PDA

View Full Version : PeKesim (0371-07-NSE) - http://www.pekesim.org


eboss
06-12-2009, 01:01 PM
http://www.pekesim.org/images/Bismillah.jpg

http://www.pekesim.org/images/gerbang22.jpg

http://www.pekesim.org/images/iklan_pekesim.jpg

http://www.pekesim.org/images/menderma_menjana.jpg

http://www.pekesim.org/images/HADIS-DERMA_2.jpg

"Dua malaikat turun setiap hari dari langit. Satu dari mereka berdo'a : Ya Allah, kembangkanlah harta orang-orang yang suka menghulurkan derma. Dan satu yang lain pula berdo'a : Ya Allah, binasakanlah harta orang-orang yang kikir (kedekut)."
(Al-Hadis)



http://www.pekesim.org/images/Jihad_ekonomi.jpg

http://www.pekesim.org/images/JS_web.jpg

RINGKAS CERITA:

1) Jadi ahli berbayar RM100 sahaja.

2) Taja 4 orang rakan berbayar

3) Sumbangan Jihad Ekonomi:

RM100 dapat Pinjaman RM1000

RM300 dapat Pinjaman RM3000

RM500 dapat Pinjaman RM5000

RM1000 dapat Pinjaman RM10,000

Jika downline anda pula membuat pinjaman anda mendapat sekali sahaja 25% dari nilai pinjaman tersebut.

Proses kelulusan pinjaman sehingga 14 hari bekerja.

Pinjaman tanpa faedah!

Domumen yang diperlukan untuk proses permohonan pinjaman:

Salinan Kad Pengenalan, Salinan Bil Elektrik/Air dan Borang Permohonan.

eboss
06-12-2009, 01:02 PM
http://www.pekesim.org/images/surat_1.jpg

http://www.pekesim.org/images/surat_2.jpg

http://www.pekesim.org/images/surat_3.jpg

mamza
06-12-2009, 01:04 PM
pekasim??? macam pak kasi plak!!
Pinjaman ni berapa interest rate nya?

eboss
06-12-2009, 01:04 PM
PERTUBUHAN KEBAJIKAN EKONOMI & SOSIAL ISLAM MALAYSIA (PeKESIM)

eboss
06-12-2009, 01:05 PM
pekasim??? macam pak kasi plak!!
Pinjaman ni berapa interest rate nya?

tak ada #:-S#:-S#:-S

eboss
06-12-2009, 01:06 PM
RINGKAS CERITA:

1) Jadi ahli berbayar RM100 sahaja.

2) Taja 4 orang rakan berbayar

3) Sumbangan Jihad Ekonomi:

RM100 dapat Pinjaman RM1000

RM300 dapat Pinjaman RM3000

RM500 dapat Pinjaman RM5000

RM1000 dapat Pinjaman RM10,000

Jika downline anda pula membuat pinjaman anda mendapat sekali sahaja 25% dari nilai pinjaman tersebut.

Proses kelulusan pinjaman sehingga 14 hari bekerja.

Pinjaman tanpa faedah!

Domumen yang diperlukan untuk proses permohonan pinjaman:

Salinan Kad Pengenalan, Salinan Bil Elektrik/Air dan Borang Permohonan.

eboss
06-12-2009, 01:18 PM
http://www.pekesim.org/images/Jihad_ekonomi.jpg

eboss
06-12-2009, 01:24 PM
Perubatan Islam perlu selari kaedah moden

SEREMBAN 12 Jan. - Amalan perubatan Islam perlu selari dengan perubatan moden agar kaedah dan cara rawatannya dapat menarik lebih ramai masyarakat Islam, kata Pengerusi Pertubuhan Kebajikan Ekonomi dan Sosial Islam Malaysia (Pekesim), Ghafar Nin.

Berucap pada Seminar Perubatan Secara Islam di sini hari ini, beliau berkata, langkah itu penting bagi membolehkan umat Islam tidak hanya bergantung kepada perubatan secara moden semata-mata.

''Seminar seperti ini mendedahkan kepada masyarakat dengan perubatan secara Islam selain apa yang telah digunakan dalam perubatan moden melalui kaedah Sains.

''Pada masa yang sama, kita dapat memberi input kepada peserta mengubati penyakit mereka yang tidak dapat diselesaikan melalui perubatan sains dan sebaliknya," katanya.

Seminar yang dianjurkan oleh PEKESIM dan julung kalinya diadakan di Negeri Sembilan itu mendapat sambutan menggalakkan daripada pengamal perubatan Islam.

Sementara itu, pengamal perubatan Islam, Ustaz Sharman Shafie At-Tobibi memberitahu, setiap individu perlu mengetahui latar belakang generasi keluarga mereka untuk mengenal pasti penyakit serta akibat kepada generasi sekarang hingga akan datang.

''Boleh dikatakan generasi kini mengambil mudah mengenai penyakit yang dibawa oleh nenek moyang mereka.

''Malah, kesan yang kita lihat terjadi kepada anak-anak mereka sekarang ini seperti penyakit yang tidak dapat diubati di hospital dan klinik," ujarnya.

Pada masa yang sama, Sharman berkata, selain mendedahkan masyarakat dengan perubatan itu, pihaknya juga menubuhkan sebuah kelas yang membantu anak-anak muda khususnya remaja perempuan yang terlibat dengan masalah sosial.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0113&pub=Utusan_Malaysia&sec=Selatan&pg=ws_04.htm

eboss
06-12-2009, 01:34 PM
Yang berminat sila PM pada saya seperti berikut:

Tajuk: PeKesim

NAMA PENUH:

ALAMAT:

NO IC:

NO HP:

EMAIL:

NO AKAUN BANK:

Selepas itu saya akan PM no akaun bank saya. pendaftaran akan mulka dibuat pada hari Selasa nanti sementara wakil berdaftar putrajaya siap beroperasi.

lamborghini06
06-12-2009, 01:35 PM
Boleh ke eboss tolong susun dline yg berminat jika ada?

eboss
06-12-2009, 01:38 PM
http://www.members.com.my/headerimageviewer.aspx?id=7

http://www.pekesim.org/images/Jihad_ekonomi.jpg

Yang berminat sila PM pada saya seperti berikut:

Tajuk: PeKesim

NAMA PENUH:

ALAMAT:

NO IC:

NO HP:

EMAIL:

NO AKAUN BANK:

Selepas itu saya akan PM no akaun bank saya. pendaftaran akan mulka dibuat pada hari Selasa nanti sementara wakil berdaftar putrajaya siap beroperasi.

lamborghini06
06-12-2009, 01:53 PM
kalau tiada faedah bagaimana jadual bayarannya?

eboss
06-12-2009, 01:57 PM
kalau tiada faedah bagaimana jadual bayarannya?

Tak ada faedah sebab sebelum kita dapat pinjaman kita dah diwajibkan buat sumbangan. tempoh bayaran balik ialah selama 40 bulan maksima.

eboss
06-12-2009, 01:59 PM
Tak ada faedah sebab sebelum kita dapat pinjaman kita dah diwajibkan buat sumbangan. tempoh bayaran balik ialah selama 40 bulan maksima.

Tak boleh overlap...kalau nak buat pinjaman baru kena selesaikan pinjaman lama dan buat sumbangan baru baru leh dapat pinjaman baru

eboss
06-12-2009, 01:59 PM
Satu cara untuk elakkan orang melayu terlibat dengan along yang bahaya tu

eboss
06-12-2009, 02:10 PM
ok..nak tido jap...petang nanti masuk balik

amazinggold88
06-12-2009, 02:27 PM
mcm2 eboss buat skrng :)cgrock

eboss
06-12-2009, 05:13 PM
mcm2 eboss buat skrng :)cgrock

modal rendah saja yg jadi pilihan :D

eboss
06-12-2009, 05:19 PM
BUMP seround

syaq
06-12-2009, 05:24 PM
ni pernah kuar dalam paper hari tu...opis kat taman seremban jaya kalau tak silap...

eboss
06-12-2009, 05:41 PM
ni pernah kuar dalam paper hari tu...opis kat taman seremban jaya kalau tak silap...

ye betul...gitu lah cerita kawan saya tadi...opis kat seremban...dia pun ada kat sana nak jadi agen kawasan putrajaya

eboss
06-12-2009, 05:42 PM
sesuai untuk yg nak tambah modal niaga atau nak tutup cc sebab tak ada interest...kalau dalam sebulan leh taja 10 orang dah boleh guna bonus tajaan untuk bayar loan :)paid

eboss
06-12-2009, 05:46 PM
http://www.pekesim.org/images/HM.jpg

eboss
06-12-2009, 05:46 PM
http://www.pekesim.org/images/BH.jpg

eboss
06-12-2009, 05:47 PM
http://www.pekesim.org/images/sk.jpg

eboss
06-12-2009, 05:48 PM
http://www.pekesim.org/images/depan_600x800.jpg

wmtarmizi
06-12-2009, 07:11 PM
Da ade orang dapat ke loan tu?? tunjuk bukti...

eboss
06-12-2009, 07:13 PM
Da ade orang dapat ke loan tu?? tunjuk bukti...

Kena tunggu upline saya ler nampaknya #:-S

eboss
06-12-2009, 07:14 PM
Kena tunggu upline saya ler nampaknya #:-S

Dia pun baru join hari nie #:-S

wmtarmizi
06-12-2009, 07:16 PM
Kena tunggu upline saya ler nampaknya #:-S

Tunggu jelah.... kalu ade testimoni harap kongsi disini..

eboss
06-12-2009, 07:20 PM
Tunggu jelah.... kalu ade testimoni harap kongsi disini..

tentuuuuuuuuuu...tapi aku kena taja 4 orang dulu #:-S#:-S#:-S

eboss
06-12-2009, 07:26 PM
Alhamdilillah 1 org dah PM maklumat untuk pendaftaran :D

wmtarmizi
06-12-2009, 07:26 PM
tentuuuuuuuuuu...tapi aku kena taja 4 orang dulu #:-S#:-S#:-S

Taja jgan x taja...

building
06-12-2009, 07:27 PM
tentuuuuuuuuuu...tapi aku kena taja 4 orang dulu #:-S#:-S#:-S

kalau join yg ni, ang susun satay ghak ke? :-?:-?

xde niat nak wat loan tp berminat nak income lebey :p

eboss
06-12-2009, 07:30 PM
kalau join yg ni, ang susun satay ghak ke? :-?:-?

xde niat nak wat loan tp berminat nak income lebey :p

tak..sebab susun satay pun tak ada gunanya sebab cuma ada 1 saja income..bonus tajaan 25% sekali dapat saja dan kalau orang yang kita taja tu lak buat loan kita dapat sekali saja juga 25% dari jumlah sumbangan dia

eboss
06-12-2009, 07:31 PM
kalau join yg ni, ang susun satay ghak ke? :-?:-?

xde niat nak wat loan tp berminat nak income lebey :p

kita mungkin tak memerlukan loan tapi ramai yang memerlukan...dengan modal RM100 ramai yang akan terjah nanti...elok join awal :D

wmtarmizi
06-12-2009, 07:33 PM
bleh caye ke bender ni??? sape tu yang baik hati bagi pinjam tanapa faedah.. ????

building
06-12-2009, 07:39 PM
tak..sebab susun satay pun tak ada gunanya sebab cuma ada 1 saja income..bonus tajaan 25% sekali dapat saja dan kalau orang yang kita taja tu lak buat loan kita dapat sekali saja juga 25% dari jumlah sumbangan dia

kalo dia wat loan br dpt 2x 25%? :-?

dia nyer susunan max 4 org ke? pastu masuk level 3?

eboss
06-12-2009, 07:54 PM
bleh caye ke bender ni??? sape tu yang baik hati bagi pinjam tanapa faedah.. ????

bukan ke dia dah untung dengan sumbangan sebelum amik loan tu...kalau nak loan RM10K kena sumbangkan RM1000:-?

eboss
06-12-2009, 07:55 PM
kalo dia wat loan br dpt 2x 25%? :-?

dia nyer susunan max 4 org ke? pastu masuk level 3?

memula kita menaja kita dapat RM25...bila dia buat loan lak kita dapat 25% dari jumlak sumbangan...boleh taja seberapa ramai sebab tak ada placement

wmtarmizi
06-12-2009, 08:01 PM
yang penting skrg, tunjuk testimoni dulu....

wengtoy
06-12-2009, 08:12 PM
wah menarik ni..

apit89
06-12-2009, 08:18 PM
loan tu kompem lulus k?
jadual byr lak?

thariq_shahalam
06-12-2009, 08:19 PM
hmm macam mana dia boleh bagi loan byk tu ek? tak overpaid ker plan ni? sebab kalau aku masuk Rm100, aku taja 4 orang lain amik RM100 gak = RM500 tapi camner boleh dia orang bagi RM 1000?

eboss
06-12-2009, 08:20 PM
[SIZE="3"]Saya baru dapat sembang dengan Encik zainal Admin PEKESIM.ORG.

PEKESIM.ORG adalah satu pertubuhan Islam yang baru ditubuhkan dan salah satu program mereka ialah memberi bantuan dana kewangan dengan kaedah yang tak membebankan dan sumber kewangan adalah 100% dari sumbangan ahli.

Syarat wajib untuk dapat bantuan dana ialah anda mesti menaja 4 orang. Jika menaja lebih maka kena placement di level 2 tetapi anda yang dapat bonus tajaan.

Untuk mendapatkan bantuan dana kumpulan anda mestilah seperti berikut:

LEVEL 1 = 4 ORANG
LEVEL 2 = 16 ORANG

Apabila genap 20 orang maka dalam akaun anda akan terdapat 1 msg yang mengatakan anda sudah layak memohon pinjaman dana dengan syarat membuat sumbangan mengikut jumlah dana yang anda inginkan.

Semua sumbangan boleh dibuat menggunakan e-wallet. Permohonan pinjaman dana akan diluluskan dalam masa 14 hari bekerja. Selepas diluluskan duit itu akan dimasukkan ke e wallet dan anda boleh buat withdraw terus ke akaun bank.

:)paid:)paid:)paid/SIZE]

apit89
06-12-2009, 08:25 PM
[SIZE="3"]Saya baru dapat sembang dengan Encik zainal Admin PEKESIM.ORG.

PEKESIM.ORG adalah satu pertubuhan Islam yang baru ditubuhkan dan salah satu program mereka ialah memberi bantuan dana kewangan dengan kaedah yang tak membebankan dan sumber kewangan adalah 100% dari sumbangan ahli.

Syarat wajib untuk dapat bantuan dana ialah anda mesti menaja 4 orang. Jika menaja lebih maka kena placement di level 2 tetapi anda yang dapat bonus tajaan.

Untuk mendapatkan bantuan dana kumpulan anda mestilah seperti berikut:

LEVEL 1 = 4 ORANG
LEVEL 2 = 16 ORANG

Apabila genap 20 orang maka dalam akaun anda akan terdapat 1 msg yang mengatakan anda sudah layak memohon pinjaman dana dengan syarat membuat sumbangan mengikut jumlah dana yang anda inginkan.

Semua sumbangan boleh dibuat menggunakan e-wallet. Permohonan pinjaman dana akan diluluskan dalam masa 14 hari bekerja. Selepas diluluskan duit itu akan dimasukkan ke e wallet dan anda boleh buat withdraw terus ke akaun bank.

:)paid:)paid:)paid/SIZE]




oooo...camtu...

wengtoy
06-12-2009, 08:25 PM
[SIZE="3"]Saya baru dapat sembang dengan Encik zainal Admin PEKESIM.ORG.

PEKESIM.ORG adalah satu pertubuhan Islam yang baru ditubuhkan dan salah satu program mereka ialah memberi bantuan dana kewangan dengan kaedah yang tak membebankan dan sumber kewangan adalah 100% dari sumbangan ahli.

Syarat wajib untuk dapat bantuan dana ialah anda mesti menaja 4 orang. Jika menaja lebih maka kena placement di level 2 tetapi anda yang dapat bonus tajaan.

Untuk mendapatkan bantuan dana kumpulan anda mestilah seperti berikut:

LEVEL 1 = 4 ORANG
LEVEL 2 = 16 ORANG

Apabila genap 20 orang maka dalam akaun anda akan terdapat 1 msg yang mengatakan anda sudah layak memohon pinjaman dana dengan syarat membuat sumbangan mengikut jumlah dana yang anda inginkan.

Semua sumbangan boleh dibuat menggunakan e-wallet. Permohonan pinjaman dana akan diluluskan dalam masa 14 hari bekerja. Selepas diluluskan duit itu akan dimasukkan ke e wallet dan anda boleh buat withdraw terus ke akaun bank.

:)paid:)paid:)paid/SIZE]

ooo..kena bagi penuh dulu downline kite la..

eboss
06-12-2009, 08:26 PM
Saya baru dapat sembang dengan Encik zainal Admin PEKESIM.ORG.

PEKESIM.ORG adalah satu pertubuhan Islam yang baru ditubuhkan dan salah satu program mereka ialah memberi bantuan dana kewangan dengan kaedah yang tak membebankan dan sumber kewangan adalah 100% dari sumbangan ahli.

Syarat wajib untuk dapat bantuan dana ialah anda mesti menaja 4 orang. Jika menaja lebih maka kena placement di level 2 tetapi anda yang dapat bonus tajaan.

Untuk mendapatkan bantuan dana kumpulan anda mestilah seperti berikut:

LEVEL 1 = 4 ORANG
LEVEL 2 = 16 ORANG

Apabila genap 20 orang maka dalam akaun anda akan terdapat 1 msg yang mengatakan anda sudah layak memohon pinjaman dana dengan syarat membuat sumbangan mengikut jumlah dana yang anda inginkan.

Semua sumbangan boleh dibuat menggunakan e-wallet. Permohonan pinjaman dana akan diluluskan dalam masa 14 hari bekerja. Selepas diluluskan duit itu akan dimasukkan ke e wallet dan anda boleh buat withdraw terus ke akaun bank.

Jadual bayaran balik ialah 3 tahun iaitu seperti berikut:

Pinjam RM1000 - BAYARAN BULANAN RM25 (25% dari nilai sumbangan RM100)

Pinjam RM3000 - BAYARAN BULANAN RM75 (25% dari nilai sumbangan RM300)

Pinjam RM5000 - BAYARAN BULANAN RM125 (25% dari nilai sumbangan RM500

Pinjam RM10000 - BAYARAN BULANAN RM250 (25% dari nilai sumbangan RM1000

apit89
06-12-2009, 08:26 PM
taja lvl 1 dpt 25%..
lvl 2 bpe?

eboss
06-12-2009, 08:27 PM
ooo..kena bagi penuh dulu downline kite la..

modal rm100 saja...senang nak pulun :)paid

eboss
06-12-2009, 08:27 PM
taja lvl 1 dpt 25%..
lvl 2 bpe?

1 level saja

apit89
06-12-2009, 08:31 PM
1 level saja

ooo..1 level je la..
means 4 org je..
lebih2 tu xdpt ape la..
kecuali letakkan bwh lvl 1 kite,n genapkan 16org..
so dpt apply loan..
tapi kene buat sumbangan dulu..

tapi yg ok nye klu dline nak wat loan,kite dpt 25% dari sumbangan die..

huhu..
betol x eboss?

wmtarmizi
06-12-2009, 08:34 PM
hmmmm.. brape lame agaknye leh tahan ni..

eboss
06-12-2009, 08:35 PM
ooo..1 level je la..
means 4 org je..
lebih2 tu xdpt ape la..
kecuali letakkan bwh lvl 1 kite,n genapkan 16org..
so dpt apply loan..
tapi kene buat sumbangan dulu..

tapi yg ok nye klu dline nak wat loan,kite dpt 25% dari sumbangan die..

huhu..
betol x eboss?

betul...kita leh taja seberapa ramai tapi lebih dari 4 yang pertama tu kena placement

eboss
06-12-2009, 08:35 PM
hmmmm.. brape lame agaknye leh tahan ni..

aku tak berani nak jawabbbbb :((

eboss
06-12-2009, 08:36 PM
minggu depan depa akan siar 15 orang yang dapat loan RM10K dalam metro :)paid

gunnerz82
06-12-2009, 08:36 PM
hmmmm.. brape lame agaknye leh tahan ni..



dari kiraan aku,,, mmg boleh tahan lama.:)cgrock

apit89
06-12-2009, 08:37 PM
betul...kita leh taja seberapa ramai tapi lebih dari 4 yang pertama tu kena placement


maksudnye org kelima auto placement ke org pertama..
tol x?

n yg kita dapat gak ke 25% dari org ke lima tu?

eboss
06-12-2009, 08:37 PM
minggu depan depa akan siar 15 orang yang dapat loan RM10K dalam metro :)paid

silap...silap...bukan 15 orang...5 orang

eboss
06-12-2009, 08:37 PM
maksudnye org kelima auto placement ke org pertama..
tol x?

n yg kita dapat gak ke 25% dari org ke lima tu?

placement manual kot...tapi tang bonus tajaan tu betul lah...kita taja kita dapat lah

apit89
06-12-2009, 08:38 PM
placement manual kot...tapi tang bonus tajaan tu betul lah...kita taja kita dapat lah


ok eboss..
count me in~:D

eboss
06-12-2009, 08:38 PM
dari kiraan aku,,, mmg boleh tahan lama.:)cgrock

Harap2 lah...aku nak apply e center kajang/bangi :)paid

eboss
06-12-2009, 08:39 PM
ok eboss..
count me in~:D

PM mai:

NAMA PENUH:

ALAMAT:

NO IC:

NO HP:

EMAIL:

NO AKAUN BANK:

thariq_shahalam
06-12-2009, 08:40 PM
tapi max potential income limited to RM20,000 kalau kita sumbang RM1000. Pastu tak dapat apa2 dah...

Masalahnya adakah apa yang dibuat persatuan ini sah di sisi undang2? :-?

Kena buat kajian lagi ni...

gunnerz82
06-12-2009, 08:42 PM
dari kiraan aku,,, mmg boleh tahan lama.:)cgrock

sb susun 1-4-16 baru sorg tu yg dapat buat loan.

eboss
06-12-2009, 08:43 PM
Saya baru dapat sembang dengan Encik zainal Admin PEKESIM.ORG.

PEKESIM.ORG adalah satu pertubuhan Islam yang baru ditubuhkan dan salah satu program mereka ialah memberi bantuan dana kewangan dengan kaedah yang tak membebankan dan sumber kewangan adalah 100% dari sumbangan ahli.

Syarat wajib untuk dapat bantuan dana ialah anda mesti menaja 4 orang. Jika menaja lebih maka kena placement di level 2 tetapi anda yang dapat bonus tajaan.

Untuk mendapatkan bantuan dana kumpulan anda mestilah seperti berikut:

LEVEL 1 = 4 ORANG
LEVEL 2 = 16 ORANG

Apabila genap 20 orang maka dalam akaun anda akan terdapat 1 msg yang mengatakan anda sudah layak memohon pinjaman dana dengan syarat membuat sumbangan mengikut jumlah dana yang anda inginkan.

Semua sumbangan boleh dibuat menggunakan e-wallet. Permohonan pinjaman dana akan diluluskan dalam masa 14 hari bekerja. Selepas diluluskan duit itu akan dimasukkan ke e wallet dan anda boleh buat withdraw terus ke akaun bank.

Jadual bayaran balik ialah 3 tahun iaitu seperti berikut:

Pinjam RM1000 - BAYARAN BULANAN RM25 (25% dari nilai sumbangan RM100)

Pinjam RM3000 - BAYARAN BULANAN RM75 (25% dari nilai sumbangan RM300)

Pinjam RM5000 - BAYARAN BULANAN RM125 (25% dari nilai sumbangan RM500

Pinjam RM10000 - BAYARAN BULANAN RM250 (25% dari nilai sumbangan RM1000


Sesiapa yang join program unik ini sila PM:

NAMA PENUH:

ALAMAT:

NO IC:

NO HP:

EMAIL:

NO AKAUN BANK:

apit89
06-12-2009, 08:44 PM
pm-ed

check it out~

eboss
06-12-2009, 08:53 PM
tapi max potential income limited to RM20,000 kalau kita sumbang RM1000. Pastu tak dapat apa2 dah...

Masalahnya adakah apa yang dibuat persatuan ini sah di sisi undang2? :-?

Kena buat kajian lagi ni...

aDMIN TADI KATA DIA ORANG TERTAKLUK PADA AKTA APA TAH...LUPA LAK AKU

eboss
06-12-2009, 08:56 PM
Saya baru dapat sembang dengan Encik Zainal (013-2555007) Admin PEKESIM.ORG.

PEKESIM.ORG adalah satu pertubuhan Islam yang baru ditubuhkan dan salah satu program mereka ialah memberi bantuan dana kewangan dengan kaedah yang tak membebankan dan sumber kewangan adalah 100% dari sumbangan ahli.

Syarat wajib untuk dapat bantuan dana ialah anda mesti menaja 4 orang. Jika menaja lebih maka kena placement di level 2 tetapi anda yang dapat bonus tajaan.

Untuk mendapatkan bantuan dana kumpulan anda mestilah seperti berikut:

LEVEL 1 = 4 ORANG
LEVEL 2 = 16 ORANG

Apabila genap 20 orang maka dalam akaun anda akan terdapat 1 msg yang mengatakan anda sudah layak memohon pinjaman dana dengan syarat membuat sumbangan mengikut jumlah dana yang anda inginkan.

Semua sumbangan boleh dibuat menggunakan e-wallet. Permohonan pinjaman dana akan diluluskan dalam masa 14 hari bekerja. Selepas diluluskan duit itu akan dimasukkan ke e wallet dan anda boleh buat withdraw terus ke akaun bank.

Jadual bayaran balik ialah 3 tahun iaitu seperti berikut:

Pinjam RM1000 - BAYARAN BULANAN RM25 (25% dari nilai sumbangan RM100)

Pinjam RM3000 - BAYARAN BULANAN RM75 (25% dari nilai sumbangan RM300)

Pinjam RM5000 - BAYARAN BULANAN RM125 (25% dari nilai sumbangan RM500

Pinjam RM10000 - BAYARAN BULANAN RM250 (25% dari nilai sumbangan RM1000


Sesiapa yang join program unik ini sila PM:

NAMA PENUH:

ALAMAT:

NO IC:

NO HP:

EMAIL:

NO AKAUN BANK:

eboss
06-12-2009, 09:01 PM
sb susun 1-4-16 baru sorg tu yg dapat buat loan.

21 X RM100 = RM2100...kalau nak loan RM1000 no hal tapi kalau nak loan lebih mungkin kena tunggu giliran dan dana...dia orang tak mungkin main kasi macam tu saja

apit89
06-12-2009, 09:02 PM
lembab lak tac m2u nehh..

eboss
06-12-2009, 09:03 PM
tapi max potential income limited to RM20,000 kalau kita sumbang RM1000. Pastu tak dapat apa2 dah...

Masalahnya adakah apa yang dibuat persatuan ini sah di sisi undang2? :-?

Kena buat kajian lagi ni...

Orang yg paling sesuai untuk jawab: Encik Zainal (013-2555007) Admin PEKESIM.ORG.:)paid

eboss
06-12-2009, 09:04 PM
lembab lak tac m2u nehh..

sabarrrrrrrrrrr :D

apit89
06-12-2009, 09:13 PM
sabarrrrrrrrrrr :D

xdpt pn lagi..
de prob la tu..
adei..try jap gi lak..
da transfer kang ako gtau k eboss~

eboss
06-12-2009, 09:18 PM
xdpt pn lagi..
de prob la tu..
adei..try jap gi lak..
da transfer kang ako gtau k eboss~

ok...no problem

eboss
06-12-2009, 09:25 PM
Saya baru dapat sembang dengan Encik zainal Admin PEKESIM.ORG.

PEKESIM.ORG adalah satu pertubuhan Islam yang baru ditubuhkan dan salah satu program mereka ialah memberi bantuan dana kewangan dengan kaedah yang tak membebankan dan sumber kewangan adalah 100% dari sumbangan ahli.

Syarat wajib untuk dapat bantuan dana ialah anda mesti menaja 4 orang. Jika menaja lebih maka kena placement di level 2 tetapi anda yang dapat bonus tajaan.

Untuk mendapatkan bantuan dana kumpulan anda mestilah seperti berikut:

LEVEL 1 = 4 ORANG
LEVEL 2 = 16 ORANG

Apabila genap 20 orang maka dalam akaun anda akan terdapat 1 msg yang mengatakan anda sudah layak memohon pinjaman dana dengan syarat membuat sumbangan mengikut jumlah dana yang anda inginkan.

Semua sumbangan boleh dibuat menggunakan e-wallet. Permohonan pinjaman dana akan diluluskan dalam masa 14 hari bekerja. Selepas diluluskan duit itu akan dimasukkan ke e wallet dan anda boleh buat withdraw terus ke akaun bank.

Jadual bayaran balik ialah 3 tahun iaitu seperti berikut:

Pinjam RM1000 - BAYARAN BULANAN RM25 (25% dari nilai sumbangan RM100)

Pinjam RM3000 - BAYARAN BULANAN RM75 (25% dari nilai sumbangan RM300)

Pinjam RM5000 - BAYARAN BULANAN RM125 (25% dari nilai sumbangan RM500

Pinjam RM10000 - BAYARAN BULANAN RM250 (25% dari nilai sumbangan RM1000


Sesiapa yang join program unik ini sila PM:

NAMA PENUH:

ALAMAT:

NO IC:

NO HP:

EMAIL:

NO AKAUN BANK:

wantrader82
06-12-2009, 09:28 PM
macam best jer program ni..ader warga CG yang dah dapat sumbangan ker?

gunnerz82
06-12-2009, 09:30 PM
xdpt pn lagi..
de prob la tu..
adei..try jap gi lak..
da transfer kang ako gtau k eboss~



waa...cepat tul bertindak. cayok2 :)cgrock

eboss
06-12-2009, 09:31 PM
macam best jer program ni..ader warga CG yang dah dapat sumbangan ker?

Belum...saya pun baru join siang tadi:">

eboss
06-12-2009, 09:32 PM
waa...cepat tul bertindak. cayok2 :)cgrock

bak kata leader mana tah...kesempatan berada dihujung jari anda...anda cuma perlu melonjak sedikit saja untuk mencapainya :D

gunnerz82
06-12-2009, 09:32 PM
macam best jer program ni..ader warga CG yang dah dapat sumbangan ker?


nak kena join dulu. pastu baru eboss leh dapat. pastu baru la leh tunjuk testi...:)paid

up utk eboss

eboss
06-12-2009, 09:33 PM
Dah 2 orang PM nak join...cepat2 lebih dari 4 akan diplacement dibawah anda pulak...sapa dulu dok atas...mcm biasa

eboss
06-12-2009, 09:34 PM
nak kena join dulu. pastu baru eboss leh dapat. pastu baru la leh tunjuk testi...:)paid

up utk eboss

betul2...dapat loan nanti kita bikin makan2 kecil2an kat mattop :)paid

eboss
06-12-2009, 09:39 PM
Buat masa ini banyak e center dikehendaki..kalau sapa join awal boleh apply...pihak syarikat akan siarkan nama dan alamat anda bagi kawasan anda..so boleh dapat downline percuma dari web syarikat atau jika ada orang yang call syarikat dan orang itu dari kawasan anda syarikat akan minta orang itu berurusan terus dengan anda...semua bonus tetap sama. Aku dah book kawasan kajang/ bangi :)paid

apit89
06-12-2009, 09:44 PM
waa...cepat tul bertindak. cayok2 :)cgrock


haha..
saje je nak test bwk dline join ni plak..
ringan2 je nih..
jom join~


p/s: eboss,da setel transfer :)paid

notrexdame
06-12-2009, 09:47 PM
patut la hp aku kena spam tadi.citt :p

gunnerz82
06-12-2009, 09:53 PM
Buat masa ini banyak e center dikehendaki..kalau sapa join awal boleh apply...pihak syarikat akan siarkan nama dan alamat anda bagi kawasan anda..so boleh dapat downline percuma dari web syarikat atau jika ada orang yang call syarikat dan orang itu dari kawasan anda syarikat akan minta orang itu berurusan terus dengan anda...semua bonus tetap sama. Aku dah book kawasan kajang/ bangi :)paid




ni yang best ni.

eboss
06-12-2009, 09:59 PM
patut la hp aku kena spam tadi.citt :p

mana tau kot2 hang perlukan dana modal meniaga :D

apit89
06-12-2009, 09:59 PM
owrait~
dah di kategorikan dah reg..
hahaha..

eboss
06-12-2009, 10:00 PM
haha..
saje je nak test bwk dline join ni plak..
ringan2 je nih..
jom join~


p/s: eboss,da setel transfer :)paid

settttttttt...dua orang PM info...tapi baru 1 orang yang bayar :D

dr_zool
06-12-2009, 10:07 PM
mcm2 eboss nh.
biz baru ek

eboss
06-12-2009, 10:09 PM
mcm2 eboss nh.
biz baru ek

gitulah nampaknya :D

apit89
06-12-2009, 10:11 PM
ehem2..
siggy da di ubahsuai..
ekekeke~

1st come 1st serve~

eboss
06-12-2009, 10:12 PM
Saya baru dapat sembang dengan Encik zainal Admin PEKESIM.ORG.

PEKESIM.ORG adalah satu pertubuhan Islam yang baru ditubuhkan dan salah satu program mereka ialah memberi bantuan dana kewangan dengan kaedah yang tak membebankan dan sumber kewangan adalah 100% dari sumbangan ahli.

Syarat wajib untuk dapat bantuan dana ialah anda mesti menaja 4 orang. Jika menaja lebih maka kena placement di level 2 tetapi anda yang dapat bonus tajaan.

Untuk mendapatkan bantuan dana kumpulan anda mestilah seperti berikut:

LEVEL 1 = 4 ORANG
LEVEL 2 = 16 ORANG

Apabila genap 20 orang maka dalam akaun anda akan terdapat 1 msg yang mengatakan anda sudah layak memohon pinjaman dana dengan syarat membuat sumbangan mengikut jumlah dana yang anda inginkan.

Semua sumbangan boleh dibuat menggunakan e-wallet. Permohonan pinjaman dana akan diluluskan dalam masa 14 hari bekerja. Selepas diluluskan duit itu akan dimasukkan ke e wallet dan anda boleh buat withdraw terus ke akaun bank.

Jadual bayaran balik ialah 3 tahun iaitu seperti berikut:

Pinjam RM1000 - BAYARAN BULANAN RM25 (25% dari nilai sumbangan RM100)

Pinjam RM3000 - BAYARAN BULANAN RM75 (25% dari nilai sumbangan RM300)

Pinjam RM5000 - BAYARAN BULANAN RM125 (25% dari nilai sumbangan RM500

Pinjam RM10000 - BAYARAN BULANAN RM250 (25% dari nilai sumbangan RM1000


Sesiapa yang join program unik ini sila PM:

NAMA PENUH:

ALAMAT:

NO IC:

NO HP:

EMAIL:

NO AKAUN BANK:

wmtarmizi
06-12-2009, 10:13 PM
Sekarang ni da brape keahlian dier??

eboss
06-12-2009, 10:14 PM
ehem2..
siggy da di ubahsuai..
ekekeke~

1st come 1st serve~

Sapa boleh buat web group sendiri aku buka 1 akaun lagi kat bawah dia :)paid:)paid:)paid

Dianey
06-12-2009, 10:21 PM
Wah eboss pekesim pulak.. cam best jer. Terkesima mendengarnya.. :D

wmtarmizi
06-12-2009, 10:23 PM
Sapa boleh buat web group sendiri aku buka 1 akaun lagi kat bawah dia :)paid:)paid:)paid

emmm... kene tunggu ade webgroup dulu nih, baru senang nak pomot...

eboss
06-12-2009, 10:23 PM
Sekarang ni da brape keahlian dier??

Ntah la...aku lupa lak nak tanya admin tadi

eboss
06-12-2009, 10:24 PM
Wah eboss pekesim pulak.. cam best jer. Terkesima mendengarnya.. :D

macam kopi jugak...ada kopi janda...ada kopi rimau...ada kopi tongkat ali...kopi tetap kopi cuma khasiat saja lain lain :)):)):))

apit89
06-12-2009, 10:25 PM
Sapa boleh buat web group sendiri aku buka 1 akaun lagi kat bawah dia :)paid:)paid:)paid


eboss..
ni kite bincang sket g..
ako nak out..
lepak time..:p

eboss
06-12-2009, 10:26 PM
emmm... kene tunggu ade webgroup dulu nih, baru senang nak pomot...

aku buat mcm kat svr lah..sapa yang buat web aku buka selot lagi kat bawah dia :)paid

eboss
06-12-2009, 10:27 PM
eboss..
ni kite bincang sket g..
ako nak out..
lepak time..:p

hang nak mai wad aku ke? :-?:-?:-?

eboss
06-12-2009, 10:36 PM
SOALAN-SOALAN LAZIM

1- Apakah keistimewaan menjadi ahli PeKESIMcare?

Keahlian PeKESIMcare adalah seumur hidup. Bayaran pendaftarannya sebanyak RM100 sahaja. Anda akan diberikan pelbagai keistimewaan, bantuan, peluang-peluang pendapatan dan perniagaan yang disediakan oleh PeKESIM dari masa ke semasa.

2- Bagaimana untuk menjadi ahli PeKESIMcare?

Anda hendaklah mendaftar terlebih dahulu menggunakan handphone anda. Sila rujuk didalam halaman KEAHLIAN.

3- Apa yang perlu saya lakukan setelah mendaftar?

Setelah mendaftar , anda akan diberikan ID dan password, selepas itu, anda hendaklah mengaktifkan keahlian anda melalui penaja anda. Yuran RM100 hendaklah diserahkan kepada penaja anda apabila anda benar-benar telah diaktifkan (SMS pengaktifan akan dihantar secara SMS ke HP anda bersama no. eResit dan boleh dicetak melalui internet)

4- Apa yang saya dapat setelah membayar yuran RM100?

Anda akan diberikan 2 unit sticker kereta, sistem hebahan pengiklanan SMS, kad keahlian PeKESIMcare pelbagai guna, khairat kematian RM1,000, Takaful insuran RM50,000 (setahun), kecederaan kemalangan RM200, pelbagai kemudahan dan diskaun serta lain-lain lagi.

5- Apakah peluang-peluang yang disediakan oleh PeKESIMcare?

Terdapat beberapa peluang yang disediakan. antaranya: Program Pembiayaan Modal Perniagaan dan Peribadi, Program Menjana Pendapatan, urusniaga sesama ahli dan lain-lain lagi.

6- Apakah program pembiayaan modal perniagaan dan peribadi?
Program ini disediakan diatas permintaan ahli dan ianya dikhususkan hanya untuk ahli PeKESIMcare sahaja. Pembiayan ini adalah berupa bantuan modal yang perlu dipulangkan mengikut jadual yang telah ditetapkan (bagi tujuan membantu ahli dan orang ramai). Kadar pembiayaan adalah mengikut pilihan ahli seperti yang telah ditetapkan iaitu: RM1,000, RM3,000, RM5,000 & RM10,000.

7- Apakah syarat untuk mendapatkan bantuan modal tersebut?

Sebagai syarat anda hendaklah membuat sumbangan berupa wang sebanyak 10% dari kadar bantuan yang telah anda pilih. Umpamanya anda memilih bantuan RM10,000, Maka anda dikehendaki menyumbang sebanyak RM1,000 sebagai syarat permulaan.

8- Bagaimana caranya untuk saya membuat sumbangan?

Setelah keahlian anda diaktifkan, anda boleh membuat sumbangan dengan menggunakan sistem eWallet. Anda boleh mendapatkan eWallet terus dari PeKESIM atau ahli yang mempunyai eWallet. sumbangan hendaklah dilakukan menggunakan sistem SMS menggunakan handphone anda. Sistem akan mengesahkan sumbangan anda. Anda akan diberi no. eResit dan boleh di cetak melalui Internet.

9-Apakah ada syarat-syarat lain selain dari membuat sumbangan?
Ia, anda hendaklah memperkenalkan kepada 4 penyumbang baru yang sama dengan sumbangan anda. kemudian penyumbang yang anda taja tadi pula memperkenalkan penyumbang baru sehingga mencapai 16 orang pada level yang kedua.

10- Bolehkah saya menaik taraf sumbangan yang sedia ada?

YA! anda boleh menaik taraf sumbangan anda dengan syarat sumbangan tersebut hendaklah mengikut garis panduan yang telah ditetapkan. Misalnya; anda telah menyumbang RM100. Anda boleh menaiktaraf sumbangan tersebut kepada RM300 dengan menambah lagi bakinya RM200. Maka anda layak untuk mendapat bantuan berjumlah RM3,000.

11- Apa yang saya dapat sekiranya ahli dibawah saya membuat sumbangan?

Anda akan diberi hibah (upah kerja) sebanyak 25% dari jumlah sumbangan secara serta merta sekiranya ahli dibawah anda membuat sumbangan (walaupun sumbangan itu berlainan dari jumlah sumbanagan anda)

12- Bolehkah saya menaja ahli baru yang mahu memohon bantuan pada jumlah yang berlainan dari pilihan saya?

YA! Anda boleh menaja ahli baru yang ingin memohon bantuan yang berlainan.

13- Apa yang saya dapat sekiranya saya menaja ahli baru yang memohon bantuan yang berlainan dengan pilihan bantuan saya?

Anda akan memperoleh satu lagi peluang bantuan pada jumlah tersebut jika jumlah penyumbang tersebut telah tercapai mengikut kiraan yang ditetapkan. Seperkara lagi, anda akan mendapat Hibah 25% secara serta merta jika ahli tersebut membuat sumbangan. Contohnya; anda menyumbang RM1,000 dan ahli baru anda telah menyumbang RM500, anda akan diberi hibah sebanyak RM125 dari sumbangan ahli baru tadi.

14- Bagaimana hibah ini diagihkan?

Hibah ini diagihkan secara serta merta melalui sistem eWallet. Anda akan diberitahu melalui sistem SMS secara realtime.

15- Bagaimana saya hendak menunaikan eWallet saya?

Ada beberapa cara untuk menunaikan eWallet anda iaitu:

a) Mendaftar ahli baru - Ahli baru akan membayar yuran RM100 kepada anda. eWallet anda akan dipotong RM100.

b) Memindahkan eWallet kepada ahli - Mereka akan membayar tunai kepada anda- eWallet anda akan dipotong mengikut jumlah yang dipindahkan

c) Memohon tunai kepada PeKESIMcare - Wang akan dimasukkan kedalam akaun bank anda dalam masa 3 hari bekerja.

d) Membayar balik ansuran bantuan - Setiap bayaran akan disertakan eResit dan bakinya dipaparkan melalui sistem SMS dan Internet

16- Bagaimanakah cara untuk saya mendapat tahu bantuan saya telah diluluskan?

Bantuan anda telah diluluskan sejak pendaftaran anda diaktifkan. Cuma, bantuan tersebut akan disalurkan ketika anda telah memenuhi syarat seperti keterangan pada perkara 8. Pegerakan penyumbang dibawah rangkaiaan anda akan diberitahu dari masa ke semasa melalui SMS ketika berlakunya transaksi secara realtime.

17- Berapa lama untuk mendapat bantuan setelah segala syarat dipenuhi?

Bantuan akan diserahkan kepada anda secara serta merta melalui sistem eWallet. Anda boleh memohon tunai dan ianya akan diuruskan dalam masa 2 minggu dari tarikh anda memohon untuk ditunaikan melalui sistem SMS. Serahan dibuat dalam bentuk Cek atau Online ke akaun Bank anda. Anda dikehendaki menandatangani surat akuan penerimaan terlebih dahulu di Pejabat Urusan PeKESIMcare atau Cawangan atau Agen yang ditauliahkan.

18- Apakah ada kelonggaran untuk saya mendapat bantuan lebih awal tanpa melengkapkan syarat asal seperti yang ditetapkan?

YA! Anda diberi peluang untuk mendapat bantuan lebih awal jika telah mencapai jumlah penyumbang seperti yang ditetapkan. Sistem akan menghantar tawaran bantuan secara SMS seandainya jumlah tersebut telah dicapai. Misalnya anda telah mendapat seorang penyumbang di level 1 dan 4 penyumbang di level 2, maka sistem akan menawarkan kepada anda untuk menuntut bantuan sebanyak 1/4 dari jumlah bantuan sebenar yang dipilih oleh anda. Perkara ini akan berulang pada setiap cukupnya jumlah pendema seperti yang telah dinyatakan. Anda boleh abaikan tawaran tersebut jika tidak meminatinya.

19- Apa akan terjadi pada baki bantuan saya jika saya memohon sebahagiannya lebih awal?

Anda masih berpeluang untuk menerima baki bantuan tersebut jika jumlah penyumbang dibawah rangkaian anda telah mencukupi syarat.

20- Adakah saya masih berpeluang jika saya tidak mencari ahli baru?

YA! anda masih berpeluang mendapat bantuan kerana sistem kami akan menolong anda mendapatkan penyumbang melalui hasil usaha ahli yang aktif (auto placement)

21- Adakah program ini dibenarkan oleh undang-undang?

Program ini bukanlah SKIM CEPAT KAYA, MLM, PIRAMID DAN SEBAGAINYA. Ia adalah program bantuan sesama ahli yang dilindungi akta pertubuhan. Ianya berkonsepkan "MEMBANTU DAN DIBANTU". Sila rujuk dihalaman AKTIVITI.

22- Apakah saya boleh melihat transaksi urusan yang berkaitan dengan saya di sistem PeKESIMcare?

YA! anda boleh mengetahuinya melalui sistem SMS dan Internet. Sila gunakan format SMS dengan betul atau menggunakan ID dan Password yang diberikan untuk masuk ke sistem keahlian PeKESIMcare melalui Internet

eboss
06-12-2009, 10:40 PM
Petikan dari Undang-undang bagi

Pertubuhan Kebajikan Ekonomi Dan Sosial Islam Malaysia (PeKESIM)

(MALAYSIAN ISLAMIC SOCIAL, ECONOMIC & CHARITY SOCIETY)



ANTARA OBJEKTIF / MATLAMAT PENUBUHAN:

1) Menyatupadukan umat Islam di Malaysia melalui aktiviti yang

dilakukan dari masa ke semasa

2) Membantu dari segi kewangan dan tenaga dalam pembangunan

infrastruktur seperti masjid, sekolah, tempat tingal umat islam yang

daif, bencana alam, kesan peperangan, kemiskinan, dan

sebagainya.

3) Memberi peruntukan kewangan untuk menaik taraf kehidupan umat

Islam dalam negara misalnya memberi bantuan kewangan dalam

bentuk modal perniagaan yang berasaskan Islam.

4) Memenuhi kewajipan fardhu kifayah dikalangan umat Islam.

5) Menjadikan umat Islam lebih prihatin sesama Islam.

6) Membentuk generasi Islam yang lebih penyayang, sabar dan

bertaqwa.

7) Membangunkan ekonomi umat Islam.

8) Menjadikan umat Islam lebih dihormati dan disegani masyarakat

antarabangsa.

9) untuk menjalankan aktiviti tanpa diskriminasi tentang jantina,

warna kulit, agama, asal-usul, bahasa,kecenderungan politik atau

apa-apa pandangan lain yang dipegang oleh anggota.

10) Menjalankan sebarang kegiatan amal atau sebarang jenis

perniagaan untuk tujuan menambah Tabung Kewangan

Pertubuhan. Ia juga dibenar menerima tajaan atau sumbangan

daripada Kerajaan, Swasta, Badan Berkanun dan orang

perseorangan, asalkan tidak bercanggah dengan undang-undang

negara.

11) Semua wang keuntungan yang diperolehi oleh pertubuhan

daripada penyertaannya dalam mana-mana perniagaan atau

pelaburan akan digunakan semata-mata untuk melanjutkan,

memajukan dan menjalankan objektif dan matlamat Pertubuhan

ini. Sungguhpun begitu, peruntukan ini tidak menghalang

sebarang pembayaran yang dibuat dengan tujuan baik untuk

membayar gaji atau perbelanjaan atau kedua-duanya kepada

sebarang ahli atau pekerja Pertubuhan ini. Pertubuhan juga

boleh menubuhkan Badan Perniagaan dan boleh memiliki harta

benda dengan syarat keuntungan hendaklah dimasukkan dalam

Tabung Kewangan Pertubuhan.



CADANGAN MENGADAKAN KEMUDAHAN BAGI AHLI

PeKESIM KHUSUSNYA DAN UMAT ISLAM AMNYA:

1) Beberapa unit Van Jenazah

2) Beberapa unit Ambulance

3) Pusat-pusat Kesihatan dan Homedialisis

4) Pusat penjagaan orang-orang tua dan orang kurang upaya

5) Pusat-pusat perniagaan dan pengilangan

6) Pusat pemasaran barangan keluaran ahli dan umat Islam

7) Pusat-pusat pengajian dan Tahfiz

8) Pusat bimbingan dan latihan

9) Dan lain-lain aktiviti

eboss
06-12-2009, 10:42 PM
PERTUBUHAN KEBAJIKAN EKONOMI & SOSIAL ISLAM MALAYSIA
(MALAYSIAN ISLAMIC SOCIAL ECONOMIC AND CHARITY SOCIETY)(PeKESIM)
NO. PENDAFTARAN: 0371-07-NSE



1. PENGENALAN.

PERTUBUHAN KEBAJIKAN EKONOMI & SOSIAL ISLAM MALAYSIA atau PeKESIM ditubuhkan pada 14 Februari 2007 dengan Nombor Pendaftaran 0371-07-NSE, di Malaysia.

Sebagai Badan Bukan Kerajaan (NGO’s) PeKESIM sentiasa prihatin dan bergerak cergas di dalam kerja-kerja amal yang menjurus kepada kebajikan sejagat. Usaha yang dilakukan adalah untuk membantu umat Islam dan negara-negara Islam, supaya masalah yang ditanggung oleh umat dan negara Islam, dapat dibantu oleh umat dan negara Islam yang lain.

Masalah-masalah yang diberi tumpuan ialah menjurus kepada kerja-kerja kebajikan, ekonomi dan sosial orang-orang Islam, PeKESIM juga berperanan membangunkan ekonomi, pembangunan yang telah musnah serta memberi pendidikan yang sesuai mengikut ajaran Islam.

Sebagai contoh, dalam kerja-kerja sosialnya, PeKESIM turut serta membantu mereka dikalangan warga tua, orang kurang upaya, malah bersama-sama kerajaan cuba mengatasi masalah remaja yang menghadapi ‘krisis idintiti’, sehingga terlibat dengan gejala dadah, bohsia, bohjan, arak, sex rambang, mendedah aurat, sumbang mahram, menyertai kumpulan punk, gothic, mat rempit dan sebagainya dengan mengadakan pusat kaunseling dan memberi penerangan secara terus kepada mereka melalui ahli-ahli sukaarela yang ada bersama PeKESIM.

Walau banyak rintangan ketika menjalankan tugas-tugas mencegah gejala sosial terlampau dalam aktiviti PeKESIM ini, ia terus dibuat demi menyelamatkan warga islam terutama remaja, supaya mereka dapat mengetahui lebih jelas tentang keindahan Islam itu sendiri.

Dalam tinjauan PeKESIM, mendapati ramai remaja Islam tidak mendapat pendidikan Islam daripada keluarga yang yang tidak menegakkan Islam. Mereka terbahagi daripada berbagai peringkat. Orang berada cara bersosialnya berbeza dengan mereka yang berada di peringkat bahawan. Orang tua cara bersosialnya berbeza dengan remaja dan sebagainya. Namun gejala ini tetap berterusan dan akan menjadi masalah besar kepada masyarakat dan negara. Yang paling kita takuti, agama islam akan terus dicemar dengan golongan yang mengaku kononnya Islam tetapi melanggar hukum hakam agama suci ini.

PeKESIM juga telah bersana-sama bergerak di bawah badan-badan gabungannya menwujudkan sebuah penempatan untuk wanita bermasalah di Tampin, Negeri Sembilan diberi nama RUMAH LINDUNGAN KASIH dan sebuah rumah untuk anak-anak Istimewa di Taman Tuanku Jaafar di Negeri Sembilan. Ia di asaskan bersama dengan mereka yang mahu melihat nasib mereka dapat dibela dan berhak mereka diberi perhatian seperti orang-orang lain juga.

Dalam melaksanakan tugas dan tanggungjawab, PEKESIM sentiasa berada dalam apa jua situasi. Sewaktu negara-negara Islam ditimpa musibah seperti peperangan, bencana alam, kehidupan daif, tidak mempunyai sekolah, masjid, guru, meningkatkan taraf ekonomi melalui pelbagai jenis perniagaan, PeKESIM terus berusaha menjayakannya.

2. TUJUAN

2.1. Membangun ekonomi orang-orang Islam berasas perniagaan

2.2. Memerangi gejala sosial di kalangan umat Islam (remaja)

2.3. Mengadakan seminar yang bersesuai dengan keperluan semasa

2.4. Memberi panduan dan penerangan kepada mereka yang tidak menyedari kesilapan

2.5. Membantu semua umat Islam dalam pelbagai aspek kehidupan.

2.6. Membuka lebih banyak sekolah agama (Islam) bahasa Arab, Al Quran, Tahfiz dan lain-lain.

2.7. Rumah-rumah perlindungan wanita bermasalah, anak-anak yatim, anak-anak istimewa dan orang-orang tua (Islam).

3. PEMBIAYAAN

Untuk melaksanakan semua usaha ini, PEKESIM tidak boleh bergerak bersendirian. Dengan sokongan orang-orang Islam dan agensi-agensi kerajaan, terutama kewangan dan barangan telah menjadikan PeKESIM sentiasa aktif dan berjaya melaksanakan tugas dan misinya kepada umat Islam bukan sahaja di Malaysia, tetapi orang-orang Islam yang beada di luar Malaysia.

Oleh itu, PeKESIM sangat mengalu-alukan semua bentuk sumbangan kewangan dan barangan bagi melaksanakan tugas yang tidak pernah selesai. PeKESIM amat yakin, usaha ini berjaya diteruskan dengan bantuan semua pihak yang sama-sama mahu membangunkan umat Islam Global dan modal insan Islam yang hampir musnah kerana peperangan dan sebagainya.

Bagi negara-negara Islam yang mampu yang telah diberikan oleh Allah SWT kemewahan yang banyak, apalah salahnya memberikan sedikit perhatian dan bantuan kepada pembangunan umah dan meningkatkan taraf ekonomi Islam sejagat?. Tidak ada gunanya memiliki kekayaan, tetapi saudara sesama Islam lain tidak dapat dibangunkan bersama kemajuan negara.

4. AKTIVITI

Semua aktiviti yang melibatkan ekonomi, kebajikan & sosial merupakan teras kepada perjuangan PeKESIM. Masalah sosial dan ekonomi dilihat sebagai punca utama menjadikan umat Islam mundur, miskin dan tidak mempunyai ketahanan diri.

Dalam menjalankan aktiviti-aktiviti seperti dirancang, berjalan dengan lancar, PeKESIM telah menyusun beberapa tugasnya secara berperingkat dari masa ke semasa. Semua aktiviti berjalan mengikut jadual, ada yang dijalankan bertahun-tahun lamanya, seperti mengadakan kursus dan seminar seperti yang telah dianjurkan sekarang iaitu SEMINAR PERUBATAN ISLAM - Seminar ini ringkasnya untuk memberi pendedahan kepada orang-orang Islam supaya jangan mempercayai sesuatu yang kurafat, selain Allah SWT.

Dalam kehidupan masyarakat melayu khususnya, mereka tidak terlepas daripada mempercayai tangkal atau juga dipanggil azimat untuk dijadikan pendinding diri dan sebagainya, mempercayai keramat tempat meminta sesuatu, keris boleh menjadi pengawal keluarga dan banyak lagi amalan kurafat yang ada dalam masyarakat melayu sejak turun temurun.

Saka yang diwarisi dari datuk nenek, susuk yang dipercayai boleh memberi kekuatan dan kekal cantik adalah amalan yang jelas bertentangan dengan akidah dan inilah yang banyak meresap di dalam kehidupan umat islam negara ini.

Menyedari hakikat ini, PeKESIM berusaha mengadakan seminar ke seluruh negara secara berperingkat bertujuan untuk menjelaskan kepada orang-orang melayu (Islam) bahawa kalau mereka atau keluarga mereka mengamalkan cara hidup itu, mereka harus meninggalkannya dan serentak itu PeKESIM memberi cara-cara rawatan secara Islam yang menggunakan ‘RUKIYAH’ daripada Al Quraan, bukan daripada mentera atau rukiyah memuja, memuji makhluk lain selain Allah SWT.

Alhamdulillah, dalam seminar yang di adakan apa yang dijangka memang benar, bahawa lebih 70 peratus orang-orang islam –melayu masih mengamalkan kehidupan berdukun, mempercayai sesuatu dengan harapan ia dapat menolong mereka ketika kesusahan dan sebagainya.

5. BANTUAN YANG DIPERLUKAN

Bantuan-bantuan yang diperlukan adalah kewangan. Kewangan ini untuk menampung pelbagai aktiviti melibatkan umat Islam berbagai peringkat usia. Ketika ini PeKESIM sedang giat memerangi gegala sosial remaja dan ekonomi umat Islam sejagat. Ia berjalan seiring dan serentak itu juga kebajikan mereka turut diberi perhatian. Bagi sebuah Pertubuhan Bukan Kerajaan, kesulitan kewangan amat dirasakan, sehingga ada ketikanya banyak aktiviti ‘Amal Makruf Nahi Mungkar’ tidak dapat dilaksanakan dengan jayanya. Sumbangan semua pihak amat dialu-alukan dari masa ke semasa.

6. PENUTUP

Banyak tugas-tugas yang masih belum selesai. Bercakap soal kebajikan sahaja, kita dapati masih banyak golongan miskin, golongan daif, golongan kurang upaya, golongan cacat, keruntuhan akhlak remaja, gologan yatim, ibu tunggal dan sebagainya yang terus mengharapkan bantuan dari masa ke semasa. Mereka tidak memikirkan menjadi kaya, tetapi hanya untuk menampung kehidupan yang semakin mencabar.

Begitu juga golongan yang mengharapkan bantuan kewangan untuk memulakan perniagaan atau menambah modal untuk membesarkan perniagaan mereka. Sentiasa tidak mencukupi. Begitu juga dengan keperluan umat Islam iatu tempat ibadah iatu masjid, buku-buku agama, penceramah agama di samping keperluan seperti rumah, pendidikan, makanan yang halal dan sebagainya.

Usaha yang paling sukar bila gejala sosial seperti arak, dadah, murtad, rogol, membunuh, terlibat dengan kumpulan rap, black metal, gothic, bohsia, bohjan, judi, maksiat dan sebagainya terus merebak di kalangan umat islam.

PEKESIM berhasrat untuk menjadikan umat Islam dihormati dan Idola kepada bangsa-bangsa dan agama lain. Kami yakin dengan kerjasama semua pihak, PEKESIM berjaya melaksanakan semua tanggungjawabnya terhadap agama, bangsa dan negara.

eboss
06-12-2009, 10:43 PM
http://www.pekesim.org/images/sijil-pekesim.jpg

janggut_X
06-12-2009, 10:53 PM
bisnes baru ni, :)

eboss
06-12-2009, 11:04 PM
bisnes baru ni, :)

boleh loan untuk tambah dana perniagaan hang :)paid

eboss
07-12-2009, 01:58 AM
Saya baru dapat sembang dengan Encik Zainal Admin PEKESIM.ORG.

PEKESIM.ORG adalah satu pertubuhan Islam yang baru ditubuhkan dan salah satu program mereka ialah memberi bantuan dana kewangan dengan kaedah yang tak membebankan dan sumber kewangan adalah 100% dari sumbangan ahli.

Syarat wajib untuk dapat bantuan dana ialah anda mesti menaja 4 orang. Jika menaja lebih maka kena placement di level 2 tetapi anda yang dapat bonus tajaan.

Untuk mendapatkan bantuan dana kumpulan anda mestilah seperti berikut:

LEVEL 1 = 4 ORANG
LEVEL 2 = 16 ORANG

Apabila genap 20 orang maka dalam akaun anda akan terdapat 1 msg yang mengatakan anda sudah layak memohon pinjaman dana dengan syarat membuat sumbangan mengikut jumlah dana yang anda inginkan.

Semua sumbangan boleh dibuat menggunakan e-wallet. Permohonan pinjaman dana akan diluluskan dalam masa 14 hari bekerja. Selepas diluluskan duit itu akan dimasukkan ke e wallet dan anda boleh buat withdraw terus ke akaun bank.

Jadual bayaran balik ialah 3 tahun iaitu seperti berikut:

Pinjam RM1000 - BAYARAN BULANAN RM25 (25% dari nilai sumbangan RM100)

Pinjam RM3000 - BAYARAN BULANAN RM75 (25% dari nilai sumbangan RM300)

Pinjam RM5000 - BAYARAN BULANAN RM125 (25% dari nilai sumbangan RM500)

Pinjam RM10000 - BAYARAN BULANAN RM250 (25% dari nilai sumbangan RM1000)


Sesiapa yang join program unik ini sila PM:

NAMA PENUH:

ALAMAT:

NO IC:

NO HP:

EMAIL:

NO AKAUN BANK:

apit89
07-12-2009, 02:36 AM
bump~
jom2..
sape dok usha2 tu jom cepat same join program nih..

membantu sambil dibantu~

Anonymous89
07-12-2009, 02:38 AM
cam bez je nie ... :)

apit89
07-12-2009, 02:47 AM
cam bez je nie ... :)


yeaa..
catch me if u can..
hehe..
im waiting 4 u~:">

Anonymous89
07-12-2009, 03:11 AM
yeaa..
catch me if u can..
hehe..
im waiting 4 u~:">

owhh nooo :o ...
u gonna catch me ... :"> :))

khairilhusni
07-12-2009, 03:58 AM
survey2 dulu program ni.

xaimisa
07-12-2009, 04:07 AM
bole bawak ketengah nih~

eboss
07-12-2009, 07:13 AM
bole bawak ketengah nih~

ketengah mana tu?:-?

paklong3g
07-12-2009, 08:11 AM
Bos, mesti taja min 4 org baru layak buat loan, atau kena taja ngan level 2 skali 16 org tuh?? :-?

apit89
07-12-2009, 09:39 AM
Bos, mesti taja min 4 org baru layak buat loan, atau kena taja ngan level 2 skali 16 org tuh?? :-?

kena cukupkan sampai level 2 tuh..
means kena ade 20 org..
4 org lvl 1,16 org lvl 2..
:)cgrock

eboss
07-12-2009, 09:41 AM
Tarik handbrek...tutup enjin...kunci pintu...cabutttttttttttttt

Aku baru dapat penjelasan yang jelas tentang perjalanan program ini. Agak merumitkan (bagi aku lah) sebab:

1) Modal sebenar ialah minima rm200 (rm100 pendaftaran + rm100 minima untuk book loan rm10000

2) Tiada bonus tajaan jika ahli yang kita taja cuma bayar rm100 sahaja dahulu. Rm25 atau 25% hanya akan dapat atas sumbangan ahli bawah kita.

3) Kita hanya akan dapat loan jika kesemua ahli level 1 = 4 orang dan level 2 = 16 orang memilih pakej loan yang sama dengan kita iaitu jika kita nak loan rm10k maka kita kena pastikan kesemua mereka ini juga berkemampuan membuat sumbangan rm1k seorang.

4) Kita dipertanggungjawab memantau ahli bawah kita yang buat loan itu membuat bayaran bulanan tanpa gagal

Oleh itu saya dengan ini mengistiharkan saya tarik diri dari program ini. Sesiapa yang masih berminat boleh bagi tahu saya dan saya akan minta upline saya hubungi anda.

Harap maklum. Terima kasih

eboss
07-12-2009, 09:46 AM
peKesim dah jadi Ala Kassimmmmmmmmmmm :eek::eek::eek:

apit89
07-12-2009, 09:46 AM
Tarik handbrek...tutup enjin...kunci pintu...cabutttttttttttttt

Aku baru dapat penjelasan yang jelas tentang perjalanan program ini. Agak merumitkan (bagi aku lah) sebab:

1) Modal sebenar ialah minima rm200 (rm100 pendaftaran + rm100 minima untuk book loan rm10000

2) Tiada bonus tajaan jika ahli yang kita taja cuma bayar rm100 sahaja dahulu. Rm25 atau 25% hanya akan dapat atas sumbangan ahli bawah kita.

3) Kita hanya akan dapat loan jika kesemua ahli level 1 = 4 orang dan level 2 = 16 orang memilih pakej loan yang sama dengan kita iaitu jika kita nak loan rm10k maka kita kena pastikan kesemua mereka ini juga berkemampuan membuat sumbangan rm1k seorang.

4) Kita dipertanggungjawab memantau ahli bawah kita yang buat loan itu membuat bayaran bulanan tanpa gagal

Oleh itu saya dengan ini mengistiharkan saya tarik diri dari program ini. Sesiapa yang masih berminat boleh bagi tahu saya dan saya akan minta upline saya hubungi anda.

Harap maklum. Terima kasih




:o:o:-?:-?~X(~X(:((:((
ako pon ikot eboss le..
tarik handbreak~! (siap drift sket..):))


p/s: mengamok d/line nnt weh,bek ako stop~

apit89
07-12-2009, 09:47 AM
peKesim dah jadi Ala Kassimmmmmmmmmmm :eek::eek::eek:




xpa noo..
sempat tau awal2..
:)):))

eboss
07-12-2009, 09:59 AM
xpa noo..
sempat tau awal2..
:)):))

Baik aku suruh tarik hand brek awal2 kang kau orang langgar aku lak nanti :((:((:((

apit89
07-12-2009, 10:05 AM
Baik aku suruh tarik hand brek awal2 kang kau orang langgar aku lak nanti :((:((:((



:D

tapi still ok,bukan :(scam..
cuma ketat je..

nak wat nih kene work in group..
upline kene support tol2..
mgkin buat offline leh jalan kot..

neway,sape still nak try tu, i wish all of u gud luck~:)cgrock

eboss
07-12-2009, 10:10 AM
:D

tapi still ok,bukan :(scam..
cuma ketat je..

nak wat nih kene work in group..
upline kene support tol2..
mgkin buat offline leh jalan kot..

neway,sape still nak try tu, i wish all of u gud luck~:)cgrock

kita nak buat biz nie bior ler santai2 tapi kalau loan downline kita pun kita nak kena monitor paymentnya sampai 3 tahun baik tak yah laaaaa...lain ler tiap bulan ada masyuk

swingerfx
07-12-2009, 10:10 AM
Baik aku suruh tarik hand brek awal2 kang kau orang langgar aku lak nanti :((:((:((

waa..bgus bro ni....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

eboss
07-12-2009, 10:11 AM
waa..bgus bro ni....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

nak meniaga lama bang...bukan hit and run :D

swingerfx
07-12-2009, 10:15 AM
nak meniaga lama bang...bukan hit and run :D

betul tu...:)cgrock

paklong3g
07-12-2009, 10:36 AM
Fuh....nyaris2 aku nak bank in dah tadi...#:-S
Kalau mcm ni aku pun tarik hand brake skali daa...:D

aimanyus
07-12-2009, 10:44 AM
kita nak buat biz nie bior ler santai2 tapi kalau loan downline kita pun kita nak kena monitor paymentnya sampai 3 tahun baik tak yah laaaaa...lain ler tiap bulan ada masyuk


sblm tn promote knp x check betul2!!!
sebgai leader..semua tu..mesti ada..
soalan tu tn akn hadapi di hari kemudian...
ape2 pun sy ucapkn tahniah..tn trek break...
awal2 lgi..

syaq
07-12-2009, 10:48 AM
nasib baik boss pakai brek brembo...hehe...

dzan
07-12-2009, 10:48 AM
saya rasa ada silap kefahaman disini.
kalau rasanya kita hanya nak komisin untuk diri sendiri bukan pekesim tempatnya.
kalau rasa nak meminjam tak mau bertanggungjawab juga bukan di pekesim.
konsep bantu dibantu harus dihalusi dengan mendalam,bukan takat nak sponsor orang dapat komisin dan lepas tanggungjawab.
semuanya balik atas nawaitu kita..nak membantu untuk dibantu tak.
kalau nak bantuan tanpa RIBA,tanpa PENJAMIN,BOLIH TERUSKAN.
KALAU NAK YG LEBIH MUDAH JUMPA ALONG.
hari ni mintak esok lusa dapat..tak payah kerja.

CUMA lepas tu tengok pulak macam mana along KERJAKAN si peminjam.

ayie206
07-12-2009, 10:49 AM
aku nak joinnn... :)cgrock

eboss
07-12-2009, 11:00 AM
sblm tn promote knp x check betul2!!!
sebgai leader..semua tu..mesti ada..
soalan tu tn akn hadapi di hari kemudian...
ape2 pun sy ucapkn tahniah..tn trek break...
awal2 lgi..

nak buat macam mana upline punya upline cerita tak lengkap...bila upline saya pi HQ baru tau cerita sebenar :((

eboss
07-12-2009, 11:01 AM
aku nak joinnn... :)cgrock

hampehhhhhhhhhhhh ~X(~X(

eboss
07-12-2009, 11:04 AM
saya rasa ada silap kefahaman disini.
kalau rasanya kita hanya nak komisin untuk diri sendiri bukan pekesim tempatnya.
kalau rasa nak meminjam tak mau bertanggungjawab juga bukan di pekesim.
konsep bantu dibantu harus dihalusi dengan mendalam,bukan takat nak sponsor orang dapat komisin dan lepas tanggungjawab.
semuanya balik atas nawaitu kita..nak membantu untuk dibantu tak.
kalau nak bantuan tanpa RIBA,tanpa PENJAMIN,BOLIH TERUSKAN.
KALAU NAK YG LEBIH MUDAH JUMPA ALONG.
hari ni mintak esok lusa dapat..tak payah kerja.

CUMA lepas tu tengok pulak macam mana along KERJAKAN si peminjam.

apa apa saja lah...banyak lagi buniness lain yang lebih mudah...tanpa tekanan...kalau sampai peminjam tak nak bayar pinjaman upline pulak nak kena pantau..silap2 ilang kawan lak

ayie206
07-12-2009, 11:04 AM
hampehhhhhhhhhhhh ~X(~X(

meh no akaun ko.. aku nak bank in... :D:D

eboss
07-12-2009, 11:07 AM
meh no akaun ko.. aku nak bank in... :D:D

aku sedut e wallet svr hang kang

ayie206
07-12-2009, 11:08 AM
aku sedut e wallet svr hang kang

uikkk.. jangan.. ada rm100 lebih tu.. lepas bayar stimix aku bulan ni.. :)):))

thariq_shahalam
07-12-2009, 11:14 AM
Tarik handbrek...tutup enjin...kunci pintu...cabutttttttttttttt

Aku baru dapat penjelasan yang jelas tentang perjalanan program ini. Agak merumitkan (bagi aku lah) sebab:

1) Modal sebenar ialah minima rm200 (rm100 pendaftaran + rm100 minima untuk book loan rm10000

2) Tiada bonus tajaan jika ahli yang kita taja cuma bayar rm100 sahaja dahulu. Rm25 atau 25% hanya akan dapat atas sumbangan ahli bawah kita.

3) Kita hanya akan dapat loan jika kesemua ahli level 1 = 4 orang dan level 2 = 16 orang memilih pakej loan yang sama dengan kita iaitu jika kita nak loan rm10k maka kita kena pastikan kesemua mereka ini juga berkemampuan membuat sumbangan rm1k seorang.

4) Kita dipertanggungjawab memantau ahli bawah kita yang buat loan itu membuat bayaran bulanan tanpa gagal

Oleh itu saya dengan ini mengistiharkan saya tarik diri dari program ini. Sesiapa yang masih berminat boleh bagi tahu saya dan saya akan minta upline saya hubungi anda.

Harap maklum. Terima kasih


Huhuhu aku dah agak dah. Tak payah lah buat loan macam ni, lagi baik pinjam dari mak bapak atau sedara. Tak pun buat loan dengan bank. Senang cerita

PainKiller
07-12-2009, 11:58 AM
Lebih baik TT.close je thread ni....hehehe:D

wangfm
07-12-2009, 01:55 PM
Huhuhu aku dah agak dah. Tak payah lah buat loan macam ni, lagi baik pinjam dari mak bapak atau sedara. Tak pun buat loan dengan bank. Senang cerita

Setiap bisnes mesti ada "hidden costs" nya kita akan terima bila dah join nanti

Gen2
07-12-2009, 02:27 PM
Tarik handbrek...tutup enjin...kunci pintu...cabutttttttttttttt
[/b]

AKU suka ayat ni..
boleh guna utk mana2 biz yg kita join..
Sebelum downline Menyumpah kita...
:D:D:D:D

wangfm
07-12-2009, 02:39 PM
AKU suka ayat ni..
boleh guna utk mana2 biz yg kita join..
Sebelum downline Menyumpah kita...
:D:D:D:D

Sbb bila downline menyumpah kita, tanda kepercayaan dan keyakina pada kita dah takada langsung

khairilhusni
07-12-2009, 02:44 PM
pekesim ingat depa along, maybank, cimb ka? hehehe

ayie206
07-12-2009, 02:46 PM
pekesim ingat depa along, maybank, cimb ka? hehehe

aku pulak ingat eboss ni along, maybank, cimb, time kol aku malam tadi pasai suruh aku buat loan gak.. :)):))

xaimisa
07-12-2009, 03:09 PM
huhuh..macam macam hal je pekesim nih..:P~

eboss
07-12-2009, 03:30 PM
Sbb bila downline menyumpah kita, tanda kepercayaan dan keyakina pada kita dah takada langsung

Nie kira kau orang masih percayakan aku lah ye :">:">:">

janggut_X
07-12-2009, 03:36 PM
baru nak start keto,matikan enjin semulo la.

Gen2
07-12-2009, 03:42 PM
baru nak start keto,matikan enjin semulo la.

Bukan apo..TT takut Terjunam macma ni nanti..
http://lh4.ggpht.com/_G4UF_wN334k/SxuhlSQfmwI/AAAAAAAAQxY/_HzC2osICG4/s800/DSC01165.jpg

janggut_X
07-12-2009, 03:43 PM
akut akut akut tengok.

pepsifire
07-12-2009, 09:58 PM
Apo cito pak kassim nih?
Dah nak closed pulak ko...:-?

botcare
07-12-2009, 11:28 PM
Sistem tak berapa lancar sbb tu TT tak teruskan..

pepsifire
07-12-2009, 11:55 PM
Sistem tak berapa lancar sbb tu TT tak teruskan..

Marketing plan x berape confident....

gunnerz82
07-12-2009, 11:55 PM
Sistem tak berapa lancar sbb tu TT tak teruskan..


baru nak up lagi utk TT, dan mati enjin. :D

pepsifire
07-12-2009, 11:59 PM
baru nak up lagi utk TT, dan mati enjin. :D


Enjen dah jatuh escalator, camne x mati..:D:D

khairilhusni
08-12-2009, 04:16 AM
Pindah je la kat labu peram, matrix merapu.

aes
08-12-2009, 09:39 AM
rupa2nya rolling duit kita gak ....

eboss
08-12-2009, 11:55 AM
Dengar2 keseluruan sistem akan dirombak semula sepenuhnya

ayie206
08-12-2009, 12:46 PM
Dengar2 keseluruan sistem akan dirombak semula sepenuhnya

pulak.. :)):)).. lawak la pembuak thread ni.. adehhh silap.. bukan pembuka thread tapi pembuka company ni.. jgn mare TT :D:)cgrock

pedu
08-12-2009, 06:32 PM
pulak.. :)):)).. lawak la pembuak thread ni.. adehhh silap.. bukan pembuka thread tapi pembuka company ni.. jgn mare TT :D:)cgrock


Lawak apa bro

botcare
14-12-2009, 01:43 AM
Cakap dgn tokey company ni. Cari downline 10 org je dah ler :)

wangfm
14-12-2009, 11:15 AM
di rombak lagi?

ejalmlk
15-12-2009, 05:06 PM
hurmmm wujud lagik tak nak wat pinjaman niee huhuhu

MultiSpanar
06-05-2010, 09:22 AM
Salam. klu masuk pakej 300, down line pun kena masuk pakej 300 juga ker? nak melayakkan dapat pinjaman rm 3000.00

B0t0L susu
08-05-2010, 02:12 AM
Tarik handbrek...tutup enjin...kunci pintu...cabutttttttttttttt

Aku baru dapat penjelasan yang jelas tentang perjalanan program ini. Agak merumitkan (bagi aku lah) sebab:

1) Modal sebenar ialah minima rm200 (rm100 pendaftaran + rm100 minima untuk book loan rm10000

2) Tiada bonus tajaan jika ahli yang kita taja cuma bayar rm100 sahaja dahulu. Rm25 atau 25% hanya akan dapat atas sumbangan ahli bawah kita.

3) Kita hanya akan dapat loan jika kesemua ahli level 1 = 4 orang dan level 2 = 16 orang memilih pakej loan yang sama dengan kita iaitu jika kita nak loan rm10k maka kita kena pastikan kesemua mereka ini juga berkemampuan membuat sumbangan rm1k seorang.

4) Kita dipertanggungjawab memantau ahli bawah kita yang buat loan itu membuat bayaran bulanan tanpa gagal

Oleh itu saya dengan ini mengistiharkan saya tarik diri dari program ini. Sesiapa yang masih berminat boleh bagi tahu saya dan saya akan minta upline saya hubungi anda.

Harap maklum. Terima kasih

geng pak kassim udah kedengaran kt tempat aku:)):(scam

eboss
08-05-2010, 02:45 AM
geng pak kassim udah kedengaran kt tempat aku:)):(scam

kasi konnar sama depa la #:-S

B0t0L susu
08-05-2010, 03:22 AM
kasi konnar sama depa la #:-S

okeh eboss...:D911 dtg membantu dan menyelam sekali:)):)paid

moffaz
08-05-2010, 05:46 AM
Wah, baca dari awal sudah tertarik. Tapi tanggunjawab pantau loan tue agak menakutkan nak jawab kat mahsyar.

Tak bole ke eboss suggest kat admin pekesim supaya 'loan monitoring resposible' bawah jorang.

Pasal amal jariah tue aku dah memang berminat, tapi pasal mentaliti masyarakat untuk tanggungjawab bayar loan, hmmmmmmmm..... susah nak ckp.

moffaz
08-05-2010, 05:47 AM
Anything thanks to eboss...

fauzi32
08-05-2010, 02:37 PM
Wah, baca dari awal sudah tertarik. Tapi tanggunjawab pantau loan tue agak menakutkan nak jawab kat mahsyar.

Tak bole ke eboss suggest kat admin pekesim supaya 'loan monitoring resposible' bawah jorang.

Pasal amal jariah tue aku dah memang berminat, tapi pasal mentaliti masyarakat untuk tanggungjawab bayar loan, hmmmmmmmm..... susah nak ckp.

simple je jika dah dapat 10k tu masuk je kat aleacorp 31 lot.. bulan2 dapat rm183x50 bulan. settle masalah nak bayar balik.. atau masuk je investment plan prubsn 35% setahun keuntungan medical pun dapat cover.. :D

eboss
08-05-2010, 03:22 PM
Wah, baca dari awal sudah tertarik. Tapi tanggunjawab pantau loan tue agak menakutkan nak jawab kat mahsyar.

Tak bole ke eboss suggest kat admin pekesim supaya 'loan monitoring resposible' bawah jorang.

Pasal amal jariah tue aku dah memang berminat, tapi pasal mentaliti masyarakat untuk tanggungjawab bayar loan, hmmmmmmmm..... susah nak ckp.

dia orang tak ada nak pantau2 punya sebab loan tu diberi bukan duit syarikat tapi duit ahli yang penat menaja..syarikat tak rugi apa apa kalau yg loan tu tak bayar balik....info upline saya ler

chealmy
08-05-2010, 03:31 PM
wah best ya nak buat loan jugaklah

fauzi32
08-05-2010, 04:13 PM
dia orang tak ada nak pantau2 punya sebab loan tu diberi bukan duit syarikat tapi duit ahli yang penat menaja..syarikat tak rugi apa apa kalau yg loan tu tak bayar balik....info upline saya ler

betul.. dana tersebut dari kumpulan tabung ahli2 semua.. tapi kalau dah pinjam tu bayarlah nama pun pinjam, jika kita bayar balik dapatlah bantu ahli lain dapat jugak dana tersebut.. syarikat hanya untung pada charge sms sahaja.:))

silvermaddness
08-05-2010, 04:34 PM
Tarik handbrek...tutup enjin...kunci pintu...cabutttttttttttttt

Aku baru dapat penjelasan yang jelas tentang perjalanan program ini. Agak merumitkan (bagi aku lah) sebab:

1) Modal sebenar ialah minima rm200 (rm100 pendaftaran + rm100 minima untuk book loan rm10000

2) Tiada bonus tajaan jika ahli yang kita taja cuma bayar rm100 sahaja dahulu. Rm25 atau 25% hanya akan dapat atas sumbangan ahli bawah kita.

3) Kita hanya akan dapat loan jika kesemua ahli level 1 = 4 orang dan level 2 = 16 orang memilih pakej loan yang sama dengan kita iaitu jika kita nak loan rm10k maka kita kena pastikan kesemua mereka ini juga berkemampuan membuat sumbangan rm1k seorang.

4) Kita dipertanggungjawab memantau ahli bawah kita yang buat loan itu membuat bayaran bulanan tanpa gagal

Oleh itu saya dengan ini mengistiharkan saya tarik diri dari program ini. Sesiapa yang masih berminat boleh bagi tahu saya dan saya akan minta upline saya hubungi anda.

Harap maklum. Terima kasih

update kat muka 1 la eboss..hehe

kapak
08-05-2010, 05:48 PM
Tarik handbrek...tutup enjin...kunci pintu...cabutttttttttttttt



kereta nk meletop ke:-SS

PinguSpy
12-05-2010, 05:14 AM
br0 mesej aku bro:

kosong/satu/empat/tujuh/tiga/lima/dua/lima/empat/empat

aku 1000000000000% berminat sangat2 nih br0..

tp aku student boley ker???????????????

bil/api air xde

plz2... aku harap2 bole la.. setakat keahlian RM200 tu NO HAL lah..

salam..

dari org yg betul2 berharap..

aku dah banyak cari pinjaman br0 semua susah...

siap bukak thread lg nk cari investor tuk project aku..

kalau lah dapat pinjaman... lege je rasa..smooth jek project aku berjalan...

plzzz br0...

p/s dekat thread ni:http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=143466 ckp kalau nk pinjam RM10K byr RM200 je... jgn la camtu nk pinjam RM10K kne byr RM1K uwaaaaa :(( :(( :((

gmsatria
12-05-2010, 10:59 PM
tt...1st page x update...yg kat 1st page 2,lama punyer...

ulam
13-05-2010, 08:06 AM
serious nak tau gak nie.. :D

fauzi32
13-05-2010, 08:48 AM
tt...1st page x update...yg kat 1st page 2,lama punyer...

ye betul2 :D

fauzi32
13-05-2010, 08:49 AM
serious nak tau gak nie.. :D

jika nak tak no tel kat bawah tu ada.. call je :D

fms
13-05-2010, 01:24 PM
mcm mane cara nak kejar org yg x bayar loan??

fauzi32
13-05-2010, 01:50 PM
mcm mane cara nak kejar org yg x bayar loan??

tak payah susah2 kejar... kalau tak bayar jawaplah kat akhirat nanti. :D