Bukit Beruntung vs Semenyih & KWSP

22-03-2016 01:39 PM adeakukisah#1
CGrians, nak tanya 1 soalan;

2) saya nak beli apartment sebijik, nak buat full payment dengan akaun 2 KWSP (tak nak buat loan)....cuma tertanya katakanlah lepas 2-3 tahun saya nak jual apartment tu, KWSP akan trace balik dan saman atau tak ada masalah?...

Pandangan dan perkongsian saya dahulukan dengan terima kasih :D:D
Paid Advertisement
22-03-2016 03:07 PM tomcat_apachee#2
Boleh je jual balik...kwsp tak marah pun...
23-03-2016 12:05 PM adeakukisah#3
Quote:
Originally Posted by tomcat_apachee View Post
Boleh je jual balik...kwsp tak marah pun...
:D:D:D Tq bos
23-03-2016 12:18 PM im755#4
nak beli kat mana tt....
semenyih ker bukit beruntung?
23-03-2016 12:23 PM pendekar-laut#5
persoalan sy plak, berbaloi ke beli uma utk investment dekat bkt beruntung ni??
23-03-2016 12:26 PM adeakukisah#6
Quote:
Originally Posted by im755 View Post
nak beli kat mana tt....
semenyih ker bukit beruntung?
90% kat Semenyih :D
24-03-2016 10:59 AM Print_Screen#7
syarat kwsp cuma rumah pertama kedua ketiga seterusnya sahaja
24-03-2016 11:13 AM zulkhairiroslan#8
Semenyih lagi ok bang...Bukit beruntung rumah memang murah tapi belum hit market lagi...

Tapi bukit beruntung pun dah kena start pandang2 dah skang...Tak lama meletop gak tu...
24-03-2016 12:27 PM Rizza#9
KWSP akan trace balik dan saman atau tak ada masalah?

knp tuan blh berfikiran spt di atas ni? ade dgn mane2 ke
24-03-2016 12:57 PM adeakukisah#10
Quote:
Originally Posted by Rizza View Post
KWSP akan trace balik dan saman atau tak ada masalah?

knp tuan blh berfikiran spt di atas ni? ade dgn mane2 ke
cume tertanya Tuan :D..maklum la syarat nk keluar kwsp ni ketat.... :D
Sponsored Links