:)paid:)cgrock

Betul tu bro..
Tapi nak brand bagus..harga pun kena bagus gak bro... kadang2 buget plak sangkut

ml8883
23-01-2010, 12:56 AM
Pada pendapat aku kalau nak beli tv yang tahan lama dan lasak pilihan yang terbaik ialah jenama Sharp sebab Sharp adalah paling lama pengeluar dan membuat tv..

vedder9
23-01-2010, 07:18 PM
Ved dah booking tadi..
LG 42" Full HD.. beli kat SenQ..dia offer RM3099

akeemx8
23-01-2010, 08:11 PM
kat kluang ni lg full hd 42" rm2600 je. kedai biasa lg murah kalau pandai cari.

oldskoolrocka
23-01-2010, 08:28 PM
gc aku pkai ok jekkk

vedder9
24-01-2010, 03:05 PM
kat kluang ni lg full hd 42" rm2600 je. kedai biasa lg murah kalau pandai cari.

Wow..murah tu bro ..tapi SenQ bagi jaminan sampai 4 tahun bro sebab Ved ada member card plus guna kad kredit Plus One :D

Cuppy Cakes
26-01-2010, 03:12 PM
sy baru mengkopakkan duit beli 42" lcd full HD toshiba..mula2 pegi kedai tu nk beli mesin basuh jek, tp terkena panahan tv plk....:)) mmg xde survey2 terus jek beli....mesin basuh pun toshiba...

mula2 pekedai tu duk promot samsung jek. tp samsung & sony tu 40" jek...

toshiba 42" tu sama rege dgn samsung. baik amik toshiba..pas buat muka seposen, murah rm100 dr samsung tu... duk bandingkan guna astro jek sbb mmg priority nk tgk astro instead of DVD or BD. quality samsung ngan toshiba lebih kurang sama. sony hampas...

ari jumaat ni dia antar..model ape sy x igt tp rege dia after diskaun rm3200...:D:D

Cuppy Cakes
26-01-2010, 03:14 PM
tp tv LED tu mmg x tahan cun gmbr dia....

sharp punya brand...model x igt....tp rege dia utk 40" @ 42" tu rm6k+++....:((

maxbiz77
26-01-2010, 03:19 PM
elok amik yg mai sekali usb connector. nak tengok muvie cucuk jek usb kat situ. best gila. brand sharp kot kalu tak silap.

Cuppy Cakes
26-01-2010, 03:22 PM
elok amik yg mai sekali usb connector. nak tengok muvie cucuk jek usb kat situ. best gila. brand sharp kot kalu tak silap.

hehe....sy pun xtau sgt psl mende2 tu sbb xde buat surbey pun...

just tgk, berkenan terus sambar....

tp yg toshiba tu ada usb port jgk....pastu dia bg s-video card/cables...:D:D

vedder9
26-01-2010, 03:40 PM
tp tv LED tu mmg x tahan cun gmbr dia....

sharp punya brand...model x igt....tp rege dia utk 40" @ 42" tu rm6k+++....:((

Samsung nye LED sampai $15k

vedder9
26-01-2010, 03:45 PM
Ved angkat model LG 42LH35FR ...
INgat nak beli model scarlet 42LH50YR..rege RM4.5k...lebih budget plak

bidara
26-01-2010, 04:29 PM
kat kluang ni lg full hd 42" rm2600 je. kedai biasa lg murah kalau pandai cari.

Aku suka Philip
Spesifikasi cam ni

42" Full HD 1080p
LCD TV with Pixel Plus HD

Issue date 2010-01-15
Version: 5.4.4
12 NC: 8670 000 51785
EAN: 87 12581 47816 2
2010 Koninklijke Philips Electronics N.V.
All Rights reserved.
Specifications are subject to change without notice. Trademarks are the property of Koninklijke Philips Electronics N.V. or their respective owners.
www.philips.com
42PFL5609S/98
Specifications
LCD TV with Pixel Plus HD
42" Full HD 1080p
Picture/Display
•Aspect ratio: Widescreen
•Brightness: 500 cd/m
•Dynamic screen contrast: 50 000:1 TERANG DAN JELAS
•Response time (typical): 5 ms
•Viewing angle: 178 (H) / 178 (V)
•Diagonal screen size: 42 inch / 107 cm
•Display screen type: LCD Full HD W-UXGA Act. matrix
•Panel resolution: 1920x1080p
•Picture enhancement: Pixel Plus HD, 3/2 - 2/2 motion pull down, 3D Combfilter, Active Control + Light sensor, Color Enhancement, Dynamic contrast enhancement, Jagged Line Suppression, Sharpness Adjustment, Dynamic Noise Reduction, 2D/3D noise reduction, 1080p 24/25/30Hz processing, 1080p 50/60Hz processing
•Screen enhancement: Semi-glare
Supported Display Resolution
•Computer formats
Resolution
Refresh rate
640 x 480
60, 72, 75, 85Hz
800 x 600
60, 72, 75, 85Hz
1024 x 768
60, 70, 75, 85Hz
1280 x 768
60Hz
1280 x 1024
60Hz
1360 x 768
60Hz
Via HDMI/DVI input
•Video formats
Resolution
Refresh rate
480i
60Hz
480p
60Hz
576i
50Hz
576p
50Hz
720p
50, 60Hz
1080i
50, 60Hz
1080p
24, 25, 30, 50, 60Hz
Sound
•Output power (RMS): 20W
•Sound Enhancement: Auto Volume Leveller, Dynamic Bass Enhancement, Incredible Surround, Subwoofer, Treble and Bass Control
•Sound System: Mono, Nicam Stereo, Stereo
Loudspeakers
•Built-in speakers: 2

Convenience
•Child Protection: Child Lock+Parental Control
•Clock: On main display, Sleep Timer, Wake up Clock, Wake Up Timer
•Connection Enhancement: Easy link
•Ease of Installation: Autostore, Fine Tuning, PLL Digital Tuning, Plug & Play, Program Name, Sorting
•Ease of Use: Auto Volume Leveller (AVL), Graphical User Interface, On Screen Display, Side Control, Smart Picture, Smart Sound, EasyLink
•On-Screen Display languages: Arabic, English, French, Thai, Traditional Chinese
•Picture in Picture: Picture in graphics
•Remote Control: TV
•Remote control type: PF02A09B
•Screen Format Adjustments: 4:3, Movie expand 14:9, Movie expand 16:9, Subtitle Zoom, Super Zoom, Widescreen
•Teletext: 1000 page Smart Text
•Teletext enhancements: 4 favourite pages
•Signal strength indication
•Firmware upgradeable: Firmware upgradeable via USB
•Multimedia: USB media browser
Multimedia Applications
•Playback Formats: MP3, JPEG Still pictures, MPEG1, MPEG4, RealMedia Video
•Playback enhancement: Picture slideshow
Tuner/Reception/Transmission
•Aerial Input: 75 ohm coaxial (IEC75)
•TV system: PAL B/G, PAL D/K
•Video Playback: NTSC, PAL
•Tuner bands: Hyperband, S-Channel, UHF, VHF
•Number of Preset Channels: 99
Connectivity
•AV 1: Audio L/R in, YPbPr
•AV 2: Audio L/R in, YPbPr
•AV 3: Audio L/R in, CVBS in
•Front / Side connections: HDMI v1.3, S-video in, CVBS in, Audio L/R in, Headphone out, USB
•Other connections: Monitor out, CVBS, L/R (cinch), PC-in VGA + Audio L/R in
•HDMI 1: HDMI v1.3
•HDMI 2: HDMI v1.3
•EasyLink (HDMI-CEC): One touch play, EasyLink, Remote control pass-through, System audio

System standby Power
•Ambient temperature: 5 C to 40 C
•Mains power: 110-240V; 50-60Hz
•Power consumption: 198 W
•Standby power consumption: (typical) <0.15W
Dimensions
•Set dimensions (W x H x D): 1033 x 664 x 83 mm
•Set dimensions with stand (W x H x D): 1033 x 694 x 271 mm
•Weight incl. Packaging: 26.5 kg
•Product weight: 16.5 kg
•Product weight (+stand): 19.5 kg
•Box dimensions (W x H x D): 1285 x 767 x 271 mm
•VESA wall mount compatible: 400 x 400 mm
Accessories
•Included accessories: Tabletop swivel stand, Power cord, Quick start guide, User Manual, Remote Control, 2 x AAA Batteries
•User Manual: Arabic, English, French, Malay, Thai, Traditional Chinese


Philips 5000 series
LCD TV with Pixel Plus
HD
42"
Full HD 1080p
42PFL5609S

Harga RM 3300.00 dah beli 1 dan Blue Ray Philip 1 (RM 599.00)

vedder9
01-02-2010, 10:58 AM
Ved angkat model LG 42LH35FR ...
INgat nak beli model scarlet 42LH50YR..rege RM4.5k...lebih budget plak

Sabtu lepas nak gi buat pembayaran..
Asal booking kat SenQ..then wife plak nak beli water heater..Ved gi ushar kat Seng Heng...

Sampai sana...salesman kata Model LG dah out of stock...yang tinggal cuma display unit je...so xkan le nak beli yang display nye plak...

So... finally tukar brand kepada SHARP AQUOS model LC42A66M

dapat rege RM3499....

Kabel HDMI tu boleh tahan gak regenye ye.... RM255 ~X(

vedder9
01-02-2010, 10:59 AM
Samsungnye LED TV harga dah RM6k je skrg

skunksounds
01-02-2010, 11:15 AM
btul ke? 6k jer...led better than lcd

vedder9
01-02-2010, 12:08 PM
btul ke? 6k jer...led better than lcd

Betul bro...Seng Heng / SenQ buat promosi sempena Raya Cina..lepas raya harga naik kembali kpd RM12k

Baek cepat rembat bro..... kualiti gambar mmg superb

eboss
01-02-2010, 12:23 PM
Aku baru beli sony...sony apa aku pun lupa dah...40inci...kilang sony staff price...RM2400 saja....bini aku tunjuk kat kedai sony centre rega dekat RM4000 gak...hari jumaat nie baru dapat :D

vedder9
01-02-2010, 12:37 PM
Aku baru beli sony...sony apa aku pun lupa dah...40inci...kilang sony staff price...RM2400 saja....bini aku tunjuk kat kedai sony centre rega dekat RM4000 gak...hari jumaat nie baru dapat :D

Sony 40 inci ada sampai 5 series kalau x salah Ved

Cuppy Cakes
01-02-2010, 12:39 PM
Aku baru beli sony...sony apa aku pun lupa dah...40inci...kilang sony staff price...RM2400 saja....bini aku tunjuk kat kedai sony centre rega dekat RM4000 gak...hari jumaat nie baru dapat :D

wah....:o:o

ada stok lg ka boss?

eboss
01-02-2010, 01:51 PM
Sony 40 inci ada sampai 5 series kalau x salah Ved

aku tak tau yg mana satu tapi yg nie last model dan made in japan punya

eboss
01-02-2010, 01:52 PM
wah....:o:o

ada stok lg ka boss?

dah tutup order dah...tapi ada budak sony nak jual depa punya RM3000 :D

vedder9
01-02-2010, 02:39 PM
dah tutup order dah...tapi ada budak sony nak jual depa punya RM3000 :D

kalau latest model rege RM3000 memang boleh angkat tu..murah banget

doinfinity
01-02-2010, 06:32 PM
Sharp bagus, no.1 in Japan

EzY-eLoaD
01-02-2010, 06:39 PM
aku guna LG........

Sasuke Kun
01-02-2010, 08:20 PM
aku guna sony bravia 32".fuh mmg puas hati.yg penting waranti 7 tahun:D

alonso
01-02-2010, 08:21 PM
aku guna sony bravia 32".fuh mmg puas hati.yg penting waranti 7 tahun:D

pueh hati waranti 7 tahun:D

anip.excel
01-02-2010, 08:56 PM
aku pakai panasonic..
boleh thn la..:)cgrock

encikz
01-02-2010, 10:51 PM
aku baru beli Samsung 4 Series Plasma TV 42 inch kat Best Denki KLCC last week...tapi aku rase cam rugi la...tv jer besar tapi quality astro teruk jugak...rase nak sign up je Astro yang HD...aku pun tersilap beli plasma TV...tak sempat wat research...dpt duit jer terus beli...sekarang Samsung sedang promosi...banyak jugak gift...yang aku beli ni dapat DVD player...

Kalau nak promosi baek punya, try Sharp Aquous...ada yang ada insurans kecurian...hehe...

eboss
02-02-2010, 12:19 AM
Sony 40 inci ada sampai 5 series kalau x salah Ved

Tungga la hari jumaat nie baru dapat TV tu..apa2 aku update nanti :D

vedder9
02-02-2010, 08:44 AM
Sharp bagus, no.1 in Japan

Why kalau kita tgk display kat kedai..TV LG paling sedap mata memandang..mean kualiti gambar dia ada Ummmpph

PiYuk
02-02-2010, 09:05 AM
dah beli ke lum bro?
i pun rajin gi tgk tv lcd ni kat senheng tesco hehehhe
tapi xbeli2 pun lagi hehehe

vedder9
02-02-2010, 10:18 AM
dah beli ke lum bro?
i pun rajin gi tgk tv lcd ni kat senheng tesco hehehhe
tapi xbeli2 pun lagi hehehe

Dah beli dah Sabtu lepas.. SHARP AQUOUS Full HD....

vedder9
02-02-2010, 10:19 AM
aku guna sony bravia 32".fuh mmg puas hati.yg penting waranti 7 tahun:D

warranty dari kedai ke..?
pengilang rasanya kasi 1 year je

bidara
03-02-2010, 06:36 AM
warranty dari kedai ke..?
pengilang rasanya kasi 1 year je

........beli jgn tak beli LCD TV..kalau nak beli paling kurang 42" lah...kalau kureng dari 42" kau orang akan menyesal...kerana LCD nisbah dia 16:9, jadi gambar kalu kurang 42" jadi kecil...42" tu elok lah. kalau bolih kau org pilih kecerahan dia 50000 keatas dan full HD. Ada LCD terbaru ada aspek ratio dia 21:9, ini paling baru dan jadi gambar akan penuh lah di skrin TV tuuu.

ulam
03-02-2010, 07:18 AM
Tepek price kat sini..

bidara
03-02-2010, 12:28 PM
Tepek price kat sini..

http://www.lelong.com.my/Auc/List/Browse-TP132-D1-T181818_DE_-TV.htm


Philips 42PFL3609 Full HD 1080P LCDTV
Seller Provide No Phone Support.
Store Visit onesource store :: View Philips
RM 2,788.00


40' Samsung 40B530 Full HD 1080p LCDTV ^^ 2 Years Warranty
Seller Provide No Phone Support.
Store Visit onesource store :: View Samsung
RM 2,499.00


E-VIEW 23” TFT LCD TV
Seller Provide No Phone Support.
Store Visit bee store :: View MONITOR
RM 599.00


LG 50” HD PLASMA TV~50PS60FR (FREE BD370 and FOC HDMI Cable)
Store Visit superbuy store :: View MONITOR
RM 6,999.00


LG 29” UltraSlim TV~29FU6RLX
Store Visit superbuy store :: View MONITOR
RM 999.00


LG 29” UltraSlim TV~29FU1RLX
Store Visit superbuy store :: View MONITOR
RM 899.00


LG 21” Slim TV~21FU1RL
Store Visit superbuy store :: View MONITOR
RM 549.00

LG 55” FULL HD LCD TV~55LH50YR (Free HB954 _ HDMI Cable)
Store Visit superbuy store :: View MONITOR
RM 11,999.00


LG 42” FULL HD LCD TV~42LF20FR + Free LG Jersey
Store Visit superbuy store :: View MONITOR
RM 3,299.00


LG 60” HD PLASMA TV~60PS80BR (FREE BD370 and FOC HDMI Cable)
Store Visit superbuy store :: View MONITOR
RM 14,999.00


LG 50” HD PLASMA TV~50PQ30R (FREE DV498 and LG Jersey)
Store Visit superbuy store :: View MONITOR
RM 4,999.00
Ship - Sel 58 Views 14d 18h

LG 42” HD PLASMA TV~42PQ30R FREE LG Jersey
Store Visit superbuy store :: View MONITOR
RM 2,899.00


LG 42” HD LCD TV~42LH35FR
Store Visit superbuy store :: View MONITOR
RM 2,999.00


LG 32” LCD TV~32LH25FR + Free Manicure Set
Store Visit superbuy store :: View MONITOR
RM 1,699.00
Ship - Sel 136 Views 14d 18h

LG 32” HD LCD TV~32LF20FR + Free Manicure Set
Store Visit superbuy store :: View MONITOR
RM 1,999.00

1 pc Universal TV Remote Control - Toshiba, Sharp, Sony, Panasonic, LG
Store Visit chewhoung store :: View Battery & Electronic
RM 30.00


Asus VH222T 22' LCD TV Monitor(with Dtech 3820E)Full HD
Store Visit tkng store :: View Monitor
RM 699.00


Philips SWV6380/93 S-Video Cable | PXT1000 | 1.5M | Best quality
Store Visit DAVIS store :: View Cables, Interconnect & Wires
RM 119.00


ASTRO MAX compatible Remote Control
RM 25.00


Philips SWV6372/93 HDMI/DVI Conversion Cable | PXT1000 | HDCP | TV
Store Visit DAVIS store :: View Cables, Interconnect & Wires
RM 280.00


Philips SVC2560/97 Cleaning wipes Anti-static | New formula | for TV
Store Visit DAVIS store :: View Cleaners
RM 34.00


Asus VH222T 22' LCD TV Monitor(with Dtech 3820E)Full HD
Store Visit tkng store :: View Monitor
RM 699.00


10 Satellite TV software over 10,000 channel on your PC / Laptop!
Seller Provide No Phone Support.
Store Visit mtgeneraltrading store :: View Satellite TV
RM 9.80


10 Satellite TV software over 10,000 channel on your PC / Laptop!
Seller Provide No Phone Support.
Store Visit mtgeneraltrading store :: View Satellite TV
RM 9.80


1 pc Universal TV Remote Control - Toshiba, Sharp, Sony, Panasonic, LG
Store Visit chewhoung store :: View Battery & Electronic
RM 30.00


10 Satellite TV software over 10,000 channel on your PC / Laptop!
Seller Provide No Phone Support.
Store Visit mtgeneraltrading store :: View Satellite TV
RM 9.80


10 Satellite TV software over 10,000 channel on your PC / Laptop!
Seller Provide No Phone Support.
Store Visit mtgeneraltrading store :: View Satellite TV
RM 9.80


New Strong Wave TV Electronic Antenna!
RM 28.00



Panasonic TV for sale (free Sony DVD player)
RM 500.00


LED TV 42”/47” CRAZY Promo...!! HOT...!!!!
RM 3,999.00


Toshiba 37 LCD TV 37AV550E
Store Visit ewarehouse store :: View LCD & PLASMA TV
RM 2,400.00


LG LCD TV 32 inch 32LH20
Store Visit ewarehouse store :: View LCD & PLASMA TV
RM 1,650.00


Toshiba 32 Regza LCD TV 32AV600E
Store Visit ewarehouse store :: View LCD & PLASMA TV
RM 1,550.00


Samsung 40 LED TV UA40B6000
Store Visit ewarehouse store :: View LCD & PLASMA TV
RM 5,580.00


Panasonic Viera 40 Plasma TV TH-P42S10K
Store Visit ewarehouse store :: View LCD & PLASMA TV
RM 3,300.00


PANASONIC LUMIX DMC-FS4 8MP
Store Visit ewarehouse store :: View LCD & PLASMA TV


Samsung 32 LCD TV LA32B350F1
Store Visit ewarehouse store :: View LCD & PLASMA TV
RM 1,550.00


Samsung LED LCD TV 40 inch UA40B7000
Store Visit ewarehouse store :: View LCD & PLASMA TV
RM 6,300.00


LG LCD TV 32 inch 32LH25
Store Visit ewarehouse store :: View LCD & PLASMA TV
RM 1,460.00


LG LCD TV 32 inch 32LF20
Store Visit ewarehouse store :: View LCD & PLASMA TV


LG LCD TV 37 inch 37LH25
Store Visit ewarehouse store :: View LCD & PLASMA TV
RM 2,230.00


LG 37 LCD TV 37LH70 Full HD TruMotion 100Hz
Store Visit ewarehouse store :: View LCD & PLASMA TV
RM 3,500.00


Toshiba 37 Regza LCD TV 37AV600E
Store Visit ewarehouse store :: View LCD & PLASMA TV
RM 2,350.00


Toshiba 42 LCD TV 42RV500E REGZA CV Series
Store Visit ewarehouse store :: View LCD & PLASMA TV
RM 3,800.00


Toshiba 37 LCD TV 37AV550E
Store Visit ewarehouse store :: View LCD & PLASMA TV
RM 2,400.00


Panasonic Lumix DMC-FS62 10MP
Store Visit ewarehouse store :: View LCD & PLASMA TV
RM 609.00


Asus VH222T 22' LCD TV Monitor(with Dtech 3820E)Full HD
Store Visit tkng store :: View Monitor
RM 699.00


34 INCH PHILLIPS TV
RM 1,000.00


Samsung and LG Expand LCD TV Market Lead
http://www.guide2lcdtv.com/2009/market-trend/samsung-lg-expand-lcd-tv-market/

chinankak
05-02-2010, 01:22 AM
Ved angkat model LG 42LH35FR ...
INgat nak beli model scarlet 42LH50YR..rege RM4.5k...lebih budget plak

kalau penduduk kl n selangor bole beli kat saya...

42lh50yr baru rm3380 je...

promosi best... sony 40v550 rm 3300 je...

vedder9
05-02-2010, 05:43 PM
kalau penduduk kl n selangor bole beli kat saya...

42lh50yr baru rm3380 je...

promosi best... sony 40v550 rm 3300 je...

Murah banget tu bro :)paid

chinankak
08-02-2010, 04:12 PM
kalau murah belilah kat saya... hehe

dapat saya komisyen..

tapirbawaklori
08-02-2010, 04:18 PM
belilah LED!

vedder9
08-02-2010, 04:23 PM
Adoi...
Ved tgh angin satu badan ni..imagine aaa..dah setel purchase sejak sabtu 2 minggu lepas...

barang x sampai2 lagi...
Selasa lepas call..dia cakap barang ada di KL lagi..sabtu baru2 ni Ved call dia cakap barang masih kat KL... hampas sungguh...KL tu bukannya jauh pun..hari ni pergi esok dah boleh balik sini apa.....

vedder9
11-02-2010, 08:21 AM
TV dah pasang kat rumah Ved..
Gambar xde laaa SHARP mana pon... maybe kena subscribe Astro Beyond kot..baru gambar cantik

sopianothman
12-02-2010, 07:20 PM
Bro dalam dunia ini pd pendapat aku lah....Sharp N Sony aje yang warna cantikl tapi nak tahan lah Hitachi

Sharp ...Warna dan gambar real..sebab tu kalau kat showroom dan kedai persolekan banyak guna jenama ni.
Sony ...Warna banyak tipu ooo dan cantikk...tapi siapa yang suka game play station jangan beli model lain kecuali sony kalau x menyesal...

Lg & Samsung cub cari model export confirm puashati dan tahan lama

bazsh
12-02-2010, 08:16 PM
Ved beli brand apa?
Aku plan nak angkat Sharp @ Panasonic
Baca2 dr awal ramai vote for Sharp jugak hehe :)
Tp aku ada baca statement bidara tu
Nape x recommend beli LCD TV < 42 inci yer?
Ada beza sangat ke kualiti gambar 32 & 42 inci?

chinankak
13-02-2010, 01:50 AM
Bro dalam dunia ini pd pendapat aku lah....Sharp N Sony aje yang warna cantikl tapi nak tahan lah Hitachi

Sharp ...Warna dan gambar real..sebab tu kalau kat showroom dan kedai persolekan banyak guna jenama ni.
Sony ...Warna banyak tipu ooo dan cantikk...tapi siapa yang suka game play station jangan beli model lain kecuali sony kalau x menyesal...

Lg & Samsung cub cari model export confirm puashati dan tahan lama

sony hitachi pakai barang samsung bang...

panasonic n philips pakai barang LG...

nak warna best beli toshiba model ZV... 14 bit kaler dia...

chinankak
13-02-2010, 01:51 AM
Ved beli brand apa?
Aku plan nak angkat Sharp @ Panasonic
Baca2 dr awal ramai vote for Sharp jugak hehe :)
Tp aku ada baca statement bidara tu
Nape x recommend beli LCD TV < 42 inci yer?
Ada beza sangat ke kualiti gambar 32 & 42 inci?

sharp model lama la kak...

gambar semua lebih kurang je...

kalau lcd n plasma ye lain..

kalau
13-02-2010, 01:57 AM
bila la masa aku dapat nak beli 42 inci tue.......

bazsh
13-02-2010, 02:10 AM
sony hitachi pakai barang samsung bang...

panasonic n philips pakai barang LG...

nak warna best beli toshiba model ZV... 14 bit kaler dia...
Apa maksud bro?
Adakah komponen dalaman Sony & Hitachi tu dr Samsung?

wira_pekak
13-02-2010, 02:11 AM
LG plasma dah murah..2 ari lepas dh tgk rege rm2499, bole kurang lagi amoi tu ckp..tp aku x amik le yg tu..bini aku cakap besaq sgt x padan ngan umah plk..so aku sambar le LCD 32 Full HD dr LG gak...so far baru 2 ari pakai rasa pueh la..gamba x la nampak gemuk sgt..main crita dvd pakai player 75 hinggit pun dh pueh hati..tp org kata LG ni manja sikit..ntahla..tp LG memang murah dr brand yg lain..

bazsh
13-02-2010, 02:12 AM
LG plasma dah murah..2 ari lepas dh tgk rege rm2499, bole kurang lagi amoi tu ckp..tp aku x amik le yg tu..bini aku cakap besaq sgt x padan ngan umah plk..so aku sambar le LCD 32 Full HD dr LG gak...so far baru 2 ari pakai rasa pueh la..gamba x la nampak gemuk sgt..main crita dvd pakai player 75 hinggit pun dh pueh hati..tp org kata LG ni manja sikit..ntahla..tp LG memang murah dr brand yg lain..
Aku selalu ada pengalaman x best kalo pakai barang LG
Last sekali aku beli DVD Player yg boleh baca DiVx tahun lepas
Tiba2 jer xleh baca AVI punya format

kalau
13-02-2010, 02:17 AM
aku rasa lcd panasonic, toshiba, samsung tue ok......

cumer kawan aku cakap sony yg paling best........

tapi sony mahal.........

chinankak
13-02-2010, 02:18 AM
kalau area kl n selangor sms la saya...

LG plasma saya jual baru 2250 je...

kalau 2499 tu harga normal

bazsh
13-02-2010, 02:19 AM
sharp model lama la kak...

gambar semua lebih kurang je...

kalau lcd n plasma ye lain..
Maksud bro
Model Sharp ketinggalan dr segi teknologi ke?

chinankak
13-02-2010, 02:20 AM
lebih kurang je...

hari2 saya ngadap lcd...

sony mahal sebab promosi...

chinankak
13-02-2010, 02:22 AM
tgk model la...

kalau setakat aquos model A37 tu ketinggalan la..

sharp skarang LED je

bazsh
13-02-2010, 02:23 AM
Ic..
Kalo ambil Panasonic ok ker?

kalau
13-02-2010, 02:24 AM
panasonic aku congak2 ok kot.....

tahan lama.......tengok la product2 panasonic

yg lain tue......tahan betaun taun....

chinankak
13-02-2010, 02:26 AM
same je skang ni...

bukan kata pana tak bagus..

toshiba, philips, sharp, sony, LG, samsung, semua ok gak...

lain la brand cokia...

kalau
13-02-2010, 02:32 AM
err.....pebende aaa yg kita perlu tengok

kalo nak beli lcd tv ni aaa?

cam kalo beli keta, kita nak tau cc baper, make/model,

extra eksesori, bhp, top speed bla bla bla......

so, apa yg kita kena tengok sebelum kita beli lcd tv nih......

cyberqash
13-02-2010, 05:47 AM
CNY offer sampai 13 feb jerr
Promotion : SONY is offering their 2010 BRAVIA Limited Edition Package at only RM2,288 (SAVE RM610) which includes:
# Products Offered : KLV-32EX300A Limited Edition BRAVIA LCD TV 32" + DAV-TZ200 DVD Home Theatre System with FREE HDMI Cable (included in the set)

vedder9
14-02-2010, 02:59 PM
Bro..
HDMI cable ada banyak jenis dgn harga berbeza..
Apa yang membezakannya..?

Ved beli HDMI cable masterlink Gold Plate, harga RM255

vedder9
14-02-2010, 03:02 PM
Ved beli brand apa?
Aku plan nak angkat Sharp @ Panasonic
Baca2 dr awal ramai vote for Sharp jugak hehe :)
Tp aku ada baca statement bidara tu
Nape x recommend beli LCD TV < 42 inci yer?
Ada beza sangat ke kualiti gambar 32 & 42 inci?

Ved beli brand SHARP AQUOS..model LC42A66M kalau x salah Ved..
bole tengok 2 siaran dalam 1 masa....

chinankak
14-02-2010, 04:04 PM
Ved beli brand SHARP AQUOS..model LC42A66M kalau x salah Ved..
bole tengok 2 siaran dalam 1 masa....

baper harga kak??

saya jual rm3100 je kak...

free hdmi n s-video brand sharp...

mahalnye kak beli HDMI cable rm255...

vedder9
14-02-2010, 04:08 PM
baper harga kak??

saya jual rm3100 je kak...

free hdmi n s-video brand sharp...

mahalnye kak beli HDMI cable rm255...


TV beli kat Seng Heng harga RM3499 tapi warranty 3 taun..
Kabel HDMI bergantung kepada brand kot..Ved guna brand master link gold plate..harga RM80 pun ada..RM170 pun ada

Bro...kabel s-video xda effect sangat kualiti gambar dia..rugi je Ved beli..RM100 dia hentak....hmmm..ada sapa2 nak beli kabel S-Video x..? Ved jual separuh harga je

dainez_86
14-02-2010, 04:39 PM
samsung....

chinankak
14-02-2010, 05:40 PM
TV beli kat Seng Heng harga RM3499 tapi warranty 3 taun..
Kabel HDMI bergantung kepada brand kot..Ved guna brand master link gold plate..harga RM80 pun ada..RM170 pun ada

Bro...kabel s-video xda effect sangat kualiti gambar dia..rugi je Ved beli..RM100 dia hentak....hmmm..ada sapa2 nak beli kabel S-Video x..? Ved jual separuh harga je

kalau beli lcd ved tu free s-video n HDMI cable...

nape nak kena beli sampai ratus...

ved duk area mana?

gsx_srad
14-02-2010, 06:11 PM
aku baru je beli philips 42" 5 series...
ok gak layan buat monitor, bukak muvies mkv aku mmg cun.
Trus nak jual bluray player...sapa mau?

vedder9
16-02-2010, 08:19 AM
kalau beli lcd ved tu free s-video n HDMI cable...

nape nak kena beli sampai ratus...

ved duk area mana?

Ved duk area Perlis

chinankak
16-02-2010, 09:51 PM
patut la cari senheng...

kalau kat kl bole cari saya..

vedder9
17-02-2010, 07:38 AM
Ved nak tanya...
tentang kualiti audio...
Bila Ved link Audio dari TV ke Home Theather...pesal volume dia slow sgt..slow sekali ganda banding kalau source main direct dari home theather nye DVD Player...

Kenape ye..???

vedder9
17-02-2010, 07:38 AM
patut la cari senheng...

kalau kat kl bole cari saya..

Tu la pasal..
Sini x banyak choice bro

ejay_330
20-03-2010, 10:32 PM
aritu aku gi usha2 tv lcd kat tesco...dia display sebelah2,samsung lcd full HD dgn samsung LED full HD..ape yg bleh dikatakan,klu ade duit lebey sket,angkat trus LED tv..mmg superbbbb gambarnyer,terlopong kejap aku kat dpn tv tu..hehehe:D..macam nak terkeluar org kat dlm tv LED tu,mmg mantop...harga rm5099 utk 40 inci,model ua40b60000v

majapahit
27-03-2010, 06:43 AM
aku tgk promosi home deco fair kat stadium melawati..
gambar TV LED depa pasang bluray..TV LCD depa pasang DVD..
mmg la nmpak beza yg ketara.. tp TV LED pasang bluray mmg SUPERB GILEBABAS

shazliana
27-03-2010, 06:47 AM
TV LED terbaik.. trend terkini..

jagat
30-03-2010, 12:27 PM
TV LED terbaik.. trend terkini..

mmg terbaik kalau ko ade duit... aku pakai aquos lc32a66m je dah ok sangat..full hd,panel pun made in japan..sharp pioneer lcd bro,jgn x tau...

kainlangsir
13-04-2010, 09:08 PM
Aku baru je beli Hitachi 42 inc. Kualiti gambar dng Astrok mmg hancus. Tengah tunggu installer pasang astrok beyong. Tengok rr camana nanti.

arebob
14-04-2010, 12:21 AM
aku pon pakai brand sharp32a66
aku dah test guna xbox360 dan bluray
so far gambar best takde masalah

AIR SIRAP
14-04-2010, 12:56 AM
skg da ada TV 3D LED kan ? :-?
mesti gempak gila ~X( ~X(

-pojie-
14-04-2010, 01:58 AM
guna la brand Palladine..
brand dr singapore teknologi dlm LG..
sume branch CIMB kai plasma 42 inci..
nape?
sbb mase lwn tender utk dpt projek psg plasma kat sume branc CIMB..
cimb compare kn plasma kiteowg dgn sume brand plsma yg top..
akhirnye cimb pilih produk kiteowg dgn harga yg murah n ketajaman gmbr yg jelas berbanding produk len yg gmbr hmpi sama n harga pun mahal..
lau x pecaye sila ke cimb mane2 branch atau cimb KLIA, cimb casino genting highland n hotel JW dpn pavillion..
dowg gune produk kite jenama PALLADINE..

azam575
14-04-2010, 02:23 AM
guna la brand Palladine..
brand dr singapore teknologi dlm LG..
sume branch CIMB kai plasma 42 inci..
nape?
sbb mase lwn tender utk dpt projek psg plasma kat sume branc CIMB..
cimb compare kn plasma kiteowg dgn sume brand plsma yg top..
akhirnye cimb pilih produk kiteowg dgn harga yg murah n ketajaman gmbr yg jelas berbanding produk len yg gmbr hmpi sama n harga pun mahal..
lau x pecaye sila ke cimb mane2 branch atau cimb KLIA, cimb casino genting highland n hotel JW dpn pavillion..
dowg gune produk kite jenama PALLADINE..
mana nak beli ?

NexG
14-04-2010, 02:34 AM
SAMSUNG LED TV mmg terbaik..!!! :D

azam575
14-04-2010, 02:36 AM
SAMSUNG LED TV mmg terbaik..!!! :D
mmg pon huhuhuhu..... 4-5K jugak tuh.....

abahmu
14-04-2010, 02:37 AM
guna la brand Palladine..
brand dr singapore teknologi dlm LG..
sume branch CIMB kai plasma 42 inci..
nape?
sbb mase lwn tender utk dpt projek psg plasma kat sume branc CIMB..
cimb compare kn plasma kiteowg dgn sume brand plsma yg top..
akhirnye cimb pilih produk kiteowg dgn harga yg murah n ketajaman gmbr yg jelas berbanding produk len yg gmbr hmpi sama n harga pun mahal..
lau x pecaye sila ke cimb mane2 branch atau cimb KLIA, cimb casino genting highland n hotel JW dpn pavillion..
dowg gune produk kite jenama PALLADINE..

mcm dlm citer jumper je :D

bunnyjelly
17-04-2010, 11:13 AM
samsung not bad! :)

janggut_X
17-04-2010, 11:34 AM
den pakai philip jo dah cung gambar,ado duit jatuh dari langit baru boli LED plak.

Fx_L
17-04-2010, 03:00 PM
LED ngan LCD mano lagi lawo..
family den dpek free ni ho..panasonic 42" maso lucky draw..yg x best nyo..astro xdo..huhu

matrix87
23-04-2010, 12:52 AM
kalau area kl n selangor sms la saya...

LG plasma saya jual baru 2250 je...

kalau 2499 tu harga normal

lol brother ... kau juall tv .. ke ????....

kalau brand sony.... sony 32inch bx300 berapa kau jual ??

janggut_X
24-04-2010, 02:56 PM
LED ngan LCD mano lagi lawo..
family den dpek free ni ho..panasonic 42" maso lucky draw..yg x best nyo..astro xdo..huhu

astro takdo kasi pasang la..:">

true investor
29-04-2010, 11:23 AM
saya pun tengah usher lcd tv ni setakat ni berkenan dengan sony bravia bx menggunakan engine baru. iaitu bravia 3, gambar cantik harga untuk 40' dalam rm3000. tak jauh beza dengan jenama samsung dan lg. tapi hari tu saya ada tengok lcd tv jenama LG 42' gambarpun ok juga lebih asli tak berlebihan. harga sekitar rm2500.

achoy76
29-04-2010, 11:39 AM
antara lcd dan led , led lagi cantik gambar. tetapi harganya x boleh tahan. untuk lcd pastikan fullHD supaya gambar real. dulu saya pakai samsung fullHD tapi monitor dah rosak, kena baiki harga rm1500 so saya digantikan dgn jenama haier hd, gambar x clear. kalau ada masyuk saya nak angkat led 3d baru bes.

oxygenO2
29-04-2010, 12:36 PM
hmm,info yg bagus..xdela aku penat2 nk survey tv pasni.. :-?:-?:-?

feerdaus
29-04-2010, 01:29 PM
mula2 ingat nak ambik LG scarlet tp bajet tak cukup...
Lastly pakai LCD LG 32lh25 32" dekat 5 bulan da...

gamba superb kalo sambung laptop guna hdmi tgk movie hd 1080p matap...:)paid

adik aku pon pakai model yg sama dia ckp kalo tgk astro biasa gamba tak bape cun tp kalo astro beyond + LG 32lh25=cam gamba nak kuar dari tV...:)):eek:

aku beli dulu pastu baru adik aku beli, lepas je dia beli...
LG kuar plak LED Borderless nyesal dia beli cepat sgt...:))

Ni pendapat aku la... aku ada tanya promoter LG kat carre4 camne nak piley tv lcd/plasma/led...

1. Screen layer ada yg 1 layer 2 layer 3 layer...
camne nak tau, masa tv tgh on ketuk screen tu(ketuk pelan je cam ketuk pintu)kalo 1 layer bila ketuk gamba dia akan blur kejap lg byk layer bila ketuk blur tu akan berkurangan...

2. Contrast ratio lagi tinggi lagi bagus, gamba lagi jelas...
cam lg 32lh25 contrast ratio 60000:1 tp kalo lg 32lh20 contrast ratio cuma 15000:1 .
Kalo ikut dlm price range rm1699 ke bawah lg antara lcd yg contrast ratio dia paling tinggi aku da survey sebelom beli dulu.

3.Ikut la kemampuan masing2...:D

Cuci mata...
LCD LED TV LG SL90 - LIVE BORDERLESS™
http://www.youtube.com/watch?v=1ANNFMfCnqI

tp skang ni da byk model baru kot sapa yg da survey tu sila update la...

lain2 kalo ada sila tambah la...:)cgrock

jutawan88
04-05-2010, 09:19 PM
saya ada jual TV LCD Haier M9 Full HD 32 in

cuma RM 1388.00


harga pasaran RM 1799.00

jutawan88
04-05-2010, 09:29 PM
nak tau pasal haier


http://www.haier-mal.com/html/item_details.aspx?PID=431&ID=6&Repost=True

matrix87
15-05-2010, 09:53 PM
ehh guy.. nak tanya sikit ... macam mana nak atasi masalah astro bila main kat lcd tv... kenapa gambar dia .. macam blur2.. ? kena tukar beyond ke ?

vedder9
16-05-2010, 11:58 AM
ehh guy.. nak tanya sikit ... macam mana nak atasi masalah astro bila main kat lcd tv... kenapa gambar dia .. macam blur2.. ? kena tukar beyond ke ?

Skrin besar 42" ke atas memang blur skit gambar..biasa aaa bro

aniey
16-05-2010, 12:37 PM
ehh guy.. nak tanya sikit ... macam mana nak atasi masalah astro bila main kat lcd tv... kenapa gambar dia .. macam blur2.. ? kena tukar beyond ke ?

yupz.. lebih 42 inci blur kalau tengok dekat2.. sebab tu kena tengok jauh sikit .. lebih kurang 8-10 kaki dari tv baru tak nampak blur

dyn
16-05-2010, 12:46 PM
aku guna LCD 32 inch jenama Philips, service after sales dia mmg bagus, hari nie call, esok sampai rumah..

matrix87
16-05-2010, 01:26 PM
boleh bagi komen ... korang rasa ... brand ni okie ke tak ?

sony bravia bx300 32 inch

akeemx8
18-05-2010, 06:19 AM
smalam g survey tv lcd kat senheng...ada model toshiba 40" fullHD...lepas diskaun member dapat la 2599....agak2 ok tak model ni? ada sape2 ada pengalaman tak? minat ngan sharp aquos...tp harga lebih skit.

vedder9
18-05-2010, 07:41 AM
smalam g survey tv lcd kat senheng...ada model toshiba 40" fullHD...lepas diskaun member dapat la 2599....agak2 ok tak model ni? ada sape2 ada pengalaman tak? minat ngan sharp aquos...tp harga lebih skit.

dari segi harga dah murah tu

janggut_X
02-06-2010, 04:25 PM
nak best laie boli LED.tak kisah la brand apo,samsung ko...mmg menangis sket tengok gambar...

koman
02-06-2010, 09:42 PM
pilih lah Aquous SHARP LED 40 inci baru 4k je ...memang puas hati di jamin

xerocracker
02-06-2010, 10:23 PM
smalam g survey tv lcd kat senheng...ada model toshiba 40" fullHD...lepas diskaun member dapat la 2599....agak2 ok tak model ni? ada sape2 ada pengalaman tak? minat ngan sharp aquos...tp harga lebih skit.

Toshiba Regza ker?...famili aku baru angkat itu model bulan lepas..:D..

survey kat senheng gak dari harga 2799 (kalo xsilap),tawar2 die kasi harga 2599...dia kata dah abes murah bleh kasi..kedai lain xdpt..

pastu g satu kedai biasa nih..die kasi 2499 dari 2699..trus angkat bawak balik..best la..janji FULL HD..tgk selain samsung..boleh tahan gak la sharp gamba die :D ..mmg berbaloi2..

ePirate
03-06-2010, 01:54 AM
umah ak pkai brand philips..tp model xigt..32 inch..tp best la sbb de function utk sume format movie..hoho..:D:D

rissa
04-06-2010, 01:42 AM
1) Pana
2) Sony
3) nak lgi gempak beli projector tross

:)

vedder9
04-06-2010, 08:54 AM
Toshiba Regza ker?...famili aku baru angkat itu model bulan lepas..:D..

survey kat senheng gak dari harga 2799 (kalo xsilap),tawar2 die kasi harga 2599...dia kata dah abes murah bleh kasi..kedai lain xdpt..

pastu g satu kedai biasa nih..die kasi 2499 dari 2699..trus angkat bawak balik..best la..janji FULL HD..tgk selain samsung..boleh tahan gak la sharp gamba die :D ..mmg berbaloi2..

Bezanya Seng Heng kasi warranty extra setahun banding kedai lain :)

tmwwtw
04-06-2010, 08:57 AM
smlm baru beli sony ex400 32". tp pakai arial biase x clear. kene tukar arial tinggi atas bumbung.

huuhaa
04-06-2010, 09:10 AM
umah aku pkai tv kotak je.. hehehe

mr_turner
04-06-2010, 03:43 PM
sharp la..terbaek...

janggut_X
04-06-2010, 03:50 PM
smlm baru beli sony ex400 32". tp pakai arial biase x clear. kene tukar arial tinggi atas bumbung.

dah layak dah tu pakai astro beyond,gi register kek astro.baru berbaloi boli LCD:">

havrilsz
04-06-2010, 08:57 PM
aku suke gak LG..sejuk mate memandang....
sony pn best gak

naj2921
05-06-2010, 02:48 PM
den suko LG.. skang dlm 1399 rasanye yg 32"

apiz
06-06-2010, 04:07 PM
bajet aku 3k...nak cari 42" LCD..brand ape yg ok...urgent..waaa

abangjedi
06-06-2010, 04:24 PM
samsung la tp kalo nak real nye bole le angkat yg plg mahal...

apiz
06-06-2010, 04:26 PM
da saya angkat sharp aqua..ni ha link dia..40"

http://www.sharp.com.my/product.php?ProductID=LC40L50M

anak_jatiperak
06-06-2010, 05:02 PM
Salam.. bagi teman brand SONY yg paling bagus

apiz
06-06-2010, 05:07 PM
Salam.. bagi teman brand SONY yg paling bagus

sony mahal ler..mahal pada brand...:eek::eek:

apiz
07-06-2010, 12:28 AM
da saya angkat sharp aqua..ni ha link dia..40"

http://www.sharp.com.my/product.php?ProductID=LC40L50M

da sampai umah da magrib tadi..berpinau mata screen besar..dulu pakai 25" je..tp memang cun la..lom pasang beyond lagi ni..kekeke...
yg paling x tahan bunyi dia..perghh...x yah pakai home teater..kekeke
thx thread ni..pasal thread la aku angkat sharp ni..hehehh

THX!:D:D:D

Moktey
07-06-2010, 12:47 AM
Sony mantap...ada monolitic design..permuakaan yang rata

zargos
08-06-2010, 05:49 PM
pasang lcd ngan cpu komputer terus boleh main game ngan tengok cite..
berbaloi2

helmihussain
08-06-2010, 05:52 PM
Sony mahal pada nama je...quality hampes...hahaha,
beter lagi samsung....
highly recomend jvc/sharp

PainKiller
08-06-2010, 05:53 PM
apa beli samsung je..hehe

janggut_X
08-06-2010, 05:58 PM
boli ikut kemampuan duit kito,kalau nak jugak tapi duit takdo,poie court mamot

zargos
08-06-2010, 06:03 PM
court mamot ko kekoh mamoh???
:)):)):))

hafizan78
08-06-2010, 06:17 PM
Kena buat pool nie... boleh jadi panduan... aku ngidam jer... tapi tak boli2 pun...

kaylis
08-06-2010, 08:56 PM
rumah bapak aku pakai sony bravia 32"....tgk tv biasa jer tanpa astrok, tu pun dah cantik dah gamba, terang dan kaler cantik....

jaiho
09-06-2010, 09:40 AM
Tgk WORLD CUP dgn LCD baru puas ati.....

akeemx8
16-06-2010, 11:50 AM
hmmm... baru pakai sharp aquos lc40 dalam dua minggu. semalam perasan ada 3 titik@dead pixel kat skrin... rasa cam tak best lah pulak. masa nak beli survey kan main lagi pilih sharp...tp bila dah beli...kualiti out. dah email kat sharp ...tengooklah camna. belek2 buku panduan, ada tulis " dalam lcd ada 2juta lebih pixel...bebrp dead pixel boleh diterima ...ape ntah".
bimbang lama2 dead pixel tambah lg banyak terus dead tv lak nanti.

apiz
18-06-2010, 05:12 PM
hmmm... baru pakai sharp aquos lc40 dalam dua minggu. semalam perasan ada 3 titik@dead pixel kat skrin... rasa cam tak best lah pulak. masa nak beli survey kan main lagi pilih sharp...tp bila dah beli...kualiti out. dah email kat sharp ...tengooklah camna. belek2 buku panduan, ada tulis " dalam lcd ada 2juta lebih pixel...bebrp dead pixel boleh diterima ...ape ntah".
bimbang lama2 dead pixel tambah lg banyak terus dead tv lak nanti.

model yg mane tu...bukan gambr cam pecah sikit ke klu screen besar..:D

thamsyarul
18-06-2010, 06:07 PM
Ari tu aku tengok best denki kat klcc. Samsung promo lcd 3d beb..... meleleh air liur.....:)cgrock

lizanz
26-06-2010, 01:11 AM
Samsung the best.....

abu85
26-06-2010, 03:02 AM
bgs thred ni tp aper brza led n lcb ek

vedder9
26-06-2010, 09:59 AM
hmmm... baru pakai sharp aquos lc40 dalam dua minggu. semalam perasan ada 3 titik@dead pixel kat skrin... rasa cam tak best lah pulak. masa nak beli survey kan main lagi pilih sharp...tp bila dah beli...kualiti out. dah email kat sharp ...tengooklah camna. belek2 buku panduan, ada tulis " dalam lcd ada 2juta lebih pixel...bebrp dead pixel boleh diterima ...ape ntah".
bimbang lama2 dead pixel tambah lg banyak terus dead tv lak nanti.

kena komplain kat kedai tu..better tukar baru kalau x puas hati, lagipun barang still under warranty..

Ved nye SHARP Aquos memang puas hati aaa :)paid

tazmania85
26-06-2010, 11:25 AM
samsung NO1....

jutaONEfami
26-06-2010, 11:33 AM
kena komplain kat kedai tu..better tukar baru kalau x puas hati, lagipun barang still under warranty..

Ved nye SHARP Aquos memang puas hati aaa :)paid

aku sejak gunakan SHARP yg ved rekomen tuh mmg puas hati sangat smp menjilat remote hahahaha:eek::eek::eek:

AILA2002
26-06-2010, 11:35 AM
sharp made in batu pahat....

ECHA
16-07-2010, 05:34 PM
Hai salam,
Saper2 yang berminat nak beli kabel MONSTER THX ULTRA 100 S-VIDEO, bolehlar sms saya.
saya ada LCD sony BRAVIA 40', then ASTRO dekoder yang baru.
Kalau nak bagi cantik gambar ASTRO, ada org recommend pakai kabel nih.so, takderlah pecah2.
masalahnya, dekoder saya takder S-video connection.
Sayang tak leh pakai kabel tuh huhu.BEli RM200, nak letgo RM140.00 jerk.Bungkusan pun lum bukak lagi.Boleh poslaju atau cod kat Klang.

KEMUSHKILAN
-Macam mana nak set SONY LCD dengan HOME TEATER sony utk the best view and sound.I mean dia punya setup.Then, Camner nak guna satu remote jerk, out of 3 remote.TV, ASTRO and Home teater.TQ

ECHA
16-07-2010, 05:37 PM
saya beli SONY BRAVIA 40' RM2600 and SONY Home teater RM1900.
So far, ok cuma gambar ASTRO tak berapa best nak tgk.

TT,
kalau boleh beli lcd compared to plasma.
sbb lcd jimat letrik, tak panas, takder bayang2 kita kat dalam tuh

rissa
27-07-2010, 02:24 PM
Panasonic VIERRA

semestinya maggi,,,

ayie206
10-08-2010, 11:50 AM
aku cadang nak belikan TV LCD 32inchi untuk orang tua kt kat kg.. bajet dalam RM1500 ke bawah.. agak2 bajet ni dapat tak full HD 1080?
agak2 korang brand apa yang bagus..
kasi idea sikit
nak beli nyambut raya ni.. :)paid:)paid

ayie206
10-08-2010, 12:05 PM
aku cadang nak belikan TV LCD 32inchi untuk orang tua kt kat kg.. bajet dalam RM1500 ke bawah.. agak2 bajet ni dapat tak full HD 1080?
agak2 korang brand apa yang bagus..
kasi idea sikit
nak beli nyambut raya ni.. :)paid:)paid

sapa leh tolong kasi idea? :-?

Keyrul37
10-08-2010, 12:15 PM
aku cadang nak belikan TV LCD 32inchi untuk orang tua kt kat kg.. bajet dalam RM1500 ke bawah.. agak2 bajet ni dapat tak full HD 1080?
agak2 korang brand apa yang bagus..
kasi idea sikit
nak beli nyambut raya ni.. :)paid:)paid

hari tu ada org jual lg lcd 32" full hd 1080p kt forum lowyat..xtau ada lg ke tak..rege dlm rm1300

ayie206
10-08-2010, 12:16 PM
hari tu ada org jual lg lcd 32" full hd 1080p kt forum lowyat..xtau ada lg ke tak..rege dlm rm1300

berapa ribu? baru or seken? :-?

ayie206
10-08-2010, 12:18 PM
hari tu ada org jual lg lcd 32" full hd 1080p kt forum lowyat..xtau ada lg ke tak..rege dlm rm1300

oo. ada rege tak perasan.. :)):))

Keyrul37
10-08-2010, 12:32 PM
oo. ada rege tak perasan.. :)):))

hahah..td lupe letak harga..aku br tgk td location kt penang..tp brg baru laa..

ayie206
10-08-2010, 12:40 PM
hahah..td lupe letak harga..aku br tgk td location kt penang..tp brg baru laa..

full hd 1080 ke? PM aku link nya?

xalimx
10-08-2010, 01:04 PM
aku cadang nak belikan TV LCD 32inchi untuk orang tua kt kat kg.. bajet dalam RM1500 ke bawah.. agak2 bajet ni dapat tak full HD 1080?
agak2 korang brand apa yang bagus..
kasi idea sikit
nak beli nyambut raya ni.. :)paid:)paid

aku pun igt nak angkat 2 lcd 32" ...satu utk kat kg, satu utk diri sendiri....so apa cdgn yg bernas?

plasma / lcd = mana satu bagus? tech? murah? quality? perbandingan saiz vs rege between to types? ada sape2 bole bantu?

nak beli utk raya gak ni...

elan
10-08-2010, 01:09 PM
ari tu aku nampak kat mudah, arga 2399 LG LCD 42 full HD... kat kl...

mfbi
10-08-2010, 02:11 PM
aku beli kat carefour..plasma 42" panasonic,latest model...rm 2200...600 Hz tu penting..full hd tolak tepi sbb nak layan biasa2 je...plasma pilihan aku sbb skrin dia kaca..tahan lasak skit berbanding ngan lcd..nnti anak2 aku suke main tekan2 skrin bile tengok cite katun...

vedder9
10-08-2010, 02:35 PM
Full HD penting bro sebab media skrg dah nak mengorak kepada HD Quality..rugi nanti kalau TV xde HD

vedder9
10-08-2010, 02:36 PM
ari tu aku nampak kat mudah, arga 2399 LG LCD 42 full HD... kat kl...

Sapa2 kat sini penah pakai LG LCD..??
Gambar macam menarik je..

ayie206
16-08-2010, 10:13 AM
aku cadang nak belikan TV LCD 32inchi untuk orang tua kt kat kg.. bajet dalam RM1500 ke bawah.. agak2 bajet ni dapat tak full HD 1080?
agak2 korang brand apa yang bagus..
kasi idea sikit
nak beli nyambut raya ni.. :)paid:)paid

aku nak angkat model ni ok tak? :-?:-?
http://www.sharp.com.my/aquos/32L400M.html

http://www.sharp.com.my/aquos/images/32L400M_slide.jpg